Miten roskarikiven asennus tehdään?

Raakakiviä kutsutaan epäsäännöllisen muotoisiksi suuriksi paloiksi:

Kivien pituus vaihtelee 150 mm: stä 500 mm: iin. Eräänlainen raakamakivi (rappaus) on mukulakivi (lohkareita, joiden reunojen pituus on enintään 300 mm).

Vahvuuden lujuuskivi jaetaan seuraaviin lajikkeisiin:

 • korkea lujuus (lujuus yli 50 MN / m 2),
 • keskilujuus (15 MN / m 2 - 40 MN / m 2),
 • alhainen lujuus (2,5 MN / m 2 - 10 MN / m 2).

Tulevaisuuden olosuhteista riippuen pakkasenkestävyyttä koskevat vaatimukset asetetaan alustalle (15-300 jäädytysjaksoa).

Pitkästä aikaa siitä lähtien kun ryöstelykivi oli yleisesti sovellettu munimiseen:

 • viemä kanavien
 • rakennusten säätiöt
 • lisäseinät,
 • hydrauliset rakenteet,
 • pidikkeet, jne.

Kivipohjan muurausseinät

Runkorakenteiden tekeminen käytti luonnollisen alkuperää olevia kiviä epäsäännöllisellä tavalla. Tämän materiaalin helppokäyttöisyys on se, että tiilien puutteissa tai sen puuttuessa paikallisia materiaaleja voidaan käyttää rakennusten ja säätiöiden kellariseinien rakentamiseen.

Laying on tehty neocolonous tai lähes kivi kivet kerroksittain 30 cm muottiin ja tiili viilu. Ennen käyttöä rakeinen kivi puhdistetaan perusteellisesti, ja ylimitoitetut kivet murtuvat kelkkasahan avulla.

Kiviarvojen paino on yleensä noin 30 kg. Kivien jakamista kutsutaan sokkeloiksi. Samalla teräviä kulmia katkaistaan ​​tuloksena olevista pienistä kiveistä ja pyrkivät antamaan oikean geometrisen muodon.

Pinoamisprosessin aikana saappaat sulatetaan liuokseen vasaramakilla. Jäljelle jäävät työkalut, joita tarvitaan raunioiden muuraukseen, samoin kuin tiilimuuraukseen.

Koska kivet ovat epäsäännöllisiä ja erikokoisia, on silti vaikea sitoa ompeleita. Tässä suhteessa on tarpeen poimia kivet, joilla on lyhyt sivu - paka ja pitkä sivu - lusikka.

Ne lomitetaan vuorotellen, vuorotellen ensin riviin rosoisia kiviä, sitten lusikankivillä (kuten tiilimuodostumat). Seinien risteyksissä noudatetaan samaa sääntöä.

Tyyppien tiilimuuraus

Kehittyneitä muuraustyyppejä raunioista (raakakivi):

 • laittaminen alla spatulan,
 • muuraus "lahden alla"
 • muuraus, jossa värähtely tiivistää.

Asettelu "lapion alla"

Tällainen muuraus suoritetaan vaakasuorissa riveissä, joiden paksuus on enintään 25 cm. Ensinnäkin ne toteuttavat kiviä. Säiliöt täytetään liuoksella, jossa on raunioita (ns. Murskattua kiveä), ja sutuurojen sidokset suoritetaan.

Rivien koko pituus saumojen paksuuden tulee olla sama ja korkeintaan 15 mm. Rivillä voi kuitenkin olla eri paksuus.

Alarivillä on kuiva, ilman ratkaisua. Kivet samaan aikaan käyttävät suuria ja suunnattu sängylle alas. Toisessa ja seuraavassa rivissä kivi asetetaan vastavalmistuneeseen liuokseen, joka häiritsee sitä tampingilla.

Ristiriidan väliset aukot ovat täynnä hienoja soraa, joka sitten kaadetaan laastilla - tämä antaa sinun täyttää täydellisesti muurauksen kaikki aukot. Käyttämällä muoviratkaisua he jatkavat muurausmuodostusta ompelemalla.

Tekniikka, jossa makaavan buta "lapion alla"

Ensimmäiset virstanpylväät. Jo ennen ulkoseinän ja sisemmän merilinjan pystyttämistä (majakan sisä- ja ulkopinta) asennettiin majakkikivi risteyksissä sekä 4 m - 5 m: n suorissa seinissä.

Sitten ne kiinnitetään muurien 2 puolelta, jolloin kiinnityslinjat kiristetään - niiden avulla muurauksen nostamisen aikana suoruus tarkistetaan seinän tai pohjan ulkopuolelta. Saadakseen selville ensimmäisen rivihollan vakauden, kivet ensin kuivataan.

Sitten, kun kiven lopullinen asema muurauksessa on määritetty, kaadetaan kerrosta laastia (kiveä alun perin nostetaan). Sitten liuoksen kivi on helppo tapella vasaralla, minkä seurauksena se hiukan saostuu.

Laskamisen jälkeen mailit alkavat täyttää zabotki (säätiön keskellä). Nipussa oleva ratkaisu pannaan lapioon. Ratkaisun pitäisi olla tarpeeksi ylimäräistä ja kivien sijoittelun aikana sen pitäisi vuotaa pystysuorassa ja vaakasuorassa saumassa raunioiden välissä.

Vaarnan tarve on alhainen: voit käyttää eri kokoisia ja muotoisia kivet, mutta muista noudattaa ompeleiden liittämistä (vaihda heiluja lusikoilla).

Niinpä, että kiviä puristetaan tiukasti yksiin, niitä on pidettävä tiekartoituna, vasaralla. Muurauksen aikana myös munintaprosessin tulisi varmistaa, että saappaat eivät kosketa toisiaan ilman ratkaisua, koska se vähentää sen vahvuutta.

Lopettanut työtä zabutkoy, siirry raunioihin muuraus. Samanaikaisesti kevyesti napauttamalla vasaraa, ja rikki liuoksella täyttää kaikki aukot. Jokainen pinottu rivi tasataan, lisäämällä puuttuva ratkaisu sekä täyttämällä aukot. Tällainen toimenpidekokonaisuus havaitaan kaikkien myöhempien rivien asettamisen aikana.

Yksi tyyppinen munimisen alla on lapaluu. Sitä käytetään seinien, pilarien rakentamisessa. Tässä on tarpeen valita saman korkeuden omaavat kivet ja soveltaa mallia.

Toinen muuraustyyppi "lapsen alla" on muuraus, jossa etupintojen vitsi. Sen erityispiirteitä ovat se, että kiven etupinnalle kaikki ennalta määrätyt epäsäännöllisyydet ennen sisempää tai ulompaa maata sijoitetaan valmiiksi. Tällaista muurausta käytetään kellareiden, pilarien seinien järjestelyssä.

Materiaalissa "terän" alla olevissa asennusosissa sileät pinnat voidaan saada, vaikka kivillä ei ole normaalia kuivumista ja tasaisuutta. Tällä laskutavalla ei ole tarvetta suorittaa viivoja ja kulmia.

Asettaminen "lahden alle"

Jos haluat tehdä "laiturin alla", käytetään kivipintoja, joissa ei ole erityistä valintaa, samoin kuin virstanpylväiden asettaminen. Jäykkyyden syvyys tiheän maaperän kanssa saavuttaa 1,25 m. Asettelu toteutetaan ilman muottirakennetta, ts. rungon seinämillä.

Tämäntyyppistä muurauslaitetta käytetään ei-sitomattomaan maaperään. Pohjimmiltaan tätä rakennusta käytetään rakennusten rakentamisessa korkeintaan kaksi kerrosta. Valmistuneen kaivon seinät ovat selkeät. Kaivannon pohja on tasaisesti tasoitettu, minkä jälkeen kuorikerroskerros kuivataan kerrostumalle (paksuus noin 10 cm), jonka paksuus on noin 30 cm.

Kivet sopivat tiukasti, sitten, kuten ensimmäisessä suoritusmuodossa, murskattua kiveä. Sitten kaadetaan nestemäistä liuosta siten, että sen paksuus on 10 cm kivikerroksen yläpuolella. Sitten jälleen asettaa kerros kiviä.

Muuraus tärinän tiivistämisellä

Tärinän tiivistyminen antaa raunioille lujuuden suuremman lujuuden kuin "terän alla" lujuus 25% -40%.

Suorita tämä kytkin seuraavasti. Levitä kuiva ensimmäinen rivi, täytä kaikki kivet kivien välissä, sitten levitä liuos, jonka koko on 4 cm - 6 cm.

Sen jälkeen asenna tärytin, joka on tarkoitettu asennuksen lujittamiseen. Tärinää jatketaan, kunnes liuoksen liottaminen muuraukseen loppuu.

Seuraava rivi suoritetaan menetelmällä "terän alla". Peitä se liuoksella, värähtelee uudelleen.

Levittäminen vibrokompaation avulla suoritetaan epäpuhtauksille, joissa on kaivon seinä tai muottipesä.

Usein on välttämätöntä tehdä koristeellinen pinta, ts. "Syklopea" muniminen. Tämäntyyppisen muurauksen suorittamiseen sovelletaan kivet. Ne asetetaan virstanpylväksi, antaen pinnalle epämääräisen kuvion. Samalla suorita kuperat saumat, joiden leveys on 2-4 cm ja kirjoita ne sitten.

Talon rakentaminen

Hautakivää käytettiin säätiön ja kellarirakennuksen rakentamiseen, ja joissakin tapauksissa seinät, aina muina aikoina. Tämä johtui sen vahvuudesta ja saatavuudesta sekä tällaisista luonnosta peräisin olevista rakennusmateriaaleista, kuten savi ja puu. Booth - synonyymi paitsi luotettavuuden lisäksi myös estetiikalle. Artikkelissa käsitellään miten perustaa raakakivi omalla kädellä.

sisältö:

Kivihiilen perustuksen tärkeimmät positiiviset näkökohdat ovat:

 • ekologinen puhtaus;
 • korkea kosteudenkestävyys;
 • kestävyys (buta-rakenteet kestävät useita vuosia);
 • vastustuskyky terävien lämpötilavaihteluiden sekä pystysuoran ja horisontaalisen kuormituksen kestävyyden suhteen;
 • jotka eivät ole alttiita hävittämiselle alttiiksi sienille, homeille ja hyönteisille;
 • pienet taloudelliset investoinnit, mutta ottaen huomioon kiven louhoksen;
 • kaunis ulkonäkö.

Rubble stone kuva

No, negatiivisista puolista on huomattava:

 • vaikeus sovittaa kiviä tiheämpi sijoitus;
 • korkeat kustannukset, mukaan lukien optimaalisen muodon valinta, vaivaaminen ja betoniliuoksen kaataminen.

Rubble Stone

 • Booth on kivi, jossa on jumittuja reunoja. Se voidaan saada sekä kiven luonnollisen tuhoutumisen että räjäytystyön avulla louhospaikoilla. Kivirakenne voi olla mitä tahansa: dolomiitti, coquina, hiekkakivi jne.
 • Kaikkein kätevä kivi säätiön ja sokkeloinnin järjestämiseen on but-kalkkikivi. Tällaisella materiaalilla on tasainen muoto ja sillä on suhteellisen tasomaiset vastakkaisten sivujen tasot. Raskas rubella vähentää työvoimakustannuksia vähentämällä muurauselementin sopivuutta.
 • Kiven valinnassa on tehtävä silmämääräinen tarkastus: ei saa olla näkyviä halkeamia, delaminaatioita tai muita vikoja. Laatu voidaan määritellä lyömällä tavaratilaa vasaralla takimmaisen pinnan päällä - äänenvoimakkuus ja mahdollisen vaurion puuttuminen osoittavat materiaalin voimakkuuden.

Kuinka perustaa raunion kivi

Lakka-kiven laasti

 • Liuosta vaivautetaan sementillä M300, M400 tai M500. Käyttämällä tällaisia ​​merkkejä seos saa tiiviimmän johdonmukaisuuden. Hiekan tulee olla puhdas ja minimipitoisuus epäpuhtauksia, niiden läsnäolo vähentää betonin lujuutta myös käytettäessä korkealaatuista portland-sementtiä.
 • 1 osa sementistä sitoutuu 3 osaa hiekkaa. Jos betonirauta on rakennettu, on järkevää lisätä 3 osaa murskattua kiveä, jonka murto ei ole suurempi kuin 5x20 mm. Veden osuuden tulisi varmistaa liuoksen sujuvuus niin, että se voi täyttää kivien väliset aukot.
 • Kun sekoitetaan, on tärkeää kunnioittaa mittasuhteita. Seoksen ei pitäisi olla liian paksu, muutoin voi muodostua ilmakuplia, mikä ajan myötä johtaa tukirakenteen tuhoutumiseen. Samaan aikaan laasti ei saisi levitä ilman muuraus elementtien välistä jäännöstä.
 • Työtä varten voit käyttää valmisbetonia. Se kuitenkin toimitetaan betonimyllyissä melko suurissa erissä, mikä ei ole kovin kätevää. Loppujen lopuksi sopivan kokoonpanon kivien valinta vie paljon aikaa, ja on erittäin epävarmaa, että laite odottaa, kunnes seuraava rivejä on valmis.

kohokohtia

 • Jäykistysnauhan perustusten suurin vahvuus saavutetaan huolellisella materiaalinvalinnalla ja kiinnitysmenetelmällä.
 • Liuoksen ja raunioiden välisen tartunnan lisäämiseksi kivi puhdistetaan ja kostutetaan välittömästi ennen muninta.
 • Kivien väliset aukot minimoidaan. Ratkaisun lisäksi ne täytetään myös pienillä kivillä tai murskatuilla eri fraktioilla (pääasiassa 40x70 mm).
 • Laastin paksuus ei saa olla yli 15 mm, suuremmalla indeksillä on rakenteellisen sileyden mahdollisuus ja myöhemmin tuhoutuminen.
 • Ensimmäiselle ja viimeiselle kerrokselle käytetään suurta taikinaa mahdollisimman tasaisina tasoina. Ensimmäisessä tapauksessa alarivi toimii luotettavana tukena koko muuraustyölle, ja sen jälkeen grilli asennetaan yläosaan.
 • Laying tulisi seurata pukeutuminen, kun käytät lohkoja tai tiiliä.
 • Erityistä huomiota kiinnitetään säätiön kulmiin. Materiaalissa ei saa olla halkeamia eikä heterogeenisia laastareita, koska ne ovat täynnä suurta kantavuutta.
 • Työn aikana on huolehdittava etukäteen kaikista teknisistä rei'istä (ilmanvaihto, tuuletusaukot, jätevesi jne.). Muuten jäykistymisen jälkeen ne ovat hyvin ongelmallisia.

Työlle tarvitaan:

 • murskain, joka on välttämätöntä suurikokoisten kivien punnitsemiseen, joka painaa enintään 30 kg;
 • vasara. Sen avulla terävät reunat leikataan, samoin kuin luhistumisen luhistuminen polttoprosessissa;
 • lapio liuoksen sekoittamiseen;
 • lastalla;
 • rakennustaso toiminnan mittaamiseksi;
 • lanka, lyijy ja mittanauha.

koulutus

 • Ennen töitä tehdään geologisia tutkimuksia, joiden perusteella määritellään maaperätyyppi. Ei ole suositeltavaa käyttää pohjaan perustuvaa säätöä, joka on rakennettu keihäs-, savea-, turve- ja hiekkaperille.
 • Ensinnäkin sivusto on tyhjennetty: roskakori poistetaan, kantoja torjutaan. Kevyiden rakennusten rakentamiseen riittää poista pehmeä maaperä (noin 5-10 cm syvyyteen). Vasarattujen tapit ja venytetty lanka helpottavat tulevia säätöjä.
 • Valmistaessasi on tärkeää kiinnittää huomiota horisontaaliseen maastoon. Jos korkeusero on vähäinen, kohdistus tehdään maaperän epätasaisella poistamisella. Merkittävillä epäsäännöllisyyksillä kellarin runko säätyy horisonttiin rakentamisen aikana, nostamalla "tarvittaviin pisteisiin".
 • Jos aiot rakentaa hyvän talon puusta tai tiilestä, niin kaivannon syvyys voi olla 50-100 cm, tämä luku riippuu suuresti maaperätyypistä. Heikon maaperän läsnäolo merkitsee valuma-alueen suurta syvyyttä. Tarvittaessa rakennetaan muotti, joka estää maadoitettujen seinien eroosion. Leveydeltään sen pitäisi ylittää seinien todellinen leveys 10-15 cm kummallakin puolella, mutta vähimmäisluku on 35 cm.
 • Pehmustettu hiekka toimii tiivistyskerroksena, pehmusteen korkeuden on oltava vähintään 15 cm. Vedeneristys on hyödyllistä, täällä voit ottaa tavallisia päällekkäisiä kateaineita. Tämä materiaali estää kosteuden vuotamisen kaatuneesta betoniseoksesta.

Kiven asettaminen

 • Rikkamateriaali asetetaan riveille, joilla on sama korkeus, ja läsnäolo on suuren kiven muuraus, joka on päällekkäin korkeudessa 2 riviä. Muurausperiaatteella tehty työ, eli ligaatiota on noudatettava. Tietenkin on mahdotonta saavuttaa ihanteellinen, mutta silti kivet on valittava huolella leveydestä ja korkeudesta.
 • Sallittu asettaa alusta vuorotellen lyhyen ja pitkän sivun (kouristukset ja lusikka). Sitten seuraavissa päistä rivejä pinottu lusikka ja päinvastoin. Tarvittaessa sora on täynnä epäsäännöllisten kivirakenteiden aiheuttamia tyhjiöitä. Kiviä voi käyttää erikoisina kiiltoina, niitä lyödään haluttuun kohtaan.
 • Kunkin rivin asennus alkaa majakan ja kulmakivien asennuksella, joka asettaa koko nauhan korkeuden. Niiden päälle venyttää merkkijono, joka ohjaa ja ylläpitää suoruutta muurattujen töiden aikana.
 • Alaraja on valmistettu postelovogo buta. Suuret ja suhteellisen tasaiset kivet kuivataan. Litteän sivun on oltava alaspäin. Aihiot ovat täynnä soraa tai revittyjä kiviä.
 • Kivenkorjaus vakaana muurauksessa tehdään ensin kuivana, ottaen huomioon rivin vakiokorkeus (25-30 cm). Joulun jälkeen pullo nousee ja osa liuoksesta toimitetaan. Materiaali istuu paikoillaan kouristusvasaralla tai vasaralla. Hiekosementtiseoksen pitäisi olla tarpeeksi, jotta se voi täyttää materiaalia ja pystysuoraa saumaa. Siten säätiö hankkii asteittain halutun korkeuden.
 • Säätö on mahdollista tehdä kestävämmäksi ja luotettavammaksi "porrastetulla" rakentamisella. Tämä kaivanto on 2 kertaa leveämpi kuin laakerin seinämä. Roskikivi pysyy edellisessä tekniikassa. Ero eroaa alustan asteittaisesta kapenemisesta. Käyttöoikeudet suoritetaan vähintään joka 2. krs. Kaksi tai kolme vaihetta riittää lisäämään kantokykyä useita kertoja.
 • Muuraustyöt edellyttävät välttämättä vaakasuuntaisen asennon ja pystysuoran mittauksen tasoa tai laseria käyttäen. Vaikka liuos ei ole jäätynyt, yksittäisten elementtien järjestelyä säädetään.
 • Työn päätteeksi suoritetaan pohjan yläosan vedeneristys ja rakennetaan sokea alue, joka suojaa rakennetta katon, sateen, kaste- ja sulaveden haitallisilta vaikutuksilta. Pakolliseen pohjaan asennetaan viemäröintijärjestelmä, joka varmistaa ylimääräisen kosteuden poiston rakenteesta.

Betonin muuraus

 • Tämä tekniikka voi vähentää huomattavasti aikaa ja vaivaa rakentaa säätiö. On syytä huomata, että "alle kaatamalla" -menetelmä soveltuu vain epäpuhtaalle maaperälle, jos rakenteet ovat korkeintaan 2 kerrosta. On parempi rakentaa säätiö yhteen henkeen, eli välttää katkoksia.
 • Tällöin kaivannon syvyyttä on lisättävä laskeutumalla laskettaessa 10-15 cm: n hiekkalaatan pohjalle ja 20 x 40 mm: n (10-15 cm) murskakiven murto-osalle. Tarvitaan pysyvää muottirakennetta, jonka seinämät on vahvistettava huolellisesti ja varustettava jousilla, erityisesti kulmissa.
 • Tämän tekniikan avulla voit lisäksi käyttää taistelua tiiliä, soraa ja murskattua suuri osa. Kiviä ja muurausseinämiä on jäljellä noin 5 cm: n etäisyydellä, mikä on välttämätöntä, jotta materiaali peitetään betoniseoksella, joka muodostaa monoliittisen rakenteen.
 • Prosessin yksinkertaisuudesta huolimatta on mahdotonta kivittää kiviä kaivantoon ja kaataa hiekosementtiseos. Kaaoksinen järjestely heikentää rakenteen lujuutta ja siten myös sen kantavuutta.
 • Kuten tavallisessa annostelussa, pulloa käytetään vain puhtaassa ja kosteassa muodossa. Kaivannon pohjalla kaadetaan laasti, joka kuivataan sen jälkeen kun se kuivataan, kerrostettu materiaali levitetään ja muodostaa melkein tasaisen ja vakaan pohjan. Pohjakerros peitetään hiekkasementtiseoksella, johon seuraavaa kiviä painetaan. Pinottu materiaali "hukuttaa" vähintään 2/3 sen korkeudesta.
 • Ihannetapauksessa jokainen kerros käsitellään värähtelylaitteilla. Painaminen mahdollistaa paitsi pullottaen myös pullon, mutta myös estää ilmakuplia. Jos tekniikkaa ei ole mahdollista soveltaa, työ suoritetaan manuaalisesti. Tätä varten suurimmat kivet ovat hieman kohollaan bajonettivaippa tai sorkkarauta. Jokainen rivi asetetaan lanka-, metallinen- tai vahvistusverkolla.
 • Vaikka tämä menetelmä käsittää mielivaltaisen muodon omaavien kivien käyttöä, niiden leveys (lävistäjä) ei saisi olla enempää kuin 2/3 rakennettavan rakenteen leveydestä.
 • Jos rakennustyöt on keskeytettävä jostain syystä, on suositeltavaa täyttää vain pystysuorat liitokset laastilla. Kun kaadetaan koko rivi sen jälkeen, kun jaksamassa on työn uudelleen aloittamista, tehdään suuria viiltoja, sirut ja pöly on poistettava.

Raudan kiven videon perusta

 • Puulattian tai minkä tahansa rullamateriaalin peittäminen suojautuu ennenaikaiselta kuivaukselta. Erityisesti tämä menetelmä on tärkeä tuulinen tai aurinkoinen sää. Jos mahdollista, ensimmäisinä päivinä keskeneräinen säätiö kostutetaan vedellä.

Muurausseinät, jotka on tehty raunioista omiin käsiinsä

Räjäytystyö on eräänlainen muurausmuoto suurista, epätasaisista kappaleista ja sen lajikkeista (mukulakivistä, lohkosta jne.). Rikkomisen asettaminen voidaan suorittaa vaakasuorissa riveissä liuoksella, jossa on kiviä, täyttämällä aukkoja nestemäisellä liuoksella ja muilla tavoin. Tällä sivulla on tarjolla valokuvaa ja videoa omalla kädellä tehdyistä raunioiden muurauksista sekä yksityiskohtaiset suositukset.

Kuten muissa teoksissa, jotka edellyttävät kokemusta ja tietämystä, raunioilla varustetuilla töillä on omat vaikeutensa ja salaisuutensa. Ja raunioiden muuraustekniikka koskee erilaisia ​​- ja yksinkertaisia ​​ja monimutkaisempia. Siksi ei ole tarpeeksi sivua tietää, miten muuraus tehdään raunioista. Lisäksi, jos yrität selittää yhdessä luvussa kaiken, mitä voidaan sanoa roska-seinien asentamisesta, niin luku on suuri - ylikuormitettu ja materiaalin esitys on kaoottinen. Loppujen lopuksi ei ole varsin perinteistä tehdä runkorakenteita. Tarkastellaan esimerkiksi "vääriä hampaita" -menetelmää. Se on muistettava myös säätiön kaatamisen aikana, jos säätiö on konkreettinen.

Tyytymättömyys omilla käsillä käyttämällä "vääriä hampaita" -menetelmää

"Väärien hampaiden" menetelmä on se, että juuri kaadetun betonijohdon aikana 2-4 tuntia (säästä riippuen), kun betoni alkaa sakeutua, ensimmäiset suuret kivet upotetaan. Ennen ryöstöveinän seinämiä, tietenkin, sinun täytyy vetää majakka merkkijonoista, jotka merkitsevät tulevan seinän tasoa. Tässä tapauksessa ensimmäiset upotetut kivet voidaan sijoittaa piikkeihin, vinkkejä - kuten vääriä hampaita - (jos seinämä on vähäinen: aita pohja, seinät, kukkapenkit). Jos suunnittelet enintään kahden metrin seinää tai talon kellarista, ensimmäiset uppokivet tulee sijoittaa viallisiin tai kaareviin alempaan vuoteeseen, jolloin hyvällä ylävuodella jää myöhempää työntömukavuutta. Sisään upotetun syvyyden omalla kädellä varustetun raakakiven laskemisen aikana on oltava sellainen, että niiden yläosat ovat samassa tasossa (useimmissa tapauksissa) sopivaan myöhempään munintaan. Yksi asia on tärkeä tässä: kovettuneen betonin sakeus. Betoni sen paksuuntumassalla pitää kiviä "kyykistyä". Kivet eivät saisi spontaanisti uppoutua alle. Jotta estettäisiin kiviä putoamasta seinän tasolta, ne voivat olla tukossa kivillä tai tiilillä; ja sisäpuolelta ne tukevat kynnet, joita niiden kasvot asettavat vastakkaiselle puolelle. Jos vastakkaisten kivien (etu- ja takaosat) jäljet ​​eivät kosketa toisiaan, niiden välissä voi lisätä kiviä tai esineitä kiinnittämiseen. Yleensä kannattaa tukea kaikkia kivet. Mutta jos betoni on jo melko viskoosi, kivet eivät taivu. Tämä menetelmä on erittäin tuottava, se säästää aikaa ja vaivaa ja samalla luo kuolleen sidoksen säätiöön. Seinät, joiden ensimmäiset kivet on asetettu käyttämällä "vääriä hampaita" -menetelmää, ovat niin vahvoja, että ne pystyvät vastustamaan raskasajoneuvoa.

Tätä menetelmää voidaan soveltaa laskettaessa louhosperustaa. Tässä tapauksessa työ on rakentavampi. Alarivin yläreunasta on tarpeen irrottaa alhaalta asetetut kivet, joiden pitäisi olla tulevan seinän tasossa. Tällaisia ​​kiviä voidaan kutsua alkuperäisiksi.

Kun säätö on kovettunut ja "vääriä hampaita" on kiinteästi kiinnitetty paikoilleen, seinän asentamista voidaan jatkaa joko perinteisellä menetelmällä tai menetelmällä, jota voidaan kutsua rakentavaksi. Muista, että jos jatkat perinteisen, klassisen menetelmän soveltamista, sinun on ensin asennettava ensimmäiset suuret, rako- ja välikivet (tietysti kulmakivien jälkeen). Jos jatkat konstruktivisella menetelmällä, sinun on laitettava uudet suuret kivet "vääriin hampaisiin" yrittäen sulkea kaikki aukot tai yhdistää ensimmäiset suuret kivet ylhäältä ("vääriä hampaita" ja vain suuret kivet, jotka asetetaan pohjalle). Tämä on täysin uusi lähestymistapa liiketoimintaan. Uudet kivet, jotka on asennettu tällä tavalla (pidättävät kiviä tai tukevat toistensa pyrstöä) luo kuvan vuotavasta rakenteesta, jossa tuulet kulkevat. Nurkakivien nostaminen uusien suurten kivien korkeuteen nimeämme näin toisen rivin "horisontaalisen" yläosan. Ja vasta sen jälkeen sinun täytyy alkaa täyttää alemman rivin aukot - useat ensimmäiset suuret kivet. Asentamalla kauniit kiviä aukkoihin, sinun on täytettävä muurausteknisten kivien väliset aukot laastilla (betonilla). Seuraavana päivänä, kun saumat on ommeltu, sinun on toistettava kivien asennus samankaltaisella menetelmällä toisen rivin isojen kiviä pitkin, joiden välisiä aukkoja ei ole vielä asetettu.

Tämä menetelmä on hyvä, koska se antaa voimakkaamman vastuksen seinälle. Itse asiassa on selvää, että suuret kivet seinän kivi "selkäranka" nostetaan. Tietenkin, sitä korkeampi seinä, sitä pienemmät kivet sopivat ruumiinsa. Lisäksi tällä menetelmällä on tietty voimien säästö ja se on hieman tuottavampi kuin perinteinen menetelmä, koska aukot on täytettävä pienillä kivillä, jotka eivät enää voi vaikuttaa niiden päälle sovitettujen pinnoitteiden yläpuolelle. Tämän menetelmän edellytys on erittäin huolellinen ja varovainen työskennellessäsi. On parempi käyttää rakentavaa menetelmää sellaisen kokemuksen läsnä ollessa, kun muurarin silmä valitsee kasasta kiven, joka sen muotoon sijoitetaan oikeaan paikkaan. Kokemuksesta tulee kivien taltiointi ja niiden tunnustaminen kaatopaikan kaaoksessa. Näiden tunnustaminen ja muistiinpano on silmän (silmän), visuaalisen muistin, abstraktin ajattelun harjoittelu, kun ensimmäisestä kerrasta sopivat kivet on valittu asettamalla tietyssä paikassa.

Rohken muurauskuvassa voit tutustua prosessin kaikkiin vivahteisiin:

Laasti louhosseinille

Haluan myös lisätä, että raskasrakentamisen ratkaisu voi olla myös seuraavissa suhteissa: 1: 2, 1: 1, jos käytetty raakakivi on magmakivi, kuten graniitti, andesiitti, diabaasi jne. Jos roskakivi on valmistettu kalkkikivestä, ei ole tarpeen muuttaa laastin lujuutta eli sementti-hiekka-suhteen rajoittamista 1: 3.

Ratkaisu 1: 2, jossa yksi osa sementistä M-400 on kaksi osaa hiekkaa, voidaan käyttää kivirakenteiden luomiseen talon alle (sijoittamalla nurkkien kulmat nurkkakivien vaakarivien väliin) tai kun seinät ovat yli kaksi metriä korkeita. Tätä ratkaisua voidaan käyttää vain, kun asetetaan raunion seinän ylempi tukkeutuminen, viimeistely riviin, mikä antaa suuremman lujuuden tämän seinämän puolelle (kestävään resistenssiin sääolosuhteissa). Tämä on hyvä mestarillinen vastaanotto. Jos ompelet saumoja seinän yläosassa, jos se on vaakasuorassa tai kaltevana, on parempi huuhdella kivi aluskannalla estäen näin sadeveden kertymistä saumoihin ja jäätyä yölämpötilan putoamisilta syksyllä tai talvella.

1: 1-liuosta tulee käyttää viemäreissä, ohut, paksu roska-muuraus, porsaanreikiä, joka nykyaikana voi olla paitsi seinien tyylielementtejä, kaaria tai yksinoikeuksia.

Toinen hyvää tekniikkaa raunioissa on sisäisten upotettujen kivien sijoittaminen, jotka toimivat sidontalavoinnina, mutta eivät mene seinän ulkopuolelle. Tätä varten sinun täytyy leikata enemmän tai vähemmän kestävä tasainen hiekkakivi, jossa jags leikataan. Tällaisten kivien tulee olla pienempiä kuin pystytettävän seinän paksuus, jotta se voidaan sijoittaa kätevästi julkisivujen ja takakivien väliin samalla kun ne toimivat myös pidätekivinä.

Kivipilarien pystyttäminen raunioiden aidoissa voi olla sekoitettua muurausta, jossa noin kolmasosa (ylempi) pylväs voidaan sijoittaa tiilen ytimeen. Tämä menetelmä on hyvä puutteeseen kulmakivien, joita tarvitaan napa. Kun järjestää tiilihiutaleita, on tarpeen asettaa niin paljon laastia, että se jättää tiililiitokset, mutta sitä ei saa poistaa lian avulla, vaan se jäätyy ylikuumenemisen muodossa. Tämä auttaa seuraamaan parasta kytkentää liuoksella kiven edessä kiven kanssa. Kun asetat hihnan omilla kädillä, voit tehdä päinvastoin: laita pieni ratkaisu, kun asetat tiiliydin, niin että saumat jäävät hieman tyhjäksi. Tämä mahdollistaa myös paremman tarttumisen laastiin ja kiviin. Käytetyn tiilen on oltava punainen ja täyteläinen.

Kivirakennustöiden aikana on toisinaan toivottavaa lisätä tavalliseen pyykinpesuaineeseen tai pesuaineeseen keittiövälineitä ja välineitä liuokseen. Pesuaine sekä detergentti laimennetaan vedessä, joka on tarkoitettu sekoittamaan kuivaa sementti-hiekkaseosta. Pesuainetta lisättäessä liuos tulee elastiseksi, ikään kuin taipuisampi. Kun pesuainetta lisätään, liuos lakkenee. Ratkaisut "itkevät", eli he lähettävät vettä, kun he käyttävät jokien pestyjä hiekkoja; ja tätä seikkaa pahentaa entisestään sateinen, kostea ja ei lämmin sää. Nämä varat voidaan lisätä liuokseen nopeudella 1 kupin tuotetta kahden sadan litran vesisäiliön kohdalla. Jos muuraus tapahtuu kylvyssä tai saunassa, on parempi sekoittaa nestemäinen lasia liuokseen. Nestemäinen lasinen mahdollistaa jäädytetyn liuoksen imemisen pienemmäksi kosteudeksi ja vastaavasti hitaammaksi romahtamiseen. Nestemäistä lasia lisätään veteen nopeudella 20 grammaa litrassa. Tämä seos lisätään
vähitellen valmistettuun liuokseen, sekoitetaan ja käytetään välittömästi, koska liuos nestemäisellä lasilla sakeutuu muutamassa minuutissa.

Ongelmia, joiden puute on kivi, voidaan ratkaista tiilien avulla entistä radikaalimmin.

Kivien ja tiilien muuraus yhdistettiin muinaisina aikoina ja sai sen kehityksen muinaisessa Roomassa. Tällaisessa muurauksessa sinun on myös noudatettava pukeutumissääntöjä. Ruuhka voi kuitenkin olla rajallinen, jos kivet voivat olla osa yhteistä tiiliseinää, mikä luo tietyn tyylin kotona.

Ensi silmäyksellä, mestareiden tekemät raakamuuraukset saattavat näyttää yhtenäisiltä, ​​mutta se ei ole. Jokaisella mestalla on oma käsinkirjoitus, oma tapa. Jotta vältettäisiin eroja silmissä, muurareiden päällikön tai esimiehen tulisi jakaa seinän osia päälliköiden välille siten, että yksi henkilö ei tee esimerkiksi seinän 2-3 sivua (sivua) kerralla. On välttämätöntä joko vuorottelevat katseet ja tämän työn suorittajat; tai anna koko aidan (seinän) julkisivun parhaaseen päällikköön ja jakaa loput muun muassa.

Muurareiden buta (video)

Näet yläpuolella olevan muurien butauksen videon. On olemassa omia vivahteitaan louhoksissa, mikä on toivottavaa tehdä yhtenäisesti. He ovat erikseen kiinnostuneita. Ensinnäkin sinun on yritettävä käyttää kivet, joilla on sisäinen kulma tai koveruus heidän kasvoilleen. On tunnettua, että tällaiset kivet pistävät helpommin, mutta jos rakennustyömaalla on tarpeeksi kiviä erikokoisista kiveistä, ne luonnollisesti myös toimivat. Ne monipuolistuvat kytkimellä. Pintojen ominaisuuksia on kompensoitava asettamalla niihin muita kiviä. Tämä luo sen vaikutuksen. On olemassa joitakin kivien joukossa, joita voidaan kuvata kasvoiksi, joissa on askel. Kyse on siitä, milloin kiven litteä pinta on lähellä reunaa, on murtuma, jonka jälkeen se jatkuu samaan suuntaan - rinnakkain. Tällöin tällainen kivi on joko sijoitettava näkyvään paikkaan muurattua aluetta pitkin muiden samanlaisten kivien kanssa tai jaetuksi. Tässä on tarkoituksenmukaista puhua hienoisesta pistettä, jota voidaan käyttää kauneuden tai hylkäämisen kannalta.

Joissakin tapauksissa kivet luo tällaiset sulkimet, kun toisen kasvoissa on hieman vino tai viistetty reunassa. Tällaisen kaltevuuden poistaminen on työläs eikä nopea tehtävä, joten on suositeltavaa kallistaa liitoksen taso.

Täysin uusi vaikutus antaa jatkuvan leikkaamisen kiven, jonka jälkeen katkaistaan. Leikattu kivi on matta tekstuuri, yhdistettynä tekstuurin "rock" - rikki kivi. Tällaisia ​​tekstuureja voidaan erottaa, muurauskelpoiset osat, mikä luo lisäksi koristeellisia vaikutuksia.

Tämä leikkaus tehdään hiomakoneiden ja vastaavien timanttilevyjen avulla. Toinen pinnoitteen ympärille leikattujen kivien muunnos näyttää jo tietyllä väitteellä työn ja asiakkaan lujuuteen.

Maanjäristyksissä alttiilla alueilla runkorakenne on pitkään ollut laajalle levinnyt, jolloin jokaisen lattian kaikki kehykset ja pystyt ovat sidottuna vahvikkeena. Nämä liittimet kaadetaan sitten betoniin, mikä luo monoliittisen rakenteen.

Kaltevien seinien asentamisen yhteydessä on ensinnäkin asianmukaisesti sijoitettava majakkavoiteet, jotka määrittävät tulevan seinän tason. Sitten muniminen alkaa suurimmista ja paksuimmista kivistä. Mitä korkeampi on muuraus, sitä ohuempi kivet ovat mukana. Niinpä kaltevalla asentamisella on vähemmän tarvetta ryöstää kiveä.

Halutessasi kokenut kunnianhimoinen mestari voi kehittää kiven autografiasi. Kamneautograf - on lisäksi vahvistanut tekijän työn. Hän on muutamia kiviä, rekrytoitu tiettyyn muotoon tai yhdistelmään, mutta ei eritoten eroa raunioista. Sinulla olisi aina oltava kivi avtografi yhdelle seinälle.

Runkorakenteiden kanssa tehtävissä töissä voi olla tilanteita, joissa sopivalla kivellä on uloke kasvonsa päällä. Perinteisesti tällaisissa tapauksissa laittaa kivi maaperään ja katkaista tai katkaista häiritsevä uloke.

Toinen ratkaisu tähän ongelmaan on seuraava: kivi sopii tiettyyn seinän tasoon, jonka ulkonema kasvoillaan ylittää tason. Seinän rakentamisen jälkeen sinun on poistettava kaikki nykyiset ulkonemat ja karheus taltat ja vasarat. Kiillotus on helpompi poistaa kiven päälle, kun se on kiinteästi kiinnitetty seinään. Tämän kivien poistamisen ja kiven karheuden vuoksi kokenut kivi säästää jälleen kerran sekä työtä että työtä. Kiinnitä kivet tarpeettomilla ulkonemilla, sano: "Seuraavaksi leikattava".

Myöhempä dissektio on yksi hallinnan tärkeistä tekniikoista tai salaisuuksista.

Merkittävä rooli on pelaten tehty työ. Kun kivet puhdistetaan harjoilla ja saippuavedellä, ja sitten puhtaalla vedellä, rakenteeltaan yleinen ulkonäkö muuttuu vaikuttavammaksi. Tosiasia on, että pesun aikana poistetaan pölyinen kerros kivestä, johon rakentajan ja asiakkaan silmä on jo pitkään tottunut. Yksinkertainen pesuoperaatio on hyvä loppuvaihe. Yleensä veden suhteen ei ole tarpeetonta ripotella sitä pystytettyä seinää vastaan ​​aika ajoin, varsinkin kuumalla säällä. Tämä mahdollistaa rakenteen nopeasti saavan tarvittavan voimaa.

Uimisen jälkeen voit estää silmukoita esteettisiksi. Saumat on maalattu maali, joka on valmistettu laattojauheesta ja syvästä läpäisyperusta. Voit valita saumojen värin kiven väriä (kevyempää tai tummempaa) tai kontrastin periaatetta kivillä. Erityisesti harkittavissa tapauksissa saumojen sävytys voidaan tehdä värin venytysmenetelmällä, kun sauman väri lähestyy vähitellen liuoksen väriä ja lopulta tulee tavallinen, sävytön, joka osoittaa ihmisten silmät, jotka tekevät ohikulkijoiden pysähtyvän (yleisestä vaikutelmasta).

Muurausrauni kivi omilla käsiinsä

Mikä on hyvältä tyhmältä: kaunis, kestävä, tietyissä tapauksissa - paras valinta. Tällaisia ​​keskiaikaisia ​​motiiveja, jos haluat. Se on vasta ensimmäinen kerta, kun teet tällaisen asettelun pelottavaksi. Mutta asettaa käsiinsä raakakivi on toteuttamiskelpoinen tehtävä. Vaikka ei ole mitään järkeä peittää, hieman monimutkainen. Tulos kuitenkin palauttaa työsi korolla.

Ehkä vähän historiaa ei satuta. Luonnonkivi rakennusmateriaalina on pitkään tunnettu. Se on ymmärrettävää, koska alussa he käyttivät kaiken, joka kirjaimellisesti makasi jalkojensa alapuolella. Ja kivi tiedetään jakautuvan lähes kaikkialla. Melko tyhmät muistomerkit ovat säilyneet tähän päivään asti, jotta voimme tarkistaa kaksi asiaa: kivi on iankaikkinen ja muinaisten taito oli parhaimmillaan.

Mutta toistamalla vanhojen saksalaisten "houkutuksia", hindut tai roomalaiset ovat nyt mahdollisia. Pääasia on luovuus, kärsivällisyys, fyysinen voima ja aika.

Miten voin käyttää roskakiveä

Rikkakivisten käsien asentaminen merkitsee kiven asentamista ruuviin kiinnittämällä. Kiven lujuudesta on jo sanottu, ja jos suoritat erän oikein, ratkaisu on kestävä. On käynyt ilmi, että raunioiden muuraus voidaan ja pitäisi käyttää, jos tarvitaan erityistä voimaa. On selvää, että kaikkien arkkitehtonisten kohteiden on oltava kestäviä. Mutta me korostamme ilmaisua "erityinen vahvuus":

Toisaalta raunioiden rakentamisella ei ole lainkaan rajoja: kellareja, talon kantavia seinämiä, aidat, koristeelliset kaaret ja kukkapenkit ja paljon muuta.

Perussäännöt, kun työskentelet kabinetin kanssa

 • Tärkein vaihe, jossa käytännössä koko tapauksen lopputulos riippuu kiven lajittelusta. Tässä konseptissa ei ole pelkästään roskien valintaa värin mukaan (eri louhosten kivi voi olla erilainen väri) ja kooltaan, suorakulmaisten läsnä ollessa, muodoltaan. Nyt monet yritykset varmistavat, että ne tuovat kiven, joka on jo valittu kokoon, mutta itse asiassa heidän työnsä ei ole näkyvissä. Poista yleensä valtavat lohkareet, eikä edes silloin aina. Tietenkin, jos tuonut 10 m 3 kiveä, lajittelu tämän vuoren on kovaa työtä. Mutta suosittelemme tekemään sen. Ensin näet heti, että tämä kivinen vuori on erinomainen kivi. Uskokaa minua, pahoittelette, kun kiven jäljellä olevien rakennusten jälkeen näet paljon sopivia, ja valitsit viimeiset kivet periaatteen mukaan "pahimman parhaan" periaatteen mukaan. Ja toiseksi, täydellinen lajittelu helpottaa rakentamista myöhemmin jo itse asennusvaiheessa. Näet välittömästi kasat: se on pieni - se on suurien kivien välissä, se on pitkänomainen - se on nippu, se on tasainen - se on päällystys ja niin edelleen.
 • Toinen vaihe - kiven pinnan puhdistaminen. Lähtöpisteestä ja päättymisestä pihasi kanssa jokainen kivi on kerännyt tarpeeksi pölyä ja likaa itselleen. Jos arvostat tulevaisuuden raunioiden rakentamisen laatua ja luotettavuutta, niin heti ennen polttamista tai jopa kauan ennen sitä, yritä puhdistaa rauniot. On olemassa muutamia tapoja: vähintään joka kivi lajittelussa, ainakin kaadetaan vettä vettä putkesta kivestä, vaikkakaan suoraan kiven kiinnittämisen jälkeen ennen nukkumista. Uskokaa minua, tämä antaa tuloksen erinomaisen tarttuvuuden muodossa - oikealla liuoksen koostumuksella, pullo murtuu enemmän kuin sauma irtoaa.
 • Asettaa raakakiveä omiin käsiinsä. Ja älä kadu, että omilla käsissänne, eikä muukalaisilla - on ilo tällaisesta työstä, vaikkakin kova. Muuraus on erilainen kuin tuleva rakentaminen, mutta joka tapauksessa se kantaa yhden yhteisen pisteen - asennus saappaat muistuttaa kokoamista palapelit. Ero on se, että otat lelupalapelin vain yhden tietylle paikalle, ja tässä on useita vaihtoehtoja. Siksi pidä sidos niiden välisten kivien välillä niin, että malli on luotettava. Jopa raunioituneiden perustusten tekeminen on välttämätöntä, ja asettaessaan aidan tai seinän varsinkin.

Puhdista muuraus kivi

Tämä viittaa tällaisten arkkitehtonisten muotojen asettamiseen, kun yksi tai useampi sivu näkyy ihmiselle. Esimerkiksi buta-aita tai seinä. Tällöin on tärkeää säätää kiveä toisiinsa, jotta niiden välillä ei ole suuria aukkoja. On vaikea sanoa, mikä sauman paksuus olisi hyväksyttävä. Tämä ei ole tangon alla, joten on vaikea saavuttaa sama paksuus. Mutta liialliset pudot näyttävät melko rumalta. Kiinnitä huomiota kuvaan - juuri tässä tapauksessa:

Ja erikokoisten kivien valintaa ei voida kutsua parhaaksi työksi. Näyttää aika sievältä, kun sauma on upotettu. Sitten ulkonäkö muuttuu kuvioiduiksi, kivien ulkonevat kasvot. Ja jos yrität tehdä kaiken kaikkiaan saman kokoisia kiviä, se vain tulee plusksi. Arvioi kuva alla:

Ja tämä ei ole ainoa tapaus korkealaatuisesta raunioiden muurauksesta. Voit pelata erilaisia ​​sävyjä hiljaa tai kiiltoa lakalla, joka on tullut suosittu viime aikoina.

Yleisiä suosituksia ja neuvoja

 • Jos kiven ulkoneva osa "häiritsee", mutta muutoin kivi on vain täydellinen paikkaan - estä tämä häiritsevä osa. Vasara tai perforaattori tekee erinomaisen työn.
 • Jokaisen kiven asettamisen jälkeen sinun on odotettava muutama minuutti ja poistettava ylimääräinen ulkoneva laasti. Voit tehdä tämän heti, jos ratkaisun johdonmukaisuus sallii. Samanaikaisesti kuivalla kankaalla sinun on poistettava liuoksen tahrat pihasta. Myöhemmin täydellisen jähmettymisen jälkeen on vaikea tehdä jopa metalliharjaa.
 • Kiinnitysvyö tai jopa laaja hihna on turvallisuuden lupaus. Rakennuksen takana on heikoimmassa asemassa oleva paikka, kuten yhdistelmän sormet. Varo häntä!
 • Jokaisella magman kerrosten kivireunoilla on näkyviä. Näin ollen, jos kohtaat tiettyä kulmaa, saat ainakin yhden litteän puolen.
 • Kun yrität jakaa kiven kamomilla, sinun on suojeltava jalkojasi ja silmät. Pienet haketusosat voivat leikata ihoa ja irrottaa silmän. Kengät ja suojalasit, ja vielä parempi kasvosuoja, säästävät tilannetta.
 • Älä pelkää kokeilla - jotkut jopa pystyvät tekemään wc omilla käsillään mökillä ulos hiljaisuudesta (kuva alla). Ja mitä puhua varastoista, huviloista, kellareista, aidoista jne.? Booth kaikkialla näyttää kauniilta. Toinen asia on, onko se mukava ja lämmin kivirakenteessa.

Sen sijaan, että päätettäisiin

Siinä tapauksessa, kun käsi kädessä on roskakivi,

A) ei ole halua maksaa korkeita hintoja suoritetuista palveluista

B) minimaalinen kokemus on liimalla, laastilla ja muilla rakennusvälineillä.

Jos kokemusta ei ole, mutta haluat tarkistaa itsesi, käytä jotakin niin, että epäonnistumisen tapahtuessa luomuksesi ei tule havaittavaksi. Et koskaan tiedä, ehkä jonkinlaista seinää takapihalla, tai yritä laittaa rauniot säätiölle kodinhoitohuoneelle. Sinä itse tuntee vahvuuksiasi ja kykyjensä, ja kuka tietää, ehkä myöhemmin voit nousta taskuun.

Sokerin asettaminen louhoskorista tekee sen itse

Roskikivi on yleinen materiaali, jota on käytetty aktiivisesti erilaisten rakenteiden rakentamisessa yli vuosisadan ajan. Butt itsessään on kallio. Kivien koko vaihtelee yleensä 25 - 50 cm: n välillä. Luonnonpulloa edustavat yleensä epäsäännöllisen muotoisen kiven palat. Mutta perustaa kellari ja kaikki muut rakenteet, on parasta käyttää kiviä, joilla on tasaiset reunat. Väärät kopiot ovat täydellisiä julkisivun ja muiden elementtien koristeluun.

Rakenteen kellarin osaan, takaluukussa pitäisi olla ns. Laattamuoto, eli sen pitäisi olla kaksi reunaa. Tämä yksinkertaistaa huomattavasti perustaa omalla kädellään. Jos jostain syystä voit käyttää vain epäsäännöllisen muodon omaavaa raakakiviä, se voidaan täysin tyhjentää ja se vain vaikeuttaa muurauksen pystyttämistä, mutta muut aineelliset ominaisuudet eivät heikkene.

Luontaiset pullot ovat eri muotoisia ja värejä.

Aineiston edut ja haitat

Kuten kaikki rakennusmateriaalit, buta on sen etuja ja haittoja. Yksi tärkeimmistä raakapuun kiven hyödyistä tulisi korostaa:

 • Tämä on ympäristöystävällinen materiaali, joka on luonnollisesti irrotettu.
 • Booth on kestävä ja sillä on erinomainen suorituskyky. Aineiston käyttöikä on melkein rajoittamaton. Runkomateriaalista valmistettu pohja oikean teknologian mukaisella laitteella on suuri kantavuus.
 • Materiaali kestää kosteutta.
 • Jos pohja on tehty roskakivestä, ei ole tarvetta vahvistaa rakenteen lisäämistä.
 • Asuminen on houkutteleva esteettisestä näkökulmasta, joten sitä ei tarvitse peittää.
 • Aineksen yksinoikeus - kaksi identtistä luonnonkiviä ei todellisuudessa ole olemassa.

Tietenkin, ei ilman puutteita, jotka ovat tärkeitä tietää:

 • Ensinnäkin buta-kellarin kellarin rakentaminen on kallista.
 • Kellarin tai muun epäsäännöllisen luonnonkiven valmistuksen tekniikka on varsin monimutkainen, joten käytännössä mahdotonta henkilö, jolla ei ole kokemusta tehdä tällaista työtä käsiensä kanssa.
 • Kun rakennustyön alkuvaiheessa käytetään rakennuspukkia, tarvittavien laskelmien suorittaminen aiheuttaa tiettyjä ongelmia.

Luonnollisella materiaalilla on kiistattomia etuja ja joitain haittoja.

Materiaalikustannuksista ja itse tekemisen vaikeudesta johtuen roskakiviä ei käytetä yhtä usein kuin esimerkiksi tiili. Se valitaan, kun kellarissa on suuri kuormitus, ts. Massiivisen rakenteen rakentamisen aikana.

Työkalut ja laasti

Ennen työskentelyä omalla kädellänne olevaan raunion kiven kellariin on välttämätöntä valmistaa sopiva työkalusarja, johon kuuluu myös lastalla, lastalla ja lapiolla sementtilaastin valmistamiseen ja toimittamiseen, saumojen liittämiseen, pikakeksiin ja kalkkikiviin kivien leikkaamiseen ja leikkaamiseen, muuraus tasainen.

Muurauslouhoskiven suositellaan käytettäväksi sementti-hiekkalaasti, joka on valmistettu 1: stä 3. Käytetty sementtimerkki M-400. Ratkaisun tulisi olla paksu, ei leviävä, vaan "seisottaa" koiran muodossa olevaan simulaattoriin.

Tapauksissa, joissa työ suoritetaan negatiivisissa lämpötiloissa, siihen lisätään jäätymisenestoaineiden lisäaineita liuosta valmistettaessa. Jos tällaista täyteainetta ei löydy ja ostettu, voit käyttää vaihtoehtoa taulukon suolana.

Kivi lajittelu ja puhdistus

Valmisteluvaiheeseen kuuluu seuraavat toimet:

 1. Materiaali on lajiteltava huolella valitsemalla saman korkeuden omaavat kivet ja hyväksyttävät reunat. Jos kivet ovat liian suuria, ne on jaettava kahteen tai kolmeen osaan. Ensimmäisen rivin asettamiseksi on valittava näytteet, joissa on samansuuntaiset pinnat.
 2. Ennen kuin alat ryöstää polttokiviä alustalle, se on puhdistettava kaikista likaista. Muuten jopa tavalliset pöly- ja öljymaalit heikentävät rakennusmateriaalin tarttumista sementtilaastiin.

Käsittelyprosessi

Kun kivet lajitellaan ja puhdistetaan, voit aloittaa niiden asettamisen. Toimintasarja on seuraava:

 1. Törmäyskivet on asetettava etukäteen valmistettuun liuokseen. Liuos on valmistettava välittömästi ennen työn aloittamista ja käytä sitä 1-2 tunnin sisällä.
 2. Saumojen leveys riippuu kivien koosta. Jos koko on kooltaan 50 cm, sauman paksuus voi olla korkeintaan 4 cm, pienempiin kallioihin 30 cm, sauman paksuus on 2,5 cm, 10-15 cm: n kiviä varten sauma ei saisi ylittää 1-1,5 cm. Siinä tapauksessa, että saumat saadaan tarpeettoman paksuiksi, raunioiden laskeutumiseen saattaa liittyä tiettyjä ongelmia, mikä johtaa muurauksen ulkonäön häviämiseen tai sen täydelliseen tuhoutumiseen käytön aikana.
 3. Alarivi on asetettava suurimmilla kivillä, joilla on kaksi maksimaalisesti tasomaista sivua. Tämä varmistaa alustan korkean stabiilisuuden. Pienemmät kivet sijoitetaan suurien kalliokappaleiden väliin, aukot ovat täynnä laastia. Kiven asentamiseksi voit käyttää vasaraa.
 4. Kunkin rivin asettaminen on tehtävä kiven alustavalla asentamisella ilman ratkaisua. Asennuksen jälkeen on suositeltavaa kipata kiviä mahdollisimman paljon.
 5. Työn päätyttyä on tarpeen suorittaa muurausmenetelmä vesiohenteisen sementtilaastarin avulla. Sen takia on mahdollista täyttää kaikki työn aikana muodostuneet aukot.

Betonin muuraus

Usein rakentajat käyttävät eri teknologiaa perustaa perusta. Tämä on niin sanottu betoniseinä. Hänen tapauksessaan on paljon helpompaa tehdä jalustan perustaminen omiin käsiinsä. Muuraus tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 1. Asennusprosessi tämän tekniikan käytöllä edellyttää muottien läsnäoloa. Siksi ennen asennuksen aloittamista on laadittava laadullinen ja vakaa muottirakenne
 2. Lisäksi muottiosan alaosa täytetään nestemäisellä sementtilaastilla noin 15 - 20 cm: n korkeudelle.
 3. Sitten betonin paksuudelle on välttämätöntä sijoittaa raakakivi, joka on noin 4-5 cm etäisyydellä muottien sivuista.
 4. Heti kun betoni kuivuu ja vahvis- taa voimaa, prosessi toistuu kokonaan, mutta nyt vain ensimmäinen laasti täytyy kaataa sementtilaastilla. Siten kaikki rivit on pystytetty vaadittuun korkeuteen.
 5. Täydellisen kovettumisen ja kovettamisen jälkeen sementtilaastilla voidaan muottiin irrottaa, tehdä töitä korkealaatuisen vedeneristyskerroksen luomiseksi ja jatkaa rakenteen rakentamista.

Jos on mahdotonta pystyttää jalkakäytävä roskarikosta yhden päivän aikana, seinien työpinta olisi suljettava kalvolla tai suojapeitteellä. On tärkeää, että sementtilaasti on täysin kuiva ennen työn jatkamista. Kattavuus on myös tapahduttava, jos työ suoritetaan kuumalla ja tuulisella säällä.

Kummassakin tekniikassa, joka on kuvattu edellä raakapuun kiven valmistukseen, on merkitystä, jos kallio on epäsäännöllinen ja sitä ei jalosteta tehtaalla tai omilla käsillä. Tapauksissa, joissa materiaali on kunnolla käsitelty, muurauksessa ei pitäisi olla ongelmia, koska tässä tapauksessa rakennustekniikka ei yleensä poikkea tiilipohjan rakentamisesta.

Kannen edessä korkki

Kaikissa tapauksissa ei ole järkevää ja kannattavaa perustaa kokonaan raunioista. Joissakin tilanteissa on suositeltavaa yksinkertaisesti viilata ne betonielementtien tai monoliittisen teräsbetoniseinämän alapuolella. Tällöin sinun on käytettävä karkeakiveä, mikä on edullisempaa ja helppokäyttöisempi.

Tasainen laatta kahdesta osapuolesta sopii viimeistelyyn.

Katon päällä on luonnonkivi, joka suoritetaan seuraavasti:

 1. Ensimmäisessä työvaiheessa on valmistettava seinien työpinta täyttämällä niiden rappaus.
 2. Ennen pinnan alkua rauniot on asetettava, koska ne sijaitsevat kellarin pinnalla. Tämän lähestymistavan avulla voit tehdä työtä omilla kädilläsi paljon paremmin ja nopeammin.
 3. Tämän jälkeen liuos tulee levittää raakapuun takapuolelle ja levittää pohjan pintaan. Paina materiaalia niin paljon kuin mahdollista ja tiukasti, yritä varmistaa, että kaikki laatat sijaitsevat samassa tasossa.
 4. On välttämätöntä ryhtyä aluslevyjen ja ylimpien riveiden asentamiseen. Tämän jälkeen sen on täytettävä kaikki vapaana oleva tila näiden rivien välillä.
 5. Asennuksen päätyttyä saumat täytetään sementtilaastilla niin, että aukkoja ei jää. Jos haluat antaa tällaisen viimeistelyn esteettisimmän ulkonäön, voit tehdä saumat hieman syvennyksistä.

Tämän työn käsittelyä voidaan pitää valmiina. Tämän jälkeen kellarissa ei ole vain mielenkiintoista ja epätavallista ulkonäköä, vaan myös luotettavasti suojattu erittäin kestävän luonnonrakennuksen avulla.

Rakentaa tyhmä tai edessään?

Rikkakivun pohjan laite - melko monimutkainen prosessi teknisestä näkökulmasta. Lisäksi tämän aineiston hankkiminen voi kestää paljon rahaa, joten sen on oltava täysin perusteltu. Esimerkiksi roskakivi on hyvä perustaa kellariin näissä tilanteissa, kun suunnitellaan rakentaa massiivinen rakenne.

Jos haluat käyttää kammion kiviä vain sen houkuttelevan ulkonäön vuoksi, on suositeltavaa ostaa vastakkaisia ​​raunioitumattoja - tämä yksinkertaistaa merkittävästi rakennusmenetelmää ja vähentää merkittävästi kustannuksia.

Joissakin tilanteissa jalustan upottaminen luonnonkiven kanssa on paljon helpompaa kuin rakentaa kokonaan.

Suurelta osin et voi ostaa materiaalia myymälästä, jos kiviä kehitetään lähellä. Tällöin on parasta neuvotella suoraan kiven poistamiseen osallistuvan yrityksen kanssa, mikä mahdollistaa myös merkittävät säästöt ja saada todella laadukkaita ja "tuoreita" rakennusmateriaaleja.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.