Pigmentti betonille tekee sen itse

Monet meistä ovat tottuneet siihen, että betonilla on vakio harmaa väri. Kiitos innovatiivisesta kehityksestä rakennusalalla, tämä materiaali on löytänyt monipuolisen väripaletin. Betonipulveripigmentti lisätään sementtiliuokseen, mikä voi aiheuttaa minkä tahansa värin materiaalille. Tavallisesti väritys on levitetty päällystyslaattoihin, reunuksiin ja kivilohkoihin. Joskus värillistä betonia käytetään koristelemaan pieniä elementtejä rakennusten julkisivuihin.

Värjäysmenetelmät

Betonin väriaineita on kaksi. Jokaisella on omat ominaisuutensa ja vivahteensa, omat edut ja haitat.

Valmiin kohteen väritys

Tätä menetelmää käytetään pääasiassa sävyttämään valmiiksi valmiiksi kohteeksi, jolla on suuria alueita. Teknologiansa mukaan se muistuttaa seinien tavallista väritystä. Valmistettu koostumus levitetään tasaiselle kerrokselle koko pinnalle.

Pigmentit tunkeutuvat betoniin 1-2 mm sisäänpäin, joten maalilla tulisi olla erityinen koostumus ja koostumus. Mitä syvempi seos koskettaa pohjaa, sitä pidempi se kestää. Väriaine ei saa pestä pois veden vaikutuksesta, polttaa suoraan auringonvalon vaikutuksesta.

Älä myöskään unohda betonin erityispiirteitä: ajan myötä jatkuvalla käyttökerralla betonin yläkerros altistuu hankautumiselle, joten ajan myötä tällaiset esineet tarvitsevat uutta värjäystä.

Värillisen betonin valmistus

Pigmentit johdetaan betoniin sen valmistuksen aikana. Maali on kiinteästi asetettu materiaaliin, joten se pysyy pitkään, käytännöllisesti katsoen koko käyttöjakson ajan.

Tämä pinta ei vaadi lisäväristä sävyä. Mutta tämän menetelmän suurin haitta on sen toteutuksen korkeat kustannukset. Pigmentaatiojauheet ovat kalliita ja runsaasti materiaalia tarvitaan betonin värin täydelliseksi ja kirkkaan ja kylläisen värin saamiseksi.

väriaineet

Rakennusmateriaalimarkkinoilla on esitetty laaja valikoima pigmenttejä sementti-hiekkatuotteiden värjäykseen. Jokainen ei voi valita pelkästään tuotetta haluttua sävyä, vaan ottaa huomioon myös olosuhteet, joissa sitä käytetään. Oikein valittu väriaine kykenee pidentämään betonin käyttöikää ilman lisävärjäystä.

 • happo tai rautaoksidi;
 • akryyli,
 • kuiva;
 • yksinkertainen;
 • värikäs.

Jokaisella lisäaineella on omat valmistelu- ja käyttöominaisuudet, arvokkuus ja toimittamatta jättäminen käytön aikana.

Acid Väriaineet

Suosituin väriaine on happopigmentti. Se on läpinäkyvä jauhemaalaus. Materiaali on täysin turvallinen ihmisille ja ympäristölle.

Jauheseos tulee kemialliseen reaktioon betonin koostumuksella ja maalaa sen tietyssä varjossa. Värivaiheessa ei ole laajaa palettia, vain kahdeksan vakioväriä: valkoinen, punainen, keltainen, vihreä, sininen, musta ja muut. Sekoittamalla ne ja lisäämällä keskittymään syntyy uusia sävyjä.

Väriainevalmisteen valmistamiseen tarvitaan liuotin, liima-aine, kiinnityslisäaineet. Aluksi kaikki jauhe-elementit sekoitetaan, sitten neste lisätään.

Käytettäessä betonia puhdistetaan perusteellisesti ja päällystetään liuottimella. Käytä sitten ruiskupistoolia tai harjaa haponkestävällä harjalla, maalata koko pinta. Jotta rautaoksidipigmentti ei aiheuta epästabiileja esineitä, ne olisi poistettava tai suljettava ennen työn aloittamista. Kun maalataan omia käsiäsi, on suositeltavaa suojata itsesi haposta, joten käytä suojavaatteita.

6 tunnin kuluttua pigmentin kuivaamisen jälkeen kaikki tähteet on pestävä perusteellisesti ja kuivattava saatu rakenne. Se kestää noin 24 tuntia. Tällä tavoin käsitellyt betonista valmistetut elementit voidaan stilisoida luonnonkiveksi tai luoda antiikin vaikutusta.
Aineksen sekoittaminen tapahtuu suhteita kunnioittaen. Värjäykseen on välttämätöntä saada 250-350 grammaa jo laimennettua pigmenttiä neliömetriä kohden. m.

Valmistettaessa 50 kg: n painoisia värillisiä betonityyppejä tarvitaan 0,5-1 kg kuivaa jauhetta. Rautaoksidipigmentin määrä riippuu värjäytymisen voimakkuudesta. Tällaisen erän rakentamisen väri on lähes ikuinen, se ei haalistu auringossa eikä pyyhi.
Värillisen betonin valmistusosuudet:

 • hiekka - 2,5 osaa;
 • sementti - 1 osa;
 • sora - 4 osaa;
 • vesiosa;
 • pigmentti - 2 osaa.

Valmistettaessa rautaoksidiseosta on suositeltavaa antaa etusija valkoiselle sementille. Se imee pigmentin helpommin kuin tämä harmaa komponentti.

Akryyliväriaineet

Akryylipigmenttiä käytetään niissä esineissä, joiden kestävä pinnoite on tärkeä. Sitä käytetään usein lattian ja seinien viimeistelyyn. Rakennusliikkeissä esitettiin laaja valikoima tällaisia ​​maaleja.

Se on helppo käyttää kädet rullalla, työ voidaan tehdä ulkona ja sisätiloissa. Värjäysprosessin nopeuttamiseksi voit käyttää suihketta. Jotta kirkkaampi sävy saadaan, käytä pigmenttiä kahdessa kerroksessa.

Tämä pinnoite kestää pitkään, jos valitut materiaalit ovat laadukkaita. Maali kuivuu nopeasti ja ei aiheuta haitallisia myrkkyjä ilmaan.

Yksinkertaiset väriaineet

Yksinkertaisten väriaineiden tärkeimmät edut ovat laaja värivalikoima ja helppokäyttöisyys pintaan. Se on tämän tyyppinen, jonka avulla voit luoda kirkkaimmat esineet. Maalin tärkein haittapuoli on sen alttius ulkoisille vaikutuksille, joten on suositeltavaa käyttää sitä vain sisätiloissa. Kadulla ultraviolettivalon vaikutuksen alaisena se polttaa nopeasti.

Periaate yksinkertaisella väriaineella on samanlainen kuin happopigmentti. Se on jauheena. Ruoanlaittoa varten se on laimennettava vedellä tai erityisellä liuottimella. Tavallinen rulla tai sienellä sopii värjäämiseen. Maalauskerroksen levittämisen jälkeen kuivuu nopeasti.

Kuiva pigmentti

Tätä konkreettista väriainetta pidetään yhtenä parhaista materiaaleista. Siinä on myös suuri sävyjä. Korroosionkestävyyden vuoksi on suositeltavaa käyttää sitä ulkona maalaamiseen. Pigmentti soveltuu vain uuteen betoniin, ilman käsittelyä.

Kuivaa väriainetta käytetään vain kohteen pinnan käsittelyyn, se ei sovellu sekoittamaan pigmenttiä betonin rakenteeseen. Hän levitti kätensä lastalla ja lastalla. Seos jättää tiheän yhtenäisen kerroksen pinnalle.

Väriravinteita

Tällaista maalia vaivautetaan märän betonin sisään. Ne voivat olla nestemäisiä ja kuivia koostumuksia. Väripalettia hallitsevat vaaleat värit. Suunnittelun sävy säilyy pitkään eikä käytännössä heikennä.

Suosituimmat valmistajat

Yksi suosituimmista maaleista on MAPEI-yhtiö, jonka tuotteet ovat korkealaatuisia. Pigmentit betonista tämän merkin on laaja valikoima sävyjä. Maalilinja Elastocolor Paint tekee lisätoiminnon - suojaa äkillisiä lämpötilan muutoksia vastaan. Se ei pilata, ei haalistu, piilottaa pienet epäsäännöllisyydet.

Betoksilivärien valmistaja NPP "GC" on yksinkertainen ja helppokäyttöinen, kuivuu nopeasti. Zinsser- ja TeoChem-tuotteilla on suuri kulutuskestävyys. WaterTite-linjalla on korkea vedenpitävyys.

Värjää betonia pigmenteillä ja väriaineilla

Värillisten pigmenttien ja väriaineiden käyttö betonirakenteiden valmistuksessa mahdollisti pahojen harmaiden värien pääsyn. Nykyaikainen betonivärjäysmenetelmä on tuonut kauneutta kaupungin kaduille. Yardit, polut, jalkakäytävät alkoivat leikkiä kirkkailla väreillä, ilahduttaen "kivi-viidakon" asukkaat erilaisilla väreillä.

Väriaineiden ominaisuudet (pigmentit)

Väriaineet ovat erityisiä betonin lisäaineita, jolloin lopputuote tai rakenne on haluttu väri tai varjostin.

Sementin väriaineet ovat:

 • Luonnollisia aineita saadaan hiomalla luonnonmateriaaleja (kaoliini, rautaoksidi, grafiitti, okra, kaliumpermanganaatti, liitu).
 • Keinotekoinen. Niille kivennäisraaka-aineet lämpökäsitellään (poltettu okra, umber, noki, kromioksidi, sinkki tai titaanivalkoinen).
 • Metallia. Se käyttää kultaista pronssia, sinkkipölyä, alumiinijauhetta sekä titaanin, kromin ja raudan oksideja.
 • Happoa. Tällöin betonin koostumuksessa olevat mineraalit muuttavat värejä happoa sisältävien liuosten vaikutuksen alaisena. Tällaiset värit ovat läpinäkyviä, sävyt vaihtelevat sinivihreästä mustaan.

Pigmentit tuotetaan kuivan jauheen, tiivistetyn tahnan, emulsion tai mikrokapselin muodossa.

Betonituotteiden tuotannossa käytetään seuraavia värejä useammin:

 • valkoinen (titaanioksidi);
 • musta, ruskea;
 • punainen, keltainen (rautaoksidit);
 • vihreä (kromidioksidi).

Väriaineiden tärkeimmät ominaisuudet

Käytettäessä väriaineita on kiinnitettävä huomiota seuraaviin ominaisuuksiin.

 • Öljyn imeytyminen - sitä pienempi, sitä edullisempi ja kestävämpi tuote (arvot ovat 40-100 ml / 1 g pigmenttiä).
 • Dispergoituminen - hienompi hionta varmistaa betonin tasaisen värin.
 • Valonsuojaus on värin kyky olla haalistumatta auringonvalon vaikutuksen alaisena.
 • Alkalisen vastuksen - pigmentin vastustuskyky emäksisen väliaineen vaikutuksiin seoksen sisällä.
 • Tehon häivytys - sitä korkeampi tämä indikaattori, sitä parempi jauhemaali estää pinnan perusvärin.
 • Värjäyskyky - valitun värin kylläisyys riippuu siitä.

Värjäysmenetelmät

Ennen työn aloittamista sinun on päätettävä, minkä värin tuote on, ja riippuen siitä, valitse sementti. Esimerkiksi harmaasävyinen portland-sementti, kun se sekoitetaan vaalean sävyn kanssa, muovaa ja saastuttaa syntyvän sävyn. Siksi Portland-sementin väri on otettava tummaksi, ei pelkää alkuperäisen materiaalin tylsää.

Jos on tarpeen maalata tuote kirkkaammassa, tyydyttyneemmässä värissä, on välttämätöntä valita kipsiin perustuva valkoinen silikaattisementti.

Lisätään betoniseokseen

Helpoin tapa (halutun värin ratkaisu voidaan tehdä itse). Tässä tapauksessa betoniväriaineet sekoitetaan suoraan seokseen vaivaamisen aikana, tuote kiteytyy värjäämään kaikkialla, eikä pelkää naarmuja, iskuja, siruja. Väri pysyy vakiona koko toimenpiteen ajan.

Säästämiseksi voit laittaa 2/3 tuotteen maalaamattomaan liuokseen ja sekoittaa seos pigmenttiin yläosassa (1/3). Jos lisäät muutamia sävyjä väriaineita ja älä sekoita hyvin huolellisesti, saat mielenkiintoisen marmorivärin, jossa on juovia, tahroja ja tahroja.

Tuore betonivärjäys

Tätä menetelmää varten otetaan nestemäiset vesipohjaiset väriaineet tai laimennetaan alkydimaaleilla. Ne ruiskutetaan pinnalle ilmakuivilla tai levitetään rullalla. Koostumukseen tunkeutuvat ne tasoittavat seosta tasaisesti, kun ne kuivuvat, ne eivät vaadi puhdistusta, kulutusta kestävää, UV-säteilyä kestävää.

Toinen maalaus on värillisen sementin käyttö. Se hierotaan tuoreeseen pintaan lastalla. Haluttu väri on helppo valmistaa itseesi sekoittamalla eri värisävyn sävyjä.

Tällaista menetelmää voidaan soveltaa sekä tuoreeseen betoniin, täyteen asetukseen että vanhaan, mutta se vaatii pohjan perusteellista valmistusta tasaiselle väritykselle: puhdistus erilaisista epäpuhtauksista, porausten ja halkeamien upottaminen ja hionta.

Levitä happo väriaineita voi itsestään ruiskuttaa tai harjata, hankaamalla se pintaan pyöreässä liikkeessä. Koostumus tunkeutuu sisäänpäin 1 mm: n välein, jolloin värjäys sitoo tuotteen ylemmän kerroksen hiukkasia, estää pölyn muodostamisen ja kasvattaa pohjan vahvuutta. Sillä ei ole väliä alkuperäisestä väristä, voit jopa käyttää harmaa Portland-sementtiä.

Pintaan etsaamalla hapolla betonin heterogeeninen rakenne voi tulla varsin uskomattomia värejä, ja värin jokaisella uudella sovelluksella se muuttuu. Soveltuu oikein useisiin kerroksiin, värimaailma antaa betonille runsaan, "antiikkisen" sävyn. Kuivauksen jälkeen pohja pestään vedellä jäljelle jääneen hapon poistamiseksi.

Sementin maalaaminen omin käsin on melko mahdollista, se ei vaadi erityisiä taitoja, mutta työskentelysi happoväreillä on noudatettava tarkasti ohjeita.

Kuinka maalata sementtiä?

Silloin tapahtuu, että betonirakenteiden valmistuksessa on vaikea löytää oikea väri myynnissä. Sitten voit tehdä korkealaatuista sementtiä itsestään.

Jos käytät tekniikkaa oikein, ei ole vaikeuksia. Sinun on kuitenkin noudatettava useita pakollisia vaatimuksia.

 • On mahdollista sekoittaa vain väriaineita, joilla on samat ominaisuudet (ei ole suositeltavaa käyttää sekä nestemäisiä että jauheformulaatioita samanaikaisesti), varsinkin kun jotkut pigmentit eivät ole lainkaan vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.
 • Et voi väärinkäyttää hiekan määrää liuoksessa. Tästä pienentää seoksen lujuutta ja kovettuminen muuttaa pinnan väriä.
 • Kun väriaine sekoitetaan sementin kanssa, on otettava huomioon, että koostumuksen pigmentin tulee olla 2-5% - vain silloin väri kyllästyy. Sävyn lisääminen ei parane, mutta tuotteen laatu kärsii.
 • Värillisen sementin tasaista jakamista varten seos on sekoitettava perusteellisesti. Jos laastin määrä on suuri, käytetään betonisekoitinta, pienelle erälle voi porata erikoisuutin.
 • Jos käytät väriainetta, jolla on suuri kosteuden imeytyminen (esim. Noki), on suositeltavaa käyttää pehmitettäviä aineita murtumisvaaran poistamiseksi. Lisäaineita on kuitenkin suljettava varoen, ja suuri osa niistä on täynnä suolastasien esiintymistä pinnalla ja kirkkauden menetystä.
 • Ennen sekoitus sementtipigmenttejä tulee seuloa hienojakoisen seulan läpi liukenemattomien hiutaleiden muodostumisen välttämiseksi.

Jos noudatat suosituksia ja noudatat ohjeita oikein, voit itsenäisesti saada laadukasta värillistä sementtiä, joka ei ole tehtaalla ominaisuuksiltaan huonompi. Maalausmenetelmän soveltamisen jälkeen on suositeltavaa peittää tuotteen pinta erityisellä suojaavalla kyllästyksellä betoniin. Tämä tehdään paremman suojan säilyttämiseksi kulumiselta sekä värisyvyyden ja kirkkauden antamiseksi.

Värien vertailuhinnat

Tavarasta, alkuperämaasta, materiaalin kysynnästä ja myymälästä riippuen eri betonipigmenttien kustannukset voivat vaihdella huomattavasti.

Jauhemaiset betonivalmisteet tekevät sen itse

Moderni teknologia mahdollistaa tavallisen harmaa betonin kääntämisen kirkkaaksi ja kauniiksi pinnoitteeksi ilman paljon vaivaa. Useita eri pigmenttejä käytetään usein päällystyslautojen, reunakivien, päällystystilojen ja arkkitehtonisten muotojen luomiseen. Voit myös tehdä väriaineita konkreettisille omilla käsillä. Tällainen koristelu voi koristaa minkä tahansa tontin tai pihan, joka muuttaa tavalliset asiat alkuperäisiksi ja eloiksi.

Tyypit betonimaalaus

On olemassa monia menetelmiä betonirakenteisiin. Jokaisella on omat ominaisuutensa, positiiviset ja negatiiviset ominaisuudet. Maalaus on kahdella tavalla:

 • maalaus valmiilla materiaaleilla;
 • vaivaava sementtiliete pigmentillä.
 • Ensimmäinen vaihtoehto on samanlainen kuin seinien tavallinen maalaus ja siihen kuuluu suurien valmiiden rakenteiden maalaaminen. Konkreettista työtä varten vaaditaan koostumuksia, jotka kykenevät tunkeutumaan riittävään syvyyteen, eivätkä ainoastaan ​​muodosta pinnan värikerrosta.

  Hiekkapigmentti saavuttaa 1-2 mm syvälle materiaaliin. Tämän indikaattorin lisääntymisen myötä värinpitävyys kasvaa, mikä on erityisen tärkeää betonirakenteille, jotka imevät kosteutta hyvin ja ovat alttiita hankaukselle ja altistumiselle auringolle.

  Väriaineen lisääminen betoniseoksen aikana on luotettavin menetelmä. Näin luotu materiaali ei vaadi sävyä ja palvelee pitkään. Korkeat kustannukset ovat tämän vaihtoehdon suurin haitta. Yhtenäisen ja mehukas väri vaatii suuren määrän kallista pigmenttiä.

  Väriaineisiin kuuluu useita eri tyyppejä:

  Acid Väriaineet

  Suosituin maalausvaihtoehto. Se käyttää läpinäkyvää jauhetta, joka ei vaikuta haitallisesti ihmisiin. Kun materiaali on vuorovaikutuksessa, tapahtuu reaktio ja saadaan haluttu sävy.

  Väripaletti sisältää punaisen, vihreän, mustan, keltaisen ja valkoisen väriaineen betonille. Vaadittu sävy saavutetaan lisäämällä aineen pitoisuutta tai sekoittamalla useita sävyjä. Toiminnalliset komponentit:

  • värien lisäaineiden kiinnittäminen;
  • liuotin;
  • liima-aine.

  Ensiksi kuivat aineosat yhdistetään ja sitten neste kaadetaan. Materiaaliin lisätään liuotinta. Pigmentti jaetaan ruiskulla, pinnan on oltava kuiva ja puhdas. Voit käyttää myös harjaa, jossa ei ole metallipäällysteitä, jotka kestävät happoa.

  Viereiset esineet on peitettävä suojamateriaalilla - happoa sisältävällä aineella on haitallinen vaikutus pienikokoisiin koostumuksiin. Henkilökohtaiseen turvallisuuteen kuluu käsineet ja erityinen puku.

  Kuusi tuntia käytön jälkeen happo- ja väriainepigmenttijäännökset poistetaan vedellä. Päivän aikana rakenne lopulta kuivuu ja on valmis käytettäväksi. Tämä menetelmä voi keinotekoisesti vanhentaa betonia tai luoda kiven jäljitelmän sen pinnalle. Värin kulutus on keskimäärin 0,25-0,35 l liuosta neliömetriä kohden. m.

  Hapan lisäaineita käytetään värjäämiseen erilaisissa päällystyslaatoissa, arkkitehtuurin pienissä elementeissä ja päällystysteknoissa. Väri ei altistu haalistumiselle, hankautumiselle tai pesemiselle. 0,5 - 1 kg: sta kuivaa väriainetta saadaan enintään 50 kg: aan liuosta, jauheannos nostetaan materiaalin suuremman kyllästymisen antamiseksi. Seos valmistetaan seuraavien mittasuhteiden mukaisesti:

  Harmaa sementti vaatii suuren pigmenttikonsentraation, joten säästämiseksi on parempi käyttää valkoista betonia.

  Akryyliyhdisteitä

  Akryylipohjaiset väriaineet ovat merkittäviä kirkkaiden värien ja kestävyyden kannalta. Niitä käytetään yleensä seiniin tai lattioihin. Myymälässä voit noutaa halutun värin, alue on varsin vaikuttava. Maali kuivuu nopeasti ja ei aiheuta haitallisia aineita, joten sitä voi käyttää ongelmitta sekä ulkona että sisätiloissa.

  Koostumus levitetään helposti sienellä, harjalla tai rullalla. Työtä voidaan kiihdyttää matalapaineisella ruiskulla. Kaksikerros tekee väriä enemmän mehukkaita ja ilmeikäs. Pinnoite pysyy hyvin, mutta jos maali alun perin oli heikko laatu, sen pinta voi alkaa kuoriutua ja irrottaa.

  Yksinkertaiset jauheet

  Nämä väriaineet ovat helposti sekoitettavissa, mikä tuottaa kirkkaita ja monipuolisia värejä. Maalijauheen hinta sementille on myös alhainen. Mutta on melko vaikea valita hyvä vaihtoehto, sinun on käytettävä kaupassa pitkään. Huonolaatuiset pigmentit eivät siedä äkillistä lämpötilan muutosta, heikkenevät auringonvalon vaikutuksesta. On parasta käyttää yksinkertaisia ​​formulaatioita huoneessa.

  Jauheen laimentamiseksi käytetään liuotinta tai yksinkertaista vettä. Maalaa tavallisilla työkaluilla: harja, rulla tai sieni. Väri on yhtenäinen ja tyydyttynyt, koostumus kuivuu nopeasti eikä tarvitse poistaa tähteitä pinnalta.

  Kuivat pigmentit

  Kirkkauden ja värivaihtoehtojen osalta kuivat väriaineet konkreettiselle vahvistukselle. Lopullinen sävy voidaan määrittää jauheen väri. Väripäällyste kestää mitä tahansa säätä, valolle ja kosteudelle altistumista. Kuivia pigmenttejä voidaan kuitenkin soveltaa vain uusiin, käsittelemättömiin betoniin.

  Väriaine kattaa vain materiaalin yläkerroksen, mutta se myös pitää hyvin ja vahvistaa sementtikehikkoa.

  Korkealaatuinen jauhe on tasalaatuinen ilman juuttuneita kokkareita. Värin tulee olla yhtenäinen ja kirkas. Näitä aineita ei laimenneta vedellä, ja kun liuosta käytetään jonkin ajan kuluttua, ne uppoavat pohjaan. Jauhevalmisteisiin kuuluvat: umber, whitewash ja okra. Kuivat väriaineet levitetään lastalla tai lastalla. Liuos on sekoitettava säännöllisesti, jolloin pinnalle muodostuu tiheä paksu kerros.

  Väriravinteita

  Voit luoda värillistä materiaalia, jota käytetään nestemäisiin ja jauhemaaleihin betonille. Ne ovat lisäaineita, jotka on sekoitettu raakaseokseen. Värit ovat pastelli- ja vaaleita sävyjä. Suunnittelu on täysin maalattu, joten ne eivät ole vaarallisia sää, kuoppia tai naarmuja muuttamalla. Pigmentti pitää sisällön koko elinkaaren.

  DIY Pigment Chloride

  Väriaine, jolla on kloridikomponentti, kestää hyvin kosteutta pitäen huokoisuuden ilman vaikutuksen alaisena. Koostumuksella on pitkä käyttöikä. Voit valmistaa pigmentin itse käyttäen mittasuhteita:

  • vesi - 7 l;
  • kalsiumkloridi - 0,25 l;
  • hydratoitu kalkki - 1,1-1,2;
  • kalkki kuiva maali (väri);
  • pyykinpesuaine - 20-30 g / 10 l liuosta.

  Kalkkihuuhtelu liuotettiin 5 litraan vettä. Kuiva maali sekoitetaan myös pieneen määrään nestettä. Vettä lisätään vähitellen ja liuos tuodaan 1 litran tilavuuteen. Kalsiumkloridia sekoitetaan laimennetun pigmentin kanssa. Erikseen luo lämmin saippualiuos. Kaikki ainesosat yhdistetään yhteen ja suodatetaan juustoraastin läpi, mikä poistaa mahojen ja jyvien maalista.

  Betoni ennen maalausta on puhdistettava lian ja rasvanpoistosta. Kotitekoinen koostumus jaetaan maaliharjalla, suihkeella tai rullalla. Pinnoitteen tulisi koostua kahdesta kerroksesta, joista kutakin kuivattiin vähintään 6 tuntia. Seuraava värjäys lisää värin kyllästymistä.

  Betonin väriaineet voivat monipuolistaa tämän materiaalin tylsää vakioväriä ja luoda mielenkiintoisia koristeompeleita. Pigmenttiä voi ostaa myymälästä valitsemalla haluttu sävy tai luo se itse.

  Mikä on sementin väri?

  Sementtilaastia käytetään kaikkialla rakentamisessa, mutta pääosin se on houkutteleva harmaa väri ja tarvitsee ylimääräistä pinnoitetta. Kohleri ​​sementille auttaa antamaan rakenteen väriä. Sementtilaasti on helppokäyttöinen, kestävä ja sen ansiosta voit nopeasti luoda alkuperäisen julkisivun.

  Mitä pigmentit ovat?

  Pigmentit ovat kiinteitä aineita tai emulsioita jauheena, joka ei liukene nesteen sisälle. Välineet tarkoittavat erilaisten nestemäisten rakenteiden värjäämistä: liuoksia, maaleja, betonia ja erilaisia ​​polymeerejä. Sitä käytetään useimmiten maalaamaan rakennusmateriaaleja sementtilaastista: pohja, päällystyskivet, reunus, julkisivu, päällystys, edessä laatat. Sementin pigmentti muodostaa kalvon materiaalin päälle.

  Sementtilaasterien väriaine on tarkoitettu muuttamaan materiaalin standardin harmaa väri mihin tahansa muuhun. Värien myynti muodossa:

  • jauhemaista ainetta;
  • tahnat väritön värit;
  • pienet kapselit;
  • emulsiot.
  Tällaisia ​​väriaineita käytetään usein laattojen, jalkakäytävien, päällysteiden ja muiden rakennusmateriaalien ja -rakenteiden valmistuksessa.

  Sementtilaasti maali vaihtelee raaka-aineiden alkuperän mukaan:

  • luonnollinen. Se perustuu materiaaleihin, jotka on hioitu malmime- netelmällä;
  • synteettinen, saatu kemikaalien käsittelyn aikana.

  Maalattujen sementtikoostumusten edut ja haitat

  Sementti on usein maalattu, jotta se antaa koristeellisia ilmeitä ja vähentää kustannuksia edessä. Koostumuksen värjäämisen jälkeen sitä ei tarvitse maalata ulkopuolelle, ja vaikka kerrosmateriaalin hävittämisessä, materiaali säilyttää alkuperäisen värinsä.

  Pigmenttien edut:

  • ihmisen täydellinen turvallisuus ja ekologinen puhtaus;
  • taloudellinen kulutus. Pienikin määrä rahaa voi saada rikas väri;
  • mahdollisuus antaa monoliittisille rakenteille sävy, joka on välttämätöntä suunnitteluideoiden toteuttamiseksi.

  Koostumuksella on merkittäviä etuja, mutta myös haittoja:

  • ajan mittaan maalattu betoni menettää sävyt, joka on suunnittelun kannalta välttämätöntä, se syttyy auringossa ja muuttuu kemikaalien vaikutuksesta. Vuosien käytön jälkeen rakenne, väri muuttuu vähemmän kyllästyneeksi, ja lisäksi kellertävä sävy ilmestyy;
  • väriaine lisää rakennuksen rakennuksen arviointia.
  Tämän värjäytysmenetelmän pääasiallinen haittapuoli - suuret käteiskustannukset

  Sekoittumisväri sementillä

  Ennen sementtilaasten maalaamista valitaan värigrafiikka halutulla värillä. Sävy vaihtelee sekoitussuhteen mukaan. Pakkauksissa värisäyte näytetään yleensä eri mittasuhteissa. Viimeisen sekoittumisen jälkeen liuoksen väriaine kaadetaan valmiiseen seokseen, minkä jälkeen se sekoitetaan perusteellisesti, edullisesti betonisekoittimella. Tuloksena on eniten kestävä väri.

  Sementtilaastien sävytysyhdistettä käytetään betoniin lisäämiseen voimakkailla ilmakehän ja mekaanisilla vaikutuksilla sekä korkealla ohjattavuudella.

  Värjäyskoostumuksessa on useita tärkeitä ominaisuuksia, ne otetaan huomioon ennen värjäyssementtiä:

  • vastustuskyky haalistumasta pitkään;
  • kosteuden suojaus. Koostumusta ei saa pestä pois, liuottaa tai pestä pois vedellä;
  • emäksinen immuniteetti;
  • pitkä värien säilyminen.

  Pigmenttien ominaisuudet ja ominaisuudet

  Markkinoilla saatavana olevat monenlaiset pigmentit, joita valmistajat tarjoavat erilaisissa vapauttamismuodoissa, eroavat toisistaan ​​ominaisuuksiltaan.

  Pigmentti on kuiva jauhe, joka kuivumisen jälkeen kestää vettä, öljyjä ja liuottimia.

  Vaaditut ominaisuudet

  Portlandsementtilaastien on oltava seuraavia ominaisuuksia:

  • korkea dispersioaste. Mitä hienompaa hionta, rungot ovat helpommin sekoitettavissa, se muuttuu kylläisemmäksi ja yksiulotteisemmaksi;
  • hyvä kattavuus. Ilmaisee koostumuksen kyvyn ylittää luonnollisen värin;
  • sementin sisältämän emäksisen väliaineen kestävyys;
  • öljyn imeytyminen - kyky pitää öljyaineita pinnalla. Se lasketaan pääasiassa 100 gramman väriä, indikaattori on 40-100 yksikköä. Kun arvo pienenee, aineen kulutus vähenee;
  • ultraviolettisäteilyn kestävyys. Laadullinen koostumus ei haalistu suorassa auringonpaisteessa. Luonnon pigmenttien, synteettisten tuotteiden parhaat ominaisuudet ovat alttiimpia värjäytymiselle;
  • kohtuullinen hinta. Hinnoittelun perustana on ennen kaikkea teknologian monimutkaisuus, työvoimakustannusten määrä ja tuotemerkin merkintä.

  Kaikista liuoksen lisäaineista värien muutokseen suosituimman rautaoksidivärin rakentamisessa. Tällaisilla aineilla on suuri vastustuskyky haalistumiselle, kestävyydelle ja värien kyllästymiselle. Koostumuksia käytetään usein erilaisten laattojen, koristepäällysteiden, laattojen ja muiden tuotteiden valmistukseen: betonirenkaita, lattioita, seiniä jne.

  Tällaista värjäämistä käytetään laattojen luomiseen päällystyspolkuja, jalkakäytäviä ja vastaavia varten.

  Värien ensisijaiset värit

  Värien yleisimmät värit:

  • valkoinen. Valkosementin saamiseksi sekoitetaan titaanidioksidin (Ti02) kanssa;
  • musta. Voidaan saada lisäämällä valmiin pigmentin, hiilimustan tai hiilimonoksidin;
  • vihreä. Vihreän sävyn luomiseksi sopiva kromioksidi (CrO2);
  • ruskea. Ruskean värin siirtäminen auttaa rautaoksidia (Fe2O3);
  • punainen. Punertava väri saavutetaan lisäämällä rautaoksidia;
  • keltainen. Käytetty rautaoksidi.

  Nämä värit ovat yleisimpiä, he ovat jo todistaneet itsensä. On muita sävyjä, mutta ne ovat kalliita tai täynnä haittoja. Sininen väriaine - ftalosyaniinivärjäys on lyhytikäistä: se menettää nopeasti värinsä, pestään vedellä ja palelee.

  Miten valita oikea sementti

  Värillisen sementin saamiseksi sekoitetaan minkä tahansa valmistajan ja tuotemerkin seos, mutta maalataan aina betonia ilman kuonan lisäaineita. Betonin standardiväri on harmaa, riippuen tekniikasta, se voi olla kevyempi tai tummempi. Valkoiselle sementille on vaihtoehtoja.

  Sävyjen kyllästämiseksi on tarpeen lisätä pigmentin määrää.

  Mitä pitäisi ottaa huomioon:

  • harmaa väri vaikuttaa betonin lopulliseen sävyyn. Alkuaan on suositeltavaa tehdä korjaus koostumuksen tummumisen suhteen verrattuna pakkauksen tai injektiopullon näytteisiin;
  • tumma sementti on helpompi antaa kylmä sävy: vihreä, sininen ja harmaa;
  • yksinkertaisin vaikutus on "märkä asfaltti" ja tummanruskeat yhdisteet;
  • valon ja puhtaiden sävyjen luomiseen on parempi käyttää valkoista sementtiä. Sen avulla voit luoda: vaaleanpunainen, vaaleanvihreä, keltainen, beige.

  Kuinka kylläinen lopullinen väri ja sen puhtaus riippuvat suoraan lisäaineen tyypistä ja päällystyskapasiteetista. Sementtipartikkelit vuorovaikuttavat väriaineen kanssa, tarttuvat toisiinsa ja muodostavat erityisen värin. Kohler heikkenee jonkin verran ulkoisten vaikutusten vaikutuksesta, sävy muuttuu hieman jonkin ajan kuluttua.

  Testaus ennen töitä

  Ennen koko sementin värjäämistä on suositeltavaa testata:

  • Älä sekoita välittömästi kaiken materiaalin värin kanssa, sillä on olemassa riski virheellisestä annostelusta. Aluksi tee koesarja, se auttaa tunnistamaan mahdolliset ongelmat ja niiden ratkaisut.
  • on olemassa vaara, että halkeilua lisätään suuri määrä väriä. Kovettumisprosessissa pigmentti imee paljon kosteutta ja vie sen sementistä. On mahdollista estää negatiivinen vaikutus, jos pinnoite kostutetaan säännöllisesti, mutta tämä on merkitystä vain, jos veden imeytymisen aktiivinen vaihe on osoitettu ennen kiinteytystä;
  Käytettäessä harmaa sementti, sävy osoittautuu tyydyttymättömäksi ja äänettömäksi.
  • Paras vaihtoehto on kiinnittää enemmän huomiota sementin värjäämiseen ja valita tyydyttyneempi tai sopivampi pigmentti. Negatiivisen vaikutuksen estämiseksi seokseen voidaan lisätä pehmitintä tai komponentteja kosteuden säilyttämiseksi hydrausprosessin asianmukaisen kulun säilyttämiseksi;
  • on välttämätöntä sekoittaa koostumus korkeaan laatuun, jotta vältytään tummemmilta tahroilta ja tahroilta, joilla sävytys säilyy.

  Maalaus valmiiseen pintaan

  Vaihtoehtoinen pigmentin käyttö - maalaus sementti valmiita rakenteita.

  Menetelmän ominaisuudet

  Tekniikan ja aiemmin kuvatun eron ero on kyky maalata sementtiliete sen kovettumisen jälkeen. Sen jälkeen, kun seos on kaiverrettu tai seinä on kipattu, pintaan kohdistuu eräänlainen maali. Menetelmän soveltamisen periaatteella ei ole eroa metallin, puun tai muovin maalauksesta. Tärkein muutos on vain koostumuksen syvempi kyllästäminen.

  Maalattujen sementtien laatu on korkeampi kuin normaalilla maalilla. Väriaine kyllästää pohjaa syvemmälle, vaikka haavanleikkaus ilmestyykin, koristeellinen ulkoasu ei häviä. Sementillä tehty maalaus muuttaa ulkonäköä ja suojaa päällystettä.

  Myös uudelleenrakennetut rakenteet - seinät tai päällystyslaatat, voidaan maalata myös värimaailmalla

  Värien väriaineet

  Yleisimmät väriaineet valmistetaan happopohjalla. Niiden ominaisuudet:

  • joka löytyy kaikista suosituista väreistä;
  • käytetään julkisivutyöhön ja sisätiloihin;
  • ruiskut tai erikoisharja (ilman metallisia elementtejä);
  • käsitellessäsi sementtiä, pese pois happaman väliaineen jäänteet pinnalta;
  • Koostumukset ovat kulumiskestäviä, kestävät häipymistä ja häipymistä.

  On parempi käyttää vesipohjaisia ​​akryylimaaleja muurattuihin tiiliin, niillä on rikkaampi värivaihtoehto ja ne ovat halpoja. Jos haluttua väriä ei ole, voit sekoittaa useita sävellyksiä. Akryylipohjainen Kohler tunkeutuu helposti betoniin, eikä sitä tarvitse pestä. Lopputulos on rikas ja kestävä väri.

  Kotona väriaineita käytetään usein päällystystilojen luomiseen. Liuos, johon on lisätty pigmenttejä, kaadetaan muottiin ja odottaa materiaalin kuivumista kokonaan. Jos olet miettinyt, onko tällainen päällystys mahdollista laittaa paikkoihin, joissa on paljon liikennettä, varmasti - kyllä, koska se ei ole kaupallisia vaihtoehtoja.

  suosituksia

  Käyttäjää kiinnostavat lisää vinkkejä:

  • Ennen liuoksen levittämistä pinnat on valmistettava huolella, muuten on olemassa vaara krakkauksesta ja adheesion heikkenemisestä. On hyödyllistä tietää, mikä konkreettinen yhteys on;
  • Sementin asianmukainen valmistelu ja käyttö takaavat pinnan eheyden pitkään. On olemassa monia suosituksia siitä, kuinka sementtiä voidaan asianmukaisesti laimentaa toimimaan eri olosuhteissa ja suojelemaan negatiivisia ilmiöitä käytön aikana.
  • Laastin koostumus tiilen sijoittamiseksi olisi valmistettava ottaen huomioon lohkon merkki. Monoliittisen rakennuksen luominen on parempi valita saman tuotemerkin koostumus;
  • sementti-hiekkasaali on paras tapa tasoittaa seinät asunnoissa, koska se on hankalaa vaivata sementtiä eikä ole hiekkaa.

  johtopäätös

  Sementtilaastereiden värjäys auttaa kirkastamaan ja monipuolistamaan harmaita sävyjä. Kun rakennetaan talon julkisivu, on mukava seisomaan tylsää harmaata betonirakennetta vastaan. Jotta värit pysyvät kyllästyneinä, on tärkeää valita kestävä materiaali ja tarvittaessa maalata betonia ulkona.

  Pigmentti betonille: väriaineiden tyypit, maalausmenetelmät, sementin valinta, miten se tehdään itse

  Eri koriste-esineiden tekeminen konkreettiselta, haluan päästä eroon ratkaisun sortavasta harmaudesta. Tee kirkkauden ja näkyvyyden muotoilu pigmenttien käytöllä. Markkinoilla on monia väriaineita, mutta kaikki eivät ole yhteensopivia sementin kanssa. Artikkeli keskittyy sopiviin pigmentteihin betonille ja menetelmälle väriaineen valmistamiseksi kotona.

  Mitä värejä betonille on olemassa

  Aluksi on syytä ymmärtää paremmin pigmenttityyppejä. On aina mahdollista valita sopivin värisävy olemassa olevasta väriaineiden monipuolisesta valikoimasta ottaen huomioon olosuhteet, joissa ratkaisu on tarkoitus toteuttaa.

  Tärkeimmät koostumukset, joita käytetään betonin maalaamiseen, on tavanomaisesti jaettu seuraaviin tyyppeihin:

  Kaikilla lisäaineilla on etuja ja haittoja, ruoanvalmistusominaisuuksia, joten ennen ostopäätöstä kannattaa tutustua valitun pigmentin teknisiin ominaisuuksiin niin, että käytön aikana ei ole ongelmia.

  Happipigmentit

  Tällaiset tuotteet ovat vaarattomia ihmisten terveydelle ja ekologialle. Materiaalissa on jauhemaista koostumusta, joka antaa nopean pääsyn reaktioon sementtiseoksen kanssa. Valikoiman värivaihtoehtoihin kuuluu 8 perusääniä. Sopeuttamalla annostusta saavutetaan halutun sävyn voimakkuus. Pigmenttinä käytetään betonipinnan värjäämistä ja valmistetaan sementtipohjainen värillinen liuos.

  Väriaine valmistetaan liuottimesta, liimasta, kiinnittimestä. Levitä se puhdistetulle betonipinnalle, käsiteltävä esipesulla, joka on kastettu liuottimeen. Tuloksena oleva sävy tallennetaan tuotteelle pitkään aikaan (melkein koko rakenteen elinkaaren ajan).

  Akryylipigmentti

  Väriaine on tehty akryylin pohjalta, mikä mahdollistaa tuotteen käytön sisätiloissa ja ulkona. Tärkein etu on myrkyllisten savujen puuttuminen betonin käytön aikana. Koristepäällyste pysyy pitkään aikaan olematta värimäärän menettämättä kosteuden ja ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Tuotetta käytetään myös värin liuokseen.

  Kuiva väriaine

  Tämän tyyppistä tuotetta pidetään suosituimpana sen korkean suorituskyvyn ja monipuolisen värivalikoiman ansiosta. Ennen käyttöä jauhe on laimennettava vedellä tai liuottimella. Kun betonipinta maalataan nopeasti, se kuivuu nopeasti. Värjäysrakennetta saa käyttää sekä sisätiloissa että sen ulkopuolella.

  Yksinkertaiset pigmentit

  Jauhetuote on esitelty rikkaimmalla väripaletilla, mikä mahdollistaa mielenkiintoisten maalien ja alkuperäisten sävyjen korjaamisen. Työskentely hänen kanssaan on pelkkä ilo: yksinkertainen ratkaisuvalmistusmenetelmä ja helppo tapa soveltaa.
  Monista eduista huolimatta tämäntyyppinen pigmentti ei sovellu käytettäväksi ulkona johtuen aineen alhaisesta resistanssista ulkoisiin tekijöihin.

  Väriravinteita

  Tuote on saatavana nestemäisenä ja jauheena. Sarjaa edustaa laaja värivalikoima, lähinnä vaalea tonaliteetti. Pigmentti viedään betoniliuokseen, toiminnan aikana ei häviä.

  Värien ominaisuudet

  Väriaineen koostumus määrittää ennalta tekniset ominaisuudet, mukaan lukien:
  • kemiallinen kestävyys;

  • lämpötilansuojaus;

  • taipumus korroosiota vastaan.

  Korkealaatuisen pigmentin tulee olla seuraavat ominaisuudet:

  • hyvä pinnoituskyky, jonka avulla voit täysin peittää betonipinnan värin;

  • dispergointi - pienten partikkelien läsnäolo, jotka voivat maalata betoniseoksen;

  • inertti korroosiota vastaan;

  • vastustuskyky emäksisissä olosuhteissa;

  • öljyn imeytyminen, joka koostuu öljyaineiden pinnasta maalatun kerroksen sisälle (öljy, kuten tiedetään, vähentää värikylläisyyttä).

  Betonin maalausmenetelmät

  Asiantuntijat ovat kehittäneet kaksi perusmenetelmää betonin maalaamiseen.

  • Viimeistetyn rakenteen maalaus

  Tämä menetelmä käsittää betonipintaan levittämisen väriainetta, joka sisältää pigmentin lisäksi liuottimen ja kiinnittimen. Saadaksesi runsaasti väriä, sinun on luotava 2 tai 3 kerrosta rullalla tai leveällä harjalla. Tämän menetelmän etuna on mahdollisuus kohtuulliseen tapaan maalata suuri betonipinta-ala.

  Pigmenttimateriaalit tunkeutuvat betonin rakenteeseen vain kaksi millimetriä, joten maalilla tulisi olla erilainen koostumus ja koostumus. Mitä syvempi väriaine sekoittuu pohjaan, sitä pidempi käyttöikä on sisustus. Tonaliteetti on säilytettävä kosteuden vaikutuksen alaisena eikä ultraviolettisäteilyä heikennetä.

  Se on tärkeää! Koska betonipinnan herkkyys kestää ajan myötä, on tarpeen päivittää koristeellinen kerros.

  • Betonivärjäys

  Väriaineet lisätään liuokseen sekoittamisen aikana. Pigmentti tarttuu tiukasti sementtiseokseen ja säilyttää siten ominaisuutensa hyvin pitkään.

  Tämän menetelmän pääasiallinen etu on se, että koristeellinen kerros ei tarvitse päivittää säännöllisesti. On kuitenkin huomattava haittapuoli - korkeat kustannukset suunnitelmien toteuttamiselle. Siksi ratkaisu on järkevä pigmentti pienien betonituotteiden valmistuksessa tai pienen alueen rakenteiden rakentamisessa.

  Sementin valinta

  On vaikea kuvitella, mutta sementin alkuperäinen väri vaikuttaa värjäykseen värjäyksen jälkeen. Siksi ennen tämän pigmentin käyttöä on tärkeää ottaa huomioon tämä ominaisuus. Vaalean värin saamiseksi on suositeltavaa käyttää vain valkoista sementtiä laastin sekoittamiseen. Valitessasi tummempia värejä kannattaa harkita, että betonin rakeisuus voi vähentää sävyn voimakkuutta. Sementtiseoksen sävyyn keskittyä ei pitäisi kuivumisen jälkeen pigmenttiä 2-4 s vähempää. Asiantuntijat suosittelevat betonin valmistuksessa käyttämään tiettyjä suhteellisuusreseptejä tai luomaan oman empiirisesti.

  Se on tärkeää! Kun sementtiin lisätään väriainetta, sitä ei ole tarpeen asettaa liikaa, muuten betonirakenne kuivumisen jälkeen tai käytön aikana saattaa peittyä halkeilla. Tämä vaikutus johtuu pigmentin kyvystä imeä kosteutta.

  Pigmentti betonille tekee sen itse

  Jos jostain syystä ei ole mahdollista käyttää lopullista väriainetta työssä, valmista itse itse.

  Maalaustyön tehtävänä on valmistella:

  • henkilökohtaiset suojavarusteet (kumihanskat, suojalasit, erikoisvaatteet);

  • maalia ja harjaa varten;

  Väriaine on valmistettu kalkin (kalkki) ja veden perusteella. Laita metallinen säiliö (ämpäri) muutama kalkkiosaa ja kaada se 5 litraan vettä (nesteen lämpötilan tulee olla 20-25 astetta). Suojaa säiliö kansiin, sinun on siirryttävä turvalliseen etäisyyteen ja sammutettava mineraalikuvat ja kiehuu. Kun kalkkipitoisuus on asetettu 1-2 tuntia, sinun on laimennettava saatu massa vedellä nestemäisen hapan kerman tasaisuuden saavuttamiseksi. Ulkomaisten hiukkasten poistamiseksi, kostuta seos seulan tai sideharsoon taitettuna 2-3 kerroksessa. Tuloksena on valkoinen väriaine. Se ei kestä ilmakehän tekijöitä johtuen erityisten lisäaineiden puutteesta, mutta ruoanlaittokustannukset näyttävät naurettavilta. Sininen on mahdollisuus saada sinut. Tätä varten kalkkikoostumuksessa lisätään sinistä tai kuparisulfaattia.

  Apua! Kaikki aineosat sekoitetaan perusteellisesti, kunnes saadaan herkkä rakenne ilman hiukkasia. On parempi käyttää koostumusta välittömästi, pitkäaikaisen varastoinnin jälkeen sen ominaisuudet häviävät.

  Vihjeitä / suosituksia

  • Saat kauniin mehukas sävyn valitsemalla useita väriaineita, jotka sekoittamisen jälkeen antavat halutun vaikutelman.

  • Ennen maalausta betonille on tarpeen huolellisesti valmistaa se, sillä se on aikaisemmin puhdistanut pinnan roskista, pölystä ja rasvaisista kerroksista. Tämä tehdään yksinkertaisesti liuottimen käsittelyllä.

  • Käytä happamia liuottimia noudattamalla turvallisuusohjeita. Kaikki pinnat, jotka eivät ole mukana viimeistelyssä, täytyy peittää muovikalvolla.

  • Pigmentin lisäyksellä valmistetun seoksen pitäisi seistä hieman. Tällä kertaa pienillä väriaineilla on aikaa liuottaa täydellisesti ja reagoida muiden komponenttien kanssa.

  Valmistele kotitekoinen väri helposti, jos noudatat asiantuntijoiden suosituksia ja noudata kemikaaleja koskevia turvallisuustoimenpiteitä.

  Väriaineet ja pigmentit betonin, sementin ja muurausmateriaalien värjäämiseen

  Useimmiten betonirakenteilla on tylsää harmaa väri. Tämä johtuu siitä, että itse materiaali on juuri tällainen kosketus. Mutta nyt on olemassa tekniikoita sementtilaastin sävyttämiseksi tai valmiiden tuotteiden pintamaalaamiseksi. Betonin väriaineella voit muuttaa rakennusten ja muiden rakenteiden ulkonäköä, joten maalausmenetelmiä käytetään laajasti rakentamisessa.

  Betonibetoni

  Betonin betoni Kohlerilla voi olla erilainen rakenne, ominaisuuksiltaan erilaiset ominaisuudet. Joka tapauksessa sen päätavoite on maalata sementtiliuos, jotta se antaisi sen ekspressiivisemmäksi esteettisiksi ominaisuuksiksi.

  Värillinen betoni on tapa tuoda monimuotoisuutta kaupunkimaisemaan, koristella yksitellen dacha-juoni tai talon piha. Maalaustekniikat ovat suosittuja päällystyslautojen, reunuskivien, erilaisten betonituotteiden valmistuksessa, seinämateriaalien sekoituksessa.

  Värin käyttö betoniseoksessa

  Maalin syöttäminen betoniseokseen antaa valmiin tuotteen alkuperäisen ulkonäön. Suuren penetraation syvyyden vuoksi värikoostumus ei kuluta, ei kuluta pitkään aikaan. Jopa joidenkin koostumuksen burnout-pinnan rakenne ei muutu. Asiantuntijat viittaavat vain korkeisiin kustannuksiin, joissa käytetään maalattua betonia. Kuitenkin sävytyskomponentteja lisätään usein ratkaisuihin kaistojen, sisäänkäyntien, kenttien, lattiojen ja muiden suurten alueiden kaatamiseksi.

  Pigmentti - mitä se on

  Betonin pigmentti on lisäaine kuivaan jauheeseen, joka on lisätty betoniseokseen tai jota levitetään kuivalla pohjalla halutun värin antamiseksi. Pigmenttikoostumusta käytetään joskus myös juuri asetetun ratkaisun värjäämiseen - tämä auttaa vähentämään varojen kulutusta. Pigmentit liuottimien, kiinnittimien ja kuivumisen lisäämisen jälkeen muuttuvat resistentteiksi vahingoittavien tekijöiden vaikutuksesta.

  Pigmenttilajit

  Jauhepigmenttien hankkimismenetelmän mukaan ne ovat keinotekoisia ja luonnollisia (luonnollisia). Alkuperän mukaan ne luokitellaan orgaaniseksi ja mineraaliksi. Myös pigmentit eroavat lämmönkestävyydestä, kemiallisen vaikutuksen ja värin vastustuskyvystä.

  Pigmentit ovat seuraavia tyyppejä:

  1. Luonnollinen. Ne saadaan murskaamalla kalkki, kaoliini, liitu, okra, mangaaniperoksidi.
  2. Keinotekoinen. Mineraalien ja kivien saamiseksi lämpökäsitellään. Edustajat - hiilimusta, palanut umber, titaanivalkoinen, tuhka, kromioksidi.
  3. Metallia. Niiden valmistuksessa käytetään metallia (kultainen pronssi, sinkkipöly, titaanioksidi, rautaoksidijauhe, alumiinipulveri).
  4. Happoa. Valmistetaan erilaisten happojen perusteella, jolloin saadaan sinisiä, vihreitä, mustia ja ruskeita värejä.

  Pigmenttien ominaisuudet

  Kaikilla pigmenteilla on oltava lukuisia ominaisuuksia ja riittävän suuri määrä. Muussa tapauksessa ei ole järkevää maalata betonia tai lopputuotetta - pinta nopeasti menettää kiillon. Tässä ovat väriaineiden tärkeimmät ominaisuudet:

  • opasiteetti - työkalun on kokonaan peitettävä perusmateriaalin valkoista tai harmaata sävyä;
  • alhainen öljyn imeytyminen - tämän indikaattorin tulisi olla enintään 40-100 yksikköä, riippuen valmiin liuoksen värinpidätysjaksosta;
  • korroosionkestävyys, alkuaineet, ultraviolettisäteily, lämpötilan muutokset - tällaiset ominaisuudet pidentävät merkittävästi tuotteiden elämää;
  • dispersio - jauhevalmisteet tulisi jakaa hyvin valmiissa seoksessa kuivasta tilasta huolimatta.

  Miten pigmentit tehdään - menetelmiä

  Teollisissa olosuhteissa pigmentit valmistetaan mineraali- tai orgaanisista aineista, rikastuvat erilaisilla keinotekoisilla lisäaineilla. Jotkin pigmentit on säästetty omilla käsillään. Mutta sinun on harkittava, että tällaisen värin valmistaminen ei ole helppoa, on parasta ostaa koostumus valmiina. Jos rikkoo annostusta, voit luoda väärän värin tai jopa pilata ratkaisua.

  väri

  Sementin väristä riippuu maalauksen lopputuloksesta. Jos materiaali on harmaa, ratkaisu myös osoittautuu harmahtavaksi, äänettömäksi. Valoisia, tyydyttyneitä värejä varten sinun tulee ostaa valkoista sementtiä. Esieroitetaan pieni määrä liuosta, lisää hieman pigmenttiä halutun sävyn saavuttamiseksi. Tulevaisuudessa noudatat tiukasti laskettuja mittasuhteita, mikä tekee suunnittelusta yhtenäisen äänen.

  Pigmenttien värit rajoittuvat usein perusominaisuuksiin - punainen, sininen, keltainen, musta, vihreä. On täysin mahdollista tehdä niiden yhdistelmiä, joten saat violetti, oranssi ja muut toissijaiset sävyt. Luodaksesi valkoisen liuoksen, ota alkuperäinen valkoinen Portland-sementti, ruiskutetaan sama värin täyteaine. Joihinkin sementin selkeyttämiseen voidaan soveltaa titaanidioksidia.

  Muut tekijät vaikuttavat myös valmiin tuotteen väriin:

  1. Hue hiekkaa ja muita lisäaineita. Käytä vain kevyesti murskattua kiveä tai läpinäkyvää kvartsihiekkaa - ne parantavat pigmenttien kirkkautta.
  2. Vesi-sementti-suhde. Mitä enemmän vettä otetaan käyttöön, sitä kirkkaampi on alkuperäinen sementtilaasti.
  3. Betonin kovettumislämpötila. Korkeammissa ympäristön lämpötiloissa kiteet, jotka muodostavat seoksen kiinteytymisen aikana, ovat pienempiä. Siksi valo hajoaa ja ratkaisu näyttää kevyemmältä.
  4. Sementtipainon pigmentaation prosenttiosuus. Suurin sallittu värimäärä liuoksessa on 8 - 10%. Voimakkaasti värjättyjä koostumuksia varten 5% on riittävä. Lisäksi väriero on vähäpätöinen, mutta itse betonin ominaisuudet muuttuvat huonompaan suuntaan. Lisäksi on olemassa suosituksia pigmentin määrästä riippuen väristä riippuen: pastellivärit - 1-3%, keskisuuret sävyt - 3-4%, kyllästetyt värit - 4-6% tai enemmän.
  5. Valmistaja. Erilaiset väriaineiden valmistajat vaihtelevat pigmenttien laatua, joka on otettava huomioon ostaessaan.
  6. Aikaa. Loput värit riippuvat tuotteen käyttöajasta. Niinpä oksidipigmentit, jopa pitkän ajan kuluttua, säilyttävät varjon. Ja silti, useimmat Kohlerin värit hiipuvat hieman käynnissä olevien kemiallisten prosessien tuloksena. Tuotteissa muodostui kukinta - kalkkimaalit.

  Materiaalin ominaisuudet

  Jauhepigmentin periaate perustuu valon absorptioon ja sen spesifisten säteiden heijastumiseen. Tämän takia näemme valmiin suunnittelun varjossa.

  Suurin osa pigmentteistä on ympäristöystävällisiä, niitä voidaan käyttää asuintiloihin. Mitä tulee fysikaalis-kemiallisiin ominaisuuksiin, huomataan tärkeimmät:

  • seulan jäännös, jonka silmäkoko on 45 μm - 0,05-2,5%;
  • pH - 3-8;
  • vesiliukoisten suolojen osuus on 0,4-0,8%.

  Kaikki formulaatiot ennen markkinoiden tarkastusta vertailunäytteistä. Valmistajat takaavat tuotteidensa laadun.

  Materiaalin rakenne

  Useimmilla pigmenteillä on kuiva sakeus. Paljon vähemmän värejä toteutetaan nesteiden, emulsioiden, tahnojen, mikrokapselien muodossa. Kuivajauheita on halvempaa.

  valonkestävyys

  Pigmentteillä on vaalea sitkeys. Tämä on väriaineen kyky säilyttää sävy ultraviolettisäteilyn vaikutuksen alaisena. Useimmilla luonnollisilla pigmentteillä on korkea valonkestävyys.

  Värien väriaineet

  Betoni voidaan värittää erilaisilla väriaineilla, jotka valmistetaan pigmenttien perusteella. On tärkeää, että värimallilla on hyvä läpäisysyvyys ja riittävä kiinnityslaatu.

  Acid Väriaineet

  Pidetään kaikkein pysyvin ja yleisin rakentamisessa. Tällaiset työkalut ovat ihmisille turvallisia, ympäristöystävällisiä. Ne maalaavat liuoksen tai valmiin rakenteen kemiallisen reaktion seurauksena. Värimallissa on tavallisesti 8 standardisäriä, jotka on helppo sekoittaa keskenään.

  Akryyliväriaineet

  Tämän tyyppiset väriaineet ovat kirkkaita ja kestäviä. Niitä käytetään useammin värillisen betonin valmistamiseen lattian kaatamiseksi, seinien levittämiseksi seinämillä, seinämillä. Valmis sävyt myydään rautakaupoissa. Akryyli ei ole haitallista ihmisille, sitä voidaan käyttää suljetuissa tiloissa. Maalin levittäminen valmiisiin betoniin käytetyille harjoille, rullille, ruiskulle. Tavallisesti suoritetaan vähintään kaksi värjäyskerrosta.

  Kuivat väriaineet

  Tällaisia ​​värimalleja edustaa suuri joukko perus- ja jo sekoitettuja pigmenttejä (okra, valkoinen, umber ja muut). Kuivapigmentit ovat halvempia kuin muut, joten ne ovat suosittuja jokapäiväisessä elämässä. Keinot vastustavat lämpötilan ääripäitä, auringon vaikutusta ja sadetta. Ennen levittämistä on tärkeää varmistaa, että betonipinta maalataan ensimmäistä kertaa.

  Värin lisäaineet betoniin

  Tällaiset värit tuodaan sementtiin liuoksen sekoittamisvaiheessa. Ne ovat nestemäisiä, jauheita tai tahnamaisia. Pastellivärejä ja vaaleita sävyjä vallitsevat. Väriaineet eivät pelkää sateen ja auringonvalon vaikutusta, niiden käyttöikä ei ole pienempi kuin itse betonirakenne.

  Värin tekeminen tekee sen itse

  Tuloksen saamiseksi kannattaa valita vain korkealaatuinen sementti, jossa on kevyin alkuperäinen väri. On helppo maalata jopa kotitekoisia väriaineita.

  Pigmenttituotteen resepti:

  • 0,2 litraa kalsiumkloridia;
  • 7 litraa vettä;
  • 30 g saippuaa;
  • 0,5 kg kuivaa kalkkimaalia missä tahansa varjossa;
  • 1,5 litraa hydratoitua kalkkia.

  Ensin sinun täytyy laimentaa kalkkia vedessä, lisää sitten kalsiumkloridia ja maalata. Erikseen jauhaa saippua arinalla, liuotetaan pieneen määrään vettä, päästä yleiseen ratkaisuun. Kasta kantaja homogeenisen nesteen saamiseksi. Tuloksena on noin 10 litraa viimeisteltyä maalia, joka voidaan suoraan ruiskuttaa betoniin.

  Betoniseoksen valmistus värillä

  Sementin värjäämisen vuoksi on välttämätöntä jakaa tasaisesti tuloksena oleva väriaine sen päälle. Tätä varten sinun on lisättävä maalia juuri valmistettuun liuokseen, ennen kuin se alkaa hiipua hieman. Sekoittaminen tulisi tehdä betonisekoittimella tai sekoittimella - manuaalisesti prosessi viivästyy ja vaikutus voi olla huonompi. Heti kun massa loppuu maaleja, voit käyttää sitä sen tarkoitukseen.

  On tärkeää tarkkailla tarkasti mittasuhteita, jotka lisäävät väriainetta betoniin. Jos suhde häiriintyy, lopullinen muotoilu menettää voimaa, se hajoaa nopeasti. On suositeltavaa esitellä ja täyttää pieni osa materiaalista sen soveltuvuuden varmistamiseksi. Adheesion ja lujuuden parantamiseksi voidaan lisätä massaan halkeamien ehkäisy, pehmittimet ja kosteutta pitävät lisäaineet.

  Betonin värjäysmenetelmä etenee seuraavasti:

  • ennen kuin aloitetaan suuri säiliö valmistetaan;
  • sekoitetaan liuoksen kuivat komponentit;
  • vesi ja väriaine lisätään, jos se on nestemäistä ainetta;
  • sekoita massa perusteellisesti.

  Liuoksen valmistuksessa ei ole lisätty sementtiä ja pigmenttejä vaan myös kiinnittimiä, liima-aineita, mikäli niin tekniikassa on kyse. Tavallisesti seoksen muodostamiseksi otetaan 2,5 osaa hiekkaa, 1 osa sementistä, 4 osaa soraa, 1/4 osaa vettä ja 2 osaa pigmenttiä. Kovetuksen jälkeen pigmenttityypistä riippuen on mahdollista jäljitellä luonnonkiviä, vanhentunutta pintaa tai täyttää tavallinen värillinen seos.

  Maalaus pakastettua betonia

  Tätä menetelmää käytetään rakentamisessa sekä ammattilaisten laajassa harjoittamisessa. Ennen töiden aloittamista on tärkeää valmistaa jo jäätynyt pinta. Se pestään tai poistetaan likaa, pölyä, "kuivaa" menetelmää rasvanpoistona liuottimella. Seuraavaksi pohja kuivataan hiustenkuivaajalla tai suihkeella. Maalausta varten tarvitaan seuraavia työkaluja ja laitteita:

  • työvaatteet, lasit, käsineet;
  • peite nauha;
  • harjalla tai rullalla;
  • maalialusta.

  Suojavaatteita ei saa unohtaa, varsinkin kun käytetään happoa sisältäviä musteita. Värjäys tehdään manuaalisesti, mutta suurille pinnoille on parempi käyttää ruiskupistoolia. Aikaisemmin kaikki kosketusalat, jotka eivät altistu väreille, liimataan liimanauhalla. Yksi kerros levitetään, annetaan kuivua vähintään 6 tuntia. Sitten voit kiinnittää toisen maalipeitteen, anna pinnoitteen kuivua kokonaan (päivä). Tänä aikana syntyy kemiallinen reaktio ja betonin pinta muuttuu haluttuun väriin.

  Työn lopussa tulisi pestä betoni kylmällä vedellä, pyyhi se liinalla tai sienellä. Koska kuivaus on näkyvissä todellinen sävy. Sitä voidaan syventää, kun käytetään erityisiä lisäaineita, jotka lisäksi lisäävät kiiltoa ja korjaavat väriainetta, jolloin se on kestävämpi. Yleensä jopa 0,3 kg maali kerrosta kohti kuluu neliömetriä kohden, mutta joskus tämä luku on enemmän.

  Parempaa tulosta saadaan, kun käytetään syvällistä penetraatiota sisältäviä koostumuksia (enintään 5 mm). Tällaisilla työkaluilla pystytään lisäksi suojaamaan betonia haitallisilta tekijöiltä. Vastaava merkintä tunkeutumisvärjäyksestä on aina materiaalin pakkauksessa, joten sinun tulee lukea tiedot huolellisesti ennen ostamista.

  Suosittuja valmistajia

  Myymälöissä on usein Nordix-tehtaan pigmenttejä, esimerkiksi musta H-722, ruskea H-663 ja muut. Myös MAPEI-yhtiön maaleja myydään kaikkialla - ne soveltuvat betoni- ja julkisivut, ne ovat korkealaatuisia ja niissä on runsaasti sävyjä. MAPEI Elastocolor Paint -linjan maalit suojaavat lämpötilavaihtoehtoja, eivät repäise, piilevät pienet puutteet. Hyvä laatu ovat myös erottuvat tuotteista NPP GTS, Zinsser, TeoKhim.

  Väriaineet laastille

  Ei kauan sitten, ei ollut erityisiä vaatimuksia talojen ja muiden betoniterästuotteiden ulkonäölle. Nyt betonipigmentti on korvaamaton osa teknologiaa, joka tuottaa valtavan valikoiman tuotteita rakentamiseen ja viimeistelyyn. Siksi jo liuoksen valmistuksen vaiheessa siihen lisätään valmiita pigmenttejä, jotka antavat kauniita sävyjä.

  Lisäaineiden ominaisuudet työseokselle

  Maalit, jotka on liuotettu liuottimilla. Tätä tarkoitusta varten voit käyttää seuraavia aineita - valkoista alkoholia, asetonia akryyliväreille - vettä. Pigmenttien tärkeät ominaisuudet ovat:

  • murto-osa - Mitä pienempi hiukkanen, sitä parempi väritys on, ja myös tehokkaampi kyky estää pohjan harmaa sävy;
  • vastustuskyky valon vaikutukselle - koostumuksen erityiset lisäaineet pidentävät maalien käyttöikää, eivät salli sen nopeasti haalistua auringossa;
  • mahdottomuus olla kyllästetty vedellä ja öljyillä.

  Kuivilla (jauhemaisilla) maaleilla on erinomainen värjäyskyky ja optimaalinen partikkelikokojakauma. Suurin osa pigmentteistä on lämmönkestäviä, kestävät yli +500 asteen lämpötilat eivät käytännössä reagoi ilmakehän vaikutuksiin. Niitä käytetään erilaisten betoniratkaisujen valmistamiseen sekä valmiiden tavallisten ja mosaiikkivalmisteiden värjäämiseen. Pigmentit johdetaan seoksen sekoitusvaiheessa tai levitetään tuoreeseen betoniin (hankautuu lastalla).

  Nestemäisiä pigmenttejä käytetään intensiiviseen, yhtenäiseen värjäykseen ja tekokiven rakenteen tuottamiseen. Ne ovat myös UV, säänkestäviä, niiden hinta on paljon suurempi, mutta värialue on rikkaampi.

  Värillisen koostumuksen edut ja haitat

  Pigmenttien käyttö liuoksen sekoittamisen aikana pidetään ammattilaisten keskuudessa edullisimpana, koska koko massa on värjätty. Jopa pakatun betonin leikkaaminen ei aiheuta epäluottamusta, koska kaikki yksityiskohdat näyttävät tasaisilta. Pinnan kulumisella yleinen väri ei muutu, mikä on valtava plus.

  Tässä ovat sementtipohjaisen värin yhdisteen muut edut:

  • antamalla alkuperäisen koristeellinen ulkoasu;
  • laaja valikoima sävyjä;
  • mahdollisuus suunnitella ideoita;
  • vähentää vuorauksen kustannuksia;
  • ihmisen, luonnon suojelu;
  • kustannussäästöt alhaisen pigmenttikulutuksen vuoksi;
  • hyvin tyydyttynyt väri.

  Tekniikkaan liittyy myös haittapuolia. Auringon vaikutuksesta UV-resistentti pigmentti muuttuu keltaiseksi vähän ajan myötä. Myös pigmenttien käyttö maalaamattoman betonin käyttöön verrattuna kasvattaa rakennuskustannusten kustannuksia. Toinen haitta voi johtua työn monimutkaisuudesta, jos sinun täytyy laimentaa suuria määriä värillistä betonia.

  Sementtilaastien maalausmenetelmät

  On olemassa useita tekniikoita, jotka antavat betonille halutun värin:

  • johdannossa yhden valitun pigmentin valmiiseen koostumukseen, jota seuraa kaataminen lattia, rakenteet;
  • lisäämällä erilaisia ​​pigmenttejä (menetelmää käytetään usein täyttämään laatat tai muut pienet tuotteet);
  • samanväristen sävyjen tuominen ja keinokivisen (veined) rakenteen luominen;
  • värjäysmuodot valu, minkä jälkeen kaadetaan maalaamaton betoni siihen.

  Uudet teknologiat

  Useimpia uusia ja aikaa vieviä tapoja maalata betonia pigmenttejä käyttävät pääasiassa ammattilaisia. Asiantuntijat luovat betonia, jotka ovat rakenteeltaan ja ulkonäöltään samanlaisia ​​kuin erilaiset kivet - luonnollinen ja keinotekoinen. Voit tehdä tämän sekoittamalla erilaisia ​​sävyjä pigmenttejä saaden toissijaisia ​​värejä - kirkkaan vihreä, sitruuna, kirsikka, viininpunainen ja muut. Käsityöläisissä olosuhteissa tämän vaikutuksen saavuttamiseksi on erittäin vaikeaa, tarvitset ammattilaistarvikkeita.

  Edullisia sementtityyppejä

  Betonin maalaukseen, voit käyttää mitä tahansa sementtimerkkiä, ei ole rajoituksia. Tulos kuitenkin riippuu materiaalin laadusta, koska ei pelkästään pigmentti määrää lopullista vaikutusta. Kirkkaimmalle väriselle valkoiselle, kalliille sementille käytetään. Jos mykistysäänet ovat hyväksyttäviä, voit ostaa halvempaa harmaa portlandsementtiä.

  Mitä tehdä, jos vain tumma (harmaa) materiaali ostetaan? Voit antaa betonille sininen, harmaa, vihreä, musta, ruskea väri lisäämällä sopivia pigmenttejä. Helpoin tapa tehdä tällainen koostumus varjosta märkä asfaltti. Valkoinen sementti tuottaa vaaleanpunaista, sinistä ja beigebetonia yhdistettäessä halutut pigmentit.

  Varjojen valinta

  Useimmin seuraavia pigmenttejä käytetään betonivärjäyksessä tai toissijaisten sävyjen tuottamiseen:

  • vihreä - kromioksidi;
  • valkoinen - titaanidioksidi;
  • punainen - punainen rautaoksidi;
  • kelta - keltainen rautaoksidi;
  • musta on hiilimusta tai hiilimonoksidia;
  • ruskea - ruskea rautaoksidi.

  Tällaisten pigmenttien ansiosta voit tehdä muita sävyjä, jotka myös maalata konkreettista ratkaisua. Joidenkin väriaineiden käyttö ei päinvastoin ole taloudellisesti kannattavaa - ne menettävät nopeasti ensisijaisen värinsä auringossa (esimerkiksi sinistä ftaloosyaniiniä).

  Suositukset päällikölle

  Kaikki pigmentit on siivilöity ennen liuoksen syöttämistä. Jos työkalussa on suuria hiukkasia, ne on hävitettävä. Muussa tapauksessa konkreettisessa massassa esiintyy tummia juovia. Nestemäiset väriaineet suodatetaan. Liuokseen tulee lisätä pigmenttejä, kunnes se saavuttaa vaaditun värin, mutta ei ylitä suurinta sallittua määrää.

  Muita vinkkejä aloittelijoille:

  • saadaksesi rikas sävy, sinun tulisi sekoittaa erilaisia ​​pigmenttejä;
  • ennen jäädytettyä betonia värjäystä, se on pestävä hyvin, poista kaikki rasva, muuten työn laatu on vähäistä;
  • joka on valmistettu lisäämällä pigmenttiä, liuoksen annetaan laskeutua muutaman minuutin ajan niin, että väriaine on täysin liuennut.

  Väriaineet tiilimuurille

  Laastin liuokselle voidaan antaa myös haluttu väri, joka saavutetaan syöttämällä pigmenttejä. Myyntiin on olemassa monia väriaineita muuraukseen - Precolor, YIPIN, Perel, Fepren ja muut. Erilaisista eri valmistajista saman väriset sävyt ovat hyvin erilaisia ​​- valitse ne yksilöllisten tarpeiden mukaan. On erittäin epämiellyttävää käyttää eri pigmenttien merkkejä samaan munintaan - tämä voi pilata rakennuksen yleistä ulkoasua, koska saumojen väri on erilainen.

  Tyyppien väriaineita tiililattialle

  Kaikki kuvatut pigmenttityypit sekä niihin perustuvat väriaineet - akryyli, happo ja muut ovat sopivia tähän tarkoitukseen. Ne tahraavat kalkkia, sementtiä, sementti-kalkkia. Maalien osuus kokonaismassasta ei saisi ylittää 8%, muuten tiilen lujuus vähenee.

  Choice - mitä etsiä

  Tärkein indikaattori on pigmentin väri. Sen avulla voit valita ompeleet tai päinvastoin tehdä ne näkymättömiksi (jos käytät väriainetta vastaamaan tiiliä). Pigmentin tulee vahvistaa muotoilua, tehdä liuoksesta vastustuskykyisemmän auringon, veden ja lämpötilan muutoksiin.

  Väriaineita valittaessa otetaan huomioon myös vedenpidätyskyky:

  • alhainen - 5-6% (klinkkerin tiilen osalta);
  • keskipitkä - 7-10% (edessä tiiliä);
  • korkea - 10-15% (silikaattitiilien osalta).

  Näiden parametrien perusteella voit pienentää pigmenttien värjäytymisriskiä ja särkyjen pisteiden ulkonäköä saumojen pinnalla. Useimmin käytetään tiiliseinissä pigmenttien sävyjä, kuten ruskea, keltainen, vaaleanpunainen, beige, valkoinen. Vaikka voit käyttää mitä tahansa muuta väriä.

  Liuoksen valmistus ja soveltaminen

  Kalkkilaastin valmistukseen sekoitetaan 1 osa hienoksi kalkkia, 2 osaa hiekkaa ja riittävä määrä vettä. Sementti-kalkkilaasti sisältää sementti- ja kalkkimaitoa sekä hiekkaa (1 osa kalkkia, sementtiä ja 4-6 osaa hiekkaa).

  Ensimmäinen sekoitetaan kuivat aineet ja kaada sitten vettä niin, että koostumus on kuin pehmeän voin (veden määrä voidaan määrittää silmän avulla). Sen jälkeen pigmentti tai nestemäinen väriaine lisätään valmiiseen muurausliuokseen. Sekoittamista varten on parempi käyttää betonisekoitinta. Pieni määrä komponentteja voidaan sekoittaa käsin käyttäen lastalla, kauhalla tai muulla säiliöllä.

  Klassinen väri on valkoinen, se saadaan lisäämällä sammutettua kalkkia, sinkkioksidia tai titaania. Viimeinen vaihtoehto on kallein, mutta se tarjoaa sävyn kestävyyttä vuosikymmenien ajan. Kustannusten pienentämiseksi ne usein täyttävät koko tiilimuodon tavallisella, harmaalla ratkaisulla, ja väri asetetaan vain reunoille, jotka näkyvät.

  Innovaatiot värillisten muurauslaastareiden käytössä

  Muuraustyön tai yksittäisten seinien, seinän osien, käsittelytavat auttavat luomaan epätavallisia vaihtoehtoja asuntojen suunnittelulle. Yleinen tapa korostaa muninta - vastakkaisten sävyjen käyttöä. Valkoiset saumat yhdessä minkä tahansa tiilen kanssa, paitsi keltainen, näyttävät erityisen kirkkaalta.

  Myös värilliset ratkaisut voivat peittää muurauksen saumat ja peittää täysin seinän rakenteen. Voit tehdä tämän lisäämällä pigmenttejä, jotka antavat ratkaisulle absoluuttisen samankaltaisuuden tiilen sävyn kanssa. Saumojen puhdistuksessa ne ovat hyvin kohdakkain niin, että ne toistavat perusmateriaalin tekstuurin. Päinvastoin on mahdotonta antaa kiinteyttä seinälle, vaan tehdä ekstrudoitu kuvio. Tätä varten tiililohkot asetetaan erityisellä tavalla.

  Asiantuntijat käyttävät myös seuraavia uusia tekniikoita upean tiilimuodon luomiseen:

  • lisäämällä maadoitetun lasisen fluoresoivan jauheen liuokseen hehkuttamalla saumoja tumman tiilen taustalle;
  • sellaisten pigmenttien käyttöönotto, jotka vaihtavat väriä riippuen ympäristön lämpötilasta.

  Väriaineiden valinnassa sinun on varmistettava, että ne sopivat sävyttämään liuosta. Häiriöttömät valmistajat korvaavat muiden kuin rautametallien suolat aniliiniväreillä, jotka pestään ja haalistuvat kirjaimellisesti kaudella. Vain todelliset pigmentit tarjoavat kauniin näkymän rakennuksista ja kestävät kauan - sinun ei pidä säästää laatua!