Betonimassan osuudet

Betonimassan valmistamiseksi on tärkeää tietää mittasuhteet. Betonin - sementin, hiekan, raunioiden ja veden pääkomponenttien suhde määräytyy sen tyypin ja käyttötarkoituksen mukaan. Pohjimmiltaan betoni on sementtiä useilla täyteaineilla. Tärkeimmät täyteaineet ovat hiekka ja murskattu kivi, harvemmin - sora, laajennettu savi, kivihiutaleet. Joskus pehmittimiä lisätään seokseen - erityinen lisäaine.

Mikä sementti valita

Esimerkiksi käyttämällä tavallisinta sementtimerkkiä M-400, hanki betonibrändi M-250.

Halutun sementin laatu riippuu käytetyn hiekan ja murskatun kiven laadusta ja määrästä betonin koostumuksessa.

Hyvän tuloksen saavuttamiseksi on suositeltavaa käyttää eri betonin betonipakkausta. Suuri määrä tyhjiä lisää sementin kulutusta ja näin ollen rahatalouden menoja, koska sementti on kalsiumin sekoittimen kallein osa. Erilaiset täyteaineet vähentävät aukkojen lukumäärää.

Betonipäällysteen paksuus säätöä varten, kun se asetetaan käsin, on oltava 3 kertaa suurempi kuin maksimikokoisen täyteaineen koko. Laskettaessa tyhjien tilavuutta sinun täytyy täyttää 10 litran kauha täyteaineella ja kaataa vesi siihen. Jos vedenkulutus on 3,5 litraa, 35% kokonaistilavuudesta jätetään täyttämään tyhjät sementtiä.

Mikä raunio on hyödyllinen

Kalkkikivestä on keskikovaa, mutta vähäinen pakkasenkestävyys. Tuloksena olevat betonityypit - jopa M-350 asti.

 • Murskattu kivi - vahvuus 800-1000, tuloksena olevat betonityypit - jopa M-450 asti. Runsaasti lujuutta ja kylmävastusta yksityiselle rakentamiselle.
 • Graniitti - vahvuus 1000-1400, tuloksena olevat betonityypit - alkaen M-450 ja edellä. Suurin kestävä, roskaa kestävä, teiden rakentamiseen.

Miksi lisäaineita tarvitaan? Joskus lisäaineita lisätään betoniin, mutta ennen sitä sinun on päätettävä, millä indikaattoreilla ne paranevat. Pohjimmiltaan niitä tarvitaan, jotta betoni olisi enemmän muovia ja kätevää asennettaessa. Lisäaineita lisäävät betonirakenteen lujuutta ja säätävät seoksen tarttuvuutta ja asettamista, jotka lisäävät pakkasenkestävyyttä ja vähentävät kosteuden imeytymistä. Lisäaineita käytettäessä on luettava huolellisesti käyttöohjeet. Erityisten lisäaineiden käyttöä tarvitsevaa vettä vähennetään. Lisää vettä pieninä annoksina. Jotkut pehmittimet eivät ole yhteensopivia muiden kanssa

Mittasuhteiden suora valinta

Valitsemalla betoniseoksen osuudet sinun on analysoitava muutamia kohtia:

 • Kuinka asetetaan konkreettinen sekoitus. Jos se on manuaalisesti, sen on oltava muovia. Kun mekaaninen laskeutumismenetelmä vaatii suuremman tiheyden seosta. Kun lisäät vettä, älä unohda lisätä sementtiä. Muovia ei määritellä veden määrällä, liiallinen määrä johtaa rakenteellisen lujuuden menetykseen, joka kuormien tai haittojen vaikutuksesta voi johtaa tuhoutumiseen. Tämä on erityisen tärkeää, kun rakennetaan säätiötä.
 • Mihin sitä käytetään
 • Mitkä laadukomponentit sisällytetään sen koostumukseen.

Sellaisena ei ole yleismaailmallista reseptiä erilaisten betonityyppien valmistukseen. Johtuen siitä, että komponentit ovat laatua erilai- sina, voidaan vain karkeasti ilmoittaa eri laatujen betoniseoksen mittasuhteita. Jotkut standardimassat betoniseoksesta ovat hiekasta sementtiin 3: 1 tai 4: 1 - täyteaineiden laadusta ja betonin tarkoituksesta riippuen haluttu suhde määritetty empiirisesti. Betonin lujuus riippuu suoraan veden ja sementin oikeasta suhteesta.

Tavallinen betoniseos laimennetaan tässä suhteessa: 1: 2: 4: 1/2 sementtiä, hiekkaa, murskattua vettä, vastaavasti.

Esimerkiksi 1 m3 betonin saamiseksi tarvitset:

 • 330 kg sementtiä
 • 180 litraa vettä
 • 1250 kg murskattua kiveä
 • 600 kg hiekkaa

Määrätyn veden määrä voi vaihdella hieman. Kova vesi lisätään alle määrätyn määrän, pehmeää - enemmän. Sementti ilman täyteaineita kovettuu, mutta sillä ei ole tarvittavaa voimaa halkeamien vuoksi ja antaa suuremman kutistumisen. Lisäksi täyteaineet vähentävät edelleen betonin kustannuksia verrattuna hiekkaan ja soraan sementin hinta on suurempi. Hiekka on parempi ottaa suuri puhdas joki ilman savea.

 • Sementti M-400 - 492 kg
 • Vesi - 205 l
 • PGS (hiekka ja sora) - 661 kg
 • Murskattu kivi - 1000 kg
 • Sementti M-300 - 384 kg
 • Vesi - 205 l
 • Hiekka ja sora (hiekka ja sora) - 698 kg
 • Murskattu kivi - 1055 kg
 • Sementti M-200 - 287 kg
 • Vesi - 185 l
 • PGS (hiekka ja sora) - 751 kg
 • Murskattu kivi - 1135 kg
 • Sementti M-100 - 206 kg,
 • Vesi - 185 l
 • PGS (hiekka ja sora) - 780 kg
 • Murskattu kivi - 1177 kg

Kun käytät betonirakennetta kotona, on helpompi mitata betonin ainesosia litroina tai kauunoina eikä kilogrammoina. On hyödyllistä tietää, että 50 kg: n pussissa on 38 l sementtiä.

Jos työ on tehtävä kiireellisesti, eikä kokeissa ole aikaa, osta valmis kuiva seos, joka osoittaa oikean veden määrän pakkauksessa. Joten voit nopeasti ja tehokkaasti tehdä tarvittavan työn ilman mitään ongelmia.

Keittäminen betoni: mittasuhteet kaupeissa

Valmisbetoniliuoksella on muovinen koostumus, joka sisältää neljä olennaista osaa: sementti, murskattu kivi (sora), hiekka ja vesi. Sekoitusmateriaalien tulee olla tiukassa järjestyksessä. Säätiön komponenttien osuudet ovat suunnilleen seuraavat: C - 1 osuus, U - 5 osakkeet, P - 3 osakkeet, B - 0,5 osakkeet (C - sementti, U - murskattu kivi, P - hiekka, B - vesi).

Nämä luvut voivat vaihdella, koska käytännössä ne riippuvat useista tekijöistä, esimerkiksi vaaditusta betonin arvosta, käytettävän sementin tyypistä, hiekan ja raunioista fysikaalisista ja kemiallisista ominaisuuksista, lisäaineiden tyypistä ja annoksesta.

Betoniseosten ominaisuudet

Betonin muodostavat keskeiset komponentit ovat sementti ja vesi, jotka ovat vastuussa rakenteen lujuudesta ja muodostavat sementtikiviä samanaikaisesti. Kuitenkin, kun kovetettu, tällainen kivi muuttuu muodonmuutokseksi, kutistuminen voi lähestyä arvoa 2 mm / m.

Prosessi on epätasaista, sisäisiä rasituksia esiintyy materiaalissa, mikä johtaa mikrohiukkasia. Kuinka moni ei vertaise, on mahdotonta havaita niitä visuaalisesti, mutta sementtikiven laatu on vähäistä. Jotta minimoisit muodonmuutokset, liuos sisältää hiekkaa, laajennettua savea, soraa tai murskattua kiveä.

Aggregaattien tarkoitus on muodostaa rakenteellinen vahvistus, jonka on kestettävä materiaalin jännitys kutistumiselta. Tämän seurauksena kutistuminen vähenee merkittävästi, kun taas betonin lujuus ja sitkeys vähenevät.

Betoni merkintä

Betonin käytön merkitsemiseen käytetään digitaalista merkintää, joka seuraa kirjainta "M". Laaja valikoima betonia: M-75: stä M-1000: een. Numeroryhmä ilmaisee lasketun betoniresistenssin sen puristukselle (mitattuna kgf / cm2) sen täydellisen kovettumisen aikaan, eli 28 päivän kuluttua. Esimerkiksi brändin M300 osalta tämä arvo on lähes 300 kg / cm2. Siten mitä suurempi digitaalinen indeksi merkinnässä, sitä vahvempi betoni.

Käyttöalueet

Jopa tietämätön rakentava henkilö tietää, että betoni on perusta säätiöille. Jokainen työtyyppi vastaa tietyn tuotemerkin.

 • M-100 ja M-150 - käytetään tyynyjen asentamiseen säätiön pohjan alle;
 • M-200 - yleisimpiä tuotemerkkejä, joita käytetään kaivettaessa perustuksia, lattiapäällysteitä, seinät, päällysteet ja kulkutiet;
 • M-250 ja M-300 - välituotteita M-200 ja M-350 välillä;
 • M-350 - suosituin brändi, jota käytetään monoliittisten perustusten rakentamiseen, tukirakenteisiin, tiepalkkeihin;
 • M-400 ja M-450 käytetään harvoin, lähinnä hydraulisten rakenteiden rakentamisessa;
 • M-500 ja M-550 käytetään sellaisten tilojen rakentamiseen, joihin sovelletaan erityisvaatimuksia (nämä ovat patoja, padoja, metroja jne.).

Betonin valmistus

Pienien rakennustöiden kohdalla on kätevää mitata komponenttien määrä kaupeissa. On helpompaa ja nopeampaa vaivaa hyvälaatuista betonia. Kuinka monta materiaalikaaria vaaditaan valmistettavan koostumuksen valmistamiseksi riippuu työn määrästä. Tässä on tärkeää ottaa huomioon, että kaikki betoniseoksen komponentit ovat eri painopainoisia: sementtiä painaa noin 15 kg, kauhan hiekkaa - noin 19 kg ja murskattua kiveä noin 17,5 kg.

Komponenttien optimaaliset osuudet yhdessä kuution kanssa betonitahasta kauhojen avulla ovat suunnilleen seuraavat: 2: 5: 9, jossa on sementtiä / hiekkaa / murskattua kiveä. Mittaamalla komponentit, aloitetaan betoniratkaisun m200 valmistus, jota voidaan käyttää pohjan laskemiseen ja lattioiden lohkoutumiseen, kuistien pystyttämiseen jne. Vesi lisätään yleensä konkreettiseen koostumukseen määrä, joka vastaa puolta sementtiä. Käyttöratkaisun valmistelu tehdään välittömästi ennen betonitoiminnan alkua sen määränä, kuinka paljon se on suunniteltu toimimaan 2 tunnissa.

Kevyiden runkorakenteiden rakentamiseen pylväsperusta on melko riittävä. Sen vuoksi konkreettinen massa kaatamista varten ei tarkoita erittäin vahvaa lujuutta.

Betonivalmiste kauhoilla on tärkeää seuraavissa tapauksissa:

 • tehdä pieni työmäärä;
 • kun säätiö kaadetaan vaiheittain;
 • erityisvarusteiden (betonisekoittimien) rakennustyömaalla saavutettavuus;
 • kaukana valmiista koostumuksesta toimittavista tehtaista.

Komponenttiosuudet

Jopa kokeneella betonielimellä ei voi vastata kysymykseen: "Kuinka monta komponenttia painonpudotuksina on otettava vaivaamaan täydellinen ratkaisu?". Liika on likimääräinen, koska kussakin tapauksessa komponentit ovat erilaiset kosteuden ja koon mukaan. Yksi asia jää - noudattaa suositeltuja mittasuhteita. Komponenttien osuus tilavuudesta on helpompi mitata kauhoja.

Sementti M-400, hiekka ja sora:

Betonin koostumus säätiölle - pääkomponentit

Huolimatta uusien rakennusmateriaalien käytöstä perusrakenteiden (polymeeri- tai teräspallojen) rakentamisessa betonin käyttö vie suurimman osan tästä segmentistä. Loppujen lopuksi tämä materiaali pystyy kestämään huomattavia kuormia korkean rakennustyön aikana, useimmat tyyppiset paalut ovat siitä valmistettuja, ja jopa ruuvatuet kaadetaan betonilla.

Jotta rakenne pystyy kestämään suunniteltuja kuormia, säätiön betonikoostumuksen on vastattava rakennuskoodien ja määräysten vaatimuksia.

Betoniseosten pääkomponentit

Betoniseokset voivat vaihdella niiden tiheydestä, lujuudesta ja muista ominaisuuksista. Mutta joka tapauksessa betonin pääkomponentit ovat samat.

Niiden prosenttiosuus voi vaihdella, pääasiallisena täyteaineena käytetty materiaali, mutta valmistuksen perustekniikka pysyy samana:

Se on peräisin näistä materiaaleista ja koostuu mistä tahansa betoniseoksesta. On syytä harkita, että ne voidaan jakaa kahteen päätyyppiin: raskaaseen ja kevyeen betoniin, kun taas ensimmäistä käytetään useimmiten säätiöön.

Fyysisten ominaisuuksiensa ja suorituskykyominaisuuksiensa ansiosta kevytbetoniseos ei pysty työskentelemään huomattavan kuormituksen aikana aggressiivisissa olosuhteissa, joita joskus luodaan ympäröivälle maaperälle.

Siksi vaahtobetonin pohjaa (esimerkiksi) ei saa käyttää kaikissa olosuhteissa.

sementti

Tärkein sidoskomponentti, joka suurelta osin määrittää betonin lujuusominaisuudet. Sementin laatu riippuu sen brändistä, ja betonirakenteiden tekninen kartta eri käyttötarkoituksiin edellyttää ainakin M400 / 500-sementtiseoksen käyttöä sideaineena. Sementtimerkin M300 käyttöä vakavissa rakenteissa ei voida hyväksyä, sillä tällä hetkellä betoni ei pysty kestämään kuormaa, sitä voidaan käyttää väliaikaisten (lyhytikäisten) perustusten rakentamiseen.

hiekka

Täyte, jonka hieno fraktio on pakollinen minkä tahansa betonimassan valmistukseen. Sen päätehtävänä on vähentää pääliimaosan (sementin) kulutusta ja tarjota yhdessä pääkarkean täyteaineen kanssa kiinteä rakenne tulevalle säätiölle.

Päätäyttö

Betonin tyypistä riippuen voidaan käyttää erilaisia ​​täyteaineita, jotka muodostavat suurimman osan seoksesta ja määrittävät sen fysikaaliset ja toiminnalliset ominaisuudet.

Raskasseosten tuotantoa varten käytetään murskattua kiveä tai seuloja ja betonikoostumuksessa olevien ainesosien suhde voi vaihdella riippuen vaadittavista ominaisuuksista. Tässä tulisi ottaa huomioon se, että käytetyn täyteaineen vahvuus on noin kaksinkertainen betoniseoksen odotettuun lujuuteen verrattuna. Tosiasia on, että jopa korkealaatuinen sementti osittain menettää ominaisuutensa tietyn ajan kuluttua, minkä takia tarvitaan tietty marginaali.

 • Edullisin murskattu kivi on murskattua kalkkikiveä, jonka lujuuskerroin on enintään 500-600. Sitä voidaan käyttää kevyiden rakenteiden perustan valmisteluun, kun valmiin betonin merkki ei kuitenkaan ylitä 300: tä. Lisäksi tällainen murskattu kivi - vähäinen pakkasvaste on rajallinen.
 • Sora on tavallisin materiaali, jonka vahvuus on jopa 1000. Se soveltuu hyvin maanrakennusten perustusten rakentamiseen.
 • Mutta parasta (vaikkakin kallein) pidetään graniittikiveä. Käytettäessä betonin lujuutta ja luokkaa lisätään merkittävästi. Tämä johtuu resistenssistä erilaisiin muodonmuutoskuormiin, kykyyn kestää merkittäviä negatiivisia lämpötiloja ja minimoida kosteuden imeytymistä.

Kevyen betonin valmistuksessa käytetään täysin erilaisia ​​täyteaineita - laajennettu savi, laajennettu polystyreeni ja jopa sahanpuru. Pohjimmiltaan he käyttävät tällaisia ​​materiaaleja niillä alueilla, joilla he ovat halvempia, mutta sinun ei pidä rakentaa sellaista betonia, jolla on hieman erilaista tarkoitusta.

Erikseen on mainittava vaahto, joka saadaan lisäämällä vaahdotusaineiden sideainekomponentteihin. Tulos on melko voimakas massa, joka sisältää suuren määrän ilmaa, mikä on vähentänyt materiaalin ominaispainoa.

Vesi ja käytetyt lisäaineet

Vesi mahdollistaa kaikkien ainesosien sekoittamisen homogeeniseen seokseen. Ei ole erityisiä vaatimuksia sille, tärkeintä on, että se olisi ilman tarpeetonta sulkeumia.

Mutta on syytä puhua erityisistä lisäaineista:

 • Pehmittimet - lisää betoniseoksen juoksevuutta (liikkuvuutta). Tämän ansiosta betoni täyttää kaikki aukot matalaprofiilissa, mikä parantaa säätiön laatua. On syytä huomata, että betonisaatiotekniikka ilman pehmitintä vaatii pakollista tiivistymistä (mieluiten käyttäen erityistä värähtelevää työkalua). Pehmitetyistä seoksista tämä vaatimus on epäkriteä.
 • Lisäaineita, jotka estävät seoksen jäätymisen jähmettymisjakson aikana (paleltumaton), käytetään työskennellessä negatiivisissa lämpötiloissa.
 • Muita koostumuksia käytetään kosteuden absorption vähentämiseksi, esimerkiksi tavalliselle nestemäiselle lasille. Tällaisia ​​alustoja käytetään alueilla, joilla on korkea pohjavesi tai hydraulirakenteiden (altaat, kaivot) rakentaminen.

Betonin aste ja seoksen koostumus

Betoniluokan digitaalinen merkintä osoittaa sen sääntelykuorman määrän, jota se kykenee kestämään. Siksi konkreettista sekoitusta M200 voidaan käyttää 200 kgf / m²: n ponnisteluilla. cm, joten tuotemerkin valinnan tulee perustua tulevan rakentamisen materiaaliin (painoon).

Betonin konkreettinen resepti riippuu ensisijaisesti käytetystä sementtimerkistä. Joten sementin M300 M500 seoksen valmistamiseksi on noudatettava seuraavia tilavuusmääriä - 1 / 2,5 / 4,5 (sementti, hiekka, sora). Et saa sekoittaa tilavuus- ja painoosuuksia. Tiedot erilaisista betonityypeistä löytyvät vastaavasta taulukosta.

Säännöt betoniperustusten kaatamiseksi

Kun itsepurkautuu, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • Muotti on kiinnitettävä ja suljettava tiukasti betonin muodonmuutoksen ja vuodon estämiseksi.
 • Kantokyvyn lujittamiseksi on vahvistettava, pitäen mielessä betonin suojakerroksen perustuksissa (etäisyys seinämän pinnasta vahvikkeeseen). Vahvistustankojen turvallisuuden varmistamiseksi sen on oltava vähintään 30-50 mm.
 • Kun kaadetaan betoniseosta tarvitaan tiivisteen suorittamiseen. Yksinkertaisimmassa tapauksessa tähän käytetään yksinkertaista raudoitusta, mutta on suositeltavaa suorittaa tämä erityisillä täryttimillä.

Oikean betonimerkin valitseminen erilaisten rakennusten perustusten täyttämiseksi vaatii monien tekijöiden huolellista analysointia, joten kaikki suunnittelutyöt on luotettava asiantuntijalle. Kaikki virhe säätiön laskemisessa voi johtaa korjaamattomiin seurauksiin, muista tämä.

Mitkä ovat betonin osat? Komponenttien suhde

Betoni on tärkeä osa melkein mitä tahansa työtä. Rakennustyömaalla oletetaan betonointivaihe. Tämä voi olla esimerkiksi perustus, lattiat, seinät, lattia, sokea alue. Laajamittaisen rakentamisen tarpeet täyttävät tehtaiden tuottamat kaupalliset betonit. Yksittäiset kehittäjät ja yksityisten talojen omistajat haluavat itse valmistautua ratkaisuun, säästämällä rahaa tällä tavoin. Jos teollisuusmenetelmä takaa tuotteiden laadunvalvonnan, yksityisten omistajien on seurattava oikeita mittasuhteita komponenttiväleistä, sekoitusvaiheesta ja seoksen kaatamisesta. Halutun tuloksen aikaansaamiseksi betonoinnissa voidaan noudattaa tarkasti ohjeita ja teknisiä suunnitelmia.

Komponentit ja mittasuhteet

Betoniyhdistelmää valmistetaan aina 4 komponentin perusteella. Tämä on:

Kaikki mittasuhteet on suunnattu sementille. Tässä tapauksessa tärkeä indikaattori on sen brändi. Esimerkiksi joillekin betonityypeille riittää ottaa taipuvainen M400, kun taas muille on tarpeen käyttää M500 tai kuona Portland-sementtiä.

Käytännöllisesti käytetyssä perusnopeudessa C: P: S: U: B = 1: 3: 5: 0,5. Esimerkiksi valmistettaessa seosta, joka perustuu 100 kg: aan sideainetta, sinun on lisättävä 300 kg hiekkaa, 500 kg roskaa ja 50 litraa vettä. Ne, jotka mieluummin vaivaavat betonia omilla käsillään, on helpompi määritellä "kauhojen" komponenttien määrä. Täsmällisyydestä tässä tapauksessa he sanovat vain ehdollisesti. Kahden kauhan hiekkaa, 3 - raunioita ja noin puolet ämpäri vettä otetaan 1 säiliöön.

Voit laskea ainesosat mille tahansa tilavuudelle. Ammattilaiset sanovat, että saadaksesi 1 m³ betoniseosta eri tuotemerkeistä sinun on otettava tarkka määrä sementtiä. Taulukko tulee ulos jäljittämään näitä tietoja. Näin ollen soran, hiekan ja veden määrä määritetään sitten vaaditun asteen suhteiden perusteella.

Betonin koostumuksessa sementti kestää noin 10%. Täyteaineiden osuus on 80-85%. Niitä on kahta tyyppiä: hienojakoinen ja karkea. Täyteaineen rooli on jäykän betonirungon muodostuminen ja luominen, mikä vähentää kutistumista ja estää rakojen halkeamien ja sirujen muodostumisen.

Hieno aggregaatti on hiekkaa. Sen on oltava mahdollisimman puhdasta epäpuhtauksista. Suosituin joki. Epäpuhtauksia voi esiintyä louhoksessa (paikat, savipilvet). Yksityisten kotitalouksien omistajat eivät aina noudata hiekkapuhallusvaatimuksia ja sallivat kontaminoituneen materiaalin täyttämisen sekoituksessa. Lähimmän ravinnon, metsän tai joen rannalla he keräävät hiekkaa kauhoihin ja ilman seulomista, ne lähetetään betoni sekoittimeen. Valmis koostumus sisältää pääsääntöisesti "vieraita kappaleita", kuten ruohosäilykkeitä, kasvien juuria, maaperää.

Karkean kiviaineksen osalta sallitaan useita vaihtoehtoja: murskattu kivi, sora, seulomiset, rikkoutunut tiili, murskatut jäädytetyn betonin palat.

Näiden tyyppien käyttö riippuu työn tyypistä. Karkealle valulle rikkoutuneet palaset betonista, murskatut tiilet sopivat hyvin aggregoiksi. Lopullisen betonitoiminnan suorittaminen, sinun tulee lisätä murskattua kiveä (5-20 mm), soraa ja seuloja.

Yleiskatsaus eri tyyppeihin

1. Kevytbetoni.

M200: n alapuolella olevia merkkejä pidetään kevyinä. Niitä käytetään vain valmistelutöissä. Esimerkiksi alustatyynyä kaadetaan M100: sta, ohuesta kerroksesta sokean alueen tai monoliittisen levyn alle. Kevytbetonia käytetään aktiivisesti tienrakentamisessa. Valmis seos sisältää erittäin pienen määrän sementtiä (167 kg / m 3). Tämä ei riitä sitomaan paikanvaraajaa. Koostumuksen C: P: Y = 1: 4,6: 7 standardimäärät.

Betoniyhdistelmässä M100 on alhainen jäätymisvastus (50 sykliä) ja vesitiiviys (W2). Pienille vaatimuksille asetetaan täyteaineita. Lisäksi "lean" -betoni-lisäaineiden valmistuksessa ei käytetä.

Yksi yleisimmistä tyypeistä. Sen indikaattorit (100 syklit) ja vedenpitävyys mahdollistavat betonin käytön monissa rakennusprosesseissa. Lisäaineet ja pehmittimet parantavat myös materiaalin laadullista koostumusta.

Vankka betoniseos M200 sopii liuskajohtojen säätämiseen yhden ja kahden kerroksen rakennuksissa, kaatopaikkojen, lattian, tasoitusten, lattialaattojen kaatamisen. Teollisuustarkoituksessa tuotemerkkiä käytetään betoniterästen, aidanlevyjen, renkaiden, aidojen valmistukseen.

1 m³: ssä tarvitaan lähes 10 pussia, joiden paino on 25 kg, tarkemmin sanottuna - 241 kg. Betonin komponenttien perusmäärät määritetään seuraavasti: C: P: N = 1: 2.8: 4.8. Ainesosien suhteet lasketaan sementtimerkin M400 perusteella. Kauhojen mittaaminen tämän tarkkuuden saavuttamiseksi on melko vaikeaa.

Se tuotetaan samassa suhteessa kuin M200, mutta lisäaineiden ansiosta sillä on korkeammat arvot pakkasvastuksesta, vedenkestävyydestä ja muovisuudesta. Materiaalin laadullisia indikaattoreita, joilla on sama määrä pääkomponentteja, voidaan parantaa muuttamalla aggregaattityyppiä. Paras vaihtoehto olisi murskattu graniitti.

M250: n soveltamisala on samanlainen kuin M200-merkki:

 • rakennustyöt;
 • perussäätö, grillat;
 • täytä lattialaatat, lattiat.

Toinen suosituin tyyppi M200: n jälkeen. Sitä käytetään luomaan kriittisiä rakenteita, teitä, täyttämään portaat. Kestävien päällystyslautojen valmistuksessa välttämätön. Komponenttien suhde lasketaan 1: 1,2: 2,7. 1 m3: n osalta vaaditaan 320 kg sementtilaatua M400.

Betoniseoksen koostumus 1 m³ betonista määritetään suhteista: C: P: U = 1: 1,5: 3,1 (sementti M400) tai C: P: U = 1: 1,9: 3,6 (sementti M500). Materiaalia käytetään täyttämään ilmatyynylevyt, suurien esineiden rakentaminen, betonituotteiden tuotanto. Kotimaiseen käyttöön ei ole koskaan käytetty.

Betonin koostumus ja osuudet ovat sellaisia ​​- C: P: U = 1: 1,1: 2,5. Soveltuu erikoislujuuslaatikoiden (tuotantotyöpajoja, kellareja, työpajoja, autotallit) sekä säätiöille. Yksittäisen rakenteen (betonitoiminnan) tapauksessa osien oikea suhde on helppo saavuttaa. Kauhojen mittaaminen tarkoittaa, että hiekan ja sementin määrän, joka on vain yksi kymmenesosa (0.1), erotus voidaan ottaa huomioon kaatamalla säiliö "liukumäellä".

Voit tiivistää tietoja betonin koostumuksesta ja taulukon osien suhteesta.

Betonin ainesosat

Nykyään kaupunki- ja yksityisrakentaminen kehittyy erittäin nopeasti. Vuosittain syntetisoidaan ja toteutetaan yhä enemmän uusia rakennus- ja viimeistelymateriaaleja. Mutta kuitenkin, kuten puu, tiili ja betoni ovat suurimmassa kysynnässä. Erityinen paikka on betonin käytössä. Toisin kuin useimmat muut rakennusmateriaalit, sillä on suuri lujuus. Hän löysi laajaa soveltamista rakennusalalla. Useimmissa tapauksissa sitä käytetään rakentamaan perusta suurille rakennuksille, puutarhojen, lattioiden, seinien ja niin edelleen.

Taulukko tavallisten seosten koostumuksista soraa tai murskattua kiveä irto-osissa.

Sen etu on se, että sen ansiosta rakentaminen tulee kestävämmäksi ja kestävämmäksi. Laatu on erittäin tärkeä, varsinkin jos se tehdään käsin.

Se on eri tuotemerkkejä, jokainen brändi soveltuu parhaiten tiettyihin teoksiin. Siten sen laatu voi vaihdella suuresti. Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin betonin tärkeimpiä komponentteja, niiden ominaisuuksia ja vaatimuksia, jotka asetetaan niihin, laadukkaiden raaka-aineiden valinta. Mutta ensin sinun täytyy tutustua siihen, mikä on konkreettista.

määritelmä

Ennen ruoanlaittoa on tärkeää, että jokainen rakentaja tietää, miten tämä rakennusmateriaali on luonteenomaista.

Niinpä betoni on keinotekoinen rakennusmateriaali, joka koostuu neljästä pääkomponentista: hiekka, sementtijauhe, roskat tai sora ja vesi.

Rakenneosien komponenttien välinen suhde betoniseoksessa.

Seokselle on tunnusomaista suuri lujuus ja kovuus. Jos pääluettelosta ei ole vettä, niin kutsutaan asfalttibetonia. Hyvin usein siihen lisätään erilaisia ​​lisäaineita, esimerkiksi vettä hylkivä aine, lujuusliitos tai pehmittimiä. Ne antavat annetulle ratkaisulle hyödylliset ominaisuudet, kuten lisääntynyt puristuslujuus, vedenpitävyys ja niin edelleen.

Betonille tärkein sideaine on sementtijauhe. Veteen sekoitettuna saadaan kovakalvamateriaalia. Mutta on mahdotonta päästä näiden kahden komponentin kanssa konkreettiseksi, koska se rikkoo nopeasti ja halkeamat tulevat näkyviin. Tämän estämiseksi käytetään pieniä ja karkeita aggregaatteja - hiekkaa ja murskattua kiveä. Joissakin tapauksissa soran sijasta käytetään hiekkaa. Betoni on tunnettu muinaisista ajoista lähtien, se mainittiin noin 6000 vuotta sitten. Jotta saat laadukkaan seoksen, sinun on otettava tietty määrä vettä, joka määrittää veden ja sementin suhteen. Vahvuus riippuu suoraan siitä.

Päätyypit

Taulukko betonin koostumuksesta.

Rakenteesta ja käyttötarkoituksesta riippuen on olemassa useita erilaisia ​​betonityyppejä: teräsbetoni, asfalttibetoni, hienorakeinen pohja, vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni, tienpinnat, lujat, nopeat kovettumat, kipsit, koristeelliset, hydrauliset, haponkestävät, lämmönkestävät, kevyet, suuret huokoset. On myös useita merkkejä. Suosituimmat tuotemerkit ovat 100, 150, 200, 250, 300, 350 ja 400. M350-tuotemerkit ovat eniten kysyttyjä. Merkki määrittää sen puristuslujuuden. Näin ollen sitä korkeampi, parempi laatu seos.

Valmistaaksesi tietyn tuotemerkin betonin, tarvitset sen osat, eli sementti, hiekka, sora ja vesi, tarkka suhde. Erityisen tärkeää on itse sementin merkki. Esimerkiksi luokkaan 300 kuuluvan betonin valmistamiseen 400 asteen sementin läsnä ollessa suhde olisi 1: 1, 9: 3, 7. Jos sementtiarvo 500 on, se on 1: 2, 4: 4, 3. m350: erilainen.

Hiekkalaatuvaatimukset

Taulukko betonin voimakkuuden suhteesta.

Ruoan resepti sisältää tarvittavien raaka-aineiden hankinnan. Se riippuu tuloksena olevan betonin laadusta. Ensinnäkin, resepti ei voi tehdä ilman hiekkaa. Hiekka on tärkeä sidosaine. Tärkeintä jokaisen rakennuttajan on tietää, ettei hänen pitäisi sisältää paljon savipartikkeleita. Hiekka voi ottaa mitä tahansa. Savi myötävaikuttaa rakenteen asteittaiseen tuhoamiseen, halkeamien ja huokosten esiintymiseen. Tällaisen hiekan erottaminen on melko yksinkertaista, useimmiten sillä on keltainen sävy. Yksinkertainen hiekka on harmaa.

Merkittävää roolia ja sen johdonmukaisuutta. Älä käytä märkähiekkaa, sillä muuten vesi-sementti-suhde voi lisääntyä ja seos on nestemäinen. Ennen sekoittimen lisäämistä se on kuivattava ja puhdistettava mekaanisista epäpuhtauksista. On tärkeää, että seoksen hiekan päätoiminto - antaen sille rakenteellisen kehyksen, joka myöhemmin vähentää vähentää kutistumista johtuen lisääntyneestä lujuudesta ja joustavuudesta.

Sementtivaatimukset

Komponenttien taulukko ja niiden mittasuhteet erilaisissa betonisekoitemerkkeissä.

Resepti sisältää komponentin, kuten sementin. Se on jauhemaali, mineraali sideaine, joka kykenee kovettumaan kosketuksessa veden kanssa vesipitoisessa tai ilmassa. Hydraulisia sideaineita ovat: portlan-sementti, uusi sementti, hydraulinen kalkki ja sulfoaluminaattisementti. Portland-sementtiä käytetään yleisimmin rakentamisessa. Sen koostumuksessa on kalkkikivi-, savi- ja rauta-lisäaineita. Suuri merkitys on tällainen sementin merkki sen veden vaatimuksesta. Nestemäistä sisältöä säätelee GOST R "Cements".

Sen lisäksi, että sementtivaatimukset asetetaan veteen. Valmistukseen on suositeltavaa ottaa vesijohtovesi tai vesi kaivosta. Se ei saisi sisältää mekaanisia epäpuhtauksia. Usein vesi on lämmitettävä erityisesti, jos työtä tehdään alhaisissa lämpötiloissa. Hiekka tässä tapauksessa kerätään etukäteen ja lämmitetään. Ei tarvitse ottaa liian paljon vettä ruoanlaittoon. On tärkeää tarkkailla vettä ja sementtiosuhdetta, normaalissa on 0,3 - 0,5. Suurella määrällä vettä seos voi osoittautua nestemäiseksi, mikä heikentää materiaalin ominaisuuksia.

Karkea jyväkomponentti

Resepti sisältää välttämättä raaka-aineen tai soran hankinnan. Monet rakentajat sekoittivat betonia sementtilaastilla. Nämä ovat 2 eri rakennusmateriaalia. Heidän eronsa on se, että sementtilaastissa ei ole hiekkaa eikä soraa, mikä tekee siitä sileämmän ja sileämmän kaatamisen aikana. Murskattu kivi on rakeinen, rakeinen materiaali, joka saadaan murskaamalla kiviä. Hiukkasten koot ovat yli 5 mm. Se voi olla erilainen fraktio. Rikkomisen tärkeä ominaisuus on sen jäätymisvastus. Tällä perusteella sillä on useita luokkia, joita merkitään kirjaimella F. Jäätymisvastus osoittaa mahdollisten jäädytyksen ja sulatuksen määrän (syklit). Rakennustyössä on suositeltavaa käyttää luokan, joka ei ole pienempi kuin F 300.

Rikkomisen tärkeä ominaisuus on sen tasaisuus. Kuutio muoto on optimaalinen rakentamiseen, koska se on hyvin kaatunut. Tämä materiaali saattaa lisätä radioaktiivisuutta, minkä vuoksi sen radioaktiivisuuden taso tarkistetaan aina ennen käyttöönottoa. Graniittikiveä suositellaan betonin tuotannolle, koska se on kestävämpi. Soraa käytetään usein. On suositeltavaa ottaa kalkkikiveä betoniin, joka on korkeampi kuin m350. Esimerkiksi teiden rakentamisessa saa käyttää vain murskattua graniittia. Murskattu kivi ennen puhdistusta on puhdistettava pölystä ja synteettisistä aineista.

Erityisliitteet

Betonin koostumuksen laskentataulukko.

Seoksille tarkoitetut lisäaineet ovat nykyään melko välttämättömiä. Niiden avulla voidaan parantaa seoksen alkuperäisiä ominaisuuksia, lisätä sen lujuutta, tehdä konkreettista enemmän muovia. Ratkaisuun voidaan lisätä erikoistuneita lisäaineita sekä tehtaan tuotantoon että vaivaamisen aikana omiin käsiisi. Seoksen valmistuksessa on monia aineita. Ne säästävät materiaalin määrää. Jauheet - sementtisäiliöt on jaettu erilliseen ryhmään. Nämä ovat mineraalisia aineita, jotka lisäävät seoksen rypistymistä, lujuutta ja kosteuden läpäisemättömyyttä.

Toinen ryhmä koostuu ns. Amorfisesta piidioksidista. Ne ovat pieniä, pallomaisia ​​hiukkasia, jotka, kun niitä käytetään, edistävät kaikkien liuoksen kaikkien osien parempaa sekoittumista, lisäävät betonin työstettävyyttä ja helpottavat sen pumppaamista, mikä on erittäin tärkeää pumppujen käytössä. Lisäaineita on laajentamassa. Ne valmistetaan useimmissa tapauksissa Portlandin sementteissä. Ne ovat mineraalipohjaisia. Näihin kuuluvat aluminaatit, kalsiumsulfaatit, kalsium- ja magnesiumoksidit. Vahvistusaineina on suositeltavaa käyttää polypropeenikuituja, metallisiruja. Ne otetaan käyttöön vaiheessa, jossa seosta valmistetaan sen mekaaniseksi vahvistamiseksi.

Kemiallisista orgaanisista lisäaineista käytetään selluloosajohdannaisia ​​- pinta-aktiivisia yhdisteitä. Tämä ryhmä sisältää superplasticisereita. Johtuen siitä, että ne vähentävät veden kulutusta, muutetaan betonin reologisia parametreja, sen kiteinen rakenne muuttuu myöhemmin. Osa näistä sisältää aineita, kuten polykarboksylaatteja.

Päätelmät ja suositukset

Taulukko betonin ainesosista.

Toisin kuin sementtilaasti, betoni on nelikomponenttinen seos, johon kuuluvat sementti, hiekka, sora tai sora ja vesi. Tässä arvokkaassa materiaalissa on useita lajikkeita: teräsbetoni, vaahtobetoni, hieno ja karkea ja muut. Se on luokiteltu tuotemerkin perusteella, tämä ominaisuus on sen puristusvoima. Siten mitä korkeampi betonin laatu, sitä parempi ja vahvempi se on. Saadakseen sen on suositeltavaa tietää käytetty sementtimerkki. Pääkomponenttien suhde riippuu näistä kahdesta indikaattorista.

Perusmateriaalien lisäksi koostumukseen lisätään usein erilaisia ​​lisäaineita sekä pesuaineliuoksia. Jälkimmäisen tilavuuden tulisi olla noin 1 rkl. Ne edistävät seoksen plastisuutta, mikä parantaa sen ominaisuuksia. Lisäravinteet voivat olla luonnollisia tai keinotekoisia. Merkittävimmät ovat seuraavat lisäaineiden ryhmät: pehmittimet, vettä hylkivä aineet ja lujuusliittimet.

Liuos valmistettaessa tällainen indikaattori vesi-sementti-suhteena on erittäin tärkeä, sen tulisi olla normaalin alueen sisällä. Menestys korkealaatuisen betonin saannista riippuu alkuperäisten raaka-aineiden ominaisuuksista. Ei ole suositeltavaa käyttää märkää, puhdistamatonta ja savipitoista hiekkaa, vesi otetaan vesihanasta, roskia puhdistetaan pölystä ja synteettisistä aineista.

Betonin valmistelu: materiaalien, mittasuhteiden ja koostumuksen laskemista koskevat vaatimukset

Betoni on rakennusmateriaali, joka koostuu sideaineesta, hiekasta ja täyteaineista, joka muuttuu kiviin kiinteytymisen seurauksena. Mitään nykyaikaista rakentamista ei voi tehdä ilman konkreettisia, olipa kyseessä pilvenpiirtäjien rakentaminen tai puutarhatien luominen. Ominaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta betoni on jo pitkään käyttänyt ihmistä saadakseen tarvittavan muodon ja lujuuden. Kuitenkin on yksi vivahde: ​​vain oikein tehty betoni täyttää kaikki vaatimukset. Miten tehdä konkreettisia, mikä ei ole vain vahva, vaan myös kestävä? Päästäksemme tämän ongelman ydin ja selvitä kaikki yksityiskohdat oikean betoniyhdistelmän tekemisestä.

Tärkein ainesosa on sementti.

Mikä tahansa brändisementin betoni on välttämättä sitova aine. Sementtiä on monenlaisia, kuten Portland-sementtiä, kuonaa Portland-sementtiä, nopeasti kovettuvia sementtejä ja muita. Ne kaikki eroavat sekä sideaineen laadusta että lopputuotteen käyttöolosuhteista. Portland-sementtiä käytetään yleisimmin rakentamisessa. Kaikki rakentamiseen käytettävät sementit on jaettu tuotemerkkeihin, jotka osoittavat lopullisen kuormituksen lopputuotteessa megapaskeina. Kotimaassa lisätään kirjain D ja epäpuhtauksien prosenttiosuutta kuvaava luku. Esimerkiksi Portland-sementti M400-D20 on materiaali, jonka lopputuote kestää 400 MPa: n kuormitusta ja sisältää jopa 20% epäpuhtauksia.

Sementin tuotemerkkejä koskevat tiedot tietyn betonibrändin saamiseksi tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa:


Korkealaatuisen betonin valmistuksessa 300 tai enemmän taloudellisista syistä on tarpeen käyttää sementtimerkkiä, joka on 2- 2,5 kertaa suurempi kuin betonin merkki.

Kotitalouksien rakentamisessa käytetään usein Portland-tuotemerkkiä 400 - sen voima riittää tähän tarkoitukseen. Teollisessa rakentamisessa käytetään 500 asteen sementtiä useammin ja raskaita kuormia odotettaessa käytetään korkealaatuisia erikoisementtejä. Jotta betoniosuudet laskettaisiin oikein, on tärkeää saada tarkat tiedot sementin brändistä ja laadusta, josta aiot rakentaa.

Toinen tärkeä näkökohta on tuoreus - sementti on säilyvyys ja lopulta menettävät sen ominaisuudet. Tuore sementti - irtoava pöly, ilman palkoja ja tiivisteitä. Jos huomaat, että sementtimassassa on tiheitä paloja, sementtiä ei pitäisi käyttää töissä - se on absorboinut kosteutta ja on jo menettänyt sitovia ominaisuuksiaan.

Hiekka - mikä on ja mitä tarvitaan

Hiekka voi myös olla erilainen. Ja lopputulos riippuu suoraan tämän komponentin laadusta.

Hiekan granulometrinen koostumus jaetaan seuraavasti:

Ohut (alle 1,2 mm).

Erittäin pieni (1,2 - 1,6 mm).

Pieni (1,6 - 2,0 mm).

Keskipitkä (1,9 - 2,5 mm).

Suuri (2,5 - 3,5 mm).

Betonin valmistuksessa käytetään kaikentyyppisiä hiekkoja, mutta jos hiekassa on paljon pölyä tai savea hiukkasia, se voi merkittävästi heikentää seoksen ominaisuuksia. Tämä pätee erityisesti hienojakoiseen hiekkaan, joka sisältää huomattavan osan pölystä koostumuksessa, se on vähän käyttökelpoinen betonin valmistuksessa ja käytetään viimeisenä keinona.

Kuinka valmistautua hyvälaatuiseen betoniin ja samalla olla menettämättä rahaa hiekalla? Kaikki on yksinkertaista - käytä meri- tai jokihiekkaa - nämä ovat puhtaimpia rakennusmateriaalityyppejä, joissa ei ole pölyhiukkasia tai saviä. On huolehdittava siitä, että hiekka on puhdas ja vapaa orgaanisesta saastumisesta. Urahiekka voi olla hyvin likainen - sitä ei useinkaan käytetä rakentamisessa ilman ennakkovalmistusta, mukaan lukien pesu ja kunnossapito. Se voi myös sisältää runsaasti orgaanisia roskia - juuret, lehdet, oksat ja puun kuori. Jos tällaiset epäpuhtaudet tulevat betoniin, paksuus voi esiintyä paksuudessa, minkä seurauksena vahvuus kärsii.

Toinen tärkeä parametri, joka on otettava huomioon, on hiekan kosteus. Jopa kuiva ulkonäön materiaali voi sisältää jopa 2% vettä ja märkä - kaikki 10%. Tämä voi häiritä betonin osuutta ja aiheuttaa voimakkuuden vähenemistä tulevaisuudessa.

Haudat ja sora ovat suosituimpia betonin aggregaatteja.

Kaikkien betonityyppien päätyyppi on murskattu kivi tai sora - murskattu kivi. Yleisimmin käytetty murskattu kivi. Se jaetaan myös fraktioihin, ja siinä on karkea, epätasainen pinta. Betonin koostumuksen valinnassa on huomattava, että meri- ja jokivartta eivät voi korvata rauniot, sillä sileä, vesipohjainen pinta vaikuttaa merkittävästi kiven tarttumiseen seoksen muihin osiin.

Murskattu kivi jaetaan seuraaviin jakeisiin:

Erittäin pieni - 3 - 10 mm.

Pieni - 10 - 20 mm.

Keskimäärin on 20 - 40 mm.

Suuri - 40 - 70 mm.

Jotta betonisi kestäisi useita vuosia eikä romahtaisi, on syytä muistaa, että kivien enimmäiskoko ei saa olla yli 1/3 tulevan tuotteen vähimmäispaksuudesta.

Ne myös ottavat huomioon tällaisen indikaattorin kuin täyteaineen löysyyden - tyhjän tilan välisen tilan rauniot kivien välillä. Se on helppo laskea - ottaa tunnetun tilavuuden omaava ämpäri, täytä se raakaa reunaan ja kaataa vettä mittasäiliöön. Tietäen kuinka paljon nestettä on tullut, voimme laskea tyhjyyden. Esimerkiksi, jos 10-litrainen kaivosräjähdys saatiin 4 litraan vettä, tämän soran tyhjyys on 40%. Täyteaineen vähemmän juoksevuus, vähemmän hiekan kulutusta ja tärkeämpää sementtiä.

Paikkojen täyttämisen maksimoimiseksi tulisi käyttää erilaisia ​​sorafraktioita: pieni, keskikokoinen, suuri. On pidettävä mielessä, että sakkojen on oltava vähintään yksi kolmasosa kokonaisromusta.

Murskattu graniitti ja sora lisäksi betonin tarkoituksesta riippuen käytä savea, masuunikuonaa sekä muita keinotekoisia täyteaineita. Kevyille betonilaatuisille puupinnoille ja murskatuille polystyreeni-vaahtoille. Ultrakevytbetoni - kaasut ja ilma. Valo- ja ultrakevytbetonin luominen liittyy kuitenkin tiettyihin vaikeuksiin, ja on epätodennäköistä, että tällainen tuote voidaan tuottaa asianmukaisesti teollisuuspajan ulkopuolella.

Tiheyden mukaan kaikki betonin aggregaatit jaetaan huokoisiin (3) ja tiheisiin (> 2000 kg / m 3). Älä myöskään unohda, että luonnollisilla täyteaineilla on pieni taustasäteily, joka on luontainen kaikissa graniittikiveissä. Tämä ei luonnollisestikaan ole säteilyvahinkojen lähde, mutta silti kannattaa muistaa luonnonkiven tämän ominaisuuden betonina täyteaineena.

Vesi - vaatimukset betonin valmistamiseksi

Vesi ei ole yhtä tärkeä kuin sementti tai hiekka. Voit periaatteessa ottaa yhden yksinkertaisen totuuden - juomaan sopiva vesi soveltuu myös betonin sekoittamiseen. Missään tapauksessa ei saa käyttää vettä tuntemattomasta lähteestä, jätevedestä tuotannon jälkeen, suolla ja muulla vedellä, jossa laatu ei ole varma. Veden kemiallinen koostumus ja muut indikaattorit voivat vaikuttaa suuresti valmiin betonin lujuusominaisuuksiin.

Taulukko 1. Veden kulutus (l / m 3) eri täyteaineilla:

MirMonolita

Tämän sivun sisältö:

Lisäksi luetaan:

Komponentit betonin ja laastin valmistukseen

Valmiiksi sekoitettu betoni (valmiin betonin) - neljän pääkomponentin liikkuva kalusto, joka vaalitaan tietyssä osassa: sementti, murskattu kivi, hiekka ja vesi. Samankaltaista seosta, mutta ilman raunioitusta, kutsutaan sementtilaastaksi tai peskobetoniksi, vaikka peskobetonissa käytetään suuremman fraktion hiekkaa (karkeuden moduuli).

Sementti on sideaine, jonka pohjalta sekä betonia että laastia vaivataan. Se on harmaa kaustinen jauhe, joka sisältää kalkkikiveä, joka kiteytyy ja kestää kostutetusti.

Ballast on hiekan ja soran seos, jota käytetään betonin sekoittamiseen. Se sopii parhaiten tähän seokseen, joka on 3: 1 (kolme osaa kiveä tai pieniä soraa yhdeltä osalta jokien hiekkaa). Tätä yhdistettä kutsutaan myös "kokonaiseokseksi".

Rakennushiekka on 0,10 - 5 mm: n suuruisten jyvien löysä seos. Riippuen syntyperästä, hiekka voi olla alluvial, deluvial, meri, järvi, eolian. Vesistöjen ja vesistöjen toiminnasta johtuva hiekka on pyöristynyt ja pyöristynyt muoto. Se on pyöreitä hiukkasia, jotka helpottavat tiilien tai betonilaattojen kuljettamista laastiin ja säätävät ne haluttuun tasoon. Tämä hiekka sisältää myös pienen saviainetta, joka kostutetusti tekee liuoksesta viskoosin ja tiheämmän.

Murskattu kivi on irtotavaraa, jonka jyvät, joiden hiukkaskoko on yli 5 mm, saatu murskaamalla kiviä, soraa ja lohkareita.

Sementti ja vesi ovat betonin keskeisiä komponentteja. Niille annetaan päätoiminto - sitoa kaikki komponentit yhdeksi monoliittirakenteeksi. Näiden kahden komponentin oikean osuuden (vesi-sementtisuhde) noudattaminen on betonin tuotannon tärkein tehtävä. Kyse ei ole pelkästään betoniin syötetyn veden ja sementin määrästä. Kaikki on yksinkertaista. On tärkeää ottaa huomioon kaikki vivahteet: roskan ja hiekan kosteus, kosteuden imeytyminen jne. jne.

Kiillotustarvikkeita tarvitaan kivi- ja tiilipalveluissa, rappaus- ja uunin töissä. Se toimii pohjana betonin tuotannossa. Ratkaisut valmistetaan yhdestä tai kahdesta sitovasta aineesta sekä yhdestä aggregaatista tai niiden seoksesta. Sideaine voi olla savi, kalkki, sementti, kipsi. Kiviaineet - hiekka, hieno kuona, hieno hohkakivi, sahanpuru, jne.

Hyödyllisiä vinkkejä laastareiden ja betoniseosten valmistukseen

1. Komponentit betonin valmistamiseksi mitataan tilavuusosina, esimerkiksi 1: 6, jolloin pienin kuvio ilmaisee sementin jakeiden lukumäärän.

2. Sementtiä tulisi käyttää sellaisella brändillä, joka ylittäisi määritellyn betoniluokan 2-3 kertaa (Portland-sementtiä kahdesti, muiden sementtien osalta - 3 kertaa). Esimerkiksi luokan M150 betonille on käytettävä tuotemerkkiä 400. Sementti ylimäärin johtaa betonin ylitykseen ja puute vähentää tiheyttä.

3. Betonin massakeskiön valmistuksessa vähenee huomattavasti tilavuutta. Yhdestä kuutusta kuiva lakaisu on 0,59-0,71 m3 betonia. Siksi yhden betonikupin valmistuksessa on käytettävä paljon kuivia materiaaleja. Esimerkiksi yhtä betonirakennetta varten tarvitaan 0,445 m3 hiekkaa ja 0,87 m3 soraa, 0,193 m3 sementtiä (250 kg), 178 litraa vettä. toiselle - 0,395 m3 hiekkaa, 0,88 m3 soraa, 0,198 m3 sementtiä (260 kg), 185 litraa vettä jne.

4. Murskakiven lujuus (luokka) on noin kaksi kertaa suurempi kuin lasketun betonipitoisuuden. Tämä johtuu siitä, että betonin suunnittelu (28 päivittäinen) on aina huomattavasti pienempi kuin sen todellinen voima, jonka se nousee kuudessa kuukaudessa tai vuodessa. Murskakivellä ei ole kykyä lisätä voimakkuutta ajan myötä. Täällä ne tasoitetaan. Joka tapauksessa tämä tehdään turvamarginaalin muodossa, jota suunnittelua koskevat vaatimukset eivät määrittele.

5. Kun sekoitat, mittaa sementti ja hiekka mittakauhalla, älä aseta niitä lapioille. Käytön aikana on jatkuvasti sekoitettava kaikki uudet ja uudet osat betonista ja laastista, joten sinun on varmistettava, että koko seos on yhtä voimakas ja kuivauksen jälkeen tulee tasaiseksi, samanväriseksi.

6. Jos teet betonia säätöön (sekoitus sementtiä ja painolastia 1: 5), se on nopeampaa ja helpompaa sekoittua betonisekoittimella. Tätä varten mekaanisessa betonisekoittimessa on tarpeen kaataa vettä ja sen jälkeen sementtiä vaahdotetaan nestemäisen saven tilaan. Näin varmistetaan, että kaikki betonisekoittimeen myöhemmin asetetut liitäntälaatat peitetään märällä sementillä. Lisää tarvittaessa lisää vettä. Sekoita vielä vähintään kaksi minuuttia homogeenisen seoksen saamiseksi. Rakennusbetoni betonille, joka on sekoitettu sementtiä ja rakennushiekkaa suhteessa 1: 5, jos istutus menee maanpinnan yläpuolelle ja suhteessa 1: 3, jos se menee maanpinnan alapuolelle. Lisää vettä, kunnes liuos tulee muoviksi, mutta ei liian likainen.

Kun käsi vaivautuu, sinun on mitattava painolastin viisi dimensiota ja kaada se puupalettiin. Kaada yksi sementtikauha painolastissa ja sekoita piikkiin, kunnes homogeeninen harmaa massa. Sitten sinun on tehtävä masennus seoksen yläosasta, kaada vettä siihen ja sekoita suppilon reunoihin. Lisää vettä asteittain kostuttamalla seosta.

7. Seoksen sekoittamisen jälkeen (manuaalinen tai mekaaninen) on tehtävä tarkistus. Jätä seos muutaman minuutin ajan, jotta pienet ilmakuplat saadaan. Sitten laita liuos lapioon, ravista ja käännä se. Jos se laskee, se tarkoittaa, että sinun on lisättävä joko vähän vettä tai vähän kuivaa seosta. Vaahtoa voidaan lisätä laastiin niin, että tiilen saumat ovat kirkkaita ja vastakkaisia. Pehmittimiä käytetään myös kyllästämään liuos ilmakuplat, mikä tekee siitä enemmän muovia ja mukava käyttää. Pehmittimet kaadetaan sementtiin ennen kuin liuosta sekoitetaan tai lisätään siihen sekoittumisen jälkeen nesteenä.

Komponenttien painosuhde betonimassan valmistukseen voi olla esimerkiksi seuraava: sementti -1 osa, murskattu kivi 4 osaa, hiekka - 2 osaa, vesi - 1/2 osaa tai sementtiä - 330 kg, murskattu kivi - 1250 kg, hiekka - 600 kg, vesi - 180 litraa. Nämä luvut ovat hyvin likimääräisiä ja tosiasiassa riippuvat monista tekijöistä, kuten vaadittavasta betonin laadusta, sementtilajista, raunioista ja hiekasta, pehmittimien käytöstä muille lisäaineille jne. jne. Esimerkiksi: kun käytetään sementtiä m-400, betonilla, jolla on sellainen koostumus, merkitään merkki m-250; sementin m-500 kanssa, betonin laatu on m-350 (luvut ovat ehdollisia). Betonituotannolla betonituotannossa ei tarkastella kymmentä parametria ja ominaisuuksia.

8. Betoni on valmistettava muovista, toisin sanoen kohtuullisen paksu ja samanaikaisesti kohtalaisen nestemäinen, mikä vaatii vähäistä tiivistymistä. Kuitenkin kaikki betoniseokset, kun ne täyttävät muotin, on tiivistettävä. On mahdollista valmistaa kovaa betonia (kuten märkä maa), mutta kun se asetetaan, tarvitaan riittävän vahva tiivistys. Myös valmistettua betonia (neste) valmistetaan, mikä on helpompaa munimisessa, mutta vähemmän kestävä. Mitä paksumpi betoni on, sitä enemmän se tiivistyy, sitä suurempi sen vahvuus ja päinvastoin. 1 m3 betonin valmistukseen tarvitaan keskimäärin 160-180 litraa vettä.

Laastin reseptit

Liuosten vahvuus määräytyy brändin, ts. kyky kestää tietyn kuorman. On olemassa ohuita, normaaleja ja rasvaisia ​​ratkaisuja. Runsaassa täyteaineessa ei ole helppoa käyttää eikä sillä ole hyvää voimaa. Normaali runsaasti liuos sisältää sideainetta ja täyteainetta. Rasvaisessa ylimääräisessä sideaineessa, joten se murtuu. Rasvapitoisuus määritetään käyttämällä meloa liikkumiseen. Jos ratkaisu ei tartu siihen, vaan vain tahrat - ratkaisu on ohut. Kun liuos varustaa voimakkaasti meloon - ratkaisu on rasvainen.

Savi liuos valmistetaan asettamalla savi säiliöön ja täyttämällä se vedellä. Lisää tarvittava määrä hiekkaa ja sekoita. On parempi kostuttaa savi päivässä pehmenemiseksi.

Sekoita 1 osa savesta 2-4 osaa hiekkaa. Vettä lisätään halutun paksuuden saamiseksi. Ratkaisuja, joiden suhde on 1: 2 tai 1: 4, käytetään vain maanpinnan yläpuolella. Liuoksen lujuuden lisäämiseksi siihen lisätään sementtiä. Jos 100 kg sementtiä lisätään 1 m3: n laastiin, puristuslujuus nousee 8 kgf / cm2: een. Sementtiä voidaan lisätä kuivaksi, mutta on parempi sulkea se vedellä, kunnes se on smetana ja sekoitetaan liuokseen. Sementin laastia on käytettävä 1 - 1,5 tuntia.

Kalkkilaastaria käytetään samaan tarkoitukseen. Valmistettu kalkin taikasta tai hiutaleesta ja hiekasta. Lime tahna sekoitetaan hiekalla, lisäämällä vettä, kunnes sileä. Jauheen välttämiseksi ratkaisu on parempi suodattaa seulan läpi.

1 osa kalkkitestistä kestää 2-5 osaa hiekkaa (riippuen rasvapitoisuudesta). Jos 75-100 kg sementtiä lisätään 1 m3: n laastiin, lujuus nousee 8 kgf / cm2: een (ilman sementtiä - 2 kgf / cm2).

Lime-savi-liuosta käytetään samoihin tarkoituksiin kuin kalkki ja savi.

1 osa kalkkia varten otetaan 0,3-0,4 osaa savea ja 3 - 5 osaa hiekkaa. Lime sekoitetaan ensin saviin, sitten lisätään hiekkaa, laimennetaan sitten vedellä.

Sementti-kalkkilaasti valmistetaan sementistä, kalkkipastaa ja hiekasta. Taikina laimennetaan paksuuteen vedellä ja suodatetaan seulan läpi. Sementti ja hiekka valmistaa kuivan seoksen, sulkevat sen kalkkimaitoon ja sekoitetaan perusteellisesti. Kalkkimaidon lisääminen lisää liuoksen plastisuutta. Sen sijaan, että kalkki liitä, voit käyttää savea, joka otetaan samalla määrällä.

Sementti-kalkin ja sementti-savi-ratkaisujen koostumus ja brändi