Kuistin perusta

Vastuullisena tehtävänä on suunnitella ja tehdä säätiö kuoren alla oikein, se syntyy perusrakennuksen vaiheessa ja käytössä olevan rakennuksen jälleenrakentamisprosessissa. Tukin rakenne, materiaalin valinta riippuu suoraan sisääntulon (etu-, vara-, taloudellinen) ja toiminnallisen kuormituksen (käyttökelpoinen alue, lämpöhäviöiden vähentäminen) tarkoituksesta. Käytössä on yksi portaaton portaikko, avoin tai suljettu veranta, joka on talon talon varastointi, joka ei tarvitse lämmitettyä huonetta.

Suunnittelun valintaperusteet

Vaikka yläpuolella olevien rakenteiden on täytettävä paitsi rakennuksen käyttötarkoitus, myös arkkitehtoninen tyyli, kuistin perusta varmistaa niiden vakauden, jakaa kuorman seinistä ja katosta taustalla oleviin maaperään ja toimii lähellä talon pohjaa. Kaikki nämä kohdat on otettava huomioon valittaessa ja laskettaessa sen parametreja.

Tällaisten materiaalien ja niiden yhdistelmien käyttäminen kuistilla:

 • valssattu teräs;
 • puiset aihiot (puu, aluksella);
 • kivi, tiili, betoni, lohkot.

Esimerkki rakennelmasta, jossa perustana käytetään konkreettista itsetasoittavaa laatua, vaiheet ovat löysä pyöristetty loki, ja tiilimuuraus toimii niiden tukena.

Eri materiaalit - koko kuisti

Kotoissa, joilla on pysyvä asuinpaikka ympäri vuoden, kuisti on yleensä suoritettu suljetussa ympäristössä eikä sitä lämmitä. Tuulesta aidattu avaruus toimii ilma-yhdyskäytäväksi, joka suojaa kotelon sisäänkäyntiä kausiluonteisen kylmän suoralta osuudelta. Jos kyseessä on vaikea pakkanen, ruoka voidaan tuoda tänne käyttämään sitä jääkaapina. Voit tehdä tämän varustamaan erityisiä telineitä, kaappeja ja alilevyjä, joita on myös tarkasteltava pohjassa olevan painon mukaan.

Tämän laitoksen hyödylliset toiminnot on otettu käyttöön eristyksen, vedeneristys- ja viimeistelymateriaalin menetelmien suunnittelussa ja valinnassa varustellun eteisen sisällä ja sen ulkopuolella.

Vaatimukset kaikenlaisille kuistille

Sisäänkäynti taloon, vaikka veranta on järjestetty, on paljon pienempi kuin päärakennus. Tämä ei kuitenkaan ole syy vähentää rakennustöiden vakiomäärää sille valittujen säätiöiden valmisteluun ja asennukseen. Tätä osaa kotelosta käytetään jatkuvasti kaikkien perheenjäsenten ja vierailijoiden käytössä, joten sen tulee olla mukava, turvallinen ja kestävä.

Säännöllisesti muotoilla vaatimukset, joilla on oma kuisti, voivat olla seuraavassa muodossa:

 • ergonominen asento paikallisella alueella;
 • suojaa saostumista oven edessä olevalta paikalta;
 • ovilehden avoin avaaminen ja sulkeminen ilman lumen rajoitusta;
 • käytävän leveys, portaiden sijainti, kaiteen pitäisi mahdollistaa kaikkien ikäisten ihmisten liikkuminen, tavaroiden siirto ja suurikokoiset esineet;
 • tukirakenteiden ja säätiön rakentamiseen käytettävien materiaalien on vastattava päärakennuksen samoja elementtejä;
 • Suunnitteluratkaisu on yhdistettävä koko talon tyyliin.

Mittasuhteet, marssin kulma ja portaiden lukumäärä (korkeus kulkureitistä kynnysarvoon) vaikuttavat ratkaisevasti kuoren pohjan säätömallien valintaan taloon, joten optimaalisen vaihtoehdon määrittämiseksi on parempi viitata vertailutaulukkoon:

Sisäänkäynnistysryhmä voidaan toteuttaa kolmella eri tavalla:

 1. Avoin kuisti, joka koostuu vain alustasta portaittain. Suojaus sademäärästä on yleinen leikkaus katolla. Käytetään toissijaisiin uloskäynteihin, taloudellisiin laajennuksiin.
 2. Portaikko, jossa on visiiri, joka on kiinnitetty rakennuksen seinään. Pylväiden kannen eteenpäin suuntautuvan leikkauksen tuki on mahdollista.
 3. Sisääntulon yläpuolella olevat kattopylväät nostavat hissiä ja eivät ole sidottuja päärakenteeseen. Välilyönti voi olla suljettu, lasitettu, ovet ripustettu.

Jokainen vaihtoehto sisältää tarvittavan tukikentän laskemisen kentällä. Jotta irrotat talon perustukset ja jatko-osa, joka sinun on tiedettävä - molemmat ovat riippumattomia rakenteita, eivätkä ne voi olla kiinteästi kiinnitetty toisiinsa.

Nauhamallissa on välittömästi tyhjä kuistilla

Poikkeus on uusi rakenne, kun vaiheet putoavat monoliittiseen yhteiseen tukipohjaan.

Kova telakointi 2 tukee merkittävällä kuormituksella, mikä heikentää yhteyden heikkoja alueita.

Eri tyyppisiä säätiöitä

Pidennyksen kokonaispainosta riippuen pohja kuistilla on valittu niin, että sillä on riittävä varmuus- ja kantavuusmarginaali tuleville ja muuttuville kuormille.

Kun lisäät kuistia kompleksissa, jossa on suljettu veranta tai muu käyttökelpoinen huone, jossa on riittävän suuri massa ja ala, käytä sääntöjä SP 50-101-2004 täysimittaisessa suunnittelulaskelmassa.

Alustat (riippuen alueen kuormituksesta ja geologisista olosuhteista) valitaan kolmesta päätyypistä:

Jäykkä liitos jalustaan ​​sallitaan rakennuskoodeilla vain, jos laajennus on samaa perustetta kuin vanha rakennus, kirjanmerkki tehdään samalla syvyydellä. Kaikissa muissa tapauksissa niiden välillä tehdään muodonmuutos sauma.

Laitteen periaate sedimentti muodonmuutos kuilu

Sedimenttiset saumat tehdään 1 cm - 2 cm leveydeltä. Toiminta-alasta riippuen on edelleen lämpötila- ja seismisiä muodonmuutosreikiä, jotka voivat saavuttaa 0,3 m: n kokoiset - 0,4 m.

Normaaleissa olosuhteissa rakenteiden vaikutuksen irrottamiseksi on riittävää kattomateriaalin tai muun riittävän joustavan materiaalin asettaminen.

Kuorten tyyppisen säätiön valinta, joka määräytyy oviaukon koon ja maaperän tyypin mukaan, johon voit luottaa. Omien peruspainojen vaikutusta talon kellarikerroksen korkeuteen ja vastaavasti käytettyjen materiaalien koosta ja tiheydestä voit selvittää tarvittavan jalanjäljen.

Irtolevy

Tällä perusteella voit asentaa kuistilla minkä tahansa muotoilun ja mistä tahansa materiaalista.

Monoliitti asetetaan hiekka-sora-alustalle 0,3 - 0,5 m syvyyteen, tiivistetty kerroksella 20 cm - 25 cm.

Levyrakenne on optimaalinen maaperässä, jossa maaperä (tulva) on korkea. Riittävän tiheä maaperä, alhaiset veden pinnankorkeudet kuoren pohjan syventämiseksi eivät ole välttämättömiä. Muihin tyyppeihin verrattuna levyllä on suurin kantavuus.

Laattapohjan rakentaminen suoritetaan vakioteknologian mukaisesti, jossa on vahvistus-, vedeneristys- ja vaakasuuntainen eriste jäätymisvahvuustyyppisissä maissa.

Jos talo on asennettu laattojen pohjalle, sen on sallittava muodostaa jäykkä yhteys pidennystukeen, mutta sen paksuus on noin 0,4 m ja uloke vähintään 0,3 m vanhan laatan seinän reunan yli.

Tämäntyyppistä tukea voidaan käyttää myös korkeiden portaiden rakentamisessa, jossa marssien alempi haara sijoitetaan pitkän matkan päähän talon seinästä.

Tässä tapauksessa niin, että matala-upotettu levy ei liiku maahan suhteessa portaikkoon, sen alaosa on värjätty reunuksilla.

Liikuteltavissa maissa käytetään kelluvaa versiota, jossa on paksuudeltaan 0,1 - 0,2 metriä hiomapinnoitteita. Geotekstiilikerros suojaa irtonaisen aggregaatin siltaamista.

Nauhan muotoilu

Yhteinen ratkaisu suuriin kuormattuun pohjaan on matala pohja kuistilla, noin 0,5 - 0,7 m maanpinnan yläpuolella. Päärakenne on valmistettu puumateriaaleista, jotka ovat riittävän kestäviä pohjan pienille muodonmuutoksille.

Jotta alas syvyys vähitettäisiin alueilla, joilla on alhaiset kausilämpötilat ja näin ollen käytettyjen materiaalien määrä, käytetään seuraavia menetelmiä:

 • eristää voimanlähteistä hiekkaisella tyynyllä ja täyttöteollisuudella ei-tulenkestävistä materiaaleista;
 • eristää monoliitin ulkopinnat; vaihtoehtoisesti käytetään pysyvää muottirakennetta;
 • suoritetaan horisontaalinen eristys yhteisellä alueella, jossa on sokea alue;
 • nousumerkin nousua kompensoidaan tukialueen kasvaessa (pohjasta kohti laajeneva trapesi);
 • varustaa vedenpoistoa;
 • suorittaa maasulfaattiyhdisteiden ympäröivän tuen vahvistamista.
Nauha hyödylliseen tilaan

Massiiviset, lämmittämättömät sisäänkäynnit (samalla pohjalla, jossa on kuisti) tiili-, vaahtolohkot, edellyttävät perusteellista laskentaa valtion normien mukaisesti. Jos niille on tehty upotettu pohja, se on sijoitettava jäädytysasteen merkkiin + 10%.

Rakennustekniikan mukaan upotettu nauha on jaettu kahteen alalajiin: monoliittinen ja modulaarinen toteutus.

Monoliittinen näkymä kaadetaan konkreettista brändiratkaisua suoraan rakennustyömaalla.

Esivalmistettu versio suoritetaan betoniterästen, tehdasvalmisteiden, hiekkalaatan, kiinteän punaisen tiilen kaivosta.

SNiP II-15-74 -standardien mukaisesti valmistetut nauhan upotetut perustukset on suunniteltu vähintään 50 vuoden käyttöiän ajan. Maasulkujen voimakkaammasta vaikutuksesta johtuen samat matalapalkat ovat suunniteltua 2 kertaa vähemmän.

Erilliset tuet

Talon sisäänkäynnin rakenteisiin tarkoitetut materiaalit, jotka on valmistettu puusta tai muusta materiaalista, jonka tilavuuspaino on enintään 1 t / m³, voivat toimia seuraavasti:

 1. tammi (luokka 1.2), käsitelty mänty;
 2. punainen kiinteä tiili, roskakivi, teräsbetoni;
 3. asbestisementti tai polymeeriputket, jotka on täytetty betonilla;
 4. metalliruuva paalut.

Jyrkästi pylväspylväät tarvitsevat kestävän kellarin ja monimutkaisemman asennustekniikan kuin metalliset ruuvauselementit.

Talon päälle voidaan kiinnittää kevyt kuisti ruuvipapeilla, jopa alueen tiheän kehityksen vyöhykkeellä. Tämä on hyvä ratkaisu, jos sivusto sijaitsee kaltevalla rinnealueella, kuumentamalla maaperä tai epätasaisella kerroksella kovaa kalliota.

Tässä tapauksessa suunnittelussa säädetään myös muodonmuutosliitosten tekniikan noudattamisesta.

Voit liittää milloin tahansa vuoden aikana.

Puutarhan laajentaminen taloon, joka on tehty erillisistä syistä sen kanssa, kun käytetään ruuveja, on huomattavasti vähemmän työvoimavaltainen prosessi kuin muilla säätiöillä, vähentää huomattavasti työajan ja rahoituskustannuksia. Pile-grillage-säätiön asennus voidaan tehdä käsin 1-2 vuorokautta houkuttelemalla suurta määrää työntekijöitä ja tilaamalla erikoislaitteet niiden asennukseen.

Kuistirakennuksen yhteydessä teollisen valmistuksen normaalin ruuvinpätkän kantavuudella ei ole erityistä merkitystä, ja teräsputkia, joilla on suurempi puhdistuma, voidaan asentaa.

Tukipisteiden etäisyys on 2,5 - 3,5 m. Ruuvin syvyys on 1,7-1,8 m.

Jos valitaan vaihtoehto sisäänkäynnin huoneen peittämiseksi, tuulen, lumen ja muiden väliaikaisten voimien enimmäisvaikutukset ovat suuremmat kuin pystypaino. Siksi sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota kehyksen kiinnittämiseen grillaukseen ja sitomisen jäykkyyteen.

Tässä videossa on esitetty laite, jolla puuta sitoo kuistin itsenäiseen rakenteeseen paaluilla:

Kuistion perusteiden rakentamisen olisi perustuttava tekniikan yleisten sääntöjen noudattamiseen objektiivista koosta riippumatta. Itse tasoittavia betonirakenteita voidaan jatkaa sen jälkeen, kun materiaalia on otettu käyttöön sallitulla voima-alueella 27-30 päivän ajan positiivisessa ympäristön lämpötilassa. Metalliprofiilit tarvitsevat korroosionestoaineita, puiset elementit - suojaavalla tavalla tuholaisia ​​ja sieniä vastaan.

Kuisti pihdeillä

Melkein aina, talon hankinnan yhteydessä, uusi omistaja syystä tai toisesta pyrkii palauttamaan sisäänkäynnin taloon. Useimmiten kuistin täydellinen jälleenrakentaminen tulee akuuttiin, jos talossa on vankka perustus, eikä kuistikannen alla ole selvästi tilaa, tai vanhan portaikon suunnittelu ja sisäänkäynti kuisti ovat epäilyttäviä.

Kuinka päästä pois tilanteesta

Usein hyvä maalaistalo rakennettiin aina suurella avoimella kesäterassilla, joka oli yhdistetty sisäänkäyntiin ja portaat yhden ison katon alla. Mitä lähempänä pohjavettä pinnalle, sitä kovempaa ja laajempaa oli nauhatus, jossa oli runsaasti tyhjennyspoikkeamia ja laaja vedeneristys. Talon kuoren tukeminen tässä mallissa oli usein voimakas ulokepalkki, jossa lennon ollessa vähintään metrin päässä perustuksesta.

Jos asetat tavoitteen ja laajennat omalla kädelläsi olemassa olevan tai kiinnität uuden, laajemman kuistin, kysymys tulee väistämättä esiin - kuinka muodostaa tukia kuoren kehyksen alle. Kuistion ongelman ratkaisemiseksi voit käyttää vanhoja ja uusia menetelmiä:

 • Kuoren uuden laatikon perustaminen suoralla yhteydellä talon päätuen nauhaan;
 • Betoniset puiset tuet maahan jäädyttämisen syvyyteen, johon on lisätty vaakasuorat puukappaleet, jotka tukevat maahan murskattua kivityynyä;
 • Käytä ruuvipinoja, joissa on tiivistys tuen maasta poistumispaikasta betoni- manssiin.

Kaikki kolme menetelmää voidaan todella käyttää, mutta kussakin tapauksessa omat ominaisuudet ja haitat. Ensimmäisessä tapauksessa maaperän paine talon perustan läheisyydessä kasvaa merkittävästi. Tämän seurauksena veden taso nousee voimakkaasti ja päähän vyö on mah- dollista, joten talossa on halkeamia. Toisessa tapauksessa kuistin alla olevat puiset kannattimet tai paalut pystyvät pitämään verhon kevyemmän rakenteen, varsinkin jos se on valmistettu puusta. Vakavampia rakennuksia varten tarvitset vahvan galvanoituneen teräspilarin. Yleensä paaluputket lyödään etäisyydellä, joka on puolitoista kertaa itse tuen pituus.

Miten koota kuisti ruuveilla

Vuosikokemus ruuvipilarin putkimaisten tukien käytöstä vahvistaa tukien korkeaa stabiilisuutta maaperän maaperän syvyydessä "vesitaskuilla". Suurin ja massiivisimman kuistin paino voidaan helposti tuoda teräsrungolla, jota tukevat ruuvipallot. Jokainen näistä ankkuripinoista kestää kuorman, joka on vähintään kolme tonnia. Tässä tapauksessa ruuvitukien määrä määräytyy kuistin koon ja koko rakennuksen painon mukaan.

Mitä ovat ruuvipallot ja miten niitä käytetään

Ruuvipallot ovat pitkiä teräsputkia, joilla on erityinen muotoinen kärki. Useimmiten se on kapeneva kärki, jossa on lyhyt leikkaava reuna ruuvin muodossa. Kiertämisen aikana ruuvin pinta katkaisee ja puristaa maaperän paalun kehällä. Savi- ja hiekkapohjaisten maaperien rinnakkain puristetaan maaperän tiivistys ja suulakepuristus kosketuskohdassa metallin kanssa. Ruuviputkien tuomisen syvyys riippuu maaperän luonteesta, mutta harvoin ylittää metrin. Ruuvipatsaan oikea käyttö auttaa videoinformaatiota

Useimmat asiantuntijat uskovat, että ruuvituki kuistille on perusteltua useista syistä:

 1. Säätiö on koottu putkiin ennätyksellisen lyhyeksi ajaksi ilman maanpinnan ennalta valmistelua ja suunnittelua;
 2. Talon tai kuistin jalustan kokoamiskustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin vastaavanlaiset vaihtoehdot betoniperustuksella;
 3. Ruuvirakenteiden asennus on melko realistista tehdä se itse, ilman merkittävää laadun heikkenemistä. Tätä varten voit käyttää erikoiskonetta tai käsikäyttöistä laitetta, joka on valmistettu teollisuusvaihteesta;
 4. Ruuvipallot voidaan ruuvattua esteettömästi myös lähellä talon perustusta, jota ei suositella mihinkään muuhun tukeen.

Ruuvattaessa paalua ruuvisuutin tiivistää sen osan kiven eteen, ja työn loppuun saattamisen jälkeen tämä maaperän osa toimii pääosan pinnalla, johon teräskannatin lepää.

Jos poraustekniikan aikana ruuvipätkä törmää kalliorakalle tai mikä on huonompi - kerros hiekkaa tai saviä, joka on kyllästynyt veden kanssa, pinon asennus pysähtyy. Ensimmäisessä tapauksessa kasa voidaan leikata vaaditun kärjen koon mukaan, jos yli puolet tukirungosta on ruuvattu. Toisessa tapauksessa paalun tai pumpatun betoniseoksen tai poistetaan. Tällaista ruuvitukea ei voida käyttää talon perustukseen, mutta se on täysin mahdollista käyttää teltan kuoren tukena.

Kaikkien ruuvipilareiden ruuvaamisen jälkeen varret, joiden avulla voima siirretään porauskoneelta tai työkalulta pylväspalkkiin, leikataan samalla tasolla kuin yleinen teräskehys. Joskus ruuviliittimet on asennettu laakereiden sijaan paaluun. Tässä tapauksessa on mahdollista asettaa teräksisen tukikehyksen taso tarkalleen horisonttiin.

Porraskäytävien rakentamisen vaiheet ruuveilla

Tässä suoritusmuodossa on mahdollista rakentaa kuisti kolmessa vaiheessa:

 1. Tukipinnan merkintä ruuvaamalla ruuvin paalut maahan. Normaalissa kuistityyppisessä kuistissa, joka on 3x1,5 m, riittää neljästä kuuteen ruuvitukipinoa;
 2. Ruuvatuilla hitsaukseen on asennettu kanavan tai brändin teräksinen tukikehys. Tätä menettelyä kutsutaan usein vanteiksi. Jos kuisti on valmistettu kevyestä materiaalista, runko voidaan tehdä omin käsin lehtikuusi- tai tammipalkista;
 3. Hitsattu tai irrotettava runko on sijoitettu pitkittäisen puupalkin muodostamalle laatikolle, ja puoliväli on poikittaispalkkeja palkista. Laatikko on kiinnitetty runkoon, jossa on pitkät galvanoidut pultit. Laatikon pinta on ommeltu omalla kädellä olevalla levykkeellä ja lämmöneristys on asetettu, jos kuisti on tuettu ruuveilla, se on valmistettu ketjutyypistä, et voi käyttää eristämistä avoimiin terrakonstruktioihin;
 4. Tikkaat ja kaiteet on kiinnitetty koottuun laatikkoon. Kuistin alueen kulmissa voit hitsata omat teräsprofiilisi pystypultit ruuvituille. Profiilin pituus valitaan ottamalla huomioon ruuvipilareiden poistuminen maanpinnan yläpuolelle niin, että niiden korkeus kuistitilan yläpuolella on vähintään 120 mm;
 5. Metalliprofiileja olevat pystysuorat telineet, jotka on sidottu omiin käsiinsä keskenään puupalkilla, kuten kuvassa, ja sitten koota kaide.

Useimmiten ruuvipallot ostetaan valmiiksi ja ruuvataan maahan omiin käsiinsä tai ne määräävät paalujen kantapinnan urakoitsijalle. Tällaiset toimistot useimmiten ruuvipillojen kanssa käyttävät voimakkaita porauskoneita, kuten kuvassa, joten ne pystyvät kuljettamaan 10-20 paalua suhteellisen lyhyessä ajassa 10-12 tunnissa.

Jos haluat asentaa 5-6 ruuvipilaria kuistin pohjan alle, on helpompi käyttää manuaalista vaihteistoa ja kiinnitystä, joka on hyvin kuvattu videossa

Usein tällainen kasa on kääritty omilla käsillään tai epätavallisella tavalla kolmen ihmisen joukosta. Kaksi pitkää teräsputkea, jonka olkapää on vähintään puolitoista metriä, kierrä ruuvipurkki, kolmas painollaan luo pystysuoran kuorman, joka pakottaa tuen kaivaamaan maahan, kuten kuvassa.

Ruuvattaessa ruuvin paalut maahan, putken käytännöllisesti katsoen koko putken pinta on voimakasta hankaavaa kitkaa, joka helposti repeää kaikki maali- ja lakkapäällysteet. Galvanoitu putket kestävät paremmin metallin korroosiota maassa. Joskus vähentääksesi kitkan voitta- mista, poraus onteloon omalla kädellä toimitetaan erityinen ratkaisu, joka toimii samanaikaisesti voiteluaineena ja vaimentimena. Tietyn ajan kuluttua liuos kovettuu ikään kuin tarttuu kasa maan pinnalle.

Haittojen käyttö ruuvipillojen avulla

Sen lisäksi, että ruuvatukeen kohdistuvan laakerikapasiteetin menetyksen seurauksena syvyys putoaa, tukia voi nostaa pohjaveden jäädyttämisen seurauksena. Itse asiassa ja toisessa tapauksessa tämä johtaa teräskehän muodonmuutokseen ja jopa rakennuksen tuhoamiseen.

johtopäätös

Ruuvien paalujen käyttö on perusteltua monimutkaisilla viskoosilla maaperän tai kalkkikiven tiheän alikerroksen läsnä ollessa. Ribbon pohja kuistille tällaisissa olosuhteissa vaatii huomattavasti suuremman määrän kalliita töitä, paaluputket tukkeutuvat omiin käsiinsä, ovat paljon kannattavampia ja kätevämpiä.

Kuisti ruuveilla

Kuistin rakentaminen aloitetaan yleensä talon rakentamisen jälkeen. Jokainen esikaupunkien asunnon omistaja tietenkin haluaa, että kuisti on vahva ja kestävä. Viime vuosina monet ovat vakuuttuneita siitä, että kuoren pohjan parhaiten menestyvä muunnos on ruuvipilareita.

Pile ja ruuveja - se on luotettava. Voit rakentaa minkä tahansa kokoinen kuisti eri materiaaleista eri pintoihin (esimerkiksi rinteillä ja korkeuseroilla). Tällöin voit olla varma, että jatke ei siirry maaperän kausivaihtelun aikana ja kestää monta vuosikymmentä. Lisäksi kuistilla varustetut ruuvipallot asennetaan nopeasti ja edullisesti.

Ennen kuin aloitamme kuistien rakentamisen ruuvipalleille, meidän on valmisteltava sivusto, laadittava yksityiskohtainen kaavamaisuus. On suositeltavaa suorittaa testiporaus maaperän kantavuuden määrittämiseksi. Se riippuu maaperän homogeenisyyden asteesta, pohjaveden läsnäolosta tai puuttumisesta, jäädytyksen syvyydestä. Porauksen tulosten mukaan on mahdollista ymmärtää, mikä paali on paremmin käytettävä tällä sivustolla.

Seuraava vaihe on kuoren painon laskeminen säätiölle ottaen huomioon rakennusmateriaalin paino sekä kaikki järjestelyn ja sisustuksen elementit.

Seuraavaksi sinun on laskettava tarvittava määrä paaluja. Tämä tapahtuu jakamalla kokonaiskuormitus yhden kannan tukikapasiteetilla (se voi vaihdella riippuen halkaisijaltaan 4 000 - 9 000 kg).

Kun olet määrittänyt parametrit ja vaaditun määrän ruuvien paaluja, voit jatkaa asennusta. Yleensä ne alkavat kulmakannattimilla ja liikkuvat sitten kehän reunan ympärillä. Pallojen välinen etäisyys ei saa ylittää 3 m.

Kaikkien paalujen ruuvaamisen jälkeen määritetään leikkaustaso (tukien yläosat on oltava samalle korkeudelle). Korkeudeltaan tasoitetut, paalut ovat betonisoituja sisältä, päätä hitsataan yläosaan (hitsauspisteet käsitellään korroosionestoaineella).

Loppuraportti rakentamisen perusta - sitominen. Materiaalina useimmin käytettyjen puupalkkien tai metallikanavien kiinnittämiseen.

Kuistin rakentaminen voidaan aloittaa heti säätiön asennuksen jälkeen. On pidettävä mielessä, että jos talo ei ole ruuveilla, sen perustana on todennäköisesti kutistu. Kääntämisen välttämiseksi on suositeltavaa jättää pieni kuilu (enintään 5 cm) kuistin ja talon perustusten väliin, joka voidaan täyttää vaahdolla.

Kuisti yksityiselle talolle: valokuvia, ideoita ja esimerkkejä

Kuisti on rakennuksen "käyntikortti", ensimmäinen asia, jonka vieraat näkevät sisään tultaessa, joten asuinrakennuksen tämän elementin suunnittelua tulisi lähestyä suurella vastuulla. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, millaisia ​​kuistioita on, miten valita sopivin materiaali ja jakaa alkuperäisiä design-ideoita.

Lajikkeiden kuisti

Valmistuksessa käytetystä materiaalista riippuen kuisti voidaan jakaa:

Suunnittelussa kuisti on:

Kuistilla voi olla erilainen muoto, suorakulmainen, puolipyöreä tai pyöreä. Omien mieltymyksiensä mukaan talon omistajat voivat tehdä verannan kuistin osan tai käyttää autokatos. Kuvassa voi tarkastella yksityiskohtaisesti jokaista lajia, katso sen ominaisuuksia.

Kun valitset kuistityypin, kannattaa harkita rakennuksen yleistä tyyliä niin, että malli näyttää harmonisesti asuinrakennetta. Älä myöskään unohda liikkuvuuden mukavuutta, mukavuutta. Älä säästä tilaa, tilan tulee olla vapaa ja askelmat eivät ole liian jyrkät.

Puinen kuisti: valokuvia ja esimerkkejä

Puusta valmistettu kuisti on tärkein vaihtoehto yksityisten kiinteistöjen omistajien keskuudessa. Sen tärkeimmät edut ovat esteettinen vetovoima ja käytännöllisyys. Asianmukaisella valmistuksella ja asennuksella kuisti kestää kauan. Haluttaessa puuta voidaan täydentää kivielementeillä.

Puuportaan suunnitteluun ja suunnitteluun on olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja. Se voi olla:

 • avoin alue;
 • rakentaminen pienillä aidatuilla reunoilla;
 • suljettu rakennus, jota voidaan käyttää lepoaikoina.

Materiaalia voidaan käyttää:

 • pyöreä loki:
 • puutavara;
 • liimattu puu.

Betonikatos

Betoni on monipuolinen materiaali, jonka etuja ovat luotettavuus ja kohtuullinen hinta. Betonirakenne voidaan korjata ajan mittaan, sitä täydennetään koristeellisilla elementeillä, joka on koristeltu laattoilla, maalattu maalilla, koristeltu kivillä ja niin edelleen.

Tiilen kuisti

Luotettava ratkaisu yksityisen talon suunnitteluun on tiilisverkko. Rakennuksen asentamisen pitäisi luottaa ammattilaisiin, jotka tuntevat työn kaikki vivahteet. Useimmissa tapauksissa tiilisverkko on konkreettinen. Muita materiaaleja voidaan käyttää kattojen peittämiseen, esimerkiksi laattaan. Tiiliportaat voidaan varustaa kaiteilla. Rakenteen eheyden suojaamiseksi asennetaan katos.

Kuisti tiiliä, jossa katos - houkutteleva arkkitehtoninen ratkaisu. Visiirin valmistukseen voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja: metalli, liuskekivi, polykarbonaatti, puu.

Metalli kuisti

Metallikatoksen houkuttelee sen omaperäisyys. Tällaisten rakenteiden tärkeimmät edut ovat voimakkuuden kasvu, pitkä käyttöikä. Haitat - alttius korroosioprosesseille, vahinkoriski talvella. Metallinen kuisti taottujen elementtien kanssa näyttää kauniilta, ainoa haitta tässä tapauksessa on korkea hinta.

Kuisti, jossa katos: lajikkeet ja valokuvamallit

Vajat ovat katon jatkuminen ja suojelutoiminto, joka suojaa rakennetta saostumisen vaikutuksilta, auringonvalolta. Katoksen valmistuksen materiaalin on vastattava materiaalia, josta kuisti on valmistettu. Tarjoamme sinulle useita vaihtoehtoja sisustukseen kuistilla varastettu yksityiseen taloon.

Materiaalit kuistille: ominaisuudet valinta

Useimpien esikaupunkien kiinteistöjen omistajat ovat edelleen kysymys materiaalin valinnasta kuistille. Asiantuntijat neuvovat rakentamaan talon ja kuistin yhdestä rakennusmateriaalista. Esimerkiksi tiilestä tai betonista valmistettu kuisti sopii tiilitalolle, puutalolle se on valmistettu puusta. Tietenkin materiaalien yhdistelmä on myös mahdollista.

Kiinnitä huomiota siihen, että kivi ja tiili tarvitsevat tiettyjä taitoja ja kykyjä asennuksen aikana, joten jos sinulla ei ole kokemusta tällaisten töiden suorittamisesta, kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen. Jos haluat rakentaa kuistin omilla kädillä, aseta itsenne tietoon tai valitse materiaali, joka on helpompi asentaa esimerkiksi betoniin.

johtopäätös

Kuisti on merkittävä osa talon kuvaa. Valitun hankkeen on noudatettava omaa makuaan, asuinrakennuksen arkkitehtonista tyyliä. Yritimme tehdä valikoima alkuperäisiä, luovia ratkaisuja. Mikä kuisti valita koristella talon riippuu sinusta.

Kuisti ruuveilla

Kuistin rakentaminen ei ole yhtä tärkeä kuin kysymys siitä, mikä on sen perustana. Laadukkaan pystytetty pohja takaa koko rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden. Yksi suosituimmista on kuistitankojen kuistit.

Vaihtoehdot kuistien rakentamiseen ruuvipinoille

Runkopallojen pohjakerroksen rakentaminen voidaan tehdä sekä uuden talon rakentamisen aikana että yksittäisten elementtien tai laajennuksen rakentamisen aikana jo rakennetussa rakenteessa. Siten kuistiasetukset voivat olla kahdentyyppisiä:

 1. Upotettu. Tämä kuisti on koko rakenteen yksi osa ja rakennetaan samanaikaisesti talon kanssa.
 2. Liitteenä. Tällaisen kuistin rakentaminen putkien perustalle kulkee sen jälkeen, kun talo on jo rakennettu.

Jokaisesta vaihtoehdosta tehdään laskelma, johon sisältyy määritelmä:

 • tukien poikkipinta-ala;
 • vaadittava määrä telineiden alla kuorman perusteella;
 • tukien ja niiden korkeuksien väliset etäisyydet.

Säätiöllä on etuja ja haittoja.

Edut kuistilla ruuveilla

Ruuvin pohjan positiivinen puoli erottaa sen radikaalisti muista alustyypeistä. Tämän säätiön edut ovat seuraavat:

 1. Merkittävät säästöt sen rakentamisessa. Pylväsruuviin perustuva säätö on 30-40% halvempaa kuin betonipohjainen pohja.
 2. Asennustelineiden nopeus. Niiden asennus riippuu maaperän määrästä ja tiheydestä 2-4 päivän kuluessa.
 3. Ruuviputkien asennus voidaan toteuttaa sekä kesällä että talvella lämpötilasta ja kosteudesta riippumatta.
 4. Telineiden asennus on mahdollista kaikilla maastoilla ja monimutkaisuuden maisemissa. Nämä voivat olla kovaa ja pehmeää maaperää, kuohuvia maita, turvealueita tai alueita, joilla on suuri pohjaveden sijainti. Tällaisten tukien asentamisen esteenä voi olla vain kivi tai maa, joka on tiheästi kyllästetty suurella kiveällä.
 5. Asennetuilla putkilla voit heti tehdä kuistin. Ne eivät tarvitse aikaa kutistumiseen ja kovettumiseen.
 6. Metsäalueella rakennettaessa ruuviasennusten asennus ei vahingoita juuristoa. Niiden asennus on mahdollista kaupungissa häiritsemättä viestintälinjoja. Samalla maaston maisemaa ei häiritse.

Ruuvitukien haitat

Merkittävien positiivisten ominaisuuksien lisäksi ruuvipillojen kohdalla on merkittäviä haittoja. Tekijät, jotka voivat häiritä ruuvitukien asennusta:

 1. Matala korroosionkestävyys. Rauta ei ole kovin kestävä aggressiivisille ympäristöille. Pohjavesi ja kemikaalit maaperässä vaikuttavat kielteisesti metalliin. Korroosionkestävien materiaalien käsittelyllä on tietty suojaava vaikutus. Mutta ruuvaamalla ne maahan, maan ja metallin kitkaa esiintyy keskenään, minkä seurauksena kaikki pinnoitteet osittain menettävät tiiviyden.
 2. Ruuvitukien asennus ei ole mahdollista kallioisella ja kallioisella maastossa. Tällaisilla alueilla putkien asentaminen voi aiheuttaa merkittäviä vaurioita tai rikkoutumista.
 3. At vkruchennoy jalusta ei voi havaita vikoja. Hälytyksen tai muodonmuutoksen seurauksena voi olla huonolaatuisen materiaalin käyttäminen telineiden valmistuksessa tai hitsaustöiden heikossa suorituskyvyssä.
 4. Pile- ja ruuvipohja ei ole kellarissa tai maaperässä. Tämä pohja vaatii korkealaatuisia vesieristys- ja eristysmateriaaleja.

Asennus kuistilla ruuvipinoille

Tarvittavan tuen määrän, niiden pituuden, tiheyden ja asennussyvyyden määrittämiseksi on tarpeen tehdä joitain laskelmia:

 • Määritä kuistilla tukevan maaperän fysikaaliset parametrit.
 • Laske koko alueen massa, mukaan lukien sisäosat, jotka tulevat asennuksen jälkeen. Kuistiteho on pyöristetty ylöspäin.
 • Määritä tukipylväiden määrä. Tätä varten sivuston kokonaismassa on jaettava yhden tukikappaleen kapasiteetilla.
 • Jotta rakentaminen olisi luotettava, on suositeltavaa laatia kaavio yhtenäisten telineiden asennuksesta koko alueen kehällä. Tämä on erityisen tärkeää, jos aiot rakentaa suuren kuistin.

Syyt kuoren asentamiseen ruuveilla

Ruuviputkien suosio kasvaa jatkuvasti. Tämä johtuu useista syistä:

 1. Rakennuspaikka ei vaadi ylimääräistä tasaamista ja muita töitä, ja säätiö kootaan lyhyessä ajassa.
 2. Vähemmistökustannukset teosten toteuttamiseen.
 3. Työ voidaan tehdä itsenäisesti ilman asiantuntijoiden ja kalliiden laitteiden osallistumista.
 4. Voit käyttää ruuveja paikoilla missä tahansa alueen osuudessa vahingoittamatta talon pääosaa.

Putkien ruuvaaminen ei useinkaan aiheuta komplikaatioita. Jos teline joutuu kivi- tai pohjavesien päälle, ruuvaus pysähtyy. Lisätoiminta voi johtaa sen tuhoamiseen. Jos kivi on kesken, jos yli puolet telineestä on ruuvattu, ylimääräinen osa vaaditun tason yläpuolella voidaan katkaista. Pohjaveden sisäänsyöttöön suositellaan putken sisäisen ontelon kaatamista betonilla.

Rakennusvaiheet

Paikan rakentaminen ei ole vaikeaa. Sen perustana on useissa vaiheissa:

 1. Järjestelmän mukaan maasto on merkitty tukeen.
 2. Kiinnitystelineet sijoitetaan samalle tasolle.
 3. Putkisto suoritetaan. Niissä ulkoisen kehän ja sisäpuolella on asennettu kanava tai tuotemerkit. Jos raskaita vanteita ei tarvita, voit asettaa puupalkkeja, jotka on valmistettu voimakkaasta puusta. Asennettu metallia pidetään paikallaan ankkuripulttien avulla.
 4. Kuistion alue on ommeltu karkealla aluksella ja suljettu vedeneristysmateriaalilla.
 5. Laudalle on asetettu lämpöeristetty laatikko ja käsin tehty tikkaat on asennettu. Kaikki elementit on kytketty toisiinsa turvallisesti.
 6. Lämmöneristyslaatikko on varustettu lämmöneristysmateriaalilla ja se on peitetty vedeneristyskalvolla. Tämän jälkeen askelmat ja alusta on ommeltu viimeistelykortilla.

Kun sivusto on valmis, voit jatkaa sen ylärakennetta. Kuoren yläpuolisen korirakenteen muoto ja täyttö riippuu omistajan toiveista ja kannattimien kantavuudesta.

johtopäätös

Ei voida väittää, että ruuviastioissa oleva alusta on jotenkin huonompi kuin muut vaihtoehdot. Joissakin tilanteissa ruuvapaalut ovat vielä parempia kuin raudoitetut betoni- tai kaistaleet.

Kuinka tehdä säätiön kuistilla

Monet maaseutukunnat ja kaupunkeja edustavat asukkaat haluavat järjestää talonsa siten, että ne ovat käytännöllisiä ja mukavia. Yksi tapa antaa talon käytännöllisemmäksi on kuistin suunnittelu sisäänkäynnin taloksi. Kuten me kaikki tiedämme, se suorittaa useita tärkeitä tehtäviä samanaikaisesti, kuten elävän tilan kasvu, jota voidaan käyttää paitsi käytävänä myös kodinhoitohuoneena sen näkökulmasta, että sitä voidaan käyttää useiden säilytyslokeroiden ja hyllyjen järjestämiseen. kausittaiset tuotteet, jotka sietävät lämpötilan vaihteluita kylmäkaudella.

Yksityisen talon kuistia voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista: tiili, betoni, metalli, puu jne. Yleisin vaihtoehto on puu.

Huolimatta siitä, että kuisti ei ole lämmitetty, se suojaa sisätilat täysin kylmästä, voimakkaasta tuulesta ja niin edelleen. Vahvilla talven pakkasilla voit tuoda esiin joitain ruokia kuistilla, jotka eivät esimerkiksi sovi jääkaapissa tai pakastimessa uudenvuoden juhlapäivinä. Listan kuistin viimeinen toiminto on koristeellinen, koska tämä laajennus tekee talon ulkoasusta entistä esteettisemmäksi, kokonaisuus on täydellinen ja tasapainoinen.

Kun otetaan huomioon kaikki tämän rakennuksen positiiviset piirteet, on huomattava, että kaikki pienet kooltaan verrattavat esimerkiksi talon itsensä kanssa kuoren rakentamiseen kuuluu koko rakennusprosessin kulku, jota käytetään koko talon rakentamisessa. Loppujen lopuksi sinun on otettava huomioon, miten säätiö tehdään kuistilla, rakentaa seiniä ja kattoa, eristää ne, asentaa ikkunat ja ovet, osaa käsitellä ja jälleen eristää pihan osan talon ja kuistin välillä, tehdä kattoprojektin ja asettaa katon.

Kaikenlaisen pakollisen työn ei tarvitse pelätä ja epätoivoa, koska ammatillisten rakentajien mukaan on mahdollista selviytyä heistä itse, sillä on tarvittava rakennusmateriaali ja tarvittavat työkalut. Joskus on tarpeen löytää yksi tai kaksi avustajaa itse, lähinnä se koskee vaiheessa, jossa katto on peitetty ja kateaineita käytetään. Mutta voit osallistua laitteeseen ja yksin. Voit tehdä tämän vain sinun tarvitsee päättää tietyntyyppisestä valinnasta ja tutkia sen rakentamisen ominaisuuksia.

Työn alkuvaihe

Laitetta kuistilla kahdessa versiossa.

Alkaen kaataminen kuistilla, ensimmäinen asia mitä sinun tarvitsee päättää, millaista tyyppiä tai tyyppiä aiot tehdä. On olemassa useita tyyppejä, jotka eroavat toisistaan ​​valmistustekniikan piirteissä ja määräytyvät suurelta osin sen mukaan, millaisen maaperän se on asennettu.

Lisäksi tyyppi määräytyy myös sen mukaan, mitä kuormituksen odotetaan kuorman toiminnan aikana. Koska kuisti on yleensä taloon kiinnitetty rakennustyökalu, ei ole mahdotonta tehdä maaperän analyysiä, koska tilan omistajat jo täyttivät tämän vaiheen, kun taloa rakennettiin ja säätiö perustettiin.

Syvä ja matala

Phpo-syventämisen järjestelmät.

Millä syvyydellä perustukset ovat, eli kaivetaan kaivantoja, ja ne jakautuvat kahteen tyyppiin: matala ja syvä. Toinen tyyppi, kuten nimestä selviää, on järjestetty hyvin syvyyteen, lähes 1-1,5 m. Tämä johtuu siitä, että tämä tyyppi on tarkoitettu erittäin raskaiden kuormien havaitsemiseen ja jakamiseen maassa. Sitä käytetään todennäköisesti suurissa asuinrakennuksissa, joissa on esimerkiksi useita kerroksia ja jotka on valmistettu kivestä, betonista tai tiilestä.

Mitä tulee kevyisiin, yhden kerroksen rakennuksiin, esimerkiksi puusta valmistetut talot, autotallit ja tietenkin kuistit, jotka eivät luonteensa mukaan poikkea erittäin raskasta ulottuvuutta, riittää heille järjestämään matala syvyys 40-60 senttimetrin syvyys. Tämä käy ilmi käytännöllisyydestä riittää täysimittaiseen suljetulle kuistille sekä yksinkertaistetulle, jolla on vain askelmat ja autokatos.

Tyyppien perusteet

Kun olet päättänyt pystytetyn kuistin perustan syvyydestä, voit alkaa suunnitella ja suunnitella aloitustoiminnan. Jotta voit tehdä tämän, sinun on vielä ymmärrettävä, millaista säätiötä sinun on kaadettava kuistilla. Ja niitä on enemmän kuin kuusi, joista kullakin on useita alalajia. Valinta tehdä, sillä ensi silmäyksellä se tuntuu vaikealta. Tämä on kuitenkin mahdollista, varsinkin kun ymmärrät kunkin laitteen tyypit ja tekniikat.

nauha

Asennuskehys matala-pohjainen nauha-pohja.

Suosituin rakentamisessa kutsutaan teippitekstisäännöiksi. Tämä johtuu siitä, että sen toteuttamiseksi se vie hyvin vähän materiaalia. Lisäksi laiteen tekniikka on naurettavan yksinkertaista ja ymmärrettävää myös niille, joilla ei ole koskaan ollut kokemusta kiinnostuksesta elämässään.

Joten tämäntyyppinen tyyppi kattaa koko rakenteeltaan lujitetun betoniliuskan koko kehän, joka on sijoitettava esineen seinämien alle. Lisäksi, jos kuistisi on suunniteltu perusteellisesti eristetyksi, niin teippi on tarpeen sijoittaa sekä ulko- että sisäseinien alapuolelle. Tällä tavalla saavutetaan kuoren pohjaan kohdistuvan kuormituksen tasaisin jakautuminen.

Tällaiseen tyyliin asuttava omistaja ja kuistinrakentaja varmistavat tämän kohteen kestävän toiminnan, mutta samalla ei ole tarvetta säätiön erityisiin huolenaiheisiin. Sen vuoksi on parempi aluksi tehdä hyvä ja luotettava perusta, jotta elää myöhemmin neljä vuosikymmentä ilman mitään ongelmia.

Monoliittiset ja komposiittityypit

Kaavio syvään monoliittiseen säätiöön.

Nauhanäkymä, kuten jotkut toiset, merkitsee kahta alalajia, jotka eroavat toisistaan ​​tavalla, jolla asennustyöt suoritetaan. Näihin alalajiin kuuluvat monoliittiset ja esivalmisteet. Ne eroavat toisistaan ​​siinä, että rakentajat kaada monoliittisen version betonipohjaisella betonilla täysin rakennustyömaalla. Esivalmistetun nauhanäkymässä on kuitenkin ennen kaivetun kaivannon louhintaan useita tehtaan tuotannossa valmistettuja betoniteräksiä.

On mahdollista ostaa tällaisia ​​lohkoja rakennusalustalta tai tilata jossakin rakennusalan yrityksistä, jotka harjoittavat valmiiden betonituotteiden myyntiä: lohkoja tai laattoja. On välttämätöntä toimittaa lohkot rakennustyömaalle, eikä ole tarpeen käyttää lainkaan raskaita koneita. Loppujen lopuksi valmistettujen kaivukoneiden leveys ja syvyys merkitsevät niiden lohkojen laskemista, joiden parametrit ovat 30-40 senttimetriä leveydeltään ja korkeudeltaan 60-70 senttimetriä pitkiä. Sen jälkeen, kun pohjakerrokset on asetettu kaivoon, ne on irrotettava sementtilaastilla.

Monoliittinen näkymä antaa suuremman stabiilisuuden jopa siihen kuistiin, joka sijaitsee herkällä maaperällä, jossa on karkea maaperä.

Jos et ole varma, että pohjaan kohdistuva kuormitus jakautuu riittävästi kokoonpanon järjestämiseksi, lohkojen taso voidaan jakaa useampaan osaan. Esimerkiksi kaksi. Samaan aikaan alemman tason pino kerrokset suurilla parametreilla. Esimerkiksi niiden leveys on 55 cm, ja ylemmän tason lohkot ovat leveydeltään yhtä suuret kuin pohjaan asennettujen seinien leveys eli enintään 30-40 cm.

Pile näkymä

Tämäntyyppiset elementit eivät ole enää betoniteräksiä, vaan paalut, jotka yleensä esitetään sarakkeina, joiden päät osoittavat pohjaan. Tällainen muotoilu edistää niiden vapaata asennusta maahan syvyyteen, jota rakennuksen omistaja tarvitsee. Materiaalina, josta paalut on tehty, ei käytetä pelkästään metallia vaan myös puuta ja jopa raudoitettua betonia.

Ammattilaiset suosittelevat käytännöllisempää käyttämistä poralla työskentelyynsä kaivojen muodostamiseksi, minkä ansiosta paalut voidaan asentaa itsenäisesti ilman avustajien apua. Nämä paalut yhdistetään toisiinsa betonilevyillä.

Betonin paalut voidaan tehdä suoraan rakennustyömaalla. Tätä varten teräsputket sijoitetaan porattuihin kaivoihin, joiden läpimitta on yhtä suuri kuin kaivon läpimitta, eli putken on oltava täysin pystysuorassa asennossa ja tarvittaessa kannattaa käyttää vain kaivoista poistettua maata. Kaada juuri valmistettu betoniliuos asennettuihin putkiin, minkä jälkeen se tiivistetään ja annetaan kuivua. Kukin asennetuista paaluista ottaa merkityksettömän osan niistä sijaitsevan kuistin kokonaiskustannuksista.

Paalun asennusmenetelmät

Rakentajien ohjaamien menetelmien mukaan paalujen asennuksen aikana tämä tyyppi jaetaan perustuksiin, joissa on paaluja, joissa ennen paalujen asennusta on tarpeen tehdä kaivoja maahan. Toinen asennusvaihtoehto on pinoille, jotka on ajettava maaperään tiettyyn syvyyteen. Tässä tapauksessa ei tarvita mitään muuta kuin murskainta tai vasaraa. Ja lopuksi kolmas asennusruuvi. Tällöin paaluilla on muoto, joka muistuttaa suurikokoisia ruuveja, jotka on yksinkertaisesti ruuvattu maahan ja säätävät uudelleen paalujen asennuksen tasoa koko kehällä.

Kaavion laite, jossa on grillata.

Mitä raudoitetun betonilaudan järjestämiseen - ammatilliset rakentajat kutsuvat sitä myös grillata - sitä käytetään tekemään rakenteen tasapainoisempi ja vakaa luotettavuus. Kiitos sen ansiosta on mahdollista saada aikaan paikoilleen paikoilleen yläpuolisen osan jäykkä liitos. Tästä syystä on selvää, että rakennuksen laatikon alla olevassa rakennuksessa on kuisti.

Kannatin - teräsbetonilaatan liittämiseen maahan maapalstoilla asennettuihin maaosioihin on useita vaihtoehtoja.

Ensimmäisenä vaihtoehtona on grillata raudoitettu betoni suoraan rakennuspaikalla. Tässä tapauksessa sinun on käytettävä irrotettavaa muottia, joka voidaan poistaa konkreettisella jäädytyksellä.

Toinen vaihtoehto on käyttää valmiita puu- tai teräsbetonikattiloita grillata- miseksi, jonka jälkeen ne yhdistetään yhteen maahan sijoitettujen paalujen päälle. Rakennusaineiden suosioon on myös muunnelma hyppäämästä, joka on varsin suosittu rakentajien keskuudessa, jossa paalut asennetaan matalaan alustaan. Tämä poistaa mahdollisuuden paalua syvälle maahan.

columnar

Tämä näkemys on erilainen kuin kaikki muut, koska sen laitteen tekniikka sisältää pienen määrän aikaa. Tässä prosessissa käytetään pilareita, jotka asennetaan paikkoihin, joissa tulevan kuistin seinät leikkaavat, ja sen kulmissa. Koska kuistien rakentaminen ei ole kovin vaikeaa, asennettujen pylväiden välinen etäisyys voidaan tehdä kulmien tasolla. Pilarien asentamista useammin turvaudutaan raskaiden tilojen, esimerkiksi talojen, kylpyammeiden ja autotallien rakentamiseen.

laatta

Laitelaatikon järjestelmä talon kuistilla.

Erittäin kätevä on mahdollisuus laittaa levytyyppiä. Koska kuisti ei ole ollenkaan raskas, se on helppo ja nopea asentaa betonialustalle. Tosiasia on, että tämä tyyppi on vahvistettu monoliittinen laatta, joka sijoitetaan maahan 30-50 senttimetrin syvyyteen, vaikka se riippuu itse levyn paksuudesta. Kaivetun kaivon pohjan on ensin nukahtava hiekka-sora-kerros, korkeudella 20-25 cm pohjasta.

Tällä tavoin järjestetty tyyny mahdollistaa levyn tasaisen sisäänpanon ja antaa maahan kuoren rakentamisen aiheuttaman kuorman.

Ole erityisen varovainen siinä vaiheessa, kun hiekkaa ja soraa sekoitetaan, sillä käyttöikä ja kuisti riippuvat työn laadusta. Loppujen lopuksi pienimmät maaperän vaihtelut, jos kyseessä on löyhästi valehteleva hiekka ja sora-alusta, voivat johtaa halkeamien ilmaantumiseen betonirakenteisen betonirakenteen rakenteessa ja jopa tuhkan täydelliseen tuhoamiseen, vaan myös kuoren koko rakenteen. Tässä tapauksessa pitäisi olla alue, joka vastaa järjestettyä kuistia.

Betoniliuos

Betonipohjan kaataminen.

Jopa siinä tapauksessa, että käytetään teknologiaa, jossa asennetaan kuisti paalupohjaan, joka voidaan rakentaa eri muotoihin, jotka ovat suorakulmaisia, pyöreitä tai pyramidisia, onttoja tai kiinteitä, ne on kiinnitettävä maaperään betoniliuoksella. Jälkimmäisillä on oltava samat luotettavat ominaisuudet kuin monoliittisen tai esivalmistetun nauhalevyn ratkaisu.

Betoniliuoksen komponenttien optimaalinen suhde on suhteessa 1: 3: 5 (sementti: hiekka: sora / murskattu kivi). Vesi on lisättävä sekoituksen lopussa, kun kaikki kuivat aineosat sekoitetaan perusteellisesti.

Kuinka tehdä puutalon kuisti

Valtava määrä ihmisiä äskettäisen rakentamismallin valossa käyttävät entistä enemmän ympäristötekijöitä. Asuinrakentamisen suosio löysi luonnollisia materiaaleja, joista johto on puuta. Puumalo on ympäristöystävällinen elinympäristö ja rohkeita alkuperäisiä arkkitehtonisia ideoita. Ja puunjalostus on erittäin suosittua sen mukavuuden vuoksi. Luonnollisesti jokainen omistaja pyrkii omien koteihinsa mahdollisimman mukavaksi ja kauneudeksi. Ja koska harkitsemme puuportaan versiota, on huomattava, että tällaisessa rakennuksessa kuisti on olennainen osa. Loppujen lopuksi puun asunnon arkkitehtoninen rakenne on puutteellinen ilman houkuttelevaa ja monitoimista pääsisäänkäyntiä.

pitoisuus

Puutalon kuistin rakentaminen on tavallisesti suunniteltu tulevan rakenteen suunnittelussa, mutta osa sen rakenteista mahdollistaa kuistin kiinnittämisen valmiiseen taloon. Loppujen lopuksi tämä käsite voidaan tulkita eri tavoin - verannina, terassina tai askeleina ja visorilla sisäänkäynnin yläpuolella. Tämä elementti ei ole vain koristeena - jopa avoin kuisti voi muodostua esteeksi niukasti tai sateisena säässä.

Lajikkeet ja päätyypit

Kuisti on kolme päärakenteellista ratkaisua: sisäänrakennettu, kiinnitetty taloon ja yksinkertaistettu, eli se koostuu alustasta ja katosta sen yli. Ensimmäinen vaihtoehto on usein suositeltava. Harkitse joitain vaihtoehtoja yksityiselle talon kuistille.

Puinen kuisti

Puurakennuksen kuoren rakentamiseen käytetty tavallisin materiaali ovat hirret tai monipuolisin puutavara. Tämä materiaali sopii hyvin myös rakennuksiin, joissa on koristeena ja seinillä koristeltu sivuraide. Suositeltava puulaji puukäytävän rakentamiseen on lehtikuusia, joka ylittää kuusen, kuusen, mäntyn ja cedarin lujuuden kriteereillä. Lisäksi tämä materiaali on taloudellisesti edullinen verrattuna samanlaisiin puulajeihin sen ominaisuuksissa.

Video mahdollisine puukalliston rakentamisvaihtoehdoineen:

Puusta valmistetun kuisteen rakentaminen on prosessi, joka kestää suhteellisen lyhyen ajan eikä vaadi suurta aineellisten voimavarojen investointeja. Puurakenteen haitat voivat olla taipumus deformoitua lämpötilaeroilla ja hauraudella, mutta puun asianmukainen hoitaminen ja käsittely erityisillä kyllästysaineilla auttaa välttämään epämiellyttäviä seurauksia tai merkittävästi viivästyttämään niitä.

Tiilen kuisti

Tiili on materiaalia, joka voi kestää kauemmin kuin puu eikä häviä houkuttelevuuttaan johtuen tämän aineen kylmäverisestä altistumisesta kaikkiin luonnollisiin haaveisiin. Oikea suunnittelu ja korkealaatuisten tiilien käyttö antavat kuistille vankan ja huomaamattoman ulkoasun. Tällaisen laajennuksen hinta nousee hieman, ja operatiivisen mittakaavan rakentaminen voi kestää noin kaksi viikkoa.

Yksityisen talon kuisti metallista

Tämä on kestävin rakennustyyppi, joka sopivan hoidon ja käsittelyn avulla ei kykene menettämään alkuperäistä muotoaan, ei itkemään eikä myöskään peitä ruostetta. Tällaisella metallirakenteella on tavallisesti pieni paino, joka ei vaadi kuoren kiinteää perustusta. Ja väärennetyt mallit voivat tulla kodin kaunein ja viehättävä koristelu julkisivuun. Valmiiden osien asennus kestää yleensä 3-4 päivää.

Betonikatos

Ulkomaiset erot tiilen ja betonikadun välillä ovat tuskin havaittavissa, mutta yleensä tällainen muotoilu näyttää kokonaisvaltaisemmalta. Tämä vaikuttaa kiinteään materiaaliin ja nestemäisen liuoksen käyttöön lohkojen sijaan. Puutaloille tämä verhokäyrä on melko laajakelpoinen, joskus sopusointuista muotoilua varten, betonipohjasta on leikattu puun alla.

Videot, joissa on erilaiset kuistit:

Kuistin perusta

Iankaikkinen kysymys on: pitäisikö kuistin perustana olla erilainen kuin rakennuksen pääosat? Valitettavasti siihen ei ole olemassa selkeää vastausta, koska jopa ammattimaiset rakentajat noudattavat erilaisia ​​versioita. Jotkut sanovat, että kuisti ei vaadi perustusta lainkaan, toiset taas sanovat, että riittää, että kuistit asetetaan maan pinnalle paksuille pilareille ja toiset ovat vakuuttuneita siitä, että koko talon perustus yhdessä kuistin kanssa olisi oltava yksi ja sen rakenne ei saisi poiketa pääosasta. Kaikki nämä versiot ovat oikeita ja perusteltuja, koska rakennuskohteiden maantieteellinen sijainti määrittelee erilaiset säännöt. Kuitenkin kysymys siitä, millaista säätiötä kuistilla ja sen välttämättömyyttä pidetään puhtaasti yksilöllisesti ja riippuu suoraan maaperän ominaisuuksista.

perusta kuistilla vitovye paaluilla

Minkä tahansa säätiön päätehtävä on jakaa kuorma tasaisesti seinistä ja katosta. Ohjaa tämä käsite, tarkastele tärkeimmät vaihtoehdot kuilutyyppejä ja tarve tukea niitä. Jos rakennus on kiinteässä ja kiinteässä maassa, ja kuistilla on vain nimelliskuormitus eikä se vaikuta talon ja sen seinien päätepisteeseen, luonnollisesti riittävät tukipohjat portaiden alle. Ja se on aivan toinen asia, kun asetat kuistin vakavaksi rakenteeksi, jolla on vaikuttava paino. Luotettava säätiö on välttämätön, ja sen rakentamisen laiminlyöminen ennemmin tai myöhemmin johtaa rakenteeseen vetäytymiseen tai halkeiluihin.

Video - tärkeimmät virheet rakentamisen kuisti:

Mahdollisuus rakentaa kuisti ruuvipilareiden pohjalle

Tämäntyyppinen säätiö on menestyksekkäästi perustanut sen suunnittelun "joustavuuden" ansiosta.

 • Se hyötyy pilarin perustuksista ja tylsistyneistä paaluista. Ruuvattu ruuvi kantaa rakenteen pääkuormituksen kaikilla tasoilla ja siten ruuvipilareiden kantavuus kasvaa merkittävästi.
 • Kausiluonteinen "talteenotto" maaperä ei ole hänelle ongelma, koska paalut ruuvatetaan syvyyteen jäätymisen alapuolelle ja liitetään vakaaseen maaperään.
 • Asennuksen lyhyet ehdot puhuvat itsestään ja lisärakentaminen voidaan aloittaa odottamatta betonin kovettumista.
 • Paalusäätiö soveltuu mihin tahansa rakennukseen, olkoon se tilapäinen vaippa tai teollinen hangari. Tarkemmin sanottuna, puhutaan kuistista, jota harkitsemme, mikä on melko helppo kiinnittää valmiiseen taloon käyttäen ruuvipalloja sen perustaksi.

Harkitse vaiheittaiset askeleet puuportaan asentamiseksi runkopuutarhan ruuveille. Jos runkoportaan kuisti on suunniteltu etukäteen, on parempi asentaa säätöpalkit välittömästi koko rakenteen päälle. Muita toimenpiteitä kuvataan ruuvipillojen manuaaliseksi asentamiseksi, jolloin on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • vahingossa kallistettuna ruuvauksen aikana, kasaa ei voida vetää uudelleen asennettavaksi, koska nostovoima katkeaa;
 • vakava rikkomus on kaivaminen kaivosta pinoon;
 • Kasa on pakollinen ruuvaamaan samaan syvyyteen;
 • jotta paalut voisivat täyttää tehtävänsä korkeimmalla tasolla, sinun on osallistuttava tähän - älä ole laiska konkreettisia sisäpuolelta.

Kuistialue sijaitsee horisontaalisissa lokeissa. Tätä varten on välttämätöntä tehdä paalujen halkeilu haluttuun korkeuteen ja paksuuteen ja kiinnittää viivojen päät talon seinämiin. Seuraava askel on kosourin valmistus. Se on kalteva rakenne, jossa on kampa, joka on veistetty siihen. Jos tikkaiden oletetaan olevan suhteellisen pieniä, niin kaksi kosia riittää. Toimenpiteen vaiheet kestää huomattavan kuormituksen, joten heille halutaan valita paksuus vähintään 50 mm. Pieniä säätöalueita on kaadettava asentaa kosourin alaosat niihin. On tärkeää säätää säätiölle höyrysulku, jotta puuportaat voidaan suojata alttiiksi maaperän kosteudelle. Kosoura on melko yksinkertainen tehdä kynän ja viivainkulman avulla itsenäisesti. Tulevat toimet piirretään laudalle ja kampa leikataan käsi- tai palapelillä.

On tärkeää varustaa pariton määrä askeleita, joiden vakioleveys on vähintään 40 cm ja korkeus enintään 20.

On olemassa kaksi tapaa kiinnittää kosourov viivästyksiin - tavallinen zapilivanie ja lukko "piikkilanka", joka on luotettavampi mutta samalla monimutkaisempi. Kuistialueen luominen edellyttää laattojen kiinnittämistä lokeihin, jotka tehdään joko ruuvin tai naulan avulla. On suositeltavaa sijoittaa levyt mahdollisimman lähelle toisiaan. Yksi puun ominaisuuksista on sen halkeilu, joka johtaa säröjen muodostumiseen. Vaiheet muodostuvat kahdesta elementistä - nousupyöristä ja askelmista. Niiden asennus alkaa kosourin alaosista. Yläosa on kiinnitetty ensin, ja kulutuspinta kasoittaa sen päälle. Ihanteelliset kiinnittimet sopivat parhaiten vaadittavan pituisen ruuvin kanssa, ja niiden ylimääräiset suojukset voidaan hieman syventää puuhun. Näet kosourin tuotannon ja kaavion kuistien portaista.

Viimeistellään puutalon kuisti

Puurakennukset eivät yleensä tarvitse ylimääräistä pinnoitetta. Ainoa poikkeus on portaiden sivujen leikkaaminen ja portaiden ja maan välisen tilan peittämiseksi säätiön peittämiseksi. Ja todellinen sisustus kuistilla voi olla asennus aidat ja lakalla koko rakenne.

Video vaiheittaisten ohjeiden avulla verannan kehysrakennuksen rakentamiseen: