Koukku neulontaan

Koukku neulontuvalle - laite, joka mahdollistaa työn monimutkaisuuden vähentämisen vahvistuspalkkien liittämisessä yhdeksi kahden tai kolmiulotteiseksi malliksi. Metallivahvikehkoa käytetään monoliittisten betonirakenteiden kaatamiseen: pohjaan, seiniin, kattoihin, muottiin. Neulo pehmeä, hehkutettu lanka, jolla on korkea sitkeys ja vetolujuus.

Tavallisen koukun muotoilu

Yksinkertaisin köysihihna on metallinen sauva, joka on kaareva lopussa koukun muodossa kätevän kaapelin silmukan tarttumiseen. Vauvalla itsessään on kaareva muoto, joka yhdessä kahvaan upotetun laakerin kanssa mahdollistaa sen nopean pyörimisen, minkä takia vahvistusliitoksen ympärille kiedottu langansilmukka kiristyy ja kiinnittää lujitustangot.

Kierukoukku

Kiinnitä vahvikekoukku - mekaaninen versio tavallisesta koukusta. Toimintaperiaate on samanlainen: koukun kärjen kiertämisen vuoksi silmukka kiristyy. Ero on se, että kärjen pyöriminen lähetetään kierukkavaihteen kautta kiinnityskahvan kääntöliikkeen aikana ylös ja alas. Kiinnitysnopeus mekaanisen koukun käyttämisessä on enemmän, sen hinta on jonkin verran korkeampi, joten suurella työmäärällä sen hankinta on tarkoituksenmukaista, ja sen avulla voit säästää aikaa ristikytkennällä.

Armeija-ase

Monoliittisen betonin suuren kohteen rakentamisen yhteydessä sitovuus on niin suuri, että on järkevää ostaa sitova ase. Hän täysin automatisoi tämän toimenpiteen: lanka kiertyy pistooliin etukäteen, kun liitos on neulottu, ase tuulistaa langan, kiristää ja kiertyy silmukkaa ja sitten katkaisee liikaa. Langan kulutus tällä menetelmällä neulomalla on jonkin verran korkeampi, mutta viiran kireys on yhtenäinen. Työnopeus on paljon suurempi kuin neulomalla yksinkertaisella virkkauksella. Neulonta-ase on kallis työkalu, joten sen hankinta ja käyttö sopivat vain suurille työmäärille.

Koukku neulomisvarusteille tekee sen itse

Ei ole välttämätöntä rakentaa pienen talon tai muottirakenteen perusta työkalujen hankintaan, joten koukku on mahdollista tehdä itse. Voit ottaa kahvan maalitelasta ja taivuttaa sen oikeaan kulmaan, terävöittää hieman päätä ja muodostaa koukun. Prosessin koneistamiseen voit tehdä halutun muotoisen sauvan tangosta, hitsauspuikolta tai pitkästä naulasta ja kiinnittää improvisoitu kiinnitys ruuvimeisseliin.

Paritustekniikka

Lanka leikataan paloiksi noin 40 cm, taivuta ne puoliksi silmukan muodossa. Valmistettu lanka viedään silmukan eteen lujituksen leikkauspisteessä ja nousee, löysät päät asetetaan päälle ja kiinnitetään silmukkaan. Saavutetun vyölukkakoukun alle ja kierrä sitä niin, että lanka muodostaa kierteen ja vetävät lujitustangot.

Erityisen tärkeitä liitäntöjä varten lanka voidaan kääriä heikosti ristikkopisteiden ympäri useita kertoja ja kierrä sitten syntynyt silmukka samalla tavalla.

Koukku neulontaan

Neulomisvarusteet ovat yksi tärkeimmistä toimista, kun rakennuksen perustana on. Lisäksi vahvistettuja kehyksiä käytetään laajalti uima-altaiden ja muiden esineiden rakentamisessa. Vahvistustangoista valmistetun korkealaatuisen kehyksen luominen edellyttää samoja luotettavia työkaluja. Ongelman ratkaisemiseksi käytetään erityistä koukkua varusteille.

Koukku neulontaan

Millä ominaisuuksilla pitäisi olla tämä kohde, miten sitä käytetään ja millaisia ​​malleja tällä hetkellä onnistui saavuttamaan suosiota mestarien keskuudessa, joista opit tästä artikkelista. Aloitetaan siis perusasiat.

Hinnat eri malleille tangon koukkuja

Riippuen siitä, minkälaista tuotetta aiot ostaa, jälkimmäisen kustannukset vaihtelevat. Luonnollisesti yksinkertaisimmat mallit ovat halvimmat. Hieman kalliimpaa maksaa mekaaniset koukut, ja kalleimmat ovat ammattilaisvälineitä, ne ovat myös aseita neulomisvarusteille. Alla olevassa taulukossa tarkastellaan kaikkia kolmea työkaluryhmää, vertailla niitä hintoja ja teknisiä ominaisuuksia.

 • Tuotteen pituus - 210 mm.
 • Kahva materiaali - puu.
 • Tuotteen paino - 0,15 kg.
 • Tuotteen pituus - 210 mm.
 • Kahva materiaali - muovi.
 • Tuotteen paino - 0,13 kg.
 • Neuletiiman läpimitta - kaikki.
 • Kahva materiaali - kumi.
 • Tuotteen paino - 0,37 kg.
 • Koukkuhattu ruostumattomasta teräksestä.
 • Kahva - suuri iskulujuus.
 • Suurin venttiilikoko on D16 * D16.
 • Vahvistimen vähimmäiskoko on D6 * D6.
 • Neuletiheyden halkaisija solmua kohden on 370-680 mm.
 • Puhaltimen ja akun massa - 1,4 kg.
 • Akun latausaika - 1 tunti.
 • Solmun luomisaika on 1,1 s.
 • Liitteisten lujitustangojen koko halkaisija on 65 mm.
 • Kääntyy yhdellä ligamenttivaiheella - 1.
 • Solmujen määrä 1 kelasta - 110-210.
 • Solmujen lukumäärä 1 täyteen lataukseen - 420.
 • Tuotteen paino - 3,4 kg.
 • Täyden akun latausaika on puoli tuntia.

Koukun toimintaperiaate neulontaan

Riippumatta siitä, minkä tyyppistä runkokoukkua käytetään työhön, kehystä luodaan yhdellä tekniikalla, jota erottaa yksinkertainen toteutus. Pääasia - valita oikeat kulutustarvikkeet, mutta tällä hetkellä harkitsemme alla.

Vahvistimen tankoja sitomiseen tarvitaan erityinen lanka, joka leikataan palasiksi. Niiden pituus on tavallisesti 30 - 40 cm. Nämä ovat yleisimpiä indikaattoreita, mutta tämän parametrin laskenta tulee aina vahvistusosan paksuutena.

Se on tärkeää! Ennen töitä on hyödyllistä yrittää yhdistää useita koesolmuja. Tämä auttaa valitsemaan optimaalisen langan pituuden, jonka avulla on mahdollista luoda voimakkaita runkorakenteita. Leikkaa sitten olemassa oleva lanka haluttuun pituuteen.

Lujitushihnan neulominen koukkujen kanssa suoritetaan yksinkertaisen mallin mukaan. Mihin toimiin tulisi ryhtyä:

 1. Taita sitova lanka puoliksi.
 2. Kierrä taitettu kappale ristikappaleen alle eli toisin sanoen kiinnitetyn solmun.
 3. Irrota silmukka irtopäästä.
 4. Työnnä koukun pää langan silmukkaan ja kiinnitä se löyhästi päin.
 5. Aloita tavallinen kiertymisliike, jonka avulla lanka kääritään.
 6. Kun ensimmäiset kierrokset on tehty, vähennä pyörimisnopeutta ja kiristä solmu varovasti loppuun. Muuten lanka saattaa rikkoa.
 7. Vedä koukku ulos silmukasta ja testaa tuloksena oleva liitoskappale lujuutta varten.

Saadun yksikön luotettavuuden tarkastamiseksi ei ole tarpeen tarkistaa johtimen lujuutta ja kuinka tiiviisti yhteys on. Yritä vain ravistella vahvistetun verkon tankoja. Oikealla tuloksella ne korjataan.

Se oli sopeutumisjärjestelmä, jossa käytettiin tavallista koukkua. Kuitenkin se toimii myös käytettäessä ruuvi-tyyppisiä tuotteita. Yhdistämisen alku läpäisee saman periaatteen. Lanka taitetaan puoliksi, minkä jälkeen se johdetaan lujituksen ristikkopalkkien alle.

Edelleen sen reunat on taivutettu ja kiinnitetty koukkuun. Mekaanisen tuotteen tärkein ero on, että langan sitomiseksi vedä koukun kahva itseäsi kohti. Ei tarvitse itsenäisesti kääriä lankaa harjan pyörimisliikkeillä.

Koukun ydin alkaa pyöriä siirtymisen vuoksi. Seuraavaksi nuppi vapautetaan, jonka jälkeen toisto toistetaan. Kuinka monta kertaa on tarpeen toistaa tämä menettely riippuu siitä, mikä kovuusaste on saavutettava. Lisäksi laitteessa on toinen ominaisuus - tuote voidaan sekä taittaa että avata käytön aikana. Muistutamme, että tuotteen kääntämiseksi riittää vetää kahva siihen.

Se on tärkeää! Jos erityinen monimutkaisuus ja merkitys on yhteydessä, lanka kääritään vahvikkeen leikkauspisteeseen useita kertoja ilman vahvaa kiristämistä. Sen jälkeen voit käyttää laitetta viiran lopulliseen kiertymiseen ja vanteiden kiinnittämiseen.

Kuvattu sitoumusmenetelmä on melko yksinkertainen, mutta samalla luo lujittavan hihnan luotettavan kiinnityksen. Tästä johtuen monet voivat säästää tämäntyyppisissä rakennustöissä. Jos sinulla on pieni käytäntö ja "suorat kädet", voit sitoa lujitustangot itse, mikä säästää tarpeeksi rahaa.

Alla oleva video osoittaa, että vahvistus on yhdistetty koukkuihin:

Mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota

Keskeisenä tehtävänä on varmistaa, että lanka ei hajoa ristikon kiinnittymisen aikana. Tätä varten se voidaan esivalmistaa, jos se ei ole tarpeeksi joustava eikä taipu hyvin. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi lanka on pidettävä jonkin aikaa palon yli. Ja ennen kuin käytät sitä, sinun on jäähdytettävä se. Kaikkein kätevä on hiiliteräs.

Mitä tulee optimaaliseen langan halkaisijaan, tämä indikaattori riippuu siitä, kuinka vahva sidonta pitäisi olla ja kuinka paksuja teräsrakenteita käytetään kohteen rakentamisessa. Mutta optimaalisin ovat poikkipinta-ala:

Tämä parametri valitaan empiirisesti niin pitkälle kuin mahdollista, koska liian ohuen langan käyttäminen aiheuttaa solmujen rikkoutumisen ja liian paksu lanka on vaikeampaa taipua.

Lisäksi sitomiseen voidaan käyttää erityisiä kiinnittimiä, jotka ovat muovisia osia. Ne on sijoitettu muottien ja tankoja pitkin, suojelemaan koko rakennetta vaurioilta.

Koukkujen tyyppi neulontatukeen

Riippuen siitä, minkä tyyppistä ja kuinka paljon työtä rakentajan on tehtävä, hän tarvitsee yhden kolmesta koukusta:

 • yksinkertainen rakentaminen;
 • erityinen ruuvi koukku;
 • pistooli, joka on suhteellisen sidottu koukkuihin.

Harkitse kaikenlaisia ​​tuotteita, niiden etuja ja haittoja.

Yksinkertainen koukku

Yksinkertaisin työkalu, joka on suunniteltu vahvistamaan sidosta. Sen muotoiluun kuuluu koukkuun päättyvä metallivarsi. Lopullisen suunnittelun ansiosta voit helposti halutun langan silmukan. Tasa on yleensä myös kaareva, ja kahva on sisäänrakennettu laakeri. Näillä ominaisuuksilla mestari saa enemmän työkalun kiertonopeutta. Tuloksena on tiukasti kiristetty silmukka, joka kiinnittää rakenteelliset elementit selvästi ja lujasti.

Kierrä koukku

Toisin kuin yksinkertainen analoginen, ruuvakoukku on koneen koneellisempi versio. Sen suunnittelussa käytetään samaa yhdistämismenetelmää. Lanka silmukkaa samalla tavalla kiristetään pyörittämällä koukkua, joka sijaitsee tuotteen kärjessä. Tärkein ero on se, että pyörimismekanismi perustuu kääntövoiman aikaansaamiin työkalun kierroksiin. Jälkimmäinen välitetään kierukkavaihteella.

Tällaisten automaattisten koukkujen käyttö voi merkittävästi lisätä solmujen nopeutta. On kuitenkin pidettävä mielessä, että tällaisen tuotteen kustannukset ovat huomattavasti korkeammat kuin tavallisen koukun kustannukset. Näin ollen sen hankinta vaaditaan vain siinä tapauksessa, että suuria määriä työtä tulee.

Pistoolit vahvistimien hihnojen kiinnittämiseen

Monien rakennusten on rakennettava suuria säätiöitä. Ja sitten sinun täytyy tehdä melko suuret vahvistetut kehykset. Varsinkin jos objektin arkkitehtuuri sisältää laattatyypin. Tällöin vahvistusvyöhön tarvittavien solmujen määrä on satoja ja tuhansia. Mutta on usein tarpeen sitoa ei yksi, vaan kaksi kerrosta lujittava hihna.

Jos niin paljon työtä tehdään, on helpompaa ja kannattavampaa ostaa välittömästi erityinen pistooli, joka on suunniteltu sitomaan venttiilejä. Sen etu on yhdistämisprosessin täydellinen automatisointi. Laitteen toimintaperiaate on seuraava:

 • Pistooli on upotettu lanka-rullaan, jonka avulla armatuuri liitetään tulevaisuuteen.
 • Kun elementit yhdistetään, automaattisen työkalun avulla lanka kierretään solmuun, joka kiristetään tiukasti ja kierretään.
 • Heti kun solmu on valmis, ylimääräinen neulontanka on katkaistu.

Haittapuoli on korkeampi sideaineen kulutus. Mutta tätä ominaisuutta kompensoidaan kaikkien solmujen tasaisella jännityksellä, mikä ei ole aina mahdollista manuaalisen työn avulla. Lisäksi pistoolin käyttö lisää merkittävästi sitomisnien nopeutta tavanomaisiin tai mekaanisiin koukkuihin verrattuna. Myös tämä laite on paljon kalliimpi kuin kahta ensimmäistä tuotetyyppiä, joten niiden osto on perusteltua vain silloin, kun suurille kohteille tarvitaan työtä.

Tee koukku neulomisvarusteille tee se itse

Ei aina rautakaupassa ostettu tuote sopii erinomaisesti haluttuun työtyyppiin. Siksi monet mestarit lopulta siirtyvät kotitekoisiin koukkuihin vahvojen verkkojen neulomiseksi. Tähän on monia syitä:

 • liian pieni tai liian suuri ydinpaksuus;
 • epämiellyttävät kulmat, joissa koukku on taivutettu;
 • huonolaatuinen teräs, jonka takia koukku ei sopeudu nopeasti jne.

Siksi usein ei ole mahdollista ostaa koukkua, vaan helposti tehdä se itse. Ja niin että oli kätevää työskennellä hänen kanssaan, ja kaikki hänen parametrit räätälöitiin isännälle. Seuraavassa tarkastellaan useita tapoja, joilla voit tehdä kotitekoisen koukun, jonka avulla voit kiinnittää lujitustangot.

Elektrodikoukku

Tällainen tuote voidaan valmistaa paksunnetusta teräslangasta. Sen poikkileikkauksen tulisi olla 4 mm ja yli. Useimmiten käytetään erityistä hitsauselektrodia, koska se on valmistettu riittävän vahvoista metallista. Valmistus perustuu seuraaviin periaatteisiin:

 • Viiran toisessa päässä on taivutettu ympyrä, johon kahva lepää tulevaisuudessa. Ja on välttämätöntä tehdä ympyrän muotoinen mutka niin, että myöhemmässä toiminnassa kaareva pää ei kiinnitä holkkeja eikä aiheuta haittaa. Varmista siis, että kaareva pää on suunnattu pääsauvaan.
 • Lisäksi määritetty sauva on taivutettu saavuttamaan 30 asteen kulmassa suunnilleen keskellä. Tämän toimenpiteen jälkeen tangon tulee olla jonkinlainen keinuvipu.
 • Seuraava askel on ommella 2-3 aluslevyä ja siirtää ne renkaaseen. Heidän on huolehdittava kahvan kiinnittämisestä.

Voit luoda kahvan käyttämällä useita vaihtoehtoja:

 • Käytä kahta putkea, joista toinen on halkaisijaltaan hieman suurempaa kuin alkuperäinen tanko. Tällöin putken sisäputken halkaisijan on oltava vähintään 5-6 mm, jos sauvan paksuus on 4 mm. Toisella putkella tulisi olla vielä suurempi poikkileikkaus. Putkien pituuden tulisi olla yksi kolmasosa koko koukusta tai hieman pitempi. Yksi putki asetetaan toiseen, ja niiden päät on niitattu vasaralla.
 • Ota yksi putki ja hitsauslaatat molemmille puolille, joiden sisähalkaisija on hieman pienempi kuin sauvan itse halkaisija.
 • Käytä sorvi ja jauhaa halutun kokoisen kahvan ja sauvan halkaisijan halkaisijan mukaan. Tätä vaihtoehtoa varten sopivat vain tiheät puulajit. Tällaisen tuotteen kuusesta tai männystä on parempi olla käyttämättä, koska tällainen kynä pyyhitään nopeasti pois.
 • Puun sijasta soveltuu myös sopiva pituinen polymeeriputki. Alempaa tulppaa varten tuotteeseen hitsataan mutteri tai aluslevy.
 • Tai käytä muuta sopivaa ratkaisua ongelmaan, jos sinulla on oikea materiaali työhön.

Riippumatta siitä, mihin materiaaliin kahva on valmistettu, jos ei ole halu tai kyky tehdä rengas lopussa, voit yksinkertaisesti hitsata lukkomutteri tai aluslevy niin, että tuotteen kahva ei pyöri. Tämä tehdään parhaiten kahvan kahdesta sivusta. Muutoin se kulkee pitkin sauvaa, mikä tekee työkalusta työskentelyn epämukavaksi.

Kun jalusta ja kahva ovat valmiina, voit jatkaa itse koukkuun. Tämän tekemiseksi hiomakoneen avulla tangon pää on teroitettu niin, että saadaan kartiomainen muoto. Et saa tehdä loppua liian teräväksi, jätä se hieman pyöristettyinä. Tämä vähentää merkittävästi riskiä saada naarmuja tai vakavia vammoja työskentelyn aikana. Kun haluttu muoto on saatu, on taivutettava sauva koukkuun pihdeillä. Tällöin tehdään prosessi yksinkertaisen yksinkertaisen työkalun valmistamiseksi kiinnittimen kiinnittämiseksi, ja tuotetta voidaan käyttää.

Mitä tulee koukun pituuteen ja kulmaan, tarvittavat parametrit valitaan ottaen huomioon yksittäiset ominaisuudet. Helpoin tapa on kokeilla optimaalisia tuloksia. Jotkut mieluummin käyttävät lyhyempiä koukkuja, joilla on voimakkaasti kaareva pää. Toiset päinvastoin haluaisivat käyttää suuremman pituisen työkalun, mutta vähemmän kaareva pää. Ainoa ehto, jota on aina noudatettava on, että koukku ei saa repimään lankaa. Jos tätä periaatetta ei täytetä, koukku on tehtävä uudelleen. Oikein tehty valaisin tarjoaa korkealaatuisen lujitustangon liitoksen.

Automaattinen tai puoliautomaattinen koukku

Tämän tyyppinen tuote on vielä helpompi tehdä omilla käsillä kuin manuaalinen vastapuoli. Tämä edellyttää lisälaitteita. Yleisin ratkaisu on käyttää ruuvimeisseliä. Tätä varten koukku asetetaan laitteen patruunaan, joka on ensin valmistettava tavanomaisesta kynsistä, jonka pituus on haluttu.

Koukun muoto on lähes sama kuin edellä kuvattiin. Lujittava hihnan sidonta ei myöskään poiketa manuaalisista tuotetyypeistä. Siksi suurin vaikeus työskennellessä automaattisen neulontarakenteen kanssa on valinta ruuvitaltan optimaalisesta toimintatavasta. Tärkeä tekijä tässä on nopeus. Oikein valitulla parametrilla työ suoritetaan nopeasti ja ilman hylkäämistä.

Päätavoitteena on jälleen tehdä neulontanko ei repeytyneitä vahvistamisen yhteydessä. Muussa tapauksessa tämän laitteen käyttö voi vähentää merkittävästi fyysisen työn kustannuksia ja lyhentää aikaa töihin.

Neuloa vahvistus. Portaalin osanottajien kokemuksista

Portal-käyttäjät jakavat kokemuksensa sitovista häkkeistä käsin ja käyttävät sähkötyökaluja.

Miten ja miten kiinnittää armatus? Ensi silmäyksellä vaikuttaa siltä, ​​että vastaus tähän kysymykseen on yksinkertainen. Ota pehmeä hehkutettu neuleliitos, koukku ja päästä työhön. Mutta portaalin käyttäjien kokemus viittaa siihen, että jopa tällaisessa yksinkertaisessa suhteessa on paljon vivahteita, jotka vaihtelevat langan halkaisijasta sidontaan. Nämä "pienet asiat" vaikuttavat kuitenkin suoraan työn nopeuteen ja loppukustannuksiin. Joten tästä artikkelista opit:

 • Onko kannattavaa sitoa vahvistuskammio akun neulomalla?
 • Miten tehdä kotitekoinen koukku kiinnittimen kiinnittämiseen.
 • Kuinka oppia virkkaa ristikko.

Armourin yhdistäminen neulomalla: hyvät ja huonot puolet

Ensimmäinen asia, jonka jokainen aloittelijan kehittäjä ajattelee, kun hän päättää koota vahvistuskotelon, on neuloa sitä. Joku käyttää kotitekoisia tai ostettuja koukkuja tähän.

Toiset mieluummin käyttävät pihdeitä. Toiset taas uskovat, että vain erityinen ladattava pistooli hankitaan kiinnityslaitteiden ratkaisemiseksi ratkaisee ongelman.

Kuten käyttäjien käytännöt osoittavat, useimmissa tapauksissa akun neulomisapu on liian kallista tavalliselle rakennustyömaalle. Korkean hinnan lisäksi (merkkituotteet maksaisivat välillä 1 000 - 2 000 dollaria), neulonta-ase voi joskus hidastaa langan. Lisäksi laitteiden täytyy ostaa erityinen lanka keloille (ei halpaa). Yritetään "ohittaa" mekanismi ja sen jälkeen, kun oma johdin on päättynyt, tuulella tavalliselle käämille, johtaa laitteiston rikkoutumiseen.

En edes suosittele yrittää tuulella yksinkertainen, ostettu lähimpään markkinat merkkituotteiden lanka. Tarkastettu. Pari tällaisia ​​"ladattuja" keloja ja likainen, heikosti hehkutettu lanka rikkovat neulomisapua. Suunnittelijat ovat antaneet suojaa itse valmistetuista kulutustavoista. Kalliimman "lelun" hajoamisen lisäksi tällaisen tarkennuksen jälkeen lentää automaattisesti takuun ulkopuolelle.

Huolimatta automaattisen neulonta-aseen korkeasta hinnasta portaalin sisällä on harrastajia, jotka joko ostavat sen tai vuokraavat sen.

Tykkäsin tällaisten laitteiden kanssa. Yksi neulomisnaula korvaa useita ihmisiä. Akut latautuvat nopeasti. Vain onnistuu vaihtamaan käämiä. Miinuksista huomaan - kyllä, kallis. Sekä ase ja rullat maksoivat rahaa. Kuulin, ettet voi indeksoida pistoolilla kaikkialla, varsinkin kapeissa paikoissa, mutta suurilla volyymeillä ja ammattikäyttöön mielestäni tämä on perusteltu hankinta.

Kova työntekijäni ja tykkäsin työskentelemään neulomisaseina, mutta ilo on kallista.

Toinen haavapallon haittapuoli erityisesti rakentamisen olosuhteiden suhteen on mahdollisuus sen hajoamiseen työntekijöiden "vinon" käsissä tai kalliin työkalun banaanin varastamisesta.

Mielenkiintoinen kokemus portin jäsenestä, jolla on lempinimi Sinyavinsky. Käyttäjä vuokrasi aseen ja oli täysin pettynyt siihen. Osallistujan mukaan langan vetämisen voima on huonosti säädetty aseella. Lanka on sotkeutunut tai haava väärässä paikassa. Tämän seurauksena Sinyavinsky kieltäytyi käyttämästä neulomisaseita ja palkkasi "vahvistustyöntekijät", jotka kiinnittivät kehyksen koukkuineen.

Johtopäätös: Kaikilla neulomalla aseen eduilla sen hankkiminen tai vuokraus vaatii huolellista laskemista - onko se taloudellisesti perusteltua? Siksi useimmat mieluummin osoittautunut menetelmä vuosia - virkkaa ristipää.

Työntekijät neulovat vahvikehäkkejä yksinkertaisella virkkimällä pyörivällä puukahvalla. Hinta säädetty - 150 ruplaa. Ja kaikenlaisia ​​automaattisia mekanismeja, mukaan lukien kääntyvät koukut ja ruuvimeisselin käyttö - tämä on niin itsestäänselvyys. Ammattilaiset käyttävät koukkuja.

Tietoja sitovien ns. Vahvistamisten eduista ja haitoista. puoliautomaattiset - koukut käänteisillä ja ladattavilla "shurikovilla" koukulla, joka on koukussa kasettiin, kerrotaan artikkelin toisessa osassa. Ja nyt kuvataan yksityiskohtaisemmin homemadin koukun tekeminen ja kerro, miten neuloa oikein.

Miten tehdä kotitekoinen koukku neulontaan

1. Koukku voidaan tehdä itsenäisesti tai ostaa valmiiksi. Issue hinta - 150-200 ruplaa. Hankinnan edut: koukun teräs "runko" pyörii vapaasti kahvaan, mikä heikentää työn huomattavasti.

Kotitekoisen koukun etuja - voit tehdä sen 10-15 minuutin kuluttua siitä, mikä on käsillä. Esimerkiksi koukku neuloksille on valmistettu kynsistä "150", elektrodi, 8 mm: n halkaisija, maalitelanpidin, jossa rulla on sahattu pois, ruuvimeisselit jne.

On monia vaihtoehtoja. Kaikki riippuu mielikuvituksesta ja "tarpeettomista" asioista, jotka sijaitsevat kotitaloudessa.

Tein kotitekoisen koukun teräspalkin ripustamiseksi. Toinen pää oli jauhettu kartiolla teroitimella ja taivutettu sauva kahdessa paikassa. Kahvan sijaan voit laittaa putkenpään, joten on helpompi työskennellä ja käsine ei ole kääritty laitteeseen.

Toinen versio itse tehtystä koukusta tarjoaa portaalin jäsenen, jolla on lempinimi alexdomm. Voit tehdä tämän ottamalla vanhan luukun (jos he tietenkin ovat tilalla) ja leikkaamalla yksi nasta. Seuraavaksi otetaan putki, jonka läpimitta on 16 mm, ajaaksemme tapin siihen ja puristamme tai hitsataan pää. Työkappale on teroitettu höyrypyörällä tai "hiomakoneella".

Erityistä Ensimmäistä kertaa kotitekoisen koukun tekemiseksi käytin maalirullaa, josta katkaisin kaikki "tarpeeton".

Toinen vaihtoehto on tehdä koukku rikkoutuneesta tai tarpeettomasta lastalla.

Periaate on sama - katkaise tai katkaise terä ja hiomaan koukun työosa kartiossa.

Tein koukun "kahdeksan" sileistä liitososista. Jos haluat nopeasti poistaa koukun silmukasta, muista teroittaa se kartiolla. Koukun "runko" on taivutettu 20 asteen kulmassa. Joten lisää pyörimisnopeutta. Käytön helpottamiseksi voit laittaa letkunpinnan kahvaan.

Neulomalla ruuvi säännöllisellä virkkauksella

Jos käytät yksinkertaisinta koukkua, kuten alla olevassa kuvassa, sen tekeminen on hankalaa. Liian pieni nopeus, kuten ruuvaamalla ruuviruuvilla. On parempi ottaa koukku pyörivällä kahvalla. Nopeus kasvaa huomattavasti, kun olet täyttänyt kätesi, lopetat langan repeämisen ja kiertämällä sitä.

On tärkeää valita neuloverkon optimaalinen halkaisija. Liian ohut taukot, solmu on hyvä olla kiristämättä. Liian paksu, 2,4-3 mm, vaikea neuloa, ranne väsyy nopeasti. Siksi yleisimmin käytetty sitova lanka halkaisijaltaan 1,2-1,4 mm.

Portaalin käyttäjät suosittelevat - jos neulomalla ei ole lankaa, ota rengas metallikaapelilla ja polta se. Vaikka tämä menetelmä soveltuu parhaiten äärimmäisiin tapauksiin, koska polttava rengas antaa musta hapan savun.

Mene paritukseen.

Prosessi on jaettu sarja peräkkäisiä vaiheita.

1. Leikkaa ensin neulomakivi nippu haluttuihin kappaleisiin (jos lankaa ei leikata palasiksi). Viiran pituus on noin 30-40 cm.

2. Taitamme lanka puoleen.

3. Taivuta lanka sormen ympärillä.

4. Saamme vahvistuksen.

5. Taivuta päät ja aseta koukku silmukkaan.

6. Alamme käännä koukkua tarttumalla toisen langan päähän.

Koukun tekeminen neulomisvarusteille

Ei ole toivottavaa kohdistaa runko, jolla on suuri määrä hitsausraudoitusta. Tämä voi aiheuttaa korroosiota ja heikentää raudan laatua. Asiantuntijat neuvovat yhdistämään monoliittisen rakenteen elementit neulomalla, mikä takaa asennuksen vahvuuden. Teräslangan betonirakenteiden kiinnittämiseen kuormittamattomiin alueisiin erikoistyökalulla - koukku neulontaan.

Neulontaan tarkoitettujen koukkujen nimittäminen

Laite tarjoaa mukavuuden, nopeuden ja turvallisuuden. Sitä käytetään liittämään kohtisuorat sauvat, joiden paksuus on enintään 2 mm risteyksissään. Soveltamisala - nauhatyönti, asuinrakennusten, teollisuuden ja hallintorakenteiden rakentaminen.

Virkattu koukku on helppo tehdä itsestäsi, jos tunnet suunnittelun ominaisuudet.

Erilaisia ​​virkattuja koukkuja

Rebar-niputeknologia on melko yksinkertainen. Se ei vaadi erityisiä taitoja, jotka soveltuvat hyvin aloitteleville rakentajille. Neulomisen vahvistaminen auttaa oppimaan työn algoritmia, tuntemaan materiaalin optimaalisen kireyden luoda korkealaatuisia solmuja. Laitteita on useita.

Yksinkertainen muotoilu

Yksinkertaiset koukut helpottavat silmukoiden ottamista. Työkalu näyttää sauvan, jonka kaareva kärki tarttuu lankaan ja kätevä kahva sisäänrakennetulla laakerilla. Tangon muoto on epäsäännöllinen mutka. Huolimatta siitä, että laitetta pyöritetään käsin, se voi kehittää suurta nopeutta ja kiristä johto tiukasti.

Yksinkertaiset koukut ovat käteviä kotikäyttöön, varsinkin jos tarvitset pienen työn. Käämitysnopeus on sama kuin ruuvimeisselillä. Neulomisvarusteita, kuten sekoittamista maaliin erikoisen puulastan kanssa. Työkalulla on useita positiivisia ominaisuuksia:

 • alhaiset kustannukset;
 • yksinkertainen toiminta;
 • sopii vaikeasti tavoitettaviin paikkoihin.

Kierrä koukku

Ruuvatut koukut ovat puoliautomaattisia, koska ne kiristävät silmukoita koukulla, joka on pora, jossa on kiinteä kahva. Heillä on erilainen muotoilu ja helpottavat huomattavasti päällikön yksitoikkoista työtä. Tiukan solmun tiukentamiseksi sinun täytyy tehdä useita eteenpäin liikkeitä sauvojen risteyksessä.

Prosessi suoritetaan kiertämällä kärki kierukkavaihteella, kun kahvaa painetaan voimakkaasti. Laitteet, jotka tuottavat neulomisvarusteita, on erilainen nimi - käännettävä. Siinä on useita etuja:

 • kestävyys;
 • helppokäyttöisyys;
 • suurella nopeudella

Pistooli neulontaan

Suunnittelulle on ominaista korkea tuottavuus, joten sitä käytetään laajamittaisessa rakentamisessa. Laite on täysin automaattinen, toimii verkkovirrasta tai paristojen avulla. Se on esijäähdytetty lanka, joka on kääritty erikoiskäämiin.

Toimintaperiaate on seuraava: pistooli neulomalla telineitä haluttuun elementtiin ja paina liipaisinta. Sekunneissa lanka kierretään, vedetään solmuun. Jännitys on yhtenäinen. Työkalun käyttämiseksi tarvitaan tietyn halkaisijan ja jäykkyyden omaava lanka. Muutoin laite voi epäonnistua.

Työkaluvalun valinta riippuu käyttötarkoituksesta ja asennuksen ominaisuuksista. Sitä voidaan käyttää metallin lisäksi myös lasikuituvahvisteisiin, jotka on neulottu hehkutetulla teräslangalla, muovisuojilla, kiinnittimillä tai muovipuristimilla. Tämä on moderni materiaali, jolla on positiivisia ominaisuuksia:

 • korroosionkestävyys;
 • vetolujuus;
 • matala lämmönjohtavuus.

Koukun tekeminen omiin käsiisi

Kotitekoinen virkkuukoukku varusteisiin on pieni. Se ei vaadi paljon aikaa valmistukseen. Rebar koostuu kahdesta pääelementistä: pohjasta, joka on työosa ja kahva. Se voidaan tehdä kahdella tavalla.

Perustuu hitsauselektrodiin

Tuotteen asennukseen tarvitaan seuraavia materiaaleja:

 • Hitsauselektrodi tai teräslanka halkaisijaltaan 3-4 mm.
 • Oranssi letku tai kädensija käytetystä rakennuslasta.

Suunnittelu tehdään näin:

 • Letkua käytetään laitteen kahvan saamiseksi tangon kokoon.
 • Osat kiinnitetään yhdessä epoksihartsin kanssa.
 • Työosa on taivutettu 900 kulmassa 6 cm: n etäisyydeltä kahvalta. Ulkonäkössä se muistuttaa keinujaa.
 • Kouru, joka on enintään 2 cm, on kaareva muodonmuutos.
 • Virkkaa koukku asetetaan tiedostoon ennen käyttöönottoa.

Perustuu palkkiin

Tee laite neulomiseksi tarvitset:

 • Teräslanka, jonka läpimitta on 7-8 mm.
 • Pihdit: kuusiomuttereita ja aluslevyjä, joiden halkaisija on sopiva, jotta ne voidaan kiinnittää sauvaan.
 • Vanha kynä mistä tahansa käsityökalusta: ruuvitaltat, maalaustela.

Valmistusprosessi on sama kuin edellisessä tapauksessa. Vain kahva kiinnitetään jalustaan ​​kiinnikkeillä. Sen pitäisi säilyttää vapaata kiertoa pohjan ympärillä.

Virkistustekniikan ominaisuudet

Neulomalla on melko yksinkertainen tekniikka. Hän ehdottaa monia tapoja matkustaa:

Pääasennusmenetelmät ovat seuraavat:

 • Yhden silmukan muodostuminen on päällekkäinen oksojen asettamisen pituuden kanssa.
 • Kahden silmukan muodostaminen asentamiseen.

Jokaisesta metallityypistä käytettiin tiettyä kiinnitystangon merkkiä. Yksinkertaisin ja usein käytetty on ensimmäinen menetelmä. Toimet suoritetaan tässä järjestyksessä:

 • Vahvistettu lanka leikataan paloiksi - jopa 30 cm pitkäksi.
 • Työssä sinun on käytettävä joustavaa, joustavaa materiaalia, jota ei ole repeytynyt. Näissä ominaisuuksissa on leikattu profiili, jonka läpimitta on 1 mm.
 • Aihio taitetaan puoliksi ja kääritään vahvikkeen tankoihin.
 • Koukku kulkee silmukan läpi.
 • Työkalu kaappaa langankumien päät.
 • Suorita pyörivä liike turvallisen langan kiinnittämistä varten. Näyttää 2-3 kierrosta.
 • Pidä varovasti solmu niin, ettei se hajoa.
 • Virkkaa koukku ulos.
 • Tärkeintä - älä tee pitkää kiertämistä.

Tarkista liitoksen voimakkuus. Tätä varten sinun ei tarvitse koskettaa lankaa. Vahvistustankojen siirtäminen riittää. Niiden on oltava tiukasti kiinni toisistaan.

Neulomalla vahvistusta toisella tavalla suoritetaan seuraavasti:

 • Käsinojan pituus on taivutettu puoleen.
 • Kolmasosa etäisyydestä silmukasta katoaa, uudelleen taivuta.
 • Peitä nivel. Silmukka on toisaalta vapaat päät - toisaalta.
 • Koukku asetetaan silmukkaan, kiinnitä kärjet, vedä.
 • Elementit kierretään yhdessä silmukan kanssa useassa kierroksessa.

Neulomallit edellyttävät tiettyjen sääntöjen noudattamista SNiP: n normien mukaisesti.

Koukku neulontaan

Rakennustoiminta liittyy erottamattomasti vahvistamistoimien toteutukseen. Vahvistettu runko vahvistettuihin perustuksiin ja lattioihin tarjoavat rakennusten luotettavuuden ja pitkäikäisyyden. Vahvistettu betoni on lisääntynyt turvallisuustaso, kykenee kestämään huomattavia kuormituksia ja säilyttää eheyden vuosikymmenien ajan. Luotettavan tilakuvun valmistukseen on lujitettava neulankoukku välttämätön työkalu. On helppoa tehdä koukku neulomalla varusteiden omilla kädillä tai käyttää ostettua kiinnitystä.

Mikä on virkkuussauva

Pienellä määrällä töitä betonitoiminnassa teräspalkit sijoitetaan muottirakenteeseen, joka on täynnä betonia. Kuitenkin, kun vahvistetaan suuria pohjarakenteita, rakennetaan terästangojen alueellinen runko. Vavat ovat tasaisesti jakautuneet koko valaistuun tilaan. Tämä sallii betoniteräksen tuntea tasaisesti kuorman ja lisätä rakennusten lujuutta.

Neulomalla vahvistus perustukselle hitsaamalla

Lujittavan metallin yksittäisten elementtien liittäminen voidaan tehdä eri tavoin:

 • sähköhitsauksella. Vahvistushilkkujen lisääntyneestä kiinnitysnopeudesta huolimatta materiaali ylikuumentuu liitosvyöhykkeellä, joka häiritsee sen kiderakennetta ja voi aiheuttaa halkeilua kuorman vaikutuksen alaisena. Hitsatut osat ovat myös alttiimpia korroosioprosesseille, jotka haittaavat kielteisesti metallirakenteen lujuutta ja kestävyyttä;
 • käyttämällä elastisesta muovista valmistettuja erityisiä kiinnittimiä. Ne voivat merkittävästi vähentää neulontatoimien kestoa, mutta niillä on vakava haitta. Muovi kylmäkaudella menettää lujuusominaisuutensa. Tämä on syynä heikentymään tiettyjen kiinnityslaitteiden ja puristimien alueita liikkumistaessa vahvistuspalkkien suuntaisesti;
 • käyttäen koukkuja neulomisvarusteille. Tämä on melko yksinkertainen kiinnitysmenetelmä, jolla on korkea luotettavuus. Tehtävän suorittamiseksi leikkaat langan halutun määrän. Ristikon asennusta varten käytetään erityistä lankaa, jonka avulla ristikkokohteita käytetään tangoilla. Kiinnityksen helpottamiseksi käytetään armorikoukkua - neulomalla työkalu, jolla on yksinkertainen toimintaperiaate.

Ammattimaiset rakennuttajat vahvistamisen toimenpiteiden toteutuksessa käyttävät erilaisia ​​neulomalaitteita. Tämä on paras ratkaisu. Pienten kehysten kohdalla ne käyttävät itsekehättävää koukkua neulomisliittimiin ja suurempaan määrään neulomista - erityisiä pistooleja.

Rebar Hooks - Työkalujen tyypit

Spatiaalisen kehyksen teräsbetonien sitomiseen käytetään erilaisia ​​tyyppejä:

 • manuaalinen. Vaatii huomattavia ponnistuksia kiinnityksen varmistamiseksi. Tällainen laite on helppo tehdä itse, kun hän on käyttänyt vähimmäistalletuksia;
 • puoliautomaattinen. Teollisesti valmistettujen ruuvikiinnikkeiden avulla voit helpottaa sidontatoimintoa ja nopeuttaa tehonsyötön kokoonpanoprosessia.
Virkkaa koukut vahvikkeelle
 • automaattisesti. Ammattikäyttöön tarkoitetun pistoolin avulla voit nopeuttaa metallitangon liittämistä, kun kiinnittyy teolliseen mittakaavaan.

Pidäthän jokaisen neulontatyökalun ominaisuuksista.

Standardi koukku neulomisvarusteille

Käytetään erilaisia ​​käsityökaluja:

 • väline, joka on valmistettu itse elektrodista tai teräslangasta;
 • Rautakaupoissa ostetut valmiit laitteet.

Kiinnityksen suorittamiseksi on ensin leikattava lanka haluttuun kokoon. Riippuen taitavasta neulosta, on mahdollista korjata 5 - 15 osaa liitosta minuutin ajan.

Käsityökalujen edut:

 • sitovien operaatioiden helppous;
 • mahdollisuus tehdä omia käsiään;
 • alhaiset valmistus- tai ostokustannukset.
Koukku VOREL 49830 -varusteiden neuloksille

Etujen lisäksi myös heikkoudet ovat:

 • vähentynyt tuottavuuden neulontatoiminta;
 • lisääntynyt vaivaa lanka kiertymiselle.

Ammattimaiset rakentajat käyttävät usein itsestään valmistettua tai ostettua neulakoukkua teräspalkkeja varten, mikä parantaa liitoksen turvallisuutta.

Automaattinen koukku neulontaan

Kiertämisen nopeuttaminen ja automatisointi mahdollistavat erityisen laitteen, jolla on palautuva toimintaperiaate. Ensisilmäyksellä se näyttää tavalliselta käsikäyttöiseltä laitteelta, mutta se eroaa ruuveilla, jotka koostuvat seuraavista osista:

 • muovikahva ruuvikierteellä;
 • työkappale, jossa on ruuvikierre.

Edellä mainitut elementit kootaan muodostaen mekanismin, jolla on edestakaisin toimintaperiaate. Kääntävä kiinnike toimii yksinkertaisesti - kädensijan liikuttaminen aiheuttaa työkappaleen kääntymisen, johon lanka on asetettu.

Takaisinkytkimen edut:

 • lisääntynyt langan sitominen;
 • mahdollisuus käyttää alueita, joilla on rajoitettu pääsy;
Automaattinen koukku neulontaan
 • helppous tehdä neulonta;
 • kestävyys säännöllisin voiteluin.

Laitteella on ainoa haitta - lisääntynyt hinta, verrattuna tavallisen käsityökalun kustannuksiin.

Käyttämällä käännettävää työkalua, neula, joka ei väsy, voi suorittaa lisääntynyttä työtä. Tehokkuuden kannalta ruuviyksikkö on parempi kuin kädessä pidettävä laite, kun on tarpeen venyttää ja kierrä lankapäät käsin. Työkakkakytkimen asentaminen uudelleen, kun kahva siirretään syklisesti, voit saavuttaa turvallisen asennuksen.

Laitteen käyttötapa:

 • Työnnä työkalukoukku kiertyneeseen silmukkaan.
 • Vedä kahvaa itseäsi kohti työakselin suuntaan.
 • Palauta kahva alkuperäiseen asentoonsa.
 • Suorita seuraava siirtojakso.

Voit myös tehdä puoliautomaattisen kiristyslaitteen käyttämällä tavanomaista ruuvimeisseliä. Tarvitset taivutetun kynnen ilman korkkia tai l-muotoista palkkia, jonka pääty on työnnettävä työkalupidikkeeseen. Pienellä käytännöllä on helppo hallita työn periaatteita tällä laitteella.

Ammattikoukku kiinnikkeisiin - käytä pistoolia

Neulepistooli on ammattimainen työkalu, jota käytetään suurissa rakennustyömaissa. Käyttämällä automaattista koukkua pistoolityyppisten liittimien kiinnittämiseen on helppoa aloittaa uusi suurikokoisen häkän kokoonpano.

Neulontapistooli on ammattimainen työkalu

Professional-laitteen edut:

 • ei ole tarvetta leikata ennen työkappaleen lankaa;
 • johdin syötetään automaattisesti käyttörummusta;
 • raaka-aineen puuttuessa materiaalisäästöt;
 • lisääntynyt aseen suorituskyky;
 • lisääntynyt silmukan kiristysvoima;
 • kyky säätää kierteistä voimaa ja langan pituutta.

Tärkeimpien etujen joukossa on tarpeen huomata, että akku toimii itsenäisesti ja että käytät erityistä jatkojohtoa, jonka ansiosta voit työskennellä seisomaan kehoa taivuttamatta. Laitteen rakenne mahdollistaa sen pitämisen yhdellä kädellä ja tällä hetkellä toisella - tukemalla terästangot ilman apuvälineitä. Kireyden kesto ei ylitä yhtä sekuntia. Se on erittäin kätevä, kun työskentelet teollisessa mittakaavassa.

Etujen lisäksi myös heikkoudet ovat:

 • ammattipistoolin melko korkea hinta;
 • erityisjohdon hankintakustannusten nousu;
 • haitan käytön rajoitetun tilan olosuhteissa;
 • knitters tarvitsee oppia työkalun kanssa.

On tärkeää ostaa tarvikkeita, jotka vastaavat pistoolin poikkileikkausta ja jäykkyyttä. Muussa tapauksessa laitteiden vika voi ilmetä. Ammattilaiset käyttävät pistoolia kokoonpanemalla suuria säätiöitä. Ja samaan aikaan ristikon tietyissä paikoissa kiinnitys voidaan tehdä vain käsityökalujen avulla.

Neulontapistooli BM-400

Teemme laitteesta ompeleiden neulomiseen

Mestarit, jotka ovat mukana vahvistuskeskusten kokoonpanossa pitkään, mieluummin kotitekoisia työkaluja. Tämä johtuu useista tekijöistä:

 • Itse valmistuslaite voidaan varustaa kahvalla kätevästi käsin. Tämä lisää tuottavuutta ja varmistaa käyttömukavuuden.
 • Erityisiä teräslajeja voidaan käyttää tekemään työstää itse. Kestävää materiaalia ei suoriteta kuormien vaikutuksesta;
 • työlaitos on helppo antaa tarpeelliselle lomakkeelle ja tarvittaessa suorittaa suuremman koon. On kätevää työskennellä vaikeasti tavoitettavissa olevilla alueilla.

Tavallinen koukku kiinnittimen kiinnittämiseksi tekee siitä itse on helppoa.

On olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja:

 • ilman kahvaa. Yksinkertaistettu muotoilu käsittää hitsauselektrodin käytön;
 • pitoa. Tällainen laatua oleva laite ei ole teollisuustilanteessa valmistettu huono.

Yksinkertaistetun rakenteen valmistukseen tarvitaan hitsauselektrodi, vasara ja pihdit. menettely:

 • Poista työskentelytapa.
 • Astu pari senttimetriä yhdestä reunasta ja taivuta oikealle kulmalle.
 • Muodosta suorakaiteen muotoinen pidike, jonka mitat ovat 4 x 10 cm.
 • Terä työpalan ja kartiota.
Neulomme vahvistuksen katon alla omiin käsiinsä

Valmistusprosessi kestää enintään 10 minuuttia.

Puukahvan muotoilu on kätevämpää työhön, ja se on tehty muutamassa tunnissa. Kokoonpano vaatii:

 • teräslanka, jonka halkaisija on 8 mm ja pituus 0,4 m;
 • puun korjuu kahvan valmistukseen;
 • aluslaatat ja mutterit, jotka vastaavat tangon halkaisijaa;
 • sähköhitsaus;
 • pihdit;
 • Bulgaria;
 • sähköpora;
 • hiekkapaperiarkki;
 • terävä veitsi.

Algoritmikokoonpano:

 • Tee kahva.
 • Poraa reikä siinä.
 • Hiekkaa pinta.
 • Kiinnitä mutteri palkin päähän.
Koukku neulomalla vahvistus omilla kädet
 • Aseta aluslevy ja työnnä kahva reikään.
 • Asenna aluslevy ja kiinnitä seuraava mutteri.
 • Anna sauvan lopussa tarvittava kokoonpano, terävöitä reunaa.
 • Puhdista kahva lakalla tai liota antiseptiseen.

Kun olet suorittanut useita nippuja, tarkista laitteen toiminta. Taita johtoosa tarvittaessa.

Miten neuloa vahvistusvirkkaus - kiinnitystekniikka

Kaikkien neulomalaitteiden tekniikka on yksinkertaista. Sitovaa työtä tehdään piirustuksen pohjalta valmistustöiden valmistuttua ja pystysuuntaisten sauvojen asentamisen jälkeen. Laajasti käytetään hyväksi todettua kiinnitysmenetelmää, jota suoritetaan yhdellä silmukalla.

Virkkaa varusteet virkkaa yksi silmukka

Ennen sidonnan aloittamista leikkaa lanka, jonka poikkileikkaus on 1,2 mm, haluttuun määrään 20-30 cm: n paloiksi. Lisävaiheet:

 • Kierrä lanka, joka on taitettu kahdessa kerroksessa solmun ympärillä ja aseta se vinoon.
 • Aseta koukku muodostettuun silmukkaan ja kiinnitä langan toinen pää siihen.
 • Syötä langanpäät toiselle puolelle tarttumalla silmukka.

Pyöritä työkalua, joka säätää liitoksen kiristysastetta. Jäljellä on vielä ote otteen työosasta silmukasta ja voit siirtyä seuraavaan liitokseen.

johtopäätös

Kun suunnittelet vahvistuskorin kiinnittämistä itsellesi, valitse oikea neulontatyökalu työn suorittamiseen ja tutustu tekniikkaan. Tee työtä omasta, voit hallita taitoja tehdä neulontatyötä ja säästää taloudellisia resursseja.

Neulottua koukkua vahvistamiseen

Monoliittisessa rakenteessa ennen betonin kaatamista on asennettu vahvistin, joka muodostaa luotettavan kehyksen. Jotta se ei muuta betoniliuoksensa vaikutusta, sauvat on kiinnitettävä yhteen. Helpoin ja nopein tapa kytkentä tapahtuu koukulla neulomalla vahvistusta varten.

Se koostuu: kädensija, kätevä pito ja kaareva osa, joka suorittaa asennuksen. Suunnittelun avulla voit kehittää hyvää nopeutta solmujen muodostuksessa. Koukun yksityiskohta on vapaasti paikallaan kahvaan, joten se kääntyy oikeaan suuntaan. Neulomisprosessiin liittyy liikkeet, jotka ovat samanlaisia ​​kuin maalin sekoittaminen puisella lastalla. Solmut on muodostettu lanka. Yksinkertaisella laitteella voit kiinnittää useita vahvistuspalkkeja yhdeksi rakenteeksi.

Tyypit ja soveltaminen

Liitän tangot eri suunnittelurakenteilla. On olemassa:

 1. Käsikoukku on tuote, joka koostuu metallista kaareva sauva ja puukahva. Sen avulla on helppo tarttua silmukkaan ja kiristää se, kiinnittäen lujasti tiukasti. Suurnopeuksinen pyöriminen tarjoaa erikoiskahvan, johon on asennettu laakeri. Voit ostaa käsityökaluja 190 ruplaa / kpl.
 2. Liitosten kiinnittäminen ruuvikoukulla mahdollistaa tuottavuuden lisäämisen. Sisäänrakennettu mato- vaihde käynnistyy kädensijaan vaikuttavalla voimalla, jonka seurauksena solmu kiristyy automaattisesti viiralla. Työkalun kahva on kumipohjainen pohja ja työkappale on sinkitty. Taaksepäin koukun hinta ristipäällysteisiin - 600 ruplasta / kpl.

Tuotetta käytetään mihin tahansa monoliittirakenteeseen liittyvään työhön. Useimmiten - liuskajohtojen järjestäminen, asuin- tai hallintorakennusten rakentaminen. Yksityisessä rakentamisessa rungon sitominen on välttämätöntä, kun muodostetaan rungon septisäiliöön tai sivurakenteisiin. Koti käyttää kotitekoista koukkua.

Vahvuudet ja heikkoudet

Kun otetaan huomioon koukun mahdollisuudet, sitä verrataan vaihtoehtoisiin menetelmiin. Ne hitsaavat, jotka eivät tarjoa turvallista istuvuutta tai neulomisapua, joka ei sovi vaikeasti tavoitettaville paikoille.

Kämmenlaitteen etuja ovat:

 • alhaiset kustannukset;
 • helppokäyttöisyys.

Puutteita puhuvat prosessin väsymys, jos haluat tehdä paljon yhteyksiä ja alhaista tuottavuutta.

Neulomalla ruuvityyppisellä varustuksella on seuraavat edut:

 • työkalun kestävyys;
 • helppokäyttöisyys;
 • suurella nopeudella.

Menetelmässä haittoja ei tunnisteta. Nämä voivat johtua vain korkeista kustannuksista verrattuna kädessä pidettävään laitteeseen. Jos aiot työskennellä suurella esineellä, on parempi ostaa koukku automaattinen vahvistamisen yhdistämiseen.

Kuinka tehdä se itse?

Monet käsityöläiset mieluummin kotitekoinen koukku. Sen valmistukseen ei tarvita monimutkaisia ​​materiaaleja ja paljon aikaa. Pohjaan käytetään hitsauselektrodia, jonka läpimitta on enintään 3 mm. Kahva voidaan valmistaa letkusta tai huovasta, ilman lasta, joka on kiinnitetty elektrodin yhteen päähän. Toisaalta muodostavat koukun. Ennen työstämistä työkalu on kevyesti teroitettava.

Automaattinen neulankoukku liittimiin voidaan tehdä käsin, jos käytät muita laitteita. Yksi vaihtoehto on ottaa ruuvimeisseli. Aseta kasettiin koukku, joka on valmiiksi valmistettu kynsistä. Prosessin meneminen nopeasti ja ilman hylkäämistä on tarpeen säätää kotitekoisen tuotteen nopeutta.

Päätehtävä - estää langan rikkoutuminen, jonka avulla ne sitoutuvat. On suositeltavaa polttaa se etukäteen, etenkin jos se ei taipua.

Tätä varten se pidetään jonkin aikaa palon yli ja jäähdytetään ennen käyttöä. Johdon halkaisijan on oltava vähintään 1 mm (suurempana, taivutuksessa on vaikeuksia ja pienempi, se voi rikkoa).

Neulontaan tarvitaan myös kiinnittimiä, jotka on esitetty muovisten osien muodossa. Ne ovat välttämättömiä suojakerroksen muodostamiseksi tangon ja muottien välille ja estävät rakenteen tuhoutumisen.

Kuinka käyttää?

Neulomisvarusteet koukulla esiintyvät seuraavassa järjestyksessä:

Yksi henkilö työskentelee. Tämä on yksinkertaisin ja suosittu menetelmä, jota käytetään ammattimaiseen rakentamiseen ja kotimaisiin tarpeisiin.