Kuinka tehdä väriaine betoniseoksille?

Harmaiden, korvattomien betonituotteiden aika on ohi. Nykyaikaisilla tekniikoilla voidaan maalata rakennusmateriaalia millä tahansa värillä, mikä auttaa pigmenttiä. Nykyään värillisen betonin suosio kasvaa: koostumusta käytetään valmistettaessa päällystyslaatat, reunakivet, päällystyskivet, portaat ja muut betonirakenteet.

Jos aiot saada betonia, joka ei häipy ajoittain, on parasta lisätä väriainetta sekoitettaessa betoniseosta - ratkaisu maalataan läpi. Taulukon väri pysyy samana, vaikka sen ulompi kerros poistettaisiin. Jotta saataisiin voimakas sävy, pigmenttiä tarvitaan suuria määriä, joten tällaisen käsittelymenetelmän korkeat kustannukset. Tämän tekniikan käyttö on perusteltua vain monoliittisessa valussa.

Valmiiden betonituotteiden varjostus on edullinen vaihtoehtoinen menetelmä, jossa maali levitetään betonipinnalle. Tässä tapauksessa väriaine on lisättävä betoniin, mutta syvälle läpäisevään kyllästykseen sen suojaamiseksi, mikä tulee olemaan liuottimen rooli. Etusijalle voidaan antaa vettä hylkiville Tiprom ja niiden analogit. Vettä ei saa käyttää kantajana, vaan suositellaan sen vaihtamista läpäisevällä lakalla tai pohjalla julkisivumaaleille.

Alkuperän mukaan betonin väriaine voi olla mineraalinen tai orgaaninen, ja aineen saannin menetelmä määrittää sen kuuluvan luonnollisen tai keinotekoisen luokkaan. Asianmukaisella raaka-aineella suoritetaan lämpö- tai mekaaninen käsittely, tuloksena on klassinen jauhe tai väriaine emulsion muodossa, mikrokapseleita.

Hapon koostumus on kaikkein kestävin (sekä sisäisissä että ulkoisissa töissä). Tässä tapauksessa betoni voi ottaa lähes kaikki sävyt - puhtaasta mustasta sinisen vihreään - on todella olemassa valinta. Hapan pigmentti pystyy tunkeutumaan syvälle betonimassan rakenteeseen, joten tuotteen väri ei haalistu ja sitä ei poisteta.

Epoksimaaleja, jotka kestävät kulumista, käytetään usein lattian maalaamiseen. Vaihtoehtona hapanta koostumusta sisä- ja ulkokäyttöön käytetään akryyliväriaineita. Latex-maalit, jotka pystyvät "peittämään" pienet halkeamat takapenkillä, ovat joustavia ja kestäviä lämpötilaeroille.

Sementin valinta

Betonin väriaineet ovat yhteensopivia kaikentyyppisten sementtien kanssa. Seuraavaa asiaa ei kuitenkaan pidä unohtaa: pigmentti ei ole ainoa peruskomponentti, minkä seurauksena betonilla on sävy, joka riippuu myös suoraan sementtilaastin väristä. Jos aiot saada kirkkaita, rikkaita värejä, on parempi käyttää valkoisia raaka-aineita, harmaa Portland-sementti on hyvä käyttää, kun haluat nollata sävyn.

Toinen tärkeä näkökohta: sementtikiven tulisi olla mahdollisimman pienin väritön ja aggregaatin kanssa. Kun tietty väriaine lisätään betoniin, maalataan vain sementtiä, joka tässä tapauksessa peitetään väriainehiukkasten kerroksella. Ajan myötä kaikenlaiset ulkoiset tekijät vaikuttavat kokonaisuuteen ja altistavat sen. Tuloksena havaitaan sementtikoostumuksen sävyn vähäinen muutos.

Askel askeleelta ohjeet

Useimmiten betoni on maalattu happomuodolla. Valmisteluun tarvitaan seuraava materiaaliluettelo:

 • väriaine pigmentti;
 • liuottimia;
 • liima;
 • lisäaineet, joilla on kiinnitysvaikutus.

Kaikkien edellä mainittujen ainesosien tulisi olla hyvin sekoitettuja niin kauan kuin homogeeninen koostumus, joka sisältää valitun pigmentin.

Jotta happamoittava väriaine perustuisi klooriin, sinun on liuotettava 1 l kalkkijauhetta 5 litrassa vettä. Säilytä säiliö 500 grammassa kalkkimaalia hitaasti kaada veteen, jolloin saadaan 1 litra maalia. Tämä myös - ja 0,24 litraa kalsiumkloridia. Sitten 30 grammaa tavallista saippuaa, kaiteet ja kaada kauhaan vettä. Palataan kalkkikokoonpanoon, lisätään maali- ja saippuavettä siihen. Lopullisessa vaiheessa se on ohitettava juustoraastin läpi.

Betonin vaivaamiseksi tarvitset:

 • 1 osa sementistä;
 • 2,5 hiekkaa;
 • 0,25 vettä;
 • 4 soraa sakot;
 • väriaine, enintään 5% kokonaismassasta.

Suositeltu suhde on ihanteellinen pienien alueiden kaatamiseksi. Joskus tarvitaan lisäaineita - pehmittimiä, kiihdyttimiä parantamaan betoniseoksen ominaisuuksia. Käyttöohjeissa annettujen koostumusten annostus, komponenteiden spontaani sekoittuminen ei ole hyväksyttävää.

Ennen työn aloittamista sinun on määriteltävä tarkka määrä materiaaleja. Laske betoni oikeaan määrään kertomalla alueen pinta valukerroksen paksuuden avulla. Levyjä asennettaessa käytetään samaa laskutapaa, jonka jälkeen kokonaisindikaattori kerrotaan tuotteiden määrällä.

Ratkaisun sekoittamista koskeva tekniikka sisältää useita vaiheita:

1. Sekoita hiekkaa soraa ja sementtiä, kunnes muodostuu homogeeninen seos.

2. Lisää pigmenttiä ja lisäformulaatioita.

3. Odotamme, kunnes seos muuttuu tasaiseksi.

4. Täytä vesi.

5. Vaivaa (tarvittaessa suuria määriä, voit käyttää betonisekoittimia).

6. Aloittaminen. Tässä vaiheessa on tärkeää välttää vedet ja estää veden haihtuminen. Joten tarjoamme tuotteelle sopivan laadun.

Älä välittömästi kaada koko veden tilavuutetta seokseen, jotta vältät liiallisen nestemassan saamisen. Suosittelemme myös ottamaan huomioon liuoksen muiden osien kosteuden.

Värin lisäämiseksi valmiisiin betoniteräsrakenteisiin voit tehdä betonipigmentin itse tai valita sopivan vaihtoehdon varastossa.

Toimimme seuraavalla tekniikalla:

1. Valitsemme värin tai sekoitamme useita niistä. Jos käytät useampaa kuin yhtä pigmenttiä ja niiden yhdistelmää, on helppo saavuttaa sopivan sävy betonikiven päällä.

2. Puhdista betoni liuottimella.

3. Suojaa kaikki puupinnat haposta.

4. Pukeutuminen vaatteisiin ja henkilökohtaisiin suojavarusteisiin.

5. Levitä betoniin sienellä tai harjalla (pigmentti, jota käytetään laskemalla 1 l / 5 m2).

6. Anna kuivua 3-8 tuntia.

7. Keiton soodiliuos (2 rkl raaka-ainetta 4 litraan vettä).

8. Suihkepullon avulla peitä betoni valmistetulla yhdisteellä niin, että väriaine neutraloidaan.

9. Pese yläkerros vedellä.

10. Odotamme päivän betoni kuivattua.

11. Käytä suojaavaa kerrosta (useita).

Jos haluat saada rikkaamman sävyn, menettely on toistettava. Niin kauan kuin maalattu betoni kuivuu, vältä kosketusta kosteuden kanssa.

Jos et halua tehdä betonipigmenttejä omin käsin, voit ostaa niitä erikoisliikkeissä. Koostumuksen hinta vaihtelee tuotteen perustan, värin ja valmistajan mukaan.

Kaikkein tärkein vaihtoehto on Sika-jauhemaali mineraalien oksidista. SikaCim Color, punainen, 0,8 kg maksaa keskimäärin 800 ruplaa. Muut jauheen sävyt myydään 700, 400 g / pakkaus, ja hinta vaihtelee.

Vaahto betoniin, miten se tehdään ja käytetään oikein

Arkkitehti- ja rakennussuunnittelu keinona toteuttaa suunniteltuja ideoita on äskettäin tullut normi, joka on saatavilla jokaiselle kadulle. Tällöin tavoitteen saavuttaminen toteutetaan uusien rakennusteknologioiden avulla. Tällainen nykyaikaisen tekniikan suosittu rakennusratkaisu sisältää värillistä betonia, joka yhdessä pintarakenteiden kanssa tarjoaa vertaansa vailla olevaa tulosta.

Tätä koristeprosessia käytetään nykyään kaikentyyppisissä betonituotteissa, jotka ulottuvat päällystyslautasta ja päättyy betonilaattoihin. On myös huomattava, että tämä suuntaus kehittyy nopeasti, mikä vaikuttaa merkittävästi väriaineiden kestävyyteen ja sen positiiviseen vaikutukseen betonin laatuun.

On myös huomattava, että betoniväriaineet kokonaismassassa tuotetaan teollisesti, mutta kansanvärjäysmenetelmät luovat omat tekniikat, jotka perustuvat rakennusmateriaalien kemikaaleihin.

Betoni- sekoitteiden väriaineita lisätään tavallisesti sekoitettaessa, ja niitä voidaan käyttää myös maalimateriaalina valmiin tuotteen pinnalle. Tällaiset väriaineet voivat luonteeltaan olla luonnollisia (mineraali: kromioksidi, mangaani jne.) Sekä synteettiset. Esimerkiksi rautaoksidi antaa punaisen värin ja titaanidioksidivalkoinen.

Värin käyttö betoniseoksessa

Väriaineen lisääminen betoniseokseen antaa entistä luotettavamman ja kestävän tuloksen johtuen tunkeutumisvyöhykkeestä. Myöskin, vaikka ylhäältä kerroksena oleva betonikerros hankautuu ja kuluu loppuun, sen värirakenne ei muutu.

Samaan aikaan asiantuntijat huomauttavat, että tällaisen betonin kustannukset kasvavat merkittävästi väriaineiden kustannuksella.

Tätä menetelmää käytetään useimmiten koristepäällystyslautojen valmistukseen sekä talon ulkoalueiden järjestelyn elementteihin.

Tämä menetelmä on myös erittäin tehokas käytettäessä betoniseosta suurien pintojen (syyt, rodut, raidat jne.) Kaatamiseksi. Loppujen lopuksi niiden koristeellinen kerros ei muutu, niiden ei tarvitse sävyttää tai palauttaa koristekerrosta.

Värisyvyys saavutetaan käyttämällä betonimassan määrän laskettua suhdetta väriaineen määrään. Pitoisuuden muuttaminen mahdollistaa useita samankaltaisia ​​sävyjä.

Maalaus betonipinnoille

Tämä betonituotteiden maalausmenetelmä ei poikkea tavanomaisesta maalaustekniikasta. On kuitenkin huomattava, että betonin rakenne kovetettaessa säilyttää kosteuden absorptiomäärien. Tätä ominaisuutta käytetään myös betonipinnan suojaamiseen maalausta varten.

Itse asiassa betonin tunkeutumiseen käytetään syvälle läpäiseviä pohjia, jotka tunkeutuvat betonin syvyyteen jopa 5 millimetriin. Samanaikaisesti läpäisevän alustan väkevöityminen alustan jälkeen muuttaa betonin yläkerroksen väriä monta vuotta.

Tämä maalausmenetelmä on hyvin samanlainen kuin puutuotteiden värjäytyminen impregnoimalla, mutta betonirakenteiden osalta vesipohjaiset kyllästykset eivät ole täysin sopivia johtuen merkityksettömästä tunkeutumisasteesta ja mahdollisesta huuhtoutumisesta ajan mittaan.

Tästä syystä sinun on valittava huolellisesti läpivientipohjat, jotka voidaan erityisesti suunnitella tähän tarkoitukseen. Voit myös käyttää lakkoja, kyllästynyksiä betoniin ja pohjamaaleja maaliseosten valmistukseen.

Pohjan pääindikaattori on impregnoinnin tunkeutumista betonin pintakerrokseen, sekä liuotuksen ja värimuutoksen taso ympäristön vaikutuksesta sateen, lumen, jään, tuulen ja auringon muodossa.

Tästä syystä asiantuntijat suosittelevat tätä menetelmää betonituotteiden maalaamisessa paikoissa, joissa ei ole suurta käyttökuormaa.

Betoniseoksen valmistus värillä

Tuotteen yhtenäinen ja syvä väritys saavutetaan lisäämällä betoniseokseen väriaine. Se olisi kuitenkin lisättävä valmisteluvaiheessa.

Asiantuntijat suosittelevat myös tasaisen hajotuksen jakamista, mikä voi merkittävästi vähentää värillisen betoniseoksen valmistamiselle asetettua määräaikaa. Mitä tarkemmin tämä menettely suoritetaan, sitä nopeammin lopputulos on nopeampi. Seoksen valmiuden ilmaisin on yhtenäisen värin läsnäolo riippumatta siitä, missä liuoksessa otetaan värjäytymisen tasoa. Suhteiden noudattaminen mahdollistaa betoniseoksen valmistamisen samalla väriaineella vaivaamalla ja vaivaamalla. Samalla värin irrationaalinen käyttö voi muuttaa betoniseoksen lopullista väriä, mutta myös lisätä merkittävästi valmistuksen kustannuksia, koska tällaiset väriaineet ovat melko kalliita.

Aivan kuten käytännössä käy ilmi, betoniseoksen laatu riippuu lopullisen sekoituksen ainesosien osuuksista:

 • - 1 sementtimääritys;
 • - 2,5 hiekkaa;
 • - 4 sora (sakko);
 • - 1,4 metrin vettä;
 • - väriaineen mitta (seoksen tilavuus).

Suurin värivaikutus käytettäessä väriaineita betoniseoksessa saavutetaan, jos valmistukseen käytetään valkoista hiekkaa ja / tai sementtiä. Tämä vähentää väriaineen määrää halutun sävyn saavuttamiseksi. Myös seoksen valmistuksen nopeuttamiseksi ja väriaineen yhtenäisen järjestelyn aikaansaamiseksi väriaine laimennetaan veteen ennen betonin seoksen lisäämistä ja lisätään siihen nestemäisen liuoksen tilaan.

Toinen pieni salaisuus, joka säästää kustannuksia säästävien harjoittajien luomasta värillistä betonia. Voit ensin täyttää 2/3 tuotteen tai alueen tilavuudesta ja lisätä 1/3 värillisestä betonikerroksesta pohjaan.

Betonituotteiden pinnan maalaaminen

Säästä henkilökohtaisia ​​varoja ja tee kaunis värillinen betoni käyttämällä maalaustapaa omalla kädellä käyttäen väriainetta happopohjalla.

Tämä pohja antaa kosteuden läpäisevyydelle vastustuskyvyn ja säilyttää tarvittavan huokoisuuden, kun se altistuu ilmalle.

Myös tämä perusta on useita kertoja pidempi käyttöikä.

Tietenkin voit käyttää valmiita maaleja, mutta voit tehdä sen itse.

Kloorihappovärin muodostus suoritetaan suhteissa:

 1. - 0,25 1 kalsiumkloridia;
 2. - 0,5 kg värillistä kuivamaalia (kalkki);
 3. - 7 litraa vettä;
 4. - 1.1-1.2 kalkkimaali;
 5. - 20-30 grammaa pyykinpesuaineita 10 litraa maaliin.

Kasvatamme 5 l: ssa vettä kalkkia. Sekoita kuiva maali pieneen määrään vettä, lisäämällä vähitellen vettä, jolloin sen kokonaistilavuus on 1 l. Kalsiumkloridia lisätään seokseen. Toisessa astian lämpimässä vedessä teemme saippuaveden. Tämän jälkeen valmistetut liuokset sekoitetaan ja kuljetetaan sideharjan suodattimen läpi niin, että lopullisessa koostumuksessa ei ole jyviä tai kokkareita.

Työn tekemiseksi betonin maalaukseen on ensin puhdistettava lika ja pöly ja rasvanpoisto.

Betoni värjätään suihkulla, rullalla tai maalilla yhdestä kahteen kerrokseen, jolloin kutakin kerrosta kuivuu vähintään 6 tuntia. Tänä aikana betonin ylemmässä kerroksessa tapahtuu kerrosten toiminnan kemiallinen reaktio.

Kuivumisprosessin lopussa maalattu pinta pestään kylmällä vedellä ja kuivataan sienellä. Pinnan täydellinen kuivaus edustaa todellista värisävyä, joka voidaan tehdä kylläisemmäksi toistamalla pintamaalausmenetelmä.

Maalausmenetelmän ydin on maalikomponenttien kemialliset reaktiot betonielementtien yhteydessä. Tästä syystä sinun tulee noudattaa henkilökohtaisen turvallisuussääntöjä ja käyttää suojavarusteita (käsineitä, haalareita ja suojalaseja).

Tämä maalausmenetelmä ei ainoastaan ​​ratkaise suunnittelumallia, vaan on myös eräs tapa suojata betonia kosteudelta.

Kuinka tehdä väriaineita betonille omilla käsillänne?

Kuinka konkreettisia väriaineita valmistetaan käsin? Kaikissa tapauksissa betonituotteet ovat tylsää ja harmaa. Tänään on olemassa tekniikoita, jotka mahdollistavat tämän rakennusmateriaalin täydellisen sävytyksen lisäämällä siihen erilaisia ​​väriaineita. Värillistä betonia käytetään putoavien laatikoiden, puutarhaviljelyjen, sementin ja hiekkakivien, sivukivien ja muiden materiaalien tapauksessa. Tällaista rakennusmateriaalia voidaan helposti käyttää rakentamaan tai korjaamaan omaa taloa.

Yksi yleisimmistä betonin maalaamisvaihtoehdoista on valmiiden tuotteiden käsittely, syväpintaiset maalit, betonin maalaaminen 2 mm: n syvyyteen.

Väriaineiden avulla on mahdollista kääntää betonista tylsältä ja harmaalta materiaalilta varsin mielenkiintoiseksi ja alkuperäiseksi. On olemassa useita väritysmenetelmiä, joista kullakin on omat edut ja haitat.

Millaisia ​​tapoja maalata betonia itse?

Betoni ja tuotteet voidaan maalata sekä seoksen sekoitusvaiheessa että sen asettamisen ja kovettumisen jälkeen.

Ensimmäinen menetelmä värillisen betonin saamiseksi on edullisempi, koska tällöin betonirungon koko matriisin värjäys tapahtuu. Väriä ei menetetä myös ylemmän kerroksen hankautumisen vuoksi. Tämän menetelmän suurin haitta on jalostuksen korkeat kustannukset. Rikkaan ja syvän värin antamiseksi betoniseokselle sinun on otettava käyttöön melko suuri määrä pigmenttiä, joka maksaa paljon.

Katolevyjen valmistusmenetelmä.

Käytettäessä päällystyslaattoja, kivilohkoja, reunoja ja muita materiaaleja käytetään tätä värjäämismenetelmää. On suositeltavaa käyttää sitä betonielementtien, polkujen, kiinnitysseinien jne. Monoliittisen kaatamisen yhteydessä. Tällä menetelmällä voit unohtaa tarve päivittää ja sävyttää pintoja monta vuotta.

Toinen betonin maalausmenetelmä sopii paremmin viimeisteltyihin betoniteräksiin ja monoliittisiin betonirakenteisiin. Se koostuu maalikerroksen levittämisestä valmiin rakenteen pinnalle. Toisin kuin muovi- tai metallipintojen standardimaalaus, kun pintaan muodostuu kalvomaista pinnoitetta, tässä tapauksessa käytetään syvästi tunkeutuvia koostumuksia, jotka tahraavat betonin elementin 1-2 mm: n paksuiseksi. Värjäys syvyys riippuu kantoaallon tyypistä, jossa pigmentti on suljettu käsillä.

Tämä betonin maalausmenetelmä muistuttaa puun käsittelyperiaatteesta syvälle tunkeutuvilla suojaavilla yhdisteillä ja klassisella tahralla, joka ei luo kerrosta puun pintaan vaan tunkeutuu syvälle rakenteeseen, mikä luo luotettavan suoja- ja koristekerroksen. Tässä tapauksessa pigmentti lisätään valmiiseen kyllästykseen betonin suojaamiseksi.

Tiivisteenä tulisi käyttää erilaisia ​​syvälle tunkeutuvia impregnointeja. Sinun tulisi tietää, että veden käyttö kantajana ei anna haluttua vaikutusta. Väri häipyy nopeasti ja pese pois. Kantoaineena on mahdollista käyttää erilaisia ​​väritöntä pohjaa julkisivumaaleille, läpäiseviin lakkeihin jne.

Betonilaastinvalmistusjärjestelmä.

Pääparametri sulkimen valinnassa on kosteudenkestävyys, joka on kuivauksen jälkeen, sekä tunkeutumisen impregnointisyvyys. Mitä syvempää pigmenttivärjäystä sisältävä kyllästys tunkeutuu, sitä kauemmin väri voi elää pinnalla. Lähes kaikissa tapauksissa betonikerroksen päällyskerros altistetaan säännölliselle altistumiselle vedelle (sulava lunta, sade jne.), Aurinko (altistuminen UV-säteille, jotka vahingoittavat useimpia väriaineita).

Toinen tärkeä tekijä on pinnan kuluminen. Yhdessä yläkerroksen kanssa uusi maali poistetaan. Tästä syystä päällystekivien ja päällystyslaattojen valmistajat maalaavat sekoitus betonista ja lopputuotteista.

Mikä pigmentti-väriaine on parempi valita betonin värjäämiseksi omilla käsilläsi?

Kuten aiemmin mainittiin, betoniseoksen värjäämiseksi, kun sitä sekoitetaan hiekkaan ja sementtiin, sinun on otettava käyttöön erityinen jauhemaalipigmentti. Valmistetun rakenteen värin kyllästymisestä riippuen on välttämätöntä vaihtaa väriaineen suhteellinen massa, joka syötetään betoniseokseen omiin käsiinsä.

Kaikki maalit, mitä se on suunniteltu (metalli, puu, muovi jne.) Ja mikä se on valmistettu (akryyli, alkydi ja niin edelleen) on valmis ratkaisu, joka koostuu väriainepigmenttimateriaalista ja kantaja-aineesta. Maalin väri voi olla:

Luonnonväriaineita ja pigmenttejä saadaan työstämällä erilaisia ​​materiaaleja.

 • alkydi (perustuu valkoiseen henkeen);
 • öljy (kuivausöljyn perusteella);
 • nitro (perustuen liuottimeen tai asetoniin);
 • akryyli (vesi).

Yleisimmin käytetään pigmenttejä kuivina väriainejauheina, jotka eivät liukene veteen, öljyyn ja muihin liuottimiin sen jälkeen kun maalattu pinta kuivuu. Ne eivät pesty sateelta, ne kestävät auringosta häipymästä.

Alkuperän mukaan betonipigmentit voidaan luokitella mineraali- ja orgaanisiin aineisiin. Kuitutyypin mukaan ne jaetaan luonnollisiin ja keinotekoisiin. Jotta saisit luonnollisen, sinun täytyy valmistaa erilaisia ​​materiaaleja. Keinotekoinen voidaan saada altistamalla kivennäisaineita lämpökäsittelyyn.

Betonin väriaineita voidaan saada mikrokapseleina, tahnastraatti- ja emulsioina. Tähän mennessä on olemassa melko suuri valikoima pigmenttejä, joita teollisuus ehdottaa. On valittava pigmentti, joka alkaa:

Työkalut betonin maalaamiseen.

 • maalattavan rakenteen ominaisuuksia ja ominaisuuksia koskevat lopulliset vaatimukset;
 • sekoitus tekniikka;
 • tietyntyyppisen jauheen saatavuus.

Betonin pigmentin kemiallinen koostumus määrittää sen tärkeimmät ominaisuudet: korroosio ja kemiallinen kestävyys, väri, lämmönkestävyys. Pigmenttikoostumuksen tällainen ominaisuus on myös valolta vastustuskyky. Tämä on pigmentin koostumuksen kyky säilyttää sävy ultraviolettisäteiden vaikutuksen alaisena. Luonnon pigmentit ovat enimmäkseen valoa kestäviä, mutta jotkut synteettiset pigmentit värjääntyvät tällaisen altistuksen seurauksena.

Mikä sementti valitsee värillisen betonin valmistuksen omilla käsillään?

Taulukko: Betonin ja sementtilaatujen laadut.

Värillisellä betonilla voidaan käyttää mitä tahansa sementtityyppiä. Mutta sinun pitäisi aina harkita mahdollisia vivahteita. Sementtikoostumuksen alkuväri vaikuttaa värillisen betoniseoksen lopulliseen sävyyn. Portland-sementin harmaa väri voi muhennella sävyjä, saastuttaa värisävyä ja vähentää saturaatiota, joten kun tarvitset valoa, kirkasta ja mehukasta betonin sävyä, käytä valkoista sementtiä.

Sävyn kylläisyys ja puhtaus riippuvat siitä, mitä pigmenttiä käytetään. Kun betoniin lisätään pigmenttiä, maalataan vain sementtikiviä, joka peitetään kerroksella pigmenttihiukkasia. Ajan myötä ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta täyteaine altistuu, hieman vaihtelee sävy. Mitä vähemmän aggregaatin väri eroaa sementtikiven sävystä, sitä vähemmän muuttuu.

Betonin väri ei riipu pelkästään pigmentti-injektoidusta väriaineesta vaan myös sementin valinnasta seoksen sekoittamisprosessissa (harmaa, valkoinen).

Väärinkäsitysten välttämiseksi on suositeltavaa tehdä alustava sekoitus ja kaataminen. Pigmentin runsaalla syöttöllä betoniseokseen, joissakin tapauksissa värillisen kipsin tai valurakenteen halkeilu voi lisääntyä. Tämä johtuu pääasiassa pigmenttijauheen suuresta veden absorptiosta. Kun osa vedestä (tämäntyyppisen jauheen turvotus sekoitettaessa nesteessä), se riistää silikaattien sementillä kosteudelta ja katkaisee näin hydratoitumisprosessin. Tällöin on suositeltavaa käyttää pehmittimiä tai vettä säilyttäviä lisäaineita.

Kuinka tehdä väriaineita betonille omilla käsillänne?

Useimmissa tapauksissa betoni on maalattu happoväreillä. Väriaineet ovat nesteitä, joten ne virtaavat seinää pitkin, mutta ne ovat huonosti imeytyneitä betonin pohjaan. Tämä ongelma voidaan helposti ratkaista konkreettisten betonisekoitusten erityisen happogeelivärin avulla.

Jos haluat käyttää happaman väriaineen omilla käsilläsi, sinun on ostettava seuraavat materiaalit:

Sopiva sementti maalaukseen on valkoinen sementti.

 • liuottimia;
 • liima;
 • erityinen väriaine pigmentti;
 • erilaisia ​​lisäaineita, joita tarvitaan tehostamaan vaikutusta.

Kaikki komponentit on sekoitettava huolellisesti yhteen homogeeniseen massaan saakka. Tämän jälkeen on mahdollista käyttää väriainetta, joka sisältää valitun pigmentin.

Värjääksesi betonipohjaa happoväreillä, sinun on ostettava seuraavat työkalut:

 • työvaatteet;
 • harjat;
 • Scotch nauha;
 • maali tarjotin;
 • erityiset suojalasit;
 • tikkaat;
 • kumikäsineet.

Voit maalata betonipinnan, sinun pitäisi ostaa useita väriaineita eri pigmenttejä.

Käytettävissä olevien väriaineiden värimaailma ei ole liian suuri, joten on mahdollista sekoittaa useita eri värejä saadakseen halutun tuloksen. Betonipohjaa on käsiteltävä perusteellisesti liuottimella. Jos seinässä on liimaa tai lakkaa jäämiä, se maalataan epätasaisesti, ja eri paikoissa saat erilaisen sävyn. Työ tehdään happamalla, joten sinun on suojeltava kaikkia esineitä siitä, että he saavat sen. Myös lattia ja katto on suojattava. Ennen tarvittavan työn suorittamista sinun on käytettävä erityisiä vaatteita, suojata silmiäsi ja ihoa haposta.

Väriaine omalla kädellä ja maalaamalla betonia on helppoa, jos sinulla on kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit.

Tee konkreettinen väriaine omiin käsiisi


Tänään värillistä betonia käytetään aktiivisesti paitsi asuinrakennuksissa myös teollisessa rakentamisessa. Betonoinnissa käytettävät värit suorittavat sekä koristeellisia että käytännöllisiä tehtäviä, nimittäin ne parantavat valmiin monoliitin ominaisuuksia. Erityisen suosittu konkreettinen värjäys on tullut yksityisten kehittäjien keskuudessa, jotka haluavat tehdä maaseudun talot ja tontit houkuttelevammaksi. Siksi monet taiteilijat ovat kiinnostuneita siitä, miten väriaine betonille tehdään omilla käsillään. Vastaus tähän ja muihin konkreettisia pigmenttejä koskeviin kysymyksiin löytyy tästä artikkelista.

Väriaineet: ominaisuudet ja lajikkeet


Betonin väriaineita (pigmenttejä) ovat koostumuksia, jotka sisältävät väriaineainetta liuokseen, jotta se värjätään. Jos työhön käytetään korkealaatuista väriä, niin vaikeat sääolosuhteet eivät voi vaikuttaa monoliitin varjossa. Kun betoni kypsyy, pigmenttiä ei voida poistaa.

Pigmenttejä on kolme päätyyppiä:

 • Orgaaniset väriaineet (pigmentit keltaisesta, vihreästä, sinisestä ja ruskeasta);
 • Metallivärjätyt aineet (jauhe alumiinista, kultaisen värin pronssi);
 • Mineraalipigmentit, jotka vuorostaan ​​voidaan jakaa keinotekoisiin väriaineisiin (tuoksu, kromioksidi) ja luonnollisia (liitu, kalkki, grafiitti).

On olemassa toinen luokittelu, jossa väriaineet erotetaan koostumuksella. Pigmentit ovat:

Betonipigmentit ovat saatavilla muodossa:

Usein kekseliäiset rakentajat tekevät väriaineita betonille omin käsin. Usein kotitekoisilla pigmentteillä on tahnamaiset ja emulsiomuodot.

Maalausmenetelmät


Betonilaastetta voidaan värjätä kahdella menetelmällä:

 • Seoksen valmistuksen vaiheessa;
 • Betonin kiinteytymisen jälkeen.

Ensimmäinen menetelmä tunnustetaan tarkoituksenmukaisemmaksi, koska betonilla, joka on maalattu valmistushetkellä, on pidempi käyttöikä. Lisäksi maalikerros ei tarvitse päivittää säännöllisesti.

Betonin maalaaminen toisella tavalla on samanlainen kuin rakennuksen seinien maalaus. On kuitenkin syytä muistaa, että työssä on käytettävä pigmenttejä, jotka voivat tunkeutua syvälle monoliittiin (vähintään 2 mm). Jos jätät tämän vaatimuksen huomiotta, värin laatuominaisuudet vähenevät huomattavasti.

Haitat ja ammattilaiset


Ainoa, mutta erittäin merkittävä haitta on pigmentin hinta. Kun otetaan huomioon, että huomattava määrä maaleja tarvitaan korkealaatuiseen värjäykseen, rakennusmestari ei pysty välttämään merkittäviä materiaalikustannuksia.

Kuitenkin päälliköt, jotka haluavat säästää rahaa, päättävät käsintehdyistä väriaineiden luomisesta. "Pigmentti konkreettisille omilla käsillä" - foorumit ja konferenssit, joilla on tämä nimi, löytyvät usein Internetistä.

Mahdollisuus tehdä pigmentti kotona kompensoi täysin edellä mainitusta haitasta. Lisäksi väriaineet ovat ominaisia ​​useille kiistattomille eduille. Betonin pigmenttien tärkeimmät edut ovat:

 • Korroosionkestävyys;
 • Lämpötilan ääripään kestävyys;
 • Ultraviolettisäteilyn kestävyys (väri ei haalistu auringossa);
 • Kyky täysin "vasara" betoniliuoksen väri (maali kattaa jopa seoksen harmaa väri);
 • Kemiallisen käsittelyn kestävyys (väri on edelleen kyllästetty betonin alkalisen ja betonin käsittelyn jälkeen).

Suosituin pigmentti


Kaikista edellä mainituista väriaineista se on betonipigmentti, joka tunnetaan suosituimpana. Materiaali on ympäristöystävällinen: sillä ei ole haitallista vaikutusta ihmisen kehoon eikä ympäristöön.

Väriaine valmistetaan jauheena, sen läpinäkyvä rakenne. Kun pigmentti tulee liuokseen, se reagoi sementtiin, jolloin tuloksena on värjäys.

Jos käytät happaman maalin valmistusta, voit tehdä musta betonipigmentin omin käsin, mikä on niin suosittua yksityisessä rakentamisessa.

Tämän tyyppisen värin valmistamiseksi sinun on ostettava tarvittavat komponentit etukäteen:

 • Liima-aineet;
 • Erityinen väriaine;
 • Liuotin;
 • Kiinnitykseen tarvittavat ratkaisut.

Pigmentin valmistuksen tekniikka on alkukantainen: riittää sekoittaa kaikki osat perusteellisesti kunnes massa tulee homogeeniseksi.

Kotitekoinen kloridipigmentti


Nykyaikaiset rakennustyöt ja markkinat tarjoavat asiakkaille laajan valikoiman erilaisia ​​pigmenttejä, mutta kaikki käsityöläiset eivät ole kiireisiä ostamaan tällaista tuotetta. Tosiasia on, että monien väriaineiden kustannuksia ei tuskin voida pitää hyväksyttävänä.

Jos kehittäjä tarvitsee värillistä betonia, mutta hänellä ei ole varaa ostaa väriaineyhdistelmää, älä epäusko. On aina mahdollista tehdä pigmentti betonilla omiin käsiisi.

Alkeistason rakennuttajat kokeneemmat kollegat suosittelevat hallitsemaan halogenoidun pigmentin valmistusta.

Ennen työn aloittamista huolehdit seuraavista osista:

 • Sammutettu kalkki (fluff) - 1,5 l;
 • Puhdas (parempi juominen) vesi - 7 litraa;
 • Kalsiumkloridi - 200 ml;
 • Kalkkimaali (kuiva) sopiva väri - 500 g;
 • Pyykinpesuaine - 30 g / 10 litraa valmistettua väriainetta.

Kun kaikki materiaalit on valmistettu, voit siirtyä suoraan maalin valmistukseen. Toimintalgoritmi on seuraava:

 • Sammutettu kalkki- ja kalkkimaali lisätään veteen. Materiaalit sekoitetaan perusteellisesti seoksen homogeeniseksi tekemiseksi;
 • Kalsiumkloridi kaadetaan tuloksena olevaan liuokseen;
 • Pyykinpesuaine on raastettu;
 • Valmiit sirut liukenevat kuumennetussa vedessä;
 • Saippualiuos kaadetaan säiliöön, jossa on tuleva pigmentti;
 • Väriaine sekoittuu jälleen ja kulkee juustoraastin läpi. Tämän manipulaation ansiosta voit saavuttaa haluamasi pigmentin sävyt.

On selvää, että väriaineen teknologia on melko yksinkertainen, ja jopa henkilö, jolla ei ole erityisiä taitoja, voi selviytyä työstä. Ennen kuin käytät pigmenttiä betonille omalla kädellä, on otettava huomioon se, että erikoismyymälästä ostettu maali on yhä korkealaatuisempia kuin "kotitekoinen" vastapuoli.

Väriaineet betonille omilla käsillä

Betoni voidaan maalata ehdottomasti minkä tahansa värin ansiosta, jotta se voidaan muuttaa tavallisesta harmaasta ja tylsästä rakennusmateriaalista melko alkuperäiseksi ja mielenkiintoiseksi. On olemassa valtava valikoima erilaisia ​​sävyjä ja värejä, jotka sopivat täydellisesti väritykseen ja halutun värin antamiseen. Lisäksi on olemassa monia maalausmenetelmiä ja -menetelmiä, joilla on sekä haittoja että etuja.

Väriaineet voivat olla happamia, vesipohjaisia, erityisiä väriainepitoisuuksia jne.

Värien väriaineet

Väriaineet, joita käytetään suoraan värityk- sessä halutussa värissä, ovat täysin eri tyyppejä, jotka eroavat paitsi värityksestään myös koostumukseltaan. On happovärejä, jotka ovat käytettävissä vain kahdeksassa perusväreissä ja joissa on mustia, sinisiä, ruskeita ja vihreitä sävyjä. Kaikki värit ovat täysin läpinäkyviä, joten niitä voidaan käyttää sekä erilaisissa avoimissa että suljetuissa tiloissa ja niitä voidaan käyttää uusiin tai olemassa oleviin betoniin. Happoväriaineita levitetään suoraan käyttämällä erikoisruiskutinta matalapaineessa tai erikoisharjalla, jolla ei ole metallikomponentteja. Levittämisen jälkeen betoni pestään perusteellisesti kaikkien happojäännösten poistamiseksi pinnaltaan. Tämä maalausmenetelmä antaa ainutlaatuisen vanhan ja jaloisen ulkoasun. Väri tunkeutuu tarpeeksi syvälle pintaan ja sillä on erinomainen UV-kestävyys ja kulutuskestävyys.

Väriaineet betoniin.

On erityinen vesipohjainen maali. Se on täysin läpinäkymätön ulkonäöltään ja se esitetään useiden värivaihtoehtojen muodossa, jotka sekoitettuina antavat täysin uuden ja ainutlaatuisen sävyn. Sekä happo väriaineita, vesi-pohjainen maali, voidaan käyttää sisätiloissa tai ulkona olemassa oleviin ja uuteen betoniin. Tällaista maalia tulisi levittää kerralla useassa kerroksessa siten, että sen sisältämät pigmentit ilmestyvät. Väri on hyvin rikas ja syvä ja se pätee erinomaisesti pinnalla. Toisin kuin happoväriaineet, akryylimaali ei vaadi myöhempää puhdistusta. Akryylimaalit ovat täysin turvallisia ja niillä on erinomainen vastustuskyky erilaisille sääolosuhteille.

Värillisten pigmenttien tyypit

Lisäksi on erityisiä väriaineita, jotka ovat täysin läpinäkyviä niiden rakenteessa, mutta niillä on melko laaja valikoima hyvin erilaisia ​​värejä, koska ne sisältävät pysyviä väripigmenttejä. Tällaisten väriaineiden merkittävä haitta on, että ne ovat täysin epästabiileja ultraviolettisäteilyä varten, minkä vuoksi ne lopulta häviävät ja häviävät. Etuna on kuitenkin se, että tämä maali imeytyy hyvin betoniin riippumatta siitä, onko se uusi tai olemassa, joten se ei vaadi lisäpuhdistusta välittömästi sen jälkeen, kun sitä on maalattu.

On olemassa useita erilaisia ​​väriaineita ja kuivia väriaineita, jotka ovat monenlaisia. Värin epäpuhtaudet tulevat erilaisiin sävyihin ja sävyihin, mutta niillä on tavallisesti väriaine pigmenttiväreissä. Värin epäpuhtaudet esitetään erilaisten jauheiden muodossa, jotka sekoitetaan täydellisesti vain tuoreeseen betoniin. Koska kuivat epäpuhtaudet sekoittuvat erinomaisesti, värillä on valtavasti vastustuskykyä häipymiseen ja se on vakio, vaikka halkeamia, naarmuja tai muurauksia esiintyy.

Pigmenttisekoitusjärjestelmä.

Kuiva värillinen väriaine esitetään jauheena ja siinä on useita eri sävyjä. Sitä voidaan käyttää vain uusiin betoniin, sekoittaen täydellisesti sen kanssa ennen tasaisen värin hankkimista. Haluttu sävy levitetään uuteen tuoreeseen betoniin spatulilla tai erityisellä lastalla. Tämä väriaine on kestävä ultraviolettisäteilyä ja erilaisia ​​sääolosuhteita varten, koska sillä on melko kestävä pigmentti.

Kokoonpanossa mukana olevien komponenttien ansiosta kuiva väriaine lisää merkittävästi koko pinnan tiheyttä ja lujuutta.

Erityispigmenttien koostumus

Tietty pigmentin koostumus määrittää täysin sen pääominaisuudet, jotka ovat itse aineen väri, syövyttävä, lämpöinen ja kemiallinen kestävyys.

Väriaineen pigmenttikoostumuksen tärkeimmät ominaisuudet:

Värjäyspigmentin ominaisuudet: leikkaus, dispersio, öljyn imeytyminen, alkalivastus, valonvastus.

 • Huuhtelemalla voimaa, joka suoraan osoittaa aineen kyvyn estää sen pinnan värin, jolla sitä suoraan käytetään;
 • värjäyskyky, jolla pigmenteillä on sementtiä, voidaan maalata millä tahansa haluamallasi värillä;
 • dispersiota tai, kuten sitä kutsutaan myös, jauhamisen hienous, vaikuttaa merkittävästi kaikkiin pigmenttien ominaisuuksiin;
 • öljyn imeytyminen on hiukkasten kyky pitää millään pinnalla tietty määrä öljyä, joka lasketaan grammoina 100 grammaa pigmenttiä kohden;
 • alkaliresistenssi on spesifinen indikaattori pigmentin resistanssista tietyn sementtijärjestelmän vaikutukseen siihen;
 • valonkestävyys on musteen koostumuksen tietty kyky säilyttää alkuperäisen sävynsä ultraviolettivalon vaikutuksen alaisena.

Sementin valinta

Sementin harmaa väri vähentää materiaalin laatua ja antaa lopputuotteelle likainen sävy.

Kaikki sementtityypit soveltuvat valmistukseen. On kuitenkin syytä muistaa, että sementin väri itsessään vaikuttaa suoraan lopputulokseen ja antaa sopivan sävyn riippumatta siitä, mitä pigmenttiä käytettiin. Sementin harmaa väri voi merkittävästi vähentää materiaalin laatua, heikentää heikosti kylläisyyttä ja antaa likainen sävy valmiille tuotteelle. Sen vuoksi vaaleiden sävyjen saamiseksi ja pastellivärin pigmentin tapauksessa on välttämätöntä käyttää vain valkoista sementtiä. Pigmentillä itsessään on suuri vaikutus värisävyn kyllästystasoon. Siinä vaiheessa, kun pigmentti lisätään suoraan betoniin, vain sementtikivi on värjätty. Ulkoiset tekijät voivat aiheuttaa vähäisen muutoksen itse aggregaatin värisävyllä, mikä näkyy pinnalla.

Jotta vältetään täysin tarpeettomat ongelmat, on aluksi kokeiltava vähän ja valmistettava koesarja. Joskus, jos seokseen lisätään liikaa pigmenttiä, itse rakenteessa voi esiintyä erilaisia ​​halkeamia, jotka ovat valmiita. Syynä tähän voi olla väriaineen melko korkea kosteuden imeytyminen. Aina kun jauhe ottaa merkittävän osan vettä, se alkaa välittömästi paisua, kun neste on liuennut. Näin sementti saa vähemmän nestettä ja sen seurauksena kosteuden kyllästymisprosessi häiriintyy.

Kotitekoisia väriaineita

Betoni on usein maalattu happoväreillä. Koska väriaineet ovat nesteitä, ne virtaavat seinää pitkin ja ne ovat huonosti imeytyneitä itse alustaan. Tämä ongelma voidaan helposti ratkaista erityisellä geelimäisellä happomuodolla.

Halutun väriaineen valmistaminen omilla käsilläsi tarvitset materiaaleja, kuten:

Väriaineen valmistamiseksi tarvitaan erityinen väriainepigmentti.

 • erityinen väriaine pigmentti;
 • liuottimia;
 • erilaisia ​​lisäaineita vaikutuksen vahvistamiseksi;
 • liima-aine.

Kaikki osat on sekoitettava perusteellisesti homogeenisen massan saamiseksi, joten voit käyttää väriainetta, joka on haluttu pigmentti.

Voit tehdä pohjamaalatusta happoväreillä omilla kädilläsi käyttämällä seuraavia työkaluja:

 • kumihanskat ja erityiset suojalasit;
 • työvaatteet;
 • Scotch nauha;
 • tikkaat;
 • maalia ja harjaa varten;
 • liuotin.

Värjäystä varten on välttämätöntä ostaa useita väriaineita, joissa on useita pigmenttejä.

Koska väriaineväli ei ole liian laaja, voidaan sekoittaa useita eri värejä halutun tuloksen saamiseksi. Pohja käsitellään huolellisesti liuottimella ja jos seinällä on liimojen tai lakan jäämiä, se maalataan melko epätasaisesti ja sillä on erilainen sävy. Koska työ on suoritettu käyttämällä happoa, on välttämätöntä suojata kaikki esineet sekä lattia ja katto. Työn suorittamiseksi on tarpeen käyttää erityisiä vaatteita sekä suojata ihoa ja silmiä haposta.

Ei ole aivan vaikeaa valmistaa väriaine omalla kädelläsi ja maalata oma betoni, sinun on noudatettava tiettyjä varotoimia.

Mikä on värillinen betoni, miten se tehdään itse

Useimmiten betonirakenteet ovat houkuttelevia, ne ovat harmaita ja tylsiä. Vaikka niiden lujuus ja luotettavuus ovat korkeimmalla tasolla. Jotta materiaali olisi houkutteleva, valmistajat päättivät lisätä pigmenttejä sekoitukseen.

Ja tämä tapahtuma oli myönteinen. Nyt betonituotteista tulee kirkkaita, mehukkaita ja houkuttelevia.

Hyödyt ja haitat värillisestä betonista

Kuten mikä tahansa rakennusmateriaali, sillä on sekä positiivisia että negatiivisia näkökohtia. Tärkeintä on, että lisäämällä pigmenttejä betonin lujuutta, kestävyyttä ja luotettavuutta ei lainkaan menetetä. Tutustu värillisen betonin etuja:

 • Houkutteleva ulkonäkö.
 • Mahdollisuus käyttää yksityiskohdat väripalkista tietyn tyyliin ja talon julkisivun väriin sekä kaikkiin alueisiin.
 • Laadukkaat pigmentit pitkään ylläpitävät alkuperäistä kirkkautta ja värikylläisyyttä.
 • Helppokäyttöinen ratkaisu, jonka avulla voit tehdä värillisiä betoniosia itse.

Ja tietysti haittoja, kuten ilman heitä. Värillisellä betonilla on kuitenkin hyvin harvoja:

 1. Jotta väri olisi mahdollisimman kirkas, ne käyttävät vain valkoista hiekkaa ja sementtiä sekä laadukkaita väriaineita. Näiden komponenttien kustannukset ovat melko korkeat.
 2. Jos päätät vaivata ratkaisua omiin käsiisi, sinun on noudatettava reseptiä. Lisäämällä väriä - vähentää betonin laatuominaisuuksia.
 3. Värilliset betonirakenteet ovat yhtä suosittuja kuin tavalliset harmaat. Tämä johtuu siitä, että vahvuus ja kestävyys eivät vähene, jos tuotantoprosessissa ne noudattavat kaikkia sääntöjä.

Missä sitä käytetään?

Tällaisen rakennusmateriaalin laajuus on valtava. Värillisestä betonista:

 • laatat ja reunukset;
 • puutarha ja ajotiet;
 • avoimet terassit;
 • pienet betonipatjat;
 • koristelu julkisivut ja maisemat (patsaat, suihkulähteet, maljakoita, sarakkeita, herkkuja);
 • pienet sillat lampun yli;
 • elementtejä aidojen tai aidojen luomiseen.

Lisäksi betoni voi silti olla seinä, kerros asuinalueella. Ei ole mitään eroa, jossa käytetään värillistä betonia, se on turvallinen ja luotettava materiaali.

Värivaihtoehdot

Harmaata materiaalia kirkkauden ja kylläisyyden saavuttamiseksi käytä kahta värjäämisvaihtoehtoa:

 1. Pigmentin lisääminen liuoksen valmistuksen aikana. Tätä vaihtoehtoa pidetään luotettavampana ja sitä käytetään rakenteille, joihin kohdistuu kuormitus. Tässä tapauksessa, jos ylimmän kerroksen betoni poistetaan, sen väri on alhaalta samanlainen.
 2. Värjäys lopputuotteita. Soveltuu niille paikoille, joissa ei ole suurta kuormitusta, ja materiaalin yläosa lähes loppuu. Tässä tapauksessa väriaine levitetään harjalla, rullalla tai ruiskulla, mutta levitetty kerros ei ole yhtä luotettava kuin edellisessä versiossa.

Katsotaan nyt tarkemmin, miten kaikki voi tehdä, jos tarvitset sisustusta kotiisi, eikä sinulla ole varaa ylimääräisiin kuluihin.

Sekoitusliuos

Ensin sinun on valmisteltava kaikki betonin tulevaisuuden työkalut ja komponentit:

 • Mahdollisuus vaivaamaan. Suurten määrien osalta tarvitaan betonisekoittimia, mutta jos työn laajuus on pieni, niin vanha amme tekee.
 • Puhdistettu vesi.
 • Valkoinen hiekka.
 • Hienojakoinen sora.
 • Valkoinen sementti.
 • Halutun värin kuiva pigmentti.
 • Suojavaatetus.

Kun kaikki elementit ovat valmiita aloittamaan ratkaisun sekoittamisen. Tee kaikki tämän ohjeen mukaan:

 1. Aloita sekoittamalla kuivat ainesosat. Mittasuhteet ovat seuraavat: sementti - 1 osa, hiekka - 2,5 osaa, sora - 4 osaa. Massan tulee olla homogeeninen. Hiekka ja sementti otetaan vain valkoiseksi. Tässä tapauksessa väri on kirkas ja tyydytetty. Jos käytät harmaata sementtiä, sävy on pastellisempi ja hämmentynyt. Keltainen hiekka ei aiheuta väriainetta lainkaan.
 2. Valmistele pigmentti pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
 3. Lisätään väriaine, sen tilavuus voi olla jopa 5% kokonaisratsastuksesta.
 4. Kaikki sekoitetaan uudelleen, kunnes kaikki on värjätään tasaisesti.
 5. Se on veden aika. Se lisätään pieniin osiin, ja seosta sekoitetaan. Ehkä neljäsosa osa on tarpeeksi, mutta kaikki riippuu ratkaisun komponenttien kosteuspitoisuudesta.

Tällainen ratkaisu soveltuu pienille kuormituksille, esimerkiksi puutarhatyylille. Jos tarvitset kestävämpää ratkaisua, vähennä hiekan ja soran määrää. Sitten niiden mittasuhteet ovat vastaavasti 1 ja 2,5 osaa.

Nesteen määrää on säädettävä itsenäisesti ja varmistettava, ettei värillinen betoni tule liian nestemäiseksi. Tuotannossa komponentit lisätään seokseen betonin lisäämiseksi muoviksi, kosteuden vaikutusten vähentämiseksi ja ylemmän kerroksen kulumisen estämiseksi.

väritys

Jos elementit on valmistettu harmaasta betonista, mutta haluat kirkkautta ja iloisia sävyjä, voit turvautua kaikkiin maalausmenetelmään. Voit tehdä tämän valitsemalla maali betonilla ja pinnan käytön perusteella. Seinät on peitetty tavanomaisella koostumuksella, ja lattiat tai polut on tarpeen käsitellä kulutusta kestävä.

Työssä on joitain vivahteita. Siksi noudata seuraavia vaiheita:

 • Pinnan puhdistaminen tahroista ja pölystä.
 • Kuivaus - voit työskennellä vain täysin kuivalla pohjalla.
 • Maaperän levittäminen. On suositeltavaa valita syvä tunkeutuminen, jonka ansiosta maali pysyy pinnalla vielä kauemmin. Lisäksi pohjustuksen jälkeen maalien kulutus vähenee.
 • Aloita maalaus vain, kun maa on täysin kuiva.
 • Maali levitetään rullalla, harjalla tai ruiskulla. Ne tekevät 2-3 kerrosta niin, että väri on todella kirkas ja tyydyttynyt.

On mahdollista aloittaa tällaisen maalatun pinnan käyttö muutamia päiviä maalattavan maalikerroksen jälkeen. Kuivauksen kesto riippuu maalikoostumuksesta ja se ilmaistaan ​​kapasiteetilla.

Suositukset väriaineiden käytölle

Värjäämään betoniliuosta erilaisten väriaineiden avulla:

 1. Metalli - on jauhemaisia ​​oksideja ja ei-rautametallien ja niiden seosten suoloja. Tärkeintä, ettei se ole raskasmetalleja, joka on haitallista ihmisten terveydelle.
 2. Luonnon - kiviä ja kivennäisaineita.
 3. Kemikaali - joka on luotu laboratoriossa monimutkaisten kemiallisten reaktioiden jälkeen.

Riippumatta siitä, minkä tyyppinen väriaine valittiin, sen komponentit eivät saisi olla vaaraksi ihmiselämän elämälle ja terveydelle. Lisäksi sinun ei pidä päästä liuokseen, jossa on määrittelemätön määrä pigmenttiä. Useimmissa tapauksissa tämä johtaa siihen tosiasiaan, että betoni muuttuu hauraaksi ja siitä tehdyt elementit romahtavat nopeasti.

Sääntöjen mukaan väriaineen määrä ei saa ylittää 5% liuoksen kokonaistilavuudesta. Betonin värien tasaamiseksi ja täsmälleen valitun värin hankkimiseksi toimi seuraavasti:

 • Valitse auringon säteilyä kestäviä vaihtoehtoja.
 • Pigmentti lisätään pieninä annoksina ja liuos sekoitetaan perusteellisesti.
 • Varmista, että väriaineen määrä ei ylitä sallittua nopeutta.
 • Jos puutarhaväylä on tehty käsin, valitse pilvinen, rauhallinen sää ilman sadetta. Tässä tapauksessa väri on kirkas ja jos aurinkovoite vaikuttaa aktiivisesti märkään liuokseen, todennäköisimmin sävy tulee haalistumaan.

Kuinka tehdä väriaineet itse, tee se itse?

Ei ole välttämätöntä ostaa pigmenttiä myymälässä, käsityöläiset ovat oppineet luomaan ne kotona. Tätä varten tarvitset:

 1. kapasiteetti;
 2. kalkki;
 3. vesi;
 4. kalkki väriaine;
 5. Pyykinpesuaineet;
 6. kalsiumkloridia.

Seuraavaksi tee kaikki tämän suunnitelman mukaisesti:

 • Kalkki laimennetaan vesimäärällä 5 litraa.
 • Liuos on varattu infuusioon.
 • Kalkin väriaineen määrä säädetään tarpeen mukaan ja sekoitetaan.
 • Kalsiumkloridia lisätään pigmenttiliuokseen ja pannaan sivuun.
 • Saippua raastetaan ja lisätään lämmin vesi. Sekoita kunnes homogeeninen liuos.
 • Sekoita saippualiuos, väriaine ja kalkki. Sekoita perusteellisesti ja suodata sitten.
 • Siten pigmentti on yhtenäinen.

Sen jälkeen voit siirtyä värillisen betonin valmistukseen.

Kuinka tehdä värillinen konkreettinen polku maassa?

Monivärinen polku koristelee minkä tahansa henkilökohtaisen tontin. Se voi olla:

 1. yksivärinen;
 2. jokainen reitti on erilainen väri;
 3. vuorattu värikkäillä kivillä.

Riippuen siitä millaisesta kappaleesta valitaan, työ muuttuu monimutkaisemmaksi. Mutta kaikki tämä kiehtuu tähän tekniikkaan.

 • Merkitse tulevat kappaleet. Tee näin, aja köysien sisään ja vedä köysi.
 • Poista yläkerros maaperästä. Muista noutaa kasvien jäljet ​​(siemenet, juuret), muuten ne itävät ja tuhoavat luomisen.
 • Valmistettu kaivanto on vuorattu kattohuopa, joka suojaa veden altistumista vastaan.
 • On toivottavaa, että materiaalin reunat sijaitsevat syvennyksen seiniin.
 • Valmista muottipesä (joka tarvitaan värillisen betoniliuoksen kaatamiseen). Jos viimeistelty kivi on asetettu, muotti ei ole tarpeen.
 • Seuraavaksi valmistele ratkaisu edellä kuvatun tekniikan mukaan.
 • Värillinen betoni kaadetaan pieniin osiin ja tasoitetaan välittömästi.
 • Muottien voi poistaa 2 päivän kuluttua.
 • Käytä valmiita raitoja 7 päivän kuluttua. Tällöin kaikki kosteus tulee liuoksesta ja se saa voimakkuutta.

Valmistettua kiveä asetettaessa kattolevy asetetaan myös. Kivet sijoitetaan kaivantoon, jonka pohjalla on hiekkaa. Tarkasta, kuinka osat on sovitettu rakennuksen tasolla.

Sementin valinta

Sementin laadulla on suuri merkitys vaaditun värin saamisessa. Tuotannossa käytetään sekä harmaata että valkoista sementtiä, mutta tässä on muutamia vivahteita:

 1. Jos päätetään tehdä betonista kirkkaan keltaista, sinistä tai punaista väriä, harmaa sideaine ei toimi ollenkaan. Jos pohja on tumma, sinun ei pitäisi toivoa kirkasta ja mehukasta väriä. Tässä tapauksessa sinun tarvitsee vain valita vain valkoista sementtiä.
 2. Harmaata ainetta voidaan käyttää myös luomaan tummanvihreitä, sinisiä ja muita tummia sävyjä. Ei anna paljon vaikutusta.

Jos teet kaiken itse, osta sementti yhdeltä valmistajalta ja yhdeltä brändiltä. Muussa tapauksessa, vaikka osuuksia noudatettaisiin, sävyt voivat poiketa toisistaan.

Värillisellä betonilla on kasvava suosio. Nyt voit muokata sivustosi itsenäisesti ja antaa sille alkuperäisen ja kirkkaan muotoilun.