Lattialaattojen laite

Ensi silmäyksellä lattian suunnittelu betonialustalla ei ole iso asia.

Oikean asennustekniikan vuoksi on kuitenkin otettava huomioon monet tekijät, jotka tavalla tai toisella voivat vaikuttaa sen käyttöikään.

Tämä on talon monikerroksinen rakenneosa, joka altistuu lukuisille kuormituksille ja ympäristövaikutuksille, joten suunnittelun suunnittelua on tarpeen kohdella huolella ja vastuullisesti.

Teknologiset vaatimukset

Lattian asianmukainen asennus betonilaatalle tehdään rakennusvaatimusten ja määräysten mukaisesti. Niille on ominaista kaikkien elementtien suunnitteluominaisuudet.

Lisäksi niiden on täytettävä tässä tilanteessa tyypilliset standardivaatimukset: kestävä, kosteutta kestävä ja kulutusta kestävä.

Asettaessasi lattiaa asunnossa sinun täytyy miettiä etukäteen lämpöä ja äänieristystä. Jos puhumme standarditeknisistä vaatimuksista, voimme erottaa joukon normatiivisia normeja.

Suunnittelu, materiaalien valinta ja asennus on suoritettava näiden asiakirjojen vaatimusten perusteella. Standardien noudattaminen luo pinnan, joka täyttää kaikki vahvistetut parametrit.

Se sisältää muun muassa seuraavia ominaisuuksia:

 1. Se luo sujuvan ja kestävän pohjan, kätevä ja käytännöllinen ihmisten turvalliselle liikkumiselle.
 2. Se on laadukas, kestävä ja kestävä.
 3. Terveys- ja epidemiologisten normien mukaan perusta luodaan ihmiselle harmittomana ja tarjoaa hyvät elinolosuhteet.
 4. Toimintasääntö luonnehtii lähdön helpottamista ja mahdollisia korjauksia.

Kaikki asiakirjat ovat kehittäneet asiantuntijat ja insinöörit, joten ei ole suositeltavaa laiminlyödä niitä.

luokitus

Elementin täydellinen analyysi mahdollistaa useiden eri lattialuokkien valinnan eri tarkoituksiin. Nämä ovat teollisuusrakennuksia, asuinrakennuksia, julkisia laitoksia ja karjarakennuksia.

On olemassa useita erottavia piirteitä, ensinnäkin jakautuminen lajityypin mukaan: monoliittinen, valssattu ja palanen. Asennuspaikan analyysi on jaettu sijaintipaikan mukaan: lämmitetyn huoneen yläpuolella, lattiarakenteella maassa, lattialla lattian välillä.

Saniteettitasojen osalta on olemassa 3 erilaista lattia-asennusta:

 • yksikerroksinen, joka on valmistettu materiaalista, joka vastaa GOSTia lämpöhäviöille ja äänen sallittavuudelle;
 • erillinen rakenne, joka on valmistettu erillisestä ääneneristyskerroksesta, tasoituksesta ja päällysteestä;
 • ontto, suoritetaan lokeilla (leikkauksilla) niiden lämpö- ja äänieristyksellä.

Ymmärtää, miten tehdä hyvä kerros noudattamalla lukuisia vaatimuksia, on mahdollista vasta perehtyä sääntöihin.

Betonipohjan ominaisuudet

Monien mielestä kysymys siitä, mikä lattia on parempi, on tullut siihen johtopäätökseen, että betonialusta on yksi vaatimattomimmista.

Se on parempaa puusta monesta syystä, joista tärkein on epävarmuus mätämisprosessien muodostumiseen.

Lisäksi betoni ei purkaudu aika ajoin, sillä on melko vahva pinta, joka ei käytännössä pelkää mekaanisia vaikutuksia.

Betoni ei ole altis stressille ja kestävälle

Kosteudenkestävyyden indikaattorit verrattuna puuhun, myös korkeudessa. On kuitenkin huomattava, että puulattian puutteet voidaan poistaa nykyaikaisilla tekniikoilla.

Älä ylpeile betonipintaa ja unohda sen haitat. On mahdollista päästä eroon pysyvästi kylmästä lattiasta vasta sen jälkeen, kun se on asentanut lisälämmönlähteen (lattialämmityksen). Tämän perusteella paras vaihtoehto olisi asentaa suoraan betonilaattoihin kylpyhuoneessa, wc: ssä tai keittiössä. Olohuoneisiin, olohuoneisiin on suositeltavaa käyttää muita materiaaleja, joilla on tyypillinen lämpö ja mukavuus.

Puulattian asettaminen

Voit asettaa puun betonipohjalle, voit käyttää yhtä kolmesta tavasta.

Jokainen niistä on rationaalisesti erilainen kuin edellinen, mikä antaa meille mahdollisuuden puhua erilaisista eduista ja haitoista.

Menetelmät ovat seuraavat:

 • levyt liimataan betoniin;
 • pinottu puupölkyt;
 • pinottu vanerilevyille.

Kaikki tavat järjestää lattia betonialustalle yhdistyvät yksi asia - pintavalmistusta tehdään samalla tavalla riippumatta lisätoimista.

Laatoitus on perusteellisesti kuivattava ja tasoitettava.

Kuperat alueet voidaan poistaa hiomahiomakoneilla, syvennyksillä - täytetään itsetasaava seos.

Tämän jälkeen on suositeltavaa suorittaa pohjan valmistelu lattian alla oleville leviämisviestinnöille. Se voi olla lämpimän lattian, viemäriputkiston, vesijohtoverkon, sähkö-, televisio- tai Internet-kaapelin elementtejä.

Leikkaukset voidaan tehdä hiomakoneella

Kun käsitellään tilaa, jonka pinta-ala on yli 50 m2, on toivottavaa tehdä saumoja, jotka rajoittavat levyn muodonmuutosta. Tässä tapauksessa, käyttäen timanttirenkaan hiomakoneella, tehdään useita leikkauksia. Vain tämän jälkeen on mahdollista päällystää pohja alukkeella.

Antiseptinen lääke toimii vedenpitävänä ja suojaa emästä muotin tai sienen kasvun muodostumiselta puulevyille. Paras mahdollinen kyllästys on yksiosainen aluke-seos. Varmistaaksesi, että betoni on täysin kuiva, voit aloittaa lattian asettamisen.

Pohjalevyn kosteus ei saa olla pidempi kuin 4%.

liimaus

Lattianrakennusta pidetään yleisin tapa asentaa puuta betoniperustalle. Voit tehdä tämän käyttämällä erilaisia ​​sävellyksiä, jotka vaihtelevat kartan tyypistä riippuen.

Laaja massiivinen liimattu käyttäen modifioitua elastista yksiosaista polyuretaaniliimaa. Kapea massiivinen tai koneenrakennuslevy kiinnitetään kaksikomponenttiseen polyuretaanikoostumukseen.

Työjärjestys on seuraava:

 1. Oikean kokoisia hienonnettuja levyjä.
 2. Liimakoostumusta levitetään huoneen kaukana kulmasta naapuriin, pinnan levitys suoritetaan käyttäen lovettua lastalla.
 3. 3 - 4 levyä on asetettu päälle ja kiinteästi kiinnitetty. Samanaikaisesti on tarpeen painaa niitä tiukasti toisiaan vasten, sen saa tehdä solmiohihnalla tai kiiloilla.
 4. Pakatun sarjan tarkistuksen jälkeen menettely suoritetaan edellä kuvatulla tavalla. Katso lisätietoja viimeistelymateriaalin lattiaan liimaamisesta tästä videosta:

Ulomman levyn ja seinän välisen etäisyyden on oltava vähintään 10 - 15 mm.

Lokit lokiin

Tällaiseen laitteeseen kuuluu puupaneeleiden asennus, joka on kiinteästi kiinnitetty betonikantaan. Tätä menetelmää voidaan käyttää vain, jos sen paksuus on yli 20 mm. Muuten ne heiluttavat kuormituksen.

Sen on sallittava levittää puutavaraa pinnalle hyväksyttyjen parametrien mukaan riippuen levyn paksuudesta. Voit määrittää itsenäisesti tämän arvon käyttämällä alla olevaa taulukkoa.

Tämän tilanteen viiveen poikkileikkaus ei ole tärkeä, koska ne on asennettu kiinteälle alustalle.

Laudat on kiinnitetty ruuveilla

Vain kun kaikki laskelmat on tehty ja materiaali on ostettu ja leikattu haluttuun kokoon, voimme edetä itse kokoonpanoon.

Samaan aikaan älä unohda käsitellä kaikkia puun rakenneosia antiseptisellä aineella, suojaamalla sitä kosteudelta ja sieneltä.

Työjärjestys on toteuttaa seuraavat toimet:

 1. Löytyt on kiinnitetty betonialustalle ankkuripultteilla. Samanaikaisesti on toivottavaa upottaa korkki puuhun. Kun asetat epätasaiselle pinnalle, voit käyttää metallisia kulmia. Ne tekevät rakenteesta vakaampaa, mutta se vapauttaa sinut ylimääräisistä töistä tasoituksen tasaamiseksi. Siinä tapauksessa, että tietoliikenne tapahtuu betonilaatan sisäpuolella ja poraus on vaarallista vahingoittumisensa vuoksi, se saa käyttää bitumimastisia, joihin on kiinnitetty tukkeja.
 2. Palkki, joka on asetettu suoraan betoniin ilman tasoitusta, tarkistetaan uudestaan ​​tasolle. Kaikkien elementtien on oltava samassa tasossa. Tasolta poistetaan sääntöjenvastaisuudet. Tämän seurauksena maksimipoikkeama ei saa ylittää 3 millimetriä 2 käyttömittarilla.
 3. Äärimmäisen viiveen ja seinän välissä on pehmeä puukuitulevy, joka toimii äänieristeinä.
 4. Loppuosa niiden välisestä tilasta on toivottavaa täyttää eristys (laajennettu savi, polystyreeni vaahto, mineraalivilla).
 5. Levyt kiinnitetään tangolla itsekierteittäviin ruuveihin. Kynsien käyttö tässä tapauksessa ei ole suositeltavaa, koska jonkin ajan kuluttua pohja löystyy ja voi alkaa kurottaa. Katso ohjeet lokien laatimiseen tästä videosta:

Suunnitteluominaisuus on suurempi kustannus ja mahdollisuus sijoittaa lattiaeristyksen alle, piilottaa viestintä siellä.

Vaneri

Käytettäessä puulattiaan betonilaatan päälle käytetään vanerilevyä tai OSB: tä, jonka paksuus on 16 - 20 mm.

Materiaalin on oltava kosteutta kestävä. Ostetut levyt leikataan pieniksi kaistaleiksi 50 - 80 cm leveiksi.

Laying suoritetaan diagonaalisesti pinnoitteen sijaintiin. Niiden väliset raot eivät saa olla yli 3 mm. Nauhat liimataan liimalla tai kiinnitetään tukilukkoihin. Asennuksen jälkeen pinta puhdistetaan perusteellisesti ja puhdistetaan pölystä.

On tärkeää, että vaneri ei ole liian ohut.

Tämän menetelmän etuna on mahdollisuus tasoittaa pintaa, jonka korkeusero on korkeintaan 1 cm. Vanerin valmistustapa katsotaan yksinkertaisimmaksi ja halvemmaksi.

Asennuksessa on kuitenkin otettava huomioon useita ominaisuuksia. Ensinnäkin arkkien paksuus on vastattava levyjen kokoa, jotka sijaitsevat kaatopaikalle. Lisäksi pakollinen pohjamaalaus ja perusteellinen puhdistus.

Viivemenetelmän etuna on se, että huonekorkeuden korkeus pysyy käytännöllisesti katsoen muuttumattomana.

Joskus on käsityksiä tietämättömistä ihmisistä, että lattian laite betonialustalla on melko monimutkainen, kallis ja hankala. Itse asiassa tämä on kaukana tapauksesta.

Laaja valikoima moderneja rakennus- ja viimeistelymateriaaleja mahdollistaa ongelman ratkaisemisen lyhyessä ajassa. Samanaikaisesti päällyste on melko lämmin ja kestävä, vaikka se sijaitsee kylmällä betonilaatalla. Lisätietoja siitä, miten vanerilevyjä kiinnitetään lokeihin, katso tätä videota:

Ainoa asia, jota tässä tilanteessa vaaditaan teiltä, ​​on täsmällinen teknisten vaatimusten noudattaminen ja standardit, jotka liittyvät työn suorittamiseen käytettävien rakennusmateriaalien ominaisuuksiin.

Lattianeristysvaihtoehdot yksityisissä taloissa

Jotta vältetään toimintahäiriöt käytön aikana, on harkittava huolellisesti rakennuksen lämpösuojausta. Suunnittelussa käytetään usein valmiiksi valmistettuja tai monoliittisia betoniteräksiä. Jos rakennuksessa ei ole lämmitettyä kellarista tai kellarista, sinun on lämmitettävä betonilattia ensimmäisessä kerroksessa yksityisessä talossa.

Miksi eristys suoritetaan

Ennen kuin lämmitä betonilattia, sinun on ymmärrettävä tämän tapahtuman toteutettavuus. Betonilla on suuri lämmönjohtavuus. Tämä tarkoittaa, että hän kulkee lämpöä hyvin itseensä ja vie hänet ulos huoneesta. Lämpöhäviön estämiseksi käytetään parasta lämmönjohtavuutta omaavia materiaaleja.

Eristävän kerroksen asettaminen kerrokseksi yksityisessä talossa ensimmäisessä kerroksessa estää seuraavat ongelmat:

 • kondensoituminen kylmällä pinnalla lämpimän ilman puolella;
 • muotin, sienen ja muiden ihmisille vaarallisten mikro-organismien esiintyminen;
 • huoneen lämpötilan ja kosteuden häiriöt;
 • korkeat lämmityskustannukset.

Jos jätät betonilattia yksityiseen taloon ilman lämpenemistä, sen lisäksi, että se on epämiellyttävä käyttää, rakenne vaatii pian vakavaa korjausta.

Betonin lattiaeristyksen tapoja

Ensimmäisen kerroksen betonilattian lämmitys voidaan suorittaa sekä katon yläpuolelta että sen alapuolelta. Yleisin menetelmä on edellä. Jotta ymmärtäisit, miksi näin on, voitte ottaa huomioon kunkin heikon haasteen ja edut.

Betonilattian lämmitys (kellarista tai maanalaisista)

Pohjaeristyksen edut:

 • korkea tehokkuus;
 • betonilattian suoja jäätymiseltä;
 • odotetaan kondensaatiota kellarista;
 • ei vähennä huoneen korkeutta pohjakerroksessa puhtaana;
 • Lattian pohja on kestävä betonilaatta, ei huokoinen eriste.

Kylmän ilmapuolen betonilattian lämmitys on parempaa, mutta horisontaalisen rakenteen tapauksessa se muuttuu monimutkaisemmaksi. On melko vaikeaa työskennellä matalan teknisen maan alla, jatkuvasti nostaen päänsä ylös. Tästä johtuen useimmissa tapauksissa talon lattiat lämmitetään lämpimällä ilmalla.

Pie eristys vaahto muovi teräs betonilaatta

Eristysliitoksella on seuraavat ominaisuudet:

 • kastepiste (kondensaatio) sijaitsee lattiarakenteen sisällä;
 • tukirakennetta ei ole suojattu pakkaselta;
 • lämpimän ilman höyrysulkueristyksen lisäksi vaaditaan kylmältä puolelta vedeneristys;
 • tarvitset laitteen eristeen päälle vahvistetun sementti-hiekkalaatan;
 • ensimmäisen kerroksen huoneiden korkeus pienenee merkittävästi.

Tällä hetkellä lattian vahvistamista voidaan välttää käyttämällä eristystä, jolla on suurempi lujuus, joka on erityisesti suunniteltu käytettäväksi kakkulevyssä.

Materiaalit betonilattian eristämiseen

Yleisimpiä lämpöeristemateriaaleja ovat mineraalivilla ja polystyreenivaahto. Viime aikoina ruiskutetut formulaatiot alkoivat saada suosiota ylimääräisenä kerroksena yksityisessä talossa. Lämpenemismateriaalin valinnassa olisi kiinnitettävä enemmän huomiota huoneen tarkoitukseen ja suunniteltuihin kuormituksiin, koska niiden lämpöeristysominaisuudet ovat lähes samat.

Mineraalivillan käyttöominaisuudet

Valmistajat tuottavat erityisesti lattiaeristykseen suunniteltuja levyjä, joilla on suuri lujuus. Mineraalivilla on seuraavat edut:

 1. Kestää korkeita lämpötiloja ja tulipaloa.
 2. Höyryläpäisevyys
 3. Kestävä sieni, muotti ja muut mikro-organismit.

On tärkeää, että mineraalivilla ei ole kovin kestävää vettä, joten sen käyttöä kosteissa tiloissa ei suositella. Kun märkä, eristys sags ja menettää sen hyödyllisiä ominaisuuksia.

Minvata on pehmeää materiaalia, joten on parasta asettaa se viivojen väliin niin, että eristys ei kestä kuormaa.

Lattian lämmitys ylhäältä (erityinen tapaus, jossa on viiveitä)

Raaka-aineista riippuen mineraalivilla on jaettu seuraavasti:

Kun työskentelet, on tärkeää ryhtyä varotoimiin: pienet materiaalihiukkaset voivat päästä keuhkoihin ja ihoon ja johtaa terveysongelmiin. Kun työskentelet mineraalivillan rakentajien kanssa, on tarpeen antaa suojavaatetusta, käsineitä ja naamiot.

Laajennettu polystyreenin tyyppi ja sen soveltaminen

Edullisin vaihtoehto eristykselle yksityisessä talossa ensimmäisessä kerroksessa, lukuun ottamatta kaikkein yksinkertaisimpia materiaaleja, kuten laajennettu savi, on vaahtomuovia. Se on erittäin tehokas, kosteudenkestävyys, mutta sen haitat ovat:

 1. Jos vaahto kostutetulla tilalla altistuu alhaisille lämpötiloille, se murenee pieniin palloihin ja lopettaa toiminnan suorittamisen.
 2. Materiaalilla on melko alhainen lujuus, joten kun lattia lämmitetään, se vahvistetaan sementti-hiekkalaastilla.
 3. Polyfoam viittaa kohtalaisesti ja vähän palavia aineita ja poltettaessa päästää ihmisille haitallisia aineita.
 4. Sitä tulee käyttää varoen märillä alueilla.

Suulakepuristetun polystyreenivaahdon käytöllä ei ole vaahdoneristyksen haittoja. Ulkonäkö on samanlainen kuin vaahto, mutta eroaa valmistusteollisuudessa.

Tämän materiaalin etuja ovat:

 1. Lisääntynyt lujuusominaisuudet.
 2. Pitkä käyttöikä.
 3. Nolla kosteuden imeytyminen.
 4. Erityisten lisäaineiden avulla valmistajat saavat paloturvallisuusluokan NG (palamattomia) tuotteita.

Suurin este eristetyille polystyreeni-vaahtomuoville yksityisessä talossa voi olla sen suhteellisen korkea kustannus. Mutta tästä huolimatta materiaali on paras ratkaisu.

Kustannusten pienentämiseksi ja korkean suorituskyvyn ylläpitämiseksi betonilattian eristäminen vaahtopolystyreeniin käytetään joskus kahteen kerrokseen: pohja on valmistettu vaahtomuovista ja pohja on valmistettu pursotusta materiaalista. Tällainen yksityisen rakentamisen päätös on paras kompromissi hinnan ja laadun suhteen. Tiheän suulakepuristetun polystyreenivaahdon kerrospaksuus on 30-50 mm. On toivottavaa valita tarvittava vaahtokerros lämpö laskennan avulla. Jos tämä ei ole mahdollista, oletetaan olevan paksuus 70-100 mm rakennuspaikan ilmastosta riippuen.

Eristäminen

Ennen työstämisen aloittamista polystyreenivaahdon on valmistettava kaikki tarvittavat työkalut. Asennukseen tarvitaan:

 1. veitsi materiaalin leikkaamiseen;
 2. liima;
 3. polyuretaanivaahto;
 4. kalvopolyetyleeni höyrysulkuna;
 5. metallinen teippi muoviarkkien liittämiseen keskenään.

Miten eristää ensimmäisen kerroksen betonilattia oikein? On tärkeää varustaa huolellisesti pohja eristykseen, puhdistaa se pölystä ja liasta. Riippuen talon lattian tyypistä, joskus lämmöneristysmateriaali asetetaan puu- tai metallirungon reunoille. Asennuksen jälkeen sementti-hiekkalaatikko levitetään eristemateriaalin päälle.

Tässä videossa esitetään polystyreeni-vaahtolaitteen levitysprosessi:

Mineraalivillalla käytettävät työkalut ja materiaalit:

 1. vedeneristys (esimerkiksi kestävä polyeteenikalvo);
 2. höyrysulku (esim. höyrysulkumembraani);
 3. liimanauha kalvon ja kalvon materiaalien liitosten mitoitukseen;
 4. työkalu eristyslevyjen leikkaamiseen.

Betonikerroksen lämmitys talossa edellyttää huolellista lähestymistapaa, oikeaa eristyksen valintaa ja sen asennuksen tekniikan noudattamista. Styrofoamilla työskentely on paljon helpompaa kuin mineraalivillalla ja se ei suojaa pahempaa. Rakennusvaiheen kustannukset maksavat helposti käytön aikana (säästöt korjauksessa ja lämmityksessä).

Tässä videossa asiantuntijat kertovat yksityiskohtaisesti kaikista vivahteista, jotka on pidettävä mielessä, kun tehdään lattia.

Lattianeristys betonilaatassa, menetelmät ja materiaalit

Korkea kerrostalojen ensimmäisissä kerroksissa sijaitsevien asuntojen omistajat sekä yksityiset talot kohtaavat ongelman, joka aiheuttaa heille huomattavia haittoja. Tämä on lattian pinnan matala lämpötila, joka vaikuttaa negatiivisesti niiden kestävyyteen ja aiheuttaa epämukavuutta tilojen asukkaille. Rakentamisen, jälleenrakennuksen tai korjauksen ongelman poistamiseksi suoritetaan lattianeristys. Moderni markkinat tarjoavat erilaisia ​​lämpöeristysmateriaaleja. Valinnasta riippuu betonin ja puulattian korkealaatuisesta eristyksestä.

Huomio, kylmä lattia!

Jotkut liian säästävät omistajat eivät anna asunnossa alhaisen lattialämmityksen ongelmaa. Haluavat säästää materiaalien ja työn kustannuksista, he mielivaltaisesti sulkevat lämmityskerroksen sijoittamisen prosessista. Tällaisen ihottuma-päätöksen seuraukset vaikuttavat kylmäkauteen:

 • lattianpäällyste, jossa on lauhde;
 • kosteassa ympäristössä patogeeniset organismit kehittävät - homeen ja sienen;
 • huoneen mikroilmasto häiriintyy - kosteus nousee, lämpötila laskee;
 • lämmityskustannukset kasvavat;
 • lattian käyttöikä vähenee.

Pysyä huoneessa oli mukava ja turvallinen, on noudatettava rakennustyöntekijöiden kehittämä työtekniikka. Vain hyvin rakennettu ja hyvin varusteltu talo lämpimillä kerroksilla on todellinen linnoitus. Nykyaikaiset materiaalit mahdollistavat tämän ongelman ratkaisemisen nopeasti ja ilman laadun heikkenemistä.

7 päätyyppiä, eristys

Voit säilyttää viihtyisän mikroilmaston talossa tai huoneiston pohjakerroksessa kylmin talven aikana, ja kannattaa valita paras materiaali lattiaeristykseen. On muistettava, että ihanteellinen eristys sopimattomissa olosuhteissa ei suorita vaadittuja toimintoja. Jotta voisit valita erityisvaatimukset täyttävän lämmöneristysmateriaalin, sinun tulee tutustua eri tyyppien pääominaisuuksiin ennen ostoa.

Taulukko materiaalien tiheydestä ja lämmönjohtavuudesta

 1. Basaltti tai mineraalivilla. Talousarvion valinta edullisten hintojen vuoksi on äärimmäisen suosittu yksityisten talojen ja lämmöneristyslaitteiden rakentamisessa omilla käsillään. Houkutteleva, koska se on helppo asentaa, matala lämmönjohtavuus ja hyvät ääntä vaimentavat ominaisuudet. Korkea huokoisuus edistää hyvän höyrynvaihtoa, mikä on välttämätöntä mukavien elinolosuhteiden luomiseksi. Se toimii huonosti korkeassa kosteudessa, kun se on veteen imeytynyt, menettää eristysominaisuutensa. Asennettaessa on välttämätöntä käyttää suojavarusteita. Pienimpien lasihiukkasten rintakehän ja limakalvojen avoimiin osiin tarttuminen aiheuttaa pitkittynyttä kutinaa ja punoitusta.
 2. Vaahto. Toinen edullinen ja suosittu eristys, jolle on ominaista erinomaiset eristysominaisuudet, pieni paino. Koska mekaanisia kuormituksia ei esiinny ja aggressiivisten kemikaalien pinnalle altistuminen on kestävää ja luotettavaa. Se pelkää suoraa auringonpaistetta, kun polttaminen päästää haitallisia aineita. Jos talossa on jyrsijöitä, on suuri todennäköisyys, että vaahtokerros tuhoutuu täydellisesti, vaikka se olisi suojattu myös lasilla.
 3. Suulakepuristettu polystyreeni - kehittynyt vaahto. Kehittäjät pitävät uudessa materiaalissa vanhojen hyödyllisiä ominaisuuksia ja rikastuttavat sitä lisäetuuksilla, erityisesti melkoisen kestävyyden verrattuna vaahtomuoveihin. Polystyreeni-palonestoaineet aiheuttavat alhaisen syttymiskyvyn. Aineisto toimii hyvin aggressiivisessa kemiallisessa ympäristössä, vaikka se ei aiheuta vaaraa ihmisten terveydelle. Kaikki sen osat ovat täysin vaarattomia.
 4. Polyuretaanivaahto. Erittäin helppokäyttöinen eristysmenetelmä on saanut hänelle suuren suosion. On vain tarpeellista suihkuttaa polyuretaanivaahtoa tasaisesti erikoispistoolin pinnalle - ja voit jatkaa tasoitusta. Parhaat - lämmönjohtavuus ja vedenläpäisevyys, pitkä käyttöikä. Parhaiten julkistettu ominaisuus on korkea tarttuvuus kaikilla pinnoilla, mikä on melko kiistanalainen. Materiaali todella tarttuu hyvin huokoiseen betoniin, mutta se ei tartu lainkaan polyetyleeniin tai galvanoidulle metallille.
 5. Laajennettu savi, perliitti, vermikuliitti. Nämä luonnonmateriaalit (savi, vulkaaniset kiviä, hydromica) käsitellään erityisellä tavalla, ympäristöystävällisiksi ja turvallisiksi. Kuitenkin ne erottuvat suurella veden absorptiolla ja niiden lämpöeristysominaisuudet ovat merkittävästi huonompia kuin keinotekoiset eristeet. Saman lämpöominaisuuden varmistamiseksi mineraalivillalla tarvitaan 3 kertainen kerros laajennettua savea. Näin ollen suuri paino lisää kuormitusta pohjassa. Siksi materiaalia käytetään useammin betonilattian eristämiseen, joka on järjestetty maa- tai hiekkapohjaiselle kerrokselle, lisätietoja tästä on luettavissa täältä.
 6. Vaahtolasi. Se on tavallinen lasi, vaahdotettu tehtaalla ja muodostettu lohkoiksi. Erinomainen eristys, ympäristöystävällinen ja vaaraton. Ei pelkää jyrsijöitä, kosteutta, vastustuskykyisiä lämpötilan ääripäitä, happojen vaikutuksia. Ei muodosta patogeenisiä mikro-organismeja, eroaa absoluuttisesta ei-palamistavoista. Haitat: korkeat kustannukset, romahtavat pistekuormituksen vaikutuksen alaisina, sulavat alkalien osuessa.
 7. Cork. Korkkipuun murskattu kuori, joka puristetaan levyihin, on ihanteellinen eristys, jonka ainoa haitta on korkea hinta. Muulla materiaalilla on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia: matala lämmönjohtavuus, korkea lujuus, ympäristöystävällisyys, palamattomuus, biologinen kestävyys, pieni paino, hyvät dielektriset ominaisuudet. Betonilattian lämmittäminen korkilla on hieno tapa tehdä työ itse, jopa amatööri.

Laajennettu savi eri fraktiosta

Lämmin betonilattioiden laite

Betonilattian eristämiseksi korjaus- tai rakennusprosessissa on ensin laadittava laadukas pohja, tasoitettu ja suojattu vedeneristämällä. Vanha betonilaatta korjataan, kaikki epäsäännöllisyydet kaadetaan vähärasvaisella betonilla. Pohjan koko pinta peitetään vedeneristysmateriaalilla. Jotta vältetään kosteuden tunkeutuminen päittäisliitoksissa, ne liimataan Scotch-nauhalla. Vedenpitävä pinon yläpuolella, joka on eristetty käyttöolosuhteiden ja asunnon omistajan materiaalin ominaisuuksien mukaan.

Jos betonilattian eristämiseen käytetään ekstrudoituja polystyreenilevyjä, ne sijoitetaan razbezhku-levylle. Muut materiaalit sijoitetaan lähelle toisiaan, liitokset liimataan kylmäsiltojen muodostumisen välttämiseksi. Eristeen päälle asetetaan jälleen kerran vedeneristyskerros, josta syntyvä kakku on suojattu muodonmuutokselta vahvistusverkolla. Seuraava vaihe on rouhinta laite. Lämmitintä kaadetaan betoniseoksella, tiivistetään, tasataan ja jätetään rakentamaan 28 päivää.

Lattialämmityksen kaapelimatot

Toinen vaihtoehto betonilattiaeristeelle on kosteuden suojaamien kaapelimattojen pohjalla. Sähkön lattialämmityksen tekniikka mahdollistaa noin 3 cm: n paksuuden. Ei ole suositeltavaa asentaa kaapelimattoja paikkoihin, joissa on raskaita huonekaluja tai vesijohtolaitteita. Päällystetty lattiapäällyste - linoleumi, laminaatti, matto, PVC - levyt. Huoneissa, joissa on korkea kosteus stack keraamiset laatat.

Betonirenkaan lämmitys puupäällysteen alla

Jos hanke tuottaa puupäällysteen hirreille, joka on vahvistettu monoliittisella pohjalla, on tarpeen suorittaa lämpö- ja vedeneristyskiveä. Tekniikka, joka mahdollistaa betonilattian eristämisen viivästyneenä, ei ole kovin monimutkainen ja se on käytettävissä itse. Kohdistettu pohja on jaettu erillisiin osiin, joiden leveys on yhtä suuri kuin eristeen leveys. Puupalkkeja - lokeja käytetään erottajana. Ne kiinnitetään betonipintaan ruuveilla.

Betonipinnan koko pintaa yhdessä lokeiden kanssa peitetään tiheä eristävä kalvo. Kaikki tangon väliset tilat on täytetty eristyksellä, vedeneristys tehdään polyetyleenillä. Lokit vahvistavat tiiviisti asennettuja vanerilevyjä tai lastulevyä, ns. Tällä perusteella suorita lattian asennus - parketti tai puupaneelit. Tuloksena on luonnollinen, ympäristöystävällinen, lämmin kerros.

Lattiat: päätyyppiset lattiat

Lattiarakenne - kentällä, tukkien päälle, lautaselle. Erilaisten päällekkäisyyksien, etujen ja haittojen ominaisuudet.

Yksi rakennuksen tärkeimmistä rakenteellisista yksiköistä on lattiajärjestelmä - ei lopullinen koristepäällyste, vaan koko "piirakka", joka koostuu useista kerroksista. On olemassa useita erilaisia ​​lattiatyyppejä, erilaisia ​​raaka-aineita, valmistusmenetelmiä ja ominaisuuksia. Jokainen, jolla on rakennustyömaja tai suuri kunnostus, tekee valinnan yhden järjestelmän hyväksi sen kykyjen, mieltymysten ja rakennusparametrien perusteella. Sopivasti jotkut mallit edellyttävät samanaikaisesti lattialämmityksen muotoa - pohja tai ylimääräinen. Harkitse kysyntää olevat pääkerrosjärjestelmät FORUMHOUSE-portaalin käyttäjien keskuudessa:

 • miten lattiat laitetaan maahan;
 • miten lattiat tehdään lokeihin;
 • miten lattiat lattialevyille.

Lattiat maahan

Monoliittinen päällekkäisyys - monikerroksinen rakenne, joka on sijoitettu suoraan maahan pohjan sisäpuolelle, eräänlainen betonipinnoitus.

Järjestelmä koostuu seuraavista kerroksista:

Rammed soil - se on tasoitettava. Tasosta riippuen ylimääräisiä senttimetrejä lisätään maahan tai poistetaan. Mitä perusteellisemmin pintana on ja tasoitettu, sitä vahvempi ja luotettavampi on tasoitus.

Täyttö - hiekkaa käytetään useimmin. Jos "kakun" korkeudesta johtuen tarvitaan paksua kerrosta, suosittelemme täyttöä useissa eri lähestymistavoissa, joissa kummankin kerroksen täyttö (10-15 cm) on suositeltavaa. Jotta maaperä ja vuodevaatteet saataisiin mahdollisimman tasoitetuiksi, kompostetaan mah- dollisesti suuri murto-osa murskattua kiveä, joka kaadetaan hiekkaan ja tiivistetään. On myös mahdollista käyttää erillisten kerrosten hiekkaa ja murskattua kiveä, yhteistä kerrosta hiekkaa ja soraa sekoitetaan tiivistymistä vaaditaan täyttötyypistä riippumatta. Värähtelevy, joka on useissa lähestymistavoissa liikemäärän muutoksen kanssa, on sukupuolten paras ystävä maan päällä.

Luonnostaatti - betonikerros muutaman senttimetrin ilman vahvistusta. Merkityksellinen pohjaveden voimakkaan paineen ja syvällisten rakenteiden luomiseen - kellareihin, pohjakerroksiin. Betonipäällysteen päälle levitetään bitumipitoisuutta, joka tiivistää pintaa ja vaatii tasaisen, tukevan pohjan. Jos puhumme tavallisista kerroksista kentällä ja vesikalustuksessa ei ole ongelmia, ne eivät ole tämän kerroksen laitteita.

Vedeneristys - katkaisee kosteuden, joka tulee alhaalta käyttämällä eri materiaaleja, mutta useimmissa tapauksissa se on paksu kalvo (150 mikronia), joka on limittäin (15-20 cm) yksi tai kaksi kerrosta. Liitokset on tarttunut tiiviiksi, 20 cm: n kalvo asetetaan seiniin.

Eristyslevyihin käytetään eristyslevyjä (PSB-25 tai EPS, paksuus 100 mm), pehmeästi asennettuna vedenpitävyyteen. Käytettäessä suulakepuristettua polystyreenivaahtoa ylhäältä vaaditaan kalvokerros, jotta estetään suora kosketus sementtilaastin kanssa. Polyfoam ei pelkää tätä naapurustoa.

Tasoitus - betonikerroksen paksuus ja käytetty laastin laatu on laskettu odotettavissa olevien kuormien perusteella, keskimäärin 50 mm. Kytkin on vahvistettu metalliverkolla, jonka paksuus on 4 mm. Mitä paksumpi on tasoituskerros ja sitä suurempi odotettu kuormitus, sitä paksumpi silmä on. Varmista, että betonin kerros, joka suojaa täyttöä ulkoisilta vaikutuksilta, on yhtenäinen, käytä erityisiä muovisia tukia tai lisävarusteita. Jotta täyttötaso säilyy, käytetään yhtä kaukana olevia majakoita.

Vakiopihalla on kaksi tapaa luoda lattia maahan - yhdistämällä laatta ja säätö (jäykkä nivelside) ja vaimentimen nauhan (kelluva lattia) kautta, voit lisätietoja kuivakartongin materiaalin vaimentavasta nauhasta. Ensimmäisessä tapauksessa rakenne riippuu säätiön mahdollisesta kutistumisesta, toisessa kerroksessa elämä on omaa elämää eikä se altistu deformaatiolle.

Maaperän lattian etuja ovat energiatehokkuus - ne keräävät lämpöä, universaalisuutta - soveltuvat erilaisiin maaperään ja kestävyyteen - voit unohtaa oikein laastatusta monta vuotta. Se on myös houkutteleva omakotitalojen omistajille välittömästi kaatamaan lattialämmityksen vettä tai sähköä. Lisäksi, useimmille viimeistelyaineille, tuloksena oleva levy on optimaalinen pohja, jossa on vähäinen tai ei hienosäätö, jos yrität ylläpitää tasoa. Itse tasoittavaan koristeelliseen kerrokseen betonipohja on paras vaihtoehto.

Mutta se ei tehnyt vikoja - prosessin suuri työläisyys (yksi foorumin käyttäjät ansaitsi levykiinnike laskematta omia voimiaan) ja mahdottomuus suorittaa viestintää kentällä ja neliömetrin hinnannousu suurilla täyttömäärillä. Tämä on yksi suosituimmista lattian tyypeistä, jotka hallitaan portaalin osanottajien keskuudessa.

 • Asuinalue - Stary Oskol, Belgorodin alue;
 • Säätiön tyyppi - Tise;
 • Seinien tyyppi ja sisäpuolelta kipsiin pohjautuvan kaasusilikaatin lattiat - seinät eivät lämpene ulkopuolelta - 300 mm: n paksuiseen;
 • Lattiarakenne maanpinnalla (kerroksittain) - maaperä, hiekka, polyeteeni, kattohuopa, betoni, EPPS (2 kerrosta 25 mm kummassakin), lämmin kerros: 50 mm lattiapäällyste polypropeenikuidulla, 10 mm viimeistelylaatta, erikoisalusta TP: lle, viimeistely - laminaatti 8 mm.

Lavastus kelluu, me elämme tällaisella kerroksella useita vuosia, ongelmia ja miinuksia ei ole huomattu, kaikki sopii.

Toinen FORUMHOUSE-käyttäjä valitsi lattiat kentällä parhaaksi vaihtoehdoksi lämmön säästämiseksi.

Talo, jonka pinta-ala on 135 m², toimistan ympäri vuoden asuinmuodossa saapumalla - pari viikkoa siinä ja samassa kaupungissa. Osittain lattiat maan päällä, jotka eivät riko talon sisäisen tilavuuden termistä kosketusta valtavan maadoitetun lämpöakun kanssa, vietän hyvin vähän lämmitykseen. Totta, muut lämmitystekniikassa käytetyt menetelmät auttavat minua täällä.

Tämä käsityöläinen rakensi konkreettisen perustan, joka on toiminut uskollisesti kahden vuosikymmenen ajan.

Lattian asettaminen betonilaatoille

Betonilattiat kestävät suuria kuormituksia. Tästä syystä useimmiten ne tulevat osaksi monikerroksisten rakennusten rakenteita. Asettelulevyt ovat melko yksinkertainen tehtävä, mutta materiaalin ominaisuudet tekevät joitain muutoksia lattiaprosessiin.

Mitä pitäisi harkita, kun työskentelet betonipohjan kanssa?

 1. Pinnan karkeus;
 2. Levyjen väliset raot;
 3. Runsaasti viileää lämpötilaa.

Betonibetonilevyn luonti

Levyn lattian laite olettaa useita vaihtoehtoja. Helpoin on täyttää tasoitus. Se voidaan tehdä useilla eri tavoilla:

 • Hiekan ja sementin sekoittaminen (lisäämällä vettä);
 • Valmistetaan erityinen seos.

Isoisän menetelmä ei ole kovin tärkeä. Paljon parempi kuin toinen vaihtoehto. Tietenkin kuivan sekoituksen ostaminen maksaa hieman enemmän, mutta sen käyttö on paljon parempi. Tosiasia on, että valmistajat saattavat markkinoille parempia koostumuksia, jotka sisältävät pehmentimiä, polymeerejä ja muita tuotteita, jotka parantavat tuotteiden laatua.

Asennusprosessi

Ensinnäkin sinun on tarkastettava levyä virheiden esiintymisestä, jotta tiedetään, mistä paikoista on kiinnitettävä enemmän huomiota, kun liuos kaadetaan. Sen jälkeen (rullalla tai harjalla) käytetään pohjamaalia.

Se on tärkeää! On syytä käyttää syvää penetraatioaluketta. Kun pinta on kuiva, mene lasille. Kerroksen ei pitäisi olla kovin paksu. Hänen tehtävänsä on piilottaa virheet ja tasoittaa pinnasta vähän. Jossain päivänä levitettä kuivuu ja se voidaan peittää kalvolla. Polyeteeni toimii höyryn ja vedeneristyksen roolina. Kalvon tulee kattaa lattian lisäksi myös vähintään 15 senttimetrin seinästä.

Koko alueelle altistuvat metalliprofiilit tai puusta valmistetut säleet. Ns. Majakat sijoitetaan samaan vaakatasoon.

Miten asentaa majakka?

 1. Huoneen kulmassa, lähellä levyä, aseta lasertaso. Kun valonsäteet merkitsevät seinämääriä, varmista, että ne tarkastavat täsmälleen lattian tason, joka on viimeisteltävä.
 2. Beacons on asennettava koko alueen (pitkin ääriviivaa) etäisyydellä hieman pienempi kuin sääntö pituus, jota käytetään sitomaan. Aikaisemmin päinvastaisista seinistä venytetään kestäviä kierteitä. Ne on kiinnitetty ruuveihin. Majakat on kiinnitetty kipsi- tai laastaratkaisuilla.

Lopulliset vaiheet

Asennettaessa majakoita voit jatkaa eristämistä. Materiaalin valinnassa ei ole rajoituksia, mutta paras olisi laajentunut savi. Sitä ei tarvitse suojata kalvolla, toisin kuin huokoinen eristys. Sitten tulee pääliitoksen käänne. Sen on oltava tiheä ja myös paksuus, joka kestää raskaita kuormia (5-15 cm).

Se on tärkeää! Tasainen lattia pitää käyttää sääntöä. Se olisi sijoitettava majakat ja vetää yli. Tämän seurauksena ylimääräinen ratkaisu kompensoi seinää ja täyttää epäsäännöllisyydet.

Lattia kuivuu muutamassa päivässä. Sitten voit poistaa majakat ja täyttää aukot. Viimeistely on suositeltavaa suorittaa vain täysin kuivalla pinnalla.

Puulattian tekeminen

Puulattia ja nyt suosituin yksityisissä kodeissa. Sen muotoilu ei ole erityisen monimutkaista. Sinun on käynnistettävä laite poistamalla perusvirheet. Tavallinen sementin pohjainen ratkaisu sopii. Ne ovat täynnä halkeamia, siruja, saumoja levyjen välillä.

Sen jälkeen lasertasolla määritetään ääriviiva, joka lopulta paljastaa puhtaan pinnan, ja se on yhteisen rakenteen luomisen kierros.

Pääteokset

Lattia on peitetty vedeneristysmateriaalilla, kuten alussa on osoitettu. Sitten viivästykset on asennettu. Ne on asennettu samaan vaakatasoon.

Se on tärkeää! Viiveet on kiinnitetty kohtisuoraan levyihin ja levyt - kohtisuorassa seinää vasten ikkunan kanssa.

On useita vaihtoehtoja:

 1. Pitkien ruuvien avulla viiltoja leikataan ja kiinnitetään lattialle. Levyssä olevat reiät tehdään etukäteen. Muoviosat on työnnettävä niihin.
 2. Viiveen reunojen ohella voit asentaa puupalkkeja tai viivekappaleita. Tukit kiinnitetään lattialle, lokit sijoitetaan niiden väliin.
 3. Nykyaikainen tapa - laitteiden myöhästyminen nostolaitteissa.

Lopulliset vaiheet

Asennuksen ja kiinnityksen jälkeen tulee viivästyttää lattiaeristystä. Eristeen asennus tehdään interlaatiotilassa. Käytetyn materiaalin tyyppi ei ole tärkeä, sen paksuus on tärkeä. Puulattian järjestämisessä tärkein asia on jättää väli puhtaan pinnan ja eristyksen väliin. Se tulee ilmanvaihto, joka poistaa ylimääräisen kosteuden ja lisää pinnoitteen ja eristemateriaalien kestävyyttä.

Nyt on edelleen peitettävä pintaa polyetyleenillä ja edettävä viimeiseen vaiheeseen - levyt asetetaan.

Vesilattialaite

Ennen laitteen etenemistä lämminvesilattiat tarvitsevat eristyksen. Kalvoneristys sopii parhaiten tähän tapaukseen. Se on peitetty vahvistusverkolla. Kun voit jo laittaa putket veden lämmitykseen. Ne on kiinnitetty verkkoon muovileikkeillä.

Se on tärkeää! Luotettavuuden lisäämiseksi myös rakenteen päälle asetetaan vahvistusverkko.

Suojaa laajennusliitokset seinillä pitkin putkia (aallotetut tekevät). Mene betonin kaatamiseen on mahdollista hydraulisen testin suorittamisen jälkeen. Vesijärjestelmä tarkistaa vikoja päivän aikana. Kaikki havaitut ongelmat korjataan nopeasti.

Vedenlämmitteisen lattian kytkinlaitteen rakenne

Lämpimän vesikerroksen viimeistelylastan tekemiseksi on käytettävä sementtilaastia. Kerroksen paksuuden tulee olla 5 - 15 cm. Päivän tai kahden kuluttua se kuivuu, minkä jälkeen on mahdollista jatkaa lämmitettyä lattiaa. Nosta lämpötilaa asteittain.

Tämä lämminvesilattian asennusmenetelmä ei ole tärkeä vain, jos lattialevy toimii pohjana, mutta myös betonilattia maassa. Vesikerros sopii hyvin sekä kotiin että asuntoon. Se on lämmin, kestävä, suojaa kosteudelta ja muotilta.

Itse tasoittavan lattian asettaminen

Jos haluat tehdä itse tasoittavan lattian pääkerroksen, sinun on aloitettava alustapohjalla. Epoksi- tai polyuretaanipohjamaalia käytetään kahteen kerrokseen (vain yksi seos). Etukerrosta käytetään yksinomaan koristetulla pinnoitteella. Valokuvien tulostus näyttää erityisen vaikuttavalta pinnalta. Se on valmistettu erityisellä kalvolla, ja päälle asetetaan läpinäkyvä itsetasaava lattia.

Laying-tekniikka

Itse tasoitettavien lattioiden asennusprosessi alkaa tavallisella menetelmällä - pinnan puhdistaminen pölystä ja likaisuudesta. Seuraavaksi sovelletaan pohjamaalia. Sen jälkeen, kun se kuivuu, lattian kanssa kosketuksiin joutuvien pystysuorien pintojen ympärillä on liimattu vaipan nauha kehän ympärillä. Se suojaa täyttöpohjaa halkeilulta.

Sitten tulee itsetasaava laastin levitys Se on tehtävä, noudattamalla ohjeita selkeästi, sähköisellä sekoittajalla pienillä kierroksilla.

Irto-osan asettaminen konkreettiselle pohjalle

Se on tärkeää! Saadaksesi homogeenisen koostumuksen, sinun täytyy sekoittaa seos periaatteen mukaisesti: sekoitetaan ja pysäytetään. Toimettomuuden keston tulisi olla sama eikä saa ylittää 5 minuuttia.

Valmis liuos kaadetaan pinnalle ja levitetään rullalla tai huovalla, ja ilmakuplat poistetaan neulan rullalla. Täytteen paksuuden tulisi olla vähintään 3 cm. Nyt sinun on odotettava, kunnes pinnoite kovettuu.

Se on tärkeää! Suora auringonvalo ja luonnokset haittaavat kovettumatonta materiaalia.

Tällöin pinnan täydellinen kuivaus vaikuttaa sen paksuuteen. Kovettumisvaatimukset on merkitty kuivan seoksen pakkaukseen. Keraamisten laattojen asennus alkaa yleensä vain kolmen päivän kuluttua, ja parkettilaite alkaa viikon kuluttua.

PCB: n rooli laitteen lattiassa

OSB: tä tai OSB: tä käytetään yhden tai kaikkien kolmen tehtävän saavuttamiseen:

 1. Tasoittaa lattia ja piilottaa viat.
 2. Hyvä äänieristys. Monikerroksinen rakenne imeyttää menestyksekkäästi melua.
 3. Lattian eristäminen ja laadukas vedeneristys. Luonnollisella materiaalilla on runsaasti kosteutta ja täydellisesti säästää lämpöä.

Materiaalin ominaisuudet

OSB (OSB) ei ole aina kiinnitetty lattiaan. Jos betonipohjassa on suuret korkeuserot tai merkittävät epätasaisuudet, levyt kiinnitetään puupalkkeihin. Jälkimmäiset menestyvät menestyksekkäästi.

Se on tärkeää! OSB (OSB) -levy 10 mm paksu antaa maksimaalisen kestävyyden muodonmuutokselle. Ne asetetaan kahteen kerrokseen (offset). Materiaalin osien kiinnitys suoritetaan liimalla tai kierukkamaisilla nauloilla.

Suhteellisen tasaisella pinnalla OSB (OSB) asetetaan käyttämättä viivettä. Yhden laatan paksuus on usein riittävän tasainen pinnan tasoittamiseksi. Kiinteä OSB (OSB), jossa on tylput tai ruuvien avulla.

Materiaalilla on suuri kosteudenkestävyys, mutta silti imeytyy pieni osa kosteudesta. Tämän vuoksi se laajenee hieman. Puristustyöntöä voidaan kompensoida jättämällä aukot OSB-levyjen (enintään 3 mm: n) välille.

Materiaalin asettamisen jälkeen voit aloittaa viimeistelyn. Vaikka ei ole tarpeen käyttää laatta, laminaatti tai linoleumi. OSB (OSB) -materiaali itsessään pidetään kotona esitettävänä lämpimänä päällysteenä. Sinun tarvitsee vain puhdistaa se ja peittää se useilla lakkakerroksilla.

Se on tärkeää! Kun suunnittelet telamateriaalin asettamista, luo tasainen siirtymä laattojen liitoksissa. Sen varmistamiseksi sinun on käytettävä minimaalisen paksuuden OSB (RSD). Seinämien puhdistusta käsitellään tiivisteellä.

Betonilaatan lattian laite - paras tekniikka ja valmistusmenetelmät

Tekijältä: Tervehdin sinua, rakas lukija! Kaikki meistä ennemmin tai myöhemmin kohtaavat korjauksia siinä toivossa, että asuntomme ovat mukavimmat ja kauniit, koska talo on meidän linnoituksemme. Tämä on paikka, jossa voimme jäädä yksin itsellemme ja missä meistä on suojattu. Heti kun alamme ajatella korjauksia, alamme tarkastella materiaalien ja palveluiden hintoja, ja me kirjaimellisesti heti ymmärrämme, että aineistoon ei ole paljon säästämistä, mutta rakennusalan palvelut voidaan luopua tekemällä itse korjauksia. Yksi tulevista toiminnoista on lattian asentaminen, ja on tärkeää, että tunnet lattian laitteen betonialustalla, muuten korjausongelmia ei voida välttää.

Lattiatyypit ja niiden mallit

Aluksi katsotaan, mitä tekniikoita betonilattian valmistuksessa yleensä on, koska kaikki eivät ole sopivia asennettavaksi asuntoon tai taloon. Jotkut niistä eivät välttämättä tyydytä tarpeitasi tai aiheuttavat vahinkoa budjetillesi. Joten on olemassa seuraavia lattiatekniikoita:

 • betonilaatoilla;
 • kentällä;
 • puuta betonilaatasta;
 • betoni, jossa puinen pohja;
 • betoni teollisiin rakennuksiin;
 • fibrobetonista;
 • lämmin.

Nyt ymmärrät, mitä tarvitaan, miten se tehdään ja mitkä ovat sen edut haittoja vastaan.

Betonilattiat

Tällainen lattia on yleisimpiä, sillä useimmat kaupunkilaiset asuvat asunnoissa, ja kaikki kerrosrakennukset tehdään yksinomaan betoniteräksillä. Ne voivat tehdä mitä tahansa lattiaa, joko puuta tai lämpöä, kelluvia tai asennettaessa edullisia linoleumia.

Lattialaatat ovat universaali tukikohta - ne ovat vahvoja, kestävät valtavaa paineita ja toimivat vuosia kovimmissa olosuhteissa, mutta eivät vahingoita ominaisuuksiaan. Mutta millaista kattavuutta emme olisi voineet laskea, on syytä muistaa tarvittavien toimien järjestys eri kerrosten asettamisessa. Joka tapauksessa betonilattian puulattiat ovat seuraavat:

 1. Alustan valmistelu, puhdistus tai tasoitus.
 2. Layout-asennus viivästyy ja levitetään erityisliiman pinnalle.
 3. Lokin asentaminen on vaakasuoraan vaakatasossa käyttäen vesitasoa tai normaalia tasoa.
 4. Asettaminen vedenpitävän kerroksen viiveen päälle.
 5. Eristyksen asettaminen viivästysten välillä.
 6. Pohjalevyn sijoittaminen, olkoon se levy, vaneri tai lastulevy.
 7. Höyrysulkukerros.
 8. Alustaan.
 9. Viimeistely, laminaatti tai parketti, tai aluksella.

Betonipohjan muodostaminen vie paljon vähemmän kuin puu, mutta sen ominaisuudet ovat täysin erilaiset. Tällaisilla lattiatoilla on erittäin korkea lujuus verrattuna muihin lattiatyyppeihin, joita ei voida hävittää ja vanhentua. Tämä kerros on staattinen, sen lämpölaajeneminen on niin hidasta ja merkityksetöntä, että sen päällystyspäällyste ei aiheuta muodonmuutoskuormituksia ja voi toimia hyvin kauan. Oikealla järjestelyllä se toimii erinomaisena esteenä lämpöhäviölle ja hätätilanteessa, kuten tulvassa, se ei salli veden tunkeutua naapureihinsa.

Seurauksena on miinus. Alhainen lämpökapasiteetti, toisin sanoen heikko kyky pitää lämpö itsessään - siksi tällainen lattia, jossa ei ole tasapuolista pinnoitetta, on lähes aina kylmä, ellei sitä ole tehty lämpöeristetyllä lattiateknologialla. Hän on hyvin raskas. Sillä on vakava kuorma tukirakenteille ja säätiölle, joten jos tämä on yksityinen talo, ja vaikka kelluvalla kentälläkin, pidättäytyä tällaisesta lattiasta.

Ja nyt harkitsemme teosten järjestystä. Se koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Pinnan esikäsittely.
 2. Syvä tunkeutumisen alustavat koostumukset.
 3. Aseta rullan vedeneristys tai käytä nestemäisiä formulaatioita samoilla ominaisuuksilla.
 4. Lujitteisten solujen asennus tai basaltikuitujen käyttö. Jos kyseessä on vahvistaminen solukerroksilla, sidotaan tai hitsataan ne ja pinoamme ne tiiliksi paloiksi niin, että ne siirretään pois pinnalta (niin, että kun tasoitusverkko kaadetaan, verkko on keskellä).
 5. Majakkojen asennus. Ne putoavat kiinteään sementtilaastiin, jossa on pieni alabasterin lisäys - tämä "mäki" on asetettu vahvikekaalin päälle, jotta se ei pääse kiinni.
 6. Liuoksen valmistus käyttäen pehmittimiä tai useampia shampoo-korkkeja.
 7. Suihkutusratkaisu, venyttely.
 8. Höyrysulun, alustan ja viimeistelyn pinnoittaminen.

Lattiat maahan

Tämä päällyste on tyypillistä vastavalmistuneille rakennuksille. Lattialla on oltava useita kriteerejä - loppujen lopuksi se on tärkein este maasta, joka pyrkii jatkuvasti tuhoamaan sen, kyllästämään sen kosteudella ja ottamaan lämpöä pois.

Näiden tekijöiden haitallisten vaikutusten estämiseksi käytetään monikerroksista tekniikkaa. Paikan päällä tehtävää työtä tehdään seuraavasti ja tässä järjestyksessä:

 1. Jos tukikohdassa on pehmeä maa, leikkaa yläkerros noin 20-30 cm.
 2. Tuloksena oleva maapintakerros on täynnä erikoista metallia tai puristinta.
 3. Tamped maalla makasi tyyny hiekkaa sekoittaa rauniot. Kerroksen tulee olla noin 10-15 cm.
 4. Laitamme vaimennusnauhan valmistetusta vaahtopolyuretaanista.
 5. Seuraavaksi täytä tasoitustaso kerroksella, voit ilman vahvistusta ja majakoita. Täytä kerros noin 5-15 cm.
 6. Laitamme kerroksen polyeteenistä tai kateaineista vedenpitävyyteen.
 7. Sitten asetetaan kerros eristemateriaalia. On parasta käyttää vaahtoa tai polystyreenivaahtoa.
 8. Sijoitamme lujittavan verkon tiiliseinien päälle luomalla aukko ja asemoimalla vahvistus keskilevykerroksen keskelle.
 9. Majakkaiden asennus.
 10. Laitoimme vaimennusnauhan.
 11. Täytä kerroksen viimeinen kerros.
 12. Laitamme höyrysulun, alustan ja minkä tahansa viimeistelyn päällysteen.

Kuten näette, ei ole mitään vaikeaa tehdä lattia omilla käsilläsi, ja voit tehdä sen kaiken itsesi lyhyessä ajassa. Kaikki, mikä estää sinua, on aika, joka kestää kerrosten kuivumista.

Ensinnäkin maahan, jolle tyyny asetetaan, on oltava kuiva. Jos se on märkä, odota, että se kuivuu tai kuivaa käyttämällä erikoistuneita diesel-infrapuna-aseita, jotka tehokkaasti selviytyvät tästä tehtävästä.

Levyn pintakerroksen tulee kuivua kokonaan - keskimäärin kestää 20-25 päivää ja kosteassa ilmastossa 28-30 päivää. Levyn viimeistelykerroksen tulee olla ohuempi, korkeintaan 5 cm ja kuivuu 20-25 päivästä.

Jotta tämä kerros osoittautuisi korkealaatuisiksi, on tarpeen peittää se välittömästi sen jälkeen, kun se on kaadettu kalvolla. Jopa kuivausta varten se kastuu runsaasti kahdesti 24 tunnissa ja peitetään sitten muovikelmulla 3-4 päivää tasaisen kosteuden jakamiseksi. Poista sitten kalvo ja jätä 20-25 päivää täydellisen kuivauksen jälkeen.

Tätä menetelmää käytetään tehokkaasti lattian tekemiseen yksityisessä talossa, koska tavallisesti on vain tarve kaataa lasia maahan. Tämä päättelee käsittelemällä lasin valmistusta maan päällä omilla kädillä, ja nyt siirrymme seuraavaan muotoon.

Lattiat basaltikuidulla

Uusi rakennusmateriaalimarkkinoilla. Se ei ilmestynyt niin kauan sitten, noin seitsemän vuotta sitten, mutta se ei saanut paljon jakelua. Basalttikuitu on erittäin vahva kuitu, jolla on erinomainen kyky vastustaa repiminen. Se on kuitu, useimmiten valkoisia, vain 5-7 cm pitkä, jotka toimitetaan pusseissa.

Betonipäällysteiden valmistusmenetelmä basaltikuituilla on seuraava. Täsmälliset toimet toteutetaan tavanomaisen tasoitteen kaatamisen yhteydessä, mutta yhdellä kardinaalisella erolla. Emme laita tukirakenteita ja tangkoja pohjaan, vaan lisätään sen sijaan basaltikuituja suoraan liuokseen pakkauksessa ilmoitetulla osuudella ja sekoitetaan. Kovettumisen jälkeen kuidut sitovat koko kankaan tuhansilla kierteillä, jotka antavat rakenteelle uskomatonta lujuutta ja joustavuutta.

Tätä menetelmää käytetään harvoin kodin rakentamisessa, mutta lähes kaikki teollisuuslaitokset on rakennettu ainoaksi. Tapauksissa, joissa pystytukkia tai jäykistysliitoksia pystytetään, menetelmät yhdistetään, eli ne käyttävät sekä vahvistamista että basalttia tuottamaan erittäin vahvoja rakenteita.

Puulattiat

Ymmärtääksesi, mikä on puupohjan betonilattian valmistus, katsele tätä videota erittäin huolellisesti. Tai varmasti saavuttaa koko rakenteen tuhoutumisen. Ei, emme pelkää sinua, vaan yritämme vain varoittaa.

Tosiasia on, että puu ja metalli ovat materiaaleja, joilla on täysin erilainen luonne, rakenne ja ominaisuudet. Puu ei ole staattisessa tilassa, se liikkuu aina. Sen dynamiikka johtuu kosteudesta, lämpötilasta ja kuivausasteesta. Kiekkoa ei saa kaataa lainkaan puuhun, jos puu on tuoretta - vasta kolmen vuoden kuluttua!

Nämä materiaalit laajenevat eri tavoin altistumisesta samaan lämpötilaan, joten ne on yhdistettävä siten, että ne ovat täysin toisistaan ​​riippumattomia. Tätä varten käytä tavallista muovikalvoa - betoni ei tartu ollenkaan ollenkaan ja liukuu samalla, kun puu liikkuu.

Koko prosessi tulisi suorittaa seuraavassa järjestyksessä:

 1. Poistamme rantatien ja tarkistamme kaikki lokit, jotta voisimme poistaa vahingoittuneet ja mätät, muuten puulattiat eivät kestä kuormaa. Betonilaatta, jonka paksuus on 5 cm ja pinta-ala 1 m 2, painaa noin 300 kg.
 2. Palautetaan lattia ja käsittelemme puuta antiseptisellä ja alukkeella.
 3. Laitoimme muovikalvon.
 4. Rakennamme vahvistamista tai käytämme fibrobetonia.
 5. Laitoimme vaimennusnauhan.
 6. Aseta majakat.
 7. Täytä kerros.

Tämän seurauksena meillä on kaksi päällystettä, jotka ovat täysin erillään toisistaan. Tätä muotoilua käytetään harvoin käytännössä, mutta joskus huonosti tarvittavia. Riippumatta siitä, kuinka monimutkaista se on, sillä on kaikki kiinteän betonipohjan ominaisuudet ja puulattian lämpöominaisuudet.

Lattiat teollisuusrakennuksissa

Jos on tarvetta tehdä tiettyjä lattiaa, jolla on lujuus ja parannettu ominaisuus, sinun täytyy oppia lattian valmistuksesta teollisuusrakennuksessa.

Tämä pinnoite kaadetaan samalla tavoin kuin kaikki pesusäkit. Käytämme vesitiiviyttä, vaipan nauhoja, vahvistusta, basaltikuitua. Mutta on olemassa muutamia kriittisiä eroja. Teollisissa rakennuksissa käytetään käyttötarkoituksesta riippuen joko lasia tai fermentoitua levitystä. Riippuen odotetusta kuormituksesta kerroksen paksuus kasvaa 5 cm: stä, kuten siviilirakennuksissa, teollisuuslaitoksiin 20 cm: iin.

Vahvistus sopii pakolliseksi ja kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen on alempi vahvistus, toinen on ylempi. Lattiaa kaadetaan siten, että vahvike häkki on 5 cm pohjasta ja 5 cm lattian yläosasta, koska pinnoite voi toimia paitsi raskaalla rasituksella myös puristamalla, ja jokaisen vahvistusvyöllä on vaimentava nämä toimenpiteet.

Ja mikä tärkeintä, mikä tahansa teollisuustaso voidaan tehdä vain tärinänkoneiden avulla. Nämä ovat erikoislaitteita, jotka pakottavat liuoksen kerroksen tiivistämään värinän vaikutuksen ja täyttämään kaikki tyhjät paikat tarkemmin. Siten on mahdollista saada aikaan erinomaiset päällystysominaisuudet.

No, rakas lukija, olet oppinut kaiken mahdollisen, millainen lattia on ja miten se tehdään. Tietyissä erityissuunnitelmissa on esimerkiksi betonipinnoitteen valmistelu kylvyssä, mutta ne eroavat toisistaan ​​vain viemäreiden ja tyhjennysreikien läsnäollessa, ja ne tehdään täsmälleen samoilla periaatteilla kuin kaikki muutkin. Nyt kun saat nämä tiedot, voit helposti järjestää lattian mihin tahansa tarkoitukseen. Onnea ja nähdään pian!

Nykyisen lainsäädännön mukaan hallitus kieltää kaikki edut ja takuut, joiden tarjoaminen muutoin voi olla epäsuoraa, ja vastuuvapauden myöntäminen sivuston, sisällön ja sen käytön suhteen.
Lue lisää: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Oliko artikkeli hyödyllinen? Kerro ystäville