Puutavaran oikea asennus 150x150 tekee sen itse

Monet aloittelevien rakentajat, jotka haluavat rakentaa puutalon, ovat kiinnostuneita oikeasta teknologiasta hirsitalon rakentamiseksi baarista. Materiaali on yksi suosituimmista, koska se on edullinen ja vahva. Baarissa olevat huoneet ja kylpytilat ovat korkeatasoisia: puu luo ainutlaatuisen mikroilmaston sisätiloihin. Tällaisissa rakennuksissa se on viileä kesällä ja lämmin talvella.

Jotta puun rakentaminen kestäisi useita vuosia, on tarpeen laatia yksityiskohtainen työsuunnitelma. Käännettäessä se ottaa huomioon huoneiden ulkoasun, rakennusvaiheet ja materiaalien kustannukset.

Säätiön rakentaminen

Esivanhempien rakentamisen tekniikka mahdollistaa rakennusten asentamisen lokeihin. Tätä varten valittiin suurimmat ja tukevat lehtikuuset ja muut havupuut. Kuivumisen ja kypsymisen jälkeen palkit asetettiin ensimmäiseksi kruunuksi. Huolimatta havupuiden korkeasta kosteudesta, kruunut alkavat ennenaikaisesti tai myöhemmin alkaa ryöstää.

Moderni puurakennus on rakennettu betoni- tai paalusäätiölle. Pohja ei vain suojaa puuta mätämästä, vaan myös estää sen sumentumista ja kaarevuutta. Useimmiten seuraavia puurakenteita käytetään puurakenteisiin puusta:

 • Laatta. Tällaisen säätiön asettaminen ei ole yksinkertaista: teräsbetonilaatuja asetetaan tulevaisuuden rakennuksen kehälle ja laitetaan laastilla. Tällä tavoin järjestetty säätiö on erittäin kestävä, mutta sillä on merkittävä haitta - korkea hinta.
 • Columnar. Pohja on rakennettu asbestisementtiputkista, kaivettu maahan. Reiät porataan erikoislaitteilla. Eri tekniikoiden mukaan putket täytetään sementillä ja muilla yhdisteillä. Säätiö on halvempaa kuin betoni, mutta se ei sovellu aloille, joilla on korkea pohjavesi.
 • Vyö. Tämän tyyppistä pohjaa käytetään massiivisiin rakennuksiin 1-3 kerroksessa. Tällaisen säätiön hinta on paljon pienempi kuin monoliittinen ja laatta. Lisäksi nauhateokset sopivat melkein mihin tahansa maaperityyppiin.
 • Monoliitti. Alueilla, joilla on erittäin korkea pohjavesi, ei voi tehdä ilman vankkaa pohjaa. Yleensä samanlaisella ongelmalla käytetään monoliittista kelluva säätä. Oikein varustettu teräsbetonipohja toimii eräänlaisena kellukkeena, johon kaikki tankorakenne pysyy ehjäinä milloin tahansa vuoden aikana.

Useimmiten baarien taloon käytetään nauhamaita. Sen järjestely alkaa kaivamalla kaivantoa. Talon sivujen koko ja oikea suhde palkista tarkistetaan tasolta ja rakennekulmakentältä.

Kaivannon pohjassa on kerros hiekkavyöhykkeitä. Sen tampingin jälkeen valmistetaan sementtilaasti, josta muodostuu säätiö. Täyttömassat toimivat yhdellä kertaa, ilman kauheita keskeytyksiä, muuten talon pohja baarista on heterogeeninen.

Täyttöteknologia toteutetaan vähitellen. Nauha (yksi puun talon seinistä) kaadetaan ja odottaa täydellistä kuivausta. Vain tämän jälkeen täytä toinen puoli. On tärkeää, että kerrokset ovat sileitä ilman näkyviä pudotuksia.

Menetelmän mukavuus on, että sitä voidaan käyttää milloin tahansa vuoden aikana. Kuitenkin rakennettaessa taloa talvella olevasta baarista lisätään erityisiä yhdisteitä liuokseen.

Puun seinäminen

Useimmiten talojen ja kylpyammeiden puutavara on kooltaan 200x200 ja 150x150 mm. Ja niin ja eri kokoisia sovelletaan erilaisia ​​kokoonpano teknologiaa. Kaikki leikkausmenetelmät eroavat toisistaan ​​siinä, miten kulmat yhdistyvät. Useimmiten palkin kiinnittämiseen käytetään useita ajan mittaamia menetelmiä.

"Kulhoon"

Tätä tekniikkaa käytetään talojen ja kylpyhuonekalujen rakentamisessa pyöristetystä lokerosta. Luodaksesi yhteyden tarvitset puusepän linjan. Työkalu voi ostaa missä tahansa rautakaupassa. Se muistuttaa suurta kompassia, jossa on kaksi ohut teräsnauhaa jalojen sijasta.

Käytä työkalun avulla merkintää kulhon muodossa jokaisen hirsirakenteisen palkin kohdalla. Merkkipaikan luomiseksi palkit asetetaan ristikkäin, sopivaksi kiinnittämällä kiinnike. Jokaiseen puuhun piirrä viiva, joka toistaa alemman puun muotoja. Jälkeen merkintä puu leikata kulhoon. Pyöreän puutavaran hirsitalon hakkerointi on helppoa, tärkeintä on knack. Lisäksi tällaiset kiinnittimet ovat erittäin kestäviä jopa kutistumisen jälkeen.

"Puolipuussa"

Puolipuun yhteydessä olevaa tyyppiä käytetään rakennuksissa suorakulmaisesta palkista, joka on eri osassa. Kiinnitys tapahtuu lukon kustannuksella. Alaosan palkin yläosassa tehdään suorakaiteen muotoinen ura, jonka koko riippuu puun parametreista. Ylemmän palkin alaosassa tehdään samanlainen samanlaisen reiän, jonka jälkeen se asetetaan ensimmäiselle kruunulle siten, että urat ovat samat.

Kiinnitä kruunut toisistaan, käytä napaleita. Nämä ovat pitkiä sylinterimäisiä tankoja, joita kulkee kulmiin ja koko palkin pituuteen siten, että osa osuu alempaan ja toinen ylärajaan. Joskus Nogol yhdistää 3-4 baaria kerralla.

"Tassussa"

Suorakulmaisen poikkileikkaukseltaan puusta valmistetuista paloitetuista taloista on suosituin kiinnitys "tassuun". Se muistuttaa puolipuusta. Ero on se, että uria ei luoda suorassa kulmassa, vaan terävässä.

Ennen leikkaamista levyt asetetaan neliöiseksi, ensin kaksi rinnakkaista säteilyä vastapäätä toisiaan, päälle kaksi muuta vastakkaisilla puolilla. Urien mitat eivät saa ylittää tukkien paksuutta.

"Sovittaa yhteen"

Yhteys katsotaan vaikeimmin luotettavaksi ja luotettavaksi. Tekniikka muistuttaa "taskussa" olevia kiinnittimiä, mutta urat tehdään sekä puusta että sen yläpuolelta. Tämä luo erittäin vahvan yhteyden, joka ei vaadi lisäkiinnityksiä. Urat on tehty puusta tietyllä kulmalla ylä- ja alapuolelta.

Hakkuut

Profiilipalkin yhdisteissä ei voi tehdä ilman jalkaa. Ne suojaavat puuta halkeilulta ja kiertymiseltä. Kestävän puun lisäksi tapit valmistetaan metallista. Toinen vaihtoehto pidetään kestävämpänä. Paras tapa kiinnittää työt - kahden palkin kautta. Kiinnittimien välillä suositellaan etäisyyttä puolitoista metriä. Jalojen reikien koko riippuu sen parametreista, suosituimmista - 3 cm: sta.

Huoneen lämpöhäviön vähentämiseksi kukin rivi hirsitalon riviin asetetaan rengaspuristimella. Paikoissa, joissa rakennuksen ulkoseinät kohtaavat, ne tekevät "lämminkulma" -tyyppisen lukon. Tämä on sopivan kokoinen piikki- ja korttiyhteys. Tämäntyyppinen kiinnitin parantaa hirsitalon kestävyyttä. Tekniikka näkyy videossa:

Sisäseinien osalta materiaalin optimaalinen käyttö 150-100 mm: n poikkileikkauksella. Ne asennetaan hirsitalon kokoonpanon jälkeen. Toisen kerroksen rakentamisessa on oltava vähintään yksi osio ensimmäisessä kerroksessa. Se toimii tulevan korirakenteen tukena.

Lattian asennus

Oikein asennettu puuportaan kaksikerroksessa. Pohjakerros on karkea, se on valmistettu leikkaavista levyistä. Toisessa kerroksessa on viimeistely, korkealaatuinen alusta, johon päällystysmateriaali voidaan asettaa.

Alustalle asetetaan eristyksen tyyny. Pitkäaikaista materiaalia varten on tarpeen suojata kosteutta kestävä kalvo. Se asetetaan aluslattian päälle, jonka jälkeen eristys on kiinteä. Hänen puolestaan ​​asetti höyrysulku. Puun murtumisen estämiseksi tuuletuslohko kiinnitetään lokeihin (levy on 3-5 cm korkea ja leveä, samaan aikaan kuin lokin leveys). Kaikkien tämän tyynyn päällä oli viimeistelylauta.

Katon asennus

Katteen ja katon asentaminen jatketaan hirsitalon kokoonpanon jälkeen. On suositeltavaa käyttää palkkia, jonka poikkileikkaus on 100-150. Tämän kokoinen palkki sopii sekä lokeihin että kannakkeisiin. Viiveet asetetaan katolle niin, että ne työntyvät 50 cm: n korkeudelle seinien taakse. Palkki asetetaan hirsitalon reunaan yhden metrin askelin.

Kun ristikkojärjestelmä on koottu, jatka jalkojen asennusta. Valmistusta varten käytetään 150 cm: n poikkipinta-alaa. Katon yläpuolella oleva vedeneristys suoritetaan ennen kattokiinnitystä. Rulla- ja täyttövesisuojaus soveltuu parhaiten näihin tarkoituksiin.

Kun laatikot ovat valmiita, siirry laatikoiden kokoonpanoon katon alla. Sorvausjärjestelmä riippuu paljolti katemateriaalista. Rullatut - kerää jatkuvasti hiekkapaneeleja tai levyjä, ja laatat ja metallilevyt - ristikko.

Hirsitalon täydellisen kokoonpanon jälkeen voit siirtyä pieniin töihin: ovien ja ikkunoiden aukkojen käsittelemiseen, kuistien ja kaiteiden asentamiseen sekä laskemiseen. Puun rakenne ei edellytä erityistä viimeistelyä. Materiaalin suojaamiseksi kosteudelta se päällystetään erikoislakalla tai muulla koristeellisella koostumuksella.

Kun kytket sähköä taloon, varo eristää johdotus ja suojaa puuta tulelta. Talon seisomaan monta vuosikymmentä - on suositeltavaa käsitellä puurakenteita palonestoaineilla.

Miten ripustaa hirsitalo baarista: ensimmäisestä kruunusta viimeistelyyn

Kun otetaan huomioon puun kasvava suosio rakennusmateriaalina, monet ovat kiinnostuneita siitä, miten talon taittaminen omaan käsiinsä. Huolimatta tällaisen tapahtuman varsin merkittävästä laajuudesta tämä tehtävä on aivan todellinen. Luonnollisesti on välttämätöntä hankkia korkealaatuista materiaalia, hallita teknologiaa ja houkutella avustajia - mutta loppujen lopuksi on mahdollista rakentaa asuntorakennus houkuttamatta ulkopuolisia asiantuntijoita.

Kuinka tehdä tämä - kuvataan alla. Tämän artikkelin koko videon lisäksi, joka on julkaistu alla, korostaa myös joitain vivahteita.

On paljon työtä, mutta "silmät pelkäävät ja kädet tekevät"

Valintaominaisuudet

Ennen kuin puhumme siitä, miten puutavaraa rakennetaan asuinrakennuksen tai kylpyammeen seinämien muodostamiseksi, on välttämätöntä käsitellä itse materiaalia.

 • Rakennukseen käytetty puu on neliön muotoinen (suorakulmainen tai neliömäinen) aihio, joka on leikattu kiinteästä puunrungosta tai liimattu useista levyistä.

Sileä massiivipuu

 • Rakenteen mukaan puu voi olla tasainen tai profiloitu. Profiloituja malleja on paljon helpompi asentaa. Lisäksi profiilien osien ulkonemat ja syvennykset mahdollistavat lähes elementtien välisen tiivisliitoksen.

Vihje!
Jalkojen välisen liitoksen suorituskyvyn parantamiseksi kannattaa käyttää erityisiä eristemateriaaleja.
Suosituin nykyään on juutti valssattua kompaktoria.

 • Kiinteä puutavara on edullisempi, mutta se on alttiimpi kuivumisen aikana muodonmuutokselle ja kutistumiselle. Liimattujen lajikkeiden hinta on paljon suurempi, mutta tällaiset aihiot eivät käytännössä taivu, ja rakenteiden kutistuminen on vähäistä.

Liimattu profiloidut tyhjät

 • Myös materiaalin ostamisessa on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota kosteuteen: luonnollisen kosteuden puu on halvempaa, mutta tällaisen materiaalin hirsitalon on oltava vähintään vuosi ennen aloittamista, muutoin seinän kutistuminen aiheuttaa sisä- ja ulkopinnan epämuodostumista.
 • Kamerikuivaus lisää merkittävästi rakennusmateriaalien kustannuksia, mutta se minimoi puukuidun sidotun kosteuden prosenttiosuuden. Tällainen säde ei juurikaan istu.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vastaus kysymykseen siitä, kuinka paljon se maksaa hirsitalon asettamisesta puusta, riippuu suoraan valitsemastasi aineistosta. Liimattu profiilipuu, joka on esikuivattu, maksaa enemmän, mutta rakenteeltaan sen voi käsitellä nopeasti ja helposti. No, budjetti-vaihtoehto on jopa massiivinen luonnollinen kosteusmateriaali. Mutta hänen kanssaan, tietenkin, täytyy koukistaa.

Laskettaessa tarvittavaa palkkien määrää voit käyttää yksinkertaista laskinta:

Teknologian asennusloki

Alempi risteys säätiölle

Kun materiaali on valittu, ostettu ja toimitettu sivustoon, voit käsitellä hirsitalon sijoittamista baarista. Ja aloitamme työn kruunun perusasennuksesta.

Mitä neuvoo puun kanssa työskentelevien asiantuntijoiden ohjeisiin?

 • Ennen kuin laitat ensimmäisen puun kruunun, sinun on suoritettava laadukas vedeneristyskanta. Mitä perustuksissamme tahansa, sen ylemmälle tasolle asettamme joko kaksi kerrosta katemateriaalia tai erityistä vedenpitävää kalvoa.

Vihje!
Jos rakentaminen tapahtuu märällä alueella, on suositeltavaa suorittaa kattava suoja kosteudelta, mukaan lukien kalvoaineiden asentaminen ja säätiön hoito vettähylkivillä mastoaineilla.

 • Vedenpitävän kerroksen päälle koko pohjan ympärysmitan päälle asetetaan vuori palkki. Tällaisen puun valmistukseen on parasta käyttää lehtikuusi - tämä puu on suurin kosteuden kestävyys.
 • Vuoripalkin paksuuden tulee olla vähintään 100 mm ja leveys - vähintään vähintään pääseinäpalkin leveys.

Kuva alemman vanteen vuoteessa

 • Joskus profiilipalkkia käytetään vuorauksena, leikataan niin, että se ei ole pohjassa, ei lukon piikien, vaan koneen kanssa. Tällöin lisävuorauksen asentamista ei tarvita, mutta rakenteen vedeneristysominaisuudet kärsivät jonkin verran.
 • Mallin kulmissa yhdistämme puupalkit "puoli-puuhun". Tämä mahdollistaa maksimaalisen liitoksen lujuuden.

Kiinnitä huomiota!
Kaikki seuraavat kruunut voidaan liittää toisella tavalla, esimerkiksi "käpälässä".

Vuoripalkki tai ensimmäinen profiloitu työkappale on perusteellisesti kyllästetty antiseptisellä (Tikkurila, Senezh, jne.). Periaatteessa, jos rahoitus mahdollistaa, on mahdollista käsitellä kaikkia tankoja bioproteiiniyhdisteellä ennen muninnan aloittamista - tämä mätänevä vakuutus ei ole tarpeeton.

Juutan eristysrulla

Palkin päälle asetetaan juutti-tiivistenauha. Jos valitset palkin asettamisen, on muistettava, että liian paksu materiaali on yhtä tehottomampi kuin liian ohut: kummassakin tapauksessa puhallusriski kasvaa. Tasainen palkki on 10 mm paksuus ja liimattu profiili 5 mm.

Kierroksen välttämiseksi kiinnitämme juutti palkkiin rakennustyöntäjän avulla.

Kiinnitä huomiota!
Baarissa oleva lämmitin pysyy yhtenä kerroksena ilman taivutuksia.

Kiinnitämme kannattimet alemman kruunun sisäpuolelle, jonka päälle asetamme lattiaviiveitä. Viiveen alemman tason tulisi perustua säätiön elementteihin tai erityisiin kallonpalkkeihin.

Periaatteessa viivästykset voidaan leikata kruunuksi, mutta jos puhumme siitä, kuinka taitellaan kylpy baarista tai rakentaa taloa suhteellisen märille maaperäksi, on parempi toimia ensimmäisen vaihtoehdon mukaan. Joten on helpompaa korvata mätä viiveellä uudella.

Bar kiinnitystekniikat

Kun ensimmäinen kruunu on pystytetty, voit aloittaa palkkien sijoittamisen seinien joukkoon.

On olemassa useita vivahteita, jotka on otettava huomioon:

 • Periaatteessa laadullisesti kuivattu liimattu profiilipuu voidaan asentaa ilman minkäänlaisia ​​liitoselementtejä, kiinnittää vain kulmat lukkoon (puhumme hieman kulmaliitosten tekniikasta). Mutta voiman lisäämiseksi on kuitenkin parempi yhdistää työkappale.

Profiilien osien asettaminen

 • Nastoja käytetään metalli-, puu- tai muovipinoihin. On parasta käyttää puuta ja jopa samaa kosteutta kuin itse seinäpuu.
 • Nopan reikä porataan yhdistämällä korkeintaan kaksi palkkia: yläpalkki on "lävistetty", ja puolikkaalla paksuudesta muodostuva pesä on muodostettu alemmaksi.
 • Reiän halkaisijan tulee olla yhtä suuri kuin tangon halkaisija - niin, että kiinnitin pienellä vaivalla ajettiin puuhun sokkelipuhalluksella.

Vihje!
Tangon pituuden on oltava 25-30 mm pienempi kuin reiän syvyys - tämä kompensoi kutistumista.

 • Kiinnittimet asennetaan porrastetusti. Niiden välinen etäisyys saa olla enintään 1500 mm.

Seinäasennus

Hylkää nurkat

Puutavaran kulmaliitokset voidaan tehdä useilla eri tavoilla.

Jotkut niistä tarjoavat työkappaleen ulkoneman seinätason rajoissa (yhteys loppuosaan), toiset eivät.

Kiinnityskulma muiden kanssa

 • Muissa osissa yhdistyvät leikkaamalla työkappaleen syvenemis - kulhoon. Tässä maljassa sopii toinen tanko, joka voi olla joko kiinteä tai sopiva leikkaus. Suosituimmat yhteysjärjestelmät loppuosan kanssa ovat "kuplassa" ja "kulhossa".
 • Yleisin telakointiteknologia ilman jäljellä on puoli-telakointi. Samanaikaisesti tangon päissä muodostetut ulkonemat, joiden paksuus on yhtä suuri kuin puolet yhdistettyjen osien paksuudesta.

Kaavamainen esitys "lämmin nurkasta"

 • Toinen kulmaliitosten menetelmä on ns. "Lämmin nurkka". Tämä tekniikka käsittää näytteenoton pystysuoran uran palkin sivupinnalla, johon kooltaan sopiva piikki asetetaan toisen elementin päähän.

Lämmin nurkka - ulkonäkymä

Kiinnitä huomiota! Kulmanleikkaustekniikka määrittelee suuresti prosessin työläisyyden, ja jos kysyt, kuinka paljon se maksaa talon poistamisesta eri kulmista olevasta palkista, sinulle annetaan numeroita, jotka eroavat melko voimakkaasti.

Ikkunat ja ovet

Puhuminen seinästä, älä unohda ikkunaa ja oviaukkoja:

 • Aukot joko leikataan jo asetetuilla seinillä tai rakennuksen edellyttämällä tavalla (jos hankimme aineiston niin sanotun domokomplektin koostumukselta).
 • Aukkojen muodon säilyttämiseksi kutistumisen aikana leikkaamme erikoisnauhoja sivupintoihin - ns. Roiksit.
 • Ikkunan ja ovenkehysten yläpuolelle jää väistämättä vähintään 50 mm kutistusväli.

Asennus ikkunalaatikkoon, jossa on pakollinen yläraja

viimeistely

Kun kaikki edellä mainitut toimenpiteet on suoritettu ja hirsitalon katto on asetettu täydelliseen kutistumiseen. Ainettajan aika on puolitoista vuotta (raa'an tasapalkin) kuudeksi kuukaudeksi (jos liimattuja kuivattuja raaka-aineita käytettiin).

Kun haluttu aika on kulunut, voit jatkaa viimeistelyä:

 • Profiloidun materiaalin talot eivät vaadi sisäpuolelta tai ulkopuolelta pinnoitetta. Varmistaakseen niiden kestävyyden, se riittää käsittelemään seinät antiseptisellä tai maalaamalla se koostumuksella ulkotöihin.
 • Kohteissa, jotka ovat tasaisesta palkista kutistumisen aikana, muodostuu väistämättä aukkoja. Nämä aukot on suljettava, minkä jälkeen on suositeltavaa suorittaa suoja, joka suojaa puhalluksesta.
 • Ihon alla kiinnitämme tuulenpitävät kalvot, ja lopetamme itse trimmauksen seinäpaneelista (sisäpuolella), sivuseinästä tai metallista. Tiilikuori on myös mahdollista.

Talo baarissa peitetty tiili - työn aikana

johtopäätös

Tietenkin tekniikan täydellistä hallitsemista voidaan harjoittaa vain. Mutta tämä käsikirja sisältää kuitenkin paljon tietoa siitä, kuinka kylpy tai muu rakenne rakennetaan oikein baarista, ja siksi on erittäin suositeltavaa aloittaa mestarit harkitsevaan tutkimukseen.

Miten tehdä hirsitalon baarista omilla kädillä - kokoonpanotekniikka säätiöltä katolle

Suunnittele talosi

Ennen talon kokoamista baarista sinun on valittava oikea projekti. Hirsitalot kerätään standardin tai yksittäisten hankkeiden mukaan, voivat poiketa arkkitehtonisen monimutkaisuuden tai yksinkertaisten muotojen mukaan. Jos suunnitellaan kokoamaan jo valmiiksi tehdyt hirsitalot, suosittelemme lopettamaan valintasi tyypilliseen projektiin, jolla on etuja:

 1. Hirsitalo on testattu jo toiminnassa, ja valmistaja on poistanut tärkeimmät haitat.
 2. Valmistusmateriaalia käytetään mahdollisimman taloudellisesti, joten valmiin laatikon hinta on halvempi.
 3. On helpompi valita viimeistelymateriaali ja katto, koska voit henkilökohtaisesti nähdä muutamia valmiita taloja ja keskustella omistajien kanssa.

Halutun osuuden valinnassa jokainen projekti voidaan helposti sovittaa mihin tahansa alueeseen, jolla on keskimääräinen lämpötila ja ilmasto. Puutarhassa tai maalaistalossa sopiva materiaali pieni osa: 100x50 mm, 100x100 mm. Pysyvää asumista varten puutavara otetaan 150 x 150, 150 x 200, 200 x 100 mm. Helpoin vaihtoehto on neliöosa 150x150 mm. Neliön muotoinen voit nopeasti asentaa seinät valitsematta teknisiä ja ulkoisia sivuja. Mutta edellyttäen että palkki on yksinkertainen. Tällöin 150 x 150 mm: n poikkileikkaus on täytettävä ja lämmitettävä edelleen.

Yksi taloudellisista vaihtoehdoista - profiloidusta materiaalista. Puun tekniset puikot ja ura ovat kiinteästi kiinnitettyinä asennuksen aikana ja luo luotettavan esteen tuulelle. Seinät on eristetty teippilämmöneristimellä suoraan kokoonpanon aikana. Ja jos etu- ja takapuolet ovat lisäksi kiillotettuja, laatikon kokoamisen jälkeen on välttämätöntä kulkea seinien läpi maali- ja lakkamateriaalilla ja talo on valmis asumaan.

Liimapuusta erottuu erillinen ryhmä. Tämä palkki koostuu lamelleista, jotka on liitetty toisiinsa puristimen ja liiman vaikutuksesta. Mutta tiedemiehet puhuvat edelleen liimapuusta ympäristöystävällisyydestä. Positiivisista erottuu: seinien suuri lujuus ja korkeat lämmöneristysominaisuudet. Joten rakennettaessa liimattua materiaalia oleva talo sopii 100 x 100 mm: n poikkileikkaukselle, talvilämpötiloissa jopa -15 astetta ei tarvita lisäseinäeristystä.

Ja mistä aloittaa?

Kun hanke on valittu, hirsitalon kokoonpano alkaa. Talon perusta on valmistumassa - perusta. Koska materiaali on kevyt, kaikenlainen säätiö tekee:

 1. columnar;
 2. Vyö rostverkovy;
 3. Vyö.

Emme suosittele monoliittista, koska se on kallein vaihtoehto, joka on kannattavaa vain, jos tila on liikkuva ja hyvin murskattu. Jos irrallisella maaperällä on korkea pohjavesivarasto, voidaan käyttää pino- tai pylväspohjaa. Kuinka rakentaa talon, jos maaperä on swampy ja mobiili? On järkevää käyttää ruuveja. On helppo asentaa ne omiin käsiinsä, mutta tulevaisuudessa "kehys" on pienempi. Mutta pylväs- tai paalusäätiön valitseminen on ymmärrettävä, että tulevaisuudessa talon kellari on pakattava ja eristettävä. Muuten talossa ei ole kellarista tai kellarista, ja kellarikerroksen lämpöhäviö vähenee 15%.

Yksi suosituimmista puurakenteiden perustyypeistä on nauha. Sain nimeni ulkoiseen muistutukseen betoniselle nauhalle, joka on rullattu maahan. Säätiön korkeus valitaan erikseen ja liittyy pohjaveden ominaisuuksiin.

Yli 1,2 m talvikuukausina esiintyy runsaasti pohjavettä ja huurteen tunkeutumista, joten nauha-grillage vaihtoehtoa voidaan käyttää. Suunnittelu yhdistää betoninauhan, mutta pinoille joka 1,5 - 2 m. Ja paalut on ensin kaadettu, sitten muotti on tehty nauhan alla. Ennen kaatamista on suositeltavaa laskea perustan kuutio kapasiteetti, mikä vähentää betonin kustannuksia.

Nauhateollisuuden perustuksen kokoamista koskeva yksityiskohtainen tekniikka esitetään yhdessä edellisistä artikkeleista.

Lego aikuisille

Valmistaja toimittaa valmiin kehyksen paikalle suljetussa pakkauksessa, joten se on helpompi koota se itse. On vaikea koota kotiasi kiinteästä puusta ilman kokemusta ja taitoja, koska se vaatii kulmat oikein. Mutta lisää tästä alla.

sitova

Ennen ensimmäisen kruunun asettamista on tarpeen tehdä pohjan vedeneristys. Puu on hermeettinen, ja perustuksen mikrokruunuissa kosteus pääsee ensimmäiseen kruunuun ja ajan myötä alkaa ryöstää. Teoksessa tarvitset materiaaleja: bitumimateriaali (hinta 350 r.) Ja kateaine (hinta 220 r.)

Vedeneristys suoritetaan seuraavasti:

 1. Yläpuolelta pohja on päällystetty kuumalla bitumimastilla.
 2. Ylhäältä kattorakenteen ensimmäistä kerrosta kierretään ulos. Kun materiaaliin liittäminen on päällekkäin.
 3. Katemateriaali pinnoitetaan uudelleen bitumimastilla.
 4. Katonmateriaalin viimeistelykerros.

Kateaineen leveyden on ylitettävä säätimen leveys 15-20 cm: llä. Kateaineiden jäljelle jäävät pinnat voidaan myöhemmin piilottaa kellarin pinnoituksen alle.

Ensimmäinen kruunu

Hirsitalon ensimmäinen kruunu asetetaan kuivuneen vedeneristysasteen tasolle. Poikkileikkauksessa ensimmäinen kruunu on enemmän kuin loput laatikossa. Tämä lisää rakenteen vakautta.

Ennen levittämistä ensimmäinen kruunu peitetään suojaavilla yhdisteillä (Sanezh, Belinka Bio, Tikkurila, Neomid 440 ja Valtti Aquacolor (hinta 120 ruplasta / litra), ensimmäinen kruunu asetetaan säädettyihin säleisiin tai vuorauspöydälle Reiki asetetaan 30-40 cm: n portaisiin ristikudoksen alapäästä, levyt ommellaan alustalle metallisilla tapilla, säleet ovat 10 mm paksuja ja muodostavat ylimääräisen raon säätölaitteen ja vanteiden välille, mikä luo lisää tuuletusta, puinen vanteet on kiinnitetty säätöön metallisilla ankkureilla Mutta laatikko on kiinnitetty pohjaan vain kevyissä rakenteissa. Suuret talot useissa kerroksissa ovat melko raskas eivätkä siirry pohjasta ilman lisäkiinnikkeitä.

Taita laatikko

On helppoa rakentaa hirsimökki valmiista pakista, mutta sinun täytyy kallistaa vankka palkki. Palkissa on useita vaihtoehtoja säteen tasapainotukselle ja jopa:

 1. Rakenna tassuun. Puiden puoleisiin päihin ja pesiin leikataan niiden alapuolella. Siinä on haittoja: se puhalletaan ulos, ajan myötä materiaali kuivuu ja vakava eristys vaaditaan.
 2. Pyrstörengas. Vaihtoehto on samanlainen kuin edellinen, mutta sillä on erityinen leikkaus kulmassa. Miinus vaikeuksissa juonut.
 3. Kulhoon. Jokaisessa puutavarassa kulhoon tehdään ylhäältä alareunan alapuolella. Ylempi kruunu kulkee kulhoon ja luo tiukan liitoksen. Miinukset: tarvitset taitoa ja erityistä cupcorea.
 4. Puoli puuhun. Kummassakin päätyosassa puolet osasta leikataan pois. Tuloksena olevasta pesästä sopivat ylempi kruunu. Huonot puolet yhteyden purgeista ja epäluotettavuudesta. Pitoa lisäävä avain on puusta, joka yhdistää päät.

Yhteys nurkkaan ja loppuosa katsotaan lämpimämmäksi ja luotettavammaksi. Kulmat ja puutavaran välinen puu on lisäksi liitetty tukien avulla. Nagel levittää puuta tai metallia. Viimeinen vaihtoehto on luotettavampi, mutta kun hirsitalo kuivuu, seinissä muodostuu aukkoja, ja metalliset nastat pilaavat talon ulkoa. Puinen Nagel voidaan tehdä riippumatta puutavaran tai koivun jäännöksistä. Nagel antaa rakenteelle lisää vahvuutta ja ei salli puun kiertymistä kuivana. Nagel kiinnitetään joka kahdesta kruunusta, ohita yksi, vähintään 150 cm: n välein.

Jokaisen juotosuutineristyksen (hinta 110 p.) Välillä. Jos materiaali on profiiloitu, piikkien ja urien väliin on olemassa erityinen kouru eristysmateriaalin asettamiseksi. Jos tarvitset puun pituuden liittämisen, kiinnitä nivel juuriin. Yhteyden ydin on piikin ja uran urat, jotka ovat tiukasti liitettyjä ja kiinnitettyinä napeilla.

Hirsitalossa olevat sisäiset väliseinät eivät voi heti kerätä. Ne on valmistettu pienemmästä leikkausmateriaalista ja kiinnitetty pääseiniin. Mutta jos suunnittelet kaksikerroksisen hirsitalon omilla käsilläsi, ainakin yksi osio menee välittömästi. Se toimii ylimääräisenä tukena.

Kerroksia voidaan tehdä välittömästi. Ne toimivat myös puhtaan lattian lämmin "kakun" perustaksi. Koska lattialämmittimet voivat toimia mineraalivillana tai ekosoolina, vaahtoa. Edullisin vaihtoehto vaahtoa varten, se antaa ylimääräisen äänieristyksen lattian välillä.

Ei ole suositeltavaa leikata ikkunoita ja oviaukkoja puutalossa välittömästi. Rakenteen on pysyttävä paikallaan. Jopa kammion kuivuminen kolmen ensimmäisen kuukauden aikana kutistuu vähintään 3%, luonnollinen kosteus vähintään 10%. Ennen kuin asetat kehyksen, se on okosyachka, joka antaa rakenteen suuremman lujuuden ja ei salli vääristymien syntymistä maan kävelyn aikana.

Katteen ja katon valinta

Ennen täydellistä kutistumista luodaan kattorakenteita. Jos kammion kuivauspalkki tai liimattu, kutistuminen on merkityksetöntä ja voit siirtyä viimeistelykattoon. Materiaalia voidaan käyttää kattona: aluslaudoitus, onduliini, pehmeä laatta. Taloudellisin vaihtoehto puutarharakennuksille on kattohuopa tai liuskekivi. Valitse katon valinta riippuu vaiheen laatikot. Pehmeämpi katto ja katto, sitä useammin laatikko valmistetaan. Esimerkiksi pehmeän laattojen alla valmistetaan alusta ohuesta vanerista.

Menevän ristikkojärjestelmän asennuksen katon viivästyminen. Palkki, jonka osa on 100 mm50 mm, soveltuu työhön. Tekninen puoli on 50 mm. Ristikkojärjestelmän etuosa ja runko kootaan materiaalista, jonka leveys on 150 x 100 mm. Ne on kiinnitetty seinän yläosaan sovitettuun sähkölevyyn. Puutavara, jonka leveys on 150 x 150 mm, on mauerlat. Asennuksen vaikein asentaa ensimmäiset kattotuolit ja matriisi. Ristikkojärjestelmä voidaan kiinnittää seiniin käyttämällä metallisia kiinnikkeitä tai ankkuripultteja. Jäljellejäämät ja mauerlat ovat toisiinsa sidekourun kanssa. Lisää lukijoita voi lukea artikkelin katon asennuksesta.

Valmis katto on eristetty ja tehty vedenpitäväksi. Tämä on välttämätöntä lämmön menetyksen vähentämiseksi talossa. Seuraavaksi siirry ylimääräiseen weatherisaatioon ja koristeluun. Täysi kutistunut puutalo antaa kolmen vuoden kuluttua. Tätä aikaa ei suositella suorittamaan suurta suunnittelijan viimeistelyä, mutta voit jo asua talossa.

Kuinka paljon

Kuten tiedätte, tie ohjataan menemällä, mutta ei aina omistajan käsiä terävöittää rakennustyötä tai työ syö kaikki vapaa-aika. Asiantuntijat rakentavat hirsitaloa muutamassa viikossa, ja työn laatu on korkea. Asennuksen hinta riippuu siitä, mitä työtä on tehtävä. Hirsimökkien asentamiseen on olemassa kahdenlaisia ​​vakiopalveluja:

Eri palvelutöiden luettelo. Avaimetekninen asennus sisältää: säätö (kaataminen, muotti), laatikon kokoonpano, kattorakenne, katto, lattia ja katto, ikkunoiden ja oviaukkojen asennus, kaikki sisäiset väliseinät. Yksinkertaisella kokoonpanolla voi olla erillinen työ. Esimerkiksi säätiö tehdään käsin, ja laatikko ja kattojärjestelmä kootaan asiantuntijoilta.

Taulukossa on esitetty keskimäärin hirsimökkien kokoonpanon työtä eri alueilla esimerkkinä 4x6 m talosta, jossa on katto katolla:

Rakennamme kylpyläomme itseämme: kuinka rakentaa kylpylä baarista oikein

Joten olet jo asettanut kylpylän pohjan, ja valitsit puun seinien materiaaliksi. Erinomainen vaihtoehto, melko kestävä, ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen! Jos olet uusi rakennus, puu on paras valinta.

Silti tällainen yksinkertainen ja monipuolinen materiaali vaatii joitakin tietoja ja taitoja, joita tarvitaan seinien rakentamisessa. Erityisesti tällaiselle rakenteelle kuin kylpy, jonka järjestelyä varten tarvitaan tiettyjä lisätoimenpiteitä.

Ennen kuin aloitat kylvyn rakentamisen tällaisesta materiaalista kuin baarissa, sinun pitäisi oikein laskea seinän puutavaraa, oppia yhdistämään palkit ja liittää ne pitkin pituutta, valitse eriste kruunujen välille ja paljon muuta. Harkitse nämä kysymykset peräkkäin.

Perustietoa kylpylän rakentamisesta

Kylpyammeen, erityisesti seinien rakentaminen voi olla melko kallista. Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla on valtava valikoima sekä perinteisiä että moderneja materiaaleja, joita käytetään laajasti rakennusten rakentamiseen tietyn käyttötarkoituksen mukaisesti. Mutta puu kylpylä on suosituin tuote monista syistä. Tämä on pitkä perinne rakentamisessa, laaja, suhteellisen alhainen hinta, ympäristöystävällisyys ja helppokäyttöisyys.

Puutavara tässä tapauksessa on paljon yksinkertaisempaa materiaalin työssä. Lisäksi se ei vaadi lisäkäsittelyä siinä tapauksessa, että ostat sen eikä valmistukaa itse.

Jotta ei aiheuta ylimääräisiä kustannuksia seinien eristykselle, on syytä ottaa palkki, jonka poikkipinta on 150 x 150 mm. Puun seinien paksuus on optimaalinen, ja voit käyttää kylpyammeet ympäri vuoden. Jotta saumojen välinen liitäntä olisi tiheämpi ja valmiin seinän ulkonäkö on esteettinen ja miellyttävä, jokainen puu on asianmukaisesti leikattava.

Yksi puun tärkeimmistä positiivisista ominaisuuksista on se, että tämän materiaalin seinät eivät vaadi ylimääräistä ulkopintaa; ne näyttävät itsevarmaalta, sinun tarvitsee vain huolellisesti käsitellä palkit. Jos aiot sisustaa ulkoseinien ulkoseinämiä, riittää, että tasoitetaan materiaali vain saunan sisätilalta.

Ensimmäinen vaihe saunan rakentamisessa puusta on kiinnitysrenkaan asentaminen valmistetulle pohjalle. Paras valinta puun valinnalle sitovaa kaulusta varten on massiivipuuta tuhkaa, tammaa ja lehtikuusesta. Muista käsitellä rakennusmateriaalia antiseptisilla aineilla.

Hirsitalon ensimmäisen kruunun asettaminen

Kylvyn koko puun laatu ja vakaus puusta riippuu siitä, kuinka hyvin laitat ensimmäisen kruunun. Ja meidän pitäisi valmistautua perusteellisesti tähän työhön, laskemalla jokaisen askeleen etukäteen.

Ennen ensimmäistä ensimmäistä vyölukkoa asettamisen päälle on asetettava vedenpitävä kerros kylpyläosaston päälle. Ennen tätä, tarkista peruspinnan taso: sen on oltava tarkalleen vaaka. Jos pudotus on yli 1 senttimetriä, kohdista se betonin kanssa.

Sen jälkeen sijoitetaan tasaisesti ruberoidi useisiin kerroksiin, jotka ovat tahriutuneet toistensa kanssa mastiksella. Asiantuntijat kutsuvat seuraavaa tekniikkaa optimaaliseksi: 2 kerrosta kateaineistoa, asennusalusta, toinen kerrosmateriaali kerros. Ensimmäisen kruunun palkit on yhdistetty toisiinsa puolipuussa ja estävät mahdolliset viivytykset myöhemmin, järjestä salainen piikki.

Seuraavaksi, kiinnittämällä kruunu teräsnapsilla. Niitit tapetaan puun ulkopuolelta ja hirsitalon rakentamisen jälkeen ne voidaan poistaa.

Seuraava askel on lämmittää kruunu. Tätä tarkoitusta varten pellavan ja juuttikuidun kerros, joka on asetettu palkin yli, on optimaalinen. Seuraava kruunu asetetaan eristyskerrokseen ja niin edelleen, vuorotellen puun ja lämmöneristyksen välillä. Tämä auttaa välttämään ilmavirtaa mahdollisissa aukkoissa ja sillä on tärkeä rooli kylvyn seuraavassa vesihöyry- ja höyrysulussa sisäpuolelta.

Ensimmäisen kruunun puun valitseminen oikein

Puutavarat on valittava ja valmistettava etukäteen, jotta rakentamisprosessin pienet asiat ja puutteet eivät häiritse. Ensimmäisen kruunun asentamiseksi sinun tulee valita laadukas materiaali, koska rakenteen eheys käytön aikana riippuu siitä:

 • puun on oltava täysin sileä;
 • pinnalla ei saa olla solmuja ja siruja;
 • tärkein edellytys on puun renkaiden enimmäistiheys; tällaisen materiaalin valmistukseen otetaan puun keskiosa;
 • puutavaran puutavaran puutavaran puutavara on kategorisesti mahdoton hyväksyä paitsi ensimmäiselle kruunulle myös koko hirsirakennukselle.

Tehdasvalmisteinen puu on yleensä jo käsitelty ja täysin käyttövalmis, mutta lisäkäsittely ei haittaa erityisesti kylvyn rakentamista. Puhdista tangot mastiksella, joka on valmiiksi sekoitettu kaivostoimintaan. Tähän koostumukseen perustuva kyllästys imeytyy täydellisesti puuhun. Puun päitä ei tarvitse käsitellä, niiden on pysyttävä paljaina ja annettava kosteus itsestään kuivattaessa ja kutistettaessa rakennetta.

Se riippuu siitä, kuinka varovasti hoidat puuta, kuinka kauan alempi kruunu palvelee, uskon ja totuuden, ja siksi kaikki kylpyammeesi seinät.

Puutarhojen linnoitusliitokset

Kylvyn seinämissä on useita tapoja yhdistää puutavara, joka välttää tuulen ja kylmän lämpötilan vaikutukset huoneeseen ulkopuolelta. Harkitse kukin niistä tarkemmin.

Menetelmä yksi: päittäisliitos. Kun palkit kiinnittyvät päätyyn toisiinsa, jokainen liitos sauma seuraavan päällekkäisyyden päälle. Joten pään liitos on luotettava ja ajan mittaan ei menetä ominaisuuksia, seuraa palkkien päitä: niiden on oltava täysin tasaisia. Otpil tekee 90 asteen kulman.

Kuitenkin pehmeä liitos, jopa hyvin tiheä, ei sulje pois melko suuria lämpöhäviöitä kylvyn tällaisissa kulmissa. Koska kylpy on lämmin ja viihtyisä, on syytä harkita sellaista menetelmää kuin "lämmin nurkka", joka on baarien yhdistelmä juuripikiksi.

Tällaiselle liitokselle näytetään yhden uran päätyosassa erityinen ura, ja lopussa toinen pystysuora piikki tehdään. Joissakin tapauksissa se tehdään kaksinkertaisella tai kolmella uritetulla piikillä, toisin sanoen useilla pystysuorilla piikkeillä tehdään vastaavasti.

Riippumatta siitä, minkä tyyppistä liitäntää voit valita kylpyhuonesi seinille, tärkeintä - älä unohda kirjanmerkkiä lämmittimen välistä eristämistä palkkien välillä. Tämä samalla lisää rakennusmateriaalien yhdisteiden tiheyttä ja toimii erinomaisena eristyksenä koko hirsitaloon.

Joskus rakennuksen aikana voi olla tarpeen yhdistää tankoja pitkin. Tällöin silmukkamallia ei suositella käytettäviksi. Tällaista työtä varten on olemassa erilaisia ​​tyyppejä, joita on käytetty pitkään:

 • vinot leikkaus päissä tai vinot päki;
 • rypytyksen päätypinta harjalla;
 • suoraa vuorausta, jossa pituus on kaksi kertaa suurempi kuin puun paksuus;
 • suhteellisen uusi ja käytännöllisempi vinoviivan päällys- ja vuorausmenetelmä, joka tarjoaa vastustuskyvyn sivuttaiskuormituksille.

Eristys, jota käytetään kruunujen välissä

Kuten edellä mainittiin, pellava kangas on optimaalinen materiaali eristyksen aikaansaamiseksi kruunujen väliin. Nyt voit ostaa sen missä tahansa rakennuksessa. Tämä eristys on saatavana rullina eri leveydeltään valitun lokin tai palkin koosta riippuen, mikä helpottaa huomattavasti valintaa, lisäksi on helppo leikata kaistaleet pitkin valitun pituutta. Tämä materiaali on valmistettu luonnollisista juurista ja pellavista luonnonkuiduista, koostumus tehdään tiukkoina mittasuhteina.

Tuotantoprosessin aikana saavutetaan erittäin tiheän ja tasaisen paksuuden omaava raina, jossa kuidut kiinnitetään yhteen erikoisneulojen avulla, joissa on lovet.

Pellavan pellavan sijoittaminen palkkien väliin lämmittimenä seinien rakentamisprosessin aikana säästää itsesi tarvittavasta lisätulostuksesta ja sen jälkeen, kun palkki kutistuu, seinät muodostavat kiinteän monoliitin. Tällainen kangas ei liukuudu kruunujen kiinnittämien jännitysten vuoksi, se tarjoaa yhtenäisen eristyksen pitkin sauman pituutta, joka on vastustuskykyistä kosteudelle, tuulelle ja pölylle, lämpötilan muutoksille ja muille ilmastollisille häiriöille.

Nagel puuta varten

Kehyksen kruunu olisi yhdistettävä toisiinsa koko kehällä, samoin kuin linnayhteyksien kulmissa tukien tai puukappaleiden avulla. Tällaiset tapit olisi valmistettava lehtipuusta eli lehtikuusta, tammesta tai tuhista. Hyvin jalostusprosessi on: ottakaa levy-tuumaa, leikattu pois neliölevyistä. Sahaamisen jälkeen haluttuun pituuteen. Anna lamelleista pyöristetty muoto kampaamalla ja sivuttaen sivuseinät.

On paljon yksinkertaisempi ja vähemmän kallis, "laiska" tapa tehdä jal. Osta myymälästä valmiita pistokkaita lapioille ja poraajille ja leikkaa ne haluamasi koon mukaan. Tämä voi säästää paljon rahaa, varsinkin aikaa.

Puukappaleiden asennus tehdään puolitoista metrin etäisyydellä toisistaan ​​ja epäonnistumatta kehyksen molemmille puolille kulmissa. On tarpeen kiinnittää puuta seinän niissä osissa, joissa ikkunat ja ovet sijaitsevat, ja kiinnitä se 15 - 20 cm: n etäisyydellä laatikon reunan kohdalle. Tämä sulkee pois sen, että puutavaran puun kuivauksen aikana ja kylpytilan kutistumisprosessin aikana puun ruuvaaminen myöhemmin irrotetaan.

Tikkaiden asentamiseksi reikää porataan yläosasta niin, että molemmat yläpalkit lävistetään, ja kolmasosassa on 5-7 cm: n syvennys, ei enempää. Kiristä tiukasti halkaisijan halkaisija: sen tulee olla noin 2 mm pienempi kuin reiän halkaisija. Jos et ole noudattanut tätä sääntöä, tukkeumien aikana kutistuminen voi "mennä huvialueelle", mikä johtaa niiden merkittävään vinoutumiseen ja vaikuttaa ikkunoiden ja ovien laatikoihin. Nagelin on helposti päästävä reikään ajettaessa ja uppoa ylempään säteeseen 5 senttimetriä.

Tämä tapa asentaa tapit on yksi yleisimmistä, muttei ainoa. Monet mestarit ovat löytäneet menetelmänsä, joka on tullut tutuksi. Kaiken kaikkiaan nagelin tärkein tehtävä on poistaa puun uppoaminen muurauksessa ja varmistaa oikea kutistuminen kuivausprosessin aikana, jonka aikana puu liikkuu vapaasti pitimen pintaa pitkin.

Edellä käsitelty tekniikka mahdollistaa ilman erityisiä ammattitaitoja pystyttää vaaditun korkeuden seinät samalla kun otetaan huomioon puun luonnollinen kutistuminen ja vastaavasti kutistuminen rakennuspuun kehyksen korkeudella noin 7-8 prosenttia.

Liittyvät videot

Puun seinien rakentamisen loppuun saattaminen

Sen jälkeen, kun puun seinämien rakentaminen kylpylälle on päättynyt, menettämättä aikaa, sinun on asennettava kattopalkit ja katon rakenne. Älä viivästytä tätä, koska kylvyn avoin sisäinen tila altistuu saostumisen ja puumaisten hyönteisten tuholaisten vahingollisille vaikutuksille sekä käytetyn puun hajoamiseen.

Kun katto on asennettu, voit työskennellä turvallisesti seinien vedenpitävyydestä sisäpuolelta ja sisustuksen viimeistelystä. Mutta se on toinen tarina, sinulla on vielä paljon tehtävää, jotta kylpylä voi ilahduttaa sinua, perheesi ja vieraasi. Ja tarkastelemme jokaisen vaiheen seuraavissa artikkeleissa.