Koukku neulontaan - vaikea työ on helppoa!

Kiinnitysvarusteet (KDVA) - yksinkertainen laite luotettavan ja kestävän lujitushäkkeen rakentamiseen, jota voi käyttää henkilö, jolla ei ole erityistä teknistä taitoa.

1 Virkkujen koukut - todelliset rakentajat avustajat

Kiinnitysventtiilien tekniikka, joka on viskoosia ammattiympäristössä, tunnustetaan erittäin tehokkaaksi eikä edellytä kalliiden ja hienostuneiden laitteiden käyttöä. Tämä toimenpide suoritetaan neulomalla lanka, jonka paksuus on 1-2 mm: n välillä (sitä suurempi on rakenteen vahvikkeen paksuus, sitä on käytettävä paksumpia lankoja).

Koukku neulomisvarusteille - erittäin yksinkertainen laite, joka on valmistettu metallivarresta, jossa on hieman kaareva pää. Tällainen taivutus on välttämätön, jotta se sopii kätevään lanka-asentoon, jonka avulla vahvistustuotteet kytketään toisiinsa.

Factory KDVA ovat melko edullisia, niitä voi ostaa missä tahansa modernissa rakennuksessa. Mutta ei aina tehdasvalmisteisia tuotteita, jotka soveltuvat tiettyjen raudoitusten neulontaan. Jos koukku on ohut, se voi taipua, kun lanka kiristyy. On myös tilanteita, joissa KDVA-taivut ovat käyttäjälle epämukavaa.

Ei ole vaikeaa tehdä kotitekoista koukkua lujittavien sauvien liittämiseksi itse, käyttämällä tähän tarkoitukseen sopivaa metallia tai yhteistä hitsauspuikkoa hitsaukseen. Seuraavassa osassa opit tekemään itsellesi peruselementti ja varsin luotettava virkkauskoukku.

2 Itse valmistetut koukut - sopii pieniin töihin.

KDVA: n valmistamiseen tee itsellesi tarvitset seuraavat tuotteet:

 • kaksi aluslevyä, joissa on mutterit, jotka sopivat halkaisijalta käytetyn raudoituksen osaan;
 • minkä tahansa terän sauvaa (tavallista vahviketta voidaan käyttää), jonka paksuus on noin 7 mm;
 • kahva rakennustelasta, ruuvimeisselistä tai maalaustelasta.

Koukun tekeminen ompeluun on yksinkertaista - työnnetään sauva kahvaan ja kiinnitetään saatu rakenne laitteistolla. Ennen tätä varmista, että terän kärki on teroitettu. Toinen hienovaraisuus - sauvan poikkileikkaus on valittava hieman pienemmäksi kuin kahvassa käytetyn reiän halkaisija. Tämä johtuu siitä, että jälkimmäinen suhteessa vahvistuspalkkiin on suoritettava vapaata kiertoa.

Kun pieni työ on suoritettava, 4 mm: n elektrodista voidaan tehdä vielä yksinkertaisempi koukku. Sen pitäisi olla taivutettu, terävöittää kärki ja kääriä tämä yksinkertainen muoto nauhalla (katso kuva). Tällaisen KDV: n avulla voit neuloa ohut lanka. Teoriassa se on myös sopiva käytettäväksi paksun neulomateriaalin kanssa. Mutta tässä tapauksessa käsi, kun neulonta on hyvin väsynyt, vähentää prosessin tuottavuutta.

3 Puoliautomaattinen ja automaattinen KDVA suurten nopeuksien neulontaan

Puoliautomaattisia koukkuja (yleensä ruuveja) on ominaista erityisen kahvan läsnäollessa. Hän suorittaa kääntämisen liikkeen, jolloin rotaatio on neulontalaitteen kärkeen. Käytännössä tämä näyttää siltä - työntekijä vetää ruuvin KVA kahvan itselleen, kärki alkaa pyöriä ja neulontanko kiristyy.

On järkevää hankkia puoliautomaattisia laitteita ja käyttää niitä tapauksissa, joissa tarvitaan suuria määriä vahvistuselementtien korkeaa neulontanopeutta. Kotitalouksien tarpeisiin ei ole järkevää ostaa sitä koukun suuren nopeuden vuoksi. Periaatteessa voit yrittää tehdä ruuvikoukun itse. Ota kynsi ilman korkkia, taivuta yksi kärjistä ja aseta toinen sähkökäyttöiseen ruuvimeisseliin. Se ei ole helppoa korjata, mutta periaatteessa se on mahdollista.

Uudistustarvikkeiden moderni kiinnitin on automaattinen pistooli. Se ei ole mahdollista tehdä itse, mutta se on helppo ostaa rautakaupasta. Totta, tällaisen laitteen kustannukset ovat objektiivisesti korkeat. Sitä useimmiten hankkivat ammattilaiset, jotka suorittavat laajamittaista työtä, mukaan lukien kymmeniä tuhansia viskoosia vahvistuspalkkeja.

Automaattinen pistooli yhdellä sekunnilla ilman mitään ongelmia neuloo yksi solmu - nopeus on todella ainutlaatuinen. Lisäksi sen käytön aikana sinun ei tarvitse leikata lankaa eristykseen erillisinä kappaleina. Se asetetaan yksinkertaisesti laitteeseen, joka itsestään tuulistaa langan, suorittaa suunnitellun toiminnon ja poistaa myös ylimääräiset neulomateriaaliosat. Automaattiset koukut voidaan kytkeä sähköpistorasiaan. Mutta suosituimmat mekanismit sisäänrakennetuilla paristoilla. Niitä voidaan käyttää esineissä, joissa ei ole sähköä.

4 Tekniikka käyttää neulomalaitteita - lyhyesti päästä

Lähestymistapa ei riipu siitä, millaista koukkua käytät - kotitekoinen tai tehdas. Kun käytät perinteisiä ja puoliautomaattisia laitteita, leikkaat johtoa 300-400 mm: n segmentteihin ja suorita sitten seuraavat vaiheet:

 • yksi kappale lanka taitetaan puoliksi ja kääritään sidotun raudan ympärille;
 • koukku menee silmukan läpi, tarttuu neulomateriaalin toiseen päähän;
 • langan kiertäminen alkaa kääntymällä KDVA: ta.

On välttämätöntä kierrä mekanismi aktiivisesti, kunnes lanka on lähes täydellisesti kiristetty. Pysäytä sitten hieman ja kiristä lanka niin, että se sieppaa, mutta ei katkaise. Nyt voit vetää neulontalaitteen ja tarkistaa solmun turvalliseksi sovittamiseksi. Tarkistus tehdään yksinkertaisesti - yksi vahvistuspalkki on twitched suhteessa toiseen. Vavat eivät saisi kävellä, jos teit kaiken oikein ja kiinnität solmun tiukasti koukulla.

Neuloa vahvistus. Portaalin osanottajien kokemuksista

Portal-käyttäjät jakavat kokemuksensa sitovista häkkeistä käsin ja käyttävät sähkötyökaluja.

Miten ja miten kiinnittää armatus? Ensi silmäyksellä vaikuttaa siltä, ​​että vastaus tähän kysymykseen on yksinkertainen. Ota pehmeä hehkutettu neuleliitos, koukku ja päästä työhön. Mutta portaalin käyttäjien kokemus viittaa siihen, että jopa tällaisessa yksinkertaisessa suhteessa on paljon vivahteita, jotka vaihtelevat langan halkaisijasta sidontaan. Nämä "pienet asiat" vaikuttavat kuitenkin suoraan työn nopeuteen ja loppukustannuksiin. Joten tästä artikkelista opit:

 • Onko kannattavaa sitoa vahvistuskammio akun neulomalla?
 • Miten tehdä kotitekoinen koukku kiinnittimen kiinnittämiseen.
 • Kuinka oppia virkkaa ristikko.

Armourin yhdistäminen neulomalla: hyvät ja huonot puolet

Ensimmäinen asia, jonka jokainen aloittelijan kehittäjä ajattelee, kun hän päättää koota vahvistuskotelon, on neuloa sitä. Joku käyttää kotitekoisia tai ostettuja koukkuja tähän.

Toiset mieluummin käyttävät pihdeitä. Toiset taas uskovat, että vain erityinen ladattava pistooli hankitaan kiinnityslaitteiden ratkaisemiseksi ratkaisee ongelman.

Kuten käyttäjien käytännöt osoittavat, useimmissa tapauksissa akun neulomisapu on liian kallista tavalliselle rakennustyömaalle. Korkean hinnan lisäksi (merkkituotteet maksaisivat välillä 1 000 - 2 000 dollaria), neulonta-ase voi joskus hidastaa langan. Lisäksi laitteiden täytyy ostaa erityinen lanka keloille (ei halpaa). Yritetään "ohittaa" mekanismi ja sen jälkeen, kun oma johdin on päättynyt, tuulella tavalliselle käämille, johtaa laitteiston rikkoutumiseen.

En edes suosittele yrittää tuulella yksinkertainen, ostettu lähimpään markkinat merkkituotteiden lanka. Tarkastettu. Pari tällaisia ​​"ladattuja" keloja ja likainen, heikosti hehkutettu lanka rikkovat neulomisapua. Suunnittelijat ovat antaneet suojaa itse valmistetuista kulutustavoista. Kalliimman "lelun" hajoamisen lisäksi tällaisen tarkennuksen jälkeen lentää automaattisesti takuun ulkopuolelle.

Huolimatta automaattisen neulonta-aseen korkeasta hinnasta portaalin sisällä on harrastajia, jotka joko ostavat sen tai vuokraavat sen.

Tykkäsin tällaisten laitteiden kanssa. Yksi neulomisnaula korvaa useita ihmisiä. Akut latautuvat nopeasti. Vain onnistuu vaihtamaan käämiä. Miinuksista huomaan - kyllä, kallis. Sekä ase ja rullat maksoivat rahaa. Kuulin, ettet voi indeksoida pistoolilla kaikkialla, varsinkin kapeissa paikoissa, mutta suurilla volyymeillä ja ammattikäyttöön mielestäni tämä on perusteltu hankinta.

Kova työntekijäni ja tykkäsin työskentelemään neulomisaseina, mutta ilo on kallista.

Toinen haavapallon haittapuoli erityisesti rakentamisen olosuhteiden suhteen on mahdollisuus sen hajoamiseen työntekijöiden "vinon" käsissä tai kalliin työkalun banaanin varastamisesta.

Mielenkiintoinen kokemus portin jäsenestä, jolla on lempinimi Sinyavinsky. Käyttäjä vuokrasi aseen ja oli täysin pettynyt siihen. Osallistujan mukaan langan vetämisen voima on huonosti säädetty aseella. Lanka on sotkeutunut tai haava väärässä paikassa. Tämän seurauksena Sinyavinsky kieltäytyi käyttämästä neulomisaseita ja palkkasi "vahvistustyöntekijät", jotka kiinnittivät kehyksen koukkuineen.

Johtopäätös: Kaikilla neulomalla aseen eduilla sen hankkiminen tai vuokraus vaatii huolellista laskemista - onko se taloudellisesti perusteltua? Siksi useimmat mieluummin osoittautunut menetelmä vuosia - virkkaa ristipää.

Työntekijät neulovat vahvikehäkkejä yksinkertaisella virkkimällä pyörivällä puukahvalla. Hinta säädetty - 150 ruplaa. Ja kaikenlaisia ​​automaattisia mekanismeja, mukaan lukien kääntyvät koukut ja ruuvimeisselin käyttö - tämä on niin itsestäänselvyys. Ammattilaiset käyttävät koukkuja.

Tietoja sitovien ns. Vahvistamisten eduista ja haitoista. puoliautomaattiset - koukut käänteisillä ja ladattavilla "shurikovilla" koukulla, joka on koukussa kasettiin, kerrotaan artikkelin toisessa osassa. Ja nyt kuvataan yksityiskohtaisemmin homemadin koukun tekeminen ja kerro, miten neuloa oikein.

Miten tehdä kotitekoinen koukku neulontaan

1. Koukku voidaan tehdä itsenäisesti tai ostaa valmiiksi. Issue hinta - 150-200 ruplaa. Hankinnan edut: koukun teräs "runko" pyörii vapaasti kahvaan, mikä heikentää työn huomattavasti.

Kotitekoisen koukun etuja - voit tehdä sen 10-15 minuutin kuluttua siitä, mikä on käsillä. Esimerkiksi koukku neuloksille on valmistettu kynsistä "150", elektrodi, 8 mm: n halkaisija, maalitelanpidin, jossa rulla on sahattu pois, ruuvimeisselit jne.

On monia vaihtoehtoja. Kaikki riippuu mielikuvituksesta ja "tarpeettomista" asioista, jotka sijaitsevat kotitaloudessa.

Tein kotitekoisen koukun teräspalkin ripustamiseksi. Toinen pää oli jauhettu kartiolla teroitimella ja taivutettu sauva kahdessa paikassa. Kahvan sijaan voit laittaa putkenpään, joten on helpompi työskennellä ja käsine ei ole kääritty laitteeseen.

Toinen versio itse tehtystä koukusta tarjoaa portaalin jäsenen, jolla on lempinimi alexdomm. Voit tehdä tämän ottamalla vanhan luukun (jos he tietenkin ovat tilalla) ja leikkaamalla yksi nasta. Seuraavaksi otetaan putki, jonka läpimitta on 16 mm, ajaaksemme tapin siihen ja puristamme tai hitsataan pää. Työkappale on teroitettu höyrypyörällä tai "hiomakoneella".

Erityistä Ensimmäistä kertaa kotitekoisen koukun tekemiseksi käytin maalirullaa, josta katkaisin kaikki "tarpeeton".

Toinen vaihtoehto on tehdä koukku rikkoutuneesta tai tarpeettomasta lastalla.

Periaate on sama - katkaise tai katkaise terä ja hiomaan koukun työosa kartiossa.

Tein koukun "kahdeksan" sileistä liitososista. Jos haluat nopeasti poistaa koukun silmukasta, muista teroittaa se kartiolla. Koukun "runko" on taivutettu 20 asteen kulmassa. Joten lisää pyörimisnopeutta. Käytön helpottamiseksi voit laittaa letkunpinnan kahvaan.

Neulomalla ruuvi säännöllisellä virkkauksella

Jos käytät yksinkertaisinta koukkua, kuten alla olevassa kuvassa, sen tekeminen on hankalaa. Liian pieni nopeus, kuten ruuvaamalla ruuviruuvilla. On parempi ottaa koukku pyörivällä kahvalla. Nopeus kasvaa huomattavasti, kun olet täyttänyt kätesi, lopetat langan repeämisen ja kiertämällä sitä.

On tärkeää valita neuloverkon optimaalinen halkaisija. Liian ohut taukot, solmu on hyvä olla kiristämättä. Liian paksu, 2,4-3 mm, vaikea neuloa, ranne väsyy nopeasti. Siksi yleisimmin käytetty sitova lanka halkaisijaltaan 1,2-1,4 mm.

Portaalin käyttäjät suosittelevat - jos neulomalla ei ole lankaa, ota rengas metallikaapelilla ja polta se. Vaikka tämä menetelmä soveltuu parhaiten äärimmäisiin tapauksiin, koska polttava rengas antaa musta hapan savun.

Mene paritukseen.

Prosessi on jaettu sarja peräkkäisiä vaiheita.

1. Leikkaa ensin neulomakivi nippu haluttuihin kappaleisiin (jos lankaa ei leikata palasiksi). Viiran pituus on noin 30-40 cm.

2. Taitamme lanka puoleen.

3. Taivuta lanka sormen ympärillä.

4. Saamme vahvistuksen.

5. Taivuta päät ja aseta koukku silmukkaan.

6. Alamme käännä koukkua tarttumalla toisen langan päähän.

Koukku neulontaan

Rakennustoiminta liittyy erottamattomasti vahvistamistoimien toteutukseen. Vahvistettu runko vahvistettuihin perustuksiin ja lattioihin tarjoavat rakennusten luotettavuuden ja pitkäikäisyyden. Vahvistettu betoni on lisääntynyt turvallisuustaso, kykenee kestämään huomattavia kuormituksia ja säilyttää eheyden vuosikymmenien ajan. Luotettavan tilakuvun valmistukseen on lujitettava neulankoukku välttämätön työkalu. On helppoa tehdä koukku neulomalla varusteiden omilla kädillä tai käyttää ostettua kiinnitystä.

Mikä on virkkuussauva

Pienellä määrällä töitä betonitoiminnassa teräspalkit sijoitetaan muottirakenteeseen, joka on täynnä betonia. Kuitenkin, kun vahvistetaan suuria pohjarakenteita, rakennetaan terästangojen alueellinen runko. Vavat ovat tasaisesti jakautuneet koko valaistuun tilaan. Tämä sallii betoniteräksen tuntea tasaisesti kuorman ja lisätä rakennusten lujuutta.

Neulomalla vahvistus perustukselle hitsaamalla

Lujittavan metallin yksittäisten elementtien liittäminen voidaan tehdä eri tavoin:

 • sähköhitsauksella. Vahvistushilkkujen lisääntyneestä kiinnitysnopeudesta huolimatta materiaali ylikuumentuu liitosvyöhykkeellä, joka häiritsee sen kiderakennetta ja voi aiheuttaa halkeilua kuorman vaikutuksen alaisena. Hitsatut osat ovat myös alttiimpia korroosioprosesseille, jotka haittaavat kielteisesti metallirakenteen lujuutta ja kestävyyttä;
 • käyttämällä elastisesta muovista valmistettuja erityisiä kiinnittimiä. Ne voivat merkittävästi vähentää neulontatoimien kestoa, mutta niillä on vakava haitta. Muovi kylmäkaudella menettää lujuusominaisuutensa. Tämä on syynä heikentymään tiettyjen kiinnityslaitteiden ja puristimien alueita liikkumistaessa vahvistuspalkkien suuntaisesti;
 • käyttäen koukkuja neulomisvarusteille. Tämä on melko yksinkertainen kiinnitysmenetelmä, jolla on korkea luotettavuus. Tehtävän suorittamiseksi leikkaat langan halutun määrän. Ristikon asennusta varten käytetään erityistä lankaa, jonka avulla ristikkokohteita käytetään tangoilla. Kiinnityksen helpottamiseksi käytetään armorikoukkua - neulomalla työkalu, jolla on yksinkertainen toimintaperiaate.

Ammattimaiset rakennuttajat vahvistamisen toimenpiteiden toteutuksessa käyttävät erilaisia ​​neulomalaitteita. Tämä on paras ratkaisu. Pienten kehysten kohdalla ne käyttävät itsekehättävää koukkua neulomisliittimiin ja suurempaan määrään neulomista - erityisiä pistooleja.

Rebar Hooks - Työkalujen tyypit

Spatiaalisen kehyksen teräsbetonien sitomiseen käytetään erilaisia ​​tyyppejä:

 • manuaalinen. Vaatii huomattavia ponnistuksia kiinnityksen varmistamiseksi. Tällainen laite on helppo tehdä itse, kun hän on käyttänyt vähimmäistalletuksia;
 • puoliautomaattinen. Teollisesti valmistettujen ruuvikiinnikkeiden avulla voit helpottaa sidontatoimintoa ja nopeuttaa tehonsyötön kokoonpanoprosessia.
Virkkaa koukut vahvikkeelle
 • automaattisesti. Ammattikäyttöön tarkoitetun pistoolin avulla voit nopeuttaa metallitangon liittämistä, kun kiinnittyy teolliseen mittakaavaan.

Pidäthän jokaisen neulontatyökalun ominaisuuksista.

Standardi koukku neulomisvarusteille

Käytetään erilaisia ​​käsityökaluja:

 • väline, joka on valmistettu itse elektrodista tai teräslangasta;
 • Rautakaupoissa ostetut valmiit laitteet.

Kiinnityksen suorittamiseksi on ensin leikattava lanka haluttuun kokoon. Riippuen taitavasta neulosta, on mahdollista korjata 5 - 15 osaa liitosta minuutin ajan.

Käsityökalujen edut:

 • sitovien operaatioiden helppous;
 • mahdollisuus tehdä omia käsiään;
 • alhaiset valmistus- tai ostokustannukset.
Koukku VOREL 49830 -varusteiden neuloksille

Etujen lisäksi myös heikkoudet ovat:

 • vähentynyt tuottavuuden neulontatoiminta;
 • lisääntynyt vaivaa lanka kiertymiselle.

Ammattimaiset rakentajat käyttävät usein itsestään valmistettua tai ostettua neulakoukkua teräspalkkeja varten, mikä parantaa liitoksen turvallisuutta.

Automaattinen koukku neulontaan

Kiertämisen nopeuttaminen ja automatisointi mahdollistavat erityisen laitteen, jolla on palautuva toimintaperiaate. Ensisilmäyksellä se näyttää tavalliselta käsikäyttöiseltä laitteelta, mutta se eroaa ruuveilla, jotka koostuvat seuraavista osista:

 • muovikahva ruuvikierteellä;
 • työkappale, jossa on ruuvikierre.

Edellä mainitut elementit kootaan muodostaen mekanismin, jolla on edestakaisin toimintaperiaate. Kääntävä kiinnike toimii yksinkertaisesti - kädensijan liikuttaminen aiheuttaa työkappaleen kääntymisen, johon lanka on asetettu.

Takaisinkytkimen edut:

 • lisääntynyt langan sitominen;
 • mahdollisuus käyttää alueita, joilla on rajoitettu pääsy;
Automaattinen koukku neulontaan
 • helppous tehdä neulonta;
 • kestävyys säännöllisin voiteluin.

Laitteella on ainoa haitta - lisääntynyt hinta, verrattuna tavallisen käsityökalun kustannuksiin.

Käyttämällä käännettävää työkalua, neula, joka ei väsy, voi suorittaa lisääntynyttä työtä. Tehokkuuden kannalta ruuviyksikkö on parempi kuin kädessä pidettävä laite, kun on tarpeen venyttää ja kierrä lankapäät käsin. Työkakkakytkimen asentaminen uudelleen, kun kahva siirretään syklisesti, voit saavuttaa turvallisen asennuksen.

Laitteen käyttötapa:

 • Työnnä työkalukoukku kiertyneeseen silmukkaan.
 • Vedä kahvaa itseäsi kohti työakselin suuntaan.
 • Palauta kahva alkuperäiseen asentoonsa.
 • Suorita seuraava siirtojakso.

Voit myös tehdä puoliautomaattisen kiristyslaitteen käyttämällä tavanomaista ruuvimeisseliä. Tarvitset taivutetun kynnen ilman korkkia tai l-muotoista palkkia, jonka pääty on työnnettävä työkalupidikkeeseen. Pienellä käytännöllä on helppo hallita työn periaatteita tällä laitteella.

Ammattikoukku kiinnikkeisiin - käytä pistoolia

Neulepistooli on ammattimainen työkalu, jota käytetään suurissa rakennustyömaissa. Käyttämällä automaattista koukkua pistoolityyppisten liittimien kiinnittämiseen on helppoa aloittaa uusi suurikokoisen häkän kokoonpano.

Neulontapistooli on ammattimainen työkalu

Professional-laitteen edut:

 • ei ole tarvetta leikata ennen työkappaleen lankaa;
 • johdin syötetään automaattisesti käyttörummusta;
 • raaka-aineen puuttuessa materiaalisäästöt;
 • lisääntynyt aseen suorituskyky;
 • lisääntynyt silmukan kiristysvoima;
 • kyky säätää kierteistä voimaa ja langan pituutta.

Tärkeimpien etujen joukossa on tarpeen huomata, että akku toimii itsenäisesti ja että käytät erityistä jatkojohtoa, jonka ansiosta voit työskennellä seisomaan kehoa taivuttamatta. Laitteen rakenne mahdollistaa sen pitämisen yhdellä kädellä ja tällä hetkellä toisella - tukemalla terästangot ilman apuvälineitä. Kireyden kesto ei ylitä yhtä sekuntia. Se on erittäin kätevä, kun työskentelet teollisessa mittakaavassa.

Etujen lisäksi myös heikkoudet ovat:

 • ammattipistoolin melko korkea hinta;
 • erityisjohdon hankintakustannusten nousu;
 • haitan käytön rajoitetun tilan olosuhteissa;
 • knitters tarvitsee oppia työkalun kanssa.

On tärkeää ostaa tarvikkeita, jotka vastaavat pistoolin poikkileikkausta ja jäykkyyttä. Muussa tapauksessa laitteiden vika voi ilmetä. Ammattilaiset käyttävät pistoolia kokoonpanemalla suuria säätiöitä. Ja samaan aikaan ristikon tietyissä paikoissa kiinnitys voidaan tehdä vain käsityökalujen avulla.

Neulontapistooli BM-400

Teemme laitteesta ompeleiden neulomiseen

Mestarit, jotka ovat mukana vahvistuskeskusten kokoonpanossa pitkään, mieluummin kotitekoisia työkaluja. Tämä johtuu useista tekijöistä:

 • Itse valmistuslaite voidaan varustaa kahvalla kätevästi käsin. Tämä lisää tuottavuutta ja varmistaa käyttömukavuuden.
 • Erityisiä teräslajeja voidaan käyttää tekemään työstää itse. Kestävää materiaalia ei suoriteta kuormien vaikutuksesta;
 • työlaitos on helppo antaa tarpeelliselle lomakkeelle ja tarvittaessa suorittaa suuremman koon. On kätevää työskennellä vaikeasti tavoitettavissa olevilla alueilla.

Tavallinen koukku kiinnittimen kiinnittämiseksi tekee siitä itse on helppoa.

On olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja:

 • ilman kahvaa. Yksinkertaistettu muotoilu käsittää hitsauselektrodin käytön;
 • pitoa. Tällainen laatua oleva laite ei ole teollisuustilanteessa valmistettu huono.

Yksinkertaistetun rakenteen valmistukseen tarvitaan hitsauselektrodi, vasara ja pihdit. menettely:

 • Poista työskentelytapa.
 • Astu pari senttimetriä yhdestä reunasta ja taivuta oikealle kulmalle.
 • Muodosta suorakaiteen muotoinen pidike, jonka mitat ovat 4 x 10 cm.
 • Terä työpalan ja kartiota.
Neulomme vahvistuksen katon alla omiin käsiinsä

Valmistusprosessi kestää enintään 10 minuuttia.

Puukahvan muotoilu on kätevämpää työhön, ja se on tehty muutamassa tunnissa. Kokoonpano vaatii:

 • teräslanka, jonka halkaisija on 8 mm ja pituus 0,4 m;
 • puun korjuu kahvan valmistukseen;
 • aluslaatat ja mutterit, jotka vastaavat tangon halkaisijaa;
 • sähköhitsaus;
 • pihdit;
 • Bulgaria;
 • sähköpora;
 • hiekkapaperiarkki;
 • terävä veitsi.

Algoritmikokoonpano:

 • Tee kahva.
 • Poraa reikä siinä.
 • Hiekkaa pinta.
 • Kiinnitä mutteri palkin päähän.
Koukku neulomalla vahvistus omilla kädet
 • Aseta aluslevy ja työnnä kahva reikään.
 • Asenna aluslevy ja kiinnitä seuraava mutteri.
 • Anna sauvan lopussa tarvittava kokoonpano, terävöitä reunaa.
 • Puhdista kahva lakalla tai liota antiseptiseen.

Kun olet suorittanut useita nippuja, tarkista laitteen toiminta. Taita johtoosa tarvittaessa.

Miten neuloa vahvistusvirkkaus - kiinnitystekniikka

Kaikkien neulomalaitteiden tekniikka on yksinkertaista. Sitovaa työtä tehdään piirustuksen pohjalta valmistustöiden valmistuttua ja pystysuuntaisten sauvojen asentamisen jälkeen. Laajasti käytetään hyväksi todettua kiinnitysmenetelmää, jota suoritetaan yhdellä silmukalla.

Virkkaa varusteet virkkaa yksi silmukka

Ennen sidonnan aloittamista leikkaa lanka, jonka poikkileikkaus on 1,2 mm, haluttuun määrään 20-30 cm: n paloiksi. Lisävaiheet:

 • Kierrä lanka, joka on taitettu kahdessa kerroksessa solmun ympärillä ja aseta se vinoon.
 • Aseta koukku muodostettuun silmukkaan ja kiinnitä langan toinen pää siihen.
 • Syötä langanpäät toiselle puolelle tarttumalla silmukka.

Pyöritä työkalua, joka säätää liitoksen kiristysastetta. Jäljellä on vielä ote otteen työosasta silmukasta ja voit siirtyä seuraavaan liitokseen.

johtopäätös

Kun suunnittelet vahvistuskorin kiinnittämistä itsellesi, valitse oikea neulontatyökalu työn suorittamiseen ja tutustu tekniikkaan. Tee työtä omasta, voit hallita taitoja tehdä neulontatyötä ja säästää taloudellisia resursseja.

Koukun tekeminen neulomisvarusteille

Ei ole toivottavaa kohdistaa runko, jolla on suuri määrä hitsausraudoitusta. Tämä voi aiheuttaa korroosiota ja heikentää raudan laatua. Asiantuntijat neuvovat yhdistämään monoliittisen rakenteen elementit neulomalla, mikä takaa asennuksen vahvuuden. Teräslangan betonirakenteiden kiinnittämiseen kuormittamattomiin alueisiin erikoistyökalulla - koukku neulontaan.

Neulontaan tarkoitettujen koukkujen nimittäminen

Laite tarjoaa mukavuuden, nopeuden ja turvallisuuden. Sitä käytetään liittämään kohtisuorat sauvat, joiden paksuus on enintään 2 mm risteyksissään. Soveltamisala - nauhatyönti, asuinrakennusten, teollisuuden ja hallintorakenteiden rakentaminen.

Virkattu koukku on helppo tehdä itsestäsi, jos tunnet suunnittelun ominaisuudet.

Erilaisia ​​virkattuja koukkuja

Rebar-niputeknologia on melko yksinkertainen. Se ei vaadi erityisiä taitoja, jotka soveltuvat hyvin aloitteleville rakentajille. Neulomisen vahvistaminen auttaa oppimaan työn algoritmia, tuntemaan materiaalin optimaalisen kireyden luoda korkealaatuisia solmuja. Laitteita on useita.

Yksinkertainen muotoilu

Yksinkertaiset koukut helpottavat silmukoiden ottamista. Työkalu näyttää sauvan, jonka kaareva kärki tarttuu lankaan ja kätevä kahva sisäänrakennetulla laakerilla. Tangon muoto on epäsäännöllinen mutka. Huolimatta siitä, että laitetta pyöritetään käsin, se voi kehittää suurta nopeutta ja kiristä johto tiukasti.

Yksinkertaiset koukut ovat käteviä kotikäyttöön, varsinkin jos tarvitset pienen työn. Käämitysnopeus on sama kuin ruuvimeisselillä. Neulomisvarusteita, kuten sekoittamista maaliin erikoisen puulastan kanssa. Työkalulla on useita positiivisia ominaisuuksia:

 • alhaiset kustannukset;
 • yksinkertainen toiminta;
 • sopii vaikeasti tavoitettaviin paikkoihin.

Kierrä koukku

Ruuvatut koukut ovat puoliautomaattisia, koska ne kiristävät silmukoita koukulla, joka on pora, jossa on kiinteä kahva. Heillä on erilainen muotoilu ja helpottavat huomattavasti päällikön yksitoikkoista työtä. Tiukan solmun tiukentamiseksi sinun täytyy tehdä useita eteenpäin liikkeitä sauvojen risteyksessä.

Prosessi suoritetaan kiertämällä kärki kierukkavaihteella, kun kahvaa painetaan voimakkaasti. Laitteet, jotka tuottavat neulomisvarusteita, on erilainen nimi - käännettävä. Siinä on useita etuja:

 • kestävyys;
 • helppokäyttöisyys;
 • suurella nopeudella

Pistooli neulontaan

Suunnittelulle on ominaista korkea tuottavuus, joten sitä käytetään laajamittaisessa rakentamisessa. Laite on täysin automaattinen, toimii verkkovirrasta tai paristojen avulla. Se on esijäähdytetty lanka, joka on kääritty erikoiskäämiin.

Toimintaperiaate on seuraava: pistooli neulomalla telineitä haluttuun elementtiin ja paina liipaisinta. Sekunneissa lanka kierretään, vedetään solmuun. Jännitys on yhtenäinen. Työkalun käyttämiseksi tarvitaan tietyn halkaisijan ja jäykkyyden omaava lanka. Muutoin laite voi epäonnistua.

Työkaluvalun valinta riippuu käyttötarkoituksesta ja asennuksen ominaisuuksista. Sitä voidaan käyttää metallin lisäksi myös lasikuituvahvisteisiin, jotka on neulottu hehkutetulla teräslangalla, muovisuojilla, kiinnittimillä tai muovipuristimilla. Tämä on moderni materiaali, jolla on positiivisia ominaisuuksia:

 • korroosionkestävyys;
 • vetolujuus;
 • matala lämmönjohtavuus.

Koukun tekeminen omiin käsiisi

Kotitekoinen virkkuukoukku varusteisiin on pieni. Se ei vaadi paljon aikaa valmistukseen. Rebar koostuu kahdesta pääelementistä: pohjasta, joka on työosa ja kahva. Se voidaan tehdä kahdella tavalla.

Perustuu hitsauselektrodiin

Tuotteen asennukseen tarvitaan seuraavia materiaaleja:

 • Hitsauselektrodi tai teräslanka halkaisijaltaan 3-4 mm.
 • Oranssi letku tai kädensija käytetystä rakennuslasta.

Suunnittelu tehdään näin:

 • Letkua käytetään laitteen kahvan saamiseksi tangon kokoon.
 • Osat kiinnitetään yhdessä epoksihartsin kanssa.
 • Työosa on taivutettu 900 kulmassa 6 cm: n etäisyydeltä kahvalta. Ulkonäkössä se muistuttaa keinujaa.
 • Kouru, joka on enintään 2 cm, on kaareva muodonmuutos.
 • Virkkaa koukku asetetaan tiedostoon ennen käyttöönottoa.

Perustuu palkkiin

Tee laite neulomiseksi tarvitset:

 • Teräslanka, jonka läpimitta on 7-8 mm.
 • Pihdit: kuusiomuttereita ja aluslevyjä, joiden halkaisija on sopiva, jotta ne voidaan kiinnittää sauvaan.
 • Vanha kynä mistä tahansa käsityökalusta: ruuvitaltat, maalaustela.

Valmistusprosessi on sama kuin edellisessä tapauksessa. Vain kahva kiinnitetään jalustaan ​​kiinnikkeillä. Sen pitäisi säilyttää vapaata kiertoa pohjan ympärillä.

Virkistustekniikan ominaisuudet

Neulomalla on melko yksinkertainen tekniikka. Hän ehdottaa monia tapoja matkustaa:

Pääasennusmenetelmät ovat seuraavat:

 • Yhden silmukan muodostuminen on päällekkäinen oksojen asettamisen pituuden kanssa.
 • Kahden silmukan muodostaminen asentamiseen.

Jokaisesta metallityypistä käytettiin tiettyä kiinnitystangon merkkiä. Yksinkertaisin ja usein käytetty on ensimmäinen menetelmä. Toimet suoritetaan tässä järjestyksessä:

 • Vahvistettu lanka leikataan paloiksi - jopa 30 cm pitkäksi.
 • Työssä sinun on käytettävä joustavaa, joustavaa materiaalia, jota ei ole repeytynyt. Näissä ominaisuuksissa on leikattu profiili, jonka läpimitta on 1 mm.
 • Aihio taitetaan puoliksi ja kääritään vahvikkeen tankoihin.
 • Koukku kulkee silmukan läpi.
 • Työkalu kaappaa langankumien päät.
 • Suorita pyörivä liike turvallisen langan kiinnittämistä varten. Näyttää 2-3 kierrosta.
 • Pidä varovasti solmu niin, ettei se hajoa.
 • Virkkaa koukku ulos.
 • Tärkeintä - älä tee pitkää kiertämistä.

Tarkista liitoksen voimakkuus. Tätä varten sinun ei tarvitse koskettaa lankaa. Vahvistustankojen siirtäminen riittää. Niiden on oltava tiukasti kiinni toisistaan.

Neulomalla vahvistusta toisella tavalla suoritetaan seuraavasti:

 • Käsinojan pituus on taivutettu puoleen.
 • Kolmasosa etäisyydestä silmukasta katoaa, uudelleen taivuta.
 • Peitä nivel. Silmukka on toisaalta vapaat päät - toisaalta.
 • Koukku asetetaan silmukkaan, kiinnitä kärjet, vedä.
 • Elementit kierretään yhdessä silmukan kanssa useassa kierroksessa.

Neulomallit edellyttävät tiettyjen sääntöjen noudattamista SNiP: n normien mukaisesti.

Koukku neulontaan

Koukku neulontuvalle - laite, joka mahdollistaa työn monimutkaisuuden vähentämisen vahvistuspalkkien liittämisessä yhdeksi kahden tai kolmiulotteiseksi malliksi. Metallivahvikehkoa käytetään monoliittisten betonirakenteiden kaatamiseen: pohjaan, seiniin, kattoihin, muottiin. Neulo pehmeä, hehkutettu lanka, jolla on korkea sitkeys ja vetolujuus.

Tavallisen koukun muotoilu

Yksinkertaisin köysihihna on metallinen sauva, joka on kaareva lopussa koukun muodossa kätevän kaapelin silmukan tarttumiseen. Vauvalla itsessään on kaareva muoto, joka yhdessä kahvaan upotetun laakerin kanssa mahdollistaa sen nopean pyörimisen, minkä takia vahvistusliitoksen ympärille kiedottu langansilmukka kiristyy ja kiinnittää lujitustangot.

Kierukoukku

Kiinnitä vahvikekoukku - mekaaninen versio tavallisesta koukusta. Toimintaperiaate on samanlainen: koukun kärjen kiertämisen vuoksi silmukka kiristyy. Ero on se, että kärjen pyöriminen lähetetään kierukkavaihteen kautta kiinnityskahvan kääntöliikkeen aikana ylös ja alas. Kiinnitysnopeus mekaanisen koukun käyttämisessä on enemmän, sen hinta on jonkin verran korkeampi, joten suurella työmäärällä sen hankinta on tarkoituksenmukaista, ja sen avulla voit säästää aikaa ristikytkennällä.

Armeija-ase

Monoliittisen betonin suuren kohteen rakentamisen yhteydessä sitovuus on niin suuri, että on järkevää ostaa sitova ase. Hän täysin automatisoi tämän toimenpiteen: lanka kiertyy pistooliin etukäteen, kun liitos on neulottu, ase tuulistaa langan, kiristää ja kiertyy silmukkaa ja sitten katkaisee liikaa. Langan kulutus tällä menetelmällä neulomalla on jonkin verran korkeampi, mutta viiran kireys on yhtenäinen. Työnopeus on paljon suurempi kuin neulomalla yksinkertaisella virkkauksella. Neulonta-ase on kallis työkalu, joten sen hankinta ja käyttö sopivat vain suurille työmäärille.

Koukku neulomisvarusteille tekee sen itse

Ei ole välttämätöntä rakentaa pienen talon tai muottirakenteen perusta työkalujen hankintaan, joten koukku on mahdollista tehdä itse. Voit ottaa kahvan maalitelasta ja taivuttaa sen oikeaan kulmaan, terävöittää hieman päätä ja muodostaa koukun. Prosessin koneistamiseen voit tehdä halutun muotoisen sauvan tangosta, hitsauspuikolta tai pitkästä naulasta ja kiinnittää improvisoitu kiinnitys ruuvimeisseliin.

Paritustekniikka

Lanka leikataan paloiksi noin 40 cm, taivuta ne puoliksi silmukan muodossa. Valmistettu lanka viedään silmukan eteen lujituksen leikkauspisteessä ja nousee, löysät päät asetetaan päälle ja kiinnitetään silmukkaan. Saavutetun vyölukkakoukun alle ja kierrä sitä niin, että lanka muodostaa kierteen ja vetävät lujitustangot.

Erityisen tärkeitä liitäntöjä varten lanka voidaan kääriä heikosti ristikkopisteiden ympäri useita kertoja ja kierrä sitten syntynyt silmukka samalla tavalla.

Koukut neulomisvarusteille

Kun työskentelet perustuksiin, monoliittisiin kerroksiin tai muiden raudoitettujen betonirakenteiden valmistukseen, on välttämätöntä liittää yksittäisten ristikkorakenteiden sauvat.

Tämän toimenpiteen suorittamiseksi yksittäiset sauvat on sidottu neulomalla johdotuksella. Työtä tehtäessä manuaalisesti tämä toimenpide tuntuu erittäin aikaa vievältä. Suurten volyymien määrä vaatii runsaasti työvoimaa ja aikaa.

Paras tapa sitoa köysi erityisillä koukkuilla. Tämä yksinkertainen laite voidaan ostaa mistä tahansa rautakaupasta ja tehdä itsesi. Näiden laitteiden käyttäminen on hyvin yksinkertaista, työn tuottavuus kasvaa useita kertoja.

Koukun ominaisuudet neulomisvarusteille

 • Kädessä pidettävät laitteet, joissa on alkuaine.
 • Ruuvi tai automaattiset koukut.
 • Pistoolit kiinnityspalkkien kiinnittämiseen.

Kädessä pidettävät laitteet ovat teräsvaita, jotka on sijoitettu puukahvaan laakerin läpi ja taivutettu lopussa 90 astetta.

Ruuvatuotteet rakentavassa ratkaisussa ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin kädessä pidettävät laitteet. Suurin ero niiden välillä on se, että metallinen tanko pyörii kierukkavaihteen välityksellä kädensijan kääntöliikkeen vaikutuksen alaisena. Tällaisilla laitteilla on suuri tuottavuus.

Neulontaan tarkoitettu ase on erityinen laite. Neulelangan nippu työnnetään siihen, kun lujitustangot yhdistetään, laite nopeasti tuulaa lanka tankoihin ja sitoo ne tiukasti. Ylimääräiset johdot leikataan automaattisesti.

Mistä ostaa ja mihin hintaan?

Tämän laitteen hintaluokka riippuu voimakkaasti sen tyypistä. Käsityökalujen kustannukset valmistajan mukaan vaihtelevat 100-400 ruplaa.

Automaattiset tuotteet ovat hieman kalliimpia mato-pyydysten käytön vuoksi. Kustannukset ovat noin 500-1000 ruplaa.

Sitomisnauvoja varten on suositeltavaa käyttää riittävän suuria tuotantomääriä, koska niiden kustannukset ovat melko korkeat.

Kuinka tehdä itsesi?

Käsityökalujen valmistamiseen omilla käsilläsi tarvitaan 3 mm: n optimaalinen halkaisija ja 15-20 cm pituinen elektrodi.

Tämän tangon toisessa päässä sinun on hitsattava paksu aluslevy. Sen jälkeen sinun on tehtävä kynä:

 • Voit käyttää kahta duraliputkea. Ensimmäisellä halkaisijalla on oltava noin 4 millimetriä pyörimään hiljaisesti tankoa. Toinen, hieman suurempi läpimitta on asennettu ensimmäiseen putkeen ja päät on niitattu molemmilta puolilta.
 • Hyvä vaihtoehto on tehdä puukahva ja porata reikä työkappaleen keskelle, jotta se asetetaan palkkiin.
 • Tehdä kahva eri polymeerimateriaaleista sorvissa. Kun kahva on valmis, laita se valmiiksi akseliin ja kiinnitä toinen aluslevy alaspäin kiinnittämällä kahva tankoon. Tämän jälkeen elektrodin runko on taivutettava noin 30 astetta.
 • Viimeinen vaihe on käyrä tangon kärki höyrykoneella halkaisijaltaan noin 1 millimetriin ja taivuttamalla koukun kärki 90 astetta.

Voit myös tehdä automaattisen työkalun. Tämän tekemiseksi edellä kuvatun tekniikan mukaisesti on tarpeen saada koukku kynsistä. Tämä kotitekoinen koukku voidaan ruuvaa ruuvitaltta tai poranterää. Tällä menetelmällä on tarpeen säätää työkalun pyörimisnopeutta oikein.

Yhteensopivat ominaisuudet

Kun käytät käsikirjaa tai itsehankittua virkkuukoukkua köysien neulomiseen, sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 1. Neuletiheys on valmistettava leikkaamalla se erillisiin osiin. Näiden osien pituus on suoraan verrannollinen vahvikkeen halkaisijaan. Yleisimmät tangon osat, joita käytetään monoliittirakenteissa 12 - 20 millimetriä. Tämän poikkileikkauksen kanssa lankaosien on oltava noin 25-30 senttimetriä.
 2. Lanka on taitettu useaan kerrokseen ja asetettu palkin kokoon.
 3. Kun lujittavan johto taivutetaan toiselle puolelle, saadaan silmukka, jossa koukun kaareva pää asetetaan sisään ja toinen hevonen on taivutettu toisella puolella.
 4. Tämän jälkeen pyöreät liikkeet kädellä, lanka kiertyvät kiristämällä siten vahvistuskorielementit.
 5. Tämän jälkeen koukku poistetaan solmusta.

Lopuksi voimme sanoa seuraavaa. Kun rakennat yksityistä taloa, jossa on vähän työtä teräsbetonirakenteiden lujittamiseksi, on suositeltavaa ostaa yksinkertaisin käsihaukka tai tehdä se itse.

Jos rakennemäärät mitataan tuhansilla kuutioilla betonilla, tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää ainakin muutamaa automaattista koukkua tai miettiä erityisen pistoolin ostamista.

Koukku neulomisvarusteille tekee sen itse

Jos rakennuksen rakentaminen on suunniteltu, tulee joka tapauksessa kysymys perustuksen rakentamisesta. Useimmiten tällainen kehys edellyttää vahvistamista, joka parantaa lujuusominaisuuksia ja vahvistaa betoniseosta voimakkaammin, mikä tekee rakenteesta vakaan ja luotettavan. Vahvistus voidaan tehdä joko hitsaamalla tai manuaalisesti. Jälkimmäisessä tapauksessa tarvitset erityislaitteen, jonka voit tehdä itse. Miten tehdä koukku neulomalla varusteet tee-se-itse kertoa tämän artikkelin.

Mikä on koukku neulomisvarusteille ja sen tyypeille

Neulomalla varusteiden omat kädet kiinnittävät erikoistyökaluja. Eräs tällainen työkalu on erityinen koukku. Se on kätevä ja yksinkertainen, jotta ne voivat kiristää raudoitusrakenteen yhdistävän langan. Yleensä koukulla on tietty muoto ja se on valmistettu metallista, ja sen työskentelyn helpottamiseksi se on varustettu kahvalla. Se voidaan ostaa rakennusmateriaalien myymälöissä, ja se on helpompi tehdä se itse, tietäen työkalun muodon ominaisuudet.

Neulomisvarusteiden koukku on monenlaista:

 • Yksinkertainen laite (kotitekoinen tai ostettu);
 • ruuvi;
 • Puoliautomaattinen.

Erillisnäkymä neulomisvarusteiden kiinnittimestä on erikoislaite pistoolin muodossa. Sen avulla voit nopeasti luoda vahvistushäkkeen, sillä tällaisen työkalun neulontanopeus on enintään 1 solmua sekunnissa.

Ei ole tarpeen leikata lankaa erillisiin kappaleisiin, itse laite katkaisee päät ja suorittaa solmun vaaditussa paikassa. Lisäksi akun läsnäolo tekee sen liikkuvaksi. Ammattimaisen rakentajan tarvitsema automaattinen koukku lujittamiseen tarvitsee eniten, jotka usein joutuvat tekemään lujarakenteiden asennukseen liittyviä töitä.

Kotitekoinen koukku

Pienikokoista työtä voidaan käyttää itse tehtyyn koukkuun, koska tällaisten laitteiden suuria määriä on vaikea tehdä.

On aivan helppoa tehdä omat koukut, jotka soveltuvat parhaiten tulevien vahvisteiden tiettyihin parametreihin. Tätä varten voit käyttää tavanomaista hitsauselektrodia, jonka paksuuden on oltava vähintään 4 mm. Voit käyttää toista materiaalia, kunhan se on joustava ja tarpeeksi pehmeä.

Tällaisen laitteen luomiseen sinun täytyy varastoida:

 • Teräsnauha, jonka pituus on 15-20 cm ja poikkileikkauksen halkaisija 5-6 mm;
 • Kaksi kuusiomutteria ja kaksi aluslevyä, joiden läpimitta on hieman suurempi kuin raudoitus ja ne voivat olla tiukasti kuluneet tangolla;
 • Käännä vanha ruuvitaltta, onko rulla.

Pultteja ja aluslevyjä käytetään tangon kahvoina estääksesi heitä irti käytöstä käytön aikana. Tällöin sauvan ympärillä oleva kahva pyörii vapaasti ja esteettömästi. Tangon toinen puoli on teroitettava, se on taivutettu, kuten kuvassa on esitetty.

Neulottua tällaisella kätevällä työkalulla on yksinkertainen ja nopea, kun se on riittävän kestävä ja kaikki voivat tehdä sen.

Kierrä koukku

Tällainen työkalu on helpompi ostaa erikoistuneessa myymälässä kuin tehdä itsesi. Jollakin tapaa se on myös puoliautomaattinen, koska sen kahva takaa kärjen kiertämisen johtuen sen erityisestä järjestelystä. Kun näin tapahtuu, koukun eteenpäin suuntautuva liike. Jos vedät sen kohti sinua, viira kiristetään kääntämällä kärki. Se ei vaadi suuria ponnisteluja, ja vahvistaminen tapahtuu nopeasti. Tällainen työkalu on erittäin kätevä ja helppokäyttöinen, mutta se ei ole halpa ja sen hankinta on perusteltua suurilla työmäärillä.

Puoliautomaattiset laitteet

Yksi puoliautomaattisten työkalujen itse tuotannosta voidaan käyttää koukkuun, joka on kynsi, jossa on leikattu pää ja kulma, joka on taivutettu tiettyyn periaatteeseen, joka asetetaan ruuvimeisseliin.

Tyylikäs koukku on varsin kätevä ja helppokäyttöinen ja takaa myös työn nopeuden.

Neulomustekniikka

Käytettäessä yksinkertaista kotitekoista virkkuukoukkutapaa käytetään seuraavia toimia:

 • Lanka, joka on kiinnityselementti, leikataan paloiksi 30-40 cm;
 • Jokainen kappale taitetaan kahdessa kerrassa ja se kohdistetaan risteytystangojen paikkaan. Kiinnitä pohja ja nosta hieman lankaa.
 • Koukun pää on sijoitettu tuloksena olevaan silmukkaan ja toinen pää taivutettu työkalun takaosaan;
 • Kun pidät työkalua tiukasti kädessä, suorita pyöreä kierto, joka aiheuttaa oksojen kiertymisen keskenään;
 • Kun koukku on korjattu, koukku vedetään ulos.

Neulominen ruuvikoukulla suoritetaan samalla tavalla, mutta sen sijaan, että sitä pyöritetään, kahva vedetään itseensä, mikä aktivoi koukun pyörimismekanismin.

Joitakin ominaisuuksia

Pienhiiliteräs on paras neulontaan. On vaikea muovautua, ja tarvittaessa se voidaan hehkuttaa, mikä parantaa materiaalin ominaisuuksia. Optimaalisen joustavuuden takaamiseksi langan halkaisija on noin 1,5 cm. Liian ohut - se repeytyy nopeasti ja paksumpi - ei voi taipua tarpeen mukaan.

Kätevä ja yksinkertainen työkalu, joka ei ole niin vaikea tehdä omalla kädellä - koukku neulomalla vahvistukseen auttaa sinua nopeasti ja vaivattomasti tekemään tarvittava rakenne, joka parantaa perustan lujuutta ja kestävyyttä. Tämä parantaa talon kestävyyden ja luotettavuuden parametreja.

Ymmärtää työn periaate ja saada kokemusta käytännössä voi olla vain, jos yrität sitoa palkin omiin käsiisi koukulla. Tämä yksinkertainen ja mielenkiintoinen prosessi tulee entistä hämmästyttäväksi ja hauskemmaksi, jos käytät itsenäistä laitetta. Kun olet päättänyt sitoa vahvistuksen tällä tavalla, valitse koukun tyyppi neulomalle riippuen tulevasta suunnittelusta.

Neulomisvarusteet virkataan.

Rungon asennus on parempaa kiehua tai neuloa?

Konkreettista työtä tehtäessä tulee esille kysymys: onko parempi armata hitsata kehyksiä tai langoittaa sitä?

Jotta vastaus voitaisiin antaa, on välttämätöntä selvittää, mistä asemasta me määrittelemme hyödyt.

Jos verrataan ajankustannuksia, hitsaaminen sähköhitsauksella on hieman nopeampaa, varsinkin jos saman tyyppisten kehysten hitsaaminen tapahtuu telineessä.

Jos käteiskustannusten näkökulmasta katsottuna molemmat menetelmät ovat suunnilleen samoja kustannuksia. Hitsauksen aikana materiaalien ja palkkojen kustannukset korkeamman pätevyyden omaavalle esittäjälle lisääntyvät. Mutta tämä kaikki ylittää lisääntynyt aika työn tekemiseen tai ihmisten houkuttelemiseen.

Mutta on olemassa tapauksia, joissa hitsaamalla häkkeihin ja ristikkoihin on kielletty tekniikka ja vain sidonta vahvistaminen neulomalla lanka on mahdollista. Tämä pätee erityisen tärkeisiin rakenteisiin. Aikaisemmin tällaiset tilat olivat pommisuojat. Asiakkaan edustajat, jotka esittivät tällaiset vaatimukset, selittivät tämän sillä, että hitsauksen aikana raudoituksen halkaisija ja siten rakenteen kantavuus heikkenevät.

Ja yhtä epämiellyttävää hetkeä, joka liittyy hitsaukseen, on tarve poistaa asteikko hitsatun vahvistuksen paikoilta. Tämä vaatimus selittyy epätasaisella betonirakenteella, jossa on vahvistusta, joka on katettu mittakaavalla. Varsinkin kun yhdistät lujitustangot pitkin pituutta, jossa vaaditaan tietyn pituisen hitsauksen.

Tällä hetkellä luurangon vahvistaminen on useammin sidottu kuin hitsattu.

Uusi selitys - betoni on jännittynyt, jolloin hitsaaminen murtuu. Wire-asennus näkee nämä jännitykset ilman seurauksia. Ehkä tämä on toinen fantasia, mutta tämä on todellisuutta ja meidän on tehtävä se. Eli armatuuri on neulottu eikä kiehuvaa.

Työkalu neulontaan.

Ihmiset rakastavat monimutkaistaa asioita ja työkalu neulomalla ristikkoa. Kiinnittäminen yksinkertaisella virkkauksella on tylsää. Hän alkoi hankkia fancy muotoja, laitteet näkyvät, jos kahva pyörii ympäri tanko. Sitten tuli prosessin mekanisointi - pariutumalla ruuvimeisselillä ja nerokas aseen huippu neulomisliittimiin.

Työkalu neulontaan

Kaikki laitteet on suunniteltu yhdellä päämäärällä - nopeuden lisäämiseksi.

Mutta kuinka paljon tuottavuus kasvaa? Ota vertailua varten pistooli kiinnittämiseen:

Pistoolin suorituskyky sidotaan vahvikkeeseen.

Teknisten tietojen mukaan pistoolin nopeus on noin solmua sekunnissa. Armeijan tyrmäämisen alla olevan videon perusteella yksi asetus kestää noin 1,5-3 sekuntia.

Noin samaan aikaan käytetään tätä työtä yksinkertaisilla pihdeillä (seuraava video). Ehkä jopa solmujen kiristysnopeus pihdeillä on suurempi.

Kierrä neuloverkkoa ruuvimeisselillä ei lisää merkittävästi nopeutta. Jopa erikoiskoukku, joka katkaisee langan liialliset päädyt, ei nopeuta prosessia. (lisää artikkelin lopussa olevasta videosta)

Koukku neulomalla vahvistuksen ruuvimeisselille.

Neulomakehykset.

Mikä on kaikkien näiden laitteiden yhteinen ominaisuus ja haitta (paitsi joissakin menetelmissä neulomalla vahvistus pihdeillä).

Kahden vahvistuspalkin kiristys tapahtuu kiristämällä "poikittain" neulontanan kaksi päätä, joka ei anna tiiviitä liitoksia. Uudelleen sitominen ei paranna kiinnittimiä.

Litteillä silmukoilla ei ole väliä, samoin kuin kehystyissä, jotka on valmistettu paikan päällä valmiissa muottirakenteessa. Vahvistus pysyy suunnitellussa asennossa, kun betoni asetetaan, vaikka heikko kiristys.

Mutta jos perustana tai palkkeina järjestetään erillinen puunkorjuu, ne taitetaan, kun ne kuljetetaan.

Yksinkertainen diagonaalinen neulonta ei anna tiukkaa yhteyttä. Jopa "ristiin ristiin" kytkemisen uudelleen kiinnittäminen varmistaa, että paikallinen kehys kuljetuksen ja asennuksen aikana ei taittaa eikä murene.


Pistooli ei myöskään kiristä tiukasti kahta leikkaavaa liitososaa.

Tavanomaisen kaavan yhdistämiseen kahden leikkaavan venttiilin lisäksi on erityinen tapa. Tämän kaavion mukaan kaksi vahvistuspalkkia on sidottu molemmin puolin neulomalla johtoja samanaikaisesti. Voit ymmärrä tämän kuvan ja videon avulla (soittolista, jossa on video artikkelin lopussa).

Tällaisen yhteyden neulonnan taito tapahtuu toistuvien toistojen jälkeen:

Erityinen langansidontajärjestelmä.

Toinen kaavio, jossa kahden tilajärjestelmän yhdistäminen irtotavarana:

Kaksisuuntainen solmittu lanka.

On selvää, että tällä tavalla voit liittää vain yksinkertaisen virkkuukoukun. Tai virkattu puolimekaanisella langansyöttöllä.

Neulomalla langankoukku.

Sivusto, jossa tämä laite on näytetty, ja se osoittaa erityisiä neulontilankoja. (Http://yaner8.comunidades.net/)

Koukku neulontaan.

Yksinkertaisin työkalu neulontaan on koukku. Jos tarvetta sitoa kaapeli on yllättynyt, niin se voidaan tehdä johtimien tai pihdeiden avulla. Mutta on parasta käyttää koukkuja tähän. Koukun tekeminen on yksinkertaista. Tämä voi olla vanha maalaustela, vanha ruuvimeisseli tai, kuten meidän tapauksessamme, liitos tiilimuurausten ulkopuolelle.

koukku vanhasta maalaustelasta.

En näe mitään syytä tehdä koukun muotoa "kiertynyt", joka on myynnissä. Tarpeeksi on mukava kahva ja kaareva, kartiomainen pää. Jälkimmäinen on tärkeä. Kartiolla on helppo vetää koukku ulos jo kiristetystä solmusta.

Kaikki mekaaniset laitteet köysien sidontaan perustuvat menetelmään, joka alun perin oli käytetty väärin.

Riittää, että puoli kierros virkataan ja solmu on voimakkaasti kiristetty. Ei ole tarvetta tehdä muutama kierros ruuvimeisselillä tai muulla mekaanisella kiristämällä. Tämä edellyttää oikeita taitoja. Voit ymmärtää niiden olemuksen katsomalla videota.

Yhdessä videon alla olevista huomautuksista sain tämän viestin:

Sitten linkki tähän viiraan valokuvassa.

Kuten valokuvasta voidaan ymmärtää, tämä lanka on tarkoitettu sitomaan erikoistyökalulla. Johto itse edustaa valmiita aihioita neulomiseen. Ei ole vaikea arvata, että tällaisen vahvistuksen vahvistamisen kustannukset kasvavat vähintään kahdesti. Langat maksavat vain.

Mutta tämä ei ole videon tärkein asia. Jos tarkkaat tarkasti viivan kiertymishetkeä, näet kuinka yksi (liikkuva) osa kiertyy toisen (kiinteän) ympäri.

Se antaa tasaisen, mutta voimakkaan kiristämisen ja suojaa kiireeltä. Puhallus tapahtuu, kun molemmat käännökset kierretään (pihdeillä jne.) Samanaikaisesti. Ja se tapahtuu ensimmäisen käämin paikassa.

Kiristysjohdon solmu.

Tämä lanka-kiristysmenetelmä on mahdollinen vain, kun lanka taipuu puoliksi. Ja voit käyttää sitä aina, kun tarvitaan letkunkiristin - kiinnitä kumiletku putkeen, jne.