Pyöreät sarakkeet tekevät sen itse

Se oli elokuun 25. päivä, kesä päättyi loppuun, ja syksy vieläkään ei halunnut palata myöhemmin pilvinen Peter. Syksyn ohella ylpeä kävely oli sopiva masennukseen.

Jotka sanomme: "Ei tänään!" ja alamme koristaa vuokrattua asuntoamme (jossa itse asiassa on täydellinen "Peh" korjauksen kannalta). Luonnollisesti olen edelleen juutalainen, ja sieluni ei ole lainkaan antelias, joten tarantinolla on mahdollisimman paljon säästöjä, roskia ja hardcorea.
Mennään kaverit. Koska tapetti liima ei ole mielenkiintoinen kenellekään, minä kaipaan tätä hetkeä. Ja alamme tehdä, äitisi, COLUMN!

Aloitetaan kaikkein epämiellyttävä: mennä ulos kadulle, vaan ostaa rautakaupasta. Ostin useissa myymälöissä, joten en aio antaa tietylle lausuntoa, paitsi että Leroy on halpa.
[Huomaa!] Jos sinulla ei ole autoa, kannattaa houkutella ystäväsi tai tyttöystäväsi tai soittaa taksiin (mutta nämä ovat ylimääräisiä kuluja, joten ystävä on optimaalinen, hän auttaa sinua myöhemmin, jos hän haluaa)
Välitän välittömästi, etten ymmärrä rakentamisessa jne. Joten tämän liiketoiminnan vilkkaat mestarit, anna anteeksi silmiesi silmästä.
Miten karkea: mennään!

Ainesosat meidän astiaan:

Nestekidennit - 1kpl -

100r-ase hänelle.

Profiili koristeellinen polystyreeni, dl. 2m, 35x35mm (kattolevy ja materiaali, joka muistuttaa hyvin vaahtoa) - 12 kpl - hinta

Kattolevy (ilman kuvia) - 1kpl -

Kaksipuolinen teippi - 1kpl -

110P
Stenoflex 400 (ottaa suurimman) - 1kpl -

Pohja Pilasterille - 3 kpl -

1800r - Kyllä, kyllä, täällä myös juutalaistani kapinoi, mutta tämä luku voidaan välttää, jos laitat sarakkeen nurkkaan, tarvitset yhden asian. Päätin jatkaa hardcorea ja laittaa sarakkeen seinän keskelle muuttamaan seinä työpaikalla, jossa on pöytä ja kaikenlaisia ​​ennakkoluuloja.

Voit silti laittaa sarakkeen keskelle huoneen, mutta tarvitset peräti neljä näistä pohjista ja 2-3 lisäpylvästä.

Tarvitsemme rakennusveitsen vaihdettavia teriä vain siinä tapauksessa, joten lisäämme vielä 150 hieroa.

Kaiken kaikkiaan sain: 2,520r + 160r shaverma pita leipää hieno kokki.


Aloitetaan.
Valokuvan alkuvaihe ei uskonut, sorry: (

Kipsilevyn sarakkeet sisätilojen asunnossa


Asunnon sisätilojen katsotaan olevan luksusta ja korostavat talon omistajien asemaa ja makua. Tässä aiheessa keskitymme kuitenkin kipsilevyjen sarakkeisiin, jotka yhä useammin löytävät tarkoituksensa nykyaikaisessa suunnittelussa ja sopivat täydellisesti klassiseen ja ahkeraan tyyliin, barokki- ja provence-koristeet.
Kipsilevyjen suunnittelu ja koristelu sisätiloissa

Koko sisältö

Tyypit kipsipapereita sisätilojen sisällä

Kipsilevyjen sarakkeet on jaettu kahteen päätyyppiin:

Pyöreät pylväät asennetaan tavallisesti Provencen sisustukseen, voidaan asentaa kipsilevykaarille ja täydentää marmoroituja kuvitteellisia stukkeja tai yksinkertaisesti maalata huoneen yleisen sävyn mukaan. Koristeelliset kipsilevyt eivät vain korosta kaarien tyyliä vaan myös lisäävät tilaa. Neliön sarakkeita käytetään huipputekniikan ja nykyaikaisissa huoneissa. Teräspylväiden rakentaminen voidaan valmistaa puun alla tai käyttää kapeana.
Esimerkki puulevyn sarakkeista

Rakenteen tarkoitus

Yksi päätavoitteista kipsilevytorni on koristella sisätilojen ja vyöhykkeen tilaa. Sarakkeet auttavat jakamaan elintilaa nykyaikaisissa studioasetteluissa. Sarakkeet voivat toimia kätevästi putkien ja muiden viestintä- ja sähköjohtojen piilottamiseksi. Joissakin sarakkeiden suunnitteluratkaisuissa on sisäänrakennetut kipsilevyjen sisähyllyt, jotka voivat tarjota lisää säilytystilaa.

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Kipsilevytyökalut:
Mittapiirustus kipsilevyjen sarakkeista asennusta varten

 1. Ruuvimeisseli ruuveilla ja ruuveilla hl: ssä ja metalliprofiilissa.
 2. Perforaattori on työkalu betonilattian eri halkaisijoiden reikien poraamiseksi.
 3. Sakset metallille - käytetään metalliprofiilin leikkaamiseen.
 4. Laser taso - voit tehdä merkinnät kehyksen kiinnittämiseen. Voidaan korvata hydraulisella tasolla maalijohdolla.
 5. Rakennustaso - käytetään tasaiseen asennukseen vaaka-osina, niin pystysuoraan.
 6. Drywall Cutter - auttaa sinua leikkaamaan arkkia nopeasti ja tarkasti. Vaihtoehtoisesti voit käyttää maalausveitsiä ja viivainta.
 7. Reunalistat - viistota kipsilevyjen poikittaisreunoihin, hyödyllisiä neliön sarakkeille. Voidaan korvata maalausveitsellä. Esimerkki viistelystä kipsilevyn reunasta
 8. Ruletti - leikkaamista varten.
 9. Vasara - vasara kynsille ja sovitusprofiili.
 10. Sarja kruunuja siinä tapauksessa, että suurien halkaisijoiden reikien tarve on esimerkiksi pistorasian alla.
 11. Useita kokoisia spateleja - sarakkeiden koristeluun.
 1. Kipsilevy - voidaan käyttää sekä seinään että kattoon. Kaikki riippuu sarakkeen sijainnista ja mekaanisesta vaikutuksesta siihen.
 2. Metalliprofiili - voit käyttää seinää ja kattoa, kaikki riippuu rakenteen halkaisijasta ja suunnittelun monimutkaisuudesta.
 3. Profiilien väliset liittimet - käytetään pääasiassa epätavanomaiseen kattokorkeuteen.
 4. Ruuvit metallille.
 5. Tyynykynsit tai ankkurikiilat.
 6. Serpykankaan nauha - kipsilevyn välisten liitosten tiivistämiseen.
 7. Primer.
 8. Kitti pylvään viimeistelyyn.
 9. Akrilinen vesipohjainen maali kipsilevylle tai muulle koristemateriaalille pylvään lopulliseen viimeistelyyn.
Takaisin sisällysluetteloon

Rakennusasennuksen vaiheet

Asennus sarakkeessa kipsilevy omilla kädet voidaan jakaa vaiheisiin ja erityisesti:

 • valmistelutyö;
 • suunnittelu ja layout;
 • profiilin kehyksen asentaminen ja asentaminen;
 • kipsilevy kipsilevy;
 • koristeellinen leikata.

Jokainen edellä mainituista työtavoista olisi tehtävä kahdella sarakkeella, se on pyöreä ja neliö. Molempien tyyppien asennusperiaate on melko samanlainen, mutta jokaisen rakennetyyppi on otettava huomioon erikseen.

Neliön sarakkeen asennus

Ensinnäkin sinun on valmisteltava kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut. Sinulla on oltava selkeä käsitys rakenteesta ja sen sijainnista. Videokuvaus kipsilevyn neliön sarakkeen asennuksesta.

Suunnittelu ja asettelu

Tulevan rakentamisen merkintä alkaa katosta, jossa sarakkeen pohja on merkittävä. Seinien välissä tulisi olla kaksi yhdensuuntaista nauhaa. Tulevien sarakkeiden leveys riippuu rinnakkaisten viivojen välisestä etäisyydestä.

Jokaisen rakenteen merkitseminen linjoilla, jotka yhdistävät rinnakkaiset raidat, sinun on varmistettava, että kulmat vastaavat 90 astetta.

Lisäksi laseritason avulla merkintä siirretään lattialle. Vaihtoehtona lasertasolle voit käyttää lyijyä, joka on kiinnitetty merkinnän kulmissa. Se on tärkeää! Rakenteen tuleva ulkonäkö riippuu piirustuksen ja asettelun oikeellisuudesta! Merkintää on käsiteltävä erittäin huolellisesti.

Kehyksen kokoaminen ja asentaminen profiilista

Sitten voit aloittaa kehyksen asentamisen. Kattoon ja lattiaan perustuvien piirustusten perusteella profiili leikataan ja asennetaan kynsien avulla.
Pylväskehyksen kokoonpanon prosessi Kehyksen mukaiseen runko-osaan, jossa on ruuveja metallille, pystytetty pystysuora profiili. Niiden määrä riippuu sarakkeen sijainnista ja sen leveydestä. Jos se on asennettu n: n etäisyydelle seinästä, jonka leveys on kulmasta 50-55 cm: n kulmaan, tarvitaan vähintään kahdeksan tällaista osaa. Rungon pystysuorat osat ovat välttämättömiä vaakaprofiileilla, joiden likimääräinen vaihe on 50 cm.

Kehyksen asentamisen aikana sinun on jatkuvasti seurattava pystysuoran litteyden tasoa. Voit käyttää lyijylinjaa tai yksinkertaista rakennustasoa. Joissakin kehyksen versioissa voidaan käyttää muita metalliprofiileista tehtyjä lisäosia, joissa asennetaan myöhemmin uudet pistorasiat tai sivulamput. Kaikki pilarin tulevan rakenteen subtletit tulisi odottaa kehyksen asennuksen aikana, mukaan lukien kaikkien viestien kulku.

Kipsilevylevy

Ennen kehyksen paljastamista, kipsilevyarkkien on leikattava kynällä tai merkinnällä. Leikkaus tehdään kehyksen koon mukaan. Kipsilevy leikataan haluttuihin osiin maalausveitsellä tai leikkurilla. Valmisosat asennetaan ristipäähän ruuveilla metallia varten. Tarvittaessa reikiä leikataan päällystetyllä pylväällä porakoneella, jossa on suutin.

Koristelistat

Kovakartongilla leikattu pylväs tulisi valmistaa koristeelliseen viimeistelyyn. Tätä varten kipsilevyn koko pinta on käsiteltävä pohjamaalilla. Kiinnitä serpyanka vaakatasossa ja metallikulmat pystysuorilla saumoilla. Levitä kitti ensimmäistä kerrosta ruuvien saumoihin ja ruuvauspisteisiin. Sen jälkeen sinun on käytettävä yleistä kittiä kittiä koko sarakkeessa. Kun ensimmäinen kerros on kuivunut, viimeistellään kittiä.
Esimerkki kipsien pahvipylväiden sisustuksesta viimeisteltynä sisustuksessa. Pylväiden koristepinnoite on täysin riippuvainen suunnitteluideoista. Ne voidaan koristella koristeellisella kipsi, peitetty tapetilla tai maalattu vain vesipohjaisilla maaleilla. Kaikki riippuu budjetista, koska viimeistelyaineiston hinta vaihtelee huomattavasti.

Pyöreän sarakkeen asennus

Asettelu kehyksen alla

Pyöreän sarakkeen, toisin kuin neliö, ei ole kulmia, joten on yksinkertaisempaa tehdä rakennusmerkintä. Ensin sinun on löydettävä piste, joka toimii sarakkeen keskuksena. Seuraavaksi sinun täytyy käyttää kompasseja, jotka voidaan tehdä henkilökohtaisesti leikistä, naulasta ja lyijykynästä. Kompassin avulla piirretään ympyrä keskipisteestä.
Mitoitusmenetelmä kipsilevyn A pyöreän pylvään asentamiseksi lattian koon päällekkäisyyteen käytetään uudelleen lyijylinjaa ja kompasseja.

Kehyksen kokoonpano

Jotta kehys olisi pyöreä, leikkaa useita profiilipaloja jättäen yhden osan ehjänä. Liitä kattoon ja lattiaan merkin ääriviivaa vasten profiilin taivuttamiseksi. On huomattava, että segmenttien välinen etäisyys ei saa ylittää 5 cm: n. Rungon pohjan asentamisen jälkeen pystysuorat pylväät asetetaan siihen, mieluiten paksuseinät ja kiinnitetyt itsekierteittävät ruuvit.

Kehyksen kotelo

Pyöreän pylvään päällystämiseksi kipsilevyllä voit käyttää kuivataivutusvaihtoehtoa, mutta se sopii vain pienille halkaisijoille tarkoitettuihin pylväisiin. Suurten halkaisijoiden tapauksessa taivuttaminen rullalla on suosittu.
Pylväskehyksen kotelon kaavio Tämä rulla on johdettava arkin pintaa pitkin ja tehdään pieniä lävistyksiä, sitten kipsilevy kostutetaan vedellä ja taivutetaan haluttuun säteeseen ja kiinnitetään, kunnes se on täysin kuiva. Valmiit materiaalit voivat olla profiileja.

Vihje! Kipsilevyn pyöreän sarakkeen kipsin taivuttamisesta voit nähdä aihepiirikuvassa tai valokuvassa.

Pylväskoristelu

Koristeellinen trimmaus pyöreä sarake ei ole paljon erilainen kuin neliö. Ainoa ero on, että metallikulmaa ei tarvitse asentaa eikä kipsilevy kitti vaakasuoraan eikä ylhäältä alas.

Pyöreät sarakkeet tekevät sen itse

Ihmiskunta on tuntenut sarakkeet hyvin pitkään - ainakin vuosituhansia, ellei kymmeniä tuhansia vuosia. Aikaisemmin niitä käytettiin yksinomaan holvikannan tukirakenteina, mutta nykyään niiden tehtävä on muuttunut jonkin verran - niin kuin koristepylväät, joista on tullut suosittu ihmisten asumismuoto.

Yhdessä tämän elementin suosituksen kanssa on hankittu eikä ole kovin edullista - vain yhden koristepylvään tuottaminen voi johtaa ihmisarvoiseen määrään. Voit halvata sitä, mutta on todella mahdollista tehdä se vain laadun heikkenemisen kustannuksella. On toinen vaihtoehto, josta kolonnin laatu ei ole lainkaan, mutta päinvastoin se voittaa - tämä vaihtoehto tarjoaa itsenäisen tuotannon tällaiselle koristeelementille, josta keskustellaan tässä artikkelissa. Yhdessä House of Dreams -sivuston kanssa tarkastelemme yksityiskohtaisesti vaihtoehtoja, joiden avulla voit tehdä koristeellisia sarakkeita omiin käsiinsä, ellei yksinkertaisesti, niin ainakin ole kovin vaikeaa.

Koristepylväät tekevät sen itse valokuvan

Koristepylväät: tyypit ja niiden ominaisuudet valmistuksessa

Lähes kaikki koristepylväät, joita yhdellä tai useammalla tavalla ihmiset käyttävät sisustamalla omaa tilaa, voidaan jakaa kolmelle merkille.

 1. Asennuspaikan mukaan. Kaikki on hyvin yksinkertaista täällä, ja tässä suhteessa voidaan erottaa kahdentyyppiset sarakkeet - koko sarakkeet, jotka sijoitetaan huoneen keskelle ja puolipylväät. Jälkimmäisillä on poikkileikkaus puolet ympyrän halkaisijasta, jotta ne voidaan asentaa lähelle seinää.
 2. Lomakkeen mukaan. On myös useita vaihtoehtoja. Klassisessa mielessä pylväs on sylinterimäinen tuote, mutta nykyaikainen havainto voi myös olla suorakaiteen muotoinen poikkileikkaus. Lisäksi sen yhteydessä voi olla lähes mikä tahansa geometrinen kuvio - kuusikulmio, kolmio, rhombus jne. Eivät ole poikkeuksia. On heti huomattava, että suuri määrä kasvoja aiheuttaa lisäongelmia pylväsprosessissa.

Koristeelliset valokuvasarakkeet

Ja kolmas merkki, jolla on mahdollista luokitella koristepylväät sisätiloihin, on materiaali, josta ne on tehty. On syytä puhua tästä yksityiskohtaisemmin, koska tuotteen ominaisuudet ja valmistusmenetelmä ovat täysin riippuvaisia ​​materiaalista ja ontelosta.

Mitä tehdä koristeellisella sarakkeella omiin käsiisi: materiaaleihin ja niiden ominaisuuksiin

Materiaalin valinta tulisi ottaa vastuullisesti - kuten edellä on mainittu, hänen on, että sarakkeiden elämä riippuu ja valmistusn monimutkaisuus omilla käsillään. Tavallisimmista materiaaleista, joista tänään tehdään koristepylväät, voidaan erottaa seuraavat tyypit.

 1. Koristeellinen vaahtomuovi. Voimme sanoa, että tämä on edullisin vaihtoehto, mutta siitä ei voi luottaa sarakkeiden täydelliseen tuotantoon. Vaahto sarakkeille on ostettava. Tämä on eräänlainen pysyvä muotti, jossa on sylintereitä leikattu pitkin. Ne on asennettu oikeaan paikkaan, jonka jälkeen niiden sisäinen ontelo kaadetaan betonilla - eräänlainen tina, jota ei poisteta betonin kuivumisen jälkeen. Tekniikka tällaisten pylväiden tekemiseen omilla kädillä tuntuu olevan yksinkertainen, mutta viimeistelyn ja toiminnan osalta on useita haasteita täällä. Rappausvaahto on erittäin vaikea - tällä kertaa. Toinen haittapuoli on se, että se on pehmeää (tämä materiaali sopii täydellisesti kiven tai mosaiikin viimeistelyyn, mutta ei kipsiä ja maalausta varten).

Koristepylväät valokuvan polyfoamista

Koristepylväät puusta

Koristepylväät kipsikuvaan

Kipsilevy. Tässä on toinen materiaali, jonka avulla voit tehdä koristepylväitä itse. Tätä sarakeiden valmistustapaa on käsiteltävä erikseen - kummallakin tavalla, mutta kodin korjauksessa sitä käytetään useimmiten.

Koristekivien valokuvasarjat

Kuinka tehdä koriste-pylväät kipsilevy omilla käsillä

Huolimatta siitä, että lähes mitä tahansa voidaan tehdä kipsilevystä, on edelleen ongelmia klassisen muotoisen sarakkeen kanssa, mutta niiden tekeminen on hyvin vaikeaa, vaikka se onkin mahdollista. Ne tehdään vähitellen - siinä mielessä, että ensin tehdään monipintainen rakenne, jossa on useita pieniä tasoja, jotka sitten tasoitetaan kiteellä. Tämä tapaus ei ole kodin käsityöläisille - se on vakava työ, joka vaatii pääoman teoreettisia ja käytännön taitoja. Tässäkin on huomattava, että monin tavoin sylinterimäisen kipupylvään valmistuksen monimutkaisuus riippuu sen halkaisijasta - paksumpi tukipylväs, sitä helpompi on antaa sileä ääriviiva.

Toinen asia - suorakulmaisen muodon tai minkä tahansa muun kulmakokoonpanon sarakkeet. Ne ovat erittäin helppoja valmistaa ja ne asennetaan laatikoiden periaatteen mukaisesti, joita käytetään putkien ja muiden viestintöjen peittämiseen. Jos puhumme tämän poikkileikkauksen koristepylväistä, on parempi kuin kipsilevy, että niiden valmistukseen ei ole materiaalia.

Kuinka tehdä koristeellinen sarake tehdä itse valokuva

Koristepylväät: trimmausvaihtoehdot

Kuten ymmärrät, kaikki materiaalit, joista modernit koristepylväät tehdään, voivat ylpeillä viimeistelyn puutteesta. Ja niillä, joilla on tämä arvokkuus, on sellainen ulkonäkö, joka pystyy houkuttelemaan kaikkia ihmisiä. Yleensä tavalla tai toisella, ja näiden sisäosien viimeistely tapahtuu ilman sitä. Ei ole niin paljon viimeistelytekniikoita, ja ne kaikki voidaan laskea yhden käden sormiin.

   1. Maalaus. Helpoin ja halvin vaihtoehto sarakkeiden koristelemiseksi. Se sopii melkein mihin tahansa materiaalityyppiin - betoni ja kipsi, puiset ja tietenkin kipsilevyjen pinnat on maalattu. Vain koristekivistä valmistetut pylväät ja niiden kaltaiset materiaalit eivät ole maalauksen kohteena.
   2. Koriste kipsi. Tämä mahdollisuus pylväiden viimeistelyyn on houkutteleva, koska sen ansiosta tuote näyttää lähes sataprosenttisesti samanlaiselta kuin luonnollisen kiillotetun kiven - esimerkiksi marmorin, jonka pinta saadaan venetsialaisesta kipsistä. Itse toteutumiselle on erittäin vaikea viimeistely, vaikkakaan ei toivottomia - jos haluat, tämä tekniikka voidaan helposti hallita.
   3. Mosaiikki. Huolimatta siitä, että tämä on hyvä tapa koristella sarakkeita, sillä on edelleen yksi suuri haitta - se on kaukana hyväksyttävää joka huoneessa. Periaatteessa tällä hetkellä tämä hetki riippuu mosaiikkityypistä - jos se on pieni luonnonkivi, silloin on melko mahdollista käyttää tällaista materiaalia sarakeiden koristelemiseksi hallissa, käytävillä ja muissa vastaavan huoneiston tai talon tiloissa.

On olemassa muita materiaaleja kloonisuunnittelijan viimeistelyyn, yrittäen hypätä toistensa kesken, kilpailevat toistensa kanssa, ehdottaa paljon epästandardeja materiaaleja. Esimerkiksi heidän mielestään on mahdollista valmistaa pylväs melkein millä tahansa lattiapinnoitteella - samalla menestyksellä tämä sisustuselementti voidaan peittää kankaalla. Yleensä kaikki on rajoittamaton.

Ja sulkemalla aiheesta koristepylväät, on vielä vain yksi asia: sanoa, että itsenäinen sarakkeiden tuotanto on erittäin työläs prosessi, joka ei takaa, että pidät todella lopputuloksesta. Jos olet jo päättänyt, että tällainen sisustus on kotiisi, on parempi ottaa yhteyttä ammattilaisiin siitä. Vaihtoehtoisesti sarakkeet voidaan hankkia valmiiksi - suosituimpia ovat polyuretaaniset koristepylväät, jotka eivät vaadi viimeistelyä.

Koristeellinen sarake sisustuksessa: miten tehdä se itse

Tyytyväinen ilahduttavani yleisöömme! Tänään puhumme siitä, miten antaa yksilöllisyyttä kotiisi tai asunnossasi. Loppujen lopuksi jopa tilojen tilojen omistajat eivät useinkaan voi luoda ainutlaatuista sisustusta. Tulos on yllättävän persoonaton, kuten kuvassa kiiltävästä aikakauslehdestä. Lisää upotettavuus auttaa sellaisia ​​elementtejä kuin koristepylväät. Ne voidaan jopa tehdä omalla kädelläsi kipsilevystä! Asunnon sarakkeiden tyylistä riippuen on hyvin yksinkertainen tai monimutkainen, jossa on paljon koristeita. Jos opit työskentelemään tämän elementin kanssa oikein, silloin ei ole ongelmia (tietenkään, ei lasketa asuntoalueita, et laita sarakkeita Hruščovkaan).

Työkalut ja materiaalit koristepylväät

Tämä luettelo, joka on esitetty alla, voi vaihdella suuresti riippuen siitä, mitä tarvitaan, mutta pääkomponentit ovat kuitenkin tarpeen.

 • Lasertaso. Voit käyttää tavallista, mutta laserprosessilla on paljon nopeampaa;
 • Shuropovert, jota tarvitaan profiilien asentamiseen;
 • Metalliprofiilit, jotka muodostavat koko rakenteen;
 • kipsilevyä;
 • Kiinnikkeet ja ruuvit metallista.
 • pora;
 • Merkintävälineet: hallitsija, kompassi, lyijykynä jne.;
 • Sakset metalli tai bulgaria.

Merkintä koristepylväät

Tärkein vaihe monien rakenteiden rakentamisessa - merkintä. Koristepylväs ei ole poikkeus tässä, vaikkakin se on pienikokoinen, se vaatii kuitenkin huolellista tilaa merkitsemistä. Kannattaa aloittaa katosta. Riippuen koristepylvään muodosta, sinun täytyy piirtää sen reunat pinnalle. Eli jos se on pyöreä, sinun on käytettävä kompassia. Neliön muotoinen sarake on helpompaa, mutta kaikki eivät pidä tästä lomakkeesta, kaikki riippuu valitsemastasi.

Kattoon kohdistuvat reunat, sinun on siirrettävä tarkalleen lattialle. Tätä varten voit käyttää rakennusosuutta, mutta on myös mahdollista suorittaa tämä toimenpide lasertasolla. Ja epäkunnossa epäluuloisena. Tämän jälkeen sinun pitäisi olla muodoltaan tuleva kipsilevy sarake kattoon ja lattiaan.

Koristepylvään kehyksen rakentaminen

Tarvitaan metalliprofiilia, jollekin pinnalle on tarpeen vetää viivoja 8 senttimetrin etäisyydeltä toisistaan. Näiden viivojen on tehtävä leikkauksia siten, että ne säilyttävät koko toisen puolen. Tällaisista reunustetuista profiileista rakennamme ympyrän, joka kiinnitetään kattoon ja lattiaan merkittyihin osioihin. Kiinnitys suoritetaan lävistimen avulla, tapilla tai perinteisillä ruuveilla ja ruuvimeisselillä, mutta vain jos pohja on puinen.

Ei pakollinen, mutta erittäin välttämätön askel, vahvistaa tiettyjä ympyröitä lisäprofiilien avulla.

Ota nyt metalliohjaimet 60x27 mm, josta teemme pääosan kehyksestä. Jälleen sarakkeen muodon mukaan sinun on asennettava nämä oppaat. Jos koristeellinen pylväs on pyöreä, on tarpeen lisätä profiilissa ympyrän uraan. Jos se on neliö, voit asentaa neljään pääpylvääseen kulmat ja muutamat lisäpylväät 35-40 senttimetrin välein.

On tärkeää vahvistaa kehystä pienillä profiilipaloilla. Tätä varten ne asetetaan kohtisuoraan ohjaimiin, piki on noin 30 cm, vahvistamme myös pylvästä samalla tavalla, mutta vain on tarpeen taivuttaa samaa kaavaa kuin lattia- ja kattoprofiilit, jotka vahvistavat säleitä.

Tämä luo puitteet kipsilevyasemalle. Sen avulla voit tehdä mitä haluat, jätä se niin, jos joku haluaa. Mutta hän kuitenkin ajatteli, että hän karkotti hänen kipsinsä, joka luo houkuttelevan kuvan tulevasta sarakkeesta. Vuoriprosessi on kuvattu alla, mutta on heti syytä mainita, että neliön muotoinen koristepatsas on paljon yksinkertaisempi kuin pyöreä, joka on niin suosittu.

Kotelointi kipsilevy

Kolmiomaisen tai neliön pylvään voi olla yksinkertaisesti vuorattu kipsilevyjen kanssa ilman lisävalmistusta. Mutta kun työskentelet pyöreän tai puoliympyrän muotoisen kohteen kanssa, tarvitset useita lisätoimenpiteitä, joiden avulla voit muuttaa kipsilevyn levyn muotoa.

Helpoin tapa taivuttaa tämän materiaalin levyä on tehdä muutamia leikkauksia ja taivuta arkki niiden päälle. Välilehtien välisen etäisyyden on oltava enintään viisi senttiä. Ne on tehtävä siten, että arkin toinen sivu pysyy ehjänä. On huomattava, että taivutusten lukumäärän tulisi olla täsmälleen kehyksen oppaiden määrä, koska jokaisen KGL-levyn pinta on liitetty vakaan ohjaimen kanssa.

Voit käyttää toista menetelmää - märkä. Se johtuu siitä, että kun märkä, kipsi tulee taipuisaksi. Voit toteuttaa sen seuraavasti:

 1. Ota pistekirja ja pyyhi useita kertoja kipsilevyllä. Tämä on välttämätöntä, jotta vesi pääsee sisään levyn syvyyksiin.
 2. Käytä märkäliinaa tai sieniä liottamalla arkki, mutta huomaa, että jos se on liian märkä, se voi kaatua;
 3. Kunnes materiaali on kuivunut, alkaa antaa sille kaareva muoto;
 4. Kiinnitä kehys.

Tämän menetelmän etuna on se, että se on hieman nopeampi. Jos käytät tätä menetelmää kipsilevyjen kipsin koristelemiseksi, toisin kuin ensimmäinen, niissä ei ole kulmia, vaan vain sileät siirtymät. Mutta kaikkia etuja käytettäessä tätä menetelmää voidaan käyttää riittävän suurilla taivutussäteillä.

Miten päällystää kehyspylväät kipsilevyllä

Video gidrok taivutuksesta:

Ensimmäinen ja toinen menetelmä voidaan yhdistää. Rei'itetty arkki kipsilevystä, valmiita taitteita, voi hieman kostea, joka pettää hänelle parhaan joustavuuden ja työskentelee hänen kanssaan tulee helpompaa.

Joitakin kohtia kannattaa harkita ennen kehyksen kehystä. Jos luot sarakkeen omilla kädillä, niin sinun on hyvin pahoillasi purkaa se, jotta voit säilyttää johdot lampuille, jotka aiot asentaa. Tai putket, jotka tulevat toisesta kerroksesta, halusit piiloutua. Ja kun pinnoitusaste on tullut, huomaat, että ne vuotavat vähän, mutta metallikehys estää sinua korjaamasta niitä, etkä ole ostanut kosteutta kestävää kipsilevyä.

Tällaisia ​​hetkiä on syytä harkita etukäteen, ja jos olet pahoillani käsiasi työstä, suunnittelet työprosessisi yksityiskohtaisesti, etkä pidä huoli pienistä asioista, joita voit laittaa.

Kun koristepylväs on päällystetty kipsilevyillä, sitä on käsiteltävä. Jos haluat, että se on täysin pyöreä, niin nurkat (jos saatavilla) käsittelevät suurta höyryä. Viimeinen vaihe on kohteen kitti, joka tekee sarakkeen tasaiseksi ja antaa tarvittavat tekstuurit. Voit myös koristella sen makuun. Tapetin jälkeen voit tehdä mitä tahansa. Lähellä voit sijoittaa kipsilevyjen rakenteita tai lisätä kipsilevyjen lisäosia itse tuotteeseen.

Kuinka tehdä koristeellinen sarake omilla käsillä (video)

Nykyaikaisessa sisätilassa kodistamme näyttävät yhä useammat koristeelliset elementit. Heidän klassisen ilmentymänsä on kipsipahvista valmistettu koristepylväs. Tämä materiaali on hyvin muovia (kun käytetään tiettyjä tekniikoita), mikä mahdollistaa menestyksekkäästi vaipan uskomattoman muotoilun.

Sisustuspylväiden läsnäolo huoneessa auttaa:

 • visuaalisesti rajata tila;
 • tuovat viihtyisyyttä ja uutuutta huoneen sisätiloihin;
 • luoda tyylikäs ja ainutlaatuinen muotoilu;
 • saada lisää tukea;
 • luo alkuperäinen TV-teline;
 • muuttaa huoneen geometriaa;
 • luoda lisää hyllyjä;
 • Piilota tarpeettomat elementit: putket, viestintä jne.

Koristepylväät sisätiloissa

Kipsilevyjen sarakkeet voidaan tehdä hyvin nopeasti ja helposti omilla kädilläsi.

Tyypit koriste kipsilevy sarakkeet

Nykyaikaisessa suunnittelussa on kaksi päävaihtoehtoa kipsilevyjen sarakkeille rakenteen poikkileikkauksen yli:

 • pyöreitä. Tämä muotoilu palvelee usein vain koristeena tai putkien ja muiden ei-toivottujen elementtien peittämiseksi. Pyöreä koristepylväs soveltuu nykyaikaisiin malleihin;
 • suorakulmainen. Tämä koristeellinen muotoilu mahdollistaa muutaman hyllyn sijoittamisen. Siksi tämän tuotteen kehys on aina kestävämpi kuin pyöreiden pylväiden.

Suunnitteluvaihtoehdon valinnassa tulisi noudattaa huoneen kokoa. Pienessä tilassa olisi sopivaa näyttää mini-sarakkeelta. Suurilla neliöillä voit luoda kokonaisen sarakkeen koristeellisen kokonaisuuden.

Kuinka tehdä koristeellinen pylväs kipsilevy

Kun rakennetyyppi on valittu, on selvitettävä, miten tehdään kipsilevy-sarake. Voit tehdä tämän ensin merkitsemällä sarakkeen tulevan rakentamisen paikan.

Määritä ensin asennuspaikka ja käytä merkintää. Merkintä tehdään kattoon ja lattiaan. Sen muoto on joko ympyrä tai suorakaide (riippuen valitusta rakennetyypistä).

Käsinkirjoituksen merkinnän tekeminen sisältää seuraavat toimenpiteet:

 • ensin piirtää merkinnät kattoon;
 • käyttämällä lasertasoa tai lyijyä, siirrämme merkintä lattialle.

Kiinnitä huomiota! Voit valita minkä tahansa rakenteen osan. Tärkeintä, että sarake oli vakaa ja suoritti sille määritetyt toiminnot.

Suunnittelun kauneus riippuu suoraan manipulaatioiden tarkkuudesta.

Miten tehdä koristepylväät: asennus

Kehyksen asennukseen liittyvät asennustyöt:

 • valmistelemme perusta sarakkeelle omilla käsillämme. Voit tehdä tämän joko asentamalla profiilin oppaat suorakulmion muotoon tai tekemällä metallinen viilto saksilla ja taivuta ohjaimet ympäri. Ympyrä saadaan leikkaamalla ohjausprofiili 5 cm: n välein. Jos tarvitset suuremman osan, etäisyyttä voidaan suurentaa;
 • kiinnitä pohja välipohjineen kattoon ja lattiaan. Asennuksen tulee olla mahdollisimman voimakas estämään tuotteen liikkuminen.
 • kipsilevyasemien myöhemmässä asennuksessa tulee tehdä poikittaisia ​​ohjaimia kehyksen ympärillä.

Älä unohda tarkistaa tasoa kiinnittäessäsi pää- ja sivuprofiilien oppaita. Muussa tapauksessa kehyksen mahdolliset vääristymät, jotka vaikuttavat edelleen sarakkeen ulkonäköön.

Tämän seurauksena saamme kehyksen, johon voit asentaa kipsilevyarkkien.

Kotelointi kipsilevy

Kipsilevyarkkien kiinnitys on seuraava:

 • leikataan halutun koon kappaleiksi;
 • suoritetaan kipsilevyn kiinnittäminen omilla kädillä sivupintoihin, joihin sisäänrakennetut markkinat ovat. Levyt tarvitsevat vaipan kaikki aukkojen sisäiset tilat;
 • kun niitit on leikattu, voit jatkaa kuivatuspalojen asentamista koko kehyksen pituudelle;
 • Viimeisen levyn kiinnittämisen jälkeen kaikki ruuvien liitokset ja kiinnityspisteet on puhdistettava ja puhdistettava.

Ennen työn aloittamista kiinnittimien avulla sinun on tiedettävä tarkalleen, millaisia ​​tuotteita tarvitset näihin töihin, mittaa niiden mitat ja materiaalit. Lue artikkeli Ruuvi kulutus 1m2 kipsilevystä

Erittäin usein rasterikotelot asennetaan koristeisiin pylväisiin, joissa on niittyjä. Tässä tapauksessa, ennen kuin kiinnität arkit tulevassa kapealla, sinun on tehtävä johdotus etukäteen. Sinun on myös tehtävä reikiä kipsilevyyn, tarvitset kokoa, kiinnität valot niihin ja vain jatka asennusta.

Kiinnitä huomiota! Johdotuksen suorittamiseksi, jos se on suunniteltu, on tarpeen viimeistellä kehyksen ompelu kipsilevyllä.

Jos sarakkeessa on tietty kuorma - siinä on televisio tai raskaat koristeelementit, kehys on aluksi vahvistettava.

Rakenteen vahvistaminen toteutetaan seuraavasti:

 • profiilinohjaimet leikataan halutun koon palasiksi;
 • yksi voitto tarvitsee neljä telineestä kaksoispalkkeja. Ne ovat seurausta kahden profiilin kiinteästä samanaikaisesta yhdistelmästä;
 • lisäksi on tarpeen lisätä poikittaisten kiinnikkeiden lukumäärää.

Kun kaikki itse tekemäsi asennus on valmis, saat täysin tasaisen pyöreän tai suorakulmaisen sarakkeen.

Lopullinen sointu pylväsrakenteiden luomisessa kipsilevystä on niiden loppu.

Koristepylvään viimeistely: sopeutuminen sisäpuolella

Kun sarake on täysin valmis, sitä on leikattava vain halutun ulkonäön antamiseksi. Useimmiten tämä tehdään maalaamalla vastakkaisilla väreillä, jotka auttavat korostamaan tietyn sisustuselementin.

Pylväs voidaan myös koristella keinokivellä, koristeella tai laattoilla.

Voit luoda koristeellisia kipsilevyjen sarakkeita itse. Tärkeintä on soveltaa merkintää ja noudattaa asennusohjeita, ja asuntosi tulee ainutlaatuinen ja ainutlaatuinen.

Korjaamalla asuntoa, jokainen meistä luultavasti päätti peittää viestinnän. Kaikenlaiset putket rakentamisen aikana, kuten tarkoituksellisesti, on järjestetty siten, että ne näkyvät suoraan huoneen kynnykseltä, eivätkä ne maalaa lainkaan ulkoasua. Monoliittisten kehysrakennusten asukkaat ovat vieläkin pahemmat: niiden tukipilarit sijaitsevat usein omistajien kaikkein epämukavassa paikassa. Ja uudistuksen aikana, jos olet saanut luvan poistaa osa laakerin seinistä, sinun oli pakko korvata se vastaavanlaisilla tuilla, jotka näyttävät, laittavat sitä lievästi, eivät ole kovin terveitä. Kysymys masking nämä "koristeet" menestyksekkäästi ratkaista sarakkeet kipsilevy. Ja suurin osa omistajista käyttää tätä versiota, joka on surunneet silmänsä naurettaviin ulkoneviin putkiin ja tukiin.

Koristeellinen sarake: miksi kipsilevy

Tietenkin koristepylväästä voidaan tehdä muita materiaaleja. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa marmoriin, puuhun, malakiittiin tai graniittiin. Kyllä, ja useimmissa sisätiloissa ne näyttävät sopimattomilta - jos vain ette leikkaa tätä materiaalia ja muita kalusteita. Samaan aikaan rakennusmateriaali, joka on niin suosittu nyt, tarjoaa paljon etuja.

 1. Kipsilevy on edullinen ja kaikkien saatavilla.
 2. Materiaali on kevyt ja käytännössä ei muuta lattialevyn kuormitusta, mikä on erityisen tärkeää korkealle rakennuksille.
 3. Kipsilevyarkkien sarake voidaan tehdä käsin ja melko helposti ja ilman erityistä erikoistunutta tietämystä.
 4. Tällaisten pylväiden sisustus ja muoto ovat sallittuja, minkä vuoksi ne sopivat helposti mihin tahansa sisätiloihin.

Ja ottaen huomioon, kuinka nopeasti ja puhtaasti kipsilevy pystytetään muihin materiaaleihin verrattuna, on selvää, että tämä on ihanteellinen ratkaisu.

Aineiston "helpottavuuden" ansiosta sitä voidaan käyttää minkä tahansa ulkonäön viestinnän peittämiseen. Suurin osa huoneiston huoneiden säästämisestä, ihmiset käyttävät kuitenkin kahta vaihtoehtoa sarakkeiden tekemiseen omilla käsillään:

 1. suorakaiteen muotoinen (erityinen neliö). Tällaisilla malleilla on usein sisäänrakennetut aukot ja hyllyt, jotta sisustusta voidaan monipuolistaa ja lisätä rakenteen hyödyllisyyttä.
 2. radiaaliset rakenteet, useimmiten ympyrän osassa tai sen segmentissä. Tällaiset pilarit näyttävät pehmeältä, ja kulmakiinnityksessä ne vievät vähemmän tilaa.

Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten tehdään pyöristetyn kipsilevyn sarake, koska suorakaiteen muotoinen erektio ei poikkea niikkeistä, laatikosta tai muusta vastaavasta rakenteesta.

Koristeiden asennuskoriste

Menestyksekkään, tasainen ja luotettava itsepintainen kipsilevyjen pylväs on todella laskettu ja rakennettu kehys. Puurakenteiden fanien on hylättävä sen ristikkäisen poikkileikkauksen tapauksessa: metalliprofiilista on tehtävä helpompaa perustaa, ja tulos on geometrisempi.

 1. Kehyksen asennus alkaa vaakasuorilla tasoilla. Lattialle piirretään haluttu halkaisija ympyrä (tai sen segmentti). Lyijyn avulla piirros siirretään kattoon juuri lattian yläpuolelle.
 • Ohjausprofiilista katkaistaan ​​kaksi kaarta, jotka vastaavat kaaren pituutta.
 • Taivutetun kappaleen ulkoreunat ovat lovet 5 senttimetrin välein ja segmentit taivutetaan kuvion mukaisesti.
 • Profiili on kiinnitetty kattoon ja lattiaan; kiinnittimen on oltava kunkin vierekkäisen viillon välissä.
 • Räkit on asennettu. Ne asennetaan useammin kuin rakenteen suoralla osuudella. Niiden taajuus riippuu siitä, kuinka kapea sarake on: sen pienempi säde, mitä lähempänä seisontat ovat.

Se on kaikki viisaus! Laatikko on valmis, nyt on vielä päättää, miten viilette se omiin käsiinsä.

Kipsilevyjen pylväitä

Täällä voit tarjota 2 tapaa. Jokaisella on sen edut, mutta myös sen täytäntöönpanon vaikeudet, joten päätä mikä haluat enemmän.

Pylvään kuivaus

 1. Kappaletta leikataan kipsilevystä, pituus on yhtä suuri kuin huoneesi korkeus ja leveys on kaaren pituus.
 2. GCR asetetaan litteälle kovalle lattialle siten, että sillä on vapaa pääsy.
 3. Etupuolelta pinta leikataan ylhäältä alaspäin noin 2/3 levyn paksuudesta. Leikkausten välinen etäisyys riippuu kipsikolon taivutuksen jyrkkyydestä. Jos sen säde ei ole liian pieni, on kätevää käyttää UD-27-profiilin osaa ja pitää se veitsellä sen kahdelta puolelta, minkä jälkeen arkkia ei tarvitse merkitä (leikkausten väli on täsmälleen 3 cm koko pituudelta). Kolonnin suurella halkaisijalla etäisyyttä voidaan nostaa jopa 5 cm: iin. Et saa tehdä liian suuria sisennyksiä, koska saat kulmanpinnan, joka ei peitä edes paksun kipsikerroksen alla.
 4. Kierrämme työkappaleen varovasti rungon ympärille ja halkeilevat veitsen viivoja pitkin.
 5. GKL kiinnitetään runkoon itsekierteissuuntaisilla ruuveilla, joiden askel on 20-25 cm.

Jotta kipupylväs voisi saavuttaa aiotun pyöreän muodon, leikkaukset täytetään huolella käynnistimellä, ja sitten koko pinta tasoitetaan useisiin kerroksiin viimeistelykittiä ja kiillotetaan.

Tämän menetelmän haittapuoli on se, että hankalalla liikkeellä voit joko tehdä leikattua leikkausta tai rikkoa levyn läpi kokonaan.

Märkä kipsilevyn taivutus

Periaate perustuu kipsilevyn läpäisevyyteen.

 1. Neulaterä teloittaa leikatun levyn ulkopinnan kosteuden tunkeutumisen helpottamiseksi.
 2. Kuvassa ne kulkevat märällä sienellä tai peittävät ne hyvin kostutetulla rievulla noin puoli tuntia.
 3. Kehys kipsilevystä taipuu rungon ympärillä ja se kuivuu sen ollessa kiinnitettynä pylväihin itsekierteillä ruuveilla.

Tuloksena on ihanteellinen pinta, joka ei tarvitse monikerroksista täyteainetta. Menetelmän haitat:

 1. Ylimäärällä vedellä lehti voi yksinkertaisesti hajota.
 2. Kiinnittymisen aikana kipsilevyjen kosteuspitoisuudesta johtuen itsekierteittävät ruuvit ovat usein liian syvälle upotettuina materiaaliin. Siksi kokeneita kipsilevyjä neuvoo tilapäisesti varmistamaan leikkaus leveillä nauhoilla pohjan ympärillä ja odota, kunnes se kuivuu hieman.

No, miten ja millä kädillä koristella kipsilevyjen koriste-pylvästä riippuu huoneen yleisestä rakenteesta ja sen tarkoituksesta. Kaikki sopii - maalauksesta ja taustakuvasta laattoihin ja venetsialaisesta kipsistä.

Koristeelliset sarakkeet sisustuksessa (kuva)

Asunnon sisätilojen katsotaan olevan luksusta ja korostavat talon omistajien asemaa ja makua. Tässä aiheessa keskitymme kuitenkin kipsilevyjen sarakkeisiin, jotka yhä useammin löytävät tarkoituksensa nykyaikaisessa suunnittelussa ja sopivat täydellisesti klassiseen ja ahkeraan tyyliin, barokki- ja provence-koristeet.

Tyypit kipsipapereita sisätilojen sisällä

Kipsilevyjen sarakkeet on jaettu kahteen päätyyppiin:

Pyöreät pylväät asennetaan tavallisesti Provencen sisustukseen, voidaan asentaa kipsilevykaarille ja täydentää marmoroituja kuvitteellisia stukkeja tai yksinkertaisesti maalata huoneen yleisen sävyn mukaan. Koristeelliset kipsilevyt eivät vain korosta kaarien tyyliä vaan myös lisäävät tilaa. Neliön sarakkeita käytetään huipputekniikan ja nykyaikaisissa huoneissa. Teräspylväiden rakentaminen voidaan valmistaa puun alla tai käyttää kapeana.

Tuloksena on väärä pylväs, joka on vaikeaa ensisilmäyksellä erottaa puusta, mutta se on paljon halvempi ja ei huonompi kuin ulkonäkö.

Koristepylväiden tarkoitus

Yksi päätavoitteista kipsilevytorni on koristella sisätilojen ja vyöhykkeen tilaa. Sarakkeet auttavat jakamaan elintilaa nykyaikaisissa studioasetteluissa. Sarakkeet voivat toimia kätevästi putkien ja muiden viestintä- ja sähköjohtojen piilottamiseksi. Joissakin sarakkeiden suunnitteluratkaisuissa on sisäänrakennetut kipsilevyjen sisähyllyt, jotka voivat tarjota lisää säilytystilaa.

Tarvittavat työkalut ja materiaalit: miten tehdä sarake

Kipsilevytyökalut:

 1. Ruuvimeisseli ruuveilla ja ruuveilla hl: ssä ja metalliprofiilissa.
 2. Perforaattori on työkalu betonilattian eri halkaisijoiden reikien poraamiseksi.
 3. Sakset metallille - käytetään metalliprofiilin leikkaamiseen.
 4. Laser taso - voit tehdä merkinnät kehyksen kiinnittämiseen. Voidaan korvata hydraulisella tasolla maalijohdolla.
 5. Rakennustaso - käytetään tasaiseen asennukseen vaaka-osina, niin pystysuoraan.
 6. Drywall Cutter - auttaa sinua leikkaamaan arkkia nopeasti ja tarkasti. Vaihtoehtoisesti voit käyttää maalausveitsiä ja viivainta.
 7. Reunalistat - viistota kipsilevyjen poikittaisreunoihin, hyödyllisiä neliön sarakkeille. Voidaan korvata maalausveitsellä.
 8. Ruletti - leikkaamista varten.
 9. Vasara - vasara kynsille ja sovitusprofiili.
 10. Sarja kruunuja siinä tapauksessa, että suurien halkaisijoiden reikien tarve on esimerkiksi pistorasian alla.
 11. Useita kokoisia spateleja - sarakkeiden koristeluun.
 1. Kipsilevy - voidaan käyttää sekä seinään että kattoon. Kaikki riippuu sarakkeen sijainnista ja mekaanisesta vaikutuksesta siihen.
 2. Metalliprofiili - voit käyttää seinää ja kattoa, kaikki riippuu rakenteen halkaisijasta ja suunnittelun monimutkaisuudesta.
 3. Profiilien väliset liittimet - käytetään pääasiassa epätavanomaiseen kattokorkeuteen.
 4. Ruuvit metallille.
 5. Tyynykynsit tai ankkurikiilat.
 6. Serpykankaan nauha - kipsilevyn välisten liitosten tiivistämiseen.
 7. Primer.
 8. Kitti pylvään viimeistelyyn.
 9. Akrilinen vesipohjainen maali kipsilevylle tai muulle koristemateriaalille pylvään lopulliseen viimeistelyyn.

Kuinka tehdä pyöreä tai neliömäinen koristepylväs

Asennus sarakkeessa kipsilevy omilla kädet voidaan jakaa vaiheisiin ja erityisesti:

 • valmistelutyö;
 • suunnittelu ja layout;
 • profiilin kehyksen asentaminen ja asentaminen;
 • kipsilevy kipsilevy;
 • koristeellinen leikata.

Jokainen edellä mainituista työtavoista olisi tehtävä kahdella sarakkeella, se on pyöreä ja neliö. Molempien tyyppien asennusperiaate on melko samanlainen, mutta jokaisen rakennetyyppi on otettava huomioon erikseen.

Neliön sarakkeen kokoaminen omilla käsillä

Ensinnäkin sinun on valmisteltava kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut. Sinulla on oltava selkeä käsitys rakenteesta ja sen sijainnista. Videokuvaus kipsilevyn neliön sarakkeen asennuksesta.

Miten tehdä merkintä koristepylväät

Tulevan rakentamisen merkintä alkaa katosta, jossa sarakkeen pohja on merkittävä. Seinien välissä tulisi olla kaksi yhdensuuntaista nauhaa. Tulevien sarakkeiden leveys riippuu rinnakkaisten viivojen välisestä etäisyydestä.

Jokaisen rakenteen merkitseminen linjoilla, jotka yhdistävät rinnakkaiset raidat, sinun on varmistettava, että kulmat vastaavat 90 astetta.

Lisäksi laseritason avulla merkintä siirretään lattialle. Vaihtoehtona lasertasolle voit käyttää lyijyä, joka on kiinnitetty merkinnän kulmissa. Se on tärkeää! Rakenteen tuleva ulkonäkö riippuu piirustuksen ja asettelun oikeellisuudesta! Merkintää on käsiteltävä erittäin huolellisesti.

Sarakkeen profiilin kehyksen kokoaminen ja asennus

Sitten voit aloittaa kehyksen asentamisen. Kattoon ja lattiaan perustuvien piirustusten perusteella profiili leikataan ja asennetaan kynsien avulla.

Tuloksena olevalle kehykselle, jossa on ruuvit metallille, pystysuora profiili on kiinnitetty. Niiden määrä riippuu sarakkeen sijainnista ja sen leveydestä. Jos se on asennettu n: n etäisyydelle seinästä, jonka leveys on kulmasta 50-55 cm: n kulmaan, tarvitaan vähintään kahdeksan tällaista osaa. Rungon pystysuorat osat ovat välttämättömiä vaakaprofiileilla, joiden likimääräinen vaihe on 50 cm.

Kehyksen asentamisen aikana sinun on jatkuvasti seurattava pystysuoran litteyden tasoa. Voit käyttää lyijylinjaa tai yksinkertaista rakennustasoa. Joissakin kehyksen versioissa voidaan käyttää muita metalliprofiileista tehtyjä lisäosia, joissa asennetaan myöhemmin uudet pistorasiat tai sivulamput. Kaikki pilarin tulevan rakenteen subtletit tulisi odottaa kehyksen asennuksen aikana, mukaan lukien kaikkien viestien kulku.

Pinnoitetut koristepylväät kipsilevyllä

Ennen kehyksen paljastamista, kipsilevyarkkien on leikattava kynällä tai merkinnällä. Leikkaus tehdään kehyksen koon mukaan. Kipsilevy leikataan haluttuihin osiin maalausveitsellä tai leikkurilla. Valmisosat asennetaan ristipäähän ruuveilla metallia varten. Tarvittaessa reikiä leikataan päällystetyllä pylväällä porakoneella, jossa on suutin.

Koristelistat sarakkeet

Kovakartongilla leikattu pylväs tulisi valmistaa koristeelliseen viimeistelyyn. Tätä varten kipsilevyn koko pinta on käsiteltävä pohjamaalilla. Kiinnitä serpyanka vaakatasossa ja metallikulmat pystysuorilla saumoilla. Levitä kitti ensimmäistä kerrosta ruuvien saumoihin ja ruuvauspisteisiin. Sen jälkeen sinun on käytettävä yleistä kittiä kittiä koko sarakkeessa. Kun ensimmäinen kerros on kuivunut, viimeistellään kittiä.

Pylvästen koristeellinen pylväs riippuu täysin suunnittelun ajattelusta. Ne voidaan koristella koristeellisella kipsi, peitetty tapetilla tai maalattu vain vesipohjaisilla maaleilla. Kaikki riippuu budjetista, koska viimeistelyaineiston hinta vaihtelee huomattavasti.

Pyöreän koristepylvään asennus

Pyöreän sarakkeen, toisin kuin neliö, ei ole kulmia, joten on yksinkertaisempaa tehdä rakennusmerkintä. Ensin sinun on löydettävä piste, joka toimii sarakkeen keskuksena. Seuraavaksi sinun täytyy käyttää kompasseja, jotka voidaan tehdä henkilökohtaisesti leikistä, naulasta ja lyijykynästä. Kompassin avulla piirretään ympyrä keskipisteestä.

Ja jotta leveydestä voidaan kopioida uudelleen, käytä lyijyä ja kompasseja uudelleen.

Jotta kehys olisi pyöreä, leikkaa useita profiilipaloja jättäen yhden osan ehjänä. Liitä kattoon ja lattiaan merkin ääriviivaa vasten profiilin taivuttamiseksi. On huomattava, että segmenttien välinen etäisyys ei saa ylittää 5 cm: n. Rungon pohjan asentamisen jälkeen pystysuorat pylväät asetetaan siihen, mieluiten paksuseinät ja kiinnitetyt itsekierteittävät ruuvit.

Kuinka tehdä kipsilevyn laatua

Kaksoispisteitä käytetään vähemmän ja vähemmän käytettäviksi tarkoituksenaan säilyttää rakennuksen kaari. Nyt niitä käytetään enimmäkseen koristeellisiin tarkoituksiin. Kipsilevyjen sarakkeet alkoivat näkyä moderneissa huoneistoissa ja yksityisissä kodeissa. He suorittavat sisustuselementin tehtävän, mutta joskus niiden päätavoite ei edes ole. Mitä he tekevät? Ja miksi kipsilevyä käytetään niiden luomiseen? Ja miten voit luoda lieriömäisiä kuvioita tasaisista arkeista? Ymmärrämme kaiken tämän järjestyksessä.

Koristepylvään toiminnallinen tarkoitus

Tarkastelemme koristeellisia malleja, koska kiinteän kiven tai betonin sarakkeiden luominen ei kiinnosta meitä (niiden asentaminen asuntoon on merkityksetöntä). Joten miksi tarvitsemme asuinhuoneiston kipsilevyjä?

 1. Koristeellinen toiminto on ensimmäinen asia, joka tulee mieleen. On selvää, että muotoilua tulisi käyttää tilavassa huoneistossa, koska hieman odnussassa se näyttää typerältä. Tämä muotoilu antaa kuitenkin huoneen hienostuneisuuden ja suuruuden. Jos se on myös viimeistelty koristeellisella marmorilla kipsi, vaikutus on hämmästyttävä. On selvää, että tällöin koko asunto olisi tehtävä samankaltaisella tyylillä.
 2. Teknisen viestinnän piilottaminen. WC: ssä puolipylväs voi piilottaa viemäriputket. Keittiössä tuuletuslaatikko on hyvin piilotettu. Joissakin huoneistoissa on asettelut, joissa osa keittiöstä noutaa kouruputki. Tällainen kauhu on piilotettava. Myös piilotettuja lämmitysputkia ja sähköjohtoja voi olla.
 3. Suurissa huoneissa pylväiden käyttö auttaa laajentamaan kattoa visuaalisesti. Tämä vaihe on perusteltu erityisesti tapauksissa, joissa käytettiin monitasoista kattoa.
 4. Joskus huoneiston kipsilevyn sarakkeet käytetään kaavoitustiloihin. Mutta tällainen vastaanotto soveltuu vain monen huoneen huoneistoihin ja mökkeihin, joissa tiloissa on suuri alue.
 5. Lisätoiminnot. Joskus sarakkeissa tehdään rivejä tai hyllyjä eri asioihin. Joten muotoilu ei ole vain koristeellinen vaan myös toimiva. Tärkeintä, että tämä toiminto ei haittaa koristeellisuutta. Tämä vaihtoehto sopii vain suorakulmaisiin sarakkeisiin.

Miksi juuri kipsilevy

Kipsilevy soveltuu hyvin erilaisten koriste-esineiden valmistukseen. Tietenkin muuta materiaalia voidaan käyttää sarakkeen luomiseen, mutta ne eivät ole niin käytännöllisiä ja halpoja kuin GCR. Erityisesti rakennusmateriaalin ympäristöystävällisyydestä, että 99% koostuu kipsistä ja pahvista, ei ole epäilystäkään.

Sarakkeen kauneus ilmenee vasta viimeistelyn jälkeen

Kipsilevyn suuri etu on sen keveys. Tämän seurauksena valmis muotoilu on myös kevyt ja kestävä. Lattialevyllä syntyvät kuormat ovat vähäiset. On erittäin kätevää työskennellä GCR: n kanssa paitsi töihin myös antaa sille erilaisia ​​muotoja. Siksi sen avulla ei ole vain suorakaiteen muotoisia vaan myös pyöreitä sarakkeita.

Kipsilevy on erittäin puhdasta materiaalia, ja työskentelyn jälkeen on erittäin vähän likaa. Kovalevyn sarakkeen luomiseen voidaan tarvita seuraavia työkaluja ja laitteita:

 • kaikki kipsilevyt;
 • tapetti veitsi tai haavaside kipsilevyille;
 • pora ja ruuvimeisseli;
 • ruuvit ja tykkit;
 • Bulgaria tai metalli sakset
 • metalliprofiilit;
 • lyijyn linjat ja tasot;
 • lastat, rullat ja pohjamaali kiteellä.

Suorakulmaisen pilarikehyksen kiinnitys

Sarakkeessa on kaksi versiota: suorakulmainen ja ympyränmuotoinen osa alustassa. Suorakulmainen vaihtoehto on yksinkertaisempi. Tietenkin suorakaiteen muotoinen sarake ei ole yhtä kaunis ja tyylikäs kuin pyöreä, mutta kuka tahansa, myös ne, jotka eivät ole aiemmin käsittele kipsilevyä, selviytyvät kokoonpanostaan.

Suorakulmaiset pylväät harvoin tehdään yksinkertaisen ulkonäön ansiosta.

Ensimmäinen vaihe on valita paikka ja merkitä se. Kattoon vedetään suorakulmio, jonka jälkeen kaikki rivit siirretään lattialle. Jos on lasertaso, voit aloittaa merkinnän lattiasta ja siirtää sen sitten kattoon.

Rivien tulisi osoittaa hyvin profiilin sisäisiä tai ulkoisia ääriviivoja, mutta ei sen keskellä. Profiilin ja kipsin paksuus voi olla tärkeä rooli rakenteen lopullisessa muodossa. Siksi nämä parametrit olisi ehdottomasti otettava huomioon ennen kovalevyn sarakkeen tekemistä.

Ohjausprofiili leikataan koon mukaan ja kiinnitetään tukeilla ääriviivoja pitkin lattiaa ja kattoa. Neliön avulla voit helposti tarkistaa käytetyn merkinnän oikeellisuuden ja perusprofiilien asennuksen. Jokaisen profiilin on kiinnitettävä vähintään kaksi tappaa. Jos profiilin pituus on alle 60, niin nämä kaksi tappaa riittää.

Telineprofiili leikataan huoneen korkeudelle ja siitä valmistetaan pystysuorat reunat (jalusta). He tarvitsevat vähintään 4 kappaletta. Jos pylvään seinämän leveys on enintään 60 cm (ja sen on oltava pienempi), telineprofiili asennetaan kulmiin. Veden taso auttaa asettamaan telineprofiilin tasaisesti. Räkkikiinnike ja ohjausprofiili pidetään yhdessä luukun kanssa. Poissa ollessasi kiinnitä ruuveja metallille.

Vaakasuuntaiset hyppytestit asennetaan pystyportaiden väliin 60 cm: n askelin. Tätä varten pitkä profiili on viilattu niin, että lyhyt profiili voi syöttää sen. Muut jäykisteet antavat stabiilisuuden koko rakenteelle.

Jos pylväs piilottaa vesiputket, sinun on käytettävä äänieristettyä materiaalia, ja sitten kääriä kaikki kipsilevyt. Kun rakennat kolonnin kipsilevystä, voit leikata kipsilevyn tai tehdä sen missä se on kätevämpää jollekin.

Pyöreän ja puolipyöreän sarakkeen kehyksen luominen

Työ alkaa merkitä lattiaa ja kattoa, mutta ensin tarvitset kompassin. Voit ruuvaa ruuvin tulevan ympyrän keskelle ja vetää langan siitä, jonka toisessa päässä on lyijykynä. Joten ympyrä piirretään. Voit myös muodostaa kompassin profiilista. Tässä tapauksessa ruuvi ruuvataan profiilin yhteen paikkaan niin, että se pyörii ja kynä asetetaan toiselle päähän. Vaihtoehtona valmistetaan pala ja sitten piirretään kaksi identtistä piiriä.

Puoliympyrän pylvään päältä nähty

Joka tapauksessa on tarpeen nimetä ympyrän keskikohta katolla ja siirtää merkki sitten lattiaan lyijylinjalla. Lisäksi kaksi piiriä vedetään. Tämä on sarakkeen sisäinen halkaisija, johon profiilin määrittäminen ja sitten kipsilevy kiinnitetään. Ennen kuin teet pylvään kipsilevystä, kaikki tämä on otettava huomioon, jotta malli ei tule liian kookkaaksi.

Voit tehdä kaksi ympyrää jokaisella pinnalla ja asettaa niiden väliin rajatun profiilin. Tällöin työ on tarkempi.

Profiilia on leikattava 5-7 cm: n välein siten, että se taipuu kaaressa. Tätä varten ohjain leikkautuu niin, että vain yksi puoli jää koskemattomaksi, jota pitkin taivutus tehdään. Nyt taivutusprofiili levitetään pinnalle ja on kaareva kehän ympäri. Se on kiinnitettävä molempiin tukikappaleisiin, joissa on 5-7 cm askelta suurempi luotettavuus. Tämän jälkeen voit lisätä pystysuoran profiilin (se voi myös olla oppaita).

Samoin kehys on tehty pyöreälle sarakkeelle.

Pystysuora profiili asetetaan sivuttain kahden ohjaimen keskelle. Parhaan vaikutuksen vuoksi sinun on lisättävä se leikkausprofiilin jokaiseen osaan (voit tehdä sen yhdellä). Tämä voi tuntua kallialta, mutta sarakkeessa on pyöreä muoto ilman vikoja. Mitä pienempi sarakkeen säde on, sitä lähempää sinun on asennettava telineitä toisiinsa. On selvää, että horisontaalisia hyppyjä ei vaadita.

Profiilin kiinnittäminen toisiinsa parhaiten on tehty leikkurilla.

Kipsiseinämän radiaalipylväät voivat seistä erilleen ja voivat levätä yhdelle tai kahdelle seinälle (kulmassa). Jälkimmäinen vaihtoehto on järkevä piilottaa viemäriputket. Jos tehdään puoliympyrän rakenne, viereiselle seinälle vedetään pystysuoria viivoja ja sitten ruuvatetaan pystysuuntaisia ​​ohjaimia. Loput prosessista eivät poikkea yllä olevasta.

Kotelointi kipsilevyyn

Suorakulmaisen rakenteen vuorauksessa ei ole ongelmia, koska se on melko vakio, ikään kuin kipsilevy asennetaan profiilien seinään. Kuitenkin pyöreän pylvään on koukistettava. Ongelma on, että tarvitset kipsilevyä jotenkin taipumaan. Harkitse suosituimmat tapoja ratkaista tämä ongelma.

Käytämme kaareva kipsilevy. Hän on hyvin ohut ja helposti taivutettu. Joustavuus tämän rakennusmateriaalin taivuttamiseksi voisi tehdä siitä ihanteellisen käytön kuivaseinätornin rakentamiseen. Se on kuitenkin jonkin verran kalliimpaa kuin perinteinen kipsi ja erittäin hauras (levyn paksuus 6,5 mm). Tällainen arkki tuodaan pylvääseen ja toinen reuna koko korkeudelle kiinnitetään ruuveilla. Sitten koko korkeudelle ne kiinnittävät sen toiseen pylvääseen, sitten kolmanteen, ja niin edelleen. Tällaisessa kiinnityksessä kaareva kipsilevy taipuu haluttuun muotoon.

Levitä märkä menetelmä. Tätä menetelmää varten otetaan tavallinen kipsilevy, joka lävistetään keskelle yhdellä puolella neulatelalla. Sitten se kostutetaan niin, että se muuttuu joustavaksi ja sopii erityiseen muotoon. Levy painetaan, pidetään kuivana ja kiinnitetään sitten kehykseen. Tähän mennessä hän saa tarvittavan lomakkeen.

Tämän menetelmän ongelma on, että voit antaa vähän tai paljon vettä kostutuksen aikana. Sinun täytyy taivuttaa arkki yhteen ja sinun täytyy rakentaa erityinen laite tähän.

Kuiva. Tällä menetelmällä kipsilevyn taaksepäin oleva puoli jauhetaan niin, että se voidaan taivuttaa ilman murtamista. Vaahdot 2/3 paksuudesta tehdään V- tai U-muotoisiksi. Mitä pienempi sarakkeen säde, sitä lähempänä urien tulee olla toisistaan. Sitten tällaisella kipsilevyllä se vain taipuu sarakkeen luuston ympärille ja valaisee sen itsekierteittävät ruuvit.

Voit myös tehdä leikkauksia pitkin koko pituutta etupuolelta, jotta voidaan murtaa kipsilevy myöhemmin. Mutta ei tarvitse leikata pahvia, joka pitää rikki kappaleen. Joten koko arkki on murtunut, ja sitten on hyvin helppoa pyöreän sarakkeen ympärille pyörittää luurankoa.

Putty viimeistelyyn

Suorakulmaisen kipsilevyn sarakkeen lävistysprosessi on melko vakio. Tärkeintä on kiinnittää huomiota kulmiin, jotka on välttämättä suojattava muovista valmistetulla lujitemuurilla.

Jos käytettiin kaarevaa kipsilevyä, sen kanssa ei ole lainkaan mitään työtä. Vain standardit kittiyhdisteet ja kierrekorkit. Tämä on erittäin hyvä, koska on vaikea kääriä pyöristettyjä muotoja. Tilanne on samanlainen, jos käytettiin märkäpintaista kipsilevyä.

Kuivan taitteen jälkeen pahvilla ei ole kovin pinttynyttä pintaa, joten kittiä on levitettävä ja levitettävä useaan kertaan. Täysin pyöristetyn muodon saavuttaminen on erittäin vaikeaa. Monet tässä vaiheessa voivat joutua epätoivoon, koska pyöreä sarake ei tule ulos. Se toimii, mutta tämä edellyttää käytäntöä ja tiettyjä taitoja ratkaista. Jos sinulla ei ole niitä, niin on parempi käyttää kaareva kipsilevy. Äärimmäisissä tapauksissa näet videossa, miten tällaisia ​​rakenteita kastetaan.