Talvi-tuuletinta kellarissa

Semyonych, hello! Asun yksityisessä talossa, ja kysymykseni on, onko tarpeen sulkea silmät kellarissa talvikaudelle vai jättää se auki aluslattian ilmaisemiseksi. Kiitos jo etukäteen.

Igor, Kholmsk, Sakhalin.

Hei, Igor, Sakhalin Kholmskista!

Maanalaisen talon tuuletusaukot käytetään tuulettamaan sitä.

Rakennustoiminnan käytäntönä käy ilmi, että useimmissa tapauksissa maanalaisista eroista johtuen erilaiset lämpötilaerot johtuvat pääsääntöisesti kondensaatin kertymisestä kaudesta riippuen. Se kertyy suurimmaksi osaksi maanalaiseen yläosaan.

Tämä käy ilmi silmämääräisen tarkastuksen kautta, kun nouset maan alle ja näet, että lattialla (vaihtoehtona lattialle) kaikki on vesipisaroiden peitossa. Ja jopa pintojen kanssa, jotka on hoidettu antiseptisesti ajan myötä, hometta, sieniä, joka tuhoaa sekä puuta että kiviä, kasvaa.

Kun vanhoja rakennuksia korjataan, on usein tarpeen tarkkailla kuvaa, kun kiskojen ja kanavien metalliset lattiaelementit ovat niin korroosiota, että ruosteinen metalli kuorelee. Rakennuksen iän ollessa 75-100 vuotta jopa massiiviset metallipalkit menettävät lujuusominaisuutensa niin paljon, että ne voivat romahtaa suhteellisen matalalla dynaamisella kuormituksella.

Mutta tämä on kaikki teoreettisen alan ja lyyrisen digressiota.

Tarkoitus on, että maanalaisia ​​pintoja on käsiteltävä erilaisilla päällysteillä, ja ilmanvaihto olisi suoritettava.

Loppukevästä syksyn puoliväliin asti optimaalinen pitää kaikki aukot kokonaan auki. Sitten tuuletus, helpompi vetää, puhaltaa lattiaa ja kosteutta siinä on vähimmäismäärä.

Mutta kylmällä ilmalla, jos tuuletusaukot eivät ole kiinni, kylmän ilman massat alkavat virrata maanalaiseen. Ne eivät ainoastaan ​​poista kosteutta vaan myös lämpöä. Ja sitten, riippumatta siitä, kuinka voitat talon, lattiat ovat viileitä ja vaikeissa pakkasissa ne ovat täysin kylmiä.

Siksi talot, joissa he jatkuvasti elävät, maanalainen on suljettu talvella. Mikä on kansireiät? Kaikki - rätistä ja rätistä vaahtokumiin.

Joskus tuuletusaukot tehdään säädettävien sulkemisverkkojen tai läppien muodossa, mutta useimmissa tapauksissa se on edelleen eksoottinen.

Tärkein asia tässä liiketoiminnassa on kiinni, kun on tarpeen sulkea ja milloin avata tuuletusaukot. Joten kosteus talon alla ei ollut ja se oli lämmin. Jokaisesta erityisestä rakenteesta tämä määräytyy käytännön kokemuksen perusteella.

Joten päätelmä: liitä tuuletusaukot talvella, auki keväällä, älä missaa.

/ Jos lattian alapuolella on kellareja ja kellareita, on ominaisuuksia hieman erilainen kuin mitä sanottiin.

Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.

Laitteiden ja tuotteiden asentaminen puutalon perustamiseen

Yksityisen talon kellarin tuuletuksen varmistamiseksi tulisi noudattaa yksinkertaisia ​​suosituksia sen järjestelystä. Tämä varmistaa rakennuksen pitkän ja tehokkaan toiminnan. Puutavaran kellarissa olevien tuotteiden järjestely mahdollistaa ennenaikaisen tuhoutumisen, kosteuden, muotin ja epämiellyttävän tuoksun.

Pistorasian sijainti ja koko

Tuotteet ovat välttämättömiä, jos olemassa on minkä tyyppinen alusta. Tekniikan mukaan ne asennetaan alle 20-30 cm: n etäisyydelle maasta, jotta vettä ei pääse kellumaan sateeseen saakka. Säätiön kummallekin puolelle tulisi tehdä vähintään 2-3 produhov.

Tapaukset, joissa ei ole tarvetta ilmanvaihtoaukkojen järjestämiseen:

 1. Jos kellarissa on ilmanvaihtojärjestelmä.
 2. Kun talon lattia on varustettu tuuletusaukoilla.
 3. Jos pohjaan käytettyjen materiaalien rakenne ei estä ala-alan ilmastusta.
 4. Kun hiekkaa ja höyryä kestäviä materiaaleja käytetään perustettaessa.

Lähtösuuttimet

Tekniikan mukaan yksityisen talon perustana olevat hengityssuojaimet olisi sijoitettava tiukasti toisiaan vastapäätä. Tämä sijainti lisää vesistöjen muodostumista, tuulettaa ja kuivaa kellarin.

Pituus, jolla tuotteet sijaitsevat puutalon kellarissa, on oltava 1,5-2 metriä. Kellarissa olevan ilman halkaisija on noin 5-10 cm ja riippuu pohjan koosta.

Talon pohjan tuuletus puusta

Tekniikan mukaan tuotteiden suunnittelu ja asennus toteutetaan säätiön asettamisen aikana. Näin voit laskea numeron ja alueen oikein.

Tuotteiden sijainti säätiössä

Mutta jos tuuletusaukkoja ei ole asennettu ajoissa, ne voidaan tehdä valmiissa säätiössä. Voit tehdä tämän tarvitsemasi tarvittavan timanttiporauksen. Se voi selviytyä vahvikkeesta rikkomatta seinien lujuutta ja suojata käsitellyt reunat irtoamiselta.
Yksi tapa, jolla ilmanvaihtojärjestelmän asennusvaihe puuttuu, voi olla rakentaminen kellarin kellarikerroksen yläpuolelle. Tämän rakenteen seinämissä tulee olla aukot.

Seuraava vaihtoehto on tuulettaa yläkerroksen lattian aukkojen läpi. Tätä tarkoitusta varten tehdään useita melko laaja aukkoja kellarikerroksen kattoon, joka korvaa tuuletusaukot. Ne on suljettu tuuletusriteillä, on toivottavaa sijoittaa huonekaluja niiden päälle pysyvien painehäviöiden välttämiseksi. Tämä vaihtoehto ei ole täydellinen, koska lattian alla on mahdollista kerääntyä haitallisia kaasuja, kosteutta ja höyryjä. Kaikilla tällä voi olla huono vaikutus siellä asuvien ihmisten terveyteen.

Asennustekniikka

Erityisen tärkeä on puutalon kellarissa oleva tuuletusaukkojen laite. Puu on altis mätäksi, joten tuuletusaukkojen järjestäminen edellyttää erityistä lähestymistapaa.
Yleensä tällaisissa taloissa on oltava sulkeutuneiden palkkien ensimmäinen ja toinen kruunu. On myös mahdollista tehdä ne pohjan ja ensimmäisen lokin välillä.

Ilmanvaihtosäätiön asettelu

 1. Rakennustyöt tulisi aloittaa palauttamalla talon kulmasta, jotta vältetään ilmataskujen muodostuminen.
 2. Ennen kuin aloitat, sinun on tehtävä merkintä ja suunniteltava reikien sijainti ja koko.
 3. Asbestisementistä valmistettujen ilmaputkien asentamista koskeva menettely toteutetaan perustuksen vahvistamisen aikana. Putket, joiden läpimitta on noin 15 cm, johdetaan johdonmukaisesti vahvistusverkkoon talon ympärillä. Johtimen avulla tulee olla liitäntäputki liittimien kanssa.
 4. Betonin kaatamisen aikana putket on asetettava maahan tai hiekkaan ja poistoputket on suljettava. Tämä estää sementin laastin tulemasta niihin.
 5. Kun betoni on kuivunut, muotti poistetaan ja putkien aukot vapautuvat sisällöstä.
 6. On suositeltavaa sulkea tuotteet kellarissa metalliristikkoon, jotta jyrsijät eivät pääse sinne.
Lähtövälineitä säätiössä

Jos haluat tuuletusaukkojen itsenäisesti muodostaa perustuksen, saatat tarvita joitain seuraavista työkaluista ja materiaaleista:

 • punssi;
 • vasara, moukari;
 • asbestisementti putki;
 • poraus metalleille, puulle;
 • kaivertimet;
 • säleiköt ilmareikiin;
 • hiekkaa.

Tuotteiden sulkeminen talvella kylmänä

Joskus omistajat sulkevat tuuletusaukot talvella. Tämä toimenpide on kohtuullinen, jos yksityisen talon käyttö on kausiluonteista, mutta sitä ei kuumenneta. Tässä tapauksessa alhaisissa lämpötiloissa olevat tuuletusaukot voidaan sulkea kokonaan tai osittain.

Produkhovin sulkeminen on välttämätöntä vain silloin, kun taloa ei lämmitä talvella.

Mutta jos huone on jatkuvassa käytössä ja lämmitetty, älä sulje hengitysteitä. Kun tuuletusaukot ovat suljettuina, tuloksena oleva lämpötilaero aiheuttaa lauhteen, muotin ja roottorin alikentässä, mikä ei parhaalla mahdollisella tavalla vaikuta yksityisen rakenteen tilaan.

Tietenkin puutalon kellarin tuuletus vaikuttaa lämmön menetykseen, joten omistajien on tehtävä lattia ja kellarieristys varmistaakseen mukavat lämpötilaolosuhteet.

Laitteen tarve jatkuu

Jotkut omistajat tahallisesti kieltäytyvät asentamasta tuuletusaukkoja väittäen, että Euroopassa ei käytetä tuuletusaukkoja. Tosiasia on kuitenkin, että eurooppalainen rakennusalan teknologia on hyvin erilainen kuin maassamme. Jos käytetään siellä nauhan perustuksia, kellari on täynnä hiekkaa tai maata. Ylös asettaa kelluva tai roikkuva lattia. Lattiat maahan lähettävät lämpöä maaperästä kylmänä kautena, ja kesällä ne auttavat säilyttämään huoneen miellyttävän viileyden.

Jos lattia on järjestetty maahan, ilmanvaihtoa ei voi asentaa.

Maaperalla on hyödyllinen laatu - lämpötilan säilyttäminen 2-4 asteen lämpötilassa jopa kylmällä säällä. Ilman tuuletusaukkojen puute estää huurun ilman putoamisen lattian alle. Betoni monoliittinen kerros on suuri lämmöntuotto, se ei pelkää kosteutta ja kestää huomattavia kuormia.
Rakennustyömme tarjoavat perustan sekä kellarin. Tämä tekee tuotteista pakollisen.

On mahdotonta laiminlyödä tuotteiden asennus, tämä on välttämätön toimenpide. Asennustyöt eivät vie paljon aikaa, vaivaa eikä myöskään aiheuta suuria materiaalikustannuksia. Sen edut ovat kuitenkin hyvin merkittäviä. Puun talon kelleripintojen tuuletus on erityisen tärkeää, koska puu on orgaanista materiaalia, joka on altis kosteuden ja bakteerien vaurioille. Tuulettimien asennus estää homeen ja lauhteen ulkonäön sekä yksityisen talon ennenaikaisen tuhoutumisen.

Tuotteen avaamisen ominaisuudet puutalossa

Puurakennusrakennuksen suunnittelussa on kiinnitettävä huomiota kaikkien yksityiskohtien suunnitteluun. Yksityisen rakenteen kestävyyden kannalta on tärkeää sijoittaa tuuletusikkunat kellariin ja jalustaan, joita kutsutaan tuuletuksiksi.

Jotta tuotteisiin saadaan mahdollisimman suuri vaikutus puutalossa, sinun on tiedettävä, miten ne toimivat oikein.

Tarve käyttää tuotteita

Jos aiot rakentaa yksityisen puutalon, sinun on aloitettava valitsemalla sen sijainti. Paikan päällä valmistellaan luotettava säätiö (säätiö), ja säätiö kaadetaan. Rakennustyön tässä vaiheessa on huolehdittava tulevan rakenteen turvallisuudesta.

Lämpötilan ero ilman ja ilman leviämisen takia on puun (lokin ja lankojen) asteittainen tuhoutuminen, pohja tuhoutuu.

Tätä voidaan korjata vain luonnollisella tuuletuksella, mikä vaikuttaa kosteuden ja lämpötilan indikaattoreiden normalisointiin.

Yksityisessä talossa ei ole aina tarpeen tehdä ilmaa kellarissa. Ilmanvaihdon kehittäminen ratkaistaan ​​ennen rakentamisen aloittamista, joten tarvittava ilmanvaihto voidaan järjestää muiden rakenteiden osien kanssa.

Usein rakennuksen kellari ja ensimmäinen kerros on yhdistetty reikien läpi - ilmareikiä. Rakennusmateriaalien markkinat mahdollistavat säätiön eristämisen ilmavirtauksesta. Tämän huomioon ottaen talo on aina kuiva ja lämmin, paitsi huoneissa myös maan alla.

Vaatimukset tuotteille

Suljetun perustuksen rakentamisessa tai rakennuksen kellarissa on kiinnitettävä huomiota ilmanvaihtojärjestelmään. Yksityisissä rakennuksissa tarvitaan asianmukaisesti suunniteltuja hengitysteitä, joissa on baareja tai erikoisovia kodin suojaamiseksi hiiriltä. Näiden elementtien on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 1. Seinissä kellarissa (pohjassa) tehdään 2 reikää, jotka sijaitsevat vastapäätä toisiaan. Suurten talojen osalta on parannettava ilmanvaihtoa, joten tuotteiden määrä voi olla yli 10.
 2. Yhden ikkunan vähimmäispinta-ala on 10 neliömetriä. cm.
 3. Jos betonipohjan ääriviivojen sisällä on paljon hyppyjä, ne on varustettava tuotteilla.

Asuinrakennusten perustusten rakentamisen on oltava täysin SNiP: n mukaista. Nämä säännöt koskevat myös tuotteita. Ihmisten pääsyyn eristetystä kellarista tai kellarista on tärkeää varmistaa tehokkaimmat turvallisuusolosuhteet. Siksi sinun on laskettava talon alla olevan pistorasian tarkka määrä.

On yhtä tärkeää huolehtia mukavuudesta. Näiden laitteiden käytön aikana esiintyvien ongelmien välttämiseksi jokaiseen tällaiseen ikkunaan on asennettava verkko. Parempi säädellä niitä. Rakennusmateriaalien markkinoilla on monia malleja, joiden avulla voidaan säätää ilmamassojen liikkumista pohjan sisällä.

Tuotteiden sulkemisen ja avaamisen tarve

Rakennuksen kellariin, joka on lämmitetty ympärivuotisesti, ilmanvaihtoaukkojen sulkeminen ja avaaminen ritilöillä ei saa tehdä. Vakaa ilman virtaus mahdollistaa lämpötilan säätämisen ja jos hengitystiet suljetaan grillillä, tämä johtaa kosteuden lisääntymiseen.

Tämän prosessin tulos on kondensaatin ja muotin muodostuminen. Kaikki puiset, metalliset ja betonielementit tulevat käyttökelvottomiksi hyvin nopeasti. Tällaisissa olosuhteissa metalli antaa korroosiota, sementti menettää ominaisuutensa ja puu alkaa röyhtää.

Talvella tuotteet suljetaan, jos kukaan ei asu siellä. Betoniperustuksissa, lukuun ottamatta rakoja, käytetään näitä tarkoituksia varten:

 • monoliittiset pistokkeet;
 • erityiset verkot;
 • lunta.

Perinteinen yläpuolinen säleikkö - paras tapa suojata rakennuksen pohja pieniltä jyrsijöiltä. Monet omistajat ovat kiinnostuneita näiden laitteiden toiminnasta. Onko tarpeen sulkea ne talvella ja kun on parasta jättää auki, ei ole vaikeata tietää.

Perinteinen yläpuolinen säleikkö - paras tapa suojata rakennuksen pohja pieniltä jyrsijöiltä

On edullisempaa kattaa talvella talvi lumella (rakentaa lumikello). Tärkeintä on se, että se sopii kiinteästi rakennuksen perustuksiin. Huolehdi siitä, että talvella oleva reikä sulaa talvella kevättämällä, mikä voi johtaa rakennuksen pohjan tulviin. Ainoa ratkaisu on puhdistaa kanavat ajoissa.

Korkkien ja ristikoiden käyttäminen

Avoimet ikkunat houkuttelevat jyrsijöitä, varsinkin kylmäkaudella. Valmistetaan omalla käsiverkollaan tai päällekkäin, jotta vältetään kutsuvieraiden vierailu. Verkon luominen ei ole vaikeaa, mutta löytää laite, joka auttaa hallitsemaan ilmasto-ohjelmaa, on vaikea tehtävä.

Lukuisat arvostelut puhuvat tehokkaasti ongelman ratkaisemisesta muovipullolla. Tällaiset itsetäytteiset pistokkeet ovat helppokäyttöisiä: aseta se ikkunaan ja ilma pääse virtaamaan.

Voit sulkea pullon talvella muovipullojen avulla.

 1. Ota pieni muovinen viemäriputki ja leikkaa se seinämän paksuuden mukaan.
 2. Aseta putki ikkunaan ja kiinnitä se vaahto- tai sementtilaastiin.
 3. Ota muovipullo, jonka läpimitta on muutama millimetri pienempi kuin käytetty putki ja jonka ympärille kääritään lämpöeristysmateriaali PPE.
 4. Aseta valmiin pistoke reikään.

Cap for produkh voi olla irrotettava ja paikallaan, ristikkona ja ilman sitä (käytetään avoimissa ikkunoissa). Useimmissa malleissa on ovet, jotka ovat lähellä ranteen liukumista.

Luomalla tuotteen muovipullosta ja käyttäjän aloittaessa sen toiminta, käyttäjä huomaa sen tehokkuuden. Ne ihmiset, jotka avasivat läppä (otti korkin reiästä), kokivat, kuinka ilma tuoda tuoreutta pohjakerrokseen. Tämä tarkoittaa hyvää varustettua järjestelmää.

Vastaus kysymykseen siitä, kuinka suljetaan aukot säätiössä riippuu paljolti siitä, millaisia ​​materiaaleja asumus on ja miten sitä usein hyödynnetään. Ne ihmiset, jotka peittävät tuuletusaukot lumella, ovat varmoja niiden tehokkuudesta.

Mutta joskus tällaisen menetelmän haitat näkyvät. Jos hiiri haluaa ryömiä taloon, siihen ei ole esteitä. Hänen kanssaan hän laittaa haitallisia mikro-organismeja ja voi jopa murskata muiden huoneiden läpi, joten pistojen käyttö on välttämätöntä.

Tuulet puuportaan perustamisessa

Rakennustöiden suorittamisessa on tärkeää tarkkailla kaikkia pieniä yksityiskohtia. Valitettavasti monet rakennuttajat, jotka tekevät työtä itse, yksinkertaisesti unohtavat tärkeät yksityiskohdat. Yksi niistä sisältää tuulet puun talon perustamisessa. Jos talon pohjassa ei ole tuuletusaukkoja, se johtaa kellarin tuhoutumiseen, epämiellyttävän tuoksun ilmeeseen ja rakennuksen vinoutumiseen.

Mitä he ovat?

Tuuletusaukot asennetaan rakennuksen pohjaan. Tuotteita käytetään mille tahansa alustalle. On kuitenkin olemassa tyyppejä säätöjä, joiden läsnä ollessa voidaan välttää tuuletussuunnittelun työtä:

 • Hengittävää materiaalia käytetään pohjan asennuksessa.
 • Tuuletukset on rakennettu rakennuksen lattiaan
 • Ilmanvaihtojärjestelmän perustaminen alikenttään
 • Säätiön rakentamisessa käytetään hiekkaa ja materiaalia, joka ei salli höyryä.

Mitkä ovat säätiön tuuletusaukot? Ensinnäkin ihmisten mukavuus ja mukava asuminen talossa. Jotta rakennettu rakennus olisi ollut käytössä jo useita vuosia, ilmakanavien asentaminen on yksi tärkeimmistä rakennustöissä.

Jotta huoneen normaali toiminta olisi turvallista asentaa ilmanvaihtoaukot rakennuksen perustukseen. Ne tarjoavat ilmavirran luonnollisen ilmanvaihdon, lievittävät huoneen ylimääräisestä kosteudesta ja kosteudesta, estävät muotin ja homeen leviämisen.

ulkomuoto

Monet ihmettelevät, mitä pitäisi asentaa ilmakanavaan. Ne ovat pyöreän tai neliön muotoisia.

Rakentamisen aikana on tärkeää noudattaa pääsääntöä: tuuletusreiän pituuden tulisi vastata peruslevyn leveyttä.

On syytä kiinnittää huomiota tärkeimpien tuotteiden sijaintiin. Niiden on oltava ehdottomasti vastakkaisia.

Oikealla asentamisella ja huoneen sijainti alkaa tuuleta ilman läpivirtausta. Tämä varmistaa kosteuden, kosteuden, muotin poistamisen rakennuksessa. Kun se on asennettu oikein, huoneen ilma on aina tuore ja vieraat hajut eivät näy.

Perusvaatimukset

Ennen rakennustöiden aloittamista sinun tulee tutustua tuotteisiin liittyviin perusvaatimuksiin.

 • Puuportaan kellarissa olevat tuuletusaukot on asennettava 1,5 - 2 metrin etäisyydelle toisistaan.
 • Kun lasketaan tuuletusaukkojen määrää kellarikerroksessa, on muistettava, että kummallakin puolella on oltava vähintään 2-3 pistorasiaa
 • Tuotteiden pitäisi olla optimaalinen alue. Sen tulee olla vähintään 10 neliömetriä. nähdä
 • Tuotteet on sijoitettava yli 30 cm: n korkeudelle pinnasta. Tämä estää sulaneen veden ja muiden epäpuhtauksien pääsyn huoneeseen reiän läpi.
 • Jos talon pohjassa on hyppyjä, on asennettava tuuletusaukot ja niiden päälle

Koko valinta

Suurin ongelma rakentamisen alkuvaiheessa, mikä olisi optimaalinen koko pistorasia.

Rakennustöitä koskevien virallisten vaatimusten mukaisesti voit selvittää, että kaikkien reikien koon on oltava 0,0025 peruspinta-alaa. Se täyttää 25 neliömetrin asennusvaatimukset. cm kanava joka 100 neliömetriä kohti. metriä säätiötä.

Reikä ei saa olla alle 5 neliömetriä. katso alueittain. Paras vaihtoehto on suorakulmainen aukko, jonka sivut ovat 22 cm tai pyöreät, halkaisijaltaan 22-25 cm.

Niille, jotka eivät halua tehdä suuria reikiä säätiössä, voit tarjota työn tekemistä useiden pienten reikien rakentamiseksi yhden suuren sijasta.

Sijainnin periaatteet

Tuuletusaukkojen on oltava seuraavassa:

 1. Etäisyys lasketaan perusmittasuhteiden mukaan.
 2. Rakennuksen aloitusrakennuksen aloittaminen on välttämätöntä vetäytyä 90-100 cm: n etäisyydeltä ja asentaa sitten vain ulostulo
 3. Edellytys: reikien asennus rakennuksen kaikilla puolilla
 4. Lattiaan perustuvien taivutusten ja kulmien ollessa läsnä pinnalla on myös asennettava ilmakanavia
 5. Pakollinen reikä on vähintään 30 cm pohjalta.

Työn ominaisuudet

Rakennustöiden aikana on myös tärkeää huomioida tärkeimmät vivahteet:

 • Kun asennus on valmis, on asennettava säleiden pohjaseinän tuuletusaukot. Tämä toimii esteenä pienien jyrsijöiden pääsemiselle rakennukseen.
 • Rakennustyöt toteutetaan yleensä säätiön asennuksen yhteydessä. Jos työstä ei jostain syystä suoritettu, on tarpeen asentaa ilmakanavat erikoislaitteiden avulla valmiiseen pohjaan. Työkaluna asenna timanttipora. Se kykenee selviytymään mihinkään kuormitukseen ja voittamaan esteestä lujittavan sauvan.
 • Porauksen koko on määritettävä tarkasti. Sen on vastattava laskettua reiän halkaisijaa. Kun työskentelet timanttiporakoneella, seinien lujuus säilyy, reunoja ei suihketa, luotettavuustaso säilyy.

Rakennustyöt

Jos haluat oppia tekemään tuuletusaukot itse säätiöstä, tutustu rakennustyön tekniikkaan.

Rakentamisen paras vaihtoehto on tuotannon suunnittelu säätiön rakentamisen vaiheessa. Ennen kuin aloitat, sinun on suunniteltava reikien sijainti ja laskettava oikein niiden koot.

Rakentaminen toteutetaan säätiön vahvistuksen aikana Tätä tarkoitusta varten asbestisementtiputket asennetaan lujittavan verkon puitteisiin. Käytä yleensä halkaisijaltaan 15 cm: n putkia, jotka on asennettava koko rakennuksen kehälle.

Betonin kaatamisen aikana putket on täytettävä maaperällä. Tämä estää sementtiliuoksen pääsyn niihin. Sulje myös pistorasiat.

Putkien asennus lankahihnalla. Se yhdistää putken vahvistusverkkoon.

Työn aikana on noudatettava tarkasti vakiintunutta rakennussuunnitelmaa. Tämän säännön noudattaminen takaa työn onnistumisen.

Säätöasennossa on myös otettava huomioon tarve asentaa viestintäreikien reikiä. Ne tehdään myös asbestisementtiputkilla.

Betonin kuivattamisen jälkeen on välttämätöntä poistaa muotti. Tässä vaiheessa on mahdollista vapauttaa reiät. Ne on avattava ja puhdistettava maaperän jäännöksistä. On suositeltavaa sulkea aukko katupäästä verkolla estämään pieniä jyrsijöitä pääsemästä taloon.

Asiantuntijat eivät suosittele oven kokonaan sulkemista ilman sisääntuloihin. Tämä vähentää merkittävästi heidän työnsä tehokkuutta.

Näiden suositusten kuulemisen avulla voit oppia, miten tuuletusaukot perustuvat oikein ja eurooppalaisten standardien mukaisesti.

Reikien sulkeminen

Usein asunnon omistajat ovat kiinnostuneita seuraavasta kysymyksestä - onko kylmäkauden sulkemista varten tarpeellista sulkea?

Jos huone on lämmitetty ja ihmiset asuvat pysyvästi, ei ole suositeltavaa sulkea tuuletusaukkoja. Jos reiät ovat suljettuina, tuloksena oleva lämpötilaero vaikuttaa rouhumaan, kondensaatin vapautumiseen. Tämä johtaa rakennuksen yleiseen tuhoamiseen.

Jos rakennusta käytetään vain lämpimän kauden aikana, miinus ympäristön lämpötilassa aukot on suljettava.

Tuuletusaukkojen on tarjottava jatkuvasti virtausta ja ilmanvaihtoa. Tätä aukkoa varten ei ole mahdollista sulkea kokonaan, mutta osittain.

On huomattava, että reiät myötävaikuttavat lämmön menetykseen, joten omistajien on lisäksi huolehdittava lattianeristyksestä mukavaan oleskeluun.

Kun vastaat kysymykseen sulkemisen sulkemisesta säätiöön, monet asiantuntijat neuvovat käyttämään erityistä muovisia verkkoja, jotka suojelevat jyrsijöiltä. Sulkemalla reikiä talvilämpöjakson aikana on suositeltavaa käyttää ilmanläpäisevää materiaalia minimoimaan ilmanvaihtoa. Älä käytä improvisoituja keinoja sulkemiseen. Tämä voi johtaa ilmanvaihto- järjestelmän virheelliseen toimintaan ja koko rakennuksen tuhoutumiseen.

Ei ole tarpeen välttää tuotteiden asentamista. Tämä yksinkertainen suorituskyky takaa rakennuksen asianmukainen käyttö. Ilmakanavat tarjoavat puhtaan, ilmastoidun sisäilman, helpottavat taloa sienten ja bakteerien lisääntymisestä.

Äskettäin monet ovat alkaneet laiminlyödä ilmanvaihtoaukkojen rakentamista, mikä oikeuttaa tämän Euroopan rakennusjärjestelmään. Tosiasia on, että rakennuksen aikana ei todellakaan käytä tuuletinta. Kuitenkin on täysin erilainen tekniikka. Rakennustyöt maassamme tehdään kotimaisen teknologian mukaan perustuksen, kellarihuoneen avulla. Tällöin järjestäminen alustalle on äärimmäisen välttämätöntä.

Onko sulkea katto kellarissa talvella

Ilman huoneen ilmamassojen jatkuvaa muutosta paitsi patogeenisten bakteerien kertyminen, myös rakennusmateriaalin tuhoutuminen. Tämä pätee myös säätöön tai lattian sisäpuolelle. Se edellyttää myös ilmanvaihtoa. Kuinka oikein laskea ja toteuttaa se? Tätä käsitellään artikkelissa. Lisäksi kerrotaan, mitä tehdä talvella.

Onko sen kannattaa ajatella

Yksinkertaisesti sanottuna ilmakanavat ovat pieniä reikiä, jotka sijaitsevat säätiön ympäryksen ympärillä. Heidän kauttaan on poistuminen ja ilmavirta, joka on tarpeen ilmanvaihdolle. Poissaolon aikana voi esiintyä peruuttamattomia prosesseja kellarissa. Esimerkiksi ilmassa on kosteutta, ja jos sitä ei poisteta ajoissa, se alkaa tiivistyä eri pinnoille. Maanalaisessa kosteudessa esiintyy talossa esiintyvien elintärkeiden prosessien seurauksena. Kosteaa ilmaa pääsee lattian läpi. Talon alapuolella on maa, joka ei jäädy talvella. Koska se kantaa kosteutta hyvin, se alkaa haihtua ja myös asettuu pinnoille.

Positiivisen lämpötilan ja kosteuden läsnäollessa bakteerit lisääntyvät hyvin ja putrefaktiiviset prosessit tapahtuvat. Tämä tapahtuu säätiön tilassa. Nopeasti alkaa muotin ja erilaisten sienten lisääntyminen. Ajan myötä muotti alkaa tunkeutua lattian muihin huoneisiin säätiöltä. Tämä vahingoittaa väistämättä palkkeja ja puulattiat. Lisäksi runsaalla kosteuspitoisuudella se tunkeutuu betonirakenteisiin. Vahvistinosa menettää voimansa ja saattaa epäonnistua. Toinen tärkeä syy siihen, miksi perustason ilmanvaihto on tarpeen.

Radoni nousee jatkuvasti maaperästä. Tämä kaasu, joka yhdessä muiden aineiden kanssa, kuten vesi, voi olla käyttökelpoinen tietyissä määrissä. Mutta sen runsaudella on ruumiin myrkytys. Jos tuuletusta ei oteta huomioon perustassa, radoni kerääntyy perustetilaan ja lopulta pääsee taloon. Näiden ongelmien ratkaisemiseksi he tekevät hengitysteitä tai tekevät ilmanvaihtoa. Toisessa tapauksessa katon ulkopuolella tarvitaan erillinen poistoputki. Jotta prosessi toteutuisi, on tärkeää, että tuoreita osia raikasta ilmavirtaa. Tämä on helppo saavuttaa rakentamalla tuuletusritilä huoneisiin. Estetiikkakomponentti voidaan katsoa tällaiseksi päätökseksi, koska sinun ei tarvitse tehdä reikiä säätiöön.

Kun ilmaa ei tarvita

Jotkut rakentavista päätöksistä, jotka tehtiin rakennuksen aikana, eivät anna rakentaa hengitysteitä. Niistä:

 • suljetun maanalaisen tilan;
 • höyrysulun esiintyminen;
 • ilmanvaihtoalustan läsnäolo;
 • Talon alapuolella on kellari tai autotalli.

Suljettua voidaan pitää tällaisena maanalaisena tilana, kun lattia on kiinteä laatta. Samanaikaisesti sen alle pitäisi peittää maaperä tai hiekka. Tuotteita ei vaadita, vaikka höyrysulku olisi asetettu lattian alle. Jos se asetetaan yhteen piiriin ilman aukkoja pitkin, kaasuputki menee yhteen suuntaan ja radoni ei pääse huoneeseen. Venttiilien lisäventtiiliä säätöön ei tarvita edes silloin, jos lattia on jo tuuletettu passiivisessa tai aktiivisessa tilassa. Tällöin ilmanvaihto tulee olla vähintään yksi litra sekunnissa 10 m 2: ssä. Tuotteita ei vaadita, jos kellarissa on varastotilaa erilaisten asioiden tai autotallin kellarissa. Näistä tiloista usein tapahtuvien vierailujen ansiosta ilmamassat ovat luonnollisia, mikä estää epämiellyttävien tilanteiden syntymisen.

Minkä koon pitäisi olla reikiä

Tuotteita ei saa tehdä oman harkintansa mukaan. On olemassa tiettyjä standardeja, jotka säätelevät niiden lukumäärää sekä sijainnin menetelmää säätiössä. Perustana on SNiP järjestysnumerolla 31/01/2003. Yhdessä sen kappaleessa (9.10) on ilmoitettu tuuletusaukkojen alue, joka on oltava kellarin tilan ilmanvaihtoa varten. Kaiken tuotannon kokonaispinta-alasta tulee olla yli neljäsataa osaa maanalaisesta alueesta. Eli on ensin laskettava ala-alan kokonaispinta-ala. Jos se on oikeassa muodossa, niin riittää moninkertaistaa leveys pituudella. Monimutkaisen muodon vuoksi on välttämätöntä jakaa maanalainen yksinkertaisiksi muodoiksi ja tiivistää niiden alueet. Se ei ota huomioon säätiön alaa.

Jos kaikkien tilojen sisäalue on 120 m 2, tuotannon kokonaispinta-ala on 0,3 m 2. Jos kääntäisit nämä arvot näkyvämpiin, niin pyöreiden kanavien tulee olla halkaisijaltaan vähintään 25 cm. Suorakulmaisille kanaville pienikokoisten koon tulee olla 10 × 50 tai 20 × 25 cm. Suurilla alueilla tuotteiden koot voivat olla merkittäviä. Yksityinen yhden tarinan talo voi olla ongelma. Sen ratkaisemiseksi voit tehdä pienempiä puhalluksia, mutta lisää niiden määrää ympäri säätiön kehää.

Tuotteiden sijainnit säätönauhalla on myös joitain vivahteita. Reikiä ei voi sijoittaa yläreunaa vasten. Puhaltimen yläpinnan tulee olla vähintään 15 cm alapäästetyn nauhan yläreunan alapuolella. On tapauksia, joissa säätö ei nouse maanpinnan yläpuolelle vaaditulle tasolle, on tarpeen kaivaa pieni kuoppaan ja aita sitä niin, että maa ei sortu kellariin. Ilmakanavien sijainti ei saa olla kaoottinen. Niiden tulisi olla tasaisesti jakautuneita säätiön kummallakin puolella. Nämä vastakkaisilla puolilla olevat hengityssuojaimet ovat toisiaan vastapäätä siten, että ilmamassat liikkuvat vapaasti.

Jos silta muodostuu korvauksen pohjasta, myös niihin on tehtävä reikiä, jotta ilma pääsee kiertämään. Minimietäisyys, joka täytyy olla ilmakanavien välissä, on 2 metriä. Ainakin yhden tuotteen on oltava pohjassa olevaan osioon. Lisäksi, jos se on yksi, niin tällaisen tuotteen koon tulisi olla useita kertoja suurempi kuin säätiön ulkoseinässä. Sen sijaan, että yksi iso, on mahdollista saada aikaan joitain pienempi halkaisija. Aluslattia on hyvä paikka, jossa eläimet ja hyönteiset rakastavat iloa. Tämän estämiseksi reiät on suljettava metalli- tai muovirenkaalla, joka estää tunkeutumisen.

Valmistusprosessi

Ilmanvaihdon reikien valmistuksen perustana on parempi säätää säätörakenteen aikana. Jos näin ei olisi tehty, sinun on hikoilla valmistuksen aikana valmistetuissa tuotteissa, jotka ovat voimaa.

Säätiön asennuksen aikana

Jos pohja on tehty teräsbetonilaaduista, niin puhdistus voi olla aukko, joka jää useamman lohkon väliin. Tällöin on tärkeää olla varovainen, että säätiön kantavuus ei kärsi. Jos pohja on tiili, niin yksi tiili asennetaan ilman laastia niin, että se on helppo poistaa. Nauhan perustukset, jotka ovat täysin täynnä asioita, ovat hieman monimutkaisempia. Muotti- ja laatikoiden asennuksen jälkeen on välttämätöntä valmistaa etukäteen asbestisementti-, muovi- tai metalliputket. Suuttimen ontelo on täynnä hiekkaa, ja se sopii paikalleen. Kun säätö on saavuttanut tarvittavan lujuuden, muotti on purettu ja hiekka puhkaistaan ​​suuttimen reiästä. Seuraavaksi säleikkö asennetaan.

Valmiissa säätiössä

Tuotteiden valmistaminen valmiissa säätiöissä tuo mukanaan paljon vaivaa ja aikaa. Voit leikata ne lävistämällä. Tehdäksesi tämän sinun täytyy hankkia melko voimakas yksikkö ja ostaa boraksia ja piikkejä sille, jonka pituus on yhtä suuri kuin kellarinseinämän paksuus. Voit mennä muulla tavalla ja vuokrata porauskoneen tai vuokrata prikaatin, joka omistaa sen. Se on erityinen mekanismi, joka kiinnitetään suoraan tasoon ja kruunun avulla pystyy valitsemaan tarvittavan halkaisijan aukon.

Mitä tulee talvituotteisiin

Ilmanvaihtoa tarvitaan ympäri vuoden, joten sinun on tiedettävä, mitä tehdä talvisin kellarissa. Talvella tulee vähemmän ilmaa kadulta kuin kesällä. Tämä johtuu lämmön säilyttämisestä ja lämpötilan muutoksista johtuvan lauhteen poistamiseksi. Tällä lähestymistavalla on kielteisiä vaikutuksia. Lämpimän ja kostean ilman virtaus maan alla kasvaa, joten lauhteen määrä voi kasvaa merkittävästi. Tilanne johtaa siihen johtopäätökseen, että ei ole syytä sulkea talviilmanäyttelyä, mutta on tärkeää varmistaa, että se on mahdollista peittää niitä raskaiden lumisadojen tapauksessa. Jos näin ei tehdä, lunta voidaan levittää maan alle ja lämmin ilma sulaa ja kosteuden määrä kasvaa. Tuuletusaukkojen vaiheissa voit asentaa säleikköjä, joissa suljetaan tai asennetaan pienet ovet. Lisätietoja tuotteista saat alla olevasta videosta.

Yhteenveto

Kuten näette, hengitystiet ovat olennainen osa rakennusta. Ilman niitä ei ole mahdollista saada tarvittavaa ilmanvaihtoa alustalta. Niiden pitäisi olla avoinna milloin tahansa vuoden ajalta. On parempi rakentaa ne säätiön asettamisvaiheessa. Tällöin ne on helppo sijoittaa vaaditulle tasolle ja etteivät ne loukkaa pohjan eheyttä.

Miten ja mitä suljetaan hengitysteiden talvella

Jos haluat kuivata yksityisen talon maan alle, on tilaa tuuletettava. Asunnon omistajat joko luovat ilmateitä säätiössä tai asentavat katolla näkyvän savupiipun. Monet talon omistajat ihmettelevät ennen talvea - kannattaa sulkea säätiö talvella? Jotta voit vastata siihen, sinun on tiedettävä näiden reikien tavoite.

Miksi tarvitsemme hengitysteitä nauhakannessa

Tällaisissa tapauksissa vedenpitävyys ei pysty täysin suojaamaan kosteudelta, koska pohjavesi voi vaikuttaa rakenteeseen. Suurempi kosteus maanalaisessa tilassa johtaa epämiellyttäviin seurauksiin:

 1. Betonirakenteen kylläisyys kosteudella. Tämä johtaa sen asteittaiseen tuhoamiseen. Jos mitään ei tehdä, jonkin ajan kuluttua kosteus pääsee venttiiliin, mikä johtaa korroosiota.
 2. Vesihöyryn tunkeutuminen taloon lattian läpi. Tämä voi tapahtua, vaikka vedeneristyskerros luotiin kaikkien sääntöjen mukaan.
 3. Viimeistelymateriaalien ja tukirakenteen hävittäminen.
 4. Sienan ja homeen ulkonäkö talon alla.
 5. Stale ilma kellarissa.

Jos talo on rakennettu puusta, ilmaa säästää materiaalia mätänemästä, koska niiden poissaolon aikana alemmat vanteet voivat alkaa murua. Myös kondensaatin jatkuva läsnäolo vaikuttaa negatiivisesti betoniin. On syytä huomata, että paalainpohjan, jolla on pienikokoinen grilli, ei tarvitse luoda tuotteita.

Kun on mahdollista luoda säätiö ilman tuotteita

Venttiilien luominen säätiöön ei aina ole välttämätöntä. Niitä ei tarvita, jos:

 1. Lattia on järjestetty suljettuun maanalaiseen tilaan. Esimerkki on rakenne, maanalainen tila, joka on täynnä hiekkaa. Hiekka päälle asetetaan betonilaatta. Kun olet suorittanut tällaisen työn, et voi olla huolissasi lauhteen ilmestymisestä. On huomattava, että tällaiset päällekkäisyydet ovat luotettavampia, koska ne eivät ole taipuisiksi kuorman vaikutuksesta.
 2. Maaperä peitetään kerroksella höyrysulkukalvo, joka suojaa kosteudelta tunkeutumista lattiaan.
 3. Aluslattia on varustettu ilmanvaihtojärjestelmällä, jonka suorituskyky on vähintään 1 litra / sekunti 10 metriä. On syytä muistaa, että säätiö ja kellari on eristettävä. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse luoda tuotteita.
 4. Maanalaisella tilalla on pysyvä viesti, jossa on lämmitetty huone. Tämä on mahdollista, kun kellarissa käytetään erilaisten taloustavaroiden tallentamista.

Muissa tapauksissa on tarpeen luoda aukkoja kellarissa.

Ilmanvaihto ilman ilmanvaihtoaukkoja

Alakentän ilmanvaihtojärjestelmän luominen edellyttää monimutkaisten töiden monimutkaisuutta. Kaikki alkaa vedenjakajärjestelmän luomisella, mikä edistää kosteuden poistamista säätiöstä. On huomattava, että betonin hygroskooppisuutta voidaan vähentää käyttämällä erityistä aluketta.

Seuraava vaihe on kelleradan vedenpitävyyseste. Myös tässä vaiheessa lattiaa kuumennetaan. Vedeneristys voi olla kahta tyyppiä - rakennettu ja päällystetty.

Lämmittimenä kannattaa käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Tämä materiaali soveltuu hyvin kuvattuihin olosuhteisiin. Se ei kulje vettä eikä ole houkutteleva hyönteisille. Tällainen materiaali ei myöskään tule ympäristöön mikro-organismin kehittymiselle eikä roiske. Sokean alueen lämmitys tapahtuu, kun käytetään samaa materiaalia.

Kuvattujen toimenpiteiden jälkeen sinun on peitettävä maata vedeneristysmateriaalilla. Voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Yleisimmin käytetään polyeteenikalvoa, mutta myös diffuusiokalvoja voidaan käyttää. Vedenpitävyys pitäisi mennä seinälle noin 30 cm.

Tämän jälkeen luodaan ilmanvaihtojärjestelmä. Ensin tuodaan katto yhteen tai useampia putkia, ja sitten syntyy useita sisääntuloaukkoja lattiassa. Talon puolella reiät on peitetty palkilla.

Tuotteen laitteen keinoin pohjassa

Luonnollinen ilmanvaihto on helpointa luoda, jos pohja on valmistettu kappaleista. Esimerkiksi - jos pohja on luotu betonista tai tiilistä. Tällaisen pohjan luomisen kahden elementin välillä on riittävää jättää väli, joka on välttämätön osa-alueen tuuletukselle. Ylhäältä ilmamäärä ylittää päällekkäisen lohkon.

On tarpeen tehdä tarkkoja laskelmia niin, että pohjaan kohdistuva kuorma ei edistä sen tuhoutumista paikoissa, joissa on hengitysteitä. Jos aita on tehty puusta, reiät tehdään valmiiksi valmistetusta rakenteesta.

Tuotteiden luonti monoliittisessa säätövyöhykkeessä on seuraava:

 1. Ensinnäkin tina- tai asbestisementtiputken asennus kohtisuoraan seiniin tapahtuu halutussa korkeudessa. Näiden tuotteiden tulisi olla poikkileikkaukseltaan noin 15 cm. Jotta putki ei taivutettaisi betonin kaatamisen aikana, se on täytettävä hiekalla.
 2. Kun laasti on kaadettu, muotti poistetaan ja hiekka puhalletaan.
 3. Sitten tehdään ritilöiden asennus. Tämä on välttämätöntä lattian ja jyrsijöiden tunkeutumisen estämiseksi.

Ei ole suositeltavaa luoda hengitysteitä asettamalla puupaloja, koska se riittää koputtamaan ne valmiista pohjasta. Lisäksi kaivos lisää vahinkoa luodulle rakenteelle.

Jos talossa on puinen, hengitystiet voidaan luoda ensimmäisen kruunun väliin. Myös kruunun ja säätiön välillä syntyy usein reikiä. Näin tapahtuu seuraavasti:

 • ensin reiän ääriviivat asetetaan seinään;
 • sen jälkeen, kun leikkaukset on luotu kiinnityksessä;
 • sitten syntyneet reiät on peitetty levyillä;
 • Viimeisessä vaiheessa ristikot ja läpät on asennettu.

Kuinka eristää ruoka

Koska ilmanvaihto on tarpeen ympäri vuoden, on parasta jättää auki. Mutta joissakin tapauksissa se ei voi olla ilman. Esimerkki on lämpöhäviön kasvu tai alueen voimakas tuuli. On syytä pohtia tuotteiden sulkemista säätiön luomisessa. Rakennuksen aikana on asennettava erityisiä venttiilejä, jotka estävät kylmän ilman pääsyn ulkopuolelta.

Myös tiivistykseen voit käyttää erilaisia ​​työkaluja. Asunnonomistajat käyttävät usein materiaaleja, kuten hinausta ja rättiä. Jotkut täyttävät reiät vaahdolla. Mutta on syytä muistaa, että kokonaan poistaa tämä materiaali on melko vaikeaa.

Miksi ei ole tarpeen sulkea

Lattian alle olevaa tilaa ei lämmitetä, mutta sen lämpötila on nollan yläpuolella. Koska talon alla oleva maaperä ei jäätyy, se kostuttaa jatkuvasti ilman. Kosteus tiivistyy ja palkit alkavat kaatua. Avoimilla tuotteilla tämä ei tapahdu. Ne on suunniteltu poistamaan kosteutta sekä kesällä että talvella. On myös syytä huomata, että märkä maanalainen alue edistää kuumuuden menetystä kuin avoimilla tuotteilla.

Joten luoda mukava sisätilojen ympäristö, kannattaa lämmitellä lattiaa, eikä sulkea ilmaa kellarissa.

Tuotteet valmiina säätiössä

Siinä tapauksessa, että säätö on valmis ja seinämät eivät ole vielä rakennettu, pystytysseinä, jossa on aukkoja, on pystytetty valmiin rakenteen yläpuolelle. Jos seinät on jo rakennettu, hengitysteitä leikataan pohjaan. Tällaisten teosten tuottamiseksi kannattaa kutsua asiantuntijoita, koska omien ilman työkaluja ei ole mahdollista luoda reikiä.

Jos kuitenkin aiot luoda omia tuotteita itse, sinun on noudatettava muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä:

 • työtä varten, sinun on käytettävä timanttiporaa;
 • porauksen aikana on tarpeen määrittää tarkasti paikat, joissa ei ole vahvistusta;
 • lujittavan häkki sijoitetaan luodaan reikään, sillä jos se ei ole ilmavirtauksen kohdalla, säätiö heikkenee.

Jos sinulla on konkreettisia kokemuksia, voit käyttää murskainta tai vasaraporaa. Jos tuotteiden luominen on mahdotonta ja taloa ei ole vielä rakennettu, sinun pitäisi miettiä laitteen lattioita kentällä. Kun tällainen työ lattian alla ei jää ilmatilaan, ongelma ratkaistaan ​​ilman lisäkustannuksia.

On huomattava, että monet Euroopan talot on luotu ilman tuotteita, koska niillä ei ole maanalaista tilaa. Tällaiset lattiat eivät ainoastaan ​​kärsi ylimääräisen kosteuden ilmestymisestä vaan myös pystyvät kestämään raskaita kuormia.

Voit myös sulkea maanalaisen tilan rakennusjätteillä ja hiekalla, ja sitten syödä hyvin. Tässä tapauksessa ilmanvaihtoaukkoja ei tarvita. Alakentän puute käsittää myös sen, että jyrsijät ja matelijat usein kasvavat juurensa. Hyönteiset ja madot voivat myös moninkertaistaa lattian alla.

Tarvitsetko ilmavirtaa kellarissa

FORUMHOUSE-käyttäjät kertovat suljetun maanalaisen tilan eduista.

Keskustelussa siitä, pitäisikö säätiö tarvita ilmastointia ja sulkee heidät talvella, monet kopiot ovat rikki, mutta on aina syytä jatkaa tätä keskustelua.

Talon kellarissa olevat ilmatilat ovat tarpeen ilmanvaihtoa varten lattiatilaan, mikä auttaa poistamaan ylimääräisen kosteuden kellarista.

Tuuletin kellarissa yksityisessä talossa

Tuotteet valmistetaan tavallisesti liuskajohdon rakentamisen aikana. Näyttäisi siltä, ​​että tekniikka toimi pienimmällä yksityiskohdalla. FORUMHOUSEssa teemoja ilmestyy usein kysymyksiin: tarvitsemmeko hengitysteitä säätiöön, koska on hengitysteitä, ja puupalkit ja lattialokit ovat yhä roikkuvia; eristys märkää, jäätyyppiset muodot nauhatuloksen sisäseinissä talvella; ja onko todella tarpeellista tehdä hengitysteitä, jos lattia on betoni.

Tässä on foorumin jäsenen mielipide, jolla on lempinimi kana-A (Moskova):

- Nykyaikaisten materiaalien ja rakennusmene- telmien myötä tuuletusaukot muuttuvat anakronisiksi. Ja jos suljettu maanalainen lämmitys on lisäksi asianmukaista, se lisää merkittävästi talon energiatehokkuutta.

Kiinnostava länsimaista kokemusta. Viime aikoihin asti Yhdysvalloissa katsottiin taloudellisesti toteuttamiskelpoiseksi rakentaa yksityisiä taloja tuotteisiin ja matala maanalainen, jossa kaikki tekniset viestinnät luotiin.

Amerikassa rakennettiin noin 30 miljoonaa taloa.

Kuitenkin viime vuosina, merentakaiset rakentajat ovat vähitellen luopuneet halusta rakentaa alhainen perusta talon tuotteita. Kävi ilmi, että jos teet hengitysteitä, vapaasti ilmastoidussa maan alla, useimmissa tapauksissa lisääntynyt kosteus säilyy.

Minun täytyy tehdä reikä säässä

Tämä johtuu lämpötila- ja kosteusolosuhteiden rikkomisesta. Kesällä lämmin ilmakehän ilma tulee kylmempään maanalaiseen, ja lämpötilan eron vuoksi ilmassa oleva vesi tiivistyy ja tulee varmasti putoamaan kasteen sisäseinillä kellarissa ja lattialla. Ajan myötä tämä johtaa mätäneviin rakenteisiin.

Maanalaisen tilan kosteus syntyy kahdesta syystä:

1. Vesihöyryn pysyvän haihduttamisen maasta maan alla. Tämä vaikuttaa pohjavesien korkeaan tasoon tai ilmakehän saostumisen kellarikerrokseen;

2. Tuotantoalue on riittämätön. SNiP 1.47 2.08.01-89 -standardien mukaisesti kellareihin ja osa-alueisiin, joissa ei ole poistoilmanvaihtoa, tuotteiden kokonaispinta-alan on oltava vähintään 1/400 maanalaisen tai kellarikerroksen lattian pinta-alasta. Ja hengitystiet itse pitäisi jakaa tasaisesti ympäröivän säätiön tai kellarikerroksen ulkoseinien ympärille yksityisen talon kummalle puolelle.

Yhden tuotteen vähimmäispinta-ala on 0,05 neliömetriä. Laskelmiemme mukaan kellarin tuuletukseen, jonka kokonaispinta-ala on 100 neliömetriä, tarvitaan tuotteita, joiden määrä on suuruusluokkaa 25 - 110 mm.

Uskotaan, että kaikki koot olisi suljettava talvipeitteihin.

Igor3:

- Luulen, että tapana sulkea heidät talvella kannen kanssa johtui mahdollisuudesta varastoida ruokaa alakenttään. Täysin avoimilla tuotteilla perunat ja säilykkeet talvella jäätyvät ja pilailevat etenkin, mikäli tuote on alhainen maasta.

Asuintilojen alapuolella on tavallisesti rakennettu ilmastoitu kellari (tai kellarikerros), jossa on ilmateitä kadulle ja ilmateitse seinien lattian ja tuuletusaukkojen läpi. Kesällä tuuletus johtui lämpimän ilman syöttämisestä ulkoisten tuuletusaukkojen kautta. Talvella ne ovat suljettuja, ja ilman virtaus maanalaiseen kulkee erityisten aukkojen läpi lattialla. Nämä reiät on peitetty pienillä säleiköillä.

Kannet tuuletusaukkoon säätiössä.

SNiP II-3-79: n mukaan alakentän ilman lämpötilan ja lattialevyjen pintalämpötilan välinen ero ei saa ylittää kahta astetta. Jotta talvella olevat aukot eivät häviäisi, se on kunnolla lämmitettävä.

Lattian eristyksen vähimmäispaksuus (mineraalivilla) on 200 mm.

koska Koska näitä vaatimuksia ei välttämättä noudateta tai ne voidaan täyttää rikkomuksilla, mahdollinen looginen askel on betonipohjan rakentaminen ilman hengitysteitä.

Maanalainen, hyvin eristetty ja eristetty ilmakehästä, pysyy kuivana, lämmin koko vuoden, eikä siinä ole muotia.

Miten rakentaa suljettu maanalainen

Lämmitystekniikassa suljettu maanalainen eroaa maan lattiasta vain lattian ja maan välisen ilmavälin läsnäololla.

Kun maanalainen on suljettu, ilman kerrosta, joka ei kommunikoi ilmakehän kanssa, lattiat lämmitetään nopeasti huonelämmön avulla. Siksi maanalainen suljettu ja pysyvä asuinpaikka, lattian lämpeneminen ei välttämättä ole tarpeen. Ja suljetun maanalaisen rakentamisen prosessi on jaettava sarja peräkkäisiä vaiheita:

1. Tarjoamme perusta kuivatusta. Se edistää tehokkaan ylimääräisen kosteuden poistamista rakennuspaikalta, mikä vähentää maapallon kosteutta maan alla.

2. Lämmitämme kellarin seinät ulkona. Se pitää lämpöä maan alla;

3. Lämmitä sokea alue säätiön kehällä. Tämä vähentää lämmön vuotamista pohjan pohjan läpi. Lisäksi eristetty sokea alue vähentää pakkasnopeuden voimia, jotka vaikuttavat säätöön.

4. Paroizoliruem maaperässä pohjalla, ts väkisin estää kosteuden virtauksen maaperästä maanalaiseen. Tätä varten sijoitamme maahan paksu, vähintään 150 mikronin polyetyleenikalvo. Se asetetaan päällekkäin ja pakollisella mitoituksella. Luotettavuutta varten kalvo voidaan kaataa "ohut" betonilla (2-3 cm paksu). Viimeistelemme kalvon (20-30 cm) pätit kellarikerroksen seinille ja painamme sitä tukilevyihin;


5. Asennetaan maanalaisen tilan tuuletusjärjestelmä;

kana-A:

- On parasta korvata altaan tuuletusaukot talon sisäpuolella olevaan pakokaasukäytävään maanalaisesta kattoon tai ullakkohuoneeseen ja ilmanottoaukko jonnekin muualla kuin asuinalueiden tiloissa, etupuolelta jne.

Tuuletusaukot voidaan tehdä putkista, joiden läpimitta on 50-80 mm. koska nousuputki yhdistää maanalaisen tilan, huoneet ja kylmän ullakolle, minkä jälkeen lämpötilan ero nousussa aiheuttaa pienen työntövoiman, joka vie ilmaa maanalaisesta. Luonnon kiertämisen vuoksi kellari on hyvin ilmastoitu.

Glebomater:

- Tein ilmanvaihtoaukot talon kulmissa ja asetan pakoputken keskelle. Minun tapauksessani tuuletus tapahtuu kiukaan lämmityksellä. Maanalaiseen tilaan yhdistyy asuintila, ja uunin ilma johdetaan lattian alle.

Näin eristetty ja suljettu maanalainen tila voi tulla yksi energiatehokkaan kodin osista.

FORUMHOUSEssa keskustellaan lämpimästi siitä, tarvitaanko tuotteisiin liittyvää soclea, ja kerätään talteenottoja maanpinnalta. Lue, kuinka voit korjata viestintää laattaperustusten alla. Ja videomme kertoo, kuinka korvata mädäntätulppa puutalossa.