Rakentamisen tiililaskin

Tiiliseuranta-laskimella lasketaan rakennus- ja vastakohtaisten tiilien määrä sekä talon, autotallin ja mökin rakentamiseen tarvittava muurauslaasti ja muurausverkko. Lisäksi laskelmissa otetaan huomioon rakennuksen, ikkunan, oven ja ylimääräisten aukkojen koko. Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa.

Kun työskentelet, kiinnitä erityistä huomiota syötettyjen tietojen mittayksikköihin!

Laskentatulokset

Jos laskin osoittautui hyödylliseksi sinulle, napsauta yhtä tai useampaa sosiaalista painiketta. Tämä auttaa suuresti sivuston jatkokehittämistä. Kiitos paljon.

Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa

Raakatiedot

Vaihe 1: Laskin on suunniteltu laskemaan rakennus- ja vastavalmistetut tiilet. Valitse ensin tiilikoko pudotusvalikosta. Jos vaadittua kokoa ei ole luettelossa, aseta koko valitsemalla haluamasi kohde. Ole varovainen tässä: kysy tiilen pituudesta, leveydestä ja korkeudesta siitä, kuinka tiili seisoo muurauksessa. Seuraavaksi kirjoita tällaiset rakenneparametrit, kuten seinän korkeus ja seinän kokonaispituus rakennuksen ulkoreunaa pitkin.

Vaihe 2: Määritä sitten tiilien asettaminen. Tulevien seinien paksuus riippuu suoraan näistä tiedoista. Se voi olla puolitiheysrakenne (seinämän paksuus on yhtä suuri kuin tiilen leveys), yksi tiili (seinämän paksuus on yhtä suuri kuin tiilipituus), 1,5 tiili (seinämänpaksuus = pituus + tiilen leveys) ja 2 tiiliä (seinämän paksuus = 2 tiilen pituutta). Valitse asennusmenetelmä riippuen rakennuksen ennustetusta korkeudesta, lattiatyypistä ja muista rakenteellisista ominaisuuksista.

Vaihe 3: Laskennan tarkentamiseksi on otettava huomioon laastirakenteisen muurausliitoksen paksuus. Joskus vaaka- ja pystysaumojen paksuus on erilainen.

Vaihe 4: Muurausverkon laskemiseksi sinun on päätettävä, kuinka monta riviä asetat. Tiedot siitä voidaan jättää pois jättäen sarakkeessa "Älä ota huomioon." Tai laskea se, mikä osoittaa sen olevan rivien N: nnen lukumäärän.

Vaihe 5: Tiilipaino on valinnainen parametri. Mutta jos haluat laskea valmiiden seinämien ja kuorman likimääräisen painon perustuksesta, sinun on vielä määriteltävä se. Hinta on myös valinnainen parametri. Määritä se, jos haluat laskea tiilen kokonaiskustannukset.

Vaihe 6: Laskennassa otetaan huomioon rakennuksen kannet, ikkunat, ovet ja ylimääräiset aukot - tarkista vastaavat valintaruudut ja ilmestyy luettelossa tarvittavat parametrit.

Vaihe 7: Kun olet täyttänyt kaikki kentät, napsauta "Laske" -painiketta. Voit tulostaa tulokset tai lähettää ne sähköpostitse.

Käytännöllisyyden vuoksi on parempi tarkastella rakennuksen eri elementtejä erikseen. Esimerkiksi ulkoseinät ja sisätilojen väliset erot voivat vaihdella sekä korkeudelta että tiilien asettamiselta. Tässä tapauksessa tee kaksi itsenäistä laskentaa.

Online-laskenta tiilen seinän alueella

Ennen tiilitalon rakentamista on oikea laskea tiilien määrä muurauksessa, ja tässä tapauksessa online-laskin tulee loistava avustaja, joka laskee tiilen ja laastin määrän rakennuksen tulevasta rakenteesta tai verhousta sekä muista vastaavista materiaaleista.

Laskimen avulla lasketaan muurauslaskenta, voit laskea muurauslaastin, joustavat liitokset ja tulos on mahdollisimman tarkka riippuen siitä, mitä käyttäjä on syöttänyt taulukossa.

Miten laskeutua muurauslaskimesta?

Tiili on suosituin ja yleisin rakennusmateriaali, palvelee pitkään ja miellyttää siistin ulkonäköä. Nykyään rakennusten rakentamiseen on olemassa useita erilaisia ​​tiilimuotoja:

 • savi ja muut täyteaineet, joita kutsutaan adobeiksi;
 • keraamiset, eniten käytetyt, paistettua savea;
 • silikaatti, joka on valmistettu hiekasta ja kalkista;
 • lisäämällä sementtiä - hyperpressoitua;
 • klinkkeri, erityisestä koostumuksesta;
 • tulenkestävä.

Tällaisia ​​materiaaleja käytetään sekä muurattuina kotona että lisärakennuksen rakentamiseksi tulevaisuudessa luomalla julkisivu ja sisustus. Fireclay-tiilet voivat sietää korkeita lämpötiloja sekä erilaisia ​​lämmitys- ja jäähdytysjaksoja menettämättä voimaa.

Tiilet voivat olla onttoa, huokoista, tämän tuotteen yleisin vakiokoko on 250 × 120 × 65 mm, tiilikulutuksen alustavien laskelmien mukaan tiilikoko 10 mm kunkin parametrin mukaan.

Millaisia ​​tietoja saat lomakkeen täyttämisestä online-laskennassa tiilien määrän muurauksessa?

 1. Rakennuksen kaikkien seinien kokonaispituus rakennuksen ympäryksen ympärillä.
 2. Seinämaalien muurien kokonaispinta-ala.
 3. Seinämän paksuus otetaan huomioon valmiin seinän paksuuden ja laastin liitoksen mukaan.
 4. Tiilien kokonaismäärä ja materiaalin kokonaispaino.
 5. Koko laastin laastin määrä riippuu komponenttien ja lisäaineiden suhteesta.
 6. Ja joustavien liitosten pituus määräytyy seinämän kokonaispaksuuden perusteella ottaen huomioon eristysalustan määrä.
 7. Muurausverkon määrä parantaa rakenteen yleistä lujuutta.
 8. Lopullisten seinien likimääräinen paino lasketaan ottamatta huomioon eristemateriaalien ja päällysteen painoa.

Jotta laskeutumisen tiilen laskeminen - verkossa, sinun tulee syöttää vaaditut parametrit valmiiksi taulukkoon ja klikkaa "laskea" -painiketta. Muutaman sekunnin kuluttua ohjelma tuottaa tarkimman tuloksen. Virheen prosenttiosuus voi vaihdella 3-7%.

Tiiliseinämä laskin

Kuinka laastin määrä lasketaan?

Jos haluat laastin muuraukseen, sinun on sekoitettava hiekkaa ja sementtiä muoviseoksen muodostamiseksi, yleensä tämä materiaalisuhde on yhtä kuin kolmasosa hiekasta ja yhdestä sementistä.

Lopullinen kulutus kuitenkin määräytyy erityisvaatimusten mukaan muninta-aineen ja käytetyn raaka-aineen mukaan. Usein lisättyjä lisäaineita (klinkkeri, marmori, murskattu kivi, synteettiset aineet) lisätään lopulliseen seokseen lisätäkseen muurausnopeuden lisäämistä ja lisäämään materiaalin lujuutta.

Muurauslaastin laskeminen voidaan tehdä online-laskimella, joka muutaman sekunnin kuluessa määrittää tiiviisti laastin määrän.

Tyyppien tiililiitokset

Liuoksen virtausnopeus riippuu valitun sauman tyypistä.

Tällaisella ohjelmalla voidaan tehdä laskelmia sementtiseoksen kokonaistilavuudesta. Saatujen tietojen luotettavuus määräytyy seinämän ja saumojen mitoituksen tarkkuuden perusteella.

Seinien betonivyöhykkeiden läsnäollessa tehdään laskelma koko mittausten korkeudesta. Rakennuslaskin laastin kulutusta kohti 1 m 2: n tiilimuuraus mahdollistaa halutut parametrit nopeasti ja kätevästi laskemalla.

Tyypit ja koot tiilen munista

Tällaisilla tiedoilla voidaan keskittyä muurauksen kustannuksiin sekä laskea tarvittava määrä rakennuksen rakentamiselle. Riippuen lisäaineista riippuu betonin jäykkyys, lujuus, liikkuvuus ja asennus

Laastien kulutuslaskin tiilimuodolle auttaa välttämään tarpeettomat materiaalikustannukset, jos lasketaan oikein virtausnopeus ja muut työt, kuten pohjan laskeminen, lasimaiset seinät jne.

Tiilien ja laastien määrittäminen tiilimuurauksille itsenäisesti

On muitakin, vaikeampia vaihtoehtoja laskettaessa tiilien määrää 1 m 2: ssa muurausta ja vaaditusta laastista. Miten materiaalin laskeminen on 1 m 3?

Yhden kuutiometrin seinän rakentamiseen tarvitset noin 400 kpl. tiilet 10 kpl varastossa, kulutusnopeus on 0, 23 m 3 per 1 m. kuutiota, jos käytät onttoja tiiliä, silloin liuoksen kulutus kasvaa useita kertoja täyttämään kaikki aukot ja ontelot.

Ilman online-tiilien laskinta sinun on tehtävä manuaalisesti paljon laskentatietoja, sinun on tiedettävä ehdotetun tiilimuodon geometriset ulottuvuudet ottaen huomioon tiilimuoto ja sen paksuus.

On suositeltavaa antaa tällainen työ asiantuntijoille, jotta vääriä tietoja ei voi seurata eikä menettää aineellisia investointeja. Jos vaaditaan 5 metrin pituisten seinien rakentamista ja 3 metrin korkeutta, tällaisen seinän pinta-ala on 15 m 2, tällaisten muurien osalta 51 tiiliä tarvitaan.

Pöydät ja valmiit materiaalit ovat monta, jossa voit tutustua tiilikokoon, työn tyyppiin ja käytetyn laastien määrään. Näiden lukujen perusteella saat halutun tuloksen.

Taulukkojen tiili kulutus tiilimuodossa

Ja kun käytetään tiilenlaskimessa, laskentatehtävä suoritetaan paljon nopeammin ja tarkemmin, ja suurin sallittu poikkeama on jopa 7%. Rakenna ja laske nopeasti, oikein ja nauti tuloksesta!

Rakennustelineen laskentataulukko eri paksuisille seinille (per m3)

Online laskin laskettaessa edessä ja tavallisia tiiliä

Laskimen käyttötarkoitus

Merkityksellinen verkkolaskuri on suunniteltu laskemaan rakennuksen ja talon tiilien määrä sekä talon että soclen, sekä niihin liittyvät parametrit ja materiaalit, kuten muurauslaastin, muurausverkon ja joustavien liitosten määrä. Myös laskelmissa voidaan ottaa huomioon vaaditun numeron ja koon numerot, ikkunat ja oven aukot.

Pitkäaikaisesti irpich on kaikkein kysytty, yleinen ja tavanomainen rakennusmateriaali pitkäaikaisten ja luotettavien rakenteiden rakentamiseen. Tämä tilanne säilyy monista syistä huolimatta uusien, nykyaikaisten ja halvempien rakennusmateriaalien syntymisestä. Rakennustarpeisiin on useita yleisimpiä tiilimuotoja:

 • Adobe - savesta ja erilaisista täyteaineista
 • Keraaminen - (yleisin) paistettua savea
 • Silikaatti - hiekasta ja kalkista
 • Hyper puristettu - kalkista ja sementistä
 • Klinkkeri - erityisestä paistettua savesta
 • Tulenkestävä (tulenkestävä) tulenkestävä savi

Keraaminen tiili (savi) tarkoitukseen jaettu julkisivu, tavallinen ja klinkkerin. Tavallinen tiili (zabutovochny) ei ehkä ole ihanteellinen geometria ja useimmiten sitä käytetään karkeiden seinien talojen, socles, autotallit, jotka ovat edelleen rappaus, maalattu ja suojattu edessä materiaaleja ja pinnoitteita. Sen väri on eri sävyjä punaisena.

Blitzistä (edessä) käytetään seinien rakentamiseen ilman, että ne viimeistelevät niitä tulevaisuudessa. Lisäksi on olemassa useita erityisiä julkisivuja, jotka kestävät suuria mekaanisia kuormituksia ja epäsuotuisia sääolosuhteita, ja niitä käytetään tavallisesti päällystysreitteihin, erilaisten säilytystorvien, portaiden, seinien rakentamiseen.

K-linkki on ihanteellinen sileä pinta, eri sävyjä punaisia ​​ja mustia värejä ja on erittäin tiheää.

Sika on kalkkihiilikiveä, jonka väri on vaalea. Silikaattitiili eroaa keraamisesta, koska se ei ole ammuttu valmistusprosessin aikana. Se on riittävän hygroskooppinen eikä sitä näin ollen käytetä sellaisten tilojen rakentamiseen, joita käytetään kosteissa ympäristöissä, kuten kellarissa ja kellareissa.

Silikaattilattiaa ei myöskään käytetä uunien, putkien, savupiippujen ja perustusten rakentamisessa, koska se kykenee melko heikosti kestämään ulkoisia tuhoisat kuormat.

O gneuopny on jaettu useisiin tyyppeihin, ja sitä käytetään korkeiden lämpötilojen, kuten uunien, tulisijojen, savupiippujen ja sulattojen, rakenteiden rakentamiseen. Yleisimpiä ovat tulikiveäiset tiilet, kellertävä sävy, joka on valmistettu erityisestä tulenkestävästä savesta (samot) ja toisin kuin tavallinen savi, joka helposti sietää korkeita lämpötiloja (jopa 1400 grammaa) sekä lukuisia lämmitys- ja jäähdytysjaksoja menettämättä voimaa.

Irpichi on täyteläinen (tyhjien tilavuus on enintään 25%), ontto ja huokoinen ontto. Uskotaan, että materiaalin syvennykset ja aukot paitsi vähentävät painoa, mutta myös lisäävät merkittävästi muurauksen yleistä lujuutta lisäämällä kosketusaluetta tiilen ja muurauslaastin välillä.

Laskettaessa työtä varten tarvittavan tiilen määrää käytetään tavallisesti "muotoa", jossa tiilen kokoa kasvatetaan 10 mm: lla (tämä on standardin hitsauspaksuus) eli 260x130x75 mm.

Seuraavassa on esitetty suoritettujen laskelmien luettelo, jossa on lyhyt kuvaus kustakin tuotteesta. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit ottaa meihin yhteyttä palautteella.

1 tiilen tilavuus

Tiilien valmistus ja niiden käyttötapa ihmiskunnalle saatiin hyvin kauan. Mutta toistaiseksi se on suosituin rakennusmateriaali. Materiaalin tilavuus, muoto ja koko muuttuivat usein, ja nyt se on hyvin erilaisia. Rakennuksen vaatimien lohkojen lukumäärän oikea laskeminen edellyttää parametrien tuntemista.

Suuri valikoima erilaisia ​​keraamisia kiviä on erilaiset tekniset ominaisuudet. Normaalissa punaisessa yksittäisessä lohkossa on sivujen mitat 250x120x65 mm. Jos kasvatat toisiaan, voit selvittää äänenvoimakkuuden.

mitat

Aluksi näyttää siltä, ​​että tilavuus ja niiden määrä on erittäin helppo laskea 1 m 3: n muurauksessa. Mutta se näyttää vain.

Valmistajat tuottavat useita rakennusmateriaalityyppejä, ovat hyvin erilaisia ​​toisistaan. Tyypit tiilet:

 • standardi punainen tiili;
 • koriste;
 • tulenkestävät;
 • päin;
 • silikaatti;
 • keraamiset;
 • Klinker;
 • Jalkakäytävällä.

Eri tyyppisillä materiaaleilla on erilaiset valmistusmenetelmät, koostumus ja käyttöalue, joista useimmat eivät lähentyä lainkaan laskennallisen tilavuuden standardiluvuilla. Siksi tällaisten lajien osalta on tarpeen laskea indikaattorit erikseen.

Myös itse valmistajat eivät usein noudata yleisesti hyväksyttyjä standardeja, jotka eivät myöskään vastaa standardilaskelmien tarkkuutta. Siksi asiantuntijat neuvovat jälleen kerran laskemaan tiettyä tiiliä koskevat tarkat mitat.

Tästä huolimatta nykyään rakennusmarkkinoilla voit helposti ostaa tavallisen tiilen. Vakiokokojen avulla voit helposti hallita kaikkia muurausmäärien laskelmia.

Kuinka laskea äänenvoimakkuus

Jotta ylimääräinen rakennusmateriaali ei ylityisi, sinulla on oltava rakennusprojekti. Se auttaa laskemaan työtason edestä tiilen koosta riippuen.

Standardi tiilet suorituskyky:

 • yksi lohko - mitat 25x12x6.5 cm, tilavuus 1950 cm³, 513 kpl sopivat yhteen kuutioon;
 • yksi ja puoli lohko - 25x12x8.8 cm, 2640 cm³, 379 kuutiometriä;
 • kaksinkertainen lohko - 25x12x13.8 cm, 4140 cm³, 255 kpl. Kuubassa.

Muurattujen lohkojen määrä voidaan laskea koko seinän alueen avulla. Sitten 1 m2: n seinämä vapautetaan:

 • 51 kpl tulee puoliksi tiilen;
 • 128 kpl per tiili;
 • puolessa korttelissa - 153 kpl;
 • kahdessa kivessä - 204 kpl.

Laskennan aikana sinun ei pidä unohtaa, että yhden ja puoli- ja kaksinkertaiset tiilet per 1 neliömetriä. on vähemmän.

Tilavuuslaskin on melko hyödyllinen työkalu, joka auttaa paljon materiaalilaskelmien aikana. Jos rakentaminen toteutetaan standardibrikettillä, laskelma on tarkka. Jos materiaali ei ole vakiokokoinen, on tarpeen tehdä pieni korjaus tämän laskennan aikana.

Laskennalle tarvitaan säännöllinen laskin ja oikea ruletti. Ensinnäkin, sinun on tiedettävä tarkasti pituus, jossa tulevan seinän korkeus on metriä, ja muurauksen paksuus lohkoissa. Tilavuus lasketaan kertomalla seinän pituus sen korkeudella ja paksuudella. Valitun muurauksen paksuus on muutettava mittareiksi. Puolikiiltävällä materiaalilla vakiomateriaaliparametrien asettaminen vastaa 0,12 m. Seuraavien laskelmien mukaan jokaisen puoli metriä kohti on tarpeen lisätä 0,13 m paksuus: tiilen tiilen paksuus on 0,25 m; 1,5 - 0,38 m; 2 - 0,51 m, jne.

Älä unohda, että kaikissa rakennuksissa on ikkunoita ja ovia, joten tarkan tuloksen sinun on määritettävä ovien ja ikkunoiden alue.

Tätä varten halutun aukon pituus ja korkeus mitataan tarkasti, ja sen pinta-ala lasketaan. Jos käytettävissä olevat ikkunan aukot ovat erilaisia, laskenta suoritetaan jokaisesta ikkunasta erikseen. Tässä tapauksessa kaikkien laskettujen ikkunoiden ja ovien summa on kaikkien suunniteltujen aukkojen kokonaispinta-ala. Seinämän kokonaispinta-alasta vähennetään aukkojen alue.

Yksinkertaisella kielellä selostettu tulos on seuraava: tulevan seinän pituus kerrotaan korkeudella, kaikkien suunniteltujen ovien ja ikkunoiden alue vähennetään siitä. Tulos on kerrottava seinäpaksuuden ilmaisimella. Nyt, käyttämällä laskennallista tilavuutta tiiliseinän, voit helposti määrittää tarvittavan määrän materiaalia.

Laskettaessa ei ole välttämätöntä unohtaa, että rakennustarvikkeita hankittaessa sinun on myös ostettava se jopa 10 prosentin marginaalilla. Tämä tapahtuu, koska osa tiilestä voi olla avioliitto, kuljetuksen aikana lyödä, jne.

Asiantuntijat suosittelevat tarkistamaan laskelmansa useita kertoja varmistaakseen tulosten oikeellisuuden. Suorittamalla nämä laskelmat itse, voit säästää paljon ammattijärjestöissä, jotka tarvitsevat paljon rahaa tähän yksinkertaiseen toimintaan.

Edellä kuvattujen laskelmien ansiosta kaikki vuokranantaja, joka on aloittanut talon rakentamisen, voi tilata tarkemman määrän rakennusmateriaalia, välttäen mahdollisuutta lyhentää materiaalia tai rikkoa sitä.

Lasketaan tiilien määrä talossa

Huolimatta kotitalouksien rakentamiseen tarkoitettujen rakennusmateriaalien runsaasta valikoimasta, tiili ei menettänyt johtavaa asemaa kilpailijoille. Tiilen kysyntä talon rakentamisessa johtuu monista eri tekijöistä, jotka vaihtelevat laajan valikoiman tyypeistä erilaisiin tapoihin.

Tiilien lajit ja koot

Rakennuksen alkua edeltää tarvittavien rakennusmateriaalien laskeminen ja hankinta. Oikein suoritettu laskenta estää materiaalin puutteen rakentamisen tai sen liiallisen suuruuden vuoksi. Asiantuntijat suosittelevat tiilien ostoa kerralla, jotta vältettäisiin värien eroja. Laskettaessa materiaalin määrää tarvitaan seuraavat tiedot:

 • käytettyjen tiilien tyyppi;
 • asennusmenetelmä, joka määritetään tulevan kotelon seinämien optimaalisen paksuuden perusteella;
 • sisäisten väliseinien ja asunnon ulkoseinät lasketaan erikseen;
 • tulevien ikkunoiden ja ovien koot otetaan huomioon.

Riippuen rakennuksen tarkoituksesta, missä ilmasto-olosuhteissa se sijaitsee, valitse tiilimuoto. Valmistusmateriaalin mukaan se luokitellaan seuraaviin tyyppeihin:

 • Adobe-tuotteet koostuvat savesta ja erilaisista täyteaineista.
 • Yleisin keraaminen materiaali on paistettua savesta.
 • Silikaattitiili sisältää hiekan ja kalkin.
 • Hyperpressoitu materiaali sisältää kalkkia ja sementtiä.
 • Erityisen paistetun saven pohjalta tuotetaan klinkkerialusta.
 • Tulenkestävä savi on palo-tiilien lähde.

Käyttötarkoituksen mukaan tiili on:

 • Rakentaminen (yksityinen). Soveltuu rakennusten sisä- ja ulkoseinien järjestämiseen. Koska sen ei-houkutteleva ulkonäkö, pienempien sirujen todennäköisyys ulkona käytettäessä tulevan kotelon seinät altistuvat eristeelle ja suojaavalle pinnoille. Tuotteen ulkonäkö ei vähennä sen lujuutta.
 • Etu- tai edessä oleva materiaali on ominaista ihanteellinen pinta ja virheiden puuttuminen. Keraamisia, silikaatti- ja hyperpressoituja tuotteita voidaan käyttää päällystysmateriaalina. Suurin poikkeama GOST: n mukaan on korkeus, leveys ja pituus 2, 3 ja 4 cm.

Korkeissa kosteissa paikoissa (alamäet tai luonnolliset kylmät ilmastoalueet) keraaminen materiaali sopii parhaiten sen alhaisen hygroskooppisuuden vuoksi. Tällöin on parempi kieltää silikaattilangan mahdollisuus sen hydrofobisten ominaisuuksien vuoksi. Silikaattimateriaalin sopivat käyttöolosuhteet ovat kuivat ja kuumat leveydet. Päällystetty tiili puolestaan ​​on jaettu teksturoituun ja julkisivumateriaaliin.

Riippuen täyttämisestä tiili on jaettu täyteläinen ja ontto.

Eri valmistajien kaikkien tiilien koko on vahvistanut standardit: tuotteen leveys ja pituus eivät muutu, ja vastaavasti 120 ja 250 mm, paksuus on esitetty kolmessa versiossa:

 • yksi - 65 mm;
 • yksi ja puoli - 88 mm;
 • kaksinkertainen - 138 mm.

Esteettisestä näkökulmasta yksi tiilimuuraus on houkutteleva. Tuotteen yksi ja puoli- ja kaksinkertaiset paksuus yksinkertaistaa ja nopeuttaa kotelorakennuksen prosessia. Tämän lisäksi kulutusratkaisu on huomattava säästö.

Asennusmenetelmät

Tarvittavan materiaalin määrän laskemiseksi layering-menetelmä on ensiarvoisen tärkeä. Jatkuvan muurauksen päätyypit ovat seuraavat vaihtoehdot:

 • Puoli-tiiliseinän paksuus on 12 cm. Tätä menetelmää käytetään yksinomaan sisäisiin väliseinämiin.
 • 1-tiilen seinämän paksuus on 38 cm.
 • 51 cm - standardi seinä 2: ssä tiilessä;
 • Seinän paksuus 64 cm osoittaa 2,5-tiilien asettamista.

Kotelon seinämiin kohdistuu kuormia kolmessa suunnassa: puristuksessa, sivuttaissuunnassa tai siirtymisessä. Ensimmäisessä tapauksessa pystysuuntaiset voimat yllä olevista rakenteista taipuvat tasoittamaan seinää. Pienissä yksityisissä taloissa nämä kuormitukset ovat pieniä ja sivupinnoilla on riittävä varmuusmäärä puristusta varten. Pyörivät ja vaakasuorat vaikutukset johtuvat maaperän paineesta kellari seinään tai vahvistettu puoli tuuli. Tällaiset kuormat pyrkivät siirtämään seinän miehitetyltä tilalta. Ohutseinämäinen kotelo on vaarassa halkeilua tai jopa tuhoa. Jotta varmistettaisiin liikkumisvoimien kestävyys, ulomman sivupinnan paksuus pidennetään suunnittelulaskennassa. Kun otetaan huomioon Venäjän alueiden ilmastolliset piirteet, 2 tai 2,5 tiiliä pidetään hyväksyttävinä.

Laskentamenetelmä

Asuinrakennukseen tarvittavan tiilimäärän määrittämisessä on kaksi päävaihtoehtoa:

 • liitossauman paksuutta ei oteta huomioon;
 • ottaen huomioon laastin liitoksen koon, joka vaihtelee välillä 5 - 10 mm.

Ensimmäisen vaihtoehdon laskeminen johtaa yleensä ylimääräisen rakennusmateriaalin muodostumiseen. Toinen vaihtoehto on edullisempi, mutta saatuun tulokseen lisätään 10-15%, mikäli mahdolliset rakennusvaiheen menetykset tapahtuvat.

Laskentamenetelmässä esitämme esimerkkejä tietyistä tiedoista:

 • se on suunniteltu rakentamaan 1-kerroksinen tiilitalo 9x10 m, 3 m korkea;
 • ulkoseinien asentaminen kahdessa tiilessä, 1 ovi 1x2 m ja 4 ikkunaa 1,2 x 1,5 m;
 • käytetään yksittäistä tiiliä, ulkosivupintojen ja väliseinien paksuus on 7 mm;
 • sisäiset väliseinät puoliksi tiilen, kaksi 10 m pitkä, yksi - 9 m;
 • väliseinät ovat 5 ovet 1x2 m;

Ensinnäkin määritetään materiaalin määrä ulkoisille sivurakenteille. Laskentalgoritmi sisältää seuraavat vaiheet:

 • Kehälaakerit: (9 + 10) x2 = 38 m.
 • Ulomman sivurakenteiden kokonaispinta-ala: 38x3 = 114 m 2.
 • Ikkunoiden aukkojen ja ovien kokonaispinta-ala: 4x (1,2x1,5) + 1x2 = 9,2 m 2.
 • Ulkoseinien verkkokorvake: 114-9,2 = 104,8 m 2.
 • Rakennemateriaalin määrän laskemiseksi 1 m 2: ssä määritämme yksittäisen tuotteen loppuosan alueen: 0,12х0,065 = 0,0078 m 2, 1 m 2: ssa 1 / 0,0078 = 128 tuotetta. Laskentamenetelmän mukaan arvo kaksinkertaistuu ja 256 kpl / 1 m 2 ilmenee.
 • Laakerien sivupintojen rakentamiseen tarvitset: 104.8x256 = 26829 kopiota tuotteesta.

Samoin sisäisten väliseinien materiaalin määrän laskeminen:

 • Sisäisten rakenteiden kokonaispinta-ala: 2x (10x3) + 9x3 = 87 m 2.
 • Sisäovet alue: 5x1x2 = 10 m 2.
 • Väliseinien pinta-ala: 87-10 = 77 m 2.
 • Tuotteen pinta-ala (lusikkaosa): 0,25 x 0,065 = 0,01625 m 2.
 • Määrä on 1 m 2: 1 / 0,01625 = 61,5 kappaletta.
 • Kaikkien väliseinien osalta: 77х33.3 = 4736 kappaletta.

Määritä materiaalin kokonaismäärä ulko- ja sisäseinille: 26829 + 4736 = 31565 kappaletta.

Toisessa vaihtoehdossa laskettaessa tiilen pinta-alaa lisätään laastiyhdisteen arvo:

 • Ulkoseinien osalta: (0,12 + 0,007) x (0,065 + 0,007) = 0,00914
 • Määrä 1 m 2: 1 / 0,00914 = 109,4 kappaletta, kun otetaan huomioon 2 tiilen asettaminen: 109,4 h2 = 219 kappaletta.
 • Ulkoseinien kokonaismäärä: 104,8 x219 = 22951 kappaletta.
 • Tiiliseinän pinta-ala sisäisillä väliseinillä: (0,25 + 0,007) x (0,065 + 0,007) = 0,0118 m 2.
 • Määrä on 1 m 2: 1 / 0,0185 = 54 kappaletta.
 • Sisäisten väliseinien kokonaismäärä: 77 h54 = 4158 kappaletta.
 • Ulko- ja sisäseinien kokonaispinta-ala: 22951 + 4158 = 27109 kappaletta.

Ulkopuolisten pintojen kokonaispinta-alan laskennan tulokset mahdollistavat eristeen hankinnan, jos se on hankkeen yhteydessä. Jos et halua tehdä laskelmia tiilien määrästä, joita tarvitset, online-laskin auttaa sinua.

Tiilien määrän laskeminen tiilimuurausta kohti

Rakennuslaskuri auttaa laskemaan tarpeeksi tiiliä tietäen lähdetiedot. Tarvittavan materiaalin määrä määritetään ottaen huomioon tiilimuoto ja tiili. Laskelmissa käytetään joko seinien ja väliseinien pinta-alaa tai niiden tilavuutta.

Tiililaskin

Jotta vältetään rakennusprosessin keskeytyminen johtuen tiilien puutteesta ja ei-toivottujen raaka-aineiden käytöstä lisärakennusmateriaalien toimittamisessa, on parempi tuoda se kaikki kerralla. Ylimääräinen materiaali lisää huomattavasti rakentamisen kustannuksia. Tästä syystä, jos on tarpeen tehdä tiilien laskenta asennettavaksi, rakennustyömaan laskinlinja on paras nykyaikaisin työkalu tarkkaan laskentaan.

Periaate tiilien kulutuksen määrittämisestä seinien tilavuuden perusteella

Menetelmä perustuu seinien kokonaistilavuuteen, joka jakaa tilavuuden (säädetty ikkunoiden ja ovien aukkojen vähentämiseksi) yhden tiilen tilavuuden mukaan. Tuloksena on tarvittava määrä tiilimuurauksessa paloina.

Käytännössä ongelma ratkaistaan ​​monien vaiheiden kautta:

 • sisäisten seinien ja väliseinien määrittäminen, ulkonevat seinät, joiden paksuus vaihtelee;
 • ikkunoiden ja ovien aukkojen laskeminen;
 • vähennetään aukkojen koko seinien pinta-alasta;
 • seinän tilavuuden laskeminen kertomalla korjattu alue paksuudeltaan;
 • laskemalla tiilet ulkoisten, sisäisten seinien ja väliseinien asettamiselle jakamalla saatavat seinämämitat tiilen tilavuudella.

Tehtävää monimutkaistaa se, että tiilien välillä on saumoja täynnä laastia. Niiden vakion paksuuden oletetaan olevan 10 mm, mutta se voi olla pienempi, jos tiilellä on ihanteellinen geometria. Muutaman millimetrin laastia tiilien välillä koko rakennuksen mittakaavassa kasvaa melko vaikuttava arvo, mikä vähentää tiilien kulutusta.

Yksinkertaistettu laskenta perustuu yhden "normaalin muodon" tiilen (1NF) - 250 x 120 x 65 mm (pituus, leveys, korkeus) standardimateriaaleihin. Kuutionmuotoisessa muurauslaadussa tällaiset tiilet istuvat täsmälleen 512,82 kappaletta. Kun otetaan huomioon saumat (10 mm), ero on 118 tiiliä, joka koko esine edustaa tarpeetonta materiaalia. Laskimen käyttäminen verkossa ylimääräisen rakennusmateriaalin osto suljetaan pois.

Jokainen erä tiiliä alunperin on tietty prosenttiosuus avioliitosta. Häviöt ovat väistämättömiä lastaamisen, kuljetuksen ja purkamisen aikana. Tämä vahinko lisää laskennallista määrää 5-8%.

Esimerkki tarvittavan tiheysmäärän laskemisesta yksikköalueella

Yksiportaisen talon (korkeus 3 m) muotoilusuunnitelma edellyttää suorakaiteen muotoa, jonka pituus on 15 metriä ja leveys 8 metriä. Perustiedot ovat myös seuraavat:

 • sisemmän laakerin seinämän pituus - 22 m;
 • jako-pituus - 26 m;
 • ovien lukumäärä ulkoseinissä - 2 kpl. (koko 1,3 x 2,15 m);
 • oviaukkojen määrä sisäseinissä - 4 kpl. (koko 1,25 x 2,1 m);
 • ikkunoiden määrä - 7 (avautumiskoko 1,4 x 1,85 m);
 • ulkoseinien tyyppi - 2 tiiliä (kaksinkertainen);
 • sisäiset kantavat seinät on suunniteltu suorittamaan 1,5 tiiliä (0,38 m);
 • seinämän paksuus - 0,5 tiiliä (0,12 m).

Laskut vähenevät määritelmään:

 • 1. Muurattujen ulkoseinien (ilman aukkoja) säätöalue:
 • S = <(2 х 15 х 3) + (2 х 8 х 3) – (7 х 1,4 х 1,85)>= <(90 + 48) – 18,13>= 119,86 m².
 • 2. Sisäseinien alue:
 • V ext. = <(22 х 3) – 4(1,25 х 2,1)>= 55,5 m².
 • 3. Väliseinien alue:
 • V trans. = (26 x 3) = 78 m².

Viitataulukon avulla määritetään, kuinka monta tiiliä 1 m2 muurausta kohti määritetään:

Tiilikulutusta kohti 1 m2: n muurauslaskin

Miten selvittää, kuinka monta tiiliä kuutiometriä kohti muurausta

Tiilenrakentamisessa yksi tärkeimmistä vaiheista on rakennusmateriaalien vaaditun määrän laskeminen, esimerkiksi aina on tarpeen tietää tarkka tiilikulutus / 1 m3 muurausta. Erityisesti on erittäin tärkeää pystyä oikein määrittämään tarvittavan tiilen määrä, riippuen rakentamisen nopeudesta ja rakennustöistä ajoissa. Riippuen muuraustyypistä rakentajat käyttävät erilaisia ​​menetelmiä tarvittavan tiilimäärän määrittämiseksi.

Menetelmät tarvittavan tiilimäärän laskemiseksi

Laskettaessa tarvittavaa tiiliä rakentamiseen käytetään 2 lähestymistapaa:

 • voit käyttää keskimäärin tiilikulutus kuution muurausta kohti
 • käytetään myös keskimääräiseen tiilikulutukseen 1 m 2: aan muurausta;

Ensimmäistä menetelmää käytetään, jos seinä on yhtenäinen paksuus (eli samaa tiilityyppiä käytetään). Tiilikulutus m 3: aan muurauslaitetta kohden on vain, jos seinä on paksuudeltaan yhtenäinen. Jos esimer- kiksi 2,5-tiiliä oleva seinä on kaksinkertainen ja yksittäinen tiili, niin muurauskuutioiden keskikokoista tiiliä ei käytetä laskemaan tarvittavaa tiilimäärää.

Tikattujen tiilien määrää koskevat tekijät

Kuutiorakenteiden tiilien määrää vaikuttaa kaksi tekijää:

 • laastieristeiden paksuus;
 • käytetyn tiilimuoto (yksi ja puoli, kaksinkertainen tai yksi).

Ensi silmäyksellä voi tuntua, että laastieristeiden paksuus on niin vähäinen, että ne voidaan laiminlyödä, mutta näin ei ole. Itse asiassa tiilikupuissa noin 0,25 - 0,3 tilavuus putoaa juuri laastille, jossa tiilet ovat.

Neglact mortar joints - yleisin virhe, kun lasketaan tiilien määrää tiilenkuutiossa.

Melko usein, kun laskettaessa tilavuus tiili rakentajat uusille tilavuuden määrittämiseksi tiili ja siten laskemalla tiilet kohti 1 m 3. Koska mitat tavanomainen yksittäinen tiili muodostavat 65h12h250 mm kuutioitu tiiliä suuruusluokkaa 512 (512,82 tarkalleen). Samaan aikaan, kun otetaan huomioon laastirakenteet, tiilien kulutus kutakin kuutiota kohti vähenee 394: een, ero on 118 tiiliä. Ottaen huomioon, että talon rakentamisen aikana tiilen tiheys on kymmeniä kuutiometrejä, mikäli vaadittua tiilimäärää ei lasketa oikein, rakentajat saattavat joutua jäljellä ylimääräisen rakennusmateriaalin kasaan rakentamisen jälkeen.

Teoriassa voit vielä tarkemmin laskea tiilien määrää kuution muurauksessa. Tee näin huomioon muurauksen vaakasuoran ja pystysuoran liitoksen todellinen paksuus sekä tiilen todellinen koko (ne voivat vaihdella hieman eri erissä). Tällainen laskelma on varsin työläs, eikä tällaista suurta tarkkuutta tarvita. Siksi kaikissa laskelmissa käytetään tiilikulutuksen keskiarvoa munimiseen.

Voit ohjata seuraavat indikaattorit:

 • tiili kulutus kuutio-muuraus;
 • per 1 m 2 käytettäessä 0,5 tiiliä;
 • per 1 m 2 käytettäessä 1,0 tiiliä;
 • per 1 m 2 käytettäessä 1,5 tiiliä;
 • per 1 m 2 käytettäessä 2,0 tiiliä;
 • per 1 m 2 käytettäessä 2,5 tiiliä.

Esimerkki tarvittavan tiililuvun määrittämisestä rakentamiseen

Hankkeen mukaan talossa on suunnitelma neliön muotoinen, seinämän pituus on 15 m, kattokorkeus on 3,30 m (talo on yksi tarina). Sisäseinien kokonaispituus on 48 m (22 m - sisäiset kantavat seinät ja 26 m - väliseinät). Ulkoisissa laakeriseinissä on 2 oviaukkoa (1.30x2.15 m) ja sisäseinissä 4 oviaukkoa (1.25x2.10 m). Aukkojen lukumäärä on 7 (1,40 x 1,85 m). Ulkopuolisten laakeri-seinien asentaminen on 2,0 tiiliä, 51 cm (kaksinkertainen tiili), sisäseinien seinille 1,5 tiiliä, 38 cm (yksittäinen tiili käytetään) ja 0,5 tiili väliseinille, 12 cm (yksittäinen tiili ). Tarvittavan tiilimäärän laskeminen suoritetaan käyttäen keskimääräistä tiilikulutusta kuutioisessa tiilessä.

 • on tarpeen määrittää muurausmäärä ilman otteita ovia ja ikkunoita varten. Ulkoseinien osalta muuraustilavuus on (4x15x3,3 - 2x1,3x2,15 - 7x1,4x1,85) x 0,51 = 88,88 m 3. Sisäisissä kantavissa seinissä - (22x3,3 - 4x1,25 x2,1) x0, 38 = 23,60 m 3. väliseinien osalta - 26x3,3x0,12 = 10,3 m 3.
 • keskimääräinen tiilikulutus (kun otetaan huomioon seinämän paksuus): ulkona kantavien seinien - 200 kpl / 1 m 3. sisäisten kantavien seinien ja väliseinien osalta - 394 kpl / 1 m 3;
 • ottaen huomioon nämä arvot määritetään tarvittava määrä rakennustöitä. 88,88x200 = 17776 kappaletta kaksoispalikoita tarvitaan ulkoisiin kantaviin seiniin. Täysin (23,6 + 10,3) х394 = 13357 kpl yksittäisiä tiiliä tarvitaan sisäisissä kantavissa seinissä ja väliseinissä.

Ottaen huomioon, että tiilen rakentamisen aikana on väistämätöntä, on suositeltavaa lisätä tarvittavan tiilimäärän lopullista arvoa noin 5%.

Sama ongelma voidaan ratkaista toisella tavalla.

Tarvittavan tiilimäärän määrittäminen käyttämällä tiilien keskimääräistä kulutusta 1 m 2: aan muurausta

Tätä varten sinun on tiedettävä vain tulevan kodin seinien alue. Perustiedot ovat samat kuin edellisessä tehtävässä.

 • seinien pinta-ala on: ulkoseinät seinät - 174,27 m 2. sisäiset seinät - 62,11 m 2. väliseinät - 85,83 m 2;
 • keskimääräinen tiilikulutus on yhtä suuri kuin: ulkoseinille - 104 kpl / 1 m 2. sisäseinien seinämille - 153 kpl / 1 m 2. väliseinille - 51 kpl / 1 m 2;
 • Lopuksi se vaaditaan: ulkoisille laakerin seinille - 174.27x104 = 18124 kappaletta, sisäseinien seinämien osalta - 62.11x153 = 9503 kappaletta väliseinille - 85.83x51 = 4377 kappaletta.

Virhe määritettäessä tarvittava määrä tiiliä on: ulkoseinät - 1,9%, sisäpuoliset laakerit seinät ja väliseinät - 3,8%. Koska huomattava määrä rakentamista, virhe voidaan pitää merkityksettömänä.

Tämä osoittaa, että määritettäessä vaaditun rakennemäärän voit käyttää molempia lähestymistapoja, ja tulos on lähes sama.

Voimme suositella tiilien tilaamista noin 5% enemmän kuin laskelmalla saatu määrä. Tämä johtuu rakennusmateriaalin osan väistämisestä rakentamisen ja kuljetuksen aikana. Tämä ei anna keskeyttää rakennusta rakennusmateriaalin puutteen vuoksi ja saattaa loppuun laitoksen ajoissa.

Kuinka monta tiiliä on 1 m2

Rakentaminen aloittaa aluksi halutun materiaalin hankinnan. Jos haluat rakentaa tiilitalon, sinun on ensin selvitettävä rakennustiilien kulutus. Tämä tehdään rakennusmateriaalin hankkimiseksi yhdestä erästä. Lisäostoksilla ei ole mitään takeita siitä, että se on täysin yhtenäinen väreissä aiemmin hankitun rakennusmateriaalin kanssa. Tällainen laiminlyönti saattaa vaikuttaa huonosti rakennuksen ulkonäköön. Tarvittavan materiaalin määrittämiseksi sinun tulee tietää neliömetrin tiilien määrä.

Seinämän laskeminen rakentamisen aikana

Rakennuslaskelmien perustana on tällainen indikaattori: 1 cu. 480 metriä Punainen standardi tiili, jonka mitat ovat 250 * 120 * 65. Tämä indikaattori on ergonominen laskettaessa oikeaa määrää ja ostaessaan varastoja ja kuljettamalla tätä rakennusmateriaalia.
Jotta voidaan määrittää tiilikulutus 1 m2: n muurausrakennetta kohti, sinun on tiedettävä tulevien seinien paksuus, joka määräytyy rakennusmateriaalien asettamiseksi:

 1. puoli-tiilen paksuus on - 120 mm;
 2. yksi tiilen paksuus on - 250 mm;
 3. yhden ja puolen tiilen seinämän paksuus on 380 mm;
 4. kahdessa tiilessä seinämän paksuus on - 510 mm;
 5. kahdessa ja puolessa tiilessä suurin paksuus on - 640 mm.

Venäläisen ilmapiirin vuoksi seinää, jossa on kaksi tai kaksi ja puoli-tiiliä, pidetään yleensä hyväksi vaihtoehdoksi. On otettava huomioon muutamia parametreja: tulevan rakennuksen kerrosten lukumäärä (korkeus), lattiatyyppi, rakennuksen henkilökohtaiset kohokohdat. Pituuden määrittämisen lopussa on tarpeen selvittää rakenteen pituus kehän ympärillä sekä tietysti sen korkeus. Näiden kokojen tuote antaa tutkimuksessa selville rakennuksen alueen pitkin talon kehää. Mutta tämän lisäksi meidän ei pidä unohtaa ovien ja ikkunoiden aukkoja, joiden pinta-ala on vähennettävä rakennuksen tulevien seinien kokonaispinta-alasta. Tämän seurauksena rakennettavan rakennuksen pinta-ala menee ulos, ja laskelmasta tiedämme, kuinka paljon rakennusmateriaalia tarvitaan rakentamaan sitä.

Tiilen koko laskettaessa tarvittavia määriä rakentamisen aloittamiseksi

Tärkein arvo tarvittavan materiaalin määrän laskemisessa ovat sen parametrit. Yritykset tuottavat seuraavat tyypit: yhden, puolet ja kaksinkertaiset.

Tämän lisäksi tässä on tarvittavat tiedot:

 • yhden ja puolen tiilimuodon koot - 250 * 120 * 88 mm;
 • kaksinkertaisen tiilen koko on - 250 * 120 * 138 mm;
 • yksittäiset tiilet ovat - 250 * 120 * 65 mm.

Emme saa unohtaa tiilirivien välisten saumojen paksuutta:

 • pystyliitos on - 10 mm;
 • vaaka noin - 12 mm.

Laske tiilien kulutus, kun käytät tiettyjä muurausseinämiä

Lisätietoa siitä, kuinka monta tiiliä on 1 m2: n muurileinässä, jossa on 0,5 tiiliä:

 • yksittäinen tiili, vaadittu määrä - 61 kpl. ilman saumaa, sauman avulla - 51 kpl;
 • tarvitaan yksi ja puoli tiilet - 46 kpl. ei oteta huomioon saumaa ja saumalla 39 kappaletta;
 • kaksinkertainen tiili, oikea määrä - 30 kpl. ei oteta huomioon saumaa, saumalla on tarpeellista - 26 kappaletta.

Lisäksi sinun on määritettävä tiilien lukumäärä 1 m2: n muurattuna, edellyttäen, että ne rakennetaan 1 tiiliin:

 • yhden tarvikkeen rakentamisessa - 128 kpl. ilman sementtiä ja saumalla - 102 kpl;
 • rakentamisessa rakennuksen puolitoista - 95 kpl. ilman sementtiä, saumalla - 78 kpl;
 • kun rakennetaan kaksinkertaiseen - 60 kpl. ilman saumaa tai sauman - 52 kpl.

Myös tiilien määrä 1 m2: ssä muurattujen seinien osalta 1,5: ssä tiilessä standardisoitiin jo kauan sitten:

 • yksi tiili tarvitaan - 189 kpl. ottamatta huomioon saumaa ja jo sauman kanssa - 153 kpl;
 • yksi ja puoli tiilet on ostettava - 140 kpl. ilman saumaa, vain 117 saumaa;
 • kaksinkertaiset tiilet - 90 kpl. ottamatta huomioon saumaa, ja saumalla 78 kpl.

Erikoistuneissa taulukoissa on aika selvittää, kuinka monta tiiliä tarvitaan 1 m2: n muuraseinissä 2 tiilessä:

 1. yksi - 256 kpl. ilman saumoja, liuoksella - 204 kpl. ;
 2. yksi ja puoli - 190 kpl. ilman saumoja, ratkaisu huomioon ottaen - 156 kpl;
 3. kaksinkertainen - 120 kpl. ilman ratkaisua ja ratkaisu - 104 kpl.

Seinien sijoittaminen kahteen ja puoliin tiiliin, sinun on otettava huomioon, että 1 neliömetri. mittari tarvitsee seuraavia rakennusaineita:

 • yksi - 317 kpl. ja vastaavasti - 255 kappaletta;
 • yksi ja puoli - 235 kpl. kyllä ​​ja - 195 kpl;
 • kaksinkertainen - 150 kpl. ja 130 kappaletta

Tietäen kaikki edellä mainitut tiedot, ei ole ihme laskea edelleen kerrostuneiden tiilien kulutusta 1m2: a kohti. Käytettäessä saumojen kokoa laskettaessa:

 1. yksinkertainen punainen - 54 kpl;
 2. tavallinen päin - 85 kpl;
 3. edessä iso - lähes 14 kpl.

On helppo huomata, että laskelmat ovat yksinkertaisia ​​ja helppoja, sinun tarvitsee vain tietää tämän materiaalin mitat ja rakennettavan rakennuksen parametrit.

Valitse haluamasi arvo luettelosta ja kerro se aiemmin lasketulla seinäalueella. Näin talon rakentamiseen tarvittava määrä rakennusmateriaaleja on. Varmista myös, että puutteellisen materiaalin määrä muodostaa useimmissa tapauksissa 5-7% rakennusmateriaalin kokonaistilavuudesta. Tästä eteenpäin on parasta ostaa rakennusaineita sellaisella marginaalilla, että se mahdollistaa taistelun.

Tämä on kaikki, toivottavasti artikkeli auttaa sinua laskemassa, kuinka monta tiiliä 1 m2: aan muurausta tarvitaan, ja erilaisia ​​rakennustyyppejä, jotka perustuvat rakennustesi tulevien seinien parametreihin.

Tiilien määrän laskeminen tiilimuurausta kohti

Rakennuslaskuri auttaa laskemaan tarpeeksi tiiliä tietäen lähdetiedot. Tarvittavan materiaalin määrä määritetään ottaen huomioon tiilimuoto ja tiili. Laskelmissa käytetään joko seinien ja väliseinien pinta-alaa tai niiden tilavuutta.

Tiililaskin

Jotta vältetään rakennusprosessin keskeytyminen johtuen tiilien puutteesta ja ei-toivottujen raaka-aineiden käytöstä lisärakennusmateriaalien toimittamisessa, on parempi tuoda se kaikki kerralla. Ylimääräinen materiaali lisää huomattavasti rakentamisen kustannuksia. Tästä syystä, jos on tarpeen tehdä tiilien laskenta asennettavaksi, rakennustyömaan laskinlinja on paras nykyaikaisin työkalu tarkkaan laskentaan.

Periaate tiilien kulutuksen määrittämisestä seinien tilavuuden perusteella

Menetelmä perustuu seinien kokonaistilavuuteen, joka jakaa tilavuuden (säädetty ikkunoiden ja ovien aukkojen vähentämiseksi) yhden tiilen tilavuuden mukaan. Tuloksena on tarvittava määrä tiilimuurauksessa paloina.

Käytännössä ongelma ratkaistaan ​​monien vaiheiden kautta:

 • sisäisten seinien ja väliseinien määrittäminen, ulkonevat seinät, joiden paksuus vaihtelee;
 • ikkunoiden ja ovien aukkojen laskeminen;
 • vähennetään aukkojen koko seinien pinta-alasta;
 • seinän tilavuuden laskeminen kertomalla korjattu alue paksuudeltaan;
 • laskemalla tiilet ulkoisten, sisäisten seinien ja väliseinien asettamiselle jakamalla saatavat seinämämitat tiilen tilavuudella.

Tehtävää monimutkaistaa se, että tiilien välillä on saumoja täynnä laastia. Niiden vakion paksuuden oletetaan olevan 10 mm, mutta se voi olla pienempi, jos tiilellä on ihanteellinen geometria. Muutaman millimetrin laastia tiilien välillä koko rakennuksen mittakaavassa kasvaa melko vaikuttava arvo, mikä vähentää tiilien kulutusta.

Yksinkertaistettu laskenta perustuu yhden "normaalin muodon" tiilen (1NF) - 250 x 120 x 65 mm (pituus, leveys, korkeus) standardimateriaaleihin. Kuutionmuotoisessa muurauslaadussa tällaiset tiilet istuvat täsmälleen 512,82 kappaletta. Kun otetaan huomioon saumat (10 mm), ero on 118 tiiliä, joka koko esine edustaa tarpeetonta materiaalia. Laskimen käyttäminen verkossa ylimääräisen rakennusmateriaalin osto suljetaan pois.

Jokainen erä tiiliä alunperin on tietty prosenttiosuus avioliitosta. Häviöt ovat väistämättömiä lastaamisen, kuljetuksen ja purkamisen aikana. Tämä vahinko lisää laskennallista määrää 5-8%.

Esimerkki tarvittavan tiheysmäärän laskemisesta yksikköalueella

Yksiportaisen talon (korkeus 3 m) muotoilusuunnitelma edellyttää suorakaiteen muotoa, jonka pituus on 15 metriä ja leveys 8 metriä. Perustiedot ovat myös seuraavat:

 • sisemmän laakerin seinämän pituus - 22 m;
 • jako-pituus - 26 m;
 • ovien lukumäärä ulkoseinissä - 2 kpl. (koko 1,3 x 2,15 m);
 • oviaukkojen määrä sisäseinissä - 4 kpl. (koko 1,25 x 2,1 m);
 • ikkunoiden määrä - 7 (avautumiskoko 1,4 x 1,85 m);
 • ulkoseinien tyyppi - 2 tiiliä (kaksinkertainen);
 • sisäiset kantavat seinät on suunniteltu suorittamaan 1,5 tiiliä (0,38 m);
 • seinämän paksuus - 0,5 tiiliä (0,12 m).

Laskut vähenevät määritelmään:

Viitataulukon avulla määritetään, kuinka monta tiiliä 1 m2 muurausta kohti määritetään:

Perustuu siihen, että kahdessa tiilissä (käyttäen kaksinkertaisia ​​tiiliä) muurausalueella on 104 kappaletta. Sitten koko rakennuksen ulkoseinät:

119,86 x 104 = 12466 kpl. kaksinkertaiset tiilet.

1,5-tiilien (yhden ja puolen tiilien) sisäseinät seinät tarvitset: 78 x 55.5 = 4329 kpl. jossa 78 on keskiarvo, joka osoittaa, kuinka paljon puoli-tiili on 1 m2 muurausta, jonka paksuus on 0,38 m.

Väliseinien 0,5 tiilimateriaalia tarvitaan: 78 x 51 = 3978 kappaletta yksittäistä tiiliä.

T. o. yksittäiset tiilet on ostettava 3978 x 1,08 = 4296 kpl. yksi ja puoli - 4329 x 1,08 = 4675 kpl. ja kaksinkertaiset tiilet - 12466 x 1,08 = 13463 kappaletta - ottaen huomioon 8% taistelun ja avioliiton jätteistä.

Tiilimuurauslaskimen soveltaminen edellyttää, että sen vaadittu määrä lasketaan vain alkuperäisten tietojen syöttöön.

artikkelin kirjoittaja 22 768

Tilaa mielenkiintoisin

Tämän artikkelin lukeminen

Pysy kuulolla

Materiaalien kopiointi sivustolta on mahdollista ilman ennakkohyväksyntää, jos kyseessä on aktiivisen indeksoidun linkin asentaminen sivustoomme.

Kuinka laskea tiilien lukumäärä muurauslastalle?

Yksityisen talon rakentamiseen tarkoitettujen toimenpiteiden toteuttaminen liittyy erottamattomasti laskelmien toteuttamiseen. Niiden avulla pystyt tarkkaan selvittämään rakennusmateriaalien tarve rakennuksen kellariin, pääseinämiin tai säätiöön. Harkitse perusmenetelmiä erilaisten tiilien pohjan laskemisen suorittamiseksi. Tietäen, kuinka laskea tiili oikein pohjaan riippuen valituista laskeutumismenetelmistä, voit saada ajoissa rakennuksen tarvitsemasi rakennusmateriaalin, mikä merkittävästi nopeuttaa rakentamista.

Maali - tiili - koko, tyyppi, terminologia

Tehtävien suunnittelua rakennuksen kellarikerroksen rakentamisessa on päätettävä, mitkä rakennusmateriaalit käytetään munimiseen. Ammattimaiset rakennuttajat suosittelevat tällaiseen käyttöön kiinteän tiilen käyttöä, jolla on seuraavat edut:

 • lisääntynyt mekaanisen rasituksen kestävyys;
 • vastustuskyky korkean kosteuden vaikutuksille.
Tiili on keraaminen korpulentti socle

Ymmärrämme, millaisia ​​tiilet ovat:

 • keraaminen, jota käytetään savi- ja kvartsihiekkakiven valmistukseen. Valmistusteknologiaan liittyy korkean lämpötilan hehkutus, mikä lisää tavallisten savi- tiilien lujuusominaisuuksia ja kosteuden kestävyyttä.
 • silikaatti, joka on helppo erottaa valkoisella. Se valmistetaan autoklavoimalla kammioissa, joissa ylläpidetään korkeaa kosteutta ja lämpötilaa. Imeytyy voimakkaasti kosteuteen eikä se koske kellukkeita ja jalustan pohjia;
 • tulenkestävä, joka säilyttää eheyden, kun se lämmitetään 1,5 tuhanteen astetta. Tulenkestävä tiili on kellertävä sävy, se on tehty samotin pohjalta. Materiaalia käytetään uunien rakentamisessa ja sen rakenne säilyy toistuvassa lämmityksessä ja myöhemmässä jäähdytyksessä.

Näistä tiilistä muurausrakentamista varten on parempi käyttää keraamista merkittyä M250, jota tuotetaan korkean lämpötilan sytyttämisestä. Tällainen rakennustiili kestää 250 kg: n neliösenttimetriä, ja sen vakiokoko on 25 x 12 x 6,5 cm. Ulkopuolella tuote on suorakulmainen suuntaissärmiö, jonka kummallakin puolella on oma nimi:

 • sänky. Tämä on suurin osa aluetta, jonka mitat ovat 25x12 cm;
 • lusikkaosa. Lusikka - suurempi pää, jonka koko on 25x6,5 cm;
 • purista tasoa. Tappi on pienempi pää, jonka koko on 6,5 x 12 cm.
Hyperpressoitu tiilipohja runko-osainen edessä

Erityyppisten tiilituotteiden mitat ovat erilaiset ja ne ovat:

 • yhden tiilen - 25x12x6.5 cm;
 • puolitoistakymmentä, 25x12x8.8 cm;
 • kaksinkertaiselle tiililohkolle - 25x12x13.8 cm.

Lohkojen muotojen käyttämiseen käytettyjen lohkojen tunteminen on helppoa laskea tiilien lukumäärä tasolle.

Valmistamme laskemalla tiilien lukumäärän pohjalla - valmistelutyötä

Ennen laskeaksesi tiiliä pohjaan, sinun pitäisi päättää sen rakentamisesta. Se voi olla erilainen:

 • ulkonevat seinän ääriviivojen ulkopuolella;
 • joka vastaa seinämän leveyttä;
 • 50-70 mm rakennuksen seinään.
Tiilirakenteiden rakentaminen

Halutessasi laskea tiili oikein pohjaan, sinun on valmisteltava alustavat tiedot:

 • korkin paksuus. Useimmissa tapauksissa leveys voidaan suorittaa 0,5, 1, 1,5, 2 tai 2,5 tiilillä;
 • kellarin seinän korkeus. Mittakorkeus määräytyy hankkeen vaatimusten mukaisesti ottaen huomioon ilmastolliset tekijät ja niiden on oltava yli 50 cm;
 • kehäpohjapohja. Se lasketaan lisäämällä rakennettavan kaksinkertaisen pituuden ja leveyden;
 • mitat tiiliin, jota käytettiin kellarin rakentamiseen. Rakennusmateriaalin määrä riippuu kellarin tiilen koosta;
 • mitat ja aukkojen lukumäärä. Jos kellarissa on aukkoja, rakennusmateriaalien tarve muuraukseen vähenee;
 • laastin liitoksen paksuus. Materiaalin määrän laskemisen luotettavuus riippuu laastinliitosten kirjanpidosta;
 • käytetyn muurausmuodon tyyppi. Tiilen laskeminen kellarissa on erilainen, riippuen tiilimuodostuman ominaisuuksista.

Tarvittavien tietojen avulla voit suorittaa laskutoimituksen eri tavoin:

 • käyttämällä online-laskinta tai erikoistuneilla sivustoilla isännöityjä ohjelmia;
 • manuaalisesti, kun suoritat tarvittavat laskelmat itsenäisesti tavanomaisen laskimen avulla.

Tarkastelkaamme yksityiskohtaisesti itsenäisten laskelmien menetelmää.

Kuinka laskea tiiliä kellarikerroksessa muurausmateriaalin tilavuudella

Tiheyden tiheyden tunteminen on helppo laskea, kuinka paljon tiiliä tarvitaan kellarissa. Tätä varten lasketaan kellari seinämän määrä ja saatu arvo jaetaan tiililohkon tilavuudella. Laskemien oikein suorittamalla saadaan rakennusmateriaalin määrä, joka vaaditaan pohjan pohjan rakentamiseksi. Analysoimme algoritmia tietyn esimerkin laskemiseksi.

Tiilien määrä kellarikerroksessa muuraustyön suhteen

Laskennan perustiedot:

 • rakennuksen kellarikerroksen mitat 5x6 m;
 • pohjan pohjan korkeus - 0,6 m;
 • seinämän paksuus kellarissa - 0,25 m;
 • sitova sauma - 10 mm;
 • tyypin muuraus yhdessä tiilessä;
 • käytetyn rakennusmateriaalin mitat - 0,25x0,12x0,065 m.

Suorita laskenta tietyn laskentasarjan jälkeen:

 • Määritä pohjan pohjan kehä, kaksinkertaistaa sivujen summa - 2x (5 + 6) = 22 m.
 • Laske muurausmäärät kertomalla kehä sen paksuuden ja korkeuden mukaan - 22x0.25x0.6 = 3.3 m 3.
 • Laske tiililohkon tilavuus kertomalla mitat - 0,25x0,12x0,065 = 0,00195 m 3.
 • Määritä materiaalin tarve jakamalla muurausmäärä kokonaisuudessaan käytetyn tiilimäärän mukaan - 3.3: 0.00195 = 1692 tiiliä.

Laskentalgoritmissa ei oteta huomioon sauman paksuutta, jonka koko ei merkittävästi vaikuta tarvittavien rakennusmateriaalien määrään. Jos rakennuksen kellarissa on tarkoitus tehdä aukkoja, niiden tilavuus on vähennettävä muurausmateriaalin tilavuudesta. Yksinkertaistettujen laskelmien uudelleen suorittamisen jälkeen on helppo määrittää tiililohkojen tarve.

Tiilien laskeminen kellarikerroksessa tilavuuden mukaan

Kuinka laskea tiili socle-rakennuksen koon osaan

Käyttämällä edellisessä osassa annettuja alkuperäisiä tietoja harkitsemme vaihtoehtoista laskentajärjestystä ottaen huomioon tukikohdan mitat. Vertaamme tulosta saadun aineiston aikaisemmin määritellyn tarpeen ja arvioimme laskelmien tarkkuuden.

Laskennallinen algoritmi käsittää rakennusmateriaalin määrän määrittämisen yhdellä tiilimuodostatasolla ja laskee sitten kokonaiskysynnän. Suorita laskelmat määritellyssä järjestyksessä:

 • Laske tulevan rakennuksen kellarikerroksen kokonaispituus lisäämällä mitat 5 + 6 + 5 + 6 = 22 m.
 • Määritä tiililohkojen lukumäärä yhdellä rivillä, jakamalla tulos päätyosan pituudella (muurattuina, suoritetaan yhdessä tiilessä) - 22: 0,12 = 183 kappaletta.
 • Laske vaakarivien määrä jakamalla jalustapohjan korkeus tavallisen tiililohkon paksuuden mukaan - 0,6: 0,065 = 9,2 riviä.
 • Määritä materiaalin tarve kertomalla kerrosten lukumäärä riveinä 9 - 183x9 = 1647 tiilen pyöristettyjen rivien määrällä.

Seinien pinta-alan (1647) laskennan tulos on hieman erilainen kuin materiaalin tarve, joka määritetään volumetrisen menetelmän (1692) avulla. Molemmissa tapauksissa ei otettu huomioon sideaineliiman paksuutta, joka oli 1 cm. Jos on tarpeen saada tarkempia arvoja, sauman paksuus olisi otettava huomioon ottaen huomioon muurausrakenne.

Tikkaiden laskenta - yleistietoja

Suunnitteluvaiheessa, kun määritetään kellarin mitat ja tutkitaan sisustuksen ulkoasua, suoritetaan portaikon suunnittelu. Ennen kellarin rakentamista on arvioitava, miten sisäiset portaat sijaitsevat, ja onko rakennuksen kellariosan mitat ja muoto ei ole tarpeen säätää hankkeessa.

Portaiden rakenteiden laskenta

Suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon seuraavat seikat:

 • sisätilojen mitat ja pinta-ala;
 • korkeusero lattian ja katon välillä;
 • sisäisen asettelun ominaisuudet;
 • oviaukkojen sijainnin koordinaatit;
 • sisäisten väliseinien järjestely.

Tikkaarakenteiden suunnittelussa ja sidonnassa tärkeitä tekijöitä ovat:

 • portaiden kulma. Optimaalinen arvo turvalliseen käyttöön ja mukavaan toimintaan on 28-34 astetta;
 • vaiheen tukiosan koko. Määritelty arvo on 25-30 cm, mikä antaa mukavuus liikkuessasi;
 • korkeusero vierekkäisten vaiheiden välillä. Valtion standardin vaatimukset edellyttävät tämän parametrin arvoa 18-20 cm;
 • portaiden leveys. Tämä ominaisuus on 0,9-1,1 m, mikä mahdollistaa mukavan käytön.

Tikkaiden suunnittelusta on ensinnäkin kiinnitettävä huomiota turvallisuuteen, luotettavuuteen ja turvallisuuden paranemiseen.

johtopäätös

Riippumatta laskea tiiliä kellarissa on helppoa, omistavat tekniikan. On tärkeää lähestyä vakavasti projektin kehittämistä, valita sopivien tiililohkojen tyyppi oikein. On välttämätöntä arvioida tekijän monimutkaisuus, mukaan luettuina sokkelin mitat, saumojen paksuus, asennustyyppi ja aukkojen mitat. On myös tarpeen tehdä laskelmia rakennusten väliseinien ja tikkaiden rakenteiden kellarikerrokseen. Laskelmien asianmukainen toteutus mahdollistaa tarvittavan rakennusmateriaalin määrän hankkimisen ajoissa ja vähentää rakentamisen kestoa.