Kaivaa ojia

On mahdotonta rakentaa kestävää kotia tasaiselle maalle ilman säätiötä. Ensimmäinen askel, jota ei voida ohittaa, on säätiön luominen. Mutta ennen kuin luot säätiön, tarvitset hyvän perustan sille. Tämä säätiö on kuoppa.
Ymmärrämme, että säätiö on rakennuksen kestävyyden ja kestävyyden perusta. Kaivojen kaivaminen on vastuullinen ja aikaa vievä rakennusprosessi, joka vaatii paitsi korkealaatuisia laitteita myös erityisosaamista.

Siksi toimimme hyvällä algoritmilla:

 • Kehitys - tämä vaihe sisältää suunnittelun ja laskutoimituksen, koska tulevaisuuden säätiön määrä ja syvyys riippuvat myös kerrosten lukumäärästä;
 • Vyö- ja harjoittelulaitteet;
 • Suoraan kaivaminen. Meillä on kehittyneitä rakennusmateriaaleja, jotka vähentävät rakentamiseen kuluja ja aikaa.
 • Kaivoksen sinusien täyttö ja pohjan valmistelu.

Kaivettavien kaivosten hinnat

Säätiö kuoppa

Sekä korkea kerrostalo että pieni kerrostalohko tarvitsevat säätiön.

Tässä otetaan huomioon kaksi pistettä:

 • millä perusteella kaivetaan kaivoa. Vain karuinen maa soveltuu kaivamaan;
 • läsnäolo kellarin talon. Tässä tapauksessa rummaging kautta koko leveys talon. Jos kellari ei ole, niin voit tehdä kaivannon kaistaleen alla.

Työntekijöemme onnistuvat onnellisella tavalla korkeimman tason tehtävään.

Yrityksessämme on ammattilaisia, jotka nopeasti ja tehokkaasti selviytyvät tehtävästä. Tarjoamme myös kotimaisille ja ulkomaisille valmistajille tarkoitettujen rakennustarvikkeiden vuokrauspalveluja, jotka eivät ainoastaan ​​kaivaa kuoppia vaan myös ylimääräistä maaperää.

Kaivojen kaivaus

Kun projektin kehitysvaihe on saatu päätökseen, voit siirtyä suoraan kaivamaan. On muistettava, että käyttäjän olisi liian vaikea suorittaa kaikki tarvittavat laskelmat, analysoida ja kaivaa kaivo. Siksi on parempi vähentää riskejä ja hakea apua ammattilaisilta.

Kaivamisen prosessilla on oma rakenne:

 • purkaminen viestintä;
 • maaperän yläkerroksen poistaminen;
 • kaivaminen rakennustarvikkeilla;
 • kuopan järjestely;
 • ylimääräisen maaperän vienti.

Yhtiön palveluiden avulla asiakas riistää itsensä sellaisilta ongelmilta kuin:

 • maaperän analyysi, kokolaskelmat;
 • alueen puhdistaminen, kaivamisen valmistelu;
 • kaivaminen ammatillisten laitteiden avulla;
 • roskat, maaperän poisto;
 • myöhemmin maisemointi.

Palvelujen hinta riippuu useista tekijöistä:

 • rakennustarvikkeiden vuokraus;
 • tulevaisuuden säätiön koko;
 • poistetun maaperän määrä.

Uskomme kaikille työntekijöillemme rakentaville huolenaiheillemme, takaamme korkealaatuisen työn korkealuokkaisten laitteiden avulla kohtuullisin hinnoin.

Kaivoksen kehittäminen:

8-929-01-11-333, 8-951-87-80-963 Alexander

Daraja.ru

"Darazh.ru" on erikoistunut nostureiden sivusto. Resurssissa voit selvittää nostureiden ominaisuuksia, niiden tyyppejä ja hintaa sekä GOSTia ja SNiP: itä

Kaivanto kaivataan

Kaivaminen kaivannot - suosituin louhintatyökalu. Dig kaivannot vesihuoltoon, viemäröintiin, lämmitykseen, kaapeliin jne.

Kussakin tapauksessa kaivannon syvyys, leveys ja pituus ovat erilaiset, mutta kaivamisen yleiset periaatteet pysyvät samoina. Seuraavaksi tarkastelemme perussääntöjä kaivojen, lammikoiden ja kaivojen kaivamisesta, ja annamme myös erityisiä vinkkejä yksittäisiin tilanteisiin.

Maaperän kaivaus

Kaivinkoneen sykli sisältää useita vaiheita:

 • maaperän leikkaus
 • kääntyä alustalle
 • purkaminen ämpäri
 • kääntöpuolen pyöriminen
 • aseta ämpäri toistamaan sykli.

Työn suorituskyvyn nopeus riippuu välittömästi sen ajasta, joka kuluu yhden syklin loppuunsaattamiseen, josta yli 50% tapahtuu laiturin kierroksilla. Näin alustan kiertokulman pienentäminen suurentaa huomattavasti kaivannon kaivamista.

Maata leikattaessa moottorin on toimittava täydellä teholla. Kauhan kastelun on aloitettava mahdollisimman lähelle ja tyhjentää sen sisältö kaivettuun maaperään erityisesti kehon tai alustan etäisyydelle.

Suurin tehokkuus saavutetaan, kun kaivamisen syvyys mahdollistaa kauhan täyden latauksen. Optimaalinen kaivuhaara (etäisyys kaivurikuormasta kauhan sukelluspaikkaan) on 70 - 90% teknisessä dokumentaatiossa määritellystä enimmäismäärästä.

Jotta voidaan lyhentää aikaa ja polttoainetta, yhdistä useita toimintoja. Voit esimerkiksi kääntää laiturin samanaikaisesti nostamalla kauhan purettavaksi tai laskemalla myöhempää kaivausta varten.

Kaivaa kaivannot, kaivokset, lammet

Ensinnäkin on välttämätöntä puhdistaa kasvot (paikka, jossa työ tehdään, kaivinkone ja lisävarusteet sijaitsevat) roskista, suurista kiveistä, kannoista ja muista tarpeettomista esineistä.

Jos maaperä on kuljetettava pitkän matkan päästä, kauhan sisältö kaadetaan trukin runkoon. Sitä pidetään optimaalisena tilanteena, kun trukin rungossa on 3-7 täyttä kauhaa. Rungon täyttö on tehty takaa tai sivulta, liikuttaessa kauhan ohjaamon yli on kielletty. Täyttö on tehtävä tasalaatuisesti, mutta vartalon sisältöä ei saa tasata ämpärillä.

Kaivinkone on sijoitettava vähintään 1 metrin etäisyydelle kaivannon reunasta. Pehmeämpi maaperä ja syvempi kaivanto, sitä kauemmas laitteisto on. Suojausetäisyys ylittää 1 metrin kaivamisen syvyyden, kun kaivinkone on sijoitettu niin, että ajopari on kauempana reunasta kuin käytetystä.

Keinotekoisen lampun kaivaaminen edellyttää alustavaa maaperän ja pohjaveden tutkimista. Tällaisen työn kannalta on erittäin epätoivottavaa käyttää vanhoja laitteita, joten säästää rahaa, mutta saada paljon lisäkustannuksia - kokonaan. Kohtuullisin ja oikein vaihtoehto on kaivukoneen käyttö, joka pystyy työskentelemään suurella etäisyydellä, mikä säästää laitteita ja hermoja.

Kaivettaessa kaivettuja kaivoja ja kaivantoja noudatetaan yleissääntöä: sitä suurempi syvyys, sitä hellävaraisemmat rinteet tekevät. Tarvittaessa vahvista seinää.

Jos kosteissa tiloissa tehdään työtä, niihin otetaan erityiset suojat, joista työlavan kokoonpano on tehty. Tämän sivuston koon on ylitettävä kappaleiden pituus.

Työ-, turvallisuus- ja huolto-ohjeiden noudattaminen mahdollistaa odottamattomien tilanteiden, laitteiden ja materiaalivahinkojen välttämisen. Ei ole tarpeetonta tehdä sopimusta teosten toteuttamisesta tietyssä määrin.

Kaivaa kaivaus kellarikerrokseen

Oletetaan, että rakennustöitä on olemassa. Suunnitelmissa on tehdä talosta kellari, joka on metriä seitsemänkymmentäviisi metriä korkea. Paikan päällä olevat olosuhteet: rinteessä on pieni, maa ei ole murtomaa, noin 40 cm mustan maaperän yläpuolella ja sen alapuolella.

Periaatteessa näissä tapauksissa luotettavin, yksinkertaisin ja siten edullinen vaihtoehto olisi silosperustainen pohja ja ylhäällä - nauha-pohja. Mutta kellariin on tarpeen kaivaa kaivo.

Mikä kaivuri valitsee kaivamaan kaivoa

Parasta kaikesta - kaivinkoneiden kuormaaja EO-2626, koska louhinnan ja perustuksen jälkeen tarvitaan myös täyttöä. Tässä tapauksessa ei tarvitse etsiä ketään uudestaan, kutsua uudelleen, ja asia ratkaistaan.

Samankaltainen tuonti, kuten JCB-4CX, soveltuu myös, mutta sinun on maksettava enemmän. Kaivinkoneiden toinen etu on se, että tämän koneen avulla pystyt ennalta tasoittamaan rakennustyöt, poistamaan rakennusjätteiden kasat sivustolta tai tekemään kulkuteiltä helpompaa.

Jos haluat tehdä kaivuri-kuormaajan tilauksen, suosittelen sinua, Internet-palvelu Kuljetus 24, on olemassa laaja valikoima yksityisiä mainoksia erikoislaitteiden vuokrauksesta. Periaatteessa voit myös löytää muita erikoislaitteita edullisin ehdoin. Mielenkiintoista on, että laitteita tarjotaan kaikilla alueilla, joten ongelmia ei löydy!

Kun työ kestää noin 8 tuntia, eli 1 siirto. Seuraava kysymys on kuka kutsua? Mieluiten yksityinen kaivinkone. Tämä on yleensä henkilö, jolla on laaja kokemus.

Riittävät sanoa, mitä tehdä. Ja miten, hän itse tietää. Hieman huonompi - soita "hakata". Siinä mielessä, että yrityksen omistuksessa oleva kaivinkone kaivaa työaikana. Huonoin kaikista - tilauslaitteista erikoistuneessa yrityksessä.

Kokenut kuljettaja pystyy aina "sovittamaan" kahteen suuntaan, eikä yhden. Joten, työn on maksettava kaksinkertainen. Lisäksi työvoiman tuottavuuden laskun syyn selvittäminen ei onnistu. Koska asiantuntija työskentelee ilman savu taukoja ja pitkiä taukoja.

Jos sinun tarvitsi vielä valita tällaisen vaihtoehdon, voit alun perin tarjota nopeuden.

Seuraava - mitä maata kuljetetaan? On parasta valita KAMAZ, se on universaali. MAZ on myös hyvä, mutta pienimmällä sateella alkaa laskea sinisestä. Ural tai KrAZ pienellä alustalla saattaa olla liian hankalaa.

ZIL: llä on riittämätön kuormituskyky. Vaikka paljon riippuu etäisyydestä. Jos otat talteen 100 metrin päähän lähimpään ravistoon, Valko-Venäjä selviytyy polkumyynnin trailerista. Sinun on ensin valittava kaivuri. KAMAZ lisää, heidän kanssaan ei ole ongelmia.

Kaivosten esikäsittely

Ennen kuin kaivinkone saapuu paikalle, toimi seuraavasti:

 • Määritä mustan maaperän säilytyspaikka, maaperän pääosan poistaminen ja täyttöön tarvittavan maan asettaminen.
 • Merkitään puisilla tappuilla (tällaiset tekevät, muuten kaivinkone kääntää ne ulos) pohjan ulkokulmat. Muista tarkistaa diagonaalit.
 • Merkitse ulkokulmat 2 m: n muistiinpanolla. Jos haluat tehdä tämän, on parempi ottaa 50 senttimetrin rebar, jossa on muovipulloja. Se oli selvästi näkyvissä.
 • Seuraavaksi sinun täytyy "kuvata horisontti". Tätä varten kutsutaan asiantuntija, jolla on taso. Sivuston kulmissa, ei lähemmäksi kuin 1 metrin etäisyydellä aidasta, 2 metrin panokset hammered. Puolimittarin korkeudella 50 x 500 mm: n mittainen höylätty alus on naulattu vaakatasossa. Laite sijaitsee sivuston keskellä. Hallitus - lähtölaskenta alkaa. Tämän jälkeen ohjatun komennon jäljellä olevat horisontaaliset kiskot kiinnittyvät nurkkapetoksiin, kukin omalla korkeudellaan. Tämä on perusta uusille itsenäisille laskelmille.
 • Nyt sinun täytyy tehdä ohjauskisko tai "näky", jotta prosessin seuranta kaivutyön aikana. Talon nurkassa (parempi - korkein) tukkeutunut 2 metrin rake. Yhdestä pylväästä katsomme päinvastaista ja komentoa (ylhäältä), ja avustaja naulaa vaakasuoran lankun kiskolle, niin että se on tasainen pylväiden kanssa. Mittaamme etäisyyttä kiskon lankusta maahan. Oletetaan, että se oli 1450 mm. Poista rake. Ja nyt määrittelemme etäisyyden kuopan pohjasta maanpinnan tasolle. Meidän tapauksessa meidän on lisättävä arvot: kellarikerroksesta maahan 1750 mm, betonilattialle 100 mm, pohja 50 mm, murskattu kivi 50 mm. Yhteensä 1950 mm. Lisäämme kiskolle 1450 mm, saamme 3400 mm. Leikkaa teräpalkki, jonka pituus on 3400 mm, ja kiinnitä sen päähän vaakasuora lankku. Tämä on visiiri.
 • Pohja on pohjan leveämpi kuin kummassakin suunnassa vähintään 1 metri. Yläreunaan - riippuen tiivisteen prismasta, joka riippuu maaperän tiheydestä ja kuopan syvyydestä. Kaivamisen merkintä tehdään alareunassa. Yläkaivukone määrittää itsensä.

Tässä voimme sanoa, että alustava työ on ohi. Nyt kaivamisen aikana avustaja laskee ajoittaisesti näkyä kaivon pohjassa. Ja asiakas - tarkastelemaan sitä kulmissa olevien vaakapalkkien kautta määrittämällä alaosat tai perekopit.

Ja merkkinä tämä kaivinkoneelle, jotta hän osaisi ottaa sen korkeammalle tai kaivaa sen. Mittalaitteet tehdään 1,5-2 metrin välein, kun kaivinkone asettaa ämpäri maahan - tämä on turvallisuutta. Laskumaan kaivoon sinun täytyy valmistautua portaisiin.

Sitten kaikki on yksinkertaista. Se on edelleen tuoda kaivinkoneen paikalle, näyttää hänelle mitä tehdä, kertoa kaikesta yksityiskohtaisesti. Sen jälkeen - sovitaan työn kustannuksista, sen alkamispäivästä ja määräajoista. Ja myös maaperän vientipaikoista.

On suositeltavaa, ettei hinnasta neuvotella, vaan tarkkailla kaivukoneen reagointia. Jos epäröi, hän vastaa epävarmasti, tämä ei ole kovin hyvä. Jos kiinnostunut, sitten työ tehdään. Rahaa varten on parempi joko sopia tai etsiä toista esittäjää.

Päivän ja päivän mukaan kaivinkone saapuu kippiautolla. Omistaja ja hänen avustajansa odottavat jo heitä sivustolla. Työ alkaa. Kernomyrin yläkerros putoaa sivun kulmassa.

Sitten - kuohkeaa savea, se on poistettava. Seuraava - rasvainen savi. Se on tarpeen täyttöä varten ja siksi myös varastoitu lähistöllä. Joskus tapahtuu, ettei ole rasvaista savea.

Sitten kaikki maaperä viedään vientiin, ja mistä saa täyttöön, dumpperin kuljettaja kertoo, he tietävät kaiken tällaisista asioista. Työn aikana tehdään mittauksia ja lasketaan, kuinka paljon tilavuutta tarvitaan täyttöön.

Joten taskussa ei ole tarpeetonta muistikirjaa, kynää ja laskinta. Ja olisi hyvä muistaa geometrisia kaavoja koulun oppikirjan mukaan.

Jotta täyttöä voidaan käyttää, kuten edellä on mainittu, käytä etumoottoria EO-2626.

Yleensä mikään ei ole monimutkaista. Tärkeintä on tehdä kaiken järjestyksessä menettämättä yksittäistä yksityiskohtia, vaikka kuinka merkityksetöntä se tuntuisi.

Kaivaa kaivo pohjakerroksessa: rakentaa elämän hakkerointia

Portaalin käyttäjät jakavat salaisuuden kuopan kaivamisen maanrakennuksen perustuksen alla.

Kun kyse on ns. Maa-talon rakentamisen "nolla" vaihe - kaivaminen kuopasta tai kaivosta ja rakentaminen säätiö, monet kokematon kehittäjät tekevät paljon virheitä. Tämä voi olla täynnä geometriaa, romahtuneita seiniä, pohjan kaivamista tai pohjamaata, kuoppaan ympäröimättömän maaperän vuoria jne. Tämän seurauksena sivusto muuttuu varsinaiseksi esteettömyydeksi raskaiden rakennuslaitteiden kulkua varten ja työskentelee muottien asennuksessa, vahvojen häkkien sidontaan, betonin kaatamiseen jne. kuoppaan on paljon monimutkaisempi. Kaikki tämä johtaa ajan, rahan ja hermojen menetykseen. Lisäksi kaikki perustuslain aikana tehdyt vakavat virheet, se on - mökin alla määritelty "aikajana". Siksi tässä artikkelissa kuvataan, kuinka kaivaa oikea kuoppaan.

 • Mikä on valmistelevan vaiheen ydin ennen kuopan kaivamista.
 • Mitä sinun tarvitsee tehdä sivustolla ennen kaivinkoneen saapumista.
 • Kuinka merkitä kaivo oikein.
 • Mikä tekniikka on kaivamaan kaivoa pohjakerroksessa.
 • Kuinka välttää kuopan seinämien romahtaminen.
 • Kuinka merkkejä kaivukoneesta annetaan?
 • Miten lasketaan viedyn maaperän määrä.

Pit alle pohjan. Kirjoittanut kaivinkone

Näin FORUMHOUSE-jäsen kutsui hänen aiheensa portaalilla hänen lempinimensä chichicilla, jossa hän jakaa tietämyksensä kaivamaan kaivantoa.

Olen tehnyt maanrakennuksia jo pitkään. Hän aloitti vuonna 1991 puskutraktorin. Vuodesta 1995 olen työskennellyt kaivukoneessa. Työskentelen täydellä pyörivällä koneella. Tänä aikana minulla on valtava kokemus mökkien kaivamisesta. Kerran ystäväni pyysi minua auttamaan kaivaa pohjakerroksessa säätiön kuoppaan. Aluksi halusin kirjoittaa hänelle, miten se tehdään oikein sähköpostilla, mutta sitten päätin laittaa kaiken portaaliin. Mielestäni monet tulevat kätevästi.

Ensinnäkin pieni teoria. Yurin mukaan kaivaminen kellarikerrokseen on välttämätöntä täyden pyörivän kaivukoneen avulla.

Vaihtoehto tavallisella kaivurikuormaajalla, ns. "Dzhisibishkoy" tai vanha "Valkovenäjä" on pahempi, koska Tämä tekniikka soveltuu parhaiten kaivamiseen.

JCB: n eduista huomataan auton pienikokoisuus ja kyky ajaa omalla voimalla pienessä osassa.

Kokenut kaivurioperaattori kykenee kaivaamaan keskikokoisen kuoppaan 8 tunnissa, ts. yhdessä työvaiheessa. Työvoimakustannusten säästämiseksi on parempi etsiä yksityistä elinkeinonharjoittajaa, jolla on oma kaivukoneensa tai neuvottelemaan kaivinkoneen kanssa, joka työskentelee "yritys" hakkuutyön aikana työajan ulkopuolella.

Vaihtoehto: tilaaminen kaivukoneessa, joka on erikoistunut näihin työpaikkoihin, todennäköisesti on kalliimpaa, koska asiakaskoneiden kaivukone-kaivukoneiden ketjuun liikaa tarpeettomia "suutuja" - välittäjiä - johtajia ja johtajia. Lisäksi kaivinkoneyritys on kiinnostunut tekemästä työtä ei yhdessä, vaan kahdessa vuorossa, mutta kehittäjä ei voi tarttua kokeneeseen henkilöön, joka aikoo tarkoituksella hidastaa kaivamisen prosessia. Ja tämä on jälleen aikaa ja rahaa.

Joten, ensimmäinen kaava kaivamaan - sinun ei tarvitse olla laiska ja etsiä ystävien ja tuttavien, jotka olivat jo rakennettu kylässä, kokenut kaivinkone autossaan. Tällaisen henkilön ei tarvitse selittää, kuinka kaivaa kaivo, ja sinun tarvitsee vain sanoa, mitä sinun täytyy kaivaa.

Kun tulen sivustoon, ensimmäinen asia, mitä teen, on kuunnella asiakkaita, ja sitten menen paikalle ja katselen tarkkaan. Ja vaikka etsinyt kaivamaan, en voi aina kertoa, miten kaivoisin säätiön kuoppaan. Mutta ehdottomasti sanon, mistä aloitan ja mihin minä lopetan. Jos asiakas epäilee pätevyyttäni, kerron hänelle, että on olemassa noin kymmenkunta tapaa kaivata osaansa ja aloittaessani valitsen optimaalisen.

Toinen sääntö - kehittäjän ei pitäisi kävellä sivustolla ja opettaa kaivinkoneita työskentelemään. Jos et ole varma hänen kokemuksestaan, etsi toinen. Kehittäjän velvollisuus - arvioida sivuston työtä. Luettelo näistä töistä yleensä (koska paljon riippuu talon rakentamismenetelmästä ja valituista rakennusmateriaaleista) sisältää:

 1. Valitse maaperän säilytyspaikka ja kaatopaikkojen sijainti niin, että ne eivät häiritse rakennetta.
 2. Valitse paikka, jossa rakennuslaitteisto ajaa - kuorma-autot, betonisekoittimet, nosturi jne.
 3. Valitse tarkka paikka, jossa rakennusaineet tallennetaan. Jotta ei tapahdu, että kuormittamattomat lattiat, tiilet, hiilihapotettu betoni, puutavaran puu jne. täytyy mennä uudelleen, koska nosturi ei voi ajaa talon "laatikkoon" maan kasvien takia.

Kaivinkoneen valinnasta etsimme ja sovimme kuorma-autonkuljettajien kanssa maaperän poistamisesta. Käytäntö osoittaa, että paras vaihtoehto on - KAMAZ. Auto on hyvä läpäisevyys, ei jää kiinni maalle ensimmäisen sateen jälkeen, hyvin siirtää ylikuormitusta ja mikä tärkeintä - on monia tällaisia ​​kuorma-autoja. KrAZ-kuorma-autot ja uraalit ovat liian hitaita. ZIL: llä on pieni kapasiteetti ja kehon määrä, ja nämä ovat ylimääräisiä auton matkoja.

Sinun on myös päätettävä etukäteen millaista maaperää ja missä se viedään tai tallennetaan paikan päällä. Esimerkiksi, sinun ei pidä tuhlata chernozemia, ja voit siirtää sen varovasti jalan nurkkaan. Suurin osa maaperästä, ja tämä voi maaperän koostumuksesta riippuen olla liejua, hiekkaa, savea, jne. Tai viedä tai käyttää sivuston täyttämiseen tai myöhempiin suunnitteluun.

Tärkeää: sinun ei pidä tehdä ulkoasua ja paikan lisäämistä louhinnasta poistetusta maaperästä samanaikaisesti kuin lattiakaivon kaivaminen kellarikerrokseen ja talon "laatikon" rakentamisen jälkeen. Tosiasia on, että sellaista maaperää ei voida heti lujittaa. Monitavaraiset laitteet - betonibetoniset betonirakenteiset betonielementit, lohkot loukkaantuvat ja jumittuvat alueelle, varsinkin jos vähän sadetta on kulunut. Tämän seurauksena alueen alue rikkoutuu pyörillä, ja se muuttuu "tankkitaloksi", mikä huomattavasti vaikeuttaa rakentamisen kustannuksia.

Sivuston lopullisen tasoituksen lisääminen on parasta tehdä sen jälkeen, kun mökin "laatikko" on pystytetty eikä työtä ole suunniteltu, paitsi viimeistelyyn, joka liittyy raskaiden rakennuslaitteiden saapumiseen alueelle.

Muistamme myös, että säätiön sinusien täyttö on tehtävä joko natiivilla (poistettu) maa-aineksella tai tuodulla maaperällä, jolla on sama tai suurempi vedenkestävyys.

Jos toimisitte periaatteessa "kaikki tekevät näin" ja nukahtavat sinusien kanssa esim. Hiekalla, ja säätiön ympärillä on hyvä tiheä savia, silloin käy ilmi, että vesi alkaa jatkuvasti kerääntyä hiekkaan, pehmentää, se muuttuu, vaikuttaa kielteisesti maaperän perustaan.

Usein aloittelevien rakentajien kysymys on siitä, miten tarkasti leikataan chernomyrin sivuilla. Schichicin mukaan on parempi tehdä se etukuormaajalla.

Tämän koneen avulla tämä työ tehdään nopeasti, siististi, ylhäältä kerrostettu kerros, joka on vielä hyödyllinen meille, se siirtyy välittömästi kehittäjän tarpeisiin ja paikka kaivamisesta on yhtä tasainen kuin pöytä. Tämä on välttämätöntä seuraavalle tärkeälle vaiheelle - joka merkitsee perusta ja perusta.

Kuinka merkitä oikein kaivo kuoren kaivamisen alla

Kun olet valinnut tarkan paikan tulevan talon ojan alla ja vetäytyvät naapurin aitasta (3 m), "punaisella viivalla" (5 m), jatkamme kaivauspaikan merkitsemistä. Tämän tekemiseksi kaikki työ on jaettu sarja peräkkäisiä vaiheita.

1. Tilapäiset puiset tangot eritellään kellarin ulkokulmissa ja akselipainikkeilla. Älä unohda tarkistaa säätiön geometriaa ja tarkista sen diagonaalit.

2. Tee ulomman kulman 2 metrin etäisyydellä vahvikkeista, noin 0,5 m pituinen, työntämällä se maahan. Nähdäksesi nämä paikat, laita muovipullot kaiteisiin kaula-alas.

Tärkeää: Louhinta on kauempaa kuin pohja, vähintään 1 m kumpaankin suuntaan. Tämä on välttämätöntä, jotta rakennuttajat voisivat työskennellä säätiön kuoppaan - laatoittamiseen, eristämiseen jne.

Kaivoin käyrän kaivoon, eikä kaikkia metriä seinältä kellarista maahan pidettiin. Vain 40 cm on jäljellä yhteen paikkaan. Sanon, että työskentelemällä niin lähellä "kulmaa", on erittäin vaikeata vedenpitävä ja eristää kellarikerroksen seinät.

3. Etsi "horisontti". Tämän tekemiseksi tontin kulmissa nastoja (sarakkeita) ajetaan noin 2 metrin korkeudella, noin 1 metrin etäisyydellä aitasta, jotta voit vapaasti pysyä vaarnan takana. Tuulen ei saa horjuttaa säiliöitä. Korkeudeltaan noin 1500 mm: n korkeudella on 5x50 cm: n pituinen, valkoisella maalilla maalattu taso, joka on vaakatasossa naulattu yhteen napaan. Nyt sinun on joko palkattava asiantuntijoita, joilla on taso "ampua horisonttia", tai tehdä se itse käyttämällä esimerkiksi lasertasoa ja vastaanotinta tai "vanhalla tavalla" - pitkä hydraulinen taso. Tärkeintä on, että naulattu levy on viitekehys, jonka jälkeen kolme muuta levymerkkiä on naulattu jäljellä oleviin sarakkeisiin. eli Riippumatta tontin epäsäännöllisyydestä, meidän on saatava virtuaalinen vaakataso, josta kaivamisen syvyys voidaan lukea ja hallita.

4. niin sanottu "Vizirka".

Jos talon kulma (joka on parempia kuin toiset), siirrä tilapäisesti tikkua, joka on noin 2 metriä korkea. Menemme takana toiselle pylväälle ja katsomme "horisonttia" merkkimme vastakkaiseen suuntaan. Tiimisi avustaja (korkeampi tai matalampi) kynnetään tikun vaakasuora lankku. Kolme lankkua: se, josta katsot; toinen vastakkaisella puolella ja talon kulmassa olevan tangon pitäisi olla samassa vaakasuorassa viivassa. Lähestymme tätä tikkua ja mitataan etäisyys maahan. Esimerkiksi se osoittautui 1,5 m. Se on. löysimme etäisyyden "horisontista" maahan. Poistamme tikun. Seuraavaksi laske etäisyys maanpinnasta kuopan pohjaan. Esimerkiksi ottaen huomioon kaikki kerrokset (rauniot, jalustat jne.) Ja betonialusta tuli ulos 2 m. Taitamme 1,5 + 2 = 3,5 m.

Nyt meillä on 3,5 metrin pituinen baari, jos ei ole sellaista, koputetaan se kahdesta ja mitataan 3,5 metrin etäisyydellä siitä, että nauha on 5 x 50 cm kohtisuorassa. Visiiri on valmis. Nyt, kun kaivaa kaivoa, avustaja laskee näkyä kaivon pohjassa. Kehittäjä "pyrkii" yhden merkin takia toisessa, näkee kaivamisen tai pienen määrän ja "puhuu" tästä eleillä kaivinkoneen käyttäjälle, ts. tai kaivaa syvemmälle tai ottaa korkeammalle.

Mittauksia on tehtävä 1,5-2 metrin välein estämään kovan ja täytetyn mannerjalustan kaivaminen ja irtoaminen. Sinun on myös valmistauduttava etukäteen portaisiin, jotta avustaja voi mennä kaivoon. Irtoamatonta kauhamaa ei saa jättää kuopan pohjalle. Se on huolellisesti leikattava lapoilla ja poistettava. 10-15 senttimetrin tai useamman senttimetrin säätökuopan uudelleen kaivaminen johtaa automaattisesti koko arvioiden kustannusten nousuun. koska sen sijaan, että sijoitettaisiin yksi kellarikorkeus (suunniteltu hanketta varten), sinun on lisättävä sitä korvaamaan eron, ja nämä ovat rakennusmateriaalien lisäkustannuksia.

Selvyyden vuoksi esitämme kuoppaan, ylhäältä katsottuna.

 • Sininen suorakulmio on pohjapohjan ulkoreunus.
 • Musta piste on tilapäinen tappi. Tarkistaa diagonaalit ja akseleiden johtaja.
 • Vihreät viivat - lävistäjä.
 • Sininen viiva - pohjan pohjalla olevan kuopan koko + 1 m: n sisennyksellä.
 • Violettipisteet ovat referenssikohde kaivukoneoperaattorille, jolle kaivaa kaivo.
 • Keltainen viiva on "kaatumisen prismalla" kaivetun louhoksen ulkoreunus.
 • Punainen piste - pysyvän akselin pysyvät johtajat. Tukit muovipullojen kanssa.

Tärkeää: kaivinkoneen kuljettajan säätiön kehän merkitsemiseksi, ts. Nähtävät rajat, joita on kaivettava, eivät kuitenkaan ristipuiden vetämisen sijasta tai niiden välisen kalastuslinjan vetämisen sijasta (purppurapisteet edellä olevassa kuviossa) silti repeytyvät kauhalla, voit jatkaa seuraavalla tavalla. Venyttämme johtoa ja hajotamme, esimerkiksi alabasteria, hiekkaa sitä pitkin (tämä suora viiva). tee valkoinen tai keltainen raita. Tai ota kantta valkoista maalia ja suihkuttaa aerosoli suoraan maahan, johtaen linjaa pitkin johtoa. Tällöin köysi irrotetaan ja maa pysyy näkyvästi kaivinkoneen maalatun pohjan kehällä.

Tärkeää: Kaivinkone sijaitsee kaukana kaivosta, ottaen huomioon ns. "Prisma romahtaa". Tämä on maaperän (kaltevuus) tilavuus, joka sijaitsee louhinnan reunalla ja on altis liukastumiselle, kun kitkavoimat, jotka pitävät maaperän leikkauksena, ylittyvät.

Näin kaivon seinät (riippuen maaperätyypistä ja kaivamisen syvyydestä) eivät kaivaa tiukasti pystysuoraan, vaan tiettyyn kulmaan. Kaivinkone ei myöskään saa seisoa kaivon reunaa; on mahdollista, että tekniikan massasta johtuva kaltevuus kaatuu sen mukana.

Kaltevuuden jyrkkyysvaatimukset on määrätty SNiP 12-03-99: ssä. Voit käyttää "huijausarkkia" seuraavien tietojen tietoja.

Rakennuselämän kokoelma hakkerointi kaivamaan kaivoa

Artikkelin lopussa tarjoamme blitz-vastauksia käyttäjien tavallisimpiin kysymyksiin sekä kokeneiden kaivinkoneiden salaisuuksiin.

Mikä kaivukoneen matkan pitäisi kulkea kuopan ja naapurin aitan välissä.

Oletetaan, että kaivurin leveys on 2500 mm. Jotta hän vain ajettaisiin aidasta, hänen olisi jätettävä vähintään yksi metri. Jos teet työtä, ottakaamme huomioon "romahtamisen prisma", maaperän koostumus, kaltevuus jne.

Otamme myös huomioon, että kun käännetään eri malleja täyden pyörivät kaivinkoneet, eri poistaminen takana vastapaino. Esimerkiksi tämä kaivuri, jonka vastapaino on 70 cm ulkoneva, voi työskennellä ahtaissa olosuhteissa.

Ja tämä 1,5 metrin poisto ei enää ole.

Tärkeää: trukki maaperän poistamiseksi tulee ajaa kaivukoneeseen taaksepäin, koska Älä kuljeta ämpäri ohjaamon yli.

Jos kulma on 180 astetta, se kasvaa kaivinkoneen pyörimisnopeuden ansiosta.

Kaivettaessa kaivoa syntyy suuri määrä maata vientiä varten. Laskettaessa sen tilavuutta kippiauton järjestämiseksi, sinun on tiedettävä löystymisen kerroin, koska kaivettu maa vaatii suuremman tilavuuden kuorma-auton takaosassa kuin kuopassa.

Nyt, kun tiedämme maaperän tyypin, löydämme sen taulukosta, lasketaan kaivon tilavuus ja sitten kaivetun ja jo löystyneen maaperän määrä.

Sanotaan 50 metrin kaivannon kaivosten tilavuuden. Seuraavaksi moninkertaista löysäämiskerroin (esim. Lieju) tämän maaperän louhinnalla: 1.2x50 = 60 m 3. Siksi: viennin maaperän todellinen määrä on 60 kuutiometriä. m.

Liitämme myös optimaalisen kaavan kaivamaan kaivoa chichic-pohjan alla.

 • Kuva 1 on kaivanto, koska kaivamalla kaivanto ensin, on helpompi kaataa ämpäri maaperään.
 • A on kulma, josta kaivaus alkaa. Tämä on yleensä kaukaisinta tai vaikeinta päästä paikkaan, jossa kaivo sijaitsee.
 • B - viimeistelynurkka kuopan kaivamiseksi. Se sijaitsee yleensä lähemmäksi sivuston sisäänkäyntiä.
 • Nuolet - kaivukoneen liikutussuunta (alku - ja loppupää).
 • Kuviot 2,3,4 - segmentit - kaivannon kaivaminen.

Artikkelin lopussa on pieni koulutusohjelma eleiden merkinnöistä, joita voidaan "puhua" kaivukoneen kanssa, koska huutaa kun työvälineet, mitä tehdä, - ei ole paras vaihtoehto.

Kaivaa säätösäiliö kaivukoneella

Asuinrakennusten, teollisuuslaitosten, mökkien ja muiden rakenteiden rakentamista ei voida kuvitella ilman luotettavaa perustaa, jonka pystyttämiseksi on ensin valmisteltava oikea säätiö kuoppaan asiantuntijoiden kaikkien vaatimusten ja suositusten mukaisesti. Tässä artikkelissa tarkastelemme tällaisten suurikokoisten laitteiden, kuten kaivinkoneen, käyttöä tällaisen rakenteen valmistelussa.

Valmistelut

Säätölaitteen kuopan kehittäminen sisältää seuraavat toimenpiteet:

 • laatimalla kaavioita ja piirustuksia kaivaustyöstä paikan päällä (maaperän laadullinen analyysi sen koostumuksesta ja tiheydestä, pohjaveden taso määritetään);
 • vanhojen viestintöjen, rakennusten, roskien ja muiden häiriöiden selvittäminen rakenteilla olevasta alueesta (olemassa olevien viestintäjärjestelmien tapauksessa on tarpeen koordinoida niiden siirtoa);
 • paikantaminen ja merkitseminen.

Kun olet suorittanut tietyntyyppisten teosten suorittamisen, on mahdollista aloittaa suora kaivaminen ojaan. Esitetty rakennusmenetelmä toteutetaan sekä manuaalisesti että erikoislaitteiden avulla.

Tietenkin ensimmäinen menetelmä säästää huomattavasti rahaa, mutta se heijastuu voimakkaasti järjestelyajassa. Nopea siirto, ylimääräisen maaperän poisto ja maaperän korkeatasoinen tasoittaminen helpottavat huomattavasti louhinnan valmistelumenettelyä, joten on järkevämpää, että emme ole kiinnostuneita tästä asiasta ja käyttävät erikoislaitteiden palveluja.

Sen rakenteeseen on sisällyttävä kaivinkone ja nostokoneet, joille on tarpeen järjestää sisäänkäynnin polku ja tarvittaessa väliaikaiset tiet.

Laitteen kaivannon ominaisuudet

Harvat ihmiset tietävät, että kaivetun maaperän ominaisuus on 30-40 prosenttia sen määrästä. Tässä yhteydessä kaivannon kaivamisen yhteydessä on tarpeen järjestää keskeytymättömiä töitä ylimääräisen maaperän poistamiseksi ja myös jättää tietty osa jaetun raudan jauheen osalta.

Kuon muodon ja koon osalta nämä indikaattorit ovat suoraan riippuvaisia ​​valitun peruslajin tyypistä. Niinpä, kun kyseessä on laattapohjan valmistuksen, sinun tulee varustaa ura, selvä suorakulmainen muoto. Kun perustusta käytetään hihnan tekniikalla, on tarpeen rakentaa oja kaivannon muodossa ja sarakkeiden perustuksen pystyttämisen muotona reikien tai kaivojen muodossa.

syvyys

Tulevan kuopan korkeus lasketaan maaperän kahden tärkeän laadullisen indikaattorin perusteella: jäätymisaste ja pohjaveden raja. Pohjan järjestelyn tärkeä kohta on säätiön sijainti 40-50 cm: n alapuolella havaitun maaperän jäädytyslinjan alapuolella.

Pohjaveden rajan on oltava vähintään 50 cm etäisyydellä asennettavasta alustasta. Muussa tapauksessa sinun on tehtävä lisätoimenpiteitä veden ja vedenpitävyyden asentamiseksi, jotta pohja- ja viemäröintijärjestelmä tyhjentää ylimääräisen veden, mikä huomattavasti vaikeuttaa rakentamista ja lisää kustannuksia.

Sivun mitat

Kaivettaessa kaivoa on tärkeää harkita, että sen pituus ja leveys riippuvat tulevan rakenteen koosta ja asennettavan säätiön syvyydestä. Kaikki on yksinkertaista rakennuksen mittojen kanssa - pohjan pituuden ja leveyden tulisi ylittää pystytetyn rakenteen ilmoitetut parametrit 40-50 cm, kummallakin puolella 20-25 cm. Tämä etäisyys on tarpeen vastakkaisen kerroksen myöhempää sijoittamista varten, joka on myös tuettava eikä se saa olla limittäin.

Turvallisuusmääräysten mukaisesti on tarpeen kiinnittää huomiota kuopan valmistukseen käännetyn trajektin muodossa, jonka rinteet suojataan myöhemmin tahattomalta alueelta irtoamiselta tai liukastumiselta.

Kaivon kaltevuuden alarajaa pidetään 40-50 cm: n suuruisena ja yläosan laskemiseksi on välttämätöntä mitata segmentti päinvastaiseen suuntaan kuin talo alapuolella olevan maanpinnan tasolla. Lopuksi sen pitäisi olla isosceles kolmio, jossa on kaksi sisäistä kulmaa 45º.

Pieniä rakennuksia rakennettaessa 0,5 metrin syvyyteen asti kaivannon kaivaminen olisi toteutettava missään muodossa. Yleensä tämä on kaivanto pystysuorilla rinteillä.

Ojan laitteet nauhan pohjan alla

Esitetyssä rakennustekniikassa säätö tehdään tekemällä betonilaatan tai betonilevyjen kaatamista betoniliuoksella. Katso videota kaivukoneiden kaivamisesta kaistaleen alla.

Tällaiset ominaisuudet ennalta määräävät tarvittavan kaivauksen koon, joka toteutetaan upotetun kaivannon muodossa. Kuopan ulkopuolisia arvoja korotetaan 40-50 cm: n korkeudella säätiön sivuille. Samalla on otettava huomioon muottipaneelien välinen etäisyys.

Järjestelytekniikka

Kehyksen rakentaminen kaistaleen alapuolelle jatkaa rakennustyön merkintöjen jälkeisten töiden suorittamisen jälkeen. Samaan aikaan kaivutyön yksinkertaistamiseksi sekä ongelmien korjaamiseksi sivuston tasoittamiseksi, sinun on ensin poistettava 30-40 cm lika.

Kaivukoneiden kaivaminen on parhaimmillaan ylhäältä kulmassa, joka vähitellen ulottuu suunnitelluille ulottuvuuksille. Kaivon syvyyttä voidaan seurata säännöllisin väliajoin upotettujen virstanpylväiden avulla, joiden perusteella voit myöhemmin säätää pohjan ja asettaa muottipesän.

Tärkeä kohta syvennyksessä 50 cm: n välein on suojakalvojen asennus, jotka estävät maaperän irtoamisen ja jotka ovat välttämättömiä muottien järjestämiseksi. Nämä elementit asetetaan manuaalisesti ja varmistetaan panoksilla. Kun muotti on koottu, nämä tukit on poistettava.

Jotta rahaa säästettäisiin, jos hiekka-aineosa on läsnä maaperässä, se on ohjattava erityisellä pystysuoralla ruudukolla ja varastoitava lähellä varustettua perustusta. Tämän jälkeen hiekkaa tarvitaan liuoksen valmistukseen ja vedenpoistosubstraatin rakentamiseen. Jäljellä oleva maaperä voidaan levittää tasaisesti tai ottaa pois.

Kaivaa kaivo laattapohjan alla

Kaivaminen uunin alle suoritetaan jonkin verran eri sääntöjen kuin edellä kuvatulla tavalla. Erot ovat ulottuvuuksina, joihin sisältyy etusivun säätiön leveys ja pituus - mahdollisuus järjestää matala pohja ja massiivisen rakenteen ollessa kyseessä tulevaisuuden pohjan syvyys suhteessa maan pintaan summataan näihin indikaattoreihin. Katso videota siitä, kuinka kuopan kaivaminen laattaperustaan.

Toinen erityinen piirre kaivosta laattapohjan alla on erikoisteknologia sen valmistuksesta, joka on saatu päätökseen ns. Vaiheiden muodostamisessa. Jokainen askel on muodostettu poistamalla puoli metriä olevat maakerrokset.

Valmistusmenetelmä

Kuten edellisen pohjan järjestelyssä, 30-40 cm: n maakerros on poistettu aiemmin. Sitten tehdään merkintä valmistetulle paikalle ja siirretään 50 cm: n poistamiseksi maakerroksesta. Kaivaus suoritetaan keskeltä reunuksiin, kerros kerroksittain, kunnes vaadittu syvyys saavutetaan.

Edellisen perustuksen rakentamisen tavoin hiekkakomponentti vapautuu maaperästä, joka varastoidaan lähelle rakennettavaa pohjaa, ja loput maaperästä poistetaan paikan päällä.

Maanalainen säätiö kuoppa

Pylväspohja mahdollistaa 50 cm: n syvyyden kaivamisen. Kaivaminen tapahtuu pohjan oletetun etupuolen suuntaan. Alareunaan muodostuu kaivoja, joissa asennetaan myöhemmin kulmat ja välit.

Kaivaa kaivaus

Kaivoksen kehittämiseen kuuluu seuraavat toimenpiteet:

 1. Kaivaa 30-40 cm kerros maaperää.
 2. Kaivanto, jonka syvyys on 50 cm, vedetään leveys 80-100 cm.
 3. Tulevien pylväiden sijoittamisen yhteydessä on varustettu rei'illä, joiden korkeus on 1,5-2 m, riippuen maaperätyypistä. Reikäkoko on 50 x 50 cm.
 4. Käyttämällä virstanpylväitä hallitsemme tarvittavaa syvyyttä.

Kuopan rakentaminen raskaiden koneiden avulla yksinkertaistaa huomattavasti rakentamisen perustan valmistustapaa.

Ennen kaivinkoneen tilaamista on kuitenkin tärkeää neuvotella asiantuntijoiden kanssa kaikista monimutkaisista ongelmista ja tehdä laadullista analyysiä maaperästä, koska jotkin maatyypit ja yksittäiset kohteet voivat olla esteenä suurikokoisten laitteiden toiminnalle.

Kaivetaan kaivoja käsin tai kaivukoneella

Useimmat säätiörakennustekniikat edellyttävät kuopan kaivamista. Ensi silmäyksellä voi tuntua, että tämä on hyvin yksinkertainen rakennusvaihe, mutta tämä on virheellinen käsitys. Ennen kuin aloitat kuopan kaivamisen, sinun on luotava täydellinen projekti. Se osoittaa maaperän tyypin ja rakenteen, pohjaveden läsnäolon ja viestinnän. Sama on kaavion piirtäminen. Jokaisesta säätiötyypistä tämä hanke on erilainen. Rakennustilan hankinnan aikana on välttämätöntä varmistaa, että olemassa olevia tietoliikenneyhteyksiä (kaasu, viemäröinti, puhelinlinjat jne.) Ei aseteta maan alle. Jos tietoliikenteen läsnäolo paljastuu tontin jälkeen, on tarpeen saada lupa siirtoon ja asennukseen eri reitillä.

Kaivaa säätiön kuoppaan

Kun koko projekti on laadittu ja kaikki oikeudet on vastaanotettu, voit jatkaa alueen merkitsemistä kuopan alle ja poistaa sen roskista ja puista. Tulevan kuopan ympäryksen ympärillä oleva alue ympäröi metalliosat ja köysi vedetään.

Kaivetaan kaivoja käsin

Itse kaivaminen voi tapahtua manuaalisesti tai raskaiden erikoiskoneiden avulla. Jos kaivo vedetään ulos nauhat- tai pylväspohjasta, tällainen työ voidaan suorittaa manuaalisesti. Tietenkin se vie paljon aikaa, mutta se on halvempaa kuin kalliiden laitteiden käyttäminen. Pohjustuskaivojen manuaalinen paeta voi olla niissä paikoissa, joissa ei ole erityistä pääsyä. teknologiaa. Mutta rakentajat yleensä yrittävät järjestää tällaisia ​​sisäänkäyntejä. Tätä tarkoitusta varten asetetaan tilapäisiä teitä, joihin kaivinkoneet ja kaatopaikat ajetaan. Jos rakennus on kaupunkiseudulla, väliaikaisella tiellä ne järjestävät pesupyörät, jotta ne eivät likaa pitkin kaupunkiteitä.

Kaivaa kaivaus

Kaikki tietävät, että kaivettu maaperän tilavuus kasvaa 30-40%. Jotta suuret mäet maaperä eivät häiritse rakennustyömailla, maaperä (paitsi hedelmällinen kerros) on otettava järjestelmällisesti kierrätykseen valittuun paikkaan. Tietty osa maasta pysyy rakennustyömaalla täyttääkseen säätiön. Kaivinkone toimii melko nopeasti ja tehokkaasti. Kaivamisen kaivamisen lyhentämiseksi voit käyttää useita kaatopaikkoja kerralla. Pyörä- tai telaketju on valittu maaperän rakenteen ja kantokyvyn mukaan. Jos kuopan syvyys on suuri, sen rinteet voivat kaatua. Tällöin seinät vahvistetaan lisäksi paaluilla. Hedelmällinen kerros, joka poistetaan ensiksi, varastoidaan rakennustyömaalla.
Kun kaivuri on lopettanut työnsä, on tarpeen tasoittaa kaikki seinät (rinteet) ja kaivon pohja. Tällainen työ tehdään manuaalisesti.
Jos pohjavesi on lähellä tulevaa pohjaa, sen koko alueelle tulee sijoittaa viemäröintijärjestelmä.

Kaivetaan kaivoja kaivoihin

Wells kaivaa käsin, vaikka on toivottavaa saada asiantuntijoiden apua. Ennen kuin aloitat töiden kaivamisen, sinun on määritettävä sijainti. Juomaveden kuopat eivät saa sijaita lähelle pilaantumispaikkoja (jätevesi, kompostointipuut jne.). Juomavettä ei saa asentaa rinteeseen, jos pilaantumispaikka on yläpuolella ja suolla alueella. Kaivon kuopan pitäisi olla yli 5 metrin päässä talosta ja sen syvyys saa olla enintään 20 metriä.
On myös tärkeää valita kaivamisen aika. Tällainen työ on toivottavaa suorittaa ennen sesonkia tai sulattamista. Eli myöhäinen talvi tai loppukesä. Keväällä tai syksyllä, kun maa on kyllästynyt kosteuteen, voit erehtyä hyvin syvennyksen kanssa.
On tarpeen kaivaa hyvin nopeasti, välttäen pylväiden tarttumista. Voit tehdä tämän palkata vähintään kolme henkilöä, jotka säännöllisesti korvaavat toisiaan. Syvennyksen halkaisijan tulee olla hieman suurempi kuin renkaan halkaisija. Kun tietty syvyys on saavutettu, ensimmäinen betonirengas lasketaan. Maaperä on tarpeen jatkaa vetämistä, mutta renkaan sisällä. Kun kaivaat sisään, rengas sag painon alla. Nyt voit asentaa toisen renkaan ja jatkaa kaivamista, kunnes vesi tulee näkyviin. Jos vesi pääsee vähitellen, se voidaan pumpata ulos pumpulla. Veden nopean nousun myötä kaivaminen pysähtyy.
Edellä olevista tiedoista voimme päätellä, että kaivojen kaivaminen säätiölle tai kaivolle on monimutkainen prosessi, jossa on toivottavaa käyttää asiantuntijoiden palveluja.

Kuinka kaivaa kaivo ja kaivanto yksityisen talon perustamiseen? Manuaalinen kaivaminen ja kaivaus

Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiöllä. Jotkut ihmiset ajattelevat, että kaivaminen säätiön kuoppaan ei ole niin vaikeaa. Itse asiassa, jos tiedät kaikkien teosten sekvenssin, valitset tapaa, joka sopii sinulle sopivaksi ja laatii työsuunnitelman, voit selviytyä tästä tehtävästä itsellesi. Ainoastaan ​​alustavaa on välttämätöntä käydä läpi kaikki rakennusvaiheen valmisteluvaiheet ja jatkaa sitten kaivamaan kaivoksia ja kaivoksia yksityisen talon perustamiseen.

Keinot kehittää kuoppia

Säätiökaivon kehittäminen ja kaivaaminen on tärkeä valmisteluprosessi ja rakennusvaihe on mahdollista toteuttaa kahdella tavalla: käsin tai kaivukoneella.

Mikä riippuu kaivojen kehittämismenetelmistä, ne riippuvat säätiön syvyydestä ja sen suunnittelusta. Jos kaivo on tehtävä matala, niin voit selviytyä tämän tehtävän omasta, manuaalisesti.

Ja jos kuopan pitäisi olla syvä, käytetään kaivinkonetta. Kaivinkoneiden avulla voit kaivaa jopa 0,5 kuutiota maata kerrallaan. Maan käyttämisestä jokea, se on järjestetty sen viennin ja tilapäisen varastointi nimetyillä alueilla ja myöhemmällä täyttöön aukot valmiiksi perustettu säätiö.

Kaivon syvyyden suhteen sen pitäisi olla yhtä suuri kuin:

 • 1 metriä hiekkapohjaisella maalla;
 • 1,25 metriä hyvin hiekkaisilla mailla;
 • 1,5 metriä savimassaa;
 • 2 metriä suolaisen massiivilla.

Jos näitä ohjeita ei ole mahdollista noudattaa, on ensin vahvistettava kaivannon seinämät. Tätä varten tehdään rinteitä ja kannattimia.

Säätiön kuopan muoto ja koko

Kaivon muoto riippuu rakennuksen pohjasta.

Yksityisen talon alla on tavanomaista tehdä suorakaiteenmuotoinen kuoppa, nauhan alapuolella kaivantoa kaivetaan.

Pylväsperustaan ​​tehdään hyvin erikoislaitteiden avulla.

Kuon leveys ja syvyys määräytyvät pohjaveden sijainnin ja jäädytyspostin mukaan.

Laskettaessa säätökuopan kokoa on noudatettava perussääntöjä: pohjan leveys ja pituus tulisi olla 30-40 cm suurempia kuin rakennuksen julkisivut.

Rakennuksen laatu ja kestävyys riippuvat suoraan säätiön laadusta. Siksi on tarpeen noudattaa kaikkia normeja ja standardeja.

Kokeneiden ammattilaisten tulisi tuntea kaivutyötekniikka. Jos sinulla ei ole kokemusta tästä rakennusalueesta, muista ottaa yhteyttä ammattilaisiin. Hyvän säätiön perustaksi tarvitset palkata kokeneita ammattilaisia. He ottavat näytteen maaperästä ja selvittävät sen ulkonäköä ja ominaisuuksia erityisosaamisen avulla.

Ja useimmat ihmiset tässä vaiheessa tekevät virheitä. Siksi tulevaisuudessa on tarve myydä sivustoa, joka ei ole sopiva rakentamiseen.

Menestyksekkääseen maaperänäytteen tutkimiseen voit päästä töihin:

 1. Aluksi poistetaan maaperän yläkerros, johon kasvillisuus sijaitsee. Poista tämä kerros on tarpeen koko tulevan rakentamisen ajan.
 2. Sokean alueen on kaapata yksi metri kummallakin puolella.

Kasviskerroksen korkeus ei saa olla yli 30 cm, mutta jos hedelmällisen kerroksen korkeus tontilla on pienempi, poistettavan kerroksen korkeuden pitäisi olla pienempi. Heitä tämä maa ei ole sen arvoista. Se voidaan sijoittaa paikkaan, jossa kasvatetaan kasveja.

Seuraava askel on maaperän kehittäminen, joka tulevaisuudessa on poistettava sivustolta. Maaperän poistoa suositellaan tekemään heti, eikä lykätä. Koska sivustossa on paljon tilaa. Maahantuonnin vuoksi on tarpeen vuokrata erikoislaitteita.

Itse kaivustekniikan suhteen tämä prosessi voidaan suorittaa käsin tai raskaiden koneiden avulla. Louhinnan aikana kaivu on jaettu seuraaviin vaiheisiin:

 1. Valmisteluprosessi.
 2. Kaivamalla kaivo, tämä prosessi sisältää:
 • työn koon ja määrän laskeminen;
 • kaivaminen käsin tai kaivinkone (kaivaus ja maan täyttö);
 • vedenpoisto;
 • ojan toteutus manuaalisesti.

Hihna ja pylväspohja voidaan kaivaa käsin. Se vie enemmän aikaa, mutta se maksaa paljon halvemmalla kuin erikoislaitteiden vuokraus. Myös säätiökaivon kaivamiseen käytetään manuaalista menetelmää niillä alueilla, joilla ei ole mahdollista järjestää erikoislaitteiden käyttöä.

Kaivausten kaivaminen tapahtuu nopeasti ja tehokkaasti. Jos yhdessä kaivukoneen kanssa palkataan useita maansiirtotrukkeja maaperän poistamiseksi, työ on vielä nopeampaa. Mihin kaivinkoneen valita tela tai pyörä, riippuu maaperän rakenteesta. Jos sinun täytyy kaivaa syvä kuoppaan. sen seinät voivat romahtaa. Siksi on etukäteen ryhdyttävä toimenpiteisiin maaperän liukenemisen estämiseksi.

Veden siirto kuopasta

Pohjaveden alentamista varten sinun on tehtävä tyhjennys ennen kuin kaivaa kaivoa. Pintavedet saattavat näkyä paikan päällä:

 • sademäärä;
 • lähialueilta.

Jotta estettäisiin veden syntyminen sivustollasi lähialueilta, on välttämätöntä varustaa upland ebb ja tarttua niihin. Veden mitan tulee olla vähintään 0,5 - 0,5 m.

Jos rakennustyömaalla on vaikea vedenpoisto, on tarpeen tehdä avoin tai suljettu viemäröintijärjestelmä. Avoin tyyppi on tehokas, jos veden syvyyttä pienennetään 0,4 m: llä. Tällöin riittää kaivaa oja 0,7 metriä syvältä. Hiekka ja sora tulee laittaa ojan pohjaan.

Suljettu viemäröinti tehdään sivuseikkauksella. Rei'itetyt putket asetetaan pohjaan.

Kaivukoneen kansi ilman kaivinkonetta

Kaivukoneen kaivaminen säätiön alle ilman kaivinkonetta on paljon halvempaa kuin erikoislaitteiden käyttö.

Tämä edellyttää 3-4 henkilöä. Manuaalinen kaivaus on paljon helpompi hallita.

Materiaaleista, joita tarvitset:

Työkaluista, joita sinun on valmisteltava:

 • suojalasit ja käsineet;
 • lyijykynä ja mittanauha;
 • käsi- tai pyörösaha;
 • vasara;
 • rakennustaso;
 • lapio;
 • kottikärryt.

Kestää useita päiviä kaivamaan kaivannon omaan.

Pohjakuorta

Perusvaunun merkitsemisessä on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • kaivannon on sijaittava vähintään 3 metrin etäisyydellä lähialueiden rajalta;
 • Kaivannon merkintä tehdään tarkasti kellari seinien koon mukaan.

Aluksi merkintä tehdään kehällä. Tätä varten koukkuja vahvistuksesta ajetaan kulmissa ja kalaverkko kiristyy niiden väliin. Tarkista kulmat. Niiden tulisi olla 90 astetta. Tämän jälkeen säätiön seinien rajapinnat ovat merkittyjä.

Suunnittele kaivanto perusta, määritä sijainti viemäröinti hyvin. Sen pitäisi sijaita kellarikerroksen alimmalla kohdalla, koska kaikki vesi kuopasta virtaa siihen. Etsi tämä matala kohta vesitasolla.

Ojan ja kaivannon kehittäminen talon pohjan alla

Merkitsemällä kuopan kaivaminen samalla syvyydellä koko pituudelta.

Perusveneen kaivaaminen alkaa talonpoiston jälkeen. Hedelmöityä maaperäkerrosta voidaan edelleen käyttää viljelykasvien alueella. Mutta myöhemmät maaperän kerrokset on taitettava huolellisesti kaivannon lähelle ja vähitellen irrotettava kantoraketti myöhempää hävittämistä tai täyttöä varten.

Kaivantoa kaivettaessa on syytä säätää syvyyttä säännöllisesti. Kun kaivanto on valmis, pohjaan asetetaan geotekstiilikerros. Ylhäältä tyynystä soraa ja hiekkaa, kaadetaan 10-15 cm paksu. Kun tyyny on asetettu, puu on muodostettu ja pohja on täytetty.

Yhteenvetona voidaan todeta, että jos noudatat kaikkia sääntöjä kaivettaessa ojia ja kaivoksia yksityisen talon perustamiseen, tämä prosessi tapahtuu helposti ja ilman komplikaatioita. Tehdäksesi tämän, sinun on valmisteltava kaikki mitä tarvitset työhön, tee yksityiskohtainen toimintasuunnitelma ja varaa vapaa-aikaan.