Muurausmuuraus

Yksi suosituimmista kiveystyypeistä, jota käytetään paitsi koristeluun ja maisemasuunnitteluun, mutta myös talojen rakentamiseen, on rock rock kuori rock. Hän on täydellisen ympäristöystävällisyyden lisäksi ominaista alhaiset kustannukset, paremmat höyryläpäisevyydet, eristys ja äänieristys.

Talon rakentamiseen käytettiin kalkkikivipaloja, merkkejä M10: stä M35: een. Kuorikallion seinien rakentamisen prosessi toteutetaan tosiasiallisesti samojen sääntöjen mukaan kuin tiilimuuraus, mutta sillä on useita merkittäviä piirteitä. Seuraavat laastatyypit voidaan käyttää muurausseoksena:

 • kalkkia (1 osa kalkista sekoitetaan kolmeen osaan hiekkaa);
 • sementtiä (4 osaa hiekkaa sekoitettuna yhteen osaan sementtiä);
 • sementti-kalkki (koostuu 1 osa kalkista, 1 osa sementistä, 4 osaa hiekkaa).

Ja muurausseinät voidaan tehdä kolmella tavalla:

Jokaisella näistä menetelmistä on omat merkittävät piirteensä. Esimerkiksi yksirivinen muuraus käytetään melko harvoin, koska se käsittää lohkojen pilkkomisen puoliksi tiilen.

Mutta kaksi- ja monirivinen muotoilu saavat paljon suuremman suosion. Käytettäessä niitä, pitkittäiset ja poikittaiset rivit vaihtelevat, jolloin seinät ovat paljon kestävämpiä. Kaksirivinen muuraus tarkoittaa, että pitkittäiset ja poikittaiset rivit yksinkertaisesti vuorottelevat, ja monirivisellä, 3-5 pituussuuntaisten rivien jälkeen, sijoitetaan 1-2 poikittaista.

Riippumatta siitä, mitä käytät teknologian käyttöönottoa, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota pystysuuntaisten liitosten oikeaan täyttöön, sillä jos ne täytetään väärin, tämä on täynnä "kylmien siltojen" ulkonäköä ja talon eristyksen tason laskua. Pystysuuntaisten saumojen paksuus ei saa olla enempää kuin 2 cm ja vaakasuora - 1,5 cm.

Sen jälkeen, kun viimeinen (ylhäältä) rivi lohkojen muodostamisesta kuoren kallioista, päälle se kaadetaan betonilastetta seinien yläosan suuntaamiseksi ja sen yläpuolelle luodaan tukeva vahvikehihna. Vahvikkeisiin käytetään useimmin vahvistusta (halkaisijaltaan 1 cm) tai vahvistusverkkoa.

Kuolleiden simpukoiden asettaminen

Asennuskuoret edellyttävät pääasiassa yksittäisten rakennusten rakentamista: taloja, mökkejä, väliaikaisia ​​taloja, latoja jne. Jotta rakentaminen olisi vahvaa ja luotettavaa, on tarpeen asettaa kivi kaikkien sääntöjen ja määräysten mukaisesti.

Yleensä kuori rock on säädetty joko:

 • yhdessä kivessä;
 • puoli kiviä.

koska rakushnyak louhitaan Crimea, sitä käytetään hyvin usein rakennusaineena niemimaalla. Tämän materiaalin lämmönjohtavuus on keskimääräistä korkeampi, joten kuoren kivirakenteet ovat melko lämpimiä.

Kuoren rock-videoiden asettaminen seinille

Katso videota kuori rockin asettamisesta:

Katso video kuori rockista tehtyjä muurausseiniä varten esimerkkinä:

tehdyn rakushnyaka

Alemmassa kerroksessa on parempi käyttää kuorta tarkemmin, esimerkiksi tuotemerkki M-35. Yläkerroksissa ja korkeiden rakennusten seinien asentamisessa voit käyttää kivi-merkkiä M-15 ja merkkiä M-25.

Joka kolmas - neljäs rivi on erittäin toivottavaa vahvistaa rakenteen vahvistamista. Älä säästä ratkaisua, kun asetat kuoren kallion.

Tyypillisesti liuos muodostuu seuraavissa mittasuhteissa: 3 osaa hiekkaa 1 osaan sementtiä - laimennetaan vedellä muoviseen ulkonäköön. On kiellettyä laittaa kuoret kylmään.

Rakushnyak kulutus

Kun seinät rakennetaan kiviin, kulutus on noin 25 kiviä neliömetriltä. Jos seinää sijoitetaan puoleen kivestä, kulutus on noin 13 kiveä per neliömetri. Näin ollen kiven laskemisessa ei oteta huomioon ovien ja ikkunoiden aukkoja.

Muuraustyökalut

Työtä tarvitsemme:

 • tasolla;
 • mittanauha;
 • lastalla;
 • vasara;
 • kauhan laasti;
 • lapio vaivaamaan liuosta.

Ominaisuuksiltaan muurattujen ovien ominaisuudet

Alkuperä ja soveltamisala

Simpukka on luonnonmateriaali, joka koostuu mereneläinten kuoreista. Lähin paikka louhintaan ja tuotantoon Venäjällä on Crimea. Eteläisillä alueilla se sai suosionsa eniten.

Simpukka on luonnonmateriaali, joka koostuu mereneläinten kuoreista.

Shell rock on erinomainen rakentaa taloja, latoja, rakennusten perustuksia ja monia muita rakennuksia. Riippuen materiaalin tiheydestä, sen toiminnallisuus valitaan.

Marmori ja kalkkikivi ovat myös luonnollisia materiaaleja, jotka ovat koostumukseltaan samanlaisia ​​kuin kuori rock, mutta niiden tiheys on paljon parempi kuin jälkimmäinen.

Shell rock on erinomainen rakentaa seiniä taloja, vanhoja, perustuksia eri rakennuksia.

Rakushnyak on muodostunut yli sadalle vuodelle ulkoisten olosuhteiden vaikutuksesta alhaalta pohjautuvien nilviäisten kuoreista. Kun louhitaan, on havaittu kiviä punaruskeita, keltaisia ​​tai ruskeita, mikä helposti muuttuu sahauksen aikana. Kuoren huokoisesta rakenteesta huolimatta se on riittävän vahva ja sopii jopa kolmikerroksisten rakennusten rakentamiseen. Erinomainen äänieristys ja lämmönjohtavuus ovat tämän materiaalin houkuttelevia ominaisuuksia rakennusprosessissa. Kattilaan rakennettu talo tai rakenne ei koskaan sisällä liiallista kosteutta. Tämä selittyy sillä, että kaikki sen ylijäämä poistetaan kuorikiven huokoisten seinien läpi.

Tämän materiaalin rakentamiskustannukset ovat huomattavasti alhaisempia kuin tiilen kustannukset, se antaa lisäetuja omistajalle. Lisäksi yksityisissä taloissa ullakkotasot on rakennettu kalliolta, sillä ullakko ei saisi olla raskas.

Kuori rockin pääominaisuudet

Kuoren kallio on ympäristöystävällinen materiaali.

Sen lisäksi, että kuori rock on ympäristöystävällinen materiaali, sillä on useita käyttökelpoisia ominaisuuksia rakentamiseen. Matala lämmönjohtavuus mahdollistaa lämmön säästämisen ja lämmön säästämisen kylmäkaudella. Materiaalien, kuten jodin ja suolan, vapautuminen materiaalista edistää terveyden ylläpitämistä ja edullisen kemiallisen koostumuksen säilymistä ilmassa. Kuorikuoren huokoinen rakenne sallii kosteuden pysyvän huoneen sisällä, mutta mennä ulos säilyttämällä kuiva ja mukava ilmapiiri talossa. Alhaiset kustannukset avaavat mahdollisuuden käyttää tätä materiaalia paitsi talojen seinien rakentamisessa myös säätiöissä. Koska kuorirakenne on rakenteeltaan heterogeeninen, sitä voidaan käyttää rakennuksen koriste-elementtien maisemasuunnitteluun ja koristeluun. On olemassa tapauksia, joissa jälkimmäistä käytetään tulenkestävien tulenkestävien tulenkestävien tiilien käytön yhteydessä.

Positiivisista ominaisuuksista on mahdollista huomata materiaalin absoluuttinen kemiallinen inertti, jonka vuoksi seinät ja talon perustukset eivät ehdottomasti aiheuta hajoamista ja tulipaloa. Lisäksi kuori mahdollistaa huoneen ylläpitävän äänenvoimakkuutta, mikä on erityisen tärkeää läheisten naapureiden tapauksessa. Tämä on ainoa materiaali maailmassa, joka ei lähetä säteilyä! Asiantuntijat arvioivat, että kallion kalliosta aiheutuvat kustannukset ovat 35 prosenttia halvempia kuin tiilestä rakennetun talon alueen kustannukset. Kesällä tällaisessa huoneessa on tarpeeksi viileä, talvella lämpö ei jää talosta. Viimeaikaiset rakennustrendit on tarkoitettu ympäristöystävällisyyden parantamiseksi, joten rakushnyakin kysyntä kasvaa.

Muurausmateriaali

Jotta voisitte tehdä kuoren kiviä itse, tarvitset tiettyjä työkaluja. Säiliöt laastille ja simulaattorille - tämä on ensisijainen inventaario muurauksen toteuttamiseen. Lisäksi tarvittava rakentamisen taso, kumimetsä ja lyijykynä. Asiantuntijat ovat yksimielisiä siitä, että kannattaa kiinnittää riittävästi huomiota kulmaverkkojen käsittelyyn. Seinien ulkonäkö ja lujuus riippuvat siitä. Ompelu omalla kädellä alkaa siitä, että meidän on asetettava kaksi ensimmäistä tiiliä kulmassa toisiinsa. Sitten toinen kiviparisto asetetaan ja toinen rivi asetetaan jo jo asetettujen päälle.

Jos laitat omat kädet ensimmäistä kertaa, asiantuntijat suosittelevat kulmakappaleen tai tason tarkistaaksesi oikeat kulmat. Prosessin helpottamiseksi tulee erityinen johto, joka venytetään ensimmäisten kulmien jälkeen. Se on eräänlainen opas, joka tekee tulevasta seinästä sileän. Kuoren sijoittamisen yhteydessä on määritettävä, mikä puoli on etuosa ja mikä puoli on sisäänpäin. Lisää käsitelty tai kiillotettu voi väittää olevansa julkisivu.

Kun olet tehnyt muurattu muuraustyön perustoiminnan omilla käsillänne, voit aloittaa armopoyojen järjestämisprosessin. Se on tehty seinien pakotetun muodonmuutoksen välttämiseksi ja tasaisen kuormituksen jakamiseksi. Tämä voi auttaa muotteja, jotka on tehty omin käsin romumateriaaleista.

Liuoksen valmistus

Coquina-rivejä

Ennen kuin aloitat prosessin, varmista, että kätesi on suojattu erikoiskäsineillä. Runkomateriaalin valmistelu omilla kädellisillä kivirakenteisilla kalkkikiveillään edellyttää johdonmukaisuuden valintaa. Sen ei pitäisi olla liian jäykkä eikä liian muovinen (neste). Sopiva liuos, jonka keskipitkä kosteus on valmistettu seuraavasta suhteesta: sementtiä, ämpärää, 4 kauhan hiekkaa. Jotta liuos täyttäisi kaikki munintavaatimukset ja ei ollut liian joustava, se ei aiheuttanut delaminaatiota, on suositeltavaa käyttää erityistä lisäainetta, esimerkiksi DOMOLIT-TR. Tämän lisäaineen kulutus per 1 m³ liuosta on 0,5 kg. Ei ole salainen, että liuokseen lisätään nimitetyn aineen, nestemäisen saippuan tai puhdistusaineen sijasta virtaus, joka on 10 ml / 1 l vettä. On muistettava, että ratkaisun laatu riippuu suoraan sen johdonmukaisuudesta.

Ennen kuin aloitat omien käsien laittamisen, varmista, että suoritettavan työn määrä vastaa yhden henkilön suorituskykyä. Jos määrät ovat suuria muuraus ja arvioitu virtaus ratkaisu vaatii lisäaikaa ja vaivaa sen sekoitus, sekoitin on tarpeen soveltaa ja yhdistää prosessi yksittäisten, joka valvoo liuoksen ja sen saatavuuteen. Mittaustason ja venytetyn langan asettaminen mahdollistavat seinien tasaisuuden. Ratkaisu, jonka kulutus voidaan laskea verkossa erikoistuneella verkkosivustolla, tunnetusti sellaiset parametrit kuin rakushnyakin ja sementin merkit sekä seinien korkeus ja pituus on valmisteltava etukäteen.

Jos muuraus on uusi ammatti sinulle, voit antaa sen ammattilaiselle. Monet marmorit pystyvät tekemään korkealaatuista muurausta lyhyessä ajassa.

Kuinka laittaa äyriäiset

Kuinka laittaa kuori omiin käsiisi

Itse materiaali on huokoisen rakenteensa vuoksi melko yksinkertainen, koska sen pinnalla on pysyvät liimaominaisuudet. Siitä mikä on shell rock, Lisätietoja on samastroyka.ru-sivuston edellisessä artikkelissa.

Ja kuitenkin kuoren kallion asettaminen eroaa huomattavasti betonilohkojen, kipsilevyjen tai tiilien asettamisesta. Siksi ennen kuin laitat kuoren, kannattaa tiedostaa eteenpäin tulevan työn vivahteet.

Mitä laittaa koquina

Kuoren muurausseinien avulla voit käyttää tavallista sementtiseosta. On kuitenkin erittäin tärkeää, että se on muovia, sillä kovaa laastia käyttäen on erittäin ongelmallista ajaa seinät ulos kuorikallioon.

Tästä syystä kuoren kuoren on oltava hyvä sitkeys, jotta se olisi kuin sakeutta, mutta ei missään tapauksessa levitä. Joten kuorikerroksen liuoksen mittasuhteet ovat seuraavat:

 1. Käytä 1 ämpärillä sementtiä 400, käytä 4 ämpärää puhdasta hiekkaa.
 2. Samaan määrään kuivia sekoituksia, sinun on lisättävä 10-12 litraa vettä;
 3. On tärkeää käyttää pehmitintä, joka tekee liuoksesta muovia. 1 m³: ssa liuosta tarvitaan noin 0,5 l, pehmennin

Voidaan käyttää muurattuun muuraukseen sekä betonisekoitemerkkeihin 10-25-50. Sementin lisäksi myös äyriäisten kanssa työskentelevät ovat sementti-kalkkia ja sementti-saviastioita.

Sementti-savi laasti kuoren kalliolle tehdään laskelmista: 1 osa sementtiä, 1 osa vettä ja 5 osaa savea. Sementti-kalkkilaateriin kuuluu 9 osaa kalkkia, 1 osa sementistä ja sama vesi-suhde.

Kuinka laittaa äyriäiset

Kuoren seinien purkaminen omilla kädillä tarvitsee täsmälleen samoja työkaluja kuin tiiliseinien asentamiseen. Yleensä sinun on valmisteltava: lastalla, laastin säiliöillä, kumivasaralla ja rakennustasolla sekä kipsilevyt.

Aluksi kuoren kallion asettaminen on välttämätöntä pohjaseinän valmiiksi valmistetulle pinnalle. Tätä varten alustalle asetetaan useita kerroksia vedeneristysmateriaalia, tavallisesti tavallinen katemateriaali.

Sitten, alkaen kulmista, tiukassa köydessä, asetetaan ensimmäiset lohkoryhmät. Tämä on tärkein osa työtä, jolla kaikilla rivien tasaisuus riippuu. Lisäksi samalle kierrätetylle kierteelle vahvistusta varten ensimmäinen rivi haarautuu ulos kulmien myöhemmällä viimeistelyllä.

Näin ollen on erittäin tärkeää ottaa huomioon horisontaalinen sauma paksuus, se ei saisi olla enemmän kuin 2 cm sama indeksi pystysaumat, hieman pienempi - 1,5 cm. Säätelystä tasaisuus vaipan muuraus seinä on kireällä kierre ja rakennuksen tasolla. koko seinien rakennusvaiheessa.

Shell rock - luonnonkivi matalan rakennustöiden vuoksi

Simpukka on erikoismateriaali, sen ainutlaatuiset ominaisuudet - säätää mikroilmastoa talossa ja saturoi ilmaa merisuolalla ja jodilla sen ehdottomasti luonnollisen alkuperän ja absoluuttisen luonnollisuutensa ansiosta. Osuus ihmisen osallistumisesta kuoren kiven tuotantoon rajoittuu vain leikkaamalla kivi haluttuun kokoon. Ainoa vaikutus kuoren kalliolle on hydrofobisointi.

Kiven kestävyys ja luotettavuus ei tarvitse vahvistusta. Krimassa, Pohjois-Kaukasiassa ja jopa sumuisten Albionin kaupungeissa on rakennuksia, jotka eivät ole tuhoutuneet! - Satoja ja jopa tuhansia vuosia. Materiaali luonnollisesta monialayritys, kalkkipitoinen kuoret muinaisen mollusk kuoret, jotka elivät mereen miljoonia vuosia sitten, ja on yllättävän vastustuskykyinen sään ja pakkasen ja lämpöä. Tiheiden lajikkeiden roiskeenkestävyys on noin 60-80 sykliä, lämmönjohtavuus on alhainen ja lämmönkestävyys on korkea. Palotilanteessa äyriäiset ovat turvallisia ja toimivat jo jonkin aikaa palo-esteenä. Mutta meidän on muistettava, että kuoren rakenteessa oleva "kakku" ei ole yksi, joten eristystä ja viimeistelymateriaaleja tulisi valita vastaavasti.

Laitteille tukimuurit käytetään coquina arvosana on vähintään M25, kivi alaluokilla rakentaa ulkorakennuksia, aidat, kylpyjä, autotallit, huvimajat, jne, paras coquina jonka tiheys on M35 hinnalla moninkertainen huokoisen laadut, ja hinta Tämä on perusteltua. Kuoren koristelu ja kauneus näkyvät parhaiten pienissä parannustyypeissä, kiinnitysseinissä, suihkulähteissä ja luolissa. Maisemointi kuorikalliolla ei ole vain hämmästyttävää kauneuden ja toimivuuden suhteen, sillä se on erikoinen tunnelma ja ilmapiiri, jota mikään kirkkaimmista ja arvokkaimmista rakennusmateriaaleista ei voi antaa.

Kuorilevyjä käytetään sekä laakereissa että seinärakenteissa, ja talon sisäpuolella ne on viilutettu sahattujen kiillotettujen laatasten avulla, jotka on käsitelty vettähylkivällä yhdisteellä. Laattoihin käytetään vain kestävää kuorta M35, laattojen paksuus on tavallisesti 20-30 mm, epätavalliset mitat ovat yleensä 170 * 350 mm.

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista rakushnyaka - omalla alhainen tausta säteilyn (jopa 12-13 mikro-röntgen tunnissa), kuori pyrkii heijastamaan säteily ohjataan ulkopuolelta, joka on, toimii RADIOBARIER. Sallitun säteilyn taso on 25 μR / h, asuntoissa se vaihtelee pääasiassa 12-18 μR / h.

Kuoren huokoisuus aiheuttaa ilman ja vesihöyryn kulkemisen, mikä on edullinen vaikutus talon mikroilmastoon. Capillary - huokoinen rakenne rakennusmateriaalien pidetään hyödyllinen tekijä, ja samalla tarvitaan toimenpiteitä suojellakseen - liian suuret huokoset voi tunkeutua paitsi pari ja kosteus, siellä saa Vääksyn ja mikro-organismeja, jotka hajoavat kalkkikivi, joten älä tee ilman vettä hylkivä.

Kyllä, kuori on epätavallisen houkutteleva rakennusmateriaali ihmisille, jotka arvostavat hyvää mikroilmistä talossa, mukavuutta ja mukavuutta. Mutta sinun täytyy muistaa ja arvioida elämästämme realistisesti - on tapauksia, joissa ihmiset myyvät täysin erilaisia ​​lohkoja kuoren peitossa. Lisäksi kuori leikkaamisen jälkeen tallennetaan eri tavoin ja toimitetaan myös. Kaivospaikalla kuoren hinta on alhainen, mutta kuljetuskustannukset voivat olla korkeita. On tarpeen muistaa ihmisen ja "talouden" tekijä ja valita materiaali erittäin huolellisesti.

Kuorikallion ulkonäkö on niin monipuolinen, että on täysin epärealistista erottaa visuaalisesti kivi brändin mukaan. M35- ja M25-brändit eivät välttämättä poikkea ulkonäöstä, ja vain laboratoriotestaus tuo selkeyttä. Puristin antaa tarkat määrät puristuslujuutta. Ja ostopaikassa voit käyttää yksinkertaista menetelmää - isku. Heitä karkea korkeus ja tunnistavat tuhon. Vahva kuorimerkki M35 on erittäin vaikea rikkoa, jopa mahdotonta ilman työkalujen käyttöä. Ja brändi M15 todennäköisesti hajoaa. Mutta täsmälliset arvot saadaan vain tilaamalla testi rakennuslaboratoriossa ja tekemällä sitten päätöksiä panssaroidun vyön tarpeesta, muurausrakenteiden vahvistamisesta ja yleensä mahdollisuudesta käyttää lohkareita kantaviin seiniin.

Kuori on toinen piirre - laaja valikoima ominaisuuksia riippuen uuttopisteestä. Sedimenttiperäisen kivennäisaineen kivi riippuu geologisesta muodostumasta ja horisontista, jossa se muodostettiin, eli kentällä. Crimeassa kestävämpi kuoren kivi louhitaan Inkermanissa. Kaikki kemiallisen koostumuksen, värin ja sävyjen, huokoisuuden ja kosteuden läpäisevyyden vaihtelut riippuvat uuttopaikasta.

Tärkeimmät tekniset ominaisuudet kuori rock enemmän:

Tiheys on tärkein indikaattori, ja vahvuus, paino ja kestävyys riippuvat suoraan tiheydestä. Alue on 750 - 2300 kg / m3, ja se riippuu uuttopaikasta. "Heikoin" kuori rock on vertailukelpoinen tiheydeltään raakapuuta ja vahvin - raskaaseen betoniin!

Lohkot saavat vakiokoot, vaikka kaikki ovat mahdollisia - tilauksen mukaan. Standardi - 380 * 190 * 188, paino 10 - 25 kg brändistä riippuen.

Kevyt M15-lohkon puristuslujuus on 15 kgf / cm2 ja sitä käytetään yksikerroksisiin taloihin, autotalliin, kylpytiloihin ja kaikkiin ulkorakennuksiin sekä pieniin parannustöihin. M25 sopii hyvin kaksikerroksisen talon tukiseinille. Mark M35 - jota käytetään myös perustusten ja kellari-seinien kellareihin ja pakollisiin vaaka- ja pystysuoraan vedenpitävyyteen.

Kuoren kallion pakkasvaste ei ole pienempi kuin puna- keraamisen tiilen - keskimäärin 50 jäädytys-sulatusjaksosta. Kiinteä betonikuori pakkasvasteelle on 1,5-2 kertaa eteenpäin.

Jos et suojele kuorta vedestä ja kosteudesta, se imeyttää vettä - jopa 15-17% tilavuudesta. Ulkopintainen rappaus tai pinnoittaminen on välttämätöntä tai sadekauden aikana kuoret voivat vaikuttaa kosteuden ulkonäköön talossa.

Kuoren kallion lämpötilan kestävyys on alhainen, hieman suurempi kuin hiilihapotettu betoni, eikä se ole sopiva savupiippujen vuoraukseen.

Ekologia on yksi luonnonkiven tärkeimmistä eduista. Se on pohjasedimenttien sedimenttikivi, mutta kuori ei sisällä haitallisia epäpuhtauksia, päinvastoin se vapauttaa huoneeseen käyttökelpoisen jodin ja suolan. Tämä plus voi olla miinus, lämmittäen kuoren seinät laajennetulla polystyreeni-vaahdolla. Pohjimmiltaan eristeenä käytetään mineraalivillaa ja kivivillaa.

Kuorilohkojen geometria jättää paljon haluttuun. Todellinen koko on yleensä erilainen kuin 20-30 mm, jos ei enempää. monet rakentajat tästä syystä suosivat solubetonilaattoja, keraamisia lohkoja ja tiiliä. On perusteltua - laastia todella menee muuraukseen kuorikalliosta ja myös epätasaisten seinien kipsi on suuri ylitys.

Kuoren hinta on vain louhoksessa leikkauksen jälkeen, ja toimitus Venäjällä on erittäin kallista varsinkin pohjoisilla alueilla. Kolminkertainen hinnan nousu voi vähentää kiinnostusta tähän ainutlaatuiseen rakennusmateriaaliin, mikä on ymmärrettävää. Se osoittautuu yli kaksi kertaa kalliimpana kaasusilikaattisekvensseinä. Lisäksi rakushnyak on hauras - etenkin M15 ja M25, ja ilman taistelua liikenteessä ei riitä. Vahinko ja sirut purkamisen aikana eivät myöskään ole harvinaisia. Ne menevät tavallisesti kuoren kiven takana olevaan purkamispaikkaan ja ratkaisisivat kaikki ongelmat siellä, ja samalla voidaan vakuuttua materiaalin laadusta.

Kuoren kiven huokoisuus vaihtelee suuresti - 25%: sta 70%: iin (heikko laatu). Seinien äänieristys ja kohinasuojaus kuoreista antavat erinomaisen.

Jalostuskykyllä ​​kaikki on hienoa - voit nähdä, leikata, porata ja talttaa, ohittaa viestinnän. Lohkojen paino on 12 - 26 kg: n aikana ei tarvita mekanismeja.

Kuoren päällysteiden ominaisuudet

Ero kevyiden betonilohkojen muurausteknologiasta on kenties vain yksi asia - vaikeampaa johtaa geometristen ulottuvuuksien leviämisen kiveä ja leviämistä 30 mm: n ja korkeammalla. Ratkaisun ylittämisen lisäksi saumojen, joiden paksuus vaaditaan 20-30 mm: ssä rivien kohdistamiseksi, ratkaisussa on toinen ongelma. Tarvitaan ratkaisu, jolla on erittäin hyvä plastisuus, mutta tiivis, joten ne käyttävät pehmentimiä suurina annoksina. Asennus tehdään tavalliseen tapaan - majakkajohtimen kulmista ja kohdistuksesta vaakasuoraan ja pystysuoraan. Seinien paksuus on yksi tai puoli kiviä. Seinät, joiden paksuus on 580 mm, ei tarvitse ylimääräistä eristyskerrosta, vaan ne kastetaan vain. Ulkorakennusten sisäseinien seinien ja seinien kohdalla reunus on riittävä - 180 mm paksu.

On mahdotonta jättää seiniä kalkkikiven ulkopuolelle ilman ulkoista kipsiä syksyyn ja talveen, mutta myös katon poistoa tarvitaan ratkaisemaan viipymättä. Kattotuolit ja visiirit tekevät suuresta - 60 - 70 cm.

Panssaroidun vyön kysymyksistä kaikki päätetään erikseen ja riippuu monista tekijöistä - talon lattiat, rakennusalueen seismiset, maaperän ominaisuudet ja kuoren tuotemerkki ja tietenkin liitetään muurauslahteen leveyteen. Kellarien panssaroidun vyön tarve on pikemminkin kysymys säätiöstä, jos laattojen pohjalla ei ole tarvetta alemman armopoyaksen tarpeeseen. Mutta päällekkäisyyden ja mauerlatin alla, panssaroidut vyöt usein kaadetaan, koska kuori on edelleen herkkä materiaali. M35-kivi kestää sekä kahden kerroksen painon että vahvistetun betonilattia-vaihtoehdon. Mark M25 ylläpitää myös betoniteräksiä, mutta silti rakentajat usein päättävät panssaroidun vyön tarpeesta. Vaihtoehtoisesti - järjestää vahvistus, valukappaleet talon kulmiin ja yhdistämällä ne panssaroidulla vyöllä. Tämä vaihtoehto antaa talolle entistä arkkitehtonisen ilmaisun.

Raskusnyakin talossa kivilattiassa. Herson

Kysymys: Svyatoslav777

Päätin rakentaa lämpimän talon puoli-coquina kanssa toipuminen. Järjestettiin projekti. Suunnittelun aikana tajusin, että arkkitehti oli niin. Minulla on erittäin suuri epäily, että projekti on laskettu. Haluan todella kuulla asiantuntijoiden mielipiteen "sivusta". Tapasin 5 mestaruutta, joilla kaikilla on oma mielipiteensä ja jopa erilainen, eikä kukaan suosittele kiven rakentamista lattialle. Pyydän sinua tarkastelemaan hanketta ja huomauttamaan mahdollisista puutteista. Minulla on paljon kysymyksiä, mutta tällä hetkellä kaikki huomiota kiinnitetään säätiön perustamiseen:
1. Onko tällaisen talon perusta oikein laskettu (leveys, syvyys, raudoituksen halkaisija jne.)? En halua "haudata" liikaa.
2. On kiusallista, että keskellä olevalla talon leveydellä ei ole laakerin seinää?
3. En ymmärrä yhtään mitään jalustalla, se on vain täynnä säätiötä (miten tehdä se oikein?)?
4. No, jos se on pähkinänkuoressa (vaimolleni): onko se optimaalisesti, taloudellisesti, rakentaa kuoret lattialle vai kaikki samalla kiveen ?! Hän pelkää, että hän ei kestä

Kommentit

Tänään kaikki tarkkaan lukevat ja tarkistavat. Odottakaa vastaus tänään illalliselle tai illalla.

Kiitos, olen kiitollinen!

En edes tiedä mistä aloittaa, jotta ei häiritä sinua välittömästi. Haluan heti kertoa, että emme voi antaa yksiselitteisiä vastauksia joihinkin kysymyksiin, koska kattorakenteessa ei ole riittävästi tietoa pohjavedestä. Ehkä et ilmoittanut suunnitelmasta, ja ehkä tiedätte kuinka paljon pohjavettä tulee keväällä, kerro meille nämä tiedot (ehkä siellä on hyvin tai naapurit tekivät geologiaa).

Aloitan vastaamaan kysymyksiinsi järjestyksessä:

1 ja 2. syvyys maaperän jäätymisen Kherson ja Kherson alueella 80 cm, standardien mukaisesti oman riittävää korkeutta, pohjan 900 mm (mukaan vakiosyvyys alustan tulee olla alle 10 cm: n jäädyttäminen suunnassa). Sinun täytyy selvittää perusta 1,05 metriä korkea. Periaate on normaalia, mutta esimerkiksi, 10 cm betonilaatta voi tehdä tarpeeksi täyttämään 10 cm tiivistetyn soraa kaivannon ja top 10 cm hiekkaa, myös hyvin tiivistetty. Leveys noudattaen liian normaali, 500 mm: iin seinää coquina plus kipsi.

Jatketaan sisäisten väliseinien perustuksia. Suoraan sanottuna, perusta ei-kantavissa valeseinät eivät. Yleensä ne saatetaan suoraan betonilattialle pohjakerroksen (monoliittinen laatta) ja se riittää. Olkoon tällainen teippi olet lentokoneessa, ei ole järkevää, varsinkin tehdyn syvyys 95 cm. Jos olet pitkän aikavälin suunnitelma valmiiksi rakennuksen 2. kerroksessa, voit kaataa vahvistettu nauha ei-kantava väliseinät 200 mm leveä ja 600 mm korkea, jos ei, sitten tehdä betonilattian ja väliseinät se lepää lattialla tiilet, tai nauha 200 mm leveä ja 300 mm: n korkeus.

Vahvistaminen. Rakentavalla kaikki on hyvin. Mutta katsoin normeja, että Khersonin seismismi on 6-7 pistettä, eikä 5 projektin mukaan, joten suosittelen, että lisäät vahvistusta. Pituussuuntainen vahvistus on halkaisijaltaan 12 mm ja poikittainen 8-10 mm, jonka korkeus on 300 mm.

Perustamisesta kaikki näyttää olevan. Merkki betoniluokan B15 kulkee. Säätiön parametrit voivat muuttua, jos tarvitaan poikittaisia ​​sisäseiniä. Todennäköisesti kannatusseinät on tehtävä, sillä päärakennuksen pituus on 12 m ja 14,5 m, paljon, jopa yhden seinän päällä (ei kuitenkaan lohkon lattiaa). Samaa syvyyttä perustetaan kaikkien kantavien seinien alle, mutta on mahdollista tehdä 300 mm leveä, ei 500 mm kuin ulkoisilla. Täältä sinun on tarkasteltava kattosuunnitelmaa, jotta ymmärtäisit, mitä talosi katto on: 2 kalteva tai 4. Katto ei voi luottaa sellaisiin laajoihin katteisiin ilman erillisiä sisäisiä laakeriosioita. Onko kattosuunnitelma kehitetty?

3. Projektissa ei ole lainkaan socle. Jos tarkastellaan osa talon, se on perustanut maan nollaan, ja sitten heti seinän. Tämä ei myöskään ole totta. Korkki tarvitse välttämättä vähintään 3-4 riviä tiileen hanat savi tiili, joka sopii hyvin materiaalina suunnitteluun. Päälle kannen (tämä muuraus) välttämättä kiinnitetty kerrokseen 2 katto bitumisen mastiksin horisontaalisia kylläste kerrostunut sulku (spray omostki) vettä seinästä, sekä sulavasta lumesta. Eli vedeneristys välissä korkin ja alku kalkkikivi muuraus. Paksuus korkki tulisi vastata seinämän paksuus kuoren.

4. Mutta mielenkiintoisin asia on projektin seinät. Sääntelyasiakirjojen mukaan lattian lattian seinää voidaan tehdä yksikerroksisiin rakennuksiin kotitalouskäyttöön: autotalli, varikko, wc jne. No, ei talo, jossa on tällaisia ​​seinämiä ja kuormia katolta. Jos katsot taloudellisesta näkökulmasta ja lämpöä, niin se on kannattavampaa ja tehokkaampaa, jotta voit tehdä seinät kokonaisuudeksi kuorikiven 380 mm + kipsiä. Se on kestävä muotoilu. Laskelmassa todetaan, että seinälle lattialle ei ole 50 mm: n eristystä ja koko lohkoa 30 mm. Tällaisen lämmityksen ansiosta voit jättää nämä 30 mm: n huomiotta. Tässä on arvoitus, miksi suunnittelija asetti sinulle 250 mm vaahtomuovia. Ilmeisesti hän ei tehnyt laskelmia alueellesi.

Vaimosi on aivan oikeassa: rakushnyak-kerroksessa oleva seinä ei ole vakaa ja sillä on riittävästi voimaa. Muuten, johtuen alhaisesta kantavuudesta, on tarpeen vahvistaa muurausseinää joka 3-4 riviä lohkoa kohden. Ja kuoren kiven merkki on välttämätön talosi M25 varten. Tämä on kuori rockin keskimääräinen tiheys.

Yleensä epäillään, että tämä hanke on otettu "katosta". Koska en näe tärkeimpiä parametreja siinä.

Kysy, tarkenna, mikä on epäselvä.

Kiitos vastauksesta. Odotin optimistisemman tuloksen: (Kiven ja eristyksen lattia oli toiveeni, ja he sanoivat, että tämä vaihtoehto on mahdollista: (.
1. En voi sanoa varmasti pohjaveden tasoa. Naapureilla on vettä kaivoissa 13-15 metrin syvyydessä.
2. Kiven leveyden rakentaminen on 50 cm juuri tarpeeksi? Rakentajat sanovat, että tarvitset vähintään 70 cm.
3. Mitkä sisäseinät tehdä laakereita?
4. Ei aivan selvää "Laskein, että seinälle tiilipinnoille puuttuu 50 mm eristys ja koko lohko 30 mm."!
5. Säätiön valu tehdään muottipohjalla + pystysuora eristys tai mahdollisuus kaataa suoraan kaivantoihin ilman pystysuoraa eristämistä on mahdollista (kuten useimmat rakentajat sanovat - se kestää vähintään 100 vuotta :).

6. En voi päättää - vahvistusta on parempi kiehua tai neuloa?

2. Seinämän paksuus on 400 mm + eristys (jopa 70 mm) ja kipsilevy 20 mm = 490 mm. Seinälle, jonka paksuus on tällainen, on riittävä 500 mm leveä pohja. Voit sijoittaa 550 mm rakennuksen geometrian suuntaukseen. Eristys yleensä voidaan ripustaa. Mitä he väittävät 700 mm?

3. Alla oleva kaavio.

4. Tein laskennan omalle alueellesi, mistä huomasin, että 380 mm: n seinämää varten tarvitaan vielä 52 mm eristys ja 190 mm: n seinämä tarvitsee 34 mm. Mutta nyt ymmärrän, että tulokset eroavat eristyksen paksuudesta. Tämä voi johtua siitä, että otan kuoren kalkkikiviä, jonka keskimääräinen tiheys ja lämmönjohtavuus ovat 0,4. Jos meillä on suuri tiheys ja lämmönjohtavuus 0,9, saamme 108 mm. Siinä missä rakentajat ja neuvoo 70 mm, ja otan vakionumerot, mutta itse asiassa jokaisella alueella on oma kuoren kallionlaatu ja tiheys. Let's 70 mm ja pysähdy (rakentajillasi on kokemusta rakentamisesta omalla alueellasi ja kuorikalliossasi), sillä energiatehokkaaseen kotiinne, sitä suurempi eristyspaksuus, sitä parempi. Talon suorituskyky paranemalla on korkeampi ja lämpimämpi.

5. No, ei. Valtava virhe, jota voit kaataa ilman muottirakennetta. Jos se olisi mahdollista, niin jokainen olisi unohtanut muotin. Ei, kaivantoa ei voida käyttää muottipesäksi. Tämä johtuu siitä, että betoniasennuksessa tulee olemaan suuri kulutus (se menee maahan) ja on mahdotonta tärähtää betonia kunnolla rikkoutumalla. Kyllä, ja säätiön on oltava vesitiivis, kaikki talon maanalaiset osat käsitellään vesitiivistyksellä, nämä ovat sääntöjen määräyksiä. Jos se on tehty oikein, sinun täytyy tehdä enemmän kaivantoa, niin pitkälle kuin voit jalostaa pohjan vedeneristämällä sivuilla (esimerkiksi levittää bitumia harjalla pitkällä tikulla). Mutta voit myös laittaa katemateriaalin muottiin, naulaamalla sen pienellä määrällä nastat muottiin siten, ettei kattomaali pääse liukumaan betonin kaatamisen aikana. Joten on helpompi poistaa muottiin betonin kovettumisen jälkeen. Ja se suorittaa välittömästi vedenpitävyyden. Kun neilikat oli naulattu, on bitumia voiteltava ulkopuolelta hyvin. Joka tapauksessa kaivannon pitäisi olla leveämpi, muottien poistamiseen ja ongelmaluokkien bitumipäällystämiseen.

6. Parempi neuloa. Sähköhitsaus lämmittää ja lämmitys on metallin karkaisua. Jos alunperin A3-vahvikkeella on 300 MPa: n myötölujuus, vapautetulla on 200 MPa, kuten teräksessä 3. Se riippuu myös hitsaajan ammattitaidosta - hän voi vähentää hitsauskohdan poikkileikkausta ja tämä on myös vahvuuden menetys. Ei pidä lämpöeristetyistä liittimiä hitsauksesta. Keittotarvetta tarvitaan vain pistehitsaus tehtaalla, erityisesti A1- ja A3-sarjan liittimet.

Huomio: Sisäisten seinien sisäpuolella on oltava täysipainoinen säätely sekä ulkoisten osien alle. Siksi syvyys on 1-1,05 m, ja leveyttä voidaan pienentää 300-400 mm: iin. Sisäisen laakerin seinämän tulee olla 380 mm paksua kuorilohkossa tai 250 mm tiilissä. Tästä ja tällaisesta nauhan leveydestä. Vahvistus on sama kuin ulkokehä, ja vahvistus liittää ulkoiset ja sisäiset laakeri-seinät. Muiden kuin kannattimien alla voit tehdä pienen perustan 300 mm: n perustan, joka on vahvistettu kahdella pitkittäisellä vahvikkeella, jonka läpimitta on 12 mm ja joka on kiinnitetty poikittaisella vahvikkeella 8 mm ja askel 300 mm. Mutta on parasta laittaa sisäseinät 120 mm välittömästi lattiapinnoille. Säätiö on heidän päällänsä.

Ehdotan, että nämä kaksi seinää ovat laakeriin (korostettu punaisella). Ensinnäkin, säästät puulle, ei ole selvää, missä Khersonissa ostat 11 metrin palkit laatikoille. Ja näiden kahden seinän kohdalla pienemmät pinnat ovat hyviä (vähentää merkittävästi puun hankintakustannuksia), varsinkin kun 11 metrin pituus on paljon. Ja katto voidaan tukea hyvin laakereilla, mikä on myös tärkeää.

Jos mahdollista, jatkan aiheen. Kuinka se oli todella :)

Dug, teki "konkreettisen pad", sidottiin runkoon

pumpattiin ja tärisi pohjan 70 cm x 30 cm

löysivät tavanomaiset Neuvostoliiton lohkot 40 cm kahdessa rivissä ja tekivät armopoyat

vedenpitävyys (eräänlainen puolalainen tähän tarkoitukseen) ja kiven muuraus, armopoyat

Kantajan keskiosa teki yhden seinän, sen päälle ja asetti 5 metrin palkit hännän kanssa

Tällä hetkellä ja tämä pysähtyi.

Minulla on paljon kysymyksiä aluksi:

 1. Mitä sinun kannattaa tehdä ensi sijassa?
 2. Talossa ei ole vielä väliseinää, ja se on jaettu laakeriseinillä. Kuten ymmärrän, voit turvallisesti tehdä betonilattia maahan eristyksellä, 4 mm: n vahvistuksella ja laittaa seinät tiilen lattialle sen päälle? Lämmitin ei kysy?
 3. Palkit kattoon 1 m: n etäisyydellä, riittää koputtaa 20 mm levyä? Mikä on katto, kun ajattelen, mutta haluaisin kipsiä.
 4. Sokea alue, kuten ymmärrän, tulisi tehdä kellarin eristeen jälkeen (tulee olemaan putoaminen). Mielestäni lämmitetään pohja hieman sokean alueen alapuolella, mitä ja miten neuvotte?
 5. Siitä, että sokea alue ei ole vielä päättänyt, mutta suunnitelmat ovat laatat. Mitkä ovat suositukset?
 6. Eristys lattialla, seinät (kipsin alla) ja katto katson täältä http://www.termolife.com.ua/pages/6/. Valitse optimaalinen paksuus tähän tarkoitukseen.
 7. Onko oikein asentaa ikkunat tasolle seinän ulkoreunalla ja aloittaa eristys ikkunasta?

Vastaa jo kysymykseesi. Mutta sinun täytyy kirjoittaa vain sivuliikkeeseen, pyydämme teitä paljon. Jaamme lämpöä muun aiheen kanssa. Valeria vastasi täältä sääennusteesta. Lämpö puolilohkon lohkotalo. Kherson. Tässä säikeessä jatkan.

Odotan nyt kaiken olevan.

Joten, jotta:

1.2. Ystävällisesti, sinun on tehtävä karkea sokea alue, mutta itse sanot, että sinun on lämmitettävä pohja. Siksi ensin tee sisäosat ja täytä lattiat. Tai päinvastoin, lattiapinta (5-7 cm) 120 metrin puoliperävaunun yläpuolella, vedeneristys, utelitel ja sitten viimeistelevä lattia, jossa on vahvistusta huoneissa. Sinun ei pitäisi laittaa eroa eristeen, on parempi leikata seinän alle (pala).

3. Voit nousta 20 mm: n päähän, sitten ukkosetat ja kipsi.

4. Kyllä, on parempi eristää jalusta, ajaa eristys (EPPS) maaperään 50 cm: llä (täyttää säätö), sitten sokea alue (voit tehdä ensin 3-5 cm: n jalkaa ja sitten sinun on lopetettava viimeistelyosa, kun olet valmis.

5. Ehdotan, että tekisimme niin kuin me:

- kaada pohja (luonnos kerroksella) ja kaltevuus 2-3 cm 1 metrin päässä talosta,

- laita spinosmembraani ylösalaisin. Myydään rullina. Erittäin hyvä todistettu vedenpitävä materiaali. Ainoa tekniikka, joka toimii aluslaatat.

- gatsovka (sementti, jossa hiekka tai granotteevy 1: 3: n suhde),

6. Täällä Valeria vastasi toisella kierroksella.

7. Ei, ei millään tavoin. Ensinnäkin rinteet ja kaltevuus tehdään niin, että sadevesi ei kulje seinämää pitkin. Rinteitä tarvitaan ikkunoiden suojaamiseksi erilaisilta vaikutuksilta, tuulta, sateelta ja kauneudelta. Yleensä kukaan taso ei, se on väärä.

Rakennus kuori talo: Krimin kokemus

Kivirakentamisen vaiheet Krimassa - säätiön kaatamisesta muurattomiin seiniin.

Artikkelin ensimmäisessä osassa puhumme nykyaikaisista rakentamisen todellisuuksista Krimillä. Nimittäin: paikallisista painopisteistä seinämateriaalin valinnassa, sen ominaisuuksissa ja ominaisuuksissa; talonrakennusteknologia, puun hinta, hiilihapotettu betoni, kalkkikivi, kuori rock ja hiekka. Pohdimme myös sitä, mikä on parempi rakentaa kivitalo: valmistettu hiilihapotetusta betonista tai kummasta Moskovasta, mutta Crimean niemimaalla suosittu "kuoret". Jatkamme aloitettua aihetta ja portin osanottajan kokemuksen perusteella, jolla on lempinimi huntdogs, harkitsemme kuoren talon ja vastaamme seuraaviin kysymyksiin:

 • Haluan linkittää kaksi erilaista säätiötä.
 • Miten rakentaa nauhalevy korkeusero sivustolla.
 • Kuinka paljon se maksaa perustaa säätiö Krímeen.
 • Kuinka kaataa seismiset pylväät talon rakennettu kuori rock kivi.

Miten rakentaa kuori talon kahdella eri säätiöllä

Vaikka huntdogs-rakennus on täydessä vauhdissa, ja paljon on vielä rakennettava, shell rockin talo on jo löytänyt "kasvonsa".

Aikaisemmin kirjoitimme, että huntdogs korjasi alkuperäisen projektin, koska hän päätti olla rakentamatta puoli-kerroksinen rakennus ullakolla ja mieluummin klassinen versio - täysimittainen kaksikerroksinen talo, jossa katto katolla. Varojen puutteen takia suunnitellaan kuitenkin, että mökki rakennetaan ajoissa, ja sen jälkeen lisätään päälaatikkoon toinen terassi ja veranta.

Tässä vaiheessa huntdogsilla oli kysymys siitä, olisiko mahdollista tehdä laajennus erillisellä säätiöllä, aivan päärakennuksen vieressä ja onko tarpeen yhdistää se tärkeimpään bändiin. Seuraavat portaalin käyttäjien vastaukset noudatti.

Minulla on jo kielteinen kokemus sidoksista toissijaisen laatan pääteippaaseen autotalliin. Tulos: kaksi vuodenaikaa kului, ja kaikki meni pois. Perustajilla kukin elää omaa "elämää", ja sukulaisten on nyt säännöllisesti käsiteltävä pystysuuntaisia ​​ja horisontaalisia lähtö- ja vaaka-aukkoja. Mielestäni huntdogsin tapauksessa liitos tehdään parhaiten riippumattomalla säätiöllä, mutta sitten ristikokoonpanon vedeneristysongelma ilmenee, koska Vesi voi virrata kahden säätiön väliin.

Jotta päästä eroon tästä, käyttäjä tarjosi kaataa paalun perustan "korkokengillä" roikkuu grillauksen alla laajennuksen, ennen asennusta kiinnityksiä laakeripylväät kuistin. Sitten verannan rakentamisprosessissa terassikansi irrotetaan, sarakkeet asetetaan ja toinen kerros on pystytetty.

Oma kumppani kaatoi kaksi sitomatonta nauhatulostusta, ja sitten tämä hämmästyttävä henkilö asensivat FBS-korttelin ligaatiolla. Seuraavaksi särkyneet seinät ilmestyivät rappausseiniin. Kaksi riippumatonta perustetta, jokainen "elää" omalla tavallaan.

Talon rakentaminen kuoresta

Kuorirakentaminen on levinnyt lähinnä alueille, joilla on luonnollista rakennusmateriaalia. Rakenteet talojen seinät ovat ympäristöystävällisiä, niukempi lämmönjohtavuus kuin tiili ja vaativat vähemmän työvoimaa niiden rakentamiseen. Tässä artikkelissa on tietoja kuoren kalkkikivestä rakennusmateriaalina, ominaisuuksina ja tekniikana talon rakentamisesta.

Artikkelin sisältö:

Rakentaminen talon shell rock (shell rock) - nopeasti ja edullisesti

Kalkkikiven kuori on yksi ympäristöystävällisimmistä ja suhteellisen edullisista rakennusmateriaaleista.
Kuten muissa materiaaleissa olevien kivitalojen rakentamiseen: tiili, hiilihapotettu betoni, posliinilohko, tämän materiaalin talon seinät voivat olla erilainen paksuus ja muotoilu.

Kalkkikiven kuoren kivirakenteet voivat olla kolmesta koosta: 390x190x188, 390x190x288 ja 490x240x188 mm. Vaikka käytännössä usein tällaisia ​​lohkoja leikataan poikkeamalla näistä standardeista, siksi mittaukset on tarkistettava. Kivilohkon massa sekä sen lämmönjohtavuus ja lujuus riippuvat sen tiheydestä.

Talon seinien rakentamiseen käytettävät kuorilohkot on luokiteltava M15: stä M35: een, missä kuvio osoittaa materiaalin puristuslujuuden laboratoriokokeiden mukaan. Pienemmät myyntikelpoiset kivet eivät sovellu pienen lujuuden vuoksi, kun taas suuremmat ovat liian tiheitä ja raskaita, jolle on ominaista vähemmän veden imeytymistä ja "kylmää". Tarvittaessa samaa keskimääräistä tiheyttä olevat lohkot voidaan leikata tavallisella haarahalla, kädellä, sähköllä tai moottorisahalla. Näiden sekä muiden käsityökalujen ansiosta tällainen yksikkö voi olla muodoltaan, varsinkin jos sen rakenne on riittävän yhtenäinen.

Tyypillisesti lohkon paino on noin 20 - 25 kg (M15 - 35) eikä se saa olla yli 40 kg.

Suurta tiheyttä oleva kuori (M 50-100) voidaan käyttää kellarin tai kellarin rakentamiseen. Tällaiset lohkot ovat raskaita ja niillä on vähemmän veden imeytymistä.

Etusivu säätiö

Kuoren talon pohja on rakennettava luotettavaksi ja kestäväksi, koska se on kivimateriaali ja sen huokoisuus on melko hyvänpainoinen. Parasta kaikesta tällaisesta talosta on sopiva nauha-vahvistettu betoni tai butoh-betoniperusta.

Kalkkikiven kuori eroaa melko suuresta veden absorptiosta, joten talonrakennusmateriaaleista on parempi järjestää korkein socle (vähintään 40 cm) ja vaakasuora vedenpitävä kellari.

Itse kuorikerroksen käyttö säätiölle ei ole toivottavaa, koska se on melko huokoinen ja hygroskooppinen (imee vettä) rakennusmateriaalia. Tällaisen perustuksen rakentamisessa on välttämätöntä suorittaa erittäin perusteellinen ja kallis vedeneristys.

Kellarin tai kellarin rakentamiseen voidaan käyttää vain uudelleenkiteytettyä kalkkikivi - kuori rockia. Se on erittäin tiheää (puristusraja 50-100 kg / cm3 ja enemmän) eikä käytännössä absorboi kosteutta. Mutta kaikki talletukset eivät ole tällaisia ​​laatuja, sillä uudelleenkiteytetty kalkkikivi on erittäin kovaa ja vaikeaa leikata pois massiivista.

Muurausseinät

Kuoren seinämien asentaminen suoritetaan tavallisesti yksirivisissä, kaksirivisissä tai monirivisissä menetelmissä, jolloin saumojen ligaatio. Kaksi- ja monirivisessä menetelmässä muninta tehdään vuorottelevalla lusikalla (asetettu seinää pitkin) ja pylvääseen (asetettu seinälle) riveille. Kaksirivisessä lohkareitämenetelmässä lusikka ja selkäreput jatkuvasti vaihtelevat, ja usean rivin tapauksessa asetetaan useita lusikan riviä (3-5), jonka jälkeen pudotusviiva asetetaan. Yksittäisen rivin valmistusmenetelmä toteutetaan puolen tiilen seinän rakentamisessa.

Kaikissa tapauksissa on varmistettava, että pystysuorat liitokset ovat riittävän täytettyjä. Joskus sinun täytyy kaataa ratkaisu niihin ylhäältä. Pystysuuntaisten saumojen paksuus ei saa olla yli 20 mm ja vaakasuora - enintään 15 mm.

Tukiseinien paksuus vastaa tavallisesti lohkon pituutta: 390 tai 490 mm. Kuoriarkin sisäseinät tai väliseinät, jotka eivät ole kantoaaltoja, on tavallisesti sijoitettu puolilohkoon: 190 - 240 mm. Ne on myös pystytetty kiinteisiin perustuksiin, joissa on vaakasuora vedenpitävyys.

Muurauslaasti

Kuorirakennuksen yhteydessä seinien asentaminen tehdään parhaiten kalkilla (kalkki: hiekka - 1: 3) tai sementti-kalkkilaastilla (sementti: sammutettu kalkki: hiekka - 1: 1: 6-8). Joskus tällaista asennusta tehdään sementtilaastilla (sementti: hiekka - 1: 4 tai 1: 5 sementtityypistä riippuen) tai savi ja hiekka (1: 1-3). Kun käytetään tavallista saviä sideaineena, se on esikyllästetty suurella kapasiteetilla vähintään yhden päivän ajan. Tätä ei vaadita, jos käytetään pakattua jauhettua savea. Kaikkien edellä mainittujen ratkaisujen vaatimukset ovat samanlaiset: sen on oltava riittävän muovinen ja sen on varmistettava muurauksen lujuus asetuksen jälkeen.

hyppääjiä

Ikkunan tai oviaukkojen yläpuolella olevat kattot on valmistettu samasta kivirakenteesta, tiilestä (terä tai rivi) tai useammin betonista. Betonikattiloita käytetään valmiina tai kaadetaan paikoilleen puupalkilla ja teräsvahvikkeella. Kattokokojen vahvistaminen on parasta suorittaa kahdella rivillä pituussuuntaista horisontaalista lujitemuotoa, jonka halkaisija on 12-16 mm ja joka on yhdistetty jäykäyn runkoon 8-10 mm halkaisijalla ja pehmeällä neuleliitoksella. Pihdit voidaan tehdä itsenäisesti. Sen sijaan voit käyttää vahvistusosia. Vahvistus on suljettava betonikerroksella, kummallakin puolella, vähintään 5 cm.

Jos kuoren kallia käytetään teräteräksi, on tarpeen valita tiheät lohkot yhtenäisellä rakenteella. Lohkot asetetaan sementtilaastille kulmassa kahdelta puolelta, ja keskellä päällysteen asettaminen on päättynyt lukolla - kiilakorkista leikattu kiila.

Muuraus: lattia tai lujitushihna

Yläosassa seinien asentaminen on suoritettava sementtilaasti tasoituslevyllä, jonka tehtävänä on tasoittaa seinän yläosaa vaakasuoraan, koska kuoren kallionkappaleet eivät aina ole samassa korkeudessa ja yläosa voi olla epätasainen. Tällä tasoituslevyllä sen asettamisen jälkeen on toivottavaa järjestää tiilen tai betoniteräksen vahvistusvyö.

Rakentamalla tiilihihnaa sementtilaastille asetetaan kaksi tai kolme riviä korkealaatuista, täyteläistä keraamista tiiliä, vuorottelevat solmitut ja lusikkaat rivit, joissa on sidos. Tiilien päälle asetetaan sementtilaastieriste.

Jos betonirunkoinen hihna on järjestetty, se toteutetaan rakennuksen koko kehän ympäri, mikä on paras tai ainakin seinien, joille lattiaelementit asetetaan (palkit, laatat, ristikot). Laitteen hihnaa varten voit käyttää halkaisijaltaan 8-10 mm: n liittimiä tai hitsatusta vahvistusverkosta. Tällaisen hihnan korkeus riippuu sen päälle sovitettavan päällekkäisyyden painosta ja tyypistä, ja se voi olla 10-20 cm.

Lämpöhäviön vähentämiseksi betonireservoidulla hihnalla voidaan asettaa seinän ulkoseinälle yksi tai kaksi lusikan riviä savesta (puoli-tiiliä) tai paksua eristyskerrosta (esimerkiksi tavallista tai puristettua polystyreenivaahtoa), ja raudanbetoni-armeja voidaan tehdä sisäpuolelta. Tiili tai eristys, tässä tapauksessa, myös suorittaa pysyvän muottirakenteen.

Yhdistetyt muurausseinät

Yhdistetty seinien muodostaminen on mahdollista: kuoren kallion sisällä (lohko tai puoli lohko), sen ulkopuolella on tavallinen savi tai punaista tiiliä, silikaattia tai "rikkoutua kiviä".
Kalkkikiven ja tiilen lohkojen välissä tavallisesti sopii eriste (mieluiten mineraalivilla).
Kalkkikiven kalkkikivi ja tiilet ovat toisiinsa liitettyjä G- tai U-muotoisia teräsvaijereita, joiden läpimitta on 4-6 mm. Aukkojen aukkojen kohdalla seinän koko leveydelle on järjestetty tiilimuovaus - vähintään 3 riviä.

Yhdistetyn seinärakenteen (tiilen + kalkkikivipysähdyksen) vuoksi on toivottavaa valita lohkot, joiden korkeus on useita kerroksia (ottaen huomioon saumat), koska kalkkikiven lohkot leikataan leimattujen tai kaatettujen sijasta, niiden mitoilta on lähes aina poikkeamia standardin sekä korkeudelta että leveydeltä. Tätä on tarkasteltava.

Kattoluukku ja kattolaite

Katto ja katto kuoren rakentamisen aikana on järjestetty melkein samalla tavoin kuin rakennettaessa taloja tiilistä, vaahtolohkoista tai hiilihapotetusta betonista.

Koska tämä rakennusmateriaali voi absorboida kosteutta, talon katon yli tulee olla vähintään 250 mm ja edullisesti 600-700 mm. Itse katto voi olla käytännössä kaikenlaista, muotoa ja monimutkaisuutta.

Viimeistely ja seinäeristys

Kalkkikiven kuoren seinät on kipsattava sementtilaastilla, koristelevyllä tai tiilestä. Rappaus tehdään parhaiten valmiiksi asetetulla ja kiinteällä kipsilevyllä. Sisästä voit ensin kipsiä laastilla, johon muuraus levitettiin tai lime-sementtilaastiaan, ja lopettaa sitten viimeistely (kipsilevy, kipsikitti tai koriste-kipsi).

On suositeltavaa suorittaa seinien eristys ulkopuolelta, materiaaleilla, joiden höyrynläpäisevyys on suurempi kuin keikkakivet (mineraalivilla), ja sen jälkeen kipsiä vahvistusverkkoa tai tiililinkaa pitkin. Vaikka ulkolämpöeristykseen käytetään usein tavallista, mutta suurta tiheyttä tai suulakepuristettua polystyreeniä. Samanaikaisesti eristelevyt kiinnitetään liimaseoksella ja muovisilla tapilla - "sateenvarjot".

Kun yhdistetty muuraus (kuori rock + tiili) eristys sijoitetaan usein seinän sisäpuolelle kalkkikiven ja tiilen välille työn aikana. On parasta käyttää mineraalivillaa levyjen muodossa tähän. Mutta joskus käytetään myös polystyreenivaahtoa.