Vaahto betoniin, miten se tehdään ja käytetään oikein

Arkkitehti- ja rakennussuunnittelu keinona toteuttaa suunniteltuja ideoita on äskettäin tullut normi, joka on saatavilla jokaiselle kadulle. Tällöin tavoitteen saavuttaminen toteutetaan uusien rakennusteknologioiden avulla. Tällainen nykyaikaisen tekniikan suosittu rakennusratkaisu sisältää värillistä betonia, joka yhdessä pintarakenteiden kanssa tarjoaa vertaansa vailla olevaa tulosta.

Tätä koristeprosessia käytetään nykyään kaikentyyppisissä betonituotteissa, jotka ulottuvat päällystyslautasta ja päättyy betonilaattoihin. On myös huomattava, että tämä suuntaus kehittyy nopeasti, mikä vaikuttaa merkittävästi väriaineiden kestävyyteen ja sen positiiviseen vaikutukseen betonin laatuun.

On myös huomattava, että betoniväriaineet kokonaismassassa tuotetaan teollisesti, mutta kansanvärjäysmenetelmät luovat omat tekniikat, jotka perustuvat rakennusmateriaalien kemikaaleihin.

Betoni- sekoitteiden väriaineita lisätään tavallisesti sekoitettaessa, ja niitä voidaan käyttää myös maalimateriaalina valmiin tuotteen pinnalle. Tällaiset väriaineet voivat luonteeltaan olla luonnollisia (mineraali: kromioksidi, mangaani jne.) Sekä synteettiset. Esimerkiksi rautaoksidi antaa punaisen värin ja titaanidioksidivalkoinen.

Värin käyttö betoniseoksessa

Väriaineen lisääminen betoniseokseen antaa entistä luotettavamman ja kestävän tuloksen johtuen tunkeutumisvyöhykkeestä. Myöskin, vaikka ylhäältä kerroksena oleva betonikerros hankautuu ja kuluu loppuun, sen värirakenne ei muutu.

Samaan aikaan asiantuntijat huomauttavat, että tällaisen betonin kustannukset kasvavat merkittävästi väriaineiden kustannuksella.

Tätä menetelmää käytetään useimmiten koristepäällystyslautojen valmistukseen sekä talon ulkoalueiden järjestelyn elementteihin.

Tämä menetelmä on myös erittäin tehokas käytettäessä betoniseosta suurien pintojen (syyt, rodut, raidat jne.) Kaatamiseksi. Loppujen lopuksi niiden koristeellinen kerros ei muutu, niiden ei tarvitse sävyttää tai palauttaa koristekerrosta.

Värisyvyys saavutetaan käyttämällä betonimassan määrän laskettua suhdetta väriaineen määrään. Pitoisuuden muuttaminen mahdollistaa useita samankaltaisia ​​sävyjä.

Maalaus betonipinnoille

Tämä betonituotteiden maalausmenetelmä ei poikkea tavanomaisesta maalaustekniikasta. On kuitenkin huomattava, että betonin rakenne kovetettaessa säilyttää kosteuden absorptiomäärien. Tätä ominaisuutta käytetään myös betonipinnan suojaamiseen maalausta varten.

Itse asiassa betonin tunkeutumiseen käytetään syvälle läpäiseviä pohjia, jotka tunkeutuvat betonin syvyyteen jopa 5 millimetriin. Samanaikaisesti läpäisevän alustan väkevöityminen alustan jälkeen muuttaa betonin yläkerroksen väriä monta vuotta.

Tämä maalausmenetelmä on hyvin samanlainen kuin puutuotteiden värjäytyminen impregnoimalla, mutta betonirakenteiden osalta vesipohjaiset kyllästykset eivät ole täysin sopivia johtuen merkityksettömästä tunkeutumisasteesta ja mahdollisesta huuhtoutumisesta ajan mittaan.

Tästä syystä sinun on valittava huolellisesti läpivientipohjat, jotka voidaan erityisesti suunnitella tähän tarkoitukseen. Voit myös käyttää lakkoja, kyllästynyksiä betoniin ja pohjamaaleja maaliseosten valmistukseen.

Pohjan pääindikaattori on impregnoinnin tunkeutumista betonin pintakerrokseen, sekä liuotuksen ja värimuutoksen taso ympäristön vaikutuksesta sateen, lumen, jään, tuulen ja auringon muodossa.

Tästä syystä asiantuntijat suosittelevat tätä menetelmää betonituotteiden maalaamisessa paikoissa, joissa ei ole suurta käyttökuormaa.

Betoniseoksen valmistus värillä

Tuotteen yhtenäinen ja syvä väritys saavutetaan lisäämällä betoniseokseen väriaine. Se olisi kuitenkin lisättävä valmisteluvaiheessa.

Asiantuntijat suosittelevat myös tasaisen hajotuksen jakamista, mikä voi merkittävästi vähentää värillisen betoniseoksen valmistamiselle asetettua määräaikaa. Mitä tarkemmin tämä menettely suoritetaan, sitä nopeammin lopputulos on nopeampi. Seoksen valmiuden ilmaisin on yhtenäisen värin läsnäolo riippumatta siitä, missä liuoksessa otetaan värjäytymisen tasoa. Suhteiden noudattaminen mahdollistaa betoniseoksen valmistamisen samalla väriaineella vaivaamalla ja vaivaamalla. Samalla värin irrationaalinen käyttö voi muuttaa betoniseoksen lopullista väriä, mutta myös lisätä merkittävästi valmistuksen kustannuksia, koska tällaiset väriaineet ovat melko kalliita.

Aivan kuten käytännössä käy ilmi, betoniseoksen laatu riippuu lopullisen sekoituksen ainesosien osuuksista:

 • - 1 sementtimääritys;
 • - 2,5 hiekkaa;
 • - 4 sora (sakko);
 • - 1,4 metrin vettä;
 • - väriaineen mitta (seoksen tilavuus).

Suurin värivaikutus käytettäessä väriaineita betoniseoksessa saavutetaan, jos valmistukseen käytetään valkoista hiekkaa ja / tai sementtiä. Tämä vähentää väriaineen määrää halutun sävyn saavuttamiseksi. Myös seoksen valmistuksen nopeuttamiseksi ja väriaineen yhtenäisen järjestelyn aikaansaamiseksi väriaine laimennetaan veteen ennen betonin seoksen lisäämistä ja lisätään siihen nestemäisen liuoksen tilaan.

Toinen pieni salaisuus, joka säästää kustannuksia säästävien harjoittajien luomasta värillistä betonia. Voit ensin täyttää 2/3 tuotteen tai alueen tilavuudesta ja lisätä 1/3 värillisestä betonikerroksesta pohjaan.

Betonituotteiden pinnan maalaaminen

Säästä henkilökohtaisia ​​varoja ja tee kaunis värillinen betoni käyttämällä maalaustapaa omalla kädellä käyttäen väriainetta happopohjalla.

Tämä pohja antaa kosteuden läpäisevyydelle vastustuskyvyn ja säilyttää tarvittavan huokoisuuden, kun se altistuu ilmalle.

Myös tämä perusta on useita kertoja pidempi käyttöikä.

Tietenkin voit käyttää valmiita maaleja, mutta voit tehdä sen itse.

Kloorihappovärin muodostus suoritetaan suhteissa:

 1. - 0,25 1 kalsiumkloridia;
 2. - 0,5 kg värillistä kuivamaalia (kalkki);
 3. - 7 litraa vettä;
 4. - 1.1-1.2 kalkkimaali;
 5. - 20-30 grammaa pyykinpesuaineita 10 litraa maaliin.

Kasvatamme 5 l: ssa vettä kalkkia. Sekoita kuiva maali pieneen määrään vettä, lisäämällä vähitellen vettä, jolloin sen kokonaistilavuus on 1 l. Kalsiumkloridia lisätään seokseen. Toisessa astian lämpimässä vedessä teemme saippuaveden. Tämän jälkeen valmistetut liuokset sekoitetaan ja kuljetetaan sideharjan suodattimen läpi niin, että lopullisessa koostumuksessa ei ole jyviä tai kokkareita.

Työn tekemiseksi betonin maalaukseen on ensin puhdistettava lika ja pöly ja rasvanpoisto.

Betoni värjätään suihkulla, rullalla tai maalilla yhdestä kahteen kerrokseen, jolloin kutakin kerrosta kuivuu vähintään 6 tuntia. Tänä aikana betonin ylemmässä kerroksessa tapahtuu kerrosten toiminnan kemiallinen reaktio.

Kuivumisprosessin lopussa maalattu pinta pestään kylmällä vedellä ja kuivataan sienellä. Pinnan täydellinen kuivaus edustaa todellista värisävyä, joka voidaan tehdä kylläisemmäksi toistamalla pintamaalausmenetelmä.

Maalausmenetelmän ydin on maalikomponenttien kemialliset reaktiot betonielementtien yhteydessä. Tästä syystä sinun tulee noudattaa henkilökohtaisen turvallisuussääntöjä ja käyttää suojavarusteita (käsineitä, haalareita ja suojalaseja).

Tämä maalausmenetelmä ei ainoastaan ​​ratkaise suunnittelumallia, vaan on myös eräs tapa suojata betonia kosteudelta.

Väriaineet ja pigmentit betonin, sementin ja muurausmateriaalien värjäämiseen

Useimmiten betonirakenteilla on tylsää harmaa väri. Tämä johtuu siitä, että itse materiaali on juuri tällainen kosketus. Mutta nyt on olemassa tekniikoita sementtilaastin sävyttämiseksi tai valmiiden tuotteiden pintamaalaamiseksi. Betonin väriaineella voit muuttaa rakennusten ja muiden rakenteiden ulkonäköä, joten maalausmenetelmiä käytetään laajasti rakentamisessa.

Betonibetoni

Betonin betoni Kohlerilla voi olla erilainen rakenne, ominaisuuksiltaan erilaiset ominaisuudet. Joka tapauksessa sen päätavoite on maalata sementtiliuos, jotta se antaisi sen ekspressiivisemmäksi esteettisiksi ominaisuuksiksi.

Värillinen betoni on tapa tuoda monimuotoisuutta kaupunkimaisemaan, koristella yksitellen dacha-juoni tai talon piha. Maalaustekniikat ovat suosittuja päällystyslautojen, reunuskivien, erilaisten betonituotteiden valmistuksessa, seinämateriaalien sekoituksessa.

Värin käyttö betoniseoksessa

Maalin syöttäminen betoniseokseen antaa valmiin tuotteen alkuperäisen ulkonäön. Suuren penetraation syvyyden vuoksi värikoostumus ei kuluta, ei kuluta pitkään aikaan. Jopa joidenkin koostumuksen burnout-pinnan rakenne ei muutu. Asiantuntijat viittaavat vain korkeisiin kustannuksiin, joissa käytetään maalattua betonia. Kuitenkin sävytyskomponentteja lisätään usein ratkaisuihin kaistojen, sisäänkäyntien, kenttien, lattiojen ja muiden suurten alueiden kaatamiseksi.

Pigmentti - mitä se on

Betonin pigmentti on lisäaine kuivaan jauheeseen, joka on lisätty betoniseokseen tai jota levitetään kuivalla pohjalla halutun värin antamiseksi. Pigmenttikoostumusta käytetään joskus myös juuri asetetun ratkaisun värjäämiseen - tämä auttaa vähentämään varojen kulutusta. Pigmentit liuottimien, kiinnittimien ja kuivumisen lisäämisen jälkeen muuttuvat resistentteiksi vahingoittavien tekijöiden vaikutuksesta.

Pigmenttilajit

Jauhepigmenttien hankkimismenetelmän mukaan ne ovat keinotekoisia ja luonnollisia (luonnollisia). Alkuperän mukaan ne luokitellaan orgaaniseksi ja mineraaliksi. Myös pigmentit eroavat lämmönkestävyydestä, kemiallisen vaikutuksen ja värin vastustuskyvystä.

Pigmentit ovat seuraavia tyyppejä:

 1. Luonnollinen. Ne saadaan murskaamalla kalkki, kaoliini, liitu, okra, mangaaniperoksidi.
 2. Keinotekoinen. Mineraalien ja kivien saamiseksi lämpökäsitellään. Edustajat - hiilimusta, palanut umber, titaanivalkoinen, tuhka, kromioksidi.
 3. Metallia. Niiden valmistuksessa käytetään metallia (kultainen pronssi, sinkkipöly, titaanioksidi, rautaoksidijauhe, alumiinipulveri).
 4. Happoa. Valmistetaan erilaisten happojen perusteella, jolloin saadaan sinisiä, vihreitä, mustia ja ruskeita värejä.

Pigmenttien ominaisuudet

Kaikilla pigmenteilla on oltava lukuisia ominaisuuksia ja riittävän suuri määrä. Muussa tapauksessa ei ole järkevää maalata betonia tai lopputuotetta - pinta nopeasti menettää kiillon. Tässä ovat väriaineiden tärkeimmät ominaisuudet:

 • opasiteetti - työkalun on kokonaan peitettävä perusmateriaalin valkoista tai harmaata sävyä;
 • alhainen öljyn imeytyminen - tämän indikaattorin tulisi olla enintään 40-100 yksikköä, riippuen valmiin liuoksen värinpidätysjaksosta;
 • korroosionkestävyys, alkuaineet, ultraviolettisäteily, lämpötilan muutokset - tällaiset ominaisuudet pidentävät merkittävästi tuotteiden elämää;
 • dispersio - jauhevalmisteet tulisi jakaa hyvin valmiissa seoksessa kuivasta tilasta huolimatta.

Miten pigmentit tehdään - menetelmiä

Teollisissa olosuhteissa pigmentit valmistetaan mineraali- tai orgaanisista aineista, rikastuvat erilaisilla keinotekoisilla lisäaineilla. Jotkin pigmentit on säästetty omilla käsillään. Mutta sinun on harkittava, että tällaisen värin valmistaminen ei ole helppoa, on parasta ostaa koostumus valmiina. Jos rikkoo annostusta, voit luoda väärän värin tai jopa pilata ratkaisua.

väri

Sementin väristä riippuu maalauksen lopputuloksesta. Jos materiaali on harmaa, ratkaisu myös osoittautuu harmahtavaksi, äänettömäksi. Valoisia, tyydyttyneitä värejä varten sinun tulee ostaa valkoista sementtiä. Esieroitetaan pieni määrä liuosta, lisää hieman pigmenttiä halutun sävyn saavuttamiseksi. Tulevaisuudessa noudatat tiukasti laskettuja mittasuhteita, mikä tekee suunnittelusta yhtenäisen äänen.

Pigmenttien värit rajoittuvat usein perusominaisuuksiin - punainen, sininen, keltainen, musta, vihreä. On täysin mahdollista tehdä niiden yhdistelmiä, joten saat violetti, oranssi ja muut toissijaiset sävyt. Luodaksesi valkoisen liuoksen, ota alkuperäinen valkoinen Portland-sementti, ruiskutetaan sama värin täyteaine. Joihinkin sementin selkeyttämiseen voidaan soveltaa titaanidioksidia.

Muut tekijät vaikuttavat myös valmiin tuotteen väriin:

 1. Hue hiekkaa ja muita lisäaineita. Käytä vain kevyesti murskattua kiveä tai läpinäkyvää kvartsihiekkaa - ne parantavat pigmenttien kirkkautta.
 2. Vesi-sementti-suhde. Mitä enemmän vettä otetaan käyttöön, sitä kirkkaampi on alkuperäinen sementtilaasti.
 3. Betonin kovettumislämpötila. Korkeammissa ympäristön lämpötiloissa kiteet, jotka muodostavat seoksen kiinteytymisen aikana, ovat pienempiä. Siksi valo hajoaa ja ratkaisu näyttää kevyemmältä.
 4. Sementtipainon pigmentaation prosenttiosuus. Suurin sallittu värimäärä liuoksessa on 8 - 10%. Voimakkaasti värjättyjä koostumuksia varten 5% on riittävä. Lisäksi väriero on vähäpätöinen, mutta itse betonin ominaisuudet muuttuvat huonompaan suuntaan. Lisäksi on olemassa suosituksia pigmentin määrästä riippuen väristä riippuen: pastellivärit - 1-3%, keskisuuret sävyt - 3-4%, kyllästetyt värit - 4-6% tai enemmän.
 5. Valmistaja. Erilaiset väriaineiden valmistajat vaihtelevat pigmenttien laatua, joka on otettava huomioon ostaessaan.
 6. Aikaa. Loput värit riippuvat tuotteen käyttöajasta. Niinpä oksidipigmentit, jopa pitkän ajan kuluttua, säilyttävät varjon. Ja silti, useimmat Kohlerin värit hiipuvat hieman käynnissä olevien kemiallisten prosessien tuloksena. Tuotteissa muodostui kukinta - kalkkimaalit.

Materiaalin ominaisuudet

Jauhepigmentin periaate perustuu valon absorptioon ja sen spesifisten säteiden heijastumiseen. Tämän takia näemme valmiin suunnittelun varjossa.

Suurin osa pigmentteistä on ympäristöystävällisiä, niitä voidaan käyttää asuintiloihin. Mitä tulee fysikaalis-kemiallisiin ominaisuuksiin, huomataan tärkeimmät:

 • seulan jäännös, jonka silmäkoko on 45 μm - 0,05-2,5%;
 • pH - 3-8;
 • vesiliukoisten suolojen osuus on 0,4-0,8%.

Kaikki formulaatiot ennen markkinoiden tarkastusta vertailunäytteistä. Valmistajat takaavat tuotteidensa laadun.

Materiaalin rakenne

Useimmilla pigmenteillä on kuiva sakeus. Paljon vähemmän värejä toteutetaan nesteiden, emulsioiden, tahnojen, mikrokapselien muodossa. Kuivajauheita on halvempaa.

valonkestävyys

Pigmentteillä on vaalea sitkeys. Tämä on väriaineen kyky säilyttää sävy ultraviolettisäteilyn vaikutuksen alaisena. Useimmilla luonnollisilla pigmentteillä on korkea valonkestävyys.

Värien väriaineet

Betoni voidaan värittää erilaisilla väriaineilla, jotka valmistetaan pigmenttien perusteella. On tärkeää, että värimallilla on hyvä läpäisysyvyys ja riittävä kiinnityslaatu.

Acid Väriaineet

Pidetään kaikkein pysyvin ja yleisin rakentamisessa. Tällaiset työkalut ovat ihmisille turvallisia, ympäristöystävällisiä. Ne maalaavat liuoksen tai valmiin rakenteen kemiallisen reaktion seurauksena. Värimallissa on tavallisesti 8 standardisäriä, jotka on helppo sekoittaa keskenään.

Akryyliväriaineet

Tämän tyyppiset väriaineet ovat kirkkaita ja kestäviä. Niitä käytetään useammin värillisen betonin valmistamiseen lattian kaatamiseksi, seinien levittämiseksi seinämillä, seinämillä. Valmis sävyt myydään rautakaupoissa. Akryyli ei ole haitallista ihmisille, sitä voidaan käyttää suljetuissa tiloissa. Maalin levittäminen valmiisiin betoniin käytetyille harjoille, rullille, ruiskulle. Tavallisesti suoritetaan vähintään kaksi värjäyskerrosta.

Kuivat väriaineet

Tällaisia ​​värimalleja edustaa suuri joukko perus- ja jo sekoitettuja pigmenttejä (okra, valkoinen, umber ja muut). Kuivapigmentit ovat halvempia kuin muut, joten ne ovat suosittuja jokapäiväisessä elämässä. Keinot vastustavat lämpötilan ääripäitä, auringon vaikutusta ja sadetta. Ennen levittämistä on tärkeää varmistaa, että betonipinta maalataan ensimmäistä kertaa.

Värin lisäaineet betoniin

Tällaiset värit tuodaan sementtiin liuoksen sekoittamisvaiheessa. Ne ovat nestemäisiä, jauheita tai tahnamaisia. Pastellivärejä ja vaaleita sävyjä vallitsevat. Väriaineet eivät pelkää sateen ja auringonvalon vaikutusta, niiden käyttöikä ei ole pienempi kuin itse betonirakenne.

Värin tekeminen tekee sen itse

Tuloksen saamiseksi kannattaa valita vain korkealaatuinen sementti, jossa on kevyin alkuperäinen väri. On helppo maalata jopa kotitekoisia väriaineita.

Pigmenttituotteen resepti:

 • 0,2 litraa kalsiumkloridia;
 • 7 litraa vettä;
 • 30 g saippuaa;
 • 0,5 kg kuivaa kalkkimaalia missä tahansa varjossa;
 • 1,5 litraa hydratoitua kalkkia.

Ensin sinun täytyy laimentaa kalkkia vedessä, lisää sitten kalsiumkloridia ja maalata. Erikseen jauhaa saippua arinalla, liuotetaan pieneen määrään vettä, päästä yleiseen ratkaisuun. Kasta kantaja homogeenisen nesteen saamiseksi. Tuloksena on noin 10 litraa viimeisteltyä maalia, joka voidaan suoraan ruiskuttaa betoniin.

Betoniseoksen valmistus värillä

Sementin värjäämisen vuoksi on välttämätöntä jakaa tasaisesti tuloksena oleva väriaine sen päälle. Tätä varten sinun on lisättävä maalia juuri valmistettuun liuokseen, ennen kuin se alkaa hiipua hieman. Sekoittaminen tulisi tehdä betonisekoittimella tai sekoittimella - manuaalisesti prosessi viivästyy ja vaikutus voi olla huonompi. Heti kun massa loppuu maaleja, voit käyttää sitä sen tarkoitukseen.

On tärkeää tarkkailla tarkasti mittasuhteita, jotka lisäävät väriainetta betoniin. Jos suhde häiriintyy, lopullinen muotoilu menettää voimaa, se hajoaa nopeasti. On suositeltavaa esitellä ja täyttää pieni osa materiaalista sen soveltuvuuden varmistamiseksi. Adheesion ja lujuuden parantamiseksi voidaan lisätä massaan halkeamien ehkäisy, pehmittimet ja kosteutta pitävät lisäaineet.

Betonin värjäysmenetelmä etenee seuraavasti:

 • ennen kuin aloitetaan suuri säiliö valmistetaan;
 • sekoitetaan liuoksen kuivat komponentit;
 • vesi ja väriaine lisätään, jos se on nestemäistä ainetta;
 • sekoita massa perusteellisesti.

Liuoksen valmistuksessa ei ole lisätty sementtiä ja pigmenttejä vaan myös kiinnittimiä, liima-aineita, mikäli niin tekniikassa on kyse. Tavallisesti seoksen muodostamiseksi otetaan 2,5 osaa hiekkaa, 1 osa sementistä, 4 osaa soraa, 1/4 osaa vettä ja 2 osaa pigmenttiä. Kovetuksen jälkeen pigmenttityypistä riippuen on mahdollista jäljitellä luonnonkiviä, vanhentunutta pintaa tai täyttää tavallinen värillinen seos.

Maalaus pakastettua betonia

Tätä menetelmää käytetään rakentamisessa sekä ammattilaisten laajassa harjoittamisessa. Ennen töiden aloittamista on tärkeää valmistaa jo jäätynyt pinta. Se pestään tai poistetaan likaa, pölyä, "kuivaa" menetelmää rasvanpoistona liuottimella. Seuraavaksi pohja kuivataan hiustenkuivaajalla tai suihkeella. Maalausta varten tarvitaan seuraavia työkaluja ja laitteita:

 • työvaatteet, lasit, käsineet;
 • peite nauha;
 • harjalla tai rullalla;
 • maalialusta.

Suojavaatteita ei saa unohtaa, varsinkin kun käytetään happoa sisältäviä musteita. Värjäys tehdään manuaalisesti, mutta suurille pinnoille on parempi käyttää ruiskupistoolia. Aikaisemmin kaikki kosketusalat, jotka eivät altistu väreille, liimataan liimanauhalla. Yksi kerros levitetään, annetaan kuivua vähintään 6 tuntia. Sitten voit kiinnittää toisen maalipeitteen, anna pinnoitteen kuivua kokonaan (päivä). Tänä aikana syntyy kemiallinen reaktio ja betonin pinta muuttuu haluttuun väriin.

Työn lopussa tulisi pestä betoni kylmällä vedellä, pyyhi se liinalla tai sienellä. Koska kuivaus on näkyvissä todellinen sävy. Sitä voidaan syventää, kun käytetään erityisiä lisäaineita, jotka lisäksi lisäävät kiiltoa ja korjaavat väriainetta, jolloin se on kestävämpi. Yleensä jopa 0,3 kg maali kerrosta kohti kuluu neliömetriä kohden, mutta joskus tämä luku on enemmän.

Parempaa tulosta saadaan, kun käytetään syvällistä penetraatiota sisältäviä koostumuksia (enintään 5 mm). Tällaisilla työkaluilla pystytään lisäksi suojaamaan betonia haitallisilta tekijöiltä. Vastaava merkintä tunkeutumisvärjäyksestä on aina materiaalin pakkauksessa, joten sinun tulee lukea tiedot huolellisesti ennen ostamista.

Suosittuja valmistajia

Myymälöissä on usein Nordix-tehtaan pigmenttejä, esimerkiksi musta H-722, ruskea H-663 ja muut. Myös MAPEI-yhtiön maaleja myydään kaikkialla - ne soveltuvat betoni- ja julkisivut, ne ovat korkealaatuisia ja niissä on runsaasti sävyjä. MAPEI Elastocolor Paint -linjan maalit suojaavat lämpötilavaihtoehtoja, eivät repäise, piilevät pienet puutteet. Hyvä laatu ovat myös erottuvat tuotteista NPP GTS, Zinsser, TeoKhim.

Väriaineet laastille

Ei kauan sitten, ei ollut erityisiä vaatimuksia talojen ja muiden betoniterästuotteiden ulkonäölle. Nyt betonipigmentti on korvaamaton osa teknologiaa, joka tuottaa valtavan valikoiman tuotteita rakentamiseen ja viimeistelyyn. Siksi jo liuoksen valmistuksen vaiheessa siihen lisätään valmiita pigmenttejä, jotka antavat kauniita sävyjä.

Lisäaineiden ominaisuudet työseokselle

Maalit, jotka on liuotettu liuottimilla. Tätä tarkoitusta varten voit käyttää seuraavia aineita - valkoista alkoholia, asetonia akryyliväreille - vettä. Pigmenttien tärkeät ominaisuudet ovat:

 • murto-osa - Mitä pienempi hiukkanen, sitä parempi väritys on, ja myös tehokkaampi kyky estää pohjan harmaa sävy;
 • vastustuskyky valon vaikutukselle - koostumuksen erityiset lisäaineet pidentävät maalien käyttöikää, eivät salli sen nopeasti haalistua auringossa;
 • mahdottomuus olla kyllästetty vedellä ja öljyillä.

Kuivilla (jauhemaisilla) maaleilla on erinomainen värjäyskyky ja optimaalinen partikkelikokojakauma. Suurin osa pigmentteistä on lämmönkestäviä, kestävät yli +500 asteen lämpötilat eivät käytännössä reagoi ilmakehän vaikutuksiin. Niitä käytetään erilaisten betoniratkaisujen valmistamiseen sekä valmiiden tavallisten ja mosaiikkivalmisteiden värjäämiseen. Pigmentit johdetaan seoksen sekoitusvaiheessa tai levitetään tuoreeseen betoniin (hankautuu lastalla).

Nestemäisiä pigmenttejä käytetään intensiiviseen, yhtenäiseen värjäykseen ja tekokiven rakenteen tuottamiseen. Ne ovat myös UV, säänkestäviä, niiden hinta on paljon suurempi, mutta värialue on rikkaampi.

Värillisen koostumuksen edut ja haitat

Pigmenttien käyttö liuoksen sekoittamisen aikana pidetään ammattilaisten keskuudessa edullisimpana, koska koko massa on värjätty. Jopa pakatun betonin leikkaaminen ei aiheuta epäluottamusta, koska kaikki yksityiskohdat näyttävät tasaisilta. Pinnan kulumisella yleinen väri ei muutu, mikä on valtava plus.

Tässä ovat sementtipohjaisen värin yhdisteen muut edut:

 • antamalla alkuperäisen koristeellinen ulkoasu;
 • laaja valikoima sävyjä;
 • mahdollisuus suunnitella ideoita;
 • vähentää vuorauksen kustannuksia;
 • ihmisen, luonnon suojelu;
 • kustannussäästöt alhaisen pigmenttikulutuksen vuoksi;
 • hyvin tyydyttynyt väri.

Tekniikkaan liittyy myös haittapuolia. Auringon vaikutuksesta UV-resistentti pigmentti muuttuu keltaiseksi vähän ajan myötä. Myös pigmenttien käyttö maalaamattoman betonin käyttöön verrattuna kasvattaa rakennuskustannusten kustannuksia. Toinen haitta voi johtua työn monimutkaisuudesta, jos sinun täytyy laimentaa suuria määriä värillistä betonia.

Sementtilaastien maalausmenetelmät

On olemassa useita tekniikoita, jotka antavat betonille halutun värin:

 • johdannossa yhden valitun pigmentin valmiiseen koostumukseen, jota seuraa kaataminen lattia, rakenteet;
 • lisäämällä erilaisia ​​pigmenttejä (menetelmää käytetään usein täyttämään laatat tai muut pienet tuotteet);
 • samanväristen sävyjen tuominen ja keinokivisen (veined) rakenteen luominen;
 • värjäysmuodot valu, minkä jälkeen kaadetaan maalaamaton betoni siihen.

Uudet teknologiat

Useimpia uusia ja aikaa vieviä tapoja maalata betonia pigmenttejä käyttävät pääasiassa ammattilaisia. Asiantuntijat luovat betonia, jotka ovat rakenteeltaan ja ulkonäöltään samanlaisia ​​kuin erilaiset kivet - luonnollinen ja keinotekoinen. Voit tehdä tämän sekoittamalla erilaisia ​​sävyjä pigmenttejä saaden toissijaisia ​​värejä - kirkkaan vihreä, sitruuna, kirsikka, viininpunainen ja muut. Käsityöläisissä olosuhteissa tämän vaikutuksen saavuttamiseksi on erittäin vaikeaa, tarvitset ammattilaistarvikkeita.

Edullisia sementtityyppejä

Betonin maalaukseen, voit käyttää mitä tahansa sementtimerkkiä, ei ole rajoituksia. Tulos kuitenkin riippuu materiaalin laadusta, koska ei pelkästään pigmentti määrää lopullista vaikutusta. Kirkkaimmalle väriselle valkoiselle, kalliille sementille käytetään. Jos mykistysäänet ovat hyväksyttäviä, voit ostaa halvempaa harmaa portlandsementtiä.

Mitä tehdä, jos vain tumma (harmaa) materiaali ostetaan? Voit antaa betonille sininen, harmaa, vihreä, musta, ruskea väri lisäämällä sopivia pigmenttejä. Helpoin tapa tehdä tällainen koostumus varjosta märkä asfaltti. Valkoinen sementti tuottaa vaaleanpunaista, sinistä ja beigebetonia yhdistettäessä halutut pigmentit.

Varjojen valinta

Useimmin seuraavia pigmenttejä käytetään betonivärjäyksessä tai toissijaisten sävyjen tuottamiseen:

 • vihreä - kromioksidi;
 • valkoinen - titaanidioksidi;
 • punainen - punainen rautaoksidi;
 • kelta - keltainen rautaoksidi;
 • musta on hiilimusta tai hiilimonoksidia;
 • ruskea - ruskea rautaoksidi.

Tällaisten pigmenttien ansiosta voit tehdä muita sävyjä, jotka myös maalata konkreettista ratkaisua. Joidenkin väriaineiden käyttö ei päinvastoin ole taloudellisesti kannattavaa - ne menettävät nopeasti ensisijaisen värinsä auringossa (esimerkiksi sinistä ftaloosyaniiniä).

Suositukset päällikölle

Kaikki pigmentit on siivilöity ennen liuoksen syöttämistä. Jos työkalussa on suuria hiukkasia, ne on hävitettävä. Muussa tapauksessa konkreettisessa massassa esiintyy tummia juovia. Nestemäiset väriaineet suodatetaan. Liuokseen tulee lisätä pigmenttejä, kunnes se saavuttaa vaaditun värin, mutta ei ylitä suurinta sallittua määrää.

Muita vinkkejä aloittelijoille:

 • saadaksesi rikas sävy, sinun tulisi sekoittaa erilaisia ​​pigmenttejä;
 • ennen jäädytettyä betonia värjäystä, se on pestävä hyvin, poista kaikki rasva, muuten työn laatu on vähäistä;
 • joka on valmistettu lisäämällä pigmenttiä, liuoksen annetaan laskeutua muutaman minuutin ajan niin, että väriaine on täysin liuennut.

Väriaineet tiilimuurille

Laastin liuokselle voidaan antaa myös haluttu väri, joka saavutetaan syöttämällä pigmenttejä. Myyntiin on olemassa monia väriaineita muuraukseen - Precolor, YIPIN, Perel, Fepren ja muut. Erilaisista eri valmistajista saman väriset sävyt ovat hyvin erilaisia ​​- valitse ne yksilöllisten tarpeiden mukaan. On erittäin epämiellyttävää käyttää eri pigmenttien merkkejä samaan munintaan - tämä voi pilata rakennuksen yleistä ulkoasua, koska saumojen väri on erilainen.

Tyyppien väriaineita tiililattialle

Kaikki kuvatut pigmenttityypit sekä niihin perustuvat väriaineet - akryyli, happo ja muut ovat sopivia tähän tarkoitukseen. Ne tahraavat kalkkia, sementtiä, sementti-kalkkia. Maalien osuus kokonaismassasta ei saisi ylittää 8%, muuten tiilen lujuus vähenee.

Choice - mitä etsiä

Tärkein indikaattori on pigmentin väri. Sen avulla voit valita ompeleet tai päinvastoin tehdä ne näkymättömiksi (jos käytät väriainetta vastaamaan tiiliä). Pigmentin tulee vahvistaa muotoilua, tehdä liuoksesta vastustuskykyisemmän auringon, veden ja lämpötilan muutoksiin.

Väriaineita valittaessa otetaan huomioon myös vedenpidätyskyky:

 • alhainen - 5-6% (klinkkerin tiilen osalta);
 • keskipitkä - 7-10% (edessä tiiliä);
 • korkea - 10-15% (silikaattitiilien osalta).

Näiden parametrien perusteella voit pienentää pigmenttien värjäytymisriskiä ja särkyjen pisteiden ulkonäköä saumojen pinnalla. Useimmin käytetään tiiliseinissä pigmenttien sävyjä, kuten ruskea, keltainen, vaaleanpunainen, beige, valkoinen. Vaikka voit käyttää mitä tahansa muuta väriä.

Liuoksen valmistus ja soveltaminen

Kalkkilaastin valmistukseen sekoitetaan 1 osa hienoksi kalkkia, 2 osaa hiekkaa ja riittävä määrä vettä. Sementti-kalkkilaasti sisältää sementti- ja kalkkimaitoa sekä hiekkaa (1 osa kalkkia, sementtiä ja 4-6 osaa hiekkaa).

Ensimmäinen sekoitetaan kuivat aineet ja kaada sitten vettä niin, että koostumus on kuin pehmeän voin (veden määrä voidaan määrittää silmän avulla). Sen jälkeen pigmentti tai nestemäinen väriaine lisätään valmiiseen muurausliuokseen. Sekoittamista varten on parempi käyttää betonisekoitinta. Pieni määrä komponentteja voidaan sekoittaa käsin käyttäen lastalla, kauhalla tai muulla säiliöllä.

Klassinen väri on valkoinen, se saadaan lisäämällä sammutettua kalkkia, sinkkioksidia tai titaania. Viimeinen vaihtoehto on kallein, mutta se tarjoaa sävyn kestävyyttä vuosikymmenien ajan. Kustannusten pienentämiseksi ne usein täyttävät koko tiilimuodon tavallisella, harmaalla ratkaisulla, ja väri asetetaan vain reunoille, jotka näkyvät.

Innovaatiot värillisten muurauslaastareiden käytössä

Muuraustyön tai yksittäisten seinien, seinän osien, käsittelytavat auttavat luomaan epätavallisia vaihtoehtoja asuntojen suunnittelulle. Yleinen tapa korostaa muninta - vastakkaisten sävyjen käyttöä. Valkoiset saumat yhdessä minkä tahansa tiilen kanssa, paitsi keltainen, näyttävät erityisen kirkkaalta.

Myös värilliset ratkaisut voivat peittää muurauksen saumat ja peittää täysin seinän rakenteen. Voit tehdä tämän lisäämällä pigmenttejä, jotka antavat ratkaisulle absoluuttisen samankaltaisuuden tiilen sävyn kanssa. Saumojen puhdistuksessa ne ovat hyvin kohdakkain niin, että ne toistavat perusmateriaalin tekstuurin. Päinvastoin on mahdotonta antaa kiinteyttä seinälle, vaan tehdä ekstrudoitu kuvio. Tätä varten tiililohkot asetetaan erityisellä tavalla.

Asiantuntijat käyttävät myös seuraavia uusia tekniikoita upean tiilimuodon luomiseen:

 • lisäämällä maadoitetun lasisen fluoresoivan jauheen liuokseen hehkuttamalla saumoja tumman tiilen taustalle;
 • sellaisten pigmenttien käyttöönotto, jotka vaihtavat väriä riippuen ympäristön lämpötilasta.

Väriaineiden valinnassa sinun on varmistettava, että ne sopivat sävyttämään liuosta. Häiriöttömät valmistajat korvaavat muiden kuin rautametallien suolat aniliiniväreillä, jotka pestään ja haalistuvat kirjaimellisesti kaudella. Vain todelliset pigmentit tarjoavat kauniin näkymän rakennuksista ja kestävät kauan - sinun ei pidä säästää laatua!

Kuinka tehdä väriaineita betonille omilla käsillänne?

Kuinka konkreettisia väriaineita valmistetaan käsin? Kaikissa tapauksissa betonituotteet ovat tylsää ja harmaa. Tänään on olemassa tekniikoita, jotka mahdollistavat tämän rakennusmateriaalin täydellisen sävytyksen lisäämällä siihen erilaisia ​​väriaineita. Värillistä betonia käytetään putoavien laatikoiden, puutarhaviljelyjen, sementin ja hiekkakivien, sivukivien ja muiden materiaalien tapauksessa. Tällaista rakennusmateriaalia voidaan helposti käyttää rakentamaan tai korjaamaan omaa taloa.

Yksi yleisimmistä betonin maalaamisvaihtoehdoista on valmiiden tuotteiden käsittely, syväpintaiset maalit, betonin maalaaminen 2 mm: n syvyyteen.

Väriaineiden avulla on mahdollista kääntää betonista tylsältä ja harmaalta materiaalilta varsin mielenkiintoiseksi ja alkuperäiseksi. On olemassa useita väritysmenetelmiä, joista kullakin on omat edut ja haitat.

Millaisia ​​tapoja maalata betonia itse?

Betoni ja tuotteet voidaan maalata sekä seoksen sekoitusvaiheessa että sen asettamisen ja kovettumisen jälkeen.

Ensimmäinen menetelmä värillisen betonin saamiseksi on edullisempi, koska tällöin betonirungon koko matriisin värjäys tapahtuu. Väriä ei menetetä myös ylemmän kerroksen hankautumisen vuoksi. Tämän menetelmän suurin haitta on jalostuksen korkeat kustannukset. Rikkaan ja syvän värin antamiseksi betoniseokselle sinun on otettava käyttöön melko suuri määrä pigmenttiä, joka maksaa paljon.

Katolevyjen valmistusmenetelmä.

Käytettäessä päällystyslaattoja, kivilohkoja, reunoja ja muita materiaaleja käytetään tätä värjäämismenetelmää. On suositeltavaa käyttää sitä betonielementtien, polkujen, kiinnitysseinien jne. Monoliittisen kaatamisen yhteydessä. Tällä menetelmällä voit unohtaa tarve päivittää ja sävyttää pintoja monta vuotta.

Toinen betonin maalausmenetelmä sopii paremmin viimeisteltyihin betoniteräksiin ja monoliittisiin betonirakenteisiin. Se koostuu maalikerroksen levittämisestä valmiin rakenteen pinnalle. Toisin kuin muovi- tai metallipintojen standardimaalaus, kun pintaan muodostuu kalvomaista pinnoitetta, tässä tapauksessa käytetään syvästi tunkeutuvia koostumuksia, jotka tahraavat betonin elementin 1-2 mm: n paksuiseksi. Värjäys syvyys riippuu kantoaallon tyypistä, jossa pigmentti on suljettu käsillä.

Tämä betonin maalausmenetelmä muistuttaa puun käsittelyperiaatteesta syvälle tunkeutuvilla suojaavilla yhdisteillä ja klassisella tahralla, joka ei luo kerrosta puun pintaan vaan tunkeutuu syvälle rakenteeseen, mikä luo luotettavan suoja- ja koristekerroksen. Tässä tapauksessa pigmentti lisätään valmiiseen kyllästykseen betonin suojaamiseksi.

Tiivisteenä tulisi käyttää erilaisia ​​syvälle tunkeutuvia impregnointeja. Sinun tulisi tietää, että veden käyttö kantajana ei anna haluttua vaikutusta. Väri häipyy nopeasti ja pese pois. Kantoaineena on mahdollista käyttää erilaisia ​​väritöntä pohjaa julkisivumaaleille, läpäiseviin lakkeihin jne.

Betonilaastinvalmistusjärjestelmä.

Pääparametri sulkimen valinnassa on kosteudenkestävyys, joka on kuivauksen jälkeen, sekä tunkeutumisen impregnointisyvyys. Mitä syvempää pigmenttivärjäystä sisältävä kyllästys tunkeutuu, sitä kauemmin väri voi elää pinnalla. Lähes kaikissa tapauksissa betonikerroksen päällyskerros altistetaan säännölliselle altistumiselle vedelle (sulava lunta, sade jne.), Aurinko (altistuminen UV-säteille, jotka vahingoittavat useimpia väriaineita).

Toinen tärkeä tekijä on pinnan kuluminen. Yhdessä yläkerroksen kanssa uusi maali poistetaan. Tästä syystä päällystekivien ja päällystyslaattojen valmistajat maalaavat sekoitus betonista ja lopputuotteista.

Mikä pigmentti-väriaine on parempi valita betonin värjäämiseksi omilla käsilläsi?

Kuten aiemmin mainittiin, betoniseoksen värjäämiseksi, kun sitä sekoitetaan hiekkaan ja sementtiin, sinun on otettava käyttöön erityinen jauhemaalipigmentti. Valmistetun rakenteen värin kyllästymisestä riippuen on välttämätöntä vaihtaa väriaineen suhteellinen massa, joka syötetään betoniseokseen omiin käsiinsä.

Kaikki maalit, mitä se on suunniteltu (metalli, puu, muovi jne.) Ja mikä se on valmistettu (akryyli, alkydi ja niin edelleen) on valmis ratkaisu, joka koostuu väriainepigmenttimateriaalista ja kantaja-aineesta. Maalin väri voi olla:

Luonnonväriaineita ja pigmenttejä saadaan työstämällä erilaisia ​​materiaaleja.

 • alkydi (perustuu valkoiseen henkeen);
 • öljy (kuivausöljyn perusteella);
 • nitro (perustuen liuottimeen tai asetoniin);
 • akryyli (vesi).

Yleisimmin käytetään pigmenttejä kuivina väriainejauheina, jotka eivät liukene veteen, öljyyn ja muihin liuottimiin sen jälkeen kun maalattu pinta kuivuu. Ne eivät pesty sateelta, ne kestävät auringosta häipymästä.

Alkuperän mukaan betonipigmentit voidaan luokitella mineraali- ja orgaanisiin aineisiin. Kuitutyypin mukaan ne jaetaan luonnollisiin ja keinotekoisiin. Jotta saisit luonnollisen, sinun täytyy valmistaa erilaisia ​​materiaaleja. Keinotekoinen voidaan saada altistamalla kivennäisaineita lämpökäsittelyyn.

Betonin väriaineita voidaan saada mikrokapseleina, tahnastraatti- ja emulsioina. Tähän mennessä on olemassa melko suuri valikoima pigmenttejä, joita teollisuus ehdottaa. On valittava pigmentti, joka alkaa:

Työkalut betonin maalaamiseen.

 • maalattavan rakenteen ominaisuuksia ja ominaisuuksia koskevat lopulliset vaatimukset;
 • sekoitus tekniikka;
 • tietyntyyppisen jauheen saatavuus.

Betonin pigmentin kemiallinen koostumus määrittää sen tärkeimmät ominaisuudet: korroosio ja kemiallinen kestävyys, väri, lämmönkestävyys. Pigmenttikoostumuksen tällainen ominaisuus on myös valolta vastustuskyky. Tämä on pigmentin koostumuksen kyky säilyttää sävy ultraviolettisäteiden vaikutuksen alaisena. Luonnon pigmentit ovat enimmäkseen valoa kestäviä, mutta jotkut synteettiset pigmentit värjääntyvät tällaisen altistuksen seurauksena.

Mikä sementti valitsee värillisen betonin valmistuksen omilla käsillään?

Taulukko: Betonin ja sementtilaatujen laadut.

Värillisellä betonilla voidaan käyttää mitä tahansa sementtityyppiä. Mutta sinun pitäisi aina harkita mahdollisia vivahteita. Sementtikoostumuksen alkuväri vaikuttaa värillisen betoniseoksen lopulliseen sävyyn. Portland-sementin harmaa väri voi muhennella sävyjä, saastuttaa värisävyä ja vähentää saturaatiota, joten kun tarvitset valoa, kirkasta ja mehukasta betonin sävyä, käytä valkoista sementtiä.

Sävyn kylläisyys ja puhtaus riippuvat siitä, mitä pigmenttiä käytetään. Kun betoniin lisätään pigmenttiä, maalataan vain sementtikiviä, joka peitetään kerroksella pigmenttihiukkasia. Ajan myötä ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta täyteaine altistuu, hieman vaihtelee sävy. Mitä vähemmän aggregaatin väri eroaa sementtikiven sävystä, sitä vähemmän muuttuu.

Betonin väri ei riipu pelkästään pigmentti-injektoidusta väriaineesta vaan myös sementin valinnasta seoksen sekoittamisprosessissa (harmaa, valkoinen).

Väärinkäsitysten välttämiseksi on suositeltavaa tehdä alustava sekoitus ja kaataminen. Pigmentin runsaalla syöttöllä betoniseokseen, joissakin tapauksissa värillisen kipsin tai valurakenteen halkeilu voi lisääntyä. Tämä johtuu pääasiassa pigmenttijauheen suuresta veden absorptiosta. Kun osa vedestä (tämäntyyppisen jauheen turvotus sekoitettaessa nesteessä), se riistää silikaattien sementillä kosteudelta ja katkaisee näin hydratoitumisprosessin. Tällöin on suositeltavaa käyttää pehmittimiä tai vettä säilyttäviä lisäaineita.

Kuinka tehdä väriaineita betonille omilla käsillänne?

Useimmissa tapauksissa betoni on maalattu happoväreillä. Väriaineet ovat nesteitä, joten ne virtaavat seinää pitkin, mutta ne ovat huonosti imeytyneitä betonin pohjaan. Tämä ongelma voidaan helposti ratkaista konkreettisten betonisekoitusten erityisen happogeelivärin avulla.

Jos haluat käyttää happaman väriaineen omilla käsilläsi, sinun on ostettava seuraavat materiaalit:

Sopiva sementti maalaukseen on valkoinen sementti.

 • liuottimia;
 • liima;
 • erityinen väriaine pigmentti;
 • erilaisia ​​lisäaineita, joita tarvitaan tehostamaan vaikutusta.

Kaikki komponentit on sekoitettava huolellisesti yhteen homogeeniseen massaan saakka. Tämän jälkeen on mahdollista käyttää väriainetta, joka sisältää valitun pigmentin.

Värjääksesi betonipohjaa happoväreillä, sinun on ostettava seuraavat työkalut:

 • työvaatteet;
 • harjat;
 • Scotch nauha;
 • maali tarjotin;
 • erityiset suojalasit;
 • tikkaat;
 • kumikäsineet.

Voit maalata betonipinnan, sinun pitäisi ostaa useita väriaineita eri pigmenttejä.

Käytettävissä olevien väriaineiden värimaailma ei ole liian suuri, joten on mahdollista sekoittaa useita eri värejä saadakseen halutun tuloksen. Betonipohjaa on käsiteltävä perusteellisesti liuottimella. Jos seinässä on liimaa tai lakkaa jäämiä, se maalataan epätasaisesti, ja eri paikoissa saat erilaisen sävyn. Työ tehdään happamalla, joten sinun on suojeltava kaikkia esineitä siitä, että he saavat sen. Myös lattia ja katto on suojattava. Ennen tarvittavan työn suorittamista sinun on käytettävä erityisiä vaatteita, suojata silmiäsi ja ihoa haposta.

Väriaine omalla kädellä ja maalaamalla betonia on helppoa, jos sinulla on kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit.

Kuinka ja mitä maalata sementtilaasti?

Sementtilaastia käytetään rakennuksen ja korjaustöiden suorittamiseen huoneen sisäpuolelta ja ulkopuolelta. Usein pinta on saatettava markkinoille, vaihtaa väriä. Kuinka maalata sementti paremmin? Loppujen lopuksi tiedetään, että sementtikoostumus on erotettu harmaalla sävyllä, joka kosteuden haihdutuksen jälkeen muuttuu kevyemmäksi.

Rakennusalan asiantuntijat tietävät, että halutun värin kirkas sävy tällaisella pinnalla on ongelmallista. Voit yrittää maalata olemassa olevaa pintaa tai käyttää sementtilietteen väriä.

Ensimmäinen vaihtoehto on perusteellinen puhdistus, pesu ja kuivaus, joka ei saa olla märkä. Menetelmä on työläs, koska sitä käytetään ensin valkoisena maalina ja levitetään sitten toinen lopullinen kerros. Värin laadun tulisi vastata korkeaa kosteutta ja ultraviolettia.

Toinen vaihtoehto on kannattavampi ja kätevä. Sementtiin sekoitettu pigmentti mahdollistaa minkä tahansa sävyn. Sementin Kohlerillä on oltava seuraavat ominaisuudet:

 • On lisännyt alkalista vastustuskykyä.
 • Ole ultraviolettisäteilyä.
 • Älä liuoteta veteen.
 • Onko hyvä päällekkäisyys, mikä maalaa harmaan sävyyn betonista.

On paljon helpompaa maalata sementtilaasti sekoitusvaiheessa

Näiden vaatimusten monimutkaisuus vastaa täysin rautaoksidivalmisteita, jotka rajoittavasta värisävystä huolimatta antavat mahdollisuuden saada värisävyt, joista monet ovat ainutlaatuisia. Niitä käytetään betonilaattojen, laattojen ja julkisivujen teollisessa valmistuksessa.

Mitä pigmentit ovat?

Pigmentti on erityinen lisäaine, jolla on jauheen koostumus, joka lisätään sekoitettaessa liuokseen halutun väriavaruuden saamiseksi. Sen avulla saat halutun värin pitoisuuden muutoksen mukaisesti.

Pigmentit voidaan valmistaa mineraaleista tai orgaanisista ainesosista. Tuotannon ominaisuuksista riippuen ne jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

 • luonnolliset lisäaineet, jotka saadaan malmime- netelmällä talletuksissa;
 • synteettinen - tulos raaka-aineiden käsittelystä käyttäen valukappaleiden valmistuksessa käytettyjä kemiallisia reaktioita.

Kauppaverkossa sementtilaastin maalaus on laaja. Sinun on valittava kuivat sekoitukset, tiivistetyt pastat, mikroskooppiset kapselit ja emulsiot. Yritetään selvittää, miten ratkaisun värivalikoima muuttuu.

Tuloksena olevan värin voimakkuus riippuu suoraan lisäaineen osuuksista.

Lisäaineiden ominaisuudet työseokselle

Värjäysliuos laimennetaan liuottimilla. Ne valitaan riippuen pohjaan sisältyvistä aineista:

 • Valkoinen henki liukenee hyvin alkydihartseihin.
 • Vesi sekoitetaan akryyliväriaineiden kanssa.
 • Asetoni on kosketuksissa nitro-väriaineiden kanssa.
 • Kuivausöljy vuorovaikuttaa öljypohjaisten pigmenttien kanssa.

Pigmenttien tärkeimmistä ominaisuuksista erottuvat:

 • Fraktion koko - mikä tahansa värin tärkein indikaattori, joka luonnehtii kykyä päällekkäin maalatun pinnan kanssa. Hiukkasten pienentämisen myötä maalauksen luotettavuus kasvaa;
 • herkkyys valolle, luonnehtii pinnoitteen kykyä säilyttää värin syvyys eikä haalistua;
 • öljyn imeytyminen - indikaattori, joka määrittää koostumuksen kyvyn säilyttää tietty määrä öljyä;
 • alkaliresistenssi määrittää pigmentin kyvyn kosketukseen sementin kanssa;
 • opasiteetti - ominaisuus, joka määrittää kyvyn peittää maalattu pinta.

Sementtilaastipigmentit voivat olla orgaanisia ja mineraalisia, luonnollisia ja synteettisiä

Maalattujen sementtikoostumusten edut ja haitat

Sementtipinnoille käytetään laajasti väriaineita, sillä tuotteen kovettumisen jälkeen ei tarvitse sävyttää. Sementtiseoksen ulkokerroksen kulumiskestävyys säilyttää alkuperäisen sävyn.

Huomaa tärkeät toiminnalliset ominaisuudet:

 • Terveystarvikkeiden turvallisuus.
 • Kustannustehokas, kun sitä käytetään. Ainetta pienellä pitoisuudella voidaan saada aikaan runsaasti värisävyjä.
 • Laaja mahdollisuus erilaisten värisävyjen saavuttamiseen lisäaineiden pitoisuuden muutoksessa.

Monista positiivisista näkökohdista huolimatta on kielteisiä puolia. Lisäaineilla maalattu koostumus menettää lopulta alkuperäisen värinsä ja muuttuu kellertävaksi. Värillisen betonirakenteen järjestämisen kustannukset ovat varsin konkreettisia.

Sementtilaastien maalausmenetelmät

Miten työseos on maalattu? Maalatun betonin saanti on edullisempaa. Sen ansiosta voit tehdä koko matriisin tasaisen värin, mikä varmistaa värisävyn säilymisen, vaikka pintakerroksella olisi huomattava kuluminen.

Käytetään betonituotteiden teollisessa tuotannossa (värilliset betonilaatat ja laatat, julkisivu- ja sisäkäyttöön tarkoitetut viimeistelytarvikkeet)

Värin syvyys saavutetaan tuomalla merkittävä määrä pigmenttiä, joka erottuu sen korkeasta hinnasta. Tämän menetelmän avulla pitkään aikaan unohdat tarve päivittää sementtipinta.

Teknologinen prosessi, jolla sementtilaastin haluttua väriä annetaan, suoritetaan seuraavilla tavoilla:

 • yksi betonipigmentti lisätään lattiaan tai valmistukseen tarkoitettuihin sementtipohjaisiin koostumuksiin;
 • Formulaatiot täytetään erilaisilla värisävyillä. Menetelmää käytetään yksittäisten betonituotteiden tuottamiseen koristeellisilla ominaisuuksilla;
 • Yleisessä seoksessa erilaisia ​​lisäaineita sekoitetaan pieneen konsentraatioon samalla vyöhykkeellä olevilla vihjeillä, mikä mahdollistaa kiven tekstuurin raidoituksen;
 • päällystetään muotti täyttämällä ennen liuoksen täyttämistä.

Prosessin maalaaminen betonista kovettumisen jälkeen

Monet kehittäjät, jotka eivät ole havainneet betonin värjäämistä, ovat kiinnostuneita siitä, mitä maalattava sementtilaasti asetetaan, kuivataan ja hankitaan tarvittava kovuus?

Saatavana on myös vesipohjainen nestemäinen happoväri betoniseoksille, jota usein käytetään yksityisiin korjauksiin.

Tämä mahdollisuus on käytettävissä ja sitä käytetään kattamaan tavallisten ja vahvistetun betonin valmiit monoliittiset rakenteet. Menetelmä on prosessi, jossa maalikerros levitetään valmiin tuotteen pinnalle. Varmista, että käytät erityistä koostumusta, joka tunkeutuu syvälle betonipinnan huokosiin. Koostumus muodostaa betonituotteen päällysteen ja tunkeutuu betonin massaan yli 5 mm.

Teknologia on suosittanut itseään, kun maalaa suuria alueita ja suorittaa julkisivuja. Betonimateriaalin värin säilyminen määräytyy aineen kyvyn tunkeutua syvälle pohjaan ja sen hydrofobisuuteen (kosteuden kestävyys) kovettumisen jälkeen.

Pigmenttiä sisältävän koostumuksen tunkeutumisen syvyyden kasvaessa pinnan käyttöikä ja värien kyllästyminen lisääntyvät. Loppujen lopuksi ylempi kerros on luonnollisten tekijöiden vaikutuksen alaisena, joilla on haitallinen vaikutus useimpiin väriaineisiin.

Kyky vastustaa hankausta on tärkeä hetki. Päällyskerroksen kulumiskäynnin aikana maali poistetaan. Siksi päällystyslautojen valmistajat maalaavat sementtiseoksen mutta eivät valmiita tuotteita.

Värin itsensä valmistelu

Kuinka maalata betonituotetta pohjan hengittävyyden säilyttämiseksi ja samalla estää tuhoavan kosteuden tunkeutuminen. Voit ostaa valmiita maaleja betonituotteisiin, jotka perustuvat kloorihappoon tai vaurioituvat itsenäisesti seuraavia komponentteja:

 • Tekninen vesi 7 litraa.
 • Kuivaa kalkkipigmenttiä 500 grammaa.

Kuten mikä tahansa muu betoni, maalattu ratkaisu kääntyy lopulta keltaiseksi.

 • Hydrattu kalkki - jopa 1,5 litraa.
 • Kalsiumkloridi - 250 grammaa.
 • Normaali pyykinpesuaine - 0,03 kg.

On välttämätöntä sammuttaa kalkki puolessa veteen ämpäristä ja käyttämällä 1 litraa koostumusta laimenna väriaine. Käytä toisen litran hydratoitunutta kalkkia valmistaessasi pesuaippua. Sekoita ne tavalliseen astiaan ja kiristä tulokseksi saatava väriaine liukenemattomista hiukkasista.

Väriaine on neste, joka virtaa helposti pystypintaa pitkin ja ei tule kosketuksiin hyvin sementin huokoisen pinnan kanssa. Ongelma on helppo ratkaista käyttämällä geelipohjaisia ​​happopohjaisia ​​lisäaineita.

Kuinka valmistetaan sementtiä varten happoa? Valmista seuraavat ainesosat:

 • liima-pohja;
 • erityinen väriaine lisäaine;
 • liuotin;
 • lisäaineita, joiden käyttöönotto myötävaikuttaa tuloksen vakauttamiseen.

Sekoita komponentit, kunnes koostumuksen homogeeninen koostumus säilyy. Lisää väriaine valitulla pigmentillä. Värjäysvaiheessa, jossa käytetään happovärejä, käytä suojalaseja, työvaatteita ja kumihanskoja.

Mahdollisuus saada eri sävyjä ja värejä suhteellisella sekoittamalla perusvärejä ja lisäaineita

Mikä sementti on maalausta suosiva?

Värillisten betonituotteiden valmistusprosessi mahdollistaa minkä tahansa sementtimerkin käytön. Muista, että sementin alkuväri määrää konkreettisen sävyn, joka saadaan maalauksen tuloksena.

Käytä eri sementtimerkkejä, kuten suositellaan:

 • Portland-sementti, joka erotetaan harmaalla värillä, kovettumisen jälkeen, saa harmaata, mutaista sävyä, joka värittää kirkkaita värejä.
 • Valkoisella sementillä on vähemmän vaikutusta tuotteen värimuutokseen sen kovettumisen jälkeen, ja sitä voidaan käyttää saavuttamaan rikas ja eloisa betonivärin paletti.

Riippuen käytetystä pigmenttityypistä, kylläisyyden aste ja värisävyn syvyys muuttuvat. Alustavan erän suorittaminen ja koostumuksen koeerän kaataminen mahdollistaa tulevan tuotteen väriliuoksen määrittämisen.

Muista, että sementtilaastipienien pitoisuus ylittää lopputuotteen halkeamien ja kuorinnan muodostumisen, mikä liittyy pigmentin imeytymisen lisääntymiseen pigmentillä ja heikentyneellä hydrausprosessilla. Erityisten lisäaineiden säilyttäminen kosteuden säilyttämiseksi ja pehmittimien ansiosta voit välttää negatiivisia pisteitä.

Käytettyjen seosten on oltava erittäin kulutusta kestäviä.

Varjojen valinta

Soveltamalla eri pigmenttejä tiettyihin prosenttiosuuksiin, voit saada laajan valikoiman värejä. Käytetyt värit:

 • valkoinen, muodostuu titaanidioksidista;
 • kromioksidista muodostunut vihreä;
 • punainen, johtuen vuorovaikutuksesta punaisen rautaoksidin kanssa;
 • keltainen, perustuen keltaiseen rautaoksidiin;
 • musta, joka on saatu sekoittamalla mustaan ​​rautaoksidiin.

Tämä ei ole täydellinen luettelo väriaineista, joita voidaan käyttää sementtikoostumuksen värin muuttamiseen.

suosituksia

Maalaamalla noudata ammattilaisten suosituksia:

 • Siivilöi seula tai juustoraastetta käyttäen kaikenlaisia ​​pigmenttejä ennen jalostusta.
 • Kanta on välttämättä ratkaisu.
 • Sekoita minkä tahansa maaliöljyn, rautaoksidin ja kromioksidin kanssa.
 • Lisää väriaine liuokseen, kunnes värit saavuttavat enimmäisvoimakkuuden.

Muuraukseen tarkoitettu sementtilaasti antaa alkuperäisen vaikutuksen. Parannettu käsitys muurauksesta saavutetaan vastakkain saumojen kanssa materiaalin värin kanssa. Käytä kvartsia valkoisten saumojen saamiseksi, joita käytetään silika-tiilen levittämisessä. Käytä tavallisia punaisia ​​tiiliseoksia mustia ja ruskeita rautaoksideja.

Tee työtä sementin pinnan maalaukseen, noudata tekniikkaa. Jos olet epävarma, pyydä ammattilaisia ​​paremmin. Ne auttavat sinua saamaan tarvittavan lisäaineen, laastin valmistuksen oikein ja maalaamaan betonin laadullisesti.