Ensimmäisen rivi hiilihapotetun betonin asettaminen nauhan pohjalle

Ensimmäisen ristikkäisen ilmastetun betonilohkon sijoittaminen on erittäin tärkeä rakennusvaihe, koska seuraavat rivit ovat riippuvaisia ​​siitä ja seinien tasaisuus kokonaisuutena. Jotta monimutkaisuutta ei tehtäisi, ensimmäinen rivi olisi asetettava mahdollisimman sujuvasti.

Joten, aluksi kuvaamme lyhyesti muuraus algoritmia, ja lisätietoja kunkin vaiheen, katso alla. Työkalut, vedeneristys, ratkaisun valmistelu, lohkojen kohdistaminen, vahvistaminen, kerromme tästä kaikesta tässä artikkelissa.

Lyhyt polttotekniikka ensimmäisen ilmastetun betonirivin:

 1. Kohdista säätiön pinta liuoksella;
 2. Jos se on jo hyvin sileä, irrota nauha pölystä;
 3. Vastustamme bitumimateriaalia nauhalla;
 4. Asettamme vedenpitävyyden, esimerkiksi kateaineen;
 5. Määritämme korkeimman kulman hydraulisella tasolla;
 6. Asettamme kaasupalat liuoksen kulmiin;
 7. Asettele lohkot vaakasuoraan ja pystysuoraan tasolla;
 8. Levitämme lankaa lohkojen väliin;
 9. Laitamme jäljelle jääneet lohkot liuokseen merkkijonoon;
 10. Vahvistamme ensimmäisen lohkon riviä vahvistamalla.

Muuraus ja esikäsittely muuraukseen

Asettaminen ensimmäinen rivi gazoblokov

Työkalut höyrytettyä betonia varten

Ennen rakentamisen aloittamista valmistele tarvittavat työkalut:

 1. Rakennustaso tai lasertaso;
 2. Vesitaso;
 3. ruletti;
 4. Lankaverkko;
 5. Erikoistyöstö ja höyrystysbetonilevy;
 6. kyynärpää;
 7. lastalla;
 8. Kumimetsät;
 9. Roilokone.

Vaakasuora vedeneristys asennettaessa

Seinien asentamista on edeltävä perustuksen vedenpitävyys, jotta tulevaisuudessa kosteutta ei voitu siirtää ilmastettuun betoniin. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten nykyaikaisiin bitumimateriaaleihin, joita myydään rullina, helposti leikattuna palasiksi rakennusviivalla ja sopivaksi.

Lyhyt ohje horisontaalinen vedeneristys

 1. Pölynä nauhan pinta;
 2. Katkaise nauha bitumimastilla;
 3. Leikkaa vedeneristysrullat kaistaleiksi leveyteen;
 4. Aseta nauha, jonka päällekkäisyys on vähintään 150 mm;
 5. Paina alas.

Miten löytää säätiön korkein kulma

Ensin sinun on määritettävä säätiön korkein kulma, jossa myöhemmin ensimmäinen ilmastettu betonilohko asetetaan. Se määritetään käyttämällä lasertasoa tai vesitasoa.

Toimivaltainen merkintä on tärkein tekijä, joka vaikuttaa munien oikeellisuuteen ja työn nopeuteen. Virheiden tekeminen auttaa lasertason käyttämistä, mutta jos se ei ole käytettävissä, se riittää tasolle, rulettia ja ammattimaisuutta.

Ilmastetun betonipohjan pystyttäminen vaatii suurta huolta ja huomiota vaakasuoran tason osassa, koska rakenteen tuleva vakaus ja luotettavuus riippuvat siitä.

Ensimmäinen rivi asetetaan vain, kun säätiön korkeimman ja pienimmän kulman välinen ero ei ylitä 3 cm: tä.

Laastin valmistelu ensimmäisen rivin asettamiseksi

Höyrytettyjen betonilohkojen aloitusriviä käytetään yleensä tavanomaiseen sementti-hiekkalaastiin, joka valmistetaan standarditeknologian mukaisesti, ja sen osuus on 3: 1. Tällöin paksut liitokset ovat melko etu, koska ne mahdollistavat säätöjä ja saavuttavat ihanteellisen, horisontaalisen aseman hiilihapotetulla betonilla.

Tekniikan asettaminen kaasulohkoihin

Ensimmäisen rivin asettaminen

Ensimmäinen lohko sijoitetaan aikaisemmin määritettyyn korkeimpaan kulmaan, jonka jälkeen on tarkistettava, että sen sijainti on oikea kaikilla sivuilla. Lisäksi kolme muuta lohkoa sijoitetaan eri kulmille. Kumimetsään käytetään liuoksen korkeuden säätämistä. Metallityökalujen käyttöä ei oteta huomioon, koska ne voivat helposti vaurioittaa huokoista ilmastettua betonia.

Kun kulma-seinät on asetettu, johto venyy niiden väliin. Johto auttaa myös hallitsemaan asennuksen oikeellisuutta.

Jos pituus on yli 10 metriä, on tarpeen korjata vielä yksi lohko puoliväliin.

Myös muurauksen laadun valvomiseksi suoritetaan diagonaalien vertailu. Varustettu mittanauha, sinun on mitattava etäisyys vinosti vastakkaisten kulmien välillä. Saadut arvot on oltava identtiset.

Ensimmäisen rivin jokainen lohko kohdistetaan tasoon, pystysuoraan ja vaakasuoraan. Tasapainottamiseksi, käytä kumimetsää.

Useimmiten rivin asettamisen lopussa tarvitaan lisäelementti, joka on valmistettu kokonaan hiilihapotetusta betonilohkosta. Jälkimmäisen pinnalle on huolellisesti käytetty tasomerkkiä, jolla ylimäärä on edelleen katkaistu tai käytetään erityistä kolmioa.

Höyrytetyn betonin sahaaminen on helppoa suurilla hampailla käsi sahan avulla.

Naapurilohkojen on oltava samaa korkeutta, joten ylläpitämiseen tarvitaan taso ja erityinen hiontaverkko. Kaikki pölyt ja pienet hiukkaset on poistettava välittömästi pehmeällä harjalla.

Se kestää noin 2-4 tuntia sen jälkeen, kun lohkot on asetettu (riippuen lämpötilasta) niin, että liuos on hyvin jäädytetty. Sen jälkeen voit jatkaa rakentamista.

Ensimmäisen kaasulohkon rivi vahvistetaan

Hiukkasbetonilohkojen kennorakenteen ansiosta ne altistuvat helposti fyysiselle iskulle, joten tulevaisuudessa kosteuden vaihtelun ja säätiön liikkuvuuden vuoksi krakkaus on mahdollinen. Tällaisen ongelman välttämiseksi käytetään raudoitusta - raudoitusta metalliraudoituksella. Viimeksi mainitun profiilin tulee olla uritettu, sauvojen poikkileikkaus - noin 8-10 mm.

Paras käyttää lujitangot A-III. Hiilihapotettuihin betonilohkoihin, joiden leveys on yli 250 mm, tarvitaan paria tangoista, kun taas väliseinämät, joiden vastaava luku on 150-200 mm, on riittävästi yksi metallinen sauva.

Liitososien sorvaaminen ja asentaminen

Armeija sopii uraseinän aikaisempien urien kanssa, kun taas kaikki pöly- ja hiekkapartikkelit on puhdistettava harjalla. Urien koon on oltava suurempi kuin sauvojen halkaisija, poikkileikkaukseltaan niin, että ne sijaitsevat sisäpuolella ilman vastustusta.

Urat valmistetaan 60 mm: n etäisyydelle lohkon reunoista ja kaadetaan erityinen liima hiilihapotetulle betonille metallivanteiden kiinnittämiseksi ja suojaamiseksi korroosiolta.

Ottaen huomioon, että on äärimmäisen vaikeaa tehdä litteitä kaistalevyjä ensimmäisen lohkon rivin koko pituudelta, käytetään mallia, joka voi toimia halutun leveyden kiinteänä alustana.

Kulmissa on tarpeen tehdä uria pyöristämällä, samanlainen mutka on esiasennettu ja metallitangot. Ankkuri on päällekkäin pituus noin 30 cm.

Kiinnitetyt urat vahvistetaan uudelleen liimalla ja tasataan spatulitasolla kaasulohkon tasoon. Ensimmäinen rivinvaihtomenettely on valmis.

Monet rakentajat haluavat säästää kaikesta, mukaan lukien vahvistaminen, mutta tällaiset säästöt voivat aiheuttaa entistä suurempia kustannuksia tulevaisuudessa.

Tällöin tämän prosessin huomiotta jättäminen voi sivuuttaa sivuseinämiä muurien muodossa ja rakenteen eheyden rikkomisen, joten suosittelemme, että turvaudut vahvistukseen epäonnistumatta ja todellakin tekemällä kaikki tekniikan vaiheet. Sitten talosi ilmastoitu betoni kestää sata vuotta.

Lasikuitulasien (komposiitti) vahvistamisesta

Sanomme myös hieman lasikuituvahvistuksesta, jonka käyttö on melko epäilyttävää, ei aina ole perusteltua mielestämme.

Armouria käytetään antamaan rakenteille suurempi jäykkyys. Tämä jäykkyys varmistetaan sillä, että vahvistus toimii jännitteellä, ja tämä on sellainen parametri kuin joustavuusmoduuli.

Toisin sanoen, jos aloitat lujituksen venyttämisen, se alkaa pidentää, itse asiassa tämä on joustavuusmoduuli (MU). Ja mitä alhaisempi venytys on, sitä parempi.

Esimerkiksi lasikuituvahvikkeella MU on 45 000 MPa, saman osan metallirakenteelle 200 000 MPa.

Joten lasikuituvahviste ulottuu 4 kertaa vahvemmaksi. Mitä johtopäätöksiä tästä voidaan tehdä? Teräsvahvistus tekee rakenteesta kovempaa ja vahvempaa useita kertoja.

RELATED ARTICLES:

Valmistus armopoyasa hiilihapotettu betoni talo

Mikä on ero ilmastetun betonin ja vaahtobetonin välillä?

Tiilien ja hiilihapotetun betonin vertailu

Pohja vedeneristys kaasuliesiin

Mikä brändi valitsee ilmastetut?

Mitä työkaluja tarvitaan hiilihapotetun betonin käsittelyyn?

Höyrystysbetonin monipuoliset kiinnittimet

Kuinka paljon se maksaa kaasusekoitushuoneen rakentamisesta?

Valitsemalla ja vertailemalla liimapistoolien liimaa

Ensimmäisen rivi hiilihapotetun betonin asettaminen pohjaan: tärkeä vaihe seinien rakentamisessa

Ensimmäisen rullatun betonirivin toimivaltainen asennus vaikuttaa voimakkaasti koko rakennuksen geometrian tarkkuusparametreihin. On tärkeää ymmärtää, että tämän sarjan tulee olla täysin sileä.

Lähtörivillä on eniten huomiota. Työ tehdään huolellisesti. Tasolta ja horisontaalisesti asetetuista ensimmäisistä lohkoista riippuu talon seinämien ja valmiin rakenteen laadusta.

Säätiön valmistelu

Hiilihapollisen betonin ominaisuus ei ole ainoastaan ​​maksimaalinen kevyisyys vaan myös korkea hygroskooppisuus. Jokainen huomattava nousu kosteustasossa aiheuttaa rakennusaineiden lämpöeristysominaisuuksien häviämisen, joten ilmastetun betonin talot on välttämättä pystytettävä kellariin, tavallisesti betoniin tai tiiliin.

Hiilihapotetun talon kellarin korkeus määritetään pohjaveden syvyyden, sademäärän ja sademäärän perusteella. Sen pitäisi olla alueen keskimääräisen lumitason yläpuolella.

Niin Moskovan alueella keskimääräinen lumen korkeus on helmikuussa korkein ja keskimääräinen 25-35 cm avoimilla alueilla ja 40-45 cm suojatuilla alueilla. Suoja voi olla aidat, naapurimaat ja kasvillisuus. Tämän perusteella riittää 40 cm: n korkki.

Korkealaatuisen muurauksen takuu on rajattoman vedenpitävyyden käyttö, joka täydentää säätiön vakiovaroitusta.

Mitä asettaa ensimmäinen rivi?

Jos peruspudotus on yli 5 mm, mikä on melko yleistä, tavallinen liima kaasulohkoille ei toimi. Tässä sinun täytyy yhdistää aloitusriven asettaminen pinnan kohdistamiseen lohkojen myöhemmäksi asettamiseksi.

Tällöin aloitusrivi on asennettava yksinomaan asianmukaisesti valmistetuille, korkealaatuisille sementti-hiekkakivitystuotteille. Koska kellarin pohja ei ole ideaalisesti tasaista, pienien erojen ja karheuden toleranssin ansiosta kallisliiman käyttö on hyväksyttävää ylellisyyttä perustalle. Lisäksi liima on enemmän muovia, se on suunniteltu ohutkerroksen muuraukseen.

Oikein valmistettu ratkaisu mahdollistaa paitsi luotettavan ilmastetun betonin liittämisen myös pohjaan, mutta auttaa myös korjaamaan kaikki olemassa olevat epäsäännöllisyydet. Sementin ja hiekan pohjalta valmistettuja valmiita tehtaaseoksia voidaan käyttää myös hydrofobisten, vettä säilyttävien lisäaineiden ja pehmittimien kanssa.

Liuoksen valmistus

Sementti-hiekkalaastilla tulisi olla homogeeninen sakeus, joten sen valmistuksessa on suositeltavaa käyttää betonisekoittimen, johon kaadetaan kauhan vettä, kaadetaan sementtiä M500 ja lisätään kolme kauhaa hiekkaa.

Myös manuaalinen vaivaaminen on hyväksyttävää.

Sekoitusprosessissa, joka tarvitaan lisäämään vettä pienissä osissa, mikä tuo seoksen haluttuun johdonmukaisuuteen. Liuokseen on suositeltavaa lisätä vedenpitävyyslisäaine estämään kosteuden nopea imeytyminen hiutaloituun betoniin.

Vaiheittainen muuraustekniikka

Jos projektin sisäinen laakerin seinä on myös lohko, sen asennus suoritetaan samanaikaisesti ulkoseinien kanssa. Tätä tehtäessä suoritetaan lohkojen liittäminen munimessa. Älä myöskään unohda jättää aukkoja sisäänkäynnin ja sisäovien alta ilmastoiduissa betoniseinissä, joiden asennus löytyy tästä artikkelista https://izbloka.com/dom/steny/bloki/gazobeton/dveri-g.html.

Ensimmäisessä vaiheessa on tarpeen tarkistaa säätiön korkeudet ja vaakasuora asento. Enintään 5 cm: n sallitut sallitut sallitut materiaalit ovat sallittuja, sillä tämä paksuus liuos ei kutistu.

Loput tapaukset katsotaan avioliitoksi ja vaativat korjausta. Jokainen ei liian voimakas epätasaisuus on leikattava tai täytettävä sementtiseoksella. Erittäin merkittävät epäsäännöllisyydet edellyttävät lisärakenteiden asentamista, minkä jälkeen pintaan kaadetaan betoniseoksella pehmittimien kanssa ja tasoitetaan edelleen. Tasoituskerroksen korkeuden tulisi olla noin 30-50 mm. Asettelu voidaan tehdä sen jälkeen, kun kerros on kuivunut.

Seuraavassa vaiheessa suoritetaan sulkuvesisuojauksen asennus. Pinta on päällystetty rullaamalla vedeneristys, jossa materiaalin päällekkäisyys nivelissä.

Vedeneristyskerros valmistetaan, kun kulmat lohkot tasossa tai tasossa ovat tarkasti alttiina, pitsi venytetään vaakasuorassa asennossa.

Muuraus alkaa kulmasta, ja säätiön korkein kohta toimii oppaana. Tässä vaiheessa ensimmäinen lohko on perustettu. Sitten lohkot sijoitetaan muihin kulmiin. Nurkakappaleiden asennus ura-harjanteella tekee harjanteet ulospäin.

Kulma-ilmastettujen betonilohkojen oikeaa asennusta voidaan seurata rakennustasolla tai optisella tasolla. Tarvittaessa kulmaliitoselementtien säätö suoritetaan erikoiskumisavella.

Asenna kulmakappaleet laastille viitaten kuhunkin lohkoon kirjoitetun laastin paksuuteen. Asenna lohkot tarkalle tasolle. Tarkista optisen tason avulla lohkon kulman korkeus. Jos on ristiriitaa, aseta lohko männyn kanssa tai lisää ratkaisu.

Jatkossa pitkin johtoa, joka keskittyy majakka-lohkoihin, lohkon muuraus asennetaan tarkkailemalla vaakasuoraan ja pystysuoraan.

Kun ensimmäiset lohkot on asetettu ja sementtilaasti on täysin asetettu, on erittäin tärkeää vahvistaa. Lue lisää ilmastetun betonin vahvistamisesta ja sen välttämättömyydestä tässä artikkelissa: https://izbloka.com/dom/steny/bloki/gazobeton/armirovanie-gazosilicata.html.

Ennen lisäasennusta sinun on odotettava, kunnes laasti on täysin kovettunut, mikä estää riskin muodostaa aloituslohkot peräkkäisten rivien painolla.

Hyödyllinen video

Tämä lyhyt tarina kertoo tärkeimmät kohdat, jotka kiinnittävät huomiota ensimmäisen rivin asettamiseen.

Hiilihapotettu betonirakenne

Nykyisessä rakenteessa hiilihapotettu betoni on erittäin suosittu. Kaikki pitävät tällaista tosiasiaa varsin loogisena - se sopii helposti, vaikka ne, jotka eivät tunne seinät, voivat asettaa sen käsiinsä ensimmäistä kertaa. Materiaali on epätavallisen kevyt ja samalla kestävä. Siksi se lataa säätiön paljon vähemmän kuin säästöt sallivat. Myös erinomainen lämmön- ja äänieristys. Höyrystetyn betoniseinän asentamisen ansiosta voit nopeasti nostaa rakennuksen laatikkoa sekä soveltaa epätavallisia suunnitteluratkaisuja. Ja toisin kuin kaasusilikaattilohkot, se ei ime kosteutta.

Kuinka paljon hiilihapotettu betoni?

Muurattujen betonilohkojen hinta riippuu rakentamisen monimutkaisuudesta, lattiamäärästä, alittavuudesta, vuodenajasta ja muista pienistä olosuhteista. Höyrystetyn betonin rakentamisen hinta on halvempi 40-50%. Verrattuna tiilipintaan. Asennus itsessään on yksinkertaisempi ja se voidaan tehdä omalla kädelläsi ja siten halvemmaksi.

Suositukset materiaalin valinnasta

Seinien irrottamiseksi tarvitset työskentelevän rakennushankkeen tai ainakin muuraustyön. Hanke laskee lämpötehon, seinämien erilaiset kuormat tarvittavan seinämän paksuuden määrittämiseksi. Suunnittelulla voit välttää paljon virheitä, saada parhaan hinta-laatusuhteen. Höyrytetty betoni on rakenteeltaan eristävä. Kussakin ilmastovyöhykkeessä käytetään tämän rakennemateriaalin eri paksuutta. Ensimmäiselle ilmastovyöhykkeelle tarvitaan 360 mm paksuus, jonka lohkotiheys on 500 kg / m kuutiota, jäljellä olevilla vyöhykkeillä sillä ei ole merkitystä (300 mm tai 240 mm ei ole tärkeä tässä). Talon luotettavaa lämpöeristystä varten suosittelemme vähintään D500-merkkilankaa. Jos rakennusten seinämien lämpenemistä tai koristeellisia kipsiä ei ole suunniteltu, käytetään höyrytettyä betonia F35 ja sitä korkeampia. On suositeltavaa ostaa ilmastettua betonia vain arvostetuilta yrityksiltä. Puoli- käsityöalustalla ei ole absoluuttista geometriaa, joka on tarpeen muurauslaadun kannalta. Useimmissa tapauksissa käytetään autoklaavin kovettumisteknologian avulla valmistettua kaasuseosta. Edullisuus, käsittelyn helppous, kyky kuormitukseen - nämä merkit ovat läsnä autoklaavissa ilmastetussa betonissa.

Rakenteiden muuraustyön periaatteet

Luettelo työkaluista, joita tarvitaan hiilihapotetun betonin käsittelyyn:

 1. saha - leikkauslohkoja pienempään lohkoon. Ehkä haavasaha (leikkauksen leikkaus ei vaikuta sen laatuun ja kestävyyteen);
 2. työkalut liimaliuosten levittämiseen - liiman tasaiseen käyttöön. Myös lastalla, kauhalla;
 3. kumisakset - tarkat pino- ja kiinnityspalat;
 4. seinävaimennin - leikkaavat urat (urat), jotka on sijoitettu lohkoihin;
 5. poraa sekoittimella - liimaliuosten valmistukseen;
 6. raastin - poista mahdolliset ulokkeet, kohdistaen lohkojen yläreunat, tiivistämällä liitos;
 7. rakentaminen, vakio- ja vesitasot - lohkojen täsmällinen säätö toisiinsa;
 8. merkkijono;
 9. höylä;
 10. varusteet (halkaisija 8-10 cm);
 11. kapea harja pölyn poistamiseksi urilta;
 12. lovettu lasta;
 13. mittanauha;
 14. (toivottavaa).

Muurausstandardit

Tarkoituksena on erottaa laakeri, verho ja itsepintaiset seinät. Sisäseinien kohdalla riittää yksi rivi lohkoista, harkitse vain rakennuksen todennäköisyyttä, mikä tarkoittaa seinien muodonmuutoksen ja halkeilun mahdollisuutta. Luotettava muuraus täyttää seuraavat vaatimukset:

 • järjestetyt siteet - seinien lisävahvuus;
 • sitoutuminen ketjun ligaatioon laitettaessa yhteen yksikköön;
 • kaksirivisen paalun rivien vertikaalisen ligaation käyttö. Se on tehtävä vähintään 1/5 seinämän paksuudesta. Tai siirtää tychkovymin rivejä, jotka vaihtelevat lusikalla suhteessa 2/3.

Toinen asennustyyppi on "kaksi lohkoa", mutta ilman pystysuoraa ligaatiota rivit ovat yhteydessä lisäelementteihin. Voit tehdä tämän käyttämällä lankoja, tikkaita, ankkurilevyjä. Kiinnittimien asentaminen käyttäen työkaluja betonin poraamiseen timantilla.

Ensimmäinen kysymys syntyy siitä, kuinka paljon aikaa materiaalin asettamiseen omilla käsillään ratkaisee ratkaisua. Tähän sisältyy myös työntekijöiden lukumäärä muninta- ja siirtomateriaaleille. Talvikausi on verrannollinen toleranssiin ja riippuu lämpötilasta ja muista sääolosuhteista.

Nolla tauko

Ensimmäinen rivi perustuksen jälkeen - tärkein hetki. Jos se on asianmukaisesti asetettu, loput työstä muuttuvat helposti ja miellyttäväksi. Aloita jalustan valmistelu. Saavuta täysin tasainen vaakapinta niin, että korkeusero on minimaalinen. Jos pudotus on yli 5 mm, ensimmäinen kerros tulee panna sementti-hiekkalaastiin (1: 3-suhde) eikä liimapohjalla ja tasoittaa siten pinta. Liuoksen paksuus ei saa olla enempää kuin 20 mm.

Kirjanmerkkien kulmat

Aloitamme hiilihapotetun betonin sijoittamisen rakennuksen kulmista. Käytämme 2 cm: n kerrosta laastia suoraan ruberoidille, asetetaan lohko, leikataan se kumimetsällä. Nurkatulkkien näyttämisen jälkeen tarkistamme tulevien tilojen lävistäjät nauhamittauksen tai köyden avulla. Diagonaalinen suorakulmio on sama. Höyrytettyjen betonilohkojen ulkonema pohjaan saa olla enintään 50 mm.

Ensimmäisen ristikon hiilihapotettu betonin asettaminen

Lisäksi kulmakappaleiden välillä venytämme ja kiinnitetään johto. Johtimen ja lohkon reunojen väli on 2-3 mm. Seinälle, jonka pituus on yli 10 metriä, toinen lohko sijoitetaan rivin keskelle niin, että johto ei itke. Se on johto, joka sijaitsee majakka-lohkojen välillä, jotka sinun on tehtävä ensimmäinen rivi. Kuten tarkasti, voimme sijoittaa lohkot omiin käsiimme keskittyen köysiin. Kussakin elementissä tarkistamme tason vaaka- ja pystysuorat tasot. Käytä kumimetsää kevyesti napauttamalla lohkoja työntämällä toisiaan. Niiden on oltava tiiviisti yhteen. Liimakerrosten paksuus on 0,5-3 mm, ja sauman keskimääräinen paksuus on 2 mm. Levitä liimaliuos hiilihapollisen betonin pinnalle hammastetulla työkalulla, joka auttaa ylimääräisen liuoksen puristamiseen, kun asetetaan seuraava lohko. Useimmissa tapauksissa seinämän pituus ei ole lohkon pituus moninkertainen. Sillä ei ole väliä - tarvittava koko on helppo haaroittaa haarukalla. Hiomme saumoja ja epätasaisuuksia hiomakoneella tai koneella - niin että seuraava rivi tulee pehmeämmäksi ja sivupintojen kohdistaminen helpottaa kipsiä. Poista muodostettu pöly pinnalta, mutta älä heitä sitä pois - se on hyödyllinen urien kitkemiseksi, sekoita se vain liimaliuokseen. Kun ensimmäinen rivi lohkoja on asetettu, odota 2-3 tuntia, anna ratkaisu asetettu. Sillä välin valmistaudu ensimmäisen rivin vahvistamiseen.

Luottamus rakennuksen lujuuteen - vahvistettu ilmastettu betoni. Ilmastetun betonin asettaminen normien mukaan omilla käsillä on tarpeen vahvistaa seinää. Monet ihmiset eivät harjoita vahvistamista - oletettavasti tarpeettomia kustannuksia. Muurauskyky ei kasva. Mutta ilman vahvistusta, seinät halkeavat ajan myötä, on kauheaa kuvitella samanlainen kuva. Lisäksi vain vahvistetut ulkoseinät on vahvistettu. Joten ensimmäinen rivi on kuivunut, on jo mahdollista tehdä vahvistus.

Työn vaiheet ovat yksinkertaisia:

 1. ristikon yläosasta seinätarilla tai talttareilla tehdään 2 leveää 4 cm: n kovertaa (ei lähemmäksi kuin 5-6 cm kaasulohkon reunasta);
 2. poista pöly;
 3. ajetut puolet täynnä liuosta;
 4. asetamme lujitustangot (halkaisijaltaan 8 mm) liitoksissa, joiden päällekkäisyys on vähintään 40 mm;
 5. nyt täytämme uudet urat vahvikkeella ratkaisulla;
 6. palkki ja höylä.

Vahvistuksen jälkeen voit heti asettaa seuraavan rivin. Vahvistus tehdään joka 3-4 rivi, riippuen valmistajan teknisistä vaatimuksista.

Sisäisten ilmastettujen betoniseinien asentaminen

Sisäiset kantavat seinät ovat yhtä paksuisia kuin ulkoseinät. Seinien on vain pukeuduttava yhteen. Ulkoyksikössä leikataan neljäsosa ja lisätään seinämän lohko, joka on aikaisemmin liimattu. Joustavat liitännät on määritetty tuleville osioille. Kynsien kanssa. Tai ne tarttuvat sauman paksuuteen, painetaan liuokseen, mikä yksinkertaistaa työtä. Levyjen asentaminen ilmastettujen betonilohkojen kanssa suoritetaan samalla tavoin. Voit käyttää lohkoja, joiden paksuus on 100 mm. Tällaisia ​​seiniä ei ole vahvistettu, et voi perustua pohjaan, vaan mihin tahansa pinnalle. Sitten lohkot eivät ole liimattu pohjaan, vaan ne asetetaan tärinänvaimennusnauhalle (polyetyleenivaahto, korkki, kova mineraalilevy), jotta rakenteellisen melun lähetys voidaan poistaa ulkopuolelta. Ne eivät ole päällekkäin ulkoseinien kanssa, päinvastoin, voit jättää aukon 15 mm ja sitten puhaltaa se ulos kiinnitysvaahdolla.

Liuosten valmistus

Jotta ilmastetun betonin käsin sijoittaminen olisi vahvaa, käytä liimaseoksia. Ne vahvistavat liitäntää ja sallivat samalla sauman paksuuden pienentämisen. Lisäksi liima on 5 kertaa pienempi kuin sementtilaasti. Kun valitset ratkaisun, ota huomioon ulkoisten seinien lämpösuojaus. Esimerkiksi sementti-kalkkikiven laasti on ehdottomasti kielletty, koska se on huonolaatuinen. Tämän seurauksena lämpösiltoja esiintyy, ja tämä on jo tuhon näköinen tulevaisuuden seinämän halkeamien mahdollisuus. Joten ihanteellinen valinta ulkoiselle seinälle olisi käyttää liimaliuosta. Valmistelu on helpompaa: kaadetaan ostettu kuiva seos oikeaan vesimäärään sekoittaen sitä poralla erityisellä suuttimella. Mittasuhteet ovat liimojen ohjeissa. Ratkaisua on vaikea valmistaa käsin, se on hyvin työlästä ja silti tehty omilla käsilläsi on huonompaa laatua kuivan seoksen ominaisuuksien vuoksi. Frost-kaudella pehmittimen lisäaineet on lisättävä liuokseen. Ylimääräinen vesi jäätyy, minkä vuoksi liiman lujuus vähenee merkittävästi. Erityiset lisäaineet auttavat säästämään hiilihapollisen betonin liima-aineita talvella.

Kuten voimme nähdä, aseistettuna erinomaisen teoreettisen tietämyksen ilmastettujen betonilohkojen, ei ole mitään vaikeaa rakennuksen seinät rakennuksen omia käsiä, mutta päinvastoin, se on helppoa, luotettavaa ja miellyttävä.

Ensimmäisen ristikon hiilihapotetun betonin asettaminen

Ensimmäisen rullatun betonin rivi on luotettava rakentamisen perusta. Yksinkertaisuus työskennellä suurikokoisten, mutta kevyiden lohkojen avulla voit rakentaa seiniä ilman asiantuntijoiden osallistumista. Löytämisen tekniikoiden ja perussääntöjen tuntemuksella voit saavuttaa erinomaisia ​​tuloksia.

Hiilihapollisen betonin valinta rakentamiseen

Ilmastetun betonin käyttö talon seinämateriaalina sen suorituskyvyn ja demokraattisten kustannusten optimaalisen yhdistelmän ansiosta. Keinokivestä tärkeimpiä etuja ovat:

 • erinomaiset lämmöneristysominaisuudet;
 • puuhun verrattavissa oleva höyryläpäisevyys;
 • paloturvallisuus;
 • pitkä käyttöikä;
 • pieni paino;
 • helppo käsittely ja tarkka geometrinen muoto.

Seinien materiaali on välttämätöntä ottaen huomioon sen kestävyys ja lämmönjohtavuus. Tukivälineiden rakentamisen vähimmäisvoimakkuuden osoitin on B2. Kahden tai useamman kerroksen rakentamiseksi on suositeltavaa käyttää lohkoa, jonka vahvuus on 2,5-3,5. Kun olet määrittänyt kerrosten lukumäärän ja näin ollen lujuuden, seinämän paksuus lasketaan lämmönjohtavuuden perusteella.

On tärkeää. Yhden kerroksen talon seinämän ei pitäisi olla ohuempi kuin 25 cm, kaksikerroksinen - 30 cm.

Aerokraatin muoto on:

 • suora;
 • pazogrebnevye;
 • kielellä ja urajärjestelmällä ja kädensijalla;
 • suoraan tarttuvilla kahvoilla.

Rakennuslohkojen pituus ja korkeus ovat vakiona - 600 tai 625 mm ja vastaavasti 200, 250 tai 300 mm ja paksuus voi olla 50 - 500 mm ja korkeus 25 mm.

Oikea valinnainen hiilihapotettu betoni määrittää ensimmäisen muurausrivin, myöhemmät rivit ja rakennuksen eristysominaisuudet. Asuintiloissa on suositeltavaa valita lohkot, joiden paksuus on 400 mm, lämpimillä alueilla - 300 mm. Ilmastettu betoni toimitetaan erissä, jotka on pakattu muovikelmuun. Varastointimateriaali sijoitetaan puupaneeleihin. Tämä estää kosketuksen märällä maaperällä. Lohkot hankitaan usein valmistajalta, niiden kosteuspitoisuus valmistuksen jälkeen on korkeintaan 20%. Vajaan kosteuden osaan voit poistaa kalvon suuresta keinokivikappaleen sivuosista, joka on asetettu lokeroon, mutta muista poistua yläkerroksesta. Tämä pinnoite suojaa materiaalia sateen sattuessa.

Kiinteän betonin asentamisen piirre on ohuiden saumojen laite - noin 3 mm. Ne poistavat "kylmien siltojen" ulkonäön ja mahdollistavat huokoisen materiaalin lämmöneristysominaisuuksien säilymisen. Ohuen sauman varmistamiseksi on käytettävä erityisiä liimaseoksia hiutaloituun betoniin ja lohkoihin, joilla on täydellinen geometria. Asiantuntijat suosittelevat hankkimaan tunnettujen yritysten tuotteita, jotka on valmistettu nykyaikaisilla laitteilla ja jotka ovat läpäisseet tiukan laatutestin.

Säätiövaihtoehdot ilmastetun betonin taloon

Höyrytettyjen betonilohkojen talojen rakentaminen toteutetaan eri perusteilla:

 • 1. Nauhan säätö - tämä vaihtoehto on suosittu luotettavuuden ansiosta. Deepening suoritetaan alle maaperän jäädytyksen syvyydestä, betonin raudoitus ja kaataminen suoritetaan koko säätiön kehällä. Kun vedenpoisto ja vedenpoisto on tehty.
 • 2. Monoliittinen levy, jossa on jäykisteitä - tällainen pohja antaa hyvän lujuuden ja kestävyyden. Laatta vahvistetaan koko alueella. Säätiön reunat ovat yhtä korkeat kuin kellarin korkeus.
 • 3. Pile-grilling-pohja on betoni- tai metallipino, joka on liitetty monoliittiseen grilliin.

Yksi huokoisten lohkojen ominaisuuksista on suuri kosteuden absorptio. Jotta ne eivät ime kosteutta pohjaan, ennen kuin asetetaan ensimmäinen rivi hiilihapotetusta betonista, se joutuu tekemään korkealaatuisen vedenpitävyyden säätiön kanssa.

Teknologia vedenpitäväksi pohjaksi höyrystettyä betonia varten

Huokoinen materiaali imee helposti kosteuden mistä tahansa lähteestä, kiven kostutus heikentää lämmöneristysominaisuuksiaan, joten kostealla pohjalla olevaan kosketuspisteeseen tarvitaan vedenpitävä kerros. Valssatut bitumimateriaalit - paras valinta tähän menettelyyn. Kangas on leikattu ja helppo asentaa. Aikaisemmin suosittu materiaali, joka suojaa ensimmäistä riviä hiutaloitua betonia säätiön kosteudelta, oli katemateriaali. Nyt rakennusmateriaalien markkinat näyttivät kestävämmiksi.

Gidroizol - valssatulla liinalla bitumilla kyllästetyn kuitulasikiven pohjalta. Sitä käytetään säätiön vaakasuoraan vedenpitävyyteen. Seinäpohjan koon mukaan liimattava nauha voidaan liimata kahdella tavalla: kuumennetaan tela puhaltimella tai liimaamalla se bitumiin.

Ensimmäisen ristikkäisen ilmastetun betoniseinämän muuraustekniikka

Ennen kuin ensimmäinen rivi ilmastettua betonia on asetettu pohjaan, on välttämätöntä varastoida työkaluja työhön:

 • Tasolla.
 • Romahtamaan.
 • Rulettia.
 • Saha solubetoniin ja neliöön.
 • Kiillotus tai kelkka.
 • Höylääjä ja raastin solusbetoniin.
 • Kapasiteetti ratkaisuun.
 • Kiyanka (kumivasara).
 • Seinähaarukka ja harja.

Työ alkaa säätämällä korkeimman säätökulman. Tämän vuoksi on suositeltavaa käyttää vesitasoa. Seuraavassa vaiheessa ensimmäinen kaasuyksikkö sijoitetaan tähän kulmaan.

Neuvoston. Vesi kaadetaan hydraulitason sisään, siinä on ilmakuplia, jotka voivat vääristää laitteen lukemia 2-3 mm. Epätarkkuuden välttämiseksi asiantuntijat suosittelevat laimentavan alkoholin kaatamista vesistöön.

Merkintä on tärkeä työvaihe, ensimmäisen betonisekoituksen nopeuden ja oikeellisuuden riippuu sen suorituskyvystä. Virheiden välttämiseksi on parempi käyttää ammattimaista laitetta - lasertasoa. Jos vuokraat tai ostaisit sen, se ei ole mahdollista, pääset vesitasolla ja mittanauhalla.

Höyrykarkaistun betonilohkon talon pohja vaatii vaakatasoon suuria vaatimuksia. Ensimmäinen rivi hiilihapotetusta betonista asetetaan säätöön, kun suurin ja pienin kulmien välinen ero on korkeintaan 3 cm.

Neuvoston. Rakennusmateriaalin erityispiirteet huomioon ottaen on suositeltavaa tehdä pohja 50 cm: n korkeudelle, jolloin vältetään ilmastetun betonin kastuminen saostumisen ja sulavan lumen aikana.

Liuoksen valmistus

Ensimmäistä rivi hiilihapollista betonia suositellaan sijoitettavaksi sementti-hiekkalaastiin. Tällöin sauman huomattava paksuus (enintään 30 mm) ei ole miinus vaan kyky säätää lohkojen vaakasuoraa asentoa. Seos valmistetaan klassisella tekniikalla, jossa on osia ainesosista 3: 1. Tämä merkitsee sitä, että hiekkaa on kolme osaa yhtä sementin osuutta kohden.

Liuoksen valmistaminen tapahtuu sekoittamalla kuivia ainesosia ja lisäämällä vettä. Sekoitusta suoritetaan rakennesekoittajalla, ja betonisekoitinta käytetään laajan laastin valmistukseen.

Neuvoston. On parempi olla käyttämättä suorakulmaista säiliötä liuoksen sekoittamiseen, kuiva hiekka ja sementti pysyvät kulmissa.

Seos sekoitetaan perusteellisesti ja jätetään 15 minuuttia sakeutumaan. Tämän jälkeen koostumus sekoitetaan uudelleen ja ensimmäinen rivi ilmastettua betonia voidaan sijoittaa.

Aloita ensimmäinen krs

Kun ensimmäinen lohko sijoitettiin korkeimpaan kulmaan ja tarkastamalla sen asentoa kaikilla tasoilla, kolme muuta majakkikiveä muissa kulmissa asetetaan samalle periaatteelle. Kaasuputken korkeussäätö liuoksessa suoritetaan kumia vasaralla. Metallityökalun käyttäminen on ehdottomasti kiellettyä, sillä se voi vahingoittaa ilmastettua betonia.

Sen jälkeen, kun seinien ulomman kulmat on asetettu, ne venyttää niiden välissä olevien kiinnikkeiden. Jos kiskon pituus on yli 10 m, toinen ilmastettu betonilohko sijoitetaan keskelle. Keskityttäessä venytettyyn johtoon, se on helpompi noudattaa muurattua tasoa.

Lohkojen oikeellisuuden varmistamiseksi diagonaalit tarkistetaan. Jännitetyn teipin avulla mitataan eri kulmien etäisyys diagonaalisesti. Näiden arvojen on vastattava.

Ensimmäisen ristikkäisen ilmastetun betonin rivi toteutetaan kunkin elementin kohdalla vaakatasossa, korkeudessa ja kiinnitysjohtimessa. Sarjan lopussa tarvitaan usein lisäelementtiä. Se on valmistettu kokonainen kivi. Merkki merkitään kaasulaatan pinnalle lyijykynällä hallitsijan alle, jonka avulla tarpeeton osa katkaistaan. Materiaali on helppo käsitellä, erikoista hakasahaetta, jossa on suuret hampaat, käytetään sahaukseen.

Ensimmäisen rivin viereisten lohkojen välissä ei saa olla korkeuseroja. Tämä parametri tarkistetaan tasolta. Kun epäsäännöllisyydet paljastetaan, pinta pinnoitetaan erityisellä kellulla. Kiillotusmenetelmän jälkeen solukerros on puhdistettava pölyharjalla.

Sileiden lohkojen päätypuoliin levitetään liima-seos. Sen valmistelu suoritetaan puhtaassa säiliössä, kuiva vesi kaadetaan veteen valmistajan ohjeiden mukaisesti. Liuos sekoitetaan poran kanssa suuttimella, kunnes se on sileä. Käytettäessä kielekkeitä ja uurteita, sitä käytetään kuten kuviossa esitetään:

Kun olet lopettanut ensimmäisen rivin asettamisen, odota 3-4 tuntia, kunnes sementtilaasti asetetaan ja jatka työskentelyä.

Ensimmäisen ristikon hiilihapotettu betoni vahvistetaan

Ilmastettu betoni on alhainen lujuus ja muodonmuutoskuormat. Kausittaiset muutokset kosteusparametreissä ja säätiön liikkeessä aiheuttavat halkeamia seiniin. Muurauksen vahvistaminen mahdollistaa ongelmien ehkäisemisen. Rivien vahvistaminen suoritetaan rakenteilla varustetuilla aaltoprofiililla. Tangojen poikkipinta on 8-10 mm.

Neuvoston. Vahvistukseen käytetään III-metallipalkkeja. Lohkojen, joiden leveys on yli 250 mm, tarvitaan kaksi tankoa. Väliseinät 150-200 mm leveä vahvistavat yhdellä palkilla.

Liitososien sorvaaminen ja asentaminen

Jotta sauman kokoa ei lisätä, metallivarret sijoitetaan aikaisemmin valmistettuihin uraseihin. Urat valmistetaan erikoistyökalulla - käsikäyttöinen tai sähköinen seinälakki, hiilihapotettu betoni ja pöly urista on poistettava harjalla. Urien koko ylittää palkkien poikkileikkauksen siten, että ne voivat sijoittua lohkoon. Suorittaessaan kaasuputken kummankin reunan strobetti vetäytyy 60 mm: n etäisyydellä. Ennen rakenteen asettamista 2/3: lle on täytettävä liimalla ilmastettua betonia.

Tangot asetetaan urille ja upotetaan liuokseen. Liima suojaa metallia korroosiolta.

On melko vaikeaa tehdä suora viiva koko ensimmäisen hiilihappojonon pituudelta. Siksi työn helpottamiseksi asennetaan malli - tavallinen lauta, jonka leveys sopii hiutaloituun betoniin. Suuria töitä varten käytetään erilaisia ​​sähkötyökaluja: murskain, jossa on kaksi levyä betoniin tai manuaaliseen jyrsintään. Rakennusharvien kulmissa suoritetaan pyöristys. Metallivahvikkeet on taivutettava samaan kulmaan ennen muninta. Lujitteen osien liitäntä tapahtuu päätyjen päällekkäisyydellä 30 cm.

Kiinnikkeet ovat täysin täynnä liimaa, ei ole tarpeen odottaa kuivumista. Liuos levitetään lohkojen pinnalle lovellulla lastalla, jotta seinät voidaan rakentaa edelleen.

johtopäätös

Ei aina rakennusvaiheessa suoritetun ilmastetun betonirunkoisen rakenteen rakentamista. Joskus tämä menettely ohitetaan halusta pelastaa. Suosittelemme voimakkaasti rakentamisen tekniikan häiritsemistä, sillä se on täynnä halkeamia ja muita haitallisia vaikutuksia. Rakennuksen sujuvuuden parantamiseksi on tärkeää lähestyä alkuvaihetta täysin vastuullisesti.

Kuinka laittaa kaasulohko liimaan pienimmillä yksityiskohdilla prosessista

Erityisen säätiön luominen

Yksi tärkeimmistä eroavuuksista tiiliseinästä ja kaasulohkosta on sen syvyys. Ensimmäisessä tapauksessa on erittäin syvä oja, koska seinän massa on suuri. Keskimäärin rakentaa talon sinun täytyy mennä 150-170 senttimetriä niin, että ei ole sakkaus ja seinät eivät epätarkka. Innovatiivisten materiaalien käytöllä yksinkertaistetaan jalustan valmistustapaa - 120 senttimetriä riittää, joskus vähemmän riippuen tulevan rakenteen seinämän korkeudesta ja paksuudesta. 1 kuutiometrin massa on 25-30% vähemmän, minkä vuoksi maaperän paine on vähäinen.

On myös syytä ottaa huomioon lujuusominaisuudet, kun kaasuletkut oikein vahvistetaan, ne ovat 50% vahvempi kuin normaali seinä. Tämä vähentää sakkauksen ja halkeilun vaaraa, minkä seurauksena säätiö voi kaataa vielä 20-25 senttimetriä pienemmäksi.

Koostumuksen osalta se voidaan jättää muuttumattomana, kaataa seos 1: 3 hiekalla ja roskiin, käytä sementtimerkkiä M500. Säätiön paksuus - erittäin tärkeä asia. Sen tulisi vastata tulevan lohkon paksuutta, sallitaan 25%: n poikkeama (esimerkiksi säätölaitteen on oltava vähintään 23-25 ​​cm leveä 30 senttimetrin leveydellä).

Asettamme ensimmäisen rivin säätiölle

Koko rakennuksen laatu ja sen rakentamiseen käyttämät rahamäärät riippuvat siitä, miten "kauniisti" laitat sen. Ja tämä ei ole liioittelua. Vain muutaman asteen poikkeama ensimmäisellä rivillä voi maksaa tuhansia rupleleita kulutustarvikkeisiin, tarkemmin sanottuna muurausliittimeen, jota vietät kymmenen kertaa enemmän. Harkitse yksityiskohtaisia ​​asennusohjeita.

Täällä otamme hiomakoneen ja poistamme kaikki kalkkikivet, laastin "bloopers" ja muut mahdolliset epäsäännöllisyydet, jotka saatiin muottien poistamisen jälkeen. Voit leikata reunat, hieman poista kulmat. Yleensä tehdä kaikki toiminnot, jotka miellyttävät sinua, jotka johtavat absoluuttiseen tasaisuuteen pohja mahdollisimman paljon.

Levitä 2-3 senttimetriä liuosta ja vahva (1: 2 hiekalla ja merkitse M600), niin että siinä on vähimmäisveto. Pyyhkimme lastalla, laitetaan useita kerroksia siististi, ennalta tasoittamalla ne hydraulisella tasolla. Sitten toiset 3-4 kappaletta asetetaan, leikataan uudelleen, joten teemme sarjan loppuun asti, anna "keittää" 10-12 minuuttia.

On tarpeen tasoittaa vasen ja oikea, mutta tämä ei ole päällikön tehtävä. Suurin ongelma on korkeimman tason yhdenmukaistaminen. Jotta voit tehdä kaikki täsmälleen, sinun on otettava laadukas taso, voit käyttää laserlaitteita. Tulosta koko rivi 0: ksi siten, että ääripuistot ovat samalle tasolle ja vedä kaikki muut tasolleen. Tämä voidaan tehdä lisäämällä tai poistamalla liuoksen kerros.

Korjaus 10 kertaa niin, että lohkot ovat täysin rivissä. Se on helppo tehdä, sillä niiden mitat ovat hyvin tarkkoja (poikkeama on enintään 1-2 mm), toisin kuin vaahtobetoni, jossa 1-2 senttimetrin virhe on sallittu. Ensimmäinen rivi muurattu muuraus voidaan pitää täydellisenä, se on vain tehdä vahvistaminen sen päälle, mitä pidämme seuraavassa osassa.

DIY muuraus muuraus

Miten laatia ensimmäinen rivi kaasu-lohko, olemme tajunnut, nyt kääntyvät rakenteen koko rakenne. Tämä prosessi vaatii joitakin valmisteluja ja erikoistyökaluja, vain levitysliiman levitys ei toimi - kerros on epätasaista ja ylitys osuu taskuun paljon. Ensimmäinen vaihe on ostaa erityinen kauha-annostelija. Sen avulla voit käyttää rakennusliimaa 2 mm: n paksuiseksi - ei ole enää mitään järkeä. Seuraavaksi sinun on ostettava itsellesi "sementti". Täällä ei ole paljon valinnanvaraa, sinun tarvitsee vain ostaa muutamia laukkuja kuuluisalta valmistajalta, niiden koostumus ei ole kovin erilainen ja sopii täydellisesti minkä tahansa lohkojen kanssa.

Seuraava askel on hankintojen hankinta. Voit käyttää halkaisijaltaan 5-6 millimetrin sauvoja ja tehdä niistä ristikkoa, mutta useimmat rakennuttajat mieluummin sitovat telineitä, joiden läpimitta on 12-16 mm. Lohkojen leikkaaminen ja täsmällisten mittojen asettaminen, sinun on varastoitava sahalla ja pakollinen vaatimus siitä, että se on kovaa seosterästä. Lohkoa tiivistettäessä on käytettävä raskaaseen kumi-vasaraa (200-280 g), samoin kuin suurikokoisia hampaita, joiden avulla saumoja voidaan tasoittaa ja leikata. Ja älä unohda stroboreze - ilman sitä, työ ei mene. Harkitse askel askeleelta ohjeet kaasulohkon asettamiseen.

Itse asiassa prosessi on hyvin samankaltainen kuin tiilimuuraus. Meidän on tehtävä "kansi", jotta saumat eivät putoa yhteen riviin, kuten tavanomaisessa talonrakennuksessa. Rivien välinen liitäntä tehdään asettamalla "puoli" nurkkaan ja sen jälkeen koko ilmastetun betonin siirtyminen. Piirrä puoli lyijykynällä, näki saha, leikkaa leikkaus uimalla. Sitten me kerrotaan liimakerroksella kauhalla (tulisi tehdä niin paksu kuin eristysmateriaalien asennuksessa) 2-3 mm, liimaa rakennusmateriaali ja kompakti se vasaralla. Joten jatkamme sarjan loppuun saakka.

Tämä prosessi eroaa hieman talon tai autotallin tavanomaisesta rakentamisesta. Ennen kuin laitat kaasulohkon, sinun on tehtävä urat, jotta ne voidaan piilottaa kokonaan. On mahdotonta, että se työntyy ylhäältä, koska liiman tulee peittää se eikä rikkoa tasoa. Käytä manuaalista seinätarraa tekemään 2 uraa (piirrä lyijykynä hallitsijan alle) ja aseta sitten vahvistus siihen (se voidaan leikata tai hitsata hitsausversiolla, jos tarvitset pidempään), joka on peitetty liimalla reikään. Laita kerros päälle koko lohkon päälle ämpärillä ja laita toinen lohko päälle. Joten jatkamme läpi koko sarjan (mahdollista 1 kerran, rakennuttajan pyynnöstä).

Tässä ei ole mitään monimutkaista, tärkeintä on tehdä mittauksia jatkuvasti niin, että kulma ei mene sivulle, muuten se vie hyvin pitkään ja tylsiä aikaa leikkaamaan sitä tai viemään paljon viimeistelyaineita sulkemaan "kallistuksen". Sovellamme tasoa kulman molemmille puolille, mittaamme poikkeaman, jos tarpeen, osua lohkoon (se kestää aina litteä puoli) kumi-vasaralla niin, että se koukistuu liimalla tai päinvastoin - lisää vähän, jos ei ole tarpeeksi millimetrejä.

Ajattelimme, kuinka laitamme kaasulpadin oikein, nyt voit mennä valitsemaan laadukkaita rakennusmateriaaleja ja käyttämään tietoa käytännössä! Muista, että kiire tarvitaan vain, kun kirppuja pyydetään, ja lohkojen asettaminen on tehtävä huolellisesti ja rinteessä jatkuvasti.

Inbud

Ennen kuin hiilihapotetun seinän seinien asentaminen aloitetaan, on tehtävä perustan vedeneristys.

Ensimmäisen rivin asettaminen

Ensimmäisen ristikkäisen ilmastetun betonin rungon kunnolla toteutettu muuraus vaikuttaa suuresti koko rakennuksen tarkkaan geometriaan. Jos ensimmäinen rivi on kunnolla asetettu, myöhemmien rivien asettaminen vie paljon nopeammin.

Liuokseen on lisättävä vesipitoista lisäainetta ja liuosta voidaan käyttää tavallisella lastalla. Vedenpitävä lisäaine on välttämätön estämään ilmastetun betonin imemästä nopeasti kosteutta liuoksesta. On tunnettua, että hyvää voimaa varten ratkaisu ei saa nopeasti kadota kosteutta.

Kun olet asentanut betonilohkon, tarkista sen taso ja kiinnitä se kumivasaralla. Tavallista vasaraa ei voida käyttää, koska se vahingoittaa lohkojen pintaa. Käytä vain kumia vasara.

Uskotaan, että ensimmäisen rivinaminaation suorittamista ei tarvita, koska lohkot sijoitetaan säätöön. Ja jotkut ihmiset tekevät juuri niin - he eivät vahvista ensimmäistä riviä lohkoja, lähinnä säästämään rahaa, ja siksi he saavat ongelmia kuormitettujen seinämien halkeamien, aukkojen yli olevien siltojen osissa jne. Ja aine pysyy tietenkin hiilihapotetulla betonilla. Tästä tulee kaikenlaisia ​​puheita: "Hiilihapotettu betoni on huono materiaali, sillä on heikko puristuslujuus, hiilihapotettu betoni ei ole rakenteellinen materiaali jne.", Mikä on itse asiassa täydellistä hölynpölyä. Ainoastaan ​​asennustekniikan vika on syytä syyttää, joten on tarpeen vahvistaa ensimmäistä, joka neljäs rivi murroksista ja rivi ikkunan aukkojen alapuolella.

 • Seuraavien rivien asettaminen
 • Höyrystetyn betonin vahvistaminen
 • Ilmastetun betonin valmistusvaiheet

Hiilihapotetun talon rakentaminen. Osa 1

Toiselle vuodelle rakennetaan hiilihapotettua taloa. Tässä artikkelissa yritän kertoa sinulle hiilihapotetun talon pääkohdista: seinien ja kattojen rakentamisesta. Haluan vain huomata, että nämä suositukset soveltuvat vaahtobetonin taloon. Nämä materiaalit ovat hyvin samankaltaisia, eikä niitä aina ole mahdollista erotella ulkoisesti.

Kuljetus ja varastointi

Huolimatta siitä, että materiaali on erittäin kevyt (yksikön paino ulkoseinälle voi olla noin 22-26 kg), toimitus tapahtuu lavoilla. Ja jokainen heistä painaa noin tonni. Eli tarvitset erikoistekniikan.

Vaunu, joka vie kaiken paikan päälle

Nosturi, jossa käytetään pehmeitä nauhoja, kuten tässä tapauksessa. Joko nosturi, jossa on saranan haarukkavaunu tai trukkien kuormain.

Hiilihapollisen betonin pohja- ja muurausseinät

Rakennettaessa taloja ilmastetusta betonista, monoliittiset nauhat ja monoliittiset laatat ovat sopivia. Tässä tapauksessa ilmastetun betonin seinät on pystytetty kellariin betoniteräkselle (teräsbetoni).

On tärkeää, että säätö on tasaisesti horisontaalinen. Korkeimman ja pienimmän kulman välisen eron on oltava enintään 30 mm. Myös perustuksen ja muurauksen välille on tarpeen tehdä vedeneristys joko rullamateriaalista tai vedeneristysseoksesta. Hän asetti ensimmäisen lohkon rivin, mutta aina sementti-hiekkalaastiin. Vedeneristys on tehtävä sisäseinien alapuolella.

Talon laatu riippuu ensimmäisen riveen hiilihapollisen betonivaihtelun laadusta. Jos haluat asettaa rivin tarkalleen, sinun on käytettävä majakkolohkoja. Niiden välissä kiinnitysjohdot tulisi kiristää, jonka mukaan lohkon asentoa tulisi säätää kumimetsällä.

Vihje: Jos joissakin paikoissa olevat lohkot eroavat toisistaan ​​korkeudella, niin eroa on hierottava erityisellä tasolla. Ei ole mitään kauheaa pienissä erossa 0,5-1 mm, jos niitä ei ole paljon. Jos niitä on enemmän, on jokaisen rivin kohdalla venytettävä horisontaaliset ja pystysuorat venytysjohdot ja tasoitettava tasaisesti.

Toinen ja seuraava rivi

Kaikki seuraavat rivit voidaan asettaa sementti-hiekkaseokseen. Mutta tätä ei pitäisi tehdä, koska moderni ilmastettu betoni on hyvin sileä. Sinun on käytettävä erityistä liimaa ilmastetulle betonille. Kiitos hänelle, lohkot ovat toisistaan ​​vain pari millimetriä. Tämä estää kylmän tunkeutumisen lohkojen väliin.

Kuten näette, lohkot ovat käytännössä toisiaan, ilman aukkoja.

Höyrystysbetonin valmisliiman on oltava sellainen, että kun se on kiinnitetty lohkoon, jossa on lovettu lasta, urat eivät menetä muotoaan. Liiman ei kuitenkaan pitäisi olla liian paksu. Sovita liima vaakasuoraan on parasta kelkalla. Kerroksen paksuus tulee ulos vain 2-3 mm. Ja kylmä ei tunkeudu.

Yhden rivin lohkojen sitomiseksi sinun on käytettävä lovettu lasta. Ja käytä hiutaloitua betonia liimoihin lohkojen sivuseinissä muutamassa millimetrissä. Jos käytetään ura-kampa-järjestelmää, se kannattaa silti. Tämä järjestelmä antaa ylimääräisen joukon koko seinää.

Muurausraudoitus

Rakenteiden vahvistaminen on välttämätöntä seinien kovettumiselle suhteessa tuulen, lämpötilan muutoksiin, pohjan perustasoon ja rakennuksen kutistumiseen. Jos näin ei tehdä, kevyet halkeamat kulkevat talon ympärillä. Vahvistukseen on kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen on pakollinen. Toista käytetään harvoin, koska sitä ei yleensä tarvita.

Ensimmäinen on horisontaalinen vahvistus.


Vaakatasoiset vahvistuslinjat

Kun lohkon paksuus on 250 mm, on tarpeen vetää puolet 60 mm kullakin muurilla olevista reunoista järjestämään kaksi aivohalvausta. Vahvistuksessa on käytettävä halkaisijaltaan 8 mm: n teräs-aaltopahvipalkkeja. Kahden tangon liittämiseksi riittää, että ne asetetaan päällekkäin vähintään 300 mm: n etäisyydelle.

Kulmat urissa suorittavat välttämättä pyöristystä.

Ennen raudoituksen asettamista akselit täytetään ilmastetulla betoniliimalla 2/3 syvyydestä. Vahvikkeen painamisen jälkeen ylimääräinen liima poistetaan.

Kun olet leikkauttanut strobin läpi, poista aina pöly ja sirut harjaksella.

Vihje: kun käytät manuaalista seinäkytkintä, tulee pieni pöly ja krosheva, mutta tämä on varsin monimutkainen käsityö. Jotta voittot saadaan varmasti tasaiseksi, voit asettaa suoran alustan haluttuun lohkon riviin ja naulata sen pitämällä se. Ja sen mukaan, samoin kuin sääntö, johtaa seriffia.

Toinen menetelmä on pystysuora vahvistus. Tällöin se suoritetaan kulmissa ja rakennuksen joissakin seinissä, jotta perustus voidaan yhdistää ylemmän monoliittisen vyön kanssa. Edut voidaan erottaa toisistaan ​​lisäämällä rakennuksen vakautta tuulen suuntaan, mutta miinusalueilla luodaan kylmän sillat näissä paikoissa.

Tämän talon kori on valmistettu 20 mm: n vanerista, joka on kasteltu kosteudenkestävällä nesteellä. Se kyllästetään, jotta sitä ei ole taivutettu, ennen kuin raudoitettu betonirakenne kuivuu.

Kaasuputkien asettaminen: tärkeimmät kohdat työssä

Voit rakentaa minkä tahansa rakenteen lyhyessä ajassa, jos käytät rakennusmateriaalia kuten hiilihapotettua betonia. Pieni paino, helppokäyttöisyys ja suuret kaasulohkojen mitat - kaikki nämä ominaisuudet mahdollistavat talon rakentamisen omin käsin mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Kun otetaan huomioon kaikki hiilihapotettujen betonien ja vaahtolohkojen edut, tärkeimmät vaatimukset ja suositukset on kehitetty:

 • GOSTin vaatimusten mukaisten kaasuliesien käyttö.
 • Höyrytettyä betonia on sijoitettu kolmella tavalla: yksi lohko käyttäen rutiiniketjuista ligaatiota, kaksi lohkoa - pystysuuntainen järjestysligaatio ja kaksi lohkoa, joissa on kerrosten väliset liitokset tikkailla tai ankkurilevyillä.
 • Höyrytettyä betonia on valmistettu liimaseoksella.

Mitä estää käyttää

Seinien asentaminen on suositeltavaa kaasubetonia, GOSTin asiaankuuluvia vaatimuksia. Vaahtolohkon laakeri-seinät on pystytettävä autoklaavin menetelmästä tehtyihin lohkoihin. Tämä pätee jopa 20 m: n korkeisiin muurattuihin seiniin.

Mitä liimaa käytetään

Kaasulohkojen asentaminen suoritetaan ohutkerroksisella liimaseoksella. Liiman kulutus kerroksen paksuudella 2 mm on paljon pienempi, jos käytettiin tavallista sementtilaastia. Tämä liiman paksuus on matala lämmönjohtavuus.

Perustamismenetelmät

Tällainen kysymys, kuinka laittaa vaahtolohkot, millä tavoin valita, riippuu seinän tyypistä (ulkoiset, sisäiset, tukevat, itsekantava) kerrosten lukumäärästä (myöhempi kuorma).

 1. Aseta yksi vaahtoblock käyttäen ketjun ligaatiota. Jos seinämän paksuus on enintään 300 mm, hiiltyneen betonin asentaminen on yhden pylvään paksu.
 2. Kahden vaahtolohkon sijoittaminen pystysuoran järjestysligaation avulla, arvo - 0,5 vaahtolohkojen seinämän paksuus. Vaihtoehto lohkojen kaistaleella on myös mahdollista käyttämällä tychkovy-rivejä kahdessa rivissä.
 3. Asettelu kahdella vaahtolohkolla - pystysuuntainen järjestysligaatio ja kaksi lohkoa, joissa kerrosten liittäminen tukeilla tai ankkurilevyillä. Tässä menetelmässä höyryä läpäisevä eristys asetetaan lohkojen kerrosten väliin. Liitoselementteihin käytetään aallotettua vahviketta korroosionkestävällä pinnoitteella, paksuus 2 mm, ruostumaton teräs, lasikuitu tai basaltti-muovielementit. Ne on asennettu vaahtolohkojen muuraukseen liimaliitoksissa.

Muuraus valmistelu ja tekniikka

Kaasuputkien valmistus

Höyrytetyt betonilohkot myydään sekä pakkauksissa että ilman sitä. On parempi ostaa muovikelmuihin pakatut lohkot ja purkaa ne pakkaamattomina, kun niitä käytetään. Tällöin ilmastettu betoni suojataan saostuksesta. Ennen käyttöä on poistettava pakkaus ja annettava ilma lohkoille.

Liimavalmiste

Miten asianmukaisesti kasvattaa liimaa? Vaahtolohkoihin tarkoitetuille liimapakkauksille annetaan yksityiskohtaiset valmisteluohjeet, joita on noudatettava tiukasti. Liimaseos laimennetaan lämpimässä vedessä ja sekoitetaan sekoittimissa, betonisekoittimiin, kunnes massa on homogeeninen ilman kuivia hiukkasia. Huomaa, että juuri valmistettu liuos säilyttää ominaisuutensa 3 tunnin ajan, minkä vuoksi ei ole syytä vaivata suurta määrää, ja on suositeltavaa sekoittaa olemassa oleva liuos säännöllisesti.

Valmistelutyö ennen ensimmäisen rivin asettamista

Ensimmäisen rivin vaahtolohkot asetetaan valmiiksi pohjalle. Niiden välillä on tehtävä vaakasuora vedeneristys. Se estää siten kapillaarivuodon. Bitumimateriaalia käytetään vedenpitävyyteen. Liitoksissa tai kulmissa rullat ovat päällekkäin jopa 10 cm. Jos pohjan pinta on epätasainen, voit valmistaa tasoitusseoksen omiin käsiisi 1/3 sementistä ja hiekasta.

Tasoittavat kulmat, risteys

Kuinka luoda ensimmäisen rivin vaahtolohkot tarkalleen? Tämän kulmien tasoittamiseksi suoritetaan kulmavalaisin vaahtolohkot. Lohkot asennetaan nurkkiin, tasoitetaan tasolla, tarvittaessa asentoa säädetään kumivasaralla. Seuraavaksi johto kiristyy ja se sijaitsee kaasulohkon yläpinnalla ja enintään 3 mm: n päässä niistä. Seinän keskellä voit asentaa ylimääräisen majakka-vaahtolohkon, jotta vältyt leikkauksesta. Tulevaisuudessa johto on jo kiinnitetty muurien liitoksiin.

Liimahakemus

Liimaseosta levitetään valmistetulle pinnalle, joka ei sisällä roskia ja pölyä. Käyttämällä lovettua lastalla levitetään liimaa omiin käsiinsä aikaisemmin asetettujen ilmastettujen betonilohkojen sivupinnoilla. Seoksen valmiin koostumuksen on oltava sellainen, että käytettäessä lovetettua lastalla (tai käyttämällä lastalla) seoksen urat eivät tartu toisiinsa. Liiman paksuus on noin 2 mm. Kuivalla säällä on suositeltavaa kostuttaa lohkojen pinta ennen liimaliuoksen levittämistä.

Pinoamislohkot

Seuraavaksi liima pinotaan lohkoilla omilla käsillä. 15 minuutin ajaksi ilmastoituja betonilohkoja voidaan silti säätää. Kuivauksen jälkeen on välttämätöntä poistaa kaikki epäsäännöllisyydet hiomalevyllä eli tasoittaa pinta pölyn poistamiseksi. Vain silloin voit jatkaa vaahtoblokkien myöhemmäksi asettamista. Hionta vähentää liiman myöhempää kulutusta, tekee omalla kädellä tarkemman. Sahauslohkojen kohdalla on yleiskatsaus vaahtolohkoihin käytettävien työkalujen yleiskuvaukseen.

Muurausraudoitus

Miksi vaahtolohkojen rakentamiseen liittyy halkeamia? Syynä tähän ovat monet: maaperän sulatus, lämpötilan lasku, virheellisesti laskettu kuormitus seinille, laasti, joka on valmistettu heikentyneistä, paksuista saumoista. Ennen vaahtolohkojen asianmukaista asettamista on tarpeen ennakoida kaikki tekijät, jotka myöhemmin vaikuttavat seinämärakenteiden halkeamien ja muodonmuutosten esiintymiseen.

 • laakeripinnat;
 • joka neljäs rivi;
 • pitkät seinät kuormien kestävyyden lisäämiseksi (sivutuulet);
 • jos se odottaa suurta kuormaa;
 • ensimmäinen rivi, joka sijaitsee säätiössä;
 • ikkuna-aukkojen alaosat.
 • muuraus talvella

Vaahtobetoni on solumuovi, joka on sekä etuna että epäedullisena. Edut ovat, että materiaalilla on alhainen lämmönjohtavuus. Haitta on sen korkea kosteuden absorptio.

Höyrytettyä betonia ei saa käyttää märkäajossa eikä alhaisissa lämpötiloissa talvella.

Suosituksia, kun teet hiekkatehoseoksesta talvella töitä

 • Oman käden käsiin asettaminen vain kuivalla säällä, lämpötila + 5 ° C;
 • Talvella liima-aineen käyttö solujen betonille pakkasnesteen lisäaineilla;
 • Lisää lämmin vesi talvella sekoitettaessa liimaa;
 • Liima-sekoitus käytettäväksi puoli tuntia;
 • Höyrytettyjen betonilohkojen varastointi, liimapussit huoneeseen +5 ° C: n lämpötilassa;
 • Ennen vaahtolohkon levittämistä puhdista pinta pölystä ja ylimääräisestä laastista edellisestä rivistä ja tasaa liima lovettuun lastalla;
 • Taukojen aikana muurauksen yläosa on peitettävä vedenpitävällä materiaalilla talvella. Tämä estää kosteuden pääsyn lohkoihin;
 • Yksikerroksisissa taloissa, joissa alue ei ylitä yleensä 100 m2, voit tehdä sen itse rakennustyömailla, jotka suojaavat koko rakennustyömaa. Tässä lämpö-aseita käytetään ilman lämmitykseen.

johtopäätös

Tarkastelimme tärkeimpiä kohtia, kun asetettiin hiilihapotettuja betonilohkoja. Jos lähestymme asiaa vastuullisesti, sinun on otettava huomioon tärkeimmät kohdat:

 • GOSTin vastaava hiilihapotettujen betonilohkojen valinta;
 • liiman laatu;
 • vahvistaminen;
 • putkien kulmat;
 • tasolla;
 • lämmin ja kuiva kausi.

Vain tässä tapauksessa rakentaminen ilahduttaa sinua monta vuotta.