Kuinka tehdä väriaine betoniseoksille?

Harmaiden, korvattomien betonituotteiden aika on ohi. Nykyaikaisilla tekniikoilla voidaan maalata rakennusmateriaalia millä tahansa värillä, mikä auttaa pigmenttiä. Nykyään värillisen betonin suosio kasvaa: koostumusta käytetään valmistettaessa päällystyslaatat, reunakivet, päällystyskivet, portaat ja muut betonirakenteet.

Jos aiot saada betonia, joka ei häipy ajoittain, on parasta lisätä väriainetta sekoitettaessa betoniseosta - ratkaisu maalataan läpi. Taulukon väri pysyy samana, vaikka sen ulompi kerros poistettaisiin. Jotta saataisiin voimakas sävy, pigmenttiä tarvitaan suuria määriä, joten tällaisen käsittelymenetelmän korkeat kustannukset. Tämän tekniikan käyttö on perusteltua vain monoliittisessa valussa.

Valmiiden betonituotteiden varjostus on edullinen vaihtoehtoinen menetelmä, jossa maali levitetään betonipinnalle. Tässä tapauksessa väriaine on lisättävä betoniin, mutta syvälle läpäisevään kyllästykseen sen suojaamiseksi, mikä tulee olemaan liuottimen rooli. Etusijalle voidaan antaa vettä hylkiville Tiprom ja niiden analogit. Vettä ei saa käyttää kantajana, vaan suositellaan sen vaihtamista läpäisevällä lakalla tai pohjalla julkisivumaaleille.

Alkuperän mukaan betonin väriaine voi olla mineraalinen tai orgaaninen, ja aineen saannin menetelmä määrittää sen kuuluvan luonnollisen tai keinotekoisen luokkaan. Asianmukaisella raaka-aineella suoritetaan lämpö- tai mekaaninen käsittely, tuloksena on klassinen jauhe tai väriaine emulsion muodossa, mikrokapseleita.

Hapon koostumus on kaikkein kestävin (sekä sisäisissä että ulkoisissa töissä). Tässä tapauksessa betoni voi ottaa lähes kaikki sävyt - puhtaasta mustasta sinisen vihreään - on todella olemassa valinta. Hapan pigmentti pystyy tunkeutumaan syvälle betonimassan rakenteeseen, joten tuotteen väri ei haalistu ja sitä ei poisteta.

Epoksimaaleja, jotka kestävät kulumista, käytetään usein lattian maalaamiseen. Vaihtoehtona hapanta koostumusta sisä- ja ulkokäyttöön käytetään akryyliväriaineita. Latex-maalit, jotka pystyvät "peittämään" pienet halkeamat takapenkillä, ovat joustavia ja kestäviä lämpötilaeroille.

Sementin valinta

Betonin väriaineet ovat yhteensopivia kaikentyyppisten sementtien kanssa. Seuraavaa asiaa ei kuitenkaan pidä unohtaa: pigmentti ei ole ainoa peruskomponentti, minkä seurauksena betonilla on sävy, joka riippuu myös suoraan sementtilaastin väristä. Jos aiot saada kirkkaita, rikkaita värejä, on parempi käyttää valkoisia raaka-aineita, harmaa Portland-sementti on hyvä käyttää, kun haluat nollata sävyn.

Toinen tärkeä näkökohta: sementtikiven tulisi olla mahdollisimman pienin väritön ja aggregaatin kanssa. Kun tietty väriaine lisätään betoniin, maalataan vain sementtiä, joka tässä tapauksessa peitetään väriainehiukkasten kerroksella. Ajan myötä kaikenlaiset ulkoiset tekijät vaikuttavat kokonaisuuteen ja altistavat sen. Tuloksena havaitaan sementtikoostumuksen sävyn vähäinen muutos.

Askel askeleelta ohjeet

Useimmiten betoni on maalattu happomuodolla. Valmisteluun tarvitaan seuraava materiaaliluettelo:

 • väriaine pigmentti;
 • liuottimia;
 • liima;
 • lisäaineet, joilla on kiinnitysvaikutus.

Kaikkien edellä mainittujen ainesosien tulisi olla hyvin sekoitettuja niin kauan kuin homogeeninen koostumus, joka sisältää valitun pigmentin.

Jotta happamoittava väriaine perustuisi klooriin, sinun on liuotettava 1 l kalkkijauhetta 5 litrassa vettä. Säilytä säiliö 500 grammassa kalkkimaalia hitaasti kaada veteen, jolloin saadaan 1 litra maalia. Tämä myös - ja 0,24 litraa kalsiumkloridia. Sitten 30 grammaa tavallista saippuaa, kaiteet ja kaada kauhaan vettä. Palataan kalkkikokoonpanoon, lisätään maali- ja saippuavettä siihen. Lopullisessa vaiheessa se on ohitettava juustoraastin läpi.

Betonin vaivaamiseksi tarvitset:

 • 1 osa sementistä;
 • 2,5 hiekkaa;
 • 0,25 vettä;
 • 4 soraa sakot;
 • väriaine, enintään 5% kokonaismassasta.

Suositeltu suhde on ihanteellinen pienien alueiden kaatamiseksi. Joskus tarvitaan lisäaineita - pehmittimiä, kiihdyttimiä parantamaan betoniseoksen ominaisuuksia. Käyttöohjeissa annettujen koostumusten annostus, komponenteiden spontaani sekoittuminen ei ole hyväksyttävää.

Ennen työn aloittamista sinun on määriteltävä tarkka määrä materiaaleja. Laske betoni oikeaan määrään kertomalla alueen pinta valukerroksen paksuuden avulla. Levyjä asennettaessa käytetään samaa laskutapaa, jonka jälkeen kokonaisindikaattori kerrotaan tuotteiden määrällä.

Ratkaisun sekoittamista koskeva tekniikka sisältää useita vaiheita:

1. Sekoita hiekkaa soraa ja sementtiä, kunnes muodostuu homogeeninen seos.

2. Lisää pigmenttiä ja lisäformulaatioita.

3. Odotamme, kunnes seos muuttuu tasaiseksi.

4. Täytä vesi.

5. Vaivaa (tarvittaessa suuria määriä, voit käyttää betonisekoittimia).

6. Aloittaminen. Tässä vaiheessa on tärkeää välttää vedet ja estää veden haihtuminen. Joten tarjoamme tuotteelle sopivan laadun.

Älä välittömästi kaada koko veden tilavuutetta seokseen, jotta vältät liiallisen nestemassan saamisen. Suosittelemme myös ottamaan huomioon liuoksen muiden osien kosteuden.

Värin lisäämiseksi valmiisiin betoniteräsrakenteisiin voit tehdä betonipigmentin itse tai valita sopivan vaihtoehdon varastossa.

Toimimme seuraavalla tekniikalla:

1. Valitsemme värin tai sekoitamme useita niistä. Jos käytät useampaa kuin yhtä pigmenttiä ja niiden yhdistelmää, on helppo saavuttaa sopivan sävy betonikiven päällä.

2. Puhdista betoni liuottimella.

3. Suojaa kaikki puupinnat haposta.

4. Pukeutuminen vaatteisiin ja henkilökohtaisiin suojavarusteisiin.

5. Levitä betoniin sienellä tai harjalla (pigmentti, jota käytetään laskemalla 1 l / 5 m2).

6. Anna kuivua 3-8 tuntia.

7. Keiton soodiliuos (2 rkl raaka-ainetta 4 litraan vettä).

8. Suihkepullon avulla peitä betoni valmistetulla yhdisteellä niin, että väriaine neutraloidaan.

9. Pese yläkerros vedellä.

10. Odotamme päivän betoni kuivattua.

11. Käytä suojaavaa kerrosta (useita).

Jos haluat saada rikkaamman sävyn, menettely on toistettava. Niin kauan kuin maalattu betoni kuivuu, vältä kosketusta kosteuden kanssa.

Jos et halua tehdä betonipigmenttejä omin käsin, voit ostaa niitä erikoisliikkeissä. Koostumuksen hinta vaihtelee tuotteen perustan, värin ja valmistajan mukaan.

Kaikkein tärkein vaihtoehto on Sika-jauhemaali mineraalien oksidista. SikaCim Color, punainen, 0,8 kg maksaa keskimäärin 800 ruplaa. Muut jauheen sävyt myydään 700, 400 g / pakkaus, ja hinta vaihtelee.

Tee konkreettinen väriaine omiin käsiisi


Tänään värillistä betonia käytetään aktiivisesti paitsi asuinrakennuksissa myös teollisessa rakentamisessa. Betonoinnissa käytettävät värit suorittavat sekä koristeellisia että käytännöllisiä tehtäviä, nimittäin ne parantavat valmiin monoliitin ominaisuuksia. Erityisen suosittu konkreettinen värjäys on tullut yksityisten kehittäjien keskuudessa, jotka haluavat tehdä maaseudun talot ja tontit houkuttelevammaksi. Siksi monet taiteilijat ovat kiinnostuneita siitä, miten väriaine betonille tehdään omilla käsillään. Vastaus tähän ja muihin konkreettisia pigmenttejä koskeviin kysymyksiin löytyy tästä artikkelista.

Väriaineet: ominaisuudet ja lajikkeet


Betonin väriaineita (pigmenttejä) ovat koostumuksia, jotka sisältävät väriaineainetta liuokseen, jotta se värjätään. Jos työhön käytetään korkealaatuista väriä, niin vaikeat sääolosuhteet eivät voi vaikuttaa monoliitin varjossa. Kun betoni kypsyy, pigmenttiä ei voida poistaa.

Pigmenttejä on kolme päätyyppiä:

 • Orgaaniset väriaineet (pigmentit keltaisesta, vihreästä, sinisestä ja ruskeasta);
 • Metallivärjätyt aineet (jauhe alumiinista, kultaisen värin pronssi);
 • Mineraalipigmentit, jotka vuorostaan ​​voidaan jakaa keinotekoisiin väriaineisiin (tuoksu, kromioksidi) ja luonnollisia (liitu, kalkki, grafiitti).

On olemassa toinen luokittelu, jossa väriaineet erotetaan koostumuksella. Pigmentit ovat:

Betonipigmentit ovat saatavilla muodossa:

Usein kekseliäiset rakentajat tekevät väriaineita betonille omin käsin. Usein kotitekoisilla pigmentteillä on tahnamaiset ja emulsiomuodot.

Maalausmenetelmät


Betonilaastetta voidaan värjätä kahdella menetelmällä:

 • Seoksen valmistuksen vaiheessa;
 • Betonin kiinteytymisen jälkeen.

Ensimmäinen menetelmä tunnustetaan tarkoituksenmukaisemmaksi, koska betonilla, joka on maalattu valmistushetkellä, on pidempi käyttöikä. Lisäksi maalikerros ei tarvitse päivittää säännöllisesti.

Betonin maalaaminen toisella tavalla on samanlainen kuin rakennuksen seinien maalaus. On kuitenkin syytä muistaa, että työssä on käytettävä pigmenttejä, jotka voivat tunkeutua syvälle monoliittiin (vähintään 2 mm). Jos jätät tämän vaatimuksen huomiotta, värin laatuominaisuudet vähenevät huomattavasti.

Haitat ja ammattilaiset


Ainoa, mutta erittäin merkittävä haitta on pigmentin hinta. Kun otetaan huomioon, että huomattava määrä maaleja tarvitaan korkealaatuiseen värjäykseen, rakennusmestari ei pysty välttämään merkittäviä materiaalikustannuksia.

Kuitenkin päälliköt, jotka haluavat säästää rahaa, päättävät käsintehdyistä väriaineiden luomisesta. "Pigmentti konkreettisille omilla käsillä" - foorumit ja konferenssit, joilla on tämä nimi, löytyvät usein Internetistä.

Mahdollisuus tehdä pigmentti kotona kompensoi täysin edellä mainitusta haitasta. Lisäksi väriaineet ovat ominaisia ​​useille kiistattomille eduille. Betonin pigmenttien tärkeimmät edut ovat:

 • Korroosionkestävyys;
 • Lämpötilan ääripään kestävyys;
 • Ultraviolettisäteilyn kestävyys (väri ei haalistu auringossa);
 • Kyky täysin "vasara" betoniliuoksen väri (maali kattaa jopa seoksen harmaa väri);
 • Kemiallisen käsittelyn kestävyys (väri on edelleen kyllästetty betonin alkalisen ja betonin käsittelyn jälkeen).

Suosituin pigmentti


Kaikista edellä mainituista väriaineista se on betonipigmentti, joka tunnetaan suosituimpana. Materiaali on ympäristöystävällinen: sillä ei ole haitallista vaikutusta ihmisen kehoon eikä ympäristöön.

Väriaine valmistetaan jauheena, sen läpinäkyvä rakenne. Kun pigmentti tulee liuokseen, se reagoi sementtiin, jolloin tuloksena on värjäys.

Jos käytät happaman maalin valmistusta, voit tehdä musta betonipigmentin omin käsin, mikä on niin suosittua yksityisessä rakentamisessa.

Tämän tyyppisen värin valmistamiseksi sinun on ostettava tarvittavat komponentit etukäteen:

 • Liima-aineet;
 • Erityinen väriaine;
 • Liuotin;
 • Kiinnitykseen tarvittavat ratkaisut.

Pigmentin valmistuksen tekniikka on alkukantainen: riittää sekoittaa kaikki osat perusteellisesti kunnes massa tulee homogeeniseksi.

Kotitekoinen kloridipigmentti


Nykyaikaiset rakennustyöt ja markkinat tarjoavat asiakkaille laajan valikoiman erilaisia ​​pigmenttejä, mutta kaikki käsityöläiset eivät ole kiireisiä ostamaan tällaista tuotetta. Tosiasia on, että monien väriaineiden kustannuksia ei tuskin voida pitää hyväksyttävänä.

Jos kehittäjä tarvitsee värillistä betonia, mutta hänellä ei ole varaa ostaa väriaineyhdistelmää, älä epäusko. On aina mahdollista tehdä pigmentti betonilla omiin käsiisi.

Alkeistason rakennuttajat kokeneemmat kollegat suosittelevat hallitsemaan halogenoidun pigmentin valmistusta.

Ennen työn aloittamista huolehdit seuraavista osista:

 • Sammutettu kalkki (fluff) - 1,5 l;
 • Puhdas (parempi juominen) vesi - 7 litraa;
 • Kalsiumkloridi - 200 ml;
 • Kalkkimaali (kuiva) sopiva väri - 500 g;
 • Pyykinpesuaine - 30 g / 10 litraa valmistettua väriainetta.

Kun kaikki materiaalit on valmistettu, voit siirtyä suoraan maalin valmistukseen. Toimintalgoritmi on seuraava:

 • Sammutettu kalkki- ja kalkkimaali lisätään veteen. Materiaalit sekoitetaan perusteellisesti seoksen homogeeniseksi tekemiseksi;
 • Kalsiumkloridi kaadetaan tuloksena olevaan liuokseen;
 • Pyykinpesuaine on raastettu;
 • Valmiit sirut liukenevat kuumennetussa vedessä;
 • Saippualiuos kaadetaan säiliöön, jossa on tuleva pigmentti;
 • Väriaine sekoittuu jälleen ja kulkee juustoraastin läpi. Tämän manipulaation ansiosta voit saavuttaa haluamasi pigmentin sävyt.

On selvää, että väriaineen teknologia on melko yksinkertainen, ja jopa henkilö, jolla ei ole erityisiä taitoja, voi selviytyä työstä. Ennen kuin käytät pigmenttiä betonille omalla kädellä, on otettava huomioon se, että erikoismyymälästä ostettu maali on yhä korkealaatuisempia kuin "kotitekoinen" vastapuoli.

DIY betoniväriaineet

Monet ovat tottuneet siihen, että betoni on harmaa. Mutta silti sitä voidaan monipuolistaa ja tehdä niin, että se loistaa erilaisilla sävyillä. Nykyaikaisen tekniikan ansiosta on mahdollista valmistaa pigmenttejä sementtivärjäykseen.

Niitä käytetään pääasiassa laatikoiden, päällystystilojen, reunakivien, sivukivien ja monien muiden elementtien koristelemiseen, joita käytetään koristamaan pihoja ja katuja. Mutta miten tehdä maali itse? Tämä on vakava kysymys päätöksestä, jota olisi käsiteltävä erityisvastuulla.

Ensinnäkin sinun on tiedettävä, millaisia ​​väriaineita olemassa, ja sen jälkeen sinun on tutustuttava kaikkiin valmistuksen ominaisuuksiin.

Mikä pigmentti-väriaine on parempi valita betonin värjäämiseksi omilla käsilläsi?

Sementin väriaineet tai pigmentit ovat jauhemaisia ​​lisäaineita, jotka antavat sementille tai laastille erilaisia ​​värejä.

Kuivauksen jälkeen nämä komponentit eivät liukene eivätkä ne vaikuta veden, öljyjen tai muiden nesteiden muodossa. Myös jos ne ovat laadukkaita, ne eivät altistu auringonvalolle ja sateelle.

Sementtipinnoilla on oltava seuraavat ominaisuudet:

 • Korkea värjäytymiskyky. On välttämätöntä, että pigmentti voi välittää värinsä sementille;
 • Sen on katettava sen tuotteen väri, johon sitä sovelletaan.
 • Hajaantuvuus. Tämän ominaisuuden ansiosta värien päällekkäisyyden ja värityskyvyn ominaisuudet paranevat;
 • Korkea öljyn imeytyminen. Tämä ominaisuus koostuu hiukkasten kyvystä pitää öljymaalia tuotteen pinnalla;
 • Korkea valonvastus. Tämä ominaisuus on säilyttää väri myös alttiina auringonvalolle.

Happipitoisuudet betoniin

Happovärit - tämä on suosituin tapa betonituotteiden maalaamisessa. Tällä värillä on jauhemaista koostumusta, jolla on läpinäkyvä rakenne.

Se ei vaikuta haitallisesti ympäristöön eikä haittaa ihmisten terveyttä. Kun maalaa, se reagoi sementin kanssa ja maalaa sen halutussa värissä.

Akryyliväriaineet betoniin

Akrilityyppisiä pigmenttejä käytetään sementtituotteiden maalaamiseen alueilla, joilla pitkiä maaleja tarvitaan. Siksi se on ihanteellinen vaihtoehto lattian ja seinien maalaamiseen. Vaadittu väri valitaan paikan päällä myymälässä.

Värien valinta on melko laaja. Lisäksi sekoittumisessa ei ole ongelmia. Voit maalata maali pinnalle talon sisäpuolelta ja ulkopuolelta. Värillä ei ole haitallisia vaikutuksia, ja se kuivuu nopeasti.

Kuivat väriaineet betoniin

Kuivat väriaineet ovat hyviä niille, jotka haluavat pihansa kirkkaaksi. Näiden väriaineiden valikoima tarjoaa valtavan valikoiman värejä. Värin jauhe, voit heti arvailla, mitä väriä konkreettisia tuotteita on maalattu.

Kuivien väriaineiden ominaisuudet:

 • Väri täysin sietää sääolosuhteet. Ei romahtaa sateen ja auringonvalon vaikutuksesta;
 • Kuiva maali on parempi käyttää uutta betonia, jota ei ole aiemmin käsitelty;
 • Kuiva seos on maalattava vain tuotteen pintaan;
 • C-koostumukseen kuuluvat aineet, jotka pitävät pitkäaikaista seosta pinnalla ja vahvistavat sementin rakennetta.

Värin lisäaineet betoniin

Näitä komponentteja käytetään värillisen materiaalin saamiseksi. Lisäaineet voivat olla joko nestemäisiä tai jauhemaisia. Ne lisätään raakasementtiliuokseen. Näiden lisäaineiden sävyt ovat pääosin kevyitä ja sävyääniä.

Sementtiteokset, joissa lisäaineita on lisätty, maalataan koko rakenteen. Tästä syystä maali ei kaadu sateen ja aurinkoisen värin vaikutuksesta. Hän ei pelkää vahinkoja, muodonmuutoksia, kuoppia. Väri kestää niin kauan kuin tuote itsessään on.

Mikä sementti valitsee värillisen betonin valmistuksen omilla käsillään?

Värillisen betonin valmistuksessa voit käyttää mitä tahansa sementtityyppiä. Mutta silti kannattaa ottaa huomioon seuraavat vivahteet:

 • On suositeltavaa käyttää laadukasta sementtiä;
 • On syytä kiinnittää huomiota sementin väriin, koska alkuperäinen väri vaikuttaa sävyyn sen jälkeen, kun se on maalattu;
 • Muista, että sementin harmaalla värillä on äänenvaimennus, joten se likaa ja vähentää kirkkautta;
 • On suositeltavaa käyttää valkoista sementtiä. Kun maalat tätä betonia, saat kirkkaan ja kirkkaan värin.

Värjäyksen ongelmien välttämiseksi käytä seuraavia suosituksia:

 • On suositeltavaa tehdä alustava sekoitus ja kaato;
 • Jos sementtiseokseen lisätään runsaasti pigmenttiä, on mahdollista, että säröilyn muodostuminen lisääntyy tulevaisuudessa;
 • Lisäksi voi muodostua halkeilua johtuen sementtijauheen suuresta veden absorptiosta. Siksi seokseen tulisi lisätä pehmittimiä ja vedenpitävyyslisäaineita.

Betoniseoksen valmistus värillä

Tärkeä edellytys sementtimaalaukselle on värin yhtenäinen jakautuminen tietyn tuotteen rakenteelle.

Siksi on noudatettava seuraavia suosituksia:

 1. Väriaine on lisättävä liuosvalmisteen hyvin vaiheessa;
 2. Pigmentti tulisi jakaa tasaisesti koko perusratkaisun ajan. Mitä neater on tehty, sitä nopeammin väriaine jakautuu;
 3. Valmiuden tärkein indikaattori on värin yhtenäinen jakautuminen koko sementtitehtävissä;
 4. On tärkeää kunnioittaa mittasuhteita. Jos mittasuhteet täyttyvät oikein, se tuottaa saman tasoisen betonisekoituksen värin vaivaamisesta vaivaukseen. Jos väriainetta käytetään tehottomasti, se voi johtaa betonin viimeisen värin muuttamiseen ja aiheuttaa lisäkustannuksia.

Lisäksi on tärkeää tarkkailla betonimassan osien osuuksia:

 • Sementti - 1 mitta;
 • Hiekka - 2,5 toimenpidettä;
 • Hieno sora - 4,5 toimenpiteitä;
 • Vesi - 1,4 mittari;
 • Väri - mitataan (tilavuuden seoksella).

Kuinka tehdä väriaineita betonille omilla käsillänne?

Sementin värjäykseen käyttäen happamia väriaineita. On syytä huomata, että väriaineet voivat kulkea pitkin seiniä ja tämä johtaa sementtikannan heikkoon värjäykseen. Tämän ongelman ratkaisemiseksi voit käyttää sementtiseosten happogeeliväriainetta.

Hapan väriaineen valmistamiseksi sinun on käytettävä seuraavia työkaluja:

 • liuottimia;
 • Liima-aineet;
 • Erityinen väriaine pigmentti;
 • Erilaisia ​​lisäaineita, jotka on suunniteltu varmistamaan tuloksen.

Maalaustyötä varten tarvitaan lisäksi työkaluja:

 1. Työvaatteet;
 2. harjat;
 3. Scotch;
 4. Maalausteline;
 5. Turvalasit;
 6. tikkaat;
 7. Kumikäsineet.

Maalausvinkit:

 • Kun maalataan betonipintoja, on parasta käyttää useita väripigmenttejä.
 • Koska väriaineiden valinta ei ole suurta, eri värejä sisältäviä värejä tulisi sekoittaa halutun vaikutuksen saavuttamiseksi;
 • Ensimmäinen vaihe on sekoittaa kaikki kuivat aineet ja kaataa sitten neste;
 • Tuotteet on päällystettävä liuottimella ja väriaine on levitettävä jo puhdistettuun pintaan;
 • Pinta on myös kuivattava erityisellä ruiskulla tai haponkestävällä harjalla ilman metallia;
 • Koska tämä maali sisältää happoa, se voi vakavasti haitata. Siksi kaikki työ on suoritettava käsineillä ja suojapukuilla.
 • 6 tunnin kuluttua kaikki maali- ja happojätteet on pestävä vedellä;
 • Sitten 24 tunnin kuluessa kuivaus suoritetaan;
 • Tuloksena on täysin värillinen pohja.
 • Maalin pintaan 1 m2 tarvitsee 0,25-0,35 litraa väriainetta laimennettua liuosta.

Maalaus betonipinnoille

Tämä maalausmenetelmä on sama kuin tavalliset maalaustuotteet. On kuitenkin pidettävä mielessä, että sementin kovetuskoostumuksen aikana säilyy kosteuden absorptiomääriä. Tätä ominaisuutta käytetään suojaamaan sementin pintaa ja sen maalausta.

Maalaus suositukset:

 1. Värjäystä varten tulisi käyttää syvä tunkeumaalusta, joka kykenee imeytymään 5 mm: n syvyyteen;
 2. Vesipohjaiset kyllästykset eivät sovellu sementtituotteisiin. Tämä johtuu siitä, että näillä komponenteilla on alhainen tunkeuma ja ne pestään ajan myötä;
 3. Väriaineiden valinnassa kannattaa lukea huolellisesti kokoonpano. Seokset on suunniteltava nimenomaan läpäisevään värjäykseen. Myös pohjaan voidaan käyttää sementin lakkoja ja kyllästyksiä.
 4. On toivottavaa soveltaa tätä värjäystä tuotteille, jotka eivät ole merkittävää kuormaa.

Betonituotteiden pinnan maalaaminen

Sementtipinnoille käytetään usein kloorimaaleja. Tämä auttaa vähentämään merkittävästi rahoituskuluja.

Dikloridiväriaineen valmistuksessa on käytettävä seuraavia komponentteja:

 • 0,25 litraa kalsiumkloridia;
 • 500 grammaa kuivamaista maali;
 • Vesi - 7 litraa;
 • Pushonny kalkki - 1,1-1,2 kg;
 • Pesula saippua - 20-30 grammaa 10 litraa maalia kohden.

Ruoanvalmistusohjeet:

 1. Kalkkihuuhtelu on laimennettava 5 litraan vettä;
 2. Kuivaa maali kaada vähän vettä ja sekoita. Sitten vähitellen kaada veteen ja sekoita. Paino veden tilavuutta on nostettava 1 litraan;
 3. Seuraavaksi kalsiumkloridia lisätään kuivan maalin seokseen;
 4. Kaada lämmin vesi erilliseen astiaan ja lisää raastettua saippuaa. Saippua sekoitetaan huolellisesti, kunnes se on liuennut;
 5. Lisäksi kaikki liuokset sekoitetaan ja johdetaan sideaineen läpi;
 6. Tämän seurauksena liuoksella ei saa olla jyviä eikä kokkareita;

Värjäysvinkit:

 • Sementin pinnasta tulee ensin puhdistaa pöly ja lika;
 • Maalata pohja on spray, rulla tai harja;
 • Se on maalattava 1-2 kerroksella. Lisäksi jokaisen kerroksen pitäisi kuivua noin 6 tuntia;
 • Värjäyksen lopussa pohja huuhdotaan kylmällä vedellä ja pyyhitään kuivalla sienellä.
 • Maalaustaessa on noudatettava kaikkia turvaohjeita ja käytettävä suojavarusteita - käsineitä, haalareita ja suojalaseja.

Betonituotteiden värjäys on melko monimutkainen prosessi, jota on käsiteltävä vastuullisesti. Muista noudattaa kaikkia värjäysaineita koskevia suosituksia ja määräyksiä. Muista myös seurata kaikkia osuuksia valmistettaessa seoksia maalausta varten.

Ehkä ensimmäistä kertaa voi olla aivan täydellinen, mutta se on hyödyllinen kokemus. Ei tarvitse välittömästi ottaa yhteyttä ammattilaisiin. Parasta kaikesta, kokeile itseäsi, kokeile ja tee omia lisäyksiä.

Kuinka maalata betonia?

Jos betonivärillä ei ole merkitystä rakentamisessa, on helpompaa maalata useita betonituotteita irtotavarana välittömästi tai ainakin muutaman millimetrin syvyyteen verrattuna sisustuspinnoitteen säännöllinen uudistaminen. Viimeistelyissä käytetään pigmentoituja liuoksia, leikkaushaavojen ja päällystyslautojen valmistuksessa.

Betonivärjäysvaihtoehdot

Se on turvallisempaa, kun pigmentit viedään sementtilaastian valmisteluvaiheessa. Heidän kulutuksensa tästä syntyy enemmän, mutta väri on vakainta ja yhtenäistä. Jopa pinta kuluminen ja vahinko valmiille monoliitille eivät vaikuta sen väriin. Tätä menetelmää käytetään pääasiassa tuotteisiin, jotka työskentelevät voimakkaan kuormituksen alla: päällystyslaatat, sokkeleiden vuoraus, tasoitteet. Tärkeintä on, että niiden mittojen on oltava pieniä, muuten kalliiden lisäaineiden kulutus on pidemmälle.

Kuivassa muodossa oleva värjäys sekoitetaan hiekan kanssa, minkä jälkeen betonivalmistelu suoritetaan standardimenettelyn mukaisesti: sementti kaadetaan ja sitten lisätään vettä. Lisäaineen massan värjäämiseksi itse liuokseen määrä on 0,2 - 5%. Yleensä valmistajan antamat käyttöohjeet sisältävät tarkempia suosituksia, mutta jos sinulla on kotitekoinen pigmentti, voit käyttää seuraavia lukuja halutun intensiteetin saavuttamiseksi:

 • Pastellivärit sekä ekspressiiviset siniset ja keltaiset sävyt antavat 1-2 kg väriaineen lisäämistä 100 kg sementtiä kohden.
 • Keskipitkän kyllästymisen väri ja punainen väri samassa massassa vaativat 2-4 kg.
 • Intensiivinen, tumma väri sekä ruskean paletin sävyt toimivat hyvin 4-6 kg / 100 kg.

Tässä olisi otettava huomioon, että väriaineen liiallinen käyttöönotto ei mitenkään lisää värin voimakkuutta - jokaisella koostumuksella on oma "katto". Jossain vaiheessa varjo yksinkertaisesti lakkaa muuttumasta. Yleensä kyllästyminen tapahtuu vain 5% pigmenttisisältössä.

Väri levitetään monoliitin kovettumisen jälkeen. Tämä edellyttää hyvää tunkeutuvasta vaikutuksesta, koska tavanomaiset kalvon muodostavat päällysteet eivät kestä pitkiä aikoja. Kuinka syvälle pigmentit imeytyvät kiveen riippuu valitusta pohjasta. On parasta tehdä itsenäisesti pohjamaali - samaan aikaan on mahdollista käyttää muita koostumuksia, jotka suojaavat betonia ulkoisista vaikutteista. Erinomainen tapa yhdistää edut ja estetiikka on kaataa lisäaineet syvälle tunkeutuvaan vedenpitävyyteen.

Tehtävällä kestää hyvin ja joitain kemiallisia seoksia. Esimerkiksi happaman väriaineen saamiseksi tarvitaan vain sopiva pigmentti ja vesi. Mutta itse betoni on valmistettava huolella käsittelemällä sitä liuottimella. Maali levitetään harjalla (ei saa olla mitään metallisia osia siinä) tai ruiskupistoolilla pinnalle. 6 tunnin kuluttua sen ylimäärä pestään pois ja kivi jää kuivumaan.

Reseptin happokoostumus kotiruokaa varten:

 • 250 mg kalsiumkloridia (sama maantie).
 • 500 g kuivaa väriainetta.
 • 1,1-1,2 kg kalkkia.
 • Pyykinpesuaine (20-30 g / 10 litraa valmiin maalin osalta).

Kalkki liukenee veteen (aloittaaksesi 5 l), suorittaen rinnakkain pigmentin sekoittamisen. Tätä varten sitä sekoitetaan pienen määrän nestettä, jolloin saadaan väriainetta ja laimennetaan litralle. Sinun on myös valmisteltava erikseen saippua-ratkaisu: baari jauhetaan makralla ja hiutaleet kaadetaan lämpimään veteen (toinen 1 litra). Kaikki kolme seosta kaadetaan yhteen astiaan ja suodatetaan juustoraastin läpi.

Aktiivisia väriaineita käytettäessä ympäröivät pinnat on peitettävä kalvolla, ja sinun on huolehdittava omasta suojasta. Nämä yhdisteet ovat melko kaunista, joten muista käyttää hansikkaita, suojalaseja ja raskas työvaatteita.

Värien väriaineet

Eri aineet antavat sementtikiven tiettyä väriä. Niitä voidaan käyttää minkä tahansa värin pigmentteihin:

 • Punainen - rautaoksidi Fe2O3, punainen lyijy, sina
 • Valkoinen - titaanidioksidi, erilainen valkoinen, liitu, kaoliini, lithopone kuiva.
 • Ruskea - palanut umber, mangaanidioksidi MnO2.
 • Keltainen - okraatti, kruunun sinkki ZnCrO4.
 • Vihreät - kromi seskviooksidi Cr2O3, sinkkiä vihreät.
 • Harmaa ja musta - grafiitti, noki, sinkkipöly.
 • Sininen - sininen maali, kupariftalosyaniini.

Perinteisesti pigmentit jaetaan mineraali- ja orgaanisiin aineisiin. Ensimmäiset saadaan raaka-aineiden lämpökäsittelyllä, toiset - luonnollisista lähteistä peräisin olevien väriaineiden mekaanisella hiomalla. Epäorgaaninen betoni on parempi, varsinkin jos se on erilaista oksidia: ne ovat kemiallisesti stabiileja, eivät liukene veteen ja kestävät sementtikiven, UV-säteilyn ja muiden ilmakehän ilmiöiden emäksisessä ympäristössä.

Ei ole yhtä tärkeää on lisäaineiden pohja (kantaja). Riippuen siitä, erotetaan seuraavat tyypit:

1. Hapan - näennäisesti nämä ovat tavallisia värittömiä jauheita sekoittamiseen. Mutta betoniin, joka on alkaalisesti emäksinen, ne aiheuttavat neutralointireaktion (kuten soodan ja etikan tapauksessa), minkä seurauksena monoliitti vaihtaa väriä. Happo-pigmenttejä on vain kahdeksan perussignaalia, mutta ne voidaan sekoittaa toisiinsa saadakseen halutun. He pystyvät luomaan kauniita värien siirtymiä ja tahroja, kuten todellisilla kivillä.

2. Kuiva. Jauhe on värjätty, joten voit valita betonin sopivan väriaineen. Markkinoilla niitä voi ostaa monenlaisin värein, mutta ne myös reagoivat sekoittumiseen normaalisti. Ainoa rajoitus on se, että jauhevalmisteita ei voida käyttää vanhoilla pinnoilla, joita on jo käsitelty erilaisilla seoksilla, niitä käytetään vain "nuorella" monoliitillä. Mutta ne antavat lisävaikutuksen sementtikiven kovettamisesta.

Erillinen ryhmä sisältää liuottimien lisäaineita - niitä käytetään irtotavaran värjäämiseen. Voit valita ne sekä nestemäisinä että kuivina. Täällä on harvinaisia ​​tyydyttyneitä tai joitain odottamattomia värejä, mutta valkoisia betonia on paljon jaloja.

Yleensä sementtilaastin "natiivi" sävy voidaan jättää huomiotta, jos haluat saada betonia, joka poikkeaa vain harmaasta. Se on myös hämmentynyt, jopa hieman likainen, mutta useimmissa tapauksissa se on epäkritiivinen. Portland-sementin läsnäolo muuttaa punaisia ​​ja ruskeita sävyjä vähäisemmässä määrin kuin keltainen ja sininen. Harmaa ja musta, ei ole mitään eroa. Mutta jos tarvitset monoliittia tyydyttyneitä ja puhtaita värejä, käytä vain valkoista sementtiä, vaikka hinta on korkeampi.

Sideainekomponentin lisäksi lisätään myös mineraalitäyteainetta, jota ei ole värjätty pigmentillä, vaikka se olisi puhtain kvartsihiekka. Koska sementtipinta kuluu ulos, se varmasti kulkee ja pilata kuvan hieman. Paikkamerkin oikealla valinnalla saadaan ulos mielenkiintoinen vaikutus värillinen monoliitti moniväristen roiskeiden kanssa.

Nähdäksesi, miten tulos on, on parempi tehdä pieni testiseos, lisäämällä valittuja väriaineita betoniseoksiin. Jos jokin ei sovi, ja myöhemmät työt, säädä mittasuhteet oikeaan suuntaan. Ylimääräinen pigmentti ei ainoastaan ​​anna kirkkautta, vaan vie myös liikaa vettä liuoksesta. Jos sementin normaali hydratointi ei riitä, keinokivet menettävät lujuutensa ja joutuvat pian halkeamiin. Tällaisten ongelmien ehkäisemiseksi lisätään vettä sisältäviä pehmittimiä seokseen.

Kuinka tehdä väriaine betoniin

Olemme tottuneet ajattelemaan, että betonirakenteet näyttävät tylsiltä ja tylsiltä, ​​eivätkä houkuttelevat huomionsa harmaaseen monotoniin. On kuitenkin yhä enemmän mahdollista löytää esineitä, jotka on erotettu kirkkaalla ulkonäöstä, jonka perusta on sama ratkaisu. Tämä tuli mahdolliseksi sen jälkeen, kun arkkitehti- ja rakennesuunnittelussa esiintyi konkreettisia väriaineita. Nyt kirkkaat reunukset, päällystekivet, kukkapuutarhat, kasvipuutarhat nauttivat monimuotoisuudestaan ​​ja kauneudestaan.

Pigmentaation sementtipinnoitus mahdollisti uuden teknologian ansiosta, joka alkoi tuottaa värillistä betonia. Värjäys on täysin vuorovaikutuksessa strukturoitujen pintojen kanssa, ja tämä yhdistelmä antaa erinomaisen tuloksen. Lisäksi tällainen näennäisesti monimutkainen menettely voidaan tehdä käsin, itse hankkimalla erinomaisen tuotteen.

Pigmenttilajit

Mikä tahansa väriaine, riippumatta siitä, missä sitä käytetään (metalli, puu, muovi, sementtilaasti) ja mistä tahansa siitä, on valmis ratkaisu, joka sisältää kantoaineen ja väriaineen pigmenttielementin. Maalin pohjan mukaan jaetaan seuraavasti:

 • alkydi (valkoinen tiski);
 • öljy (pellavansiemenöljy);
 • nitro (asetoni tai liuotin);
 • akryyli (vesipohja).

ominaisuudet

Pigmentit ovat pääsääntöisesti kuivia jauhemaisia ​​aineita, jotka eivät liukene veteen, öljyihin ja liuottimiin käsiteltyjen pintojen täydellisen kuivauksen jälkeen. He eivät pelkää sadetta ja suoraa auringonvaloa, ja niitä voidaan käyttää betonin valmisteluhetkellä omiin käsiinsä.

Miten tuotetaan

Betonin väriaineet ovat orgaanisia ja mineraalisia. Tuotantomenetelmän mukaan ne voidaan jakaa luonnollisiin ja keinotekoisiin. Ensimmäisessä tapauksessa erilaiset materiaalit työstetään, ja tuloksena on luonnosta peräisin oleva väri. Keinotekoisia pigmenttejä syntyy kivennäisraaka-aineiden lämpökäsittelyssä.

väri

Orgaaniset pigmentit tulevat näihin väreihin:

Keinotekoisilla osilla on seuraava muoto:

 • kromioksidi;
 • maali;
 • sinkki vihreät;
 • umber;
 • valkoinen (titaani, lyijy, sinkki) jne.

Materiaalin ominaisuudet

Värin kemiallisen koostumuksen perusteella on mahdollista arvioida sen ominaisuuksia, mukaan lukien korroosionkestävyys, kemikaalit ja korkeat lämpötilat.

rakenne

Nykyaikainen tuotantoteknologia mahdollistaa sellaisten pigmenttien saamisen, joilla on erilainen rakenteellinen muoto (emulsiot, tahnat, mikrokapselit), ja kaikki ne voidaan lisätä liuokseen omilla käsillään valmistuksen ajankohtana. Vaadittavan materiaalin valinta määräytyy tiettyjen vaatimusten ja sääntöjen sekä käsiteltävän substraatin ominaisuuksien ja ilmastollisten indikaattorien mukaan, joissa maalaus on sijoitettu.

valonkestävyys

Ulko-olojen tapauksessa maalauksen kevyeen kestävyyteen kohdistuu huomattavia vaatimuksia: kun se pääsee liuokseen, sen on säilytettävä sävyään UV-säteilyn vaikutuksesta huolimatta. Pääsääntöisesti luonnolliset pigmentit, joiden avulla voit tehdä värillistä betonia, ovat suurella valonvastuksella, ja synteettiset komponentit voivat lopulta polttaa paahtavan auringon.

Toisin kuin muovi- tai metalliväriaineet, kovetettujen pintojen koostumukset tunkeutuvat syvälle rakenteeseen kyllästämällä liuos. Värjäysaste riippuu suoraan pigmenttikantoaineen tyypistä.

Aine

Jotta väriaine valitaan käsin, on toivottavaa saada käsitys siitä, miten jokin tietty pigmentti käyttäytyy eri olosuhteissa ja kuinka kauan se kestää ilman lisäkorjausta.

happo

Kaikista esitellyistä työkaluista on kaikkein kestävimpiä kulutusta ja haalistumista pidettävä betoniresistenttiä väriaineena, koska se tunkeutuu syvälle jäädytetyn materiaalin rakenteeseen. Sen väri vaihtelee sinivihreästä mustaan. Tällaista pigmenttiä voidaan käyttää rakennusten sisä- ja ulkopuolelle sekä uusissa rakenteissa että vanhoissa pinnoitteissa, jotka on päivitettävä.

Tämäntyyppistä tuotetta käytetään alhaisella paineella toimivalla ruiskulla, maalaustyönällä tai harjalla, jossa ei ole metalliosia. Maalin levittämisen jälkeen on välttämätöntä puhdistaa pinta hapon neutraloimiseksi ja jäljellä olevien rakennusmassojen poistamiseksi.

epoksidi

Epoksimaalit eivät ole huonompia niiden luotettavuudesta happamille tuotteille. Ne kestävät täydellisesti ulkoisen ympäristön kielteisiä vaikutuksia ja niitä käytetään paikoissa, joissa on korkea ohjattavuus, mikä osoittaa, että ne ovat erittäin kulutuksenkestäviä.

Useimmat tällaiset komponentit ovat lattianpäällyste autotallissa, huoltoasemilla, takahuoneissa. Epoksimaalin levitysmenetelmä ei ole erityisen vaikea, ja siinä käytetään rullaa tai harjaa.

akryyli

Akryyliväriaineita käytetään sisätiloissa ja ulkona. He eivät pelkää lämpötilan muutoksia ja sadetta. Niiden värivalikoima on hyvin monipuolista, joten valintaan ei ole ongelmia. Akryylipohjat levitetään betonipinnoitteen pintaan rullalla, sienellä, harjalla tai suihkeella.

Latex-maaleja, joilla on elastinen rakenne ja tukkia pienet huokoset, epäsäännöllisyydet ja mikroprosessit, ovat paras ratkaisu ulkoiseen työhön.

Sekoitusprosessi

Jotta värillinen betoni olisi kotona omilla käsillään, sekoitusvaiheessa pigmenttejä lisätään liuokseen, joka vuorovaikuttaa veden kanssa ja antaa halutun värin. Varjojen voimakkuutta hallitsee rahastojen määrä, joka ruiskutetaan rakennusseokseen. Tällä tavoin on mahdollista tasaista koko massaa. Tässä on kiistaton etu, koska kun pinta pimenee, betonirakenteen väri ei muutu.

On syytä huomata, että tämä tekniikka lisää huomattavasti sementtiseoksen kustannuksia, koska kirkkaiden värien saamiseksi sinun on lisättävä huomattava määrä kallista pigmenttiä liuokseen, jonka valmistat omilla käsillänne.

Työjärjestys

Betonin halutun värin saamiseksi väriaineeseen kiinnittyvät käyttöohjeet on tutkittava huolellisesti. Se osoittaa mittasuhteet, joihin sinun on lisättävä pigmenttiä liuokseen. Keskimäärin vaalean värisen betonin saamiseksi on välttämätöntä saada pigmentti sementtisuhteeksi 1: 100, keskimääräisen värin ollessa -2,5: 100 intensiiviselle värille - 4,5: 100. Laastin valmistukseen tarvitsemme:

 1. Sementti - 1 osa.
 2. Hiekka - 2,5 osaa.
 3. Hieno sora - 3,5 osaa.
 4. Vesi - 1 osa.
 5. Dye - pakkauksen suositusten mukaisesti.

Ennen kuin pigmentti sekoitetaan liuokseen, se on liuotettava pieneen määrään vettä. Tuloksena oleva väriaine ruiskutetaan hitaasti betoniin sekoitusprosessissa lopettamatta prosessia. Värin laatu ja yhtenäisyys riippuvat siitä, miten erä läpäisee.

Suosittuja valmistajia

Rakennusmarkkinoilla on laaja valikoima eri valmistajien väripigmenttejä. Tutustu suosituimpien värityökalujen merkkeihin. Heidän avulla voit tehdä monivärisen ratkaisun omiin käsiisi ja soveltaa sitä puutarhan juontajan järjestelyyn ja koristeluun.

Fepren (Tšekki)

Yhtiö tuottaa korkealaatuisia väriaineita, joilla on syvät sävyt ja korkea värinvastus. Ne ovat erinomaisessa kosketuksessa sementin kanssa ja ne jaetaan tasaisesti laastiin.

Promindsa (Espanja)

Se on johtava rautaoksidipigmenttien tuotannossa. Tuotannossa käytetään uutta teknologiaa raaka-aineiden hiontaan, jonka ansiosta vaikuttavan aineen pinta-ala on merkittävästi kasvanut.

Yipin Pigments (Kiina)

Kansainvälinen konserni valmistaa korkealaatuisia tuotteita ja vie ne maailmanlaajuisesti. Yrityksen pigmentit kilpailevat onnistuneesti samankaltaisilla tuotteilla kunnollisten lujuusindikaattorien ja edullisen hinnan takia.

Acid Dye for Betoni

Mitä tarvitset oman betonivärin tekemiseen?

Betoni on kestävä keinotekoinen rakennusmateriaali, ihmisen luoma ja itse asiassa se pitää koko nykymaailman. Mutta hän näyttää huomaamattomalta, ja koska hän on harmaa, hän on jatkuvasti piilossa koriste-viimeistelyaineiston takana. Jotta betoni saataisiin uudelleen luokituksen ensimmäiselle riville, asiantuntijat keksivät ja kehittivät työkalun, joka muutti materiaalista valmistettua tylsää seinää.

Esimerkiksi, jotta betonin väriaine värjää seoksen punaisella värisävyllä, sen tulisi koostua rautaoksidista ja valkoisen sävyn tapauksessa lisätä titaanidioksidia. Myös käyttö ja kivennäisaineiden lisäaineet, kuten mangaani, rautaoksidi, kromioksidi jne.

Lisäksi tämän rakennusmateriaalin esittely antaa väriä (happoa), joka muuttaa tavallisen harmaata seinää taideteokseksi.

Kuiva väriaine - pigmentti betonille

Kuinka maalata pigmenttejä

Tämä työkalu voidaan lisätä seokseen vaivaamisen aikana tai levittää jo kovetetulle pinnalle. Kaikki aineet kuuluvat väriaineisiin, ovat luonnollisia tai synteettisiä, ja sävy tai värikylläisyys riippuu niiden kemiallisista elementeistä.

Jotta väri olisi tasaisesti jakautunut pinnan yli, pigmentti lisätään koostumuksen sekoittamisen aikana. Tiettyyn aikaan, joissakin paikoissa yläkerros voidaan poistaa, mutta voidaan luotettavasti sanoa, että maalattu tuote ei häviä ulkonäönsä pitkään.

Tämä on tärkeää! Värin kyllästyminen riippuu suoraan pigmentin koostumuksesta tuodusta määrästä. Huomaa kuitenkin, että tällaisen väriaineen hinta on korkea, joten värillisen betonin koostumuksella on myös vastaavat kustannukset.

Tällaisen ratkaisun itse tuottamiseen tarvitaan seuraava osuus:

 • 1 yksikkö sementti;
 • 2,5 osaa hiekkaa;
 • 4 kohdetta sora (hienot rakeet);
 • 1,4 osaa vettä;
 • pigmenttiä.

Betonivärin happoväri

Jotta tulos olisi silmiinpistävä, vaikutus otetaan sementistä (valkoisesta) ja hiekasta, ja jos ne käyttävät vähimmäismäärää pigmenttiä, ne saavat silti kauniin värin. Ennen väriaineen lisäämistä seokseen laimennetaan vedellä. Kun pigmentti kaadetaan vähitellen liuokseen, on jatkuvasti sekoitettava koostumusta, koska saadun värin tasaisuus riippuu siitä.

Väriaineen säästämisen tapauksessa 2/3 (syvyys) pinta-ala kaadetaan tavalliseen betoniliuokseen ja sen päälle asetetaan värikerros.

Miten happoväri

Sen jälkeen, kun ne on värjätty, se reagoi (kemiallisella) karkaistulla betonilla, minkä seurauksena koostumuksen huokosissa muodostuvat talletukset, joilla on ainutlaatuinen väri. Koska reaktio tapahtuu aina eri tavoin, sementtipäällysteellä on aina alkuperäinen ja ainutlaatuinen koriste. Jos käytetään happomuotoja betonille, käyttämällä useita värejä, saat mallin, joka jäljittelee marmoria.

Jos tämäntyyppistä pigmenttiä käytetään työhön, niin esimerkiksi kuoren portaiden kustannukset ovat halvempia kuin jos tähän tarkoitukseen hankimme keraamisia laattoja, luonnonkiveä ja liimaa.

Tämä värjäysmenetelmä tarkoittaa sitä, että happo antaa betoniliuokselle hämmästyttävän värin, koska pigmentit perustuvat veteen ja kun ne ovat vuorovaikutuksessa kalsiumin kanssa tai pikemminkin sen dioksidin kanssa, kovetettuun sementtiin muodostuu liukenematon, monimutkainen värinen yhdiste, joka muuttuu myöhemmin muuttumattomaksi rakenteeksi.

Värjäys betoni "kivi"

Tämän prosessin aikana happo vapauttaa koostumuksen pinnan, ja siksi nämä väriaineet aikaansaavat kalkkipitoisuuden (vapaa) vapautumisen. Vesi, jossa väriaine liuotetaan, muutetaan reaktion ns. "Polttoaineeksi", jonka kesto on kaksi päivää (mutta tämä prosessi suoritetaan etsauksen jälkeen). Tällä menetelmällä betonipinta maalataan ruskealla, mustalla ja sinivihreällä.

Nämä pigmentit on tarkoitettu maalattaviksi ns. Koristeellisista ja yksinkertaisista betonista, kiveistä, tiilistä (päin) valmistetuista tuotteista. Tuloksena oleva väri on kestävä ja suhteellisen kestävä, mikä ei replikaation jälkeen exfoliate, ei turvota, ei hankaa, koska se on osa tuotteen pintaa.

Huomaa, että väriaineiden tekemiseen betonille omilla käsilläsi tarvitaan pigmenttejä, joita voit ostaa rautakaupasta.

Pinnan valmistaminen syövytykseen

Jos työ suoritetaan kadulla, ruoho ja kasvien kansi peitetään muovilla tai muovikalvolla. Ne puhdistavat betonia poistamalla liimaa, rasvaa, vahaa sekä vanhoja maaleja, pölyä, likaa ja öljyä. Voit tehdä tämän käyttämällä puhdistusaineita, jotka luovat sileän pinnan.

Työskentelyn aikana, jotta maali olisi laadullisesti mahdollista, betonin lämpötilan on oltava 25 - 50 ° C. Pinta pestään vedellä ja kuivataan. Jos betonissa tai halkeissa on yli 3 mm: n reikiä, sulje ne sitten liimalla ja lastalla. Pintaan käytetään väriainetta harjalla, ruiskulla tai rullalla. 6 tunnin kuluttua pese se pinta vedellä ja hankaa sienellä. Kuivumisen jälkeen, jos ne eivät pidä värin sävyjä ja kirkkautta, maalia käytetään toisen kerran, mutta erikoisen vaikutuksen aikaansaamiseksi käytetään muuta varjostusta.

johtopäätös

Artikkeli antaa vastauksen kysymykseen: "Minkälaista maalia käytetään betonin maalaamiseen?", Tämä on joko hapan väriainetta tai pigmenttien pohjalta valmistettua yhdistettä, jonka molemmat mahdollistaa alkuperäisen piirroksen luomisen.

Betoni-väriaine - täyttää markkinarako

Pyhä paikka ei ole koskaan tyhjä

Yleensä betoniin eikä luoman pinnan lujuuden lisäksi ole erityisiä vaatimuksia. Auttaakseen häntä tässä, hänellä on raudanvahvistus, jonka avulla voimme puhua betonista. Mutta konkreettista väriainetta ei myöskään unohdeta - tämä myös tarkoittaa sitä ulkoista vaikutelmaa, jota tämä materiaali tuottaa, jota ei ole kiinnitetty pitkään aikaan.

Se tosiseikka, että betonin väripaletti on rikas, osoittaa jo ongelman huomiota.

Loppujen lopuksi kehitettiin erityisesti väriainejärjestelmä betoniseoksille.

Vaikka valkoinen sementti on edelleen yleisimpiä väriaineita

Lisäksi käytännössä on syntynyt kaksi kilpailevaa menetelmää tämän materiaalin värjäämiseksi.

kilpailijat

Näistä menetelmistä:

 1. Ensinnäkin on heti selvää, että väriaineen lisääminen on jo sekoitusvaiheessa.
 • ehdottaa itseään ja käytännössä ei muuta työn perusteknologiaa;
 • se mahdollistaa koko massan värjäämisen kokonaan, mikä, jos samaa päällystyskiviä päällystetään, ei aiheuta värimuutoksia tulevaisuudessa;
 • Tämä maalausmenetelmä lisää merkittävästi työn kustannuksia liian suuren ja usein hallitsemattoman väriaineen kulutuksen vuoksi.
 • tee betonilaatat käyttämällä tavallista harmaata tekniikkaa (kuvassa B);
 • aseta se alas;
 • ja sitten vain maalata alkuun syvä, 2-3 mm, läpäisevä maali (A);
 • lisäksi maalilla on myös lujittavia ominaisuuksia, jotka ovat tärkeitä betonille.
 1. Toiseksi, voit mennä toisin:

Värin säästämiseksi voit luoda tällaisen kaksikerroksisen betonikiven

 • Tämän lähestymistavan tärkein haitta on se, että laatta vielä kuluu loppuun, mikä tarkoittaa, että harmaita laastareita ilmestyy ajan myötä.

Vaivaava aivohalvaus

Jos valitaan ensimmäinen värjäytysmenetelmä, algoritmi jo valmiiksi väriltään saadun ratkaisun saavuttamiseksi ei mene suuria muutoksia:

 • ensin valmistetaan sementin ja hiekan kuiva sekoitus;
 • sitten seokseen lisätään pigmentti-väriaine,
 • ja vasta sen jälkeen on vettä.

On selvää, että mitä enemmän pigmenttiä lisätään, sitä kyllästynyt väri tulee olemaan.

Valittavana on kuitenkin ongelma:

 • tosiasia on, että väriaine ottaa merkittävän osan vettä, joka sementtiä ei ole - sitä enemmän värjätään, sitä enemmän vettä tarvitaan;
 • voit käyttää jauhetta ja vähemmän, mutta sitten väri on liian haalistunut;
 • jos yllätätte sitä vedellä, silloin ajan myötä laatta tulee väistämättä halkeamiin;
 • jos pahoittelette vettä, sementti vahvuus kärsii.

Tällaisesta ongelmasta voi tulla vain yksi johtopäätös: värillisen betonin sekoittaminen edellyttää kokemusta ja kokeilua. On aina välttämätöntä ensin huomioida mittasuhteet ja testisekoittaa, ja jatka sitten vain päätoimiin.

Huolimatta siitä, kuinka tarkasti sekoitusohje on havaittu, värit ovat aina vähemmän kirkkaita.

Hyödyllisiä neuvoja. Tässä haluan antaa tällaisia ​​neuvoja - ei pettynyt. Mitä käytät aktiivisia jauheita ja värejä, et voi saada todella kirkkaita värejä, sementin siveys silti "keskeyttää" pigmentin värin. Portland-sementti käyttäytyy tässä suhteessa pahimmasta, jonka väri muuttuu pelkästään värisävyksi, ei mitään muuta.

Huolimatta yleisesti betonin värin epätyydyttävistä tuloksista tämä halu oli hyvin sitkeä. Koko konkreettisia väriaineita on kehitetty (ks. Myös artikkeli "Paint for baseboards - korjauksen lopullinen kosketus").

luokitus

Lähteen lähteen mukaan väriainepigmentit jakautuvat seuraavasti:

Menetellen:

 • luonnollinen - saadaan luonnonmateriaalien mekaanisen käsittelyn seurauksena ja,
 • keinotekoinen.

Lopullisessa mielessä:

 • jauheet,
 • keskittynyt pastaa ja
 • emulsio.

vaatimuksista

Mutta riippumatta värin luonteesta, sen vaatimukset loppusekoituksen koostumuksessa ovat muuttumattomat ja erittäin korkeat:

 • maksimaalinen mekaaninen stabiilisuus, ennen kaikkea hankaus - nämä vaatimukset ovat väripinnoitteen useimmiten käytetyn väriaineen käyttöä;
 • vastustuskyky kaikenlaisille ulkoisille vaikutuksille - lämpötila, kemiallinen ja tietysti altistuminen sademäärästä.

Vaikka fantasia menee paljon pidemmälle, olisi olemassa halu ja virtaviivainen tuotantolinja.

 • erikseen - ultraviolettisäteilyä kestävä;
 • Kun otetaan huomioon käyttöolosuhteet tunkatuissa paikoissa - ympäristöystävällisyys kaikissa olosuhteissa, ulkoisen vaikutuksen alaisena, ei voi olla haittavaikutuksia.

Tee se itse

Kun maalaat betonia ylhäältä, voit yrittää luoda konkreettisia värejä omiin käsiisi.

Tässä tapauksessa tarkoitamme seuraavia vivahteita:

 1. Voit auttaa syvälle tunkeutuvia betonivärejä, joiden koostumus:
 • liuotin;
 • liima;
 • pigmentti - maali - suosittelemme useamman kuin yhden jauheen valmistamista sekoittamalla niitä, voit laajentaa lopullisen väripaletin merkittävästi;
 • kiinnitteet.
 1. Kaikki osat sekoitetaan ensin perusteellisesti.
 2. Sitten laattojen pintaa käsitellään happoliuottimella - älä anna hapon pudota ympäröiville esineille.
 3. Odottamatta happoa kuivumaan, aloitamme maalaamisen, noudatamme tarkasti yksittäisen suojan sääntöjä - kaikki käytetyt syväpintaiset seokset ovat melko aggressiivisia.

Talous ja täällä tekevät omat sopeutustyöt - työ ei ole pussin ja pussin kanssa vaan pussin kanssa, ja tämä on yksi suurimmista esteistä värillisen betonin esiintyvyydelle

Ei voida sanoa, että kaikki ponnistelut väritarpeen hintaan sopivat sinulle. Ehkä siksi me harvoin näemme värillistä betonia, jossa monet ihmiset ajattelevat, että tällainen peli ei ole kynttilän arvoinen, ja on parempi tehdä vain helpotus betonilaatta kuin väriä kärsimään (ks. Myös artikkeli "Painting the Cellar - työn pääpiirteet ja koostumuksen valinta" ).

Teknologia on kuitenkin markkinoilla, ja sinun ei pidä unohtaa sitä, ehkä ennemmin tai myöhemmin se auttaa sinua edistämään liiketoimintaasi kilpailijoiden torjunnassa. Muista tarkistaa tämän artikkelin lisää videota, sillä se auttaa sinua kiinnittämään enemmän huomiota käsiteltävään aiheeseen.

Kuinka tehdä happaman väriaineen betonille omia käsiäsi?

Tällä hetkellä betoniterästen värjäys happomuodon avulla on nousemassa suosioon. Ja tämä ei ole yllättävää. Loppujen lopuksi, sen avulla voit saavuttaa epätasainen maalaus betonituotteita luonnon kivi. Happoa voidaan käyttää maalattaessa aitaa, lattiaa, pohjaa tai koristeosia.

Betonilla on valmiita happoja. Tunnetuin happamuoto - American-made. Kolmen litran säiliön hinta on kuitenkin noin 10 000 ruplaa. Mikä on melko kallis. Kyllä, ja kestää hyvin kauan odottaa. Kotimaiset valmistajat tuottavat myös happopohjaisia ​​maaleja. Mutta teke se pienille yrityksille. Kotihoidon tahrojen hinta on 350-800 ruplaa litraa kohden. Mutta monilla sivustoilla ei ole värimerkkejä eikä tarkka annostus. Ja taata haluttu maalaustekniikka, he eivät voi.

Maalin koostumus ei ole salainen. Perustuu suolahappoon. Metallien oksideja lisätään siihen halutun värin saamiseksi. Happo reagoi kalkilla betoniin ja oksidit antavat halutun värin. Samaan aikaan maali tunkeutuu betoniin 1 mm: iin saakka. Siksi se ei pudota eikä vaipua.

Joten tarvitset kloorivetyhappoa 5-7% ja oksideja. Voit käyttää kuparia ja rautasulfaattia. Ne myydään puutarhakaupoissa. Hinta on melko edullinen. Ensimmäinen antaa sinistä sävyä betoniin. Toinen on keltaisesta kirkkaanpuneen. Suolahappoa on kuitenkin vaikea ostaa. Se on osa kiellettyjä tavaroita myytäväksi. Osta se vain organisaation tai SP: n kautta.

Sallitaan myydä happoa henkilöille, joiden pitoisuus on jopa 15%. Mutta hyvin harvat ihmiset myyvät sitä niin keskittymällä. Apteekkeja myydään 6% suolahappoa. Hän on lääke. Jos tuotteessa ei ole mitään, voit mennä rautakauppaan. Keinot puhdistaa WC-astiat sisältävät jopa 15% kloorivetyhappoa. Voit käyttää esimerkiksi "WC-ankanpoistoa". Kuitenkin väriaineita, jotka muodostavat sen, väri tulos voidaan nähdä vain pesun jälkeen suolakurkkua. Mikä ei ole kovin kätevä.

Kotimaisen happovärin kustannukset ovat enintään 200 ruplaa litrassa. Ja vielä vähemmän. Älä unohda maalata niitä konkreettisesti betonielementtien maalaamisen jälkeen. Tämä antaa ylimääräisen suojan ja kiillon. On parempi käyttää mattapintaista tai puolimatotonta lakkaa.