Erikoispigmentit maalauslaattojen maalaamiseen

Pigmentit ovat hienoksi jauhettuja aineita, jotka eivät liukene veteen, kuivausöljyihin, hartseihin ja muihin kalvon muodostaviin suspensioihin. Päällystyslaattojen väriaine valmistetaan hiomalla luonnollisia tai keinotekoisia materiaaleja. Ensisijaisina väriaineina käytetään sulfidien, oksidien ja raudan, koboltin, kromin, alumiinin jauheiden, nikkelin, sinkin, kuparin ja sen seosten, hiilimustan oksideja ja suoloja. Erilaiset väriaineiden käyttöteknologiat mahdollistavat laattojen ulkonäön muuttamisen ja antavat sille ainutlaatuisen koristeellisen vaikutelman saavuttamalla lähes minkä tahansa värin tai sävyn.

Maalatun päällystyslaatan vastaanottamiseksi on kaksi lähestymistapaa. Ensimmäisessä tapauksessa pigmentti lisätään betoniin sen vaivaamisen aikana ja tapahtuu läpi- värjääminen. Toisessa - väriaine levitetään valmiin kaakelin pintaan, mikä johtaa vain sen ohutkerroksen värin muuttamiseen. Esimerkki on betonipalkkeihin tarkoitettu dispersio maali. Tämä lähestymistapa on halvempi, mutta pinnan mekaanisella kulumisella sävy muuttuu, kunnes se katoaa kokonaan.

Pigmentit betonipäällystämiseksi yleensä ja erityisesti tiililevyille luokitellaan seuraavasti:

 • rautametallien, ei - rautametallien ja niiden seosten johdetut metallijauheet;
 • luonnon - epäorgaaniset väriaineet, jotka on tuotettu kiviä ja kivennäisaineita rikastamalla, lämpökäsittelyllä ja jauhamalla;
 • synteettisistä monimutkaisista kemiallisista yhdisteistä, jotka on muodostettu kemiallisten reaktioiden tuloksena, sekä korkean tarkkuuden teknisin menetelmin.

Kaakelituotannon perusta on konkreettinen, joten tässä tuotannossa käytettävät väriaineet ovat:

 • vastustuskyky emäksiselle ympäristölle, joka luo sementtiä;
 • tasainen ja tasainen jakautuminen betonimassassa;
 • riippumattomuus eri sääolosuhteista (sademäärä, lämpötilaero);
 • säilyvyysominaisuudet ultraviolettisäteiltä.

Betonin valmistusprosessissa pigmentit eivät liukene veteen vaan muodostavat emulsion sen kanssa, mikä edistää yhtenäistä jakamista ja toimii vuorovaikutuksessa sementin kanssa. Siksi suhteissa ei pitäisi keskittyä betonin kokonaismassaan, vaan juuri sideaineen määrään.

Riippuen pigmentin tyypistä ja sementin tuotemerkeestä (joka voi olla eri sävyjä harmaana tai valkoisena - väriltään herkempiä), suhde on 3 - 5 painoprosenttia sideaineesta.

Maalauslaattojen erikoispigmentti on ominaista seuraavilla ominaisuuksilla:

 • läpinäkymättömyys - kyky maalata pinta tai koko materiaali yleensä värin väriin muuttamalla täysin tuotteen alkuperäistä varjostetta;
 • valon kestävyys - värin säilyminen pitkäaikaisissa ultraviolettisäteissä;
 • intensiteetti - värin kyky välittää sen värin sekoitettuna valkoiseen pigmenttiin;
 • dispersio on fraktioiden mikroskooppisuus, joka vaikuttaa kaikkiin muihin ominaisuuksiin (lukuun ottamatta alkalivastus);
 • alkaliresistenssi - kyky ei muuta sävyä emäksisessä ympäristössä.

Kun värjäysväriainetta ei lisätä konkreettiseen liuokseen kuivassa muodossa. Ensinnäkin sinun on hankittava vesipigmenttisuspensio yhden tai useiden väriaineiden seoksen perusteella ennen halutun sävyn muodostamista. Eri väriaineita voidaan sekoittaa, jos niillä on samanlainen hajonta. Stabiilien tulosten aikaansaamiseksi on tarkkaan noudatettava mittasuhteita, keskittyen betonin määrään ja sementin laatuun.

Kun maalataan tuotteiden pintaa, värin muutoksen lisäksi saavutetaan lisääntynyt vastustuskyky ulkoisen ympäristön ja mekaanisten kuormien vaikutuksille. Niinpä maalaustuotteet suojaavat ja koristelevat päällystyslautojen paitsi parantavat merkittävästi sen ulkonäköä myös lisäävät merkittävästi käyttöikää. Tämän värjäysmenetelmän haittapuoli on se, että ajan myötä menettely on vielä toistettava.

Teemme värillisiä laatat tehdä se itse

Positiivisen tuloksen saavuttamiseksi on toivottavaa noudattaa seuraavia ehtoja:

 • käytä samaa sementtiä koko erän osalta;
 • punnitaan kaikki ainesosat huolellisesti;
 • noudattaa standardia sekoitusaikaa;
 • käytä puhdasta makeaa vettä ja valvoa sen määrää ottaen huomioon sideaineen ja hiekan sisällön;
 • käytä varovasti lisäaineita, jotka voivat vaikuttaa betonimassan lopulliseen väriin;
 • puhdista kaikki laitteet huolellisesti ennen muiden värien pigmenttien käyttöä.

Ennen työn aloittamista sinun on valmisteltava betonisekoitin: sen sisäseinien on oltava märät, mutta eivät märät. Seuraavaksi valmistetaan pehmittimiä - se liuotetaan perusteellisesti kuumaan (70-80 ° C) veteen, sen määrän tulisi olla noin 0,5% koko liuoksen kuivasta massasta.

Päällystyslaattojen valmistukseen tarkoitetut väriaineen osuudet omilla käsillään ilmoitetaan noin - vähintään 3 painoprosenttia sementtiä, mutta lopulta vahvistetaan empiirisesti. Ennen betoniliuoksen lisäämistä pehmittimellä tai pigmentillä ei saa olla liukenemattomia kokkareita tai sedimenttejä. Jos ne ovat tuotteen pinnalla, se johtaa nielujen muodostumiseen.

Betonisekoittimeen kytketään virta, siihen syötetään ennalta mitattu määrä vettä, lisätään sementtiä sen sekoittamisen jälkeen, täyteaineita lisätään ja viimeiseksi kaadetaan pehmitintä ja pigmenttisuspensiota.

Värillisten betonituotteiden suosio on melko korkea, joten venäläisten rakennusmarkkinoiden eri valmistajien väriaineet ovat laajalla alueella. Osta pigmentti päällystyslautojen Moskovaan ei ole vaikeaa. Taulukossa on esitetty konkreettisten kuivien väriaineiden tukkuhinnat.

Kuinka ja mikä voi maalata päällystyslaatat?

Monet uskovat, että päällystyslautojen värjäys sekä reunukset ovat hyödytön ja kiittämätön ammatti. Itse asiassa se ei kuitenkaan ole. Korkealaatuinen maali päällystyslautojen avulla tekee jalkakäytävästä kauniimpaa ja samalla laajentaa raiteiden ja jalkojen elämää. Lisäksi, jos raaka laatta on liian liukas, maalaus voi ratkaista tämän ongelman.

Värjäys edut

Betonilaattojen värjäystä on äskettäin käytetty useammin. Tätä menettelyä on äskettäin käytetty jalkakäytävien käyttöiän pidentämiseen. Maalilla on sama rooli kuin kyllästyspäällystekiviä. Se luo pinnalle kerroksen, joka suojaa laattoja aggressiivisilta ympäristötekijöiltä.

Nykyään väriaineita käytetään erilaisilla koostumuksilla, joista kumi-, alkydi- ja polyuretaanimaaleja ovat suosituimpia. Nämä yhdisteet tekevät laatta liian liukkaiksi, vähentäen sen tuhoutumista ajan myötä.

Kumimassa

Jos vielä ajattelet, kuin maalata päällystyslaatat, on parempi valita maali kumipohjalla. Tämän maalin koostumus sisältää akryylipolymeerejä, jotka tekevät laattoista kestävämmän ja kulutusta kestävän.

Kumipainatuksen edut

Suosituin kumimaali. Sen tärkeimmät edut:

 • elastisuus;
 • kulumiskestävyys;
 • paloturvallisuus;
 • vastustuskyky haitallisilta ilmakehän vaikutuksilta.
Kumipohjainen maali tekee laatat kestävämmiksi ja kulutusta kestäviksi

Kumimaalin esteettiset ominaisuudet:

 1. Erilaisia ​​väripaletteja. Siksi voit helposti löytää sopivan vaihtoehdon puutarhan betonireiteille.
 2. Yhtenäinen päällysmaali, joka johtaa kauniiseen sileään pintaan. Jos raitoissa on huokoisia pohjia, voit silti saavuttaa samanlaisen vaikutelman sileällä pinnalla kaksinkertaisella maalimallilla. Myös tätä tarkoitusta varten käytetään yleistä pohjamaalia ennen maalausta.
 3. Suojakalvon muodostaminen kuivauksen jälkeen. Tästä johtuen laatan ulkokerros on aina kirkas ja kaunis. Siksi, jos haluat käydä tyylikkäissä puutarhaväylissä, niin kumimassa on valinta.

Käytännölliset ominaisuudet

Kuivumisen jälkeen kumimaali edistää suojaavan kerroksen muodostumista, jolla on mahdollisimman kestävä vettä ja korkeuseroja. Siksi kaikki kosteus- ja suolaliuokset eivät pääse suoraan päällystyslaatoihin. Tämän seurauksena tämäntyyppisen väriainekokoonpanon käyttö mahdollistaa betonin ja puutarhatyylien käyttöajan pidentämisen.

Maalaamisen jälkeen muodostuva suojakerros estää homeen, sienten ja muiden haitallisten organismien kehittymisen laattapinnalla. Lisäksi värjäys tekee laatasta kestävän terävien lämpötilavaihteluiden vuoksi. Näin ollen se edistää myös päällysteen suorituskyvyn parantamista.

Kumipohjainen koostumus eroaa kulutuskestävyydestä ja pesukemikaalien komponenttien resistanssista. Lisäksi se on melko edullinen - viisi litraa koostumuksesta riittää kattamaan yli kaksikymmentä metriä raitoja tai rajoja.

Kumilevymaalilla on useita etuja.

Värjäystekniikka

Valmisteleva vaihe

Ennen kuin alat maalata maaleja, puhdista laatan pinta epäpuhtauksilta. Kaikki lika on melko helppo poistaa harjalla ja vedellä. Parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi voit käyttää synteettisiä pesuaineita tai tavallista saippuaa. Kun puhdistat pinnan likaa, ei ole toivottavaa käyttää liikaa vedenpaineita, sillä se voi pestä hiekkaa laattojen välisistä raoista, mikä vähentää niiden lujuutta.

Käytä harjaa poistaaksesi sammalta. Jotta ne eivät enää ilmestyisi, on suositeltavaa käsitellä pinta säännöllisesti herbisidien ja erilaisten nurmiseosten kanssa. Jos päätät käyttää kloorivetyhappoa puhdistusta varten, sen jälkeen on puhdistettava runsaalla vedellä. Muussa tapauksessa pinta saattaa näkyä värillisinä pisteinä.

Bensiinin tai dieselpolttoaineen jäämät on poistettava vahvoilla liuottimilla, kuten liuottimella tai valkoisella alkoholilla. Kun laatta pinnan kuivuu, siihen lisätään pohjamaali. Tämä pätee erityisesti silloin, kun työskentelet huokoisen pohjan kanssa.

Maalaus

Perinteisesti kumimaalia ei laimenta. Se levitetään pinnalle erityisen harjan, rullan tai suihkeen avulla. Kaikki työ on suoritettava yli viiden asteen lämpötiloissa. Tiheän päällysteen saamiseksi on käytettävä useita kerroksia koostumuksesta. Jokainen seuraava kerros tulee levittää vasta sen jälkeen, kun edellinen on kuivunut.

Jos halkeamia esiintyy maalattua pintaa, nämä paikat maalataan harjalla. Yleensä jokainen kerros kuivuu kolmen tunnin kuluessa, vaikka kuivausaika riippuu ilman lämpötilasta ja kosteudesta. Lisäksi ohjeessa yksittäisten kuivausolosuhteiden koostumusta. Kaikki työskentelemäsi työkalut on huuhdeltava kylmällä vedellä, ennen kuin se kuivuu.

johtopäätös

Näin ollen värjäys on hyödyllinen menetelmä, joka parantaa laatulevyjen suorituskykyominaisuuksia ja parantaa sen esteettisiä ominaisuuksia. Optimaalinen maalausta koskeva koostumus on akryylipolymeereihin perustuvaa kumimaalia.

Vaihtoehtona käsinmaalille voit ostaa valmiita värillisiä laatat. Väriaineita lisätään tuotantoprosessiin, jonka ansiosta on mahdollista saada minkä tahansa värin pinta.

Tekniikka, maalaustyökalujen ominaisuuksien ominaisuudet, tyyppejä, etuja

Jotta polut, alustat näyttäisivät esteettisesti miellyttäviltä, ​​he alun perin käyttävät monivärisiä laattoja tai maaleja, jotka on jo asetettu varjossa, jotka ovat sopusoinnussa ympäristön kanssa. Monet ihmiset ajattelevat, että värjäytyminen on hyödytöntä yritystä, mutta tämä ei ole lainkaan mahdollista. Korkealaatuinen maali päällystelevyille tekee pinnoitteesta kauniimpaa, vähentää liukumista.

Maalattu jalkakäytävä

Värjäys edut

Maalausta käytetään usein pinnoitteen käyttöiän pidentämiseen. Maaleilla on sama tehtävä kuin kyllästyskiviä varten: muodostaa suojaavan kerroksen, joka suojaa aggressiivisen ulkoisen ympäristön vaikutuksilta. Maalien käyttö on seuraavia etuja:

 • Päällysteeseen levitetty maali suojaa materiaalia ulkoisista toimista, pidentää käyttöikää.
 • Jalostuksen jälkeen pinta ei ole niin liukas.
Värisävyt
 • Siveltimet kattavat väriaineet estävät sen ikääntymisen, tuhoutumisen ja hankautumisen.
 • Maalien avulla päällysteen päällysteiden ulkonäkö muuttuu.

On väritys ja haitat. Näitä ovat:

 • Myrkyllisyys tarkoittaa, mutta tämä ongelma on ratkaistu erityisen maskin, hengityssuojaimen avulla. Muuten kaikki yhdisteet eivät haise huonosti.
 • Värjäykseen liittyvä työ, työläs, kestää paljon aikaa.
 • Jonkin ajan kuluttua pinnan täytyy maalata uudelleen, mutta jos valitset oikean väriaineen, se ei tapahdu pian.

Kun tarkastellaan etuja ja haittoja, päätämme - todella maalaamisen arvoinen. Ainoa kysymys on, mitä maalaa laatta? On syytä huomata, että tänään keksittiin monia värivaihtoehtoja.

Värien väriaineet

Kun vastaat kysymykseen siitä, onko maalauslaatat laatat kadulla, sinun on valittava koostumus, jolla koostumus maalata kiviainekset:

 • Kumi - työkalu, joka perustuu akryyliin. Tällaisella koostumuksella maalatut tuotteet eivät pääse liukumaan, kestämään kulutusta, kestämään eri lämpötiloja, älä irrota, älä repäise, ovat vedenpitäviä.
 • Happo - suunniteltu betonirakenteelle.
 • Alkydiresistentti väriaine, joka kestää kaikki ilmakehän ilmiöt. Lisää kemiallisen iskun kestävyyttä, suojaa vahingoilta ja estää suolojen tahrojen esiintymisen.
 • Polyuretaani - kestävä, kestävä, vaurioitunut, mutta lopulta haalistuu ja sitä on päivitettävä samalla, kun suojaustoiminnot säilyvät. Tiivisteet ja tiivisteet laatta.

Kaikki koostumukset, jotka soveltuvat maalattavaksi, kulutusta kestäviksi ja suojaavat pintaa, mutta silti paremmin maalata laattapinnoite? On mahdollista poimia keinoja käytön suosion mukaan - suurin kumitiiviste.

Paras vaihtoehto on akryylipohjainen maali.

Väriaineiden koostumukseen kuuluu akryylipolymeeri, joka tekee materiaalista kestävän ja kulutusta kestävän. Sovelluksen positiiviset näkökohdat ovat:

 • elastisuus;
 • paloturvallisuus;
 • kulumiskestävyys;
 • vastustuskyky ilmakehän olosuhteissa.

Näiden hetkien lisäksi kumin maalilla on esteettisiä ominaisuuksia:

 • Kiillotusaineiden maalaustekniikalla on laaja valikoima värejä, joten oikean värin valitseminen on helppoa.
 • Työkalua käytetään tasaisesti, mikä johtaa kauniiseen pintaan. Jos laatta on huokoista, sileä vaikutus saavutetaan levittämällä kaksoiskerros maalia. Laatan ulkonäön parantamiseksi esipäällystetään alukkeella.
 • Kuivauksen jälkeen päällysteen päällysteen pinta muuttuu kirkkaaksi, kiiltäväksi suojakalvon muodostuessa. Tällä kalvolla on suurin hygroskooppisuus, anti-suola ominaisuuksia, joka pidentää elämää.

Suojakerros ei salli muotin, sienten ja muiden mikro-organismien kehittymistä.

Varoitus! Kumin maalia sen positiivisten ominaisuuksien lisäksi pidetään taloudellisena - vain 5 litraa kumimaalia mahtuu 20 metrin reunakivet, reunat.

Värjäysprosessi

Uusia polkuja ja jalkakäytäviä asennettaessa ammattilaiset suosittelevat värillisiä laatat, joiden valikoima on niin suuri, että voit valita minkä tahansa maisemasuunnittelun.

Säästä värituotteiden maalaamista valmistajalta

Jos ehdotetusta materiaalista ei ole sopivaa muotoa, värit - se tehdään järjestyksessä.

Omalla kädellä olevien laattojen valmistuksessa liuoksessa on suositeltavaa lisätä eri sävyjä sisältävä akryylimaali.

Varoitus! Väri sekoitetaan hiekkaan, ja sitä enemmän pigmenttiä, sitä kirkkaampi sävy. He tarkistavat kaiken kokeellisesti, tekemällä erät eri sävyillä. Vain säiliö on puhdistettava huolellisesti.

Kun laatta on jo asetettu, sen väri muuttuu eri tavalla: ensin he oppivat, mitä he maalivat ja miten maalaa jalkakäytävälaatta, valitse sitten tarvittava sävy ja maalata pinta.

Värjäystekniikka

Ennen maalauksen levittämistä on suositeltavaa suorittaa joitain valmistelutöitä ja jatka sitten vain maalaamaan laatta.

Valmisteleva vaihe

Ensinnäkin laatta puhdistetaan lian. Kaikki työ tehdään kuivalla tuulettomalla säällä.

 • Lika poistetaan siveltimellä ja vedellä. Ensimmäinen pyyhkäise ja pese sitten. Synteettisten pesuaineiden, saippua-liuoksen vaikutuksen parantamiseksi.
Puhdistuspäällyste ennen maalausta

Varoitus! Näitä töitä suoritettaessa ei ole suositeltavaa käyttää voimakasta veden painetta, muuten kaikki hiekka laattojen välissä pestään, päällysteen lujuus vähenee.

 • Sammal poistetaan harjalla, ja niin, että se ei ilmesty uudelleen, ompeleita käsitellään herbisideillä, erilaisilla nurmiseoksilla.
 • Bensiinin, dieselpolttoaineen tahrat poistavat voimakkaita liuottimia. Kuivauksen jälkeen pinta käsitellään yleisellä alukkeella, joka on erityisen tärkeä huokoisessa laattapohjassa.

Vaiheittainen maali-sovellus

Valmistelun jälkeen aloittaa päävaihe - maalien levittäminen. Teos koostuu seuraavista vaiheista:

 • Maali on valmistettu: se avataan ja sekoittuu perusteellisesti ennen työn aloittamista ja sekoitetaan sitten säännöllisin väliajoin maalien levittämisen aikana. Jos sakeus on paksu, se laimennetaan liuottimella.
 • Maalaus toteutetaan useassa kerroksessa. Ensimmäinen kerros tehdään hieman vetistä.
 • Työhön harjat, rulla.
Maaliteline
 • Jos jalkakäytävän elementit sopivat tiiviisti, maali levitetään pinnalle valssaamalla telalla. Sitten maalataan jäljelle jääneillä tiloilla harjalla. Maalitse saumat haluamallasi tavalla, mutta et voi koskettaa niitä.
 • Kun olet tehnyt ensimmäisen kerroksen, jätä päällyste kuivumaan 6 tunniksi.
 • Seuraavaksi sovelletaan toista kerrosta.

Jotta voit kävellä, aseta rinnalle puulevyjä. Jäljelle jääneestä koostumuksesta jätetään päällysteen päivittämiseksi. Rulla ja harjat puhdistetaan välittömästi, jotta ne eivät kuivu.

Päällystyslaattojen maalausta pidetään hyödyllisenä prosessina, joka parantaa laatan suorituskykyominaisuuksia ja parantaa esteettisiä ominaisuuksia. Tarvittavan värin maalatut päällystyslaatat korostavat maiseman kauneutta.

Miksi maalata laatat?

Laattoja käytetään huonekalujen, kauppapaikkojen lähellä sijaitseviin kohteisiin, maan polkuihin jne. Pöytämateriaalit ovat kauniita ja ympäristöystävällisiä tuotteita, koska sen tuottamiseen käytetään vain vettä ja erityisiä saviastioita.

Tämän prosessin ominaisuudet

Värilevyjen ostaminen säästää maalaustöitä ja kestää kauemmin.

Jos aiot vain luoda kappaleita tai jotain muuta, ota välittömästi värilliset laatat, joiden valinta on melko suuri. Mikä tahansa muoto ja väri tilaat, jos sinulla on tällainen tilaisuus. Mutta on melko mahdollista valita käytettävissä olevasta materiaalista, mikä on sinun mielesi mukaan, koska nykyisin monipuolisimmista muodoista ja väreistä koostuva laatta on valtava.

Jos teet laatta itse, ja maalata se valmistusprosessissa, käytä akryylimaalia eri sävyissä.

Tee tämä ennen kuin sekoitat kaikki osat, sekoita maali hiekalla, sitä enemmän tulee olemaan maali, sitä kirkkaampi väri tulee. Määritä testausmenetelmäsi sopiva koostumus. Jotta voit tehdä tämän, sinun on tehtävä useita kokeellisia vaihtoehtoja. Jokaiselle erälle voit valita toisen värin. Älä unohda puhdistaa säiliötä, jossa vaivaa betonia, mikä auttaa välttämään sävyisiä värejä.

Mutta jos laatta on jo säädetty ja haluat vaihtaa sen väriä, sinun pitäisi toimia täysin toisella tavalla. On tarpeen tietää, mitä värejä käytetään laattojen päällystämiseen, miten se tehdään ja mitä. Maalauslaattoja ei ole helppoa, ja niitä tulisi lähestyä erittäin vakavasti ja vastuullisesti.

Ensinnäkin kannattaa ymmärtää kaikki maalauslaatat positiiviset ja negatiiviset sivut. Ehkä, kun olet tutkinut hyviä ja huonoja puolia, muutat täysin mielesi laattojen maalaamisesta ja ehkä harkiten huolellisesti olette vakiinnuttaneet vakaasti haluasi.

Vahvuudet ja heikkoudet

Erityinen maali maalauslaattojen suojaamiseksi suojaa sitä korkeilta lämpötiloilta ja muilta haitallisilta ympäristövaikutuksilta.

 1. Maalikerros laatan pinnalla suojaa sitä kaikilta ulkoisilta haitallisilta vaikutuksilta, mikä epäilemättä pidentää käyttöikää. Ja jos tavoitteesi on täsmälleen sama, silloin on tarpeen maalata laatat.
 2. Laatta muuttuu lievemmäksi, mikä on myös aivan positiivinen laatu. Jos laatta on liukas, silloin kannattaa myös maalaa se.
 3. Erikoismaalaukset laattapinnoitteelle estävät sen vanhentamisen, tuhoutumisen ja jopa pyyhkimisen.
 4. Kaikki nämä prosessit tapahtuvat vuosien jälkeen, mutta maalauksen ansiosta voit viivyttää näitä epätoivottuja hetkiä. Joten, jotta voidaan säilyttää jalkakäytävä, on myös syytä tehdä väritys.
 5. Kyky muuttaa päällystyslaattojen ulkoasua on melko dramaattinen ja muuttaa siten koko maisemasuunnittelua. Jos kaikki tämä voidaan tehdä vain maalaamalla laatat, niin se on tehtävä.

Haittoihin kuuluvat:

Taksipeitteen ongelma voidaan ratkaista soveltamalla erityisen maalausmaalia.

 1. Se ei ole niin helppo maalata laatta, koska tämä työ on työläs ja kestää useita päiviä.
 2. Tarve levittää säännöllisesti uusi maalikerros laattaan, eli maalata uudelleen. Sinun ei tarvitse tehdä tätä usein, jos valitset oikean vaihtoehdon. Mutta jopa suuren maalausjakson päättymisen jälkeen on vielä toistettava.
 3. Maalilla työskentelyyn liittyy useimmiten lievä myrkytys. Hän voi hengittää hyvin nopeasti, mutta tätä voi ja pitäisi välttää, jos käytät hengityssuojainta. Muuten kaikki maalit eivät haju, tämä on jälleen kysymys.

Kun olet laskenut arvioidut hyvät ja huonot puolet, voitte tiivistää: se on mahdollista ja tarpeellista maalata.

Maalaustyökalut ovat käytettävissä

Maalien avulla maalatut maalauslaatat:

Kumi-, alkydi- ja polyuretaanimaalit ovat ihanteellisia laattojen päällystämiseen. Niillä on suuri kulutuskestävyys ja ne suojaavat pintaa.

 • Kumi on vesipohjainen maali. Lisääntynyt kimmoisuus, ne eivät repeä, ovat vedenpitäviä, niillä on suuri kulutuskestävyys, eivät irrota ja säilytä täydellisesti ominaisuutensa sekä erittäin korkeissa lämpötiloissa että vaikeissa pakkasissa.

Ne ovat hajuttomia, liuotinvapaa ja vaarattomia. Pinnoite ei liukene, mikä on erityisen merkitsevää kylmissä vuodenaikoissa.

 • Alkydit maalit ja lakat betoniin. Täydellinen suojaamaan laatat. Ne kestävät kemiallista hyökkäystä vastaan, ne suojataan tuhoutumiselta, kaakelin värjäämiseltä ja estävät suolojen esiintymisen.

Ehdottomasti vastustuskyky ilmakehään. Ole pistävä haju, joka kestää pitkään. Mutta samalla kestävyys myös korkeilla mekaanisilla kuormilla.

 • Polyuretaanimaalit, koska niillä on suuri sitkeys, korkea kulutuskestävyys ja kestävyys, kemiallinen vastustuskyky. Käytettäessä ulkona voi tapahtua varjossa, mutta suojaustoiminnot eivät muutu.

Laattojen täydellinen tiivistys ja sen kovettuminen saavutetaan myös värjäyksellä. Sitä voidaan käyttää jopa -30 asteen lämpötilassa.

Jos valitset maali, jonka mielestäsi sopii alumiiniseinien päällystämiseen, voit aloittaa maalauksen pinnan valmistamisen. Ensinnäkin sinun on pyyhkättävä huolellisesti kaikki lika ja roskat laatan pinnalta ja niiden välisistä aukkareista. Jos tällainen tilaisuus on olemassa, kannattaa käyttää pölynimuria, sillä pienin tahra, joka on vahingossa jätetty pinnalle, voi olla haitaksi täydelliselle maalaukselle.

Maalauslaatu riippuu siitä, miten huolellisesti valmistaudut pintaan.

Perusteellisen puhdistuksen jälkeen laatta pestään vedellä, mieluiten letkusta. Veden paineen avulla peset pois jäljellä olevat lika- ja pölyhiukkaset. Ihannetapauksessa tämä saattaa olla pesukone, mutta puutarhaletku soveltuu pienille pinnoille. Vedenkäsittelyn jälkeen pinnan on annettava kuivua.

Täydellisen kuivauksen jälkeen voit alkaa värjätä. Älkää unohtako lukea ohjeita maaleja, jotka valitsit päällystyslautojen käyttöä varten.

Asiantuntijat suosittelevat ensimmäisen maalikerroksen laimentamista 20% mineraalirompentin avulla, mikä lisää ensimmäisen kerroksen tarttumista laattaan. On suositeltavaa käyttää maalia lyhyellä napulla tai kätevällä harjalla.

Kun ensimmäinen kerros on asetettu, anna sen kuivua kokonaan. Toinen ja tarvittaessa kolmas kerros levitetään samalla työkalulla, mutta laimentamatta tärpätillä.

Uuden kerroksen levittäminen tulisi tapahtua vain kokonaan kuivuneella edellisellä kerroksella. Maalin kuivumisaikaa luetaan myös käyttöohjeessa.

Älä unohda huolellisesti vaivaa maali sekoittimen avulla jokaisen värin aikana jatkuvalla taajuudella. Tämä varotoimenpide auttaa sinua pitämään värin tasaisena.

Värjäyksen päätyttyä, kun olet saavuttanut halutun tuloksen, älä unohda, että on parempi olla kävelemässä laattoja ensimmäisinä päivinä. Tämä vivahde ja monet muut on otettava huomioon laatoituksen värjäytymisen suunnittelussa.

Suositukset työssä

Valitse hyvä sää värjäyslaatikoille. Katso sääennusteet muutaman päivän ajan.

Harkitse, että jos päällystyslaatat ovat avoimen taivaan alla, värjäytyminen alkaa ja se riippuu suoraan sääolosuhteista.

Monia maaleja ei voi käyttää alle 10 asteen lämpötiloissa. Lisäksi tarvitset kuivaa säätä, sillä maalaaminen märille pintoille ei ole vain suositeltua, mutta ei ole järkevää, koska tässä tapauksessa ei saada laadukasta maalia.

Myös tuuli voi estää sinua, se ei anna sinulle hyvää puhdistusta pinnalle, jatkuvasti kirjallisesti roskat sitä. Ja maaleilla jo peitetty pinta kärsii siitä vieläkin enemmän, koska roskat ja pöly tarttuvat maaliin ja lopulta pilaavat maalatut päällystyslaatat.

Siksi useiden päivien valinta, jonka aikana on täydellinen sää, on yksi vaikeimmista olosuhteista värjäykseen. Pienillä alueilla kaikki on paljon yksinkertaisempaa. Näiden yläpuolella voit venyttää teltta ja tehdä improvisoidut seinät pois elokuvasta, mikä tietenkään ei ole kovin kannattavaa materiaalipuolelta, mutta se takaa laadukkaan maalauksen loppuun.

Riippumatta siitä, minkälainen laatta: kuvitteellinen, säännöllinen päällystys tai omakohtainen kuvasi mukaan, voit maalata sen ja saavuttaa täydellisen väriratkaisun, joka korostaa ympäröivän maiseman kauneutta.

Kuinka maalata päällystyslaatat omilla käsilläsi?

Kuinka maalata päällystyslaatat omilla käsillänne?

Puutarhakehykset asetetaan maitotaloille ja maalaismökkeille, joissa on erityisiä laatat. Materiaalia käytetään liikkumisreittien järjestämiseen koteihin ja kauppoihin. Voit tilata tiettyä sävyä. Ja voit maalata maaleja laatoille ja maalata sen itse. Tarkastellaan tarkemmin maalausprosessia ja tutustutaan värien lajikkeisiin.

Erityisominaisuudet

Päällystyslaattojen maalaus on tarpeen silloin, kun tuote valmistetaan yksin tai jo maalattu laatta-tuote on menettänyt kirkkautensa.

Pintamateriaalin maalaus tekniikka on hieman erilainen kuin esivärjäys. Ensimmäisessä tapauksessa hiekalle sekoitettujen laattojen päällysteen väriaine. On tärkeää tietää, että mitä enemmän maali, sitä rikkaampi on sävy.

Aineiston edut ja haitat

Ennen töiden aloittamista sinun on selvitettävä, mitä etuja ja haittoja on olemassa maalauslautojen maalaamisessa omiin käsiinsä:

Värjäysvajeet eivät ole kovin vakavia. Jos sinulla on idea muuttaa polkujen ulkonäköä puutarhassa tai ajotieltä, voit maalata päällystyslaatat.

Värien väriaineet

Ulkokäyttöön tarkoitetut erikoisvärit jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

 • kumia. Tämä on kestävä akryylipohjainen tuote. Tuote ei pääse liukumaan, kestää kulumista, kestää kaiken lämpötilan;
 • happo. Suunniteltu betonipinnoille;
 • alkydi. Epäterävä haju työskenneltäessä. Riittävän kestävä väriaine;
 • polyuretaani. Kestävä, iskunkestävä ja vahingoittunut. Tarvitsee säännöllisiä päivityksiä (haalistuminen).

Jos työ tehdään käsin, valitse väripohjan väriaine budjetin ja asetusten mukaan.

koulutus

Kuinka maalata päällystyslaatat, jotta emme palaisi enää tähän kysymykseen? Ensin sinun on suoritettava toimivaltainen valmistelu:

 1. työpinta on puhdistettava perusteellisesti ja perusteellisesti likaa ja pölyä vastaan;
 2. pyyhkäise ensin kappaleet, pese sitten;
 3. puhdistusta varten voit käyttää kovaa harjaa, pölynimuria, kasteluletkua;
 4. anna pinnan kuivua kokonaan.

Lue sääennuste useita päiviä etukäteen. Kaikki työ, joka alkaa valmistelusta, on suositeltavaa suorittaa kuivilla tuulettamattomilla päivillä. Jos mahdollista, peitä puhdistettu, valmistettu työpinta telttauksella ennen väriaineen levittämistä.

Vaiheittainen prosessi

Valmistelemalla maalaamalla päällystyslaatat omilla kädillä, voit aloittaa pääteoksen. Prosessi koostuu useista vaiheista:

 1. sinun on valmisteltava maaleja laattojen päällystämiseksi omilla käsilläsi. Ennen käyttöä se on sekoitettava hyvin ja sekoitettava maalauksen aikana. Jos saadaan paksu konsistenssi, laimennetaan liuottimella;
 2. väritys suoritetaan useissa kerroksissa. Ensimmäinen kerros voi olla hieman vetistä;
 3. työkaluna sopiva rulla tai harja;
 4. jos raide on jo asetettu, elementit sopivat tarpeeksi tiiviiksi - sovita värikokoonpano kerralla koko pinnalla;
 5. rullaa väriaine rullalla ja harjaa jäljellä olevat aukot harjalla. Halutessasi aukkoja ei voi maalata;
 6. ensimmäinen kerros asetetaan - annetaan kuivua (enintään 6 tuntia);
 7. Väriainekokoonpanon seuraava kerros levitetään edellisen osan täydellisen kuivauksen jälkeen.

Katso prosessin maalaamalla päällystyslaatat alla olevassa videossa. Joitakin radan osia on sijoitettu siten, että niitä on vaikea kiertää. Jos maalaus on etukäteen, samanaikaisesti, aseta puiset levyt, joihin kulkevat. Jos maali jää, jätä se seuraavan kerran (päivityksen ajaksi). Työharja telalla on puhdistettava välittömästi työn jälkeen, jotta se ei kuivu.

Kemialliset väriaineet

Maalata päällystyslaatat omilla käsillä voi olla happovärejä. Edut, verrattuna muihin tyyppeihin, hapanmaaleja läpikuultamaton sävy. Tämä ominaisuus antaa hyvän yhteensopivuuden esikaupunkialueen maisemaan - polku näyttää luonnolliselta.

Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten maalata betonilaatat, voit ottaa hapan vaihtoehdon. Värin rakenne on täysin vuorovaikutuksessa betonirakenteen koostumukseen - vakaa, kaunis sävy saadaan. Sopiva happo väriaine pintaan kalkkipohjalla.

Kaakeloitu materiaali sisältää kalkkia ja hiekkaa. Mitä useampi näistä komponenteista koostuu, sitä rikkaampi pinta hoitaa värjäyksen.

Kun käytetään happamia väriaineita, sinun on käytettävä suojakerrosta, joka estää pinnan muodonmuutoksen suurella kosteudella. Suojaavaa hoitoa suositellaan 6 vuoden välein.

Kuinka paljon väriaine tarvitset?

Ennen työn aloittamista haluan tietää pinnoituslaatan väriaineen kulutuksen. Jos käytät täyttömenetelmää värjäyksen aikana, tarvitset enemmän väriainetta kuin käytettäessä rullaa tai harjoja.

Kuinka säästää maali värillisille päällystyslevylle? Yritä käyttää ruiskupistoolia - väriaineen virtausnopeus on huomattavasti pienempi. Suihkupistoolin avulla voit käyttää koostumusta useissa kerroksissa yhdistelemällä eri sävyjä.

Toinen taloudellinen menetelmä. Alkuperäinen kerros tulee pigmentin lisäämiseen, ja yläosa on tavallinen ratkaisu. Tämän menetelmän ainoa haitta on se, että tarvitset kahta betonisekoitinta.

Pigmenttiä lisätään laattojen päällystämiseen omin käsin, riippuen sementin sisällöstä laastilla (enintään 15%). Tärkeää: Varmista ennen pigmentin lisäämistä, että se liuotetaan veteen. Mitä enemmän pigmenttiä, sitä enemmän vettä tarvitaan. Pigmentti lisätään pehmittimen mukana.

Kumivärien edut

Kumi-maalausseoksia pidetään taloudellisena vaihtoehtona. Vain 5 litraa riittää maalata 20 metriä raitoja.

Kun et tiedä, miten maalata päällystyslaatat kadulla, kiinnitä huomiota väriaineiden kumimaailmaan. Kuivauksen jälkeen muodostuu suojaava kerros (lisäkäsittelyä ei tarvita), joka tulee estämään muotin kehittymistä ja erilaisten mikro-organismien sijoittumista.

Kumikoostumus on kosteutta kestävä, ei salli suolaliuosten tunkeutumista tuoterakenteeseen. Puutarhassa, joka on maalattu kumikomponentilla, kestää kauan ja pitää alkuperäisen ulkonäön.

Värin tärkeimmät parametrit

Rullatut kulkutiet ovat ulkona. Jatkuva altistuminen eri lämpötiloille, saostuminen vaikuttaa pintaan. Mikä väriaine lisätään päällystyslaatoihin riippuu seuraavista vaatimuksista:

 • vastustuskyky emäksisille väliaineille;
 • väri säilyy auringon vaikutuksen ja sademäärän vaikutuksen alaisena.

Älä unohda, että suuri määrä värjäyspigmenttiä laatoille vaatii vastaavasti suurta määrää vettä. Sävyn kylläisyys riippuu näistä suhteista.

vinkkejä

Laatoitettu materiaali esiintyy kadulla. Siksi sääolot ovat niin tärkeitä. Onko mahdollista maalata päällystyslaatat aurinkoisella mutta tuulisella säällä? Vastaus ei ole toivottavaa. Tuuli soveltaa pölyä pintaan, joka asettuu tuoreeseen maaliin. Tämän seurauksena kappaleet näyttävät houkuttelevalta ja huonoilta.

Koko työnkulku kestää useita päiviä. Selvitä ensin sääennuste suunnitelluista työpäivistä. Älä työskentele alle 10 asteen lämpötilassa.

Jos laatta-tuotteessa on jo väriä, mutta et pidä siitä, se on helppo maalata uudelleen. Saatavana on laaja valikoima maaleja myytäville laatikoille - voit valita haluamasi varjot.

Kuinka paljon väriaineita lisätään valmistettaessa päällystyslaatat riippuu siitä kuinka kirkas haluat nähdä polut puutarhassa. Liuokseen lisättävät pigmentit ovat seuraavia lajikkeita:

 • metallijauheet (perustuu ei-rautametalliseoksiin);
 • epäorgaaniset (valmistettu lämpökäsittelyn ja sen jälkeisen hionnan vaikutuksesta);
 • synteettinen (suuri lujuus).

Laatoitettu materiaali tehdään betonin perusteella. Siksi betonilaattojen maalauslaatat on kestettävä kosteudelle, sekoitettava hyvin liuokseen.

Kun maalaa laatoitettuja tuotteita, sinun pitäisi tietää, että muutaman vuoden maalaus on päivitettävä pian. Mutta joka tapauksessa maalaus vaikuttaa myönteisesti pinnalle. Se muuttuu lähes herkäksi säälle, lämpötilasta riippumatta.

Harkitse kaikki työskentelevät vivahteet, miten maalata päällystyslaatat alla olevassa videossa. Prosessi ei ole helppoa, mutta vaiheittaiset ohjeet suoritetaan oikein, joten voit selviytyä työstä.

Tärkeää: jo maalattu pinta saa väriaineen laadun vain jonkin ajan kuluttua. Yritä pitää maalattu alue pölyltä.

Kuinka käyttää liuosta laattojen päällystämiseen ja pinnan pinnoittamiseen olet tuttu. Älä unohda, kun käytät raitoja niiden puhtauden valvomiseksi. On tarpeen puhdistaa paitsi itse pinta, myös aukot. Jos näin ei tapahdu, niin myrkyn välisten aukkojen kasvaminen tuhoaa vahvan yhteyden, joka vaikuttaa pinnan väriin. Voit ostaa erityisiä seoksia, jotka estävät rikkakasvien ja myrkkyjen kasvun.

Kuinka ja mikä voi maalata päällystyslaatat?

Monet uskovat, että päällystyslautojen värjäys sekä reunukset ovat hyödytön ja kiittämätön ammatti. Itse asiassa se ei kuitenkaan ole. Korkealaatuinen maali päällystyslautojen avulla tekee jalkakäytävästä kauniimpaa ja samalla laajentaa raiteiden ja jalkojen elämää. Lisäksi, jos raaka laatta on liian liukas, maalaus voi ratkaista tämän ongelman.

Maalatut päällystyslaatat eri väreissä

Värjäys edut

Betonilaattojen värjäystä on äskettäin käytetty useammin. Tätä menettelyä on äskettäin käytetty jalkakäytävien käyttöiän pidentämiseen. Maalilla on sama rooli kuin kyllästyspäällystekiviä. Se luo pinnalle kerroksen, joka suojaa laattoja aggressiivisilta ympäristötekijöiltä.

Nykyään väriaineita käytetään erilaisilla koostumuksilla, joista kumi-, alkydi- ja polyuretaanimaaleja ovat suosituimpia. Nämä yhdisteet tekevät laatta liian liukkaiksi, vähentäen sen tuhoutumista ajan myötä.

Kumimassa

Jos vielä ajattelet, kuin maalata päällystyslaatat, on parempi valita maali kumipohjalla. Tämän maalin koostumus sisältää akryylipolymeerejä, jotka tekevät laattoista kestävämmän ja kulutusta kestävän.

Kumipainatuksen edut

Suosituin kumimaali. Sen tärkeimmät edut:

 • elastisuus;
 • kulumiskestävyys;
 • paloturvallisuus;
 • vastustuskyky haitallisilta ilmakehän vaikutuksilta.
Kumipohjainen maali tekee laatat kestävämmiksi ja kulutusta kestäviksi

Kumimaalin esteettiset ominaisuudet:

 1. Erilaisia ​​väripaletteja. Siksi voit helposti löytää sopivan vaihtoehdon puutarhan betonireiteille.
 2. Yhtenäinen päällysmaali, joka johtaa kauniiseen sileään pintaan. Jos raitoissa on huokoisia pohjia, voit silti saavuttaa samanlaisen vaikutelman sileällä pinnalla kaksinkertaisella maalimallilla. Myös tätä tarkoitusta varten käytetään yleistä pohjamaalia ennen maalausta.
 3. Suojakalvon muodostaminen kuivauksen jälkeen. Tästä johtuen laatan ulkokerros on aina kirkas ja kaunis. Siksi, jos haluat käydä tyylikkäissä puutarhaväylissä, niin kumimassa on valinta.

Käytännölliset ominaisuudet

Kuivumisen jälkeen kumimaali edistää suojaavan kerroksen muodostumista, jolla on mahdollisimman kestävä vettä ja korkeuseroja. Siksi kaikki kosteus- ja suolaliuokset eivät pääse suoraan päällystyslaatoihin. Tämän seurauksena tämäntyyppisen väriainekokoonpanon käyttö mahdollistaa betonin ja puutarhatyylien käyttöajan pidentämisen.

Maalaamisen jälkeen muodostuva suojakerros estää homeen, sienten ja muiden haitallisten organismien kehittymisen laattapinnalla. Lisäksi värjäys tekee laatasta kestävän terävien lämpötilavaihteluiden vuoksi. Näin ollen se edistää myös päällysteen suorituskyvyn parantamista.

Kumipohjainen koostumus eroaa kulutuskestävyydestä ja pesukemikaalien komponenttien resistanssista. Lisäksi se on melko edullinen - viisi litraa koostumuksesta riittää kattamaan yli kaksikymmentä metriä raitoja tai rajoja.

Kumilevymaalilla on useita etuja.

Värjäystekniikka

Valmisteleva vaihe

Ennen kuin alat maalata maaleja, puhdista laatan pinta epäpuhtauksilta. Kaikki lika on melko helppo poistaa harjalla ja vedellä. Parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi voit käyttää synteettisiä pesuaineita tai tavallista saippuaa. Kun puhdistat pinnan likaa, ei ole toivottavaa käyttää liikaa vedenpaineita, sillä se voi pestä hiekkaa laattojen välisistä raoista, mikä vähentää niiden lujuutta.

Käytä harjaa poistaaksesi sammalta. Jotta ne eivät enää ilmestyisi, on suositeltavaa käsitellä pinta säännöllisesti herbisidien ja erilaisten nurmiseosten kanssa. Jos päätät käyttää kloorivetyhappoa puhdistusta varten, sen jälkeen on puhdistettava runsaalla vedellä. Muussa tapauksessa pinta saattaa näkyä värillisinä pisteinä.

Bensiinin tai dieselpolttoaineen jäämät on poistettava vahvoilla liuottimilla, kuten liuottimella tai valkoisella alkoholilla. Kun laatta pinnan kuivuu, siihen lisätään pohjamaali. Tämä pätee erityisesti silloin, kun työskentelet huokoisen pohjan kanssa.

Maalaus

Perinteisesti kumimaalia ei laimenta. Se levitetään pinnalle erityisen harjan, rullan tai suihkeen avulla. Kaikki työ on suoritettava yli viiden asteen lämpötiloissa. Tiheän päällysteen saamiseksi on käytettävä useita kerroksia koostumuksesta. Jokainen seuraava kerros tulee levittää vasta sen jälkeen, kun edellinen on kuivunut.

Jos halkeamia esiintyy maalattua pintaa, nämä paikat maalataan harjalla. Yleensä jokainen kerros kuivuu kolmen tunnin kuluessa, vaikka kuivausaika riippuu ilman lämpötilasta ja kosteudesta. Lisäksi ohjeessa yksittäisten kuivausolosuhteiden koostumusta. Kaikki työskentelemäsi työkalut on huuhdeltava kylmällä vedellä, ennen kuin se kuivuu.

johtopäätös

Näin ollen värjäys on hyödyllinen menetelmä, joka parantaa laatulevyjen suorituskykyominaisuuksia ja parantaa sen esteettisiä ominaisuuksia. Optimaalinen maalausta koskeva koostumus on akryylipolymeereihin perustuvaa kumimaalia.

Vaihtoehtona käsinmaalille voit ostaa valmiita värillisiä laatat. Väriaineita lisätään tuotantoprosessiin, jonka ansiosta on mahdollista saada minkä tahansa värin pinta.

Maalin valitseminen laatikoille ja keraamisille pinnoille

Olen usein kuullut ystäviltä, ​​että maalauslaatat ovat hyödytöntä liikuntaa, joka ei ole aikaa ja vaivaa. Mutta kuinka kauniisti eri väreillä maalatut raidat ja reunat näyttävät, koska betonin harmaa väri ei koskaan voi houkutella silmää kuin onnistunut väriyhdistelmä. Kun aloin selvittää, miten maalata päällystyslaatat ja mitä värjäystekniikka on, ymmärsin muutaman pisteen. Ensinnäkin laattamaalit parantavat koko pinnoitteen ulkonäköä. Toiseksi tämä prosessi pidentää radan ja jalkakäytävän elämää. Kolmanneksi raakapäällyste voi olla liian liukas, ja se on maali, joka voi ratkaista tämän ongelman. Sellaisten ilmeisten tosiasioiden jälkeen päätin oppia kaikesta maaleista laattojen päällystämiseen ja maalata kappaleet itse pihallani.

Meillä maalataan laatoituksia omin käsin

Maalajit ja värityskiskojen edut

Maalamme laatta itsenäisesti

Koska tiedämme, että maali pidentää betonireittien ja jalkojen elämää, sinun tulisi tietää, että se kasvaa, koska väriaine muodostaa suojakerroksen laattaan, mikä puolestaan ​​suojaa päällystettä negatiivisesta ilmakehän vaikutuksesta. Käytä tällaisia ​​maaleja päällystyslaattoja varten:

Minua kiinnosti kumimaalia ja siksi aloin opettaa mielenkiintoisempia tietoja siitä. Koostumuksessa olevien akryylipolymeerien ansiosta materiaali saa aikaan kestävyyden ja lisääntyneen kulutuksenkestävyyden.

Katsotaan kumiyhdisteiden edut:

 • Hyvät elastisuusarvot pitävät maali halkeilusta
 • Käytä tarpeeksi kestävää
 • tulenkestävä
 • Kestää haitallisia ilmakehän vaikutuksia
 • Lisäksi suuri valikoima värejä, voit valita sopivimman vaihtoehdon päällystyslaatikoille
 • Seos levitetään tasaisesti ja samalla luo tasaisen pohjan. Jos laatta on huokoista, sileyttä voidaan saavuttaa soveltamalla väriainetta kahdessa kerroksessa tai esikäsittelemällä pinta alukkeella.
 • Kuivauksen jälkeen materiaali ei menetä kirkkautta, joten älä epäröi, että kappaleet pysyvät kirkkaina ja tyylikkäinä jopa jonkin ajan kuluttua.

Se on tärkeää! Jos aiot suunnitella vain päällystyslaatat, ota välittömästi maalattu materiaali. Tällä hetkellä valmistajat tarjoavat laajan valikoiman värejä ja muotoja laattojen itse.

Matkalla niille, jotka tekevät raitoja betonista omilla käsillään, on loistava tapa tehdä välittömästi värillisiä elementtejä. Tämän tekemiseksi riittää, että sekoitat hiekkaa ja akrylaattimaalia yhteisen erän eteen. Maalin määrä riippuu tuloksena olevan värin kyllästymisestä.

Jos päätät vielä maalata päällystyselementtejä, kuten minä, valmistaudu joihinkin tämän prosessin puutteisiin:

 1. Tämä työ ei ole helppoa ja koko prosessi voi kestää useita päiviä.
 2. Tulos ei ole ikuinen, joten tietyn ajan kuluttua on tarpeen päivittää kappaleet ja hillitä uudelleen.
 3. Värjäyksen aikana on parempi käyttää suojaavia naamioita, koska monet maalit aiheuttavat haitallisia höyryjä, vaikkakin pieninä määrinä.

Vinkkejä ja suosituksia työstä

Me itsenäisesti maalaamme päällystyslaatat

Kun päällystyslaatat on maalattu kadulla ja auki, valitse aika hyvissä sääolosuhteissa. Monissa seoksissa vaadittu lämpötila-alue on +10 astetta. Lisäksi ei ole mitään järkeä työskennellä tuulisella tai kostealla säällä.

Tuuli pilkkoo jatkuvasti roskia pinnalla, ja sen seurauksena ei ainoastaan ​​pysty kunnolla valmistamaan jalkakäytävää, vaan myös maalata sitä hyvin. Märkä sää ei yleensä aiheuta seosta. Tietenkin olen valmis kutsumaan hetki kaikkein vaikeimmaksi kaikessa työssä. Koska arvata, kun on muutama päivä hyvää ja rauhallista säätä, on yksinkertaisesti epärealistinen. Monet improvisaavat ja maalaavat kappaleet osissa, samalla kun rakennetaan katokset ja seinät elokuvan päälle. Ei ole väliä, jos maalat laatta tai jalkakäytävä, kuvitteellinen tai tavallinen, käyttämällä oikein valittua maalaa, voit sisustaa sivustosi erittäin tehokkaasti.

Meillä maalataan keraamisia laattoja

Maalaa laatoille

Jos kaikki on jo päättänyt ja selvää rakennustyöntekijälle, niin kuinka maalata keraaminen viimeistely? Useimmiten tämä kysymys koskee ihmisiä, jotka päättävät uudistaa vanhan laattojen ulkoasua keittiössä tai kylpyhuoneessa. Laattojen maaleilla pitäisi olla joitain ominaisuuksia, joten harkitsemme värikoostumusten tärkeimpiä ominaisuuksia:

 1. Alkydilamelli - sopii keraamisten laatat, muovi. Erinomainen tarttuvuus, mutta sopii käytettäväksi vain kuivissa olosuhteissa.
 2. Polyuretaania - kestää kulumista, toisin kuin veteen dispergointiseokset, ne eivät kuoritse
 3. Epoksi- muodostaa kovan ja kestävän päällysteen keraamisista laatoista. Erinomainen tarttuvuus ja veden kestävyys
 4. Latex - hyvä tarttuvuus mahdollistaa maalien tarttumisen betoniin, lasisiin, metallisiin ja laattoihin.

Jos teet parhaillaan laatat eri pinnoille, on välttämätöntä välittömästi ymmärtää, onko maalaus maaleille mahdollista tehdä? Monet voivat olla houkuttelevia ja nopeasti laittaa materiaalia tällaiseen perustaan, mutta sillä on vakavia seurauksia. Jokainen asiantuntija kieltää sinua pitämään tällaisia ​​tapahtumia, vaikka olisit luottavainen vanhan pinnoitteen lujuuteen ja laatuun.

Sen vuoksi ennen asennusta on hyvä poistaa vanha maali ja valmistaa alue. Käytä metallikääreitä, hiustenkuivaajaa tai erilaisia ​​erityisiä liuottimia. Vaikka se on pitkä prosessi, joka vaatii vaivaa, on parempi tehdä se nyt kuin laskea uudelleen laatoitettu levy. Jos huonosti maalattu maali, käytä lyöntiä, vaikka tämä on kovaa, pölyistä työtä, mutta se täyttää kaikki odotukset! Tee lenkkejä sen kanssa, mutta muista, että tällaisen työn liima vie vähän enemmän.

tulokset:

Meillä maalataan laatoituksia omin käsin

Kuten näet, voit maalata päällystyslaatat omilla kädilläsi sekä materiaalin valmistuttua että jalankulkuvalaisimen viimeistelyn jälkeen. Korkealaatuista työtä varten sinun tarvitsee vain valita oikea maali ja toteuttaa kaikki prosessit suotuisalla säällä. Jos joudut kävelemään jonnekin, kunnes pinta on kuiva eikä tilaa, laita pari levyä päällysteen päälle. Tämä temppu on parempi kuin kenkien jäljet ​​maalatulle radalle.

Tapoja maalaamalla päällystyslaatat, valinta väriaine

Kulkureittien, puutarhojen polkujen ja maatilan alueella sijaitsevien pysäköintialueiden laitoksessa käyttäjät ovat kiinnittäneet yhä enemmän huomiota tällaiseen materiaaliin kuin päällystyslaatat. Usein tarvittavan värin puute rajoittaa maisemasuunnittelun mahdollisuuksia.

Samaan aikaan monet ihmiset eivät tiedä, että on mahdollista maalata sekä yksittäisiä elementtejä kuin levyn päällyste ja koko pinnoite kokonaisuutena.

Kuinka maalata laatta

Tällä hetkellä on olemassa kaksi laajasti käytettyä menetelmää betonituotteiden maalaamiselle, jotka ovat erityisesti päällystyslaatat. Ensimmäinen toteutetaan suoraan tuotantoprosessin aikana ja se koostuu sävytysliuosten lisäämisestä betoniseokseen.

Toinen on valmiiden kaakelien tai vakiintuneen jalkakäytävän pintavärjäys. Jokaisella menetelmällä on omat tekniset ominaisuutensa sekä positiiviset ja negatiiviset puolet.

Päällystelevyn väriaineen valinta

Tämä vaihtoehto sopii hyvin, jos omistaja tarvitsee vaihtamaan valmiin pinnoitteen väriä, lisäävät laatan väripalkeja sekä ratkaisemaan tiettyjä suorituskykyjä jalkakäytävän vähentävästä liukasta, mikä lisää vahvuutta ja kestävyyttä.

Tällä hetkellä pintamaalauslaatat - polyuretaani-, kumi-, alkydimaaleja ja happojauheita varten on olemassa useita erilaisia ​​väriaineita. Ilmaistakaamme joitain niiden etuja ja haittoja:

 1. Polyuretaaniväreillä on suuri kemiallinen kestävyys, kulutuskestävyys, lujuus ja iskunkestävyys. Heidän haittapuolensa on osittainen haalistuminen pitkäaikaisen käytön aikana.
 2. Kumimaaleilla on myös suuri lujuus ja kulutuksenkestävyys, älä liukastu, kiinni tiukasti pinnasta ja siedä lämpötilan muutoksia, lämpöä ja kylmää. Merkittävä etu on niiden alhainen myrkyllisyys, joka liittyy väriaineen vesipohjaiseen alustaan.
 3. Alkydimaaleilla on korkea ilmakehän ja kemikaalin kestävyys, niillä ei ole voimakasta tuoksua, joka voi jatkua pitkään käytön jälkeen.
 4. "Sakkaa reagoivat" hapot "johtavat tuotteiden mekaanisiin ominaisuuksiin merkittävästi parantamaan, mutta eivät maalaa niiden pintaa. Ne toimivat yhdessä väriaineiden kanssa.

Maalaustekniikka

Valmiin jalkakäytävän värjäämisessä on kiinnitettävä erityistä huomiota pinnan valmistukseen. Ensimmäinen vaihe - puhdistus roskista ja pölystä. Voit tehdä tämän perusteellisesti lakaista kannen jäykällä harjalla tai imuroimalla.

Yritä työskennellä rauhallisella säällä tai suojata jalkakäytävä aidalla uusien roskojen varalta. Pienien hiukkasten puhdistamisen jälkeen ei ole tarpeetonta suorittaa märkäpuhdistusta, huolellisesti puhdistaa laatat puutarhaletkillä tai pesukoneella.

Pintapinnoiteteknologia

Jalkakäytävä on mahdollista maalata vasta sen jälkeen, kun se on täysin kuivunut. On kätevää maalata suuren alueen pinta maalaustelalla tai harjalla.

Käytä varovasti haluttua väriä valitusta väriaineesta, joka kattaa betonipinnan mahdollisimman paljon. Kuivaa ensimmäinen kerros (valitse kuivumisaika väriaineen ohjeiden mukaisesti). Käytät toista ja seuraavia kerroksia analogisesti ensimmäisen kanssa väli kuivaus ja pakollinen sekoittaminen maali. Maalatun jalkakäytävän käyttö on mahdollista vain muutamassa päivässä, kun päällyste saavuttaa tarvittavan kestävyyden. Kaikkien töiden aikana yritä suojata työpaikkaa paitsi tuulelta myös sademäärästä.

Pintavärinen väritys mahdollistaa jalkakäytävän kirkkaamman värin ja lisäksi suojaa betonia halkeilulta ja kulumiselta.

Jälkeen jonkin ajan kuluttua voimakas käyttö on tarpeen uudistaa väriainekerros, mikä lisää kattavuuden kokonaiskustannuksia.

Betonin väritys - Pigmentaatio

Toista värjäysmenetelmää käytetään suoraan päällystyslaattojen valmistuksessa. Se koostuu ylläpitämisestä yhtenä osana kuivasta tai tahnasta väriä pienissä osuuksissa. Nykyaikaiset markkinat ovat täynnä tällaisia ​​koostumuksia. Yleisimmin käytettyjä ovat Saksan yritysten Meffert AG Farbwerke (Dufa terrakotta nro 134, vihreä nro 108, musta nro 114 ja sininen nro 106) ja Bayferrox, tsekki Fepren, espanjalainen Promindsa sekä useita valmistajia Yhdysvalloista ja Kiinasta.

Niiden lisäksi edullisia värejä käytetään onnistuneesti veteen dispergoituvissa ja vesipohjaisissa maaleissa.

Betonituotteiden volumetrisella värityksellä on useita ominaisuuksia. Värin intensiteetti ei riipu pelkästään pigmenttien laadusta ja määrästä vaan myös aineosista. Se vähentää merkittävästi maalin laatua perinteisellä harmaalla Portland-sementillä M-400 tai M-500. Kirkkaampi sävy voidaan saada korvaamalla se valkoisella vastapuolella.

Tämä menetelmä parantaa tulevan pinnoituksen esteettisiä ominaisuuksia, koska leikkaamisen kulmien ja reunojen hakkuut, jotka ovat väistämättömiä käytön aikana, tulevat vähemmän havaittaviksi kuin pintavärjäyksellä.

Betonin sävytystekniikka

Väri betonituotteille on varsin yksinkertainen. Pieni määrä väriainetta on tarpeen liuottaa 0,5 l: iin. vettä.

Syötä se sitten sekoitettaessa seosta.

Jähmettymisen jälkeen tuotteet hankkivat yhden tai toisen sävyn.

Värin halutun kirkkauden saavuttaminen voi olla käytännöllinen tapa valita seoksen ainesosien ja värimallin suhde.

Joissakin tapauksissa sävytyskoostumuksen säästäminen on mahdollista kerrosten kerrosten värjäämiseksi. Voit tehdä tämän asettamalla pieneen määrään maalattua betoniseosta muotoon, sitten maalaamattoman kerroksen ja vastavalmistetun koostumuksen yläkerrokseen. Laattojen vahvuus tässä tapauksessa ei ole rikki.

Hyvät lukijat, jos sinulla on kysyttävää, pyydä heitä käyttämään alla olevaa lomaketta. Meillä on ilo viestiä kanssanne;)