Neulottua koukkua vahvistamiseen

Monoliittisessa rakenteessa ennen betonin kaatamista on asennettu vahvistin, joka muodostaa luotettavan kehyksen. Jotta se ei muuta betoniliuoksensa vaikutusta, sauvat on kiinnitettävä yhteen. Helpoin ja nopein tapa kytkentä tapahtuu koukulla neulomalla vahvistusta varten.

Se koostuu: kädensija, kätevä pito ja kaareva osa, joka suorittaa asennuksen. Suunnittelun avulla voit kehittää hyvää nopeutta solmujen muodostuksessa. Koukun yksityiskohta on vapaasti paikallaan kahvaan, joten se kääntyy oikeaan suuntaan. Neulomisprosessiin liittyy liikkeet, jotka ovat samanlaisia ​​kuin maalin sekoittaminen puisella lastalla. Solmut on muodostettu lanka. Yksinkertaisella laitteella voit kiinnittää useita vahvistuspalkkeja yhdeksi rakenteeksi.

Tyypit ja soveltaminen

Liitän tangot eri suunnittelurakenteilla. On olemassa:

 1. Käsikoukku on tuote, joka koostuu metallista kaareva sauva ja puukahva. Sen avulla on helppo tarttua silmukkaan ja kiristää se, kiinnittäen lujasti tiukasti. Suurnopeuksinen pyöriminen tarjoaa erikoiskahvan, johon on asennettu laakeri. Voit ostaa käsityökaluja 190 ruplaa / kpl.
 2. Liitosten kiinnittäminen ruuvikoukulla mahdollistaa tuottavuuden lisäämisen. Sisäänrakennettu mato- vaihde käynnistyy kädensijaan vaikuttavalla voimalla, jonka seurauksena solmu kiristyy automaattisesti viiralla. Työkalun kahva on kumipohjainen pohja ja työkappale on sinkitty. Taaksepäin koukun hinta ristipäällysteisiin - 600 ruplasta / kpl.

Tuotetta käytetään mihin tahansa monoliittirakenteeseen liittyvään työhön. Useimmiten - liuskajohtojen järjestäminen, asuin- tai hallintorakennusten rakentaminen. Yksityisessä rakentamisessa rungon sitominen on välttämätöntä, kun muodostetaan rungon septisäiliöön tai sivurakenteisiin. Koti käyttää kotitekoista koukkua.

Vahvuudet ja heikkoudet

Kun otetaan huomioon koukun mahdollisuudet, sitä verrataan vaihtoehtoisiin menetelmiin. Ne hitsaavat, jotka eivät tarjoa turvallista istuvuutta tai neulomisapua, joka ei sovi vaikeasti tavoitettaville paikoille.

Kämmenlaitteen etuja ovat:

 • alhaiset kustannukset;
 • helppokäyttöisyys.

Puutteita puhuvat prosessin väsymys, jos haluat tehdä paljon yhteyksiä ja alhaista tuottavuutta.

Neulomalla ruuvityyppisellä varustuksella on seuraavat edut:

 • työkalun kestävyys;
 • helppokäyttöisyys;
 • suurella nopeudella.

Menetelmässä haittoja ei tunnisteta. Nämä voivat johtua vain korkeista kustannuksista verrattuna kädessä pidettävään laitteeseen. Jos aiot työskennellä suurella esineellä, on parempi ostaa koukku automaattinen vahvistamisen yhdistämiseen.

Kuinka tehdä se itse?

Monet käsityöläiset mieluummin kotitekoinen koukku. Sen valmistukseen ei tarvita monimutkaisia ​​materiaaleja ja paljon aikaa. Pohjaan käytetään hitsauselektrodia, jonka läpimitta on enintään 3 mm. Kahva voidaan valmistaa letkusta tai huovasta, ilman lasta, joka on kiinnitetty elektrodin yhteen päähän. Toisaalta muodostavat koukun. Ennen työstämistä työkalu on kevyesti teroitettava.

Automaattinen neulankoukku liittimiin voidaan tehdä käsin, jos käytät muita laitteita. Yksi vaihtoehto on ottaa ruuvimeisseli. Aseta kasettiin koukku, joka on valmiiksi valmistettu kynsistä. Prosessin meneminen nopeasti ja ilman hylkäämistä on tarpeen säätää kotitekoisen tuotteen nopeutta.

Päätehtävä - estää langan rikkoutuminen, jonka avulla ne sitoutuvat. On suositeltavaa polttaa se etukäteen, etenkin jos se ei taipua.

Tätä varten se pidetään jonkin aikaa palon yli ja jäähdytetään ennen käyttöä. Johdon halkaisijan on oltava vähintään 1 mm (suurempana, taivutuksessa on vaikeuksia ja pienempi, se voi rikkoa).

Neulontaan tarvitaan myös kiinnittimiä, jotka on esitetty muovisten osien muodossa. Ne ovat välttämättömiä suojakerroksen muodostamiseksi tangon ja muottien välille ja estävät rakenteen tuhoutumisen.

Kuinka käyttää?

Neulomisvarusteet koukulla esiintyvät seuraavassa järjestyksessä:

Yksi henkilö työskentelee. Tämä on yksinkertaisin ja suosittu menetelmä, jota käytetään ammattimaiseen rakentamiseen ja kotimaisiin tarpeisiin.

Kuinka tehdä koukku neulomisvarusteille omin käsin?

Metallirakenteiden betoniteräsrakenteiden puitteissa tapahtuva yhdistäminen yksityisessä talonrakentamisessa tehdään sovitusmenetelmällä. Vahvikotelon kokoamiseksi käytetään erityistä laitetta pienen koukun muodossa. Pohdimme edelleen, miten koukku voidaan tehdä neulomalla vahvistuksella omiin käsiisi ja miten se toimii oikein.

Työkalujen tyypit neulontaan

Pinnoittamismenetelmässä käytetään teräslangan kiinnittämiseen tangot, jotka ovat kohtisuorassa toisiinsa nähden ristiinmuotoisen risteyksen paikoissa manuaalisesti.

Virkkuhaukka on yksinkertainen ja turvallinen työkalu, jonka avulla voit sitoa raudoituksen tankoja nopeasti, turvallisesti ja tasaisesti.

Tähän mennessä on olemassa kolmenlaisia ​​valmiita koukkuja neulomiseen, jotka voidaan ostaa myymälästä. Lisäksi venttiilien koukku voidaan tehdä itsenäisesti.

manuaalinen

Valokuva osti koukku. Kahva pyörii vapaasti.

Yksinkertainen koukku on tankoon kiinnitetty sauva, jonka varret vangitaan. Pyörivä koukku liitososien käsikäyttöön. Käsityökalun etu on sen saatavuus, kestävyys ja helppokäyttöisyys.

Käsikoukku on loistava vaihtoehto aloittelijoille, joiden avulla voit käsitellä koputusalgoritmia ja tuntea optimaalisen langankireyden saadaksesi laadukkaita solmuja.

ruuvi

Sitova lanka valitaan läpimitaltaan 0,8 - 2 mm.

Puoliautomaattinen koukku on kääntötyökalu, joka toimii kahvan eteenpäin suuntautuvien liikkeiden aikana. Laitteessa on sauva, jossa on koukku poran muodossa, joka tulee kahvan suppiloon lankaa pitkin, kiristämällä lankaa.

Tällaisen työkalun hinta on suurempi kuin manuaalinen. Mutta ruuvityökalulla on mahdollista selviytyä suuresta työstä lyhyessä ajassa - jotta solmu voidaan kiristää kokonaan, riittää vain muutamia liikkeitä.

mekaaninen

Rakennuttajat, jotka vaalivat joka sekunti, valitsevat automaattisen koukun (pistoolin) kiinnittimen kiinnittämiseen. Pistoolin käyttöperiaate perustuu koukun täysin automaattiseen kiertoon. Tämä laite, joka on moderni ja täydellinen, mahdollistaa suurimman mahdollisen tuloksen ja nopeuden rakentajan tekemättä paljon vaivaa.

Tällaisen koukun hankkiminen kotimaisille tarkoituksille ei ole perusteltua: pistoolin käyttö merkitsee melko suurta lanka-kulutusta ja laitteen kustannukset ovat korkeat. Mutta suurilla sivustoilla tai töissä, jotka on tehtävä hyvin lyhyessä ajassa, tämä vaihtoehto on täydellinen!

omatekoinen

Kuva: halkaisija 3-4 mm.

Ostetut koukut eivät aina pysty täysin täyttämään rakennustarpeita. Usein sydämen muoto on epäsäännöllisiä, ja työkalujen pituus on liian pieni, mikä vaikuttaa merkittävästi työn laatuun. Joten miten teet köysikoukun oikein?

Laitteen tekemiseksi ompeleiden neulomiseen tarvitsemme hitsausta tai teräslankaa, jonka halkaisija on 4 mm.

Koukun tekemiseksi sinun on

 1. Tee kahva laitetta varten ohuesta letkusta palan tai sauvan kokoon ilman lapasta.
 2. Aseta elektrodi letkuun tai työnnä lastankaali suppiloon ja kiinnitä se (esimerkiksi käyttämällä epoksihartsia).
 3. Taivuta sauva 90 asteen kulmassa noin 5 cm: n etäisyydeltä kahvalta (taivutetun sauvan pitäisi muistuttaa ulkonäöltään).
 4. Tangon pää taivutetaan kaarevasti.
 5. Ennen työskentelyä, kiristä teräksen terävä reuna tiedoston tai teroittajan kanssa.

Vihje! On parempi tehdä koukku korva enintään 1-2 cm pitkä: se on helpompi työskennellä tällä tavalla.

Koukku voidaan tehdä tarpeettomasta ruuvimeisselistä tai kahvan rakenteesta, taivuta terävä pää vaaditussa kulmassa ja päästä eroon siitä. Automaattinen mekanismi voidaan tehdä asettamalla lopuksi pyöristetty elektrodi ruuvimeisseliin.

Itse valmistettu työkalu on täydellinen kotitarkoituksiin, säästää rahaa ja mahdollistaa nopeasti neulonnan tasaisten ja luotettavien solmujen.

Virkkaa langoitustekniikkaa

Neulontamenetelmien malli monoliittirakenteen työpiirustuksessa.

Tekniikka raudoitustangojen liittämiseksi säätöön on melko yksinkertainen, eikä sitä määritellä koukun tyypin mukaan: neulontanko on tavalla tai toisella kiristetty silmukalla, mikä yhdistää metallivarret.

Lujituksen neulonta tapahtuu pystytuotteiden valmistustyön ja asennuksen jälkeen. Liitososien asennukseen on käytettävä monoliittirakenteen työpiirrosta.

Käytännössä on olemassa kaksi perustekniikkaa:

 1. Yksi silmukka päällekkäisyydelle.
 2. Kaksi silmukkaa päittäisliitokselle.

Useimmiten ne neulovat ensimmäisellä tavalla, koska se on yksinkertaisin: voit oppia sen muutamassa minuutissa, ja työskentelyä on vaikea tehdä. Toisaalta, päittäisliitos, teoriassa, on hyvä kulma-elementtejä.

Se on tärkeää! Tässä työssä kannattaa käyttää vain hehkutettua lankaa, jossa on pyöreä profiili ja halkaisija 1 mm, koska se on joustava ja joustava: se sopii hyvin sauvoihin eikä repäise, kun neulotaan.

Algoritmi yhden silmukan sitomiseksi

Yhden silmukan neulomisperiaatteet ensimmäisissä vaiheissa eivät riipu koukun tyypistä. Eri työkalujen työn eroja ovat vain sauvan pyörimismenetelmällä: harjalla, hitausmomentilla tai automaattisesti.

Kehyksen palkkien liittäminen:

 1. Leikkaa neulontanko 20-40 cm: n osuuksiin (riippuen sauvojen halkaisijasta).
 2. Taita segmentti puoliksi ja kierrä saumojen ympärille hieman saumoja.
 3. Ota koukku, venytä se silmukkaan.
 4. Kiinnitä työkalu langan kahteen irralliseen päähän.
 5. Kierrä lanka jännitteeksi ja nosta hieman työkalua.
 6. Irrota työkalu saranasta ja tarkista kokoonpanon laatu.

Kaaviokuva langattomista solmuista manuaaliseen neulontaan.

Nipun luotettavuutta ei tarkasta johtimen jännitysvoima (jos vedät sen ylös, lanka voi helposti rikkoa), mutta tangot liikkuvat.

Vihje! Ennen kuin leikkaat kappalemäärää koko työmäärälle, on parempi katkaista useita eri pituisia testivaihtoehtoja ja yrittää työskennellä kaikkien kanssa. Näin voit valita sopivan pituuden ja poistaa mahdollisuuden kääntää materiaalia.

johtopäätös

Jokainen, joka on päättänyt vakavasti sitoutua monoliittiseen rakentamiseen, pitäisi tietää, miten neuloa vahvistus koukulla, koska tämä on helpoin ja kätevin tapa tehdä kestävä ja luotettava kehys betonin kaatamiseksi. Virkakoukkua voi ostaa ja tehdä henkilökohtaisesti. Joka tapauksessa tämä laite on välttämätöntä luotettavien yhdyssolmujen nopeaan työskentelyyn ja neulomiseen!

Liittyvät videot

Videossa esitetään kotitekoisen koukun versio sekä menetelmät sen kanssa:

Koukku neulontaan - vaikea työ on helppoa!

Kiinnitysvarusteet (KDVA) - yksinkertainen laite luotettavan ja kestävän lujitushäkkeen rakentamiseen, jota voi käyttää henkilö, jolla ei ole erityistä teknistä taitoa.

1 Virkkujen koukut - todelliset rakentajat avustajat

Kiinnitysventtiilien tekniikka, joka on viskoosia ammattiympäristössä, tunnustetaan erittäin tehokkaaksi eikä edellytä kalliiden ja hienostuneiden laitteiden käyttöä. Tämä toimenpide suoritetaan neulomalla lanka, jonka paksuus on 1-2 mm: n välillä (sitä suurempi on rakenteen vahvikkeen paksuus, sitä on käytettävä paksumpia lankoja).

Koukku neulomisvarusteille - erittäin yksinkertainen laite, joka on valmistettu metallivarresta, jossa on hieman kaareva pää. Tällainen taivutus on välttämätön, jotta se sopii kätevään lanka-asentoon, jonka avulla vahvistustuotteet kytketään toisiinsa.

Factory KDVA ovat melko edullisia, niitä voi ostaa missä tahansa modernissa rakennuksessa. Mutta ei aina tehdasvalmisteisia tuotteita, jotka soveltuvat tiettyjen raudoitusten neulontaan. Jos koukku on ohut, se voi taipua, kun lanka kiristyy. On myös tilanteita, joissa KDVA-taivut ovat käyttäjälle epämukavaa.

Ei ole vaikeaa tehdä kotitekoista koukkua lujittavien sauvien liittämiseksi itse, käyttämällä tähän tarkoitukseen sopivaa metallia tai yhteistä hitsauspuikkoa hitsaukseen. Seuraavassa osassa opit tekemään itsellesi peruselementti ja varsin luotettava virkkauskoukku.

2 Itse valmistetut koukut - sopii pieniin töihin.

KDVA: n valmistamiseen tee itsellesi tarvitset seuraavat tuotteet:

 • kaksi aluslevyä, joissa on mutterit, jotka sopivat halkaisijalta käytetyn raudoituksen osaan;
 • minkä tahansa terän sauvaa (tavallista vahviketta voidaan käyttää), jonka paksuus on noin 7 mm;
 • kahva rakennustelasta, ruuvimeisselistä tai maalaustelasta.

Koukun tekeminen ompeluun on yksinkertaista - työnnetään sauva kahvaan ja kiinnitetään saatu rakenne laitteistolla. Ennen tätä varmista, että terän kärki on teroitettu. Toinen hienovaraisuus - sauvan poikkileikkaus on valittava hieman pienemmäksi kuin kahvassa käytetyn reiän halkaisija. Tämä johtuu siitä, että jälkimmäinen suhteessa vahvistuspalkkiin on suoritettava vapaata kiertoa.

Kun pieni työ on suoritettava, 4 mm: n elektrodista voidaan tehdä vielä yksinkertaisempi koukku. Sen pitäisi olla taivutettu, terävöittää kärki ja kääriä tämä yksinkertainen muoto nauhalla (katso kuva). Tällaisen KDV: n avulla voit neuloa ohut lanka. Teoriassa se on myös sopiva käytettäväksi paksun neulomateriaalin kanssa. Mutta tässä tapauksessa käsi, kun neulonta on hyvin väsynyt, vähentää prosessin tuottavuutta.

3 Puoliautomaattinen ja automaattinen KDVA suurten nopeuksien neulontaan

Puoliautomaattisia koukkuja (yleensä ruuveja) on ominaista erityisen kahvan läsnäollessa. Hän suorittaa kääntämisen liikkeen, jolloin rotaatio on neulontalaitteen kärkeen. Käytännössä tämä näyttää siltä - työntekijä vetää ruuvin KVA kahvan itselleen, kärki alkaa pyöriä ja neulontanko kiristyy.

On järkevää hankkia puoliautomaattisia laitteita ja käyttää niitä tapauksissa, joissa tarvitaan suuria määriä vahvistuselementtien korkeaa neulontanopeutta. Kotitalouksien tarpeisiin ei ole järkevää ostaa sitä koukun suuren nopeuden vuoksi. Periaatteessa voit yrittää tehdä ruuvikoukun itse. Ota kynsi ilman korkkia, taivuta yksi kärjistä ja aseta toinen sähkökäyttöiseen ruuvimeisseliin. Se ei ole helppoa korjata, mutta periaatteessa se on mahdollista.

Uudistustarvikkeiden moderni kiinnitin on automaattinen pistooli. Se ei ole mahdollista tehdä itse, mutta se on helppo ostaa rautakaupasta. Totta, tällaisen laitteen kustannukset ovat objektiivisesti korkeat. Sitä useimmiten hankkivat ammattilaiset, jotka suorittavat laajamittaista työtä, mukaan lukien kymmeniä tuhansia viskoosia vahvistuspalkkeja.

Automaattinen pistooli yhdellä sekunnilla ilman mitään ongelmia neuloo yksi solmu - nopeus on todella ainutlaatuinen. Lisäksi sen käytön aikana sinun ei tarvitse leikata lankaa eristykseen erillisinä kappaleina. Se asetetaan yksinkertaisesti laitteeseen, joka itsestään tuulistaa langan, suorittaa suunnitellun toiminnon ja poistaa myös ylimääräiset neulomateriaaliosat. Automaattiset koukut voidaan kytkeä sähköpistorasiaan. Mutta suosituimmat mekanismit sisäänrakennetuilla paristoilla. Niitä voidaan käyttää esineissä, joissa ei ole sähköä.

4 Tekniikka käyttää neulomalaitteita - lyhyesti päästä

Lähestymistapa ei riipu siitä, millaista koukkua käytät - kotitekoinen tai tehdas. Kun käytät perinteisiä ja puoliautomaattisia laitteita, leikkaat johtoa 300-400 mm: n segmentteihin ja suorita sitten seuraavat vaiheet:

 • yksi kappale lanka taitetaan puoliksi ja kääritään sidotun raudan ympärille;
 • koukku menee silmukan läpi, tarttuu neulomateriaalin toiseen päähän;
 • langan kiertäminen alkaa kääntymällä KDVA: ta.

On välttämätöntä kierrä mekanismi aktiivisesti, kunnes lanka on lähes täydellisesti kiristetty. Pysäytä sitten hieman ja kiristä lanka niin, että se sieppaa, mutta ei katkaise. Nyt voit vetää neulontalaitteen ja tarkistaa solmun turvalliseksi sovittamiseksi. Tarkistus tehdään yksinkertaisesti - yksi vahvistuspalkki on twitched suhteessa toiseen. Vavat eivät saisi kävellä, jos teit kaiken oikein ja kiinnität solmun tiukasti koukulla.

Neuloa vahvistus. Portaalin osanottajien kokemuksista

Portal-käyttäjät jakavat kokemuksensa sitovista häkkeistä käsin ja käyttävät sähkötyökaluja.

Miten ja miten kiinnittää armatus? Ensi silmäyksellä vaikuttaa siltä, ​​että vastaus tähän kysymykseen on yksinkertainen. Ota pehmeä hehkutettu neuleliitos, koukku ja päästä työhön. Mutta portaalin käyttäjien kokemus viittaa siihen, että jopa tällaisessa yksinkertaisessa suhteessa on paljon vivahteita, jotka vaihtelevat langan halkaisijasta sidontaan. Nämä "pienet asiat" vaikuttavat kuitenkin suoraan työn nopeuteen ja loppukustannuksiin. Joten tästä artikkelista opit:

 • Onko kannattavaa sitoa vahvistuskammio akun neulomalla?
 • Miten tehdä kotitekoinen koukku kiinnittimen kiinnittämiseen.
 • Kuinka oppia virkkaa ristikko.

Armourin yhdistäminen neulomalla: hyvät ja huonot puolet

Ensimmäinen asia, jonka jokainen aloittelijan kehittäjä ajattelee, kun hän päättää koota vahvistuskotelon, on neuloa sitä. Joku käyttää kotitekoisia tai ostettuja koukkuja tähän.

Toiset mieluummin käyttävät pihdeitä. Toiset taas uskovat, että vain erityinen ladattava pistooli hankitaan kiinnityslaitteiden ratkaisemiseksi ratkaisee ongelman.

Kuten käyttäjien käytännöt osoittavat, useimmissa tapauksissa akun neulomisapu on liian kallista tavalliselle rakennustyömaalle. Korkean hinnan lisäksi (merkkituotteet maksaisivat välillä 1 000 - 2 000 dollaria), neulonta-ase voi joskus hidastaa langan. Lisäksi laitteiden täytyy ostaa erityinen lanka keloille (ei halpaa). Yritetään "ohittaa" mekanismi ja sen jälkeen, kun oma johdin on päättynyt, tuulella tavalliselle käämille, johtaa laitteiston rikkoutumiseen.

En edes suosittele yrittää tuulella yksinkertainen, ostettu lähimpään markkinat merkkituotteiden lanka. Tarkastettu. Pari tällaisia ​​"ladattuja" keloja ja likainen, heikosti hehkutettu lanka rikkovat neulomisapua. Suunnittelijat ovat antaneet suojaa itse valmistetuista kulutustavoista. Kalliimman "lelun" hajoamisen lisäksi tällaisen tarkennuksen jälkeen lentää automaattisesti takuun ulkopuolelle.

Huolimatta automaattisen neulonta-aseen korkeasta hinnasta portaalin sisällä on harrastajia, jotka joko ostavat sen tai vuokraavat sen.

Tykkäsin tällaisten laitteiden kanssa. Yksi neulomisnaula korvaa useita ihmisiä. Akut latautuvat nopeasti. Vain onnistuu vaihtamaan käämiä. Miinuksista huomaan - kyllä, kallis. Sekä ase ja rullat maksoivat rahaa. Kuulin, ettet voi indeksoida pistoolilla kaikkialla, varsinkin kapeissa paikoissa, mutta suurilla volyymeillä ja ammattikäyttöön mielestäni tämä on perusteltu hankinta.

Kova työntekijäni ja tykkäsin työskentelemään neulomisaseina, mutta ilo on kallista.

Toinen haavapallon haittapuoli erityisesti rakentamisen olosuhteiden suhteen on mahdollisuus sen hajoamiseen työntekijöiden "vinon" käsissä tai kalliin työkalun banaanin varastamisesta.

Mielenkiintoinen kokemus portin jäsenestä, jolla on lempinimi Sinyavinsky. Käyttäjä vuokrasi aseen ja oli täysin pettynyt siihen. Osallistujan mukaan langan vetämisen voima on huonosti säädetty aseella. Lanka on sotkeutunut tai haava väärässä paikassa. Tämän seurauksena Sinyavinsky kieltäytyi käyttämästä neulomisaseita ja palkkasi "vahvistustyöntekijät", jotka kiinnittivät kehyksen koukkuineen.

Johtopäätös: Kaikilla neulomalla aseen eduilla sen hankkiminen tai vuokraus vaatii huolellista laskemista - onko se taloudellisesti perusteltua? Siksi useimmat mieluummin osoittautunut menetelmä vuosia - virkkaa ristipää.

Työntekijät neulovat vahvikehäkkejä yksinkertaisella virkkimällä pyörivällä puukahvalla. Hinta säädetty - 150 ruplaa. Ja kaikenlaisia ​​automaattisia mekanismeja, mukaan lukien kääntyvät koukut ja ruuvimeisselin käyttö - tämä on niin itsestäänselvyys. Ammattilaiset käyttävät koukkuja.

Tietoja sitovien ns. Vahvistamisten eduista ja haitoista. puoliautomaattiset - koukut käänteisillä ja ladattavilla "shurikovilla" koukulla, joka on koukussa kasettiin, kerrotaan artikkelin toisessa osassa. Ja nyt kuvataan yksityiskohtaisemmin homemadin koukun tekeminen ja kerro, miten neuloa oikein.

Miten tehdä kotitekoinen koukku neulontaan

1. Koukku voidaan tehdä itsenäisesti tai ostaa valmiiksi. Issue hinta - 150-200 ruplaa. Hankinnan edut: koukun teräs "runko" pyörii vapaasti kahvaan, mikä heikentää työn huomattavasti.

Kotitekoisen koukun etuja - voit tehdä sen 10-15 minuutin kuluttua siitä, mikä on käsillä. Esimerkiksi koukku neuloksille on valmistettu kynsistä "150", elektrodi, 8 mm: n halkaisija, maalitelanpidin, jossa rulla on sahattu pois, ruuvimeisselit jne.

On monia vaihtoehtoja. Kaikki riippuu mielikuvituksesta ja "tarpeettomista" asioista, jotka sijaitsevat kotitaloudessa.

Tein kotitekoisen koukun teräspalkin ripustamiseksi. Toinen pää oli jauhettu kartiolla teroitimella ja taivutettu sauva kahdessa paikassa. Kahvan sijaan voit laittaa putkenpään, joten on helpompi työskennellä ja käsine ei ole kääritty laitteeseen.

Toinen versio itse tehtystä koukusta tarjoaa portaalin jäsenen, jolla on lempinimi alexdomm. Voit tehdä tämän ottamalla vanhan luukun (jos he tietenkin ovat tilalla) ja leikkaamalla yksi nasta. Seuraavaksi otetaan putki, jonka läpimitta on 16 mm, ajaaksemme tapin siihen ja puristamme tai hitsataan pää. Työkappale on teroitettu höyrypyörällä tai "hiomakoneella".

Erityistä Ensimmäistä kertaa kotitekoisen koukun tekemiseksi käytin maalirullaa, josta katkaisin kaikki "tarpeeton".

Toinen vaihtoehto on tehdä koukku rikkoutuneesta tai tarpeettomasta lastalla.

Periaate on sama - katkaise tai katkaise terä ja hiomaan koukun työosa kartiossa.

Tein koukun "kahdeksan" sileistä liitososista. Jos haluat nopeasti poistaa koukun silmukasta, muista teroittaa se kartiolla. Koukun "runko" on taivutettu 20 asteen kulmassa. Joten lisää pyörimisnopeutta. Käytön helpottamiseksi voit laittaa letkunpinnan kahvaan.

Neulomalla ruuvi säännöllisellä virkkauksella

Jos käytät yksinkertaisinta koukkua, kuten alla olevassa kuvassa, sen tekeminen on hankalaa. Liian pieni nopeus, kuten ruuvaamalla ruuviruuvilla. On parempi ottaa koukku pyörivällä kahvalla. Nopeus kasvaa huomattavasti, kun olet täyttänyt kätesi, lopetat langan repeämisen ja kiertämällä sitä.

On tärkeää valita neuloverkon optimaalinen halkaisija. Liian ohut taukot, solmu on hyvä olla kiristämättä. Liian paksu, 2,4-3 mm, vaikea neuloa, ranne väsyy nopeasti. Siksi yleisimmin käytetty sitova lanka halkaisijaltaan 1,2-1,4 mm.

Portaalin käyttäjät suosittelevat - jos neulomalla ei ole lankaa, ota rengas metallikaapelilla ja polta se. Vaikka tämä menetelmä soveltuu parhaiten äärimmäisiin tapauksiin, koska polttava rengas antaa musta hapan savun.

Mene paritukseen.

Prosessi on jaettu sarja peräkkäisiä vaiheita.

1. Leikkaa ensin neulomakivi nippu haluttuihin kappaleisiin (jos lankaa ei leikata palasiksi). Viiran pituus on noin 30-40 cm.

2. Taitamme lanka puoleen.

3. Taivuta lanka sormen ympärillä.

4. Saamme vahvistuksen.

5. Taivuta päät ja aseta koukku silmukkaan.

6. Alamme käännä koukkua tarttumalla toisen langan päähän.

Kuinka tehdä virkattu koukku

Nykyään mikään yksittäinen rakennusobjekti ei voi tehdä ilman vahvistusta. Metallivarsien lujuus ja luotettavuus parantavat merkittävästi betonin ominaisuuksia, joten se kestää vuosikymmeniä vasten kaikkia rasituksia. Mutta luotettavien kehysten yhdistämiseksi tarvitset koukun neulomisvarusteille, voit ostaa sen kaupassa tai tehdä sen itse.

Miksi neulottu kehys?

Vahvistamalla pieni määrä betonilaisia ​​yksinkertaisesti laittaa vahvistus muottiin ja kaataa sitten liuos. Kuitenkin, jos tarvitaan suuria betonituotteita, esimerkiksi monoliittista (laattaista) tai massiivista nauhalevitystä, niin kehys on välttämätön. Armourin tulee olla tasaisesti levitettävissä koko betonin tilavuudelle, jotta se pystyy luotettavasti suorittamaan lisääntyvän rakenteen lujuuden. Näissä tapauksissa metallikehys on valmistettu metallista.

Useimpien venttiilityyppien kanssa ei ole toivottavaa käyttää hitsausta. Ensinnäkin hitsauskohdat altistuvat useammin korroosiolle, mikä vähentää merkittävästi metallin lujuutta ja käyttöikää. Toiseksi metallin ylikuumeneminen johtaa siihen, että se ei enää kestä raskaita kuormia ja voi epäonnistua.

Siksi ammattilaiset haluavat käyttää neuloa yhdistelmänä. Jokaisen tangon leikkauspiste on liitetty erityisellä langalla, joka takaa kehyksen luotettavuuden. Työn yksinkertaistamiseksi käytetään koukkua kiskolle tai muille erikoistyökaluille. On hyödyllistä kertoa niistä sekä niiden etuja ja haittoja yksityiskohtaisemmin.

Kuinka neulata kehys?

Seuraavia työkaluja voidaan käyttää vahvistamisen yhdistämiseen:

 1. Koukku varusteille.
 2. Mekaaninen koukku.
 3. Neulepistooli.

Virkkaa koukku

Ensimmäinen vaihtoehto on helpoin ja edullisin. Tarvittaessa voit ostaa sen erikoisvarastossa sata ruplaa ja jopa halvempaa. Lisäksi se voidaan tehdä käsin sopivan materiaalin läsnä ollessa - palaamme tähän myöhemmin. Haittapuoli on heikko suorituskyky. Aloiteva neula, jos on riittävän suuri lanka, voi antaa 6-10 neuloa minuutissa. Kokenut mestari, joka on työskennellyt tällä alalla yli vuoden ajan, saavuttaa rajan 15-20 paritusta. Mutta tämä on luultavasti suurin. Siksi suuren työn toteuttaminen vie melko paljon aikaa. Sinun on myös viettää aikaa leikkaamalla lanka kappaleiksi sopivasta pituudesta ja taivuttamalla se varovasti. Koska jopa pieni esine voi vaatia satoja paloja, tämä tekijä on otettava huomioon.

Kierrä koukku

Kierukoukku on seuraava askel työstökoneiden kehittämisessä. Ulkopuolella se on vähän kuin normaali, mutta kiitos sen ansiosta nopeus nousee ja työntekijä väsyy huomattavasti vähemmän. Jos säännöllisen virkapystyksen yhteydessä erikoislääkärin on ylitettävä langan päät ja kiristä ne käsin, ruuvi on helpompi. Päätä silmukka ja päiden väliin, sitten varovasti mutta varmasti vetää sinua kohti. Muovikahva kiinnitetään käteen, ja koukku alkaa pyöriä nopeasti, kiristämällä silmukkaa turvallisesti. Tällaisen työkalun arvo on 600-1000 ruplaa - valmistajan ja myymälän mukaan. Se on erinomainen valinta, jos haluat tehdä työtä suhteellisen suurella esineellä kerran. Kiinnitysnopeus kasvaa, mutta johtoa on vielä leikattava ja taitettava käsin.

Automaattinen pistooli

Lopuksi, erityinen ase. Jos käytät automaattista pistoolia liitososien liittämiseen, niin suurin osa työstä on helppo hallita aloittelijalla, joka ei ole koskaan aiemmin harjoittanut tällaista toimintaa. Kun työskentelet sen kanssa, ei ole tarpeen leikata ja taivuttaa lankaa - kierre johdetaan kierteellä, joka on taivutettu ja leikattu automaattisesti. Riittää puristaa pistooli liitokseen ja vetää laukaisin - alle sekunnissa armatuuri kiristyy tiukasti. Hetkellä kokematon työntekijä voi tehdä 50-60 paritusta. Tietenkin tämä on ehdoton ennätys. Valitettavasti neulomalla aseella on haitta - kustannukset. Yksinkertaisimmat mallit maksoivat noin 50 tuhatta. Sitä paitsi, mikään lanka ei sovi tähän. On tarpeen käyttää erityistä, jolla on tietty halkaisija ja jäykkyys, mutta se maksaa paljon enemmän kuin tavallinen neulonta. Väärä johdin voi johtaa kalliiden laitteiden epäonnistumiseen.

Tietäen erilaisista neulomalaitteista, voit helposti tehdä oikean valinnan, päättäen, mikä vaihtoehto sopii täydellisesti.

Teemme koukun itse

Huolimatta varusteiden virkkauskoukun alhaisista kustannuksista osa kokeneista käsityöläisistä, jotka ovat työskennelleet varusteilla yli vuoden ajan, käyttävät mieluummin kotitekoisia kuin ostettuja. Tällä on sen edut.

 1. Kun itse on tehty, voit antaa kädensijalle optimaalisen muodon, jotta se mahtuu mukavasti käteen. Käsi on vähemmän väsynyt ja tuottavuus kasvaa.
 2. Teräksen valinnasta valmistukseen liittyy usein pehmeän metallin valmistettuja koukkuja. Tämän seurauksena se ei kestä kuormaa ja mutkia.
 3. Tee koukku haluamasi kokoiset neulomisliittimet. On aikoja, jolloin tehtaan koukku ei voi indeksoida paritukseen, koska hän on pitkä.
 4. Pienet, mutta silti säästöt (materiaalien ja työkalujen saatavuuden mukaan).

Elektrodikoukku

Elektrodin koukku sopii pieneen työhön. Kun on tarpeen sitoa pieni raudoituskehys.

Koukun tekeminen omiin käsiisi kestää vain 5 minuuttia. Se vie: elektrodi 4, pihdit ja bulgarialainen (jos ei, niin voit tehdä ilman sitä).

Analysoitamme vaiheittain miten se tehdään:

 1. Pistä elektrodi suojapinnoitteelta.
 2. Taaksepäin 1-2 senttimetrin reunasta ja taivuta sitä alle 80-90 astetta.
 3. 3-4 senttimetriä putoavat toisesta reunasta, teemme ensimmäisen mutkan 90 astetta. Vetäytymme vielä 10-12 senttimetriä, ja teemme toisen mutkan 90 astetta. Vedämme vielä 4-5 senttimetriä ja teemme kolmannen mutkan.
 4. Terävämme hieman kärkiä, koukkuja, jotta leikkaamme langan paremmin.

Koukku on valmis, sen on oltava sellainen muoto kuin alla olevassa piirroksessa.

Kotitekoiset varusteet koukku puukahvalla

Kotitekoista koukkua käytetään useimmin ammattiasentajien avulla edellä kuvattujen plussojen ansiosta. Sen tuotanto kestää noin 2 tuntia, joten saat koukun, joka ei ole tehtaalla huonompi.

Koukun valmistukseen tarvitaan seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • Aaltopahvit 8-10 halkaisija, 35-50 cm pitkä;
 • puinen tyhjä kahvalle;
 • 2 aluslevyä - halkaisija yhtä suuri kuin koukku kahva;
 • 2 mutteria;
 • pihdit, veitsi tai hatchet;
 • hiomakoneet ja hitsaus;
 • poraa 8-10 halkaisijaltaan poralta;
 • hiekkapaperilla.

Valmistusmenetelmä:

 1. Hiomme lujastushihnat hiomakoneelle niin, että se muuttuu tasaiseksi. Otamme aallotettu, mutta ei sileä, koska sen tuotannon teräksestä käytetään korkeampaa luokkaa, koukku on vahvempi.
 2. Valmista kahva. Poraa porata, poraa sopiva läpimitta, reikä työkappaleen keskelle. Säädä tarvittaessa tarvittaessa veitsellä tai kirsulla. Samalla varmista, että reikä on osoittautunut kahvan keskelle. Seuraavaksi kiillota kynä tasaiselle tilalle höyrypaperi.
 3. Asettamme mutterin reunaan ja hitsataan hitsaamalla. Kiinnitä mutterit, laita aluslevy ja laita sitten kahva, sitten jälleen aluslevy ja mutteri. On tärkeää, että aluslevyjen ja kädensijan välissä on pieni aukko, jotta koukku kahva pyörii hyvin. Tätä varten laita taitettu paperi pari kertaa niiden väliin. Sitten toinen mutteri hitsataan. Varmista, että laitat vettä lähelle, jotta sammuttaisit sen strassiin tulipalon sattuessa.
 4. Nyt hiomakone terävöittää vahvikkeen reunaa, älä liioittele sitä niin, että se ei pääse liian ohuiksi, muuten virkkauskoukku taipuu.
 5. Astuessamme kädensijan reunasta 1-2 cm ja taivuta 90-140 astetta (kaikki riippuu valitun koukun tyypistä, katso alla olevasta kuvasta esimerkit taivutuksista). Vedämme vahvistamisen reunalta 1-2 senttimetriä ja taivuta koukun kärki pihdeillä alle 80-100 astetta. Varmista, että mutkat ovat samassa tasossa.
 6. Kahvojen käyttöiän lisäämiseksi peitetään sen impregnointi puusta mätänemästä ja kosteudesta 2 kerroksessa. Kuivaamisen jälkeen puun lakka.
 7. Koukku on valmis, joudut tekemään pari hihnaa testata, jos se sopii hyvin, niin sinun ei tarvitse taivuttaa sitä, muuten voit taipua hieman käsivarrestasi.

Suosittelemme katsomaan videokäskyä, joka on yksi mahdollisuuksista tehdä virkku koukku omilla käsilläsi.

Se on kaikki. Nyt et vain oppinut neulomalla laitteita, mutta myös oppinut tekemään koukun neulomalla vahvistusta omiin käsiisi ja selviytymään helposti tähän tehtävään.

Tee se itse - miten se tehdään itse

Miten tehdä jotain itseäsi, omalla kädelläsi - kotimestarin sivustolla

Koukku automaatteihin - sovellus ja käyttö

Neulomalla koukku

Monet niistä ihmisistä, jotka itsenäisesti sitoutuivat sementtitehtaan laitteeseen, joutuivat korjaamaan vahvistusverkon.

Ammattimaisessa ympäristössä kiinnitystekniikan tekniikka lanka-neulomiselle tunnetaan erittäin tehokkaaksi. Ammattilaisille on kuitenkin varaa kalliita ja monimutkaisia ​​laitteita, ja käsityöläisille tänä päivänä testaamme omilla kädillä automaattisen koukun neulomisvarusteille, joiden avulla voit suuresti helpottaa langan sitomista.

Kuinka koukku kiinnittyy neulomalla

Tämä laite on valmistettu metallista, jonka kaareva pää on.

Tällainen taivutus on välttämätön, jotta se sopii kätevään lanka-asentoon, jonka avulla vahvistustuotteet kytketään toisiinsa. Automaattinen koukku (kutsutaan myös ruuveiksi) on erikoiskahva, se on valmistettu muovista, siinä on ruuvi.

Toiminnan aikana kädensijan on suoritettava edestakaiset liikkeet, jolloin pyöriminen on neulontalaitteen kärkeen. Toisin sanoen vedät ruuvin kahvan itseäsi kohti, jonka kärki samanaikaisesti pyörii ja kiinnitysviira kiristyy.

Tehdas IDVA on melko edullinen, ja niitä voi ostaa missä tahansa modernissa rautakaupassa. Hinta vaihtelee mallista riippuen 200-900 ruplaa. Ennen samanlaisen koukun hankkimista on kuitenkin parempi määrittää, kuinka paljon työtä on tehtävä.

Meidän tapauksessamme oli välttämätöntä tehdä hyvä laatikko valumisesta pysäköintiin. Siksi epäröimättä he tilasivat työkalun tunnetun verkkokaupan kautta, jossa oli optimaalinen hinta-laatusuhde. Hinta on pieni - 548 ruplaa. Toimituksen ei ollut ongelmia. Toimitetaan Moskovaan 3 päivää. Se sijoitettiin paikan päällä työkaluksi, jonka avulla voit sitoa lanka, joka on 0-3,3,5 mm. Itse asiassa se ei osoittautunut varsin. Mutta kaikesta kunnossa.

Tekniikka koukun käyttämisestä neulomisvarusteille

Paritustapa on melko yksinkertainen, melkein ei riipu siitä, millaista koukkua käytät. Käytettäessä tavanomaisia ​​ja automaattisia laitteita, sinun on ensin leikattava lanka neulomalle 100-150 mm: n pituudella (sidotun materiaalin paksuuden mukaan: lyhyemmät kappaleet voivat olla lyhyempiä tien päällä ja pitempiä) ja sitten yksinkertaiset toimenpiteet voidaan suorittaa:

 1. yksi palan langan kaksinkertaistuu;
 2. kääritty sidotun raudan ympärille;
 3. vastapäivään, tehdään 3 kierrosta, jotka muodostavat silmukan, johon koukku asetetaan;
 4. koukku menee silmukan läpi, tarttuu neulomateriaalin toiseen päähän;
 5. Lankojen purkamisen toiminta alkaa pyörittämällä ruuvitangon kahvan sisällä.

Kierrä mekanismi tarkasti (tarkemmin vedä kahva, yksikkö kääntyy itsensä) on lähes täydellinen lanka kiristäminen. Sitten pysähdy hieman ja vedä johtoa niin, että se vetää tiukasti, mutta ei repeä.

Nyt voit vetää neulontalaitteen ja tarkistaa solmun luotettavuuteen. Testaus on yksinkertaista: yksi vahvike tärisee toisen suhteen. Jos olet tehnyt kaiken oikein ja tiukasti kiristin solmun koukulla, sauvat eivät "kävele".

Soveltamisen tulos

Meidän tapauksessamme lanka 0 3 mm: n koukku ei vetänyt, ja 2 mm vedettiin suurella vaivalla. Ajattelimme, että tällaista työkalua ei tarvita ja jopa suostunut palauttamaan 8 kauppaa. Naapuri mökki ajoissa kehotti käyttämään lanka pienempi halkaisija. On tarpeen tilata kahdeksan rakennusvalikoimaa yhdessä seuraavan sementin osan kanssa ja tilata myös 0,5 mm: n lanka. Tämän langan kiristämisellä ei ole ongelmia. Kokeilun puhtauden vuoksi on huomattava, että tämä lanka on hehkutettu ja siksi pehmeä. Ehkä jos paksumpi lanka olisi myös pehmeä, virkkuukoukku olisivat selviytyneet sen kanssa.

Työn aikana he pystyivät tunnistamaan yhden hyvin tärkeän piirteen. Kahdella taitettu lanka on kierrettävä vahvistuskokoonpanon ympärille ensin käsin ja aina vastapäivään.

Aseta koukku vain tähän silmukkaan ja kierrä lanka, kunnes se on täysin kiristetty. On myös voiteltava ruuvin kahvan sisällä säännöllisesti. Nämä tiedot eivät ole tallennuspaikalla.

On syytä huomata, että tehtävä, jonka asettamme itsellemme - valmistelemaan riittävän suuret raudoitustuotteet sementin valulle suhteellisen lyhyessä ajassa - saatiin päätökseen.

Harjoittelu osoittaa, että tällainen edullinen asennus on aina kätevä kodin omistajan arsenaaliin: onko teette teräsverkon tai ankkurin ketjuliitinketjulle asentamalla aita.

Koukku neulontaan - sovellus, valinta

Luotaessa puitteet vahvistamiseksi syntyy luonnollinen kysymys:

Kuinka ja miten yhdistää vahvistuksen keskenään niin, että kehys tulee kestäväksi ja luotettavaksi?

Voit tietenkin yrittää neuloa improvisoitua työkalua, esimerkiksi pihdit, mutta ensimmäisten kymmenen yhdistetyn solmun jälkeen tämä ammatti ei enää näytä niin yksinkertaiselta ja nopealta. No, tämän prosessin helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi voit käyttää erityistä koukkua vahvistamisen neulontaan.

Tässä artikkelissa tarkastelemme:

Ankkuri on sidottu neulomalla lankaa, jonka paksuus on 1-2 mm, riippuen itse laitteesta. Paksumpi vahvistus, vastaavasti paksumman tulisi olla sitova lanka. Tällaista lankaa myydään käämeissä 50, 100 ja 200 m. Sen hinta ei ole korkea, joten mielestäni ei ole mahdollista säästää lankaa.

Tarkastelemme useampia koukkuja, jotka voivat suuresti helpottaa ja vauhdittaa vetoketjujen käsittelyä:

 1. Tavallinen koukku
 2. Kierrä koukku
 3. Automaattinen koukku

Katsotaanpa kaikkia edellä mainittuja tyyppejä, niiden eroja ja sovellusta.

Jos sinulla on jo virkkuukoukku, voit ohittaa osan artikkelista ja siirtyä suoraan neulomalla olevan tekniikan tekniikkaan, joka on kuvattu yksityiskohtaisesti artikkelin lopussa.

Mikä on virkkuukoukku?

Neuloskoukku on laite, joka helpottaa huomattavasti lujittavien sauvien kiinnittymistä toisiinsa. Se näyttää koukulta, siksi sitä kutsutaan niin.

Se voidaan ostaa kaupasta tai hyödyntää parhaiten improvisoituja keinoja.

Näyttää siltä, ​​että sauva, yleensä metallinen, jonka kärki on hieman taivutettu, jotta se tarttuu lankaan neulomisprosessissa. Kaupassa tällainen koukku maksaa 100-300 ruplaa.

Älä ajattele, että jos ostat virkkuukoukun myymälään, se on täydellinen sinulle. Usein sattuu, että metallitangon mutkat eivät ole täysin oikeita, eikä neuloa niitä mukavaksi, joskus ydin on liian ohut ja kun neulontanko kiristyy, se taipuu.

Jotta koukku olisi ihanteellinen sinulle ja yksinkertaistaa huomattavasti kopiointia, voit tehdä sen itse.

Kotitekoinen koukku

Elektrodikoukku

Helpoin vaihtoehto on tehdä koukku perinteisestä elektrodista, jonka paksuus on 4 mm tai enemmän.

Tämä koukku sopii vain, jos sinulla on pieni työ ja ohut neuleliitos, koska harja voi väsyä tällaisen koukun käyttämiseen nopeasti. Jos neulottaisit vahvistamista talon tai autotallin perustalle, silloin olisi parempi tehdä parempi ja luotettavampi koukku esimerkiksi vahvistamisesta.

Rebar-koukku

Toinen vaihtoehto on tehdä virkattu koukku ristikosta tai metallinen tanko, jolla on samanlaiset ominaisuudet.

Tällaisen koukun valmistamiseksi vahvistamisen yhdistämiseksi tarvitsemme:

 • runkopalkki tai terässauva, jolla on samanlaiset ominaisuudet, 6-8 mm paksu;
 • kaksi mutteria ja kaksi aluslevyä, jotka sopivat lujittavan läpimitan;
 • jonkinlainen kynä esim. vanhasta rullasta, suuresta ruuvitaltasta, lastalla tai muulla vastaavalla;

Mielestäni tällaisen koukun tekemistä ei pidä kuvata yksityiskohtaisesti, kuva on selkeä, sinun tarvitsee vain selventää, että koukun kärki on teroitettava ja pähkinät on kiinnitettävä niin, että kahva ei hyppää ulos.

Muuten kahvan aukko on suurempi kuin raudoituksen halkaisija, koska sen pitäisi vapaasti pyöriä suhteessa vahvikkeeseen.

Tämä vaihtoehto on hieman vaikeampi, mutta sen käyttö voi merkittävästi yksinkertaistaa ja nopeuttaa neuloa jopa verrattuna elektrodin koukkuun. Tällainen vahvistuskoukku kestää hyvin pitkään ja sen valmistus ei käytännössä edellytä rahoituskuluja.

Kierrä koukku

Ei ole kovin helppoa tehdä ruuvihaarukoukkua tai sitä kutsutaan - puoliautomaattiseksi virkkuukoukuksi omilla käsilläsi, mutta voit ostaa sen kaupassa.

Puoliautomaattinen ruuvi-koukku poikkeaa siitä, että sillä on erityinen kahva, joka välittää pyörimisen kärkeen ja tekee kääntöliikkeitä.
Toisin sanoen, jos vedät tämän kahvan itseesi kohti, kärki alkaa pyöriä ja kiristää neulontankoa.

Neulomisvarusteiden koukut ovat erittäin käteviä, mutta pienellä haittapuolella on tällainen virkkuukoukku tavanomaista kalliimpaa ja sen käyttö on perusteltua, jos työmäärä on suuri ja aika ei ole kovin suuri.

Puoliautomaattinen ruuvitaltta

Puoliautomaattinen koukku, voit yrittää tehdä itsesi. Tätä varten tarvitsemme pienen metallisen sauvan, esimerkiksi kynnen ilman korkkia, jonka terävä kärki täytyy taivuttaa hieman ja toinen pää ruuvimeisseliin.

Jos mukautat, saat upean puoliautomaattisen koukun neulomisliittimiin. Tekniikka pysyy samana, vain kiristämällä neuleliitos ei enää ole kädet vaan ruuvimeisseli.

Kiinnitä automaattinen kiinnitystarvikkeet - ase

Luonnollisesti tekniikka ei pysähtynyt mekaanisilla koukkuilla, sillä on erityinen työkalu, jonka avulla voit lähes täysin automatisoida neulontatapojen prosessin, ja sitä kutsutaan - neulomalle.

Automaattinen koukku (pistooli) on erittäin kätevä, neulomisnopeus vaikuttaa sen kanssa yhden solmun sekunnissa, ja neulontankaa ei tarvitse leikata palasiksi, vaan aseta se aseeseen ja hän vuorostaan ​​tuulen, sitoo sen ja katkaisee liikaa. On sanottava, että ase kulkee akussa eikä sillä välttämättä ole pistorasiaa käsillä.

Automaattinen koukku neulomisliittimille on merkittävä haitta - sen hinta ja omien käsiensa rakentamisessa, kuten tiedätkin, jokainen pennu laskee. Sen käyttö on perusteltua vain, jos sinulla on valtava työ - tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia neulottu solmu.

Virkkaa tekniikka

Neulostekniikka on hyvin yksinkertainen ja käytännöllisesti katsoen ei ole riippuvainen virkkauskoukun tyypistä, sillä joka tapauksessa sitova lanka piirretään samalla tavalla, vain kiertymismenetelmä muuttuu.

Jos joku haluaa oppia lisää vahvistamisesta säätelyyn, lue yksi edellisistä artikkeleistani, se kuvaa hyvin yksityiskohtia, kuinka neuloa perustusraudoitusta ja miten koukku kiinnitetään oikein. Siinä kuvataan myös erilaisten lujitushäkkien neulomallit.

Neulelanka leikataan noin 30 - 40 cm: n paloiksi. Minkä tarvitsemasi kappale riippuu vahvikkeen halkaisijasta. Ennen leikkaamisen jälkeen suosittelen leikkaamaan muutaman koetin ja valitsemaan sopivan pituuden.

 1. Kun lanka on valmis - taitamme yhden kappaleen kahteen ja kääritään sen solmun ympärille, joka on sidottava.
 2. Tämän jälkeen langamme koukun silmukkaan ja kiinnittämällä langan toinen pää koukulla, aloitamme virkkauskoukun kiertämisen, kiertämällä lankaa.
 3. Teemme useita kierroksia nopeasti
 4. Kun neulontanka on lähes kiristetty, on tarpeen hidastaa ja nostaa varovasti, jotta lanka ei repeäisi.
 5. Otamme koukun silmukasta ja tarkistamme solmun luotettavuuden.

Kokoonpanon luotettavuutta ei saa tarkastaa johtimen jännitysvoimalla, vaan vetämällä toisen vahvikkeen tanko suhteessa toisiinsa, jos kokoonpano on luotettava, niin raudoituksen ei tulisi "kulkea".

Virkkaa koukun valinta

Mikä koukku valitsee ja käyttää talon rakentamiseen?

Vain sinä voit vastata tähän kysymykseen. Joku ei halua "häiritä" koukkujen kanssa ollenkaan, sillä koska pari kymmeniä sivustoja omien käsien rakentamiseen ja vielä vähemmän taloudellisesti, ei ole järkevää käyttää rahaa. Toinen asia on, jos esimerkiksi yksityisen talon perusta on paljon solmua, silloin on jo tarpeen päättää, sallivatko rahat, sitten voit käyttää rahaa ja ostaa valmiin koukun, jos jokainen penny on tilillä, voit tehdä sen itse.

Uskon, että on mahdollista käyttää täysin automaattista ja ei ollenkaan halpaa laitteistoa neulomisvarusteille - vain, jos se ei ole kallis budjetille ja samanaikaisesti erittäin suuri määrä linkkejä on yhdistettävä lyhyessä ajassa. Se sopii myös niille, jotka tekevät sitä ammattimaisesti.

Koukku neulontaan

Rakennustoiminta liittyy erottamattomasti vahvistamistoimien toteutukseen. Vahvistettu runko vahvistettuihin perustuksiin ja lattioihin tarjoavat rakennusten luotettavuuden ja pitkäikäisyyden. Vahvistettu betoni on lisääntynyt turvallisuustaso, kykenee kestämään huomattavia kuormituksia ja säilyttää eheyden vuosikymmenien ajan. Luotettavan tilakuvun valmistukseen on lujitettava neulankoukku välttämätön työkalu. On helppoa tehdä koukku neulomalla varusteiden omilla kädillä tai käyttää ostettua kiinnitystä.

Mikä on virkkuussauva

Pienellä määrällä töitä betonitoiminnassa teräspalkit sijoitetaan muottirakenteeseen, joka on täynnä betonia. Kuitenkin, kun vahvistetaan suuria pohjarakenteita, rakennetaan terästangojen alueellinen runko. Vavat ovat tasaisesti jakautuneet koko valaistuun tilaan. Tämä sallii betoniteräksen tuntea tasaisesti kuorman ja lisätä rakennusten lujuutta.

Neulomalla vahvistus perustukselle hitsaamalla

Lujittavan metallin yksittäisten elementtien liittäminen voidaan tehdä eri tavoin:

 • sähköhitsauksella. Vahvistushilkkujen lisääntyneestä kiinnitysnopeudesta huolimatta materiaali ylikuumentuu liitosvyöhykkeellä, joka häiritsee sen kiderakennetta ja voi aiheuttaa halkeilua kuorman vaikutuksen alaisena. Hitsatut osat ovat myös alttiimpia korroosioprosesseille, jotka haittaavat kielteisesti metallirakenteen lujuutta ja kestävyyttä;
 • käyttämällä elastisesta muovista valmistettuja erityisiä kiinnittimiä. Ne voivat merkittävästi vähentää neulontatoimien kestoa, mutta niillä on vakava haitta. Muovi kylmäkaudella menettää lujuusominaisuutensa. Tämä on syynä heikentymään tiettyjen kiinnityslaitteiden ja puristimien alueita liikkumistaessa vahvistuspalkkien suuntaisesti;
 • käyttäen koukkuja neulomisvarusteille. Tämä on melko yksinkertainen kiinnitysmenetelmä, jolla on korkea luotettavuus. Tehtävän suorittamiseksi leikkaat langan halutun määrän. Ristikon asennusta varten käytetään erityistä lankaa, jonka avulla ristikkokohteita käytetään tangoilla. Kiinnityksen helpottamiseksi käytetään armorikoukkua - neulomalla työkalu, jolla on yksinkertainen toimintaperiaate.

Ammattimaiset rakennuttajat vahvistamisen toimenpiteiden toteutuksessa käyttävät erilaisia ​​neulomalaitteita. Tämä on paras ratkaisu. Pienten kehysten kohdalla ne käyttävät itsekehättävää koukkua neulomisliittimiin ja suurempaan määrään neulomista - erityisiä pistooleja.

Rebar Hooks - Työkalujen tyypit

Spatiaalisen kehyksen teräsbetonien sitomiseen käytetään erilaisia ​​tyyppejä:

 • manuaalinen. Vaatii huomattavia ponnistuksia kiinnityksen varmistamiseksi. Tällainen laite on helppo tehdä itse, kun hän on käyttänyt vähimmäistalletuksia;
 • puoliautomaattinen. Teollisesti valmistettujen ruuvikiinnikkeiden avulla voit helpottaa sidontatoimintoa ja nopeuttaa tehonsyötön kokoonpanoprosessia.
Virkkaa koukut vahvikkeelle
 • automaattisesti. Ammattikäyttöön tarkoitetun pistoolin avulla voit nopeuttaa metallitangon liittämistä, kun kiinnittyy teolliseen mittakaavaan.

Pidäthän jokaisen neulontatyökalun ominaisuuksista.

Standardi koukku neulomisvarusteille

Käytetään erilaisia ​​käsityökaluja:

 • väline, joka on valmistettu itse elektrodista tai teräslangasta;
 • Rautakaupoissa ostetut valmiit laitteet.

Kiinnityksen suorittamiseksi on ensin leikattava lanka haluttuun kokoon. Riippuen taitavasta neulosta, on mahdollista korjata 5 - 15 osaa liitosta minuutin ajan.

Käsityökalujen edut:

 • sitovien operaatioiden helppous;
 • mahdollisuus tehdä omia käsiään;
 • alhaiset valmistus- tai ostokustannukset.
Koukku VOREL 49830 -varusteiden neuloksille

Etujen lisäksi myös heikkoudet ovat:

 • vähentynyt tuottavuuden neulontatoiminta;
 • lisääntynyt vaivaa lanka kiertymiselle.

Ammattimaiset rakentajat käyttävät usein itsestään valmistettua tai ostettua neulakoukkua teräspalkkeja varten, mikä parantaa liitoksen turvallisuutta.

Automaattinen koukku neulontaan

Kiertämisen nopeuttaminen ja automatisointi mahdollistavat erityisen laitteen, jolla on palautuva toimintaperiaate. Ensisilmäyksellä se näyttää tavalliselta käsikäyttöiseltä laitteelta, mutta se eroaa ruuveilla, jotka koostuvat seuraavista osista:

 • muovikahva ruuvikierteellä;
 • työkappale, jossa on ruuvikierre.

Edellä mainitut elementit kootaan muodostaen mekanismin, jolla on edestakaisin toimintaperiaate. Kääntävä kiinnike toimii yksinkertaisesti - kädensijan liikuttaminen aiheuttaa työkappaleen kääntymisen, johon lanka on asetettu.

Takaisinkytkimen edut:

 • lisääntynyt langan sitominen;
 • mahdollisuus käyttää alueita, joilla on rajoitettu pääsy;
Automaattinen koukku neulontaan
 • helppous tehdä neulonta;
 • kestävyys säännöllisin voiteluin.

Laitteella on ainoa haitta - lisääntynyt hinta, verrattuna tavallisen käsityökalun kustannuksiin.

Käyttämällä käännettävää työkalua, neula, joka ei väsy, voi suorittaa lisääntynyttä työtä. Tehokkuuden kannalta ruuviyksikkö on parempi kuin kädessä pidettävä laite, kun on tarpeen venyttää ja kierrä lankapäät käsin. Työkakkakytkimen asentaminen uudelleen, kun kahva siirretään syklisesti, voit saavuttaa turvallisen asennuksen.

Laitteen käyttötapa:

 • Työnnä työkalukoukku kiertyneeseen silmukkaan.
 • Vedä kahvaa itseäsi kohti työakselin suuntaan.
 • Palauta kahva alkuperäiseen asentoonsa.
 • Suorita seuraava siirtojakso.

Voit myös tehdä puoliautomaattisen kiristyslaitteen käyttämällä tavanomaista ruuvimeisseliä. Tarvitset taivutetun kynnen ilman korkkia tai l-muotoista palkkia, jonka pääty on työnnettävä työkalupidikkeeseen. Pienellä käytännöllä on helppo hallita työn periaatteita tällä laitteella.

Ammattikoukku kiinnikkeisiin - käytä pistoolia

Neulepistooli on ammattimainen työkalu, jota käytetään suurissa rakennustyömaissa. Käyttämällä automaattista koukkua pistoolityyppisten liittimien kiinnittämiseen on helppoa aloittaa uusi suurikokoisen häkän kokoonpano.

Neulontapistooli on ammattimainen työkalu

Professional-laitteen edut:

 • ei ole tarvetta leikata ennen työkappaleen lankaa;
 • johdin syötetään automaattisesti käyttörummusta;
 • raaka-aineen puuttuessa materiaalisäästöt;
 • lisääntynyt aseen suorituskyky;
 • lisääntynyt silmukan kiristysvoima;
 • kyky säätää kierteistä voimaa ja langan pituutta.

Tärkeimpien etujen joukossa on tarpeen huomata, että akku toimii itsenäisesti ja että käytät erityistä jatkojohtoa, jonka ansiosta voit työskennellä seisomaan kehoa taivuttamatta. Laitteen rakenne mahdollistaa sen pitämisen yhdellä kädellä ja tällä hetkellä toisella - tukemalla terästangot ilman apuvälineitä. Kireyden kesto ei ylitä yhtä sekuntia. Se on erittäin kätevä, kun työskentelet teollisessa mittakaavassa.

Etujen lisäksi myös heikkoudet ovat:

 • ammattipistoolin melko korkea hinta;
 • erityisjohdon hankintakustannusten nousu;
 • haitan käytön rajoitetun tilan olosuhteissa;
 • knitters tarvitsee oppia työkalun kanssa.

On tärkeää ostaa tarvikkeita, jotka vastaavat pistoolin poikkileikkausta ja jäykkyyttä. Muussa tapauksessa laitteiden vika voi ilmetä. Ammattilaiset käyttävät pistoolia kokoonpanemalla suuria säätiöitä. Ja samaan aikaan ristikon tietyissä paikoissa kiinnitys voidaan tehdä vain käsityökalujen avulla.

Neulontapistooli BM-400

Teemme laitteesta ompeleiden neulomiseen

Mestarit, jotka ovat mukana vahvistuskeskusten kokoonpanossa pitkään, mieluummin kotitekoisia työkaluja. Tämä johtuu useista tekijöistä:

 • Itse valmistuslaite voidaan varustaa kahvalla kätevästi käsin. Tämä lisää tuottavuutta ja varmistaa käyttömukavuuden.
 • Erityisiä teräslajeja voidaan käyttää tekemään työstää itse. Kestävää materiaalia ei suoriteta kuormien vaikutuksesta;
 • työlaitos on helppo antaa tarpeelliselle lomakkeelle ja tarvittaessa suorittaa suuremman koon. On kätevää työskennellä vaikeasti tavoitettavissa olevilla alueilla.

Tavallinen koukku kiinnittimen kiinnittämiseksi tekee siitä itse on helppoa.

On olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja:

 • ilman kahvaa. Yksinkertaistettu muotoilu käsittää hitsauselektrodin käytön;
 • pitoa. Tällainen laatua oleva laite ei ole teollisuustilanteessa valmistettu huono.

Yksinkertaistetun rakenteen valmistukseen tarvitaan hitsauselektrodi, vasara ja pihdit. menettely:

 • Poista työskentelytapa.
 • Astu pari senttimetriä yhdestä reunasta ja taivuta oikealle kulmalle.
 • Muodosta suorakaiteen muotoinen pidike, jonka mitat ovat 4 x 10 cm.
 • Terä työpalan ja kartiota.
Neulomme vahvistuksen katon alla omiin käsiinsä

Valmistusprosessi kestää enintään 10 minuuttia.

Puukahvan muotoilu on kätevämpää työhön, ja se on tehty muutamassa tunnissa. Kokoonpano vaatii:

 • teräslanka, jonka halkaisija on 8 mm ja pituus 0,4 m;
 • puun korjuu kahvan valmistukseen;
 • aluslaatat ja mutterit, jotka vastaavat tangon halkaisijaa;
 • sähköhitsaus;
 • pihdit;
 • Bulgaria;
 • sähköpora;
 • hiekkapaperiarkki;
 • terävä veitsi.

Algoritmikokoonpano:

 • Tee kahva.
 • Poraa reikä siinä.
 • Hiekkaa pinta.
 • Kiinnitä mutteri palkin päähän.
Koukku neulomalla vahvistus omilla kädet
 • Aseta aluslevy ja työnnä kahva reikään.
 • Asenna aluslevy ja kiinnitä seuraava mutteri.
 • Anna sauvan lopussa tarvittava kokoonpano, terävöitä reunaa.
 • Puhdista kahva lakalla tai liota antiseptiseen.

Kun olet suorittanut useita nippuja, tarkista laitteen toiminta. Taita johtoosa tarvittaessa.

Miten neuloa vahvistusvirkkaus - kiinnitystekniikka

Kaikkien neulomalaitteiden tekniikka on yksinkertaista. Sitovaa työtä tehdään piirustuksen pohjalta valmistustöiden valmistuttua ja pystysuuntaisten sauvojen asentamisen jälkeen. Laajasti käytetään hyväksi todettua kiinnitysmenetelmää, jota suoritetaan yhdellä silmukalla.

Virkkaa varusteet virkkaa yksi silmukka

Ennen sidonnan aloittamista leikkaa lanka, jonka poikkileikkaus on 1,2 mm, haluttuun määrään 20-30 cm: n paloiksi. Lisävaiheet:

 • Kierrä lanka, joka on taitettu kahdessa kerroksessa solmun ympärillä ja aseta se vinoon.
 • Aseta koukku muodostettuun silmukkaan ja kiinnitä langan toinen pää siihen.
 • Syötä langanpäät toiselle puolelle tarttumalla silmukka.

Pyöritä työkalua, joka säätää liitoksen kiristysastetta. Jäljellä on vielä ote otteen työosasta silmukasta ja voit siirtyä seuraavaan liitokseen.

johtopäätös

Kun suunnittelet vahvistuskorin kiinnittämistä itsellesi, valitse oikea neulontatyökalu työn suorittamiseen ja tutustu tekniikkaan. Tee työtä omasta, voit hallita taitoja tehdä neulontatyötä ja säästää taloudellisia resursseja.