Kuinka tehdä väriaine betoniseoksille?

Harmaiden, korvattomien betonituotteiden aika on ohi. Nykyaikaisilla tekniikoilla voidaan maalata rakennusmateriaalia millä tahansa värillä, mikä auttaa pigmenttiä. Nykyään värillisen betonin suosio kasvaa: koostumusta käytetään valmistettaessa päällystyslaatat, reunakivet, päällystyskivet, portaat ja muut betonirakenteet.

Jos aiot saada betonia, joka ei häipy ajoittain, on parasta lisätä väriainetta sekoitettaessa betoniseosta - ratkaisu maalataan läpi. Taulukon väri pysyy samana, vaikka sen ulompi kerros poistettaisiin. Jotta saataisiin voimakas sävy, pigmenttiä tarvitaan suuria määriä, joten tällaisen käsittelymenetelmän korkeat kustannukset. Tämän tekniikan käyttö on perusteltua vain monoliittisessa valussa.

Valmiiden betonituotteiden varjostus on edullinen vaihtoehtoinen menetelmä, jossa maali levitetään betonipinnalle. Tässä tapauksessa väriaine on lisättävä betoniin, mutta syvälle läpäisevään kyllästykseen sen suojaamiseksi, mikä tulee olemaan liuottimen rooli. Etusijalle voidaan antaa vettä hylkiville Tiprom ja niiden analogit. Vettä ei saa käyttää kantajana, vaan suositellaan sen vaihtamista läpäisevällä lakalla tai pohjalla julkisivumaaleille.

Alkuperän mukaan betonin väriaine voi olla mineraalinen tai orgaaninen, ja aineen saannin menetelmä määrittää sen kuuluvan luonnollisen tai keinotekoisen luokkaan. Asianmukaisella raaka-aineella suoritetaan lämpö- tai mekaaninen käsittely, tuloksena on klassinen jauhe tai väriaine emulsion muodossa, mikrokapseleita.

Hapon koostumus on kaikkein kestävin (sekä sisäisissä että ulkoisissa töissä). Tässä tapauksessa betoni voi ottaa lähes kaikki sävyt - puhtaasta mustasta sinisen vihreään - on todella olemassa valinta. Hapan pigmentti pystyy tunkeutumaan syvälle betonimassan rakenteeseen, joten tuotteen väri ei haalistu ja sitä ei poisteta.

Epoksimaaleja, jotka kestävät kulumista, käytetään usein lattian maalaamiseen. Vaihtoehtona hapanta koostumusta sisä- ja ulkokäyttöön käytetään akryyliväriaineita. Latex-maalit, jotka pystyvät "peittämään" pienet halkeamat takapenkillä, ovat joustavia ja kestäviä lämpötilaeroille.

Sementin valinta

Betonin väriaineet ovat yhteensopivia kaikentyyppisten sementtien kanssa. Seuraavaa asiaa ei kuitenkaan pidä unohtaa: pigmentti ei ole ainoa peruskomponentti, minkä seurauksena betonilla on sävy, joka riippuu myös suoraan sementtilaastin väristä. Jos aiot saada kirkkaita, rikkaita värejä, on parempi käyttää valkoisia raaka-aineita, harmaa Portland-sementti on hyvä käyttää, kun haluat nollata sävyn.

Toinen tärkeä näkökohta: sementtikiven tulisi olla mahdollisimman pienin väritön ja aggregaatin kanssa. Kun tietty väriaine lisätään betoniin, maalataan vain sementtiä, joka tässä tapauksessa peitetään väriainehiukkasten kerroksella. Ajan myötä kaikenlaiset ulkoiset tekijät vaikuttavat kokonaisuuteen ja altistavat sen. Tuloksena havaitaan sementtikoostumuksen sävyn vähäinen muutos.

Askel askeleelta ohjeet

Useimmiten betoni on maalattu happomuodolla. Valmisteluun tarvitaan seuraava materiaaliluettelo:

 • väriaine pigmentti;
 • liuottimia;
 • liima;
 • lisäaineet, joilla on kiinnitysvaikutus.

Kaikkien edellä mainittujen ainesosien tulisi olla hyvin sekoitettuja niin kauan kuin homogeeninen koostumus, joka sisältää valitun pigmentin.

Jotta happamoittava väriaine perustuisi klooriin, sinun on liuotettava 1 l kalkkijauhetta 5 litrassa vettä. Säilytä säiliö 500 grammassa kalkkimaalia hitaasti kaada veteen, jolloin saadaan 1 litra maalia. Tämä myös - ja 0,24 litraa kalsiumkloridia. Sitten 30 grammaa tavallista saippuaa, kaiteet ja kaada kauhaan vettä. Palataan kalkkikokoonpanoon, lisätään maali- ja saippuavettä siihen. Lopullisessa vaiheessa se on ohitettava juustoraastin läpi.

Betonin vaivaamiseksi tarvitset:

 • 1 osa sementistä;
 • 2,5 hiekkaa;
 • 0,25 vettä;
 • 4 soraa sakot;
 • väriaine, enintään 5% kokonaismassasta.

Suositeltu suhde on ihanteellinen pienien alueiden kaatamiseksi. Joskus tarvitaan lisäaineita - pehmittimiä, kiihdyttimiä parantamaan betoniseoksen ominaisuuksia. Käyttöohjeissa annettujen koostumusten annostus, komponenteiden spontaani sekoittuminen ei ole hyväksyttävää.

Ennen työn aloittamista sinun on määriteltävä tarkka määrä materiaaleja. Laske betoni oikeaan määrään kertomalla alueen pinta valukerroksen paksuuden avulla. Levyjä asennettaessa käytetään samaa laskutapaa, jonka jälkeen kokonaisindikaattori kerrotaan tuotteiden määrällä.

Ratkaisun sekoittamista koskeva tekniikka sisältää useita vaiheita:

1. Sekoita hiekkaa soraa ja sementtiä, kunnes muodostuu homogeeninen seos.

2. Lisää pigmenttiä ja lisäformulaatioita.

3. Odotamme, kunnes seos muuttuu tasaiseksi.

4. Täytä vesi.

5. Vaivaa (tarvittaessa suuria määriä, voit käyttää betonisekoittimia).

6. Aloittaminen. Tässä vaiheessa on tärkeää välttää vedet ja estää veden haihtuminen. Joten tarjoamme tuotteelle sopivan laadun.

Älä välittömästi kaada koko veden tilavuutetta seokseen, jotta vältät liiallisen nestemassan saamisen. Suosittelemme myös ottamaan huomioon liuoksen muiden osien kosteuden.

Värin lisäämiseksi valmiisiin betoniteräsrakenteisiin voit tehdä betonipigmentin itse tai valita sopivan vaihtoehdon varastossa.

Toimimme seuraavalla tekniikalla:

1. Valitsemme värin tai sekoitamme useita niistä. Jos käytät useampaa kuin yhtä pigmenttiä ja niiden yhdistelmää, on helppo saavuttaa sopivan sävy betonikiven päällä.

2. Puhdista betoni liuottimella.

3. Suojaa kaikki puupinnat haposta.

4. Pukeutuminen vaatteisiin ja henkilökohtaisiin suojavarusteisiin.

5. Levitä betoniin sienellä tai harjalla (pigmentti, jota käytetään laskemalla 1 l / 5 m2).

6. Anna kuivua 3-8 tuntia.

7. Keiton soodiliuos (2 rkl raaka-ainetta 4 litraan vettä).

8. Suihkepullon avulla peitä betoni valmistetulla yhdisteellä niin, että väriaine neutraloidaan.

9. Pese yläkerros vedellä.

10. Odotamme päivän betoni kuivattua.

11. Käytä suojaavaa kerrosta (useita).

Jos haluat saada rikkaamman sävyn, menettely on toistettava. Niin kauan kuin maalattu betoni kuivuu, vältä kosketusta kosteuden kanssa.

Jos et halua tehdä betonipigmenttejä omin käsin, voit ostaa niitä erikoisliikkeissä. Koostumuksen hinta vaihtelee tuotteen perustan, värin ja valmistajan mukaan.

Kaikkein tärkein vaihtoehto on Sika-jauhemaali mineraalien oksidista. SikaCim Color, punainen, 0,8 kg maksaa keskimäärin 800 ruplaa. Muut jauheen sävyt myydään 700, 400 g / pakkaus, ja hinta vaihtelee.

Betonin väriaine: lisäaineet ja päällysteet

Mikä betonin väri antaa eniten kestävän värin? Kuinka sekoittaa värillistä betonia? Kuinka maalata autotallin lattia tai kotiteatterin seinät? Yritetään vastata näihin ja muihin kysymyksiin.

Koristeelliset laatat on maalattu vaiheessa valu muotojen.

toiminnallisuus

Ensinnäkin on syytä päättää, miksi meidän tapauksessa meidän on käytettävä konkreettista väriä.

Mitä vaihtoehtoja on mahdollista?

 • Tyypillisin tilanne on se, että työn tavoitteena on torjua lattian mekaanista kulumista ja siten pölyä. Valtava määrä pölyä kaikilla pinnoilla on todennäköisesti tärkein ongelma suojaamattomasta betonipinnoitteesta autotallin tai kotiteatterin lattialle.
 • Betoni- ja rappausseiniä on usein maalattu veden imeytymisen vähentämiseksi. Imukykyinen sadevesi, materiaali heikentää eristysominaisuuksiaan.

Lisäksi: huokosten veden jäädyttäminen dramaattisesti nopeuttaa rakennuksen kuoren tuhoutumista.

 • Lopuksi, ei myöskään pidä unohtaa pelkästään koristeellisia maalauksen toimintoja: tylsää harmaa pinta ei varmasti lisää valittamista mihinkään huoneeseen. Tässä kuitenkin kannattaa jakaa pintoja maalaukselle kulumisasteen mukaan: portaiden suuret ristin askelmat ja seinät ovat erilaisia ​​ratkaisuja.

Värien väriaineet

kyllästäminen

Tarkkaan ottaen tämä materiaaliluokka on vaikeasti määriteltävä maaleille: ne eivät usein sisällä pigmenttejä. Betonin kyllästämisen tarkoitus on yksinomaan parantaa sen suorituskykyominaisuuksia (kulutus- ja pakkasenkestävyys, mekaaninen lujuus ja halkeaman kestävyys).

Betonilattia, joka on käsitelty huuhtelun kyllästyksellä.

Useimmat tehokkaimmista kyllästyksistä ovat epoksihartsin ja polyuretaanin dispersiot orgaanisissa liuottimissa tai vedessä. Käyttövalmistelu koostuu ainoastaan ​​lattian tai muun pinnan pölyn poistamisesta; Lisäksi valmistajat suosittelevat öljyn ja rasvan tahrojen, maalien ja muiden epäpuhtauksien poistamista liuottimella.

pigmentit

Impregnoinnit vertaillaan edullisesti pinnoitteiden (myös useimpien maalien) kanssa siten, että ne eivät muodosta pintaan ohutta suojaavaa tai koristeellista kerrosta, vaan muutetaan pohjan fysikaalisia ominaisuuksia riittävän paksuisella kerroksella.

Pigmenttivalmisteet konkreettisesti tekevät yleensä samoista asioista; kuitenkin ne rajoittavat toimintaansa puhtaasti koristeellisiin muutoksiin: materiaalin väri vaihtelee koko ryhmän tilavuuden mukaan.

Kuinka tämä on parempi kuin perinteinen väritys?

Poikkeava värinpitävyys. Portaiden tunnetut vaiheet, korkeiden liikenneväylien lattiat kuluvat ajan myötä. Ohut kerros maali, ei väliä kuinka kestävä se on, kestää enintään pari vuotta; pigmentoituneen betonin tapauksessa korkeat kulutusta aiheuttavat alueet eivät erottele värejä yleistä taustaa vasten.

Seuraavassa on suosituksia betonivärjäyspigmenttien käytöstä yhdeltä kotimaiselta valmistajalta:

 • Annos on 3-5 paino-% sideainetta (toisin sanoen pussi pigmenttiä 25-30 pussista sementtiä).

Vinkki: annostusta voidaan vähentää merkittävästi, jos käytetään valkoista sementtiä.
Muussa tapauksessa tuloksena oleva väri on seurausta pigmentin ja harmaan värin sekoittamisesta, mikä tekee väristä tylsiä.

Valkoinen sementti tekee maalista kyllästyneempää.

 • Ennen käyttöä pigmenttijauhetta sekoitetaan veteen savukermaan sakeuteen ja kypsytetään tunnin ajan.
 • Betonisekoitin ladataan seuraavassa järjestyksessä: hiekka; pigmentti; sementti; vettä. Sementti ladataan sekoittamalla pigmentti-lisäaine hiekalla 100-150 sekuntia.
 • Älä ylitä suositeltua pigmenttikonsentraatiota. Tuloksena oleva betonin lujuus yliannoksessa pienenee.

Kuinka kalliita ovat betonin väriaineet? Hinta riippuu värin ja näin ollen pigmentin koostumuksesta:

Acid Dye for Betoni

Mitä tarvitset oman betonivärin tekemiseen?

Betoni on kestävä keinotekoinen rakennusmateriaali, ihmisen luoma ja itse asiassa se pitää koko nykymaailman. Mutta hän näyttää huomaamattomalta, ja koska hän on harmaa, hän on jatkuvasti piilossa koriste-viimeistelyaineiston takana. Jotta betoni saataisiin uudelleen luokituksen ensimmäiselle riville, asiantuntijat keksivät ja kehittivät työkalun, joka muutti materiaalista valmistettua tylsää seinää.

Esimerkiksi, jotta betonin väriaine värjää seoksen punaisella värisävyllä, sen tulisi koostua rautaoksidista ja valkoisen sävyn tapauksessa lisätä titaanidioksidia. Myös käyttö ja kivennäisaineiden lisäaineet, kuten mangaani, rautaoksidi, kromioksidi jne.

Lisäksi tämän rakennusmateriaalin esittely antaa väriä (happoa), joka muuttaa tavallisen harmaata seinää taideteokseksi.

Kuiva väriaine - pigmentti betonille

Kuinka maalata pigmenttejä

Tämä työkalu voidaan lisätä seokseen vaivaamisen aikana tai levittää jo kovetetulle pinnalle. Kaikki aineet kuuluvat väriaineisiin, ovat luonnollisia tai synteettisiä, ja sävy tai värikylläisyys riippuu niiden kemiallisista elementeistä.

Jotta väri olisi tasaisesti jakautunut pinnan yli, pigmentti lisätään koostumuksen sekoittamisen aikana. Tiettyyn aikaan, joissakin paikoissa yläkerros voidaan poistaa, mutta voidaan luotettavasti sanoa, että maalattu tuote ei häviä ulkonäönsä pitkään.

Tämä on tärkeää! Värin kyllästyminen riippuu suoraan pigmentin koostumuksesta tuodusta määrästä. Huomaa kuitenkin, että tällaisen väriaineen hinta on korkea, joten värillisen betonin koostumuksella on myös vastaavat kustannukset.

Tällaisen ratkaisun itse tuottamiseen tarvitaan seuraava osuus:

 • 1 yksikkö sementti;
 • 2,5 osaa hiekkaa;
 • 4 kohdetta sora (hienot rakeet);
 • 1,4 osaa vettä;
 • pigmenttiä.

Betonivärin happoväri

Jotta tulos olisi silmiinpistävä, vaikutus otetaan sementistä (valkoisesta) ja hiekasta, ja jos ne käyttävät vähimmäismäärää pigmenttiä, ne saavat silti kauniin värin. Ennen väriaineen lisäämistä seokseen laimennetaan vedellä. Kun pigmentti kaadetaan vähitellen liuokseen, on jatkuvasti sekoitettava koostumusta, koska saadun värin tasaisuus riippuu siitä.

Väriaineen säästämisen tapauksessa 2/3 (syvyys) pinta-ala kaadetaan tavalliseen betoniliuokseen ja sen päälle asetetaan värikerros.

Miten happoväri

Sen jälkeen, kun ne on värjätty, se reagoi (kemiallisella) karkaistulla betonilla, minkä seurauksena koostumuksen huokosissa muodostuvat talletukset, joilla on ainutlaatuinen väri. Koska reaktio tapahtuu aina eri tavoin, sementtipäällysteellä on aina alkuperäinen ja ainutlaatuinen koriste. Jos käytetään happomuotoja betonille, käyttämällä useita värejä, saat mallin, joka jäljittelee marmoria.

Jos tämäntyyppistä pigmenttiä käytetään työhön, niin esimerkiksi kuoren portaiden kustannukset ovat halvempia kuin jos tähän tarkoitukseen hankimme keraamisia laattoja, luonnonkiveä ja liimaa.

Tämä värjäysmenetelmä tarkoittaa sitä, että happo antaa betoniliuokselle hämmästyttävän värin, koska pigmentit perustuvat veteen ja kun ne ovat vuorovaikutuksessa kalsiumin kanssa tai pikemminkin sen dioksidin kanssa, kovetettuun sementtiin muodostuu liukenematon, monimutkainen värinen yhdiste, joka muuttuu myöhemmin muuttumattomaksi rakenteeksi.

Värjäys betoni "kivi"

Tämän prosessin aikana happo vapauttaa koostumuksen pinnan, ja siksi nämä väriaineet aikaansaavat kalkkipitoisuuden (vapaa) vapautumisen. Vesi, jossa väriaine liuotetaan, muutetaan reaktion ns. "Polttoaineeksi", jonka kesto on kaksi päivää (mutta tämä prosessi suoritetaan etsauksen jälkeen). Tällä menetelmällä betonipinta maalataan ruskealla, mustalla ja sinivihreällä.

Nämä pigmentit on tarkoitettu maalattaviksi ns. Koristeellisista ja yksinkertaisista betonista, kiveistä, tiilistä (päin) valmistetuista tuotteista. Tuloksena oleva väri on kestävä ja suhteellisen kestävä, mikä ei replikaation jälkeen exfoliate, ei turvota, ei hankaa, koska se on osa tuotteen pintaa.

Huomaa, että väriaineiden tekemiseen betonille omilla käsilläsi tarvitaan pigmenttejä, joita voit ostaa rautakaupasta.

Pinnan valmistaminen syövytykseen

Jos työ suoritetaan kadulla, ruoho ja kasvien kansi peitetään muovilla tai muovikalvolla. Ne puhdistavat betonia poistamalla liimaa, rasvaa, vahaa sekä vanhoja maaleja, pölyä, likaa ja öljyä. Voit tehdä tämän käyttämällä puhdistusaineita, jotka luovat sileän pinnan.

Työskentelyn aikana, jotta maali olisi laadullisesti mahdollista, betonin lämpötilan on oltava 25 - 50 ° C. Pinta pestään vedellä ja kuivataan. Jos betonissa tai halkeissa on yli 3 mm: n reikiä, sulje ne sitten liimalla ja lastalla. Pintaan käytetään väriainetta harjalla, ruiskulla tai rullalla. 6 tunnin kuluttua pese se pinta vedellä ja hankaa sienellä. Kuivumisen jälkeen, jos ne eivät pidä värin sävyjä ja kirkkautta, maalia käytetään toisen kerran, mutta erikoisen vaikutuksen aikaansaamiseksi käytetään muuta varjostusta.

johtopäätös

Artikkeli antaa vastauksen kysymykseen: "Minkälaista maalia käytetään betonin maalaamiseen?", Tämä on joko hapan väriainetta tai pigmenttien pohjalta valmistettua yhdistettä, jonka molemmat mahdollistaa alkuperäisen piirroksen luomisen.

Betoni-väriaine - täyttää markkinarako

Pyhä paikka ei ole koskaan tyhjä

Yleensä betoniin eikä luoman pinnan lujuuden lisäksi ole erityisiä vaatimuksia. Auttaakseen häntä tässä, hänellä on raudanvahvistus, jonka avulla voimme puhua betonista. Mutta konkreettista väriainetta ei myöskään unohdeta - tämä myös tarkoittaa sitä ulkoista vaikutelmaa, jota tämä materiaali tuottaa, jota ei ole kiinnitetty pitkään aikaan.

Se tosiseikka, että betonin väripaletti on rikas, osoittaa jo ongelman huomiota.

Loppujen lopuksi kehitettiin erityisesti väriainejärjestelmä betoniseoksille.

Vaikka valkoinen sementti on edelleen yleisimpiä väriaineita

Lisäksi käytännössä on syntynyt kaksi kilpailevaa menetelmää tämän materiaalin värjäämiseksi.

kilpailijat

Näistä menetelmistä:

 1. Ensinnäkin on heti selvää, että väriaineen lisääminen on jo sekoitusvaiheessa.
 • ehdottaa itseään ja käytännössä ei muuta työn perusteknologiaa;
 • se mahdollistaa koko massan värjäämisen kokonaan, mikä, jos samaa päällystyskiviä päällystetään, ei aiheuta värimuutoksia tulevaisuudessa;
 • Tämä maalausmenetelmä lisää merkittävästi työn kustannuksia liian suuren ja usein hallitsemattoman väriaineen kulutuksen vuoksi.
 • tee betonilaatat käyttämällä tavallista harmaata tekniikkaa (kuvassa B);
 • aseta se alas;
 • ja sitten vain maalata alkuun syvä, 2-3 mm, läpäisevä maali (A);
 • lisäksi maalilla on myös lujittavia ominaisuuksia, jotka ovat tärkeitä betonille.
 1. Toiseksi, voit mennä toisin:

Värin säästämiseksi voit luoda tällaisen kaksikerroksisen betonikiven

 • Tämän lähestymistavan tärkein haitta on se, että laatta vielä kuluu loppuun, mikä tarkoittaa, että harmaita laastareita ilmestyy ajan myötä.

Vaivaava aivohalvaus

Jos valitaan ensimmäinen värjäytysmenetelmä, algoritmi jo valmiiksi väriltään saadun ratkaisun saavuttamiseksi ei mene suuria muutoksia:

 • ensin valmistetaan sementin ja hiekan kuiva sekoitus;
 • sitten seokseen lisätään pigmentti-väriaine,
 • ja vasta sen jälkeen on vettä.

On selvää, että mitä enemmän pigmenttiä lisätään, sitä kyllästynyt väri tulee olemaan.

Valittavana on kuitenkin ongelma:

 • tosiasia on, että väriaine ottaa merkittävän osan vettä, joka sementtiä ei ole - sitä enemmän värjätään, sitä enemmän vettä tarvitaan;
 • voit käyttää jauhetta ja vähemmän, mutta sitten väri on liian haalistunut;
 • jos yllätätte sitä vedellä, silloin ajan myötä laatta tulee väistämättä halkeamiin;
 • jos pahoittelette vettä, sementti vahvuus kärsii.

Tällaisesta ongelmasta voi tulla vain yksi johtopäätös: värillisen betonin sekoittaminen edellyttää kokemusta ja kokeilua. On aina välttämätöntä ensin huomioida mittasuhteet ja testisekoittaa, ja jatka sitten vain päätoimiin.

Huolimatta siitä, kuinka tarkasti sekoitusohje on havaittu, värit ovat aina vähemmän kirkkaita.

Hyödyllisiä neuvoja. Tässä haluan antaa tällaisia ​​neuvoja - ei pettynyt. Mitä käytät aktiivisia jauheita ja värejä, et voi saada todella kirkkaita värejä, sementin siveys silti "keskeyttää" pigmentin värin. Portland-sementti käyttäytyy tässä suhteessa pahimmasta, jonka väri muuttuu pelkästään värisävyksi, ei mitään muuta.

Huolimatta yleisesti betonin värin epätyydyttävistä tuloksista tämä halu oli hyvin sitkeä. Koko konkreettisia väriaineita on kehitetty (ks. Myös artikkeli "Paint for baseboards - korjauksen lopullinen kosketus").

luokitus

Lähteen lähteen mukaan väriainepigmentit jakautuvat seuraavasti:

Menetellen:

 • luonnollinen - saadaan luonnonmateriaalien mekaanisen käsittelyn seurauksena ja,
 • keinotekoinen.

Lopullisessa mielessä:

 • jauheet,
 • keskittynyt pastaa ja
 • emulsio.

vaatimuksista

Mutta riippumatta värin luonteesta, sen vaatimukset loppusekoituksen koostumuksessa ovat muuttumattomat ja erittäin korkeat:

 • maksimaalinen mekaaninen stabiilisuus, ennen kaikkea hankaus - nämä vaatimukset ovat väripinnoitteen useimmiten käytetyn väriaineen käyttöä;
 • vastustuskyky kaikenlaisille ulkoisille vaikutuksille - lämpötila, kemiallinen ja tietysti altistuminen sademäärästä.

Vaikka fantasia menee paljon pidemmälle, olisi olemassa halu ja virtaviivainen tuotantolinja.

 • erikseen - ultraviolettisäteilyä kestävä;
 • Kun otetaan huomioon käyttöolosuhteet tunkatuissa paikoissa - ympäristöystävällisyys kaikissa olosuhteissa, ulkoisen vaikutuksen alaisena, ei voi olla haittavaikutuksia.

Tee se itse

Kun maalaat betonia ylhäältä, voit yrittää luoda konkreettisia värejä omiin käsiisi.

Tässä tapauksessa tarkoitamme seuraavia vivahteita:

 1. Voit auttaa syvälle tunkeutuvia betonivärejä, joiden koostumus:
 • liuotin;
 • liima;
 • pigmentti - maali - suosittelemme useamman kuin yhden jauheen valmistamista sekoittamalla niitä, voit laajentaa lopullisen väripaletin merkittävästi;
 • kiinnitteet.
 1. Kaikki osat sekoitetaan ensin perusteellisesti.
 2. Sitten laattojen pintaa käsitellään happoliuottimella - älä anna hapon pudota ympäröiville esineille.
 3. Odottamatta happoa kuivumaan, aloitamme maalaamisen, noudatamme tarkasti yksittäisen suojan sääntöjä - kaikki käytetyt syväpintaiset seokset ovat melko aggressiivisia.

Talous ja täällä tekevät omat sopeutustyöt - työ ei ole pussin ja pussin kanssa vaan pussin kanssa, ja tämä on yksi suurimmista esteistä värillisen betonin esiintyvyydelle

Ei voida sanoa, että kaikki ponnistelut väritarpeen hintaan sopivat sinulle. Ehkä siksi me harvoin näemme värillistä betonia, jossa monet ihmiset ajattelevat, että tällainen peli ei ole kynttilän arvoinen, ja on parempi tehdä vain helpotus betonilaatta kuin väriä kärsimään (ks. Myös artikkeli "Painting the Cellar - työn pääpiirteet ja koostumuksen valinta" ).

Teknologia on kuitenkin markkinoilla, ja sinun ei pidä unohtaa sitä, ehkä ennemmin tai myöhemmin se auttaa sinua edistämään liiketoimintaasi kilpailijoiden torjunnassa. Muista tarkistaa tämän artikkelin lisää videota, sillä se auttaa sinua kiinnittämään enemmän huomiota käsiteltävään aiheeseen.

Kuinka tehdä happaman väriaineen betonille omia käsiäsi?

Tällä hetkellä betoniterästen värjäys happomuodon avulla on nousemassa suosioon. Ja tämä ei ole yllättävää. Loppujen lopuksi, sen avulla voit saavuttaa epätasainen maalaus betonituotteita luonnon kivi. Happoa voidaan käyttää maalattaessa aitaa, lattiaa, pohjaa tai koristeosia.

Betonilla on valmiita happoja. Tunnetuin happamuoto - American-made. Kolmen litran säiliön hinta on kuitenkin noin 10 000 ruplaa. Mikä on melko kallis. Kyllä, ja kestää hyvin kauan odottaa. Kotimaiset valmistajat tuottavat myös happopohjaisia ​​maaleja. Mutta teke se pienille yrityksille. Kotihoidon tahrojen hinta on 350-800 ruplaa litraa kohden. Mutta monilla sivustoilla ei ole värimerkkejä eikä tarkka annostus. Ja taata haluttu maalaustekniikka, he eivät voi.

Maalin koostumus ei ole salainen. Perustuu suolahappoon. Metallien oksideja lisätään siihen halutun värin saamiseksi. Happo reagoi kalkilla betoniin ja oksidit antavat halutun värin. Samaan aikaan maali tunkeutuu betoniin 1 mm: iin saakka. Siksi se ei pudota eikä vaipua.

Joten tarvitset kloorivetyhappoa 5-7% ja oksideja. Voit käyttää kuparia ja rautasulfaattia. Ne myydään puutarhakaupoissa. Hinta on melko edullinen. Ensimmäinen antaa sinistä sävyä betoniin. Toinen on keltaisesta kirkkaanpuneen. Suolahappoa on kuitenkin vaikea ostaa. Se on osa kiellettyjä tavaroita myytäväksi. Osta se vain organisaation tai SP: n kautta.

Sallitaan myydä happoa henkilöille, joiden pitoisuus on jopa 15%. Mutta hyvin harvat ihmiset myyvät sitä niin keskittymällä. Apteekkeja myydään 6% suolahappoa. Hän on lääke. Jos tuotteessa ei ole mitään, voit mennä rautakauppaan. Keinot puhdistaa WC-astiat sisältävät jopa 15% kloorivetyhappoa. Voit käyttää esimerkiksi "WC-ankanpoistoa". Kuitenkin väriaineita, jotka muodostavat sen, väri tulos voidaan nähdä vain pesun jälkeen suolakurkkua. Mikä ei ole kovin kätevä.

Kotimaisen happovärin kustannukset ovat enintään 200 ruplaa litrassa. Ja vielä vähemmän. Älä unohda maalata niitä konkreettisesti betonielementtien maalaamisen jälkeen. Tämä antaa ylimääräisen suojan ja kiillon. On parempi käyttää mattapintaista tai puolimatotonta lakkaa.

Chemists Forum

Betonin happosävyt (tuotanto)

Betonin happosävyt (tuotanto)

Viesti Lähetetty: Pe Huhti 24, 2009 2:58 pm

Re: betonivalmisteet (valmistus)

Viesti lähettäjä amik »Tue Apr 24, 2009 3:06 pm

Re: betonivalmisteet (valmistus)

Viesti lähettäjä MacCoy »Fri Apr 24, 2009 5:14 pm

Re: betonivalmisteet (valmistus)

Viesti lähettäjä amik »Tue Apr 24, 2009 5:26 pm

Re: betonivalmisteet (valmistus)

Viesti Lähetetty: Ti Touko 24, 2009 6:10 pm

Re: betonivalmisteet (valmistus)

Post rombach »Sat Apr 25, 2009 9:29 pm

Re: betonivalmisteet (valmistus)

Viesti Lähetetty: Pe Huhti 26, 2009 2:28 pm

Re: betonivalmisteet (valmistus)

Lähetä rombach »Mon Apr 27, 2009 12:48 am

Pigmentti betonille tekee sen itse

Monet meistä ovat tottuneet siihen, että betonilla on vakio harmaa väri. Kiitos innovatiivisesta kehityksestä rakennusalalla, tämä materiaali on löytänyt monipuolisen väripaletin. Betonipulveripigmentti lisätään sementtiliuokseen, mikä voi aiheuttaa minkä tahansa värin materiaalille. Tavallisesti väritys on levitetty päällystyslaattoihin, reunuksiin ja kivilohkoihin. Joskus värillistä betonia käytetään koristelemaan pieniä elementtejä rakennusten julkisivuihin.

Värjäysmenetelmät

Betonin väriaineita on kaksi. Jokaisella on omat ominaisuutensa ja vivahteensa, omat edut ja haitat.

Valmiin kohteen väritys

Tätä menetelmää käytetään pääasiassa sävyttämään valmiiksi valmiiksi kohteeksi, jolla on suuria alueita. Teknologiansa mukaan se muistuttaa seinien tavallista väritystä. Valmistettu koostumus levitetään tasaiselle kerrokselle koko pinnalle.

Pigmentit tunkeutuvat betoniin 1-2 mm sisäänpäin, joten maalilla tulisi olla erityinen koostumus ja koostumus. Mitä syvempi seos koskettaa pohjaa, sitä pidempi se kestää. Väriaine ei saa pestä pois veden vaikutuksesta, polttaa suoraan auringonvalon vaikutuksesta.

Älä myöskään unohda betonin erityispiirteitä: ajan myötä jatkuvalla käyttökerralla betonin yläkerros altistuu hankautumiselle, joten ajan myötä tällaiset esineet tarvitsevat uutta värjäystä.

Värillisen betonin valmistus

Pigmentit johdetaan betoniin sen valmistuksen aikana. Maali on kiinteästi asetettu materiaaliin, joten se pysyy pitkään, käytännöllisesti katsoen koko käyttöjakson ajan.

Tämä pinta ei vaadi lisäväristä sävyä. Mutta tämän menetelmän suurin haitta on sen toteutuksen korkeat kustannukset. Pigmentaatiojauheet ovat kalliita ja runsaasti materiaalia tarvitaan betonin värin täydelliseksi ja kirkkaan ja kylläisen värin saamiseksi.

väriaineet

Rakennusmateriaalimarkkinoilla on esitetty laaja valikoima pigmenttejä sementti-hiekkatuotteiden värjäykseen. Jokainen ei voi valita pelkästään tuotetta haluttua sävyä, vaan ottaa huomioon myös olosuhteet, joissa sitä käytetään. Oikein valittu väriaine kykenee pidentämään betonin käyttöikää ilman lisävärjäystä.

 • happo tai rautaoksidi;
 • akryyli,
 • kuiva;
 • yksinkertainen;
 • värikäs.

Jokaisella lisäaineella on omat valmistelu- ja käyttöominaisuudet, arvokkuus ja toimittamatta jättäminen käytön aikana.

Acid Väriaineet

Suosituin väriaine on happopigmentti. Se on läpinäkyvä jauhemaalaus. Materiaali on täysin turvallinen ihmisille ja ympäristölle.

Jauheseos tulee kemialliseen reaktioon betonin koostumuksella ja maalaa sen tietyssä varjossa. Värivaiheessa ei ole laajaa palettia, vain kahdeksan vakioväriä: valkoinen, punainen, keltainen, vihreä, sininen, musta ja muut. Sekoittamalla ne ja lisäämällä keskittymään syntyy uusia sävyjä.

Väriainevalmisteen valmistamiseen tarvitaan liuotin, liima-aine, kiinnityslisäaineet. Aluksi kaikki jauhe-elementit sekoitetaan, sitten neste lisätään.

Käytettäessä betonia puhdistetaan perusteellisesti ja päällystetään liuottimella. Käytä sitten ruiskupistoolia tai harjaa haponkestävällä harjalla, maalata koko pinta. Jotta rautaoksidipigmentti ei aiheuta epästabiileja esineitä, ne olisi poistettava tai suljettava ennen työn aloittamista. Kun maalataan omia käsiäsi, on suositeltavaa suojata itsesi haposta, joten käytä suojavaatteita.

6 tunnin kuluttua pigmentin kuivaamisen jälkeen kaikki tähteet on pestävä perusteellisesti ja kuivattava saatu rakenne. Se kestää noin 24 tuntia. Tällä tavoin käsitellyt betonista valmistetut elementit voidaan stilisoida luonnonkiveksi tai luoda antiikin vaikutusta.
Aineksen sekoittaminen tapahtuu suhteita kunnioittaen. Värjäykseen on välttämätöntä saada 250-350 grammaa jo laimennettua pigmenttiä neliömetriä kohden. m.

Valmistettaessa 50 kg: n painoisia värillisiä betonityyppejä tarvitaan 0,5-1 kg kuivaa jauhetta. Rautaoksidipigmentin määrä riippuu värjäytymisen voimakkuudesta. Tällaisen erän rakentamisen väri on lähes ikuinen, se ei haalistu auringossa eikä pyyhi.
Värillisen betonin valmistusosuudet:

 • hiekka - 2,5 osaa;
 • sementti - 1 osa;
 • sora - 4 osaa;
 • vesiosa;
 • pigmentti - 2 osaa.

Valmistettaessa rautaoksidiseosta on suositeltavaa antaa etusija valkoiselle sementille. Se imee pigmentin helpommin kuin tämä harmaa komponentti.

Akryyliväriaineet

Akryylipigmenttiä käytetään niissä esineissä, joiden kestävä pinnoite on tärkeä. Sitä käytetään usein lattian ja seinien viimeistelyyn. Rakennusliikkeissä esitettiin laaja valikoima tällaisia ​​maaleja.

Se on helppo käyttää kädet rullalla, työ voidaan tehdä ulkona ja sisätiloissa. Värjäysprosessin nopeuttamiseksi voit käyttää suihketta. Jotta kirkkaampi sävy saadaan, käytä pigmenttiä kahdessa kerroksessa.

Tämä pinnoite kestää pitkään, jos valitut materiaalit ovat laadukkaita. Maali kuivuu nopeasti ja ei aiheuta haitallisia myrkkyjä ilmaan.

Yksinkertaiset väriaineet

Yksinkertaisten väriaineiden tärkeimmät edut ovat laaja värivalikoima ja helppokäyttöisyys pintaan. Se on tämän tyyppinen, jonka avulla voit luoda kirkkaimmat esineet. Maalin tärkein haittapuoli on sen alttius ulkoisille vaikutuksille, joten on suositeltavaa käyttää sitä vain sisätiloissa. Kadulla ultraviolettivalon vaikutuksen alaisena se polttaa nopeasti.

Periaate yksinkertaisella väriaineella on samanlainen kuin happopigmentti. Se on jauheena. Ruoanlaittoa varten se on laimennettava vedellä tai erityisellä liuottimella. Tavallinen rulla tai sienellä sopii värjäämiseen. Maalauskerroksen levittämisen jälkeen kuivuu nopeasti.

Kuiva pigmentti

Tätä konkreettista väriainetta pidetään yhtenä parhaista materiaaleista. Siinä on myös suuri sävyjä. Korroosionkestävyyden vuoksi on suositeltavaa käyttää sitä ulkona maalaamiseen. Pigmentti soveltuu vain uuteen betoniin, ilman käsittelyä.

Kuivaa väriainetta käytetään vain kohteen pinnan käsittelyyn, se ei sovellu sekoittamaan pigmenttiä betonin rakenteeseen. Hän levitti kätensä lastalla ja lastalla. Seos jättää tiheän yhtenäisen kerroksen pinnalle.

Väriravinteita

Tällaista maalia vaivautetaan märän betonin sisään. Ne voivat olla nestemäisiä ja kuivia koostumuksia. Väripalettia hallitsevat vaaleat värit. Suunnittelun sävy säilyy pitkään eikä käytännössä heikennä.

Suosituimmat valmistajat

Yksi suosituimmista maaleista on MAPEI-yhtiö, jonka tuotteet ovat korkealaatuisia. Pigmentit betonista tämän merkin on laaja valikoima sävyjä. Maalilinja Elastocolor Paint tekee lisätoiminnon - suojaa äkillisiä lämpötilan muutoksia vastaan. Se ei pilata, ei haalistu, piilottaa pienet epäsäännöllisyydet.

Betoksilivärien valmistaja NPP "GC" on yksinkertainen ja helppokäyttöinen, kuivuu nopeasti. Zinsser- ja TeoChem-tuotteilla on suuri kulutuskestävyys. WaterTite-linjalla on korkea vedenpitävyys.

Mitä tarvitset oman betonivärin tekemiseen?

Betoni on kestävä keinotekoinen rakennusmateriaali, ihmisen luoma ja itse asiassa se pitää koko nykymaailman. Mutta hän näyttää huomaamattomalta, ja koska hän on harmaa, hän on jatkuvasti piilossa koriste-viimeistelyaineiston takana. Jotta betoni saataisiin uudelleen luokituksen ensimmäiselle riville, asiantuntijat keksivät ja kehittivät työkalun, joka muutti materiaalista valmistettua tylsää seinää.

Esimerkiksi, jotta betonin väriaine värjää seoksen punaisella värisävyllä, sen tulisi koostua rautaoksidista ja valkoisen sävyn tapauksessa lisätä titaanidioksidia. Myös käyttö ja kivennäisaineiden lisäaineet, kuten mangaani, rautaoksidi, kromioksidi jne.

Lisäksi tämän rakennusmateriaalin esittely antaa väriä (happoa), joka muuttaa tavallisen harmaata seinää taideteokseksi.

Kuiva väriaine - pigmentti betonille

Kuinka maalata pigmenttejä

Tämä työkalu voidaan lisätä seokseen vaivaamisen aikana tai levittää jo kovetetulle pinnalle. Kaikki aineet kuuluvat väriaineisiin, ovat luonnollisia tai synteettisiä, ja sävy tai värikylläisyys riippuu niiden kemiallisista elementeistä.

Jotta väri olisi tasaisesti jakautunut pinnan yli, pigmentti lisätään koostumuksen sekoittamisen aikana. Tiettyyn aikaan, joissakin paikoissa yläkerros voidaan poistaa, mutta voidaan luotettavasti sanoa, että maalattu tuote ei häviä ulkonäönsä pitkään.

Tämä on tärkeää! Värin kyllästyminen riippuu suoraan pigmentin koostumuksesta tuodusta määrästä. Huomaa kuitenkin, että tällaisen väriaineen hinta on korkea, joten värillisen betonin koostumuksella on myös vastaavat kustannukset.

Tällaisen ratkaisun itse tuottamiseen tarvitaan seuraava osuus:

 • 1 yksikkö sementti;
 • 2,5 osaa hiekkaa;
 • 4 kohdetta sora (hienot rakeet);
 • 1,4 osaa vettä;
 • pigmenttiä.

Betonivärin happoväri

Jotta tulos olisi silmiinpistävä, vaikutus otetaan sementistä (valkoisesta) ja hiekasta, ja jos ne käyttävät vähimmäismäärää pigmenttiä, ne saavat silti kauniin värin. Ennen väriaineen lisäämistä seokseen laimennetaan vedellä. Kun pigmentti kaadetaan vähitellen liuokseen, on jatkuvasti sekoitettava koostumusta, koska saadun värin tasaisuus riippuu siitä.

Väriaineen säästämisen tapauksessa 2/3 (syvyys) pinta-ala kaadetaan tavalliseen betoniliuokseen ja sen päälle asetetaan värikerros.

Miten happoväri

Sen jälkeen, kun ne on värjätty, se reagoi (kemiallisella) karkaistulla betonilla, minkä seurauksena koostumuksen huokosissa muodostuvat talletukset, joilla on ainutlaatuinen väri. Koska reaktio tapahtuu aina eri tavoin, sementtipäällysteellä on aina alkuperäinen ja ainutlaatuinen koriste. Jos käytetään happomuotoja betonille, käyttämällä useita värejä, saat mallin, joka jäljittelee marmoria.

Jos tämäntyyppistä pigmenttiä käytetään työhön, niin esimerkiksi kuoren portaiden kustannukset ovat halvempia kuin jos tähän tarkoitukseen hankimme keraamisia laattoja, luonnonkiveä ja liimaa.

Tämä värjäysmenetelmä tarkoittaa sitä, että happo antaa betoniliuokselle hämmästyttävän värin, koska pigmentit perustuvat veteen ja kun ne ovat vuorovaikutuksessa kalsiumin kanssa tai pikemminkin sen dioksidin kanssa, kovetettuun sementtiin muodostuu liukenematon, monimutkainen värinen yhdiste, joka muuttuu myöhemmin muuttumattomaksi rakenteeksi.

Värjäys betoni "kivi"

Tämän prosessin aikana happo vapauttaa koostumuksen pinnan, ja siksi nämä väriaineet aikaansaavat kalkkipitoisuuden (vapaa) vapautumisen. Vesi, jossa väriaine liuotetaan, muutetaan reaktion ns. "Polttoaineeksi", jonka kesto on kaksi päivää (mutta tämä prosessi suoritetaan etsauksen jälkeen). Tällä menetelmällä betonipinta maalataan ruskealla, mustalla ja sinivihreällä.

Nämä pigmentit on tarkoitettu maalattaviksi ns. Koristeellisista ja yksinkertaisista betonista, kiveistä, tiilistä (päin) valmistetuista tuotteista. Tuloksena oleva väri on kestävä ja suhteellisen kestävä, mikä ei replikaation jälkeen exfoliate, ei turvota, ei hankaa, koska se on osa tuotteen pintaa.

Huomaa, että väriaineiden tekemiseen betonille omilla käsilläsi tarvitaan pigmenttejä, joita voit ostaa rautakaupasta.

Pinnan valmistaminen syövytykseen

Jos työ suoritetaan kadulla, ruoho ja kasvien kansi peitetään muovilla tai muovikalvolla. Ne puhdistavat betonia poistamalla liimaa, rasvaa, vahaa sekä vanhoja maaleja, pölyä, likaa ja öljyä. Voit tehdä tämän käyttämällä puhdistusaineita, jotka luovat sileän pinnan.

Työskentelyn aikana, jotta maali olisi laadullisesti mahdollista, betonin lämpötilan on oltava 25 - 50 ° C. Pinta pestään vedellä ja kuivataan. Jos betonissa tai halkeissa on yli 3 mm: n reikiä, sulje ne sitten liimalla ja lastalla. Pintaan käytetään väriainetta harjalla, ruiskulla tai rullalla. 6 tunnin kuluttua pese se pinta vedellä ja hankaa sienellä. Kuivumisen jälkeen, jos ne eivät pidä värin sävyjä ja kirkkautta, maalia käytetään toisen kerran, mutta erikoisen vaikutuksen aikaansaamiseksi käytetään muuta varjostusta.

johtopäätös

Artikkeli antaa vastauksen kysymykseen: "Minkälaista maalia käytetään betonin maalaamiseen?", Tämä on joko hapan väriainetta tai pigmenttien pohjalta valmistettua yhdistettä, jonka molemmat mahdollistaa alkuperäisen piirroksen luomisen.

Ohjeet konkreettisen happovärin maalaamiseen

Ohjeet konkreettisen happovärin maalaamiseen

1. Miten happoväri toimii?

Happoväri betonille on metallisuolojen ja happojen vesiliuos. Hapan väriaine tunkeutuu betonin huokosiin stimuloimalla kloorivetyhapon kanssa metallisuolojen ja vapaan hydratoituneen kalkin välinen reaktio. Happaman väriaineen käsittelyn jälkeen betonin maalatun pinnan väri muuttuu vasta maalattavan betonikerroksen loppuun saakka. Lisäksi jalostetaan vahvistamalla betonia kyllästämällä ja käsitelty vahalla (sisäkäyttöön) tai polymeerilakka, tavallinen harmaa betoni hankkii värikuvion, joka on ainutlaatuinen jokaiselle betonipinnalle.

Puun tahran ominaisominaisuudet betonille ja maalattujen pintojen kestävyys hankaukseen tarjoavat laajan sovellusalueen. Happoväriaineena käytetään:

 • uuden betonilattian ja seinien koristeellinen maalaus,
 • vanhojen "harmaiden" betonien (lattiat, puutarhatyöt, sokea alue jne.) väritys antamalla sille koristeellinen ulkonäkö,
 • realistinen väri luonnonkiven keinokivestä sementin,
 • maalaamalla konkreettisia koristeita sisältäviä tiililevyjä polttoprosessin jälkeen (maalaus klinkkerin alle),
 • maalaustyöt betonista ja betonista valmistetut työtasot,
 • vanhojen päällystyslautojen korjaus tai muutos,
 • pinnoituslautojen (ruskea, musta) värien restaurointi, joka on kontaminoitu sementillä munintaprosessissa

2. Pinnan esikäsittely happovärjäykseen

Pinnan esikäsittely on yksi tärkeimmistä vaiheista happaman maalaustekniikan prosessissa. Ennen lattian, seinän tai keinokivien pinnan käsittelyn on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 1. Betonilla ei saa olla roskia, likaa ja öljyä, maalia, kipsiä, liimoja, tiivisteitä tai vastaavia materiaaleja. Hapan väriaine ei reagoi normaalisti betonin kanssa, jos tämä ehto ei täyty.
 2. Pinnan esikäsittely huokosia sisältävällä vedeneristysmateriaalilla, suolahapolla puhdistuksella tai korkealla trinatriumfosfaattipitoisella pesuaineella (TSP) ei ole sallittua. Happovärin reaktio ei toimi kunnolla näiden tuotteiden kanssa käsitellyillä pinnoilla.
 3. Juuri asetettua betonia voidaan käsitellä happovärillä aikaisintaan 14 vuorokauden kuluttua. Maalauslevyt ja betonikivet ovat edullisia heti muotin poistamisen jälkeen. Tämän säännön noudattamatta jättäminen johtaa epätasaiseen maalaukseen erilaisen vesipitoisuuden vuoksi betonin pintakerroksessa.
 4. Vanhoille betonipinnoille pinnan on oltava täysin ehjä avaamatta täyteainetta (hiekkaa) tai hiekkahiukkasia. Hapan väriaine ei tahra kiviä, hiekkaa tai kiveä. Sementti-hydraattituotteiden (kalkki) pintakerroksen alhaisella pitoisuudella aiheuttama alastomainen aggregaatti tai tyhjentynyt betoni johtaa happovärin puuttumiseen tai heikkoon reaktioon. Tuloksena syntyvä väri ei ole odotetulla tavalla.
 5. Sileä, kiillotettu pinta vaatii mekaanista käsittelyä (hiekkapuhallus tai hiominen 80/100 mesh -rikkelevyllä) tai betonin alustava kemiallinen syövytys, joka reagoi täydellisesti happovärin kanssa.
 6. Betonin valmistuksessa käytettävä sementti ei saa sisältää enempää kuin 10% lentotuhkaa hyvästä reaktiosta happovärin kanssa. Jos käytetään lisäaineita sisältävää sementtiä (merkintä D2 tai Cem II), on tarpeen selkeyttää valmistajan tiedot lisäaineiden koostumuksesta. Hapon värjäämiselle suositellaan D0- tai Cem I-lisäaineita.
 7. Ylimääräinen vesi betonin valmistuksessa (korkea W ​​/ C) johtaa alhaisen lujuuden sementin maidon muodostumiseen pinnalle. Paina kynnen kärki betoniin tarkistaaksesi. Halkeilua tai vaurioita varten on välttämätöntä poistaa ohut pintakerros hiomalla, jonka raekoko on 80/100 mesh (150-180 mikronia) ennen happaman värjäyksen aloittamista.

Huomaa: Jokainen ei korvaa pakollista testausta ennen käyttöä, etenkään, jos et tiedä vanhasta betonista tai keinokivestä. Nosta testattava pinta aina maalattavaan pintaan ennen työn aloittamista ja testien suorittamista. Verkkokauppa Legobeton ei ole vastuussa mistään ongelmista, jotka johtuvat testin epäonnistumisesta.

Yleensä vanhat betonipinnat saastuvat stukolla, maalilla, sahanpurulla, laattaliimalla, lattian liimalla, rasvalla ja. jne. Mieti, että happomuoto on läpikuultava läpäisevä pinnoite, joka muuttaa sementtipohjan väriä. Alueet, joissa edellä mainittujen epäpuhtauksien jäämät pysyvät pinnalla, eivät reagoi oikein happovärin kanssa, ja pinnalle muodostuu värivirheitä (varsinkin jos ei ole lattiamastoja, maaleja tai kipsiä).

Käytä erikoiskemikaaleja epoksin, kyllästämisen, lakkojen tai maalien poistamiseksi. Saippua ja kuumaa vettä voidaan myös käyttää vesipohjaisten tiivisteiden, öljyjen ja rasvojen poistamiseen. Puhdistus lattiat, jotka olivat voimakkaasti likaisia ​​tai aiemmin kaakeloitu tai peitetty liimattu lattia on merkittävä määrä työtä, mutta se on myös toteutettavissa. Ohut betonipinnoitus on erinomainen ratkaisu vanhoille lattialle, jossa on avoin täyteaine tai vaurio.

Valtaosa maalatuista pinnoista vaatii tosiasiallisesti vähäisen puhdistuksen puhdistusaineella, joka on laimennettu vedellä keskimääräisellä pitoisuudella. Puhdista pinnat pehmeällä harjalla maalattavan lattian valmistukseen. Huuhtele pinta perusteellisesti puhtaalla vedellä kaikkien jäljellä olevan pesuaineen poistamiseksi ja anna lattian kuivua.

Uusien betonien maalaamiseen tai päällystämiseen tai kaakeloihin tai kiviin maalaamiseen ei yleensä tarvita ylimääräistä pintakäsittelyä.

3. Betonin peittauslaitteet.

 • Harjaa haponkestävät maalaamattomat nailonharjakset, joilla on keskikovuutta. Metallisten osien läsnäolo ei ole sallittua.
 • Käsipumpun sumutuslaite, joka soveltuu suurien happoalueiden käsittelyyn
 • Erilaiset muovisäiliöt väkevöidyn väriaineen laimentamiseksi
 • Pienikokoinen muovisäiliö värin keräämistä varten, kun sitä käytetään harjalla tai maalilla.
 • Korkeapainepesuri KARCHER suurten alueiden alustavaan ja lopulliseen vedenpuhdistukseen.
 • hengityssuojain
 • Turvalasit
 • Kengät tai kenkätyynyt, joissa on piikkejä, liikuttamaan maalattavan pinnan.

4. Happomuodon käyttö

Turvallisuus ensin! Älä unohda käyttää suojalaseja, käsineitä ja pölynaamuria, kun käytät betonipigmenttiä. Huono hengityskammioisissa huoneissa voi olla hengityssuojainta.

Betonin happaman maalauksen tulos on hyvin riippuvainen happaman väriaineen levitysmenetelmästä. Suosittelemme, että väriaine ruiskutetaan pinnalle pumpun tyyppisellä muovisuihkulla, joka soveltuu happojen käsittelemiseen. Jos tarvitaan tummempi, tasaisempi sävy, hankaa väriaine pinnalle harjalla peräkkäisissä pyöreissä liikkeissä.

Kun käytät harjaa, suihkuta toinen kerros poistaaksesi näkyvät harjoitusvetokset pinnalla, mikäli tämä ei ole suunnitelman tarkoitus. Värin ruiskuttaminen antaa aina tasaisemman värityksen kuin harjalla tai harjalla.

Hapan väri verkkokaupassa Kevytbetoni tulee tiivisteen muodossa. Käytettäessä konsentraattia laimennetaan vedellä suhteessa 1: 1 - 1:10 tai enemmän. Värin (ja pinnan absorptio) laimennuksen eri asteesta johtuen on vaikea vastata kysymykseen: kuinka paljon 1 m2: n käsittely maksaa. Tuoretta betonia varten 1 kerros riittää, kun laimennetaan 1: 3 väkevöityä väriainetta 1: 5: een. Vanha betoni vaatii tavallisesti vähintään 2 kerrosta happomuotoa.

Pidä mielessä, että sinun on tehtävä työtä varmistaaksesi, että betoni toimii oikein vuorovaikutuksessa happovärin kanssa, riippumatta siitä, ohjaatko betonin valmistusta tai valmistusta vai ei. Katso sementin laatua ja seoksen koostumusta ja tee aina testivärjäysnäyte ennen väriaineen levittämistä koko pintaan varmistaaksesi, että väri on odotettavissa.

huomautuksia:

 • . Väriaineiden viljelyä varten kaadetaan veteen.
 • Älä anna laimentamattoman laastarin joutua kosketuksiin happoherkkien osien ja esineiden kanssa - kromattuja, kuparisia, galvanoituja, emaloituja, marmorituotteita pinnoitettuja pinnoitteita, eloksoitua alumiinia.
 • Kun väriainetta käytetään harjalla, on suositeltavaa käyttää säiliötä pienen väriaineen keräämiseen. Kemiallisen värjäyksen aikana osa sementin maidosta tulee harjalla ja saastuttaa liuoksen. Tämä ei ole ongelma menetelmän "kaataa" happoväriaine pinnalle myöhemmin jakamalla harja tai ruiskupumppu.

Saada "marmori" -tehoste, suihkuttaa riittävä määrä väriainetta pinnalle, jotta värin luonnollinen virtaus olisi mahdollista betonilaatan pinnan yli. Tämä menetelmä on erityisen tehokas maalattaessa betonia ulkona, jossa betonipinnalla on lähes aina riittävästi rinteitä. Happovärin soveltaminen painesuihkulla, kun suutin on asennettu lattian lähelle, johtaa myös levitysvaikutukseen.

Laskimonsisäisen vaikutuksen saavuttamiseksi käytä ensin tummaa "vein" -väriainetta ja kun se on vielä märkä, käytä tumman väriaineen pinnalle tumman väriaineen ympärillä olevaa perusvaloa. Yhteinen leviäminen saavuttaa halutun vaikutuksen.