Pyöreiden muottien käyttö sarakkeisiin

Pyöreitä muottirakennuksia käytetään koko sarakkeiden rakentamisessa, pylväsperustusten rakentamisessa, porattujen paalujen ja muiden esineiden rakentamisessa, joissa tukit tehdään lieriömäisten pilarien muodossa. Metalli-, muovi- ja puuosat ovat melko kalliita, jos niitä tarvitaan vain kerran. Kertakäyttöinen pahvimuotti on halpa. Sen avulla voit rakentaa eri kokoisia sarakkeita. Myös sen asennuksen ja purkamisen aika väheni huomattavasti. Pahvituotteet painavat vähän, mikä usein tekee mahdolliseksi nostamatta nostolaitteita.

Pyöreän muottien tarkoitus

Rakennustyöt ja suunnittelupäätösten täytäntöönpanoon liittyy usein tarve rakentaa sekä sarakkeiden sisällä että sen ulkopuolella. Nämä arkkitehtoniset elementit tulevat eri halkaisijoille ja muodoille. Käyttää niitä teollisten irrotettavien uudelleenkäytettävien muottien muodostamiseksi on melko kallista, eikä myöskään ole tarkoituksenmukaista. Materiaalien valmistajat ovat löytäneet halvan vaihtoehdon päästä irti nykyisistä vaikeuksista. He ehdottivat kertakäyttöisiä kartonkilaatikoita pylväiden (TVT) rakentamiseen.

Pyöreän muottien käyttö säätiön rakentamisessa

TBT-muotti on yksinkertaisin valumuotomuoto. Se tehdään polymeerin pohjalta, jonka ympäri paperia kääritään useissa kerroksissa. Tämä tehdään erikoiskoneilla. Sen jälkeen, teknologian mukaan, paperi laminoituu ja päällystetään sitten vedenkestävällä koostumuksella (polymeeriliima).

Jotta pylväiden pinta olisi erittäin tasainen muotin purkamisen jälkeen, käytetään tuotteita, jotka on pinnoitettu sisäpuolella vahapitoisen materiaalin tai polymeerin kanssa. Lopulta saat paremman tuloksen. Tällaiset tuotteet ovat kalliimpia kuin käsittelemättömiä, mutta ne eivät jätä poistamalla spiraalin muotoa betonin pinnalta.

Pyöreää muovia, joka on valmistettu pahvista, käytetään aina, kun pystytettyjä pilareita pilareina, nimittäin rakennustöiden aikana:

 • sillat;
 • ostoskeskukset;
 • stadioneilla;
 • julkiset ja asuinrakennukset;
 • mökit;
 • pylväs- ja porakoneet;
 • konserteissa ja muissa tiloissa.

Kartonkilaastituotteiden elämä on yksi täyttö. TVT-muottiin asennettavien sarakkeiden korkeus voi nousta 30 metriin, mutta tällaisissa tapauksissa asennukseen käytetään erikoislaitteita.

Kaatumislomakkeiden asentaminen mahdollistaa hinnankorotuksen hienoisen lisäyksen koristeelementtien lisäämiseen. Näin voit saada eri tekstuurit betonin pinnalta. Kertakäyttöisten pahvituotteiden käyttö on kätevä ja tehokas tekniikka rakentajille ja suunnittelijoille.

Materiaalien edut

Laadukkaat pahviyksiköt, jotka on suunniteltu kertakäyttöön, valmistetaan standardien TU 5456-007-57389331-2009 mukaisesti.

Kertakäyttöiset lomakkeet sarakkeiden luomiseen

Kartongista valmistetuilla muottipalikoilla on useita seuraavia etuja:

 • alhainen hinta;
 • ne ovat riittävän vahvoja;
 • on pieni paino;
 • ne voidaan koota suhteellisen nopeasti ja purkaa töiden jälkeen;
 • useimmissa tapauksissa ei tarvita sellaisten lomakkeiden asennusta, joihin liittyy nostolaitteita ja mekanismeja;
 • betonin pinta kuivumisen jälkeen eroaa lähes täydellisessä tasaisuudessa, joten lisäkäsittelyä voidaan välttää;
 • verrattuna kaatopaikalle tarkoitettuihin metallimuotoihin, pahvista valmistetut putket säilyttävät lämpöä paremmin, mikä on tärkeä asia käytettäessä alhaisissa lämpötiloissa;
 • Materiaalin hävittämisestä sen purkamisen jälkeen ei ole ongelmia, koska se on ympäristön kannalta turvallista.
 • niiden pienen painon vuoksi niitä voidaan kuljettaa helposti ja kätevästi;
 • pystytettyjen pylväiden korkeus voi nousta jopa 30 m, ja niiden poikkileikkaus vaihtelee melko laajalla alueella (korkein 1100 mm);
 • voit antaa viimeistellyille tukirakenteille koristeelliset ulkoasut suoraan valettaessa.

Rakennemateriaali voidaan poistaa millä tahansa sopivalla hetkellä, kun betoni on saavuttanut halutun voimakkuuden.

Tuotteen vähäinen vähennys on se, että niitä ei voida varastoida kauan. On suositeltavaa, että käyttämätön materiaali on aina katon alla.

Tyhjät TVT-muottien käyttö on paljon helpompaa ja kätevämpää kuin puu-, vaneri-, metalli- tai OSB-levyillä. On helpompaa saada viimeisteltyä muotoilua korkealaatuisesta ja koristeellisesta ulkonäöstä.

Tuotetiedot

Pyöreiden pylväiden muotti voi olla sileä pinta sisällä tai spiraalimaisesti. Tämä saavutetaan käyttämällä PVC-kalvoa.

Kartonkiputket eri halkaisijoille

Tuotteen paino on 1,8 - 40 kg / m, mikä riippuu seuraavista pahviputkista:

Kertakäyttöisten muottien koot ovat seuraavat:

 • halkaisija on alueella 150-1100 mm;
 • seinämän paksuus määräytyy tuotteen korkeuden ja poikkileikkauksen mukaan ja on alueella 3-22 mm;
 • yhden putken pituus on 11 metriä.

Alla olevassa taulukossa on esitetty kartonkiputkien seinien paksuuden riippuvuus niiden korkeudesta ja sisäisestä halkaisijasta.

Pahvin pyöreän pilarin muotti

Sonotyube-muotti on useista kerroksista valmistettu putki. Erittäin vahva pahvi antaa erityistä liimaa. Sonotyube on yksittäinen yksikkö, joten rakentajat eivät tuhlaa aikaa kokoonpanoon, vaan putki viedään välittömästi aseisiin, kuten kannen. Pahvilaatikoita käytetään milloin tahansa vuoden ajalta, koska se on päällystetty yläpuolelta vedenkestävällä kerroksella. Soveltuu pyöreiden ja neliösarakkeiden rakentamiseen jopa 30 metriä korkeiksi.

Miksi kartonkilaatat ovat parempia kuin metalli

Asennukseen ei tarvita nosturia

Kartonkilaatat painavat 2 - 62 kg, joten rakentajat kuljettavat ja asentavat Sonotyubea yksinään tai yhdessä ilman nosturia.

Voit tilata tarkan koon

Sonotyube-halkaisija - 17-60 cm, mukaan lukien ei-vakioiset koot. Korkeus - jopa 8 metriä. Pahvi voidaan leikata haarukalla suoraan pihalla tai leikata reikiä ristikkopalkkeihin. Jos haluat täyttää yli 8 metrin pylväät, useat muotit asetetaan toisiinsa ja yhdistetään.

Säästää kokoonpanoa ja kaatamista.

Sonotyube ei tarvitse kerätä. Muotti on asetettu vahvikkeelle ja kiinnitetty pohjaan ja yläosaan. Yli 4 metriä korkeammat pylväät vahvistuvat edelleen keskellä. Koko prosessi kestää 5 minuuttia. Sonotuben avulla voit täyttää kaikki kerroksen sarakkeet kerralla - sinun ei tarvitse odottaa, ennen kuin ensimmäinen sarake kovettuu ja menettää aikaa betonin puhdistamisessa.

Suojaa sarakkeet rakennuksen loppuun asti

Sonotyuben pahviseinä on riittävän paksu, jotta pylväiden pinta voidaan suojata hampailta, naarmuilta ja lialta. Jotta kartonki ei tartu betoniin, se poistetaan viiden päivän kuluessa kaatamisen jälkeen. Sitten muotti palautetaan pylvääseen, joka kiinnitetään lanka- tai nauhalla ja jätetään rakennuksen loppuun.

Purettu kahdessa liikkeessä.

Muottijohto on rakennettu purkamiseen. Jos vedät johtoa yläpäästä, se leikkaa pahvin ylhäältä alas. Tämän jälkeen se pysyy poissa muottipesästä, kuten kuoresta.

Ei tapahdu rakentamisen jälkeen

Rakennuksen jälkeen kartonkilaatikoita ei tarvitse puhdistaa ja pitää varastossa. Käytetty muotti luovutetaan jätepaperin keräilijöille - he maksavat korvauksen jokaisesta kilogrammasta pahvia.

Kuinka käyttää Sonotubea

Kaatamalla sarakkeita

Sonotyube soveltuu koriste- ja tukipylväiden luomiseen asuinrakennuksissa, toimistorakennuksissa ja pysäköintialueissa. Voit rakentaa tuet mainostauluille ja ramppeille.

Täytä säätiö pihdit

Kartonkimuotti estää betonin leviämistä ja muodostaa "kynsinpää" lähellä maata. Tästä johtuen paalujen ja maan välillä ei ole pitoa, eikä rakenne rikkoutu maan liikkeen vuoksi.

Vaahtojen luominen betonilohkoissa

Sonotyube auttaa vähentämään betonipalkkien, siltapäiden ja kattolevyjen painoa. Muotti on laskettu muotoon, se on kiinnitetty päihin, puristettu vahvikkeella ja täytetty betonilla. Betonissa kiinteytymisen jälkeen tyhjät pahvi-seinämät ovat tyhjiä. Sisällä voit sijoittaa kaapelin, vesiputket ja ilmastointijärjestelmät.

Kuten vääriä sarakkeita

Kartonkipylväät sopivat maalauksiin teattereissa ja setissä, toimivat itsenäisenä koristeosana. Tällaisia ​​sarakkeita käytti japanilainen arkkitehti Shigeru Ban Moskovassa Garage Centre for Contemporary Artin tilapäiseen paviljonkiin.

Pilvenpiirtäjä "Ouen57" New Yorkissa - kaupungin toiseksi korkein asuinrakennus. Christian de Portzamparkin kompleksissa on huoneistot ja Park Hyatt New York -hotelli. Rakennuksen pahvirakenteiden avulla kaadetaan pysty- ja diagonaalisia tukipylväitä.

Asuinrakennus "Leonard 56" New Yorkissa arkkitehtitoimiston "Herzog and de Mouron" projektin mukaan. Pilvenpiirtäjillä panoraamaikkunoilla täytettiin tukipylväät Sonotyube-muotti. Kattokorkeus - 3,3 - 4,3 metriä.

Complex "Central Park Tower" New Yorkissa, rakentamisen loppu - vuonna 2020. Torin korkeus 470 metriä on toiseksi Pohjois-Amerikan pilvenpiirtäjiä.

Bill and Melinda Gates Tietojenkäsittelytieteellinen tiedekunta Texasin yliopistossa. Rakennuksessa on 630 betonipylvästä. Sonotyubin pahvilaatikot tallensivat kehittäjä 2520 man-tuntia.

Nykyaikaisen taiteen keskus "Garage" väliaikaisessa paviljongissa Moskovassa Gorky Parkissa. Japanilainen arkkitehti Shigeru Ban käytti kartonkilaatikoita sarakkeiden sijaan. Ylhäältä, muotti oli peitetty silikoni kerroksella, jotta sitä ei voitu asettaa tulelle.

Pilvenpiirtäjä "Ouen57" New Yorkissa - kaupungin toiseksi korkein asuinrakennus. Christian de Portzamparkin kompleksissa on huoneistot ja Park Hyatt New York -hotelli. Rakennuksen pahvirakenteiden avulla kaadetaan pysty- ja diagonaalisia tukipylväitä.

Asuinrakennus "Leonard 56" New Yorkissa arkkitehtitoimiston "Herzog and de Mouron" projektin mukaan. Pilvenpiirtäjillä panoraamaikkunoilla täytettiin tukipylväät Sonotyube-muotti. Kattokorkeus - 3,3 - 4,3 metriä.

Complex "Central Park Tower" New Yorkissa, rakentamisen loppu - vuonna 2020. Torin korkeus 470 metriä on toiseksi Pohjois-Amerikan pilvenpiirtäjiä.

Bill and Melinda Gates Tietojenkäsittelytieteellinen tiedekunta Texasin yliopistossa. Rakennuksessa on 630 betonipylvästä. Sonotyubin pahvilaatikot tallensivat kehittäjä 2520 man-tuntia.

Nykyaikaisen taiteen keskus "Garage" väliaikaisessa paviljongissa Moskovassa Gorky Parkissa. Japanilainen arkkitehti Shigeru Ban käytti kartonkilaatikoita sarakkeiden sijaan. Ylhäältä, muotti oli peitetty silikoni kerroksella, jotta sitä ei voitu asettaa tulelle.

Kysymyksiä ja vastauksia

Onko pahvilla betonin massa?
Sonotyube seinämän paksuus 2,4 - 5,7 millimetriä. Testit ovat osoittaneet, että tämä paksuus riittää kestämään betonin paineen 4,5 metriä tunnissa. Yli 10 metrin pylväät on suositeltavaa kaataa kahteen osaan yhtä suurilla osilla.

Onko mahdollista käyttää pahvilaatikoita sateessa ja lumessa?
Kyllä. Muotti on peitetty vettähylkivällä kerroksella, joka kestää jopa 24 tuntia sateessa ja lumessa. Veden kaatamisen estämiseksi, muottien yläpää on peitettävä kalvolla.

Kuinka säilyttää kartonkilaatat?
Pidä muotti kuivassa paikassa ja älä aseta sitä märälle alustalle. Jos säilytät muottiin yli 3 päivää, pidä se pystysuorassa, jotta pahvi ei menetä muotoa. Vaakasuoralle varastointiin kiinnitä muottirakenne lavalle tai jalustalle. Levitä jalustat tasaisesti siten, että niiden välinen etäisyys on enintään 2 metriä - joten muotti ei kaadu.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä toimistomme Pietariin:

Tilaa muotti

Teemme Sonotyubea tilauksesta koon mukaan. Hinta riippuu muotin halkaisijasta ja pituudesta. Toimitamme yhtiön "Flagman" ja "Avtogruz", on mahdollista poimia Tula-alueelta. Etäisyys Moskovasta - 180 km.

Bogatyrsky pr-t, s. 18, korp. 3 Pietari, Venäjä, 197348

FORMWORK pylväistä, neliön pyöreiden ovaalinmuotoisista ja kuvitteellisista sarakkeista

Pilarin muotti ja erityisesti pyöreä soikea ja neliömäinen kolonnin muotti on tarkoitettu monoliittisten betonipilarien asentamiseen eri korkeuksilla, joilla on suuri kantavuus.

Edut kertakäyttöisten muottien käyttämisestä pyöreillä soikeilla ja neliömäisillä pylväillä yksityisessä rakentamisessa:

1. Rakentamisen talous saavutetaan palauttaen ja uudelleenkäyttöön kertakäyttöisen muottien NOPEASTI, enintään 10 käyttökertaa.

2. Rakennusajan alentaminen, 4-5 kertaa vähemmän, johtuen muottien ja betonisoinnin nopeasta asennuksesta.

3. JÄRJESTELYN KUSTANNUSTEN VÄHENTÄMINEN.

Pyöreiden ovaalin ja neliön sarakkeiden kertakäyttöinen muotti mahdollistaa:

 • vakiotyyppiset pyöreät, soikeat, neliömäiset ja suorakulmaiset pylväät käsittelemättömän pinnan kanssa
 • pyöreät soikeat ja neliömäiset pylväät, joilla on sileä pinta, jotka eivät vaadi käsittelyä
 • neliön muotoiset ja suorakulmaiset sarakkeet, joissa on kulmakiviä
 • antiikki polyhedraaliset sarakkeet eri muodoissa
 • sarakkeita erilaisten geometristen muotojen muodossa (kolmiomaiset, kuusikulmaiset, soikeat ja muut)
 • paalupylväät

Rakentamisen kokemus on osoittanut seuraavia etuja kertakäyttöisten pahvilaatikoiden neliö-, pyöreälle, soikealle ja muulle sarakkeelle:

 1. Edullinen.
 2. Nopea rakentamisaika sarakkeiden samanaikaisen massatäytön takia.
 3. Työvoimakustannusten huomattava väheneminen ja muottien asentamisen ja purkamisen aika - ilman tekniikan käyttöä.
 4. Muottien valmistus sarakkeille tiettyjen mittojen mukaan (ks. Taulukko).
 5. Kolonnin asennus ilman kertaluonteisen kaatamisen korkeuden rajoitusta, joka ei loukkaa jatkuvan betonisoitumisen tekniikkaa ja luo täysin monoliittisen sarakkeen.

Pyöreiden soikeiden ja neliösarakkeiden kertakäyttöinen muotti

Kertakäyttöinen muotti pyöreille ja soikeille pylväälle

Sarakkeen korkeus 1,0 m - 12 m
Saraksen halkaisijat 200 mm - 1500 mm, 50 mm piki
Deckingin avulla voit asentaa sarakkeet korkeuteen 12 m
Pylväiden pinta:

 • sileä - voit tehdä pylvään täysin sileällä pinnalla (katso kuva vasemmalla)
 • tai kierre - valmiin pylvään spiraali ja pystysuora sauma

Tekniset ominaisuudet ja edut:

 • alhaiset kustannukset muottien ympärillä soikea ja neliö;
 • pieni paino, jolla on sama lujuus; - muotti kestää betonipainetta korkeintaan 60 kN / m2;
 • nopea ja helppo asennus ja purkaminen muottien avulla;
 • ei tarvitse käyttää erityisiä nostomekanismeja voi merkittävästi vähentää rakentamisen aikaa;
 • ei vaadi huoltoa ja varastointia;
 • helppokäyttöisyys

Kertakäyttöinen, soikea ja neliömäinen muotti ei vaadi lisää liukuaineita, jotka estävät betonin tarttumisen. Muotoilun vedenkestävyys mahdollistaa myös ulkoasun säilyttämisen melko äärimmäisissä olosuhteissa.

Kiertovesikierrosnopeus ja soikea nelikulma:

Pyöreällä ja soikealla pahvilaatikolla on muutoksia:

 • neliön ja suorakaiteen muotoisen pylväsmallin
 • kertakäyttöiset muottilevyt epätyypilliselle poikkileikkaukselle
 • ei-standardin "klassisen" osion sarakkeet (antiikkiset)

Pyöreää ja neliömäistä soikeaa muottirakennetta käytetään rakentamisessa:

 • monikerroksiset asuin- ja julkiset rakennukset
 • mökit
 • kauppakeskuksissa
 • konserttisalit
 • urheilustadionit
 • kaikkiin rakennustyyppeihin
 • sillanrakennuksessa

Pyöreiden ovaalin ja neliön pylväiden kertakäyttöinen pahvilaatikko

Rakennustöissä käytetään kertakäyttöisiä kolonnia (esim. Monikerroksisia asuin- ja julkisia rakennuksia, mökkejä, kauppakeskuksia, konserttisaleja, urheilupallotteja, kaikentyyppisten rakennusten ja rakenteiden perustapohjia sekä sillanrakennusta).

Pyöreä ja soikea muotti on useita etuja:

 • nopea asennus ja asennuksen poisto;
 • kevyt ja kestävä;
 • asennettu ilman nosturia missään huoneessa;
 • antaa parasta laatua betonipinta;
 • sarakkeita, jotka on tehty tällä muotilla, eivät vaadi ylimääräisiä viimeistelytoimia;
 • on suurempi lämpöeristys verrattuna teräsmuottiin;
 • muottien poistoa ei voida poistaa pitkään;
 • muotti on tehty ympäristöystävälliseltä materiaalilta, eikä niiden käsittelyssä ole ongelmia;
 • ei edellytä lisäkustannuksia;
 • on mahdollista laittaa tiedot muottiin ja käyttää sitä mainoksena;
 • edullisia.

Muotti on seuraavat mitat:

 • halkaisija 200 mm - 1500 mm;
 • seinämän paksuus riippuu sarakkeen halkaisijasta ja korkeudesta ja vaihtelee välillä 3 mm - 22 mm;
 • laattojen pituus jopa 11 metriä, sarake pituus jopa 30 metriä.

Kolonnin muottien massa.
Se vaihtelee 1,8 - 40 kg / m (sarakkeen halkaisijan ja korkeuden mukaan).

Sisäpinnan tyyppi.
Normaali pinta spiraalikuviolla tai sileällä pinnalla, joka saavutetaan paksun PVC-päällysteen avulla

Taulukko pyöreiden pylväiden pahvilaatan seinämän paksuuden riippuvuudesta muottien halkaisijasta ja pituudesta:

Pahvista ja paaluista koostuva pahvipakkaus

Tilapäisten lomakkeiden käyttöä monoliittisten rakennusten rakentamisessa löytyy kaikkialla, myös sarakkeiden rakentamisessa. Kuitenkin tavallinen muotti, joka koostuu kilvistä ja kehyksestä, soveltuu vain suorakaiteen ja neliön sarakkeiden rakentamiseen, mutta entä pyöreä?

Tämäntyyppiseen rakennukseen on erityinen muotti, ja siinä on useita lajikkeita. Suurten saman halkaisijaltaan samanlaisten sarakkeiden rakentamiseen käytetään metalli-puoliputkien pyöreitä muottirakenteita ja pyöreiden pylväiden pahvimuotti on tarkoitettu eri kokoisten esineiden rakentamiseen.

Pahvilaatikoita käytetään paitsi pyöreiden pylväiden pystyttämiseen, myös pahvilaatikot muurien kiinnittämiseen porojen paaluille jne.

Mikä on pahvin muotti?

Tämä yksinkertaisin lomake muodostaa polymeeripohjan sekä paperin, joka tiivistää sen useisiin kerroksiin. Sitten paperi laminoituu erikoistekniikalla, minkä jälkeen se päällystetään polymeerillä vedenpitävällä liimalla.

Kiinteän pahvilaatikon ainoa haittapuoli on se, että kierteinen kuvio näkyy valmiissa rakenteessa. Jos haluat saavuttaa paremman tuloksen, käytä sisäpuolelta suojattua muovia, joka on peitetty vahamaisella materiaalilla. Huolimatta siitä, että se on myös pahvilaatikko, hinta on hieman kalliimpi, mutta tulos ylittää kaikki odotukset. Täysin sileäksi ja kiiltävälle pinnalle on suositeltavaa käyttää muovia, joka on päällystetty sisältä polymeeristä.

Kartonkilaastin asennus ja purkaminen

Muotti on asennettu pitkin rungon nuolia, jotka on suunnattu ylöspäin. Muottiosan alaosa on kiinnitetty lattiaan puupohjaisella tai kruunulla. Jos pylvään korkeus on yli 4 metriä, asennusta varten tarvitaan ylimääräiset kiinnitysosat ylä- ja alapuolelle, ja kiinnitys on tehtävä 3-4 metrin välein.

Pilarin asennusprosessi pahvilaatikoilla

On suositeltavaa purkaa kertakäyttöiset muottipesät 2 päivän kuluttua käyttämällä muottipesän sisällä olevaa johtoa. Riittää, että kiinnitetään johto mihinkään työkaluun ja vedä se ylhäältä alaspäin. Näin ollen muotti katkeaa kahteen, ja voit helposti erottaa valmiit sarakkeet siitä.

Pahvilaatikon purkamisen prosessi

Kartonkilaatatyypit

Kartonkilaatikolla on useita eri osia: pyöreä, neliömäinen, suorakulmainen, koristeellinen ja klassinen. Monta kertakäyttöistä muottirakennetta on useita, ja luokittelu tehdään vain osan tyypin mukaan:

Neliön ja suorakaiteen muotoisten sarakkeiden pahvilaatikot

Tätä lajia kutsutaan myös taitettavaksi muottirakenteeksi. Sen tärkeimmät edut ovat seuraavat:

 • Taitettava muotti on kätevä liikkua rakennustyömaalla;
 • Muotti on melko helppo koota ja työ voidaan tehdä suoraan sivustolla;
 • Tämä muotti on melko kompakti, joten se on erittäin kätevä kuljettaa ja varastoida;
 • Sarakkeet voidaan asentaa korkeuteen korkeintaan 30 m;
 • Kertakäyttöisten muottien materiaalin ansiosta pylväät voidaan betonoitua 60 kN: n seoksen painetta käyttäen.
Pyöreä muotti

Kertakäyttöisten muottien pyöreillä sarakkeilla on seuraavat edut:

 • Suunnittelulla on korkea luotettavuus ja helppokäyttöisyys;
 • Se on kätevä asentaa ja purkaa se;
 • Rakennetta ei voi purkaa pitkään aikaan, jolloin betonin täydellinen ulkonäkö säilyy.
Custom Section muotti

Rakennusyritykset voivat tehdä minkä tahansa ei-standardin mukaisen kokoonpanon ja osan muottirakenteita, vaikka tekniset ominaisuudet eivät ole täysin vaikuttaneet:

 • Tällainen muotti voidaan asentaa jopa 30 metrin korkeuteen;
 • Materiaalimateriaali mahdollistaa betonin paineen jopa 60 kN;
 • Pylväiden poikkipinta vaihtelee 150 x 150 x 800 x 800 mm.
Pylväspahvi muottiin

Betonipilarin pystyttämiseen käytetään pergamiinin muotti - kestävä pahvi, joka on kyllästetty bitumikomponentilla. Asfaltti tarvitsee rullata useita kerroksia, jolloin saadaan halpa ja laadukas muotti. Kartongin reunat täytyy nitoa niin, että leikkeiden jalat tulevat ulos, muuten napa saattaa vaurioitua irrotettaessa.

Pahvilaatikot tylsistyneille paaluille

Porattu säätiötä käytetään erityisesti sellaisten rakennusten rakentamiseen, joissa ei ole kellarinviljelyä, ja jalustat talot rakennetaan kaikkialla permafrost-alueella. Tällainen säätiö voi kestää minkä tahansa materiaalin talon, ja raskas talot vaativat suuria läpimittoja. Näille paaluille käytetään pahvilaatikoita, jotka mahdollistavat enintään 1 m halkaisijaltaan halotettujen paalujen valmistuksen. Rakennuksen aikana paalujen muottirakenteet paalut toimivat myös vedeneristysmateriaalina.

Mistä ostaa pahvilaatikoita

Kun valitset rakennusmateriaaleja, mukaan lukien muottiinpanon, sinun on noudatettava useita sääntöjä:

 • Älä tallenna materiaalia. Jos olet varma siitä, että valmistajat tuottavat korkealaatuisia tuotteita, parempi ei etsi halpoja analogeja;
 • Korkealaatuisia rakennusmateriaaleja on säilytettävä ihanteellisessa pakkauksessa: sitä ei saa repeytyä tai murskata, muutoin myymälän ja valmistajan pätevyys tulisi epäillä;
 • Varo markkinoita, sillä ne saattavat kompastua halpoihin väärennöksiin.

Sivustomme löydät kattavimman ja luotettavan luettelon muottien ja komponenttien valmistajista, jotka auttavat sinua valitsemaan sopivat materiaalit alueellasi. Käytä kätevää hakua ja suojaa heikkolaatuisista tuotteista, koska kaikki pienimmät yksityiskohdat ovat tärkeitä rakentamisen kannalta.

Luettelo yrityksistä, jotka myyvät kertakäyttöisiä kartonkilaatikoita:

Pahvista kertakäyttöisten muottien keskimääräiset hinnat

Venäjän markkinoilla maksetut kustannukset alkavat 500 ruplasta kohti lineaarimittarilla 250 mm halkaisijaltaan pahvilaatikoita.

Kertakäyttöiset pahvilaatikot sarakkeille ja pylväspohjaksi

Kertakäyttöiset muotti pysyvä kumppanit GK Promstroikontrakt - LLC "JASNAJA POLJANA tehtaan pakkauskoot ja pakkaus" - on yksi harvoista Venäjän valmistaja todella laadukkaita ja verrattavissa Saksan kertaluonteisen (eli jota ei voi irrottaa, jota ei voi irrottaa) pahvista muotti pyöreälle betonipylväiden, puupaalua ja kotelo räjäytykseen, edulliseen hintaan Tulan varastosta.

Venäjän pahvi muottijärjestelmät pylväät tarjotaan PUK tehty erityisen vahvaa kartongin monikerroksinen käämitys akselille uusin eurooppalaisiin TU 5456-007-57389331-2009. Tuotantoprosessissa - erikoisteknologiaa hyödyntävä pahvi on kyllästetty vedenkestävällä polymeeriliimalla ja saa tarvittavan lujuuden kovettumisen jälkeen.

Rakennustöissä käytetään monikäyttöisiä rakennustöitä (esim. Monikerroksisia asuin- ja julkisia rakennuksia, mökkejä, kauppakeskuksia, konserttisaleja, urheilupalloja, pilariväyliä kaikenlaisille rakennuksille ja rakenteille sekä sillanrakentamisessa).

Yhtiömme valmistamilla sarake- muotteilla on useita etuja:

 • nopea asennus ja asennuksen poisto;
 • kevyt ja kestävä;
 • asennettu ilman nosturia missään huoneessa;
 • antaa korkeimman mahdollisen betonipinnan laadun (verrattuna muihin muottijärjestelmiin);
 • muottipohjalla tehdyt pylväät eivät vaadi ylimääräisiä viimeistelytoimia;
 • on suurempi lämpöeristys verrattuna teräsmuottiin;
 • muottien poistoa ei voida poistaa pitkään;
 • muotti on tehty ympäristöystävälliseltä materiaalilta, eikä niiden käsittelyssä ole ongelmia;
 • ei edellytä lisäkustannuksia;
 • on mahdollista laittaa tiedot muottiin ja käyttää sitä mainoksena;
 • edullisia.

Sarakkeen muotti on seuraavat mitat:

 • halkaisija 150 mm - 1250 mm;
 • seinämän paksuus riippuu pylvään halkaisijasta ja korkeudesta ja vaihtelee välillä 3 mm - 15 mm;
 • laattojen pituus jopa 11 metriä, sarake pituus jopa 30 metriä.

Pylväiden muottipaino vaihtelee 1,8 - 40 kg / m (halkaisijaltaan riippuen).

Sisäpinnan tyyppi: säännöllinen pinta spiraalimaisella kuvioinnilla tai sileällä pinnalla, saavutettu paksusta PVC-kalvosta valmistetulla vuorauksella.

TB: n tärkeimmät näkökohdat betonoinnille

 • Pilarin muotti on asennettu tarkasti pystysuoraan.
 • Muotoilun alaosan kiinnittämiseksi on mahdollista käyttää ns. Puukruunua, joka peittää tiukasti putken ulkokehän. Kun halkaisijaltaan suurempaa muottia suositellaan puukorun käyttämiseksi, jonka korkeus on noin 10 cm.
 • Pylväiden kiinnitys yläosassa suoritetaan käyttämällä erityisiä kytkentöjä (säädettävä teräsvahvike, jossa on kaksi ankkurointitankoa pystysuoraan kiinnitysosaan). Kytkin pitää tiukasti kiinni putkimaisesta muotista, kun se täytetään betonilla. Helposti siirrettävä teräsvahvike kiinnitetään muottiin sisäänrakennetun lukitusruuvin avulla, jonka jälkeen kaltevat telineet (kiinnitys) kiinnitetään ja muotti asennetaan pystysuoraan.
 • Korkeintaan 4 metrin pylväät muottiin, betoni täytetään betonivaunulla, jossa on normaali kaatumisnopeus. Jos pylväiden pahvilaatikot ovat korkeammat kuin 4 m, betoni on toimitettava letkun kautta betonipumpulla. Betoniseoksen suositteleminen sisäpuolelta värähtelijällä on suositeltavaa.

Pylväsmuottien betonoitumisnopeus ansaitsee myös huomion:

Kertakäyttöiset pahvin muottipylväät

Yleisratkaisu monoliittisten pylväiden rakentamiseen - Saksan tekniikalla tuotettu monimutkainen kartonkipaketti (sertifioitu GOST ISO 9001-2011: n mukaisesti).

 • Pienennä sarakkeiden pystyttämistä 30% ilman laadun heikkenemistä.
 • Nopeuta rakennusaika 2-3 kertaa.
 1. Pieni paino.
  Kolonnin halkaisija 400x3000 mm painaa vain 15,78 kg.
 2. Edullinen.
  Hinta - 600 ruplasta metriä kohden. (riippuen sarakkeen halkaisijasta ja korkeudesta).
 3. Helppo asennus.
  Sen tekee yksi työntekijä ilman nosturia.
 4. Helppo purkaminen.
  Se on tehty murskaustyökalulla tai veitsellä upotetun murtovenon avulla.
 5. Korkea lämmöneristysominaisuudet.
  Seinän paksuus on 4 - 9 mm. Pylväiden neliöosilla - eristävä polystyreeni kerros.
 6. Erilaisia ​​arkkitehtonisia muotoja.
  Pyöreiden, neliöosien sarakkeiden valikoimassa. Lisätyillä polystyreeni-vaahtolevyillä mahdolliset muodot ovat mahdollisia.
 7. Suunnittelun eheys.
  Kun rakennat 8 metriin korkeita pylväitä, ei ole yhdistäviä raitoja.
 8. Lyhyt rakentamisen ehdot.
  Ehkäpä kerran päällekkäinen betonointi - ei ole tarvetta odottaa muottialustan purkamista.

Oletetaan, että olet ostanut tai vuokrannut 10 teräspylvästä joka korkeudelta ja kaatoi ne vuorotellen.

Tällöin lasketaan lisäkustannukset ottaen huomioon aika:

Pylväiden kartonkipuun avulla voit säästää lähes yhden työkuukauden ehdoin.

Minimaalisten arvioiden mukaan 3-kerroksisen rakennuksen säästö on noin 4 000 000 ruplaa.

Tuotteet valmistetaan modernin saksalaisen laitteiston avulla. Valmiiden tuotteiden vapautumisesta huolehtii korkean nopeuden kierre- käämitysnauhat pahvista. Tuotannossa käytetään seuraavia materiaaleja ja komponentteja:

 • pahvi - tiheys 100-550 g / m²;
 • Euroflex 2500 liima;
 • suojaava / koristeellinen kerros kartonki: Kraft, offset.

Tuotanto on sertifioitu GOST ISO 9001-2011: n mukaisesti.

Tuotannon laadun varmistaminen jatkuvan laadunvalvonnan tuottamiseksi.

Valmistusprosessissa pahvilla erikoisteknologiaa kyllästetään vedenpitävällä polymeeriliimalla ja saadaan tarvittava lujuus kovettumisen jälkeen.

Sisäpinnan tyyppi: säännöllinen pinta spiraalimaisella kuvioinnilla tai sileällä pinnalla, saavutettu paksusta PVC-kalvosta valmistetulla vuorauksella.

Pilarin muotti on säilytettävä kuivassa paikassa, johon ei pääse kosteaa ilmaa ja kostea kosteaa maata, pystyasennossa tai tasaisella pinnalla. Älä taivuta reunoja, liiallista paineita tai vaurioita.

Monoliittisten pylväiden rakentamiseen käytettävät muototyypit

Nykyaikaisessa monoliittirakenteessa sarakkeita käytetään melko usein. Monissa monikerroksisten rakennusten hankkeissa ne eivät ole vain koristeellisia arkkitehtonisia elementtejä vaan myös koko rakennuksen tärkeimmät tukirakenteet. Näin voit rakentaa huoneita seuraavaan kerrokseen toistamatta edellistä suunnitelmaa. Tällaisten monoliittirakenteiden lujuuden ja kestävyyden varmistamiseksi pilarin muotti on tehtävä luotettavasti ja tehokkaasti.

Sarakkeiden ja muottien tyypit niiden järjestelyyn

Jakson geometrinen muoto, kaikki sarakkeet jaetaan:

 • pyöreä (sylinterimäinen);
 • neliö tai suorakulmainen;
 • monitahoinen;
 • kihara.

Kahden ensimmäisen tyypin laajimmin löydetyt sarakkeet. Viimeiset kaksi luokkaa käytetään pääasiassa rakennusten tai koristetarkoitusten palauttamiseen.

Käyttökertojen lukumäärän mukaan sarakkeiden järjestäminen on jaettu seuraavasti:

 • kertaluonteinen;
 • uudelleenkäytettäviä.

Riippuen materiaalista materiaali on:

 • puu;
 • muovi;
 • metalli;
 • pahvi;
 • Yhdistetty.

Sylinterimäinen kolonnin muotti

Muottien pyöreät sarakkeet voivat olla sekä kertakäyttöisiä että uudelleenkäytettäviä.

Kartonkiputkia käytetään melko usein pyöreiden pylväiden kertakäyttöisiin muottiin. Valmistuksessa käytettävät paperiteipit, erityinen liimakoostumus ja polymeerinen materiaali (vedenpitävyyden varmistamiseksi). Tällainen kolonnin muotti on saatavana halkaisijaltaan 150 - 1 200 mm. Sen asennus on melko yksinkertainen: putki asetetaan yksinkertaisesti lujitussäkkiin, sitten tukirenkaat on asennettu, johon välikkeet on kiinnitetty (vakauden ja pystysuuntaisen tasauksen aikaansaamiseksi). Tällaisten tuotteiden nopeaa purkamista valmistuksen aikana putken koko pituudelle puristetaan erityinen metallilangas, joka vetää, jolloin pahvi leikataan koko pituudeltaan ja sitten se erotetaan helposti pakastetusta betonista.

Vihje! On suositeltavaa purkaa kartonkiputki ennen rakentamisen loppua. Tämä suojaa tukea teknisiltä vaurioilta.

Kartonkipylväiden kertakäyttömateriaalilla on useita epäilyttäviä etuja:

 • alhaiset kustannukset;
 • yksinkertainen asennus ja purkaminen;
 • kun sitä käytetään, betonin tuen pinta on korkealaatuista;
 • pieni paino;
 • korkea lujuus.

Putkistoja (metalli, asbestisementti tai muovi) käytetään pyöreän osan kiinteinä osina. Tällainen pysyvä muotti betonin kovettumisen jälkeen on edelleen olennainen osa sarakkeen suunnittelua.

Varoitus! Metalliputkia käytettäessä niiden pinta on käsiteltävä korroosiosuoja-aineella.

Uudelleenkäytettävä pyöreä muotti koostuu metallisista tai muovisista puoliputkista, jotka on asennettu sarakkeen lujitusholkin ympärille käyttäen erityisiä pikalukituslukkoja. Muovipylväsmatot ovat vähemmän kiinnittyneet betoniin kuin metalliin (tämä helpottaa purkamista), mutta vähemmän lujuutta.

Neliön ja suorakulmion muotoiset kolonnit

Tällaisia ​​sarakkeita käytetään laajalti sekä teollisuudessa että yksittäisissä rakennuksissa.

Yleisin muoto irrotettavien muottien järjestämiseksi tällaisten sarakkeiden on suuri paneeli muottijärjestelmä. Yleisvahvikkeet (niiden mitat: leveys - 0,4 - 1,2 m, korkeus - 1,0 - 3,3 m) mahdollistavat neliömäisten sarakkeiden kiinnityksen nopeasti (jonka poikkileikkaus on 0,2-0,0-2 m, 0-1,0 m).

Kiinnittimien (nastat) pituussuuntaiset tekniset aukot mahdollistavat suorakulmaisen poikkileikkauksen muodostamisen. Yksi pylväs vaatii: suojukset (4 kpl, jotka on koottu "tehtaaseen"), erikoiset kiristysmutterit (kolonni noin 3 metriä korkea, yleensä 16 sarjaa riittää) ja rinteitä (vähintään 2 kaksitasoista tukea).

Tällaisen järjestelmän suosio johtuu seuraavista syistä:

 • yksinkertaisuus ja nopea asennus ja purkaminen;
 • mahdollisuus muodostaa kolonnin osa hankkeen vaatimusten mukaisesti;
 • kestävyys (80 - 200 betonisykliä valmistajan ja materiaalien mukaan).

Toinen yleinen muottirakennejärjestelmä modernissa rakennelmassa sarakkeiden rakentamisessa on palkki ja peräpeili. Tämän mallin pääelementit ovat muottipesät, teräspalkit, eri kokoiset palkit ja kiinnittimet. Tämäntyyppinen muottijärjestelmä on helppo sopeutua luomaan neliöitä, suorakulmaisia ​​ja jopa oktaedeja sarakkeita. Tällaisilla pylvästen teräsrakenteilla on suurin vahvuus ja kestävyys verrattuna muihin materiaaleihin (laminoitu lastulevy, muovi tai levyt ja vaneri).

Riippumaton muottien valmistus sarakkeiden rakentamiseen

Monolittisten pylväiden muottien valmistuksessa omilla kädillä, voit käyttää useita menetelmiä.

Helpoin tapa (mutta melko työläs) tehdä rungon neliön tai suorakaiteen sarakkeille:

 • Paneelista (25 mm paksu ja pituus, joka on yhtä suuri kuin pylvään korkeus) kynsien ja ruuvien avulla tehdään U-muotoinen rakenne, jonka sisäiset mitat tulevan sarakkeen poikkileikkaukseltaan.
 • Teemme samanlaisten levyjen kilven, joka myöhemmin on muottirakenteen neljäs puoli.
 • Asenna U-muotoinen rakenne tukirakenteeseen ja kiinnitä siihen levyt.
 • Tasaa taso pystysuoraan tasolla ja kiinnitä se lautojen tai palkkien avulla.
 • Jotta rakenne olisi kestävämpi, käytämme lisäpalkkeja ja muttereita pähkinöillä.
 • Nyt voit aloittaa betoniseoksen kaatamisen.

Video auttaa sinua ymmärtämään edellä kuvattua tekniikkaa neliömäisen kolonnin muodostamiseksi:

Toinen tapa itse tuotannolle on pitkälti samanlainen kuin edellinen. Laattojen valmistukseen käytettävien levyjen sijaan käytämme vaneria (mieluiten kosteutta kestävää, 12 mm paksua) ja puupalkkeja. Vahvistuselementteinä käytetään vahvikepäitä ja pikalukituslenkkejä (leikkeet). Jos haluat kohdistaa pystysuunnassa, voit vuokrata teleskooppitelineitä.

Vihje! Edellä mainittuja menetelmiä on sovellettava, jos haluat tehdä pienen määrän sarakkeita (3 ÷ 4 kpl). Muussa tapauksessa rakennusmateriaalien ja -laitteiden kustannukset ovat melko suuret. Jos haluat rakentaa 10 ÷ 12 saraketta (esimerkiksi suurelle lasitetulle terassille tai verannalle), sitten kolonnin yleismuodot, jotka on vuokrattu (yhden sarjan vuokra, johon sisältyy: 4 kilpiä, 2 kaksitasoista teleskooppista rinnettä, kiinnittimet ovat noin 7,500 ruplaa kuukaudessa). Ja koska sarakkeet voidaan irrottaa 48 tunnin kuluttua betoniliuoksen kaatamisesta, voit helposti tehdä tarvittavan sarjan sarjan maksetulle kuukaudelle.

Lopuksi

Lopullisen valinnan yksi tai toinen muoto muottien valmistukseen sarakkeet riippuu niiden lukumäärä, osa koko ja korkeus. Tietenkin vain huipputeknisiä ammatillisia muottijärjestelmiä käytetään sillan laitureiden tai telineiden rakentamiseen. Ja yksittäisten rakenteiden useiden ei-erittäin korkeiden pylväiden rakentamiseen voidaan tehdä täysin romumateriaaleista valmistettu muoto. Tärkeintä on, että se noudattaa tiukasti tulevan sarakkeen geometriaa ja kestää betoniliuoksen paineen ilman muodonmuutosta.

Kertakäyttöiset kartonkilaatat kolonnille ja tylsille paaluille

Monoliittisen menetelmän ollessa kyseessä rakennusten rakennustyöt yksittäisissä hankkeissa puun, erityisesti alumiinimuottien, käyttö ei ole taloudellisesti mahdollista. Vaikka lopullisen pinnan hyvälaatuisuudesta huolimatta sen kokoonpanon monimutkaisuus tekee mahdottomaksi täysin uudelleenkäytettävien muottien edut. Mitä sanoa pyöreistä pinnoista, lisäksi eri halkaisijoista! Tällaisissa tapauksissa ainoa ulosmeno on kertakäyttöinen kartonkilaatat.

Kartongin muottien ominaisuudet

Kartonkilevy on varsin monipuolinen: pyöreiden pylväiden lisäksi myös seinät on pystytetty, ja pahvipakkausten pahvilaatikoita käytetään onnistuneesti.

Kartongin kertakäyttöisen muottirakenteen pohja on polymeerinen pohja, joka kiertyy paperin ympäri useiden spiraalikerrosten ympärillä. Paperi laminoituu tämän jälkeen ja päällystetään sitten erityisen vesitiivisillä lakoilla, mikä lopulta antaa sinulle mahdollisuuden kestää lateraaliset kuormat konkreettisesta massasta.

Tällaisen muottien pinnalle jäävä kierrekuvio on joskus mahdoton hyväksyä pelkästään ulkoisista syistä. Tässä tapauksessa toteutetaan jokin seuraavista vaihtoehdoista:

 1. Sisäpinnan päällystäminen vahapaperilla.
 2. Polymeerihartsin sisäpinnan pinnoite.

Kertakäyttöisten pahvisten muotojen sarakkeille on seuraavat suorituskykyominaisuudet:

 • Sallittu betonipinnan korkeus, m - jopa 30;
 • Seinän paksuuden käytännöllinen valikoima, mm - 7... 30;
 • Muottien ulkohalkaisija, mm - 150... 1200.

Tarkemmin sanottuna pyöreän poikkileikkauksen sarakkeiden kokoa voidaan valita seuraavan taulukon mukaisesti:


Huom. Pienemmät arvot vastaavat pylvästä korkeintaan 4 m, suuret - jopa 12 m (väliarvot otetaan interpoloimalla).

Sen ilmeisen tuotantokyvyn vuoksi pahvin muotti on alhainen tiheys, joka valmistusmenetelmän mukaan ei ylitä 35... 40 kg / m3 päällystettäessä polymeereillä ja 4... 5 kg / m3 päällystämiseksi vahamaisilla koostumuksilla.

Tapojen asentaminen ja poistaminen

Ulkopintaan pyöreille pylväille valmis käytettävä pahvilaatikko on varustettu ylöspäin olevilla nuolilla, joiden mukaisesti se on asennettu. Tällaisen muottien pohja on kiinnitetty alkuperäiseen pintaan kruunujen tai puumallien avulla. Pitkittäisen stabiilisuuden lisäämiseksi (mikä on välttämätöntä yli 4 metrin pituisten pylväiden valmistuksessa) on järjestetty ylimääräisiä rengasmaisia ​​kiinnityksiä muotin ulkokehälle, jonka väli ei saa olla yli 4 m.

Laitteiston asentamisen / purkamisen helppouden ansiosta ei tarvitse käyttää nostomekanismeja ja itse asennustöitä voidaan tehdä missä tahansa.

Sarakkeen asennus pahvimuottiin tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 1. pylvään kiinteä pohja;
 2. muottien pystysuora kohdistaminen;
 3. tarvittaessa asenna lisävarusteet.

Betonin lopullisen asettamisen jälkeen (aikaisintaan kahden päivän kuluttua) pahvin muotti on purettava. Tätä tarkoitusta varten rakenne on varustettu vetoketjulla valmistetulla halkaistunauhalla, jonka seurauksena irrotus suoritetaan nopeasti ja vaivattomasti. Johtimen sijainti on merkitty muotin ulkopinnalle.

Tulan pahvilaatikoita voidaan tarpeen mukaan varustaa tietyn korkeuden omaavilla vaahtomuovivuorilla, jotka tarjoavat mahdollisuuden tuottaa (sarakkeen korkeuden mukaan) erilaiset lohkotyypit: neliö-, kolmio-, kuusikulmaiset ja monimutkaisemmat kokoonpanot.

Vaihtoehtoja tehdään myös muovimuottien muovimuottien versiot, joita voidaan käyttää sarakkeiden kuvitteellisten elementtien tuottamiseen; pääkaupungeissa ja syistä.

Erilaisten muotojen kertaluontoinen muottirakenne

Pöydän muotti ei-pyöreän poikkileikkauksen sarakkeille on pienikokoinen ja helppokäyttöinen, ja se lasketaan tavallisesti pylväistä, joiden betonipaine ei ylitä 60 MPa, mikä liittyy vähemmän yhtenäiseen voiman jakautumiseen muottirakenteen sisäpuolella. Pyöreille osille ei ole tällaista rajoitusta, joten sallitut paineet voivat tässä tapauksessa saavuttaa 80 MPa.

Aikaisen muottien asteittainen muoto on pergamiini, jonka valmistuksessa käytetään pahvia. Vahvuus lisääntyy kartongin bitumikoostumuksen kyllästämisestä johtuen. Lasi on valssautettu useaan kerrokseen, jonka reunat kiinnittyvät erikoiskehyksillä, kun jalat ulottuvat ulkopintaan: tämä takaa muotin lujuuden pystysuunnassa.

Rakennusten rakentamiseen, joissa ei ole kellareja, samoin kuin permafrost-olosuhteissa pystytettyihin rakennuksiin, käytetään tylsää perustusta. Pallojen koko voi samaan aikaan olla melko suuri. Paalipapereiden muotti on valmistettu halkaisijaltaan jopa 1000 mm. Tällaisten paalujen kyllästäminen kosteutta kestävillä komponenteilla tarjoaa samanaikaisesti perustan luotettavan vedenpitävyyden.

Mistä ostaa kertakäyttöistä pahvilaatikkoa?

Kartonkirakenteiden hinta määräytyy sen toteutuksen mukaan ja tavallisesti vaihtelee 500... 1000 ruplaa / metrillä. Muottirakenteiden hankinnassa olisi keskityttävä näiden tuotteiden valmistukseen erikoistuneiden yritysten ehdotuksiin. Ne tuottavat erikoismateriaaleja, joissa noudatetaan tarkasti TU 5456-007-57389331-2009. Tämän seurauksena lopputuote täyttää kaikki voima- ja suorituskykyvaatimukset.

Ostamaan pahvilaatikoita markkinoilla tai satunnaiselta myyjältä on vaarana hankkia heikkolaatuisia tavaroita.

Seuraavassa on lueteltu näiden tuotteiden myyntiin erikoistuneiden yritysten luettelo:

 • Kauppiasrakennus: Pietari, s. Ammattikorkeakoulu, 24 kirjain D, rakennus 4-L;
 • Yasnopolyanskaya konttien ja pakkausten tehdas: Tula-alue, Leninsky-alue, Sudakovon kylä, Lesnoyn kylän mikrorakennus 50.
 • Yritys "Progress": Moskova, st. Bulatnikovskaya, s. 12.

PYYNTÖJEN SOVELLETTAVAT VALOKUVAT

Kertakäyttöisten pahvipylväiden muotti on patentoitu ja valmistettu saksalaisen tekniikan mukaisesti paperista paperirainan monikerroksisen käämityksen menetelmällä akseliin. Erityinen teknologiapaperi on laminoitu, kyllästetty vedenpitävällä polymeeriliimalla ja saa tarvittavan lujuuden kovettumisen jälkeen. Tätä tuotetta ei voida varmentaa.

COLUMN CARDBOARD-Korttipakkaus

TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET:
-seinämän paksuus riippuu sarakkeen halkaisijasta ja korkeudesta ja vaihtelee välillä 7 mm - 30 mm.
-muottien halkaisija vaihtelee 150: stä 1200 mm: iin.
-muotti / pylvään korkeus voi nousta 30 m.
-muottipaino vaihtelee välillä 1,71 - 35,3 kg / m (riippuen sisäpinnan halkaisijasta ja tyypistä).

SISÄPINNAN TYYPIT:
1) tavallinen sileä pinta spiraalikuviolla
2) Sileä pinta vahapaperilla
3) Täysin sileä pinta käsitelty polymeerihartsilla

ASENNUS POISTO:
Muotti on kiinnitetty rungon nuolien suuntaan ylöspäin osoittaen alhaalla puuhun tai pohjaan pohjaan.

Yli 4 metrin korkeudella tarvitaan lisävarusteita alla ja yläpuolelta. Korkeammalla muotokorkeudella kiinnitys tehdään 3-4 m: n välein. Kytkimet eroavat käytettäessä 250-400 mm, 435-600 mm, 650-850 mm, 900-1000 mm.

4 metrin yläpuolella olevissa muottipohjissa voit käyttää tavanomaista tukipyörää kiinnittämällä henkilökuntapidikkeemme pylvään yläosaan tai tukemalla ketjuista tai säännöllisistä kiristysvykeistä.

On suositeltavaa tyhjentää aikaisintaan 48 tuntia. Kuminauha on varustettu vetoketjuperiaatteella toimivalla halkaisijohdolla.

betonointi:
betonointi
Korkeus jopa 4 m - kylpyammeella
Korkeus on yli 4 m - betonipumpulla
Jaksottainen betonointi
Kaikki sarakkeet tulee betonoida sarjaan, 50 cm kukin ja sitten tiivistää (tärinä).

Pyöreä kolonnin muotti

Tässä artikkelissa tarkastelemme päätyyppisiä muottirakenteita erilaisten pyöreiden rakennuselementtien luomiseen: pylväät, tuet, koristeosat jne. Erityisesti tutkitaan, millaisia ​​muodot ovat olemassa ja kuinka niiden soveltaminen käytännössä näyttää. Erikseen katsomme, että muovinen muottirakenne luo sarakkeita, koska nykyään ne ovat yleisimpiä rakentamisessa.

 • Mitä tarvitaan muottiin, ja onko sitä mahdollista ilman sitä?
 • Päätytyyppien päätyypit;
 • Muovimuotti - suunnitteluominaisuudet;
 • Muoviset segmentit - tärkeimmät subtleties.

Mitä tarvitaan muottiin, ja onko sitä mahdollista ilman sitä?

Todennäköisesti ei ole järkevää käsitellä kysymystä sen rakenteen tärkeydestä, johon tämä artikkeli on omistettu. Kaikki on selvää tässä: muotti on välttämätön sementin (tai muun) laastin viivästymiselle tiukasti määritellyissä rajoissa. Samanaikaisesti sen lisäksi, että sementtilaasti pidetään kovettumisen aikana, määritetään muoto, jolla on myöhemmin sarake tai muu arkkitehtoninen elementti.

Nyt on kysymys siitä, onko mahdollista tehdä ilman muottirakennetta tarvittaessa sarakkeen luominen. Vastaus on seuraava: materiaaleja ja työkaluja ei ole, jotta todella laadukas tällainen muotoilu olisi mahdollista ilman muodostelmaa. Toisin sanoen, ei ole vaihtoehtoa.

Tarkemmin sanottuna se on periaatteessa, muttei pyöreän muodon tapauksessa. Esimerkiksi jos on tarpeen saada suorakaiteen muotoinen tuki, on aivan mahdollista tehdä erikoisvanerin muottirakenne. Voit lukea siitä artikkelista Laminoitu vaneri muottiin.

Muotojen pyöreät sarakkeet - sovelluksen tyypit ja ominaisuudet

Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään kahta muottityyppiä, joita käytetään sarakkeiden, tukien ja paalujen rakentamisessa: kertakäyttöiset ja uudelleenkäytettävät. Harkitse kukin niistä tarkemmin.

kertakäyttöinen

Tämäntyyppisen lomakeskuksen avustaminen, jos tarvetta rakentaa pieniä pyöreitä sarakkeita. Se on valmistettu erikoisvalmisteisesta pahvista, jonka maksimaalinen voima voidaan kierteellä kierteellä.

Sisästä, jälleen voiman ja jäykkyyden lisäämiseksi, tällainen "putki" voidaan päällystää melko paksulla PVC-kalvolla. Tärkeimmät ominaisuudet on esitetty alla olevassa taulukossa:

Työprosessi on seuraava. Aluksi aseta pahvi "putki" oikealla pystysuoralla. Tee sitten kaatamalla betoniliuosta. Odota ratkaisun täydellistä jähmettymistä ja poista pahvi.

uudelleen käytettävä

Tällaisia ​​malleja käytetään useimmiten laajamittaisessa yksityisessä tai teollisessa rakentamisessa. Käytetty materiaali on teräselementtejä, jotka on liitetty toisiinsa napojen avulla. Tällaisen muottien läpimitta voi olla 25-120cm.

On huomattava, että sauman sijaan (jossa segmentit on liitetty) on olemassa erityinen hermeettinen lukko, joka poistaa betonivirtauksen todennäköisyyden sen kaatamisen aikana. Lisäksi kussakin metallisegmentissä on kiinnittimiä, joiden avulla tukit on tarvittaessa kiinnitetty.

Tällaisten muottien pyöreiden sarakkeiden suurin haitta on korkeat kustannukset. Suurin osa niiden käytöstä yksityisissä asuntorakentamisessa ei ole taloudelliselta kannalta perusteltua. Tässä mielessä edullisempi on muovisen vastineen käyttö. Puhumme hänestä erikseen.

Pyöreiden pylväiden muovimuotti - suunnittelu ja soveltaminen

Tällöin puhutaan lasikuitulevyistä, jotka yhdistävät, jolloin saat täydellisen muodon betonin kaatamiseksi. Tällaisia ​​rakenteita voidaan käyttää luomaan sarakkeita, joiden korkeus on korkeintaan 6 metriä ja halkaisija 30-60 cm.

Asennuksen / purkamisen helpottamiseksi segmenttejä ei ole kiinnitetty niittareilla, vaan erityisillä kahva-kiinnikkeillä. Tällaisen rakentavan ratkaisun ansiosta nopeus asennus- ja poimunopeuden poistamiseksi betonikuorrutuksen jälkeen kasvaa merkittävästi.

Koska betoni ei tartu muoviin, segmenttejä voidaan käyttää lähes rajoittamattomasti. Kuten käytännössä ilmenee, keskimääräinen resurssi on yli 100 sykliä. Tietenkin, jotta segmentit kestävät niin kauan, ne on puhdistettava huolellisesti jokaisen täytön jälkeen. Puhdistus suoritetaan tavallisella pesemällä juoksevalla vedellä. Selkeyden vuoksi suosittelen, että katsot pienen videon käyttöominaisuuksista. Katsomme:

Se on kaikki. Jos sinulla on kysyttävää pyöreiden sarakkeiden muodostamisesta, jätä ne kommenttien muodossa. Varmista, että saat vastauksen mahdollisimman pian.

Tekijä - Anton Pisarev

Päivitetty: 02.13.2015 - 19:12

Pahvista ja paaluista koostuva pahvipakkaus

Tilapäisten lomakkeiden käyttöä monoliittisten rakennusten rakentamisessa löytyy kaikkialla, myös sarakkeiden rakentamisessa. Kuitenkin tavallinen muotti, joka koostuu kilvistä ja kehyksestä, soveltuu vain suorakaiteen ja neliön sarakkeiden rakentamiseen, mutta entä pyöreä?

Tämäntyyppiseen rakennukseen on erityinen muotti, ja siinä on useita lajikkeita. Suurten saman halkaisijaltaan samanlaisten sarakkeiden rakentamiseen käytetään metalli-puoliputkien pyöreitä muottirakenteita ja pyöreiden pylväiden pahvimuotti on tarkoitettu eri kokoisten esineiden rakentamiseen.

Pahvilaatikoita käytetään paitsi pyöreiden pylväiden pystyttämiseen, myös pahvilaatikot muurien kiinnittämiseen porojen paaluille jne.

Mikä on pahvin muotti?

Tämä yksinkertaisin lomake muodostaa polymeeripohjan sekä paperin, joka tiivistää sen useisiin kerroksiin. Sitten paperi laminoituu erikoistekniikalla, minkä jälkeen se päällystetään polymeerillä vedenpitävällä liimalla.

Kiinteän pahvilaatikon ainoa haittapuoli on se, että kierteinen kuvio näkyy valmiissa rakenteessa. Jos haluat saavuttaa paremman tuloksen, käytä sisäpuolelta suojattua muovia, joka on peitetty vahamaisella materiaalilla. Huolimatta siitä, että se on myös pahvilaatikko, hinta on hieman kalliimpi, mutta tulos ylittää kaikki odotukset. Täysin sileäksi ja kiiltävälle pinnalle on suositeltavaa käyttää muovia, joka on päällystetty sisältä polymeeristä.

Kartonkilaastin asennus ja purkaminen

Muotti on asennettu pitkin rungon nuolia, jotka on suunnattu ylöspäin. Muottiosan alaosa on kiinnitetty lattiaan puupohjaisella tai kruunulla. Jos pylvään korkeus on yli 4 metriä, asennusta varten tarvitaan ylimääräiset kiinnitysosat ylä- ja alapuolelle, ja kiinnitys on tehtävä 3-4 metrin välein.

Pilarin asennusprosessi pahvilaatikoilla

On suositeltavaa purkaa kertakäyttöiset muottipesät 2 päivän kuluttua käyttämällä muottipesän sisällä olevaa johtoa. Riittää, että kiinnitetään johto mihinkään työkaluun ja vedä se ylhäältä alaspäin. Näin ollen muotti katkeaa kahteen, ja voit helposti erottaa valmiit sarakkeet siitä.

Pahvilaatikon purkamisen prosessi

Kartonkilaatatyypit

Kartonkilaatikolla on useita eri osia: pyöreä, neliömäinen, suorakulmainen, koristeellinen ja klassinen. Monta kertakäyttöistä muottirakennetta on useita, ja luokittelu tehdään vain osan tyypin mukaan:

Neliön ja suorakaiteen muotoisten sarakkeiden pahvilaatikot

Tätä lajia kutsutaan myös taitettavaksi muottirakenteeksi. Sen tärkeimmät edut ovat seuraavat:

 • Taitettava muotti on kätevä liikkua rakennustyömaalla;
 • Muotti on melko helppo koota ja työ voidaan tehdä suoraan sivustolla;
 • Tämä muotti on melko kompakti, joten se on erittäin kätevä kuljettaa ja varastoida;
 • Sarakkeet voidaan asentaa korkeuteen korkeintaan 30 m;
 • Kertakäyttöisten muottien materiaalin ansiosta pylväät voidaan betonoitua 60 kN: n seoksen painetta käyttäen.
Pyöreä muotti

Kertakäyttöisten muottien pyöreillä sarakkeilla on seuraavat edut:

 • Suunnittelulla on korkea luotettavuus ja helppokäyttöisyys;
 • Se on kätevä asentaa ja purkaa se;
 • Rakennetta ei voi purkaa pitkään aikaan, jolloin betonin täydellinen ulkonäkö säilyy.
Custom Section muotti

Rakennusyritykset voivat tehdä minkä tahansa ei-standardin mukaisen kokoonpanon ja osan muottirakenteita, vaikka tekniset ominaisuudet eivät ole täysin vaikuttaneet:

 • Tällainen muotti voidaan asentaa jopa 30 metrin korkeuteen;
 • Materiaalimateriaali mahdollistaa betonin paineen jopa 60 kN;
 • Pylväiden poikkipinta vaihtelee 150 x 150 x 800 x 800 mm.
Pylväspahvi muottiin

Betonipilarin pystyttämiseen käytetään pergamiinin muotti - kestävä pahvi, joka on kyllästetty bitumikomponentilla. Asfaltti tarvitsee rullata useita kerroksia, jolloin saadaan halpa ja laadukas muotti. Kartongin reunat täytyy nitoa niin, että leikkeiden jalat tulevat ulos, muuten napa saattaa vaurioitua irrotettaessa.

Pahvilaatikot tylsistyneille paaluille

Porattu säätiötä käytetään erityisesti sellaisten rakennusten rakentamiseen, joissa ei ole kellarinviljelyä, ja jalustat talot rakennetaan kaikkialla permafrost-alueella. Tällainen säätiö voi kestää minkä tahansa materiaalin talon, ja raskas talot vaativat suuria läpimittoja. Näille paaluille käytetään pahvilaatikoita, jotka mahdollistavat enintään 1 m halkaisijaltaan halotettujen paalujen valmistuksen. Rakennuksen aikana paalujen muottirakenteet paalut toimivat myös vedeneristysmateriaalina.

Mistä ostaa pahvilaatikoita

Kun valitset rakennusmateriaaleja, mukaan lukien muottiinpanon, sinun on noudatettava useita sääntöjä:

 • Älä tallenna materiaalia. Jos olet varma siitä, että valmistajat tuottavat korkealaatuisia tuotteita, parempi ei etsi halpoja analogeja;
 • Korkealaatuisia rakennusmateriaaleja on säilytettävä ihanteellisessa pakkauksessa: sitä ei saa repeytyä tai murskata, muutoin myymälän ja valmistajan pätevyys tulisi epäillä;
 • Varo markkinoita, sillä ne saattavat kompastua halpoihin väärennöksiin.

Sivustomme löydät laajan ja luotettavan luettelon muottien valmistajista ja komponenteista. joka auttaa sinua valitsemaan oikeat materiaalit alueellesi. Käytä kätevää hakua ja suojaa heikkolaatuisista tuotteista, koska kaikki pienimmät yksityiskohdat ovat tärkeitä rakentamisen kannalta.

Luettelo yrityksistä, jotka myyvät kertakäyttöisiä kartonkilaatikoita:

Trading House Formwork - Pietari, ul. Ammattikorkeakoulu, 24 kirjain D, rakennus 4-L, pom. 7H

Edistyminen - Moskova, st. Bulatnikovskaya, ow. 12

Alkore - Ukraina, Lviv, st. Kurmanovich, 9

Pahvista kertakäyttöisten muottien keskimääräiset hinnat

Venäjän markkinoilla maksetut kustannukset alkavat 500 ruplasta kohti lineaarimittarilla 250 mm halkaisijaltaan pahvilaatikoita.

Mitkä ovat sarakkeiden alla olevat muotit ja miten ne kiinnitetään oikein?

Sarakkeet voivat olla koristeellinen elementti, mutta myös tuki. Sen vuoksi paitsi koko rakenteen ulkonäkö, myös luotettavuus riippuu siitä, valitaanko valu valitaan oikein.

Lankojen kootut kolonnin muodot

Muottien voi hankkia erikoistuneissa myymälöissä, tai tehdä se itse. Pääasia - valita tuotteen tyyppi ja koko.

Mitkä ovat sarakkeiden muotit?

Laitteen tyypin mukaan sarakkeiden (sekä seinien) muoto voi olla irrotettava ja irrotettava. Ensimmäistä voidaan käyttää toistuvasti, mutta niiden kustannukset ovat korkeammat. Kiinteä rakenne on osa rakennetta.

Muoto voi olla neliö, sylinterimäinen tai monikulmainen. Erilaisten kokoonpanojen rakenteiden rakentamiseen käytetään palkkipalkkilaatikoita. Se koostuu standardoiduista elementeistä, joiden avulla voit nopeasti muodostaa minkä tahansa muodon. Tämän mallin nopea asennus on sen tärkein etu.

Tuotantomateriaalin mukaan pylväsmuotti voi olla:

Sarakkeen muottiyksikkö

Metallia. Suosituin laajamittaisessa rakentamisessa, käytännöllisyyden ja luotettavuuden ansiosta. Rakenteen jäykkyys mahdollistaa sen, että se kestää korkean betoninopeuden ja betonin painon pohjassa. Metallimuotti voi vuorostaan ​​olla palkki, pultti, paneeli ja kulma. Haittana on työvoimavaltaiset asennus- ja kuljetuskustannukset.

Puuta. Useimmiten käytetään yksityisessä rakentamisessa materiaalin saatavuuden takia. Tämä muoto on helppo tehdä omalla kädelläsi levyistä tai vanerista. Sitä käytetään neliösarakkeiden valuun. Tällaisten muottien asentaminen ei vaadi erityisiä taitoja ja erikoistyökaluja.

Muovia. Tämän muodon etuna on sen kustannus ja matala kiinnittyminen muoviin betonilla. Kuitenkin sen asennus vaatii varovaisuutta, kun otetaan huomioon muovin hauraus.

Pahvilaatikoiden sarakkeet. Tämä lomake on erittäin suosittu, koska sillä ei ole analogisia kustannuksia - halvin. Samanaikaisesti toimintaominaisuudet eivät ole huonompia kuin muovirakenteet. Ainoa haittapuoli - kertakäyttöinen muoto.

Pilarien teräsmuotoa käytetään suurien esineiden rakentamiseen, sen asennus on mahdollista vain erikoislaitteiden avulla. Yksityistä rakentamista varten pilarin alapuolella oleva raskas muotti ei käytännössä käytetä. Muut muottipesät voidaan asentaa ja purkaa omiin käsiisi.

Betonilaskenta

Betonipäällysteen tilavuuden oikea laskeminen on erittäin tärkeää. Keskeytyminen valun aikana ei ole toivottavaa, koska Tämä voi vaikuttaa rakenteen lujuuteen ja yhtenäisyyteen. Betonin ylivuoto on rahan tuhlausta.

Kerätty muovimuotti sarakkeen alla

Jotta laskettaisiin valmistetun liuoksen tilavuus pyöreän poikkileikkauksen pylvään täyttämiseksi, sinun on tiedettävä sen korkeus ja halkaisija. Laskenta tehdään kaavan V = π r2 h mukaan. On tärkeää, että molemmat parametrit ilmaistaan ​​samoissa yksiköissä. Betonvalmistajat yleensä esittävät pussit lopullisen seoksen tilavuudeksi m3, joten pylvään mitat ovat sopivampia ilmaista metreinä.

Suorakaiteen pylvään laskenta suoritetaan kaavalla V = abc. missä a, b ja c ovat sarakkeen korkeus, syvyys ja leveys. Jos on tarpeen laskea epätasaisen muodon (vaikkakin samanlainen ja harvinainen rakenteessa) tilavuus, sinun on löydettävä poikkipinta-ala ja kerrottava tulos kolonnin korkeudella.

Tulokseen on tarpeen lisätä 5-10% kompensoimaan väistämättömiä häviöitä seoksen valmistuksen, sen valun jne. Aikana. Poikkeuksena on raudoitettujen betonipilarien asennus, jossa vahvistuselementit syrjäyttävät pienen määrän konkreettista ratkaisua.

Neliömäisten sarakkeiden palkkipalkit - asennus ja käyttöominaisuudet

Yleispalkki-peräpehmustus voidaan käyttää sekä eri paksuuden seinien rakentamiseen että erilaisten kokoonpanojen sarakkeisiin (neliö, suorakulmainen, pyöreä). Se tarjoaa korkean pinnan laadun ja noudattaa määritettyjä parametrejä. Tällaisen sarakkeen muottien asentaminen ei vaadi raskaiden koneiden käyttöä, ja se suoritetaan seuraavasti:

Laminoidun vanerin ja palkkien lattian valmistelu, joka toimii alustana muottien kokoamiseen.

Pultit asetetaan lattiaan projektin dokumentaation mukaisella etäisyydellä.

Muottien puiset palkit asetetaan kohtisuoraan palkkeihin ja kiinnitetään erityisillä kiinnittimillä.

Vaneriarkit kiinnitetään palkkeihin, joissa on itsekierteittävät ruuvit.

Puupalkkien ylä- ja alapäähän on kiinnitetty puutavara, joka estää vaurioita ja varmistaa jäykän kiinnityksen.

Vanerin levyreikien reunoilla on kiinnityksiä varten.

Valmiit suojukset kiinnitetään toisiinsa kytkentäruuveilla (lukot).

Muodon muodostamiseksi pyöreän pylvään alla, saranan sisäosa asetetaan suojusten väliin.

Jos palkki-peräpeiliä käytetään yli 15 metrin pituisiin sarakkeisiin, on tarpeen käyttää vuorauksia palkkien korkeuden lisäämiseksi.

Kahden tai kolmen työntekijän voi helposti asentaa palkkipalkkilaatikoita, kun koko asennus kestää pari tuntia. Kaikki komponentit käytetään toistuvasti ilman laadun heikkenemistä. Rakennustyöt käyttävät tätä muottirakennetta, mutta hankinta siitä, että kertaluonteinen rakentaminen ei ole tarkoituksenmukaista. Jotta sarakkeet olisivat omalla kädelläsi yksityisessä talossa, on loogisempaa käyttää kartonkimuotoa, joka on helppo tehdä itse.

Asennusmoduulin vaiheet (video)

Kertakäyttöisten muottien omat kädet

Jotta pape- ron alla olevista pahvilaatikoista valmistettaisiin omat kädet, tarvitset ketjulinkin ja pahvia. Vaadittavan materiaalin määrän laskeminen suoritetaan kaavan S = 2 π rh mukaisesti. jossa S on tarvittava määrä neliömetriä ruudukkoa ja pahvia.

Verkosta on halutun halkaisijan runko, jossa pahvilaatat sijoitetaan ja venytetään. Tällainen pyöreä rakenne ei ole vakaa, sen asennus vaatii puukantojen käyttöä. Kun betoni kovettuu, verkko poistetaan, sarake puhdistetaan pahvista.

Kädet voivat myös muodostaa vaahtomuotoa (johtuen laajennetun polystyreenin korkea tarttuvuudesta, tällainen muotti ei ole irrotettava). Sen asennus vaatii myös rekvisiitta, kun betoni kovettuu, pylväs on vuorattu sopivilla materiaaleilla.

Kertakäyttöisten mallien asennus vie vähän aikaa, mikä on heidän kiistaton etu. On kuitenkin muistettava, että tällaiset muodot eivät kestämään suurta kaatumisnopeutta. Niitä ei myöskään tulisi käyttää sarakkeille, joiden korkeus on yli 2 m. Tässä tapauksessa palkki-peräpehmustus on sopivampi.

Pylväiden asentamisen nopeuttamiseksi tarvitaan konkreettista yhdistelmää, joka säästää rahaa ja vaivaa.