Miten roskarikiven asennus tehdään?

Raakakiviä kutsutaan epäsäännöllisen muotoisiksi suuriksi paloiksi:

Kivien pituus vaihtelee 150 mm: stä 500 mm: iin. Eräänlainen raakamakivi (rappaus) on mukulakivi (lohkareita, joiden reunojen pituus on enintään 300 mm).

Vahvuuden lujuuskivi jaetaan seuraaviin lajikkeisiin:

 • korkea lujuus (lujuus yli 50 MN / m 2),
 • keskilujuus (15 MN / m 2 - 40 MN / m 2),
 • alhainen lujuus (2,5 MN / m 2 - 10 MN / m 2).

Tulevaisuuden olosuhteista riippuen pakkasenkestävyyttä koskevat vaatimukset asetetaan alustalle (15-300 jäädytysjaksoa).

Pitkästä aikaa siitä lähtien kun ryöstelykivi oli yleisesti sovellettu munimiseen:

 • viemä kanavien
 • rakennusten säätiöt
 • lisäseinät,
 • hydrauliset rakenteet,
 • pidikkeet, jne.

Kivipohjan muurausseinät

Runkorakenteiden tekeminen käytti luonnollisen alkuperää olevia kiviä epäsäännöllisellä tavalla. Tämän materiaalin helppokäyttöisyys on se, että tiilien puutteissa tai sen puuttuessa paikallisia materiaaleja voidaan käyttää rakennusten ja säätiöiden kellariseinien rakentamiseen.

Laying on tehty neocolonous tai lähes kivi kivet kerroksittain 30 cm muottiin ja tiili viilu. Ennen käyttöä rakeinen kivi puhdistetaan perusteellisesti, ja ylimitoitetut kivet murtuvat kelkkasahan avulla.

Kiviarvojen paino on yleensä noin 30 kg. Kivien jakamista kutsutaan sokkeloiksi. Samalla teräviä kulmia katkaistaan ​​tuloksena olevista pienistä kiveistä ja pyrkivät antamaan oikean geometrisen muodon.

Pinoamisprosessin aikana saappaat sulatetaan liuokseen vasaramakilla. Jäljelle jäävät työkalut, joita tarvitaan raunioiden muuraukseen, samoin kuin tiilimuuraukseen.

Koska kivet ovat epäsäännöllisiä ja erikokoisia, on silti vaikea sitoa ompeleita. Tässä suhteessa on tarpeen poimia kivet, joilla on lyhyt sivu - paka ja pitkä sivu - lusikka.

Ne lomitetaan vuorotellen, vuorotellen ensin riviin rosoisia kiviä, sitten lusikankivillä (kuten tiilimuodostumat). Seinien risteyksissä noudatetaan samaa sääntöä.

Tyyppien tiilimuuraus

Kehittyneitä muuraustyyppejä raunioista (raakakivi):

 • laittaminen alla spatulan,
 • muuraus "lahden alla"
 • muuraus, jossa värähtely tiivistää.

Asettelu "lapion alla"

Tällainen muuraus suoritetaan vaakasuorissa riveissä, joiden paksuus on enintään 25 cm. Ensinnäkin ne toteuttavat kiviä. Säiliöt täytetään liuoksella, jossa on raunioita (ns. Murskattua kiveä), ja sutuurojen sidokset suoritetaan.

Rivien koko pituus saumojen paksuuden tulee olla sama ja korkeintaan 15 mm. Rivillä voi kuitenkin olla eri paksuus.

Alarivillä on kuiva, ilman ratkaisua. Kivet samaan aikaan käyttävät suuria ja suunnattu sängylle alas. Toisessa ja seuraavassa rivissä kivi asetetaan vastavalmistuneeseen liuokseen, joka häiritsee sitä tampingilla.

Ristiriidan väliset aukot ovat täynnä hienoja soraa, joka sitten kaadetaan laastilla - tämä antaa sinun täyttää täydellisesti muurauksen kaikki aukot. Käyttämällä muoviratkaisua he jatkavat muurausmuodostusta ompelemalla.

Tekniikka, jossa makaavan buta "lapion alla"

Ensimmäiset virstanpylväät. Jo ennen ulkoseinän ja sisemmän merilinjan pystyttämistä (majakan sisä- ja ulkopinta) asennettiin majakkikivi risteyksissä sekä 4 m - 5 m: n suorissa seinissä.

Sitten ne kiinnitetään muurien 2 puolelta, jolloin kiinnityslinjat kiristetään - niiden avulla muurauksen nostamisen aikana suoruus tarkistetaan seinän tai pohjan ulkopuolelta. Saadakseen selville ensimmäisen rivihollan vakauden, kivet ensin kuivataan.

Sitten, kun kiven lopullinen asema muurauksessa on määritetty, kaadetaan kerrosta laastia (kiveä alun perin nostetaan). Sitten liuoksen kivi on helppo tapella vasaralla, minkä seurauksena se hiukan saostuu.

Laskamisen jälkeen mailit alkavat täyttää zabotki (säätiön keskellä). Nipussa oleva ratkaisu pannaan lapioon. Ratkaisun pitäisi olla tarpeeksi ylimäräistä ja kivien sijoittelun aikana sen pitäisi vuotaa pystysuorassa ja vaakasuorassa saumassa raunioiden välissä.

Vaarnan tarve on alhainen: voit käyttää eri kokoisia ja muotoisia kivet, mutta muista noudattaa ompeleiden liittämistä (vaihda heiluja lusikoilla).

Niinpä, että kiviä puristetaan tiukasti yksiin, niitä on pidettävä tiekartoituna, vasaralla. Muurauksen aikana myös munintaprosessin tulisi varmistaa, että saappaat eivät kosketa toisiaan ilman ratkaisua, koska se vähentää sen vahvuutta.

Lopettanut työtä zabutkoy, siirry raunioihin muuraus. Samanaikaisesti kevyesti napauttamalla vasaraa, ja rikki liuoksella täyttää kaikki aukot. Jokainen pinottu rivi tasataan, lisäämällä puuttuva ratkaisu sekä täyttämällä aukot. Tällainen toimenpidekokonaisuus havaitaan kaikkien myöhempien rivien asettamisen aikana.

Yksi tyyppinen munimisen alla on lapaluu. Sitä käytetään seinien, pilarien rakentamisessa. Tässä on tarpeen valita saman korkeuden omaavat kivet ja soveltaa mallia.

Toinen muuraustyyppi "lapsen alla" on muuraus, jossa etupintojen vitsi. Sen erityispiirteitä ovat se, että kiven etupinnalle kaikki ennalta määrätyt epäsäännöllisyydet ennen sisempää tai ulompaa maata sijoitetaan valmiiksi. Tällaista muurausta käytetään kellareiden, pilarien seinien järjestelyssä.

Materiaalissa "terän" alla olevissa asennusosissa sileät pinnat voidaan saada, vaikka kivillä ei ole normaalia kuivumista ja tasaisuutta. Tällä laskutavalla ei ole tarvetta suorittaa viivoja ja kulmia.

Asettaminen "lahden alle"

Jos haluat tehdä "laiturin alla", käytetään kivipintoja, joissa ei ole erityistä valintaa, samoin kuin virstanpylväiden asettaminen. Jäykkyyden syvyys tiheän maaperän kanssa saavuttaa 1,25 m. Asettelu toteutetaan ilman muottirakennetta, ts. rungon seinämillä.

Tämäntyyppistä muurauslaitetta käytetään ei-sitomattomaan maaperään. Pohjimmiltaan tätä rakennusta käytetään rakennusten rakentamisessa korkeintaan kaksi kerrosta. Valmistuneen kaivon seinät ovat selkeät. Kaivannon pohja on tasaisesti tasoitettu, minkä jälkeen kuorikerroskerros kuivataan kerrostumalle (paksuus noin 10 cm), jonka paksuus on noin 30 cm.

Kivet sopivat tiukasti, sitten, kuten ensimmäisessä suoritusmuodossa, murskattua kiveä. Sitten kaadetaan nestemäistä liuosta siten, että sen paksuus on 10 cm kivikerroksen yläpuolella. Sitten jälleen asettaa kerros kiviä.

Muuraus tärinän tiivistämisellä

Tärinän tiivistyminen antaa raunioille lujuuden suuremman lujuuden kuin "terän alla" lujuus 25% -40%.

Suorita tämä kytkin seuraavasti. Levitä kuiva ensimmäinen rivi, täytä kaikki kivet kivien välissä, sitten levitä liuos, jonka koko on 4 cm - 6 cm.

Sen jälkeen asenna tärytin, joka on tarkoitettu asennuksen lujittamiseen. Tärinää jatketaan, kunnes liuoksen liottaminen muuraukseen loppuu.

Seuraava rivi suoritetaan menetelmällä "terän alla". Peitä se liuoksella, värähtelee uudelleen.

Levittäminen vibrokompaation avulla suoritetaan epäpuhtauksille, joissa on kaivon seinä tai muottipesä.

Usein on välttämätöntä tehdä koristeellinen pinta, ts. "Syklopea" muniminen. Tämäntyyppisen muurauksen suorittamiseen sovelletaan kivet. Ne asetetaan virstanpylväksi, antaen pinnalle epämääräisen kuvion. Samalla suorita kuperat saumat, joiden leveys on 2-4 cm ja kirjoita ne sitten.

Kivipuutarhojen muuraus

Tukimuurit raunioista kivi koska sen paino on valtava tarpeeksi eikä vaadi mitään erityisiä sidos mäkeä, kuten tehdään rakentamisen tukimuuri puun. Mutta seinät laitteen tekniikka on ominaista useita tärkeitä vaatimuksia, joiden massiivinen muuri kivi ei vaadi muita huolenaiheita ja kestää vuosisadan ilman näkyviä vaurioita. Erityisesti aloittelijoillemme tarjoamme märkäpesämismenetelmää, joka kompensoi kokemuksen puutetta.

Mitä tarvitaan buta-seinän rakentamiseen?

Ei niin paljon työkaluja tarvitaan, ja useimmat niistä ovat saatavilla jokaisen kodin käsityöläisten:

 • Leikkiä käytetään alkuvaiheessa tehdä kaivanto seinälle:
 • tiivistetyn maaperän tiivistys ja vuodevaatteet tiivisteen perustamiseksi;
 • Ruletti- ja rakennustasoa käytetään merkitsemään alue ja veneen jännitys suoruuden ja halutun seinämän kaltevuuden säilyttämiseksi.
 • taltan avulla talut leikataan haluttuun muotoon;
 • vasara, jota käytetään kivien tappamiseen ja hakkuun;
 • vahakerhot tai värikynät merkitsevät kiven ennen haketusta;
 • lastalla levitetään sänky ulos laastista ja täytetään nivelet

Älä unohda henkilökohtaisia ​​suojavarusteita:

 • silmälasit, joissa on iskunkestävät lasit, suojaavat silmiä silmukoilta, kun ne ovat haalistuneet;
 • Rukkaset säästävät käsiä vahingoilta;
 • kengät, joiden kova kärki suojaavat sormesi, kun kivi putoaa.

Rakennusmateriaaleista on ostettava:

 • 1 tonniin 1 m 3: n seinämää kohden;
 • 2 cm: n suurimman pirstun kiviä pohjan alapuolelle ja kuivatuskerrokselle;
 • geotekstilöitä, jotka ovat 30 cm: n päällekkäisillä nauhoilla saumojen kohdalla;
 • nailonkaapeli ja kiinnitystapin seinämän muotoilun merkinnät;
 • pakkasenkestävä rakennusmassa kiven asettamiseen.

Suosittelemme ostaa valmiina seoksena, maallikolle paljon helpompi työskennellä valmisseokseksi, varsinkin kun se täytyy nostaa pieniä määriä treenata noin puolitoista tuntia. Muista, että pitkän tauon lakaisun valmistelun ja käytön välillä vähentää laastin lujuutta.

Minkä kiven haluat valita kiinnitysseinälle?

Koska kiinnitysrakenteen täytyy rajoittaa paljon maaperän paineita, kiven on oltava riittävän vahva. Uskotaan, että kaikkein kestävä - graniitti romukuvio. Itse asiassa jotkin graniittityypit voivat olla vähemmän kestäviä kuin tiheä kalkkikivi tai hiekkakivi. On hyvä luottaa kiven dokumentointiin määriteltyihin puristuslujuusindikaattoreihin. Tämän arvon tulisi olla 150-300 MPa laitteen pidikkeitä varten. Tällaisilla indikaattoreilla on graniitti, hiekkakivi, kalkkikivi.

Rikkakivien massa voi nousta 30 kg: iin ja vieläkin enemmän. On parempi purkaa se kiven purkamisen jälkeen:

 • suurimpia näytteitä käytetään kiinnitysseinämän alempaan riviin (perustukseen);
 • etuseinälle ja muurattujen puolien takapuolelle (niitä kutsutaan verstiksi) valita melko suuret kivet, mieluiten suhteellisen tasaisella pinnalla niin, että seinä näyttää houkuttelevalta;
 • muurausmateriaalin sisäpuolelle (zabotki) käytetään pieniä kiviä.

Jos osa kivistä on ulkonevat terävät osat, ne esikäsitellään vasaralla ja taltalla. Pieniä siruja käytetään täyttämään aukot kivien väliin.

Runkorakenteiden seinien ominaisuudet

Tukirakenteiden mahdollisten viko- jen poistamiseksi tehdään kiven seinämä, jossa on kaltevuus mäkeä kohti (noin 8 cm korkeudessa julkisivuseinässä). Tällä laitteella ei ole tarvetta veden hävittämiseen mäen yläosassa. Seinän takaosassa tulisi olla hieman mutkan suuntainen.

Mäen ja kiviseinän välissä järjestetään soraa salaojitus. Takatäytteen pohjan rei'itetty tyhjennysputki. Kaikki rakenneosat suojaavat geokätkemäisiä hiukkasia vastaan ​​tukkeutumiselta. Tämä estää seinämän osan leviämisen vaaraa pohjavedellä.

Alustan leveyden on oltava vähintään 60 cm halutun stabiilisuuden aikaansaamiseksi. Mitä korkeampi on pidätysseinä, sitä laajempi säätö tulee. Seinän yläosan leveys on yleensä 40 cm.

Koristekivet muurattuina

Rikkakivin epäsäännöllisen muodon vuoksi on paljon vaikeampaa saavuttaa täydellinen muuraus. Tämän tehtävän helpottamiseksi kivet voidaan vuorotellen sijoittaa pitkiin (lusikat) ja lyhyisiin (taivutettu) sivuihin. Kivet on sijoitettava niin, että ompeleiden ligaatiota havaitaan sekä vaaka- että pystysuunnassa (ts. Saman kivirajan ja viereisten rivien välillä).

60 cm: n korkeudella ja seinän viimeisellä rivillä tehdään myös kivien ristiin sijoittaminen muurauksen etu- ja takaseinämien liittämiseksi. Tämä tekniikka vahvistaa huomattavasti seinän rakennetta. Tee näin valitsemalla kivet, joiden pituus on yhtä suuri kuin seinän leveys tai pienennä haluttuun kokoon pitkäkiviä. Kaikkien näiden rivien kivet on mahdollista sijoittaa muurien yli, mutta tavallisesti ei ole niin paljon pitkäkiviä, joten ne asetetaan suunnilleen samalle etäisyydelle toisistaan.

Tämä on tärkeää: älä rakenna omaa kiveä pitämätön seinäsi yli 100-120 cm, koska ilman kunnollista rakennuskykyä voit tuskin tehdä kaikkea virheitä. Oikein toteutettu muuraus pitäisi näyttää tältä:

Kuinka leikata kivi

Jos haluat leikata kiven pituudeltaan tai paksuudelta, käytä muurarin taltta ja vasaraa. Vasaran optimaalinen paino tähän tarkoitukseen on 5 kg. Yritä ensin kivi asennuspaikalle ja laita vahakynätrippi, johon haluat leikata kiven.

Jakamista varten taltta kohdistetaan katkaisuviivaan hieman vinosti irrotettavan puolen suuntaan ja voimalla, joka iskevät vasaralla. Seuraavaan puhallukseen taltta asetetaan siten, että sen puoli on katkaisulinja, ja toinen puoli on jo katkaistun osan yläpuolella. Kiven leikkaamiseksi paksuutena haketuspuoli käännetään alas.

Kiven koon pienentäminen on työläs prosessi, mutta ei kiirehdi välttää vahinkoa. Älä unohda käyttää suojalaseja, joilla on erityiset iskunkestävät lasit.

5 tärkeätä sääntöä laastin käsittelyssä:

 1. Seinämän täytteen täyttämiseksi seos on laimennettava nestemäisemmällä (lisää veden määrää 1,5-2 kertaa verrattuna ohjeisiin). Kaikissa myöhemmissä riveissä käytetään muovisia liuoksia, jotka on valmistettu tarkasti ohjeiden mukaan.
 2. Jotta laastin liuos ei kuivu ennen haluttua voimaa, se joko kostutetaan vesisumulla tai peitetään kalvolla. On erityisen tärkeää noudattaa tätä ehtoa kuumilla ja tuulisilla päivillä.
 3. Työ on tehtävä yli +5 ° C: n lämpötiloissa.
 4. Asennettaessa kivet, laastin tulee myös täyttää tiilen pystysuorat liitokset. Ratkaisun puute pystysuuntaisissa saumoissa pienentää kiinnitysseinämän lujuutta.
 5. Kiinnitä ylimääräinen laasti, joka puhuu muurien etupuolella, puhdistetaan huolellisesti puhdistamalla kivet.

Askel askeleelta ohjeet kiinnitysseinämän rakentamiseen

Vaihe 1. Kaivannon valmistelu

Kaivannon syvyys määräytyy maaperän jäädyttämisen mukaan. Alueilla, joilla on lieviä ja lämpimiä talveja, riittää pysähtyä tällä syvyydellä, mutta useimmissa Venäjän osissa, joilla on vaikeat talvet, on parempi olla 10 cm alle jäätymisen tunkeutumisasteen alapuolella. Kaivannon leveys on järjestetty 60 cm korkeammalle kuin tukiseinän paksuus pohjassa. Maaperä tiivistetään tiivistämällä käsin.

Vaihe 2. Geotekstiilien asettaminen

Geotekstiilit levitetään täyttämään koko kaivon pienellä kankaalla, joka ylittää kaivannon korkeuden molemmin puolin. Levyt limittyvät päällekkäin 30 cm: n päällä. Muurauksen pystyttämisen aikana geotekstiilikangas kiinnitetään rinteeseen useilla kivillä.

Vaihe 3. Asettaminen perustaksi

Soraa kaadetaan 15 cm: n kerrospaksuuteen, joka on tasoitettu lapioineen ja tiivistetty tiiviisti jyrsimellä. Syväkuoppojen pudotessa maaperän paksuus voi nousta jopa 50 cm edellyttäen, että pohjakerroksen alapää on vähintään 20 cm syvä. Paksempia täyttöä varten ripottele soraa, tasoittaa ja tiivistä kerroksittain.

Vaihe 4. Muurausmerkki

Valintaseinän sivuilla kaksi tasoa ajetaan muurien etu- ja takapuolen viivaa pitkin. Stakes kallistuvat haluttuun kulmaan. Panosten väliin ne kiristävät johtoa, jota käytetään valvomaan kiven talteenottoa seinään.

Vaihe 5. Säätiön asennus

Ensimmäinen rivi on levinnyt suurimmista kivistä kuivana, asettaen kivet tikariin alaspäin. Kivet ovat järkyttyneet pukusuunnassa. Suurten kivien väliset aukot ovat täynnä pieniä ja soraa (tai roskaa). Pienet kivet ovat myös särkyneet. Sitten kaikki kivet välissä on nestemäinen liuos.

Vaihe 6. Ensimmäisen kiven rivi

Määritä ensimmäinen kerros - kivirajat etu- ja takaseinän ulkoreunaa pitkin. Kivet asetetaan ensin kuivaksi, valitaan ne siten, että ne estävät perustuskiven liitokset. Kivien pitäisi olla tasaisesti eikä heilahtaa. Aloita rivin asettaminen äärimmäisten kivien ja niin sanotun majakan valinnalla 4-5 metrin välein. Varmista, että kivien sijainti on kireät johdot varmistaaksesi seinän sileän pinnan. Varmista, että kivet on valittu oikein, nosta niitä, aseta liuos kerrokseksi 4-5 cm, laita kivi ja siepata se vasaralla.

Asennetun virstanpylvään asettamisen jälkeen ne täyttävät pienempien kivien välisen tilan, samalla kun varmistetaan, että kallion kivet asetetaan sidokseen. Zabutka sopii myös sängyn ratkaisuun. Se olisi tarkkailtava huolellisesti, jotta kivien väliset raot täyttyisivät myös laastilla. Pienet aukot ovat täynnä kivet tai rauniot.

Vaihe 7. Kolmannen ja seuraavien rivien asettaminen

Johdot liikkuvat pitkin pylväitä seuraavan rivin korkeuteen ja kivet asetetaan samalla tavalla: ensin versts, sitten zabotka. Vaikeus on kuitenkin siinä, että saumojen liittämisen ei pidä olla vain rivin kivien, vaan myös alemman kivien välissä. Jokainen kivi ensin kuivuu, sitten liuos on alleviivattu ja kivi saostetaan vasaralla.

Varmista, että laasti ei ulkone muurauslaitteen ulkopuolelle. Jos näin käy, poista ylimäärä ja puhdista kivet uimalla.

Asettaminen 60 cm: n korkeuteen ja ylempään riviin suoritetaan kivien poikittaisella järjestelyllä, kuten yllä on kuvattu. Ylemmässä rivissä voi olla tarpeen vähentää etukäteen kiven osan paksuutta, jotta pystysuoran seinän tasainen korkeus saavutettaisiin.

Vaihe 8. Murskasaumojen ompelu

Kaikki ulkoseinät (etuseinämä, takaseinä, puoliosat) ovat kirjoittaneet liuoksella, joka voidaan sävyttää pigmentillä, mikä parantaa koristeellisia vaikutuksia. Liitos on kovera, jotta sitä voidaan käyttää kanavina ilmakehän kosteuden virtaukselle. Muista, että käytettyä liuosta kostutetaan niin, että se voi saada tarvittavan lujuuden.

Vaihe 9. Laitteen tyhjennyskerros

Seinämän takana oleva sora-ala muodostaa soraa peittävän viemäriputken. Kuivatuskerros täytetään seinän takaosan ja mäen kaltevuuden välille, ja kun haluttu korkeus saavutetaan, se kääritään geotekstiilillä. Maaperä täyttyy tai asetetaan koristeellinen kerros kiviä, multaa tai muuta maisema-ainetta.

Joitakin UltradizZ-vinkkejä:

Kiven pidätysseinän korkeus voi olla joko samansuuntainen tai hieman ylittävän kaltevuuden taso. Esimerkkejä näet alla olevissa kuvissa. Molemmat vaihtoehdot ovat sallittuja, ja erityinen valinta riippuu vain omistajien mausta.

Päällimmäisen rivin asettamisen tai seinän suuremman sisustuksen tekemisen helpottamiseksi ei voi käyttää roskakiviä, vaan haluttua leveyttä olevat kivielementit. Tällöin on mahdollista asentaa kapea visiiri seinän päälle suojatakseen seinän julkisivua sateelta ja sulavedeltä.

Kiinnitysseinän kivipinta voidaan koristella sammalilla, etenkin alueilla, joilla on villi maisema, vanha puutarha tai itämaisemat.

Luonnollisen louhoskiven säilytysseinän rakentamiseen tarvitset vähintään viikon, mutta vastineeksi saat vankan ja kestävän rakenteen, jotta luotaisi mäen rinteillä.

Talon rakentaminen

Hautakivää käytettiin säätiön ja kellarirakennuksen rakentamiseen, ja joissakin tapauksissa seinät, aina muina aikoina. Tämä johtui sen vahvuudesta ja saatavuudesta sekä tällaisista luonnosta peräisin olevista rakennusmateriaaleista, kuten savi ja puu. Booth - synonyymi paitsi luotettavuuden lisäksi myös estetiikalle. Artikkelissa käsitellään miten perustaa raakakivi omalla kädellä.

sisältö:

Kivihiilen perustuksen tärkeimmät positiiviset näkökohdat ovat:

 • ekologinen puhtaus;
 • korkea kosteudenkestävyys;
 • kestävyys (buta-rakenteet kestävät useita vuosia);
 • vastustuskyky terävien lämpötilavaihteluiden sekä pystysuoran ja horisontaalisen kuormituksen kestävyyden suhteen;
 • jotka eivät ole alttiita hävittämiselle alttiiksi sienille, homeille ja hyönteisille;
 • pienet taloudelliset investoinnit, mutta ottaen huomioon kiven louhoksen;
 • kaunis ulkonäkö.

Rubble stone kuva

No, negatiivisista puolista on huomattava:

 • vaikeus sovittaa kiviä tiheämpi sijoitus;
 • korkeat kustannukset, mukaan lukien optimaalisen muodon valinta, vaivaaminen ja betoniliuoksen kaataminen.

Rubble Stone

 • Booth on kivi, jossa on jumittuja reunoja. Se voidaan saada sekä kiven luonnollisen tuhoutumisen että räjäytystyön avulla louhospaikoilla. Kivirakenne voi olla mitä tahansa: dolomiitti, coquina, hiekkakivi jne.
 • Kaikkein kätevä kivi säätiön ja sokkeloinnin järjestämiseen on but-kalkkikivi. Tällaisella materiaalilla on tasainen muoto ja sillä on suhteellisen tasomaiset vastakkaisten sivujen tasot. Raskas rubella vähentää työvoimakustannuksia vähentämällä muurauselementin sopivuutta.
 • Kiven valinnassa on tehtävä silmämääräinen tarkastus: ei saa olla näkyviä halkeamia, delaminaatioita tai muita vikoja. Laatu voidaan määritellä lyömällä tavaratilaa vasaralla takimmaisen pinnan päällä - äänenvoimakkuus ja mahdollisen vaurion puuttuminen osoittavat materiaalin voimakkuuden.

Kuinka perustaa raunion kivi

Lakka-kiven laasti

 • Liuosta vaivautetaan sementillä M300, M400 tai M500. Käyttämällä tällaisia ​​merkkejä seos saa tiiviimmän johdonmukaisuuden. Hiekan tulee olla puhdas ja minimipitoisuus epäpuhtauksia, niiden läsnäolo vähentää betonin lujuutta myös käytettäessä korkealaatuista portland-sementtiä.
 • 1 osa sementistä sitoutuu 3 osaa hiekkaa. Jos betonirauta on rakennettu, on järkevää lisätä 3 osaa murskattua kiveä, jonka murto ei ole suurempi kuin 5x20 mm. Veden osuuden tulisi varmistaa liuoksen sujuvuus niin, että se voi täyttää kivien väliset aukot.
 • Kun sekoitetaan, on tärkeää kunnioittaa mittasuhteita. Seoksen ei pitäisi olla liian paksu, muutoin voi muodostua ilmakuplia, mikä ajan myötä johtaa tukirakenteen tuhoutumiseen. Samaan aikaan laasti ei saisi levitä ilman muuraus elementtien välistä jäännöstä.
 • Työtä varten voit käyttää valmisbetonia. Se kuitenkin toimitetaan betonimyllyissä melko suurissa erissä, mikä ei ole kovin kätevää. Loppujen lopuksi sopivan kokoonpanon kivien valinta vie paljon aikaa, ja on erittäin epävarmaa, että laite odottaa, kunnes seuraava rivejä on valmis.

kohokohtia

 • Jäykistysnauhan perustusten suurin vahvuus saavutetaan huolellisella materiaalinvalinnalla ja kiinnitysmenetelmällä.
 • Liuoksen ja raunioiden välisen tartunnan lisäämiseksi kivi puhdistetaan ja kostutetaan välittömästi ennen muninta.
 • Kivien väliset aukot minimoidaan. Ratkaisun lisäksi ne täytetään myös pienillä kivillä tai murskatuilla eri fraktioilla (pääasiassa 40x70 mm).
 • Laastin paksuus ei saa olla yli 15 mm, suuremmalla indeksillä on rakenteellisen sileyden mahdollisuus ja myöhemmin tuhoutuminen.
 • Ensimmäiselle ja viimeiselle kerrokselle käytetään suurta taikinaa mahdollisimman tasaisina tasoina. Ensimmäisessä tapauksessa alarivi toimii luotettavana tukena koko muuraustyölle, ja sen jälkeen grilli asennetaan yläosaan.
 • Laying tulisi seurata pukeutuminen, kun käytät lohkoja tai tiiliä.
 • Erityistä huomiota kiinnitetään säätiön kulmiin. Materiaalissa ei saa olla halkeamia eikä heterogeenisia laastareita, koska ne ovat täynnä suurta kantavuutta.
 • Työn aikana on huolehdittava etukäteen kaikista teknisistä rei'istä (ilmanvaihto, tuuletusaukot, jätevesi jne.). Muuten jäykistymisen jälkeen ne ovat hyvin ongelmallisia.

Työlle tarvitaan:

 • murskain, joka on välttämätöntä suurikokoisten kivien punnitsemiseen, joka painaa enintään 30 kg;
 • vasara. Sen avulla terävät reunat leikataan, samoin kuin luhistumisen luhistuminen polttoprosessissa;
 • lapio liuoksen sekoittamiseen;
 • lastalla;
 • rakennustaso toiminnan mittaamiseksi;
 • lanka, lyijy ja mittanauha.

koulutus

 • Ennen töitä tehdään geologisia tutkimuksia, joiden perusteella määritellään maaperätyyppi. Ei ole suositeltavaa käyttää pohjaan perustuvaa säätöä, joka on rakennettu keihäs-, savea-, turve- ja hiekkaperille.
 • Ensinnäkin sivusto on tyhjennetty: roskakori poistetaan, kantoja torjutaan. Kevyiden rakennusten rakentamiseen riittää poista pehmeä maaperä (noin 5-10 cm syvyyteen). Vasarattujen tapit ja venytetty lanka helpottavat tulevia säätöjä.
 • Valmistaessasi on tärkeää kiinnittää huomiota horisontaaliseen maastoon. Jos korkeusero on vähäinen, kohdistus tehdään maaperän epätasaisella poistamisella. Merkittävillä epäsäännöllisyyksillä kellarin runko säätyy horisonttiin rakentamisen aikana, nostamalla "tarvittaviin pisteisiin".
 • Jos aiot rakentaa hyvän talon puusta tai tiilestä, niin kaivannon syvyys voi olla 50-100 cm, tämä luku riippuu suuresti maaperätyypistä. Heikon maaperän läsnäolo merkitsee valuma-alueen suurta syvyyttä. Tarvittaessa rakennetaan muotti, joka estää maadoitettujen seinien eroosion. Leveydeltään sen pitäisi ylittää seinien todellinen leveys 10-15 cm kummallakin puolella, mutta vähimmäisluku on 35 cm.
 • Pehmustettu hiekka toimii tiivistyskerroksena, pehmusteen korkeuden on oltava vähintään 15 cm. Vedeneristys on hyödyllistä, täällä voit ottaa tavallisia päällekkäisiä kateaineita. Tämä materiaali estää kosteuden vuotamisen kaatuneesta betoniseoksesta.

Kiven asettaminen

 • Rikkamateriaali asetetaan riveille, joilla on sama korkeus, ja läsnäolo on suuren kiven muuraus, joka on päällekkäin korkeudessa 2 riviä. Muurausperiaatteella tehty työ, eli ligaatiota on noudatettava. Tietenkin on mahdotonta saavuttaa ihanteellinen, mutta silti kivet on valittava huolella leveydestä ja korkeudesta.
 • Sallittu asettaa alusta vuorotellen lyhyen ja pitkän sivun (kouristukset ja lusikka). Sitten seuraavissa päistä rivejä pinottu lusikka ja päinvastoin. Tarvittaessa sora on täynnä epäsäännöllisten kivirakenteiden aiheuttamia tyhjiöitä. Kiviä voi käyttää erikoisina kiiltoina, niitä lyödään haluttuun kohtaan.
 • Kunkin rivin asennus alkaa majakan ja kulmakivien asennuksella, joka asettaa koko nauhan korkeuden. Niiden päälle venyttää merkkijono, joka ohjaa ja ylläpitää suoruutta muurattujen töiden aikana.
 • Alaraja on valmistettu postelovogo buta. Suuret ja suhteellisen tasaiset kivet kuivataan. Litteän sivun on oltava alaspäin. Aihiot ovat täynnä soraa tai revittyjä kiviä.
 • Kivenkorjaus vakaana muurauksessa tehdään ensin kuivana, ottaen huomioon rivin vakiokorkeus (25-30 cm). Joulun jälkeen pullo nousee ja osa liuoksesta toimitetaan. Materiaali istuu paikoillaan kouristusvasaralla tai vasaralla. Hiekosementtiseoksen pitäisi olla tarpeeksi, jotta se voi täyttää materiaalia ja pystysuoraa saumaa. Siten säätiö hankkii asteittain halutun korkeuden.
 • Säätö on mahdollista tehdä kestävämmäksi ja luotettavammaksi "porrastetulla" rakentamisella. Tämä kaivanto on 2 kertaa leveämpi kuin laakerin seinämä. Roskikivi pysyy edellisessä tekniikassa. Ero eroaa alustan asteittaisesta kapenemisesta. Käyttöoikeudet suoritetaan vähintään joka 2. krs. Kaksi tai kolme vaihetta riittää lisäämään kantokykyä useita kertoja.
 • Muuraustyöt edellyttävät välttämättä vaakasuuntaisen asennon ja pystysuoran mittauksen tasoa tai laseria käyttäen. Vaikka liuos ei ole jäätynyt, yksittäisten elementtien järjestelyä säädetään.
 • Työn päätteeksi suoritetaan pohjan yläosan vedeneristys ja rakennetaan sokea alue, joka suojaa rakennetta katon, sateen, kaste- ja sulaveden haitallisilta vaikutuksilta. Pakolliseen pohjaan asennetaan viemäröintijärjestelmä, joka varmistaa ylimääräisen kosteuden poiston rakenteesta.

Betonin muuraus

 • Tämä tekniikka voi vähentää huomattavasti aikaa ja vaivaa rakentaa säätiö. On syytä huomata, että "alle kaatamalla" -menetelmä soveltuu vain epäpuhtaalle maaperälle, jos rakenteet ovat korkeintaan 2 kerrosta. On parempi rakentaa säätiö yhteen henkeen, eli välttää katkoksia.
 • Tällöin kaivannon syvyyttä on lisättävä laskeutumalla laskettaessa 10-15 cm: n hiekkalaatan pohjalle ja 20 x 40 mm: n (10-15 cm) murskakiven murto-osalle. Tarvitaan pysyvää muottirakennetta, jonka seinämät on vahvistettava huolellisesti ja varustettava jousilla, erityisesti kulmissa.
 • Tämän tekniikan avulla voit lisäksi käyttää taistelua tiiliä, soraa ja murskattua suuri osa. Kiviä ja muurausseinämiä on jäljellä noin 5 cm: n etäisyydellä, mikä on välttämätöntä, jotta materiaali peitetään betoniseoksella, joka muodostaa monoliittisen rakenteen.
 • Prosessin yksinkertaisuudesta huolimatta on mahdotonta kivittää kiviä kaivantoon ja kaataa hiekosementtiseos. Kaaoksinen järjestely heikentää rakenteen lujuutta ja siten myös sen kantavuutta.
 • Kuten tavallisessa annostelussa, pulloa käytetään vain puhtaassa ja kosteassa muodossa. Kaivannon pohjalla kaadetaan laasti, joka kuivataan sen jälkeen kun se kuivataan, kerrostettu materiaali levitetään ja muodostaa melkein tasaisen ja vakaan pohjan. Pohjakerros peitetään hiekkasementtiseoksella, johon seuraavaa kiviä painetaan. Pinottu materiaali "hukuttaa" vähintään 2/3 sen korkeudesta.
 • Ihannetapauksessa jokainen kerros käsitellään värähtelylaitteilla. Painaminen mahdollistaa paitsi pullottaen myös pullon, mutta myös estää ilmakuplia. Jos tekniikkaa ei ole mahdollista soveltaa, työ suoritetaan manuaalisesti. Tätä varten suurimmat kivet ovat hieman kohollaan bajonettivaippa tai sorkkarauta. Jokainen rivi asetetaan lanka-, metallinen- tai vahvistusverkolla.
 • Vaikka tämä menetelmä käsittää mielivaltaisen muodon omaavien kivien käyttöä, niiden leveys (lävistäjä) ei saisi olla enempää kuin 2/3 rakennettavan rakenteen leveydestä.
 • Jos rakennustyöt on keskeytettävä jostain syystä, on suositeltavaa täyttää vain pystysuorat liitokset laastilla. Kun kaadetaan koko rivi sen jälkeen, kun jaksamassa on työn uudelleen aloittamista, tehdään suuria viiltoja, sirut ja pöly on poistettava.

Raudan kiven videon perusta

 • Puulattian tai minkä tahansa rullamateriaalin peittäminen suojautuu ennenaikaiselta kuivaukselta. Erityisesti tämä menetelmä on tärkeä tuulinen tai aurinkoinen sää. Jos mahdollista, ensimmäisinä päivinä keskeneräinen säätiö kostutetaan vedellä.

Rubble muuraus (valokuva ja video)

Rohkien alla viitataan epäsäännöllisen luonnonkivien asettamiseen. Kivipesän muuraus käytetään pääosin perustusten, kellarien ja rakennusten jalustan rakentamiseen. Raskas seinät on pystytetty pääasiassa niillä alueilla, joilla on runsaasti luonnonmateriaalia (kalkkikiveä, hiekkakiveä, kuoren kallio, tufa, graniitti tai kalkkikivi). Käytä alla esitettyjä suosituksia, ennen kuin laitat rauniot.

Muuraus ja lajittelukivi tekevät sen itse

Kun säätiö on valmis, ja suunnitellun kiviseinän (aita tai kellari) pitkin, majakkasaumojen, eli seinän taso, venytetään, sinun on esijärjestettävä kivi.

Jos päälliköllä ei ole erityistä ylimääräistä tehtävää, kivi voi ensin hajota neljään paaluun:

 • ensimmäisessä kasa asettaa suurimmat kivet;
 • toisessa, kivet, joiden pituus on yhtä suuri kuin seinämän paksuus, ovat tychkovye-kivet;
 • Kolmannessa - suurimmassa paalussa kaikki jäljellä olevat kivet pysyvät, paitsi niille, joilla on oikea kulma niissä.

Oikean kulman omaavat kivet on taitettava neljään pinoon, niitä on suhteellisen vähän, nämä ovat kulmakiviä. Tällainen kiven lajittelu mahdollistaa käytettävissä olevien kivien käytön suurimmalla mahdollisuudella. Koska jokainen kivirakentaminen alkaa suurimmilla käytettävissä olevilla kivillä, on kätevää pitää ne kiinni ja heti laittaa ne ensimmäisten alempien rivien päälle.

Joten: suuret kivet laitetaan alas, paksuus ei ylitä tulevan seinän paksuutta. Jos seinissä on aukkoja, on välttämätöntä sijoittaa välittömästi alakulmat näihin paikkoihin niin, että ne merkitsevät näitä aukkoja. Ennen kuin alat ryöstää roskakiviä, saatat joutua lävistämään vedenpitävästä materiaalista pohjaan, esimerkiksi kateaineisiin. Tämä olisi tehtävä, kun asuntoa rakennetaan.

Jos seinät on pystytetty aitaukseen tai muihin taloudellisiin katurakenteisiin, ei ole tarpeen asettaa vesitiiviskerrosta.

Ennen kuin laitat raakakiven, huomaa, että se on erilainen sen polyhedyyttisesti, eli sen monipuolisuudesta. Tällöin tavaratilassa on tietenkin epäsäännöllisiä geometrisia muotoja. Se on vain kohtuuhintainen, raaka, karkea rakeinen kivimateriaali. Miten aloittaa jotain rakentaa siitä? Luonnollisesti, sinun täytyy jotenkin ymmärtää se, erottakaa jotenkin kunkin kiven sivut, jotenkin sovi kiviin kiviin, jotenkin asenna kivet.

Rakentamisessa yleisillä, tunnetuilla tiilillä on pitkään hyväksyttyjen osapuolten nimet. Suurimpia kasvoja kutsutaan sängyksi, ne asetetaan ratkaisuun. Pitkät sivut on nimeltään lusikat, lyhyet sivut ovat potkut. Jos tiilet asetetaan pitkillä sivuilla seinän ulkotasolle, se on muuraus tai rivi. Jos tiili asetetaan seinän ulkopinnalle sen lyhyellä puolella, tämä on tychkovy-rivi. Kaikilla valmistetuilla tiilimuodoilla on yleensä joitain kooltaan samanlaisia, ne ovat helposti yhdistettävissä toisiinsa ja ovat vakoja munissa. Siksi tiilen rakentaminen on suhteellisen helppoa.

Lohkakivi, joka on valmistettu tai leikattu, on tiilen tavoin muotoiltu parallelepipedin muotoilla, se on muuraustekninen, jne. Kuitenkin on pitkään ollut tapana, että kiven lohkot ovat hieman eri nimiä heidän puolueilleen.

Tiilen tapaan on sängyssä lohkokivi, mutta lusikat on nimeltään kasvot ja häntä, ja päitä kutsutaan harjaksi.

Mutta raakakivellä on kokonaan ei-parallelepiped muotoja. Esimerkiksi korut-liiketoiminnassa leikattujen timanttien omat osapuolten nimenä. Periaatteessa muurari tarvitsee tietää kaikki nämä nimet, koska raakakivellä voi olla molemmilla puolilla ja tunikoilla, kuten sävyjä tai punkkeja ja puolia omalla tavallaan. Mutta ennen kaikkea kivirakentaja toimii raakakiven edessä. Sinun on valittava itsesi jokaisessa raunioissa. Rinnakkaiskivin kasvot ovat kiven sivusta, joka kulkee seinän ulkopuolelle. Tämä on tavallisesti kiven pehmein puoli, tai jos se ei ole sileintä, sopii juuri sovitettuun aikaisemmin asetettuun kiviin. Yleensä raakakiven pinta voi olla jokin sen tasaisista ja suurista sivuista, jotka suuntautuvat ulospäin - tietyn kiven suuntautuvan pinnan. Ja tietenkin raakakivellä on ainakin alempi vuode. Kivipesän alempi kerros voi olla myös pienempi alue kuin henkilö ja suurempi alue. Pohjakerroksessa ei voi olla oikeaa kulmaa roskien kiven edessä. Alemman sängyn ja pintojen väliset kulmat vaihtelevat suunnilleen välillä 60-110 astetta, kaikki riippuu tilanteesta ja vaatimuksista. Mutta rauniot alkuun on tarpeen ottaa suurista kivistä siten, että alemman kerroksen ja kasvojen välinen kulma on 80-95 astetta. Samanaikaisesti se, että monilla roskien kivillä ei ole erityistä ylävuotetta, ei hännyttä tai harjaa itsessään, on melko tyypillinen. Sen sijaan ne ovat kaikenlaisia ​​kynsiä, reunoja, reunoja.

Se on tyypillinen raunioiva kivi ja voi olla yksi ensimmäisistä laitoksista.

Ratkaisu roska-muurien seinämille ja roskien kiven asettaminen

Valittuaan ensimmäisen kiven, me asettamme säätiölle sementti-hiekkalaastin raskasta muurausta varten - ei nestemäistä, mutta kovaa, "seisovaa" eli kykenevää seisomaan kynttilän tasossa eikä rönsyilemättä. Liuos on sekoitettava suhteessa 1: 3, jossa yksi osa on sementtiasteikko M-400; ja kolme osaa ovat hiekkaa. Laitoimme kiviämme niin kovaa (seisovaa) ratkaisua. Asennamme sen tulevan seinän tasoon ja siirrämme sen alempaan majakkajoukkoon. Kiven kasvanopinnan pitäisi myös tulla lähemmäksi tulevan seinän tasoa. Meillä on tämä taso, joka on asetettu kahdella täytetyllä (linjalla) majakkasaumalla. Kun tarkastelemme niitä ylhäältä ja yhdistävät ne mielestämme, näemme tulevan tasoisen seinän ja asennettujen kivien sijainnin. Kun näet tulevan seinän tason, siirrämme asennettujen kivipintojen tasoon. Kun rauniot asettavat seinät ensimmäiselle kivelle, kasvojen ja alemman pylvään välinen kulma on 80 astetta. Tämä tarkoittaa sitä, että kivi, kun työnnät hölmöä putoaa hieman takaisin, kovaa, pysyvää ratkaisua. Jos kova laasti ei kestä painoa, kiveä on tuettava pohjalla pienillä kiviä, jotka on siirrettävä laastiin - kiven alaosan alle. Nyt kivi asennetaan täsmälleen tulevan seinän tasoon. Kiven pyrstö ei luonnollisestikaan ulotu seinän tulevan sisäpinnan puolelle.

Nyt on parasta asentaa toinen tällainen kivi sen vieressä, mutta niin että sen kasvot ovat tulevan seinän takapuolella, jossa myös kaksi majakkasaumaa venytetään (lyijylinjalla). Kivien väliset aukot tai aukot on täytettävä välittömästi laastilla, tarvittaessa lisättävä siihen soraa tai murskattua kiveä. Sitten sinun täytyy asentaa kivi seinän ulkoseinän edessä, aivan edellisen kiven vieressä. Jälleen seuraavaksi sinun on asennettava uusi kivi tulevan seinän taakse ja niin edelleen. Ensimmäisten (ja siksi suurien) kivien asentamisessa sinun on käytettävä vasara- tai kourasaharataa, joka painaa kiven eteenpäin. Tarvittaessa kullakin kullalla (liuoksessa) liitetään pieniä kiviä. Siten asennamme ensimmäiset kivet pohjaan, joka ylhäältä katsottuna sijoitetaan melkein ruutupiirrokselle tai käärmeen tapaan. Joten he katsovat, että kivet ylittävät puolet tulevan seinän paksuudesta niiden paksuudella. Jos kivet ovat tukossa, eivätkä ne ylitä hiukkastensa kokoa - niiden paksuutena - puolet tulevan seinän paksuudesta, niin ensimmäisten kivien ylhäältä nähtynä voi olla sellainen. Huomaa, että tämän suoritusmuodon mukaisten kivien väliset saumat eivät aina ole ristikkäisiä koko seinän paksuuden läpi, toisin sanoen ne eivät ole samat kuin kivien saumat, jotka merkitsevät seinän toista puolta, tämä on sisäinen sitomiskivi. Ylhäältä alaspäin katselemisen vuoksi voimme puhua seinän etu- tai takakivistä tai seinän etu- ja takaosista.

Kun ensimmäiset etu- ja takakivet on asennettu koko raunioiden seinämään, täytä etu- ja takareunojen väliset ontelot laastilla tai betonilla (missä ontelot ovat leveät). Seuraavan päivän aamuna seuraavat kivet voidaan asentaa tähän ensimmäiseen riviin, mutta tämä on tehtävä huolellisesti, koska ensimmäisen rivin kivet ovat edelleen epävakaita paikoissaan. Tässä on syytä muistuttaa ratkaisun ominaisuuksista.

Liuoksen kuivaus ja kovettuminen tapahtuvat kuukaudessa, mutta viikon kuluttua liuos käyttäytyy itsevarmasti: tämän ajan kuluessa se kestää noin puolet sen vahvuudesta. Seuraavan päivän ratkaisu muuraukseen on täysin epästabiili, se on kuin paine - kostea ja mureneva. Mutta yhdessä kivi- ja sora- tai sora-aineen (betonin) kanssa, se mahdollistaa tulevan seinän kivien kunnollisen kiinnittämisen.

DIY muuraus muuraus sääntöjä

Nämä muuraustekniset säännöt ovat yleisimpiä enemmistönä, mutta osa niistä koskee vain muurausjoukkoa. Niitä ei ole paljon, mutta kun kivenlaitto kone on tietoinen niistä ja voi luetella ne, niin työ on systemaattista ja tarkoituksellista, ja asennus itsessään on vankka ja kestävä.

Kuten taistelijan nyrkkeessä, viisi sormea ​​kiristetään, joten holvissa tai muurattuina on viisi sääntöä:

 • Sääntö "Big - down, small - up";
 • Kelan pukeutumisen sääntö;
 • Tychkovoy ligaatiosääntö;
 • Kestävän kehityksen sääntö;
 • Sovitus sääntö.

1. Muurarisääntö "Suuri - alhaalla, pieni - ylhäällä" on periaatteessa sopusointuinen ja monotoninen kivityö. Se johtuu siitä, että sinun on ensin asetettava suurimmat, massiiviset kivet. Ei ole järkevää laittaa suuria kiviä pieniin - painostaa heitä. Suuri kivi on vakaampi, niitä on vaikea nostaa - ne ja paikka aluksen alussa - seinien pohjalla. Se on aina ollut. Kivien kovien vaikeuksien tekeminen ehdotti tällaista tarkoituksenmukaisuutta. Ja yleinen näkemys osoittautuu luotettavammaksi, enemmän havaittavaksi. Kun katsomme kytkintä, jossa on sekä järjestystä että lajiketta samanaikaisesti, silmämme ovat vähemmän väsyneitä. Lajiketta täällä on se, että seinämiä ei kerätä joihinkin osiin alhaalta ylöspäin noin saman kokoisia kiviä (yksi murto). Kun pohjalla on suuria kiviä, ja niiden yläpuolella on pienempiä kivet, joiden väliin kivet ovat vielä pienempiä, ja niin edelleen: sitä korkeampi muuraus, pienempi kivet ja niiden välissä pienet kivet, koko muurauskuva nähdään elävämmäksi.

2. Lankavalmisteen sääntö on yleismaailmallinen. Muurauksessa sitä kutsutaan pystysuuntaisten saumojen ligaatioksi, joka suoritetaan lusikan riveillä tiiliä. Kastelukiviä koskevat säännöt ovat sääntöjä kivien asettamisesta suhteessa toisiinsa. Tiilet ligaussäännöt ovat sääntöjä, jotka koskevat tiilien asettamista toisiaan vastaan. Nämä säännöt ovat itse asiassa samat, vain kivien muodot eivät ole samat, joten muurattuina kaikki sidokset eivät ole yhtä järjestettyjä ja kaikkituotteita kuin muuraustyössä. Kivien lobulaarisen ligaation sääntö antaa pystysuorat ja poikittaiset saumat päällekkäin. Jokainen pystysuora liitoskappale on myös poikittainen sauma samanaikaisesti, koska se kulkee seinän sisään. Laita se pystysuoralle saumalle - kahden alemman kiven yhdistä - seuraava kivi. Toisin sanoen on välttämätöntä, jos mahdollista, estää kaikki pystysuuntaiset saumat, ei sallia tällaista tapausta, kun pystysuora sauma nousee muurikkokiviä kahden tai useamman rivin kautta. Tässä tapauksessa kytkin näyttää rumalta ja väärältä, ja tietenkin vähemmän luotettavia.

Pystysuuntaisten (poikittaisten) saumojen liittäminen on välttämätöntä kivien välisen pituussuuntaisen yhteyden muodostamiseksi kuormituksen levittämiseksi vierekkäisten muurauslajien alaosille.

Lusikan pukeutumista raskasmassoihin ei tarkoita sitä, että nämä kivet asetetaan lusikoillaan seinän pinnalle. Raunioilla ei ole lusikoita. Ne voivat olla vain joissakin pitkittäisissä, rinnakkaispiippuja muistuttavissa kiveissä, mutta silloinkin niitä kutsutaan kasvoiksi. Lusikka pukeutuu rauniot muuraus sanoo vain, että se on itse asiassa samanlainen kaistaleet riviä poikittaisia ​​saumoja tiilimuuraus lusikoilla. Tarkkaan ottaen ruosteenmuurattu muuraus voidaan kuvata seuraavasti: kahden vierekkäisen kiven pinnat pitää olla ylemmän kiven pinnan alla, jotka pitäisi olla täsmälleen saumojen yläpuolella suljetuista puristeistaan ​​tai päiden reunoista.

3. Sitomiskudoksen sääntö koskee sitomiskivien käsittelyä, joka on valittava etukäteen erillisellä paalulla. On toivottavaa, että jokainen tychkovy-kivi oli pituudeltaan yhtä suuri kuin seinämän paksuus. Tätä tilaa on kuitenkin vaikea täyttää, joten solmitut kivet voivat olla jonkin verran pidempiä tai hieman pienempiä kuin seinämän paksuus. Karkeat kivet valitaan joukosta sidottu kivet. Tämä tai tämä pieni sivu, joka suuntautuu pitkänomaisiin sivuihin 90 asteen kulmassa, tulee heidän kasvonsa. Tämä tarkoittaa, että Bonder kivi on sijoitettu koko pitkänomaisen ruumiinsa, ei seinää pitkin, vaan poikki - seinän sisäpuolelle. On tarpeen asettaa tällaisia ​​kiviä siten, että sidotun kiven pinnat limittyvät pystysuorasta saumasta pohjasta löytyvien kahden kiveen (lusikan pukeutuminen). Samanaikaisesti sidotun kiven pinnan tulee tulla tulevan seinän etuosaan - kuten muutkin etukivet. Bonder-kallon pitkänomainen runko putoaa taustalla oleviin etu- ja takakiviin, jotka estävät sulkemisen muurien etu- ja takarivien välissä. Tämä on täysin samankaltainen kuin tiilien pinoaminen. Kaistaleet muodostavat muurauslaitteen pituussuuntaisten saumojen liittämisen seinän kerrostumisen estämiseksi ja kuorman tasaisemman jakautumisen kivien painosta seinää pitkin.

4. Muuraustoiminnan vakauden sääntö sisältää useita käsitteitä ja vaatimuksia. Tämän säännön pitäisi olla hyvin tunnustettu roskien kiven asettamiseksi, koska voitte vakuuttaa itseäsi, että jotkin kivet ovat edelleen kiinni seinässä (laastin takia) ja sen vuoksi nostamalla sitä korkeammalle, muuraus lähestyy tasaisesti seinän romahdusta. Stone on kova asia, joten vitsejä sen kanssa ovat huonoja. Kiven asentamisen vakaus tarkoittaa tällaisen asennuksen lähes jokaista kiveä, jossa se vastustaa sille kohdistettua kuormitusta, eikä se pääse putoamaan ulos. Kestää kuormituskivet auttavat sängyssä. Kivipesät on sijoitettava kohtisuoraan kiviin vaikuttavaan voimaan. Tällaisen voiman seinämissä on paino, korkeampien kivien massa, joka painostaa alempia. Siksi pienemmät kivet ovat, sitä vakaammat niiden pitäisi olla. Tämä tarkoittaa sitä, että tällaisten kivien kohdalla on ensisijaisesti suotuisat sängyt, joilla on oikea kulma (90 °) kivien pinnalle, ja on toivottavaa, että ne ovat ylempiä vuoteita. Tiilien ja lohkojen rinnakkaismuotoiset muodot tarjoavat erinomaisen vakauden. Roskikivi on tietoisesti päättänyt asentaa tiettyyn paikkaan. Lisäksi sinun on pyrittävä vaakasuoraan järjestämään rivejä kynsiväreille. Vaakasuorat rivit, jotka ovat kohtisuorassa maan painovoiman suhteen. Kaikki tämä tarkoittaa, että jokaisen asentamisen pohjalla on toivottavaa valita paitsi suurimmat kivet, mutta samaan aikaan, mikäli mahdollista, samankaltainen kuin lohko tai vuode peitetty kivi. Runkorakenteiden rivejä, joilla ei ole selviä ilmenemismuotoja, on yleensä yleensä oltava vaakatasossa (käämitys, siksakki, venytys rinteessä, mutta ei jyrkästi ylöspäin). Lisäksi, mitä suurempi on muninta, sitä monipuolisempia ovat alemman vuoteiden ja kivien pintojen väliset kulmat. Jokainen enemmän tai vähemmän melko pieni kivi asettaessaan seinään on ensin asetettava ilman ratkaisua: jos kivi pysyy, se pysyy hyvin asennettaessa; jos se putoaa ulos, se voidaan jättää vain, jos muuraus on valmistunut, mutta ei itse muurauksen (estävä) yläosaan. Merkittävä rooli runkorakenteiden kestävyydestä toistaa ja jo mainitsi tychkovye-kivet. Kaikissa tapauksissa on tärkeää valita oikein ja asentaa kulmakiviä: ne on pidettävä kuormana ylhäältä ja vastustavat naapureiden kiven työntämistä seinältä. Näin ollen tällaisilla kivillä pitäisi olla lohkoinen muoto (ne valitaan tai puhjetetaan, jos mahdollista). Ihanteelliset lohkokivet voivat estää (pidättäytyä hajoamiselta) erittäin korkeat raunioitumisrakenteet. Niin kutsutut sulautetut metalliristikot, joita käytetään nykyaikaisessa rakenteessa, auttavat muurauksen ja rakenteiden vakaudessa.

5. Sovituskivien sääntö on selkeä esteettinen luonne, mutta sen ihanteellisessa inkarnaatiossa se voi osaltaan vaikuttaa muurauksen hämmästyttävästä vakaudesta. Täällä haluaisin muistuttaa niin kutsuttua Inka-muurausta, jonka rakentamisen menetelmä on edelleen mysteeri nykyaikaisille tutkijoille. Inka-muuraus on ominaista siitä, että niiden kivet ovat niin lähellä toisiaan, että niissä on vaikea kiinnittää veitsiterä. Inka-kivillä ei ole geometrisesti erillisiä muotoja, mutta ne ovat usein lohkoisia, usein monikulmioita ja aina sängyn. Inka-kivet asetettiin kuivaksi - ilman laastia. Siksi, satoja maanjäristyksiä huolimatta Incan-seinät pysyvät nykyisin. Kiven luonne muodostaa niissä ja kivien liitos muistuttavat esimerkiksi käärmeen pään päällyksen segmenttejä tai ihmisen rintasyövän luita. Voi olla tarpeen tehdä muuraus Andien, mutta tällä hetkellä jopa Intian jälkeläiset eivät tee tällaista muurausta.

Kivenkorjauksen muokkauksessa on toinen taipumus: mitä suurempi kivi, sitä suurempia saumoja kivien välillä voi olla ja päinvastoin. Huonosti kiinnitetyt kivet menettävät raunioiden muurahaisten houkuttelevuuden. Kaikella kivilajikkeella, joka muodostaa louhoksen (kasvonsa), ilman enemmän tai vähemmän kunnollista sovitusta, koristeellinen vaikutus häviää. Täällä voit seurata ohjeita, jotka kirjoittaja sopii: suuret alemmat kivet (jopa 50 cm: n reunoilla) voivat olla saumoja korkeintaan 4 cm. 30 cm: n murteilla olevat sauvat voivat olla saumoja kaksi ja puoli senttimetriä. 10-15 cm: n kokoiset kivet on räätälöitävä siten, että niissä on 1-1,5 cm saumat.

Runkorakenteiden muokkaustekniikka: kuinka päästää rauniot

Voit luonnollisesti tehdä lisämateriaaleja viisi sääntöä muurien louhoskiviin Mutta kaikki tärkeimmät asiat, jotka sinun on tiedettävä tällaisilla kyntöillä, sisältyvät näihin viiteen sääntöön. Säännön lisäksi on olemassa tietty tekniikka, joka on raskas muuraus ja monia tekniikoita kiven työstämisessä. Asemamme ne vähitellen. Sillä välin voit palata ensimmäiseen asennettuun kiviimme, joka on jo tullut osa seinän alempaa kiveä, toisin sanoen yksi niistä. Ennen kuin laitat raakakiven, sinun on huolehdittava siitä, että asennat kaikki kulmakiviä alussa munat, koska ne määrittelevät seinän koon. Corner-kivet ovat toivottavia, jotta niillä olisi lohkoiset muodot, koska niissä pitäisi olla kaksi kasvot ja mieluiten kaksi sänkyä. Seitsemännessä alemman kulmakivin esimerkissä kulmakivi osoittaa, että siinä on julkisivu, ja jos toinen kivi olisi oikea särmä, kallaksemme on päätypinta eli se pinta, joka menee seinän ulkopuolelle sen päällä. Nurkakiviä koskevien (geometristen) vaatimusten vuoksi ne on aina valittava etukäteen. Tämä on erityisen tarpeellista tehdä prikaatin työhön, jossa vähemmän kokeneita työntekijöitä voi haudata tällaisia ​​kiviä seinän etu- ja takapuolella, riemuitsevasti ilahduttaen heidän siistissä töissään, asettaen toisen hyvän nurkkakiven seinämäiselle kulmakivelle, joka kulkee niiden jälkeen yhteiseen kerralla kivet aina silloin tällöin.

Sen jälkeen, kun seinän etu- ja takasivujen, myös nurkkien, ensimmäiset kivet on asennettu, niiden on täytettävä kaikki kivien väliset aukot laastilla tai betonilla tai laastilla punaisesta tiilestä tai murskattua kiveä huonoista pienistä kivistä. Sitten, jos mahdollista, suurien kivien väliin, sinun on myös sijoitettava kivet pienten kivien päälle. Nämä välikivet on valittava (ja pilkottu) siten, että ne ovat hyvin liitettyinä kasvoihinsa ensimmäisten suurten kivien pinnalle. Muista laittaa suunnilleen vaakatasossa kulmakiviä. Mahdollisuuksien mukaan sinun täytyy asettaa Bonder kivi. Meidän tapauksessamme se on kivi, joka sijaitsee kuudennen (brezhevym) julkisivukiven yläpuolella. Huolimatta siitä, että meidän tychkovy-kivi ei liittynyt kasvoihinsa viidennen suuren etukiven kynän yläosaan (lisäämme pienen kiven siihen - kolmiolla oleva kolmio), voimme iloita siitä, että se sopii seinän paksuuteen ja (toivottavasti) hyvin tuli takakivien kasvoihin. Tapauksissa, joissa sidotut kivet ovat pidempiä kuin seinän paksuus, asennamme niiden pinnat vain tulevan seinän etustalle. Taaksepäin, säkki voi työntyä seinän tasosta jonkin aikaa - kunnes aika. 20-30-30 päivän kuluttua, kun seinä on säädetty ja kovakiven ympäröivä laasti kovettuu - siihen kohdistetaan puhaltaa vasara ja sen ulkoneva osa. Tämä on hyvä vastaanotto kokeneita mestareita. Mutta kun Bonder kivi on hieman pienempi kuin seinän paksuus, se on peitettävä tasainen kivi-lotion takana. Tämä voidaan tehdä pian sen jälkeen, kun ylemmän rivin takakivet ovat kerättyjä (asetettuina) tällaisen solmitun kiven päälle. Tämä on myös hyvä vastaanotto. Yleisesti ottaen tychkovy-kivien kokonaismäärä raunioissa on riittävä tässä suhteessa: yksi tychkovy-helmi neliömetriä kohden. Jos liimauskiviä on enemmän, muuraus on parempi ja vahvempi (varsinkin jos talon koko kivipohja on tehty).

Lisäksi etukivien muurauksessa kävi ilmi, ettemme nähneet kovien kivien yhteistä vaakasuoraa yläosaa. Eli kivet ovat siten, että niiden ylävuodet eivät ole horisontissa. Tämä on normaalia raunioiden muurausta varten. Näillä kaltevilla ylävuodeilla (puhutaan suurista kiveistä, jotka sijaitsevat toisen alemman julkisivun yläpuolella ja osittain yli kolmanneksen, ja neljännen julkisivun yläpuolella on rikkoutunut kivi) on sopivaa asentaa seuraavat kivet.

Kun asetetut sidotut kivet ja suuret kivet on asetettu alempien rikkoutuneiden kivien yläpuolelle, työntämistä jatketaan pienillä välikivillä, jotta luodaan yhteinen (vaikkakin kaareva tai siksak) vaakasuora pinta.

Kivipesän kiviseinät (videolla)

Katso muurausvideota paremmin ymmärtämään prosessitekniikkaa.

Kiinnittäkää myös huomiota kuvaan raunioiden muurauksesta, joka esittelee seinien rakennustöiden eri vaiheet raunioista.