Rakentajan opas | Liuosten, seosten, mastituotteiden valmistus

Koska karkaistu betoni sisältää luonteeltaan heterogeenisia komponentteja, se on konglomeraatti (komposiittityyppi) -materiaali. Siksi yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joiden avulla voidaan määrittää, onko se laadukasta, voidaan kutsua tarttuvaksi. Tässä artikkelissa puhutaan siitä, mikä betoniluokka on, samoin kuin koskettamaan muita aineellisia ominaisuuksia.

Valokuvassa - tarkista materiaalin voimakkuus

Materiaalin laatu

Adheesion alla viitataan siihen, kuinka hyvin sementtikiviä pidetään yhdessä aggregaattihiukkasten kanssa. Lisäksi tärkeimmät ominaisuudet voivat olla myös:

 • pakkasenkestävyys;
 • vedenpitävyys;
 • puristus- ja vetolujuus.

Kun materiaali on projektin aikakaudella, sen lujuusominaisuudet voidaan arvioida viimeisimmillä parametreilla. Siksi on syytä huomata, että ruoanlaittoon vaikuttaa heterogeeninen.

Tässä on betonin ja betonin laatu

Lujuuden vaihtelut vähenevät seoksen laadukkaan valmistuksen sekä korkeamman rakennekulttuurin avulla. Siksi on syytä muistaa, että valmistetulla materiaalilla ei pitäisi olla vain keskimääräistä määritettyä arvoa, vaan myös sen tasaisen jakautumisen koko pinnalle.

Luokan määrittely

Harkitse edellä mainitut vaihtelut voivat olla tällaisessa indikaattorissa kuin luokka, joka ymmärretään ominaisuuden prosentuaaliseksi indikaattoriksi. Esimerkiksi jos on osoitettu, että materiaalin lujuusluokka on 0,95, silloin 95 tapauksessa ja 100: llä on tällainen indikaattori.

On huomattava, että GOST: n mukaan betonin luokittelu koostuu 18 pääasiallisesta puristuslujuuden indikaattoriluokasta. Tässä tapauksessa luokan nimen alussa on merkitty B1, jota seuraa MPa: ssa näytetty vetolujuuden numeerinen arvo.

Tarkemman käsityksen vuoksi kannattaa antaa esimerkki. Oletetaan siis, että kohtaamme luokan B35. Tämä tarkoittaa sitä, että 95: sta 100: sta 100: stä saadaan lopullinen puristuslujuus, joka on enintään 35 MPa.

Lisäksi on olemassa muita lujuusluokkia:

 • indeksi B, merkitsee aksiaalista jännitystä;
 • Btb-indeksi näyttää venytyksen rajan taivutuksen aikana.

Muista, että puristuslujuus voi olla 20 kertaa suurempi kuin vetolujuuden sama arvo. Siksi rakennetta käytetään teräsvahvikkeena, mikä lisää materiaalin kantavuutta ja hinnankorotuksia.

Taulukko lujuusluokista ja betoniluokista puristuslujuuteen

Tuotteen määrittely

CMEA: n 1406-78 standardin mukaan tuotteiden vahvuuden pääindikaattori on juuri niiden luokka. Jos eri tuotteiden suunnittelussa ei oteta huomioon tätä standardia, niiden lujuus kuvataan tuotemerkillä.

Se ymmärtää minkä tahansa sen ominaisuuden ilmaistuna numeerisina ominaisuuksina, joiden laskemisessa käytetään testien aikana näytteiden keskimääräisiä tuloksia. Tuotemerkin määrittämiseksi käytetään testin aikana saatuja arvoja:

Vinkki: Huomaa, että tuotemerkin helpotus ei voi näyttää lujuuden vaihteluita koko betonituotteen tilavuudesta.

Kuinka kääntää betonilajit luokkiin

Merkki puristuslujuuteen

 1. Tämä on yksi betonirakenteiden yleisimmin käytetyistä ominaisuuksista.
 2. Ohje vaatii sen määrittämistä käyttämään näytteitä kuution muodossa, jonka pituus on 150 mm toisella puolella.
 3. Testi suoritetaan nimellisen suunnittelun aikakauden aikana - useimmissa tapauksissa se on 4 viikkoa.

Vihje: Jos sarjaan on kolme näytettä, lopullinen vahvuus lasketaan kahdesta suurimmasta. Ilmentämiseen käytetään tällaisia ​​yksiköitä - kgf / cm 2.

 1. Asiantuntijat tunnistavat vain 17 raskaan betonin laatua sen puristuslujuuden mukaan. Niiden nimitystä käytetään indeksi "M", jonka jälkeen numero ilmoitetaan. Esimerkiksi M450-merkkinen tarkoittaa, että tällainen betoni takaa vähintään 450 kgf / cm 2 puristuslujuuden.
 2. Jos otetaan huomioon aksiaalisen jännityksen vahvuus, sen merkit ovat paljon enemmän - Pt5: sta Pt50: een (joka kerta lisää 5 kgf / cm2). Esimerkiksi betonin Pt30 laatu tarkoittaa sitä, että se kykenee kestämään aksiaalisen jännityksen jopa 30 kgf / cm2.
 3. Betonista, jota käytetään taivutettujen betonirakenteiden valmistuksessa, on myös taivutusvetolujuusominaisuus, joka näytetään käyttäen "Ptb" -indeksiä.

Vihje: betonimerkin ja sen luokan välillä ei ole aina tarpeen vetää yhtäläisyyksiä.

SNiP: n mukaisella betonipintaluokalla on neljä parametria

Luokat ja merkit

Tosiasia on, että paljon riippuu siitä, kuinka materiaali on homogeeninen. Tämän määrän osoittamiseksi käytetään vaihtelukerrointa.

Mitä pienempi on numeerinen arvo, sitä homogeenisempi betoni on. Kun tämä indikaattori pienenee, materiaalin luokka ja palkkaluokka vähenevät vastaavasti. Esimerkiksi M300, jonka vaihteleva kerroin on 18%, saa luokan B15, kun taas 5%: n lasku lisää luokan B20: ta.

Vihje: tutkimustulokset osoittavat, että betonimassan valmistuksessa on välttämätöntä saavuttaa mahdollisimman suuri homogeenisuus.

Monet tekijät vaikuttavat lujuuden numeeriseen arvoon. Suurin on alkuperäisten komponenttien laatu sekä tällainen indikaattori kuin huokoisuus.

Portland-sementin avulla valmistetun materiaalin lujuuden määrittämiseksi tarvitaan huomattava määrä aikaa. Prosessin normaalin kulun lisäksi tietyt ehdot on täytettävä.

Pakkasvaste

Käyttämällä tällaista indikaattoria betonilämmönkestävyyden merkiksi voit määrittää, kuinka monta jäätymis- ja sulatusjaksosta kestää 28 päivän materiaalia, eikä se katoa enempää kuin 15% puristuslujuudesta. Tällaisen indikaattorin osoittamiseksi käytetään indeksiä F, ja siinä on yhteensä 11 luokkaa.

Neuvoja: betonille on ominaista, että niillä on hyvä routavarainen ominaisuus, johon kuuluu korkealaatuinen portlandsementti sekä sen erilaiset muunnokset - sulfaattien kestävät, hydrofobiset jne.

Portland-sementissä on kuitenkin tiettyjä rajoituksia trikalsiumaluminaatin prosenttiosuudelle.

 • F200 saa olla enintään 7% tällaisesta aineesta;
 • F300 - jopa 5% jne.

Aktiivisten mineraalisten lisäaineiden läsnäolo sementissä on erittäin epätoivottavaa, koska veden käyttö lisääntyy käytön seurauksena. Veden kysynnän väheneminen saavutetaan kuitenkin pinta-aktiivisten aineiden avulla.

Työskentely ratkaisuun kylmässä

Vihje: hydraulisissa rakenteissa, joiden jäätymislujuus on F 300, samoin kuin halkaisijaltaan enintään 20 mm: n aggregaatteina, ilman mukana tulevan ilman tilavuuden on oltava 2-4%

Seuraavassa on nopea opas:

 1. Jotta saadaan korkealaatuinen, paleltumaton betoni, on tarkka kaikkien komponenttien tarkka suhde.
 2. Niiden on oltava hyvin sekoitettuja omiin käsiinsä, jolloin saadaan homogeeninen seos.
 3. Tämän jälkeen kondensoituu.
 4. Anna tarvittavat olosuhteet kovettumisprosessin aikana.

Vinkki: Varmista, että betonista ei ole lämpölaajenemista, ja veden ja ilman arvo on hyväksyttävissä rajoissa.

Tilanteissa, joissa valmistetaan osia, joissa on korkea jäätymisvastus (F200 ja edellä), on syytä muistaa, että materiaalin on kestettävä positiivisen ympäristön lämpötilan olosuhteissa. Sen lisäksi sen kosteutta tulisi ylläpitää noin 10 päivän ajan.

läpäisevyys

Merkki tällaiselle indikaattorille vedenpitävyys määräytyy testaamalla ainetta rajoitetulle läpäisevyydelle yksipuolisessa vedenpaineessa. Nimeämiseen käytetään indeksiä "W", jonka jälkeen tulee numero.

Se ilmaisee maksimipaineen (kgf / cm2), että testattava näyte, jonka halkaisija ja korkeus on 150 mm, kestää tiettyjen testien aikana. Esimerkiksi Mark W4 kestää veden painetta 4 kgf / cm 2. Yhteensä on 10 tuotemerkkiä - W2: sta W20: een (lisäämällä 2 kgf / cm2).

On olemassa menetelmiä, joilla voit parantaa seoksen vedenpitävyyttä betonin valmistuksen, betonisoitumisen ja kovettumisen aikana sekä menetelmiä, jotka voivat lisätä tätä lukua, jo kovettunut materiaali.

johtopäätös

Tässä artikkelissa on kerrottu betonin luokista ja arvosanoista, jotka ovat tärkeitä indikaattoreita. Ne mahdollistavat materiaalin oikean valinnan korjaus- ja rakennustöihin. Olet oppinut myös GOST-luokan betonista ja indekseistä, jotka osoittavat sen ja brändin. Tässä artikkelissa oleva video auttaa sinua löytämään lisää tietoa tästä aiheesta.

Betoniliuos ja sen ominaisuudet

Muinaisista ajoista lähtien tärkeimmät sidosmateriaalit eri rakenteille olivat konkreettisia. Reseptejä valmistelussa tallennettiin ja siirrettiin sukupolvelta toiselle, kunnes he saavuttivat nykyaikaisemman yhteiskunnan. Nykyään asiantuntijat voivat luokitella ratkaisun. Tämä tarkoittaa, että nämä reseptit ovat yhä enemmän.

Järjestelmä liuoksen plastisuuden toteamiseksi.

Pää- ja toissijaiset parametrit

Nykyään yhä useammin yksityisessä rakentamisessa näet käytön. Jos puhumme suurista määristä, tarvitset erikoistyökaluja ruoanlaittoon. Yleensä niitä ei ole, joten betoni on jo hankittu valmistajalta. Ratkaisuilla on joitain parametreja, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Tärkeimpiä ovat seuraavat:

 • brändi ja luokka;
 • pakkasenkestävyys;
 • liikkuvuutta;
 • vedenpitävä

Merkki ja luokka ovat ehkä ne indikaattorit, jotka on otettava huomioon epäilemättä. Niiden kautta päätetään tämän ratkaisun soveltamisala. Jos puhumme kaikista muista parametreista, niitä voidaan turvallisesti kutsua toissijaiseksi. Esimerkiksi betonin liikkuvuutta voidaan muuttaa itsenäisesti ja konkreettisen rakenteen haluttu vesitiivisyyden taso voidaan saavuttaa erikoismateriaalien avulla.

On syytä huomata, että brändi ja luokka riippuvat sen vahvuudesta, eli suunnittelusta tai sen usein kutsutusta rakenteesta.

Järjestelmä betonimassan liikkuvuuden määrittämiseksi.

On syytä huomata, että vahvuus koko toiminnan ajan muuttuu jatkuvasti. Äskettäin valmistetussa tilassa vahvuus on lähes nolla. Kuitenkin noin 3 päivän kuluttua tämä luku on lähellä markkaa, joka on 70% sen arvioidusta arvosta. Toisen kolmen viikon jälkeen luku muuttuu 100 prosentiksi. Tämä ei kuitenkaan pääty tähän, sillä puhumme vain laskennallisesta voimasta, ei todellisesta. Ensimmäisten vuosien jälkeen rakenteellinen vahvuus kasvaa jatkuvasti.

Tämä prosessi kestää vastapäivään asti, ts. tuhoa.

Luokan ja brändin osalta voimme sanoa, että tänään on melko paljon, samoin kuin itse asiassa sovellusaloja.

Leimasarja alkaa M50: stä ja päättyy M1000: een. Useimmin käytetyt kaikki merkit, jotka kuuluvat M100: sta M500: een. Jokainen seuraava merkki on suurempi edellisellä 50 yksiköllä, eli M50, M100, M150 ja niin edelleen.

Luokkien sarja alkaa B3.5 ja päättyy B80. Yleisimmin käytetyt luokat, jotka ovat alueella B7.5-B40. Seuraavat betoniluokat on erotettu: B7.5, B10, B12.5, B15, B20, B22.5, B25 ja niin edelleen.

Luokan ja brändin fyysinen merkitys

Kaaviot betonin kovettumisprosesseista.

Kuten jo mainittiin, tietyn luokan tai tuotemerkin valinta riippuu rakentajan erityisestä tehtävästä. On kuitenkin syytä huomata, että brändin luvut ilmaisevat puristuslujuuden keskiarvon eli kyky kantaa kuormaa. Tämä kuormitus mitataan voimanpainealueella - kgf / n.

Tämä merkkivalo tarkistetaan erikoisnäppäimellä. Alle se sijoitetaan kuutio, joka sai voimaa 28 vuorokautta normaaleissa lämpötiloissa.

Erikseen on sanottava, että jokaisella betoniluokalla on oma luokka. Yleisessä mielessä voidaan sanoa, että nämä kaksi käsitettä ovat samat. Kuitenkin niiden fyysinen merkitys on hieman erilainen. Jos puhutaan brändistä, ne tarkoittavat sen vahvuuden keskimääräistä arvoa, puhumalla sitten luokasta, ne tarkoittavat sen taattua vahvuutta.

On olemassa erilaisia ​​käsitteitä, kuten vaihtelukertoimia ja muita vastaavia, jotka asiantuntijat ottavat huomioon laskennassa. Yksityisen rakentamisen kannalta tällaiset monimutkaiset laskelmat ovat hyödyttömiä. Ainoa asia, johon sinun on kiinnitettävä huomiota on haluttu luokka, joka on määritelty projektidokumentaatiossa.

Tällä hetkellä on yleisesti hyväksyttyä, että kaikki konkreettiset indikaattorit on määritelty luokissa, eli teknisessä dokumentaatiossa on oltava itse luokan määritelmä. Käytännössä tällaisissa asiakirjoissa käytetään useimmiten suositeltua merkkiä.

Komponenttikaavio

Joka tapauksessa tärkeintä on, että ostettu brändi tai luokka vastaa todellisuutta. Voit tarkistaa ratkaisut itse yksinkertaisella tavalla. Sen tulee ottaa osa määrästä tuodusta massasta ja tehdä kolme kuutioa, joiden puoli on 15 cm. Tällöin on mahdollista muodostaa muodot säleiltä. Ennen kuin puuosat kaadetaan valmiisiin muotoihin, niiden osat on hieman kostutettava vedellä. Tämä ei salli puun imeä kosteutta liuoksesta. Flooded betonin on lävistettävä, eli betonin on lävistettävä useita kertoja teräs- tai puutankoilla. Tämä tehdään ilmakammioiden poistamiseksi.

Sen jälkeen kaikki näytteet on kuivattava, mitä tarvitaan kestämään 28 päivää. Muita näytteitä on laboratoriossa. Siellä tehdään tutkimuksia ja heidän todellinen brändi paljastuu. Koska kukaan ei odota koko kuukausi, on tavallista määrittää vahvuus päivinä 3, 7 ja 14 välituotteista.

Brand Compliance

Joten, kuten aikaisemmin mainittiin, tietty ratkaisuaste vastaa tietyn luokan:

 • B3.5: n vahvuus on noin 46 kgf / m². Se vastaa tuotemerkkiä M50;
 • B5 - 65 - M75;
 • B7,5 - 98 - M100;
 • B10 - 131 - M150;
 • B12,5 - 164 - M150U;
 • B15 - 196 - M200;
 • B20 - 262 - M250;
 • B25 - 327 - M350;
 • B30 - 393 - M400;
 • B35 - 458 - M450;
 • B40 - 524 - M500;
 • B45 - 589 - M600;
 • B50 - 655 - M600;
 • B55 - 720 - M700;
 • B60 - 786 - M800.

hakemus

Seosvalmistusmenetelmä betonisekoittimissa: A - Syklinen toiminta, B - Jatkuva toiminta, C - Gravitaatio, D - Pakkosekoittuminen, 1 - Lastausmateriaalit, 2 - Sekoittaminen, 3 - Betonisekoituksen purkaminen.

Eri ratkaisuja käytetään eri tarkoituksiin.

M50 ja M75 ovat ns. Kevytbetonia. Niitä käytetään joidenkin muiden rakenteiden korjaustöihin.

M100: ta kutsutaan usein hyödykkeeksi. Sen päätavoite on säätiöiden valaminen, tyynyjen asentaminen kappaleille ja erilaisille päällysteille.

M150 on yleisin yksityisen rakentamisen ratkaisu. Tarkoitus on suunnilleen sama kuin brändi M100. Riippumatta tällaisen betonin valmistamiseksi, riittää, että käytetään seuraavaa osaa osista:

 • sementtiaste M500 ja edellä - 1 osa;
 • hiekka - 3 osaa, sementtimerkille M600 mahdollista ja 3,5 osaa;
 • noin 6 kappaletta tavallista raunioita.

M200 ja M250 ovat myös hyvin yleisiä yksityisessä rakentamisessa. Käytetään yksinkertaisten rakenteiden ja rakenteiden rakentamiseen pesurien valmistukseen, jota voidaan käyttää itsenäisenä materiaalina päällystysreittien valmistukseen. Tämän merkin käyttö ei tarkoita suuria kuormituksia.

M300 ja M100, saivat tavaran nimen. Sitä käytetään laakereiden, palkkien ja seinien rakentamiseen. Useimmin kuljettimen emästen valmistukseen, portaisiin ja lattiapinnoille, joita ei ole suunniteltu raskaille kuormille.

Seoksen valmistusmenetelmä.

M350: a käytetään monoliittisten betonien ja betoniperustusten valmistukseen. Tätä ratkaisua käytetään myös lentokenttälevyjen sekä korkeiden rakennusten lattialaattojen valmistukseen. Betonituotteet ovat pääsääntöisesti tämän merkin betonista.

M400 ja M450. Yksityisen rakentamisen liiallisen lujuuden vuoksi näitä kahta tuotemerkkiä ei sovelleta lainkaan. Jo teollisuudessa niitä käytetään harvoin. Useimmiten he käyttävät tätä tuotemerkkiä pankkien holvien, paalujen, osia siltojen järjestämiseksi. Usein käytettiin tätä luokkaa jokipatsaiden ja pohjavesien rakentamiseen.

M500-M1000 on lujia ratkaisuja. Ne, kuten brändit M400 ja M450, ovat melko kalliita. Valmistettaessa betoni M500 brändi ja edellä käytetty graniittiromu. Tällaisia ​​betoneita käytetään korkeiden rakennusten, siltojen, suurten altaiden, monien sotilaallisten laitosten ja muiden vastaavien rakenteiden rakentamisessa. Tämän materiaalin erityispiirre on sen jäätymisaika - se on paljon vähemmän kuin loput. Yksityisessä rakentamisessa ei ole monta syytä. Tämä on sekä liiallista voimaa että perusteettomia kustannuksia.

Toissijaiset vaihtoehdot

Yksi näistä parametreista voidaan kutsua pakkasvastukseksi. Tämän konseptin fysikaalinen merkitys on yksinkertainen - kyky säilyttää sen käyttökelpoiset ominaisuudet jaksollisessa ja jähmettymisprosessissa. Tämä ominaisuus on saanut oman merkinnän, jolle on ominaista brändi, ja se on merkitty latinaksi kirjaimella "F". Tämä arvo osoittaa niiden syklien enimmäismäärän, joilla malli säilyttää kaikki fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet.

Seuraavat arvot erottuvat tällä parametrilla: F25,35,50,75,100,200. Äärimmäinen arvo on F1000.

On syytä huomata, että kunkin merkin vahvuus on tämän indikaattorin vahvuus, mutta parametria kutsutaan vähäiseksi, koska sitä voidaan muuttaa lisäämällä erityisiä lisäaineita ratkaisuun.

Järjestelmä vaahdon valmistamiseksi käyttäen huokoajaa.

Liikkuvuus on toinen vähäinen parametri. Se luonnehtii ratkaisun kykyä levitä omalla painollaan. Tämä ilmaisin on merkitty kirjaimella "P". Yhteensä on viisi astetta - P-1-P-5. Tämä kerroin osoittaa referenssikaran kutistumista, jonka yksikkö vastaa 10 cm: n ja 5 - 15 cm: n kutistumista. Betonia käytetään joidenkin rakenteiden valmistukseen, joiden täyttö on vaikeaa ja 16-21 cm suuremman kutistumisen vuoksi.

Tätä parametria voidaan myös lisätä keinotekoisesti lisäämällä vettä, mutta sen lujuus pienenee suhteellisesti.

Toista toissijaista indikaattoria voidaan kutsua vedenkestävyydeksi. Se luonnehtii kykyä välttää kosteutta. Jokaiselle tuotemerkille tämä indikaattori on erilainen, mutta sitä voidaan muokata keinotekoisesti.

Tämän parametrin mukaan seuraavat tunnukset on eroteltu - W2, 4, 6, 8... 20. Fysikaalinen merkitys on yksinkertainen - tämä on kosteuspainetta, ilmaistuna kgf / m2 Cm, 15 cm: n halkaisijaltaan tai korkeudeltaan näyte, jossa se ei päästä kosteuteen.

Tämän parametrin muuttamiseksi betoniseokseen lisätään erityisiä hydrofobisia aineita.

Seosten kovettamisprosessi

Nesteytysprosessi - sementin ja veden vuorovaikutus - on pakollinen kovettumisprosessi. Jos se etenee normaalisti, betoni saa 100% vahvuudestaan ​​vahvistettuihin päivämääriin ja ylittää tämän indikaattorin ajan. Usein tämä prosessi pysähtyy. Syynä voi olla muiden esineiden, kuten puisen muottien, kosteuden imeytyminen. Syynä tähän voi olla yksinkertainen kosteuden jäätyminen.

Tällaisten ilmiöiden estämiseksi, kuumalla säällä, juuri levitetyn liuoksen on peitettävä kostealla liinalla. Lisäksi muutaman tunnin kuluttua kaikki mallit voidaan kostuttaa pienellä määrällä kosteutta - se ei pahenisi vielä pahempaa.

Kun työskentelet lämpötiloissa, jotka ovat negatiivisia tai lähellä tätä arvoa, on lisättävä erityisiä lisäaineita. Kun vesi jäätyy, kovetusprosessi pysähtyy. Sulatuksen aikana se voi jatkua, mutta indikaattorit, kuten huurteenkestävyys ja lujuus, ovat huomattavasti pienemmät kuin normaalin kovettumisen aikana havaitut.

Käytettäessä konkreettisia ratkaisuja, sinun on muistettava indikaattori, jota kutsutaan kriittiseksi voimaksi. Se luonnehtii betonin vähimmäisvoimakkuuden, jonka saavuttamiseksi liuos saavuttaa normaalin voimakkuuden tarkasti kaikissa olosuhteissa. Toisin sanoen, kun korkean lujuuden omaava betoni saavuttaa 25%: n voimakkuutensa, voidaan sanoa luotettavasti, että ne saavuttavat 100%: n vahvuuden.

Luonnollisesti vähemmän kestävissä koostumuksissa tämä kynnys on korkeammalla tasolla.

5 luku laasti

5.1. Rakennusratkaisut. Tyypit ja luokittelu

Laasti yhdistää käsitteet "laastin sekoitus", "kuiva laastiyhdistelmä", "laasti".

Rakennusmateriaali on materiaali, joka saadaan sideaineen (sementin), hienojakoisen aggregaatin (hiekan), liuottimen (veden) ja tarvittaessa erityisten lisäaineiden seoksen kiinteytymisen seurauksena. Tätä seosta kutsutaan laastiyhdistelmäksi ennen sen koventamista.

Kuiva-laastiyhdistelmä on kuiva-aineosien seos - sideaine, täyteaine ja lisäaineet, jotka mitataan ja sekoitetaan laitoksessa - joka suljetaan vedellä ennen käyttöä.

Liuoksen sideaine päällystää aggregaattihiukkaset, vähentäen niiden välistä kitkaa, minkä seurauksena laastin seos hankkii työhön tarvittavan liikkuvuuden. Kovettumisprosessissa sitova materiaali sitoo voimakkaasti yksittäiset aggregaattipartikkelit. Sideaineena käytetään sementtiä, savea, kipsiä, kalkkia tai niiden seoksia, ja täyteaineena käytetään hiekkaa. Rakennusratkaisut luokitellaan useista tekijöistä riippuen: käytetty sideaine, sideaineen ominaisuudet, sideaineen ja aggregaatin määrän, tiheyden ja tarkoituksen välinen suhde.

5.1.1. Laastin luokittelu sideaineen tyypin mukaan

Käytettävien sitovien aineiden rakennetyyppien tyypin mukaan:

- Yksinkertainen - yksittäinen sideaine (sementti, kalkki, kipsi jne.);

- Monimutkainen - käyttämällä sekoitettuja sideaineita (sementti-kalkki, kalkki, kalkki jne.).

Yksinkertaisten ratkaisujen koostumukset on merkitty kahdella numerolla. Ensimmäinen numero (yleensä yksi) osoittaa, että liuoksen sideainemateriaali on yksi tilavuus (tai massa) osa. Viimeinen numero suhteessa ensimmäiseen kertoo kuinka monta tilavuuden (tai massan) osaa kerätään yhteen osasta sideainetta. Esimerkiksi kalkkikivi, jonka koostumus on 1: 3, tarkoittaa, että tässä liuoksessa on 3 osaa aggregaattia 1 osa kalkkia kohden. Monimutkaisten ratkaisujen osalta suhde koostuu kolmesta numerosta, joista ensimmäinen numero (yksi) ilmaisee suurimman osan tärkeimmistä sideaineista, ja toinen numero osoittaa, mitä ylimääräisen sideaineen määrää tarvitaan yhden osan osalta.

5.1.2. Liuosten luokittelu kovettumisolosuhteista riippuen

Kovettumisolosuhteista riippuen on olemassa seuraavat ratkaisut:

- Ilmajärjestelmät - kovettuminen ilmakuivissa olosuhteissa (esim. Kipsi);

- Hydrauliikka - alkaa kovettua ilmassa ja jatka kovettumista vedessä tai märissä olosuhteissa (sementti).

5.1.3. Liuosten luokittelu komponenttien määrällisen suhteen mukaan

Sideaineen ja aggregaatin määrän suhteesta riippuen:

- Rasvaiset liuokset - liuokset, joissa on ylimääräinen sideaine. Niiden seokset ovat hyvin muovia, mutta antavat suuren kutistumisen kovettumisen aikana; rasvaiset liuokset, joita levitettiin paksuisella kerroksella;

- Lean-liuokset - sisältävät suhteellisen pienen määrän sideainetta. Ne kuitenkin antavat hyvin vähäistä kutistumista, mikä on erittäin arvokasta työturvallisuuden kannalta.

5.1.4. Liuosten luokittelu tiheyden mukaan

Tiheyslaastit on jaettu seuraavasti:

- Raskas - keskimääräinen tiheys kuivassa tilassa 1500 kg / m 3 ja enemmän, valmistettu tavalliselle hiekalle;

- Kevyt - keskimääräinen tiheys jopa 1500 kg / m 3, joka valmistetaan kevyestä huokoisesta hiekasta hohkasta, tuumasta, laajennetusta savesta jne.

5.1.5. Ratkaisut luokitellaan tarkoituksenmukaisesti

Kohdeyritysratkaisuihin ovat:

- Muuraus (kivi tavanomainen ja tulenkestävä muuraus, suurien elementtien seinien asennus);

- Viimeistely (kipsaustiloihin, koristekerrosten kiinnittäminen seinälohkoihin ja paneeleihin);

- Special (erikoisominaisuudet - vedenpitävä, akustinen, röntgen suojaava).

5.2. Rakennusratkaisujen yleiset ominaisuudet

Portlandsementtiä, Portland-kuona-sementtiä, erikoislaatuisia sementtejä, kalkkia, kipsiä, sekoitettuja sideaineita ja myös mineraalien lisäaineita sisältäviä sideaineita käytetään sideaineina laastin valmistukseen.

Kalkkia laastilla käytetään kalkkikurssin tai maidon muodossa. Kipsiä käytetään kipsiä lisäaineena kalkille;

Raskaan liuoksen hienojakoinen aggregaatti ovat kvartsihiekkaa ja hiekkaa, jotka saadaan murskaamalla tiheitä kiviä; kevyisiin ratkaisuihin - hiekka, hunaja, kuona, laajennettu savi, tuffi ja kuori rock. Hiekkahiukkasten koko ei saisi ylittää 2,5 mm, ja hiekka-, savi- ja pölyhiukkasten hiukkasten määrä, jonka määrä määritetään hiomalla, ei saa ylittää 10 painoprosenttia.

Liuoksen muoviominaisuuksien parantamiseksi pehmittimen lisäaineet lisätään sen koostumukseen maapähkinä, sulfaatti-hiiva- ja mylonfa-muodossa. Hydraulisina lisäaineina käytetään Tripolia, tuliperäistä tuhkaa jne.

ominaisuudet. Laastin tärkeimmät ominaisuudet ovat laastin seosten lujuus, roiskeenkestävyys, liikkuvuus ja vedenpitokyky.

Laastinseoksille on ominaista työstettävyys, liikkuvuus ja vedenpitokyky. Työkyky on betoniseoksen kyky jakaa helposti tasainen, ohut kerros tiiliin tai muuhun perustukseen seoksen liikkuvuuden, sen erottamattomuuden ja vedenpitokapasiteetin vuoksi. Laastin seoksen liikkuvuudelle on tunnusomaista metalli-standardikartio, jonka paino on 300 g, korkeus 145 mm ja perusta halkaisija 75 mm (huippukulma 30 °), ja se määritetään vakiolaitteella. Laastin seoksen liikkuminen riippuu liuoksen tarkoituksesta riippuen:

- tavalliselle rauniolle, 4-6 cm ja tärinälle 1 - 3 cm;

- saumojen täyttämiseen ja liittämiseen betoni- ja tiilipaneeleissa ja suurissa lohkoissa - 5-7 cm; tavallisen muuraus onttoa tiiliä tai keraamisia kivet - 7-8 cm;

- Tavallisten tiilien, betonikivien ja kevyiden kivien (tuftit jne.) kivet tavalliselle tiilimuodolle -9-13 cm, kipsilevyille - 7-12 cm.

Laastin ominaisuus ei kerrostunut kuljetuksen aikana eikä menetä liikkuvuutta, kun se huokoisella pohjalla on riippuvainen vedenpitokapasiteetista. Laastin alhainen vedenkestävyys voi johtaa sen kerrostumiseen kuljetuksen aikana. Vedenpidätys on tärkeä myös laastin normaalin kovettumisen kannalta. Asettaessasi laastin seosta alhaisella vedenpidätyskykyllä ​​huokoisella pohjalla, emäs imeytyy helposti veteen, mikä lisää seoksen jäykkyyden voimakasta kasvua. Kovaa laastiyhdistettä ei voida tasaisesti jakaa pohjaan ja huonosti kiinnittyä siihen.

Laastin seoksen vesitilavuus kasvaa sementtisisällön lisäämisellä, sementin osan korvaamisesta kalkilla sekä erittäin hajallaan olevien lisäaineiden - tuhkan, savien ja joidenkin pinta-aktiivisten aineiden (mylonaf, saippuoitua puupölyä jne.) Käyttöönotolla. Lisäksi erittäin dispergoitujen pehmittimien lisääminen laastin seokseen mahdollistaa sementin, kalkin ja muiden sideaineiden säästämisen. Pinnoitteiden kulutuksen vähentäminen pehmittimien tuomisen vuoksi tuo merkittävää taloudellista vaikutusta, sillä muuraus ja kipsilevyt ovat yksi yleisimmin käytetyistä rakennusmateriaaleista. Ratkaisut, joissa määritetyt pehmitettävät aineet tarttuvat hyvin käsiteltävään pintaan, ovat yhtenäisen muodonmuutoksen kovettumisen jälkeen ja riittävän suuret.

Liuoksen lujuus puristuksessa, muodonmuutoksessa, tarttuvuudessa pohjaan ja pakkasvasteeseen ovat laastin laadun tärkeimmät indikaattorit.

Puristetun liuoksen lujuus määräytyy sideaineen, veden ja energian suhteen, iän ja kovettumisolosuhteiden mukaan. Koska kuitenkin samassa koostumuksessa olevissa liuoksissa, mutta erilaisella vesipitoisuudella huokoisen pohjan päälle työntymisen jälkeen, noin sama määrä vettä on jäljellä.

Kuorien lujuus on yleensä paljon pienempi kuin betonin lujuus. Suuriin mekaanisiin lujuusvaatimuksiin ei sovelleta useimpia laastia, koska laastilla ei ole merkittävää vaikutusta tavanomaisen kiven muurauslujuuteen ja kipsilevyillä ei käytännössä ole kuormitusta. Liuoksen lujuuteen on tunnusomaista seoksen pyöristetty puristuslujuus (kuutioina, joiden reunus on 7,07 cm), joka on valmistettu käyttökoostumuksen liuoksesta ja kovettuu huokoisella pohjalla 15 - 25 ° C: n lämpötilassa ja testattiin 28- päiväsaikaan. Liuosten lujuus 0,4 - 30 MPa asennetaan seuraavat laadut: 4, 10, 25, 75, 100, 150, 200; 300.

Liuosten ja betonien lujuus riippuu pääasiassa sideaineen ja veden sitomisasteen suhteesta. Sementti-kalkkilaastareiden lujuuden ennustamiseksi käytetään laajalti kaavoja N. A. Popova, kun laaksoidaan tiheästi, liuosten vahvuus (Rp) laskettuna kaavalla:

jossa rU - sementtitoiminta; C / B - sementti-vesi-suhde.

Kun huokoinen pohja imeytyy veteen, likimäärin sama määrä vettä on liuoksissa, joissa on eri C / B, ja lujuus ilmaistaan ​​riippuen sideaineen kulutuksesta:

jossa k on hiekkapuhallustekijä: karkeaa hiekkaa, k = 2,2, keskikokoinen hiekka k = 1,8, hieno hiekka k = 1,4.

Voit ennustaa sementtilevyjen, jotka on pinottu tiheään pohjaan, voit käyttää kaavaa, joka on tarkoitettu hienorakeiselle betonille:

jossa A on kerroin 0,8, korkealaatuisten materiaalien osalta, 0,75 keskikovaa materiaalia ja 0,65 sementtiä ja hienoa hiekkaa varten.

Jäätymisvahvuudella liuokset jaetaan seuraaviin luokkiin: F 15, 25, 35, 50, 100, 150, 200 ja 300. Jotta saat laastin tietylle brändille, on tarpeen valita optimaaliset suhteet materiaalien - sideaineen, hiekan ja veden välillä. Laastin optimaalisen koostumuksen valinta ja raaka-aineiden määrän laskeminen erilaisilla menetelmillä, jotka tarjoavat tietyn ratkaisumallin tietyllä liikkuvuudella. Näiden menetelmien perusta perustuu edellä mainitun ratkaisevan voiman riippuvuuteen eri tekijöistä. Matala-asteisten (enintään 25) liuosten koostumukset valitaan tavallisesti ohjeissa olevien taulukoiden mukaisesti.

Betonin ja laastin pöydän tasot

Grade betonipöytä

Ennen talon tai talonrakentamisen rakentamista sinun on valittava asianmukaiset laastinparametrit, jotka täyttävät vaaditut vaatimukset. Ratkaiseva ja tärkein parametri tässä tapauksessa on betonimerkki, joka heijastaa rakennusmateriaalien laatua, lujuutta, jäätymisvastusta ja vedenläpäisevyyttä. Kaikki betonipöytätasot, joiden arvot ovat jäljempänä, ovat suhteellisesti sekoitettuja irtokaasumateriaaleja, joilla on tiettyjä ominaisuuksia ja ominaisuuksia, jotka on suljettu vedellä. Kun liuos kaadetaan muottiin, se tiivistetään, muodostuu ja kovettuu. Vaikka seos ei ole alkanut kovettua, sitä kutsutaan ratkaisuksi. Erityisiä rakennusmikseja valmistetaan sekoittamatta veteen.

Betonin valmistusperiaate

Määritetään luokka ja brändi

Betoniin liittyviä tuotteita ja rakenteita käytetään lähes kaikkialla:

 1. Rakennusaineiden, rakenteiden ja rakennusten rakentamisen aikana;
 2. Monoliittisten rakenteiden rakentamisen aikana.

On tarpeen luoda tarvittava brändi jo projektisuunnittelun alussa Lähes kaikki merkittävät elementit tai rakentamisominaisuudet on määritetty tuotemerkin ja luokan normaaleihin arvoihin tarvittavien laskelmien jälkeen. Rakennuskohteita voivat olla kaikki betonirakenteet - pohja ja alusta, lattialaatat, seinät (joissa on tai ei), pylväät ja kaaret, paalarakenteet ja pohjat, lattia ja katto.

Vahvuusvoimakkuus

Teollisessa ja yksilöllisessä rakentamisessa yhteisten luokka- ja tuotemerkintöjen lisäksi on kehitetty erityisiä kevyitä ja raskaita materiaaleja, joilla on erityisiä parametrejä ja ominaisuuksia, ja niitä käytetään laajalti:

 1. Pieni saostuskerroin ja liuoksen liikkuvuus;
 2. Pakkasenkestävyys;
 3. Toiminnan kesto;
 4. Häiriöitä halkeamiin ja siruihin;
 5. Korkea paloturvallisuus;
 6. Henkilön suojaaminen tunkeutuvan säteilyn negatiivisilta vaikutuksilta jne.

Lajikkeet ja luokittelu

Tärkeimmät betoniluokat vahvistetaan sideaineen perusteella:

 1. Sementtibetoni - suosituin ja yleinen;
 2. Asfalttibetoni - tienrakennus;
 3. Limy rakennusmateriaali;
 4. Kipsibetoni;
 5. Silikaattibetoni;
 6. Savesta ja muusta rakennusmateriaalista.
Betonin tyypit sideaineena

Betonin luokittelu aggregaattien mukaan:

 1. Normaali rakennusmateriaali tai raskas, tiheys ≥ 1700 Pa. Laastille lisätään murskatut kiviainekset tai sora-aggregaatit kivistä. Raskasta betonia käytetään betonirakenteiden tai betonirakenteiden rakenteessa, joilla on korkea kestävyys;
 2. Erityisen raskas, tiheys ≥ 26500 Pa. Bariitti, materiaalit, joissa on rautapitoisia epäpuhtauksia, lisätään liuokseen, jotta säteilyn haitalliset vaikutukset ihmiskehoon minimoidaan ydinvoimaloissa, tutkimus- ja testauslaboratorioissa;
 3. Kevytbetonin merkkituotteet, joiden tiheys on ≤ 1700 Pa - koostuvat puubetonista, masuunikuopista, tuhkakudoksesta, hohkakivestä jne. Sisäpuolisten väliseinien ja kuormittamattomien pinnoitteiden tai aidojen rakentamisessa tarvitaan huokoisia rakennusmateriaaleja, joilla on matala spesifinen lämmönjohtavuus;
 4. Erityisen kevyt materiaali - pehmeä vaahto ja kaasutiiviste, jonka tiheys on <5000 Pa.
Betonityyppi

Betonin luokittelu vahvistuselementteihin:

 1. Teräsvahvisteinen teräsbetoni;
 2. Betoni, jossa vahvistuksella ei-korostetuilla vahvisteilla;
 3. Betoni, jossa on esijännitetty vahvistusvahvistus;
 4. Puu betoni;
 5. Kamyshebeton;
 6. Materiaali keinotekoisella kuidulla;
 7. Betoni vahvistus kuituvahvisteella (dispersion reinforcement method) jne.
Betonityyppien vahvistaminen

Betonin tyypit viskositeeteina:

 1. Jäykkä rakenne, joka on tarkoitettu monoliittisiin voimakkaisiin malleihin;
 2. Muovinen betoni rakenteille, joissa on ohuet laakerin seinämät ja lattiat ja tiiviisti vahvistetut vahvikkeet.
 1. Betoni vedenkestävä - ei kastunut kosteuteen altistettaessa vedenpaineelle ≥ 0,2 MPa. Suunniteltu kaivoksille, joita käytetään hydraulirakenteissa ja tienrakentamissa;
 2. Frost-resistentti betoni, joka on suunniteltu lisäämään jäädytys-sulatusjaksojen määrää suhteessa tavanomaiseen materiaaliin;
 3. Erittäin korkea palonkestävyys, joka kestää korkeampia lämpötiloja kuin tavallinen materiaali.

Lajittelu betonitoimintatavan mukaan:

 1. Torketobetonia, joka on valmistettu (ei valmiste), josta käytetään erityistä sementtipistoolia. Torketing suihkuttaa korkean paineen sementointiliuosta useissa kerroksissa.
Torketobeton

Leimat - luokittelu vahvuuden mukaan

Toiminnan laatu määräytyy sen tuotemerkin mukaan, joka riippuu seuraavista parametreistä:

 1. Sideaineen laatu liuoksessa;
 2. Suhde W / C (vesi - sementti). Jos V / C-parametri nousee, betonin lujuus vähenee. V / C: n hyväksytty keskiarvo on 0,3-0,5;
 3. Aggregaattien tiheys ja betonin lopullinen tiheys.

Jokainen betonimerkki vastaa todellista voimaa, joka vastaa 28 päivän ikäisten betonikuppien minimi- ja maksimaalisen puristusluvun aritmeettista keskiarvoa kustakin erästä. Näyte otetaan 20 cm: n sivuilla.

Betoninäyte kuutioina

Miten betoni jaetaan tavallisiin ja kevyisiin betoniin merkkien mukaan:

 1. Betoni normaali: merkki M 25 - M 600;
 2. Kevyt ja märkä rakennusmateriaalit: M 10 - M

Tämä betonilaatuinen taulukko on hyödyllinen luokkien ja laatuluokkien sovittamiseksi:

Mikä on betonin luokittelu?

Betonin luokittelu tapahtuu luokan, materiaalinvoimakkuuden, brändin ja tarkoituksen mukaan, mikä helpottaa ostajien valitsemista.

Betonilaasti kuuluu rakennusmateriaalien luokkaan, jota käytetään pohjan rakentamiseen.

Sen käytön ansiosta rakennetaan erilaisia ​​tukirakenteita, kuten perustuksia ja päällekkäisyyksiä.

Lisäksi kussakin yksittäisessä esineessä voidaan käyttää erilaisia ​​betonikoostumuksia, jotka sisältävät erilaisia ​​lisäaineita.

Niiden luokittelun takia lujuus, kosteuden kestävyys ja pakkasvaste.

Betonin rakenteiden lajit ja valmistusmenetelmät

Mieti, mitkä ovat betonin luokkiin ja merkkeihin ja mihin ne hakeutuvat:

 • Sementtipohjainen betoni, jota käytetään usein rakennuskohteissa, valmistetaan sementin perusteella, useimmiten se on portlandsementtiä. Myös sementtitehtaan valmistukseen voidaan käyttää kuona-Portland-sementtiä ja pozzolanic Portland-sementtiä. Sisusementtilisäaineiden lisäaineita ei suljeta pois: kudonta ja kutistamaton sideaine;
 • Erityinen betoniseos - sen tuotanto tapahtuu erityisen sideaineen perusteella. Kemiallisesti kestävät ja tulenkestävät betonin ominaisuudet saadaan täydentämällä seosta nestemäisellä lasilla. Sideaineena käytetään kuonaa, lasikuituja ja nepheline-lisäaineita;
 • Silikaattibetonia, jota käytetään harvoin rakennuskohteissa, valmistetaan lisäämällä kalkki sideainetta. Kovettuminen ja lujuuden parantaminen tapahtuu autoklaaviteknologian avulla. Silikaattiliuoksen tekniset ominaisuudet riippuvat tuotannossa käytetyn kvartsihiekan määrästä ja hienovaraisuudesta;
 • Kuona ja alkali - tehdään murskattujen kuonojen perusteella sekoittamalla betonia alkalisten liuosten kanssa. Tämäntyyppisen betonikoostumuksen rakentamista alkoi hiljattain käyttää;
 • Polymeeri - käytetään polymeerituotannossa tietty suhde erityisiin hartseihin, sementtiin ja lateksiin;
 • Kipsi - tehty sideaine - kipsin pohjalta. Näiden koostumusten lämpöeristysominaisuudet mahdollistavat niiden käytön sisustukseen, erityisesti sisäosien pystyttämisen yhteydessä;
 • Honeycomb kevyt materiaalit - luokitellaan kevyiksi betoniksi. Solukerrokset valmistetaan mineraali- ja silika-mineraalivalmisteiden pohjalta. Kevyiden solutuotteiden valmistuksessa käytetään useimmin rakennetun esineen eristystä.

Betoniratkaisujen luokittelu lujuudella

Betoniseoksen luokittelu tiheyden tai lujuuden mukaan suoritetaan täyttötyypin mukaan. Lisäravinteet ovat kevyitä ja huokoisia, erikoistavoitteet ja tiheyden eri tasot.

Lisäksi lisäaineet erotetaan fraktioista, jotka ovat ratkaiseva tekijä tuotteiden teknisten perusominaisuuksien saannissa.

Materiaalien lopulliset ominaisuudet ovat pakkasenkestävyys, veden kestävyys ja lujuus. Yleisimmin käytetyt lisäaineet ja täyteaineet, jotka ovat laajennettu savi, kalkkikivi, sora, diabeatti ja graniitti.

Täyteaineiden ja olemassa olevien betonitiheystyyppien luokittelu:

 1. Kevytbetoniseokset - luokitellaan tiheyden mukaan, joka voi olla 500 kg / m3 - 1800 kg / m3. Kevyitä materiaaleja valmistetaan käyttämällä laajennettua savea, vulkaanista lasia ja muita täyteaineita huokoisella rakenteella. Kevyen betonin luokitus antaa sinun jakaa ne kevyisiin soluihin, vaahtobetoniin ja hiilihapotettuihin betonilohkoihin;
 2. Raskasbetonit - tällaisia ​​koostumuksia luokiteltaessa otetaan huomioon niiden vahvuusindikaattorit, jotka voivat olla 1 800 kg / m3 - 2 500 kg / m3. Lisäaineet raskaille betoneille ovat kivikivet, kuten graniitti tai diabaasi;
 3. Erityisen raskasbetonit valmistetaan lisäämällä rautamalmia tai käyttämällä vähäistä metallituotannosta syntyvää jätettä. Ratkaisut vastaavat kestävyysindikaattoria 2500 kg / m3.

Betoniratkaisujen luokittelu tuotemerkillä

Betoniliuosten tyyppien luokittelu brändin mukaan tapahtuu alueella: arvosta 50 asteeseen 1000.

Määritetty arvo määritetään ottaen huomioon betoniliuoksen yksikköön lisätty sementti. Betonimateriaalin puristuslujuus lasketaan kg / cm2.

Tämän perusteella betonilajien nimeä merkitään kirjaimella M, jossa on seuraavat numerot.

Suuri digitaalinen merkintä osoittaa ratkaisevien ratkaisujen vahvuuden ja vahvistaa sen laadukkuutta.

Tässä tapauksessa sitä korkeampi betonin laatu, sitä vaikeampi on työskennellä sen kanssa, koska suuren tiheyden koostumus kovenee nopeammin.

Siksi on erittäin tärkeää valita betonin koostumus tiheydeltään, mikä soveltuu ihanteellisesti tietyn objektin rakentamiseen.

Esimerkiksi, kun valmistetaan tyynyjä kaatamalla säätiö, tienrakennuksessa käytetään betonilajikkeita 100 tai 150.

Rakennustelineiden, polkujen ja tasoitteiden valmistuksessa betonityyppien lisääntyminen tapahtuu indikaattorilla, jonka vahvuudet ovat 200 ja 350.

Samanaikaisesti M350-tuotemerkin katsotaan olevan yksi yleisimpiä, koska sen universaaliset ominaisuudet täyttävät kaikki yksittäisen rakentamisen tarpeet.

M350: a käytetään eri tyyppisten perustusten rakentamiseen betoniportaiden ja seinien tukiseinien rakentamisprosessissa.

Lisäksi brändi 350 on löytänyt sen sovelluksen kaupalliseen rakentamiseen.

Sen avulla saadaan yksitieteiset perustukset kiinteästä rakenteesta, monoliittisista palkkeista ja seinistä sekä tienpinnoista, joiden ominaisuudet kestävät suuria mekaanisia kuormituksia.

Tämän seurauksena tuotemerkit, kuten 250 ja 300, jäävät hitaasti rakennusmarkkinoilta.

Suurten digitaalisten osoittimien 400 ja 450 merkkien tekniset ominaisuudet antavat mahdollisuuden käyttää niitä hydraulilaitteiden rakentamisessa suuria kuormituksia ajatellen.

Korkeampia betonityyppejä - M500 ja M550, käytetään rakenteisiin, joissa on erityisiä teknisiä vaatimuksia (metro, padot tai pato).

Luokan betonityyppien tyypit

Vaikka betonin ainesosien tarkasti laskettu suhde on, sen lujuusominaisuudet voivat vaihdella.

Tämä tosiasia voidaan selittää käytettyjen komponenttien laadulla.

Esimerkiksi liuoksen valmistamisen aikana käytettiin vettä tai heikkolaatuista hiekkaa, mikä vaikutti valmiin tuotteen lujuusominaisuuksiin.

Lisäksi rakennuksen seoksen tuotantotekniikan virheellinen noudattaminen, sitovan koostumuksen ominaisuudet ja ne. Asennuksen olosuhteet vaikuttavat myös materiaaliin, jotta saataisiin sama luokitus eri vahvuuksille.

Siksi betoniseosten luokittelu sisältää tällaisen luokan.

Tämä indikaattori määräytyy valmiin seoksen laadultaan sallituksi virheeksi, mutta edellyttäen, että 95 prosentissa tapauksista sen tiheys vastaa normia.

Merkittäessä tuotteen luokkaa merkitään kirjain "B" ja sen jälkeiset digitaaliset symbolit. Seuraavia ovat yleisempiä: B-7.5; B-10; B-15, 20.30. Täysi valikoima sisältää luokat 3,5 - 80.

Kaikkien rakennustöiden projektiasiakirjojen laatimisessa on oikein ilmoittaa betonin laatu, mutta sen luokka.

Vaikka jotkin hankkeet sisältävät edelleen tuotemerkin nimeämisen, alla olevassa taulukossa näkyy betonin voimakkuuden suhde.

Lisäksi materiaalin luokittelu tuotemerkillä ja luokalla ei johdu ainoastaan ​​sen komponenteista, vaan myös niiden osuuksista.

Esimerkiksi valmistamaan M100 B-7.5 betonituotetta nykyisten standardien mukaisesti, ota M400- tai 500-sementtiä. Missä määrin näitä sementtityyppejä käytetään, alla olevassa taulukossa esitetään.

Betoniseoksen luokittelu tarkoituksen mukaan

Tämän tyyppisten rakennusmateriaalien luokittelu toiminnallisiin tarkoituksiin antaa sinun tehdä oikean valinnan tietyn kohteen rakentamiseen.

Yleensä betonin erikoismerkkien valmistuksessa ratkaistaan ​​ongelmat, jotka liittyvät tulevien tilojen toimintaan ääriolosuhteissa.

Vaatimuksia palonkestävyyteen, vastustuskykyyn pakkasista tai tärinästä lisääntyy yleensä.

Tämän luokittelun tuloksena ovat konkreettiset ja yleiskäyttöiset koostumukset.

Rakennusmarkkinoilla on lisäksi hydraulisia ratkaisuja ja materiaaleja, jotka on tarkoitettu lentokenttien kiitotien rakentamiseen.

Tarkastellaan yksityiskohtaisesti toimintojen luokittelua:

 1. Yleiskäyttöön tarkoitettu betoni koostumus - havaitsi sen sovelluksen perustusten rakentamisessa, joissa on betonirakenteita, väliseinän päällekkäisyydet, pylväiden ja palkkien rakentaminen;
 2. Erikoistavasta koostuvia koostumuksia käytetään esineiden pystyttämisessä, mistä on odotettavissa suuri indikaattori mekaanisten kuormitusten ja ympäristövaikutusten, mukaan lukien kemiallisten aineiden, vastustuskyvystä. Erityisten rakenteiden avulla rakennetaan ydinvoimaloita ja muita laitoksia mahdollisten säteilyvuotojen ehkäisemiseksi.
 3. Hydrotechnical rakennusmateriaalit ovat välttämättömiä vesivoimalaitosten rakentamiseen, padojen rakentamiseen ja vesipainerakenteisiin.