Betoni kaatuu ja kaatuu - mitä tehdä?

Betoni on rakennusmateriaali, joka saadaan sekoittamalla hiekkaa, sementtiä, raunioita ja vettä ja tarvittaessa tarvitsevat erityisiä lisäaineita liuoksen vahvuuden lisäämiseksi. Betonilla on monia etuja: pakkasenkestävyys, veden kestävyys, suuri lujuus ja pitkäikäisyys. Eri rakennuselementit on valmistettu betonilaastista, ja rakennukset ja rakenteet on pystytetty. Mutta kuten mikä tahansa rakennusmateriaali, betoni altistuu erityisesti muodonmuutokselle ja murenemiselle. Miksi konkreettiset rakenteet tuhoutuvat ja mitä tehdä, jos betoni murenee? Tällaisia ​​kysymyksiä kysytään kiinteistönomistajille, jotka ovat murentaneet konkreettisia ratkaisuja, sitten he etsivät mahdollisia tapoja poistaa ongelma ja estää sen jatkokoulutus.

Mikä on syy betonin tuhoamiseen?

Betonin lujuudesta huolimatta se on herkkä tuhoutumiselle, joka johtuu seuraavista tekijöistä:

 • Kosteus, joka tunkeutuu liuoksen huokosiin negatiivisten lämpötilojen aikana, laajenee ja muodostaa suurempia aukkoja. Kun ilman lämpötila nousee, tapahtuu huokostilavuuden pieneneminen, mikä johtaa muodostuneiden kosteiden kosteuden täyttämiseen. Tämän seurauksena tyhjennysten ja betonipinnan väliset halkeamat romahtavat.
 • Lämpötila laskee. Jotta betonikoostumus ei heikkene lämpötilan muutosten vaikutuksesta, tulva pinta on suojattu eristysmateriaalilla tai pakkasenkestävällä liuoksella.
Takaisin sisällysluetteloon

Miksi betoni murenee?

Betoni kaatuu seuraavista syistä:

 • Rakenteen kaatamisen vaiheessa käytettiin heikkolaatuista ratkaisua. Tämä olisi voinut olla huono sementti tai osa sitä, jota ei ole käytetty konkreettisesti. Mutta tämä on epätodennäköinen syy.
 • Tärkein syy muodonmuutosten muodostumiselle betonissa on vesi. Betoniyhdistelmä imeytyy täydellisesti veteen, joka nolla-lämpötilassa jäätyy ja kasvaa tilavuudeltaan täyttäen huokoset. Kun lämpötila nousee, vesi sulatetaan ja tilaa lisätään huokosiin uuteen nesteeseen. Prosessi toistetaan ja johtaa lopulta betoniteosten hävittämiseen.
 • Työseoksen valmistuksessa käytettiin suurta määrää vettä. Liiallinen vesi vähentää betonipinnan lujuutta.
 • Rakennusmateriaalin virheellinen kunnossapito työn aikana. Kun seoksen kaadetaan, se kastellaan vedellä ensimmäisten kolmen päivän ajan. Kun kaatetaan laasti muottiin, se on suljettava huolellisesti, minkä jälkeen seoksen rakenne homogeeniseksi ja betonin huokoisuus vähenee.
Takaisin sisällysluetteloon

Miten estää konkreettinen mureneminen?

Seuraavien suositusten noudattaminen estää betonin rikkoutumista käytön aikana:

 • betoniliuoksen valmistuksessa siihen lisätään lisäaineita, jotka kykenevät estämään veden;
 • sisältävät pehmittimiä seoksessa, mikä tarjoaa liuoksen homogeenisen rakenteen ja lisää sen lujuutta;
 • jo täytetty liuos kyllästetään hydrofobisella koostumuksella;
 • varmista, että kaadetun liuoksen pinta liota vettähylkivillä aineilla kuumakauden aikana ilman erityisiä laitteita;
 • rakenteen jatkuvassa kosteudessa, pinta impregnoidaan paineen alaisena erikoislaitteiden avulla;
 • On tärkeää varmistaa täytetyn pinnan asianmukainen hoitaminen eikä käyttää rakennetta etukäteen, betonilaastin lujuusominaisuudet ovat 28 päivää asennuksen jälkeen.
Takaisin sisällysluetteloon

Murskaava perusta, mitä tehdä?

On tärkeää kiinnittää huomiota ajoissa, että rakennusten ja rakenteiden perustana on alkanut murentua. Huomaat, että säätiön epämuodostumat ovat ensimmäisiä, sinun ei pidä viivyttää korjausta, sillä tulevaisuudessa se vie paljon enemmän rahaa ja aikaa sen palauttamiseksi. Ongelman myöhäinen poistaminen aiheuttaa seinien tuhoutumisen. Siksi on tarpeen tarkastaa rakennukset säännöllisesti ja tarkistaa sen lujuus ja luotettavuus. Jotta ymmärtäisimme, että säätiö on murentunut, seuraavat merkit ovat mahdollisia:

 • Päällystää viimeistelymateriaalia. Tämä voi tapahtua, jos säätiön rakentamiseen on valittu laadukkaita materiaaleja.
 • Halkeamat ja talon koko pinta voivat viitata rakennuksen sumentumiseen ja epätasaiseen istumiseen.
 • Kosteusmittari.
 • Lattian vaurioitunut vaakataso. Tämä vika tekee selväksi, että talon perustan muodonmuutos on alkanut.
 • Maaperän taso on muuttunut.

Ennen kuin aloitat korjaustyöt peruskorjauksen tekemiseksi, selvitä vahinkojen syyt, minkä tyyppinen määritys ratkaisee ongelman korjaamisen. Kun tunnistetun säätiön muodonmuutoksen syyt alkavat, korjaa se. Rakennusten perustusten täysi korvaaminen on tarpeen, jos pohja rikkoutuu täysin seinän rakenteen vastaisesti. Korvattava ensimmäinen asia ovat rakenteelliset elementit, jotka muodostavat suurimman kuormituksen.

Tuhoutuneen jalustan palauttamisprosessiin kuuluu asteittainen valu vahvikkeella. Tämä menetelmä lisää uuden pohjan lujuutta. Vaiheittainen valu suoritetaan silloin, kun vaurioituneiden säätiöiden säästäminen on mahdotonta, kaikissa muissa tapauksissa ei ole välttämätöntä turvautua tällaiseen monimutkaiseen menetelmään. Se riittää vain täyttämään säätiön puuttuva pala ja kiinnittämään sen pohjaan.

Jotta säätiö ei romahtaisi tulevaisuudessa, sinun on jatkuvasti tarkastettava rakennusten sivuja ja tehtävä säännöllistä pätevää hoitoa heille. Hoidon laadussa ne tarkoittavat säätiön lämpösuojaa ja sen tulvien ehkäisyä.

johtopäätös

Betoni on kestävä rakennusmateriaali, jonka elinkaari on satoja vuosia. Ei kuitenkaan ole mitään ikuista! Betoniin kohdistuu myös erilaisia ​​muodonmuutoksia, erityisesti murenemista. Betonin kaatumisen estämiseksi on syytä määrittää vian syy ja jatkaa sitten rakennusten perustusten palauttamista.

Mutta se on vielä parempi, jos konkreettinen koostumus ei murene ollenkaan, sillä sinun on tehtävä ennaltaehkäiseviä menetelmiä, joilla pyritään säilyttämään betonin voima.

Entä jos säätiö murenee tai murenee?

Riippumatta siitä, kuinka hyvä ja luotettava säätiö voi olla, todennäköisyys siitä, että se alkaa murentua tai halkeilla ajan myötä, pysyy melko korkeana.

Keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, että säätiö on suihkutettu, ovat seuraavat: teknologian rikkominen soclen rakentamisen aikana, perustan tyypin väärä valinta, rakennuksen epätasainen kutistuminen, väärä maaperä, huonon vedenpitävyys ja talonrakentaminen.

Tämä ongelma on ratkaistava mahdollisimman nopeasti, koska sen rakenteen rikkominen aiheuttaa merkittävää vahinkoa koko rakennukselle.

Tärkeimmät merkit ja syyt murhan perusta

On erittäin tärkeää huomata ajoissa, että säätiö alkoi murentua.

Jos odotat hetkeä, jolloin tuhoaminen on ilmeistä, se lisää riskiä siitä, että korjaus vie paljon aikaa ja rahaa.

Puhumattakaan, että todennäköisesti on tarpeen korjata paitsi itse base, mutta jo seinät. Siksi on parempi seurata tätä ja tarkistaa säännöllisesti rakennuksen kunto. Tätä varten sinun ei tarvitse olla erikoislaitteita, se riittää vain huomaavaan silmämääräiseen tarkastukseen.

Merkit, jotka osoittavat, että säätiö menettää voimaa ja luotettavuutta:

 1. Mahdolliset pinnan pituudet ja syvyys sen pinnalla ja talon seinissä voivat osoittaa, että talo on uppoumassa tai epätasaisesti kutistuu ja sen seurauksena kellari vaurioituu.
 2. Pinnoitteen delaminaatio osoittaa, että materiaalit, joista säätiö on valmistettu, ovat erittäin huonolaatuisia.
 3. Jopa pienimmät lattian horisontaalisen tason rikkomukset ovat merkki siitä, että prosessit ovat alkaneet, jotka haittaavat haitallisesti säätiön tilaan.
 4. Maaperän muutos.
 5. Kosteusmittari.

Ennen kuin siirryt suoraan korjaukseen, sinun on määritettävä, mikä on tämän ongelman syy. Se riippuu siitä, kuinka tarkasti ja kuinka tehokkaasti se voidaan poistaa. Ilman tätä, kodin korjaus yksinkertaisesti ei ole järkeä.

Keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat säätiön suihkussa ovat seuraavat:

 1. Tekniikan rikkominen kellarin rakentamisessa: rakennusaineiden väärä valinta, pieni syvyys, säätiön epätäsmällisesti lasketut mitat.
 2. Väärin valinta säätiön tyypistä, mikä voi johtaa siihen, että hän ei kestänyt kuormaa tästä rakenteesta.
 3. Rakennuksen epätasaista kutistumista. Jotta tämä ongelma ei aiheuta vakavia seuraamuksia, on välttämätöntä tarjota jatkuvaa hoitoa sokkelille. Suurin askel on säätiön perusalustan laajentaminen jäykällä kiinnittymisellä vanhaan alustaan.
 4. Epäkelpoinen maaperä on hyvin yleinen syy, jota ei voida poistaa, joten sinun on perusteellisesti vahvistettava sekä talon perustusta että talon seinämiä. Esimerkiksi lisäpilarien valuminen laajennetulla pohjalla voi auttaa.
 5. Huonon vedenpitävyys ja näin ollen jätevesi- ja pohjaveden kellarirakenteen tuhoutuminen. Korjaaminen on melko vaarallista, koska tämän vuoksi on tarpeen kaivaa talon pohja, on olemassa riski kutistumisesta uudelleen. Optimaalinen ulosmeno on järjestelmä kosteuden poistamiseksi pohjasta, mukaan lukien luumut ja viemärit katolta.
 6. Talon kunnostaminen. Kuormitus voi nousta tai siirtyä, sitä ei siirretä tasaisesti pohjaan, minkä vuoksi jotkut sen osat paineen alaisena, joka on liian korkea niille, alkaa romahtaa.

Kuinka oikein korjata löysä säätiö

Jos talon perustusten murtamista ei voitu välttää, ja sen täydellinen tuhoaminen tapahtui, mikä johti seinän rakenteen rikkomiseen, se olisi korvattava kokonaan. Ensinnäkin osat, joihin suurin kuormitus putoaa, muuttuvat - nämä ovat kulmat, vyöhykkeet ikkunan alla ja lähellä käytävää. Tätä tarkoitusta varten käytetään vahvistetun betonin vaiheittaista valua. On tärkeää huomata, että kaikki vaihdettavat osat on varustettava vahvistusliitoksilla. Tämä antaa vahvuuden uudelle säätiölle. Mutta jos sinulla on vielä mahdollisuus "säästää" vahingoittunutta, jaettua basea, sinun ei pitäisi tehdä tällaisia ​​monimutkaisia ​​menettelytapoja. Voit lisätä yksinkertaisesti säätiön puuttuvan leveyden ja sitoa sen pohjaan.

Säätiön peruskorjaus leikkeillä

Perustoimien vahvistaminen leikkeillä.

 1. Primer.
 2. Ankkureita.
 3. Varusteet.
 4. Leikkeitä.
 5. Sementti-hiekkalaasti.

Nykyään hyvin yleinen menetelmä pohjaseoksen jälleenrakentamiseksi, joka on suihkutettu, on betoni- ja teräsbetonielementtien käyttö. Korjauksen periaate on vahvistaa pohjan suunnittelua uusien tuhoutumisen estämiseksi. On huomattava, että kaikki työ on suoritettava erittäin huolellisesti, koska vaurioitunut säätö on erittäin hauras ja vahinkojen todennäköisyys on vieläkin korkeampi.

Jos talon seinät ovat tiili, kaivaminen on ehdottomasti kielletty. Ainoa keino vahvistaa perusta on laajentaa perusta. Tätä tarkoitusta varten käytetään vahvistettuja betonielementtejä, jotka on asennettava mahdollisimman hyvin sekä sisä- että ulkopuolelta.

Ensin sinun täytyy kaivaa kaivantoa, jonka leveys on noin 0,5 m, ympäryksen ympärillä ja mahdollisimman lähellä säätiötä. Sen syvyys on yhtä suuri kuin perustuksen pohjan syvyys.

Puhdista pohjan pinta, poista kaikki murenevat kerrokset ja peitä sitten varovasti pohjamaalilla. Seuraava askel: Asenna ankkurit kehän ympäri 0,5-1 m etäisyydelle toisistaan. Heidän täytyy porata reikiä, johon sitten aseta ankkuri. Se on yhteys vanhojen ja uusien säätiöiden välillä. Kun kaikki edelliset vaiheet on suoritettu, voit aloittaa täyttöaukon sementti-hiekkalaastilla. Jos vanhan kellarin tuhoutuminen on vähäpätöinen, voit käyttää vakiosuhdetta: 1 osa sementistä 3 osaan hiekkaa. Mutta jos säätiö vajoaa voimakkaasti ja sen tila on lähellä kriittistä, sementin prosenttiosuutta on lisättävä. Ennen kuin äskettäin täytetyn pohjan pinta on täysin kuivaa, se on ajoittain ripoteltava vedellä. Tämä auttaa välttämään halkeilua.

Ja viimeisenä vaiheena romahdetun säätiön jälleenrakentamisen asiantuntijat suosittelevat vahvasti laadukasta vedenpitävyyttä välttääkseen kellarikerrosten ongelmia tulevaisuudessa.

Mitä tehdä, jos säätiö murenee ja murenee talven jälkeen

Mitä on tehtävä, jos säätiö murenee ja murenee? Yksityisten talojen omistajat kohtaavat usein samanlaisen ongelman. On aivan loogista, että epäoikeudenmukaisen perustan luominen on täynnä seurauksia. Kuitenkin sattuu, että rakenne on murskattu, joka on rakennettu noudattaen kaikkia sääntöjä ja määräyksiä. Ennen kuin aloitat korjaustyöt, sinun on ymmärrettävä perusteet muodonmuutoksen suhteen ja harkittava kaikkia mahdollisia vahinkoja korjaavia vaihtoehtoja.

"Oireet" murtumassa

On erittäin tärkeää ymmärtää mahdollisimman pian, että perusperusta on tuhottu. Jos talon omistaja odottaa hetkellä, jolloin eroosiosta tulee ilmeistä, korjaus vaatii huomattavia fyysisiä, tilapäisiä ja materiaalisia kustannuksia. Lisäksi on tarpeen korjata paitsi rakennuksen perustan myös seinät.

Rakennuksen suojaamiseksi on syytä tarkastaa tilansa ajoittain. Tätä tarkoitusta varten ei tarvita erikoislaitteiden hankintaa, säätiön silmämääräinen tarkastus riittää.

On olemassa useita merkkejä siitä, että säätiö menettää kestävyyden ja luotettavuuden:

 • Kaikkien kokoisia halkeamia - he sanovat rakennuksen epätasaisesta kutistumisesta, minkä seurauksena pohja on vahingoittunut;
 • Maatason muutokset;
 • Vuoripuhallus - osoittaa, että rakenteen rakenne on huonolaatuista materiaalia;
 • Rakennuksen lattian horisontaalisen tason vähäiset loukkaukset - signaloivat epäsuotuisat prosessit, jotka johtavat säätiön eroosioon;
 • Säätiön kosteus.

Hävittämisen syyt

Ensin sinun on selvitettävä ongelman syy, jonka avulla voit valita tehokkaimman tavan korjata. Jos jätät tämän vaiheen huomiotta, murenemisen poistamiseen tähtäävä toiminta on turhaa.

Lähtöperustaan ​​vaikuttavat pääasialliset tekijät:

 • Teknologian epäonnistuminen säätiön rakentamisessa. Huonolaatuisten rakennusmateriaalien valinta, riittämätön laskemis syvyys, laskelmissa ja suunnittelussa tehdyt virheet ovat erittäin haitallisia lopputuotteen tilalle;
 • Väärän alustan valinta. Väärin valitulla rakenteella on pieni kantavuus ja se ei kestä kestämään rakenteen massaa;
 • Epätasainen kutistuminen kotona. Vaarallisten seurausten välttämiseksi on huolehdittava pohjan säilyttämisestä. Sopiva ratkaisu olisi lisätä alustan pinta-alaa voimakkaalla kiinnityksellä vanhaan perustukseen.
 • Epävakaa maaperä paikan päällä. Yksi yleisimmistä syistä tuhoutumisen perusta, joka on mahdotonta poistaa. Tuotos on rakennuksen pohjan ja seinien lisävahvistus;
 • Huonolaatuisen vedenpitävyyden käyttö laitteen perustan aikana. Tässä tilanteessa rakenne kärsii maaperästä ja sedimenttistä vedestä, kausivaihteluista (siksi hyvin usein säätiö romahtaa talven jälkeen). Rakennuksen turvaamiseksi on välttämätöntä huolehtia vedenpurkausjärjestelmän perustamisesta pohjasta;
 • Rakennuksen uudistaminen. Tällainen manipulointi johtaa säätöön lähetetyn kuorman siirtymiseen tai lisääntymiseen. Tämän vuoksi sen osat, joihin kohdistuu suurin kuorma, alkavat kaatua.

Suoritetun pohjan pätevä korjaus

Mitä on tehtävä tilanteessa, jossa säätiötä ei voitu murentaa? Jos rakenne on kokonaan romahtanut ja eroosio on aiheuttanut rakenteen seinämien muodonmuutoksen, on tehtävä täydellinen peruskorjaus.

Ensimmäinen askel on korvata elementit, joilla on suurin paino: kulmat, ikkunan ja käytävän alla olevat alueet. Tätä varten käytetään asteittaista betoniteräksen betoniteräksen tekniikkaa. Emme saa unohtaa, että jokaisella korvatulla osalla on oltava vahvistussidonta. Tämä vahvistaa uutta perusta.

Jos on mahdollista rekonstruoida viallinen, jaettu rakenne, edellä mainitun menettelyn suorittaminen on epäkäytännöllistä. Se riittää täydentämään perustaa - rakentaa sen puuttuva osa ja sitoa rakennetta.

Korjaa leikkeiden avulla

Jotkut kehittäjät uskovat, että pohjan vahvuus riippuu vuoden ajasta, jolloin sen rakentaminen väheni. Jos mallia kolminkertaistettiin kaikkien sääntöjen mukaan, ei ole väliä, mikä kausi oli säätiön aikaan (kesä, syksy). Säätiö hajoaa. Mitä tehdä tässä tilanteessa?

Tähän mennessä betoni- ja teräsbetonilevyjen käyttö murenevan pohjan jälleenrakentamiseen on saanut erityistä suosiota. Teknologia on vahvistaa perusta, jotta pysäytetään eroosiota. On sanottava, että korjaustyöt on toteutettava äärimmäisen varovasti, koska vaurioitunut rakenne on erityisen hauras ja mahdollinen vahingoittaminen on vieläkin enemmän.

Jos rakennuksen seinät ovat tiilet, kaivamista ei voida tehdä. Vahvistaa perustaa vain laajentamalla sen aluetta. Tätä tarkoitusta varten käytetään vahvistettuja betonileikkeitä, jotka on asennettu ulko- ja sisäpuolelle.

Työ toteutetaan useassa vaiheessa:

 • Kaivaa kaivanto. Talon reunalla (mahdollisimman lähellä pohjaa) kaivetaan 50 cm leveä syvennys, jonka syvyys on samanlainen kuin pohjan syvyys;
 • Pohjan pinta puhdistetaan murskaavista kerroksista;
 • Pohja päällystetään pohjamaalilla;
 • Ankkureita asennetaan rakenteen ulkoreunaa pitkin (vaihe - 50-100 cm);
 • Reikiä porataan ankkureissa;
 • Armeija asennetaan reikiin, joka on vanha ja ylimääräinen liitoselementti;
 • Esivalmistettu kaivanto kaadetaan betonilla.

Betonin kypsytys kestää 28 päivää, tänä aikana rakenne on kostutettava vedellä.

Viimeinen vaihe, jossa puhdistuspohjan korjaus on suoritettu, on vedeneristys. Ammattimaiset rakentajat suosittelevat hyvin vastuullista lähestymistapaa itse työhön ja käyttävät vain korkealaatuisia vedenpitäviä materiaaleja. Loppujen lopuksi korkealaatuinen vedeneristys on yksi takaosan vakauden takaajista.

Riippumatta siitä, kuinka vastuullisesti päällikkö lähestyy perusrakenteen kaatamista, on todennäköistä, että ajan kuluessa se alkaa muuttua. Kun ensimmäiset eroosion merkkejä ilmestyvät, on tarpeen aloittaa korjaaminen mahdollisimman nopeasti, koska perusrakenteen tuhoaminen aiheuttaa koko rakenteen tuhoutumisen.

Monoliittisen alustan korjaus:

Asiantuntija kertoo, mitä tehdä, jos säätiö murenee:

Talven jälkeen talon perusta oli hyvin murentunut, miten se korjataan

Metallin ulosvirtauksen poistaminen ja pohjan päällystäminen

Poista betonista kellarikerros kevyellä vasaralla ja perforatorilla

Varmista, että uuden betonikerroksen lujuus on perustuksen runko. Tee näin:

-leikattu raudoituspalat, joiden pituus on 100 mm, halkaisija 12 mm;

-tehdä sisennyksiä pohjan runkoon 45 - 50 cm: n välein, syvyys 50 mm, halkaisija 11-12 mm rei'ittimellä;

-vasaraa korjatut raudoitetut kappaleet vasaralla;

-käsitellään pohjapinta syvä tunkeutuva aluke;

- asenna metalliristikko pohjan reunaa pitkin 50 mm: n kennolla, halkaisijaltaan 4-6 mm, vahvistaen asentoaan lanka- vanteella vasaralla varustetuilla vahvistuspinoilla;

- asennettava muotti 20 mm: n etäisyydellä raudoituksen reunasta, jotta saadaan aikaan suojaava kerros betonista raudoituksen pinnalle;

- 8 tunnin kuluessa täytä tavaratilan ja betonirunko välisellä tilalla betoniseoksella B-25, joka on valmistettu tehtaalla ja toimitettu tälle kuorma-autolle;

- huolehdittava betoniseoksen kovettumisesta sääolosuhteiden mukaisesti;

- 7 vuorokauden kuluttua irrottaa muottipesän;

- käsitellä pohjamaalilla olevan syvän tunkeutumisen pohjamaalaus olemassa olevan sokean alueen ympärillä;

- asenna sivuseinämä 5 cm korkeudella sokean alueen pinnalta sokea alueen reunalla;

- kellarin pystysuorassa pinnassa piirrä nauha pitkin koko kehä - majakka korkeudella korkeintaan 10 cm: n etäisyydellä nykyisen sokean alueen pinnasta tarvittavan kaltevuuden aikaansaamiseksi;

- Asenna metalliverkko, jossa on halkaisijaltaan 4-6 mm halkaisijaltaan 50 mm: n kenno muovi- tai puupäällysteellä koko alueen sokea alueella varmistaen 1 cm: n rako verkon ja nykyisen sokea alueen välillä

- 8 tunnin kuluessa betoniseoksen asettamiseksi, joka varmistaa pinnan kaltevuuden pohjasta;

Kaivetaan p-muotoisen vedenpoisto-kaivoja, jotka taivutetaan pohjan ympärillä sokea pitkin, vähintään 50 cm leveä, 1,5 m syvältä maanpinnasta ja täytä kaivostoiminta 30-50 mm: n murto-osan avulla;

Mitä on tehtävä, jos säätiö murenee ja murenee? Yksityisten talojen omistajat kohtaavat usein samanlaisen ongelman. On aivan loogista, että epäoikeudenmukaisen perustan luominen on täynnä seurauksia. Kuitenkin sattuu, että rakenne on murskattu, joka on rakennettu noudattaen kaikkia sääntöjä ja määräyksiä. Ennen kuin aloitat korjaustyöt, sinun on ymmärrettävä perusteet muodonmuutoksen suhteen ja harkittava kaikkia mahdollisia vahinkoja korjaavia vaihtoehtoja.

"Oireet" murtumassa

On erittäin tärkeää ymmärtää mahdollisimman pian, että perusperusta on tuhottu. Jos talon omistaja odottaa hetkellä, jolloin eroosiosta tulee ilmeistä, korjaus vaatii huomattavia fyysisiä, tilapäisiä ja materiaalisia kustannuksia. Lisäksi on tarpeen korjata paitsi rakennuksen perustan myös seinät.

Rakennuksen suojaamiseksi on syytä tarkastaa tilansa ajoittain. Tätä tarkoitusta varten ei tarvita erikoislaitteiden hankintaa, säätiön silmämääräinen tarkastus riittää.

On olemassa useita merkkejä siitä, että säätiö menettää kestävyyden ja luotettavuuden:

 • Kaikkien kokoisia halkeamia - he sanovat rakennuksen epätasaisesta kutistumisesta, minkä seurauksena pohja on vahingoittunut;
 • Maatason muutokset;
 • Vuoripuhallus - osoittaa, että rakenteen rakenne on huonolaatuista materiaalia;
 • Rakennuksen lattian horisontaalisen tason vähäiset loukkaukset - signaloivat epäsuotuisat prosessit, jotka johtavat säätiön eroosioon;
 • Säätiön kosteus.

Hävittämisen syyt

Ensin sinun on selvitettävä ongelman syy, jonka avulla voit valita tehokkaimman tavan korjata. Jos jätät tämän vaiheen huomiotta, murenemisen poistamiseen tähtäävä toiminta on turhaa.

Lähtöperustaan ​​vaikuttavat pääasialliset tekijät:

 • Teknologian epäonnistuminen säätiön rakentamisessa. Huonolaatuisten rakennusmateriaalien valinta, riittämätön laskemis syvyys, laskelmissa ja suunnittelussa tehdyt virheet ovat erittäin haitallisia lopputuotteen tilalle;
 • Väärän alustan valinta. Väärin valitulla rakenteella on pieni kantavuus ja se ei kestä kestämään rakenteen massaa;
 • Epätasainen kutistuminen kotona. Vaarallisten seurausten välttämiseksi on huolehdittava pohjan säilyttämisestä. Sopiva ratkaisu olisi lisätä alustan pinta-alaa voimakkaalla kiinnityksellä vanhaan perustukseen.
 • Epävakaa maaperä paikan päällä. Yksi yleisimmistä syistä tuhoutumisen perusta, joka on mahdotonta poistaa. Tuotos on rakennuksen pohjan ja seinien lisävahvistus;
 • Huonolaatuisen vedenpitävyyden käyttö laitteen perustan aikana. Tässä tilanteessa rakenne kärsii maaperästä ja sedimenttistä vedestä, kausivaihteluista (siksi hyvin usein säätiö romahtaa talven jälkeen). Rakennuksen turvaamiseksi on välttämätöntä huolehtia vedenpurkausjärjestelmän perustamisesta pohjasta;
 • Rakennuksen uudistaminen. Tällainen manipulointi johtaa säätöön lähetetyn kuorman siirtymiseen tai lisääntymiseen. Tämän vuoksi sen osat, joihin kohdistuu suurin kuorma, alkavat kaatua.

Suoritetun pohjan pätevä korjaus

Mitä on tehtävä tilanteessa, jossa säätiötä ei voitu murentaa? Jos rakenne on kokonaan romahtanut ja eroosio on aiheuttanut rakenteen seinämien muodonmuutoksen, on tehtävä täydellinen peruskorjaus.

Ensimmäinen askel on korvata elementit, joilla on suurin paino: kulmat, ikkunan ja käytävän alla olevat alueet. Tätä varten käytetään asteittaista betoniteräksen betoniteräksen tekniikkaa. Emme saa unohtaa, että jokaisella korvatulla osalla on oltava vahvistussidonta. Tämä vahvistaa uutta perusta.

Jos on mahdollista rekonstruoida viallinen, jaettu rakenne, edellä mainitun menettelyn suorittaminen on epäkäytännöllistä. Se riittää täydentämään perustaa - rakentaa sen puuttuva osa ja sitoa rakennetta.

Korjaa leikkeiden avulla

Jotkut kehittäjät uskovat, että pohjan vahvuus riippuu vuoden ajasta, jolloin sen rakentaminen väheni. Jos mallia kolminkertaistettiin kaikkien sääntöjen mukaan, ei ole väliä, mikä kausi oli säätiön aikaan (kesä, syksy). Säätiö hajoaa. Mitä tehdä tässä tilanteessa?

Tähän mennessä betoni- ja teräsbetonilevyjen käyttö murenevan pohjan jälleenrakentamiseen on saanut erityistä suosiota. Teknologia on vahvistaa perusta, jotta pysäytetään eroosiota. On sanottava, että korjaustyöt on toteutettava äärimmäisen varovasti, koska vaurioitunut rakenne on erityisen hauras ja mahdollinen vahingoittaminen on vieläkin enemmän.

Jos rakennuksen seinät ovat tiilet, kaivamista ei voida tehdä. Vahvistaa perustaa vain laajentamalla sen aluetta. Tätä tarkoitusta varten käytetään vahvistettuja betonileikkeitä, jotka on asennettu ulko- ja sisäpuolelle.

Työ toteutetaan useassa vaiheessa:

 • Kaivaa kaivanto. Talon reunalla (mahdollisimman lähellä pohjaa) kaivetaan 50 cm leveä syvennys, jonka syvyys on samanlainen kuin pohjan syvyys;
 • Pohjan pinta puhdistetaan murskaavista kerroksista;
 • Pohja päällystetään pohjamaalilla;
 • Ankkureita asennetaan rakenteen ulkoreunaa pitkin (vaihe - 50-100 cm);
 • Reikiä porataan ankkureissa;
 • Armeija asennetaan reikiin, joka on vanha ja ylimääräinen liitoselementti;
 • Esivalmistettu kaivanto kaadetaan betonilla.

Betonin kypsytys kestää 28 päivää, tänä aikana rakenne on kostutettava vedellä.

Viimeinen vaihe, jossa puhdistuspohjan korjaus on suoritettu, on vedeneristys. Ammattimaiset rakentajat suosittelevat hyvin vastuullista lähestymistapaa itse työhön ja käyttävät vain korkealaatuisia vedenpitäviä materiaaleja. Loppujen lopuksi korkealaatuinen vedeneristys on yksi takaosan vakauden takaajista.

Riippumatta siitä, kuinka vastuullisesti päällikkö lähestyy perusrakenteen kaatamista, on todennäköistä, että ajan kuluessa se alkaa muuttua. Kun ensimmäiset eroosion merkkejä ilmestyvät, on tarpeen aloittaa korjaaminen mahdollisimman nopeasti, koska perusrakenteen tuhoaminen aiheuttaa koko rakenteen tuhoutumisen.

Monoliittisen alustan korjaus:

Asiantuntija kertoo, mitä tehdä, jos säätiö murenee:

Lisäaineita betoneissa. Voit kokeilla lisäainetta C3 - noin 0,5 - 0,7 painoprosenttia sementtiä. Punnitaan sementti asteikolla (yksi erä) ja laske lisäaine seuraavaan suhdelukuun perustuen - 10 kg: n välein. sementti - 70 grammaa (!) kuivaa lisäainetta. Hänet laimennetaan kuumalla vedellä, kunnes se on täysin liuennut 2 tuntia ennen työn aloittamista. Sitten tämä liuos kaadetaan sekoittimeen sekoitusveden kanssa, minkä jälkeen sementti kaadetaan ja koko seos sekoitetaan homogeeniseen, kermanväriseen koostumukseen. Sitten lisätään hiekkaa ja murskattua kiveä. Tämän lisäaineen käyttö vähentää betoniin syötetyn veden määrää ja tämä vahvistaa betonia suoraan.

Kaatamisen jälkeen kaikki kaadetut kiristimet täytyy kiristää päiväksi (estämään kuivaus.) Voit käyttää raaka-aineita, jotka kostuvat säännöllisesti vedellä. Jos jotain on epäselvä - kirjoita sähköpostia. Onnea.

Toisen talven jälkeen säätiö alkoi murentua (ylempi kerros)

Kysymys: AlexandrSergeevich

Hei rakkaat asiantuntijat!

Talven jälkeen tällainen tilanne tapahtui talven jälkeen: säätiö tulvii esineeseen 10.29.2012, olin aiemmin kirjoittanut irrotetuista kulmista, mutta se näytti olevan vasta alkua. Viime kesän aikana (ja se oli hyvin sateinen), kun pohjan pinta kuivattiin - suolaa ilmestyi, kuten minulle kerrottiin, sementtipastan korroosiota alkoi. Toisin sanoen tuhoaminen. Tämä suola ja treshchenka kelleripinnan ympärillä havaittiin lähes kaikkialla. Tämä kevät, paikat näiden halkeamien "turvonnut." Syynä tähän oli mielestäni syksyinen lumi, joka säällä "suli kosteutta betonin pinnalle". Syksyllä se jäädytti, sulanut, sitten kevät sulava vesi laskeutui kuoppaan, sitten jäädytti ja teki työnsä. Tämän seurauksena betonin ylempi "crust" kuoritaan ja "high-pressure cutter" pestään pois. Löysin surullisimman paikan, päätin taltalla "päästä" armosta. Kuten ajattelin: betoniosat eivät murtuisi vaan irtoavat, kuorivat teräviä reunoja.

Tuomaan siihen, että perusta, joka alun perin kaadettiin syksyyn, ei onnistunut saamaan voimaa ennen kylmää säätä (minusta tuntuu, että kesti noin 5-6 päivää negatiivisiin lämpötiloihin). Loppujen lopuksi, minusta tuntuu, että säätiö jäädytettynä ilman, että olisi ollut aikaa saada voimaa. Todennäköisesti ylempi rivi venttiileistä luultavasti ei toimi. koska kun se on saavuttanut betonilla olevan talttaisen iskun "monoliittisen äänen", jäljelle jää jäljelle kohdistuspaikalla, eli materiaalilla ei ole kiven ominaisuutta. (ehkä siitä, että raaka, ehkä viime vuoden aikana, koska koirat eivät kuivuneet). Suolan perusteella on tyypillistä, että "aurinkoinen puoli" on paikka, jossa pinta on monoliittinen suolan päästä, ei anna paljon. Ja tämä puoli, joka syksyllä oli varjossa, antaa enemmän suolaa ja sen "kaari" putoaa paljon pienemmäksi (kuten kuvissa näkyy)

Itse asiassa mielestäni on turhaa etsiä syyllisiä, sillä ymmärrän täysin, että he kaatoivat sen syksyllä myöhään. Sen jälkeen, kun se oli kaadettu neljäntenä päivänä illalla, tulin kaataamaan vettä pinnalle ja 5-7 päivän kuluttua kaatamisen jälkeen suljettiin se elokuvilla (rakenne oli kuin kasvot, yritti tehdä tuuli puhaltaa pinnalle) illalla, koska viimeinen säätiön osa oli suljettu, lunta.

Kysymys kuuluu perinteiseen: mitä tehdä? Kädet alas. 15 saraketta 25: stä oli tulvinut viime vuoden 2013 aikana (kaikki viime kesänä syksyllä, se taisteli vedellä, teki pylväsmuottiin, teen kaiken lähes yksin, ystävät auttavat vain kaatamisen hetkellä).

Minulla on useita vaihtoehtoja, useita sairaita kysymyksiä, joista jokaisella on omat peräpukamat, kuinka kohtuullisia ovat nämä vaihtoehdot ja ne voivat auttaa?

Kysymykset: Luulen, että katon alla ei minulla ole aikaa nostaa vielä kahta vuodenaikaa, tänä vuonna, jos onnistun: tulen tulvaksi seinät, jäljellä olevat sarakkeet ja jos on tarpeeksi aikaa, tulen nippuset (palkit) sarakkeiden väliin. Sarakkeet, joissa on seinät ja palkit sekä seinät, joissa on palkit, liitetään vahvikkeeseen. Toisin sanoen, 14 säleikköä liitetään toisiinsa ympäryksen ympärille ja yläpuolisten palkkien verkkoon. 2 seinämatkaa ei ole mahdollista, koska kellarissa on autotalli. 1. kerros on runko, seinät sarakkeiden välillä ensimmäisen ja toisen kerroksen - kerrostetaan vaahto estää.

Tällä hetkellä säätiö ei ole puhjennut missään, eli poikittaisia ​​halkeamia ei havaita.

Lämpötila-analyysi (keskimääräinen tunti ja lämpötila tunnin alussa) 13 päivän kuluttua kaatamisesta, lämpötila oli positiivinen.

En tiedä mitä tehdä :(

Valokuvat ja lämpötilakaavio ladataan.

Miksi se murenee, halkeilee, murtaa betonin perustukseen, polkuun tai pilariin? Konkreettisen tuhoutumisen syyt

Täynnä kesäraita ja säätiö. Talven jälkeen näkyvät vakavat vauriot, murenemista havaitaan. Se ei ole vielä romahtanut lainkaan, mutta jos se menee näin, niin kolmessa vuodessa kaikki muuttuu pölyksi. Mitä tehdä (10+)

Miksi betoni murenee? Mitä tehdä

Täynnä kesäraita ja säätiö. Talven jälkeen näkyvät vakavat vauriot, murenemista havaitaan. Se ei ole vielä romahtanut lainkaan, mutta jos se menee näin, niin kolmessa vuodessa kaikki muuttuu pölyksi. Mitä tehdä

Betoni voi kaatua, koska kaatamisen aikana ei käytetty riittämätöntä laadukasta liuosta. Sementti voi olla huono tai liian vähän sementtiä ja paljon hiekkaa voitaisiin käyttää. Tämä on kuitenkin epätodennäköinen syy. Betoni kovettuu, vaikkakin hitaasti ja vaikeasti, jopa sementti-hiekka-suhteella 1:12. Huonolaatuinen sementti näkyy paljaalla silmällä. Luultavasti ei käytä pahaa sementtiä.

Tärkein syy betonin halkeiluun ja tuhoamiseen on vesi, varsinkin kun kirjoitat, että tuhoutuminen ilmeni kylmän sään jälkeen. Betoni imee vettä kuin sieni. Kun ilman lämpötila laskee alle nollan, vesi jäätyy. Veden jäätymisen ja repeämisen aikana laajentaa huokosia, joissa se sijaitsee. Sitten lämpenemisen aikana vesi sulaa, kutistuu. Uuden veden täyttävän paikan huokosissa. Seuraavaksi jäätyy. Jos tätä prosessia ei tapahdu usein talvella (se jäätyy talven alussa ja sulatetaan keväällä), sitten keväällä ja syksyllä off-seos, jäädytys ja sulatus voi tapahtua joka päivä, aamulla ja illalla. Tämän seurauksena betonirakenteemme, säätiöt, kulkutiet, laiturit, pilarit hämärtyvät ja rikkovat. Mutta on olemassa ratkaisu!

Jos aiot vain kaataa betonia, varmista, että siihen lisätään vettä hylkivä lisäaine, jotta vesi ei pääse tunkeutumaan siihen ja pehmitintä, jotta betoni on homogeeninen ilman suuria onteloita ja suuria huokosia. Tällaiset lisäaineet ovat varsin halpoja, mutta ne tekevät betonin erittäin kestäväksi. Tällaisten lisäaineiden betoni ei saa romahtaa sata vuotta tai kauemmin.

Jos betoni on jo kaadettu, se on kyllästettävä hydrofobisella koostumuksella. Nämä ovat myynnissä.

Jos betonirakenne on sijoitettu siten, että tietyllä ajanjaksolla, esimerkiksi kesän keskellä, se kuivuu kokonaan eikä siihen ole märkiä pisteitä, se voidaan kyllästää vettähylkivällä yhdisteellä ilman erityisiä laitteita. Käytä vain hydrofobista yhdistettä betoniin. Kuiva betoni alkaa heti imeä vettä ja sen kanssa koostumusta.

Jos betonirakenne on aina märkä, esimerkiksi se on pohja, niin se on tarpeen liottaa paineen alaisena käyttäen erikoislaitteita.

Joka tapauksessa on syytä määrittää vedenpitävä koostumus, sen ominaisuudet ja käyttöohjeet huolellisesti.

Säätiön ylläpito kaatamisen jälkeen

Ylivoimaisten puutarhurien määrä uskoo, että seuraava tärkein askel betonirakentamisen loppuun saattamisen jälkeen on omaan työhönsä ryöstäminen ja hyödyntäminen. Todellisuudessa kaikki on täysin erilainen. Kun betoni on kaadettu muottiin, on välttämätöntä jatkaa teknisen prosessin seuraavaan vaiheeseen - betonin huoltoon.

Betonikiven lujuus riippuu pitkälti siitä, kuinka lähellä on ihanteelliset olosuhteet nesteytykselle betonin käsittelyssä. Jos laiminlyömme betonin käsittelyvaihetta, se voi aiheuttaa sen muodonmuutoksia halkeamien muodossa ja johtaa myös kovettumisen nopeuteen. Säätiön hoito betonin kaatamisen jälkeen sisältää joukon toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on luoda sellainen mahdollinen ympäristö, joka parantaa betonin kovettamista vaaditun brändin lujuuteen.

Tärkeimmät betonin huoltoa koskevat tehtävät ovat seuraavat:

 • Pienennä täytetyn seoksen muovi kutistuminen;
 • Tarjoa korkean lujuusbetoni;
 • Estää betonin kuivumista ennenaikaisesti;
 • Neutraloidaan lämpötilaeron vaikutus;
 • Estää kemiallisten ja mekaanisten vaurioiden todennäköisyys;
 • Varmista betonin kestävyys.

Asennetun betonin hoito alkaa välittömästi sen jälkeen, kun se on valmistunut sen kaatamiseksi, ja se on saatu päätökseen vasta 65-75% tuotemerkin vahvuudesta tai muusta teknisesti kohtuullisesta määräajasta strippaamiseksi.

Kun betonirakennustyöt on saatu päätökseen, muottiin voidaan tarkistaa, jonka aikana on tarpeen tarkistaa geometriset parametrit ja kiinnittää huomiota hajoamisten ja perkoloiden esiintymiseen. Jos vikoja havaitaan, ne on eliminoitava ennen betonijoukkoja - tämä aika on 1,5-2 tuntia sen jälkeen, kun seos kaadetaan.

Karkaistusta betonista ei saa aiheutua iskuja, iskuja tai muita mekaanisia vaikutuksia. Betonin pinnan ensimmäisessä vaiheessa, joka alkaa välittömästi kaatamisen jälkeen, betonin pinnalle tulee peittää muovikelmu, kuori tai tarra, jotta estetään sen mahdollisuus pestä pois.

Suurin huomio tulee kiinnittää betonin kovettumisen kosteus- ja lämpötilajärjestelmiin. Betonin kovettumisen optimaalisen kosteustason on oltava 90 - 100%, mikäli ylimääräinen vesi täyttyy. Sementtikiven viimeinen lujuus kasvaa merkittävästi riittävän kosteuden olosuhteissa.

Jos käytät betonin ennenaikaista dehydraatiota, joka johtuu usein sementin maitovaihtelusta, koska muotti ei riitä vedenpitävyyteen, se voi vähentää pintavoimaa, lisätä veden imeytymistä, vähentää kemiallista ja säänkestävyyttä sekä jopa hiekkapuhallusta. Lisäksi ennenaikainen vedenpoisto voi aiheuttaa varhaisia ​​kutistumisvaiheita sekä kasvattaa todennäköisyyttä myöhäisillä kutistumisparametreilla.

Ennenaikaiset kutistumiskudokset johtuvat paisutetusta betonin tilavuudesta, joka on kaadettu pinta-alaltaan avoimen pinnan vaikutuksesta sään ja kosteuden haihtumisen vuoksi. Kun vesi haihtuu, betonin määrä vähenee ja se kutistuu. Tämän muodonmuutoksen vuoksi muodostuu sisäisiä ja rakenteellisia rasituksia, jotka voivat johtaa halkeiluun.

Aluksi kutistumisparit muodostuvat betonipinnalle ja alkavat sitten levitä sisämaahan. Tässä suhteessa on vältettävä betonin kuivausaikaa, jota ei saa esiintyä, ennen kuin se on riittävän vahva, varmistaen kutistumisjännityksen kutistumisen ilman muodonmuutosta. Värähtelyjen avulla voidaan estää varhaisten halkeamien esiintyminen jopa betonin plastisuusvaiheessa.

Betoni kuivuu paljon nopeammin tuulessa kosteissa olosuhteissa ja ilman lämpötilassa, joka on alhaisempi kuin betonin kiinteytymisen lämpötila. Siksi betonia huolettaessa on tarpeen suojata pinnan ennenaikaiselta kuivaukselta. Kun kovetus on noin 1,5 MPa (se kestää noin 8 tuntia), on välttämätöntä pestä säännöllisesti kostealla diffuusiokastelulla. Voit myös peittää betonin pinnan sahanpurun, hameen tai tarranauha-aineen kanssa jatkuvasti kostuttamalla sitä ja luomalla olosuhteet märkäkuivaukseen.

Betoni tulee kostuttaa vain, kun keskimääräinen päivittäinen ilman lämpötila ylittää + 5 ° C. Jos on todennäköistä, että lämpötila putoaa suojaamaan betonia jäätymiseltä, se voidaan peittää eristysmateriaaleilla - mineraalivilla, vaahtomuovilla, sahanpurulla, rätillä, oljella jne. Jos betonipinnan säännöllinen kastuminen on mahdotonta, sen suojaaminen on varmistettava polymeerikalvolla, jonka paksuus on yli 200 mikronia. Kalvon paneelit on asetettava päällekkäin, mutta sinun on yritettävä minimoida liitosten määrä. Kaikki liitokset on liimattava erityisellä nauhalla tai nauhalla.

Vain kaatuneen betonin vaurioitumisen ehkäisemiseksi pohjaveden kanssa on vältettävä sen eroosion todennäköisyyttä, kunnes se saavuttaa 25-30% sen voimakkuudesta, yleensä se kestää 3-4 päivää. Betonin huolto suoritetaan vasta sen betonin poistamisen jälkeen.

Murtumien syyt

Jos betonin kaatamista tai huonolaatuista huolta aiheuttavan tekniikan loukkaaminen aiheuttaa riittävän voimakkuuden muodostumista, erilaiset halkeamat:

 • Ensimmäisen 1,5-2 tunnin aikana, kun taas betoni säilyttää plastisuuden, sen kutistuminen voi tapahtua. Kutistumisen syy on pintakerroksen tilavuuden nopea väheneminen tuulen, auringon tai matalissa lämpötiloissa tapahtuvan vedenpoiston seurauksena. Pituussuuntaiset halkeamat ovat peräisin yläraudoituksen yläpuolelta, tällainen vika voidaan välttää huolellisesti valmistellulla seoksella ja toistuvalla värähtelyllä, joka suoritetaan ennen laastin asetuksia.
 • Ennenaikaista muovin kutistumista esiintyy ensimmäisten 1-2 tunnin kuluessa betonin kaatamisen jälkeen. Syynä sen ilmentymiseen on betonin kuivaus ja ulkopinnan kerroksen puristus. Pinnan halkeamilla ei ole erityistä suuntausta. Estää ennenaikaisen muovin kutistumisnopeuden vähentämällä betonin kuivauksen nopeutta, voit turvautua uudelleen värähtelemiseen ennen seoksen asettamista.
 • Hydraatiolämmön vapautuminen havaitaan ensimmäisinä päivinä betonoitumisen jälkeen johtuen betonisydämen lämmityksestä jäähdytyskuoren aikana johtuen kosketuksesta ilmakehän ja maaperän kanssa. Lämpötilaeron vuoksi muodostuu puristusjännityksiä, jotka johtavat pintaan tai halkeamiin. Jotta vältettäisiin halkeamien syntyminen johtuen nesteytyksen lämpö voi olla, järjestää laajennus liitokset.
 • Kuivumisesta johtuva kutistuminen voi tapahtua useita viikkoja betonin kaatamisen jälkeen pinta- ja halkeamien muodossa. Tällaista kutistumista voidaan välttää valitsemalla seos, kestävä vahvistus ja laajennusliitosten asennus.
 • Lämpötilan muodonmuutoksia voi esiintyä milloin tahansa betonin käytön aikana äkillisten lämpötilamuutosten vuoksi. Manifestoitu muodonmuutos halkeamien muodossa taivutuksessa tai pintakuvissa. Lämmön muodonmuutoksia voidaan välttää vahvistamalla, laajentamisliitosten asentamisella ja vahvistamisella.
 • Mekaanisia muodonmuutoksia voi esiintyä milloin tahansa, ne näkyvät halkeamien ja halkeamien halkeamien kautta. Tämä haitta voidaan välttää vahvistamalla, vahvistamalla esijännitys, laajentamisliitosten asennuksella.
 • Oikea rasitus voi aiheuttaa murtumia milloin tahansa käytön aikana. Tällaisen kielteisen vaikutuksen välttämiseksi on mahdollista saada oikea vahvistus.
 • Taivutusmurtumia ja ulkoisia mikroprekareja ulkoisen kuormituksen seurauksena voi tapahtua milloin tahansa käytön aikana. Jotta estettäisiin betonin muodonmuutos ulkoisen kuormituksen vuoksi, se mahdollistaa asianmukaisen vahvistamisen.
 • Säröjä varrella tai vedenpeitossa olevien jäämien alueella voi tapahtua, kun ne altistuvat alimmille lämpötiloille. Jäätymisen vaikutus voidaan neutralisoida seoksen laadukkaan tärinän tiivistyksen avulla.
 • Rakennuselementtien kulmissa ja raudoituksen varrella voi esiintyä halkeamia betonirakentamisen jälkeen muutaman vuoden kuluttua raudoituksen korroosiosta. On mahdollista välttää tällaisia ​​vikoja samalla, kun noudatetaan suojakerroksen järjestelyn teknisiä normeja ja sulkemalla pois vahvistamisen kosketusta maan kanssa.

Pieni crack-korjaus

Jos halkeamia ilmestyy tuoreen betonipinnalle heti, kun säätö on kaadettu ennen sen asettamista, ne voidaan poistaa toistuvilla tärinöillä.

Halkeilut, jotka ilmestyvät asetusten jälkeen, voidaan poistaa hankaamalla erityisellä korjausseoksella tai sementtilaastilla, jonka valmistukseen sekoitetaan sementti vedellä suhteessa 3: 1 ja lisätään pehmittimen.

Jos silmän muodossa olevat halkeamat löydettiin paljon myöhemmin kuin betonin kovettumisaika 8 tunnin raja-alueella, niin seuraavat menetelmät ovat sopivia niiden poistamiseksi:

 • Halkeamia voidaan hierotella metallisella harjalla tai vaahtolaseilla, jotta betonia voidaan puhdistaa kerroksista.
 • Säröitynyt pinta voidaan peittää korjausseoksella;
 • Voidaan puhdistaa ilmavirralla.

Kiinteät halkeamat korjataan, tyhjennetään halkeama ja poistetaan hiukkaset ja sitten hankautetaan korjausseos halkeamassa. Pinta on tasoitettava lastalla ja kovettumisen jälkeen - pyyhi metallisella harjalla tai vaahtolaseilla.

Pohjaveden kanssa kosketuksiin joutuvat betonin halkeamat eliminoituvat ruiskuttamalla erityisiä vedenpitäviä aineita.

Murskausperusta

Hyvä päivä. Kerro minulle, mitä tehdä? Viime vuonna autotalli perustettiin, 6 * 7.5 m. Jonkin ajan kuluttua rakennettiin autotalli, jossa toisessa kerroksessa (ullakko). Autotalli oli melkein valmis, sisustus oli jäljellä. Kuitenkin ongelma ilmeni, säätiö romahtaa, ei ole halkeamia. Mitä voit tehdä sen kanssa?

Kiitos, Ivan, Domodedovo.

Hei, Ivan Domodedovosta!

Tuon kuvauksen perusteella teillä on todennäköisimmin nauhan perusta, mielestäni se vahvistuu, koska sen näkyvillä sivuilla ei ole havaittavia halkeamia. Ja se, että säätiö on murskattu, tämä osoittaa, että rakennustekniikkaa ei ole noudatettu.

Syyt voivat olla vääriä osia betoniseoksen valmistelusta, toisin sanoen paljon hiekkaa ja ehkä soraa ja vähän sementtiä. Lisäksi valmisteen sementti oli kaukana korkeimmasta merkistä.

Ne otti riittämättömän määrän vettä, joka ei ole suhteessa betonin osiin. On mahdollista, että he tekivät kuumalla säällä eivätkä ryhtyneet suojatoimenpiteisiin nopean kuivatuksen aikana (säätö olisi peitettävä päällystysmateriaalilla ja vuodatettava vedellä). Se voisi aloittaa seinien rakentamisen liian nopeasti, eli se ei sallinut säätiön seisomista ja voittoa, ellei täydellistä, niin vähimmäisvoimakkuus. Siitä voi olla muutamia syitä - suolojen läsnäolo, vedenpitävyys jne.

Mitä voidaan tehdä? Voit uudistaa säätiön kokonaan, tietenkin, et. Tällaisissa tapauksissa he toivovat edelleen, että säätiö on enemmän tai vähemmän kestävä ja kestää lisäpaineita ensimmäisestä kerroksesta ja ullakosta.

Ja estääkseen haketuksen pohjaan, useimmiten autotallin ympärysalueen ympärillä, alumiinirunko on valmistettu tämän alustan korkeudelle. Kiinnitä ne ja kaada betonia pohjan ja muottipesän väliin. Valmistetaan suhteessa komponenttien mittasuhteisiin. Esimerkiksi yhden kuutiometrin betonin valmistaminen teidän tapauksessasi, ota 400 asteen sementti - yksi osa, hiekka - yksi puoli osaa, soraa tai murskattua kiveä - hieman yli 3 osaa, vesi - puolet. Laskelma on hieman karkea, voit ottaa sen ja tarkentaa.

Kaadetun hihnan leveys voi olla 10-15 cm. Sen tulee olla vahvistettuja liittimiä F12 - 14 millimetriä. Sitten muotti poistetaan (noin viikon kuluttua). Sitten on hyödyllistä tehdä sokea alue autotallin ympärille, myös vahvistettu, vähintään 60 senttimetriä leveä, jossa kaltevuus pois autotallin seinistä.

Jos säätiön kellarin haketus on vähäpätöinen, se tehdään joskus yksinkertaisesti kiristämällä silmäkokoa (muuraus hitsattu, kangas tai vain ketjunlenkki) levittämällä kerrosta kipsiä.

Tässä on hyvin lyhyt näkemys ongelmallesi. Tämä ei sulje pois muiden vaihtoehtojen käyttöä korjaamiseen.

Muut kysymykset koskien kodin säätiön korjauksia:

Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.

Miksi betoni murenee talven jälkeen?

Betoni kaatuu ja kaatuu - mitä tehdä?

Betoni on rakennusmateriaali, joka saadaan sekoittamalla hiekkaa, sementtiä, raunioita ja vettä ja tarvittaessa tarvitsevat erityisiä lisäaineita liuoksen vahvuuden lisäämiseksi. Betonilla on monia etuja: pakkasenkestävyys, veden kestävyys, suuri lujuus ja pitkäikäisyys. Eri rakennuselementit on valmistettu betonilaastista, ja rakennukset ja rakenteet on pystytetty. Mutta kuten mikä tahansa rakennusmateriaali, betoni altistuu erityisesti muodonmuutokselle ja murenemiselle. Miksi konkreettiset rakenteet tuhoutuvat ja mitä tehdä, jos betoni murenee? Tällaisia ​​kysymyksiä kysytään kiinteistönomistajille, jotka ovat murentaneet konkreettisia ratkaisuja, sitten he etsivät mahdollisia tapoja poistaa ongelma ja estää sen jatkokoulutus.

Mikä on syy betonin tuhoamiseen?

Betonin lujuudesta huolimatta se on herkkä tuhoutumiselle, joka johtuu seuraavista tekijöistä:

 • Kosteus, joka tunkeutuu liuoksen huokosiin negatiivisten lämpötilojen aikana, laajenee ja muodostaa suurempia aukkoja. Kun ilman lämpötila nousee, tapahtuu huokostilavuuden pieneneminen, mikä johtaa muodostuneiden kosteiden kosteuden täyttämiseen. Tämän seurauksena tyhjennysten ja betonipinnan väliset halkeamat romahtavat.
 • Lämpötila laskee. Jotta betonikoostumus ei heikkene lämpötilan muutosten vaikutuksesta, tulva pinta on suojattu eristysmateriaalilla tai pakkasenkestävällä liuoksella.

Miksi betoni murenee?

Betoni kaatuu seuraavista syistä:

 • Rakenteen kaatamisen vaiheessa käytettiin heikkolaatuista ratkaisua. Tämä olisi voinut olla huono sementti tai osa sitä, jota ei ole käytetty konkreettisesti. Mutta tämä on epätodennäköinen syy.
 • Tärkein syy muodonmuutosten muodostumiselle betonissa on vesi. Betoniyhdistelmä imeytyy täydellisesti veteen, joka nolla-lämpötilassa jäätyy ja kasvaa tilavuudeltaan täyttäen huokoset. Kun lämpötila nousee, vesi sulatetaan ja tilaa lisätään huokosiin uuteen nesteeseen. Prosessi toistetaan ja johtaa lopulta betoniteosten hävittämiseen.
 • Työseoksen valmistuksessa käytettiin suurta määrää vettä. Liiallinen vesi vähentää betonipinnan lujuutta.
 • Rakennusmateriaalin virheellinen kunnossapito työn aikana. Kun seoksen kaadetaan, se kastellaan vedellä ensimmäisten kolmen päivän ajan. Kun kaatetaan laasti muottiin, se on suljettava huolellisesti, minkä jälkeen seoksen rakenne homogeeniseksi ja betonin huokoisuus vähenee.

Miten estää konkreettinen mureneminen?

Seuraavien suositusten noudattaminen estää betonin rikkoutumista käytön aikana:

 • betoniliuoksen valmistuksessa siihen lisätään lisäaineita, jotka kykenevät estämään veden;
 • sisältävät pehmittimiä seoksessa, mikä tarjoaa liuoksen homogeenisen rakenteen ja lisää sen lujuutta;
 • jo täytetty liuos kyllästetään hydrofobisella koostumuksella;
 • varmista, että kaadetun liuoksen pinta liota vettähylkivillä aineilla kuumakauden aikana ilman erityisiä laitteita;
 • rakenteen jatkuvassa kosteudessa, pinta impregnoidaan paineen alaisena erikoislaitteiden avulla;
 • On tärkeää varmistaa täytetyn pinnan asianmukainen hoitaminen eikä käyttää rakennetta etukäteen, betonilaastin lujuusominaisuudet ovat 28 päivää asennuksen jälkeen.

Murskaava perusta, mitä tehdä?

On tärkeää kiinnittää huomiota ajoissa, että rakennusten ja rakenteiden perustana on alkanut murentua. Huomaat, että säätiön epämuodostumat ovat ensimmäisiä, sinun ei pidä viivyttää korjausta, sillä tulevaisuudessa se vie paljon enemmän rahaa ja aikaa sen palauttamiseksi. Ongelman myöhäinen poistaminen aiheuttaa seinien tuhoutumisen. Siksi on tarpeen tarkastaa rakennukset säännöllisesti ja tarkistaa sen lujuus ja luotettavuus. Jotta ymmärtäisimme, että säätiö on murentunut, seuraavat merkit ovat mahdollisia:

 • Päällystää viimeistelymateriaalia. Tämä voi tapahtua, jos säätiön rakentamiseen on valittu laadukkaita materiaaleja.
 • Halkeamat ja talon koko pinta voivat viitata rakennuksen sumentumiseen ja epätasaiseen istumiseen.
 • Kosteusmittari.
 • Lattian vaurioitunut vaakataso. Tämä vika tekee selväksi, että talon perustan muodonmuutos on alkanut.
 • Maaperän taso on muuttunut.

Ennen kuin aloitat korjaustyöt peruskorjauksen tekemiseksi, selvitä vahinkojen syyt, minkä tyyppinen määritys ratkaisee ongelman korjaamisen. Kun tunnistetun säätiön muodonmuutoksen syyt alkavat, korjaa se. Rakennusten perustusten täysi korvaaminen on tarpeen, jos pohja rikkoutuu täysin seinän rakenteen vastaisesti. Korvattava ensimmäinen asia ovat rakenteelliset elementit, jotka muodostavat suurimman kuormituksen.

Tuhoutuneen jalustan palauttamisprosessiin kuuluu asteittainen valu vahvikkeella. Tämä menetelmä lisää uuden pohjan lujuutta. Vaiheittainen valu suoritetaan silloin, kun vaurioituneiden säätiöiden säästäminen on mahdotonta, kaikissa muissa tapauksissa ei ole välttämätöntä turvautua tällaiseen monimutkaiseen menetelmään. Se riittää vain täyttämään säätiön puuttuva pala ja kiinnittämään sen pohjaan.

Jotta säätiö ei romahtaisi tulevaisuudessa, sinun on jatkuvasti tarkastettava rakennusten sivuja ja tehtävä säännöllistä pätevää hoitoa heille. Hoidon laadussa ne tarkoittavat säätiön lämpösuojaa ja sen tulvien ehkäisyä.

johtopäätös

Betoni on kestävä rakennusmateriaali, jonka elinkaari on satoja vuosia. Ei kuitenkaan ole mitään ikuista! Betoniin kohdistuu myös erilaisia ​​muodonmuutoksia, erityisesti murenemista. Betonin kaatumisen estämiseksi on syytä määrittää vian syy ja jatkaa sitten rakennusten perustusten palauttamista.

Mutta se on vielä parempi, jos konkreettinen koostumus ei murene ollenkaan, sillä sinun on tehtävä ennaltaehkäiseviä menetelmiä, joilla pyritään säilyttämään betonin voima.

Mitä tehdä, jos betoni murenee ja miksi se tapahtuu?

: Betoni, joka on kestävä "kivi" rakennusmateriaali, on kuitenkin tuhoutunut: halkeilua ja murenemista. Betonin tuhoutumisesta on useita objektiivisia syitä, joista keskustellaan tässä artikkelissa.

Miksi betoni murenee? Tärkeimmät syyt

Kuten jo mainittiin, rakennustekniikan asiantuntijat ovat systemaattaneet ja kuvaillut kaikki mahdolliset betonin ja betonituotteiden halkeilua ja murtamista koskevat syyt:

 • Vettä tunkeutuu materiaalin huokosiin ja halkeamiin. Lukiokoulun fysiikasta me tiedämme, että vesi on ainutlaatuinen aine, joka voi olla kolmessa aggregaatiotilassa: höyry, neste ja jään. Samalla kun vesi jäätyy, sen tilavuus kasvaa. Tämä ominaisuus on syynä betonin murenemiseen - talvella jäätynyt vesi kirjaimellisesti "rikkoo" betonin kappaleiksi;
 • Merkittävät kausittaiset tai tekniset muutokset ympäristön lämpötilassa;
 • Rakennuksen kaatamisen yhteydessä käytettiin sopimatonta laatua olevaa betonia. Syyt heikkoon betonin laatuun: pehmeä sementti tai sementin ja liuottimen (veden) osuuksien kunnioittaminen;
 • Betonin valmistamisessa sen liikkuvuutta ja työstettävyyttä ei saavutettu erityisillä lisäaineilla, vaan liiallisen lisäaineen ansiosta;
 • Betonin rakenne riittämätön kunnossapidon, kovettumisen ja kovettumisen aikana. Kuten hyvin tiedetään, tuoreen rakenteen kesäaikaan tulisi säännöllisesti ripotella vedellä ja peittää muovikelmu, ja lämmitettävä talvella erityisillä mattoilla, lämmityskaapelilla ja muilla tunnetuilla menetelmillä.

Kun otetaan huomioon, että käytännöllisesti katsoen mitään ei ole mahdollista murskata betonia, on helpompaa ja halvempaa varoittaa epämiellyttävää tilannetta seuraavilla tavoilla:

 • Betonin valmistuksessa tulisi käyttää erityisiä lisäaineita, jotka antavat lopputuotteelle vettä hylkivä ominaisuudet;
 • Betoniin lisätään erityisiä pehmittimiä huokosten muodostumisen vähentämiseksi ja lujuuden ja tiheyden lisäämiseksi.
 • Sulautettu muoto kyllästetään hydrofobisella koostumuksella;
 • Käsittele tuoreen ja vanhan betonin pintaa vettähylkivillä alukkeilla;
 • Käytä vain vaadittua laatua olevaa tuoretta sementtiä, älä rikkele komponenttien mittasuhteita ja huolellisesti huolehdi betonituotteesta 14-28 päivän ajan;
 • Jos mahdollista, suorita ulkopintojen eristäminen tavalla tai toisella.

Jos betoni halkeilee, mitä tehdä?

Tässä tapauksessa sinulla on vain vähän vaihtoehtoja. Kun näet ensimmäisen tuhoamisen "oireet", sinun on aloitettava välittömästi korjaus. Ensinnäkin määritetään tuhon syyt.

Jos tämä on kosteuden läpäisevyyttä, suoritetaan monimutkaisia ​​töitä: puhdista amorfisten massojen pinta huolellisesti, peitä "vahva" sementtilaasti muodostuneilla onteloilla ja kovettumisen jälkeen käsitellä sitä syvällä läpäisevällä alukkeella. Pieniä halkeamia hierotaan sementti-hiekkalaastilla, ja suuret halkeamat täytetään erityisillä korjausyhdisteillä.

Tukirakenteiden laajempi tuhoaminen edellyttää rakenteen purkamista ja täyttöä. Vahingoittuneiden osien vaiheittaista valua voidaan käyttää vahvistamalla. Kyseisten korjausten kyky ja tekniikka määräytyvät pätevien asiantuntijoiden mukaan jokaisessa kilpailutilanteessa.

Yhteenvetona on syytä kiinnittää jälleen kerran huomiota "säästävien" kehittäjien huomion siihen, että rakennusmateriaalien laatuun ja määrään liittyvät säästöt aiheuttavat suuria kustannuksia rakennusten ja rakenteiden korjaamiseksi. Lisäksi näiden kustannusten määrä on aina huomattavasti korkeampi kuin aaveiden säästöjen määrä noudattamalla tiukasti komponenttien osuuksia ja täyttö- ja hoitoteknologian vaiheita.

Toisen talven jälkeen säätiö alkoi murentua (ylempi kerros)

Kysymys: AlexandrSergeevich

Hei rakkaat asiantuntijat!

Talven jälkeen tällainen tilanne tapahtui talven jälkeen: säätiö tulvii esineeseen 10.29.2012, olin aiemmin kirjoittanut irrotetuista kulmista, mutta se näytti olevan vasta alkua. Viime kesän aikana (ja se oli hyvin sateinen), kun pohjan pinta kuivattiin - suolaa ilmestyi, kuten minulle kerrottiin, sementtipastan korroosiota alkoi. Toisin sanoen tuhoaminen. Tämä suola ja treshchenka kelleripinnan ympärillä havaittiin lähes kaikkialla. Tämä kevät, paikat näiden halkeamien "turvonnut." Syynä tähän oli mielestäni syksyinen lumi, joka säällä "suli kosteutta betonin pinnalle". Syksyllä se jäädytti, sulanut, sitten kevät sulava vesi laskeutui kuoppaan, sitten jäädytti ja teki työnsä. Tämän seurauksena betonin ylempi "crust" kuoritaan ja "high-pressure cutter" pestään pois. Löysin surullisimman paikan, päätin taltalla "päästä" armosta. Kuten ajattelin: betoniosat eivät murtuisi vaan irtoavat, kuorivat teräviä reunoja.

Tuomaan siihen, että perusta, joka alun perin kaadettiin syksyyn, ei onnistunut saamaan voimaa ennen kylmää säätä (minusta tuntuu, että kesti noin 5-6 päivää negatiivisiin lämpötiloihin). Loppujen lopuksi, minusta tuntuu, että säätiö jäädytettynä ilman, että olisi ollut aikaa saada voimaa. Todennäköisesti ylempi rivi venttiileistä luultavasti ei toimi. koska kun se on saavuttanut betonilla olevan talttaisen iskun "monoliittisen äänen", jäljelle jää jäljelle kohdistuspaikalla, eli materiaalilla ei ole kiven ominaisuutta. (ehkä siitä, että raaka, ehkä viime vuoden aikana, koska koirat eivät kuivuneet). Suolan perusteella on tyypillistä, että "aurinkoinen puoli" on paikka, jossa pinta on monoliittinen suolan päästä, ei anna paljon. Ja tämä puoli, joka syksyllä oli varjossa, antaa enemmän suolaa ja sen "kaari" putoaa paljon pienemmäksi (kuten kuvissa näkyy)

Itse asiassa mielestäni on turhaa etsiä syyllisiä, sillä ymmärrän täysin, että he kaatoivat sen syksyllä myöhään. Sen jälkeen, kun se oli kaadettu neljäntenä päivänä illalla, tulin kaataamaan vettä pinnalle ja 5-7 päivän kuluttua kaatamisen jälkeen suljettiin se elokuvilla (rakenne oli kuin kasvot, yritti tehdä tuuli puhaltaa pinnalle) illalla, koska viimeinen säätiön osa oli suljettu, lunta.

Kysymys kuuluu perinteiseen: mitä tehdä? Kädet alas. 15 saraketta 25: stä oli tulvinut viime vuoden 2013 aikana (kaikki viime kesänä syksyllä, se taisteli vedellä, teki pylväsmuottiin, teen kaiken lähes yksin, ystävät auttavat vain kaatamisen hetkellä).

Minulla on useita vaihtoehtoja, useita sairaita kysymyksiä, joista jokaisella on omat peräpukamat, kuinka kohtuullisia ovat nämä vaihtoehdot ja ne voivat auttaa?

Kysymykset: Luulen, että katon alla ei minulla ole aikaa nostaa vielä kahta vuodenaikaa, tänä vuonna, jos onnistun: tulen tulvaksi seinät, jäljellä olevat sarakkeet ja jos on tarpeeksi aikaa, tulen nippuset (palkit) sarakkeiden väliin. Sarakkeet, joissa on seinät ja palkit sekä seinät, joissa on palkit, liitetään vahvikkeeseen. Toisin sanoen, 14 säleikköä liitetään toisiinsa ympäryksen ympärille ja yläpuolisten palkkien verkkoon. 2 seinämatkaa ei ole mahdollista, koska kellarissa on autotalli. 1. kerros on runko, seinät sarakkeiden välillä ensimmäisen ja toisen kerroksen - kerrostetaan vaahto estää.

Tällä hetkellä säätiö ei ole puhjennut missään, eli poikittaisia ​​halkeamia ei havaita.

Lämpötila-analyysi (keskimääräinen tunti ja lämpötila tunnin alussa) 13 päivän kuluttua kaatamisesta, lämpötila oli positiivinen.

En tiedä mitä tehdä :(

Valokuvat ja lämpötilakaavio ladataan.

Miksi konkreettiset murskat ja miten sen tuhoutuminen estetään?

Betoni on yksi tärkeimmistä rakennusmateriaaleista. Sekoittamalla vettä, sementtiä, karkeita ja hienoja aggregaatteja saadaan haluttu tekninen ominaisuus. Myös kylmänkestävyyden ja veden kestävyyden parantamiseksi käytetään erityisiä pehmittimen lisäaineita. Mutta vaikka betoni on vahva, se on kuitenkin tuhoutunut.

Betonirakenteet voivat alkaa murentua. On erityisen vaarallista, jos yksityisen talon perusta tuhoutuu. Onko mahdollista tehdä jotain estääkseen murskavan betonin?

Miksi hävittäminen tapahtuu?

Jotta voit valita sopivan suojauksen, sinun on ymmärrettävä, miksi betoni murenee. Hävittämisen syyt voivat olla seuraavat:

 • kosteus ja lämpötilan muutokset: jäätyminen, betonin vettä laajenee, ja kun lämpötila on nollan yläpuolella, se haihtuu uudelleen, jolloin aukot jäävät jäljelle. Sitten kosteus kerääntyy näihin tyhjiin, ja betoni alkaa särkyä;
 • usein lämpötilan muutokset: jos et suojaa betonia pakkaselta, se kutistuu ja laajenee, kunnes se peitetään pienillä halkeilla.
 • fyysinen kuluminen - tässä tapauksessa betoni hajoaa, koska sen käyttöikä on ohi;
 • valutekniikan rikkominen tai komponenttien käyttö vääriin mittasuhteisiin, huonolaatuisen tai samentuneen sementin käyttö;
 • kaatuneen betonin virheellinen hoito, liuoksen riittämätön tiivistyminen, kun se kaatuu muottiin.

Kun olet selvittänyt, miksi betoni murenee, sinun on valittava asianmukaiset suojausmenetelmät.

Betonin suojaaminen

Betonin suojaamiseksi tuhoamiselta sinun on noudatettava oikeaa teknologiaa ja käytettävä lisäaineita ja pehmittimiä osana. Jos betonimateriaalia kaadetaan lämmössä, pinta voidaan kyllästää vettähylkivillä aineilla.

Ja jos betoni kaatuu - mitä tehdä? On tärkeää estää rakenteen myöhempi tuhoaminen ja tämän vuoksi pinnat kyllästetään hydrofobisella koostumuksella. On myös syytä harkita, että aikaisemmin aloitat säröidyn pinnan korjaamisen, sitä enemmän osa rakennetta säilytetään. Jos esimerkiksi havaitset säätiön tuhoutumisen, voit tehdä osittaisen täytön vaurioituneista elementeistä vahvistamalla. Sinun on myös suoritettava korjatun perustuksen lujitetut vedenpitävyys.