Kasvihuoneen kiinnitys puuhun

Polykarbonaatti kasvihuoneen puisen pohjan rakentaminen on perusteltua huomattavien teknisten ja taloudellisten etujen vuoksi.

Esikaupunkialueiden omistajat ovat selvää, että sahatavaran kilpailijoihin ei käytännössä ole kilpailijoita kevytrakenteisen perustuksen rakentamiselle. Varmista varmasti rakentamisen tahti, ei tarvitse sotkeutua muottiin, varusteisiin, seoksiin.

Ei tarvitse odottaa laasti kovettua. Puun käsittely on helppoa.

Tietämättä kuitenkaan periaatteista, joiden mukaan polykarbonaatti kasvihuonekaasujen asentaminen puuhun tehdään, materiaalin prioriteetit poistetaan. Siksi kannattaa tutustua ennen vastuullisen työn aloittamista heidän kanssaan.

Puutavara - suosituin "osallistuja" rakentamiseen perustuvalle matalalle ja kotimaiselle rakennukselle.

Syynä tähän on helppo käsittely, leikkaus, poraus, erilaisten yhteyksien tekeminen ja erittäin houkutteleva hinta. Erittäin vakuuttavaa roolia ovat mittasuhteet, joiden ansiosta vaikuttavat rakenteelliset elementit on rakennettu mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Kuinka korjata polykarbonaatti kasvihuoneeseen? Vihjeitä ja videokoulutusta

Kiinnostus polykarbonaatti kasvihuoneisiin on viime aikoina kasvanut epäilemättä positiivisten polykarbonaattilevyjen ansiosta: aurinkolämmön keräämiseen käytettävän kausittaisen käytön takia tällainen polykarbonaatti kasvihuone ei tarvitse ylimääräistä lämmitystä; helppokäyttöinen, luotettava toiminta, mahdollistaa kasvisviljelyn kasvihuoneviljelyn, esimerkiksi korkean saannon hybridilajikkeiden kurkut ja tomaatit.

Houkuttelee puutarhurit ja puutarhurit ensisijaisesti mahdollisuuden saada kestävä ja tehokas kasvi kasvattaa sekä taimia että täysraaka-kasveja. Tällaisen polykarbonaattikasvin rakennuksen metalliosat voidaan hankkia erikoisliikkeissä ja puutarhamarkkinoilla, ja voit tehdä sen itse sivustolla ohjeiden mukaan. Kuinka kerätä ja korjata polykarbonaattipuutarha oikein maahan ilman virheitä - opit tässä materiaalistamme.

Polykarbonaatti kasvihuonevarasto

Kasvihuonekaasupäällysteinen polykarbonaatti, joka on suunniteltu kausittaiseen käyttöön, ei tarvitse luoda säätiötä, mikä säästää huomattavasti aikaa ja rahaa, nopeuttaa kasvihuoneen asentamista omiin käsiin jopa kahden tai kolmen päivän ajan hiljaisessa tilassa. Kaikkein tärkeintä on, että koko polykarbonaatti kasvihuonekaasupäästöt voidaan purkaa, varastoida, poistaa katon talvilumien poistoa sekä alhaisten negatiivisten lämpötilojen negatiivista vaikutusta sen kattoon, jolloin kasvihuoneesi säilyvyys säilyy.

Kestävyydestä ja polykarbonaatista valmistetun kasvihuonekaapin kestävyydestä ja voimakkaasta tuulesta se on kiinnitettävä puuta tai metallia olevilla T-muotoisilla kiinnittimillä. Tällaiset kiinnittimet säilyttävät kasvihuoneen mobiiliominaisuudet. Jos liität puupalkin painottamiseen, niin tämä on perusta.

On tärkeää asentaa tällainen kasvihuone kasvukauden aikana, kun sivusto voi liikkua vapaasti eli kesäkauden lopussa tai alussa. Jotta polykarbonaatti säilyttää plastisuuden, ilmakehän lämpötila ei saa olla alle 10 ° C.

Optimaalinen paikka kasvihuoneessa

 • Tontin tulee olla tasainen, ilman kaltevuutta.
 • Sen pitäisi olla valaistu kaikilla puolilla aurinko niin, että varjostuskohteiden kasvihuone on vähintään kolme metriä. On tärkeää, että jopa puut ovat samalla etäisyydellä siitä ja että niiden juuret eivät kilpailu kosteuden ja kasvihuoneviljelyjen ravinteiden vuoksi. Rakennusten läheisyys on vaarallinen ei-toivottujen luonnosten syntymiselle.
 • Aseta kasvi oikein paikalleen idästä länteen siten, että alueen mahtavin puoli sijaitsee eteläpuolella, mikä lämmittää sitä aurinkovalaisimilla parhaalla mahdollisella tavalla.

Kasvihuoneessa olevan maaperän vaatimukset

Sivusto on valittu - on tarpeen testata maaperän laatua, jonka reikää on kaivettava noin 70 x 70 senttimetrin ympärysmitan syvyyteen 1,2 metriä. Kourallinen maata otetaan tämän kaivon pohjasta palloa pyörittäen. Jos näin tapahtuu, niin paljon savea, jos ei - ylimäärä hiekkaa. Tämä hiekka soveltuu parhaiten sen korkeiden kuivatusominaisuuksien vuoksi, lukuun ottamatta kasvihuoneviljelyjen juurien kosteuden säilymistä ja mätää. Korkea-savi maaperä on korvattava parantaakseen sen kuivatusta.

Tätä tarkoitusta varten sinun tulee kaivaa vähintään 70 senttimetrin syvyys, täytä se ensin 40 senttimetrin kerroksella joen hiekkaa ja jäljellä olevat 30 senttimetriä hedelmällisen maaperän kerros kasvihuoneviljelyjen kasvattamiseksi. Pohjaveden läheisyydessä on myös tärkeää pitää tyhjennysurioita ylimääräisen kosteuden poistamiseksi.

Kasvihuoneen säätiön / kiinnityksen muutokset maahan

Kaikki on valmistettu kasvihuoneen asentamiseksi: sivusto on valittu, maaperän kuivatusominaisuudet on tutkittu, kaivauskaivos on kaivettu ja täytetty oikein, runkoelementit on ostettu tai valmistettu käsin, kausi-aika on otettu huomioon - se on edelleen edetä ja oikein koota kaikki.

Aloita merkitsemällä valittu alue kasvihuoneen alla puupalkkeihin niiden välisen langan avulla. On välttämätöntä poistaa turve, tasoittaa karheus ja tarkistaa juonen horisontaalinen asento rakentamisen tason avulla. Korkeuseroja, jotka ovat yli 5 senttimetriä, eivät ole sallittuja. Erityisen tärkeää on täyttää tämä vaatimus puoli metrin vyöhykkeellä kasvihuoneen kehän ympärillä ja loput tilaa voidaan leikata myöhemmin.

Huomaa, että voit kiinnittää kasvihuoneen maahan eri menetelmillä, kaikki riippuu siitä, millaista säätiötä olet valinnut. Esimerkiksi kasvihuoneen perustus voi olla monoliittisen teräsbetoninauhan tai tiilihihnan muodossa.

Säätö voi olla raudan tai teräsbetonipilareita, joissa on grillata. Tai ehkä nämä ovat tavallisia rautaputkia ja puupalkkia, joka on 100x100 mm. Säätiön valinta riippuu siitä, vastaako kysymys siitä, miten polykarbonaatista valmistettu kasvi sopii optimaalisesti maahan.

Asennusohje polykarbonaatti kasvihuone

Jotta kaivon ulkoreunan määritelmää ei voitaisi sekoittaa, sen on mitattava 30 senttimetriä merkittyä viivaa ja piirrettävä viiva maahan sopivalla esineellä. Kaivamalla tätä linjaa kaivetaan 30 cm: n leveydellä ja syvyydellä, joka vastaa rakennettavan kasvihuoneen jalkojen pituutta. Rungon pohjaputken tulisi nousta maanpinnan yläpuolelle 10 senttimetriä. Jos kuitenkin päätät asentaa kasvihuonekaapin puupalkkiin, kaikki kaivon mitat olisi yhdistettävä sen tilavuustietoihin. On välttämätöntä alustaan ​​mitata särmätty kaivannon pohja sen vaakasuoraan asentoon, jotta kehys ei mahdollisesti vääristy.

Jo kasvihuoneen suunnittelussa ja asennuksessa on tarpeen asettaa este kaikkein aggressiivisimmille rikkaruohoille, hiipivien juurien, esimerkiksi sohvan ruoholle tai nuorille kirsikoille. Kaivannon ulkoseiniä ehdotetaan suojaavalla kiinteällä materiaalilla (katemateriaali, liuskekivi ja muut vastaavat), jotka voivat selviytyä aggressiostaan ​​ensimmäisten kolmen vuoden ajan suojauksena niitä vastaan. Taatun ajan jälkeen sinun tulee joko vaihtaa kasvihuoneen paikka tai uudistaa kaivannon ulkoinen esteeste.

Tämäntyyppiset ammattitaitoiset käsityöläiset varastoivat välittömästi ruuvimeisseliä ja jakoavainta. Täydellisissä kasvihuoneissa kaikki kiinnittimet ovat varmasti saatavana kokoonpanon toimintasuunnitelman mukaisesti. Jokainen, joka kykenee hitsaamaan kehyksen tarpeelliset elementit itse tunnettujen piirustusten mukaisesti, on luultavasti jo saanut valmiiksi piirustuksen, laski kaiken, osti sarjan kiinnittimiä ja työkaluja.

Jos päätät kiinnittää kasvihuoneen puupalkkiin, sinun on aloitettava kaikkien maaperään sijoitettujen tai sen kanssa kosketukseen joutuvien rakenteellisten tietojen bitumiprosessointi korroosion tai vahingoittumisen estämiseksi haudottaen tuholaisia ​​ja antamalla niiden kuivua. Polykarbonaatti kasvihuonekaapeliprofiilit tulisi kiinnittää teräksisellä kulmalla puuta. Suojakerros (kateaine) on sijoitettava paitsi kaivon ulkoreunaan, myös itse puun alle.

Kehyksen kokoaminen alkaa pääsääntöisesti päistä. Lujittavat nauhat, ikkunat ja oven kehykset kiinnitetään päätykaarteisiin. Seuraava Te-muotoiset jalat pidetään yhdessä vanteiden alaosan kanssa. Kauhan vanteissa kannattimilla, jotka asetettiin niin, että se oli maan yläpuolella 10 cm. Tässä ja kaikissa vaiheissa polykarbonaatti kasvihuoneen oikea kiinnittäminen maahan on tärkeää tarkistaa suoritetun työn horisontaalinen sijainti, korjata epätarkkuus ja vasta sen jälkeen jatkaa asennusta.

Tulevaisuudessa jäljellä olevat kehyskaaret kiinnitetään vanteisiin ja polykarbonaatti jakautuu ja asennetaan polykarbonaatin ulkosivulle vaalealla suojakalvolla ja se voidaan poistaa asennuksen jälkeen tai suoraan sen eteen, jotta vältettäisiin liiman lujittaminen ultraviolettisäteiden vaikutuksen alaisena. Myös polykarbonaatti on asennettava päistään, poistaen ikkunan ja oven kehykset. On järkevämpää kiinnittää suorakaiteen muotoinen arkki kokonaisuudessaan leikkaamatta muotoa niin, että se voidaan katkaista jo valmiiksi kiinnitetyllä haaralla, ohittaa runkorakenne ulko- puolelta ja leikkaa aukot ikkunanlehtiä ja ovia varten. Esiasennettu kehys sulkeutuu ja asennetaan oikeaan paikkaan polykarbonaatin ollessa asennettuna.

Jäljelle jääneelle kehykselle on parempi asettaa levyt ilman päällekkäisyyttä ja poikki ja tehdä nivelet yhdistävällä erikoisprofiililla, joka on kiinnitettävä useaan paikkaan jokaiseen kaariin. Toinenkin muutos on kuitenkin mahdollista: koko kasvihuone päällekkäin, jossa on pitkät kapeat alumiinilistat ja kiinnitä ne ruuveilla, joilla on tarvittava tiheys.

Viimeisessä vaiheessa kehä on sijoitettava 5 cm: n korkeudelle maanpinnasta, josta tulee luonnollinen este hyönteisille. Vaikka kasvihuoneessa, jossa ei ole säätiötä, olisi hyödyllistä tehdä lisäsitoutuminen palkista. Bitumilla tai pellavansiemenöljyllä käsitelty puu antaa luotettavan suojan tuholaisten tunkeutumiselta. Lisäksi tällainen painotettu puutavaran lankku lisää tuulen vastustuskykyä polykarbonaattikasveihin.

Onko mahdollista purkaa polykarbonaatti kasvihuone talvella?

Jos polykarbonaatista valmistettu kasvi on jätetty kokoon talvella, se tarvitsee jatkuvaa lumenpoistoa polykarbonaattilevyjen lisääntyneen kuormituksen välttämiseksi. Tällaisen talvi kasvihuoneen ovet on kiinnitettävä avoimeen asentoon. Kaikkien polykarbonaattien kunnioittamismenetelmien kanssa se on paras materiaali kasvihuoneen rakentamiselle ilman säätiötä, koska se osoittautuu melko vakaana ja luotettavana pitkän aikavälin toiminnalle.

Toisaalta, jos kasvihuoneen rakenne on hyvin laskettu ja vahva kehys on käytössä, niin paksu lumihattu ei ole ongelma kasvihuoneellesi, ja itse lumi suojelee polykarbonaattia pakkaselta.

Tähän lisätään vielä yksi tärkeä etu liikkuvasta polykarbonaatti kasvihuonekaasusta: virheellinen valitsemalla tämä asennuspaikka tällä kaudella - tämä voidaan helposti korjata seuraavan siirron koko rakenteen paras paikka. Pääasia on rakentaa ja korjata kasvihuone polykarbonaatista maahan oikein ja luotettavasti.

Perustetaan puun kasvihuoneeseen perustuva säätiö, video vinkkejä

Kasvihuoneen asentaminen maahan ei ole käytännöllinen, kehys alkaa nopeasti heikentyä aggressiivisen ympäristön vaikutuksesta, järjestää nauha, paalu, pylväsperusta on pitkä ja kallis. Rationaalisesti, taloudellisesti ja kestävästi - rakentaa puun kasvihuoneeseen perustan. Se suojaa rakennetta riippuvuudesta, muodonmuutoksesta, mätästä, ruostes- ta, lisää tuuli- ja lumikuormituskykyä.

Seuraavaksi analysoidaan yksityiskohtaisesti, miten puupohja sopii oikein, valitsee ja valmistelee materiaaleja ja myös jakaa askel askeleelta ohjeet siitä, miten polykarbonaatti kasvihuonekaasupää asetetaan puuhun ja kiinnitetään lujasti rakenne.

Kuinka perustaa kasvihuone

Baarissa olevan kasvihuoneen pohja on helppotyyppinen pohja, se on tarkoituksenmukaista pienille ja keskisuurille kasvihuoneille, joissa on puuta, metalleja PVC-putkista, kalvo, joka on peitetty kalvolla, polykarbonaatilla. Tarvittaessa puun pohja voidaan siirtää sopivaan paikkaan kokonaisuudessaan tai purkaa.

Mitä tehdä

On parasta tehdä perustus lehtipuusta valmistetusta puusta valmistetusta kasvihuoneesta, lehtikuusi, tammi, setri, pyökki, mänty ja kuusi ovat paras vaihtoehto. Rakennuksen koosta riippuen voit käyttää:

 • Puiset baarit 50 * 50 mm - pienille, kevyille kehyksille, jotka ovat samoja palkkeja tai PVC-putkia, jotka on peitetty kalvolla;
 • Hallitus 50 * 100, 50 * 150 mm - keskikokoisille puukuidusta valmistetuille rakenteille, metalli polykarbonaatilla.
 • Bar 100 * 100, 150 * 150 * suurille staattisille polykarbonaatti kasvihuoneille runko, joka on valmistettu teräsputkesta tai massiivipuinen runko.

Puun tulee olla luonnollista kosteutta, mieluiten ilman halkeamia ja suuria sivusoluja. Asianmukaisen asennuksen ja asianmukaisen valmistelun vuoksi kasvihuone tällä perusteella kestää noin 7 vuotta.

suojaus

Puiset elementit ovat hyvin imeytyneet kosteuteen, eivätkä ne kestä epäsuotuisia kemiallisia ja biologisia vaikutuksia, joten kysymys on: mikä on syy saostuttaa puuta kasvihuoneessa? Markkinat tarjoavat valtavan valikoiman synteettisiä antiseptisiä aineita, huokosten tukkeutuvia yhdisteitä, jotka eivät salli kosteuden imeytymistä puuhun, estää sienten kehittymistä ja mätää.

Miten käsitellä puuta kasvihuoneessa? Nykyaikaisten ostettujen keinojen ohella on suosittuja, luotettavia ja edullisia keinoja:

 • liota osat lämmitetyllä bitumilla;
 • tahrankaa moottoriöljy 2-3 kerroksella;
 • polttaa puhalluslaitteella - soveltuu havumetsäksi;
 • prosessiin seosta suhteessa 1: 1 kaivos ja nestemäinen bitumi, kaada kuuma bitumi kylmäksi öljyksi, mutta ei päinvastoin.

Lisäksi on suositeltavaa kääriä palkki kalvolla, kateaineella, kattolevyillä.

Tärkeää: Tangon pohjan asentamisen jälkeen lovet ja hankaus on kyllästettävä suojaavalla yhdisteellä.

Katso, kuinka kasvihuone asennetaan puuhun, videomateriaaliin pohjaosan valmistukseen ja puun rungon kokoonpanoon.

Laitelaite

Puun perustus on parempi järjestää suora maasto. Jalustan tyhjentämiseksi roskista kasvis on edelleen juuret. Merkitse kehä, aja köysien kulmissa, vahvista, vedä köysi. Sitten voit yksinkertaisesti laittaa litteitä kiviä kulmiin, lohkoihin ja asettaa heille pohjan puusta, mutta tällainen kasvihuonekaasulaite ei ole luotettava, sopii pienille väliaikaisille rakenteille.

Kiinteärakenteisten rakenteiden asentamiseksi kaivataan kaivantoa ympärysmitta, 300 mm syvä, 100-200 mm leveä materiaalin paksuuden mukaan. Pohjaan tasoittamiseksi, täytetään sora, murskattu kivi - 100-150 mm, hiekkakivi - 100-150 mm. Kerrosten paksuus riippuu puun korkeudesta, sen on oltava puolet tai 1/3 maanpinnan yläpuolella. Tyyny on hyvin kimmoinen, eikä se jätä jälkiä 80 kg painavan henkilön saappaista.

Pohja ja sivut tulisi peittää katemateriaalilla, jossa on kattohuopa, jotta voidaan muodostaa improvisoitu kouru, valmistettu puu voidaan sijoittaa siihen.

On hyödyllistä tietää: jos maaston pinta-ala on epätasainen, suola on suositeltavaa tehdä kasaan perustuva kasvihuone ja vetää se pois grillage baarissa 100 * 100mm, esimerkki alhaalla valokuvan.

Kasa kasvihuoneen alapuolella, jossa on grillata baarista

Kuinka laittaa puu kasvihuonekaasupäähän

Ei ole vaikeata tehdä suorakulmioita puupalkkeista, lankkuja, mutta jotta kasvihuoneen säätiö olisi vahva, luotettava ja oikea geometria, on noudatettava rakennusasennustekniikkaa:

 • Hammer kaivannon kulmissa kehäraudoituksen sisäpuolelta, uratut sauvat, osa 8-12 mm, pituus 500-700 mm, hukkuvat maahan ja katsovat pinnan yli 100 mm. Mittaa lävistäjät, niiden on oltava yhtä suuret.
 • Aseta kyllästetty, kääritty puu kaivannon pohjalle, nurkkaan nurkkaan tukeutuneita sauvoja vasten, säädä taso vaakasuoraan tarvittaessa kiviä asettamalla.
 • Yhdistä elementit yhteen, tarkista kulmat - 90 o.

Kuinka kiinnittää kasvihuoneen puuta keskenään?

Kasvihuoneen puuta voidaan yhdistää useilla tavoilla:

 • Kynnet, itsekierteittävät ruuvit - sopii pienille alustoille ja baareille 50 * 50 mm;
 • Sinkittyjä kulmia, jotka on optimoitu 90x90x65 mm, seinäpaksuus 2 mm, kiinnitetty itsekierteisillä ruuveilla on yksinkertainen ja luotettava kiinnitystapa.
 • Piirrä / ura -periaatteella tai tehdä loven puolipuusta, taita osat, porata reikä, irrota ankkuripultit, puiset nastat.

Kuinka kiinnittää puupalkki kasvihuoneen alle

Kasvihuoneessa valmiina pohjasta puusta 500-100 mm: iin nähden kohtisuorassa maahan poraamme reiät läpi, kuljetamme tangot maahan niiden läpi tukan kiinnittämiseksi. Yläpuolelta kasvihuoneen alla oleva puu katetaan kattopyyhkeellä, luomme vaakasuoran vedenpitävyyden.

Valokuvan ohjeet siitä, miten sidos sidotaan polykarbonaatti kasvihuoneeseen puusta maahan

Kuinka kiinnittää kasvihuone puuhun

Rakennuksen kestävyyden, lujuuden ja luotettavuuden tärkeä asema on kysymys: kuinka sijoittaa kasvihuone puuhun? Jos rakenne on puusta, on kätevää kiinnittää kehyksen pystysuorat jalustat puun pohjaan erikoistukissa, suljetussa tai avoimessa muodossa, kuten alla olevassa kuvassa.

Kasvihuoneiden asennus puuhun, kuva puisten rakenteiden luotettavasta kiinnityksestä

Lisäksi pystysuorat telineet tukevat hakkereita. Rafter jalat ovat parhaiten kiinnitetty galvanoitu kelkka.

Järjestelmä, jolla kiinnitetään puupalkki ja jouset turvallisesti

Kasvihuoneen metallikehys on helpoin kiinnittyä ankkuripultteihin.

Esimerkki siitä, miten polykarbonaatti kasvihuonekaasupää on asennettu ankkuripultteihin kiinnitettyyn puutavaraan, metallikehikkoon

Lopuksi, katsokaa videota, miten polykarbonaatti kasvi sijoitetaan puuhun, video kertoo yksityiskohtaisesti kaikista rakenteen asennusvaiheista.

Jotta menestyksekkäästi viljellään vihanneksia suljetussa maastossa, älä unohda valaistusta, kastelua ja ilmanvaihtoaukkoja ilmanvaihtoa varten rakennettaessa itsenäisesti, on parempi, jos niissä on automaattiset järjestelmät.

Puun kasvihuoneen perustus: päälliköiden suositukset

Kasvihuone tai kasvihuone on tietysti kiinteä rakenne, mutta asiantuntijat tietävät, että sitä on siirrettävä säännöllisesti toiseen paikkaan, jotta maaperä voi levätä. Siksi mikä tahansa rakenne, vaikka raskaallekin, kiinteän betonipohjan järjestäminen on epäkäytännöllistä. Kasvinviljelyn alapuolella oleva baari - täydellinen ratkaisu kokoontaitettaviin rakennuksiin! Palautat maaperän ja pystyt tarkkailemaan oikeita syklejä istuttamalla erilaisia ​​kasveja.

Polykarbonaatti kasvihuone puupalkkien pohjalla

Kuinka laskea ja rakentaa puutavaran tulevaan kasvihuoneeseen? Ensi silmäyksellä kaikki on melko yksinkertainen - sinun täytyy lyödä suorakaiteen muotoinen runko palkista rakennuksen koon mukaan ja kasvin perustus, sillä kasvihuone on valmis! Totta, tämä kehys tulee loimiin tai turpoaa ylimääräisestä kosteudesta tai hyönteiset syövät sitä. Joka tapauksessa alustan virheellisesti kootut elementit epäonnistuvat, ellei ensimmäisellä toimintavuodella, seuraavaksi.

Yleiset säännökset

Kasvihuonekaasupäästöt ovat kevyitä tukirakenteita, joiden kokonaispaino on 70-120 kg. Tästä perusteella kolme tai kaksi ilman mitään ongelmia siirtää rakennetta. Mutta sitten sinun on vapautettava runko kiinnikkeestä, joka olisi varustettava tällaisella laskelmalla. Mutta tämä on toinen tarina.

Miksi tarvitsemme säätiön, koska monet rakennelmat, esimerkiksi kuuluisat "Kremlin" kasvihuoneet, tarkoittavat asentamista ilman mitään, erityisissä tappeissa, jotka ajavat maahan? Kaikki riippuu maaperästä, tietenkin, mutta kaikissa muunnelmissa kasvihuone ei vähene pitkäaikaisen toiminnan aikana ilman perusta.

Tämä johtuu maaperän jatkuvasta kostuttamisesta säännöllisellä kastelulla - maaperä saa liikaa kosteutta ja muuttuu epävakaaksi. Yksinkertaisin puutavaran runko voi korjata tällaisen haitan työskentelemällä paikallaan olevana alustana.

Lautasen runko on hyväksyttävä vaihtoehto puutavaralle

Syyt kasvihuoneen pakolliseen asentamiseen runkoon

Jos et ymmärrä täysin edellä mainittua selitystä, voit yrittää tuoda tarvetta rakentaa kevyt säätiö tietoisuudelle pakottavista syistä:

 • Pohja on kasvirakenteen kehyksen tuki, joka varmistaa rakenteen jäykkyyden;
 • Mikä tahansa pohja, jopa puinen, käsitelty vastaavasti, suojaa maaperää kasvihuoneessa eroosiosta sadevirtojen avulla;
 • Metallikehys on suojattu korroosiolta, koska yläkerroksen sänky sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Se myös auttaa lisäämään rakennuksen hyödyllistä tilavuutta, lisää ylimääräistä ilmatilaa;
 • Säätiö toimii eräänlaisena "ankkurina" kevyille rakennuksille, mikä antaa lisävastusta lumi- ja tuulikuormituksille.

Varmista!

Materiaali on käsiteltävä antiseptisilla aineilla ja muilla nykyaikaisilla kyllästysaineilla, jotka estävät mätänemistä ja jyrsijöiden ja hyönteisten hyökkäykset (ks. Myös: Miten päästä eroon muurahaisista kasvihuoneessa), suoraan minkä tahansa puun - mänty-, alder-, tammi- tai jopa baobab -perustan alapuolella. Puu käsitellään erillisellä paikoilla estääkseen kyllästämisen pääsyn hedelmälliselle maaperälle.

Puupalkin kokoonpanon aikana kasvihuonekaapista palkin, levyt ja lamellien kouristukset ja nivelet tulisi käsitellä myös antiseptisilla aineilla. Prosessi tapahtuu kokoamispaikassa, joten sinun on tehtävä töitä huolellisesti, jotta nestettä ei pääse maahan. Voit käyttää esim. Kasvihuonekalvoa.

Lyhyt teknologia

Miksi lyhyt? Koska se ei ole niin mahdoton tehtävä kokoamaan neliöitä tai suorakulmioita palkkeilta jopa työväenluokan koululaisille. Voit jopa lisätä nivelissä älä käytä "groove-harja", se ei ole niin tärkeää. Tärkeimmät kohdat on otettava huomioon, koska kaikki eivät esimerkiksi epäile, että kasvihuoneesta peräisin oleva puu on upotettu maahan.

Väärin! Meidän on lisäksi siirrettävä runsaasti hedelmällistä maaperää rakennuksen sisällä

Toimi nro 1: kun olet määrittänyt tulevaisuuden säätöparametrit, sinun täytyy kaivaa pieni kaivanto ympärysmitta. Sinun täytyy laskea syvyys niin, että puu on puoliksi hukkunut ja 5 cm hiekkalaatta.

Toisin sanoen, jos otat 100x100 mm: n poikkileikkauksen alapäästöjen valmistukseen, sinun on syvennettävä kaivantoa 100/2 + 50 mm eli 100 mm. Kaivannon leveyden on tietysti vastattava palkin parametreihin, toisin sanoen myös 100 mm: n tai suuremman. Sitten kaada maa vapaaseen tilaan.

Lisäksi selkeän algoritmin mukaan:

 • Tasaa kaivannon ja ramin pohja. Voit vain kiertää kehää useita kertoja. Tasapainolla hänen käsiinsä.
 • Valmis kaivanto on täysin täynnä hiekkaa, paremmin seulottu joki. Mitä pienempi hiekkapuhallus, sitä parempi. Miksi kokonaan? Koska hiekkapuhalluksen aikana puristetaan hiekkaa niin, että sinun on täytettävä.
 • Hiekkapuhallus erityisellä ikeellä tai todistettu menetelmä - kulkee pitkin kehää.
 • Höyryttämisen jälkeen läikkyimme hiekkipyyhkeellä veteen, mikä antaa meille 1-2 cm: n kutistuvan.
 • Levitimme hiekkalaatan kerroksella vedenpitävää materiaalia. Se voi olla kasvihuonekaasu, se voi olla tolyomi tai katemateriaali. Paras vaihtoehto on taittaa päällystysmateriaalin arkkeja "kourulla", eli kaivannon pohjan ja välittömästi seinien muodostamiseksi.

Liian väärin! Hedelmällinen maa heitetään takaisin, se on helppo tuoda sen sisälle, mutta puu ei ole vesitiivis!

 • Vapaa-alueelle valmistetaan baareja, jotka, kuten muistat, on jo aiemmin käsitelty antiseptisilla aineilla ja muilla jyrsijöillä ja hyönteisten hyökkäyksillä. Keräämme niiltä neliömetriä 2x6 tai muita kokoja - kasvihuoneen muoto ja mitat. Kaikki kiinnityspisteet ovat myös antiseptisiä. Useita kiinnittimiä voidaan käyttää liitoksissa, pitkiä kynsiä ja ruuveja ankkureihin, pultteihin tai lankahihnoihin.
 • Sijoitamme valmiin rakenteen valmistettuun kaivantoon. Jotta kaivon seinät eivät ylikuumentaisi ja romaisisi, suosittelemme naapurin tai sukulaisen soittamista apuun, koska on vaikeaa vetää yhtä palkista 100x100: sta yhteen.
 • Tasoitamme kasvihuoneen palkin perustan rakennustasolle ja varmistamme, että pohjan yläosa pysyy korkealla maanpinnan yläpuolella 5 cm: n asettamilla ohjeilla. Alustan tasalle riittää kaataa vähän maata oikeisiin paikkoihin. Mutta varmasti hyppää tähän paikkaan niin, että maaperä tiivistyy.
 • Puupohjan yläosa (sänky) on myös vesitiivistynyt. Materiaalit ovat samoja, voit asentaa vedeneristys vain muutamiin paikkoihin, jotta ei pääse siirtymään kehyksen asennuksen aikana.

Puinen pohja kasvihuoneen alla on valmis! Voit aloittaa rakennuksen yläpuolisen osan liittämisen. Mielestäni on mielenkiintoista lukea ja kasvihuoneiden kasvattaminen oudosta kädestä.

Kestävä polykarbonaatti kasvihuonekaasupohja: mikä puu ansaitsee asennuksen

Kasvihuone, joka on päällystetty polykarbonaatilla, on erittäin vaatimaton. Jotkut kesän asukkaat rakentavat sitä itsenäisesti ja käyttävät baarin rungon säätiöksi. Jos tämä materiaali on valittu oikein, kasvihuone täyttää tehtävänsä tarvittavan mikroilmaston luomiseksi ja palvelee pitkään, sinun on tunnettava asennustiedot.

Kasvohoidon pohjaan sopivan palkin valinta

Tee säätiö kasvien kasvihuoneelle viisas päätös. Tämän materiaalin pohjalle on tunnusomaista monia etuja ja joitain haittoja.

Taulukko: materiaalien edut ja haitat rakennuksen pohjana

Kuvagalleria: Kasvihuoneet, jotka on asennettu puurakenteiden käyttöönottoon

Polykarbonaatti kasvihuonekaasua voidaan sijoittaa kahteen lajikkeeseen:

 • joka on valmistettu kovapuusta tai havupuusta;
 • valmis palkki, joka on jo käsitelty antiseptisellä tehtaalla.

Materiaalin ensimmäistä versiota arvioidaan negatiivisesti, koska luonnollinen puu huononee kosteuden, rotujen vaikutuksen alaisena ja vaikuttaa sieni. Mutta tämän raaka-aineen puutteet voidaan unohtaa, jos pinta on kyllästetty suojaavilla yhdisteillä.

Kirsikkapuutavara - suosittu versio kasvihuoneen pohjan materiaalista

Hirsakoista istutetut baarit ovat halvempia kuin mikään muu materiaali. Mutta kannattaa käyttää niitä vain viimeisenä keinona, koska tällainen materiaali kuluu nopeasti. Neulasten sijaan on parempi ostaa rakennusmateriaaleja lehtikuusta, joka voi kestää kauan. Pääasiassa puun kosteuspitoisuus ei ylitä 22%. Jos tätä vaatimusta ei oteta huomioon, puinen alusta muuttuu muodoltaan ja loeloaa kasvihuoneen kehyksen.

Raaka-aineiden valinta kasvihuoneen pohjalle

On järkevämpää rakentaa lohkoperustan kasvihuoneeseen puusta, jolla on hyvä tiheys. Tällä laadulla on melko alhaisilla hinnoilla myydyt tammi, mänty, pyökki, lehtikuusi ja kuusi.

Kasvihuoneen koosta riippuen voidaan käyttää seuraavia puulajeja:

 • tangot, joiden koko on 5 × 5 cm, sopivat kevyisiin ohuisiin tankoihin tai PVC-putkiin, joihin on venytetty kalvo;
 • 5 × 10 tai 5 × 15 cm tangot, jotka tukevat keskikokoisen rakenteen, joka koostuu metalli- tai puulajeista ja polykarbonaatista;
 • rinnakkaiset palkit 10 × 10, 15 × 15 cm, kasvihuonekaasu polykarbonaatista, joka ei taipu painon alla, jonka runko on muotoiltu putkista tai paksuista puulaaduista.
Polykarbonaatti kasvihuoneen pohjaan sopii tangon, jonka poikkileikkaus on 5 × 10 cm

Ei tarvitse ostaa materiaalia, jossa on suuria sivusuuntaisia ​​solmuja ja halkeamia. Raakapuun, kuten vaurioitunut, pidetään myös avioliitoksi. Vain valitsemalla erä laadukkaasta puusta onnistuu saavuttamaan pitkä palvelu kasvihuoneilman perustamiseksi (noin 10 vuotta).

Puun valmistelu asennettavaksi

Ennen perustuksen kokoamista kaikki palkit on tarkoitus tahrata antiseptisellä koostumuksella.

Antiseptisen aineen valitsemisen salaisuudet

Puutuotteiden laadun valitsemiseksi kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin:

 • onko koostumus tarkoitettu rakennustöiden ulkopuolelle työskentelyyn (välineet toiselle tarkoitukselle pestään sademäärällä);
 • miten seos vaikuttaa polykarbonaattiin (materiaaleja tuhoavat yhdisteet);
 • onko se myrkkyä kyllästämisessä (jotkut aineet voivat tunkeutua maaperään liuenneessa muodossa ja tappaa kasveja).

Impregnointi, jossa ei ole epäilystäkään, on antiseptinen koostumus, joka perustuu veteen, joka muodostaa kalvon käsitellyn materiaalin pinnalle.

Pallojen suojelemiseksi ympäristön haitallisilta vaikutuksilta ne ruiskutetaan erityisellä ratkaisulla

Lisäksi tehdas antiseptisiä kanssa homehtuneet ja sieni hyvä taistelu folk koostumuksia, jotka ovat yhtä luotettavia, ja ne ovat edullisia. Puhumme seuraavista keinoista:

 • esilämmitetty bitumi;
 • moottoriöljy;
 • polttaminen puhallusputkella (lisävaruste materiaalin käsittelyyn neulasista);
 • kuumaa bitumia sekoitettuna kylmäöljyllä suhde 1: 1.

Antiseptisen puun käsittelyn edut voidaan parantaa käärimällä materiaali kattotuulilla.

Käsittelysäännöt

Kasvihuoneen sijoittaminen puutarhaan, he mieluummin hoitavat sen puupohjan kuparisulfaatilla. Tämän työkalun kattavuus suoritetaan useissa vaiheissa:

 1. Jokainen puu kyllästetään kuparisulfaatin liuoksella.
 2. Materiaali jätetään kuivumaan ulkoilmassa paikassa, jossa auringon säteet eivät tunkeudu.
 3. Rakennustyöt valmius tarkistetaan 3 viikon kuluttua, mistä syystä se suoritetaan materiaalilla käsin.

Toinen suosittu tapaa suojata hajoamista on polttaa ja päällystää materiaalia kuumalla bitumilla. Tällainen käsittely suoritetaan seuraavasti:

 1. Pinta polttaa kaasupolttimen liekki.
 2. Esikuumennettu bitumi levitetään materiaaliin. Samaan aikaan ne peittävät huolellisesti päätyvyöhykkeet ja paikat, joissa solmut olivat.
Ennen polttimen polttaman puun koostumuksen levittämistä

Työkalujen löytäminen alustakokoonpanoon

Puun valmistelu asennusta varten on löydettävä joitain työkaluja:

 • lapio;
 • mittanauha;
 • rakennustaso;
 • vasara;
 • pora;
 • ruuvimeisseli;
 • ruuvimeisseli.

Rungon yhdistäminen puun pohjaan edellyttää ruuveja tai ankkuripultteja.

Yksityiskohtaiset ohjeet kasvihuoneen kiinnittämiseen puuhun: kaaviot ja valokuvat

Asennus seuraavasti:

 1. Tulevan rakenteen kehän varrella kaivetaan luostoa 30 cm syvältä ja 20 cm leveältä. Kaivannon pohja on tamped alas, poistamalla epäsäännöllisyydet ja peitetty sekoitus sora ja romu. Tämän seurauksena saavutetaan kerros, jonka korkeus on 10-15 cm. Sora, jossa on raunio, peitetään kerroksella, jonka paksuus on sama. Kaivannon syvyyttä on vähennettävä siten, että siihen asetettu puu on puolet kuopasta. Luotu hiekkakuviota painetaan huolella. Kaivannon pohja ja seinät on suljettu vedeneristysmateriaalilla. Kaivettu kaivanto kasvihuoneen pohjaan, pohjassa ei jätä karheutta
 2. Kulmat vallihaudasta sisäpuolella kehä Lisätään raudoituksen, jonka poikkileikkaus on 12 mm. Nämä 70 cm: n pituiset metallielementit jättävät maaperän vain 10 cm: iin. Alas kaivantoon mahtuu 4 käsiteltyä antiseptistä puuta. Sisäkulmaiset puutuotteet lähestyvät kiinteää asennusta maahan. Baarit johtavat tasaiseen asentoon ja tarkistavat horisontaalisen rakennustason. Jos puutuotteita asetetaan vinoon, niiden alle liitetään pieniä kiviä.
 3. Siirry palkkien väliseen yhteyteen. 5 × 5 cm: n mittaisia ​​puutuotteita kiinnitetään 90 asteen kulmassa kynsien ja ruuvien kanssa.
 4. Ja paksut palkit yhdistävät orjan / uran periaate, sillä ne ovat aiemmin tehneet materiaalissa olevan loven. Tällä tavoin taivutetun suorakulmion kautta porat reikään porataan. Niiden kautta maahan upotetaan ankkuripultit ja nastat. Yksinkertaisempi menetelmä suorakulmion tekemiseksi on kiinnittää osat ruuveilla, jotka on kiinnitetty sinkittyihin kulmiin, joiden paksuus on 2 mm. Base-palkit mieluummin kiinnittyvät "puoli-puun"
 5. Reikien läpi tehdään 10 cm: n välein tehty puupohja. Tangot asetetaan niihin, jolloin puinen säätö pysyy tasaisena. Kattopyykillä peitettyjen tankojen ulkopinta.
 6. Kaarevan kasvihuoneen esivalmistettu runko asennetaan luomiin säätiöön. Puuelementtien pystysuorat rakenneosat on yhdistetty palkkiin, jossa on erityiset tuet suljetusta tai avoimesta ulkonäöstä. Ruuvit ruuvataan näiden kiinnikkeiden reikiin. Koska lisäkiinnikkeet pystysuorista telineistä käyttävät hakata. Ja profiiliputkien kasvihuoneen selkänoja kiinnitetään puupohjaisiin ankkuripultteihin. Rungon kiinnittämiseen palkkien pohjaan käytetään erityisiä metallitukia
 7. Kasvihuoneen runko suljetaan polykarbonaatilla ruuvaamalla 50 cm etäisyydellä toisistaan. Jokainen seuraava materiaalilevy asetetaan edellisen osan 3 cm: n reunalle. Kaarevan kasvihuoneen polykarbonaattipääiden sulkemiseksi materiaalia ei leikata. Levyä käytetään täydellisesti äärimmäiseen kaariin ja ruuvataan. Vain tämän jälkeen leikataan liikaa. Kasvihuoneen puinen pohja asetettiin kiville, ja runko valmistettiin metalliprofiileista.

Video: miten perustaa polykarbonaatti kasvihuone

Kasvihuoneen asentaminen palkkien perusteella eroaa helposti. Jopa ymmärtämättä rakentamista, laittaa kasvihuone puinen säätiö toimii viikon. Tällöin on tärkeää, ettet vauhdita ja tee kaikkia vaiheita vastuullisesti.

Polykarbonaatti kasvihuoneiden asennus puuhun

Valmis polykarbonaatti kasvihuone, tarvitset turvallisen pohjan. Voit tehdä sen puusta, mutta on tärkeää tietää, miten valita laadukkaita materiaaleja, mitä työkaluja tarvitset ja noudattaa myös työtapaa.

Hyödyt ja haitat kasvihuoneen baarissa ja hänen valintansa

Polykarbonaatin kasvihuoneen pohja voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista. Betonielementti on kestävä, mutta se on kallista. Siksi vaaditaan enemmän perustetta palkista, jolla on useita etuja suhteessa muuntyyppisiin alustoihin. Samalla voit tehdä kestävän, luotettavan ja käytännöllisen kehyksen.

Kasvihuoneen palkin pohja on kiinteä suorakaiteen muotoinen pohja. Se voidaan sijoittaa suoraan maahan tai asentaa sarakkeita tiiliä. Jälkimmäinen vaihtoehto takaa rakenteen pitkän käyttöiän, koska se auttaa estämään puun mätänemisestä. Tämä johtuu siitä, että puu altistuu mikro-organismeille jatkuvassa kosketuksessa märän maaperän kanssa aiheuttaen korroosiota. Siksi polykarbonaatti kasvihuoneen kehän ympärillä on usein tiilet tai betonilaatat.

Puutavara on luotettava materiaali kasvihuoneen pohjalle, jolla on seuraavat edut verrattuna muihin suosittuihin vaihtoehtoihin:

 • alhaiset materiaalikustannukset;
 • yksinkertainen asennus ilman monimutkaisia ​​työkaluja;
 • ylimääräinen lämpösuojaus;
 • kehyksen muodonmuutos;
 • helppo kasvihuoneen kokoaminen ja purkaminen;
 • yksinkertainen palkin korvaaminen pohjalle.

Huonolla esikäsittelyllä tai heikkolaatuisella puun pohjalla kastuu nopeasti, ja kasvihuonekaasut heiluttavat. Tämä on materiaalin negatiivinen ominaisuus, joka tulisi ottaa huomioon perustan tyypin valinnassa.

Puutavaran avulla voit rakentaa kantopohjan, jossa on puiset tuet ja yksinkertainen grilli, toisin sanoen pylväiden yhdistelmä. Tämä vaihtoehto on yleispätevä polykarbonaattikokoonpanoille, joiden koko on yli 6 x 3 m. Pohjakehys voidaan asentaa eri tavoin, mutta kasvihuone on aina kiinnitetty puun pohjaan. Yksinkertainen runko helpottaa kokoonpanoa ja edistää optimaalisen mikroilmaston luomista.

Materiaalin valinta

Luodaan kasvihuoneen pohja havupuiden tai lehtikuusta peräisin olevasta puusta. Ensimmäinen vaihtoehto on edullinen, ja toisessa tapauksessa rakenne on paljon kestävämpi, jopa ilman huolellista käsittelyä. Haalarit ovat myös hyvä ja luotettava perusta. Joka tapauksessa kasvihuoneiden asennustarvetta koskevat vaatimukset ovat seuraavat:

 • ei merkkejä mätämisestä, vakavasta muodonmuutoksesta ja halkeilusta;
 • optimaalinen paksuus ja leveys elementteihin, jotka vastaavat kasvihuoneen mittoja;
 • suhteellisen tasainen pinta ilman solmua;
 • keskimääräinen puun kosteus.

Kasvihuoneen polykarbonaatin pohjalla on oltava korkea laatu ja kestävyys. Männyn, männyn tai lehtipuiden poikkipinta on vähintään 50 x 50 mm, mikä sopii pienille ja keskikokoisille kasvihuoneille. Suurikokoiset rakenteet asennetaan parhaiten levyihin, joiden parametrit ovat 150x50 mm tai 100x50 mm. Tunnetuimmat rakenteet ovat 150x150 mm tai 100x100 mm puuta. Täten puupohjaisten levyjen mittojen on kestettävä polykarbonaattikasetin paino ja varmistettava sen luotettavuus ja stabiilisuus.

Asennuksen valmistelu

Polykarbonaattien kasvihuoneiden asentamiseen puuhun on ominaista yksinkertainen tekniikka, mutta alustava valmistelu on välttämätöntä. Materiaalin valitsemisen jälkeen on otettava työkalut. Työlle tarvitaan:

 • manuaaliset gadgetit mittanauhaa, rakennustasoa;
 • ruuvimeisseli;
 • ruuvit ja kynnet;
 • vasara, kirves;
 • ruuvimeisseli, pora, sähkösaha.

Mistä tahansa puusta valmistettu puu on käsiteltävä antiseptisellä aineella, levitellen sitä harjalla. Käyttö ja erikois impregnointi puusta, kuumasta bitumista, jäteöljystä. Valmiiden kyllästämisen ostamisessa tulisi kiinnittää huomiota varojen nimittämistä koskeviin tietoihin. Se on suunniteltava puun ulkopuolelle. Impregnointia levitetään 1 tai 2 kerroksella käyttäen laajaa siveltimellä. Kirsikkavalu on erittäin luotettava ja kovettui ajan myötä, mutta sitä on myös käsiteltävä. Tämän jälkeen puutavara leikataan 4 osaan.

Jotta asennus tapahtuisi nopeasti ja helposti, sinun on määriteltävä paikka kasvihuoneeseen. Paikan on oltava tasainen ilman kantoja ja roskia. Samalla puiden tai muiden varjostusobjektien esiintyminen eteläpuolella ei ole hyväksyttävää. Kasvihuoneen ja kehyksen kaavio tai yksinkertainen piirustus helpottaa asennusta. Kuvassa on tärkeää kuvata rakenteen kokoa, ovien sijaintia, kasvihuoneen kiinnitystä puun pohjaan.

Ennen kuin aloitat työt kasvihuoneen kiinnittämiseksi jalustaan, puutavara leikataan 4 osaan. Näiden kahden elementin koko on yhtä suuri kuin tulevan rakenteen leveys ja muut osat ovat yhtä suuret kuin polykarbonaatti kasvihuoneen pituus. Sitten puu on koottava suorakaiteen muotoiseksi runko-osaan, kiinnittäen osat pitkillä ruuveilla tai nauloilla.

Asennusohjeet

Palkin pohjan asennus tehdään parhaiten valmiiksi koottujen pylväiden kannattimilla. Tämä estää materiaalin ja koko rakenteen vaurioitumisen. Tätä varten käytä tukkeja, joiden halkaisija on noin 20 cm. Kaivojen syvyyden tulisi olla 50 cm. Ne sijaitsevat kulmissa sekä 1-1,5 m kasvihuoneen pituudella. Pylväiden holvien halkaisijan tulee olla 1,5 kertaa halkaisijaltaan suurempi.

Seuraavat toimet ovat seuraavat:

 1. Pylväiden alapuolella olevien aukkojen pohjalle kaadettiin pieni kerros hiekkaa, kevyesti kasteltiin vedellä ja täytettiin. Hiekalle, kiinteä tuki ylittää, ja sitten tukkipuun lokit. Kaikki elementit on esikäsitelty antiseptisilla aineilla. Pilarit on kääritty ruberoidilla. Kasvihuoneen kehän ympärillä sinun täytyy kaivaa kaivo, joka on noin 30 cm syvä ja kaada hiekkaa siihen 15 cm: n kerroksessa.

Polykarbonaatti kasvihuoneen asennus on yksinkertainen tekniikka. Kunkin elementin kiinnittämisen yhteydessä on tarkastettava tasaisuuden ja kiinnityksen luotettavuus.

Video: kasvihuone puun pohjalta

Polykarbonaatin kasvihuonekaasupäästöjen budjetti ja luotettava vaihtoehto. Samalla kaarella tilat voivat olla sekä metallia että muovia. Joka tapauksessa laadukas puu mahdollistaa rakenteen hyvin kiinnityksen ja varmistaa kasvihuoneen helpon käytön.

Polykarbonaatti kasvihuoneen asennus puuhun: optimaalisen menetelmän ja vaiheittaisten ohjeiden valitseminen

Puupohjan rakentaminen polykarbonaattikasveille on perusteltua painavilla teknisillä ja taloudellisilla eduilla. Esikaupunkialueiden omistajat ovat selvää, että kevytrakenteisten rakennusten perustuksiin ei ole käytännössä lainkaan puutavaraa. Uskottavasti vakuuttavat rakentamisen vauhtiin, ei tarvitse sotkeutua muottiin, varusteisiin, seoksiin. Ei tarvitse odottaa laasti kovettua. Puun käsittely on helppoa. Tietämättä kuitenkaan periaatteista, joiden mukaan polykarbonaatti kasvihuonekaasujen asentaminen puuhun tehdään, materiaalin prioriteetit poistetaan. Siksi kannattaa tutustua ennen vastuullisen työn aloittamista heidän kanssaan.

Metsä ja sen tehtävät perustusrakenteissa

Puutavara - suosituin "osallistuja" rakentamiseen perustuvalle matalalle ja kotimaiselle rakennukselle. Syynä tähän on helppo käsittely, leikkaus, poraus, erilaisten yhteyksien tekeminen ja erittäin houkutteleva hinta. Erittäin vakuuttavaa roolia ovat mittasuhteet, joiden ansiosta vaikuttavat rakenteelliset elementit on rakennettu mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Puun tekniset ominaisuudet mahdollistavat:

 • aseta nauha pohja, joka on osittain tai kokonaan haudattu maahan;
 • Käytä materiaalia puurakenteiden rakentamiseen betoni- tai tiilikiinnityskohdista;
 • rakentaa kantopohjan, jossa on puiset tukipylväät ja puutavaran grillata;
 • rakentaa putkistoja betoni-, log-, log- tai tiiliteipillä.

Kaikissa näissä tapauksissa kasvihuonekehyksen kiinnitys tehdään suurelle puukehykselle riippumatta siitä, onko se asennettu kaivantoon, tukiin tai kiven nauhalle. Puun perusrunko yksinkertaistaa merkittävästi asennusprosessia ja vähentää kasvihuoneen rakentamisen kaikenlaisten töiden tuottamiseen käytettävää aikaa.

Perustetaan peruspohjalla palkista:

 • esivalmistetut metalli- tai puurakenteet polykarbonaattipäällystettyjen kasvihuoneiden linjavalmistajilta;
 • itsetäytteiset ruhot, jotka on valmistettu polymeeriputkista, baareista, valssatuista metallituotteista.

Kasvirakenteen rakentajalle puun pohjalla ei ole olennaista eroa siitä, onko tehdas vai käsityö. Ei ole väliä, kaareva, yksittäinen tai pöydän kehys. Ero on materiaalista, josta rakentaminen on tehty. Sen tyyppisten ja teknisten ominaisuuksien mukaan määritetään menetelmä yhteyksien muodostamiseksi, kiinnitysvälineet valitaan, joilla kiinnitys suoritetaan.

Kasvihuoneen kehyksen kiinnittämiseen käytetyn puun runkorakenteeseen:

 • ankkuripultit, jos kasvihuonekehyksen pohja teräs- tai alumiinivanteet kiinnitetään perustuspuun pohjaan;
 • kappaletavarat, jotka kulkevat palkin läpi maata pitkin, sen katkeamattomien päiden päälle, jotka on tehty kotitekoisen kaarevan kasvihuoneen muoviputkiin;
 • jäykät galvanoidut kulmat, joita käytetään puu- ja metallirunkoisten kulmien kiinnittämiseen;
 • kipsilevyllä valmistetut joustavat asennuslevyt, jos asennat PVC-putkikehyksen;
 • Sinkkipinnoitetut ruuvit kierretty 45 asteen kulmaan asennettaessa tavallisia puurakenteita.

Useimmiten kiinnitysmenetelmiä ja niihin suoraan liittyvien kiinnittimien tyyppejä käytetään yhdessä. Esimerkiksi puukerttujen kulmavivut on asennettu galvanoitujen kulmien ja jäykkien levyjen sekä yksityisten ruuvien kiinnittämiseen. Kaarevan kasvihuoneen tavalliset kaaret on kiinnitetty joustavilla alumiinilevyillä, ja päät ovat itsekierteittävät ruuvit ja kulmat.

Puurakenteen pitkittäisten ja poikittaisten osien asennus voidaan yleensä tehdä leikkausten muodostamisen avulla ja kynsiä voidaan käyttää vain rungon vahvistamiseen. Massamuodot, pitävät kotitalouksien rakentamismenetelmiä aktiivisimmin.

Tapoja asentaa kasvihuonekehykset puuhun

Saimme tietää, että kaikki kasvihuoneen asentamiseen liittyvät kysymykset puupohjaan tulevat alas etsimään parasta tapaa kiinnittää kehys puurunkoon. Analysoimme yleisimmät vaihtoehdot, jotka auttavat kodin päällikköä määrittämään, miten polykarbonaatti kasvihuonekaasua asennetaan puuhun, joka on kätevämpää, halvempaa ja nopeampaa.

Hyvä vanha ruuvaus

Muoviputkista tehdyt kasvihuoneet ovat harvoin erikoistuneissa vähittäiskaupoissa, vaikka yksittäisille edustajille on jo osoitettu ihmisille. Siksi, a priori, pidämme itsestäänselvyytenä, että tuotettu runko on valmistettu metallista ja varustettu alhaalla metallilla sitomalla.

Asennuksen algoritmi tässä tapauksessa pienenee suorittamaan seuraavat toimenpiteet:

 • puun perustuksen rakentaminen, koska sen alkuperäinen kokoonpano ei ole corny;
 • kasvihuonekaapin pohjarakenteen kiinnittäminen puupohjaisiin pultteihin;
 • kehyksen kokoaminen hankittua tuotetta koskevien ohjeiden mukaisesti.

Tyypillisen kasvihuoneen rakentamisen sarjassa tutustutaan valokuvakirjastoon. Vain ennen opiskelua on pidettävä mielessä, että omistaja ei asettanut itselleen tavoitteen käyttää luonnonmaata. Hän halusi suojella kasvihuoneviljelmiä tuulilta ja alhaisilta lämpötiloilta. Kasvihuone on asennettu tontille, joka on vuorattu vaahtopaneelipaneelilla, jossa on soraa. Puun pohja kiinnitetään paikalle levittämällä suurta määrää rakennusliimaa.

Suositeltiin myös käsityöläisiä, jotka olivat tehneet päätöksen kasvihuoneen kokoamisesta alumiiniprofiilista ja asentaneet sen puuhun, myös kiinnitysmenetelmää. Alumiinista työskentelyä varten on kuitenkin kaksi tärkeätä subtletia:

 • puutavaran alareunan kiinnittämistä varten olevat reiät on porattava etukäteen, jos valmistaja ei ole toimittanut tällaista rei'itystä;
 • kiinnittimiä ei saa aluksi kiristää voimalla. Aluksi on parempi tehdä alumiinikehys, tarkista sen sijainti vaakatasossa tasolla. Varmista, että asennus on oikein, voit jopa kiristää pultit. Mutta myös ilman paljon huolellisuutta, jotta profiilia ei taivutettaisi.

Pultit tai ruuvit on asennettava rungon kulmiin. Kiinnityspisteiden lukumäärä kehällä riippuu kasvihuoneen koosta ja päällikön henkilökohtaisista mieltymyksistä. Niiden välinen raja on 0,5 m, enintään 1,0 m. On toivottavaa, että kiinnittimien välinen etäisyys, joka kierrettiin puuhun metallivanteen läpi, oli suunnilleen yhtä suuri. Ei ole suositeltavaa sijoittaa vanteen liitäntäpistettä puuhun, lähellä rungon kiinnityspistettä vanteeseen. Jos tätä tilannetta ei voida välttää, vähintään 3-5 cm tulisi jättää pultin reikien väliin.

Teräsprofiilin kehykset vähäisemmät "seremonioita". Kiinnitä ne ankkuripultteilla, koska itse malli on huomattavasti raskaampaa kuin alumiini. He eivät pelkää viivyttää, mutta liiallinen fanatismi ei myöskään ole sopiva tässä. Toimintasarja on samanlainen.

Vahvistustangot auttamaan

Rakentamisprosessissa kysytyn metallin segmentit tekevät samanaikaisesti kahta merkittävää toimintoa. Niiden alaosa toimii ankkurina, joka joutuu maahan ja kiinnittää kiinteästi kasvihuonekaasun aseman tontilla, ylemmän tapin asentaa polymeeriset kaaret tai puupalkit. Jos kasvihuonekaapit koostuvat kahdesta puusta, lujituksella on samanaikaisesti kääntöliittimet.

Jotta helpotettaisiin teräsvaijereiden käyttämistä puiseen perustukseen, siihen reiät esiporautuvat, joiden läpimitta on yhtä suuri kuin käytetyn valssattujen metallien halkaisija.

Säiliöitä, jotka on hakattu puikoille 0,75-0,80 m, käytetään iloisesti itsenäisten kausittaisten kasvihuoneiden ja muoviputkien kasvihuoneiden rakentajien kanssa. Tilapäisen rakenteen asentamiseen ei ole tarvetta "lävistää" terästangoilla. Ne lyödään maaperään sen jälkeen, kun peruskotelo on valmistettu, sijoitettu pitkin pitkiä seiniä ulkopuolelta tai puisen pohjan sisäpuolelta.

Muoviputkista valmistetun kotitekoisen kasvihuoneen rakentaminen ja sen perustus toteutetaan selkeässä järjestyksessä:

 • kehyksen tuottaminen palkista ottaen huomioon tulevan kasvihuoneen koon;
 • ajaessa maadoitustangolle rungon kulmissa ja yhtäläisten etäisyyksien kautta. Jos rakennetaan kaareva kasvihuone ja suunnitellaan polykarbonaattiarkkien suunnittelemista kaaririvien suuntaan, on metallisten tappien välinen etäisyys 0,65-0,67 m. Sitten levy 2,10 m leveä varmasti putoaa kolmeen pilariin ja siellä on vielä pieni päällekkäisyys;
 • asennus ylhäältä, joka ei upotettu joustavan polymeeriputken segmenttien tangon pohjaosaan niin, että suunnitelmaan vaadittava koko kaari osoittautui;
 • putkien kiinnittäminen puurunkoon käyttäen kipsilevyjen kanssa työskenteleviä joustavia asennuslevyjä;
 • päiden asentaminen valmiiksi kiinnitetyillä peiteillä, tuuletusaukot ja ovi kiinnittämällä ne puupohjaisiin kova metallikulmiin ja kynsien naulaan.

Loppuun asti asennetaan kevyesti johtava polykarbonaattipäällyste ja kiihkeä isäntä, linnan suosikki kumppani.

Puukehikon asentoon kiinnitettävät lujitustangot voidaan asentaa paitsi muoviputkien rungolle. Ne sopivat hyvin kasvihuoneiden rakentamiseen kaltevalta kattorakenteelta. Tällaisissa tapauksissa lujittavan palkin reiät porataan nurkkaan ja riviin.

Teräsrungon kiinnitys

Kestotettujen terässeosten sinkittyä kulmaa käytetään koko yhdisteiden, sekä metallisten että puisten kasvihuonerakenteiden, tuottamiseksi. Sisältää kasvihuoneen asentamisen perusrunkoon palkista. Emme voi sanoa, että se oli halvin, mutta ehdottomasti kätevä käyttää ja luotettavia kiinnittimiä. Taloudellisuuden vuoksi kulmat käytetään kriittisimpiin kiinnityskohtiin yhdistämällä ne kiinnittimien, kuten pulttien, kynsien tai ruuvien, helpompiin välineisiin.

Toinen valokuvavalikoima osoittaa asennusproseduurin melko laajasta polykarbonaatti kasvihuoneesta. Tässä esimerkissä puun runko on nauhalevyn vanteet, jotka on leikattu lokista. Lokitukeen on kiinnitetty maahan upotettu vahvike. Painava syy maaperän yläpuolelle kohoavan kasvihuonekaasun asentamiseen on se, että jätevedenpuhdistuspaikalla ei ole suurta pohjavesipeiliä. Ja myös siksi, että perustusrakenne havaittavasti nousee luonnollisen maanpinnan yläpuolelle, kasvihuoneviljelyn juuret lämpenevät nopeammin ja paremmin.

Omistajien valitsema kasvihuone-malli on yleismaailmallinen. Teoriassa se voidaan asentaa maahan, jolle T-muotoiset jalkojen pidikkeet on kiinnitetty sivuseiniin. Jos jalkoja ei käytetä, kehys voidaan kiinnittää mihin tahansa pohjaan, mutta puuta on helpompaa ja helpompaa.

Metallikehyksen asennus puun trimmiin tehdään seuraavasti:

 • puuta leikataan tassuun tai puoli puuhun, joka muodostaa puurunkoon sidotut kulmaliitokset;
 • hautauksen jälkeen materiaalia käsitellään kuumalla bitumilla kosteuden haitallisten vaikutusten poistamiseksi;
 • tehdä runkokokoonpano ja kiinnittää se tukipohjaan ankkureilla;
 • kokoa ja pultti rakenteen loppuosat;
 • kiinnitä kasvihuoneen puurungon sivuseinämien kulmat.

Kasvihuonekaapin rakenne on valmistettu valmistajan suositusten mukaisesti, jotka on liitetty tuotteeseen painetussa muodossa.

Puukehyksen asentaminen puun pohjaan on paljon nopeampaa ja helpompaa. Erityisesti, jos tehtaan kokoonpano on varustettu täydellä kiinnittimellä ja yksityiskohtaiset ohjeet liitetään:

 • alustarakenne rakennetaan paikalle, joka on esitelty ja valmistettu asennettavaksi kasvihuoneen koon mukaan;
 • rungon ja kulma- ja riviosastojen liitäntäkohtien kohdalla metalliliitäntäelementit asennetaan ohjeiden mukaisesti;
 • esiasennetut päätypaneelit on kiinnitetty;
 • ristikkojärjestelmä;
 • sivureunat ovat asennettuna.

Kuvassa esitellyn kasvihuoneen mallia erottaa erikoinen tekninen piirre: ristikkorakenne on asennettu aikaisempiin sivupintoihin. Yksinkertaiset, varsinkin kotitekoiset vaihtoehdot eivät ole niin vaativia työjaksossa. Tavallinen kaksinkertainen kasvihuonekaasu on järjestetty seinien rakentamisen jälkeen, mukaan lukien sivu- ja kulmavivun asentaminen, kiinnityshihnat tai tukijalat.

Kynnet puusepäntyölle

Jos arka epäilyksiä olemassaolosta ja kirvesmiehen kykyjä peruuttamattomasti vasemmalle, seisoo tutustua yksityiskohtia tapa määrittää puurunko naulattiin palkki. Valokuvassa kuvatun kasvihuoneen päällikkö ei käyttänyt kulmia tai ruuveja. Nurkan pohjalla ja tavallisilla telineillä 45 asteen kulmassa käytetään kaksi naulaa kasvihuonekehikon ulko- ja sisäpuolelta. Lisävarusteita pystysuorille telineille on puupalkki naulattu puupalkkiin.

Kasvihuonehyllyjen asentamisen jälkeen ne on vahvistettu ristikkäisillä rungoilla, jotka ovat tyyppiä "Andreevskiy krest". Kulmaputket tukevat lisäksi päätyrungot, ristikon ensimmäinen rivi ja rungon yläkehys. Tällä tavalla rakennettu rakenne herättää luottamusta rakentajaan ja omiin toimintakykyihinsä. Mitä tulee laitteiston kulutukseen - vaihtoehto on tietenkin taloudellinen. Tosi, kirvesmiehen kokemus on tarpeen sen toteuttamiseksi.

Kulmat tai leikkaustekniikat?

Puukehikon tavallisten telineiden asennus tehdään kahdella tavalla: kiinnitys kulmilla ja leikkausmenetelmällä. Ensimmäinen menetelmä on kaikkien saatavilla, toinen - ihmisille, jotka omistavat puusepän ja puusepän taitoja. Kulman kiinnitys voittaa luotettavuuskriteereinä, mutta se menettää arvossaan. On suositeltavaa antaa etusijalle leikkuri, jos luottamus on yksinkertaisen yksinkertaisen suorituskyvyn ensimmäisellä silmäyksellä, vaan työvoimavaltainen yhteys.

Leikkausluettelossa, joka soveltuu kehyksen tavallisten telineiden asentamiseen, on olemassa kaksi vaihtoehtoa solmujen yhdistämiseksi:

 • kokonaispuhdistuma, jolloin teline asennuksen perusta palkkien ristikkosuojuksen leikataan koko leveyden, ja läpivienti tehdään noin 30% paksuudesta palkin, puoli maksimi;
 • puutteellinen leikkaus, jonka mukaan ura leikataan puolet leveydestä samoilla syvyysparametreilla, ja telineeseen on valittu neljännes.

Leikkausmenetelmällä asennettu tavanomainen teline kiinnitetään perustuspalkkiin tilapäisillä sarveilla. Ne toimivat, kunnes telineet on liitetty yläreunasta yhdeksi rakenteeksi. Sitten ne poistetaan, mutta voit säästää, jos reunat eivät häiritse polykarbonaattilevyjen asennusta.

Video kasvihuoneiden kokoonpanosta ja asennuksesta

Päivitä muistiin yksityiskohtia ja täydentää materiaaliasiakirjojen tietoja tehtaan polykarbonaatti kasvihuoneen asentamisesta palkkiin auttaa videota:

Lukuisassa luettelossamme, kuinka laittaa kasvihuoneen kehykset puun pohjalta, ei ole epäilystäkään siitä, että sinulle on erinomaisesti sopiva vaihtoehto. Älä pelkää työmäärää, kaikki on aivan mahdollista. Toivotamme teille erinomaisia ​​tuloksia ja kiinteitä satoja.