Betoni luokka

Rakennettaessa laaja valikoima teoksia. Lähes jokaisessa vaiheessa käytetään monipuolista materiaalia - betonia. Sen koostumuksen ja laadun mukaan se on jaettu useisiin eri tyyppeihin. Se on erittäin kätevä. Jokaisella lajilla on omat ominaisuutensa, jotka määrittävät sen laajuuden. Jotta materiaalityyppi ei sekaantuisi, on kehitetty erityinen betoniluokka.

Materiaalin lujuusluokitus

Tärkein parametri, jolla jakautuminen ryhmiin tapahtuu, on materiaalin lujuus. Tämän ominaisuuden suuruus on osoitettu betoniluokalla ja sen merkillä.

Konseptin yleinen käsite

Betonin erottamista tuotemerkillä pidetään yhtenä yleisimmistä luokituksista. Standardin mukaan tämä kriteeri on tavallisesti merkitty kirjaimella M. Indikaattorit vaihtelevat M50: stä M1000: een.

Dekoodausmerkintä osoittaa materiaalin keskimääräisen stabiilisuuden astiansa aikana. Mitä suurempi sementin pitoisuus, sitä suurempi sen vahvuus. Tämä kerroin mitataan kgf / m².

Luokan yleinen käsite

Betonin luokka on indikaattori materiaalin todellisesta lujuudesta. Tämä on hiekkasementtilaastin tärkein ominaisuus. Se tarkoittaa kuormaa, jonka betoni voi kestää puristuksessa akselin ympäri. Se lasketaan materiaalin täydellisen jähmettymisen jälkeen.

Luokkaa merkitään kirjaimella В ja numerolla MPa: n paine, jonka 15 cm: n betonikuoren on kestettävä 95 tapauksessa 100: sta.

Menetelmät vahvuuden määrittämiseksi

Betonituotteita testataan erikoislaboratorioissa prototyyppien vaikuttamismenetelmällä erikoispuristimella. Lisäksi on olemassa useita erilaisia ​​materiaalin lujuustestauksia: ultraäänellä tai iskunpulssien avulla.

Betonin laatu testataan ja sen on oltava täysin kovettuva. Tätä varten on tarpeen ylläpitää 28 kalenteripäivän ajanjaksoa. Laboratoriossa käsiteltävä materiaali toimitetaan pienissä kappaleissa, joiden koko on vähintään 15-15 cm. Jos osa betonista ei voida irrottaa, on suositeltavaa kutsua asiantuntijoita etsimään kohteen kohdetta.

Betonien luokittelun edut

Betonin laadun määritteleminen luokkien ja tuotemerkkien mukaan on olemassa ja se toimii läheisessä yhteistyössä toistensa kanssa. Molemmat luokitukset perustuvat samaan parametriin - betonin lujuuteen.

Eri betonityyppien sekoittumista varten lasketaan kaikki valmiin ratkaisun komponentit. Suhteiden noudattaminen ei voi taata vakiintuneiden ominaisuuksien tarkkaa noudattamista. Tämä ominaisuus riippuu myös käytettyjen ainesosien laadusta: hiekasta, täyteaineesta, lisäaineista ja vedestä. Tärkeä asia, joka on otettava huomioon, ovat edellytykset sementtilaastin kaatamiseksi ja sen asettamisen laadulle.

Saman tuotemerkin koostumus voi vaihdella voimakkaasti, joten tuotemerkki sisältää tietoja keskimääräisestä arvosta. Tämän parametrin tarkempi määrittämiseksi kehitettiin osastoja konkreettisiin luokkiin. Tämän luokituksen avulla saadaan materiaalin taatun lujuuden arvo.

Rakennuslaskelmien aikana luokka antaa luotettavamman tiedon, joten tämä parametri on merkitty sääntelyasiakirjoissa. Kun ostat laitteistoa rautakaupasta, käytetään betonin merkitsemistä tuotemerkillä.

Luokkien ja merkkien suhde

Jokainen luokka vastaa tiettyä tuotemerkkiä. Vastaavuustaulun avulla voit helposti kääntää yhden nimen toiseen.

Betoni luokitus

Betonilaasti on rakennusmateriaali, jota käytetään monoliittisten rakennusten rakentamiseen, tienrakentamiseen, betoniteräsrakenteiden valmistukseen jne. Laaja käyttöalue aiheuttaa suuren määrän erilaisia ​​betonityyppejä. Erota ne keskeisillä ominaisuuksilla: vahvuus, koostumus, tarkoitus ja tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet. Tämä määrittää materiaalin jakamisen luokkaryhmiksi, jota harkitsemme edelleen.

Sääntelyasiakirjat

Rakennusmateriaalien tuotantoa säännellään ylivoimaisesti erilaisen näytteen valtion vaatimusten mukaan. GOST 25192-2012 määrittelee betonien luokittelun tärkeimpien ominaisuuksien mukaan:

 • nimittäminen;
 • Erilaisten korroosionkestävyys;
 • Käytetyn sideaineen tyyppi, joka määrittää materiaalin perusominaisuudet;
 • Laastin ja kiven rakenne;
 • Karkaisuolosuhteet;
 • Vahvuus - tärkein parametri, joka otetaan huomioon valittaessa komponentteja liuoksen valmistamiseksi;
 • Voima-aste;
 • Keskimääräinen tiheys;
 • Pakkasenkestävyys;
 • Vedenkestävä;
 • Hiomakestävyys.

Tarkastellaan tärkeimpiä ominaisuuksia, jotka välttämättä otetaan huomioon betonirakenteiden valinnassa.

Betonin lujuuden luokittelu

Kestävyys on ensimmäinen indikaattori, joka otetaan huomioon valittaessa tuotemerkkiä ja materiaaliluokkaa projektin laatimisessa ja laskemisessa. Kiven pitäisi tavallisesti nähdä saapuvat kuormat, niiden kestävyys on varastossa, mutta ei ylitarjontaa - tämä lisää merkittävästi rakennusprosessin kustannuksia, mutta sitä ei käytetä tehokkaasti.

Miten mitataan betonikiven lujuus:

 1. Liuosta sekoitettaessa otetaan pieni määrä seosta ja kaada se kuutioon, jonka sivu on 100 mm.
 2. 28 päivän kuluttua (täyden voimakkuuden aika) näyte lähetetään laboratoriossa olevaan testiin, jossa kuutiota tutkitaan lehdistössä eri ponnisteluilla.
 3. Tuloksena määritellään vaatimustenmukaisuusmerkki ja -luokka.

Betonin luokittelu tuotemerkillä ja luokalla on aina toisiinsa sidoksissa, arvot vastaavat toisiaan (ks. Taulukko):

Merkki - tämän koostumuksen materiaalin voimakkuuden keskiarvo. Tämä on laboratorion indikaattori, käytännössä käyttöolosuhteissa, tuhoisat vaikutukset ja kivenmuutoksen lujuuden ominaisuudet vaikuttavat tuotteeseen.

Virhe erehdyksessä käytännössä sulkee pois toisen tyyppisen luokitusluokan. Tämä on tarkka osoitin, jonka sallittu virhe on enintään 5%. Suunnittelijat ja insinöörit projektisuunnittelussa osoittavat pääasiassa betoniluokan nimitystä, joskus johdonmukaisessa versiossa: B20 (M250).

On syytä huomata, että laboratoriot eivät ole saatavilla jokaisen valmistajan yrityksessä, joten kehittäjien on testattava toimitettua konkreettista ratkaisua. Usein tapahtuu, että vahvuusjoukon (28 päivää) päättymisen jälkeen asiantuntijat tunnistavat luokkojen yhteensopimattomuuden tietyn kanssa, sitten rakenteet on purettava.

GOST säätelee lisäjakaumaa:

 • Keskimääräinen lujuus (enintään B50);
 • Betoni, jolla on suuri lujuus yli B55: n.

tiheys

Massan ja tilavuuden välinen suhde on seuraava indikaattori, joka otetaan materiaalin valinnassa. Betonitiheysluokitus GOST: n mukaan:

 • Erityisen kevyt (nenä), jolla on suuri huokoisuus. Tilavuuspaino - jopa 800 kg / m3. Tämä vaahto ja ilmastettu;
 • Valo, jonka tiheys on 800-2000 kg / m3. Nämä ovat hohkakiveä, kuonabetonia, puuta betonia ja muita materiaaleja sementtisideaineella, kevyitä aggregaatteja;
 • Raskas betoni tai tavallinen. Niiden tiheys on 2000-2500 kg / m3. Tämä on vakiomuotoinen materiaali rakennusten päärakennukseen, monoliittiseen asuntorakentamiseen. Täyteaine on murskattu kivi, sora;
 • Erityisen raskaat betonit sisältävät baritista, metallista ja rautamalmista. Tämän aineen volumetrinen paino ylittää 2500 kg / m3. Betonia käytetään erityisten esineiden rakentamiseen, joissa on välttämätöntä suojata erilaista säteilyä vastaan ​​(laboratoriot, testipaikat, ydinvoimalaitokset).

Kevyt ja erityisen kevyt betoni on matala tiheys ja korkea huokoisuus, ja se pitää lämpöä sisätiloissa. Niiden käyttö on mahdollista ilman lisäeristeitä.

Raskas ja erittäin raskas betoni kestävä. Niiden käyttö mahdollistaa korkeiden vastuullisten kohteiden ja kerrosten määrän, minkä tahansa kokoonpanon eri ilmasto-olosuhteissa, joita ei voida sanoa huokoisista materiaaleista. On totta, että rauniot ja metalli täyteaineet ovat huonosti lämpöä - lisäeristeen välttämiseksi sinun on asennettava erittäin paksu rakenne, joka vaatii huomattavia kuluja.

Neulotyyppiluokitus

Sideaine on betonilaastin olennainen osa. Tulevan betonikiven parametrit riippuvat sen ominaisuuksista. GOST 25192-2012 määrittelee betonin luokittelun sideaineen tyypin mukaan:

 • Sementti (Portland-sementti, kuona, pozzolaninen jne.), Joita käytetään yleiskäyttöön tarkoitettujen liuosten valmistamiseen;
 • Sammutettu kalkki parantaa seoksen laatua, plastisuutta, kosteuden kestävyyttä;
 • Kuona lisää materiaalin kestävyyttä sulfaattiin;
 • Kipsi ruiskutetaan betoniin laastareiden valmistukseen sisäkäyttöön, koriste- esineiden valmistukseen ja yksinkertaisiin itsekantaviin rakenteisiin;
 • Erityiset sideaineet ovat monimutkaisen rakenteen polymeerejä, jotka lisätään liuokseen materiaalin hankkimiseksi tarvittavat erityiset ominaisuudet.

Käytännössä sementtiosat yhdistetään säätämään betonin yksittäisiä ominaisuuksia.

Pakkasvaste

Betonien valinnassa on otettava huomioon ilmastolliset erityispiirteet, joissa rakennetta käytetään. Keski- ja pohjoisalueille - tämä on jäätymisvastus (F). Pehmentimet säätävät sitä:

 • Pieni pakkasvastus alle F50;
 • Keskimääräinen jäätymisvastus (F50... F300);
 • Korkea jäätymisvastus (F300 ja enemmän).

Vedenkestävä

Vedenkestävyys on materiaalin kyky säilyttää rakenteensa täyttämättä vettä. Nimitys on W, sen taakse on paine, jossa nestettä tunkeutuu karkaistuun kiviin. Yleensä sitä korkeampi tiheys, sitä suurempi tämä luku. Valtion standardi jakaa vedenkestävyyden olevan betoni 3 ryhmään:

 • Matala (jopa W4);
 • Medium (W4-W12);
 • Korkea (vedenpitävä merkki W12: n yli).

käytettävyys

Tämä indikaattori on tärkeä, kun valitaan betonia kaatamalla lattiat huoneisiin, joilla on erilainen läpäisykyky ja liikkuvat koneet ja mekanismit.

 • Alhainen (hankauksen merkki G1);
 • Keskitaso (merkki kulumisesta G2);
 • Korkea (merkki kulumisesta G3).

Kovettumisnopeus

Kovettumisnopeutta voidaan säätää lisäaineilla ja pehmentimillä. Betonit on jaettu kahteen tyyppiin tämän ominaisuuden mukaan:

 • Nopeaa kovettamista käytetään tarvittaessa nopeaan rakenteeseen, kun edellä mainittujen rakenteiden pystytys tehdään muutamassa päivässä;
 • Hitaasti kovettuva betoni on materiaali ilman lisäaineita, mikä saa voimaa normaalissa tilassa.

Kovettumisolosuhteet

Erilaisia ​​koostumuksia omaaviin betoneihin vaaditaan tiettyjä kovettumisolosuhteita:

 • Luontaiset olosuhteet (lämpötila 20-22 ° C, kosteus noin 50-70%);
 • Lämpökäsittely normaalipaineessa on tarpeen esimerkiksi talvella, kun on tarpeen pitää positiivinen lämpötila;
 • Lämpökäsittely suurpaineessa (autoklaavi). Joten luo erillinen rakennelma rakentamiseen.

Betonityyppien luokittelu auttaa tekemään oikean materiaalin valinnan ottaen huomioon kaikki materiaalin keskeiset ominaisuudet. Suosittelemme hankkimaan erikoisvalmistajilta valittuja ominaisuuksia sisältäviä materiaaleja, jotka antavat laatua koskevia asiakirjoja. Ainoastaan ​​tässä tapauksessa reseptin kaikki olosuhteet ja hienovaraisuudet täyttyvät, ja siksi materiaali on sisällytetty laadun laskelmiin.

Betoni luokitus

Sementtibetonit valmistetaan eri sementteihin. Annan yleisimmät.

Tärkein on portland-sementti ja sen lajikkeet. Kuonaa Portland-sementtiä ja pozzolanisia sementtejä käytetään laajalti.

Peskobetoni (sementtilaasti) - sementin ja hiekan sekä veden tai keskipitkän tai karkean jakeen seos.

Silikaattibetonit valmistetaan kalkin pohjalta. Kalkkia voidaan käyttää yhdessä hydraulisten aktiivisten ja (tai) piidioksidikomponenttien kanssa (sementti, kuona, kvartsihiekka ja aktiiviset mineraaliset lisäaineet).

Kipsibetonit - puolikiiltävästä kipsistä tai anhydridistä (mukaan lukien kipsi-sementti-pussolaani jne., Sideaineet) perustuvat betonit. Sovita sisäisiin väliseinämiin, alaslaskettuihin kattoihin, rakennuskoristeisiin ja matalarakenteisiin.

Kuonavaipat ovat betonilejejä, jotka perustuvat jauhettuihin tuhkakuoreihin, joissa on kovettavia aktivaattoreita (emäksiset liuokset, kalkki, sementti tai kipsi).

Polymeeripäällyste valmistetaan erilaisilla polymeerisideaineilla, jotka perustuvat hartseihin (polyesteri, epoksi, karbamidi jne.) Tai monomeereihin, esimerkiksi furfurolactoniin, kovetettuina betonina erityisten lisäaineiden avulla. Nämä betonit soveltuvat parhaiten aggressiivisiin ympäristöihin ja erityisiin altistumisolosuhteisiin (hankaus, kavitaatio jne.).

Alla on yleisluokitus betonista, joka perustuu GOST 25192-2012 - "Betoniin, luokitteluun ja yleisiin teknisiin vaatimuksiin".

Betoni luokitus

Päätavoitteena
 • Rakenteet - rakennusten ja rakenteiden betoni- ja teräsbetonista tukirakenteet (pohjapaneelit, pylväät, palkit, laatat jne.).
 • Straining Concrete: Betoni, joka sisältää laajenevan sementin tai laajenevan lisäaineen, jotta betoni laajenee kovettumisen aikana.
 • Nopea asetus betoni: Betoni, jolla on nopeatempoinen lujuusasetus.
 • Erittäin toimiva betoni: betoni, joka täyttää toiminnallisuutta koskevat erikoisvaatimukset, joita ei voida saavuttaa käyttämällä perinteisiä komponentteja, sekoitusmenetelmiä, asentamista, hoitoa ja kovettumista.
 • Koristeellinen betoni: betonia, joka saadaan käsittelemällä maalaamalla, kiillottamalla, teksturoimalla, kohokuvioimalla, kaivertamalla, käyttämällä päällyksiä ja muita tekniikoita halutun esteettisten ominaisuuksien saavuttamiseksi.
 • Viemäröintitekninen betoni: betoni, jossa on karkeaa kiviainetta hienojakoisen aggregaatin puuttuessa tai vähimmäispitoisuudessa, sekä sementtipastaa, joka on riittämätön huokosten ja tyhjiöiden täyttämiseksi.
 • Erityiset - kemiallisesti kestävät, lämmönkestävät, koristeelliset, erityisen raskaat, biologiseen suojeluun, betonipolymeereihin, polymeeripäällysteisiin jne.

Lisäsin muita tietoja lisää.

 • hydrotechnical - patojen, sulkujen, kanavien vuoraukseen jne.
 • lämpöeristys (esimerkiksi perlitobetoni);
 • Betoni seinien ja kevyiden lattioiden rakentamiseen;
 • tieliikenne - tieliikenteen ja lentopaikan jalkakäytävien laitteille;

Korroosionkestävyys
 • A - betonielementit, joita käytetään ympäristössä ilman syövyttävää hyökkäystä (CW);
 • B - korroosiota aiheuttavassa ympäristössä käytettävät betonit, jotka ovat hiiltyneitä (CS);
 • B - korroosiota aiheuttavissa ympäristössä käytettävät betonit, jotka ovat kloridien (XD ja XS) vaikutusta;
 • G - konkreetit, joita käytetään ympäristössä, joka aiheuttaa korroosiota vaihtoehtoisen jäätymisen ja sulatuksen (XF) avulla;
 • D - betonit toimivat ympäristössä, joka aiheuttaa kemiallista korroosiota (XA).

Huomaa - Betonin käyttöympäristö on määritelty GOST 31384: n mukaisesti.

Lämmönkestävä betoni: betoni, joka on suunniteltu toimimaan olosuhteissa, jotka altistuvat lämpötiloille 800 ° C: sta 1800 ° C: seen.

Haponkestävä betoni: betoni aggressiivisissa happamissa olosuhteissa.

Silmämääräisesti neulomalla
 • sementti (valmistettu klinkkerisementillä - Portland-sementti, kuona Portland-sementti, Pozzolan Portland-sementti jne.);
 • autoklaavattu silikaattikarkastus (kalkkihiekalle, kalkkikalkille ja muille sideaineille);
 • kalkki;
 • kuona;
 • kipsi (kipsi- ja pozzolaaniset sideaineet);
 • bitumi (asfaltti);
 • synteettiset hartsit (polymeeripäällyste ja polymeeripäällyste);
 • magnesiumia sitovat aineet;
 • erityiset (haponkestävät betonit nestemäiselle lasille).

Lisäsin jotain minulta. Jos puhumme sideaineen tyypistä, betonityypin on vastattava sideaineiden tyyppejä. Nämä ovat mineraalisia, orgaanisia ja polymeerisiä. Jokaisella tyypillä on puolestaan ​​alatyyppejä. Lisätietoja on otsikossa "Sitomamateriaalit".

Betonimittarit
 • tiheä;
 • huokoinen;
 • erityinen (esimerkiksi metalli-ammuttu, vaahdotettu rakeinen polystyreeni);

Haluan laajentaa tätä luokittelua suuresti. Esimerkiksi lisätty "vahvistaminen (kuitu)"; "murto-osa"; "mineraali- ja orgaaniset täyteaineet". On olemassa niin laaja käytäntö käyttää erilaisia ​​täyteaineita, ettei ole edes järkevää luokitella niitä täällä, vain luetella joitakin konkreettisia:

Agloporithobeton: betoni agloporitovy murskattu kivi tai sora;

Puubetoni: betoni, jossa käytetään kasviperäisiä orgaanisia materiaaleja.

Armocement: hienorakeinen betoni, jonka massa on tasaisesti jakautunut kudottu tai hitsattu metallilangas tai ei-metalliset silmät. Huomaa - Kaari voidaan vahvistaa myös sauva- tai lanka-vahvistimella.

Betoni: betoni, joka on kyllästetty monomeereillä tai nestemäisillä oligomeereillä, mitä seuraa niiden polymerisaatio (kovettaminen) betonin huokosissa.

Vermikuliittibetoni: betoni laajennetussa vermikuliitissa;

Betoni: Betoni, joka on saatu maa- tai rakeistetun maaperän, sideaineen ja tiivisteen seoksesta.

Zolobetoni: kevytbetoni, jossa täyteaine on tuhkaa.

Laajennettu savi: betoni laajennetulla savi-sillalla;

Hienojakoinen betoni: sementtisideaineena oleva betoni, jossa on tiheä hienojakoinen aggregaatti.

Perliittibetoni: betoni laajennetulla perliittiromulla;

Polymeeribetoni: Betoni, joka on valmistettu betonimassasta, joka sisältää polymeeriä tai monomeeria.

Reaktio jauhebetoni: betonista valmistettu hienojakoisista reaktiivisista materiaaleista, joiden raekoko on 0,2-300 mikronia ja jolle on tunnusomaista suuri lujuus (yli 120 MPa) ja korkea vedenkestävyys.

Kierrätetty betoni: Betoni, joka on valmistettu kierrätetyistä sideaineista, aggregaatteista ja vedestä.

Silikaattibetoni: betoni, jossa kalkkia käytetään sideaineena.

Thermolitobeton: betoni lämpöeristetyissä raunioissa tai sora;

Raskas betoni: betoni sementtisideaineella, jossa on tiheä hieno ja karkea aggregaatti.

Kuitupetoni: betoni, joka sisältää hajonneita, satunnaisesti suuntautuneita kuituja.

Kuonan betoni: betoni tuhka- ja kuonan seoksissa lämpövoimalaitoksissa - lämpövoimaloita tai polttoaineen kuonaa, rakeistettua masuunia tai sähkömagneettista kuonaa.

Shlakopemzobeton: betoni kuonasta ja murskatusta kivestä tai sora;

Shungizitobeton: betoni shungizitovy sora;

Sideaine- ja aggregaattisisältö
 • Ihottunut (jonka sideainepitoisuus on pieni ja karkea aggregaattipitoisuus on korkea);
 • Lihavoitu (korkea sideainepitoisuus ja karkean aggregaatin vähäpitoisuus);
 • Commodity (c aggregaattien ja sideaineiden suhde standardin reseptin mukaan).

GOSTssä ei ole tällaista. Lisätty itse.

Betonirakenne
 • tiukka;
 • hiilihappoa;
 • solu;
 • suuri huokos.

Tiheä betoni: betoni, jossa karkeiden ja hienojen aggregaattien tai vain hienojen kiviainesten välinen tila täytetään karkaistulla sideaineella ja suljetun ilman huokosilla, mukaan lukien ne, jotka on muodostettu lisäaineiden käytöstä, jotka säätävät betoniseoksen ja betonin huokoisuutta.

Huokoinen betoni: betoni, jossa karkeiden karkeiden jyvien välinen tila täytetään karkaistulla huokoisella sideaineella.

Kiinteä betoni (hiilihapotettu betoni ja vaahtobetoni): Betoni, joka koostuu sideaineen, silikageelikomponentin ja keinotekoisesti tasaisten huokosten kovettuneesta seoksesta kaasujen ja vaahdonmuodostajien muodostamien solujen muodossa.

Karkea betoni: Betoni, jossa karkeiden karkeiden jyvien välinen tila ei ole täysin täytetty hienolla kiviaineella ja karkaistulla sideaineella.

Kovettumisolosuhteet
 • luonnonolosuhteissa;
 • lämpökäsittelyssä ilmakehän paineessa;
 • lämpökäsittelyssä ilmanpaineen yläpuolella (autoklaavattu betoni).
 • märät / kuivat olosuhteet

Lisäsin. "märissä / kuivissa olosuhteissa".

Muodostusmenetelmä
 • Cast betoni (kaataminen): Betoni, joka on saatu betoniseoksesta, jonka kartio on yli 20 cm.
 • Itse tiivistys - konkreettinen betoniseos, joka voidaan tiivistää omalla painollaan.
 • Rullanmuodostus - jäykkä betoni, joka on tiivistetty rullamuovausmenetelmällä.
 • Valssattu betoni: erityisen kova betoni, tiivistetty vibrokatkoy tai ramming.
 • Juuttunut betoni: hienorakeinen betoni, pneumaattisesti levitetty pintaan.
 • Vedenalainen betonisekoitus: putkijohtoon tai muuhun tarkoitukseen upotettu betoni.
 • Tyhjiöbetoni: Betoni, josta ennen veden kovettamista osa vedestä ja sisään vedetystä ilmasta poistetaan imuroimalla.

työstettävyys
 • erittäin jäykkä (jäykkyys yli 50 sekuntia) perustuksiin, palkkeihin ja muihin kriittisiin rakenteisiin,
 • kova (jäykkyys 5 - 50 sekuntia) monimutkaisten kokoonpanojen muodoissa,
 • mobiili (jäykkyys alle 4 sekuntia, joka on jaettu kartiomallin mukaan) vähemmän tärkeiden tuotteiden osalta: siteet, kulkutiet, sokeat alueet jne.

SNIP: ssä tämä ei ole.

Betonin lujuus
 • keskivahvuus (puristuslujuusluokka B = B55).

Haluan jakaa sen: Lämmöneristys (B0.35 - B2); Rakenteelliset ja lämpöeristetyt (В2,5 - Â10); Rakenteelliset betonit (В12,5 - В40); Betonirakenteet (B45: stä ja uudemmista).

Kovettumisnopeus normaaleissa olosuhteissa
 • nopea karkaisu;
 • hidas kovettuminen.

Taulukossa annettu suhde otetaan kriteerinä kestävyysnopeuden arvioimiseksi.

R2 - betonipitoisuus 2 päivän iässä;
R28 - betonin lujuus 28-vuotiaana.

Betoni tiheys

Keskimääräisen tiheyden D merkintä vastaa betonin irtotiheyden keskiarvoa kg / m3. Indikaattorin alue vaihtelee D200: stä D5000: een.

 • erityisesti lämpöä eristävänä materiaalina käytetään erityisesti valomerkkejä, joiden keskimääräinen tiheys on alle 500 kg / m 3;
 • keuhkot - keskimääräiset tiheysluokat 500 - 1800 kg / m 3 (paisutettu savibetoni, vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni, puubetoni, vermikuliitti, perliitti), joita käytetään monoliittirakenteiden (seinien) ja lohkoseinämateriaalien valmistukseen;
 • kevennetty tiheydellä 1800-2200 kg / m 3, jota käytetään kantaviin rakenteisiin enintään kahdessa kerroksessa (mökit) rakennettavien rakennusten rakentamisessa;
 • raskas - tiheys 2 200 - 2 500 kg / m 3 (sora, basaltti, kalkkikivi, graniitti), tällaista betonia käytetään kaikissa tukirakenteissa;
 • erityisesti raskaita - joiden tiheys on 2500 kg / m³ (baritit, magnetitit, limonit), tällaista betonia käytetään erikoissuureissa säteilyä vastaan.

Betonin sulamisvastus

Betoniluokka pakkasenkestävälle F vastaa vähimmäislukumäärää vuorottelevan jäädytyksen ja sulatuksen aikana, kestää näytettä standarditestin aikana. Indikaattorin alue välillä F15 ja F1000.

Joustava betonikiinnitys itsestään stressaamiseksi.

 • alhainen jäätymisvastus (huurteenkestävyysluokka F50 ja alle);
 • keskilämpötila (pakkasenkestävyys yli F50-F300);
 • korkea pakkasenkestävyys (pakkasenkestävät tuotemerkit yli F300: n).

Vedenkestävä betoni

Betonin W vedenpitävä luokka vastaa veden testipaineen (MPa • 10 -1) maksimiarvoa. Indikaattorialue on W2: stä W20: een.

 • matala vedenpitävyys (vedenpitävät arvot alle W4);
 • keskipitkä vedenpitävä (vedenpitävät tuotemerkit W4-W12);
 • korkea vedenkestävyys (merkki vedenpitävyydestä W12: n yli).

Betonin hankaus
 • matala hankaus (G1-hankausluokka);
 • keskimääräinen hankaus (G2-hankausluokka);
 • korkea hankaus (merkki kulumisesta G3).

Sementtimerkintä

Betonin laadun määrittämiseksi sinun on tunnettava sementin ominaisuudet, minkä valmistajien on ilmoitettava merkinnöissä.

Esimerkki portland-sementin 400 symbolista, lisäaineilla jopa 20%, nopea karkaisu, pehmennetty: ПЦ 400 - Д20 - Б - ПЛ - GOST 10178.

Betonin lujuuden luokittelu

Betonin tärkeimmät ominaisuudet ovat luokka ja brändi. Ne riippuvat materiaalin lujuudesta, sen lämpötilasta ja kosteudesta. Näiden parametrien perusteella ostajille määritetään sopiva betoni.

Seuraavassa tarkastellaan yksityiskohtaisesti vahvuusluokkia, kuvaamme niiden ominaisuuksia ja laajuutta. Lisätietoja betoneista voit käydä konkreettisia tuotteita myyvissä yrityksissä.

Betonin lujuusluokka 12/15

Suosituin betonityyppi. Se vastaa materiaalin M200 laatua. Kokonaispinta on murskattu graniitti ja sora.

Tällainen betoni on hyvä yhdistelmä hinta ja vahvuus. Sitä käytetään sekä yksittäisessä rakentamisessa että kaupallisessa käytössä.

Useimmiten sitä käytetään perustusten luomiseen (jos kevyttä kuormitusta säätiölle suunnitellaan), alustoille, jalkakäytäville, jalkakäytäville.

Materiaalin suorituskykyominaisuudet eivät riitä kestämään suurta painetta. Jos haluat tilata betonista M200 tällaista lujuutta, siirry sivustoon.

Betonin lujuusluokka 20/25

Tämä betoni vastaa M350-tuotemerkkiä. Tuotannossa käytetään vain kiinteää täyteainetta - graniittikiveä.

Tätä materiaalia voidaan käyttää monikerroksisten rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen raskaissa kuormissa.

Betoni on vedenpitävä, lämmön ja kylmän kestävyys. Ostaessasi kannattaa kiinnittää huomiota sellaiseen parametriin kuin materiaalin liikkuvuus.

Jotta saat yksityiskohtaisia ​​neuvoja, ota yhteyttä tähän suoraan osallistuvaan yritykseen.

Betonin lujuusluokka 25/30

M400-brändin betoni-analyysi. Se on erinomaiset tekniset ominaisuudet. Sen vahvuus ja kestävyys riittää luomaan padot, lukot, säiliöt ja muut rakenteet, jotka ovat jatkuvasti vakavassa paineessa.

Tämän materiaalin ostaminen yksittäiselle rakentamiselle on merkityksetöntä. Ensinnäkin tällainen betoni on kallis.

Toiseksi, kun olet rakentanut tavallisen monikerroksisen rakennuksen, et koskaan käytä sitä kestävyysresurssia, jonka maksat.

Tämän betonin perustana ovat kiinteät graniittitäytteet. Materiaalin erottuva piirre on lähes hetkellinen kohtaus. Tätä tulisi harkita ennen rakentamisen aloittamista.

Erilaisten vettähylkivien ominaisuuksien ansiosta tämäntyyppistä betonia käytetään vesipuistojen ja uima-altaiden järjestämiseen.

Se ei menetä positiivista suorituskykyään kuuman ja kylmän veden vaikutuksesta. Älä vahingoita häntä ja kemikaaleja.

Mikä on betonin luokittelu?

Betonin luokittelu tapahtuu luokan, materiaalinvoimakkuuden, brändin ja tarkoituksen mukaan, mikä helpottaa ostajien valitsemista.

Betonilaasti kuuluu rakennusmateriaalien luokkaan, jota käytetään pohjan rakentamiseen.

Sen käytön ansiosta rakennetaan erilaisia ​​tukirakenteita, kuten perustuksia ja päällekkäisyyksiä.

Lisäksi kussakin yksittäisessä esineessä voidaan käyttää erilaisia ​​betonikoostumuksia, jotka sisältävät erilaisia ​​lisäaineita.

Niiden luokittelun takia lujuus, kosteuden kestävyys ja pakkasvaste.

Betonin rakenteiden lajit ja valmistusmenetelmät

Mieti, mitkä ovat betonin luokkiin ja merkkeihin ja mihin ne hakeutuvat:

 • Sementtipohjainen betoni, jota käytetään usein rakennuskohteissa, valmistetaan sementin perusteella, useimmiten se on portlandsementtiä. Myös sementtitehtaan valmistukseen voidaan käyttää kuona-Portland-sementtiä ja pozzolanic Portland-sementtiä. Sisusementtilisäaineiden lisäaineita ei suljeta pois: kudonta ja kutistamaton sideaine;
 • Erityinen betoniseos - sen tuotanto tapahtuu erityisen sideaineen perusteella. Kemiallisesti kestävät ja tulenkestävät betonin ominaisuudet saadaan täydentämällä seosta nestemäisellä lasilla. Sideaineena käytetään kuonaa, lasikuituja ja nepheline-lisäaineita;
 • Silikaattibetonia, jota käytetään harvoin rakennuskohteissa, valmistetaan lisäämällä kalkki sideainetta. Kovettuminen ja lujuuden parantaminen tapahtuu autoklaaviteknologian avulla. Silikaattiliuoksen tekniset ominaisuudet riippuvat tuotannossa käytetyn kvartsihiekan määrästä ja hienovaraisuudesta;
 • Kuona ja alkali - tehdään murskattujen kuonojen perusteella sekoittamalla betonia alkalisten liuosten kanssa. Tämäntyyppisen betonikoostumuksen rakentamista alkoi hiljattain käyttää;
 • Polymeeri - käytetään polymeerituotannossa tietty suhde erityisiin hartseihin, sementtiin ja lateksiin;
 • Kipsi - tehty sideaine - kipsin pohjalta. Näiden koostumusten lämpöeristysominaisuudet mahdollistavat niiden käytön sisustukseen, erityisesti sisäosien pystyttämisen yhteydessä;
 • Honeycomb kevyt materiaalit - luokitellaan kevyiksi betoniksi. Solukerrokset valmistetaan mineraali- ja silika-mineraalivalmisteiden pohjalta. Kevyiden solutuotteiden valmistuksessa käytetään useimmin rakennetun esineen eristystä.

Betoniratkaisujen luokittelu lujuudella

Betoniseoksen luokittelu tiheyden tai lujuuden mukaan suoritetaan täyttötyypin mukaan. Lisäravinteet ovat kevyitä ja huokoisia, erikoistavoitteet ja tiheyden eri tasot.

Lisäksi lisäaineet erotetaan fraktioista, jotka ovat ratkaiseva tekijä tuotteiden teknisten perusominaisuuksien saannissa.

Materiaalien lopulliset ominaisuudet ovat pakkasenkestävyys, veden kestävyys ja lujuus. Yleisimmin käytetyt lisäaineet ja täyteaineet, jotka ovat laajennettu savi, kalkkikivi, sora, diabeatti ja graniitti.

Täyteaineiden ja olemassa olevien betonitiheystyyppien luokittelu:

 1. Kevytbetoniseokset - luokitellaan tiheyden mukaan, joka voi olla 500 kg / m3 - 1800 kg / m3. Kevyitä materiaaleja valmistetaan käyttämällä laajennettua savea, vulkaanista lasia ja muita täyteaineita huokoisella rakenteella. Kevyen betonin luokitus antaa sinun jakaa ne kevyisiin soluihin, vaahtobetoniin ja hiilihapotettuihin betonilohkoihin;
 2. Raskasbetonit - tällaisia ​​koostumuksia luokiteltaessa otetaan huomioon niiden vahvuusindikaattorit, jotka voivat olla 1 800 kg / m3 - 2 500 kg / m3. Lisäaineet raskaille betoneille ovat kivikivet, kuten graniitti tai diabaasi;
 3. Erityisen raskasbetonit valmistetaan lisäämällä rautamalmia tai käyttämällä vähäistä metallituotannosta syntyvää jätettä. Ratkaisut vastaavat kestävyysindikaattoria 2500 kg / m3.

Betoniratkaisujen luokittelu tuotemerkillä

Betoniliuosten tyyppien luokittelu brändin mukaan tapahtuu alueella: arvosta 50 asteeseen 1000.

Määritetty arvo määritetään ottaen huomioon betoniliuoksen yksikköön lisätty sementti. Betonimateriaalin puristuslujuus lasketaan kg / cm2.

Tämän perusteella betonilajien nimeä merkitään kirjaimella M, jossa on seuraavat numerot.

Suuri digitaalinen merkintä osoittaa ratkaisevien ratkaisujen vahvuuden ja vahvistaa sen laadukkuutta.

Tässä tapauksessa sitä korkeampi betonin laatu, sitä vaikeampi on työskennellä sen kanssa, koska suuren tiheyden koostumus kovenee nopeammin.

Siksi on erittäin tärkeää valita betonin koostumus tiheydeltään, mikä soveltuu ihanteellisesti tietyn objektin rakentamiseen.

Esimerkiksi, kun valmistetaan tyynyjä kaatamalla säätiö, tienrakennuksessa käytetään betonilajikkeita 100 tai 150.

Rakennustelineiden, polkujen ja tasoitteiden valmistuksessa betonityyppien lisääntyminen tapahtuu indikaattorilla, jonka vahvuudet ovat 200 ja 350.

Samanaikaisesti M350-tuotemerkin katsotaan olevan yksi yleisimpiä, koska sen universaaliset ominaisuudet täyttävät kaikki yksittäisen rakentamisen tarpeet.

M350: a käytetään eri tyyppisten perustusten rakentamiseen betoniportaiden ja seinien tukiseinien rakentamisprosessissa.

Lisäksi brändi 350 on löytänyt sen sovelluksen kaupalliseen rakentamiseen.

Sen avulla saadaan yksitieteiset perustukset kiinteästä rakenteesta, monoliittisista palkkeista ja seinistä sekä tienpinnoista, joiden ominaisuudet kestävät suuria mekaanisia kuormituksia.

Tämän seurauksena tuotemerkit, kuten 250 ja 300, jäävät hitaasti rakennusmarkkinoilta.

Suurten digitaalisten osoittimien 400 ja 450 merkkien tekniset ominaisuudet antavat mahdollisuuden käyttää niitä hydraulilaitteiden rakentamisessa suuria kuormituksia ajatellen.

Korkeampia betonityyppejä - M500 ja M550, käytetään rakenteisiin, joissa on erityisiä teknisiä vaatimuksia (metro, padot tai pato).

Luokan betonityyppien tyypit

Vaikka betonin ainesosien tarkasti laskettu suhde on, sen lujuusominaisuudet voivat vaihdella.

Tämä tosiasia voidaan selittää käytettyjen komponenttien laadulla.

Esimerkiksi liuoksen valmistamisen aikana käytettiin vettä tai heikkolaatuista hiekkaa, mikä vaikutti valmiin tuotteen lujuusominaisuuksiin.

Lisäksi rakennuksen seoksen tuotantotekniikan virheellinen noudattaminen, sitovan koostumuksen ominaisuudet ja ne. Asennuksen olosuhteet vaikuttavat myös materiaaliin, jotta saataisiin sama luokitus eri vahvuuksille.

Siksi betoniseosten luokittelu sisältää tällaisen luokan.

Tämä indikaattori määräytyy valmiin seoksen laadultaan sallituksi virheeksi, mutta edellyttäen, että 95 prosentissa tapauksista sen tiheys vastaa normia.

Merkittäessä tuotteen luokkaa merkitään kirjain "B" ja sen jälkeiset digitaaliset symbolit. Seuraavia ovat yleisempiä: B-7.5; B-10; B-15, 20.30. Täysi valikoima sisältää luokat 3,5 - 80.

Kaikkien rakennustöiden projektiasiakirjojen laatimisessa on oikein ilmoittaa betonin laatu, mutta sen luokka.

Vaikka jotkin hankkeet sisältävät edelleen tuotemerkin nimeämisen, alla olevassa taulukossa näkyy betonin voimakkuuden suhde.

Lisäksi materiaalin luokittelu tuotemerkillä ja luokalla ei johdu ainoastaan ​​sen komponenteista, vaan myös niiden osuuksista.

Esimerkiksi valmistamaan M100 B-7.5 betonituotetta nykyisten standardien mukaisesti, ota M400- tai 500-sementtiä. Missä määrin näitä sementtityyppejä käytetään, alla olevassa taulukossa esitetään.

Betoniseoksen luokittelu tarkoituksen mukaan

Tämän tyyppisten rakennusmateriaalien luokittelu toiminnallisiin tarkoituksiin antaa sinun tehdä oikean valinnan tietyn kohteen rakentamiseen.

Yleensä betonin erikoismerkkien valmistuksessa ratkaistaan ​​ongelmat, jotka liittyvät tulevien tilojen toimintaan ääriolosuhteissa.

Vaatimuksia palonkestävyyteen, vastustuskykyyn pakkasista tai tärinästä lisääntyy yleensä.

Tämän luokittelun tuloksena ovat konkreettiset ja yleiskäyttöiset koostumukset.

Rakennusmarkkinoilla on lisäksi hydraulisia ratkaisuja ja materiaaleja, jotka on tarkoitettu lentokenttien kiitotien rakentamiseen.

Tarkastellaan yksityiskohtaisesti toimintojen luokittelua:

 1. Yleiskäyttöön tarkoitettu betoni koostumus - havaitsi sen sovelluksen perustusten rakentamisessa, joissa on betonirakenteita, väliseinän päällekkäisyydet, pylväiden ja palkkien rakentaminen;
 2. Erikoistavasta koostuvia koostumuksia käytetään esineiden pystyttämisessä, mistä on odotettavissa suuri indikaattori mekaanisten kuormitusten ja ympäristövaikutusten, mukaan lukien kemiallisten aineiden, vastustuskyvystä. Erityisten rakenteiden avulla rakennetaan ydinvoimaloita ja muita laitoksia mahdollisten säteilyvuotojen ehkäisemiseksi.
 3. Hydrotechnical rakennusmateriaalit ovat välttämättömiä vesivoimalaitosten rakentamiseen, padojen rakentamiseen ja vesipainerakenteisiin.

Luennot / Betoni. Betoni luokitus

• Betoni - keinotekoinen kivi, joka saadaan muovaamalla ja kovettamalla rationaalisesti valittua sideainetta, vettä ja aggregaatteja (hiekkaa ja murskattua kiveä tai soraa). Näiden materiaalien seosta ennen kovettumista kutsutaan betoniseokseksi.

• Betonit luokitellaan seuraavien merkkien mukaan: pääaiheen, sideaineiden ja aggregaattien ja rakenteen mukaan.

Kohdebetonit ovat seuraavia tyyppejä:

rakentava - rakennusten ja rakenteiden betoni- ja teräsbetonista tukirakenteet (säätimet, pylväät, palkit, laatat, lattiapaneelit jne.);

erityistä - lämmönkestävää, kemiallisesti kestävää, koristeellista, säteilyltä suojaavaa, lämmöneristävää jne.

betonipuristus, betonipolymeerit, polymeeripäällysteet.

Sidonta-ainetyypit ovat: sementti, joka on tehty hydraulisista sideaineista - Portland-sementti ja sen lajikkeet; silikaatti - kalkkisideaineisiin yhdistettynä silikaatti- tai alumiiniseosta; kipsi - käyttämällä konjugoiduilla hartseilla ja erityisillä sideaineilla valmistettuja töpsoanhydriittisideaineita ja -betonia.

Betoni tehdään tavallisiin tiheisiin aggregaatteihin luonnollisissa tai keinotekoisissa huokoisissa aggregaateissa; Lisäksi lajike on solusbetoni, joka on sideaineen, veden ja hienojakoisen piidioksidikomponentin karkaistu seos. Sillä on luonteenomaista korkea huokoisuus jopa 80 ° C: seen 90% tasaisilla jauheilla 3 mm: n huokosilla.

Tältä osin betonit luokitellaan myös rakenteen mukaan: tiheä, huokoinen, solu- ja karkea huokoinen.

Betonipuhdistustyypin mukaan betoni on erilainen: tiheille aggregaateille, huokoisille ja erikoisille, jotka täyttävät erityisvaatimukset (säteilyä, lämmönkestävyyttä, kemiallista kestävyyttä jne.).

Puristuslujuuden suhteen raskaan betonin laatu on 100-800. Betonibrändi on yksi tämän konkreettisen laadun indikaattorin yhtenäistetystä tyypistä, joka perustuu sen keskiarvoon. Eri betonityypeille luodaan indikaattoreita koskevat vaatimukset, jotka perustuvat lujuuteen, keskitiheyteen, veden kestävyyteen, erilaisiin vaikutuksiin kestävyyteen, elastoplastisiin, termisiin, suojaaviin, koristeellisiin ja muihin ominaisuuksiin.

Tiettyjä vaatimuksia asetetaan betonituotteiden (sideaineet, lisäaineet, täyteaineet), sen koostumukselle ja teknisille parametreille valmistettavien materiaalien valmistuksessa niiden rakenteiden valmistuksessa tietyissä olosuhteissa.

Betonin lujuusindikaattoreiden mukaan niiden taattu arvo määritetään - luokat. Mukaisesti ST SEV 1406-78 betonit, jotka on tarkoitettu rakennusten, on jaettu luokkiin B, tärkein ominaisuus on ohjattu puristuslujuus kuutiot koko 150X XI50X150 mm vastaavasti ja sylinterien koko 150x300 mm. Siirtyminen betonin luokasta (MPa) 13,5 prosentin normatiivisella kertoimella, kaava

Betonin kestävyyttä arvioidaan pakkasvasteen mukaan. Tämän indikaattorin mukaan betonit on jaettu pisteisiin F15 - F1500. Betonin laatua arvioidaan veden kestävyydellä, joka määräytyy vedenpaineen enimmäisarvon perusteella, jossa sen sisäänvirtausta valvontanäytteiden avulla, jotka on tehty ja testattu vedenkestävyydelle nykyisten standardien vaatimusten mukaisesti, ei ole noudatettu.

Materiaalit raskaaseen betoniin (START)!

Raskasbetonirakenteiden käytetään tekemään perustukset, pilarit, palkit, silta, ja muiden kantavien elementtien ja rakenteiden teollisuus- ja asuinrakennusten ja rakenteita on hankittava tietty vahvuus tietyn ajanjakson kuivatuksen ja betonimassan olisi mukava asennus- ja kustannustehokasta. Käytettäessä rakenteita, joita ei ole suojattu ulkoisesta ympäristöstä, betonilla on oltava tiheämpi, rikki vastustuskyky ja korroosionkestävyys. Rakennuksessa olevan betonin käyttötarkoituksesta ja -olosuhteista riippuen sen rakenneosat ja ominaisuudet ovat ennalta määrittäviä materiaaleja vastaavia vaatimuksia, jotka vaikuttavat tuotteiden tuotantotekniikkaan, niiden kestävyyteen ja tehokkuuteen. • valmistamiseksi raskaan betonin käytetään portlandsementtiä, plastisoitu portlandsementtiä, Portlandsementti hydraulinen lisäaineita, kuonasementti, korkea-varhainen portlandsementtiä (BTC), ja muut. Sementti valitaan täyttämään betonin (lujuus, pakkasenkestävyys, kemiallinen kestävyys, vedenkesto, jne.), Ja myös tuotteiden valmistustekniikka, käyttötarkoitus ja käyttöolosuhteet.

Sementtimerkki valitaan riippuen puristetun betonin ennustetusta lujuudesta:

• Betonimassan valmistukseen käytetään juomavettä sekä mitä tahansa vettä, joka ei sisällä haitallisia epäpuhtauksia (hapot, sulfaatit, rasvat, kasviöljyt, sokeri), jotka estävät betonin normaalin kovettumisen. Älä käytä vesivettä ja jätevettä sekä haitallisia epäpuhtauksia saastuttamaa vettä, jonka pH on alle 4 ja joka sisältää sulfaatteja SO-ioneja kohden4 yli 2700 mg / l ja kaikki muut suolat yli 5000 mg / l. Meri- ja muuta mineraalisuoloa sisältävää vettä voidaan käyttää, jos sen suolojen kokonaismäärä ei ylitä 2%. Veden soveltuvuus betonille vahvistetaan kemiallisella analyysillä ja vertailevilla testeillä tämän veden ja puhtaan juomaveden betonivalmisteiden lujuudesta ja testataan 28 päivän iässä. nvarastointi normaaleissa olosuhteissa. Vettä pidetään sopivana, jos sille valmistetuilla näytteillä on vähintään puhtaan juomaveden vahvuus. Betonin lisäaineisiin kuuluvat epäorgaaniset ja orgaaniset aineet tai niiden seokset, ottamalla käyttöön betoniseosten ja betonin ominaisuuksia kontrolloiduissa määrissä betonilla on erityisominaisuuksia. Betonin lisäaineiden luokittelu perustuu niiden vaikutuksiin. Tällä perusteella betonin lisäaineet jaetaan seuraaviin ryhmiin:

1. betoniseosten reologisten ominaisuuksien säätely. Näihin kuuluvat pehmittimet, mikä lisää betoniseosten liikkuvuutta; stabilointi, varoitusmerkitys ja vedenpidätys, vähentäen veden erottumista.

2. betoniseosten ja betonin kovettumisen säätö. Näihin kuuluvat lisäaineet, jotka hidastavat asetusta, nopeuttavat asetusta ja kovettumista ja jäätymisenestoainetta, ts. Tarjoavat betonin kovettumista negatiivisissa lämpötiloissa.

3. Lisäaineet, jotka säätävät betonin ja betonin huokoisuutta. Näihin kuuluvat ilmanvaihdunta, kaasunmuodostus ja vaahtoavat lisäaineet sekä sulkeminen (ilmanpoisto tai tukkeutuminen betonin huokosilta).

4. Lisäaineet, jotka antavat konkreettisia erityisominaisuuksia: hydrofobointi, kostutuksen vähentäminen, säteilysuojelun lisääminen, lämmönkestävyys; korroosionesto, ts. resistenssin lisääntyminen aggressiivisissa ympäristöissä; teräksen korroosionestoaineet, parantaen betonin suojaa teräkseen; lisäaineita, jotka lisäävät bakterisidisia ja hyönteisiä aiheuttavia ominaisuuksia.

5. Monikomponenttitoiminnan lisäaineet, jotka säätävät samanaikaisesti betoniseosten ja betonin eri ominaisuuksia: pehmittämällä ja ilmanvaihdolla; pehmittimiä, jotka lisäävät betonin lujuutta ja kaasunmuodostavia pehmittimiä.

6. Mineraalijauheet ovat sementin korvaavia aineita. Tämä ryhmä sisältää hienoja maa-aineksia, jotka on lisätty betoniin määränä 5,20%. Nämä ovat tuhkat, jauhetut kuonat, kivenmurskausjätteet jne., Jotka antavat konkreettisia erityisominaisuuksia (lämmönkestävyys, sähkönjohtavuus, väri jne.).

Pehmitusaineina käytetään yleisesti surfaktantteja.

Sementin kovettumiskiihdyttimet, jotka lisäävät betonin lujuuden kasvua erityisesti alkuvaiheissa, ovat kalsiumkloridi, natriumsulfaatti, nitriittitraatti-kalsiumkloridi jne.

Jäätymisenestoaineiden lisäaineet - kalium, natriumkloridi, kalsiumkloridi jne. - alentavat veden jäätymispistettä, mikä lisää betonin kovettumista matalissa lämpötiloissa.

RRM: n, NGL-10: n ja NGL-94: n sokerisiirappia ja lisäaineita käytetään hidastamaan asetusta.

• Hiekka-irtoseisoseos, jonka hiukkaskoko on 0,16. 5 mm, mikä johtuu massiivisten kivien luonnollisesta tuhoutumisesta (luonnonhiekka). Mineraalisen koostumuksen mukaan luonnolliset hiekat on jaettu kvartsiin, feldspatiikkaan, kalkkikiviin, dolomiittiin. Luonnollisista hiekoista kvartsihiekkaa käytetään raskaaseen betoniin.

Hienomai- sina aggregaattina ne käyttävät suuren koon, suuren, keskisuuren ja pienen hiekan - luonnollista ja rikastettua; hiekkaa murskaavista näytöistä ja rikastettu murskauskohteista.

Hiekan raekokoonpano on erityisen tärkeä korkealaatuisen betonin saamiseksi. Betonin hiekka koostuu erikokoisista jyvistä (0,16,5 mm) siten, että sen sisältämät tyhjät tilat ovat vähäiset; mitä pienempi tyhjennysväli on hiekassa, sitä vähemmän sementtiä tarvitaan tuottamaan tiheä betonia. Hiekan raekokoonpano määritetään seulomalla kuiva hiekka standardikokoelmaan, jossa on reikäkokoja (ylhäältä alas) 10; 5; 2,5; 0,63; 0,315; 0,16 mm. Vakaan massaan kuivattu hiekkamateriaali seulotaan seulojen läpi, joiden halkaisija on pyöreät reiät 10 ja 5 mm. Jäljelle jääneet näytteet punnitaan ja lasketaan 0,1%: n tarkkuudella. JATKUU!

Materiaalit raskaaseen betoniin (END)!

Näyte hiekasta, joka on kulkenut yllä olevien seulojen läpi, punnitse 1000 g hiekkaa (G) ja siivilöi se peräkkäin sarjan seuloja käyttäen 2,5 reikää; 1,25; 0,63; 0,315 ja 0,16 mm. Jokaisen seulan jäännökset punnitaan (G,) ja lasketaan:

yksityisen jäännöksen kullekin seulalle - kun seulan massan suhde seulottavan näytteen massaan (a;) - lasketaan 0,1% tarkkuudella:

jokaisella seulalla oleva kokonaissaldo (L), kun yksityisten jäännösten summa kaikilla seulakoilla, joilla on suuri aukkokoko ja tämän seulan saldo, lasketaan 0,1%: n tarkkuudella:

jossa a2.5, a1.25,. - yksityiset jäännökset, joilla on suuri reikäkoko, alkaen seulalla, jonka reikä on 2,5 mm,%; ja, on yksityinen jäännös tässä seulassa,%.

Hiekkakokoinen moduuli Mettä (Ilman soraa, jonka raekoko fraktiot suurempi kuin 5 mm) määritellään osamääränä summa 100 tähdettä kaikissa näytöissä, alkaa silmän 2,5 mm silmäkoko, ja päättyy seulalla, jonka silmäkoko on 0,16 mm;

hiekan moduulikoko lasketaan tarkkuudella 0,1%:

Hiukkaskoon moduulin koon mukaan hiekka jaetaan lisääntyneeseen hiukkaskokoon Mettä - Z. 3,5, suuri M: n kanssaettä > 2,5, keskiarvo Mettä = 2,5. 2,0, pieni Mk = 2,0. 1,5 ja erittäin pieni Mettä = 1,5. 1,0;

seulan nro 063 kokonaispäästöt (% massa) ovat vastaavasti: 65, 75, 45, 65, 30, 45, 10, 30 ja alle 10.

Sakon hienojakoisen raaka-aineen jyvän koostumuksen tulisi vastata graafin osoitettua graafista koostumusta (kuvio 6.1). Tässä otetaan huomioon vain seulan läpi kulkeva vilja, jonka pyöreät reiät ovat läpimitaltaan 5 mm.

• Käytetään LARGE-aggregaattia raskaaseen betoniin, soraa ja murskattua kiveä kiviainetta tai murskattua soraa, jonka raekoko on 5. 70 mm.

Sora - pyöreät muodot ja sileä pinta, joiden koko on 5,70 mm, johtuen kivien luonnollisesta tuhoutumisesta. Soraa on ominaista: viljan koostumus ja viljan muoto, lujuus, heikkojen kivien pitoisuus, pölyn ja savien epäpuhtaudet, petrografiset ominaisuudet, tiheys, huokoisuus, voidness ja veden imeytyminen. Betoniin sopivimpia ovat vähäkalanmuotoiset (murskatut) jyvien muodot, pahemmat kuin ehjä (pyöristetyt), pahemmat lamelli- ja neulamaiset, alentavat betonin lujuutta.

Usein sora on hiekkaa. Kun soraa hiekan 25 sisältöä. 40% materiaalista kutsutaan hiekka- ja sora-seokseksi. Sora, kuten hiekka, saattaa sisältää haitallisia epäpuhtauksia pölystä, siltistä, savesta, orgaanisista hapoista.

Hiekkakiven lujuuden arviointi sylinterin murskaavuutta varten. Jälkimmäinen määräytyy murskaamalla soraa näytteestä sylinterissä staattisella kuormituksella. Tämän jälkeen näyte seulotaan seulan läpi, jossa reiän koko vastaa alkuperäisen sora-näytteen pienintä raekokoa ja massahäviön määrä vahvistetaan. Tämän arvosta riippuen sora on jaettu arvosanoihin: Dr8 (laihdutus jopa 8%), Dr12 (yli 8-12%), Dr16 (yli 12-16%) ja Dr24 (yli 16-24%).

Teollisuus- ja siviilorakennusten rakentamiseksi jyvien vahvuuden olisi oltava yli 1,5. 2 kertaa betonin lujuus.

Pakkasenkestävyyden mukaan sora jaetaan luokkiin F 15, 25, 50, 100, 150, 200 ja 300. Sorauskerroin määritetään suoralla jäädytyksellä tai testaamalla natriumsulfaattiliuoksessa. Soraa pidetään pakkasenkestävänä, jos se kyllästetyn veden tilassa kestää ilman hävittämistä useita (15 sykliä tai enemmän) vaihtoehtoista jäädytystä -17 ° C: n lämpötilassa ja sulatuksessa. Tällöin massahäviö testin jälkeen on yli 5%. Luokille F 15 ja 25 sallitaan 10%: n painohäviö.

Sora on hyvä viljakoostumus, jossa on erikokoisia jyviä, mikä luo alhaisimman voidness. Sora-aineen koostumus määritetään seulomalla 10 kg kuivaa näytettä tavallisella seulamäärällä, jonka reikien koko on 70, 40, 20, 10 ja 5 mm. Jokaisen jakeen tai seoksen, jossa on useita sora - jakeita, jyvien koostumuksen on oltava kuvassa olevan kaavion mukaisesti ilmoitettujen rajojen sisällä. 6.3. Suurin raekoko sora DNaib ottaen silmäkoko, jossa täydellinen tasapaino ei ylitä 10% näytteestä, ja että pienin koko soran Dnaim - koko yläaukkojen seulan läpi, jonka ei ole enemmän kuin 5% seulotaan näytettä. Seuraavassa on valvontaseulan kokonaisjäämien arvot, kun seulotaan sora (sora) jakeita 5 (3) - 10 mm: sta, 10 - 20 ° C: ssa; yli 20-40 ja yli 40-70 mm.

Murskattu kivi tuotetaan murskaamalla massiivisia kiviä, soraa, kiviä tai keinotekoisia kiviä kooltaan 5. 120 mm. Betonin valmistusta varten käytetään yleensä murskattua kiveä, joka saadaan murskaamalla tiheitä kiviä, soraa, räjähdysuunia ja avokarkotkuja. Murskaus suoritetaan kivi- murskaimissa. Tällöin ei saavuteta pelkästään murskattuja kiviä vaan myös hiekkaan ja pölyyn kuuluvia pieniä jakeita. Murskakiven jyvistä on epäsäännöllinen muoto. Paras muoto katsotaan lähestyttäessä kuutetta ja tetraedria. Karkean pinnan takia murskatun kiven jyvät paremmin tarttuvat betoniin sementtikiviä kuin soraa, mutta betoniseos murskatulla kivellä on vähemmän liikkuvia.

Murskauskykyllä, routauskestävyydellä, raekokoonpanolla kulumisesta raunioihin on samoja vaatimuksia kuin sora.

Jyvien muodon mukaan GOST 8267-82 luo kolme luonnonkivestä murskattua kiveä: kuutiomainen, parannettu ja tavallinen. Rakeiden (flaky) ja neulamainen muotoisten jyvien pitoisuus niissä ei ylitä vastaavasti 15, 25 ja 35 paino-%. Jauhat lamelli- ja neulamaiset muodot sisältävät ne, joissa niiden paksuus tai leveys on pienempi kuin 3 kertaa tai enemmän.

Sisällön pöly ja savi hiukkasia jäännöksiä, igneous ja metamorfiset kivet, sora soraa sora kaikenlaisia ​​raskas betoni ei saa ylittää 1 paino-%, ja jäännöksiä, sedimenttikivet, rakenteesta riippuen, ja sen tarkoituksena - enintään 2. 3%, mukaan lukien savenmuotoinen savi - enintään 0,25%.