Kiinnitysseinien rakenne: yleiskatsaus rakenteiden ja materiaalien tyypistä

Järjestely maata monimutkaisessa maastossa vaatii lujittavien rakenteiden rakentamista. He auttavat rikkoa puutarhan, estää maaperän romahtamisen rakennuksen lähellä ja tulla pihan koristeelliseksi korteeksi. Käyttämällä seinämiä maisemasuunnittelussa voit kääntyä jyrkiksi rinteiksi maisemoituun terassijärjestelmään. Sivusto on jaettu vyöhykkeisiin, joissa on suorat vaiheet vaiheittain. Rakenteen rakentamiseen käytetään erilaisia ​​materiaaleja, mutta jotta he voivat tehdä työstään 100%, on noudatettava täsmällisiä laskelmia ja useita sääntöjä, joista puhumme tänään.

Muiden seinien tyypit ja tarkoitus

Säilytysrakenteet on jaettu kahteen tyyppiin niiden toiminnallisuuden mukaan:

 • koriste-seinät toimivat pihan arkkitehtonisena sisustuksena, joka on osa maisemasuunnittelua. Ne on asennettu tasaiselle tai pienelle puolelle maata;
 • linnoitukset, joita käytetään luontokohteiden terassien parantamisessa. Laitteiden koristeelliset toiminnot kulkevat kulkureitillä. Niiden päätehtävänä on pitää jyrkät rinteet ja lisätä käyttökelpoista aluetta puiden ja kasvien istuttamiseen.

Maankäytön käytännön mukaan seinien pakollista rakentamista vaaditaan yli 8 prosentin rinteessä. Erityisen tärkeä on rakentaminen niemimailla ja säiliöiden lähellä. Ne vahvistavat rinteitä estäen maata liukumasta sateelta ja sulavedeltä.

Tukirakenteiden pääelementit

Koristeelliset ja vahvistavat seinät eroavat toisistaan. Jokaisella on rooli, mutta niillä kaikilla on kolme pääkomponenttia:

 • maanalainen pohja seinälle - säätiö. Hänen mielestään kaikki maaperän paineen vakavuus putoaa;
 • maaperän rakenne - seinän runko. Sisäpinta koskettaa maata suljetun mäen kehän ympärillä. Seinän litteä tai viistot pinta on koristeellinen koriste maisemalle;
 • suojarakenteet - viemäröinti ja kuivatus. Viestintä edistää kosteuden poistamista maaperästä. Niiden läsnäolo on välttämätöntä, koska veden kertyminen seinän sisäpinnan taakse voi tuhota sen.

Rakenteen stabiilisuuteen vaikuttavat tekijät

On parempi luottaa seinän rakentamiseen asiantuntijoille, koska se on monimutkainen suunnittelurakenne. Rakennustyön avulla pystyt itsenäisesti rakentamaan rakenteen, tärkein asia, jota on syytä harkita, ovat sen tärkeimpiä tekijöitä:

 • asennus olisi tehtävä vakaalla pohjalla: hiekkasauma, savi, murskattu kivi ja muu;
 • rakenteellinen vakaus riippuu maaperän jäädyttämisestä, joka ei saa olla korkeintaan 150 cm maasta;
 • pohjaveden vähimmäistilanteen on oltava 1 m: n syvyydessä. Paras veden ilmaisin on 1,5 m;
 • itserakennetun seinän maapinta-ala ei saisi ylittää 1,4 m. Korkeammat rakenteet olisi varustettava ammattilaisilla, koska tarvitaan monimutkaisia ​​laskelmia.

Lisää seinämän joustavuutta

Kiinnitysseinää suunniteltaessa on kiinnitettävä huomiota myös lujuuteen, mutta myös vastustuskyvyn kallistamiseen tai siirtymiseen pysähdyksestä. Näiden indikaattorien saavuttaminen seuraavilla toimilla:

 • seinän sisäpuoli on rakennettu kaltevaksi maapallon pinnalle sen paineen alentamiseksi;
 • Seinämän sisäpinnan epätasaiset reunat vähentävät myös maaperän paineita. Tällaisia ​​reunoja on mahdollista sijoittaa betonissa tai betoniteräsrakenteessa täyttövaiheessa. Tätä varten kummankin betonilla kaadetun kerroksen puinen muotti siirretään 10 cm suhteessa toisiinsa. Kun betoni kovettuu, siihen tehdään pieniä siruja. Muuratut tiili- tai kiviseinät suorittavat ulkonemia;
 • välttämättä varustaa tyhjennys;
 • seinän ulkopuolelle rakennettu konsoli antaa vakauden. Tämä malli on ulkonäöltään muotoiltu;
 • seinämän sivuttaispaineeseen vaikuttaa täyteaineen ominaispaino. Paineen alentaminen auttaa injektioruiskuja zasypnogo eristys polystyreeni vaahto. Ne lisätään maaperään täyttämällä seinän sisäpuoli;
 • vähentää seinien eristyslevyjen sisäpuolelle asennettua painetta. Ne on valmistettu huonekalujen täyteaineesta tai materiaalista maatalouden käyttämistä varten;
 • hyvä tulos antaa purkamisen alustalle. Se on rakennettu seinän keskiosaan sisäpuolelta. Tämä ulkonema käyttää maapallon pystysuoria voimia sen yläpuolella, ohjaa heidät töihin, mikä lisää rakenteen vakautta.

Säilytysseinä, jossa purkauslautanen. 1-seinä, 2-purkausalue

Maanalainen osa - säätiö

Seinämä, jonka korkeus on yli 30 cm, edellyttää säätiön pakollista rakentamista. Mitä korkeampi maaperän pehmeyden ja epävakauden indeksi on, sitä syvemmälle perustus tulisi asettaa. Alustan syvyyden ja maanosan korkeus suhteessa maaperään riippuvat seuraavasti:

 • pohjan syvyys suhteessa seinän maanpinnan korkeuteen kiinteällä maaperällä on 1/4;
 • keskipitkäälle maaperälle - 1/3;
 • indeksi löysällä ja pehmeällä maaperällä on 1/2.

Pohja on täytetty savi- tai sementtilaastilla. Lisäaineina käytettiin murskattua kivia, soraa, betonia.

Viemäröinti ja vedeneristys

Rakenteen elinajan pidentämiseksi sinun on huolehdittava vedeneristämisestä ja veden poistamisesta. Vedeneristys tekee bitumisesta mastista, joka kattaa seinän sisäpuolen. Luotettavuutta varten voit korjata useita kerroksia kateaineita. Seuraavaksi jatketaan vedenpoiston rakentamista. Niitä on kolme:

 • poikittainen kuva koostuu 10 cm: n läpimitalta olevista rei'istä, jotka ovat jäljellä seinämän rakenteessa joka toisen tai kolmannen rivin kohdalla. On myös mahdollista lyödä reiät valmiiseen seinään, minkä jälkeen ne asetetaan putkipaloiksi. Veden kaltevuuden aikana tehdyt reiät virtaavat ulos paikoista;
 • pitkittäisen tyhjennysjärjestelmän rakenne koostuu rei'itetystä putkesta, jonka halkaisija on alle 10-15 cm ja joka on sijoitettu seinän viereen pohjaan. Yläpuolelta putki on kääritty geotekstiilillä. Geotekstiilien läpi kulkeutuva vesi pääsee putkeen reikien läpi ja tyhjennetään tyhjennysreikään;
 • Yhdistetty vedenpoisto koostuu poikittaisesta ja pitkittäisestä näkymästä.

Veden veden tuhoutumisen estämiseksi seinän yläpuolella on rinteessä tai kaltevuussäteen yläpuolella asennettu kaltevuus.

Viestinnän järjestämisen jälkeen ne alkavat täyttää tukiseinän ja kaltevuuden välisen raon. Jälkitäyttö täyttyy kerroksittain, räpyttämällä jokainen niistä. Tiilen, kiven, karkean hiekan ja soran rakennusjätteet sopivat hyvin ensimmäisille kerroksille. Yläkerros peitetään kasviperäisellä maaperällä. Vahvistetun voimaa luotaessa se jätetään ilman kuormaa pari viikkoa. Vain silloin voi alkaa kasvien kasvillisuuden kasvattaminen.

Tiiliseinä

Tiilen seinämä ei ole yksinkertainen rakentamisessa, mutta sitä ei voi kutsua monimutkaiseksi. Muuraus toimii kuin normaalissa rakenteessa, vain pienempi paksuus. Seinän korkeus 50-80 cm leviää puoliksi tiilen. 1 m korkeuden rakentaminen on rakennettu tiiliin. Suuret seinät, joiden korkeus on yli 1 m, antavat 1,5 tiiliä. Tiiliseinän pääsääntö on noudattaa pituuden suhdetta paksuuteen 1/3. Jos seinää ei ole rakennettu koristeellisesta tiilestä, sen etupuoli on koristeltu päällystysmateriaalilla.

Kivimuuri

Kivirakennusten rakentaminen toteutetaan kahdella tavalla:

 • kiven kuivaa asettaminen merkitsee sen sitomista puutarhan maaperään. Tällaisia ​​ompeleita istutetaan koristekasveilla;
 • muurausementtilaasti on kestävämpi.

Luonnonkiviseinä

Paras vaihtoehto pidätysseinäksi on kestävän kiven käyttö: graniitti, basaltti ja muut. Kiven suuri paino edellyttää sen perustamista. Sen leveyden tulisi olla kolme kertaa seinämän leveys. Alhaisissa rakenteissa riittää suuri kiven pohja. Jos rakennus on suuri, pohja on betonoitava.

Kaivanto kaivetaan 10 cm laajemmalle kuin tuleva perusta. Pohja peitetään 30 cm: n kerroksella hiekan ja soran seosta. Kaivantoa kaadetaan betonilla pienen kiven mukana. Sen korkeuden on oltava 15 cm maanpinnan alapuolella. Kun pohja on kovettunut, kiven työntäminen alkaa.

Renkaan tuki

Auton renkaiden seinämä asettaa askeleen suhteessa rinteeseen. Kiinnitä renkaat paalujen avulla ja työnnä niitä päälle. Ensimmäisen rengasrenkaan sisäreunat rinteen puolelta reunustavat paalujen seiniä vasten. Ylempi rengasrivi on vastakkaisella reunalla kiinnitetty letkunkiristimiin paalun runkoon sisähalkaisijan puolelta. Renkaiden väliset rivit asennetaan kokonaan paaluille ja kiinnitetään. Renkaiden sisällä nukahtaa rauniot tai kivi.

Pylväskannatin

Pylvässeinän rakenne on kiinteä rakenne. Materiaali voi olla erilainen: muovi, puu, metalli tai teräsbetoni. Levypatojen sivuseinämät on varustettu etu- ja takaosan lukitusliitoksilla. Ensinnäkin etulokeron etikettipelti ajetaan maahan. Seuraavaksi ajetaan takalukko. Sitten ne on liitetty toisiinsa lukolla, joka on voideltu sideaineella tiheydelle. Lisäksi se estää levyjen paikkojen pituussuuntaisen siirtymisen toistensa suhteen.

Panssaroitu tuki

Kiinteä vaihtoehto kiven ja puun rakentamiseen on panssaroitu maaperän tuki. Rakennuslaite perustuu maaperän maalaamiseen geotekstiilikudoksessa. Tällä hetkellä lujitustuki koostuu kudotuista georgeista, jotka on täytetty maapallolla tai rauniolla. Seinämän siirtymän pienentämiseksi on kiinnitetty lisää metallisia ankkureita. Top rakennuslevylevyt.

Betoniseinä

Monoliittibetoniseinä vaatii muottien asentamista. Ensimmäinen kaivaa kaivannon ja nukahtaa raunioilla. Vahvistinverkko asetetaan päälle ja ne alkavat rakentaa muottien paksuista lankkuista kaivon ympärillä. Seuraavaksi tulee kerros kerrokseltaan betoni kaatamalla. Edellisen kerroksen kiinteyttämisen jälkeen muotti kohoaa täyttämään seuraavan kerroksen. Prosessi toistetaan, kunnes saavutetaan haluttu korkeus.

Puinen seinä

On parempi tehdä puutuki halkoja, joiden halkaisija on 12-18 cm. Puujen pituus riippuu seinän korkeudesta ja 50 cm siitä, mikä menee maahan. Laiterakenne on melko yksinkertainen:

 • 50 cm: n syvennyksessä, pystysuorasta tukkeesta tehdään seinä;
 • toistensa välissä, lokit kiinnitetään lanka- ja kynsien avulla;
 • kaivettu betoni;
 • Maalissa olevien tukkien sisäpuoli käsitellään voiteluaineella tai bitumilla.

Samalla tavoin lokit tekevät aidan - varmuuskopion. Ainoa ero on, että lokien asennus tapahtuu aukon mukaisesti. Sitten aukko, pienempi paksuus lokit ajetaan tiiviisti ja betonoitu kaivantoon.

Kiinnitysseinän tyypin määrittämisessä on otettava huomioon kaikki suunnittelun ja suunnittelun mieltymykset. Rakennuksen valmistumisen jälkeen arkkitehtoninen rakenne koristelee maiseman maisemaa.

Talon rakentaminen

Kaikki omistajat eivät voi ylpeillä täysin litteillä helpotuksilla, joten johtopäätös - paikan päällä olevat pidikkeet ovat ehdottoman välttämättömiä elementtejä, jotka voivat olla paitsi puutarhan hyvän sisustuksen lisäksi myös rakenne, joka jakaa sen vyöhykkeisiin.

Prosessin rakentaminen säilytysseinä omilla kädet ei ole vaikeaa, kun se voi ymmärtää monipuolisimmat fantasiat maisemasuunnittelua. Tässä artikkelissa tarkastelemme kaikkia tärkeitä vivahteita säilytysseinässä omilla käsillä.

Sisällysluettelo

Seinien kiinnikkeet ja toiminnot

Kiinnitysseinien rakenteet voivat poiketa toisistaan, koska kukin toimii toiminnallisesti - vahvistamalla tai koristelemalla, ja kukin on suunniteltu tietynasteisen iskun, mutta seinän "selkäranka" on sama, se koostuu tällaisista peruselementeistä:

 • Foundation - maanalainen osa

Se kestää kaiken maaperän paineen.

Seinän sisäpuoli "koskettaa" maan kanssa ja ympäröi mäkeä alueella. Ulkopuoli (edessä) on auki, se voi olla tasainen tai vino.

 • Viemäröinti - ja viemäröinti - suojaava viestintä

Rakenteen suunnittelussa on välttämätöntä tarjota tapoja valua ylimääräisen veden ja kosteuden, joka kertyy koko ajan sen sisäpinnan taakse.

Kiinnitysseinät yhdistävät samalla useita toimintoja:

 • erinomainen sijaintipaikka;
 • muuntuu ja tulee maiseman koristeellinen ja taiteellinen elementti;
 • suorittamaan ylivoimaista vahvistamista ja suojaustoimintaa;
 • ratkaista ongelma sääntöjenvastaisuuksia sivuston.

Parametrit, jotka vaikuttavat seinämän pysyvyyteen

Kiinnitysseinän on oltava mahdollisimman vakaa, kestettävä korkeapaine, muutoin suuri mahdollisuus rakenteen ja maaperän rikkoutumisen tuhoamiseen. Siksi on tarpeen laskea kaikki sen vahvuutta aiheuttavat tekijät.

Seuraavat fyysiset voimat vaikuttavat seinään:

 • oma painonsa erektiossa;
 • maaperän paine, joka pitää seinän;
 • kitka- ja vetovoimat;
 • ylimääräiset painot, jotka voivat olla sen päälle.

Rakenteeseen vaikuttavat ilmiöt:

 • maaperän turvotus talvella;
 • tuuli (jos seinämän korkeus on yli 2 m);
 • tärinää (jos esimerkiksi lähellä rautatietä);
 • seismiset ilmiöt (alueen mukaan)
 • sadeveden pesu.

Toinen rakenteen stabiilisuuteen vaikuttava tekijä on seinämän paksuus. Se riippuu maaperätyypistä ja rakenteen korkeudesta - mitä pehmeämpi maaperä ja sitä suurempi on tuen korkeus, sitä laajempi suojaava "kilpi" pitäisi olla.

Keskeiset näkökohdat seinäorganisaation säilyttämisessä

Seinät ovat monimutkainen rakennerakenne, joten sen rakenteessa on otettava huomioon useita tekijöitä, jotka vaikuttavat niiden lujuuteen, luotettavuuteen ja kestävyyteen. Tietenkin on parempi antaa asia asiantuntijoille, mutta joilla on tiettyjä taitoja ja tietäen kaikki edellytykset, joilla tuen rakentaminen on mahdollista, on mahdollista rakentaa itsenäisesti rakenne.

 1. Kiinnitysseinien rakentaminen on mahdollista vain vakaa maaperä - murskattu kivi, savi, sora, hiekkasauma jne.
 2. Menestyksekkääseen kehitykseen on tärkeää, että maaperän jäädytys ei ylitä 1,5 metriä maan pinnasta.
 3. Pohjaveden tulee olla alle 1 m ja parempi - 1,5 m maanpinnasta.
 4. Itsejärjestelyssä on syytä muistaa, että kiinnitysseinän yläpuolinen osa ei saa ylittää 1,4 m. Korkeamman tukirakenteen rakentaminen on parempi kääntää ammattilaisille, koska se edellyttää erityisiä laskelmia, joissa otetaan huomioon maaperän paine ja liikkuvuus.

Maanalaiset osatyypit ja laitekannat

Kiinnitysseinä, jossa korkeus on yli 30 cm, täytyy olla vankka perustus.
Yleissääntö säätiön järjestämisessä: pehmeämpi ja epävakaampi maaperä, sitä korkeampi säätiön syvyys.

Suositellut säätökerroksen syvyyden ja tuen korkeuden, riippuen maaperän löysyydestä:

 • Jos maaperä on riittävän tiheä, säiliön syvyyden suhde ja antenniosan korkeus on vastaavasti 1: 4.
 • Jos maa on keskitäytyvää, niin säätiön syvyys on 1/3 tuen korkeudesta.
 • Jos maaperä on löysä ja pehmeä, seinämän perustuksen syvyyden tulisi olla puolet korkeudestaan.

Säätiö voi koostua soraa, murskattua kiveä, betonia, tiivistettyä sementtiä tai raskasta savea.

Viemäröinti, vedenpoisto ja vedenpitävyys - takaseinän luotettavuuden ja kestävyyden takaaminen

Varustettaessa tukia ei riitä tarjoamaan laadukasta perustusta ja asentamaan seinään luotettavasti, ja on erittäin tärkeää suojata rakenne takapuolelta liialta kosteudelta, jolla on tuhoisa vaikutus siihen.

Riippumatta säilytysseinän materiaalista, koosta ja muodoista veden ja kosteuden kertymisen ehkäisemiseksi, joilla on tuhoisa vaikutus rakenteeseen, on ehdottoman tärkeää järjestää vedenpoisto ja vedenpoisto sekä tarvittaessa vedenpitävä kantajan sisäpuoli.

Jätteiden organisointi

Kiinnitysseinän vedenpoisto on jaettu poikittain, pitkittäiseen ja yhdistettyyn.

Vedenpoiston sivusuuntainen järjestely tarkoittaa reikien asentamista kullekin 2 tai kolmannelle muuririville, jonka läpimitta on enintään 10 cm tai putket kallistuksessa niin, että vesi lähtee heti paikasta.

Kun pitkittäinen viemäröinti, jota usein kutsutaan - maan alle, maanpinnan alapuolella olevaan kiinnitysseinämään pohjaan sopii aallotettu keraaminen tai asbestisementtiputki, jonka läpimitta on 10-15 cm ja joka on peitetty geotekstiilimateriaalilla, joka imeyttää vettä ja siirtyy tämän jälkeen pieneen reikään putken läpi ja purkautuu terassin ulkopuolella.

Jotta voitaisiin estää ilmakehän veden pääseminen muurausrakenteeseen, joka nolla-lämpötilassa johtaa tukiseinän tuhoutumiseen, on välttämätöntä aikaansaada visiiri tai kehysyksikkö, jolla on pieni kaltevuus.

Maaperän ja seinän välinen viemärikerros

Sen jälkeen, kun seinä on koottu ja se on ollut käyttämättömänä useita päiviä, on välttämätöntä murtautua kaltevuuden ja seinän välille. Tällöin sopivat parhaiten karkeat jyvät, kuten sora, kivi ja karkea hiekka. Tätä varten käytetään usein pieniä paloja tiilistä ja muista jätemateriaaleista. Huomioon ottamatta sitä, että sora aiheuttaa huomattavaa painetta tukeen, se toimii ylimääräisenä tyhjennyskerroksena.

Viemäröintiseokset ja maaperä kaadetaan kerroksiin, joissa kukin yksittäinen kerros on täynnä. Pidetään suositeltavina ovat karkeat maaperät ja hiekan hiekka.

Lepomateriaalin yläosassa on paras käyttää kasvismaitoa. Kun pidätysseinän viimeinen kerros on tamped alas, on välttämätöntä jättää se tässä tilassa useita viikkoja ilman kuormitusta. Tämän ansiosta vahvistusmateriaali kerää kaikki ominaisuudet. On erittäin tärkeää asettaa päälle aiemmin poistettu maaperän kerros, jossa on tarpeeksi humusta. Kun olet tehnyt kaiken edellä mainitun työn, voit turvallisesti siirtyä terassin järjestelyyn.

Vedeneristys - lisävarmuus ja kestävyys

Puun, tiilen, metallin ja betoniseinien pitämisen käyttöiän parantamiseksi niiden vedeneristys maaperän puolelta on välttämätöntä. Voit tehdä tämän käyttämällä seuraavia materiaaleja: kateaineita tai kattopalkkeja, joita käytetään kahdessa kerroksessa. On mahdollista myös kuivat maaperä pinnoittaa sisäpinta bitumilla tai mastilla.

Kiinnitysseinien valmistukseen käytettävät materiaalit tekevät siitä itse

Ensinnäkin ennen materiaalin valitsemista pidätysseinästä, sen tarkoitus on ymmärrettävä selvästi. Edellä olevassa kuvauksessa jo sanottiin, että pidätysseinä voi olla linnoitus sekä puutarha-juuston koristeellinen osa.

Jos kiinnitysseinä toimii jyrkän kaltevuuden tai maaston vahvistuselementtinä, on parasta käyttää luonnonkiviä tai betonia sen rakentamiseen. Esimerkiksi alue, joka on lähellä rautatietä, on jatkuvasti altis maanvärähtelyille, ja tällaisessa paineessa haavoittuvat materiaalit menettävät hyvin nopeasti ominaisuutensa, mikä puolestaan ​​vaikuttaa suuresti seinän luotettavuuteen.

Siinä vaiheessa, että kiinnitysseinä on asennettu koristamaan elementtiä eikä se altistu fyysiselle rasitukselle, niin materiaalina voi käyttää gabionia, puuta tai tiiliä.

Puiset seinät

Tällaisen pidätysseinän luonteen katsotaan olevan halpa asentaa, mutta asennusprosessi itsessään ei ole niin yksinkertaista ja kestää eniten aikaa. Luodaksesi ja asentelemallesi aluksi tarvitset sileää, laadukasta puuta. Yksinkertaisempi erektiomenetelmä katsotaan tukkien pystysuoraksi paikaksi, joka on tiukasti sovitettu toisiinsa. Halkaisijaltaan halkaisijaltaan 12 - 18 cm: n pölliä pidetään tukevien seinien kannalta optimaalisin. Lokin korkeus riippuu siitä, millaisen tukiseinän korkeus aiot rakentaa. Korkeuden määrittäminen, älä unohda ottaa huomioon sitä, että vähintään 50-60 cm: n pituinen kulutus on pidettävä kiinni kiinnitysseinämän asennuksessa ja kaivaa tämä osa maahan.

Lokit sijaitsevat tarkasti pystysuorassa ja aina toisiinsa nähden. Ylhäältä ne on kääritettävä tiukasti langalla ja estettävä siirtyminen, voit silti yhdistää ne kynsillä. Varmuuden varmistamiseksi tukkien kiinnittämisen jälkeen kaivanto kaadetaan täydellisesti betonilla.

Mutterin puun estäminen, jonka osa on jatkuvasti maassa, on parasta voitele se moottoriöljyllä.

Seuraavaksi menetelmä, "aita", on monimutkaisempi erektiossa, koska siinä pystytyyppiset lokit luodaan tietyin väliajoin. Luodaan erikoisreikiä, jossa ne on asennettu tiukasti toisiinsa, ja lokit ovat pienempiä.

Sen luomiseksi tarvitset laadukkaita ja tasalaatuisia lokeja, koska märkä puu kääntää ponnistelut ja vietetty aika nopeasti pettymykseen. Yleisin on yksinkertaisin vaihtoehto - pystysuunnassa järjestetyt lokit, jotka ovat tiiviisti toisiinsa yhteydessä. Rungon suositeltava halkaisija on sama kuin edellä kuvatulla menetelmällä, mutta osa maahan, joka menee maahan, on hieman pienempi ja on 40-50 cm. Tämä pituus riittää, että ne kestävät tukevasti keväällä ja eivät muutu, kun maapallo yleensä imee kosteutta useissa kertaa enemmän.

Betonin pidike

Tätä muotoilua pidetään kestävimpänä ja kiinteänä. Rakentamisen prosessi alkaa siitä, että sinun täytyy kaivaa kaivantoa, joka kehällä on tarkka seinämän heijastus. Kaivannon syvyys riippuu seinän korkeudesta.

Kaivannon pohjalla asetetaan sora ja raunio, sitten vahvistus, jonka kiinnitämme liitetyllä langalla, ja vasta sitten vedämme muottiin. Levyt, jotka on valmistettu levyistä, joiden paksuus on vähintään 25 mm ja enintään 45 mm. Laattojen tai kynsien avulla kiinnitämme rakennuksen linnoituksen, jotta se ei murene tulevaisuudessa, mikä vääristää betonia. Seoksen paineen alaisena on mahdollista taivuttaa muottien sivuseinämät ja varoittaa niitä, lyömme metallipuita 1,5 metrin välein.

Kaikkien seinäseinän vahvistusosan valmistelutöiden jälkeen kaadetaan betoni tasaisesti. Muutamaa päivää myöhemmin, kun seinämä on muodostettu, muotti voidaan poistaa ja, jos se on epäsäännöllisyyksiä, leikkaa ne kipsiin.

Siirtyminen seuraavaan tasoiseen työhön, jossa materiaali valitsee jokaisen makusi.

Tiilikanta

Seinän seinän tekniikka on sama kuin tavanomaisessa rakentamisessa. Ainoa ero niiden välillä on rakenteen pienempi paksuus. Seinää, joka ei ole korkeampi kuin metrin korkeus, on säädetty puoli-tiilillä, jos se on korkeampi, sitten kokonaisuutena. Tiiliseinämateriaalia käytetään samoin kuin betonille.

Tälle rakenteelle tarvitaan säätiö ja sen perustan syvyys riippuu täysin seinän lopullisesta korkeudesta, maaperän koostumuksesta ja jäädyttämisasteesta. Mitä leveys on, se on pääsääntöisesti enemmän 20-30 cm päässä itse seinämästä.

Seinämän rakentamisprosessissa on erittäin tärkeää noudattaa pituuden ja paksuuden suhdetta (1: 3). Tiiliseinämä on aina ollut erottuva muotoilun takia. Sen asentamista ei voida pitää yhtenä yksinkertaisimmista, mutta se ei myöskään koske monimutkaisia.

Luonnonkivi seinään

Kiviseinän asentaminen vaatii suhteellisesti enemmän materiaalisia ja fyysisiä kustannuksia, mutta se on sen arvoista, koska tällainen tuki näyttää erittäin kauniilta ja esteettiseltä.

Kivestä valmistetun seinämän suuri etu on se, että aiemmin muodostetut keramiikkatasot mahdollistavat kasvien istuttamisen sinne. Luonnonkiviä pidetään houkuttelevimpana materiaalina, josta voit luoda omalla kädellä pidätinseinän. Basalttia, graniittia ja syeniittia pidetään yleisimpiä luonnonkiviä. Voit antaa enemmän antiikin näyttävät kiinnitysseinä, voit käyttää kalkkia tai hiekkakiveä. Kosteutta imevät nopeasti, ne saavat sammalta, jolloin vanhojen vaikutusten syntyminen. Lattian leveys säädetään aina yli 30 cm: n korkeudelle. Jos se ei noudata tätä normia, useimmissa tapauksissa seinämä osoittautui epävakaaksi.

Miten saada säilytysseinä sivustolla omilla käsillään - mestarikurssilla

Teemme 1 metrin korkeudeltaan luonnonkiven pidätysseinä, jossa on pitkittäinen viemäröintijärjestelmä.

Vaihe 1. Sivuston merkitseminen

Aluksi valitaan paikalle tukemme - rinteessä lähellä terassia, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Kiinnitä sitten tukikohdan kulmat ja työnnä vyötä.

Vaihe 2. Kaivannon valmistelu

Leikkaa maaperä merkinnän ääriviivoilla puutarhaviljelyllä ja irrota pieni kerros maapallolla lapioon. Sitten mene suoraan kaivamaan 40 cm syvä kaivantoa.

Vaihe 3. Säätiö

Vedä varovasti tasku ja paina kaivannon pohjaa. Sen jälkeen kaada betonikerros, jonka syvyys on vähintään 30 cm. Betonirakenteen komponenttien mittasuhteet pohjalle: 1 osa betonia, 6 osaa soraa ja hiekkaa.

Jos maaperä on löysällä, ennen betoniseoksen kaatamista on tarpeen rakentaa puinen aita. Betonipanoksen tulee kuivua kokonaan, noin 3 vuorokautta.

Vaihe 4. Kalkkikerros

Sen jälkeen, kun säätö on kokonaan kuivunut, ennen kiven asettamista kalkki, hiekka, vesi ja sementti on levitettävä 2-3 cm: n kalkkiin. 1 osaa kalkin kalkkia varten tarvitaan 3-4 osaa hiekkaa, kun taas jokaisen kiloisen koostumuksen kohdalla tarvitaan 300 ml vettä. Jauheten välttämiseksi vettä on lisättävä vähitellen. Sen jälkeen sementti lisätään suhteeseen: 1 osa sementistä 7 osaan seosta.

Vaihe 5. Kiven asettaminen

Puhdista kivet perusteellisesti lian ulkopuolelle ja kostuta vedellä. Kiviloita ei saa asettaa yhdelle, koska tässä tapauksessa rakenne voi romahtaa pienimmällä ulkoisella vaikutuksella. Yhden parin liitos tulisi sijaita edellisen rivin kiven keskellä. Reunoilla tulisi olla suurempia ja säännöllisiä muotokiviä, pienemmät kivet sopivat keskelle ja yrittävät jokaisen löytää vakaata asentoaan.

Seuraava seinän rivi on asennettu samaan periaatteeseen käyttäen kalkkilaastia. On tärkeää, että seos on vähimmäispaksuus (1-1,5 cm), sillä muuten liian paksut saumat romahtavat nopeammin. Jotta rakentaminen olisi vakaampi ja kestävämpi, on toivottavaa, että sen takareuna tehdään pienellä esijännitetyllä maata pitkin, noin 5-10 astetta.

On syytä muistaa, että ripustettujen seinien rikkinäiset käyrät ovat kestävämpiä ja luotettavampia, koska tällainen seinälinjan pituus on pienempi ja sen vuoksi altistuu pienemmille kuormille ja takaseinän karkea pinta antaa paremman otteen

Vaihe 6. Viemäröinti ja viemäröinti

Jokaisen seinän ja maan välisen tuen välille on täytettävä kerros hiekkaa, jossa on raunioita tai pieniä kiviä, ja paina sitten varovasti. Kun toinen tukirivi on asetettu, on huolehdittava tyhjennysputkesta.

Kiinnitysseinän asentamisen jälkeen irrota ylimääräinen kalkkilaasti vedellä, sienellä ja harjalla.

Seinien kiinnitys maisemasuunnitteluun

Aluksi on huomattava, että jokaisella osalla on omat muodonsa, ulottuvuutensa ja pinnanmuodostuksensa, joten säilytysseinämässä on oltava erityinen lähestymistapa ottaen huomioon omat mieltymykset, maku, talon tyyli, puutarhan ja puutarhatyylit. Esimerkiksi, jos maisemassa on voimakas helpotus, se näyttää hyvältä pystysuorasta asettelusta, joka jakaa sivuston useisiin horisontaalisiin tasoihin. jos

Koska maa-alue on pieni, on parempi rakentaa jopa 60 cm: n korkeita seiniä, ja niissä olevat pensaat kasvavat paremmin. Liian suuret seinät aiheuttavat raskauden tunteen, jos sivustolla on tällaisia ​​rakennuksia, niitä pitäisi "laimentaa" erilaisilla arkkitehtonisilla elementeillä, kuten penkillä, askeleilla, ruuveilla jne.

Kiinnitysseinän materiaalin valinta riippuu myös suoraan suunnittelupäätöksistä. Jos haluat "nostaa" tuen monumentaalisuuden, käytä kohokuvioituja, kuvioituja materiaaleja, asenna suuria graniittikiviä, aseta suuri sauma tai voimakas lokit. Jos päinvastoin haluat tehdä helpotusta hienovaraisemmaksi, huomaamattomammaksi ja tyylikkääksi, tee sitten seinäpeite pienillä kivillä, kipsi.

Säilytysseinä: parhaat mallit, suosituimmat tyypit, modernit materiaalit ja asennusominaisuudet (85 kuvaa)

Paikan päällä olevat helpotukset vaikeuttavat maaperän käyttöä, maan kaatumisongelmat sekä rakennusten ja apuohjelmien aiheuttamat kuivatusvauriot. Asiantunteva lähestymistapa, nämä haitat ovat etu. Kiinnitysseinämien rakentaminen ja rakentaminen mahdollistavat paitsi teknisten ongelmien ratkaisemisen - tasoitetut alustat laajentavat maan viljelymahdollisuuksia, mutta ne tulevat myös perustaksi omien Semiramis-puutarhojen luomiselle alkuperäisen maisemasuunnittelun avulla.

Tukien rakennusmateriaalin valinta riippuu helpotuksen ja muotoilun tyylistä. Runkot ja palkit, betoni, kova kallio, tiilet ja erilaiset rakennuspalikat voidaan käyttää seinien pitämiseen.

Yhteenveto artikkelista:

Suunnittelun ominaisuudet

Säilytysrakenteet on pystytetty maastoon, jonka kaltevuus on yli 8 astetta.

Ensimmäisessä vaiheessa sinun täytyy päättää avustusten muutosten laajuudesta: laskea vaiheiden lukumäärä ja päättää rakennusmateriaaleista.

Lovers voi rakentaa seinät, joiden korkeus on korkeintaan 1-1,5 metriä, ammattilaisen pitää luottaa korkeammat korkeusseinämät seinät. Heidän avustustaan ​​vaaditaan myös, jos pohjavesi maaperässä on alle puolitoista metriä syvyyteen. Myös epästabiilien hiekkasten säilytysrakenteiden rakentaminen on vaikeaa.

Tukiseinän rakenne koostuu kellarista, pystysuorasta osasta ja viemäristä. Säätiön mitat riippuvat seinän painosta ja maaperän laadusta. Mitä kovempaa maaperää, sitä pienempi on säätiön syvyys. Vapailla mailla pohja muuttuu käytännöllisesti katsoen yhtä korkeaksi tukin ulkosivulle.

Seinämän vakauden varmistamiseksi, kollapsin ja vääristymien välttämiseksi, se saa hieman kaltevuutta pengerteen suuntaan. Pitkien tukirakenteiden keskelle rakennetaan erityisiä ulkonemia - purkamisjalustat, jotka käyttävät pystypaineita seinän vakauden lisäämiseksi. Veden suojaamiseksi yläreunasta voidaan asentaa räystäs tai visiiri.

Kivilattiat

Luonnonkiven seinämä on kiinteä runko ja mukava silmäkoriste. Pohjan leveyden tulee olla 2-3 kertaa seinämän leveys, syvyys on noin kolmasosa tuen ulkoisesta osasta.

Laskettaessa kaivon syvyyttä pidätysseinään otetaan huomioon hiekka- ja sora-alustan paksuus. Sen jälkeen, kun pohja on täytetty tyynyllä, betonia kaadetaan sellaiselle tasolle, että ensimmäinen muurauskerros on puolet pinnan alapuolella. Viemäröintiä voidaan tehdä kahdella tavalla. Aseta putki seinän pohjaan tai jätä siihen useita vaakasuoria reikiä.

Sitten voit siirtyä munatuksen päävaiheeseen. Alhaalta ylöspäin suuret kiviä asetetaan ensin, kädensija tehdään betonilla. Voit myös valita kuivan muurausmallin, jossa kivet asetetaan ilman liimamateriaalia. Niiden halkeamat ovat täynnä maaperää, jossa kasvit myöhemmin itävät.

On vältettävä pitkiä pystysuoria saumoja ja ristin muotoisia liitoksia kivien välillä. Vahvuuteen seinälle voidaan antaa pieni (jopa 10 astetta) kaltevuus. Lisätuki on kivien teräviä reunoja, syvennetty sivusuunnassa.

Tällaiset rakenteet näyttävät itsestään viehättäviltä, ​​mutta voit myös käyttää niitä lisäkoristeita asettamalla kasvit rakoihin tai pintaan peittäen koristelamulla.

Betoniseinät

Teräsalueen pinta-alasta ja maaperän ominaisuuksista riippuen betonituotanto voi olla 25 cm - puolen metrin paksu. Kolmannessa korkeudessa seinä kaivaa maahan. Rakennettaessa rakenteita käytetään mittareiden yläpuolella.

Poistoaukkojen kautta on poistettava vesiputkiston lisäksi pinnan lisätiivistys rinteestä, kun se on voideltu erityisellä liuoksella. Kuivaamisen jälkeen betonin ja maan välinen tila on täynnä raunioita ja soraa.

Vaatimaton näköinen betoni avaa laajan mahdollisuuden fantasiaan. Se voidaan kruunata keraamisilla laatoilla, kiveillä koristeltu tai kipsiä peitetty. Betonirakenteiset seinät ovat täydellinen tausta designille, jossa käytetään ampleita kasveja.

Tiiliseinät tontilla

Seinien kiinnittämiseen käytettiin kiinteän tiilen kestäviä lajikkeita. Säätiön mitat lasketaan samalla tavalla kuin kivirakennukset. Korkeus enintään 60 cm, seinämän paksuus on puolet tiiliä - 12 cm. Korkeus on 60-1 metriä - paksuus tiilissä.

Seinien kiinnityskoukut

Gabions alkuperäinen metalliastiat täynnä kivet. Ne ovat puolivalmiita tuotteita seinäasennukseen niitteillä ja kierteillä.

Jokainen kivi voi tulla täyteaineeksi: suuret sisustuskappaleet on sijoitettu ulkopuolelle, häkin sisempi osa voidaan täyttää raunioilla ja sora. Ristikko, kiinnittimet sekä erikoispultit, jotka kiinnitetään maahan, on galvanoitua terästä.

Puiset kiinnitysrakenteet

On helppoa tehdä omia käsiä tukkien tai suurien palkkien kiinnitysseinä, se näyttää erittäin houkuttelevalta, mutta sen haurauden vuoksi vaatii säännöllistä korjausta.

Puu on käsiteltävä vedeneristys- ja sienilääkkeillä. Puolet metsää, joka on maanalainen, voidaan altistua poltettavaksi ja bitumipinnoitteeksi, ulompi koristeosa käsitellään erityisellä kyllästyksellä ja lakalla.

Puutavaran rakentamiseen vedetään ulos kaivanto, jonka pohja peitetään 10 cm: n kuivatuslevyllä. Sitten puut, puolet niiden korkeudesta, asetetaan vallin sisään, kiinnitetään toisiinsa lanka- ja kynsien avulla ja kaadetaan soraa ja raunioitumista varten. Voit käyttää ja horisontaalista muurausta.

Ennen raudoitetun seinän vahvistamista betonilla on tarpeen tehdä kuivatus sijoittamalla pitkittäiset tai poikittaiset putket alustalleen. Kaivo kaadetaan betonilla 10 cm: n tason päässä reunoista. Maanpinnan vieressä tarvitaan lisäkudosta kestävää kerrosmateriaalia, jota käytetään kattotiivisteissä.

Rengasseinä

Renkaiden valinta aurinkojen ja terassien rakennusmateriaalina on hyvä esimerkki kierrätyksestä. Rakennusteknologia on askel halkeilua varten. Kuten kuvassa näkyy, kesämökki, jossa on renkaiden pidätysseinä, voi näyttää siistinä ja tyylikkäältä.

Kuinka tehdä monoliittinen betoniseinä

Puhdas ilma, viheralueet, kaupunkimaiseman puute - syyt, miksi lähiöiden rakentaminen on hiljattain tullut yhä suosittua. Yksittäiselle rakennukselle ei kuitenkaan anneta tasaisia ​​alueita kaikille. Mitä tehdä niille omistajille, jotka saivat maata alueilla, joilla on suuret korkeuserot? Tässä tapauksessa auttaa konkreettista kiinnitysseinää, jonka rakentamisen tekniikka on kehitetty yli vuosikymmenen ajan. Tällaisia ​​rakenteita käytetään laajalti kaupunkikehityksessä, koska kaupungit kasvavat ja uusien rakennusten rakentamiseen ei ole riittävästi tasalaatuisia alueita.

Seinien kiinnitys

Vuoteen mennessä säilytysseinät on jaettu kahteen pääluokkaan:

 • Koriste. Tällaisten rakennusten päätavoitteena on antaa viehättävän esteettisen ulkonäön maisema pienellä kaltevuudella.
 • Linnoitus. Tällaiset seinät kestävät huomattavan maaperän paineen ja ne on suunniteltu estämään se liukumasta alas rinteeseen ja huuhtoutuen hedelmällisestä kerroksesta alueen pinnalta.

Lajikkeiden betoniseinät

Monoliittisen raudoitetun betonin vahvistusseinämät on jaettu kolmeen tyyppiin:

Ensimmäinen tukiseinien luokka säilyttää maaperän paineen vain suuren massansa vuoksi (vahvuus riippuu myös syvyydestä). Koska tällaisten seinien valmistus vaatii suurta rakennemateriaalimäärää, yksittäisiä rakennelmia voidaan suositella alhaisen lujuuden omaavien rakenteiden (korkeus maanpinnan yläpuolella 0,5 - 0,7 m) alueilla, joilla on pieni kallistuskulma. Sitten suositeltu syvyys (⅓ korkeudella) on 0,17 ÷ 0,24 m ja paksuus (¼ ÷ ½ korkeudella) - 0,25 ÷ 0,35 m.

Yhdistetyillä tuotteilla on vähemmän painoa kuin massiiviset. Stabiilisuuden lisäämiseksi käytetään laajempia mittasuhteita kuin itse seinän pohja (pohja puristaa pohjan ulkonevia elementtejä osittain vähentää kuormitusta ja lisää siten vakautta).

Ohutseinämäiset seinät on valmistettu L- tai T-muotoisista betonista. Koska tällaisten tuotteiden "pohjan" leveys on oikeassa suhteessa niiden korkeuteen, maaperän pystysuora paine alustassa vähentää merkittävästi vaakakuormia ja lisää seinämän vastustusta kallistamiseen.

Tällaisia ​​tuotteita voidaan ostaa tehdasvalmisteisten esivalmistettujen osien muodossa.

Itse valmistettu betoniseinä

Jos sivustosi pinnan kaltevuus ei ole liian suuri, se ei ole vaikeaa tehdä betonin kiinnitysseinä omilla käsillä. Esimerkiksi: sinun pitää rakentaa 1,2 m korkea pidätysseinä (maanpinnan yläpuolella). Rakennusmateriaalin (räystäs- ja betonilevyjen) säästämiseksi suosittelemme, että ohutseinämäinen nurkkapidike seinällä on T-muotoinen pohja. Miten tehdä betonin kiinnitysseinä (kolme päävaihetta):

Valmisteleva vaihe

Valmista ensin luonnos, piirustus ja vahvistusohjelma.

Siirry sitten maata koskeviin töihin. Teemme merkinnät kiinnittimien ja rakennusjohdon avulla. Kaivamme haluttua leveyttä (hieman suurempi kuin tuen leveys ottaen huomioon muotti) ja syvyyteen (ottaen huomioon tukien ja tyynyjen paksuuden ja hiekkakiven). Säilytetään maa kaivosta vapaalla alueella (myöhemmin tarvitaan seinän molemmin puolin täyttöön). Kaadetaan hiekkaa kaivannon pohjalle (kerrospaksuus on noin 0,2 m) ja muokataan sitä (toisinaan kostutetaan vedellä). Sitten nukahtamme saman kerroksen raunioista ja myös me painamme sitä (värähtelevällä levyllä tai käsi-tamperilla). Asettamme geofabrisen yli varustetun tyynyn päälle.

Muotti- ja laastinvalut

Nyt jatkamme lujittavan kehyksen luomista. "Pohja" - ja "rungon" seinien vahvikepalkit olisi yhdistettävä toisiinsa.

Rakennamme rakennusta. Aluksi teemme sen vain seinän perustaksi. Sen jälkeen kaadetaan betoniliuos koko säätöpituuden ympäri, kompaktisti se värähtelijällä. Laastin asettamisen jälkeen siirry itse tukiseinän muottiin. Valmistustekniikan muotti ja sen valmistukseen käytetyt materiaalit ovat samanlaisia ​​kuin liuskanjalan järjestely.

Se on tärkeää! Aikana muotti järjestely on tarpeen luoda poikittainen muovi- tai asbestisementtiputkien purkamiseksi sade ja pohjaveden tunkeutuu maahan (alareuna putket on hieman maanpinnan yläpuolella ulkopuolelle tukiseinän). Tämä vähentää merkittävästi pystysuoran levyn sisäpuolen kuormitusta. Poikittaisten viemäriputkien etäisyys on 1,0 ÷ 1,5 m.

Siirry sitten betoniseinän kaatamiseen.

Varoitus! Jotta estettäisiin muottien romahtaminen tai epämuodostuminen valun aikana, tämä prosessi voidaan tehdä parhaiten vaiheittain. Ratkaise ensin liuos ⅓ korkeuteen seinän koko pituudelta. Sitten teemme väriltään täytettyä ratkaisua. Seuraavaksi täytä muottiin ratkaisu kolmannelle ja niin edelleen.

Suurimman lujuuden ja yhtenäisyyden varmistamiseksi on toivottavaa, että koko rakenne kaadetaan yhteen päivään. Kun liuos kaadetaan seinän yläreunaan ja tiivistyy, tasoita pinta ja peitä muovikelmu ja jätä lopullinen kuivaus. Jotta estettäisiin veden nopea haihtuminen liuoksesta (joka voi vaikuttaa haitallisesti lujuuteen) kuumalla säällä, liuoksen pinta kostutetaan säännöllisesti.

Vedenpitävä ja viemäröintijärjestelmän järjestely

7 - 9 vuorokauden kuluttua jatketaan muottien purkamista. Kestävyyden varmistamiseksi seinämän betonipinnat peitetään vedeneristysmateriaalilla (esimerkiksi erikoiskokoonpano, joka perustuu nestekumeen).

Seuraavaksi siirrytään betonin kiinnitysseinän viemäröintijärjestelmän järjestelyyn seuraavan tekniikan mukaisesti:

 • Seinän koko pituus sisäpuolella (eli rinteen puolella) asetetaan rei'itetty putki (aina kääritään läpäisevällä geofabrilla).
 • Sitten nukuimme tämän putken raunioilla.
 • Geotekstiilit asetetaan raunioiden päälle (jotta säästetään vapaata tilaa, joka ei ole täynnä maata erillisten sorahiukkasten välillä).
 • Putken vapaa pää (seinän yhdelle tai molemmille puolille) tuodaan viemärikaivoon (tai kaivoon) tai lähimpään vesikasvattajalle.

Viimeisessä vaiheessa täytämme seinän vapaan tilan maahan.

Se on tärkeää! Aloitetaan maaperän täyttämisen vasta sen jälkeen, kun betonin kiinnitysseinä on saanut lopullisen lujuuden ja pystyy kestämään huomattavia kuormia rinteestä, eli aikaisintaan kuukaudessa.

Seuraavaksi jatketaan rakennettujen kiinnitysseinämän näkyvän osan koristelemista. Näihin tarkoituksiin käytetään yleensä laattoja, luonnollisia tai keinotekoisia kiviä.

Betonin pidike

Käytä koristeellinen kiinnitysseinämä, jossa menestyksekkäästi käytetään lohkoja kevyestä huokoisesta betonista. Kiinnitysseinien vahvistaminen on FBS: n (kiinteät pohjalevyt) betonilohkosta, vähintään 400 mm leveä (muuten tämä arvo on seinämän paksuus). Ne valmistetaan tehtaalla. Materiaalin suuri lujuus ja tiheys (2000 ÷ 2300 kg / m³) aiheuttavat laajaa käyttöä massiivisten seinien rakentamiseen.

Kiinnitysseinän asennusalgoritmi betonilohkoista:

 • Teemme merkintöjä, maanrakennustöitä ja järjestämme hiekan ja raunion tyynyn (kaikki työt ovat samanlaisia ​​kuin betoniseinän rakentaminen).
 • Tämän jälkeen siirrymme lohkojen asettamiseen, jotka pidetään yhdessä hiekkasementtilaastin kanssa.
 • Lohkojen rivit on pinottu "harjoittamisesta" (eli jokainen seuraava rivi on järjestetty siten, että lohkon muutos on puolet lohkosta suhteessa edelliseen).
 • Jotta pystytään lisäämään seinän kantavuutta ja lujuutta vaakasuorissa laastirakenteissa, asennamme vahvistuselementtejä (metalliverkkoa tai vahvistuspalkkeja).

Varoitus! Vakiomallin paino, jonka mitat ovat 800 x 400 x 580 mm, on 470 kg, joten tällaisten tuotteiden kiinnitysseinämän järjestelyn on käytettävä nostolaitteita.

Lopuksi

Kiinnitysseinämallin valinta riippuu sen tarkoituksesta (koristeellisista tai vahvistavista) ja tietyn alueen ominaisuuksista: korkeuserot, maaperän ominaisuudet, pohjaveden taso ja niin edelleen. Oikein suunniteltu ja varustettu pidätysseinä toimii ilman korjausta yli kymmenen vuoden ajan.

Seinät. Päärakenneelementtien laite

Artikkelin Retaining Walls. Kiinnitysseinien konseptin ja muotoilun tyyppejä pidettiin laajuudeltaan ja pidätysseinien tyypeinä. Tässä artikkelissa analysoidaan kiinnitysseinämän päärakenneelementtien rakenne sekä olosuhteet, joissa on mahdollista rakentaa itsenäisesti pidätysseiniä.

Sisältö: (piilota)

Säilytysseinien itsenäisen rakenteen ehdot. Seinien tärkeimmät rakenne-elementit

Tee-se-seinät voidaan asentaa vakaalle maaperälle (savi, pilkko, hiekkasauma, kivi, murskattu kivi, sora jne.), Pohjaveden vähimmäissyvyys on 1-1,5 m pinnasta ja enimmäisjäätymissyvyys on enintään 1, 5 m.

Digitaaliset arvot ovat luonteeltaan neuvoja.


Kaavamainen kaavio ja kiinnitysseinän päärakenneosat

1 - viemäröinti; 2 - viemäröinti; 3 - säätiö; 4 - keho.

Yleiset suositukset ja tärkeät kohdat kaikentyyppisille kiinnitysseinille

 • Useimmiten takapihoilla on rakennettu seinät, joiden korkeus on 30 cm - 2 m. Kun reunat (terassit) ovat pieniä (korkeintaan 1,4 m korkea ja 4 m leveä), seinät ovat 1,2-1,4 m korkeita (optimaalinen seinäkorkeus). Ne voidaan rakentaa itsenäisesti ilman erityisiä laskelmia. Jos seinäkorkeus ylittää 1,5 m, asiantuntija on pyydettävä valitsemaan sen rakenne ja parametrit (paksuus, pituus, korkeus, muoto, materiaali).
 • Kiinnitysseinän suositeltu paksuus ei saa olla pienempi kuin: muuraus ja pohjaseinämä 0,6 m; betoniseinään 0,4 m; raudoitetulle betonille 0,1 m.
 • Betonin, kiven tai tiilen seinämän, jonka korkeus on yli 30 cm, on oltava pohja. Se voi olla erilainen paksuus ja syvyys, riippuen seinän rakenteesta ja maaperästä, johon se on rakennettu. Seinämän korkeuden ollessa alle 30 cm, säätö on käytännöllisesti katsoen tarpeetonta. Ne on rakennettu maaperän syvenemiseen. Maaperän turvotuksen kielteisen vaikutuksen ehkäisemiseksi talvella seinälle on välttämätöntä varovaista hiekkaa ja soraa. Valmistus voi saavuttaa paksuudeltaan 40 - 60 cm.
  • Seinämän korkeus on 30-80 cm, pohja asetetaan syvyyteen 15 - 30 cm;
  • seinän korkeus on 80 - 150 cm - syvyys 30 - 50 cm;
  • suurempi korkeus, jopa 200 cm - syvyys 60-70 cm.
  • jos seinän korkeus on yli 2 m, on vahvistettava perustusta vahvistamisen avulla. Pohja voidaan tehdä betonista, sekä soraa, murskattua kiveä, hiekkaa, kun se tiivistetään raskasta savea tai kiinnitetään sementtilaastiin. Jos maa on siirrettävissä, pohjavesi on lähellä maata (1,0-1,5 m maanpinnasta), suuri korkeusero (yli 1,5 m), kiinnitysseinät on haudattava laskemalla 1,5 kertaa leveys.
 • On suositeltavaa, että seinämä (sen kokonaiskorkeudesta) on vähintään 1/3 syvä ja 2/3 maanpinnan yläpuolella. Tämä mahdollistaa riittävän varmuuden seinien stabiilisuuden varmistamiseksi;
 • Kun tiedät seinän korkeuden, voit määrittää sen leveyden. Kiinteissä savi- maissa seinämän pohjan paksuuden tulisi olla 1/4 sen korkeudesta. Keskimmäiset - 1/3 korkeudesta. Löysä hiekka tai märkä maaperä - 1/2 korkeus. Tyypillisesti pidätysseinä tapetaan ylöspäin, muodostaen "kruunun" (pidikkeen seinämän yläosa). Esimerkiksi kruunun paksuutta kiviseinään suositellaan 30 - 50 cm: n etäisyydelle.
 • Seinien rakentamisen yhteydessä on otettava huomioon, että niiden kaarevuudeltaan tai rikkoutuneista rakenteista on suurempi jäykkyys ja ne kestävät suuremman kuormituksen. Tämä johtuu siitä, että suorittamalla rikki tai pyöristetyt seinäviivat, välin pituus vähenee ja vastaavasti kuormitus seinälle. Samaan aikaan he näyttävät houkuttelevammalta ja esteettisemmältä.
 • Seinämän takana muodostuu vettä, joka aiheuttaa hydrostaattista paineita rakenteelle, mikä heikentää rakenteen lujuutta ja stabiilisuutta. Sen vuoksi seinämän materiaalista, korkeudesta ja muodosta riippumatta on estettävä maaperän pysähtyminen vedenpinnan sisäpuolella kaikissa tapauksissa, joten vedenpoiston ja kuivatuksen järjestäminen on välttämätöntä. Myös seinänrakennuksesta riippuen käytetään sisäpuolen vedeneristys (ks. Alla).

Säilytysseinän tyhjennys

 • Viemäröinti voi olla pituussuuntainen, poikittainen tai yhdistetty - pitkittäinen poikittainen.
 • Seinän paksuudessa poikittaisen vedenpoistoon jää reikiä enintään 10 cm: n halkaisijaltaan tai 5 cm halkaisijaltaan putket, joiden kaltevuus asetetaan siten, että vesi menee terassin ulkopuolelle läheiseen vedenottoon. On myös mahdollista jättää yksi pystysuora sauma, joka on epätasainen 1-3 riviä tiiliä tai muurausta varten. Suosittelemme tyhjennysputkien (reikien) asennusvaihetta -1,0 m.
 • Pitämällä pitkittäistä seinää pitkin pohjan tasolle geotextilistä materiaaliin kääritty aallotettu tyhjennysputki asetetaan. Sen puuttuessa käytetään myös keraamisia tai asbestisementtiputkia, joiden läpimitta on 100-150 mm.


Kaavion pituussuuntaisen seinämän tyhjennys

1 - betoniseinän runko; 2 - betonirakenne; 3 - valua; 4 - murskattu kivi; 5 - geotekstiilit; 6 - hiekka; 7 - maata.


Poikittaisen seinän kuivatuksen kaavio

1 murskattu kivi; 2 - betoniseinän runko; 3 - viemäriputki.

Geotekstiilimateriaali imeytyy veteen ja kulkee putken läpi reikien läpi ja tyhjennetään terassin ulkopuolelle. Kummassakin tapauksessa kuivatuskerros asetetaan murtoaineiden muodossa (sora, kivi, rikki tiilet jne.) Tai karkea hiekka 70-100 mm paksuinen seinän ja maan välissä. Kerrospuku samanaikaisesti maan täytön kanssa. Huolimatta siitä, että esimerkiksi sora luo huomattavan paineen seinälle, se toimii lisävesirakenteena, joka sallii veden kulkeutua tyhjennysaukkoihin.

Täydellisenä korvauksena murto-aineista käytettiin tyhjennyskangasta (kuivatus geotekstiilit, dornit jne.).


Pituussuuntainen viemäröintityö

Huomautus: Viemäröinti-aaltoputkia käytetään maaperän viemäröintiin tienrakennuksessa, kunta- ja tytäryhtiöissä. Ne on valmistettu matalapainetusta polyeteenistä (HDPE). Esisuodatin estää hiekkaa tai maaperän hiukkasia pääsemästä putkeen ja suojaa järjestelmää murskautumiselta. Taivuta hyvin. Yhdistettynä toisiinsa.


Näyte aallotettu tyhjennysputki


Näyte aallotettu tyhjennysputki suodattimella


Aallotetun poistoputken liitoselementit

Tilan täyttäminen pidikkeen seinämän takana

Sen jälkeen, kun seinä on taitettu ja seisoo useita päiviä, on välttämätöntä täyttää sen ja rinteiden välinen tila ensin hiekan tai karkeiden valuma-alueiden avulla. Rikkoutuneita tiiliä, betonipaloja jne. Voidaan käyttää. muodostaen tyhjennyskerroksen. Sitten kerros kerroksittain, jonka paksuus on 20-40 cm, aikaisemmin kaivettu maaperä täyttyy ja repeytyy. On toivottavaa, että nämä ovat paikallisia karkeita rakeita maaperä, hiekan hiekka hiekka ja joskus liepeä. Tällaiset maaperät ovat edullisia kaikentyyppisille kiinnitysseinille. Kasviperäisten kasvien kerros päälle.

Jos maaperä laskeutuu jonkin aikaa (muutaman viikon kuluttua), on tarpeen lisätä se ja palauttaa sitten häiriintynyt hedelmällinen maaperän kerros kokonaan terassille. On tärkeää, että aiemmin poistettu maakerros on runsaasti humus. Tämän jälkeen voit aloittaa maisemoinnin terassilla.

Se on tärkeää! Saaja, turve, piidioksidi, piidioksidi, maaperä, joka sisältää yli 5 painoprosenttia orgaanisia ja liukoisia päästöjä, ja jäädytetyt maaperä eivät sovellu täyttöön.

Jotta estettäisiin ilmakehän veden tunkeutuminen muuraukseen, joka johtaa seinän tuhoutumiseen, kun se jäätyy, on välttämätöntä tarjota visiiri (b) tippukivulla monoliittirakenteisissa seinissä ja asentaa reunusyksikkö (a), jolla on hieman kaltevuus maajoukkueissa. Rinteisiin on järjestettävä valuma-oja, jotta ilmakehän vettä ohjataan seinän takareunan yli.


Seinän räystäslaite: a - betonirunko; b - Vahvistettu betoni viseri

Seinien kiinnitysmateriaalin valinta perustuu teknisiin ja taloudellisiin laskelmiin, kestävyyteen, ympäristönsuojeluun, työolosuhteisiin, paikallisten materiaalien saatavuuteen ja muihin tekijöihin.

Seinien kiinnitysmateriaalit

Seinät voidaan tehdä eri materiaaleista. Kukin omalla tavallaan käytetyistä materiaaleista vaikuttaa niiden vahvuusdataan ja esteettiseen käsitykseen alueen koko alueesta:

 • puiset seinät ovat kauniita. Mutta niiden elinikä on pienempi kuin kivi tai betoni. Puu on suojattava huolellisesti ympäristövaikutuksilta;
 • betoniseinät näyttävät yksitoikkoisilta. Siksi ne yrittävät koristella ulkoa erilaisilla materiaaleilla (kiviä, laatat, laatat jne.). Katso esimerkiksi muutamia lisäosia kukkien ruukkuista, jotka on upotettu seinään;
 • luonnonkiven seinät ovat kallein, mutta ne näyttävät houkuttelevalta ja kestävät pitkään;
 • tiiliseinät näyttävät hyvältä, jos ne on säädetty siististi ja laadukkaasta materiaalista, kestävästä.

Suositeltavat materiaalit seinäpidikkeille:

 1. Tiilimuuriin kiinnitetyt seinät on valmistettava palavasta, kiinteästä tiilestä, joka ei ole alhaisempi kuin M200, joka ei ole M25: n alapuolella tai erittäin märällä maaperällä, ei pienempi kuin M50. Onttojen ja silikaattisten tiilien käyttö ei ole sallittua;
 2. Kiinnitysseinien raunioissa käytettävien kiviä ei saa käyttää M150: n alhaisempia kiviä portlandsementtilaastiin, joka on vähintään M50;
 3. Betonille sama kivi kuin betoniluokassa B 7.5;
 4. Monoliittiset raudoitetut betonirakenteet on tehty B10-betonista. B15, esivalmistettu betoni B15. B30.
 5. Vaihtelevan jäädytyksen ja sulatuksen kohteena olevien seinien osalta betoniluokalla on oltava tietty jäätymisvastus. Lämpötiloissa, jotka ovat miinus 5 - 20 ° C, vähimmäislujuusluokka on F50, alle 20 - 40 ° C F75, alle 40 ° C F 150.

Seinien pinnan vedenpitävyys

Kiinnitysseinien pinta (lukuun ottamatta pohjan pohjaa) on suojattu vedeneristyskerroksella. Vedeneristyskyvynä voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja - kateaineita, kattotiiltoja (yksi kerros). Ne on liimattu kuumaan bitumiin. Synteettiset vedeneristimet jne. Kuivissa maissa riittää päällystää pinta kuumalla mastilla, bitumilla (yleensä 2 kerroksessa).

Pidentää käyttöikää vedenpitävyys on tarpeen puiden, tiilen, butobetonin, raudoitetun betonin, betonin ja metallin seinien pitämiseksi.

Kiinnitysseinien perustukset

Läpäisyn asteen mukaan tukiseinien perustukset jaetaan matalien ja syvien perustusten perustuksiin. Syvän pohjan perustana on pohjan syvyys, joka on 1,5 tai useammin suurempi kuin niiden paksuus poikkileikkauksessa. Pohjan paksuus ja sen syvyys riippuvat kiinnitysseinän koosta, maaperän ominaisuuksista, pohjaveden syvyydestä ja maaperän jähmettymisestä. Perustukset ovat yleensä nauha- ja paalusäätiöitä. Nauhasäätiö on monoliittinen, tiimi tai rakenne, joka koostuu erillisistä lohkoista, jotka toistavat pidätysseinän viivan. Tällaisen säätiön syvyys on yleensä vähintään 60 cm. Kun maa jäätyy, pohjan syvyys liittyy jäätymisnopeuteen. Pallon perustukset ovat syvemmät kuin nauhan perustukset. Haudatut paalut voidaan haudata useita metrejä maahan. Tätä menetelmää käytetään heikosti kantavissa maissa ja se mahdollistaa pohjaveden tunkeutumisen kehon seinämän alle. Tällöin pohjavesi virtaa vapaasti paalujen välillä ilman, että se aiheuttaa seinää ja kaltevuutta, ja näiden perustusten rakennustekniikka on samanlainen kuin talojen rakentaminen, ja se on hyvin kuvattu artikkeleissa: Pile foundation technology; Vaippojen perustuksen käyttömahdollisuudet; Laite ja kaistalistan säätö.

Seinäteline

Tukiseinän runko on tukirakenteen yläpuolinen osa, joka myös suorittaa koristeellisia toimintoja. Painovoiman kiinnitysseinämien rungon vakauden varmistamiseksi on oltava riittävä massa.

Huomaa: Painovoimaiset kiinnitysseinät antavat stabiilisuuden johtuen niiden massasta ja maaperän massasta seinärakenteen pohjan yläpuolella sekä seinän pohjan tasossa syntyvästä kitkavoimasta.

Seinä voi olla sekä jäykästi kiinnitetty maahan että joustava rakenne.

Seinät, joiden jäykkyys on kiinteä, ovat monoliittisia betoniseiniä, kivi-, tiili- tai betonielementtejä, jotka on liitetty sementtilaastiin.

Elastisissa rakenteissa on pidätinseinät, jotka kestävät pieniä muodonmuutoksia halkeilematta. Tämä ryhmä sisältää kuivat muuraus, hemline, gabion seinät. Tällaisten seinien yläosan leveyden ei tulisi olla alle 45 cm, yleensä 45-60 cm.

Kiinnitysseinän muotoilusta ja korkeudesta riippuen on tarpeen kallistaa etu- ja takapinnat. Jäykän kiinteän rakenteen gravitaatiotukeen kiinnitettävät seinät, joiden korkeus yhdessä pohjan kanssa ei ole yli 1,5 m, etupinnan etusuojausta ei tarvita. Seinämän etupinnan hieman kallistuminen (10-15 astetta pystysuorasta rinteeseen) mahdollistaa pystysuoran optisen illuusion, mikä parantaa sen visuaalista havainnointia ja mahdollistaa kätkemisen puutteiden piilottamisen (pienet epätasaisuudet, kun kallistus vähenee). Lisäksi kaltevuus voi lisätä seinämän vastustusta rullalle. Kuten edellä on mainittu - seinän takapinnan kaltevuus täyttösuunnassa pienentää sen maaperän paineita. Kaltevuus riippuu maaperästä ja teknisistä ominaisuuksista rakentamisen aikana ja se määritetään laskemalla.

Kiinnitysseinämän takapinnan kaltevuuden kulman määrittäminen

Hyvin likimain suurin piirtein seinän (asteen) takapinnan pinta-alan kallistuskulma voidaan määrittää itse kaavalla:

tg e = (b-t) / h, (1)

e on laskennallisen tason kallistuskulma pystysuoraan; b - pohjan pohjan leveys; h on etäisyys maanpinnasta pohjan pohjaan; t on seinämän paksuus; j on sisäisen kitkan kulma.

Laskentatason kallistuskulma pystysuoraan e määritetään ehdosta (1), mutta sitä ei enää hyväksytä (45 ° - j / 2).

Edellä esitetyn perusteella seinämän kaltevuuskulma voidaan myös määrittää noin kaavalla:

e = 45 ° -j / 2

Huomaa: Sisäisen kitkan kulma - kitkan kulma ruumiinosan suurimpien hiukkasten välillä. Koska tämä kulma on vaikea määritellä, sen oletetaan tavallisesti olevan yhtä suuri kuin hiekkalaatan hyväksyttävä kesto. Kaltevuuskulma - rajoitetulla kulmalla, joka muodostuu vapaasti täytetyn maaston pinnasta vaakasuoralla tasolla. Se luonnehtii kitkan irtoavan kappaleen hiukkasten pinnalla.

Maaperän huokoisuudesta riippuen sisäisen kitkan j (deg) kulman standardiarvot ovat.

Hiekkapohjaisille maille:

 • Sora ja suuri 43-38;
 • Keskikoko 40-35;
 • Pieni 38-28;
 • Dusty 36-26.

Silty-savi:


Käsitteen kulmakivestä

Tässä artikkelissa tarkasteltiin kiinnitysseinien tärkeimpiä rakenteellisia elementtejä ja tärkeimpiä eri materiaaleista koostuvia seiniä. Syklin seuraavassa artikkelissa tarkastellaan konkreettisia esimerkkejä eri materiaalien kiinnitysseinistä ja niiden rakentamisen tekniikasta.