Neuloa vahvistus. Portaalin osanottajien kokemuksista

Ei ole toivottavaa kohdistaa runko, jolla on suuri määrä hitsausraudoitusta. Tämä voi aiheuttaa korroosiota ja heikentää raudan laatua. Asiantuntijat neuvovat yhdistämään monoliittisen rakenteen elementit neulomalla, mikä takaa asennuksen vahvuuden. Teräslangan betonirakenteiden kiinnittämiseen kuormittamattomiin alueisiin erikoistyökalulla - koukku neulontaan.

Neulontaan tarkoitettujen koukkujen nimittäminen

Laite tarjoaa mukavuuden, nopeuden ja turvallisuuden. Sitä käytetään liittämään kohtisuorat sauvat, joiden paksuus on enintään 2 mm risteyksissään. Soveltamisala - nauhatyönti, asuinrakennusten, teollisuuden ja hallintorakenteiden rakentaminen.

Virkattu koukku on helppo tehdä itsestäsi, jos tunnet suunnittelun ominaisuudet.

Erilaisia ​​virkattuja koukkuja

Rebar-niputeknologia on melko yksinkertainen. Se ei vaadi erityisiä taitoja, jotka soveltuvat hyvin aloitteleville rakentajille. Neulomisen vahvistaminen auttaa oppimaan työn algoritmia, tuntemaan materiaalin optimaalisen kireyden luoda korkealaatuisia solmuja. Laitteita on useita.

Yksinkertainen muotoilu

Yksinkertaiset koukut helpottavat silmukoiden ottamista. Työkalu näyttää sauvan, jonka kaareva kärki tarttuu lankaan ja kätevä kahva sisäänrakennetulla laakerilla. Tangon muoto on epäsäännöllinen mutka. Huolimatta siitä, että laitetta pyöritetään käsin, se voi kehittää suurta nopeutta ja kiristä johto tiukasti.

Yksinkertaiset koukut ovat käteviä kotikäyttöön, varsinkin jos tarvitset pienen työn. Käämitysnopeus on sama kuin ruuvimeisselillä. Neulomisvarusteita, kuten sekoittamista maaliin erikoisen puulastan kanssa. Työkalulla on useita positiivisia ominaisuuksia:

  • alhaiset kustannukset;
  • yksinkertainen toiminta;
  • sopii vaikeasti tavoitettaviin paikkoihin.

Kierrä koukku

Ruuvatut koukut ovat puoliautomaattisia, koska ne kiristävät silmukoita koukulla, joka on pora, jossa on kiinteä kahva. Heillä on erilainen muotoilu ja helpottavat huomattavasti päällikön yksitoikkoista työtä. Tiukan solmun tiukentamiseksi sinun täytyy tehdä useita eteenpäin liikkeitä sauvojen risteyksessä.

Prosessi suoritetaan kiertämällä kärki kierukkavaihteella, kun kahvaa painetaan voimakkaasti. Laitteet, jotka tuottavat neulomisvarusteita, on erilainen nimi - käännettävä. Siinä on useita etuja:

  • kestävyys;
  • helppokäyttöisyys;
  • suurella nopeudella

Pistooli neulontaan

Suunnittelulle on ominaista korkea tuottavuus, joten sitä käytetään laajamittaisessa rakentamisessa. Laite on täysin automaattinen, toimii verkkovirrasta tai paristojen avulla. Se on esijäähdytetty lanka, joka on kääritty erikoiskäämiin.

Toimintaperiaate on seuraava: pistooli neulomalla telineitä haluttuun elementtiin ja paina liipaisinta. Sekunneissa lanka kierretään, vedetään solmuun. Jännitys on yhtenäinen. Työkalun käyttämiseksi tarvitaan tietyn halkaisijan ja jäykkyyden omaava lanka. Muutoin laite voi epäonnistua.

Työkaluvalun valinta riippuu käyttötarkoituksesta ja asennuksen ominaisuuksista. Sitä voidaan käyttää metallin lisäksi myös lasikuituvahvisteisiin, jotka on neulottu hehkutetulla teräslangalla, muovisuojilla, kiinnittimillä tai muovipuristimilla. Tämä on moderni materiaali, jolla on positiivisia ominaisuuksia:

  • korroosionkestävyys;
  • vetolujuus;
  • matala lämmönjohtavuus.

Koukun tekeminen omiin käsiisi

Kotitekoinen virkkuukoukku varusteisiin on pieni. Se ei vaadi paljon aikaa valmistukseen. Rebar koostuu kahdesta pääelementistä: pohjasta, joka on työosa ja kahva. Se voidaan tehdä kahdella tavalla.

Perustuu hitsauselektrodiin

Tuotteen asennukseen tarvitaan seuraavia materiaaleja:

  • Hitsauselektrodi tai teräslanka halkaisijaltaan 3-4 mm.
  • Oranssi letku tai kädensija käytetystä rakennuslasta.

Suunnittelu tehdään näin:

  • Letkua käytetään laitteen kahvan saamiseksi tangon kokoon.
  • Osat kiinnitetään yhdessä epoksihartsin kanssa.
  • Työosa on taivutettu 900 kulmassa 6 cm: n etäisyydeltä kahvalta. Ulkonäkössä se muistuttaa keinujaa.
  • Kouru, joka on enintään 2 cm, on kaareva muodonmuutos.
  • Virkkaa koukku asetetaan tiedostoon ennen käyttöönottoa.

Perustuu palkkiin

Tee laite neulomiseksi tarvitset:

  • Teräslanka, jonka läpimitta on 7-8 mm.
  • Pihdit: kuusiomuttereita ja aluslevyjä, joiden halkaisija on sopiva, jotta ne voidaan kiinnittää sauvaan.
  • Vanha kynä mistä tahansa käsityökalusta: ruuvitaltat, maalaustela.

Valmistusprosessi on sama kuin edellisessä tapauksessa. Vain kahva kiinnitetään jalustaan ​​kiinnikkeillä. Sen pitäisi säilyttää vapaata kiertoa pohjan ympärillä.

Virkistustekniikan ominaisuudet

Neulomalla on melko yksinkertainen tekniikka. Hän ehdottaa monia tapoja matkustaa:

Pääasennusmenetelmät ovat seuraavat:

  • Yhden silmukan muodostuminen on päällekkäinen oksojen asettamisen pituuden kanssa.
  • Kahden silmukan muodostaminen asentamiseen.

Jokaisesta metallityypistä käytettiin tiettyä kiinnitystangon merkkiä. Yksinkertaisin ja usein käytetty on ensimmäinen menetelmä. Toimet suoritetaan tässä järjestyksessä:

  • Vahvistettu lanka leikataan paloiksi - jopa 30 cm pitkäksi.
  • Työssä sinun on käytettävä joustavaa, joustavaa materiaalia, jota ei ole repeytynyt. Näissä ominaisuuksissa on leikattu profiili, jonka läpimitta on 1 mm.
  • Aihio taitetaan puoliksi ja kääritään vahvikkeen tankoihin.
  • Koukku kulkee silmukan läpi.
  • Työkalu kaappaa langankumien päät.
  • Suorita pyörivä liike turvallisen langan kiinnittämistä varten. Näyttää 2-3 kierrosta.
  • Pidä varovasti solmu niin, ettei se hajoa.
  • Virkkaa koukku ulos.
  • Tärkeintä - älä tee pitkää kiertämistä.

Tarkista liitoksen voimakkuus. Tätä varten sinun ei tarvitse koskettaa lankaa. Vahvistustankojen siirtäminen riittää. Niiden on oltava tiukasti kiinni toisistaan.

Neulomalla vahvistusta toisella tavalla suoritetaan seuraavasti:

  • Käsinojan pituus on taivutettu puoleen.
  • Kolmasosa etäisyydestä silmukasta katoaa, uudelleen taivuta.
  • Peitä nivel. Silmukka on toisaalta vapaat päät - toisaalta.
  • Koukku asetetaan silmukkaan, kiinnitä kärjet, vedä.
  • Elementit kierretään yhdessä silmukan kanssa useassa kierroksessa.

Neulomallit edellyttävät tiettyjen sääntöjen noudattamista SNiP: n normien mukaisesti.

Neulottua koukkua vahvistamiseen

Monoliittisessa rakenteessa ennen betonin kaatamista on asennettu vahvistin, joka muodostaa luotettavan kehyksen. Jotta se ei muuta betoniliuoksensa vaikutusta, sauvat on kiinnitettävä yhteen. Helpoin ja nopein tapa kytkentä tapahtuu koukulla neulomalla vahvistusta varten.

Se koostuu: kädensija, kätevä pito ja kaareva osa, joka suorittaa asennuksen. Suunnittelun avulla voit kehittää hyvää nopeutta solmujen muodostuksessa. Koukun yksityiskohta on vapaasti paikallaan kahvaan, joten se kääntyy oikeaan suuntaan. Neulomisprosessiin liittyy liikkeet, jotka ovat samanlaisia ​​kuin maalin sekoittaminen puisella lastalla. Solmut on muodostettu lanka. Yksinkertaisella laitteella voit kiinnittää useita vahvistuspalkkeja yhdeksi rakenteeksi.

Tyypit ja soveltaminen

Liitän tangot eri suunnittelurakenteilla. On olemassa:

  1. Käsikoukku on tuote, joka koostuu metallista kaareva sauva ja puukahva. Sen avulla on helppo tarttua silmukkaan ja kiristää se, kiinnittäen lujasti tiukasti. Suurnopeuksinen pyöriminen tarjoaa erikoiskahvan, johon on asennettu laakeri. Voit ostaa käsityökaluja 190 ruplaa / kpl.
  2. Liitosten kiinnittäminen ruuvikoukulla mahdollistaa tuottavuuden lisäämisen. Sisäänrakennettu mato- vaihde käynnistyy kädensijaan vaikuttavalla voimalla, jonka seurauksena solmu kiristyy automaattisesti viiralla. Työkalun kahva on kumipohjainen pohja ja työkappale on sinkitty. Taaksepäin koukun hinta ristipäällysteisiin - 600 ruplasta / kpl.

Tuotetta käytetään mihin tahansa monoliittirakenteeseen liittyvään työhön. Useimmiten - liuskajohtojen järjestäminen, asuin- tai hallintorakennusten rakentaminen. Yksityisessä rakentamisessa rungon sitominen on välttämätöntä, kun muodostetaan rungon septisäiliöön tai sivurakenteisiin. Koti käyttää kotitekoista koukkua.

Vahvuudet ja heikkoudet

Kun otetaan huomioon koukun mahdollisuudet, sitä verrataan vaihtoehtoisiin menetelmiin. Ne hitsaavat, jotka eivät tarjoa turvallista istuvuutta tai neulomisapua, joka ei sovi vaikeasti tavoitettaville paikoille.

Kämmenlaitteen etuja ovat:

  • alhaiset kustannukset;
  • helppokäyttöisyys.

Puutteita puhuvat prosessin väsymys, jos haluat tehdä paljon yhteyksiä ja alhaista tuottavuutta.

Neulomalla ruuvityyppisellä varustuksella on seuraavat edut:

  • työkalun kestävyys;
  • helppokäyttöisyys;
  • suurella nopeudella.

Menetelmässä haittoja ei tunnisteta. Nämä voivat johtua vain korkeista kustannuksista verrattuna kädessä pidettävään laitteeseen. Jos aiot työskennellä suurella esineellä, on parempi ostaa koukku automaattinen vahvistamisen yhdistämiseen.

Kuinka tehdä se itse?

Monet käsityöläiset mieluummin kotitekoinen koukku. Sen valmistukseen ei tarvita monimutkaisia ​​materiaaleja ja paljon aikaa. Pohjaan käytetään hitsauselektrodia, jonka läpimitta on enintään 3 mm. Kahva voidaan valmistaa letkusta tai huovasta, ilman lasta, joka on kiinnitetty elektrodin yhteen päähän. Toisaalta muodostavat koukun. Ennen työstämistä työkalu on kevyesti teroitettava.

Automaattinen neulankoukku liittimiin voidaan tehdä käsin, jos käytät muita laitteita. Yksi vaihtoehto on ottaa ruuvimeisseli. Aseta kasettiin koukku, joka on valmiiksi valmistettu kynsistä. Prosessin meneminen nopeasti ja ilman hylkäämistä on tarpeen säätää kotitekoisen tuotteen nopeutta.

Päätehtävä - estää langan rikkoutuminen, jonka avulla ne sitoutuvat. On suositeltavaa polttaa se etukäteen, etenkin jos se ei taipua.

Tätä varten se pidetään jonkin aikaa palon yli ja jäähdytetään ennen käyttöä. Johdon halkaisijan on oltava vähintään 1 mm (suurempana, taivutuksessa on vaikeuksia ja pienempi, se voi rikkoa).

Neulontaan tarvitaan myös kiinnittimiä, jotka on esitetty muovisten osien muodossa. Ne ovat välttämättömiä suojakerroksen muodostamiseksi tangon ja muottien välille ja estävät rakenteen tuhoutumisen.

Kuinka käyttää?

Neulomisvarusteet koukulla esiintyvät seuraavassa järjestyksessä:

Yksi henkilö työskentelee. Tämä on yksinkertaisin ja suosittu menetelmä, jota käytetään ammattimaiseen rakentamiseen ja kotimaisiin tarpeisiin.

Koukku neulontaan - vaikea työ on helppoa!

Kiinnitysvarusteet (KDVA) - yksinkertainen laite luotettavan ja kestävän lujitushäkkeen rakentamiseen, jota voi käyttää henkilö, jolla ei ole erityistä teknistä taitoa.

1 Virkkujen koukut - todelliset rakentajat avustajat

Kiinnitysventtiilien tekniikka, joka on viskoosia ammattiympäristössä, tunnustetaan erittäin tehokkaaksi eikä edellytä kalliiden ja hienostuneiden laitteiden käyttöä. Tämä toimenpide suoritetaan neulomalla lanka, jonka paksuus on 1-2 mm: n välillä (sitä suurempi on rakenteen vahvikkeen paksuus, sitä on käytettävä paksumpia lankoja).

Koukku neulomisvarusteille - erittäin yksinkertainen laite, joka on valmistettu metallivarresta, jossa on hieman kaareva pää. Tällainen taivutus on välttämätön, jotta se sopii kätevään lanka-asentoon, jonka avulla vahvistustuotteet kytketään toisiinsa.

Factory KDVA ovat melko edullisia, niitä voi ostaa missä tahansa modernissa rakennuksessa. Mutta ei aina tehdasvalmisteisia tuotteita, jotka soveltuvat tiettyjen raudoitusten neulontaan. Jos koukku on ohut, se voi taipua, kun lanka kiristyy. On myös tilanteita, joissa KDVA-taivut ovat käyttäjälle epämukavaa.

Ei ole vaikeaa tehdä kotitekoista koukkua lujittavien sauvien liittämiseksi itse, käyttämällä tähän tarkoitukseen sopivaa metallia tai yhteistä hitsauspuikkoa hitsaukseen. Seuraavassa osassa opit tekemään itsellesi peruselementti ja varsin luotettava virkkauskoukku.

2 Itse valmistetut koukut - sopii pieniin töihin.

KDVA: n valmistamiseen tee itsellesi tarvitset seuraavat tuotteet:

  • kaksi aluslevyä, joissa on mutterit, jotka sopivat halkaisijalta käytetyn raudoituksen osaan;
  • minkä tahansa terän sauvaa (tavallista vahviketta voidaan käyttää), jonka paksuus on noin 7 mm;
  • kahva rakennustelasta, ruuvimeisselistä tai maalaustelasta.

Koukun tekeminen ompeluun on yksinkertaista - työnnetään sauva kahvaan ja kiinnitetään saatu rakenne laitteistolla. Ennen tätä varmista, että terän kärki on teroitettu. Toinen hienovaraisuus - sauvan poikkileikkaus on valittava hieman pienemmäksi kuin kahvassa käytetyn reiän halkaisija. Tämä johtuu siitä, että jälkimmäinen suhteessa vahvistuspalkkiin on suoritettava vapaata kiertoa.

Kun pieni työ on suoritettava, 4 mm: n elektrodista voidaan tehdä vielä yksinkertaisempi koukku. Sen pitäisi olla taivutettu, terävöittää kärki ja kääriä tämä yksinkertainen muoto nauhalla (katso kuva). Tällaisen KDV: n avulla voit neuloa ohut lanka. Teoriassa se on myös sopiva käytettäväksi paksun neulomateriaalin kanssa. Mutta tässä tapauksessa käsi, kun neulonta on hyvin väsynyt, vähentää prosessin tuottavuutta.

3 Puoliautomaattinen ja automaattinen KDVA suurten nopeuksien neulontaan

Puoliautomaattisia koukkuja (yleensä ruuveja) on ominaista erityisen kahvan läsnäollessa. Hän suorittaa kääntämisen liikkeen, jolloin rotaatio on neulontalaitteen kärkeen. Käytännössä tämä näyttää siltä - työntekijä vetää ruuvin KVA kahvan itselleen, kärki alkaa pyöriä ja neulontanko kiristyy.

On järkevää hankkia puoliautomaattisia laitteita ja käyttää niitä tapauksissa, joissa tarvitaan suuria määriä vahvistuselementtien korkeaa neulontanopeutta. Kotitalouksien tarpeisiin ei ole järkevää ostaa sitä koukun suuren nopeuden vuoksi. Periaatteessa voit yrittää tehdä ruuvikoukun itse. Ota kynsi ilman korkkia, taivuta yksi kärjistä ja aseta toinen sähkökäyttöiseen ruuvimeisseliin. Se ei ole helppoa korjata, mutta periaatteessa se on mahdollista.

Uudistustarvikkeiden moderni kiinnitin on automaattinen pistooli. Se ei ole mahdollista tehdä itse, mutta se on helppo ostaa rautakaupasta. Totta, tällaisen laitteen kustannukset ovat objektiivisesti korkeat. Sitä useimmiten hankkivat ammattilaiset, jotka suorittavat laajamittaista työtä, mukaan lukien kymmeniä tuhansia viskoosia vahvistuspalkkeja.

Automaattinen pistooli yhdellä sekunnilla ilman mitään ongelmia neuloo yksi solmu - nopeus on todella ainutlaatuinen. Lisäksi sen käytön aikana sinun ei tarvitse leikata lankaa eristykseen erillisinä kappaleina. Se asetetaan yksinkertaisesti laitteeseen, joka itsestään tuulistaa langan, suorittaa suunnitellun toiminnon ja poistaa myös ylimääräiset neulomateriaaliosat. Automaattiset koukut voidaan kytkeä sähköpistorasiaan. Mutta suosituimmat mekanismit sisäänrakennetuilla paristoilla. Niitä voidaan käyttää esineissä, joissa ei ole sähköä.

4 Tekniikka käyttää neulomalaitteita - lyhyesti päästä

Lähestymistapa ei riipu siitä, millaista koukkua käytät - kotitekoinen tai tehdas. Kun käytät perinteisiä ja puoliautomaattisia laitteita, leikkaat johtoa 300-400 mm: n segmentteihin ja suorita sitten seuraavat vaiheet:

  • yksi kappale lanka taitetaan puoliksi ja kääritään sidotun raudan ympärille;
  • koukku menee silmukan läpi, tarttuu neulomateriaalin toiseen päähän;
  • langan kiertäminen alkaa kääntymällä KDVA: ta.

On välttämätöntä kierrä mekanismi aktiivisesti, kunnes lanka on lähes täydellisesti kiristetty. Pysäytä sitten hieman ja kiristä lanka niin, että se sieppaa, mutta ei katkaise. Nyt voit vetää neulontalaitteen ja tarkistaa solmun turvalliseksi sovittamiseksi. Tarkistus tehdään yksinkertaisesti - yksi vahvistuspalkki on twitched suhteessa toiseen. Vavat eivät saisi kävellä, jos teit kaiken oikein ja kiinnität solmun tiukasti koukulla.

Kuinka tehdä koukku neulomisvarusteille omin käsin?

Metallirakenteiden betoniteräsrakenteiden puitteissa tapahtuva yhdistäminen yksityisessä talonrakentamisessa tehdään sovitusmenetelmällä. Vahvikotelon kokoamiseksi käytetään erityistä laitetta pienen koukun muodossa. Pohdimme edelleen, miten koukku voidaan tehdä neulomalla vahvistuksella omiin käsiisi ja miten se toimii oikein.

Työkalujen tyypit neulontaan

Pinnoittamismenetelmässä käytetään teräslangan kiinnittämiseen tangot, jotka ovat kohtisuorassa toisiinsa nähden ristiinmuotoisen risteyksen paikoissa manuaalisesti.

Virkkuhaukka on yksinkertainen ja turvallinen työkalu, jonka avulla voit sitoa raudoituksen tankoja nopeasti, turvallisesti ja tasaisesti.

Tähän mennessä on olemassa kolmenlaisia ​​valmiita koukkuja neulomiseen, jotka voidaan ostaa myymälästä. Lisäksi venttiilien koukku voidaan tehdä itsenäisesti.

manuaalinen

Valokuva osti koukku. Kahva pyörii vapaasti.

Yksinkertainen koukku on tankoon kiinnitetty sauva, jonka varret vangitaan. Pyörivä koukku liitososien käsikäyttöön. Käsityökalun etu on sen saatavuus, kestävyys ja helppokäyttöisyys.

Käsikoukku on loistava vaihtoehto aloittelijoille, joiden avulla voit käsitellä koputusalgoritmia ja tuntea optimaalisen langankireyden saadaksesi laadukkaita solmuja.

ruuvi

Sitova lanka valitaan läpimitaltaan 0,8 - 2 mm.

Puoliautomaattinen koukku on kääntötyökalu, joka toimii kahvan eteenpäin suuntautuvien liikkeiden aikana. Laitteessa on sauva, jossa on koukku poran muodossa, joka tulee kahvan suppiloon lankaa pitkin, kiristämällä lankaa.

Tällaisen työkalun hinta on suurempi kuin manuaalinen. Mutta ruuvityökalulla on mahdollista selviytyä suuresta työstä lyhyessä ajassa - jotta solmu voidaan kiristää kokonaan, riittää vain muutamia liikkeitä.

mekaaninen

Rakennuttajat, jotka vaalivat joka sekunti, valitsevat automaattisen koukun (pistoolin) kiinnittimen kiinnittämiseen. Pistoolin käyttöperiaate perustuu koukun täysin automaattiseen kiertoon. Tämä laite, joka on moderni ja täydellinen, mahdollistaa suurimman mahdollisen tuloksen ja nopeuden rakentajan tekemättä paljon vaivaa.

Tällaisen koukun hankkiminen kotimaisille tarkoituksille ei ole perusteltua: pistoolin käyttö merkitsee melko suurta lanka-kulutusta ja laitteen kustannukset ovat korkeat. Mutta suurilla sivustoilla tai töissä, jotka on tehtävä hyvin lyhyessä ajassa, tämä vaihtoehto on täydellinen!

omatekoinen

Kuva: halkaisija 3-4 mm.

Ostetut koukut eivät aina pysty täysin täyttämään rakennustarpeita. Usein sydämen muoto on epäsäännöllisiä, ja työkalujen pituus on liian pieni, mikä vaikuttaa merkittävästi työn laatuun. Joten miten teet köysikoukun oikein?

Laitteen tekemiseksi ompeleiden neulomiseen tarvitsemme hitsausta tai teräslankaa, jonka halkaisija on 4 mm.

Koukun tekemiseksi sinun on

  1. Tee kahva laitetta varten ohuesta letkusta palan tai sauvan kokoon ilman lapasta.
  2. Aseta elektrodi letkuun tai työnnä lastankaali suppiloon ja kiinnitä se (esimerkiksi käyttämällä epoksihartsia).
  3. Taivuta sauva 90 asteen kulmassa noin 5 cm: n etäisyydeltä kahvalta (taivutetun sauvan pitäisi muistuttaa ulkonäöltään).
  4. Tangon pää taivutetaan kaarevasti.
  5. Ennen työskentelyä, kiristä teräksen terävä reuna tiedoston tai teroittajan kanssa.

Vihje! On parempi tehdä koukku korva enintään 1-2 cm pitkä: se on helpompi työskennellä tällä tavalla.

Koukku voidaan tehdä tarpeettomasta ruuvimeisselistä tai kahvan rakenteesta, taivuta terävä pää vaaditussa kulmassa ja päästä eroon siitä. Automaattinen mekanismi voidaan tehdä asettamalla lopuksi pyöristetty elektrodi ruuvimeisseliin.

Itse valmistettu työkalu on täydellinen kotitarkoituksiin, säästää rahaa ja mahdollistaa nopeasti neulonnan tasaisten ja luotettavien solmujen.

Virkkaa langoitustekniikkaa

Neulontamenetelmien malli monoliittirakenteen työpiirustuksessa.

Tekniikka raudoitustangojen liittämiseksi säätöön on melko yksinkertainen, eikä sitä määritellä koukun tyypin mukaan: neulontanko on tavalla tai toisella kiristetty silmukalla, mikä yhdistää metallivarret.

Lujituksen neulonta tapahtuu pystytuotteiden valmistustyön ja asennuksen jälkeen. Liitososien asennukseen on käytettävä monoliittirakenteen työpiirrosta.

Käytännössä on olemassa kaksi perustekniikkaa:

  1. Yksi silmukka päällekkäisyydelle.
  2. Kaksi silmukkaa päittäisliitokselle.

Useimmiten ne neulovat ensimmäisellä tavalla, koska se on yksinkertaisin: voit oppia sen muutamassa minuutissa, ja työskentelyä on vaikea tehdä. Toisaalta, päittäisliitos, teoriassa, on hyvä kulma-elementtejä.

Se on tärkeää! Tässä työssä kannattaa käyttää vain hehkutettua lankaa, jossa on pyöreä profiili ja halkaisija 1 mm, koska se on joustava ja joustava: se sopii hyvin sauvoihin eikä repäise, kun neulotaan.

Algoritmi yhden silmukan sitomiseksi

Yhden silmukan neulomisperiaatteet ensimmäisissä vaiheissa eivät riipu koukun tyypistä. Eri työkalujen työn eroja ovat vain sauvan pyörimismenetelmällä: harjalla, hitausmomentilla tai automaattisesti.

Kehyksen palkkien liittäminen:

  1. Leikkaa neulontanko 20-40 cm: n osuuksiin (riippuen sauvojen halkaisijasta).
  2. Taita segmentti puoliksi ja kierrä saumojen ympärille hieman saumoja.
  3. Ota koukku, venytä se silmukkaan.
  4. Kiinnitä työkalu langan kahteen irralliseen päähän.
  5. Kierrä lanka jännitteeksi ja nosta hieman työkalua.
  6. Irrota työkalu saranasta ja tarkista kokoonpanon laatu.

Kaaviokuva langattomista solmuista manuaaliseen neulontaan.

Nipun luotettavuutta ei tarkasta johtimen jännitysvoima (jos vedät sen ylös, lanka voi helposti rikkoa), mutta tangot liikkuvat.

Vihje! Ennen kuin leikkaat kappalemäärää koko työmäärälle, on parempi katkaista useita eri pituisia testivaihtoehtoja ja yrittää työskennellä kaikkien kanssa. Näin voit valita sopivan pituuden ja poistaa mahdollisuuden kääntää materiaalia.

johtopäätös

Jokainen, joka on päättänyt vakavasti sitoutua monoliittiseen rakentamiseen, pitäisi tietää, miten neuloa vahvistus koukulla, koska tämä on helpoin ja kätevin tapa tehdä kestävä ja luotettava kehys betonin kaatamiseksi. Virkakoukkua voi ostaa ja tehdä henkilökohtaisesti. Joka tapauksessa tämä laite on välttämätöntä luotettavien yhdyssolmujen nopeaan työskentelyyn ja neulomiseen!

Liittyvät videot

Videossa esitetään kotitekoisen koukun versio sekä menetelmät sen kanssa:

Koukku neulontaan

Koukku neulontuvalle - laite, joka mahdollistaa työn monimutkaisuuden vähentämisen vahvistuspalkkien liittämisessä yhdeksi kahden tai kolmiulotteiseksi malliksi. Metallivahvikehkoa käytetään monoliittisten betonirakenteiden kaatamiseen: pohjaan, seiniin, kattoihin, muottiin. Neulo pehmeä, hehkutettu lanka, jolla on korkea sitkeys ja vetolujuus.

Tavallisen koukun muotoilu

Yksinkertaisin köysihihna on metallinen sauva, joka on kaareva lopussa koukun muodossa kätevän kaapelin silmukan tarttumiseen. Vauvalla itsessään on kaareva muoto, joka yhdessä kahvaan upotetun laakerin kanssa mahdollistaa sen nopean pyörimisen, minkä takia vahvistusliitoksen ympärille kiedottu langansilmukka kiristyy ja kiinnittää lujitustangot.

Kierukoukku

Kiinnitä vahvikekoukku - mekaaninen versio tavallisesta koukusta. Toimintaperiaate on samanlainen: koukun kärjen kiertämisen vuoksi silmukka kiristyy. Ero on se, että kärjen pyöriminen lähetetään kierukkavaihteen kautta kiinnityskahvan kääntöliikkeen aikana ylös ja alas. Kiinnitysnopeus mekaanisen koukun käyttämisessä on enemmän, sen hinta on jonkin verran korkeampi, joten suurella työmäärällä sen hankinta on tarkoituksenmukaista, ja sen avulla voit säästää aikaa ristikytkennällä.

Armeija-ase

Monoliittisen betonin suuren kohteen rakentamisen yhteydessä sitovuus on niin suuri, että on järkevää ostaa sitova ase. Hän täysin automatisoi tämän toimenpiteen: lanka kiertyy pistooliin etukäteen, kun liitos on neulottu, ase tuulistaa langan, kiristää ja kiertyy silmukkaa ja sitten katkaisee liikaa. Langan kulutus tällä menetelmällä neulomalla on jonkin verran korkeampi, mutta viiran kireys on yhtenäinen. Työnopeus on paljon suurempi kuin neulomalla yksinkertaisella virkkauksella. Neulonta-ase on kallis työkalu, joten sen hankinta ja käyttö sopivat vain suurille työmäärille.

Koukku neulomisvarusteille tekee sen itse

Ei ole välttämätöntä rakentaa pienen talon tai muottirakenteen perusta työkalujen hankintaan, joten koukku on mahdollista tehdä itse. Voit ottaa kahvan maalitelasta ja taivuttaa sen oikeaan kulmaan, terävöittää hieman päätä ja muodostaa koukun. Prosessin koneistamiseen voit tehdä halutun muotoisen sauvan tangosta, hitsauspuikolta tai pitkästä naulasta ja kiinnittää improvisoitu kiinnitys ruuvimeisseliin.

Paritustekniikka

Lanka leikataan paloiksi noin 40 cm, taivuta ne puoliksi silmukan muodossa. Valmistettu lanka viedään silmukan eteen lujituksen leikkauspisteessä ja nousee, löysät päät asetetaan päälle ja kiinnitetään silmukkaan. Saavutetun vyölukkakoukun alle ja kierrä sitä niin, että lanka muodostaa kierteen ja vetävät lujitustangot.

Erityisen tärkeitä liitäntöjä varten lanka voidaan kääriä heikosti ristikkopisteiden ympäri useita kertoja ja kierrä sitten syntynyt silmukka samalla tavalla.

Koukku neulontaan - sovellus, valinta

Luotaessa puitteet vahvistamiseksi syntyy luonnollinen kysymys:

Kuinka ja miten yhdistää vahvistuksen keskenään niin, että kehys tulee kestäväksi ja luotettavaksi?

Voit tietenkin yrittää neuloa improvisoitua työkalua, esimerkiksi pihdit, mutta ensimmäisten kymmenen yhdistetyn solmun jälkeen tämä ammatti ei enää näytä niin yksinkertaiselta ja nopealta. No, tämän prosessin helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi voit käyttää erityistä koukkua vahvistamisen neulontaan.

Tässä artikkelissa tarkastelemme:

Ankkuri on sidottu neulomalla lankaa, jonka paksuus on 1-2 mm, riippuen itse laitteesta. Paksumpi vahvistus, vastaavasti paksumman tulisi olla sitova lanka. Tällaista lankaa myydään käämeissä 50, 100 ja 200 m. Sen hinta ei ole korkea, joten mielestäni ei ole mahdollista säästää lankaa.

Tarkastelemme useampia koukkuja, jotka voivat suuresti helpottaa ja vauhdittaa vetoketjujen käsittelyä:

  1. Tavallinen koukku
  2. Kierrä koukku
  3. Automaattinen koukku

Katsotaanpa kaikkia edellä mainittuja tyyppejä, niiden eroja ja sovellusta.

Jos sinulla on jo virkkuukoukku, voit ohittaa osan artikkelista ja siirtyä suoraan neulomalla olevan tekniikan tekniikkaan, joka on kuvattu yksityiskohtaisesti artikkelin lopussa.

Mikä on virkkuukoukku?

Neuloskoukku on laite, joka helpottaa huomattavasti lujittavien sauvien kiinnittymistä toisiinsa. Se näyttää koukulta, siksi sitä kutsutaan niin.

Se voidaan ostaa kaupasta tai hyödyntää parhaiten improvisoituja keinoja.

Näyttää siltä, ​​että sauva, yleensä metallinen, jonka kärki on hieman taivutettu, jotta se tarttuu lankaan neulomisprosessissa. Kaupassa tällainen koukku maksaa 100-300 ruplaa.

Älä ajattele, että jos ostat virkkuukoukun myymälään, se on täydellinen sinulle. Usein sattuu, että metallitangon mutkat eivät ole täysin oikeita, eikä neuloa niitä mukavaksi, joskus ydin on liian ohut ja kun neulontanko kiristyy, se taipuu.

Jotta koukku olisi ihanteellinen sinulle ja yksinkertaistaa huomattavasti kopiointia, voit tehdä sen itse.

Kotitekoinen koukku

Elektrodikoukku

Helpoin vaihtoehto on tehdä koukku perinteisestä elektrodista, jonka paksuus on 4 mm tai enemmän.

Tämä koukku sopii vain, jos sinulla on pieni työ ja ohut neuleliitos, koska harja voi väsyä tällaisen koukun käyttämiseen nopeasti. Jos neulottaisit vahvistuksen talon tai autotallin perustalle, silloin olisi parempi tehdä parempi ja luotettavampi koukku, esimerkiksi vahvistus.

Rebar-koukku

Toinen vaihtoehto on tehdä virkattu koukku ristikosta tai metallinen tanko, jolla on samanlaiset ominaisuudet.

Tällaisen koukun valmistamiseksi vahvistamisen yhdistämiseksi tarvitsemme:

  • runkopalkki tai terässauva, jolla on samanlaiset ominaisuudet, 6-8 mm paksu;
  • kaksi mutteria ja kaksi aluslevyä, jotka sopivat lujittavan läpimitan;
  • jonkinlainen kynä esim. vanhasta rullasta, suuresta ruuvitaltasta, lastalla tai muulla vastaavalla;

Mielestäni tällaisen koukun tekemistä ei pidä kuvata yksityiskohtaisesti, kuva on selkeä, sinun tarvitsee vain selventää, että koukun kärki on teroitettava ja pähkinät on kiinnitettävä niin, että kahva ei hyppää ulos.

Muuten kahvan aukko on suurempi kuin raudoituksen halkaisija, koska sen pitäisi vapaasti pyöriä suhteessa vahvikkeeseen.

Tämä vaihtoehto on hieman vaikeampi, mutta sen käyttö voi merkittävästi yksinkertaistaa ja nopeuttaa neuloa jopa verrattuna elektrodin koukkuun. Tällainen vahvistuskoukku kestää hyvin pitkään ja sen valmistus ei käytännössä edellytä rahoituskuluja.

Kierrä koukku

Ei ole kovin helppoa tehdä ruuvihaarukoukkua tai sitä kutsutaan - puoliautomaattiseksi virkkuukoukuksi omilla käsilläsi, mutta voit ostaa sen kaupassa.

Puoliautomaattinen ruuvi-koukku poikkeaa siitä, että sillä on erityinen kahva, joka välittää pyörimisen kärkeen ja tekee kääntöliikkeitä.
Toisin sanoen, jos vedät tämän kahvan itseesi kohti, kärki alkaa pyöriä ja kiristää neulontankoa.

Neulomisvarusteiden koukut ovat erittäin käteviä, mutta pienellä haittapuolella on tällainen virkkuukoukku tavanomaista kalliimpaa ja sen käyttö on perusteltua, jos työmäärä on suuri ja aika ei ole kovin suuri.

Puoliautomaattinen ruuvitaltta

Puoliautomaattinen koukku, voit yrittää tehdä itsesi. Tätä varten tarvitsemme pienen metallisen sauvan, esimerkiksi kynnen ilman korkkia, jonka terävä kärki täytyy taivuttaa hieman ja toinen pää ruuvimeisseliin.

Jos mukautat, saat upean puoliautomaattisen koukun neulomisliittimiin. Tekniikka pysyy samana, vain kiristämällä neuleliitos ei enää ole kädet vaan ruuvimeisseli.

Kiinnitä automaattinen kiinnitystarvikkeet - ase

Luonnollisesti tekniikka ei pysähtynyt mekaanisilla koukkuilla, sillä on erityinen työkalu, jonka avulla voit lähes täysin automatisoida neulontatapojen prosessin, ja sitä kutsutaan - neulomalle.

Automaattinen koukku (pistooli) on erittäin kätevä, neulomisnopeus vaikuttaa sen kanssa yhden solmun sekunnissa, ja neulontankaa ei tarvitse leikata palasiksi, vaan aseta se aseeseen ja hän vuorostaan ​​tuulen, sitoo sen ja katkaisee liikaa. On sanottava, että ase kulkee akussa eikä sillä välttämättä ole pistorasiaa käsillä.

Automaattinen koukku neulomisliittimille on merkittävä haitta - sen hinta ja omien käsiensa rakentamisessa, kuten tiedätkin, jokainen pennu laskee. Sen käyttö on perusteltua vain, jos sinulla on valtava työ - tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia neulottu solmu.

Virkkaa tekniikka

Neulostekniikka on hyvin yksinkertainen ja käytännöllisesti katsoen ei ole riippuvainen virkkauskoukun tyypistä, sillä joka tapauksessa sitova lanka piirretään samalla tavalla, vain kiertymismenetelmä muuttuu.

Jos joku haluaa oppia lisää vahvistamisesta säätelyyn, lue yksi edellisistä artikkeleistani, se kuvaa hyvin yksityiskohtia, kuinka neuloa perustusraudoitusta ja miten koukku kiinnitetään oikein. Siinä kuvataan myös erilaisten lujitushäkkien neulomallit.

Neulelanka leikataan noin 30 - 40 cm: n paloiksi. Minkä tarvitsemasi kappale riippuu vahvikkeen halkaisijasta. Ennen leikkaamisen jälkeen suosittelen leikkaamaan muutaman koetin ja valitsemaan sopivan pituuden.

  1. Kun lanka on valmis - taitamme yhden kappaleen kahteen ja kääritään sen solmun ympärille, joka on sidottava.
  2. Tämän jälkeen langamme koukun silmukkaan ja kiinnittämällä langan toinen pää koukulla, aloitamme virkkauskoukun kiertämisen, kiertämällä lankaa.
  3. Teemme useita kierroksia nopeasti
  4. Kun neulontanka on lähes kiristetty, on tarpeen hidastaa ja nostaa varovasti, jotta lanka ei repeäisi.
  5. Otamme koukun silmukasta ja tarkistamme solmun luotettavuuden.

Kokoonpanon luotettavuutta ei saa tarkastaa johtimen jännitysvoimalla, vaan vetämällä toisen vahvikkeen tanko suhteessa toisiinsa, jos kokoonpano on luotettava, niin raudoituksen ei tulisi "kulkea".

Virkkaa koukun valinta

Mikä koukku valitsee ja käyttää talon rakentamiseen?

Vain sinä voit vastata tähän kysymykseen. Joku ei halua "häiritä" koukkujen kanssa ollenkaan, sillä koska pari kymmeniä sivustoja omien käsien rakentamiseen ja vielä vähemmän taloudellisesti, ei ole järkevää käyttää rahaa. Toinen asia on, jos esimerkiksi yksityisen talon perusta on paljon solmua, silloin on jo tarpeen päättää, sallivatko rahat, sitten voit käyttää rahaa ja ostaa valmiin koukun, jos jokainen penny on tilillä, voit tehdä sen itse.

Uskon, että on mahdollista käyttää täysin automaattista ja ei ollenkaan halpaa laitteistoa neulomisvarusteille - vain, jos se ei ole kallis budjetille ja samanaikaisesti erittäin suuri määrä linkkejä on yhdistettävä lyhyessä ajassa. Se sopii myös niille, jotka tekevät sitä ammattimaisesti.

Kuinka tehdä virkattu koukku

Nykyään mikään yksittäinen rakennusobjekti ei voi tehdä ilman vahvistusta. Metallivarsien lujuus ja luotettavuus parantavat merkittävästi betonin ominaisuuksia, joten se kestää vuosikymmeniä vasten kaikkia rasituksia. Mutta luotettavien kehysten yhdistämiseksi tarvitset koukun neulomisvarusteille, voit ostaa sen kaupassa tai tehdä sen itse.

Miksi neulottu kehys?

Vahvistamalla pieni määrä betonilaisia ​​yksinkertaisesti laittaa vahvistus muottiin ja kaataa sitten liuos. Kuitenkin, jos tarvitaan suuria betonituotteita, esimerkiksi monoliittista (laattaista) tai massiivista nauhalevitystä, niin kehys on välttämätön. Armourin tulee olla tasaisesti levitettävissä koko betonin tilavuudelle, jotta se pystyy luotettavasti suorittamaan lisääntyvän rakenteen lujuuden. Näissä tapauksissa metallikehys on valmistettu metallista.

Useimpien venttiilityyppien kanssa ei ole toivottavaa käyttää hitsausta. Ensinnäkin hitsauskohdat altistuvat useammin korroosiolle, mikä vähentää merkittävästi metallin lujuutta ja käyttöikää. Toiseksi metallin ylikuumeneminen johtaa siihen, että se ei enää kestä raskaita kuormia ja voi epäonnistua.

Siksi ammattilaiset haluavat käyttää neuloa yhdistelmänä. Jokaisen tangon leikkauspiste on liitetty erityisellä langalla, joka takaa kehyksen luotettavuuden. Työn yksinkertaistamiseksi käytetään koukkua kiskolle tai muille erikoistyökaluille. On hyödyllistä kertoa niistä sekä niiden etuja ja haittoja yksityiskohtaisemmin.

Kuinka neulata kehys?

Seuraavia työkaluja voidaan käyttää vahvistamisen yhdistämiseen:

  1. Koukku varusteille.
  2. Mekaaninen koukku.
  3. Neulepistooli.

Virkkaa koukku

Ensimmäinen vaihtoehto on helpoin ja edullisin. Tarvittaessa voit ostaa sen erikoisvarastossa sata ruplaa ja jopa halvempaa. Lisäksi se voidaan tehdä käsin sopivan materiaalin läsnä ollessa - palaamme tähän myöhemmin. Haittapuoli on heikko suorituskyky. Aloiteva neula, jos on riittävän suuri lanka, voi antaa 6-10 neuloa minuutissa. Kokenut mestari, joka on työskennellyt tällä alalla yli vuoden ajan, saavuttaa rajan 15-20 paritusta. Mutta tämä on luultavasti suurin. Siksi suuren työn toteuttaminen vie melko paljon aikaa. Sinun on myös viettää aikaa leikkaamalla lanka kappaleiksi sopivasta pituudesta ja taivuttamalla se varovasti. Koska jopa pieni esine voi vaatia satoja paloja, tämä tekijä on otettava huomioon.

Kierrä koukku

Kierukoukku on seuraava askel työstökoneiden kehittämisessä. Ulkopuolella se on vähän kuin normaali, mutta kiitos sen ansiosta nopeus nousee ja työntekijä väsyy huomattavasti vähemmän. Jos säännöllisen virkapystyksen yhteydessä erikoislääkärin on ylitettävä langan päät ja kiristä ne käsin, ruuvi on helpompi. Päätä silmukka ja päiden väliin, sitten varovasti mutta varmasti vetää sinua kohti. Muovikahva kiinnitetään käteen, ja koukku alkaa pyöriä nopeasti, kiristämällä silmukkaa turvallisesti. Tällaisen työkalun arvo on 600-1000 ruplaa - valmistajan ja myymälän mukaan. Se on erinomainen valinta, jos haluat tehdä työtä suhteellisen suurella esineellä kerran. Kiinnitysnopeus kasvaa, mutta johtoa on vielä leikattava ja taitettava käsin.

Automaattinen pistooli

Lopuksi, erityinen ase. Jos käytät automaattista pistoolia liitososien liittämiseen, niin suurin osa työstä on helppo hallita aloittelijalla, joka ei ole koskaan aiemmin harjoittanut tällaista toimintaa. Kun työskentelet sen kanssa, ei ole tarpeen leikata ja taivuttaa lankaa - kierre johdetaan kierteellä, joka on taivutettu ja leikattu automaattisesti. Riittää puristaa pistooli liitokseen ja vetää laukaisin - alle sekunnissa armatuuri kiristyy tiukasti. Hetkellä kokematon työntekijä voi tehdä 50-60 paritusta. Tietenkin tämä on ehdoton ennätys. Valitettavasti neulomalla aseella on haitta - kustannukset. Yksinkertaisimmat mallit maksoivat noin 50 tuhatta. Sitä paitsi, mikään lanka ei sovi tähän. On tarpeen käyttää erityistä, jolla on tietty halkaisija ja jäykkyys, mutta se maksaa paljon enemmän kuin tavallinen neulonta. Väärä johdin voi johtaa kalliiden laitteiden epäonnistumiseen.

Tietäen erilaisista neulomalaitteista, voit helposti tehdä oikean valinnan, päättäen, mikä vaihtoehto sopii täydellisesti.

Teemme koukun itse

Huolimatta varusteiden virkkauskoukun alhaisista kustannuksista osa kokeneista käsityöläisistä, jotka ovat työskennelleet varusteilla yli vuoden ajan, käyttävät mieluummin kotitekoisia kuin ostettuja. Tällä on sen edut.

  1. Kun itse on tehty, voit antaa kädensijalle optimaalisen muodon, jotta se mahtuu mukavasti käteen. Käsi on vähemmän väsynyt ja tuottavuus kasvaa.
  2. Teräksen valinnasta valmistukseen liittyy usein pehmeän metallin valmistettuja koukkuja. Tämän seurauksena se ei kestä kuormaa ja mutkia.
  3. Tee koukku haluamasi kokoiset neulomisliittimet. On aikoja, jolloin tehtaan koukku ei voi indeksoida paritukseen, koska hän on pitkä.
  4. Pienet, mutta silti säästöt (materiaalien ja työkalujen saatavuuden mukaan).

Elektrodikoukku

Elektrodin koukku sopii pieneen työhön. Kun on tarpeen sitoa pieni raudoituskehys.

Koukun tekeminen omiin käsiisi kestää vain 5 minuuttia. Se vie: elektrodi 4, pihdit ja bulgarialainen (jos ei, niin voit tehdä ilman sitä).

Analysoitamme vaiheittain miten se tehdään:

  1. Pistä elektrodi suojapinnoitteelta.
  2. Taaksepäin 1-2 senttimetrin reunasta ja taivuta sitä alle 80-90 astetta.
  3. 3-4 senttimetriä putoavat toisesta reunasta, teemme ensimmäisen mutkan 90 astetta. Vetäytymme vielä 10-12 senttimetriä, ja teemme toisen mutkan 90 astetta. Vedämme vielä 4-5 senttimetriä ja teemme kolmannen mutkan.
  4. Terävämme hieman kärkiä, koukkuja, jotta leikkaamme langan paremmin.

Koukku on valmis, sen on oltava sellainen muoto kuin alla olevassa piirroksessa.

Kotitekoiset varusteet koukku puukahvalla

Kotitekoista koukkua käytetään useimmin ammattiasentajien avulla edellä kuvattujen plussojen ansiosta. Sen tuotanto kestää noin 2 tuntia, joten saat koukun, joka ei ole tehtaalla huonompi.

Koukun valmistukseen tarvitaan seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

  • Aaltopahvit 8-10 halkaisija, 35-50 cm pitkä;
  • puinen tyhjä kahvalle;
  • 2 aluslevyä - halkaisija yhtä suuri kuin koukku kahva;
  • 2 mutteria;
  • pihdit, veitsi tai hatchet;
  • hiomakoneet ja hitsaus;
  • poraa 8-10 halkaisijaltaan poralta;
  • hiekkapaperilla.

Valmistusmenetelmä:

  1. Hiomme lujastushihnat hiomakoneelle niin, että se muuttuu tasaiseksi. Otamme aallotettu, mutta ei sileä, koska sen tuotannon teräksestä käytetään korkeampaa luokkaa, koukku on vahvempi.
  2. Valmista kahva. Poraa porata, poraa sopiva läpimitta, reikä työkappaleen keskelle. Säädä tarvittaessa tarvittaessa veitsellä tai kirsulla. Samalla varmista, että reikä on osoittautunut kahvan keskelle. Seuraavaksi kiillota kynä tasaiselle tilalle höyrypaperi.
  3. Asettamme mutterin reunaan ja hitsataan hitsaamalla. Kiinnitä mutterit, laita aluslevy ja laita sitten kahva, sitten jälleen aluslevy ja mutteri. On tärkeää, että aluslevyjen ja kädensijan välissä on pieni aukko, jotta koukku kahva pyörii hyvin. Tätä varten laita taitettu paperi pari kertaa niiden väliin. Sitten toinen mutteri hitsataan. Varmista, että laitat vettä lähelle, jotta sammuttaisit sen strassiin tulipalon sattuessa.
  4. Nyt hiomakone terävöittää vahvikkeen reunaa, älä liioittele sitä niin, että se ei pääse liian ohuiksi, muuten virkkauskoukku taipuu.
  5. Astuessamme kädensijan reunasta 1-2 cm ja taivuta 90-140 astetta (kaikki riippuu valitun koukun tyypistä, katso alla olevasta kuvasta esimerkit taivutuksista). Vedämme vahvistamisen reunalta 1-2 senttimetriä ja taivuta koukun kärki pihdeillä alle 80-100 astetta. Varmista, että mutkat ovat samassa tasossa.
  6. Kahvojen käyttöiän lisäämiseksi peitetään sen impregnointi puusta mätänemästä ja kosteudesta 2 kerroksessa. Kuivaamisen jälkeen puun lakka.
  7. Koukku on valmis, joudut tekemään pari hihnaa testata, jos se sopii hyvin, niin sinun ei tarvitse taivuttaa sitä, muuten voit taipua hieman käsivarrestasi.

Suosittelemme katsomaan videokäskyä, joka on yksi mahdollisuuksista tehdä virkku koukku omilla käsilläsi.

Se on kaikki. Nyt et vain oppinut neulomalla laitteita, mutta myös oppinut tekemään koukun neulomalla vahvistusta omiin käsiisi ja selviytymään helposti tähän tehtävään.