Mitä tehdä, jos säätiö on suihkutettu

Säätiö on tärkein osa rakennusta tai rakennetta, johon kaikki kuormat asetetaan. Rakentamisessa käytetään betonia, puuta, raunioita, raudoitettua betonia. Mitä tehdä, jos säätiö murenee? Se voidaan koota ja monoliitti. Säätiö on jaettu useisiin eri tyyppeihin: paalu, kiinteä, nauha ja pylväs.

Alustan muodonmuutoksen vuoksi rakennuksissa esiintyy erilaisia ​​halkeamia. Pohja ja seinät voivat romahtaa korroosiota ja mekaanisia vaurioita. Epämuodostuma alkaa pienimmillä rakentavilla virheillä, jotka johtuvat myös suunnittelun ja tuotannon virheistä.

Varmistaaksesi, että säätiö on suihkussa, on useita merkkejä:

 1. Rakennuksessa näkyy halkeamien eri pituuksia ja syvyyksiä.
 2. Seinissä ja kellarissa oleva pinta voi vähitellen irrottaa. Se riippuu valumateriaalin laadusta.
 3. Jos talon lattia alkoi laskea hieman, sementin tila muuttuu kriittiseksi.
 4. Sementin laatu ja kaataminen riippuvat itse maaperästä.
 5. Suojelun kannalta erittäin tärkeä on kellarin kosteuspitoisuus. Tämä auttaa vedenpitävyyttä.

Ennen kuin parannat kellarissa, sinun kannattaa selvittää syy sen irtoamiseen. Sitten päätetään jo korjausmenetelmästä.

Monia tekijöitä erottuu, minkä vuoksi rakennuksen pohja murenee:

 • Perusrakennuksen ollessa rikki tekniikka. Väärät materiaalit valittiin. Säätiön koko oli täysin virheellinen.
 • Väärin otti vastaan ​​säätiön tyypin. Jokaiselle tyypille annetaan tietty kuorma.
 • Huono maaperä. Tätä ongelmaa ei voi korjata. Rakennuksen perustan ja seinien vahvistaminen on kuitenkin tarpeen.
 • Huono vedenpitävyys. Jos kellarissa ja seinissä on runsaasti jätettä ja pohjavettä, säätiön rakenne putoaa.
 • Jos rakennuksen kunnostaminen on tapahtunut talon sisällä, sen osan osat, joilla suuri kuorma on asetettu, alkaa romahtaa.

Säätiö voidaan korjata omin käsin.

Ajan myötä rakennuksen vahvin perusta saattaa alkaa murentua. Voit tehdä murskavan säätiön korjauksen omilla käsillänne. Ensin sinun on valittava sen tyyppi. Jos talo on valmistettu tukkeista, niin monoliittinen perustus teräsbetoniteippiä sopii parhaiten. Kruunut on otettava tasaisesti. Niiden pituuden on oltava vähintään 6,5 metriä. Jos talo ei ole tasaisella pinnalla, vaan rinteessä, on parempi tehdä ruuvi.

Peruskorjauksen aloittamiseksi sinun on nostettava taloa. Tämä tehdään liittimien avulla. Ne on asennettava kaikkiin kulmiin kaikkien ikkunoiden ja ovien alle. Nämä ovat kuormitetut paikat. Uudet lokit käsitellään välittömästi antiseptisellä aineella. Jokaiselle talon kulmalle sinun on tehtävä taso, jossa on betonipylväs. Pilarien korkeuden on oltava nauhan korkeudella. Betonipilarien kohdalla on tarpeen tehdä kulmat pohjalle. Niiden korkeus olisi noin kaksi tiiliä. Nauhan alla on tarpeen kaataa soraa, paina sitä. Asenna sitten muotti ja kiinnikkeet.

Jokaisen seinän alle täytyy puhdistaa tila. Muita muottiosastoja paljastetaan. Oven kellarissa on tiivistettävä tiilimuuraus. Aseta tikka alas talon päällä. Voit myös korjata murenevan säätiön itse leikkeiden avulla.

Leikkeen kanssa tehtävän työn on oltava erittäin varovainen. Sen pitäisi huolellisesti korjata vioittunut säätö, se voi kaatua entisestään käytön aikana. Jos talon seinät ovat tiiliä, heikentäminen on ehdottomasti kielletty. Perustan vahvistamiseksi sinun on tehtävä perusta laajemmalle. Laajentaminen auttaa vahvistamaan leikkeitä. Ne on sijoitettava rakennuksen ulkopuolelle ja, mikäli mahdollista, säätiön sisällä.

Ensin sinun täytyy kaivaa kaivanto. Sen leveyden tulisi olla 0,5 metriä rakennuksen pohjan kehän ympäri. Sinun täytyy kaivaa se lähemmäs seiniä. Vanhan säätiön pinta on puhdistettava. Kaikki kerrokset, jotka jo alkavat kaatua, olisi poistettava. Pohjan pinnan puhdistamisen jälkeen päällystetään alusta.

Pohjan ympärille on asetettava ankkureita. Niiden välinen etäisyys ei saa olla enempää kuin metri. Reiät on porattava ankkurien sisällä. Liitokset asetetaan näihin reikiin. Nämä venttiilit yhdistävät koko säätiön. Kaivanto on kaadettava hiekkalaastilla ja päälle sementillä. Kun pohjan pinta kuivuu, se on ripoteltava vedellä. Tämä suojaa koko pintaa halkeamilta.

Nauhapohjan rakentaminen

Ribbonsäätiö usein kaadetaan raskaisiin seiniin. Se on kaadettava koko talon ympärille ja kaikkien kantavien seinien alle. Tätä varten tarvitset paljon materiaalia ja paljon aikaa. Kaistaleperän rakentamisen prosessi on aikaa vievää, mutta toteutus on hyvin yksinkertainen.

Jos nauhateollisuuden maaperä murskaa, se tarkoittaa, että työ tehtiin väärin. Jotta voit täyttää perustuksen oikein, sinun on määritettävä pintamaalin tyyppi ja veden syvyys maahan. Ennen työn aloittamista on ehdottomasti puhdistettava koko roskat. Maapallon yläkerros on poistettava.

Ennen perustuksen täyttämistä kaivetaan kaivaa. Hiekka on kaadettava kaivantoon. Hanki hiekkasyyny. Sen korkeuden on oltava vähintään 15 cm. Jokainen kerros on täytettävä vedellä ja pienennettävä hieman.

Sitten muotti on asennettu. Se on koottu leikkuulaudoilla. Metallivarret käytetään varusteisiin. Niiden pitäisi olla akselin ympäri ja poikki. Vahvike kiinnitetään muottiin langalla.

Betoniin kaatopaikassa. Ylimmän betonikerroksen on oltava tasoitetulla tasolla. Top sprinkle kuiva sementti. Kiitos hänelle, betonin ylempi kerros tarttuu välittömästi, ei ole halkeamia. Jos sää on aurinkoista ja kuumaa, joudut säännöllisesti kastelemaan betonia estäen halkeamia.

Säätiö on suihkutettu...

Joten mitä tehdä, jos säätiö murenee oikealle silmäsi edessä? Säätiötä murskataan sen vuoksi, että kun säätiö kaadettiin, he eivät ilmoittaneet sementtiä siihen. Lisäksi, jos savi sekoitettiin rakentamisen aikana, tämä voi olla myös syy irrota pohjan yläkerros. Ilman korjausta ei riitä! Jotta perusta ei murtaisi, paljon työtä on tehtävä. Poista ensin ylätaso, joka on suihkutettu. Puhdista se kokonaan. Mahdollisimman lähellä säätiötä kaivaa siisti kaivanto, peitä se hiekalla ja tampilla niin parhaiten kuin mahdollista.

Perusvahvike asennetaan ylempiin kerroksiin. Sitten seinät lakkaavat hakkaamaan ja murtamaan. Sen pitäisi tehdä hyvä vedeneristys. Tätä varten sinun on peitettävä betonin yläosa bitumimuovilla. Top - laita kerros katemateriaalia.

Kaikki eivät tiedä mitä tehdä, jotta säätiö ei murene. Koska jokaisen säätiön tyypin kohdalla on erilaisia ​​syitä irrottamiseen. Välttääkseen paalusuojan irtoamisen, on erittäin tärkeää tehdä vedenpitävyys erittäin korkealaatuisiksi. Koska veden putoaminen kasaantuu lähelle paalua, tunkeutuu pieniin halkeamiin. Ja kun kylmä alkaa, vesi jäätyy ja vain murtaa betonin sisältä. Vedeneristys on tehtävä välittömästi alustan ensimmäistä kaatamista varten. Sitten se on paljon parempaa laatua kuin betonin kuilun jälkeen.

Kiinnittimet

Eri palkkeja käytetään säätiöön. Esimerkiksi teräksestä. Ne ovat erittäin raskas ja siksi on mahdotonta asentaa niitä itse, tarvitset nosturin tähän. Teräspilareita on käsiteltävä välittömästi, muuten ne syövät. Pilejä on hyvä käyttää paikoissa, joissa pakkasten esiintyy useimmiten - joissa pohjavesi on hyvin runsaasti, myös silloin, kun helpotus on melko monimutkaista ja epätasaista.

Pilejä puusta. Tämä on erittäin epäsuosittu materiaali. Koska paalut eivät ole kovin pitkät. Se on myös käsiteltävä, mutta ennen käsittelyä on tarpeen polttaa paalut paistinpuristimella. Sitten muotti ei kertaudu. Voit myös kääriä kasa ruberoidien paaluilla. Tämä pidentää huomattavasti säilyvyysaikaa.

Drift paalut

Tällaiset paalut on asennettava maan maaperään tärinänvaimentimien avulla. Kaikkien paalujen ympärillä täytyy kaataa betonia kiinnitykseen. Pile-pohja on hyvä täyttää, jossa on runsaasti kasvillisuutta, turve ja pohjavesi. On parasta asentaa paaluilla grillata. Sitten kaikki paalut yhdistyvät, ja vakaus kasvaa huomattavasti.

Jotta pinta ei halkeile eikä murtuisi, sinun on ennen rakentamista otettava huomioon kaikki tyypin ja maaston hyvät ja huonot puolet ja sitten kaikki on hieno.

Murskausperusta

Hyvä päivä. Kerro minulle, mitä tehdä? Viime vuonna autotalli perustettiin, 6 * 7.5 m. Jonkin ajan kuluttua rakennettiin autotalli, jossa toisessa kerroksessa (ullakko). Autotalli oli melkein valmis, sisustus oli jäljellä. Kuitenkin ongelma ilmeni, säätiö romahtaa, ei ole halkeamia. Mitä voit tehdä sen kanssa?

Kiitos, Ivan, Domodedovo.

Hei, Ivan Domodedovosta!

Tuon kuvauksen perusteella teillä on todennäköisimmin nauhan perusta, mielestäni se vahvistuu, koska sen näkyvillä sivuilla ei ole havaittavia halkeamia. Ja se, että säätiö on murskattu, tämä osoittaa, että rakennustekniikkaa ei ole noudatettu.

Syyt voivat olla vääriä osia betoniseoksen valmistelusta, toisin sanoen paljon hiekkaa ja ehkä soraa ja vähän sementtiä. Lisäksi valmisteen sementti oli kaukana korkeimmasta merkistä.

Ne otti riittämättömän määrän vettä, joka ei ole suhteessa betonin osiin. On mahdollista, että he tekivät kuumalla säällä eivätkä ryhtyneet suojatoimenpiteisiin nopean kuivatuksen aikana (säätö olisi peitettävä päällystysmateriaalilla ja vuodatettava vedellä). Se voisi aloittaa seinien rakentamisen liian nopeasti, eli se ei sallinut säätiön seisomista ja voittoa, ellei täydellistä, niin vähimmäisvoimakkuus. Siitä voi olla muutamia syitä - suolojen läsnäolo, vedenpitävyys jne.

Mitä voidaan tehdä? Voit uudistaa säätiön kokonaan, tietenkin, et. Tällaisissa tapauksissa he toivovat edelleen, että säätiö on enemmän tai vähemmän kestävä ja kestää lisäpaineita ensimmäisestä kerroksesta ja ullakosta.

Ja estääkseen haketuksen pohjaan, useimmiten autotallin ympärysalueen ympärillä, alumiinirunko on valmistettu tämän alustan korkeudelle. Kiinnitä ne ja kaada betonia pohjan ja muottipesän väliin. Valmistetaan suhteessa komponenttien mittasuhteisiin. Esimerkiksi yhden kuutiometrin betonin valmistaminen teidän tapauksessasi, ota 400 asteen sementti - yksi osa, hiekka - yksi puoli osaa, soraa tai murskattua kiveä - hieman yli 3 osaa, vesi - puolet. Laskelma on hieman karkea, voit ottaa sen ja tarkentaa.

Kaadetun hihnan leveys voi olla 10-15 cm. Sen tulee olla vahvistettuja liittimiä F12 - 14 millimetriä. Sitten muotti poistetaan (noin viikon kuluttua). Sitten on hyödyllistä tehdä sokea alue autotallin ympärille, myös vahvistettu, vähintään 60 senttimetriä leveä, jossa kaltevuus pois autotallin seinistä.

Jos säätiön kellarin haketus on vähäpätöinen, se tehdään joskus yksinkertaisesti kiristämällä silmäkokoa (muuraus hitsattu, kangas tai vain ketjunlenkki) levittämällä kerrosta kipsiä.

Tässä on hyvin lyhyt näkemys ongelmallesi. Tämä ei sulje pois muiden vaihtoehtojen käyttöä korjaamiseen.

Muut kysymykset koskien kodin säätiön korjauksia:

Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.

Miten lopettaa kellarin kellarin tuhoutuminen ja korjata vaurioituneet alueet

Tervetuloa! Minulla on ongelma maan talon perustamisessa. Talo on 8 vuotta vanha, yhdistetty (puoli runko, puoli puutavara), nauha-säätiö. Tänä vuonna keväällä säätiö alkoi murentua talon eteläpuolelta, betonin palat pudota maan alla. Kerro minulle, kuinka säästää säätiötä ja miten käsitellä sitä? Kiitos.

Säätiön kellarin osa (maa-alueen tai sokean alueen alue) tuhoutuu useimmiten johtuen huonosti riittämätönstä palamisen kestävästä betonista. Ajan myötä mikrokrakkeja ilmestyy betoniin, johon kosteus pääsee syksy-kevään aikana. Kun se jäätyy, se laajenee aiheuttaen tuhoisan vaikutuksen - halkeamat laajenevat, ulompi kerros erottuu. Teidän tapauksessanne betonimassasi ei luultavasti ollut riittävää laatua. Aluksi mikrokupit esiintyvät seoksen liiallisen vesipitoisuuden vuoksi. Kun sen ylimäärä haihtuu, muodostuu mikrohuokosia, jotka vähitellen laajenevat halkeamiin, minkä jälkeen ne tuhoavat. Tämä tilanne on hyvin yleinen.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi on välttämätöntä poistaa heikentynyt kerros perustuksen kellarista. Tämä voidaan tehdä pikakäynnillä tai pienitehoisella lyönnillä (iskutilavuus enintään 2 J). Kevyitä puhalluksia olisi käsiteltävä paitsi kokoonpantavan alueen, myös koko talon ympärysmitta. Muutoin samanlainen prosessi saattaa syntyä muualla ensi vuonna. Käsittelyn tarkoitus - leikata halkeilua oleva kerros. Lakkoja tulee käyttää, kunnes kaikki helposti leikattua betonia on poistettu. Älä liioittele sitä.

Seuraava vaihe on liimakerroksen käyttö. Se vahvistaa puhdistettua pintaa ja luo luotettavan sidoksen korjausseokseen. Tällainen koostumus kuin Ceresit CD30 on osoittautunut hyvin. Liimakerrosta tulee noudattaa tiukasti valmistajan ohjeiden mukaisesti (se on painettu pakkaukseen).

Sitten on tarpeen palauttaa perusosan aikaisemmat mitat. Tätä tarkoitusta varten betonirakenteiden korjaamiseen käytetään valmiita kuivaseoksia. Esimerkiksi Ceresit CD22 (jos korjauskerroksen paksuus on yli 30 mm) tai CD24. On erittäin tärkeää, että tällainen seos valmistetaan oikein, jotta ylimääräinen vesi ei lisäisi. Tarvittava määrä ilmoitetaan pakkauksessa. Käytä valmistettua seosta lastalla tai lastalla. Jos tuhoutuminen tapahtuu koko seinää pitkin, ennen seoksen levittämistä on suositeltavaa kiinnittää metallirakenne kipsirakenteisiin pienellä kennolla (20/20 tai 40/40) ja paksuuden ollessa vähintään 1 mm itsekannattavien ankkureiden kanssa.

Jotta peruskannan kellertävä osa olisi kestävämpi, korjauksen päätyttyä on toivottavaa suojata se vedeltä. Voit tehdä tämän viiluilla keraamisilla laatoilla täydellisen lujuuskorjauskerroksen jälkeen (tähän tarvittava aika ilmoitetaan myös pakkauksessa).

Lauseke "alapuolella" kysymyksen tekstissä viittaa siihen, että talon toisella puolella ei ole sokea alue, maa on kellarikerroksen vieressä. Jos näin on, on välttämätöntä tehdä sokea alue, sillä jopa korkealaatuisen korjauksen jälkeen hävittäminen voi jatkua.

Varmista lisäksi, että katolta poistunut vesi ei pääse suoraan pohjaan. Tällöin on järjestettävä järjestetty vedenkulutus - asenna valuma-alusta rungon alle ja vedä vettä tyhjennysputkeen.

Mitä tehdä säätiöllä? En voi nukkua, en voi katsoa

Yleensä aloitan taustalla: 7 vuotta sitten, taloni perustana oli hyvin raskas (ilmeisesti rakentajat ovat kaaduttaneet parhaan osan sementistä vasemmalle). Pitkään katselin sitä ja lopulta päätin kaataa. Poraa sen sisään kiinnitetyn tankon (langan 6-8 mm) ympärysmitan ympärille, laita muottiin ja täytetään uudelleen. Kaikki oli hyvä 3 vuotta, mutta sitten se alkoi murentua uudelleen. Mitä on parasta tehdä hänen kanssaan nyt? Jos kiput, se auttaa? Yleensä valmistautuu kommenttejasi.

Ette kirjoita mitään säätiön kosteudesta. Jos vedeneristys puuttuu, käytännöllisesti katsoen kaikki betonit kaadetaan ajan mittaan. Harvinainen poikkeus korkealaatuisesta. erikoisteknologian avulla. Joten aluksi käsitellä kosteutta, vaan sen vuoksi, että tarvitset sitä. Mutta lanka vahvana ei pitäisi käyttää hemmottelua tämä. Ja jos sementtiä ei ilmoiteta ja betoni asetettiin ilman värähtelevää, niin se oli huono. Mutta kaikki on korjattava. Ja kaikki on mahdollista korjata. Se on vain päätös ja raha. Muddy vain tämä liike, Internetin kautta neuvoja antaa Jos vain alkeellisia asioita. Parempi tietenkin löydät asiantuntijan paikan päällä. Kun tarkistat kaiken silmäsi ja kynät, on helpompi ratkaista

Tiilet talon kanssa: mitä tehdä, jos pohja murenee?

Tiilet talon kanssa: mitä tehdä, jos pohja murenee.

Rakentamisen nykyisessä vaiheessa monet ihmiset ajattelevat paitsi sitä, että rakennus on kodikas, lämmin, mukava, mutta myös erittäin kaunis.

Epäasianmukaisesti asennettu pohja viimeistely saattaa jopa murentua.

Tätä varten on massa viimeistelymateriaalia, joka myydään vapaasti ja jokaisella on varaa niihin. Rakennuksen esteettinen ulkonäkö hankitaan sekä rakentamisen että rakentamisen jälkeen. Esimerkiksi minkä tahansa rakennuksen kauneus, voima ja luottamus antavat hyvän rakenteen, jopa korkean perustan.

Tämä on itse asiassa perusta, joka kohoaa maanpinnan yläpuolelle. Yleensä tällaisen korkin korkeus ei ole yli 70 senttimetriä, mutta tietenkin poikkeuksia on. Sokerimaisesta tiilestä tehdyt talot näyttävät kauniilta, rikkailta ja innostaa luottamusta rakentamiseen.

Kuitenkin se palvelee paitsi kauneutta, se myös suojaa päärakennusmateriaalia. Esimerkiksi jos talo on puusta, usein sateet, kosteus maasta tekee niistä hyödytön lyhyen ajan kuluttua. Jos on pohja, joka luonnollisesti on valmistettava kosteutta kestävistä materiaaleista, se auttaa estämään tukkien vaihtoa.

Jos talon seinät ovat tiilestä valmistettuja, se on valmistettava muusta materiaalista, esimerkiksi betoniteräksistä, jotta se erottuu selvästi. Talot, joilla on alhainen perusta, näyttävät aina itkeviltä ja kyykkyiltä, ​​ja tällaisen pienen pohjan suojaaminen ei todennäköisesti ole hyvä. Suositeltu korkeus on 50-70 senttimetriä.

Tyypit ja laite.

Talon kellari, kivellä kiviä.

Jos katsomme ulkona ja suhteessa rakennuksen ulkoseinään, pohja voidaan jakaa kolmeen tyyppiin.

Makaa samassa tasossa seinän kanssa.

Ensimmäinen tyyppi on yleisin. Se antaa mahdollisuuden piilottaa vedenpitävä kerros kaikenlaisista sademäärästä. Myös sellaiset talot, joilla on tällainen jalusta, eivät tarvitse tehdä ylimääräisiä polkuja tyhjennysveteen, koska itse sadevesi virtaa alas seinistä ja rakennuksen katosta ilman esteitä.

Tätä pidetään kaikkein esteettisimpänä. Sen haittana on kuitenkin se. Esimerkiksi tällainen vaihtoehto on pääsääntöisesti paljon pienempi paksuudeltaan kuin itse seinä, mikä tekee siitä lämpöä säästävää. Siksi pohjakori vaatii lisäeristystä.

Asennusteknologian osalta kaikki on yksinkertaista. Itse asiassa tämä on tavallinen seinä, joten mikään yliluonnollinen ei ole tarpeen - vain tavallinen tiilimuuraus, eikä sillä ole väliä mistä materiaalista pohja on tehty.

Kaiutin sopii niille taloille, joissa on riittävän ohut seinät, kuten kehysrakennukset. Joskus tätä tyyppiä käytetään, kun on tarpeen varustaa lämmin kellari.

Haittana on se, että kaikki kosteus, joka kulkee seinien läpi katosta, päätyy varmasti pohjaan tai pikemminkin sen ulkonevaan osaan. Pian talon pohja romahtaa ja sitten romahtaa kokonaan. Välttääksesi tämän tarpeeksi talon ympärillä tehdä tyhjennyshihnan.

Ehkä ruma ja yleisesti epäasianmukainen perusta on se, joka sijaitsee samassa tasossa seinän kanssa. Erityisesti se koskee niitä tapauksia, joissa sekä socle että seinä on tehty yhdestä materiaalista.

Tällainen perusta kaatuu vain ei.

Tämä on talon osa, joka on jatkuvasti ilmakehän sademäärän vaikutuksen alaisena: juoksevat veden roiskeita laskeutuvat kellariin, ja katon vesi virtaa alas sen päälle, jäätyy nousee - se jäätyy ensin ja niin edelleen. Tällaisissa olosuhteissa harvoin rakennusmateriaali elää yli viiden tai kymmenen vuoden ajan.

Jotta perustaa ei vaadi mitään kosmeettisia korjauksia, tai jopa uudelleenkäsittelyä, sen rakennetta tulisi käyttää korkean lujuuden ja kosteuden kestäviä materiaaleja. Tällaiset materiaalit voivat olla esimerkiksi luonnonkivi, erilaiset betonilohkot ja niin edelleen.

Myös rakennusvaiheessa on valittava materiaali siten, että se ei vaadi kipinöintiä eikä täydentäviä viimeistelyjä lainkaan. Se on välttämätöntä yhdestä yksinkertaisesta syystä: kaikki koristelu kestää enintään viisi vuotta, minkä jälkeen se tarvitsee korjausta.

Yleisin materiaali on konkreettista. Ne ovat pääsääntöisesti koko rakennuksen ympäröimä. On toivottavaa tehdä pohja ilman saumoja, toisin sanoen yksi monoliittinen levy. Koska tällaisen laatan mitat ovat usein hyvin suuria, niitä on vahvistettu lisäämään koko rakenteen lujuutta.

Tätä tarkoitusta varten käytetään verkkoa, jonka solut ovat kooltaan noin 20 senttimetriä. Tällainen lanka, jonka halkaisija on 5-7 millimetriä. Jos tällaista verkkoa ei ole, ja sitä on todella vaikea saada, voit käyttää tavallisia metallipuomia, joiden halkaisija on noin 1,2 senttimetriä.

Jotta vältetään kosteuden vaikutusta pohjan alaosaan, käytetään niin kutsuttuja antiseptisiä levyjä. Ne peittävät koko pohjan alaosan ja pohjan yläosan. Jotta socle olisi esteettisempi ilme, se usein kastetaan kivi tai laatta.

Vedeneristys ja lämmöneristys.

Ei ole tarpeetonta suojata pohjaa itse kosteudelta. Vedeneristys asetetaan noin 20-30 senttimetriä maanpinnan yläpuolelle. Jos talossa on kellari, vedenpitävyys on tehtävä kahdessa tasossa: kellarissa itsessään on tarpeen kattaa kellarikerros ja toinen kerros sijoitettava sokkeliin 20 cm: n korkeudelle sokea alueelle. Vedenpitävyyden aikaansaamiseksi sinun tulee huolellisesti valmistaa pinta. Se on tasoitettava, rappauduttava ja niin edelleen.

Rakentamisen aikana niin sanottu kellari ei myöskään saa unohtaa ilmanvaihtoa. Hyvän ilmanvaihdon varmistamiseksi on välttämätöntä soveltaa vertikaalisten kanavien menetelmää. On tarpeen tehdä kaksi kaaria kahdessa vastakkaisessa päässä.

Yksi suorittaa raikasta ilmaa - se on sijoitettava lattian lähelle. Toisen aukon kautta vanha ilma tulee ulos - se on sijoitettava katon alle. Yleensä tällaisten aukkojen koot ovat vain muutamia senttimetrejä standardin mukaan, joka kestää 15-15 senttimetriä.

On myös tarpeen lämmetä pohja, ja varsinkin jos se tehdään putoavan alustan tyypin mukaan. Eristysmateriaaleja voidaan lämmittää. On tarpeen lämmittää sisäpuolelta, että lämpöeristys ei ollut ulkona eikä romahtanut.

Mitä tehdä, jos paneelitalon seinät ovat silmät.

Mitä tehdä perusta.

Mitä tehdä, jos säätiö on murtunut.

Ratkaisevat kerrokset: mitä tehdä, jos kärsivällisyys on ohi.

Entä jos säätiö murenee tai murenee?

Riippumatta siitä, kuinka hyvä ja luotettava säätiö voi olla, todennäköisyys siitä, että se alkaa murentua tai halkeilla ajan myötä, pysyy melko korkeana.

Keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, että säätiö on suihkutettu, ovat seuraavat: teknologian rikkominen soclen rakentamisen aikana, perustan tyypin väärä valinta, rakennuksen epätasainen kutistuminen, väärä maaperä, huonon vedenpitävyys ja talonrakentaminen.

Tämä ongelma on ratkaistava mahdollisimman nopeasti, koska sen rakenteen rikkominen aiheuttaa merkittävää vahinkoa koko rakennukselle.

Tärkeimmät merkit ja syyt murhan perusta

On erittäin tärkeää huomata ajoissa, että säätiö alkoi murentua.

Jos odotat hetkeä, jolloin tuhoaminen on ilmeistä, se lisää riskiä siitä, että korjaus vie paljon aikaa ja rahaa.

Puhumattakaan, että todennäköisesti on tarpeen korjata paitsi itse base, mutta jo seinät. Siksi on parempi seurata tätä ja tarkistaa säännöllisesti rakennuksen kunto. Tätä varten sinun ei tarvitse olla erikoislaitteita, se riittää vain huomaavaan silmämääräiseen tarkastukseen.

Merkit, jotka osoittavat, että säätiö menettää voimaa ja luotettavuutta:

 1. Mahdolliset pinnan pituudet ja syvyys sen pinnalla ja talon seinissä voivat osoittaa, että talo on uppoumassa tai epätasaisesti kutistuu ja sen seurauksena kellari vaurioituu.
 2. Pinnoitteen delaminaatio osoittaa, että materiaalit, joista säätiö on valmistettu, ovat erittäin huonolaatuisia.
 3. Jopa pienimmät lattian horisontaalisen tason rikkomukset ovat merkki siitä, että prosessit ovat alkaneet, jotka haittaavat haitallisesti säätiön tilaan.
 4. Maaperän muutos.
 5. Kosteusmittari.

Ennen kuin siirryt suoraan korjaukseen, sinun on määritettävä, mikä on tämän ongelman syy. Se riippuu siitä, kuinka tarkasti ja kuinka tehokkaasti se voidaan poistaa. Ilman tätä, kodin korjaus yksinkertaisesti ei ole järkeä.

Keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat säätiön suihkussa ovat seuraavat:

 1. Tekniikan rikkominen kellarin rakentamisessa: rakennusaineiden väärä valinta, pieni syvyys, säätiön epätäsmällisesti lasketut mitat.
 2. Väärin valinta säätiön tyypistä, mikä voi johtaa siihen, että hän ei kestänyt kuormaa tästä rakenteesta.
 3. Rakennuksen epätasaista kutistumista. Jotta tämä ongelma ei aiheuta vakavia seuraamuksia, on välttämätöntä tarjota jatkuvaa hoitoa sokkelille. Suurin askel on säätiön perusalustan laajentaminen jäykällä kiinnittymisellä vanhaan alustaan.
 4. Epäkelpoinen maaperä on hyvin yleinen syy, jota ei voida poistaa, joten sinun on perusteellisesti vahvistettava sekä talon perustusta että talon seinämiä. Esimerkiksi lisäpilarien valuminen laajennetulla pohjalla voi auttaa.
 5. Huonon vedenpitävyys ja näin ollen jätevesi- ja pohjaveden kellarirakenteen tuhoutuminen. Korjaaminen on melko vaarallista, koska tämän vuoksi on tarpeen kaivaa talon pohja, on olemassa riski kutistumisesta uudelleen. Optimaalinen ulosmeno on järjestelmä kosteuden poistamiseksi pohjasta, mukaan lukien luumut ja viemärit katolta.
 6. Talon kunnostaminen. Kuormitus voi nousta tai siirtyä, sitä ei siirretä tasaisesti pohjaan, minkä vuoksi jotkut sen osat paineen alaisena, joka on liian korkea niille, alkaa romahtaa.

Kuinka oikein korjata löysä säätiö

Jos talon perustusten murtamista ei voitu välttää, ja sen täydellinen tuhoaminen tapahtui, mikä johti seinän rakenteen rikkomiseen, se olisi korvattava kokonaan. Ensinnäkin osat, joihin suurin kuormitus putoaa, muuttuvat - nämä ovat kulmat, vyöhykkeet ikkunan alla ja lähellä käytävää. Tätä tarkoitusta varten käytetään vahvistetun betonin vaiheittaista valua. On tärkeää huomata, että kaikki vaihdettavat osat on varustettava vahvistusliitoksilla. Tämä antaa vahvuuden uudelle säätiölle. Mutta jos sinulla on vielä mahdollisuus "säästää" vahingoittunutta, jaettua basea, sinun ei pitäisi tehdä tällaisia ​​monimutkaisia ​​menettelytapoja. Voit lisätä yksinkertaisesti säätiön puuttuvan leveyden ja sitoa sen pohjaan.

Säätiön peruskorjaus leikkeillä

Perustoimien vahvistaminen leikkeillä.

 1. Primer.
 2. Ankkureita.
 3. Varusteet.
 4. Leikkeitä.
 5. Sementti-hiekkalaasti.

Nykyään hyvin yleinen menetelmä pohjaseoksen jälleenrakentamiseksi, joka on suihkutettu, on betoni- ja teräsbetonielementtien käyttö. Korjauksen periaate on vahvistaa pohjan suunnittelua uusien tuhoutumisen estämiseksi. On huomattava, että kaikki työ on suoritettava erittäin huolellisesti, koska vaurioitunut säätö on erittäin hauras ja vahinkojen todennäköisyys on vieläkin korkeampi.

Jos talon seinät ovat tiili, kaivaminen on ehdottomasti kielletty. Ainoa keino vahvistaa perusta on laajentaa perusta. Tätä tarkoitusta varten käytetään vahvistettuja betonielementtejä, jotka on asennettava mahdollisimman hyvin sekä sisä- että ulkopuolelta.

Ensin sinun täytyy kaivaa kaivantoa, jonka leveys on noin 0,5 m, ympäryksen ympärillä ja mahdollisimman lähellä säätiötä. Sen syvyys on yhtä suuri kuin perustuksen pohjan syvyys.

Puhdista pohjan pinta, poista kaikki murenevat kerrokset ja peitä sitten varovasti pohjamaalilla. Seuraava askel: Asenna ankkurit kehän ympäri 0,5-1 m etäisyydelle toisistaan. Heidän täytyy porata reikiä, johon sitten aseta ankkuri. Se on yhteys vanhojen ja uusien säätiöiden välillä. Kun kaikki edelliset vaiheet on suoritettu, voit aloittaa täyttöaukon sementti-hiekkalaastilla. Jos vanhan kellarin tuhoutuminen on vähäpätöinen, voit käyttää vakiosuhdetta: 1 osa sementistä 3 osaan hiekkaa. Mutta jos säätiö vajoaa voimakkaasti ja sen tila on lähellä kriittistä, sementin prosenttiosuutta on lisättävä. Ennen kuin äskettäin täytetyn pohjan pinta on täysin kuivaa, se on ajoittain ripoteltava vedellä. Tämä auttaa välttämään halkeilua.

Ja viimeisenä vaiheena romahdetun säätiön jälleenrakentamisen asiantuntijat suosittelevat vahvasti laadukasta vedenpitävyyttä välttääkseen kellarikerrosten ongelmia tulevaisuudessa.

Entä jos säätiö murenee tai murenee?

Riippumatta siitä, kuinka hyvä ja luotettava säätiö voi olla, todennäköisyys siitä, että se alkaa murentua tai halkeilla ajan myötä, pysyy melko korkeana.

Keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, että säätiö on suihkutettu, ovat seuraavat: teknologian rikkominen soclen rakentamisen aikana, perustan tyypin väärä valinta, rakennuksen epätasainen kutistuminen, väärä maaperä, huonon vedenpitävyys ja talonrakentaminen.

Tämä ongelma on ratkaistava mahdollisimman nopeasti, koska sen rakenteen rikkominen aiheuttaa merkittävää vahinkoa koko rakennukselle.

Tärkeimmät merkit ja syyt murhan perusta

On erittäin tärkeää huomata ajoissa, että säätiö alkoi murentua.

Jos odotat hetkeä, jolloin tuhoaminen on ilmeistä, se lisää riskiä siitä, että korjaus vie paljon aikaa ja rahaa.

Puhumattakaan, että todennäköisesti on tarpeen korjata paitsi itse base, mutta jo seinät. Siksi on parempi seurata tätä ja tarkistaa säännöllisesti rakennuksen kunto. Tätä varten sinun ei tarvitse olla erikoislaitteita, se riittää vain huomaavaan silmämääräiseen tarkastukseen.

Merkit, jotka osoittavat, että säätiö menettää voimaa ja luotettavuutta:

 • Mahdolliset pinnan pituudet ja syvyys sen pinnalla ja talon seinissä voivat osoittaa, että talo on uppoumassa tai epätasaisesti kutistuu ja sen seurauksena kellari vaurioituu.
 • Pinnoitteen delaminaatio osoittaa, että materiaalit, joista säätiö on valmistettu, ovat erittäin huonolaatuisia.
 • Jopa pienimmät lattian horisontaalisen tason rikkomukset ovat merkki siitä, että prosessit ovat alkaneet, jotka haittaavat haitallisesti säätiön tilaan.
 • Maaperän muutos.
 • Kosteusmittari.

  Ennen kuin siirryt suoraan korjaukseen, sinun on määritettävä, mikä on tämän ongelman syy. Se riippuu siitä, kuinka tarkasti ja kuinka tehokkaasti se voidaan poistaa. Ilman tätä, kodin korjaus yksinkertaisesti ei ole järkeä.

  Keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat säätiön suihkussa ovat seuraavat:

 • Tekniikan rikkominen kellarin rakentamisessa: rakennusaineiden väärä valinta, pieni syvyys, säätiön epätäsmällisesti lasketut mitat.
 • Väärin valinta säätiön tyypistä, mikä voi johtaa siihen, että hän ei kestänyt kuormaa tästä rakenteesta.
 • Rakennuksen epätasaista kutistumista. Jotta tämä ongelma ei aiheuta vakavia seuraamuksia, on välttämätöntä tarjota jatkuvaa hoitoa sokkelille. Suurin askel on säätiön perusalustan laajentaminen jäykällä kiinnittymisellä vanhaan alustaan.
 • Epäkelpoinen maaperä on hyvin yleinen syy, jota ei voida poistaa, joten sinun on perusteellisesti vahvistettava sekä talon perustusta että talon seinämiä. Esimerkiksi lisäpilarien valuminen laajennetulla pohjalla voi auttaa.
 • Huonon vedenpitävyys ja näin ollen jätevesi- ja pohjaveden kellarirakenteen tuhoutuminen. Korjaaminen on melko vaarallista, koska tämän vuoksi on tarpeen kaivaa talon pohja, on olemassa riski kutistumisesta uudelleen. Optimaalinen ulosmeno on järjestelmä kosteuden poistamiseksi pohjasta, mukaan lukien luumut ja viemärit katolta.
 • Talon kunnostaminen. Kuormitus voi nousta tai siirtyä, sitä ei siirretä tasaisesti pohjaan, minkä vuoksi jotkut sen osat paineen alaisena, joka on liian korkea niille, alkaa romahtaa.

  Kuinka oikein korjata löysä säätiö

  Jos talon perustusten murtamista ei voitu välttää, ja sen täydellinen tuhoaminen tapahtui, mikä johti seinän rakenteen rikkomiseen, se olisi korvattava kokonaan. Ensinnäkin osat, joihin suurin kuormitus putoaa, muuttuvat - nämä ovat kulmat, vyöhykkeet ikkunan alla ja lähellä käytävää. Tätä tarkoitusta varten käytetään vahvistetun betonin vaiheittaista valua. On tärkeää huomata, että kaikki vaihdettavat osat on varustettava vahvistusliitoksilla. Tämä antaa vahvuuden uudelle säätiölle. Mutta jos sinulla on vielä mahdollisuus "säästää" vahingoittunutta, jaettua basea, sinun ei pitäisi tehdä tällaisia ​​monimutkaisia ​​menettelytapoja. Voit lisätä yksinkertaisesti säätiön puuttuvan leveyden ja sitoa sen pohjaan.

  Säätiön peruskorjaus leikkeillä

  Perustoimien vahvistaminen leikkeillä.

 • Primer.
 • Ankkureita.
 • Varusteet.
 • Leikkeitä.
 • Sementti-hiekkalaasti.

  Nykyään hyvin yleinen menetelmä pohjaseoksen jälleenrakentamiseksi, joka on suihkutettu, on betoni- ja teräsbetonielementtien käyttö. Korjauksen periaate on vahvistaa pohjan suunnittelua uusien tuhoutumisen estämiseksi. On huomattava, että kaikki työ on suoritettava erittäin huolellisesti, koska vaurioitunut säätö on erittäin hauras ja vahinkojen todennäköisyys on vieläkin korkeampi.

  Jos talon seinät ovat tiili, kaivaminen on ehdottomasti kielletty. Ainoa keino vahvistaa perusta on laajentaa perusta. Tätä tarkoitusta varten käytetään vahvistettuja betonielementtejä, jotka on asennettava mahdollisimman hyvin sekä sisä- että ulkopuolelta.

  Ensin sinun täytyy kaivaa kaivantoa, jonka leveys on noin 0,5 m, ympäryksen ympärillä ja mahdollisimman lähellä säätiötä. Sen syvyys on yhtä suuri kuin perustuksen pohjan syvyys.

  Puhdista pohjan pinta, poista kaikki murenevat kerrokset ja peitä sitten varovasti pohjamaalilla. Seuraava askel: Asenna ankkurit kehän ympäri 0,5-1 m etäisyydelle toisistaan. Heidän täytyy porata reikiä, johon sitten aseta ankkuri. Se on yhteys vanhojen ja uusien säätiöiden välillä. Kun kaikki edelliset vaiheet on suoritettu, voit aloittaa täyttöaukon sementti-hiekkalaastilla. Jos vanhan kellarin tuhoutuminen on vähäpätöinen, voit käyttää vakiosuhdetta: 1 osa sementistä 3 osaan hiekkaa. Mutta jos säätiö vajoaa voimakkaasti ja sen tila on lähellä kriittistä, sementin prosenttiosuutta on lisättävä. Ennen kuin äskettäin täytetyn pohjan pinta on täysin kuivaa, se on ajoittain ripoteltava vedellä. Tämä auttaa välttämään halkeilua.

  Ja viimeisenä vaiheena romahdetun säätiön jälleenrakentamisen asiantuntijat suosittelevat vahvasti laadukasta vedenpitävyyttä välttääkseen kellarikerrosten ongelmia tulevaisuudessa.

  Perusrakenteiden tuhoutumisen syyt

  Lohkoutuva (hilseilevä) kellari, joka putoaa laatat kuistilta, betonipäällysteiden halkeamat, ovat vain esimerkkejä niin sanotuista "kellarintorakenteista" tuhoutumisesta. Syynä tähän on - kosteuden ja riittämättömän pakkasvastuksen yhdistelmä. Tietoja siitä, miksi se tapahtuu ja miten käsitellä sitä, lue tämä artikkeli.

  Vesi on kaikkein tuhoisimpien prosessien perusta.

  Sade, sulava lunta ja pohjavesi vaikuttavat merkittävästi rakennusten rakenteisiin ja niiden viimeistelyyn. Lisäksi veden kyky liuottaa aineita sekä aiheuttamaan metalli-korroosiota ei ole tässä tärkeässä asemassa. Sen tärkein ominaisuus tässä tapauksessa on laajeneminen jäädyttämisen aikana. Vesipisaran tilavuuden hienoinen nousu jäätymisvaiheen aikana voi aiheuttaa huomattavaa paineita ympäröiville rakenteille.

  Tämä vivahde on erityisen tärkeä kuorien laatoitusta varten. Hyvin usein näet savi (punainen) tiilen tiilen, joka on päällystetty laatat. Koska laattaliima levitetään kampaamalla, ja nykyaikaisella punatiilillä on uurteinen pinta päissä, lian ja huokosten leviäminen kaakeliin on väistämätöntä. Pienin haitta, kun juotetaan - ja vesi pääsee sisälle. Ensimmäisen talven jälkeen laatta irtoaa. Tämä voidaan välttää ensin suihkuttaa kaikki kuistin pinnat metalliristikkoon, jota seuraa erittäin varovainen injektointi. Levyjen asettaminen samanaikaisesti on parasta suorittaa joko jatkuvalla liimakerroksella tai käyttämällä pienintä kampaa.

  Esimerkki kuistien irtoamisesta kuistilta. Kuvassa näkyy selvästi laatan sisäpinnan, laastin ja kuistin rungon väliset aukot.

  Merkki punaisen tiilen kylmävastuksesta on riittämätön. Voit välttää tämän tuhoutumisen luonteen esivalmistuksella vahvistusverkolla.

  Pakkasvaste

  Kysymys frost resistance, olemme aiemmin koskettaneet. Näytteen jäätymis-sulamiskierrosten lukumäärä, jossa se ei menetä ominaisuuksia, määrittää jäätymisvastuksen tuotemerkin. Siksi yksinkertaiset johtopäätökset - kellarirakenteet eivät usein kestä kestämään riittävästi jäätymis- ja sulatusjaksoja.

  Tyypillinen esimerkki kellarin tuhoutumisesta.

  Ylimääräinen vesi rakennuksessa

  Käytännöllisesti katsoen kaikki kellarirakenteet muodostavat materiaalit edellyttävät seoksen valmistusta vedessä. Onko se konkreettista, sementti-hiekkalaatikkoa tai laattaliimaa, vesi on välttämätön. Kovia sideaineita (sementtiä, kipsiä) kovettamista varten sekoitettaessa vettä ei voida kuvata verbillä "kuivaus". Veden ja klinkkerin (sideaine) yhdistelmä muodostaa kemiallisen reaktion, joka johtaa mikrokiteiden kasvuun. Ne muodostavat kivi-kaltaisen ruumiin jauhetta ja nestettä, kun ne yhdistyvät toisiinsa. Ilmeisesti tämä reaktio vaatii tietyn määrän vettä.

  Täyden vahvuuden puutteesta ei saavuteta, ja sen liiallinen haihtuminen. Jälkimmäisessä tapauksessa muodostuu tyhjiä vettä (pääasiassa mikrohuokoset). Syksy-kevät -jaksolla vesi joutuu niihin, mikä seuraavissa jäädytyskohdissa alkaa mikrohuokosia alussa mikro-halkeamiin ja sitten jokaisella myöhemmällä jäädytys-sulatusjaksolla rakenteen rungossa on lisääntynyt halkeilua.

  Esimerkki jäädytys-sulatusjaksojen kohteena olevan teräsrakenteen ulkoasusta.

  Kysymys veden tarkasta annostuksesta valmistuksen aikana ei ole niin yksinkertaista kuin se tuntuu. Tarkka määrä voidaan mitata paitsi valmiin sekoituksen yhteydessä. Ne toimitetaan paitsi ohjeiden mukaan, jotka osoittavat vaaditun veden määrän mutta ovat myös kuivassa tilassa. Kuitenkin laaja betoni- ja sementti-hiekkalaasti. Niihin kuuluu hiekkaa, jonka kosteutta ei tiedetä seoksen valmistuksen aikana, ja koostumukseen lisätyn veden määrä riippuu voimakkaasti siitä.

  Mutta hiukan kosteuden mittaamisessa tarkkaan ei ole kovin mahdollista valmistaa ihanteellista seosta - tuloksena oleva liikkuvuus, liuoksen sakeus (sopii käytettäväksi sen kanssa) optimaalisella vesi-sementtisuhteella ei ehkä ole hyväksyttävää tämäntyyppiselle työlle. Lähes aina se on sellainen, että se suorittaa lasin. Liian paksu koostumus on myös epämiellyttävä kipsiin. Älä kuitenkaan lisää vettä! Liuoksen plastisuuden parantaminen olisi saavutettava lisäämällä erityisiä lisäaineita ja pehmentimiä. Ne vähentävät kitkavoimaa koostumuksen fraktioiden välillä ja ilman ylimääräistä vettä mahdollistavat vaaditun työntymisen.

  Lujuus, silitys, lasikuitu

  Huono kylmyysriski liittyy läheisesti voimakkuuteen. Siksi riittävän korkeita astioita olisi käytettävä maarakenteisiin. Tarvittavien indikaattorien määrittäminen betoniin, analysoimme aiemmin. Sementti-hiekkalaastareiden tulisi olla betonivahvuuden ja merkin vastaavuustaulukon mukaisia. Toisin sanoen, kun määritetään vaadittu betoniluokka, tarkastelemme sitä, mikä vastaa ratkaisun vahvuusmerkkiä ja ottaa sen oppaana.

  Socle-rakenteet joutuvat säännöllisesti jäädytys-sulatusjaksolle, jolloin lujuus- / jäätymisvahvuuden alentaminen johtaa väistämättä osittaiseen tuhoutumiseen ajan myötä. Erityisen korkeita vaatimuksia tältä osin tehdään pintakerrokseen, se on kaikkein haavoittuva, koska se on suorassa kosketuksessa veden kanssa. Sitä vahvistaaksesi voit käyttää silitystapaa (se voi olla kuiva ja märkä).

  Sen ydin on pinnoittamalla kuivatonta sementtiä (tai valmistajan ohjeiden mukaista erikoisyhdistettä) vahvistettavasta pinnasta. Pinta kostutetaan kevyesti, minkä jälkeen yksinkertainen sementtikerros levitetään yksinkertaisella sementtivaipalla. Se ei ainoastaan ​​vahvista pintaa vaan myös ottaa mahdollisen veden ylijäämän. Siinä tapauksessa, että lopullista kakkua ei ollut tarpeeksi vettä, rakenne itse "saa sen" ajan myötä absorboimalla kosteutta ilmasta / maaperästä ensimmäisen sateen aikana tai tarkoituksella kostuttamalla letku. Jälkimmäinen on muuten erittäin epätoivottava tekemään voimakasta painetta betoni / laastielämän ensimmäisellä viikolla. Heikosti kiinni oleva ylempi kerros voi vaurioitua ruiskuttamalla vettä. Kosteuden menettäminen kovettumisen aikana on suljettava pois peittämällä taitettu koostumus kalvolla ja ensimmäisellä kerralla esiintyvät halkeamat levittämällä vain liiallisen veden aiheuttamaan kutistumiseen. Käytä tarvittaessa suihkusuuttimia.

  Positiiviset tulokset antavat käyttöön kuidun koostumuksen. Se tarjoaa hajaantuneen mikrovahvistuksen, mikä lisää vastustuskykyä halkeilua vastaan.

  Lasikuidun ulkonäkö.

  Eristys, kyllästys

  Toinen keino torjua "kellarikerrosten" tuhoamista on eristys. Ja se voi olla paitsi "vesivoima", myös "lämmin". Veden jäädytysketjuun liittyvien tekijöiden poistamisella rakenteita voidaan suojata.

  Täydellinen esimerkki tästä lähestymistavasta on kellarieriste ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Tämä materiaali ei ainoastaan ​​lämmitä hyvin, vaan se on myös hydrofobinen (ei absorboi kosteutta).

  Toinen keinotekoisten rakenteiden suojausmenetelmän tulisi sisältää kyllästys erityisten tunkeutuvien koostumusten kanssa (esimerkiksi Penetron). Toiminnan ydin on täyttää huokoset rakenteessa ja muodostaa vedenpitävä kalvo pinnalle.

  Talon laatan kellarikerroksen korkealaatuinen viimeistely myös eristää veden vaikutukset.

  Mikä tekee tiilestä murentua?

  Joissakin tapauksissa talon käyttöönoton jälkeen rakennusmateriaalin ongelmat alkavat. Tiili socle, seinät halkeilevat ja murskat, ei väliä kuinka laadullinen ja luotettava säätiö voi olla. Tällainen tiili on vaihdettava kokonaan ja nopeasti, mikä johtuu rakenteen rikkomisesta, mikä aiheuttaa merkittävää vahinkoa koko rakennukselle.

  Miksi tiili voi murentua?

  Vian syyt ovat seuraavat:

  • Kosketuksessa maaperään perustuksen ja jalustan rakentamisen aikana tiili imeytyy kosteuteen, joka ei jätä sitä, ja se jää ylikuumentumaan. Joten tämä rakennusmateriaali voi kestää useita jäädytys- ja sulatusjaksoja, minkä jälkeen se hajoaa.
  • Tiili oli alunperin viallinen esim. Epäonnistuneen paahtamisen takia.
  • Sovellus asennettaessa putkistoja eri materiaaleista, mikä johtaa lämmönkertoimen epätasapainoon. Erilaisen lämmityksen vuoksi tiilimuuraus alkaa hajota. Sytyttämällä uunin osa, joka on lähellä lämpenemistä nopeammin kuin kaukana. Tuloksena on tiilen epätasainen laajeneminen, se murenee ja halkeamia.

  Jotta estettäisiin kellarin, seinien ja putkien tuhoutuminen, sinun on valvottava niiden tilaa, tehtävä silmämääräinen tarkastus ja jos tilanne vaatii korjausta. Erityisesti itse säätiön murto, johon koko rakennuksen tila riippuu, on estettävä.

  Merkkejä vahvuuden menetyksestä ovat:

  Jos halkeja alkoivat näkyä seinälle, muninta tulee vähemmän kestäväksi.

  • Murtumat pintaan ja seinämiin johtuen rakennuksen itku- ja kellarivaurioista.
  • Laminoitu viimeistely perustuksen rakentamiseen käytettävien materiaalien huonon laadun vuoksi.
  • Muunneltu maaperän taso.
  • Kosteuspäällysteen läsnäolo.
  Takaisin sisällysluetteloon

  Mitä tehdä

  Tiilien murenemiseen liittyvien muurausvirheiden korjaamiseksi käytetään metalli- verkon kipsiä. Toimet suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  • Tiilien murenemisen sijaan on välttämätöntä suorittaa strippaus hyvään alustaan.
  • Ristikon vahvistaminen olisi tehtävä ruuveilla ja tukipuilla.
  • Seinämän pinta on kastettava, minkä jälkeen hiekkasementtiä levitetään 3: 1 -osuuksin. Hiekka on karkeaa ja joki.
  • Kuori kuivattu seinä.

  Kardinaali vaihtoehto on yksi. Poraa sauma reikälevyllä, kopioimalla vahingoittunut tiili, täyttämällä uusi reikä. Jotta rakennusmateriaali säilyttäisi ominaisuutensa ja vuorovaikutuksessa muiden pinnoitteiden kanssa, käytetään vettä hylkivää käsittelyä - suojaavaa kyllästystä, joka estää kosteuden tunkeutumisen.

  Vahvistaa rakenteen voi olla vahvistettu holkki.

  Jos säätiön hävittämistä ei voitu välttää, seinärakenteessa oli täydellinen romahdus, joten se on täysin korvattava. Jos jakamispaikan tallentamiseen on vaihtoehtoja, voit lisätä puuttuvan leveyden. Usein käytetty rikkoontumismenetelmän rekonstruointimenetelmä on betonilla ja teräsbetonilla varustettujen kiinnikkeiden käyttö, joka lujittaa kellarimallia ja estää myöhemmät romahtaminen.

  Kloridien tuhoamien tiilien talteenottamisen aikana käytetään julkisivua kipsiä, joka ei sisällä sementtiä ja joka kestää suolojen toimintaa. Tehokkaan viallisen raaka-aineen suunnittelun vuoraukseen käytetään halpaa kalkkikiveä tai viallista kiveä. Jos tiili murtuu putkessa, se on purettava kokonaan murtuneen materiaalin poistamiseksi ja poistettava vanha laasti. Silikaattitiiliä ei käytetä lämpötilavaihtelujen siirrettävyyden vuoksi. Laastille lisätään kovetetta, joka antaa sille vahvuuden.

  Teemme kodin talon korjaamisen omilla käsillään

  Jotta korin korjaus itseisi, sinun ei tarvitse olla erityisiä taitoja. Tämä rakentamismenetelmä ei ole kovin monimutkainen ja voidaan tehdä, tietäen joitain tämän tapauksen vivahteita.

  Yksinkertaisella kielellä pohja on etäisyys maasta ja talon seinämiin. Se voi olla suuri (pohjakerros) tai koostuu pohjasta, joka työntyy maanpinnan yläpuolelle tiettyyn korkeuteen. Talon kellarikerroksen muodonmuutoksen myötä myös huoneen seinät romahtavat.

  Tärkeimmät syyt tuhon talon kellarissa

  Jos talosi kellarissa on halkeamia tai sieniä, tämä osoittaa, että rakennuksen rakentamisessa ei ole tehty asianmukaista työtä ja että tarvittavat suunnittelustandardit eivät ole täyttyneet.

  Tärkeimmät syyt talon kellarin tuhoutumiseen ovat:

  1. Rakenteen kutistuminen. Tällainen prosessi riippuu pääosin rakennuksen maaperästä ja rakennuksen painosta. Erittäin voimakas kutistumisprosessi voi olla tiilen monen perheen rakennuksessa.
  2. Pohjaveden virtaus. Jos malli ei ota huomioon pohjaveden syvyyttä eikä tee kaikkia tarvittavia toimenpiteitä vedenpitäviksi, talon pohja pestään pois. Jos päätät tehdä säätiön omalla kädelläsi, muista ottaa yhteyttä ammattilaisiin niin, että he kertovat, kuinka syvälle pohjavesi virtaa.
  3. Huono laatu sokea alue. Sokean alueen valmistuksen laiminlyöminen johtaa pesemiseen pohjasta.
  4. Suunnittelustandardien rikkominen. Rakentajat unohtavat usein säätiön eristyksen ja sen vedeneristysnopeuden, periaatteessa tällainen virhe on sallittu, kun korjaus ei ole ammattitaitoinen joukkue vaan omalla kädellä. Tällaiset häiriöt johtavat sienten muodostumiseen ja rakennusten rakenteiden jäätymiseen, mikä myöhemmin johtaa pohjan tuhoamiseen.

  Kuinka korjata pohja omilla kädilläsi?

  Pohjakerroksen eheys on erittäin tärkeä ominaisuus mihin tahansa taloon (yksikerroksinen tai monikerroksinen, tiili tai puu), koska pohja suojaa perustan ulkoisten ympäristötekijöiden aggressiiviselta vaikutukselta. Katso videota, miten vahvistat pohjaa omilla käsillänne.

  Jalustan korjaaminen omilla käsilläsi on noudatettava seuraavaa järjestystä:

  • Tällaisen tapahtuman toteuttaminen kellarin korjaamiseksi on välttämätöntä kuivalla säällä, koska kosteuden läsnäolo häiritsee sementin työtä. Tuulen läsnäolo on tervetullutta, koska juoksut nopeuttavat seoksen kuivaamista. Rakennustöitä on mahdotonta suorittaa hyvin alhaisissa lämpötiloissa, sementin fysikaaliset ominaisuudet heikkenevät.
  • Tarkasta huolellisesti talon kellari. Voit tehdä tämän poista häneltä ylimääräiset roskat luudalla. Jos on tarpeen korvata yli puolet talon kellarista, on parempi palauttaa se uudelleen.
  • Jos löydät tämän rakennusrakenteen puutteita, valmistele tukikohta korjattavaksi. Voit tehdä tämän poistamalla sen irrottamisen. Se ei käytä voimakkaita mekaanisia iskuja. Ei tarvitse syventää halkeamia.
  • Kiinnitä huomiota sokea alueeseen. Jos se alkaa hajota, aloita korjaus. Sokean alueen tarvitsee vain kokonaan uudelleen, jos se on erittäin huonosti vaurioitunut koko rakennuksen kehällä. Jos puutteet ovat vähäisiä, voit tehdä paikallisia korjauksia. Tätä varten halkeamat tiivistetään nestemäisellä sementtilaastilla.
  • Pohjan ja sokean alueen samanaikainen päivittäminen

  Jos sokea alue on kuorittu pois pohjasta, se on tehty huonosti, jolloin se on täydennettävä kokonaan. On erittäin tärkeää suorittaa se kaltevuuden ja vedenpitävyyden alla. Jotta sokea alue olisi omalla kädellä, kaivanto kaivataan vähintään 40 cm: n syvyyteen talon ympärillä. Sitten pohjakerros täyttyy paksuuteen asti 20 cm hiekasta tai raunioista. Seuraavaksi kaadetaan geotekstiilit ja 20 cm: n paksuinen hiekka kaadetaan jälleen. On tärkeää, että se ei sisällä saviepäpuhtauksia. Sen jälkeen asennetaan myrskyvesisyötteet ja viemärit asetetaan.

 • Seuraava kerros on hajotettu polystyreeni, jonka paksuus on 50 mm, jotta maa ei jäätyisi. Tämä on erittäin tärkeä kerros: ilman sitä sokea alue epämuodostuu. Sokean alueen kiinnittäminen talon pohjaan, poraa reiät 75 cm: n askelin ja vasara vahvikkeeseen, sitoudu sitten vahvistuskoteloon. Ennen betonin kaatamista lämpötilasyöttöjen kompensoimiseksi puiset poikkipalkit asennetaan 2 metrin välein ja muotti tehdään.
 • Sokean alueen kaltevuus päinvastaiseen suuntaan kuin talon tulee olla vähintään 2%, jotta vesi vuotaa eikä se pysähtynyt.

  • Kun korjaustyö on valmis, asenna pieni vahvistustekniikka koko talon kellarikerroksen alueelle. Sen pitäisi olla täsmälleen sama perusrakenne ja se sopii siihen tiukasti. Kiinnitä se tukilangoilla, aseta ruudukko pystysuoraan.
  • Peitä pohja ja verkko alustalla, odota sitten, kunnes se on täysin kuiva.
  • Levitä kerros nestemäistä sementtiä pohjaan ja verkkoon. Tee tämä niin, että työn jälkeen voit nähdä ristikkosolujen ääriviivat. Tasaa kerros kerroksella. Odota, kunnes tämä kerros on täysin kuiva.
  • Laasti talon pohja.

  Kuinka suojata talon kellarista tuhoa?

  Kun olen tehnyt kaikki edellä mainitut vaiheet, haluan suojella talon perustan ja talon tuhoutumisesta. Tämä voidaan tehdä useilla tavoilla:

  • Talousarvion vaihtoehto on tehty käsin. Sitä on käytetty useiden vuosikymmenien ajan. Se johtuu siitä, että hartsia käytetään talon pohjalle ulkona, suojelemaan sitä ulkoisista tekijöistä. Tämä seos valmistetaan seuraavasti: dieselpolttoainetta sekoitetaan hartsin kanssa ja hämmennetään hitaasti tulipaloon, kunnes homogeeninen seos muistuttaa hyytelöä. Tässä tapauksessa sinun on varmistettava, että se ei osu ihoon ja et polta itseäsi. Tällainen kovetettu liuos muodostaa suojakalvon, joka estää kosteuden pääsemästä pohjaan.
  • Moderni versio. Tämä menetelmä kodin säätiöiden suojelemiseksi on kalliimpaa, mutta se tarjoaa paremman suojan rakennusten rakenteille. Tällainen menetelmä olettaa, että pihdeissä on koristeellinen laatta tai kivi. Tämän menetelmän avulla sinun tarvitsee vain valita oikea seos tarvittavan materiaalin liimaamiseksi.

  Sivuseinät ovat tarpeellisia kaikentyyppisissä rakennuksissa, jotka on rakennettu erityisesti tiilimateriaalista.