Polykarbonaattien kasvihuoneiden asennus ilman perustusta

Polykarbonaatti kasvihuoneiden suurin etu on niiden tehokkuus. Säästöt ilmenevät mahdollisuudesta asentaa kasvihuoneet ilman perustusta. Voit tehdä ilman pohjan takia helppous kehyksen ja läpinäkyvää muovia, mutta koska nämä ominaisuudet kasvihuoneen on kiinnitettävä tukevasti maahan tai tuulenpuuskien voi vahingoittaa sitä. On olemassa tiettyjä sääntöjä, jotka mahdollistavat samanlaisen suunnittelun laadukkaan asennuksen. Tässä artikkelissa keskustellaan siitä, miten polykarbonaatista valmistettua kasvihuonetta saadaan ilman säätiötä.

Vihreät kasvihuoneen asentaminen ilman säätiötä

Ensinnäkin on otettava huomioon, että kasvihuoneen asennus ilman säätiötä on mahdollista vain, jos rakennusta käytetään kausiluonteisesti. Jos ympärivuotista viljelyä suunnitellaan, tämä menetelmä ei toimi. Tämän asennuksen tärkein haitta on suuri lämpöhäviö, joka voi nousta jopa 20 prosenttiin. Tämä tarkoittaa, että sinun on käytettävä enemmän sähköä, kaasua tai puuta keinotekoiseen lämmitykseen.

Toinen haitta on se, ettei perus- tukkeuma ylempien kerrosten maaperän, jonka vuoksi jyrsijöiden tai hyönteisten voi vapaasti sisään rakennukseen ja haittojen kasvanut tuotteita. Tämä johtuu siitä, että maaperän pinnan ja rakennuksen valjaiden välissä on tyhjää tilaa 10 cm.

Voit päästä eroon tästä miinuksesta soveltamalla erikoistekniikoita.

Asennuksen etuja ilman perustusta

Kausien viljelyä suunnitteleville kesän asukkaille, kasvihuoneilman asennus ilman säätiötä tarjoaa useita etuja, kuten:

 • Suuret säästöt aikaa ja vaivaa. Asennus voidaan tehdä muutamassa päivässä.
 • Säästää rakennusmateriaaleja, joita tarvitset perustuksen luomiseen.
 • Kaikki toimenpiteet kasvihuoneiden valmistukseen ja asentamiseen voidaan suorittaa kotona.
 • Yksinkertainen rakenteen purkaminen, joka on tehtävä kauden päättymisen jälkeen.
 • Liikkuvuutta. Tämän ominaisuuden ansiosta muotoilu voidaan siirtää milloin tahansa ilman paljon vaikeuksia.

Kokoonpano ja asennus ilman perusta - paras ratkaisu, jos koko maaston ei salli rakentaa kaksi kasvihuoneita yhdistää ne kasvihuoneviljelyissä. On helpompi liikkua rakennuksen jalat, jonka jälkeen maahan ei tule jälkeäkään betonia tai paaluilla, joten kuljettajien tämä vaihtoehto asentaa - hyvä tapa ulos, vaihtoehto, joka voidaan ainoastaan ​​asentaa tukialustalle on haudattu puun. Mutta tämä menetelmä vaatii aikaa ja taloudellisia investointeja.

Kasvihuoneiden asennustelineen on täytettävä tietyt parametrit.

Kasvihuoneasennuksen valitseminen

Paikan valinta on varsin vakava prosessi, riippumatta siitä, miten asennus suoritetaan. Mutta menetelmä ilman säätiötä on plus, koska kasvihuoneen sijaintia voidaan muuttaa milloin tahansa.

Kun valitset sijainnin, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • Yksiportaisen rakennuksen ja kasvihuonekaasun välisen ajan on oltava vähintään 3 m, muuten rakennuksen varjo voi häiritä kasvien kasvua.
 • On parempi järjestää rakenteen pitkät seinät länsi-itään, jotta kasvit saavat suurimman sallitun määrän auringosta. Päiden on sijaittava pohjoisen tai etelän suuntaan.
 • Kasvihuone olisi sijoitettava suurella etäisyydellä suurista puista. Muutoin niiden laaja systeemi vie runsaasti kosteutta kasvatetuista kasveista.

On parasta löytää vyöhykkeeltä suojattu tontti. Tuulenpuhallus voi merkittävästi vähentää polykarbonaatin lämpötilaa, minkä takia lämpöä ei varastoida kasvihuoneeseen.

Suojaa tuulilta, voit käyttää aaltopahvista valmistettua aitausta, mutta sen kustannukset ovat melko suuret. Paras ratkaisu olisi löytää naapurirakennuksilta suojaava paikka tuulilta.

Työskentele maaperän kanssa

Maaperä, jossa työ suoritetaan, on tutkittava. Prosessi on seuraava:

 • Pieni kuoppaan vedetään ulos. Sen mitat eivät saa olla yli 70 × 70 cm ja syvyys 1 m.
 • Maaperän koostumus määritetään etäisyydellä 0,2-0,8 pinnasta. Kuivan hiekan määritelmällä ei ole vaikeuksia. Se murenee ja on hieman märkä. Hiekka on paras taustakerros kasvihuoneen asentamiseksi. Se ei säilytä kosteutta, joka estää kasvien rappeutumisen.
 • Pohjavesi on kiinteä. On tarkistettava, onko reiän pohjassa vettä. Jos siellä on paljon, sinun täytyy kaivaa ojia poistamiseen.

Geologinen tutkimus auttaa välttää negatiivisia tekijöitä ja suojata kasvustoa liialliselta kosteudelta ja muilta ongelmilta.

Ajoituksen asennus

Kasvihuoneiden asennuksen asiantuntijat suosittelevat rakennusten asennusta kesäkauden lopussa. Syksyllä on helppo työskennellä sängyn kanssa, kun malli on koottu ja asennettu valittuun sivustoon. Asennus voidaan tehdä myös kevättalvella, mutta ei myöhemmin.

Rakenteen valmistajat suosittelevat myös asennusta keväällä tai syksyllä, sillä optimaalinen lämpötila polykarbonaattipinnoitteelle on 10 ° C. Tämän lämpötilan materiaalilla on hyvä sitkeys, joka välttää halkeilua kiristämällä pultteja.

Kasvihuonekaasupäästöt maaperään

Kun olet valinnut sijainnin ja ajan, voit siirtyä kasvihuoneen asennukseen. Tällaisen menettelyn menettely on seuraava:

 1. Valmistusalue.
 2. Pohjavarsien kokoaminen tukituotteisiin.
 3. Kehyksen alareunan asennus.
 4. Rakenna kasvihuone. Polykarbonaattipinnoitteen asennus. Läpiviennit, sivut ja ovet.
 5. Kiinnitysrakenteet, jotka suojaavat kasvihuoneen alaosaa hyönteisten tai eläinten maahantulosta.

Yleistä menettelyä voidaan säätää prosessissa ottaen huomioon rakennuksen ominaisuudet ja maaperän ominaispiirteet. Osa menettelystä voidaan sulkea pois. Asennettuna maahan vain T-muotoiset kannattimet ovat uppoumattomia.

Ne voidaan hitsata kasvihuoneen pohjalle tai kiinnittää siihen.

Maastonvalmistusmenetelmä

Kasvihuoneilman valmistusprosessi on seuraava:

 • Tukien avulla vaaditun koon alue on jaettu. Ne on yhdistetty köydellä.
 • Merkitty alue tasoittuu. Jauhat ja näkyvät kuoppia poistetaan, minkä jälkeen tasaisuus tarkistetaan hitaustasolla. Suurin sallittu sääntöjenvastaisuus ei saisi ylittää 5 cm: n arvoa. Koko alueen koko kehä olisi huomioitava, samoin kuin 0,7 metrin kaistale jakautumisesta.
 • Noin 0,3 metriä menee hajoamiselta, jonka jälkeen vedetään linja maahan mahdollisen esineen avulla. Tämä rivi on kaivon ulkoreuna.
 • Kaivo on kaivettu, jonka leveys lasketaan kasvihuoneen koon perusteella. Kaivon syvyys riippuu rakenteen tukijalasta, yleensä 0,3 metrin kuvio. Rakennuksen pohjarakenteen pitäisi nousta noin 0,1 m.
 • Kaivon pohja on kaatunut alas. Koska polykarbonaatti kasvihuoneet ovat painoltaan 70 kg ja rakenteen massa jakautuu koko alueelle, ei ole tarpeen kaivata pohjan pohjaa paljon.

Jotta vältettäisiin mahdolliset epäsäännöllisyydet, vaaka tarkistetaan hintatasolla. Jos havaittiin sääntöjenvastaisuuksia, ne on korjattava. Sitten voit siirtyä kokoonpanoon.

Jotta rikkaruohojen syntyminen estettäisiin, rakenteen ulkoseinämä voidaan vuorotella liuskekivellä tai kattohuopa. Tämä menetelmä on melko tehokas ja taloudellinen.

Kehyksen kokoamisprosessi

Jo koottua rakennetta voi ostaa, mutta sen siirtäminen sivuston ympärille vaikeuttaa työtä ja vie aikaa. Jotta kasetti kasvatettaisiin polykarbonaatista omiin käsiisi, sinun on käytettävä vain jakoavainta ja ruuvimeisseliä. Yleensä rakennuksen mukana ovat kaikki kiinnityselementit, samoin kuin järjestelmä, joka auttaa korjaamaan kasvihuonekaasua kentällä. Tämän järjestelmän mukaan ja tarve toimia. Yleensä työ koostuu seuraavista vaiheista:

 • Kokoaminen päättyy. Oven kehys, ikkuna analoginen ja vahvistusliuskat kiinnitetään päätykaaristoihin. Joissakin tapauksissa valmistaja toimittaa päiden jo hitsattuina, niin tämä vaihe voidaan ohittaa.
 • Pohjaventtiili on kiinnitetty pultteilla, minkä jälkeen se kiinnittää erityisen jalan. Kaikki osat, jotka ovat kosketuksissa maaperän kanssa ennen asennusta, on esikäsitettävä bitumi.
 • Kokoonpantu muotoilu, jossa kaikki yksityiskohdat siirretään kasvihuoneen sijaintiin ja asennetaan. Tällöin mallin on noustava pinnan yläpuolelle noin 10 cm.
 • Taso tarkastetaan tasolla. Tarvittaessa sitä säädetään tasoittamalla tiilet.
 • Kehys kootaan mukana toimitettujen ohjeiden mukaan. Polykarbonaatti kiinnitetään ja automaattiset ikkunan tuuletusaukot asennetaan, jos ne ovat mukana.
 • Kerättyjen rakenteiden ja maaperän välinen kuilu täytetään maaperällä. Samanaikaisesti arkin reunat on suljettava noin 3-5 cm.

Sen jälkeen kasvihuone on asennettu ja täysin käyttövalmis.

On pidettävä mielessä, että kokoonpanomenetelmä voi vaihdella rakenteen tyypistä riippuen. Joissakin kasvihuoneissa alaraja on yhdistetty seiniin, joihin on kiinnitetty lisäosia. Tässä tapauksessa se on kiinnitetty toisella tavalla.

Saat lisätietoja polykarbonaatti kasvihuoneen asentamisesta seuraavaan videoon.

Hyönteissuoja

Rakenteen pinnan ja pohjan välinen rako täytettiin suojaamaan hyönteiltä. Mooleista ja ruuvit voidaan suojata liuskekivellä, jos se on asennettu.

Sen sijaan, että täytät maalla, voit käyttää polyeteenin tai metallipaneelin nauhaa. Paras ratkaisu on toinen vannenauha. Puupalkit lisäävät myös rakenteen painoa, joka suojaa voimakkailta tuulilta. Kiinnitys suoritetaan metallipinnalla tai niitteillä, joita esikäsitellään bitumilla tai pellavansiemenöljyllä hajoamisen estämiseksi.

Vaihtoehtona T-muotoisille tukeille, voit käyttää rakenteita, jotka on valmistettu puupalkkeista, joiden koko on 8 x 8 - 12 x 12 cm. Kaivantoa tarvitaan vain, jos puinen alusta alkaa uppoutua maaperään. Tällöin käytetään puisen pohjan, joka voi olla puuta tai puuta. Tässä tapauksessa kuoppa on vuorattu vyöruusuilla, pohjaa käsitellään pellavaöljyllä ja siihen kiinnitetään runko.

Kasvihuoneen asentaminen on melko yksinkertaista ilman perusteita. Tällaisen työn avulla on mahdollista selviytyä omasta puolestaan. Tärkeintä on noudattaa työn teknologiaa ja toteuttaa menettelyt järjestyksessä ja kiirehtimättä. Tämä asennusmenetelmällä säästät rahaa ja sopii erinomaisesti aloitteleville puutarhurijoille, jotka suunnittelevat kausiluonteista kasvinviljelyä.

Kuinka kiinnittää kasvihuonepolykarbonaatti maahan oikein

Asennusominaisuudet ilman perustusta

Jos puutarhuri aikoo käyttää kasvihuonetta vain toukokuun ja syyskuun välisenä aikana, on parempi, että hän luopuu perustuslaitteesta. Aineellisten säästöjen lisäksi se tuo lisää aikaa säästöihin - loppujen lopuksi voit asentaa kevyt polykarbonaatti kasvihuonekaasut vain pari päivää omilla käsillä, paitsi yhdellä avustajalla. Tarvittaessa se voidaan siirtää toiseen paikkaan, ja kesäkauden lopussa vain pura, jotta talvella ei tule talvella lumen puhdistamista katosta.

Jotta tuulen voimakas tuuli ei vahingoita maatilaa, kevyt kasvihuone on kiinnitetty maahan metallisilla tai puisilla T-muotoisilla kiinnittimillä. Puupalkin pohjaventtiä voidaan painottaa, voit haudata tällaisen puun tai kirjautua maahan ja kiinnittää kasvihuonepohjan siihen - mutta tämä osoittautuu sellaiseksi perustukseksi, joka riistää sen liikkuvuudesta ja kasvattaa aikaa ja rahaa. Asennus olisi tehtävä syksyllä maataloustyön loppuun saattamisen jälkeen tai kevättalvella, jotta se rauhallisesti liikkuu paikan päällä pelkäämättä kasvien kaatamista. Ilman lämpötilan on oltava vähintään 10 astetta, muuten polykarbonaatti ei ole muovinen.

Valitaan hedelmällinen paikka

On erittäin tärkeää valita oikea paikka kasvihuoneeseen. Paikan on oltava tasainen, ei varjostettu, 3 metrin etäisyydellä ei saa olla rakennuksia tai suuria puita. Puut luovat paitsi varjoa, niiden juuristo estää kasvien kasvua kasvihuoneessa ja läheiset rakenteet vaikuttavat luonnosten näkyvyyteen.
Kasvihuone on suunnattava kardinaalipisteisiin. Oikea sijainti on pituudesta itään länteen, sitten yksi leveä puoli on aina etelään päin, ja tämä antaa suurimman määrän auringonvaloa.

Toinen mobiili kasvihuoneen etu on se, että jos olet epäonnistunut paikan päällä, niin tämä on vain yksi vuosi, ensi vuonna sinun ei tarvitse toistaa tällaista virhettä.

Mitä tehdä maan päällä

Valitse paikka tutustua maahan. Tätä varten on suositeltavaa kaivaa erityinen reikä, jonka mitat ovat 70 cm 70 cm ja syvyys 1 metri 20 cm. Nyt sinun on määritettävä maaperä. Tämä on helppo tehdä, jos otat sen kouralla ja yrität tehdä palloa. Kävi rullata palloa tai makkaraa - paljon savea, se ei toiminut - hiekkainen maa. Hiekka on erittäin hyvä perusta kasvihuonekaasulle: se sallii veden kulkeutumisen ja sen ylimääräinen käyttö ei anna juurien kaatua. Jos maa on savi - se on vaihdettava.

Tehdäksesi maaperän tilalle kasvihuoneessa, sinun täytyy kaivaa vähintään 70 cm: n syvyys ja peittää se 40 senttimetrin hiekalla ja jättää 30 cm: n yläreunan täyttämään hedelmällinen seos. Lisäksi olisi hyvä tietää pohjaveden virtauksen syvyys. Jos ne ovat korkeammalla kuopassa, sinun on tehtävä tyhjennysurioita ylimääräisen veden tyhjentämiseksi.

Asennusohjeet

Jos olet jo valinnut paikan kasvihuoneeseen, kaikki kehyksen elementit on tehty omilla käsillänne tai valmiiksi ostettuina ja toimitettu sivustoon, voit jatkaa asennusta. Sinun täytyy aloittaa sivuston valmistelu. Valitulla paikalla valmistetulla maaperällä on suositeltavaa merkitä tarvittava koko alusta. Tee se puisilla tapilla ja köydellä. Seuraavaksi tasoitetaan alue, puhdistetaan sora ja ulkonevat kumpuat ja kuoppia. On suositeltavaa tarkistaa vaaka-asento rakennustasolla. Korkeusero ei saa olla yli 5 cm. Erityistä huomiota kiinnitetään puoli metriä kaistaleeseen pitkin kehää. Loput voidaan tasoittaa myöhemmin.

Jos haluat määrittää kaivannon ulkoreunan merkityltä linjalta, mittaa 30 cm, piirrä viiva kaavalla tai tapilla maan päällä. Kaivamme 30 cm: n leveän kaivannon ja syvyyden, joka riippuu kasvihuonekalojen pituudesta. Me laskemme, että kehyksen alaosa kasvaa 10 cm maanpinnan yläpuolella. Jos aiomme asentaa kasvihuonekaapin puuhun, syvennyksen syvyys ja leveys riippuvat puun koosta. Kaivannon pohjaa on painettava vähän ja tarkista sen vaakasuora asento niin, ettei runko loimi.

On aika aloittaa kasvihuoneen suojelu rikkaruohoilta ja tuholaisilta. Tätä varten kaivannon ulkoseinä aiheuttaa kiinteää materiaalia, kuten liuskekiveä tai kateaineita. He sanovat, että 3-4 vuoden kuluttua vehnän ruoho voittaa edelleen tällaisen esteen. Joten, jos kasvihuone pysyy samassa paikassa, suojaa on päivitettävä.

Video "Kasvihuonekaasujen asennusohjeet"

Kehyksen vaiheistettu kokoonpano

Jokainen, joka on päättänyt rakentaa kasvihuone omilla käsillään, tarvitset ruuvimeisseliä ja jakoavainta. Jos olet ostanut valmiin kasvihuoneen, pakkauksessa on oltava kaikki tarvittavat kiinnittimet ja asennusjärjestelyt. Jos pystyt saumata kaikki kehyksen elementit omilla kädilläsi, se tarkoittaa, että olet jo tehnyt piirustuksen, laskin ja ostanut asennuksen edellyttämät elementit.

Käynnistä kehys oikein päistään. Oven ja ikkunan kehykset kiinnittyvät päätykaaristoihin, jotka vahvistavat nauhoja. Kiinnitä sitten alemman vanteen osat ja kiinnitä siihen T-muotoiset jalat. Valjaat tukien kanssa asennetaan kaivantoon, ja valjaiden tulee olla 10 cm maanpinnan yläpuolella. Nyt sinun on tarkistettava horisontaalinen asennus, säädä tarvittaessa ja jatka kokoonpanoa.

Jos kasvihuone on kiinnitetty puuhun, kehysprofiilit on kiinnitettävä teräskolmiin. Ja katemateriaali ei vain puoli, vaan myös puun alapuolella. Se antaa kosteudeneristystä. Lisäksi kaikki maaperälle sijoitettavat rakenneosat on käsiteltävä bitumilla - tämä suojaa niitä korroosiolta ja tuholaisilta.

Sitten jäljelle jääneet kehyskaaret kiinnitetään valjaisiin, ja polykarbonaatti asennetaan päälle. On tarpeen huolellisesti harkita ja kiinnittää se niin, että valonsuojakalvo on ulkopuolelta, se on poistettava ennen asennusta tai välittömästi sen jälkeen. Muutoin ultravioletti lisää liiman vaikutusta. Polykarbonaatin asennus alkaa myös päistä (ennen oven ja ikkunan kehysten poistoa). On kätevämpää kiinnittää suorakaiteen muotoinen arkki kokonaisuudessaan leikattaen lomaketta, mutta leikkaamaan jo kiinnitetyn osan haarukalla, ohittaa rungon ääriviivat ulkopuolelta ja leikkaamaan ovien ja tuuletusikkunoiden reiät samalla tavalla. Irrotetut kehykset on suljettava ja kiinnitettävä jo polykarbonaattiin.

Kun asennat polykarbonaattia muulle kehykselle, levyt asetetaan päällekkäin ja ilman päällekkäisyyttä. Erityinen liitosprofiili liitosten järjestämiseksi. Se on yleensä kiinnitetty jokaiseen kaariin useissa paikoissa, mutta se voidaan tehdä eri tavoin. Koko kasvihuone päällekkäin kapeilla pitkällä alumiinilistalla ja kiristä ne ruuveilla, joissa on tarvittava tiheys.

Jäljelle jää vain maaperän kehä 5 cm pohjan yläpuolella, se on myös este hyönteisten liikkumiselle. Mutta kasvihuoneessa, jossa ei ole säätiötä, voit tehdä lisää puutavaraa. Pellava- tai bitumipuusta käsitelty on suuri este tuholaisille. Lisäksi puun kanssa painotettu kasvihuonekaasu ei juuri kärsi tuulen tuulesta. Talvella kokoon jäänyt kasvihuone on poistettava lumesta, muuten polykarbonaatti voi halkeilla. Ja on suositeltavaa jättää ovet auki ja antaa maaperän jäädyttää.

Video "Kasvihuoneet ilman säätiötä"

Polykarbonaatti on ainoa sopiva materiaali kasvihuoneen rakentamiselle ilman perustusta. Suunnittelu on erittäin vahvaa ja vakaa.

Kuka, kuinka korjata kasvihuoneita, kasvihuoneita maassa?

En pidä kasvullisen puutarhan "betonisoitumista" muodikkaasta kehityksestä, varsinkin kun otetaan huomioon kasvihuoneen paino. minulle, niin tarpeeton. Kuinka muuten voit kiinnittää / ankkuroida maadoitusrakenteisiin, suurella purjeella?
. on selvää, että yksinkertaisin asia on lyödä puupetkeä maahan.

Pohja on tehty nurkasta 40x40, ajetaan syvyyteen 80cm. Yläpuolella - hylly, johon hän kiinnitti valjaat kasvihuoneeseen. Jotta vyperlöä ei olisi sementtiä, niin viikunat liikkuvat. Nyt, ympäryksen ympärillä, ulkopuolella suljemme sen haluamallamme tavalla, sisäpuolelta järjestämme sängyt sileästä liuskekivestä, ja päällystekerrosten väliin laitan lämmittimen, vaahtomuovin jonkinlaiseksi. Ja levyt eivät kosketa maata, ja lämpö ja sängyt nousevat.

Neomid-450: n käsittelemä kaari 150H100. Sisäpuolelle (suhteessa kasvihuoneeseen) ja palkin alapuolelle, jossa on paperileikkeitä ommeltu ruberoidi.

Leo-sun kirjoitti:
Neomid-450: n käsittelemä kaari 150H100.

Onko tämä tämä Neomidi? ">

He ovat syntyperäisiä, joten annoin virheen.

Leo-sun kirjoitti:
Bar 150x100

Onko se maassa, että aja sisään?. tai vain pohjaputki on maassa?

WIK kirjoitti:
Onko tämä tämä Neomidi?

. itse asiassa Senezh antaa saman tuloksen. Jalostin Snenezhe Ultra-pohjalevyt (3 kerrosta), kuivattiin ja koottiin niistä laatikoita, joissa oli anodisoituja itsekierteittäviä ruuveja.. Minulla oli jotenkin kierrettävä ruuveja, joissa oli korroosiota.

D i m o Z kirjoitti:
. itse asiassa Senezh antaa saman tuloksen.

Minulla on kylpyamme. vuotta? Katettu Senezh. Ei yhtä tällaista tapausta. Fuck tietää, kuka ja millä paikoilla tällainen kemia kaatuu pankkeihin. Mutta sinä olet ensimmäinen mainita Senezh.

Luulen, että puuta on maata. (no, ehkä tiiliä tai niiden analogeja) Minulla oli vanha kasvihuone tällaisista kehyksistä. Koska laihtuminen tuhlaa aikaa sen toiminnasta ja rahan heittäminen kaikkeen, siemenistä, taimista ja bensiinistä, juoksemiseen kastelua varten, kasvihuone erotettiin ja heitti sen pois. (se oli 4 vuotta vanha, sitten puunmuotoinen säätiö pysyi vielä 12-vuotiaana.) Tähän asti ruoho (kuvassa vasemmalla puolella elokuva paroniikka, jossain.) Siis (mitä Senezh ja muut penotex, 15 vuotta sitten, jopa En ole kuullut, lyhyesti sanottuna, etten käsittele mitään!) No, tulin mustaksi, halkeaksi ja se on! Etsi, riko, polttaa - romu!) Toivon, että vielä kymmenen vuoden kuluttua hän rokottaa, tai 20 vuotta myöhemmin.

Kuinka kiinnittää polykarbonaatti kasvihuoneeseen oikein? Perussäännöt

Solupolykarbonaatti on nykyaikainen materiaali, jota käytetään laajalti kasvihuoneiden pinnoittamiseen. Sen avulla voit nopeasti ja edullisesti saada luotettavia läpikuultavia seiniä.

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka kiinnität polykarbonaatin oikein kasvihuoneeseen.

Polykarbonaatti kasvihuone

Polykarbonaatin edut

Kuten mikä tahansa materiaali, polykarbonaatilla on sekä sen edut että haitat.

 • Sen tärkeimmät edut ovat:
 • Joustavuus ja iskunkestävyys - se on noin 20 kertaa parempi kuin lasi.
 • Tämä materiaali ei edistä palamista ja sillä on hyvä lämmöneristys suljetuista ilmasoluista.
 • Hinnan ja laadun optimaalinen suhde. Keskimäärin 4 mm: n arkille 210 * 6000 cm on 1500-1800 ruplaa.
 • Hän ei pelkää kosteutta, korkeita ja matalia lämpötiloja, äkillisiä kosteuden muutoksia.
 • Tällä materiaalilla on pieni paino, joten sinulla ei ole ongelmia siitä, miten polykarbonaatista valmistettu kasvi kiinnitetään maahan. Runsaasti yksinkertaisin pohja tai puukehys, naulattu maahan pitkällä armatuilla.

Tämän materiaalin pääasiallinen haitta on:

 • Pieni kulutuskestävyys, helppo naarmuttaa.
 • Se myös romahtaa ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta, jotta vältetään tämä, valmistajat suojaavat sitä erityisellä kalvolla.
 • Asennuksen aikana on huomioitava lämpökuilun läsnäolo siten, että lämpötilan muutoksen aikana iho voi laajentua ja vapaasti irrota.

Väri solupolykarbonaatti

Taulun asettelu

Polykarbonaattikennoston jäykistysrivat sijaitsevat arkin pituudella, joten kiinnittämisen yhteydessä on tarpeen sijoittaa ne siten, että kanavilla on ulostuloaukko. Tämä on tarpeen kondensoitumisen tyhjentämiseksi. Toisin sanoen pystysuorissa seinissä jäykisteiden tulee olla pystysuorat, kaaria kaaren kaarella.

Moderni polykarbonaatti valmistetaan erityisellä suojakalvolla, joka yleensä ilmaisee valmistajan merkinnät ja logot. Tällaisen kalvon kerros on säädettävä. On parempi poistaa se, kun polykarbonaatti kiinnitetään kasvihuoneeseen.

Levyjen asianmukainen asennus

Myös asennettaessa kaareviin rakenteisiin on mahdotonta ylittää valmistajan asettamien arkin taivutuksen suurimmat sallitut arvot.

leikkaus

Levyjen leikkausprosessi on yksi tärkeimmistä syistä, koska tämä materiaali toimitetaan tavallisesti pitkien arkkien muodossa. Vakiokoko: leveys 210 cm, pituus 6 tai 12 m.

Leikkausprosessi on hyvin yksinkertainen, sillä voit käyttää tavallista haavasahaetta tai sähkötyökaluja: palapeli, pyörösaha. Suojakalvo pitää pinnan naarmuuntumisen aikana.

Halutun levyn leikkaamisen jälkeen sinun on huolellisesti poistettava kaikki lastut sisäisiltä syvennyksiltä, ​​on parasta käyttää pölynimuria. Näin varmistetaan, että lauhde ei kerääntyy sisälle.

Porausreiät

Perinteiset porat soveltuvat poraukseen, mutta reiät on tehtävä jäykisteiden välille ja vähintään 4 cm: n etäisyydelle paneelin reunasta. Reikien koon on oltava 1-2 mm suurempi kuin ruuvin halkaisija, jotta muodostuu lämpötilaero.

Kiinnitä huomiota!
Kun asennat yli 6 metriä pitkiä arkoja, sinun on vedettävä reikien koko pituudelta niin, että ne ovat soikeita.

Porauskulman on oltava kohtisuorassa, muussa tapauksessa kiinnitä ruuvi aluslevyllä. Tällöin kireys murtuu, kiinnityspiste ei ole luotettava ja eristys heikkenee.

Kiinnityspaneelit

Polykarbonaatin kiinnittäminen kasvihuonekaappeihin metallista voidaan tehdä kahdella tavalla:

 • Käytä itsepuristusruuvia ruuveilla ja tiivisteellä.
 • Lämpöaluslevyn avulla.

Ulkopuolella lämpöpesuri näyttää sienikupilta ja koostuu kahdesta osasta: tiivistys ja yläosa. Keskellä on läpivientireikä ruuvin kannen alla. Lisäksi muovinen jalka, joka valitaan päällysteen paksuuden alla, estää pultin kiristämisen voimakkaasti.

Ruuvin kiinnittämisen jälkeen asetetaan erityinen korkki, joka piilottaa sen. Siten ruuvi on suojattu ulkoisesta ympäristöstä ja kylmäsilta poistetaan. Kuvassa näkyy sen rakenne:

Lämpöpesurin kaaviorakenne

Kuinka kiinnittää polykarbonaatti puukasville? Tämä tehdään samalla tavalla kuin metallirungon ero vain käytetyissä ruuvissa. On parempi käyttää tätä tavallista kattolaattaa, koska ne ovat edullisempia kuin lämpöaluslevyt.

Metallia varten käytetään yleensä ruuveja, joissa on kärkipora ja puu, jossa on terävä pää. Niiden tulisi olla halkaisijaltaan 4,2 mm puristuslevyllä. Puun kiinnittämiseen ruuvien pituus on 25 mm ja tasomaiset metalliprofiilit - 13 mm. Asennuksen tulee olla joka 30-40 cm.

Kiinnitä huomiota!
Ruuvausruuveja ei voi kiinnittää lujasti, vetää ne tai käyttää kynnet, niitit ja sopimattomat aluslaatat korjataksesi ne.

Solujen tiivistäminen

Ennen kuin kiinnität polykarbonaatin kasvihuoneen kehykseen, sinun on tiivistettävä sen päät. Yläpää on oltava kiinni tavallisella itseliimautuvalla nauhalla. Alhaalta sinun täytyy tarttua nauhaan ja tehdä reikiä lauhteeseen.

Paneelin telakointi

Polykarbonaatin oikeaan liittämiseen toisiinsa, sinun on käytettävä erityisiä komponenttiprofiileja.

 • Yksinkertainen liitäntäprofiili kahden paneelin liittämiseen. Tällöin itse profiili ei ole kiinnitetty laatikkoon.
 • Komposiittiprofiilin avulla voit liittää 2 paneelia ja kiinnittää ne laatikkoon.
 • Paneelin päätyosan tiivistämiseen tarvitaan päätyprofiili.
 • Seinäprofiili mahdollistaa päiden tiivistämisen ja paneelin reunan kiinnittämisen seinään.
 • Kulmaprofiili - kohtisuorat kulmat asentamiseksi.
 • Ridge-profiili - luodaan liitos eri kulmien kaksoiskallistetuilla kattoilla.

Polykarbonaatti kasvihuoneiden lisävarusteet

Ohje polykarbonaatin kiinnittämisestä kasvihuoneeseen on tässä artikkelissa video:

 • Välilehden polykarbonaatti ja metalli tehdä kalsinointi lämpöeristysnauha.
 • Kasvihuonekaapelien kiinnitykseen käytetään yhdistettyä liitosprofiilia. Ensin sen alaosa, ns. Pohja, ruuvatetaan kehykseen ja sitten paneeli työnnetään siihen. Ennen tätä on poistettava alempi suojakalvo ja taivutettava ylemmän kalvon kerros 10 cm niin, että se ei häiritse asennusta.
 • Jos kiinnitys tapahtuu reunalla, sen äärimmäisestä osasta, lähellä komposiittiprofiilia, on asennettava pääty- tai seinäprofiili.
 • Sitten sinun on kiinnitettävä komposiittiprofiilin yläosa yksinkertaisesti napauttamalla pohjaan. Profiilin ja paneelin välissä on oltava 3 mm: n lämpötilaero.
 • Seinää kiinnitettäessä käytetään seinäprofiilia. Se asetetaan paneelin päähän, ja toinen osa kiinnitetään tiivisteen seinään.
 • Välittömästi asennuksen jälkeen kasvihuoneessa on poistettava suojakalvo kokonaan, muuten se kiinnittyy siihen vieläkin enemmän.
 • Kaarevat pinnat asennettaessa profiilin pituuden tulisi olla pidempi kuin paneelit, sillä ne voivat olla kooltaan eroja. Liiallinen leikkaus asennuksen jälkeen.

Oikeat kiinnitysruuvit

johtopäätös

Monien komponenttien läsnäolo polykarbonaatille mahdollistaa asennuksen käsin ilman vaikeuksia. (katso myös artikkeli Säätiö rakentaa polykarbonaatti kasvihuone omilla käsillä me rakentaa - helppoa) Kaikki nivelet ovat siisti ja tiukka.

Kuinka asentaa polykarbonaatti kasvihuone maahan?

Ilmasto on tullut niin arvaamattomaksi, että kasvihuonekaasujen läsnäolo edesauttaa huomattavasti kauden kasvisten viljelyä. On käytännöllistä asentaa polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä. Se on kestävä, pitää lämpöä hyvin, välittää kasvillisuuden kehittämiseen tarvittavia auringonvalon taajuuksia. On parempi ostaa kasvihuone valmiiksi, mutta voit säästää asennusta ja asentaa sen itse.

Sijaintivalinta

Normaalille kasvien kasvulle tarvitaan luonnollista auringonvaloa koko päivänvalossa. Siksi ensimmäinen vaatimus paikasta on puut, rakenteet ja rakennukset, jotka hämärtävät sivuston.

Oikea suuntaus kardinaalipisteisiin parantaa valaistusta: koukut suuntautuvat kohti etelää, toista pohjoista kohti ja lateraaliset sivut länteen ja itään kohti. Samaan aikaan on otettava huomioon tuulen suunta. Jos tuuli usein puhaltaa pohjoisesta, kasvihuoneen akselia on pyöritettävä. Tuulen ei pitäisi puhaltaa kasvihuoneita avointen ovien läpi.

Polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä

Jos aiot käyttää kasvihuonekaasua talvella tai kevättalvella, on tärkeää olla lähellä sähköverkkoon, lämmitysjärjestelmään ja vesihuoltoon liittyvää pistettä. Kesä kasvihuoneet vain kastelua on tärkeää. Tästä syystä riittää, että lähistöllä on kesäveden putket. On osoitettu, että kasvihuonekaasun saanti, joka on asennettu väärin, on 30% alhaisempi: huono valaistus ja huonosti järjestetty kastelu.

Toinen vaatimus paikkakunnalle - tasainen maasto. Jos ei ole täysin tasainen juoni, on tarpeen viettää aikaa tasaamaan maaperää. Yhtenäistä kastelua ei ole mahdollista harjanteilla, joilla on suuri kaltevuus.

Asennuksen valmistelu

Jos olet onnekas - maaperä on hedelmällinen, juoni on tasainen, voit aloittaa työn merkinnällä. Mutta jos helpotus on epätasainen ja pohjavedet tai savi kerros ovat lähellä sitä, sinun on tehtävä kovaa työtä.

Savi pienentää huomattavasti maaperän läpäisevyyttä. Keinotekoinen vedenpoisto voi antaa normaalin kosteuden. Kuivumateriaalina voit käyttää murskattua kiveä.

Työ maaperän valmistamiseen johdonmukaisesti:

 1. Ensimmäinen asia on merkitä tuleva kasvihuonekaasujen koko.
 2. Poista koko hedelmällinen kerros koko kehältä ja varoita myöhempää käyttöä varten. Kalvotettu soodi voidaan tallentaa puutarhan nurkkaan. Ylikuumeneminen, se on erinomainen substraatti istutettavaksi.
 3. Poista savi syvyyteen 40 cm.
 4. Kaada roskaa (15 cm) ja taso.
 5. Kaada hiekka, sen paksuus ei saa olla pienempi kuin kerrosrauni. Tiivistetty. On mahdollista kostuttaa, jotta tyyny tiheästi asetettu.
 6. Jätä hedelmällinen maa kasvihuoneen myöhemmäksi tankkaukseksi.

Aika, joka käytettiin sivuston tasoittamiseen, maksaa kokoonpanon aikana. Sinun on koottava runko tasolle, jonka korkeusero on enintään 5 cm paljon helpompaa ja nopeampaa. Valmistustyön suorittamiseksi tarvitset varren, kiristysnauhan, mittanauhan, bajonettin ja lapio-lapiot, kottikärryt tai venytyksen.

Asennusvaiheet

Ei ole järkevää tehdä kehystä itse. Laaja valikoima kasvihuonekehyksiä profiilista (alumiini, sinkitty rauta) polykarbonaattipäällysteen alla on myynnissä. Alhaisissa lämpötiloissa polykarbonaatti muuttuu hauraaksi. Kasvihuoneen asennus voidaan toteuttaa sekä kevättalvella että syksyllä, mutta samaan aikaan ilman lämpötila ei saa olla alle +5 ° C.

Kohtuulliseen hintaan voit ostaa kaikenkokoisen kasvihuoneen: 2 metrin suunnittelusta, jopa 12 metriä. Täydellisessä sarjassa kehyksen lisäksi on polykarbonaattia ja kiinnittimiä. No, jos sarjassa on palkki, sitä voidaan painaa kasvihuoneen pohjalle.

Ennen kuin aloitat rakennustyön kokoonpanon työstämisen, sinun on tutustuttava tuotteen asennusohjeisiin ja valmistettava kaikki tarvittavat työkalut. Sinun täytyy olla käsillä:

 • ruuvimeisseli;
 • tasolla;
 • veitsi;
 • rautahaara;
 • vasara;
 • avaimella.

Barin käyttö alemman sidoksen suhteen

Ottakaa huomioon mahdollisuus asentaa kasvihuone ilman pohjaa käyttäen puuta, jolla painotetaan rakennetta.

Puutavaraa ennen käyttöä on käsiteltävä erityisellä kyllästyksellä, joka suojaa sieniä vastaan. Vanhaa tapaa on mahdollista käyttää bitumilla, mutta on parasta käyttää nykyaikaisia ​​antiseptisiä aineita. Puupalkista, muotista, sammasta ja kosteudesta suojaavat puun kyllästys:

Sopiva. On parempi käyttää useita kerroksia odottamalla kunkin kuivaamista.

Pohjatislaus - puutavara voidaan haudata maahan hieman. Kasvihuoneen ympärysalle kaivaa pieni kaiva 30 cm leveä, syvyys riippuu puun korkeudesta. Sivuseinistä katodimateriaalin asettamiseksi se suorittaa kaksi toimintoa:

 • vedenpitäväksi;
 • rikkakasvien torjunta.

Kehyksen kokoonpano

Puutarhurit, jotka ovat harjoittaneet käytännössä kasvihuoneiden itserakennusta, suosittelevat ensin kasvihuoneen loppuosien kokoamista. Nämä ovat monimutkaisimpia rakenteellisia elementtejä, koska niissä on sisäänkäyntiä ja ilmanvaihtoaukkoja.

Toinen vaihe asennuksessa on sijoittaa pohjaan (palkki) ja kiinnittämällä se kasvihuonekehikon alaosaan itsekierteittävin ruuvein. Vaakasuora vanteet tarkistetaan tasolta. Tarvittaessa kaivanto haudataan tai kaadetaan. Puun tulee työntyä maanpinnan yläpuolelle vähintään 10 cm: n etäisyydelle. Vanteiden kulmat on kiinnitetty tukevasti niitteillä, itsekierteillä ruuveilla tai nauloilla.

Ensimmäinen askel on asettaa kaari pitämällä ne kehyksen pohjaan. Seuraavaksi, tiukasti tasolla, vaakasuuntaiset liitosliuskat on kiinnitetty. Kasvihuoneen perustana on. Sinun on kiinnitettävä päätyosat siihen ja voit aloittaa seinän pinnoitteen polykarbonaatilla.

Voit tehdä automaattisen kastelun kasvihuoneessa, jotta kasvit saisivat oikean määrän vettä.

On erittäin tärkeää valita oikea polykarbonaatti kasvihuoneeseen. Tässä luet tärkeät vinkit.

Siinä kuvataan, kuinka monta tiiliä kuormalavalla tulee määrällä.

Kiinnitämme polykarbonaattia

Ensimmäiset päät on ommeltu. Kun polykarbonaatti katkaisee suojakalvon. Kiinnitä levy ensin ruuveilla ja leikkaa sitten kokoon. Kierrä polykarbonaattia oven ja tuuletusaukkojen ympärille. Leikkaa varovasti ovi- ja ikkuna-aukot. Lisävarusteiden kiinnittäminen: lukot, kahvat. Putiit ovat valmiina.

Jäljellä on vielä aikaa vievää osaa työstä - polykarbonaatin sijoittaminen kaarelle. On parempi tehdä tämä rauhallisella säällä, koska arkkia on suuri purjealue. Tuulen voimakasta tuulenpuuskaa polykarbonaatti voi rikkoa. Liitä arkki kahdella tavalla:

 • lap;
 • käyttäen alumiiniprofiilia ja raitoja.

Suositellaan yleensä profiileja ja alumiininauhoja, mutta käytännössä käy ilmi, että päällekkäinen muniminen antaa myös pinnoitteen tarvittavan lujuuden ja tiiviyden, se on halvempi.

Profiili kiinnitetään kaareihin ruuveilla. Kiinnitä tietty vaihe pitkin koko pituutta. Polykarbonaatti asetetaan profiilin aukkoihin. Erikois alumiininauha asetetaan liitokseen ja venytetään vaaditulle tiheydelle.

Kasvihuoneiden järjestäminen

Kehys kootaan ja ommellaan, kasvihuone voidaan valmistaa istutusaikaan. Kaiva, parantaa maaperän rakennetta, lisäämällä humus, komposti, turve vaadittavissa mittasuhteissa. Voit tehdä harjanteita. Kun suunnittelet niitä, ota huomioon, että on helpompi hoitaa kolme harjaa: yksi keskellä, kaksi sivulta. Rakentaessaan kaksi harjaa, ne ovat laaja ja hankala ylläpitää.

edut

Kun asennat polykarbonaatti kasvihuone ilman pohjaa, puutarhuri saa useita etuja. Kasvihuone on nopeasti asennettu ja purettu. Alueella, jossa on paljon lumia, se voidaan nopeasti purkaa talvella, joten talvella katto ei murtuisi painovoiman takia.

Tällainen kasvihuone voidaan helposti siirtää toiseen paikkaan. Varsinkin jos se on pieni. Voit liikkua, jos puut kasvoivat, ja varjo ilmestyi, joka ei ollut aiemmin. Tai he rakensivat uuden maalaistalon lähellä, asensivat tiheän, varjo-aidan aidan. Keräämällä omilla käsillään kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista maan päällä, kesällä asuva saa mobiili- ja luotettavaa rakennetta, joka toimii monta vuotta.

Miten välttää virheitä

Siitä, miten valita paikka ja valmistella sitä, olet jo sanonut. Tiedämme sallitun ilman lämpötilan asennettaessa polykarbonaattilevyä. Mitä muita epäonnistumisia voi esiintyä?

Sinun on kiinnitettävä huomiota ostaessasi seuraavat kohdat:

 1. Ensinnäkin metallin paksuus (vähintään 1,5 mm).
 2. Seuraava tärkeä kohta on profiilin poikkileikkaus. Valitse toinen vaihtoehto 20 cm * 20 cm ja 40 cm * 20 cm.
 3. Alueilla, joilla on suuri sademäärä, valitse kasvihuoneet, joissa on vahvistettu runko.
 4. Jos kasvihuoneessa on alareunat korvien kanssa, sarjaan asennukseen on nastat, mutta ne eivät ole kokonaan ajautuneet maahan. Pinnan yläpuolella tulisi olla vähintään 20 cm nastainen nasta. Jos näin ei tehdä, silloin kun maa lakkaa, silmä irtoaa metalliliitoksesta.
 5. Kiinnitä kasvihuoneet, joissa pohja kiinnitetään maahan T-muotoisten kiinnittimien avulla. Ne kiinnittävät kehyksen luotettavammin kuin nastat.

Polykarbonaattivalinta

Älä tee virheitä valittaessa polykarbonaattia. Mitä etsit ensin? On tärkeää, että UV-suojaus lisää levyn lujuutta ja kulkee haluttu auringonvalon taajuus.

Muista tarkastella arkkien paksuutta. Optimaaliset arvot ovat millimetreinä 4-6. Levyn lujuus voidaan tarkistaa painamalla. Ohut ja heikkolaatuinen materiaali painettaessa menettää muodonsa, rypistyy. Polykarbonaatin taivuttamisessa ei saa esiintyä ryppyjä.

Muitakin kohtia kannattaa harkita:

 1. Polykarbonaatilla on suuret halkaisijaltaan suuret porausreiät kuin puuta (metalli). Ei ole rypytyksiä eikä aaltoja.
 2. Älä säilytä varusteissa. Kiinnityspisteiden tiivistämiseksi käytä polykarbonaattisia lämpöaluslevyjä tai kumitiivisteitä.
 3. Käytä erikoisprofiileja polykarbonaatin päätypinnan reunaan.

johtopäätös

Polykarbonaatti kasvihuonekaasu maassa - hyvä ratkaisu monta vuotta. Itsekiinnitys on laadunvarmistus. Siinä on asennuspaikka, haluttu paksuus polykarbonaatti, kestävä runko, korkealaatuiset liittimet ja asennus, joka on tehty täsmälleen ohjeiden mukaan.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen asentaminen maahan: paikanvalmistus ja rakenteen kokoonpano

Valmistajat ja omistajat pitävät kustannustehokkaana kasvihuonekaasupäästöt polykarbonaattipinnoitteella. Kustannusten vähentämiseen vaikuttaa suurelta osin kyky perustaa säätiö. Jos tukialusta ei ole mahdollista, se mahdollistaa kehyksen ja läpinäkyvän muovin kevyyden. Samat syyt edellyttävät kuitenkin voimakasta liittämistä maahan, jotta kevyt kasvirakenne ei kääntyisi tuulen mukana. On olemassa selkeät säännöt, joiden mukaan kasvihuoneen asentaminen maahan. Niiden noudattaminen takaa luotettavan kiinnityksen rakentamiseen ja ongelmien puute sadonkorjuu.

Kasvihuoneiden erityinen asennus ilman pohjaa

Varmista heti, että kevyen polykarbonaattikasetin asennus ilman nauhaa tai pistepohjaa sopii vain rakennuksen kausittaiseen käyttöön. Viljelijät ympärivuotiseen viljelyyn kasvihuoneilmiöitä, se ei ole sopiva. Tämän asennuksen tärkein haitta on merkittävä lämmönhukka, joka on 10%. Auringon tuottama energia - kevään ja kesän syksyn puutarhan rakennusten pää- ja ainoa lämmitin voidaan kohdella huolimattomasti. Sähkön, kaasun ja puun kanssa ei.

Toinen miinus on maapallon ylemmässä kerroksessa olevan perustavanteen puuttuminen, mikä mahdollistaa jyrsijöiden ja hyönteisten pääsyn vapaasti rakennukseen ja vahingoittaa kasveja. Tämä pätee myös siihen, että 10 cm: n kutistumisväli pysyy maanpinnan ja rakenteen alaulun välissä, mutta käsityöläisillä on tapoja estää pääsy, josta jäljempänä keskustellaan.

Hyvä syy yksinkertaistettuun asennukseen

Kesäasukkaille, jotka toimivat "katetuilla puutarhoilla" yksinomaan toukokuusta syyskuuhun / lokakuuhun, asennuspaikalla on paljon etuja:

 • huomattavia säästöjä, jotka mahdollistavat asennus vain pari hienoa päivää;
 • vähentää merkittävästi kustannuksia, jotka johtuvat säätiön käyttämien rakennusmateriaalien hylkäämisestä;
 • mahdollisuus tehdä kaikki työtä pohjan ja asennuksen valmistelemiseksi käsin vain yhden avustajan avulla;
 • helppo purkaminen rakenteen purkamisen yhteydessä kauden lopussa;
 • liikkuvuus, varmistaen tilojen liikkumisen hedelmällisemmälle paikalle, jos valittu alue ei ole riittävän tuottava.

Kokoonpano ja asennus ilman säätiötä ovat optimaalinen valinta, jos koealueen koko ei salli kahden kasvihuoneen rakentamista kasvihuoneviljelyjen jaksottaiseen vuorotteluun. Rakenne on helpompi liikuttaa T-muotoisilla jaloilla, joista kukaan ei tarvitse rakentaa 6 hehtaaria. Loppujen lopuksi: paras vaihtoehto kesän asukkaille ei ole tarvetta, ainoa vaihtoehto on asentaa tukipuun tukipohjaan, joka on haudattu maahan ja joka korvaa säätiön. Hänen laitteensa kestää kuitenkin aikaa ja rahaa, vaikka se ei ole yhtä suuri kuin monoliittisen nauhan kaataminen muottiin.

Valitaan paikka tuottaville kasvihuoneille

Sijainti on erittäin merkittävä tekijä, riippumatta siitä, asennetaanko kasvihuone maahan ilman pohjaa tai vankka asennus, jossa on tukipohja. On totta, että säätiöllä, jolla ei ole säätiötä, on etu: valitettava valinta ärsyttää vain yhden kauden.

Palaamme lyhyesti perusasetuksiin kasvihuonekaasupäästöjen optimaalisen alueen määrittämiseksi:

 • tontin ja rakenteen yhden kerroksen rakennusten välisen etäisyyden on oltava noin 3 metriä niin, että niiden varjo ei häiritse viljeltyjen vihannesten kasvua;
 • on toivottavaa järjestää pitkät seinät "alueellisella" maantieteellisellä suunnalla, so. rinnakkain itä-länsiradan kanssa, niin että kasvit saavat suurimman kuumuuden auringon itäisestä länteen. Näin ollen on parempi järjestää päät "meridional" niin, että ne "näyttävät" pohjoiseen ja etelään;
 • on välttämätöntä siirtyä pois pensaista ja suurista puista, paitsi huomioon niiden levinnyt varjo, mutta myös juurisysteemin voima. Koska voimakkaat juuret vievät paljon vettä kasvihuoneilmiöiltä.

Olisi mukavaa löytää paikka, joka on aidattu luonnoksista. Loppujen lopuksi tuulen whiffs jäähdyttää polykarbonaattia, minkä vuoksi vähemmän lämpöenergiaa tulee kasvihuoneeseen. Tietysti aita ei tietenkään säästä, mutta aaltopahvista valmistettu aita edes auttaa, mutta kasvihuoneessa ei ole kovin järkevää mennä rikki ostamaan sen. On parempi löytää olemassaolevista rakenteista tuulilta suojattu alue.

Mitä tehdä maan päällä

Vanhempien ja naapureiden maaperää ei ole valittu. Kuten sanonta kuuluu, se sai sen ja on onnellinen. Ja on erittäin toivottavaa selvittää, mitä se sai. Tätä varten sinun on suoritettava alkeellisia geologisia tutkimuksia sivustolla:

 • kaivaa pieni kuoppaan. Sen koko on noin 70 × 70 cm, syvyys 1,0-1,2 m;
 • määritä maan koostumus 0,2-0,8 m etäisyydelle pinnasta. Puhtaiden kuivien hiekka-ongelmien tunnistamisella ei synny. Se on hauras, hieman märkä, on mahdotonta rullata palloa tai liukastumista ulos siitä, joka säilyttää muodon jälkeen "keramiikka" kokeiluja. Hiekka - paras taustalla oleva kerros kasvihuoneessa. Se ei säilytä vettä, jonka pysähtyneisyys kykenee murtamaan kasvien juuret. Jos palloa kääritään, sinun täytyy kaivaa kaivoa 0,5 - 0,7 m syvältä kasvihuoneen alle ja täytä se joella tai louhos hiekalla siten, että ylimmäinen 0,3 m voi täyttää hedelmällisen maaperän seoksella;
 • korjataan pohjavesiä. eli sinun tarvitsee vain varmistaa, onko vettä reiän pohjassa vai ei. Jos löydät melko negatiivisen näkökulman kasvihuoneen ympärillä, sinun täytyy kaivaa ojia veden tyhjentämiseen.

Ensi silmäyksellä, toimenpiteet geologisen ja hydrogeologisen tilan määrittämiseksi voivat vaikuttaa liian monimutkaisilta. On kuitenkin helpompaa vakuuttaa ja selvittää vivahteet etukäteen kuin kadota kasvi ja valittaa kasvihuoneen hyödyttömyydestä.

Suositeltu asennusaika

Kasvihuoneilmiesten kokeneita asentajia kehotetaan asettamaan rakennus maanpinnalle tai säätiölle kesäkauden lopussa. Syksyllä voit turvallisesti pujottaa puhdistetut sängyt kehyksen kokoonpanon aikana ja kuljettaa sen suunnitellulle paikalle. Hyvä vaihtoehto on kevättalvella, mutta ei myöhemmin. Kuukauden aikana kasvun ja kukinnan puutarhassa asukkaat tällainen laajentuminen ei ole odotettavissa.

Materiaalien valmistajat suosittelevat myös asennusta kevääseen ja syksyyn, koska se on edullisin lämpötila 10 ° C: n lämpötilassa. Pinnoitus on riittävän solu, jotta hän olisi tarpeeksi muovia estämään tukevien tukien tukkeutuminen kiinteällä arkkilla, eikä halkeile, kun pultit kiristetään, kuten pakkasella.

Kasvihuoneen asennuksen kuvaus kentällä

Löytyi paikka, valitsi ajankohdan, nyt selvitämme, kuinka asianmukaisesti asennetaan kasvihuone, ja mitä pitäisi tehdä sen varmistamiseksi. Rakenteen yksinkertainen asennus maahan voidaan kuvata seuraavasti:

 • Sivuston valmistelu.
 • Pohjan vanteen asennus T-muotoisilla kiinnikkeillä.
 • Kehyksen alareunan asennus.
 • Rakenna malleja. Polykarbonaattipinnoitteen asennus. Läpiviennit, sivuseinät ja kasvihuonekaasut.
 • Kiinnityslaitteet, jotka suojaavat kasvihuoneen alempaa osaa luhistuneilta hyönteisiltä, ​​kenttä- ja kotimaisilta jyrsijöiltä.

Yleissuunnitelma mukautetaan rakennuksen rakenteeseen ja alueen geologisiin vivahteisiin. Jotkut prosessit tarpeettomiksi voidaan poistaa huomioiden tilanteen erityispiirteet. Asennettaessa maahan vain siihen upotetaan T-muotoisia tukia. Ne voidaan hitsata alun perin rakenteen pohjaan, ne voidaan kiinnittää ruuveilla tai kiinnittää vanteisiin hitsatuilla saranoilla. Harkitse tehtaan kasvihuoneen asennusprosessin keskeiset kohdat ilman säätölaitetta.

Sivustonvalmistusalgoritmi

Oletetaan, että valitsimme tontti lähiölaitteistoon rakentamiseen, jonka mitat ovat 3 × 8 metriä. Aiemmin havaittiin, että pohja maaperä on hiekka, jossa harvinaiset kerrokset ja linssejä hiekkasaumoista, jotka eivät merkittävästi huononna suodatusominaisuuksia. Pohjavesi putoaa huomattavasti pienemmäksi kuin rajoitusparametri 1,2 m. Sen vuoksi vedenpoistolaitetta ei tarvitse huolehtia, ja valmistelemme aluetta seuraavasti:

 • jakautumme kiinnittämällä kiinnittimiä alustan 4 × 9 metriä. Liitämme ne langalla;
 • kohdista merkitty alue. Poistamme turpeen ja näkyvät koukut lapiolla, jonka jälkeen tarkistamme vaakasuoran aseman rakennustasolla. Suurin toleranssit korkeuseroille ovat korkeintaan 5 cm. Huomioimme kehys, tarkemmin sanottuna kuvitteellisia "raitoja", jotka ovat 0,5-0,7 m leveitä katkoviivoja pitkin. Rakenteen sisällä on mahdollista suunnitella pintaa sen asennuksen jälkeen;
 • astu luiskahtaa 0,3 metrin etäisyydeltä, vedä maaperän viiva maahan, lapiolla, raudalla. Tämä on kaivannon ulkoreuna;
 • Kaivamme kaivoa 0,4 m leveä. Kaivannon syvyys riippuu kasvihuoneen T-muotoisten jalojen pituudesta, yleensä se on 0,3 metriä. Pinnan yläpuolelle kehyksen pohjakehys, joka lepää jalkoihin, pitäisi nousta 0,1 m: iin;
 • hieman, ilman paljon fanaattisuutta, hukutamme ojan pohjan. koska Polykarbonaatti kasvihuoneet painavat keskimäärin 70 kg ja rakenteen massa jakautuu koko alueelle, eikä kaivannon pohjaa tarvitse tiivistää ahkerasti.

Jotta ei heikennettäisi ja maata maata kaivannossa tai tiilissä kulmissa vinon rungon takia, tarkista pohjan vaakasuora taso. Korjaa puutteet välittömästi, jos niitä löytyy, ja siirry kokoonpanoon. Muistuta tarve suojella kasvit rikkaruohoilta ja soveltaa kansanmurtajaa: me peitämme ojan ulkoseinän käytetyillä liuskekivillä. Sen sijaan ruberoidi tekee, mutta muutaman vuoden kuluttua vehnänruohon rohkeat juuret ovat edelleen "puns".

Ohje kehyksen kokoonpanosta

Voit tilata kokoonpanon toimittajalta, mutta kuljettaminen ja liikkuminen koottujen rakenteiden osien ympärillä on työtä. Jos turvaudutte yritys-myyjän keräilijän palveluihin, anna heidän asentaa talliin. Ne, jotka päättävät kokoontua omiin käsiinsä, tarvitsevat vain varustaa avaimella ja ruuvimeisselillä. Kokonaistyörakennuksissa on yleensä täysi sarja kiinnittimiä ja samanaikaisesti kasvihuonekaasun itsesovittamista koskeva järjestelmä, jonka mukaan on välttämätöntä toimia. Kuitenkin meidän tapauksessamme teosten sarja muuttuu jonkin verran, joten tarvitsemme:

 • koota päät, kiinnittää ovikehyksestä, ikkuna-analogiasta ja vahvistusliuskeista päätykaarille, jos myyjä ei asenna päät tai valmista valmistaa hitsattuja päitä;
 • pultti yksityiskohdat alareunusta ja kiinnitä siihen T-muotoiset jalat. Kaikki "maanalaiset" ja maadoitetut osat on käsiteltävä bitumilla ennen asennusta kaivoksiin;
 • siirrä kokoonpantu vanteet kiinnitetyillä tuilla paikalle ja asenna tämä rakenneosuus kaivoksi niin, että vanteet nousee 10 cm pinnan yläpuolelle;
 • aseta asennustaso tasolle tarvittaessa, säädä asentoa tiilien päällystämällä;
 • kokoa runko tuotteen mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti, kiinnitä polykarbonaatti, asenna automaattiset tuuletusaukot, jos ne sisältyvät pakkaukseen;
 • Kokoonpannun rakenteen ja maan välinen rako on peitettävä maaperällä siten, että arkin reunat ovat 3-5 cm: n päällä.

Kaikki. Voit "asettua" vihreisiin asukkaisiin.

Muista, että suunnitteluominaisuudet vaikuttavat suunnittelutoimintoihin. Useissa malleissa alempi vanteet yhdistetään seinämiin, joihin kaarevat viemärit ja päät on kiinnitetty. Tämäntyyppinen polykarbonaatti kasvihuoneen asennus kentällä näytetään valokuvasta: