Vedenkestävä betoni

Betonin vedenkestävyys on keinotekoisen kiven kyky ohittaa kosteus tiettyyn paineeseen. Se on merkitty symbolilla W ja parillisilla numeroilla välillä 2 - 20, jotka ilmaisevat paineen MPa • 10 -1: ssä, jolloin betonipituudet, joiden korkeus ja läpimitta ovat 0,15 m, kestävät veden paineita eivätkä läpäise sitä itseensä.

Kun rakennat perustusta tai kellarista johtuen materiaalin suuresta vedenkestävyydestä, voit säästää vedenpitävyyteen tai ostaa halvempaa tyyppiä.

Indikaattoriin vaikuttavat tekijät

Vedenkestävyyden indikaattoriin vaikuttaa suuri määrä tekijöitä. Tämä ominaisuus määräytyy materiaalin spesifisen kapillaari-huokoisen rakenteen mukaan. Tiheimmässä betonissa on vähäinen määrä huokosia, joten veden kestävyys siinä on korkeampi.

Syynä suuriin huokosmuotoihin voi olla tiivistymätön koostumus, kutistuminen tai ylimääräinen vesi. Betonin kutistuminen ja sen tilavuuden pieneneminen tapahtuvat kuivatuksen ja kovettumisen yhteydessä. Korkeat kutistumisnopeudet voivat johtua veden riittämättömästä vahvistamisesta ja haihtumisesta ympäristötekijöiden vaikutuksen alaisena.

Huokoisuuden luonne muuttavat ilmanvaihdottavia lisäaineita. Huokoset sulkeutuvat ja muuttuvat läpäisemättömiksi.

Korkea vedenkestävyys on materiaalia alumiinioksidilla ja korkean lujuuden omaavalla sementillä. Hydrattuina nämä lajit kiinnittävät enemmän vettä ja muodostavat tiheän kiven.

Betonin vedenkestävyys riippuu lisäaineista. Joten alumiini ja rauta-sulfaatit lisäävät seoksen tiivistymisastetta. Tämä saavutetaan värähtelemällä, puristamalla ja poistamalla vettä tyhjiössä. Potsolaanisen portlandsementin osalta sen korkea läpäisevyysindeksi riippuu pozzolaanien lisäaineista ja niiden turvotuksesta.

Seuraava indikaattoriin vaikuttava tekijä on keinokivien ikä. Iän myötä hydratoitujen kasvainten määrä kasvaa, mikä lisää vesiresistenssin kasvua.

Betonimerkki

Vesitiivis betonimerkki osoittaa betonin resistenssin asteita kosteudelle. Mitä korkeampi kerroin, sitä parempi vakaus.

Taulukko 1 Arvioitu vaatimustenmukaisuusmerkki betoni vedenkestävä

Betonilla W2 on ominaista korkea läpäisevyys, se pystyy absorboimaan suuren määrän vettä. Käyttämättä sitä ilman vedenpitävyyttä ei voida hyväksyä. W4 imee myös tarpeeksi kosteutta. Huolimatta siitä, että sen ominaisuudet ovat korkeammat kuin W2, se ei ole suositeltavaa käyttää sitä ilman vedenpitävyyttä.

Materiaali W6 on seos, jolla on vähentynyt läpäisevyys. Sitä käytetään rakentamisessa useimmiten, koska se absorboi keskimääräisen kosteuden.

Betoni W8 imee vain 4,2 painoprosenttia materiaalista. Lisäksi asteikon kasvaessa materiaalin läpäisevyys vähitellen pienenee. Betoni W20 on kaikkein kestävin kosteus, mutta käytännössä harvoin sitä käytetään.

Tuotemerkkejä W10-W20 käytetään hydraulirakenteiden, vesisäiliöiden, maametallien tai bunkkerien rakentamiseen. Näitä merkkejä käytettäessä ei ole tarvetta vedeneristämiseen. Nämä betonibrändit, korkean suorituskyvyn vedeneristyskyvyn lisäksi, ovat hyvää vastustuskykyä pakkaselta. Korkean kustannustason vuoksi (4500 -5300 ruplaa / m³) tätä materiaalia ei käytännössä käytetä yksityisen rakentamisen tarpeisiin.

Materiaalin ominaisuudet ja läpäisevyys

Betonin läpäisevyydelle on tunnusomaista suorat ja epäsuorat (likimääräiset) indikaattorit. Suorat indikaattorit sisältävät veden kestävyyden ja suodatuskertoimen materiaalin tuotemerkin. Epäsuorat parametrit ovat veden imeytyminen ja vesi / sementti -suhde.

Taulukko 2 Betonien läpäisevyyteen vaikuttavat indikaattorit

Merkki vedenpitävä ja suodatuskerroin määritetään GOST 12730.5-84: n mukaisesti.

Välilliset indikaattorit viittaavat raskasbetoniin. Laskettaessa veden absorptiota kevyelle betonille taulukon 2 arvo on kerrottava kerroin, joka on yhtä suuri kuin raskaan aineen tiheyden suhde valon tiheyteen.

Vesi-sementti-suhde kevytbetonille lasketaan kertomalla taulukon 2 arvo 1,3: llä.

Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

Menetelmät betonin vedenpitävyyden määrittämiseksi voidaan jakaa primaari- ja toissijaisiin. Jos haluat kokea vedenpitävää betonia, on tarpeen kaataa standardikokoisia lohkoja.

Perusmenetelmät

Vedenkestävyyden määrittäminen suoritetaan GOST: n mukaisesti. Tässä standardissa määritetään kaksi menetelmää veden kestävyyden määrittämiseksi.

Ensimmäinen menetelmä on "märkäpaikka". Tämä vaatii erityisen asennuksen, jossa on vähintään 6 pistorasiaa. Vesi syötetään pohjaan. Suoritettiin visuaalinen havainto veden vastustuskyvystä lisääntyvässä paineessa.

Toinen on suodatuskerroin. Laskenta suoritetaan käyttäen erityistä laitetta, jonka paine on 1,3 MPa. Lisäksi tarvitset vaa'at ja silikageeliä.

Lisämenetelmät

Voit määrittää materiaalin luokan empiirisesti vedeneristämällä. Näitä ovat:

 1. Sideaineen tyypin mukaan. Vedenpitävä betoni sisältää pozzolaanista, hydrofobista sementtiä ja portlandsementtiä.
 2. Kemiallisten lisäaineiden seoksen sisällön mukaan. Hydrofobisten lisäaineiden käyttö, tiivisteet huokoisuuden ja vettähylkivien elementtien vähentämiseksi lisäävät betonin vedenkestävyyttä.
 3. Materiaalin huokosrakenne. Kun huokosten määrä vähenee, indeksi kasvaa. Vedenkestävyyttä voidaan parantaa lisäämällä soraa, hiekkaa ja raunioita.

Kuinka tehdä vedenpitävä betoniseos

Vedenpitävä betoni voidaan hankkia omalla kädellä kotona. Menettelyn merkitys johtuu siitä, että korkealuokkaisen materiaalin käyttö edellyttää merkittäviä taloudellisia investointeja. Jos betoniseosta tarvitaan suuria määriä, on hyödyllistä tietää, miten betonia voidaan valmistaa vedenpitäväksi itse.

Useita menetelmiä on kehitetty betonin nopeuden lisäämiseksi, mutta yleensä käytännössä käytetään kahta: materiaalin kutistumisen poisto ja tilapäinen vaikutus betoniseokseen.

Kutistekokoonpanon poistaminen

Keskikokoisella materiaalilla on riittävä määrä huokosia, joiden kautta kosteus voi tunkeutua vapaasti. Tämä johtuu sen asteittaisesta kutistumisesta jähmettymisprosessissa.

Betonirakenteen kutistumisasteen vähentämiseksi suositellaan seuraavia toimintoja:

 1. Käytä erityisiä formulaatioita. Niiden toiminta vähenee erityiskalvon muodostamiseen liuoksen pinnalle, mikä estää kutistumisen. Yhdistelmien lisääminen on tärkeää noudattaa tarkasti ohjeita, muuten päinvastainen vaikutus on mahdollinen.
 2. Joka 4 tunnin välein vedä materiaali. Tällainen tapahtuma voi tapahtua vain 4 päivää, ja tulevaisuudessa betonin pitäisi kuivua luonnollisesti.
 3. Peitemateriaali kalvon kaatamisen jälkeen. Tämän seurauksena muodostuu pieni kondensaatti, joka estää sen kutistumista. Kalvon ei tulisi koskettaa ratkaisua, ja aukot on jätettävä sivuille.

Väliaikaiset vaikutukset

Ajan vaikutus voi lisätä betonin vedenkestävyyttä. Mitä pitempi materiaali pidetään kuivana, sitä korkeampi laatu on ajan myötä. On tärkeää säilyttää betoni asianmukaisesti.

Materiaali on sijoitettava pimeään, mutta lämmin huoneeseen, joka on jatkuvasti kostutettu. Tekokivien laatu kasvaa useita kertoja kuuden ensimmäisen kuukauden aikana.

Muilla tavoilla

Vedenpitävä betoni omilla kädillä voidaan saada pinnoitemateriaalien pinnalle: kuuma bitumi tai mastiksi. Ennen betonirakenteen pinnan levittämistä puhdistetaan ja pohjamaalataan siihen. Sitä käytetään parantamaan betonin kiinnittymistä päällystysaineisiin. Lopuksi bitumia tai mastetta levitetään useisiin kerroksiin, joiden paksuus on 2 mm. Kolmen 15 minuutin kuluttua pintaan muodostuu suojaava kuori.

Tämän menetelmän haitat ovat päällystekerroksen tuhoutuminen johtuen keinokivestä tai pinnoitteen virtauksesta johtuen väärästä mastiinivalikoimasta.

Toinen tapa luoda suojaava kerros, joka parantaa betonirakenteiden vedenkestävyyttä, on vedenpitävyys. Sen olemus on vähäisempi sovellettavaksi kuumennetun bitumin, mastiksin ja emulsion pintaan ja sitten maalikerroksen ja alukkeen kerrokseen.

Vedenkestävyys on tärkeä indikaattori, joka määrittää betonin laadun. Tämän arvion mukaan se on jaettu tuotemerkkeihin. Mitä korkeampi merkintä, sitä suurempi kuorma, joka kestää tulvan pinnan ja pienemmän kosteuden menettämisen. On mahdollista lisätä tätä indikaattoria kotona käyttämällä erityisiä formulaatioita, päällystää pinnoitettu betonipinta kalvolla sekä levittää pinnoitteita tai maalaustarvikkeita.

Vedenkestävä betoni

Betonin vedenkestävyys on yksi tämän rakennusmateriaalin tärkeimmistä teknisistä ominaisuuksista, ja se "kertoo" kehittäjälle kyvystä tai kyvyttömyydestä, että jäädytetty betoni kulkee itseensä kosteuden läpi tiettyyn ylipaineeseen.

Vedenkestävyyden arvo on tärkeä tekijä hydraulisten rakenteiden ja korkean kosteuden olosuhteissa toimivien betonirakenteiden rakentamisessa: vesisäiliöitä, maanalaisia ​​tunneleita, säätiöitä, kellareja, kellareita jne.

Nimitys ja menetelmä veden kestävyyden määrittämiseksi

GOST 12730.5-84 "Betonien vaatimusten mukaisesti. Menetelmät vedenpitävyyden määrittämiseksi ", tietyn rakennusmateriaalin merkin vedenpitävyys merkitään kirjaimella" W "ja parillisilla numeroilla: 2,4,6,8....20. Kohta "W" seuraa, että ylimääräisen veden paineen määrä on kgf / cm2, jolloin testattava näyte ei anna vettä läpi tietyn ajan. Esimerkiksi betonin w6 vedenkestävyys on 6 kgf / cm2 tai 0,6 MPa, betonin w4 vedenkestävyys on 4 kgf / cm2, 0,4 MPa jne.

GOST-vaatimusten mukaisesti betonin vedenkestävyyden määritys suoritetaan sarjalla 150 mm halkaisijaltaan näytteitä ja 150, 100, 50 ja 30 mm korkeuksia. Näytteet 6 kpl. Jokainen vakiokoko asetetaan erityiseen "kuusikäyttöiseen" laitteeseen betonin vedenpitävyyden määrittämiseksi ja vesipaineen asteittaisen kasvattamisen avulla märkäpisteen avulla, millä vesipaineessa betoni alkaa kulkea kosteuden läpi. Kunkin koon sarjan näytteiden kokonaisaika on 4, 6, 12 ja 16 tuntia korkeudesta riippuen (30, 50, 100 ja 150).

Näytteenottoveden vedenkestävyys arvioidaan maksimipaineella, jossa 4 näytteellä ei ole kosteutta tunkeutumista ja betonin vedenkestävyysluokka on otettu seuraavasta taulukosta:

Betoni vedenpitävä luokka

Vedenkestävä betoni

Betoni on monipuolinen ja ympäristöystävällinen rakennusmateriaali, jota käytetään monoliittisten perustusten, lattioiden sekä rakennusten ja rakenteiden kantavien seinien valmistukseen. Sen siirto ja toimitukset rakennustyömaalle suoritetaan homogeenisen nestemäisen seoksen muodossa. Tiedämme, että betoni koostuu sementistä, murskeesta ja hiekasta.

Läsnäolo lukuisissa huokosissa aiheuttaa sen vedenkestävyyttä. Mutta tämä luku ei riipu ainoastaan ​​ilman huokosten määrästä vaan myös niiden luonteesta. Yleensä huokoset muodostuvat koostumuksen väärän laskemisen, seoksen huonoon tiivistämiseen munintaprosessin aikana ja seoksen liikkumisen helpottamiseksi tarvittavan veden ylimäärän vuoksi.

Betonin läpäisemättömyys on tietyn tyyppisen materiaalin kyky ohittaa vesi tiettyyn paineeseen. Betonimassan hydrofobisuus voidaan arvioida suodatuskertoimella, joka on määritetty, mikä määrää betonin laadun veden kestävyydellä.

Vedenkestävyyden kerrointa tai merkkiä on merkitty kirjaimella "W" ja se on jaettu pisteisiin W2 - W10 ja W12: stä W20: een. Tämän permeabiliteetin merkinnän avulla nimityksen digitaalinen osa osoittaa käyttöpaineen arvon (kgf / cm2), jolloin testatut näytteet eivät pääse vesistöön.

Vedenpitävään betoniin kohdistetaan vakiokokoisia (15 x 15 cm) lohkoja. Vedenkestävyyden määritelmä on tehty GOST 12730.5-84: n mukaisesti. Tämä standardi sisältää seuraavat kaksi menetelmää veden kestävyyden määrittämiseksi:

 • Märällä paikalla. Testin suorittamiseen käytetty erityinen laite, joka on vähintään 6 lähtö ja voi sallia veden alapäähän näytteiden pinnan paineen kasvaessa, sekä visuaalisen tarkkailun yläosan näytteen.
 • Suodatinkertoimen suuruus. Testin suorittamiseksi laitetta käytetään suodatuskertoimen laskemiseen 1,3 MPa: n koepaineella, sylinterimäisillä muodoilla, joiden halkaisija on 150 mm ja korkeus 30-150 mm, tekniset vaa'at ja silikageeli.

Määritysmenetelmät

On olemassa useita muita kiihdytettyjä apumenetelmiä, joiden avulla empiirisesti voidaan määrittää betoniluokka vedenkestävyyden avulla.

Seuraavat tekijät vaikuttavat suoraan tähän indikaattoriin:

1. Sideaineen tyyppi. Materiaalin maksimaalinen vedenkestävyys varmistetaan käyttämällä Portland-sementtiä, pozzolaania, pehmitetyt, hydrofobiset ja sulfaattien kestävät sementit.

2. Erityis lisäaineiden (kemiallisten lisäaineiden) seoksen sisältö. Seuraavat lisäaineet vedenpitävä konkreettisia: tiivisteet tiheyden nostamiseen kiven ja vähentää sen huokoisuus (kalsiumnitraatin, ferrikloridia, natriumsilikaatti ja kaliumsilikaatti), hydrofobiset lisäaineet (bitumiemulsiota, Ceresit) paisuva täyteaineita (bentoniitti), hydrofobiset osat (organosilicon vettä hylkivä aine, natriumoleaatti).

3. Rakennusmateriaalin huokosten rakenne. Huokosten määrän vähenemisen myötä veden kestävyysindikaattori kasvaa. Tämä voidaan saavuttaa lisäämällä tiettyjä kerrostuneita aineita seokseen: erilaisten jakeiden sedimenttikivejä, joen hiekkaa, kvartsihiekkaa ja murskattuja kiviä.

Betoniluokkia W10 - W20 käytetään hydraulirakenteiden, altaiden, osittain kellarien ja hautautuneiden kellarien, pohjakerrosten, maanalaisten varastotilojen, vesisäiliöiden, bunkkereiden rakentamiseen alueilla, joilla on korkea ja erittäin korkea pohjavesi ilman, että asennetaan lisää hydraulista suojausta ja vedenpitävyyttä.

Lisäksi edellä mainituilla W10-W20-laatuluokilla on erinomainen jäätymisvastus reseptinsa ja seoksensa suhteen. Se kestää täydellisesti useita jäädytys- / sulatusyklejä.

Laastin, jonka sementtipitoisuus on suurempi, asetetaan hyvin nopeasti, mikä tarkoittaa sitä, että sen kuljettaminen rakennustyömaalle vaatii suurinta tehokkuutta huomattavasti lyhyillä ajanjaksolla. Tätä varten sinun on käytettävä erikoisajoneuvojen ajoneuvoja.

Toinen tosiasia on myös se, että vedenkestävän betonin valmistuksessa käytetään paljon korkealaatuista sementtiä, joten tämä materiaali on paljon kalliimpaa.

Vaihtoehtona on erityisten lisäaineiden käyttö, mutta ne eivät ole halpoja ja edellyttävät pätevää lähestymistapaa syöttöön oikeassa suhteessa ja täydellisen sekoittumisen valvonnassa. Betoniratkaisujen lopulliset kustannukset määräytyvät seuraavasti: laastin laatu, rakennusaineen etäisyys toimittajalta, pakkasnesteen lisäaineiden ja pehmittimien läsnäolo liuoksessa.

Hydrofobisen betonin kustannukset

Taulukossa on esitetty betoniliuosten likimääräiset hinnat kuutiometriä kohden:

Hinta, ruplissa

Ratkaisun toimittaminen tapahtuu sekä betonibetonisekoittimella (sekoittimella) että kuorma-autoilla. Viimeksi mainittua toimitusta ei käytännössä käytetä nykyisin. Myös rakennustyön aikana voit käyttää betonipumppua. Näin voit säästää lukuisista ongelmista, jotka liittyvät ruokintaan ja betonin asettamiseen vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa.

Vedenkestävä betoni

Betoni - ehkä tavallisin rakennusmateriaali. Valtava määrä rakenteita ja rakenteita, jotka voivat olla kosketuksissa veden kanssa käytön aikana, on tehty betonista. Tällaisissa tapauksissa tällainen ominaisuus kuin betonin vedenkestävyys on hyvin arvostettu. Tämä on erittäin hyödyllinen ominaisuus betonituotteille. Tämän laadun ansiosta betoni ei salli nesteen kulkeutua itseensä liiallisella paineella. Tämä on tärkein standardoitu betonituotteiden laadun indikaattori, jonka ansiosta betonia voidaan käyttää pitkään. Merkinnän betonin (w4 tai w6 ja enemmän) vedenkestävyys on osoitettu kirjaimella W. Esimerkiksi betoni B25 tuotetaan useimmiten indikaattoreilla w6 ja w8.

Näytteen nesteen liiallisen paineen perusteella hyväksytään vesitiivis betonipinta. Mutta on syytä tietää, että tämän indikaattorin otos on melko mielivaltainen. Betoni on ainutlaatuinen materiaali, joka kestää noin 3 MPa ilman vedenpainetta ilman suodatusta. GOST-betonin vesitiiviys 12730.5-84 säätelee menetelmää betonin läpäisevyyden määrittämiseksi. Ja GOST 26633: ssa käytetään betoniluokkien W2... W18, W20 mukaisia ​​vesirakennustekniikoita rakennusten rakentamiseen, joiden hyödyntäminen vaatii niiden rajoittamista veden tunkeutumiselta.

W-betoni on hyvä perusrakentamiseen. Betonin monoliitin palkkaluokan tulee olla luokkaa, joka ei ole alhaisempi kuin rakennustyössä W6. Näiden betonityyppien näytteet pystyvät kestämään pohjavettä ilman vuotoja. Mutta jopa monoliittiset lohkot eivät voi 100% taata veden läpäisemättömyyttä rakenteeseen. Neste voi tunkeutua saumoihin tai kavereihin. Tämän vuoksi sen on lisäksi suojattava nivelet.

Vesi on rajallista, jotta saadaan aikaan konkreettinen tuote, jolla on korkea vesitiiviys. Nestemäisten lisäaineiden poistamisen aikana betonia käytetään vedeneristykseen. Niiden roolia ovat erityiset lisäykset, joita kutsutaan pehmittimiksi. Näin vältetään tarve kutistua tärinöillä. Se tiivistetään ilman ulkopuolisia toimenpiteitä.

Ajan myötä betonikaksit ja sen läpäisevyys lisääntyvät. Tämä on betonin hämmästyttävä ominaisuus. Mutta vedenkestävyyden optimaalinen nousu voidaan saavuttaa vain pitkäaikaisen kostean hoidon aikana.

Erityisen tärkeää on huomioida tämä ominaisuus, kun asetat betonia säätiön alle.

Taulukko 1. Betonin vedenkestävyyden riippuvuus ikäryhmässä

Betoni Moskovassa ja Moskovan alueella, jolla on kaikki ominaisuudet Mosbetonilta!

Auttaa tekemään palveluistamme paremmin ja jakaa linkki sosiaaliseen. verkot:

Merkkisbetoni vedenkestävyyteen

Betonin merkki vedenkestävyydelle. Mikä määrittää missä se laskee?

Betonin vedenkestävyyttä kutsutaan sen kyvyttömyydeksi siirtää vettä paineen alaisena. Se on tärkeää hydraulirakenteille, vesisäiliöille. Vedenkestävyyden asteen mukaan betoni on jaettu merkkeihin W2, W4, W6, W8, W10, W12, W14, W16, W18 ja W20. Kuviot 2-20 ilmaisevat painetta kgf / cm2, jolloin vakiomallinäytteet, joiden läpimitta ja korkeus ovat 15 cm, eivät kulje itseensä vettä. Betonin läpäisykyky riippuu pääasiassa sidontatyypistä, betonista hienojakoisten ja kemiallisten lisäaineiden sisällöstä, kovettumisolosuhteista ja betonin ikästä. Lisäksi huokosrakenne vaikuttaa betonin vedenkestävyyteen. V / C: n lasku vähentää makrohuokoisuutta ja lisää betonin vedenkestävyyttä. Voimakkuutta voidaan vähentää lisäämällä sementin kulutusta vakiolla vedenkulutuksella käyttäen pehmittimiä, erityisesti superplasticisaattoreita, jotka vähentävät betoniseosten veden tarvetta 20-30%. Tietyt vedenpitävyysvaatimukset asetetaan hydraulirakenteiden, siltojen, a / d-betonien betonille.

Vedenkestävä betoni

Betonin vedenkestävyys - tämä betonin ominaisuus, joka ei suodata vettä ylipaineella - on tärkein standardoitu betonin laadun indikaattori, joka määrittelee betonirakenteiden kestävyyden aggressiivisessa materiaalissa. Se on normalisoitu betonilevyillä vedenpitävyyden W avulla. Vedeneristysmerkki otetaan liiallisena vedenpaineena (atm.), Jota säilytetään betoniväreillä tavanomaisissa testiolosuhteissa. Betonirakenteisiin, joihin sovelletaan läpäisevyyden tai tiheyden ja korroosionkestävyyden vaatimuksia, määrätään seuraavat läpäisevyysmerkit: W2, W4, W6, W10, W12, W14, W16, W18, W20.

Betoni voi kestää ilman suodatusta veden paineen, joka on vähintään 30 ilmakehää. Leimoilla betonin vedenpitävyydestä erityisten tyyppisten rakenteiden suunnittelussa, jotka on määritelty suunnittelustandardien mukaisesti ja jotka mainitaan näiden rakenteiden standardeissa, teknisissä eritelmissä ja suunnitteluasiakirjoissa. Alla olevassa taulukossa on tietoja betonin vedenkestävyyden säätelystä.

Vedenpitävä betoni

Rakenteiden työolot

Betonibrändi, joka ei ole alhaisempi veden kestävyydestä rakennusten ja rakenteiden rakenteiden (paitsi lämmitettyjen rakennusten ulkoseinät) vastuullisuuden

Vedenpitävä betoni

Betonin vedenkestävyys on yksi rakennusmateriaalin pääominaisuuksista. Hänellä ei ole tyhjiä rakenteita, tiheitä. Vedenpitävillä aineilla täytettyjen alueiden väliset saumat. Betoni on ominaispiirteitä, sillä on useita etuja ja laaja sovellus. Vedenpitävää betonia käytetään vain monoliittisissa rakenteissa (perustukselle), koska esivalmistetuissa rakennuksissa on monia saumoja, minkä vuoksi on epärealistista saavuttaa kosteuden läpäisemättömyys.

Vedenpitävät betonit on merkitty kirjaimella W, jopa kahdesta kaksikymmentä. Niiden alapuolella tarkoitetaan paineen tasoa (MPa x 10 -1 astetta mitattuna), jolloin vedenpitävä betoni kestää veden paineita ja estää kosteuden kulun.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Betonin vedenkestävyys on konkreettinen ominaispiirre, johon betoniliuoksella on. Sen vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • itse betonin ikä. Mitä vanhempi hän on, sitä paremmin hän on suojattu kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta;
 • ympäristövaikutukset;
 • käytä täydennyksiä. Esimerkiksi alumiinisulfaatti lisää betonin tiheyden astetta. Rakentajat saavuttavat tämän tärinän, puristimen toiminnan, kosteuden tyhjöpoiston avulla.

Betonin kovettumisen aikana huokoset voivat muodostua. Syyt tähän:

 • riittämätön tiheys seoksessa;
 • ylimääräisen veden esiintyminen;
 • mikä vähentää rakennusaineiden määrää kutistumisprosessissa.

Kutistumisen tulisi olla vähäistä tämäntyyppiselle betoniseokselle. Ongelmien välttämiseksi suoritetaan seuraavat toimet:

 1. kosteuttava tuore betoni kolmen ensimmäisen päivän välein kolmen tunnin välein;
 2. kattaa betonilla täytetty alue märkäpurkulla tai kalvolla;
 3. Älä unohda erityistä työkalua, joka muodostaa elokuvan.

Ennen kuin aloitat tämäntyyppisen rakennusmateriaalin käytön, sinun on tutustuttava sen ominaisuuksiin.

Betonimerkkien ominaisuudet veden kestävyys

Markkinoilla on valtava valikoima rakennusmateriaaleja. Eikä aina tavallinen kuluttaja voi määrittää tarvitsemansa brändin. Siksi sinun pitäisi tuntea näiden merkkien merkitseminen ja käyttö jo käytännössä. On olemassa taulukko, jonka mukaan betonivahvuus vastaa sen tuotemerkkiä.

GOST-standardien mukaan on olemassa vaatimuksia, jotka ovat välttämättömiä halutun tuloksen saavuttamiseksi. Yleisimmin käytetty betonin merkki vedeneristykseen ei ole pienempi kuin W6: n taso. Jokaisella merkillä on rajoituksia. Tuotemerkkien ansiosta on mahdollista ymmärtää, kuinka paljon veden painetta betonielementti kestää.

Korostetut indikaattorit, jotka määrittävät betonin vuorovaikutuksen veden kanssa. Tämä on:

 • suora (veden kestävyys, joka vastaa tuotemerkkiä ja mahdollisen suodatuksen kerroin);
 • epäsuora (veden ja sementin suhde, imeytyminen massan mukaan).

Elinolosuhteissa kiinnitetään enemmän huomiota ensimmäiseen indikaattoriin - betonin vedenkestävyyteen, jota pidetään ohjeellisena. Loput kolme osaa käytetään harvemmin, sitten seoksen valmistuksen aikana tai tieteellisissä kokeissa. Jokainen tuotemerkki luonnehtii kosteuden ja betonin vuorovaikutuksen astetta, mikä voi olla sekä vähemmän että enemmän. Tärkeimmät tuotemerkit ovat seuraavat:

 1. W4. Hänellä on normaali läpäisevyysaste. Tämä tarkoittaa, että absorboitunut kosteustaso on normaalialueella, mutta rakennusten hyvä vedenkestävyys ei ole sopiva.
 2. W6. Kosteuden läpäisevyys vähenee. Toisin kuin edellinen, se on keskimäärin laadukasta, vedenpitävää, ja sitä käytetään eniten rakennustöissä.
 3. W8. Sekoita alhaisella vedenkestävyydellä. Vuodot kosteutta pieninä määrinä. Seos on kalliimpi kuin edellinen.

Jälkimmäisessä rivissä olevat postimerkit muuttuvat hydrofobisemmiksi. Kosteudelle vastustuskykyisin on W20: n seos, mutta sitä käytetään harvoin korkean hinnan vuoksi. Käytä siis W10-W20 -laitetta säiliöiden, bunkkereiden tai hydraulisten rakenteiden rakentamiseen. Heillä on vielä yksi, melko positiivinen, laatu - pakkasenkestävyys.

On tärkeää pystyä valitsemaan betonin luokka ja sen tarkoitus. Joten, jotta voit täyttää säätiön, sinun on tehtävä W8, kun taas lisää vedenpitävyyttä. Seinät kostutetaan huoneessa, jossa normaali kosteus on W8-W14. Kun huone on kylmä ja kostea, on parempi käyttää suurempia merkintöjä, kun se tekee lisäkäsittelyä erityisellä maaperän koostumuksella.

Kun talon ulkoseinät on leikattu, on käytettävä yläosat, jotta varmistetaan paras vedenpitävyys. Tämä on tärkeää, koska ympäristö muuttuu jatkuvasti ja kosteus ei saa tunkeutua taloon.

Osuudet betoniseoksesta

Halutun betonimassan tekemiseksi sinun on noudatettava tiukasti mittasuhteita, koska poikkeama sivussa heikentää ominaisuuksia. Tämä estää materiaalin ylimääräisen käännöksen. Voit kokata sen itse tai erityisellä sekoittimella.

Painopiste on veden ja sementin suhteessa. Sementti on otettava tuoreena, merkintä M300-M400, harvemmin M200 (b15). Luokka B15 on hyvä keskiosa. Ennen käyttöä on välttämätöntä seulottaa B15 seulan läpi. Hydrofobinen vaikutus voidaan saada vaihtelemalla hiekan ja soran määrällä. Joten hiekkaan pitäisi olla 2 kertaa pienempi kuin sora.

Mahdolliset sora, sementti, hiekka ovat seuraavat: 4: 1: 1, 3: 1: 2, 5: 1: 2,5. Veden massa tulee olla välillä 0,5-0,7. Näiden mittasuhteiden ansiosta seos kovettuu hyvin. Käytettiin myös erilaisia ​​lisäaineita vedenkestävyyden saavuttamiseksi.

Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

Vedenpitävän indikaattorin tason määrittämiseksi sovelletaan perus- ja apumenetelmiä. Tärkeimmät ovat:

 • "märkäpisteiden" menetelmä (maksimipaineen mittaus, jonka aikana näyte ei kulje vettä);
 • suodatuskerroin (vakiopaineeseen ja suodatusprosessin aikaväliin liittyvän kertoimen laskeminen).

Toissijaisiin menetelmiin kuuluvat:

 • määritetään liuoksen sitovan aineen tyyppi (vesipitoisen hydrofobisen sementin, portland-sementin pitoisuus);
 • kemiallisten lisäaineiden pitoisuudesta (erityisten suuttimien käyttö tekee seoksesta vedenpitävämmän);
 • materiaalien huokosrakenteesta (huokosten määrä vähenee - indikaattori nousee, kosteuden kestävän laadun lisääntyminen hiekan, soran avulla)
Takaisin sisällysluetteloon

Mitä betoniin lisätään veden kestävyyteen?

Lisäaineet ovat betoniseoksen pääkomponentti ja lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Betoni on kosteutta kestävä ja kestävä. Mutta tällaisen seoksen käyttö on välttämätöntä vain vaakasuorilla pinnoilla, sillä pystysuorilla pinnoilla se vain liukuu alas. Tietenkin tämä voidaan välttää käyttämällä erityistä suojakalvoa, joka puristaa ratkaisua rakenteeseen. Mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa.

Markkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​lisäaineita, joiden hinnat vaihtelevat. Voit kutsua muutamia aineita, joita käytetään eniten lisäaineena. Tämä on:

 1. silikaatti liima;
 2. rauta kloridi;
 3. kalsiumnitraatti. Ehkä halvin vaihtoehto, jolla on erinomainen vastustuskyky kosteudelle. Se on hyvin liuotettu vesimassaan, se ei ole myrkyllinen, mutta se voi aiheuttaa tulipalon;
 4. natriumoleaatti ja monet muut lisäaineet, jotka lisäävät kosteutta kestävää laatua.

On lisättävä komponentti ohjeiden mukaan!

Keskusteluja siitä, mitä lisäaineita on parempi lisätä konkreettiseen sekoitukseen: koti- tai ulkomailta? Yksiselitteistä vastausta ei ole vielä löydetty, koska niillä kaikilla on hyvät laatumerkit. Mutta sitäkin enemmän vaaditaan, että kotimainen on parempi, koska heidät erotetaan alhaisesta hinnasta, joten niitä voidaan käyttää massatuotantoon.

johtopäätös

Vesitiivis betonilla on useita etuja mm. Tarvitsee suurta huolta ja tarkkuutta koostumuksen valmistelussa. Monet ihmiset kysyvät: "Miten konkreettista vedenpitävää?". Tätä varten on erityisiä betonin lisäaineita vedenpitävyyteen, jotka antavat betonille mahdollisuuden torjua ylimääräistä kosteutta. Kosteuden kestävyys on merkitty kirjaimella W. Vesimassan paine mitataan aina MPa: ssä. MPa menee aina tasolle 10 -1.

Suoritetuista töistä riippuen vedenkestävyyden betoniarvo valitaan oikein. Tällaisia ​​seoksia varten on käytettävä sementtimerkkiä M200 (B15) ja M300, M400. Merkkisementtiä M200 (B15) käytetään harvoin. Betonin merkki vastaa sen veden kestävyyttä. Esimerkiksi W20 - ei yleensä anna kosteutta (niin kosteutta kestävä, että se kestää voimakkaimman paineen), ja W4 - on korkea siirtonopeus.

Tällaisen kosteutta kestävän betonin tarve syntyy, kun on tarpeen täyttää pesualtaat, altaat, maanalaiset autotallit, säiliöt, kellarit ja paljon muuta. Se voidaan tehdä omalla kädelläsi, viettää vähän enemmän aikaa ja voit vaivautua sekoittimella. Voit käyttää eri taulukoita komponenttien mittasuhteista. Ennen kuin aloitat työn, ennen kuin lisäät lisäaineita seokseen, sinun kannattaa kuulla ammattihenkilöitä materiaalin siirron estämiseksi!

Merkkisbetoni vedenkestävyyteen

Frost resistanssi ja vedenkestävyys betonista. Betonin tasot pakkasenkestävyyteen ja veden kestävyyteen. Betonin lisäaineet vedenkestävyyteen

11 outoja merkkejä, jotka osoittavat, että olet hyvä sängyssä Haluatko myös uskoa, että tuo mukavaa romanttista kumppaniasi sängyssä? Ainakin et halua punastua ja anteeksi.

7 ruumiinosaa, jota ei saa koskettaa Ajattele kehoa temppelinä: voit käyttää sitä, mutta on joitain pyhiä paikkoja, joita ei voi koskettaa. Tutkimukset osoittavat.

15 syöpätapahtumaa, joita naiset useimmiten jättävät huomiotta Monet syöpätaudit ovat samanlaisia ​​kuin muiden sairauksien tai oireiden oireet, joten niitä ei useinkaan oteta huomioon. Kiinnitä huomiota kehoon. Jos huomaat.

20 kuvaa koirista oikeaan aikaan Kissat ovat hämmästyttäviä olentoja, ja kaikki tietävät tästä. Ja ne ovat uskomattoman fotogeenisiä ja aina tietävät, miten olla oikeaan aikaan sääntöissä.

Miksi tarvitsen pienen taskun farkkuja? Kaikki tietävät, että farkuissa on pieni tasku, mutta harvat ihmettelevät, miksi hän tarvitsee. Mielenkiintoista, se oli alun perin paikka xp: lle.

9 kuuluisaa naista, jotka rakastuivat naisiin Näyttää kiinnostuksensa vastakkaisesta sukupuolesta ei ole epätavallista. Et voi yllätä tai ravistaa joku, jos tunnustat.

Vedenpitävä betoni

Betonin vedenkestävyys on yksi rakennusmateriaalin pääominaisuuksista. Hänellä ei ole tyhjiä rakenteita, tiheitä. Vedenpitävillä aineilla täytettyjen alueiden väliset saumat. Betoni on ominaispiirteitä, sillä on useita etuja ja laaja sovellus. Vedenpitävää betonia käytetään vain monoliittisissa rakenteissa (perustukselle), koska esivalmistetuissa rakennuksissa on monia saumoja, minkä vuoksi on epärealistista saavuttaa kosteuden läpäisemättömyys.

Vedenpitävät betonit on merkitty kirjaimella W, jopa kahdesta kaksikymmentä. Niiden alapuolella tarkoitetaan paineen tasoa (MPa x 10 -1 astetta mitattuna), jolloin vedenpitävä betoni kestää veden paineita ja estää kosteuden kulun.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Betonin vedenkestävyys on konkreettinen ominaispiirre, johon betoniliuoksella on. Sen vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • itse betonin ikä. Mitä vanhempi hän on, sitä paremmin hän on suojattu kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta;
 • ympäristövaikutukset;
 • käytä täydennyksiä. Esimerkiksi alumiinisulfaatti lisää betonin tiheyden astetta. Rakentajat saavuttavat tämän tärinän, puristimen toiminnan, kosteuden tyhjöpoiston avulla.

Betonin kovettumisen aikana huokoset voivat muodostua. Syyt tähän:

 • riittämätön tiheys seoksessa;
 • ylimääräisen veden esiintyminen;
 • mikä vähentää rakennusaineiden määrää kutistumisprosessissa.

Kutistumisen tulisi olla vähäistä tämäntyyppiselle betoniseokselle. Ongelmien välttämiseksi suoritetaan seuraavat toimet:

 1. kosteuttava tuore betoni kolmen ensimmäisen päivän välein kolmen tunnin välein;
 2. kattaa betonilla täytetty alue märkäpurkulla tai kalvolla;
 3. Älä unohda erityistä työkalua, joka muodostaa elokuvan.

Ennen kuin aloitat tämäntyyppisen rakennusmateriaalin käytön, sinun on tutustuttava sen ominaisuuksiin.

Betonimerkkien ominaisuudet veden kestävyys

Valikoima betonimerkin valinnasta pakkasenkestävyyteen ja veden kestävyyteen.

Markkinoilla on valtava valikoima rakennusmateriaaleja. Eikä aina tavallinen kuluttaja voi määrittää tarvitsemansa brändin. Siksi sinun pitäisi tuntea näiden merkkien merkitseminen ja käyttö jo käytännössä. On olemassa taulukko, jonka mukaan betonivahvuus vastaa sen tuotemerkkiä.

GOST-standardien mukaan on olemassa vaatimuksia, jotka ovat välttämättömiä halutun tuloksen saavuttamiseksi. Yleisimmin käytetty betonin merkki vedeneristykseen ei ole pienempi kuin W6: n taso. Jokaisella merkillä on rajoituksia. Tuotemerkkien ansiosta on mahdollista ymmärtää, kuinka paljon veden painetta betonielementti kestää.

Korostetut indikaattorit, jotka määrittävät betonin vuorovaikutuksen veden kanssa. Tämä on:

 • suora (veden kestävyys, joka vastaa tuotemerkkiä ja mahdollisen suodatuksen kerroin);
 • epäsuora (veden ja sementin suhde, imeytyminen massan mukaan).

Elinolosuhteissa kiinnitetään enemmän huomiota ensimmäiseen indikaattoriin - betonin vedenkestävyyteen, jota pidetään ohjeellisena. Loput kolme osaa käytetään harvemmin, sitten seoksen valmistuksen aikana tai tieteellisissä kokeissa. Jokainen tuotemerkki luonnehtii kosteuden ja betonin vuorovaikutuksen astetta, mikä voi olla sekä vähemmän että enemmän. Tärkeimmät tuotemerkit ovat seuraavat:

 1. W4. Hänellä on normaali läpäisevyysaste. Tämä tarkoittaa, että absorboitunut kosteustaso on normaalialueella, mutta rakennusten hyvä vedenkestävyys ei ole sopiva.
 2. W6. Kosteuden läpäisevyys vähenee. Toisin kuin edellinen, se on keskimäärin laadukasta, vedenpitävää, ja sitä käytetään eniten rakennustöissä.
 3. W8. Sekoita alhaisella vedenkestävyydellä. Vuodot kosteutta pieninä määrinä. Seos on kalliimpi kuin edellinen.

Jälkimmäisessä rivissä olevat postimerkit muuttuvat hydrofobisemmiksi. Kosteudelle vastustuskykyisin on W20: n seos, mutta sitä käytetään harvoin korkean hinnan vuoksi. Käytä siis W10-W20 -laitetta säiliöiden, bunkkereiden tai hydraulisten rakenteiden rakentamiseen. Heillä on vielä yksi, melko positiivinen, laatu - pakkasenkestävyys.

On tärkeää pystyä valitsemaan betonin luokka ja sen tarkoitus. Joten, jotta voit täyttää säätiön, sinun on tehtävä W8, kun taas lisää vedenpitävyyttä. Seinät kostutetaan huoneessa, jossa normaali kosteus on W8-W14. Kun huone on kylmä ja kostea, on parempi käyttää suurempia merkintöjä, kun se tekee lisäkäsittelyä erityisellä maaperän koostumuksella.

Kun talon ulkoseinät on leikattu, on käytettävä yläosat, jotta varmistetaan paras vedenpitävyys. Tämä on tärkeää, koska ympäristö muuttuu jatkuvasti ja kosteus ei saa tunkeutua taloon.

Osuudet betoniseoksesta

Halutun betonimassan tekemiseksi sinun on noudatettava tiukasti mittasuhteita, koska poikkeama sivussa heikentää ominaisuuksia. Tämä estää materiaalin ylimääräisen käännöksen. Voit kokata sen itse tai erityisellä sekoittimella.

Painopiste on veden ja sementin suhteessa. Sementti on otettava tuoreena, merkintä M300-M400, harvemmin M200 (b15). Luokka B15 on hyvä keskiosa. Ennen käyttöä on välttämätöntä seulottaa B15 seulan läpi. Hydrofobinen vaikutus voidaan saada vaihtelemalla hiekan ja soran määrällä. Joten hiekkaan pitäisi olla 2 kertaa pienempi kuin sora.

Mahdolliset sora, sementti, hiekka ovat seuraavat: 4: 1: 1, 3: 1: 2, 5: 1: 2,5. Veden massa tulee olla välillä 0,5-0,7. Näiden mittasuhteiden ansiosta seos kovettuu hyvin. Käytettiin myös erilaisia ​​lisäaineita vedenkestävyyden saavuttamiseksi.

Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

Vedenpitävän indikaattorin tason määrittämiseksi sovelletaan perus- ja apumenetelmiä. Tärkeimmät ovat:

 • "märkäpisteiden" menetelmä (maksimipaineen mittaus, jonka aikana näyte ei kulje vettä);
 • suodatuskerroin (vakiopaineeseen ja suodatusprosessin aikaväliin liittyvän kertoimen laskeminen).

Toissijaisiin menetelmiin kuuluvat:

 • määritetään liuoksen sitovan aineen tyyppi (vesipitoisen hydrofobisen sementin, portland-sementin pitoisuus);
 • kemiallisten lisäaineiden pitoisuudesta (erityisten suuttimien käyttö tekee seoksesta vedenpitävämmän);
 • materiaalien huokosrakenteesta (huokosten määrä vähenee - indikaattori nousee, kosteuden kestävän laadun lisääntyminen hiekan, soran avulla)

Mitä betoniin lisätään veden kestävyyteen?

Lisäaineiden toimintaperiaate betoniin.

Lisäaineet ovat betoniseoksen pääkomponentti ja lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Betoni on kosteutta kestävä ja kestävä. Mutta tällaisen seoksen käyttö on välttämätöntä vain vaakasuorilla pinnoilla, sillä pystysuorilla pinnoilla se vain liukuu alas. Tietenkin tämä voidaan välttää käyttämällä erityistä suojakalvoa, joka puristaa ratkaisua rakenteeseen. Mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa.

Markkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​lisäaineita, joiden hinnat vaihtelevat. Voit kutsua muutamia aineita, joita käytetään eniten lisäaineena. Tämä on:

 1. silikaatti liima;
 2. rauta kloridi;
 3. kalsiumnitraatti. Ehkä halvin vaihtoehto, jolla on erinomainen vastustuskyky kosteudelle. Se on hyvin liuotettu vesimassaan, se ei ole myrkyllinen, mutta se voi aiheuttaa tulipalon;
 4. natriumoleaatti ja monet muut lisäaineet, jotka lisäävät kosteutta kestävää laatua.

On lisättävä komponentti ohjeiden mukaan!

Keskusteluja siitä, mitä lisäaineita on parempi lisätä konkreettiseen sekoitukseen: koti- tai ulkomailta? Yksiselitteistä vastausta ei ole vielä löydetty, koska niillä kaikilla on hyvät laatumerkit. Mutta sitäkin enemmän vaaditaan, että kotimainen on parempi, koska heidät erotetaan alhaisesta hinnasta, joten niitä voidaan käyttää massatuotantoon.

johtopäätös

Vesitiivis betonilla on useita etuja mm. Tarvitsee suurta huolta ja tarkkuutta koostumuksen valmistelussa. Monet ihmiset kysyvät: "Miten konkreettista vedenpitävää?". Tätä varten on erityisiä betonin lisäaineita vedenpitävyyteen, jotka antavat betonille mahdollisuuden torjua ylimääräistä kosteutta. Kosteuden kestävyys on merkitty kirjaimella W. Vesimassan paine mitataan aina MPa: ssä. MPa menee aina tasolle 10 -1.

Suoritetuista töistä riippuen vedenkestävyyden betoniarvo valitaan oikein. Tällaisia ​​seoksia varten on käytettävä sementtimerkkiä M200 (B15) ja M300, M400. Merkkisementtiä M200 (B15) käytetään harvoin. Betonin merkki vastaa sen veden kestävyyttä. Esimerkiksi W20 - ei yleensä anna kosteutta (niin kosteutta kestävä, että se kestää voimakkaimman paineen), ja W4 - on korkea siirtonopeus.

Tällaisen kosteutta kestävän betonin tarve syntyy, kun on tarpeen kaataa altaita ja altaita. maanalaiset autotallit, säiliöt, kellarit ja paljon muuta. Se voidaan tehdä omalla kädelläsi, viettää vähän enemmän aikaa ja voit vaivautua sekoittimella. Voit käyttää eri taulukoita komponenttien mittasuhteista. Ennen kuin aloitat työn, ennen kuin lisäät lisäaineita seokseen, sinun kannattaa kuulla ammattihenkilöitä materiaalin siirron estämiseksi!

Betonin merkintä vedenpitävyydelle

Valittaessa betonin merkkiä säätiön kaatamiseksi otetaan huomioon monet tekijät: odotettu kuorma, rakennuksen paino, kellarin laji ja kellarin tyyppi, geologiset olosuhteet. Luotettavan rakenteen luotettavuus ja kestävyys riippuvat voimakkaasti maaperän ominaisuuksista: liikkuvuudesta, jäätymisnopeudesta ja pohjaveden pinnasta. Tämän seurauksena betonin ostamisesta tai valmistamisesta kiinnitetään huomiota sen vesitiiviyteen ja järjestetään säätiön hydroprotection-toimenpiteitä. Materiaalin ominaisuus tarkoittaa sitä, että se ei pääse kosteudelle rakenteensa sisäpuolelle, se sisältyy betonisekoituksen vaadittuihin nimityksiin (kuvioissa 2 - 20) ja se on merkitty latinaksi kirjaimella "W".

Tämän indikaattorin tarkka arvo määritetään GOST 12730.5-84: ssä määriteltyjen menetelmien mukaisesti. Se vastaa maksimaalista vedenpainetta tavalliselle betonimalle, jonka korkeus on 15 cm. Siksi W2-luokka, kun se testataan ilmastokammiossa, ei saa antaa vettä läpi 2 atm (0,2 MPa). Mitä paremmin betonin vedenkestävyys on, sitä vahvempi vedenkestävyys ja maaperän jäädyttämisen kestävyys on tärkeä, kun säätiö vuodatetaan.

Epäsuorasti tämä indikaattori liittyy vesi-sementtisuhteeseen, W4-aste vastaa 0,6 V / C. W8 - 0,45. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että betonit, joilla alhainen läpäisevyys on nopeasti asetettu, erityisesti hydrofobisten lisäaineiden läsnä ollessa, mutta tällaisten liuosten kaikki edut ovat epämukavia munimisessa. Ominaisuus riippuu suoraan tekokuidun huokoisuudesta ja sen rakenteesta. Toisin sanoen tiheät merkit, joilla on vähäinen määrä huokosia ja kapillaareja, ovat korkeita vettä hylkivä ominaisuuksia. Ja päinvastoin, löysät heikkolaatuiset koostumukset eivät ainoastaan ​​anna kosteutta, vaan myös pitävät sitä itsessään, niitä ei pidä käyttää täyttämään perusta, paitsi substraattina.

Vedenpitävyysasteen mukaan laatuja erotetaan W2: stä W20: een. Jokainen kuvastaa materiaalin suoraa vuorovaikutusta veden kanssa ja vastaa tiettyä prosenttiosuutta sen imeytymisestä painon mukaan kuormituksen vaikutuksesta. Ensimmäiset kaksi laatua viittaavat betoniin, jossa on normaali läpäisevyys, W6 - matalalta, W8: sta ja korkeammalta - erityisen matalalta. W2 ja W4 ei suositella käytettäväksi rakennustöissä ilman luotettavia vedenpitävyyttä.

Mark W6 imee huomattavasti vähemmän kosteutta, se on keskimäärin laadukas betoni, joka sopii hyvin suhteellisen vedenpitävien rakenteiden pohjalle ja pystyttämiseen. W8: n koostumusta pidetään optimaalisena, mutta se vaikuttaa sen kustannuksiin, se absorboi enintään 4,2 painoprosenttia kosteutta ja sitä käytetään alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Kaikki lajikkeet, jotka ylittävät asteikolla 8-20, ovat vedenkestäviä, W20: llä on vähäinen vedenkestävyys ja laatu ei ole minkäänlainen.

Käyttötarkoituksesta riippuen valitaan sopivaa laatua oleva betoni, esimerkiksi seokset W8: stä W14: een sopivat kipsiin, sitä rikkaampi tila, sitä olennaisempia ovat niiden hydrofobisten ominaisuuksien vaatimukset. Julkisivuille tai kaatopaikkojen kaatamiseksi valitaan korkein merkki ottaen huomioon suunniteltu talousarvio. Säätiötä valmisteltaessa paljon riippuu maaperän muuttujista, tulevan rakenteen painosta tai käytetystä materiaalista. Vedenkestävyyden vähimmäisominaisuudet:

 • Kehysrakennuksiin - W4.
 • Puutalot - W4 kevyesti maadoitettu maaperä, W46 - mobiili.
 • Käytettäessä vaahtolohkoja tai hiilihapotettua betonia - W46 ja W48, vastaavasti.
 • Tiili- ja kiinteät seinät - W8.

Säätiön kaatoon optimaalinen katsotaan vedyn vastustuskyvyn W8-tuotteesta riippumatta valituista tuotemerkeistä, vedeneristys toimii.

Vedenkestävyyden parantamiskeinot

Erota betonin perus- ja toissijainen suoja kosteudesta. Ensimmäisessä tapauksessa kiinnitetään huomiota rakenteen rakenteisiin, liuokseen lisättyihin materiaaleihin halkeamien poistamiseksi. Tämä sisältää myös käsittelyn, jossa on syvä tunkeutumisen aluke. Esimerkiksi vesipohjaisen betonin hankkimiseksi perustukseen, siihen lisätään silikaattien lisäaineita tai hydrofobista kuitua. Toissijainen suojaus muodostaa esteen ulkokerroksen materiaalin ja aggressiivisen materiaalin, pintaeristyksen ja tiivistämisen välillä. Tätä tarkoitusta varten käytetään vettä hylkivää kyllästystä, ohutkerrospinnoitteita tai itsetasaavaa lattiatekniikkaa. Näillä materiaaleilla on useimmiten polymeeri-, epoksi- tai polyuretaanipohja.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Yksi syy betonin huonoon vedenkestävyyteen on suuri huokoisuus, joka johtuu valmistuksen ja kaatamisen tekniikan noudattamatta jättämisestä. Esimerkiksi: riittämätön tiivistyminen, mittasuhteiden rikkominen liuoksen sekoittamisen aikana, rakenteellisen tilavuuden väheneminen kutistumisen vuoksi. Säätiö on kosteuden jatkuvan vaikutuksen alaisena, vaikka oikean brändin valinnassa onkin riski sen tuhoutumisesta ja koko rakennuksen sumentumisesta. Tällaisten tapausten ehkäisemiseksi on pakollisen vedenpitävyyden (raunioitumien ja ruberoidilattiat) lisäksi sellaiset menetelmät, joilla vaikutetaan veden läpäisemättömyyteen:

 • kutistumisongelmien ratkaiseminen;
 • altistumisaika;
 • käsittely vedenkarkeilla.

1. Kutistumisen hallinta.

Ensinnäkin ajatellaan kuormien suhdetta säätiön kokoon, kaikki on mahdollista halkeamien estämiseksi. Yksi epäasianmukaisen kutistumisen ehtoista ei ole riittävän luotettava vahvistus tai virhe rakenteessa. Betonin vedenkestävyyden parantamiseksi on tarpeen ohjata veden haihtumisprosessia liuoksesta, etenkin brändeihin, joiden V / C-suhde on vähintään. Tätä varten tuoretta pohjaa kostutetaan 3 tunnin välein 3 päivän ajan. Kuumissa sääolosuhteissa menettelyjä tehdään useammin, on suositeltavaa sulkea pintamateriaali kuorella tai kalvolla. Kapillaarien muodostumisen estämiseksi betonia käsitellään tuotemerkeistä riippuen huolellisesti käsiteltävillä kalvonmuodostusyhdisteillä, joita käytetään sementin hydraation eri vaiheissa.

2. Pitkäaikainen kosteuttava hoito.

Sementtiseosten erityispiirre on suorituskykyominaisuuksien parantaminen, jolloin kovettumisaika kasvaa tietyissä olosuhteissa. Siksi vedenpitävän betonin hankkimiseksi säätöön on suositeltavaa järjestää niin kauan kuin mahdollista ylläpitoa, mieluiten jopa 180 päivää. Mitä hitaampi neste haihtuu pinnalta, sitä parempi. Kasauksen jälkeen on toivottavaa, että ilman kosteus ei ole alle 60%, kun kuiva ja kuiva, betoni menettää alkuperäisen tilavuuden. Jos halkeamia ei voitu estää, ne on käsiteltävä vedenpitävällä tiivistysaineella.

3. Vedeneristysyhdisteet.

Tämän tyyppinen suojaus on tarpeen paitsi veden kestävyyden parantamiseksi myös säätiön säilyttämiseksi maaperän jäätyessä. Kun muotti on irrotettu, substraattiin levitetään vedenpitävä päällyste läpäisevälle tai kalvotyyppiselle betonille.

Vettähylkivistä koostumuksista on monia lajikkeita, niillä voi olla mineraali- tai synteettinen perusta, lujittavia kuituja tai muita modifioivia aineita lisätään niiden tehokkuuden parantamiseksi. Monikomponenttisia dispersiotyyppisiä polymeeriseoksia pidetään parhaana, ne ovat sopivia käyttökohteissa, kuivuvat nopeasti ja lisäävät vedenkestävyyttä useita kertoja.

Betonimerkki veden kestävyys: ominaisuudet, valintaominaisuudet

Betoni on yleinen rakennusmateriaali, jota käytetään laajasti rakentamisen toteutuksessa. Ferro-betonituotteita, rakennusten pääseinämiä, perinteisiä päällystekerroksia valmistetaan siitä. Materiaalilla on useita positiivisia ominaisuuksia, joista yksi on kyky vastustaa veden pääsyä.

hakemus

Tavallinen koostumus kulkee kosteuden läpi. On kuitenkin olemassa tilanteita, joissa rakenteiden vaadittujen toimintaolosuhteiden varmistamiseksi on tarpeen lisätä betonin vedenkestävyyttä. Tyypillisiä maa- ja vesirakennuksen rakenteiden edustajia ovat:

 • nauhojen perustukset;
 • kellari seinät;
 • lattiat huoneissa, jotka sijaitsevat nollamerkin alapuolella.

Kun rakennat perustusta tai kellarista johtuen materiaalin suuresta vedenkestävyydestä, voit säästää vedenpitävyyteen tai ostaa halvempaa tyyppiä

Betonin vedenkestävyys on myös merkityksellistä hydraulisen koneprofiilin teollisuuslaitoksille, joilla on suora kosketus veden kanssa ja jotka tuntevat merkittäviä kuormituksia:

 • Pato.
 • Pato.
 • Erikoisastiat.
 • Vedenalaiset tunnelit.

Tarkastellaan yksityiskohtaisesti, mikä on betonin vedenkestävyys, miten se saavutetaan, miten se vaikuttaa materiaalin ominaisuuksiin ja tutkii merkitsemisen erityispiirteet.

Vedenkestävyyskriteerit

Paineen alaisen kosteuden läpäisevyyden ominaispiirteenä on betoniseoksen vedenpitävyys, jota merkitään pääkaupungin latinaksi kirjaimella W yhdessä digitaalisen indeksin kanssa, joka on alueella 2-20 ja vaihtelee vaiheen ollessa kaksi. Betoni- massat kyvystä kulkea painevedessä merkitään merkinnällä W2, W4, W6, W8, W10, W12, W14, W16, W18, W20.

Erittäin vesitiiviin materiaaliin kuuluu alumiinioksidia ja erittäin lujaa sementtiä

Digitaalinen arvo vastaa vesimassan painetta, joka ilmaistaan ​​kgf / cm2: na (megapaskeina) viite-näytteellä kuutiomuotoon, jonka puoli on 0,15 metriä. Esimerkiksi W8-merkinnällä betoni havaitsee vedenpaine neliösenttimetrillä, joka on 8 kilogrammaa.

Samanaikaisesti vettä ei vuotaa materiaalin läpi.

Digitaalisen indeksin kasvaessa, joka luonnehtii vedenkestävyyden betoniä, konkreettisen massan kyky tuntea veden paine kasvaa.

Eri tuotemerkkien ominaisuudet

Betonin ja sen merkin läpäisevyyttä kuvaava suhde on:

 • W2: llä merkitty taulukko vastaa materiaaleja M100-M200, jotka absorboivat nopeasti vettä ja vaativat pakkasta riippumatta vedenpitävän kerroksen pakollista käyttöä.
 • W4 betoni vastaa M250, M300. Se on vähemmän läpäisevä kuin W2, mutta pikemminkin hygroskooppinen. Suositellaan käytettäväksi vedenpitävän suojan kanssa. Materiaalia käytetään maa- ja vesirakennustöissä. Veden läpäisemättömyys kasvaa lisäämällä lisäaineita valmiiksi sekoitettuun betoniin, massojen jähmettymiseen vaikuttaviin ainesosiin sekä sementtien käyttöön, joilla on suuri laajenemiskerroin.

Betonin vedenkestävyys on keinotekoisen kiven kyky ohittaa kosteus tiettyyn paineeseen.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Betonin W vedenkestävyys riippuu useista pisteistä. Indikaattoria koskevat tärkeimmät tekijät ovat:

 • rakenteen homogeenisuus, joka liittyy materiaalin sisältämän ilmakammioiden tasaiseen jakautumiseen. Lisääntyneen tiheyden omaavaa betonireittiä leimaa huokosten keskimääräinen pitoisuus, mikä lisää veden läpäisevyyden kestävyyttä.

Paksummalla betonilla on vähäinen määrä huokosia, joten vedenkestävyys on korkeampi

 • liuoksen tiivistymisaste, koostumuksen kutistuminen, veden seoksen lisääntynyt pitoisuus seoksessa. Betonimassan tilavuus pienenee kovettumisen aikana ja liittyy kosteuden haihtumisprosesseihin kuivauksen aikana. Intensiivinen kutistuminen voi johtua riittämättömästä vahvistusvahvikkeesta, nopeutetusta kuivumisesta korkeissa lämpötiloissa;
 • erityisten lisäaineiden, pehmittimien lisääminen huokosten määrän vähentämiseen, ilmasyvennysten sulkemiseen sekä seoksen tiheyden lisääminen, joka liittyy erityisten rauta- ja alumiinisulfaattien lisäämiseen koostumukseen sekä kalsiumnitraattiin. Vaikutus saavutetaan värähtelyn vaikutuksesta liuokseen, joka prosessissa tiivistetään samanaikaisesti veden pitoisuuden prosentuaalisen vähenemisen kanssa;
 • sementin koostumuksesta ja rakenteesta. Lisääntynyttä tiheyttä luonnehtii koostumus, joka on valmistettu korkean lujuuden ja alumiinioksidisementtiseoksen perusteella, joka hydrausprosessissa imee kosteutta muodostaen tiheän joukon. Portland-sementin käyttö posolaani-lisäaineilla, jotka lisäävät huomattavasti tilavuutta kovettumisen aikana, lisää matriisin resistanssia kosteudelle;
 • ajan kuluttua täyttämisestä. Monoliitin iän kasvattamisprosessissa sen kyky imeä kosteutta vähenee. Kiertämisen jälkeisen vuoden aikana kyky torjua kosteutta kasvaa 4 kertaa verrattuna vertailunäytteen ominaisuuksiin, jotka mitattiin 4 viikon ikäisenä.

Betonin vedenkestävyys riippuu lisäaineista.

Kuinka lisätä veden kestävyys?

Betonin vedenkestävyyden lisäämisen tehtävänä on sekä teollisuuden että siviilikäytössä sekä konkreettisen työn tekemisessä yksityisissä olosuhteissa. Ei aina, itsenäisesti konkreettista työtä, on mahdollisuus ostaa korkealaatuinen laasti.

On olemassa seuraavat todistetut menetelmät, joilla saavutetaan parempi kestävyys, mikä estää veden tunkeutumisen jäädytetyn jännitteen kautta:

 • Betonimassan kiihtyneen kutistumisen estäminen kovettumisprosessissa johtuen suuresta ilmastointikonsentraatiosta. Niiden kautta kosteus tunkeutuu materiaalin paksuuteen. Erityisten ainesosien käyttö edistää seoksen pinnalla olevan suojapinnoitteen muodostumista, mikä vähentää kutistumista. Tilavuuden säilyttämistä edistävät kastelu pintavedellä ensimmäisten neljän päivän ajan ja kalvon käyttö, joka estää kosteuden haihtumista.
 • Betonimateriaalien pitäminen erityisissä olosuhteissa. Oikeat säilytysolosuhteet, joissa on jatkuva kosteus, positiiviset lämpötilat ja ei suoraa auringonvaloa, lisää materiaalin kykyä vastustaa kosteuden tunkeutumista. Varastointiajan kasvaessa betonirakenteet saavat paremman kyvyn vastata veden läpäisevyyteen.
 • Erityisten päällystekoostu- mien käyttö, jotka ovat mastisia aineita, emulsioita, lämmitettyä bitumia, joita käytetään aikaisemmin puhdistetulle ja maapinnoitetulle pinnalle. Pinnoite suoritetaan kerroksittain, kunnes pinnalle muodostuu tiheä suojakuori. Maalaustekniikan vedenpitävyysmenetelmien avulla voit suojata betonipuun pintaa rajoitetuksi ajaksi.

Laboratoriomenetelmät indikaattorin määrittämiseksi

Valvontamenetelmiä säännellään nykyisellä standardilla. Sääntelyasiakirjassa esitetään seuraavat menetelmät betonin vedenkestävyyden testaamiseksi:

 • säätämällä suurimman paineen suuruutta, jota vertailukuutio pystyy kestämään, jonka läpi vesi yrittää vuoda. Menetelmä sisältää kosteuden vaikutuksen standardin alempaan tasoon, visuaalisen hallinnan resistanssista lisääntyvällä paineella. Arvo määritetään märkäviivoilla yläpinnalla;
 • laskemalla käyttäen suodatuskertoimen arvoa, joka luonnehtii kosteuden tilavuutta 1,3 MPa: n paineessa koko matriisin ajan tietyn ajan. Menetelmän toteuttamiseksi käytetään erityisiä laboratoriolaitteita;
 • nopeutetun tekniikan mukaan, joka ohjaa näytteen läpäisevyyttä ilman kanssa sekä erityisten välineiden avulla - suodatinmittarit.

Tarvittaessa nopean veden vastustuskyvyn määrittäminen nopeutetuilla kontrollointimenetelmillä, kuten tarkat laboratoriomenetelmät, edellyttävät 5-7 päivän testausta.

johtopäätös

Kun tiedät, mikä konkreettinen on vedenkestävyys, tietää, mitä digitaalinen indeksi tarkoittaa merkinnöissä, voit aina valita koostumuksen tehtävän mukaan. Tämä lisää vesimäärän konkreettiseen massaan suoraan vaikuttavien rakenteiden lujuutta ja kestävyyttä.