Kuisti pihdeillä

Melkein aina, talon hankinnan yhteydessä, uusi omistaja syystä tai toisesta pyrkii palauttamaan sisäänkäynnin taloon. Useimmiten kuistin täydellinen jälleenrakentaminen tulee akuuttiin, jos talossa on vankka perustus, eikä kuistikannen alla ole selvästi tilaa, tai vanhan portaikon suunnittelu ja sisäänkäynti kuisti ovat epäilyttäviä.

Kuinka päästä pois tilanteesta

Usein hyvä maalaistalo rakennettiin aina suurella avoimella kesäterassilla, joka oli yhdistetty sisäänkäyntiin ja portaat yhden ison katon alla. Mitä lähempänä pohjavettä pinnalle, sitä kovempaa ja laajempaa oli nauhatus, jossa oli runsaasti tyhjennyspoikkeamia ja laaja vedeneristys. Talon kuoren tukeminen tässä mallissa oli usein voimakas ulokepalkki, jossa lennon ollessa vähintään metrin päässä perustuksesta.

Jos asetat tavoitteen ja laajennat omalla kädelläsi olemassa olevan tai kiinnität uuden, laajemman kuistin, kysymys tulee väistämättä esiin - kuinka muodostaa tukia kuoren kehyksen alle. Kuistion ongelman ratkaisemiseksi voit käyttää vanhoja ja uusia menetelmiä:

 • Kuoren uuden laatikon perustaminen suoralla yhteydellä talon päätuen nauhaan;
 • Betoniset puiset tuet maahan jäädyttämisen syvyyteen, johon on lisätty vaakasuorat puukappaleet, jotka tukevat maahan murskattua kivityynyä;
 • Käytä ruuvipinoja, joissa on tiivistys tuen maasta poistumispaikasta betoni- manssiin.

Kaikki kolme menetelmää voidaan todella käyttää, mutta kussakin tapauksessa omat ominaisuudet ja haitat. Ensimmäisessä tapauksessa maaperän paine talon perustan läheisyydessä kasvaa merkittävästi. Tämän seurauksena veden taso nousee voimakkaasti ja päähän vyö on mah- dollista, joten talossa on halkeamia. Toisessa tapauksessa kuistin alla olevat puiset kannattimet tai paalut pystyvät pitämään verhon kevyemmän rakenteen, varsinkin jos se on valmistettu puusta. Vakavampia rakennuksia varten tarvitset vahvan galvanoituneen teräspilarin. Yleensä paaluputket lyödään etäisyydellä, joka on puolitoista kertaa itse tuen pituus.

Miten koota kuisti ruuveilla

Vuosikokemus ruuvipilarin putkimaisten tukien käytöstä vahvistaa tukien korkeaa stabiilisuutta maaperän maaperän syvyydessä "vesitaskuilla". Suurin ja massiivisimman kuistin paino voidaan helposti tuoda teräsrungolla, jota tukevat ruuvipallot. Jokainen näistä ankkuripinoista kestää kuorman, joka on vähintään kolme tonnia. Tässä tapauksessa ruuvitukien määrä määräytyy kuistin koon ja koko rakennuksen painon mukaan.

Mitä ovat ruuvipallot ja miten niitä käytetään

Ruuvipallot ovat pitkiä teräsputkia, joilla on erityinen muotoinen kärki. Useimmiten se on kapeneva kärki, jossa on lyhyt leikkaava reuna ruuvin muodossa. Kiertämisen aikana ruuvin pinta katkaisee ja puristaa maaperän paalun kehällä. Savi- ja hiekkapohjaisten maaperien rinnakkain puristetaan maaperän tiivistys ja suulakepuristus kosketuskohdassa metallin kanssa. Ruuviputkien tuomisen syvyys riippuu maaperän luonteesta, mutta harvoin ylittää metrin. Ruuvipatsaan oikea käyttö auttaa videoinformaatiota

Useimmat asiantuntijat uskovat, että ruuvituki kuistille on perusteltua useista syistä:

 1. Säätiö on koottu putkiin ennätyksellisen lyhyeksi ajaksi ilman maanpinnan ennalta valmistelua ja suunnittelua;
 2. Talon tai kuistin jalustan kokoamiskustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin vastaavanlaiset vaihtoehdot betoniperustuksella;
 3. Ruuvirakenteiden asennus on melko realistista tehdä se itse, ilman merkittävää laadun heikkenemistä. Tätä varten voit käyttää erikoiskonetta tai käsikäyttöistä laitetta, joka on valmistettu teollisuusvaihteesta;
 4. Ruuvipallot voidaan ruuvattua esteettömästi myös lähellä talon perustusta, jota ei suositella mihinkään muuhun tukeen.

Ruuvattaessa paalua ruuvisuutin tiivistää sen osan kiven eteen, ja työn loppuun saattamisen jälkeen tämä maaperän osa toimii pääosan pinnalla, johon teräskannatin lepää.

Jos poraustekniikan aikana ruuvipätkä törmää kalliorakalle tai mikä on huonompi - kerros hiekkaa tai saviä, joka on kyllästynyt veden kanssa, pinon asennus pysähtyy. Ensimmäisessä tapauksessa kasa voidaan leikata vaaditun kärjen koon mukaan, jos yli puolet tukirungosta on ruuvattu. Toisessa tapauksessa paalun tai pumpatun betoniseoksen tai poistetaan. Tällaista ruuvitukea ei voida käyttää talon perustukseen, mutta se on täysin mahdollista käyttää teltan kuoren tukena.

Kaikkien ruuvipilareiden ruuvaamisen jälkeen varret, joiden avulla voima siirretään porauskoneelta tai työkalulta pylväspalkkiin, leikataan samalla tasolla kuin yleinen teräskehys. Joskus ruuviliittimet on asennettu laakereiden sijaan paaluun. Tässä tapauksessa on mahdollista asettaa teräksisen tukikehyksen taso tarkalleen horisonttiin.

Porraskäytävien rakentamisen vaiheet ruuveilla

Tässä suoritusmuodossa on mahdollista rakentaa kuisti kolmessa vaiheessa:

 1. Tukipinnan merkintä ruuvaamalla ruuvin paalut maahan. Normaalissa kuistityyppisessä kuistissa, joka on 3x1,5 m, riittää neljästä kuuteen ruuvitukipinoa;
 2. Ruuvatuilla hitsaukseen on asennettu kanavan tai brändin teräksinen tukikehys. Tätä menettelyä kutsutaan usein vanteiksi. Jos kuisti on valmistettu kevyestä materiaalista, runko voidaan tehdä omin käsin lehtikuusi- tai tammipalkista;
 3. Hitsattu tai irrotettava runko on sijoitettu pitkittäisen puupalkin muodostamalle laatikolle, ja puoliväli on poikittaispalkkeja palkista. Laatikko on kiinnitetty runkoon, jossa on pitkät galvanoidut pultit. Laatikon pinta on ommeltu omalla kädellä olevalla levykkeellä ja lämmöneristys on asetettu, jos kuisti on tuettu ruuveilla, se on valmistettu ketjutyypistä, et voi käyttää eristämistä avoimiin terrakonstruktioihin;
 4. Tikkaat ja kaiteet on kiinnitetty koottuun laatikkoon. Kuistin alueen kulmissa voit hitsata omat teräsprofiilisi pystypultit ruuvituille. Profiilin pituus valitaan ottamalla huomioon ruuvipilareiden poistuminen maanpinnan yläpuolelle niin, että niiden korkeus kuistitilan yläpuolella on vähintään 120 mm;
 5. Metalliprofiileja olevat pystysuorat telineet, jotka on sidottu omiin käsiinsä keskenään puupalkilla, kuten kuvassa, ja sitten koota kaide.

Useimmiten ruuvipallot ostetaan valmiiksi ja ruuvataan maahan omiin käsiinsä tai ne määräävät paalujen kantapinnan urakoitsijalle. Tällaiset toimistot useimmiten ruuvipillojen kanssa käyttävät voimakkaita porauskoneita, kuten kuvassa, joten ne pystyvät kuljettamaan 10-20 paalua suhteellisen lyhyessä ajassa 10-12 tunnissa.

Jos haluat asentaa 5-6 ruuvipilaria kuistin pohjan alle, on helpompi käyttää manuaalista vaihteistoa ja kiinnitystä, joka on hyvin kuvattu videossa

Usein tällainen kasa on kääritty omilla käsillään tai epätavallisella tavalla kolmen ihmisen joukosta. Kaksi pitkää teräsputkea, jonka olkapää on vähintään puolitoista metriä, kierrä ruuvipurkki, kolmas painollaan luo pystysuoran kuorman, joka pakottaa tuen kaivaamaan maahan, kuten kuvassa.

Ruuvattaessa ruuvin paalut maahan, putken käytännöllisesti katsoen koko putken pinta on voimakasta hankaavaa kitkaa, joka helposti repeää kaikki maali- ja lakkapäällysteet. Galvanoitu putket kestävät paremmin metallin korroosiota maassa. Joskus vähentääksesi kitkan voitta- mista, poraus onteloon omalla kädellä toimitetaan erityinen ratkaisu, joka toimii samanaikaisesti voiteluaineena ja vaimentimena. Tietyn ajan kuluttua liuos kovettuu ikään kuin tarttuu kasa maan pinnalle.

Haittojen käyttö ruuvipillojen avulla

Sen lisäksi, että ruuvatukeen kohdistuvan laakerikapasiteetin menetyksen seurauksena syvyys putoaa, tukia voi nostaa pohjaveden jäädyttämisen seurauksena. Itse asiassa ja toisessa tapauksessa tämä johtaa teräskehän muodonmuutokseen ja jopa rakennuksen tuhoamiseen.

johtopäätös

Ruuvien paalujen käyttö on perusteltua monimutkaisilla viskoosilla maaperän tai kalkkikiven tiheän alikerroksen läsnä ollessa. Ribbon pohja kuistille tällaisissa olosuhteissa vaatii huomattavasti suuremman määrän kalliita töitä, paaluputket tukkeutuvat omiin käsiinsä, ovat paljon kannattavampia ja kätevämpiä.

Kuisti ruuveilla

Kuistin rakentaminen aloitetaan yleensä talon rakentamisen jälkeen. Jokainen esikaupunkien asunnon omistaja tietenkin haluaa, että kuisti on vahva ja kestävä. Viime vuosina monet ovat vakuuttuneita siitä, että kuoren pohjan parhaiten menestyvä muunnos on ruuvipilareita.

Pile ja ruuveja - se on luotettava. Voit rakentaa minkä tahansa kokoinen kuisti eri materiaaleista eri pintoihin (esimerkiksi rinteillä ja korkeuseroilla). Tällöin voit olla varma, että jatke ei siirry maaperän kausivaihtelun aikana ja kestää monta vuosikymmentä. Lisäksi kuistilla varustetut ruuvipallot asennetaan nopeasti ja edullisesti.

Ennen kuin aloitamme kuistien rakentamisen ruuvipalleille, meidän on valmisteltava sivusto, laadittava yksityiskohtainen kaavamaisuus. On suositeltavaa suorittaa testiporaus maaperän kantavuuden määrittämiseksi. Se riippuu maaperän homogeenisyyden asteesta, pohjaveden läsnäolosta tai puuttumisesta, jäädytyksen syvyydestä. Porauksen tulosten mukaan on mahdollista ymmärtää, mikä paali on paremmin käytettävä tällä sivustolla.

Seuraava vaihe on kuoren painon laskeminen säätiölle ottaen huomioon rakennusmateriaalin paino sekä kaikki järjestelyn ja sisustuksen elementit.

Seuraavaksi sinun on laskettava tarvittava määrä paaluja. Tämä tapahtuu jakamalla kokonaiskuormitus yhden kannan tukikapasiteetilla (se voi vaihdella riippuen halkaisijaltaan 4 000 - 9 000 kg).

Kun olet määrittänyt parametrit ja vaaditun määrän ruuvien paaluja, voit jatkaa asennusta. Yleensä ne alkavat kulmakannattimilla ja liikkuvat sitten kehän reunan ympärillä. Pallojen välinen etäisyys ei saa ylittää 3 m.

Kaikkien paalujen ruuvaamisen jälkeen määritetään leikkaustaso (tukien yläosat on oltava samalle korkeudelle). Korkeudeltaan tasoitetut, paalut ovat betonisoituja sisältä, päätä hitsataan yläosaan (hitsauspisteet käsitellään korroosionestoaineella).

Loppuraportti rakentamisen perusta - sitominen. Materiaalina useimmin käytettyjen puupalkkien tai metallikanavien kiinnittämiseen.

Kuistin rakentaminen voidaan aloittaa heti säätiön asennuksen jälkeen. On pidettävä mielessä, että jos talo ei ole ruuveilla, sen perustana on todennäköisesti kutistu. Kääntämisen välttämiseksi on suositeltavaa jättää pieni kuilu (enintään 5 cm) kuistin ja talon perustusten väliin, joka voidaan täyttää vaahdolla.

Kuisti ruuveilla

Kuistin rakentaminen ei ole yhtä tärkeä kuin kysymys siitä, mikä on sen perustana. Laadukkaan pystytetty pohja takaa koko rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden. Yksi suosituimmista on kuistitankojen kuistit.

Vaihtoehdot kuistien rakentamiseen ruuvipinoille

Runkopallojen pohjakerroksen rakentaminen voidaan tehdä sekä uuden talon rakentamisen aikana että yksittäisten elementtien tai laajennuksen rakentamisen aikana jo rakennetussa rakenteessa. Siten kuistiasetukset voivat olla kahdentyyppisiä:

 1. Upotettu. Tämä kuisti on koko rakenteen yksi osa ja rakennetaan samanaikaisesti talon kanssa.
 2. Liitteenä. Tällaisen kuistin rakentaminen putkien perustalle kulkee sen jälkeen, kun talo on jo rakennettu.

Jokaisesta vaihtoehdosta tehdään laskelma, johon sisältyy määritelmä:

 • tukien poikkipinta-ala;
 • vaadittava määrä telineiden alla kuorman perusteella;
 • tukien ja niiden korkeuksien väliset etäisyydet.

Säätiöllä on etuja ja haittoja.

Edut kuistilla ruuveilla

Ruuvin pohjan positiivinen puoli erottaa sen radikaalisti muista alustyypeistä. Tämän säätiön edut ovat seuraavat:

 1. Merkittävät säästöt sen rakentamisessa. Pylväsruuviin perustuva säätö on 30-40% halvempaa kuin betonipohjainen pohja.
 2. Asennustelineiden nopeus. Niiden asennus riippuu maaperän määrästä ja tiheydestä 2-4 päivän kuluessa.
 3. Ruuviputkien asennus voidaan toteuttaa sekä kesällä että talvella lämpötilasta ja kosteudesta riippumatta.
 4. Telineiden asennus on mahdollista kaikilla maastoilla ja monimutkaisuuden maisemissa. Nämä voivat olla kovaa ja pehmeää maaperää, kuohuvia maita, turvealueita tai alueita, joilla on suuri pohjaveden sijainti. Tällaisten tukien asentamisen esteenä voi olla vain kivi tai maa, joka on tiheästi kyllästetty suurella kiveällä.
 5. Asennetuilla putkilla voit heti tehdä kuistin. Ne eivät tarvitse aikaa kutistumiseen ja kovettumiseen.
 6. Metsäalueella rakennettaessa ruuviasennusten asennus ei vahingoita juuristoa. Niiden asennus on mahdollista kaupungissa häiritsemättä viestintälinjoja. Samalla maaston maisemaa ei häiritse.

Ruuvitukien haitat

Merkittävien positiivisten ominaisuuksien lisäksi ruuvipillojen kohdalla on merkittäviä haittoja. Tekijät, jotka voivat häiritä ruuvitukien asennusta:

 1. Matala korroosionkestävyys. Rauta ei ole kovin kestävä aggressiivisille ympäristöille. Pohjavesi ja kemikaalit maaperässä vaikuttavat kielteisesti metalliin. Korroosionkestävien materiaalien käsittelyllä on tietty suojaava vaikutus. Mutta ruuvaamalla ne maahan, maan ja metallin kitkaa esiintyy keskenään, minkä seurauksena kaikki pinnoitteet osittain menettävät tiiviyden.
 2. Ruuvitukien asennus ei ole mahdollista kallioisella ja kallioisella maastossa. Tällaisilla alueilla putkien asentaminen voi aiheuttaa merkittäviä vaurioita tai rikkoutumista.
 3. At vkruchennoy jalusta ei voi havaita vikoja. Hälytyksen tai muodonmuutoksen seurauksena voi olla huonolaatuisen materiaalin käyttäminen telineiden valmistuksessa tai hitsaustöiden heikossa suorituskyvyssä.
 4. Pile- ja ruuvipohja ei ole kellarissa tai maaperässä. Tämä pohja vaatii korkealaatuisia vesieristys- ja eristysmateriaaleja.

Asennus kuistilla ruuvipinoille

Tarvittavan tuen määrän, niiden pituuden, tiheyden ja asennussyvyyden määrittämiseksi on tarpeen tehdä joitain laskelmia:

 • Määritä kuistilla tukevan maaperän fysikaaliset parametrit.
 • Laske koko alueen massa, mukaan lukien sisäosat, jotka tulevat asennuksen jälkeen. Kuistiteho on pyöristetty ylöspäin.
 • Määritä tukipylväiden määrä. Tätä varten sivuston kokonaismassa on jaettava yhden tukikappaleen kapasiteetilla.
 • Jotta rakentaminen olisi luotettava, on suositeltavaa laatia kaavio yhtenäisten telineiden asennuksesta koko alueen kehällä. Tämä on erityisen tärkeää, jos aiot rakentaa suuren kuistin.

Syyt kuoren asentamiseen ruuveilla

Ruuviputkien suosio kasvaa jatkuvasti. Tämä johtuu useista syistä:

 1. Rakennuspaikka ei vaadi ylimääräistä tasaamista ja muita töitä, ja säätiö kootaan lyhyessä ajassa.
 2. Vähemmistökustannukset teosten toteuttamiseen.
 3. Työ voidaan tehdä itsenäisesti ilman asiantuntijoiden ja kalliiden laitteiden osallistumista.
 4. Voit käyttää ruuveja paikoilla missä tahansa alueen osuudessa vahingoittamatta talon pääosaa.

Putkien ruuvaaminen ei useinkaan aiheuta komplikaatioita. Jos teline joutuu kivi- tai pohjavesien päälle, ruuvaus pysähtyy. Lisätoiminta voi johtaa sen tuhoamiseen. Jos kivi on kesken, jos yli puolet telineestä on ruuvattu, ylimääräinen osa vaaditun tason yläpuolella voidaan katkaista. Pohjaveden sisäänsyöttöön suositellaan putken sisäisen ontelon kaatamista betonilla.

Rakennusvaiheet

Paikan rakentaminen ei ole vaikeaa. Sen perustana on useissa vaiheissa:

 1. Järjestelmän mukaan maasto on merkitty tukeen.
 2. Kiinnitystelineet sijoitetaan samalle tasolle.
 3. Putkisto suoritetaan. Niissä ulkoisen kehän ja sisäpuolella on asennettu kanava tai tuotemerkit. Jos raskaita vanteita ei tarvita, voit asettaa puupalkkeja, jotka on valmistettu voimakkaasta puusta. Asennettu metallia pidetään paikallaan ankkuripulttien avulla.
 4. Kuistion alue on ommeltu karkealla aluksella ja suljettu vedeneristysmateriaalilla.
 5. Laudalle on asetettu lämpöeristetty laatikko ja käsin tehty tikkaat on asennettu. Kaikki elementit on kytketty toisiinsa turvallisesti.
 6. Lämmöneristyslaatikko on varustettu lämmöneristysmateriaalilla ja se on peitetty vedeneristyskalvolla. Tämän jälkeen askelmat ja alusta on ommeltu viimeistelykortilla.

Kun sivusto on valmis, voit jatkaa sen ylärakennetta. Kuoren yläpuolisen korirakenteen muoto ja täyttö riippuu omistajan toiveista ja kannattimien kantavuudesta.

johtopäätös

Ei voida väittää, että ruuviastioissa oleva alusta on jotenkin huonompi kuin muut vaihtoehdot. Joissakin tilanteissa ruuvapaalut ovat vielä parempia kuin raudoitetut betoni- tai kaistaleet.

Kuistin perusta

Vastuullisena tehtävänä on suunnitella ja tehdä säätiö kuoren alla oikein, se syntyy perusrakennuksen vaiheessa ja käytössä olevan rakennuksen jälleenrakentamisprosessissa. Tukin rakenne, materiaalin valinta riippuu suoraan sisääntulon (etu-, vara-, taloudellinen) ja toiminnallisen kuormituksen (käyttökelpoinen alue, lämpöhäviöiden vähentäminen) tarkoituksesta. Käytössä on yksi portaaton portaikko, avoin tai suljettu veranta, joka on talon talon varastointi, joka ei tarvitse lämmitettyä huonetta.

Suunnittelun valintaperusteet

Vaikka yläpuolella olevien rakenteiden on täytettävä paitsi rakennuksen käyttötarkoitus, myös arkkitehtoninen tyyli, kuistin perusta varmistaa niiden vakauden, jakaa kuorman seinistä ja katosta taustalla oleviin maaperään ja toimii lähellä talon pohjaa. Kaikki nämä kohdat on otettava huomioon valittaessa ja laskettaessa sen parametreja.

Tällaisten materiaalien ja niiden yhdistelmien käyttäminen kuistilla:

 • valssattu teräs;
 • puiset aihiot (puu, aluksella);
 • kivi, tiili, betoni, lohkot.

Esimerkki rakennelmasta, jossa perustana käytetään konkreettista itsetasoittavaa laatua, vaiheet ovat löysä pyöristetty loki, ja tiilimuuraus toimii niiden tukena.

Eri materiaalit - koko kuisti

Kotoissa, joilla on pysyvä asuinpaikka ympäri vuoden, kuisti on yleensä suoritettu suljetussa ympäristössä eikä sitä lämmitä. Tuulesta aidattu avaruus toimii ilma-yhdyskäytäväksi, joka suojaa kotelon sisäänkäyntiä kausiluonteisen kylmän suoralta osuudelta. Jos kyseessä on vaikea pakkanen, ruoka voidaan tuoda tänne käyttämään sitä jääkaapina. Voit tehdä tämän varustamaan erityisiä telineitä, kaappeja ja alilevyjä, joita on myös tarkasteltava pohjassa olevan painon mukaan.

Tämän laitoksen hyödylliset toiminnot on otettu käyttöön eristyksen, vedeneristys- ja viimeistelymateriaalin menetelmien suunnittelussa ja valinnassa varustellun eteisen sisällä ja sen ulkopuolella.

Vaatimukset kaikenlaisille kuistille

Sisäänkäynti taloon, vaikka veranta on järjestetty, on paljon pienempi kuin päärakennus. Tämä ei kuitenkaan ole syy vähentää rakennustöiden vakiomäärää sille valittujen säätiöiden valmisteluun ja asennukseen. Tätä osaa kotelosta käytetään jatkuvasti kaikkien perheenjäsenten ja vierailijoiden käytössä, joten sen tulee olla mukava, turvallinen ja kestävä.

Säännöllisesti muotoilla vaatimukset, joilla on oma kuisti, voivat olla seuraavassa muodossa:

 • ergonominen asento paikallisella alueella;
 • suojaa saostumista oven edessä olevalta paikalta;
 • ovilehden avoin avaaminen ja sulkeminen ilman lumen rajoitusta;
 • käytävän leveys, portaiden sijainti, kaiteen pitäisi mahdollistaa kaikkien ikäisten ihmisten liikkuminen, tavaroiden siirto ja suurikokoiset esineet;
 • tukirakenteiden ja säätiön rakentamiseen käytettävien materiaalien on vastattava päärakennuksen samoja elementtejä;
 • Suunnitteluratkaisu on yhdistettävä koko talon tyyliin.

Mittasuhteet, marssin kulma ja portaiden lukumäärä (korkeus kulkureitistä kynnysarvoon) vaikuttavat ratkaisevasti kuoren pohjan säätömallien valintaan taloon, joten optimaalisen vaihtoehdon määrittämiseksi on parempi viitata vertailutaulukkoon:

Sisäänkäynnistysryhmä voidaan toteuttaa kolmella eri tavalla:

 1. Avoin kuisti, joka koostuu vain alustasta portaittain. Suojaus sademäärästä on yleinen leikkaus katolla. Käytetään toissijaisiin uloskäynteihin, taloudellisiin laajennuksiin.
 2. Portaikko, jossa on visiiri, joka on kiinnitetty rakennuksen seinään. Pylväiden kannen eteenpäin suuntautuvan leikkauksen tuki on mahdollista.
 3. Sisääntulon yläpuolella olevat kattopylväät nostavat hissiä ja eivät ole sidottuja päärakenteeseen. Välilyönti voi olla suljettu, lasitettu, ovet ripustettu.

Jokainen vaihtoehto sisältää tarvittavan tukikentän laskemisen kentällä. Jotta irrotat talon perustukset ja jatko-osa, joka sinun on tiedettävä - molemmat ovat riippumattomia rakenteita, eivätkä ne voi olla kiinteästi kiinnitetty toisiinsa.

Nauhamallissa on välittömästi tyhjä kuistilla

Poikkeus on uusi rakenne, kun vaiheet putoavat monoliittiseen yhteiseen tukipohjaan.

Kova telakointi 2 tukee merkittävällä kuormituksella, mikä heikentää yhteyden heikkoja alueita.

Eri tyyppisiä säätiöitä

Pidennyksen kokonaispainosta riippuen pohja kuistilla on valittu niin, että sillä on riittävä varmuus- ja kantavuusmarginaali tuleville ja muuttuville kuormille.

Kun lisäät kuistia kompleksissa, jossa on suljettu veranta tai muu käyttökelpoinen huone, jossa on riittävän suuri massa ja ala, käytä sääntöjä SP 50-101-2004 täysimittaisessa suunnittelulaskelmassa.

Alustat (riippuen alueen kuormituksesta ja geologisista olosuhteista) valitaan kolmesta päätyypistä:

Jäykkä liitos jalustaan ​​sallitaan rakennuskoodeilla vain, jos laajennus on samaa perustetta kuin vanha rakennus, kirjanmerkki tehdään samalla syvyydellä. Kaikissa muissa tapauksissa niiden välillä tehdään muodonmuutos sauma.

Laitteen periaate sedimentti muodonmuutos kuilu

Sedimenttiset saumat tehdään 1 cm - 2 cm leveydeltä. Toiminta-alasta riippuen on edelleen lämpötila- ja seismisiä muodonmuutosreikiä, jotka voivat saavuttaa 0,3 m: n kokoiset - 0,4 m.

Normaaleissa olosuhteissa rakenteiden vaikutuksen irrottamiseksi on riittävää kattomateriaalin tai muun riittävän joustavan materiaalin asettaminen.

Kuorten tyyppisen säätiön valinta, joka määräytyy oviaukon koon ja maaperän tyypin mukaan, johon voit luottaa. Omien peruspainojen vaikutusta talon kellarikerroksen korkeuteen ja vastaavasti käytettyjen materiaalien koosta ja tiheydestä voit selvittää tarvittavan jalanjäljen.

Irtolevy

Tällä perusteella voit asentaa kuistilla minkä tahansa muotoilun ja mistä tahansa materiaalista.

Monoliitti asetetaan hiekka-sora-alustalle 0,3 - 0,5 m syvyyteen, tiivistetty kerroksella 20 cm - 25 cm.

Levyrakenne on optimaalinen maaperässä, jossa maaperä (tulva) on korkea. Riittävän tiheä maaperä, alhaiset veden pinnankorkeudet kuoren pohjan syventämiseksi eivät ole välttämättömiä. Muihin tyyppeihin verrattuna levyllä on suurin kantavuus.

Laattapohjan rakentaminen suoritetaan vakioteknologian mukaisesti, jossa on vahvistus-, vedeneristys- ja vaakasuuntainen eriste jäätymisvahvuustyyppisissä maissa.

Jos talo on asennettu laattojen pohjalle, sen on sallittava muodostaa jäykkä yhteys pidennystukeen, mutta sen paksuus on noin 0,4 m ja uloke vähintään 0,3 m vanhan laatan seinän reunan yli.

Tämäntyyppistä tukea voidaan käyttää myös korkeiden portaiden rakentamisessa, jossa marssien alempi haara sijoitetaan pitkän matkan päähän talon seinästä.

Tässä tapauksessa niin, että matala-upotettu levy ei liiku maahan suhteessa portaikkoon, sen alaosa on värjätty reunuksilla.

Liikuteltavissa maissa käytetään kelluvaa versiota, jossa on paksuudeltaan 0,1 - 0,2 metriä hiomapinnoitteita. Geotekstiilikerros suojaa irtonaisen aggregaatin siltaamista.

Nauhan muotoilu

Yhteinen ratkaisu suuriin kuormattuun pohjaan on matala pohja kuistilla, noin 0,5 - 0,7 m maanpinnan yläpuolella. Päärakenne on valmistettu puumateriaaleista, jotka ovat riittävän kestäviä pohjan pienille muodonmuutoksille.

Jotta alas syvyys vähitettäisiin alueilla, joilla on alhaiset kausilämpötilat ja näin ollen käytettyjen materiaalien määrä, käytetään seuraavia menetelmiä:

 • eristää voimanlähteistä hiekkaisella tyynyllä ja täyttöteollisuudella ei-tulenkestävistä materiaaleista;
 • eristää monoliitin ulkopinnat; vaihtoehtoisesti käytetään pysyvää muottirakennetta;
 • suoritetaan horisontaalinen eristys yhteisellä alueella, jossa on sokea alue;
 • nousumerkin nousua kompensoidaan tukialueen kasvaessa (pohjasta kohti laajeneva trapesi);
 • varustaa vedenpoistoa;
 • suorittaa maasulfaattiyhdisteiden ympäröivän tuen vahvistamista.
Nauha hyödylliseen tilaan

Massiiviset, lämmittämättömät sisäänkäynnit (samalla pohjalla, jossa on kuisti) tiili-, vaahtolohkot, edellyttävät perusteellista laskentaa valtion normien mukaisesti. Jos niille on tehty upotettu pohja, se on sijoitettava jäädytysasteen merkkiin + 10%.

Rakennustekniikan mukaan upotettu nauha on jaettu kahteen alalajiin: monoliittinen ja modulaarinen toteutus.

Monoliittinen näkymä kaadetaan konkreettista brändiratkaisua suoraan rakennustyömaalla.

Esivalmistettu versio suoritetaan betoniterästen, tehdasvalmisteiden, hiekkalaatan, kiinteän punaisen tiilen kaivosta.

SNiP II-15-74 -standardien mukaisesti valmistetut nauhan upotetut perustukset on suunniteltu vähintään 50 vuoden käyttöiän ajan. Maasulkujen voimakkaammasta vaikutuksesta johtuen samat matalapalkat ovat suunniteltua 2 kertaa vähemmän.

Erilliset tuet

Talon sisäänkäynnin rakenteisiin tarkoitetut materiaalit, jotka on valmistettu puusta tai muusta materiaalista, jonka tilavuuspaino on enintään 1 t / m³, voivat toimia seuraavasti:

 1. tammi (luokka 1.2), käsitelty mänty;
 2. punainen kiinteä tiili, roskakivi, teräsbetoni;
 3. asbestisementti tai polymeeriputket, jotka on täytetty betonilla;
 4. metalliruuva paalut.

Jyrkästi pylväspylväät tarvitsevat kestävän kellarin ja monimutkaisemman asennustekniikan kuin metalliset ruuvauselementit.

Talon päälle voidaan kiinnittää kevyt kuisti ruuvipapeilla, jopa alueen tiheän kehityksen vyöhykkeellä. Tämä on hyvä ratkaisu, jos sivusto sijaitsee kaltevalla rinnealueella, kuumentamalla maaperä tai epätasaisella kerroksella kovaa kalliota.

Tässä tapauksessa suunnittelussa säädetään myös muodonmuutosliitosten tekniikan noudattamisesta.

Voit liittää milloin tahansa vuoden aikana.

Puutarhan laajentaminen taloon, joka on tehty erillisistä syistä sen kanssa, kun käytetään ruuveja, on huomattavasti vähemmän työvoimavaltainen prosessi kuin muilla säätiöillä, vähentää huomattavasti työajan ja rahoituskustannuksia. Pile-grillage-säätiön asennus voidaan tehdä käsin 1-2 vuorokautta houkuttelemalla suurta määrää työntekijöitä ja tilaamalla erikoislaitteet niiden asennukseen.

Kuistirakennuksen yhteydessä teollisen valmistuksen normaalin ruuvinpätkän kantavuudella ei ole erityistä merkitystä, ja teräsputkia, joilla on suurempi puhdistuma, voidaan asentaa.

Tukipisteiden etäisyys on 2,5 - 3,5 m. Ruuvin syvyys on 1,7-1,8 m.

Jos valitaan vaihtoehto sisäänkäynnin huoneen peittämiseksi, tuulen, lumen ja muiden väliaikaisten voimien enimmäisvaikutukset ovat suuremmat kuin pystypaino. Siksi sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota kehyksen kiinnittämiseen grillaukseen ja sitomisen jäykkyyteen.

Tässä videossa on esitetty laite, jolla puuta sitoo kuistin itsenäiseen rakenteeseen paaluilla:

Kuistion perusteiden rakentamisen olisi perustuttava tekniikan yleisten sääntöjen noudattamiseen objektiivista koosta riippumatta. Itse tasoittavia betonirakenteita voidaan jatkaa sen jälkeen, kun materiaalia on otettu käyttöön sallitulla voima-alueella 27-30 päivän ajan positiivisessa ympäristön lämpötilassa. Metalliprofiilit tarvitsevat korroosionestoaineita, puiset elementit - suojaavalla tavalla tuholaisia ​​ja sieniä vastaan.

Kuinka kiinnittää kuisti runko-taloon pile-pohjaan?

Melkein aina, talon hankinnan yhteydessä, uusi omistaja syystä tai toisesta pyrkii palauttamaan sisäänkäynnin taloon. Useimmiten kuistin täydellinen jälleenrakentaminen tulee akuuttiin, jos talossa on vankka perustus, eikä kuistikannen alla ole selvästi tilaa, tai vanhan portaikon suunnittelu ja sisäänkäynti kuisti ovat epäilyttäviä.

Kuinka päästä pois tilanteesta

Usein hyvä maalaistalo rakennettiin aina suurella avoimella kesäterassilla, joka oli yhdistetty sisäänkäyntiin ja portaat yhden ison katon alla. Mitä lähempänä pohjavettä pinnalle, sitä kovempaa ja laajempaa oli nauhatus, jossa oli runsaasti tyhjennyspoikkeamia ja laaja vedeneristys. Talon kuoren tukeminen tässä mallissa oli usein voimakas ulokepalkki, jossa lennon ollessa vähintään metrin päässä perustuksesta.

Jos asetat tavoitteen ja laajennat omalla kädelläsi olemassa olevan tai kiinnität uuden, laajemman kuistin, kysymys tulee väistämättä esiin - kuinka muodostaa tukia kuoren kehyksen alle. Kuistion ongelman ratkaisemiseksi voit käyttää vanhoja ja uusia menetelmiä:

 • Kuoren uuden laatikon perustaminen suoralla yhteydellä talon päätuen nauhaan;
 • Betoniset puiset tuet maahan jäädyttämisen syvyyteen, johon on lisätty vaakasuorat puukappaleet, jotka tukevat maahan murskattua kivityynyä;
 • Käytä ruuvipinoja, joissa on tiivistys tuen maasta poistumispaikasta betoni- manssiin.

Se on tärkeää! Ruuvirakenteet pystyvät vapaasti kestämään yhden kerroksen talon painon vaikeimmalla maastolla. Se ei vaadi vedenpitävyyden tai kuivatuksen käyttöä.

Kaikki kolme menetelmää voidaan todella käyttää, mutta kussakin tapauksessa omat ominaisuudet ja haitat. Ensimmäisessä tapauksessa maaperän paine talon perustan läheisyydessä kasvaa merkittävästi. Tämän seurauksena veden taso nousee voimakkaasti ja päähän vyö on mah- dollista, joten talossa on halkeamia. Toisessa tapauksessa kuistin alla olevat puiset kannattimet tai paalut pystyvät pitämään verhon kevyemmän rakenteen, varsinkin jos se on valmistettu puusta. Vakavampia rakennuksia varten tarvitset vahvan galvanoituneen teräspilarin. Yleensä paaluputket lyödään etäisyydellä, joka on puolitoista kertaa itse tuen pituus.

Miten koota kuisti ruuveilla

Vuosikokemus ruuvipilarin putkimaisten tukien käytöstä vahvistaa tukien korkeaa stabiilisuutta maaperän maaperän syvyydessä "vesitaskuilla". Suurin ja massiivisimman kuistin paino voidaan helposti tuoda teräsrungolla, jota tukevat ruuvipallot. Jokainen näistä ankkuripinoista kestää kuorman, joka on vähintään kolme tonnia. Tässä tapauksessa ruuvitukien määrä määräytyy kuistin koon ja koko rakennuksen painon mukaan.

Mitä ovat ruuvipallot ja miten niitä käytetään

Ruuvipallot ovat pitkiä teräsputkia, joilla on erityinen muotoinen kärki. Useimmiten se on kapeneva kärki, jossa on lyhyt leikkaava reuna ruuvin muodossa. Kiertämisen aikana ruuvin pinta katkaisee ja puristaa maaperän paalun kehällä. Savi- ja hiekkapohjaisten maaperien rinnakkain puristetaan maaperän tiivistys ja suulakepuristus kosketuskohdassa metallin kanssa. Ruuviputkien tuomisen syvyys riippuu maaperän luonteesta, mutta harvoin ylittää metrin. Ruuvipatsaan oikea käyttö auttaa videoinformaatiota

Useimmat asiantuntijat uskovat, että ruuvituki kuistille on perusteltua useista syistä:

 1. Säätiö on koottu putkiin ennätyksellisen lyhyeksi ajaksi ilman maanpinnan ennalta valmistelua ja suunnittelua;
 2. Talon tai kuistin jalustan kokoamiskustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin vastaavanlaiset vaihtoehdot betoniperustuksella;
 3. Ruuvirakenteiden asennus on melko realistista tehdä se itse, ilman merkittävää laadun heikkenemistä. Tätä varten voit käyttää erikoiskonetta tai käsikäyttöistä laitetta, joka on valmistettu teollisuusvaihteesta;
 4. Ruuvipallot voidaan ruuvattua esteettömästi myös lähellä talon perustusta, jota ei suositella mihinkään muuhun tukeen.

Ruuvattaessa paalua ruuvisuutin tiivistää sen osan kiven eteen, ja työn loppuun saattamisen jälkeen tämä maaperän osa toimii pääosan pinnalla, johon teräskannatin lepää.

Jos poraustekniikan aikana ruuvipätkä törmää kalliorakalle tai mikä on huonompi - kerros hiekkaa tai saviä, joka on kyllästynyt veden kanssa, pinon asennus pysähtyy. Ensimmäisessä tapauksessa kasa voidaan leikata vaaditun kärjen koon mukaan, jos yli puolet tukirungosta on ruuvattu. Toisessa tapauksessa paalun tai pumpatun betoniseoksen tai poistetaan. Tällaista ruuvitukea ei voida käyttää talon perustukseen, mutta se on täysin mahdollista käyttää teltan kuoren tukena.

Kaikkien ruuvipilareiden ruuvaamisen jälkeen varret, joiden avulla voima siirretään porauskoneelta tai työkalulta pylväspalkkiin, leikataan samalla tasolla kuin yleinen teräskehys. Joskus ruuviliittimet on asennettu laakereiden sijaan paaluun. Tässä tapauksessa on mahdollista asettaa teräksisen tukikehyksen taso tarkalleen horisonttiin.

Porraskäytävien rakentamisen vaiheet ruuveilla

Tässä suoritusmuodossa on mahdollista rakentaa kuisti kolmessa vaiheessa:

 1. Tukipinnan merkintä ruuvaamalla ruuvin paalut maahan. Normaalissa kuistityyppisessä kuistissa, joka on 3x1,5 m, riittää neljästä kuuteen ruuvitukipinoa;
 2. Ruuvatuilla hitsaukseen on asennettu kanavan tai brändin teräksinen tukikehys. Tätä menettelyä kutsutaan usein vanteiksi. Jos kuisti on valmistettu kevyestä materiaalista, runko voidaan tehdä omin käsin lehtikuusi- tai tammipalkista;
 3. Hitsattu tai irrotettava runko on sijoitettu pitkittäisen puupalkin muodostamalle laatikolle, ja puoliväli on poikittaispalkkeja palkista. Laatikko on kiinnitetty runkoon, jossa on pitkät galvanoidut pultit. Laatikon pinta on ommeltu omalla kädellä olevalla levykkeellä ja lämmöneristys on asetettu, jos kuisti on tuettu ruuveilla, se on valmistettu ketjutyypistä, et voi käyttää eristämistä avoimiin terrakonstruktioihin;
 4. Tikkaat ja kaiteet on kiinnitetty koottuun laatikkoon. Kuistin alueen kulmissa voit hitsata omat teräsprofiilisi pystypultit ruuvituille. Profiilin pituus valitaan ottamalla huomioon ruuvipilareiden poistuminen maanpinnan yläpuolelle niin, että niiden korkeus kuistitilan yläpuolella on vähintään 120 mm;
 5. Metalliprofiileja olevat pystysuorat telineet, jotka on sidottu omiin käsiinsä keskenään puupalkilla, kuten kuvassa, ja sitten koota kaide.

Vihje! Ennen porauksen aloittamista sinun on aina tehtävä kaksi tai kolme säätöpistettä sen tarkistamiseksi, mikä tietty maa on maanpinnan alla. Siksi ruuvipään poraaminen edellyttää, että teet alustavan maaperän etsimisen omilla kädilläsi.

Useimmiten ruuvipallot ostetaan valmiiksi ja ruuvataan maahan omiin käsiinsä tai ne määräävät paalujen kantapinnan urakoitsijalle. Tällaiset toimistot useimmiten ruuvipillojen kanssa käyttävät voimakkaita porauskoneita, kuten kuvassa, joten ne pystyvät kuljettamaan 10-20 paalua suhteellisen lyhyessä ajassa 10-12 tunnissa.

Jos haluat asentaa 5-6 ruuvipilaria kuistin pohjan alle, on helpompi käyttää manuaalista vaihteistoa ja kiinnitystä, joka on hyvin kuvattu videossa

Usein tällainen kasa on kääritty omilla käsillään tai epätavallisella tavalla kolmen ihmisen joukosta. Kaksi pitkää teräsputkea, jonka olkapää on vähintään puolitoista metriä, kierrä ruuvipurkki, kolmas painollaan luo pystysuoran kuorman, joka pakottaa tuen kaivaamaan maahan, kuten kuvassa.

Se on tärkeää! Useimmat ruuvapaalut myydään joko maalattuna tai sinkittyinä. Jos maasto on suolavedessä, voidaan käyttää vain galvanoituja versioita pinnoittamalla suojamastilla tuen koko maanpinnalla.

Ruuvattaessa ruuvin paalut maahan, putken käytännöllisesti katsoen koko putken pinta on voimakasta hankaavaa kitkaa, joka helposti repeää kaikki maali- ja lakkapäällysteet. Galvanoitu putket kestävät paremmin metallin korroosiota maassa. Joskus vähentääksesi kitkan voitta- mista, poraus onteloon omalla kädellä toimitetaan erityinen ratkaisu, joka toimii samanaikaisesti voiteluaineena ja vaimentimena. Tietyn ajan kuluttua liuos kovettuu ikään kuin tarttuu kasa maan pinnalle.

Haittojen käyttö ruuvipillojen avulla

Sen lisäksi, että ruuvatukeen kohdistuvan laakerikapasiteetin menetyksen seurauksena syvyys putoaa, tukia voi nostaa pohjaveden jäädyttämisen seurauksena. Itse asiassa ja toisessa tapauksessa tämä johtaa teräskehän muodonmuutokseen ja jopa rakennuksen tuhoamiseen.

johtopäätös

Ruuvien paalujen käyttö on perusteltua monimutkaisilla viskoosilla maaperän tai kalkkikiven tiheän alikerroksen läsnä ollessa. Ribbon pohja kuistille tällaisissa olosuhteissa vaatii huomattavasti suuremman määrän kalliita töitä, paaluputket tukkeutuvat omiin käsiinsä, ovat paljon kannattavampia ja kätevämpiä.

 • Betoniportaat
 • Kuisti yksityiselle talolle
 • Asuintalon portaiden asennus videolla
 • Tikkaat ja yksityinen talo, jossa on valokuva

Kuistin rakentaminen ei ole yhtä tärkeä kuin kysymys siitä, mikä on sen perustana. Laadukkaan pystytetty pohja takaa koko rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden. Yksi suosituimmista on kuistitankojen kuistit.

Vaihtoehdot kuistien rakentamiseen ruuvipinoille

Runkopallojen pohjakerroksen rakentaminen voidaan tehdä sekä uuden talon rakentamisen aikana että yksittäisten elementtien tai laajennuksen rakentamisen aikana jo rakennetussa rakenteessa. Siten kuistiasetukset voivat olla kahdentyyppisiä:

 1. Upotettu. Tämä kuisti on koko rakenteen yksi osa ja rakennetaan samanaikaisesti talon kanssa.
 2. Liitteenä. Tällaisen kuistin rakentaminen putkien perustalle kulkee sen jälkeen, kun talo on jo rakennettu.

Jokaisesta vaihtoehdosta tehdään laskelma, johon sisältyy määritelmä:

 • tukien poikkipinta-ala;
 • vaadittava määrä telineiden alla kuorman perusteella;
 • tukien ja niiden korkeuksien väliset etäisyydet.

Säätiöllä on etuja ja haittoja.

Edut kuistilla ruuveilla

Ruuvin pohjan positiivinen puoli erottaa sen radikaalisti muista alustyypeistä. Tämän säätiön edut ovat seuraavat:

 1. Merkittävät säästöt sen rakentamisessa. Pylväsruuviin perustuva säätö on 30-40% halvempaa kuin betonipohjainen pohja.
 2. Asennustelineiden nopeus. Niiden asennus riippuu maaperän määrästä ja tiheydestä 2-4 päivän kuluessa.
 3. Ruuviputkien asennus voidaan toteuttaa sekä kesällä että talvella lämpötilasta ja kosteudesta riippumatta.
 4. Telineiden asennus on mahdollista kaikilla maastoilla ja monimutkaisuuden maisemissa. Nämä voivat olla kovaa ja pehmeää maaperää, kuohuvia maita, turvealueita tai alueita, joilla on suuri pohjaveden sijainti. Tällaisten tukien asentamisen esteenä voi olla vain kivi tai maa, joka on tiheästi kyllästetty suurella kiveällä.
 5. Asennetuilla putkilla voit heti tehdä kuistin. Ne eivät tarvitse aikaa kutistumiseen ja kovettumiseen.
 6. Metsäalueella rakennettaessa ruuviasennusten asennus ei vahingoita juuristoa. Niiden asennus on mahdollista kaupungissa häiritsemättä viestintälinjoja. Samalla maaston maisemaa ei häiritse.

Asennus häiritsemättä ympäröivää maisemaa

 • Ruuvitukien asennus voidaan toteuttaa rajoitetussa tilassa muiden rakennusten joukossa. Tyypillinen ero on se, että rakennuksen pinta-ala on edelleen puhdas, ei ole tarvetta tuoda materiaaleja ja poistaa rakennusjätettä.

  Ahtaissa olosuhteissa

 • Koko rakenteen kyky kestää suuria kuormituksia, mikä voi kasvaa riippuen putkien määrän kasvusta. He pystyvät kestämään kuormia 3-6 tonnia riippuen osasta.
 • Tukit voidaan helposti purkaa ja asentaa uudelleen muualle samaan tai erilaiseen rakenteeseen.
 • Suuri luotettavuus. Putkirakenne pystyy kestämään sivuttaiskuormat ja maaperän huomaamattoman liikkeen.
 • Pitkä käyttöaika.
 • Ruuvitukien haitat

  Merkittävien positiivisten ominaisuuksien lisäksi ruuvipillojen kohdalla on merkittäviä haittoja. Tekijät, jotka voivat häiritä ruuvitukien asennusta:

  1. Matala korroosionkestävyys. Rauta ei ole kovin kestävä aggressiivisille ympäristöille. Pohjavesi ja kemikaalit maaperässä vaikuttavat kielteisesti metalliin. Korroosionkestävien materiaalien käsittelyllä on tietty suojaava vaikutus. Mutta ruuvaamalla ne maahan, maan ja metallin kitkaa esiintyy keskenään, minkä seurauksena kaikki pinnoitteet osittain menettävät tiiviyden.
  2. Ruuvitukien asennus ei ole mahdollista kallioisella ja kallioisella maastossa. Tällaisilla alueilla putkien asentaminen voi aiheuttaa merkittäviä vaurioita tai rikkoutumista.
  3. At vkruchennoy jalusta ei voi havaita vikoja. Hälytyksen tai muodonmuutoksen seurauksena voi olla huonolaatuisen materiaalin käyttäminen telineiden valmistuksessa tai hitsaustöiden heikossa suorituskyvyssä.
  4. Pile- ja ruuvipohja ei ole kellarissa tai maaperässä. Tämä pohja vaatii korkealaatuisia vesieristys- ja eristysmateriaaleja.

  Asennus kuistilla ruuvipinoille

  Tarvittavan tuen määrän, niiden pituuden, tiheyden ja asennussyvyyden määrittämiseksi on tarpeen tehdä joitain laskelmia:

  • Määritä kuistilla tukevan maaperän fysikaaliset parametrit.
  • Laske koko alueen massa, mukaan lukien sisäosat, jotka tulevat asennuksen jälkeen. Kuistiteho on pyöristetty ylöspäin.
  • Määritä tukipylväiden määrä. Tätä varten sivuston kokonaismassa on jaettava yhden tukikappaleen kapasiteetilla.
  • Jotta rakentaminen olisi luotettava, on suositeltavaa laatia kaavio yhtenäisten telineiden asennuksesta koko alueen kehällä. Tämä on erityisen tärkeää, jos aiot rakentaa suuren kuistin.

  Syyt kuoren asentamiseen ruuveilla

  Ruuviputkien suosio kasvaa jatkuvasti. Tämä johtuu useista syistä:

  1. Rakennuspaikka ei vaadi ylimääräistä tasaamista ja muita töitä, ja säätiö kootaan lyhyessä ajassa.
  2. Vähemmistökustannukset teosten toteuttamiseen.
  3. Työ voidaan tehdä itsenäisesti ilman asiantuntijoiden ja kalliiden laitteiden osallistumista.
  4. Voit käyttää ruuveja paikoilla missä tahansa alueen osuudessa vahingoittamatta talon pääosaa.

  Putkien ruuvaaminen ei useinkaan aiheuta komplikaatioita. Jos teline joutuu kivi- tai pohjavesien päälle, ruuvaus pysähtyy. Lisätoiminta voi johtaa sen tuhoamiseen. Jos kivi on kesken, jos yli puolet telineestä on ruuvattu, ylimääräinen osa vaaditun tason yläpuolella voidaan katkaista. Pohjaveden sisäänsyöttöön suositellaan putken sisäisen ontelon kaatamista betonilla.

  Rakennusvaiheet

  Paikan rakentaminen ei ole vaikeaa. Sen perustana on useissa vaiheissa:

  1. Järjestelmän mukaan maasto on merkitty tukeen.
  2. Kiinnitystelineet sijoitetaan samalle tasolle.
  3. Putkisto suoritetaan. Niissä ulkoisen kehän ja sisäpuolella on asennettu kanava tai tuotemerkit. Jos raskaita vanteita ei tarvita, voit asettaa puupalkkeja, jotka on valmistettu voimakkaasta puusta. Asennettu metallia pidetään paikallaan ankkuripulttien avulla.
  4. Kuistion alue on ommeltu karkealla aluksella ja suljettu vedeneristysmateriaalilla.
  5. Laudalle on asetettu lämpöeristetty laatikko ja käsin tehty tikkaat on asennettu. Kaikki elementit on kytketty toisiinsa turvallisesti.
  6. Lämmöneristyslaatikko on varustettu lämmöneristysmateriaalilla ja se on peitetty vedeneristyskalvolla. Tämän jälkeen askelmat ja alusta on ommeltu viimeistelykortilla.

  Kun sivusto on valmis, voit jatkaa sen ylärakennetta. Kuoren yläpuolisen korirakenteen muoto ja täyttö riippuu omistajan toiveista ja kannattimien kantavuudesta.

  johtopäätös

  Ei voida väittää, että ruuviastioissa oleva alusta on jotenkin huonompi kuin muut vaihtoehdot. Joissakin tilanteissa ruuvapaalut ovat vielä parempia kuin raudoitetut betoni- tai kaistaleet.

  Porch on ruuvipillit Linkki pääaineeseen

  Kuisti on minkä tahansa asuinrakennuksen "käyntikortti". Järjestelyyn on monia vaihtoehtoja. Tärkeintä on, että muotoilu yhdistää estetiikan ja toimivuuden, ja siksi perustettavan säätiön on oltava vahva ja luotettava.

  Kuinka tehdä säätiön kuistilla, harkitse artikkelia.

  Mitä harkitaan rakenteen suunnittelussa

  Säätiön ala yksityisen talon kuistilla on suoraan verrannollinen liitteen yläosan mittoihin. Rakennuskoodien mukaan vähimmäismittojen määrittämisessä noudatetaan seuraavia sääntöjä: jos sisäänkäyntiovesta on yksipuolinen - kuistin tulee olla kooltaan vähintään 1,5x1 m, jos kaksinkertainen siipi - 2x2 m.

  Koska kuistin päätavoite on tarjota vapaa pääsy kadulta asuntoon, sen on täytettävä useita keskeisiä vaatimuksia:

  1. Luotettavuus - mallin on oltava sellainen, että se pystyy kestämään suuria kuormituksia.
  2. Turvallisuus - suunnittelun on oltava sellainen, että suurikokoiset tavarat voidaan kuljettaa vapaasti. Hyvin harkitun aitajärjestelmän pitäisi varmistaa tulevien ihmisten turvallisuus.
  3. Toiminnallisuus - suunnittelun tulee tarjota kätevä pääsy taloon ja sisäänkäynnin ryhmän luotettava suoja sademäärästä. Tällöin rakennuksen elementit eivät saisi häiritä sisäänkäyntiovien vapaata avaamista.

  Jos kuisti on suljettu rakenne, se toimii myös puskurivyöhykkeen roolissa, estäen lämpimän ilman virtauksen rakennuksen ulkopuolelle ja kylmän virran tunkeutumisen taloon.

  Talojen, laajennusten, terassien ja verannan rakentaminen.

  Kysy asiantuntijalta

  Riippumatta toteutuksesta, laajennus tarvitsee säätiön. Jos jätämme tämän vaiheen laiminlyönnistä ja älkäämme luota kuistille, silloin pian toiminnan aloittamisen jälkeen on mahdollista tarkkailla paitsi portaiden särkyä myös talon etupuolen tuhoutumista.

  Rakenteen suojelemiseksi muodonmuutoksesta ja sumentumisesta on ihanteellista sitoa kuisti rakennukseen, joka luo yhteisen pohjan heille yhdellä vedeneristysjärjestelmällä.

  Päätyypit laajennuksia varten

  Päättäessään tulevan laajennuksen mitoista ja materiaaleista he jatkavat kuistin perustan valitsemista. Valittaessa niitä ohjaavat kolme pääparametria: rakenteen koko, rakennustyön maaperä ja alueen ilmasto-olosuhteet.

  Asettamaan säätiön kuistilla taloon käytti kolme päätyyppiä:

  • nauha - sisältää kiinteän betoninauhan kaatamisen liuoksen jakautumisella pystytetyn rakenteen kehän ympärillä;
  • pylväs - liittyy putkien tai tiilien tukipylväiden rakentamiseen;
  • kasa - liittyy metalliputkien asentamiseen leikkuuterillä.

  Betoniliuskan kaataminen ja pylväspohjan asettaminen valitaan tapauksissa, joissa esine on kiinteillä ja luotettavalla maaperällä. Samaan aikaan sen päälle rakennettu jatke on vain nimellinen kuormitus, jolla se ei vaikuta vierekkäisen rakenteen seinämän pohjaan.

  Jos kuitenkin on rakennettava pidennys monimutkaisiin kosteudeltaan kyllästettyihin maaperään, tai sisääntuloryhmän on tarkoitus olla vaikuttavan rakenteen muodossa, jolla on vakava paino, etusijalle asetetaan pohja kuoren alla ruuvipilareissa.

  Nauhapohjan rakentamisen tekniikka

  Säätiön nauhatyyppi on yksi yleisimmistä vaihtoehdoista matalan pohjan järjestämiseksi, mikä takaa luotavan kuorman optimaalisen jakautumisen. Se on asetettu pääoman rakentamisen kohteeksi. Tällainen säätiö on mahdollista rakentaa kuistilla omien käsiesi, vaikka sinulla on vain rakennustyön perustaidot.

  Nauhapohja voidaan tehdä monoliittiselta tai modulaariselta. Ensimmäisessä tapauksessa se kaadetaan sementtilaastilla, toisessa - se kerätään lohkoista, jotka asetetaan kaivantoihin.

  Toimii kaistaleen kaatamisen kuoren alla tee se itse useassa vaiheessa:

  1. Rakennuksen koon ja muodon mukaan kiinnityskohdat merkitsevät sen rakenteen alla olevan alueen.
  2. Merkkien mukaan kaivetaan 400-500 mm leveä luu vahvistetun nauhan lujituksen alle.
  3. Kaivannon pohja on vuorattu hiekalla ja murskattua "tyynyä", jonka korkeus on 250-300 mm.
  4. Vahvistetaan rakenne, joka muodostaa 200 x 300 mm: n kennokoon 12 mm: n halkaisijaltaan.
  5. Tukiaseman perusosaa asennettaessa tarvitaan muotti. Se on koottu 25 mm: n suunnittelemattomasta alustasta, joka tekee suojista ja lujittaa sitä lohkomainen kantokahva.
  6. Portti kaatoi betonia kaivoksi, vähitellen painauttamalla sitä. Tulva laasti pysyy kiinteytyneenä niin, että betoni on hankkinut tarvittavan lujuuden.
  7. Liuoksen jähmettämisen jälkeen purkaa muotti ja siirrä edellä mainitun maanrakenteen kehyksen.

  Betoniteippien syvyys määritetään rakennuksen maksimikuormituksen ja maaperätyypin perusteella. Pienille puuprofiileille, joissa on vain askelmat ja improvisoitu katos, riittää syvemmälle pohja 0,4 - 0,6 m. Jos pohja on luotu kivestä tai tiilestä valmistetulle terassille, pohja haudataan 1,5 m: iin.

  Talojen, laajennusten, terassien ja verannan rakentaminen.

  Kysy asiantuntijalta

  Pitämällä käyttöaikaa kuistilla yhdessä pohjan kanssa on suositeltavaa suorittaa pohjan eristys bitumimastilla tai kattopuhalluksella.

  Miten rakentaa pylväsperusta

  Kevytrakenteisiin rakenteisiin, joihin kuuluu usein talon kuisti, betonirainan asettaminen on useimmiten samankaltainen kuin ylimääräinen ylellisyys. Kevyissä rakennuksissa, kuten puutaloissa, jotka on pystytetty muuhun kuin kallioon ja matalalle maaperälle, pilarituen asentaminen katsotaan kohtuulliseksi.

  Tukirakenteen pohja koostuu maahan upotetuista napeista maaperän jäädyttämisen alapuolelle. Pilarien valmistukseen tarkoitettu materiaali voi olla:

  • metalliputket;
  • asbestisementtiputket;
  • puupalkit.

  Käytettäessä puupalkkeja pylväinä pylväitä kyllästetään käytetyllä moottoriöljyllä tai nestemäisellä hartsilla, jotta estetään luonnollinen puun mätänemisprosessi ja siten parannetaan rakennuksen käyttöikää.

  Ei ole mitään vaikeaa rakentaa sarakepohjaa omilla käsilläsi. Tarvitaan vain muutama perustoiminta:

  1. Kuopan oletetuissa kulmissa reiät porataan 150-200 mm: n syvyydellä maahan porakoneella. Ne syventävät pilarien alaosaa.
  2. Rakenteen lujuuden lisäämiseksi kuopat vahvistetaan sauvoilla ja tarpeettomilla putkien pituuksilla ja sitten ne kaadetaan hiekkakivellä.
  3. Valmistetuissa kuopissa tukipylväiden alaosa syvennetään. Ne kaadetaan ylhäältä samalla hiekkakivellä ja jätetään, kunnes liuos on täysin kiinteä.
  4. Hydrovarren luominen talon perustuksen kanssa tuke- mukset on eristetty katto-aineen, kattohuovan tai lasikuidun peit- tojen avulla.
  5. Asennetut ja kiinteät pylväät "sitovat" grillattavan rakenteen avulla. Runko on koottu metalliprofiileista tai puupalkkeista.

  Talojen, laajennusten, terassien ja verannan rakentaminen.

  Kysy asiantuntijalta

  Laskettaessa vaadittua tukipylväiden lukumäärää välimatkan pituus on 1,5-2 metriä.

  Ruuvipohjan kiinnitysominaisuudet

  Jos rakennuksen on rakennettava monimutkaisiin maatyyppeihin, jolle on ominaista korkea kosteuspitoisuus ja korkeat pohjaveden pinnalla, ruuvipillojen perusta on win-win -vaihtoehto. Tämä säätiön kuisti ei ole vaikea sitoa mihinkään rakennustyyppiin. Se on kätevää rakentaa mihin tahansa korkeuteen ja kaltevuuteen sivustosta.

  Kuopan kuoren rakentamiseen metallisia tangkoja D 8-120 mm käyttäen kärkiä on leikkuuterillä. Laskettaessa tarvittavien elementtien määrää ne ohjataan tulevan laajennuksen painolla. Tällöin kokonaiskuormitus jaetaan yhden tukipylvään kantavuudella. Saadetuille arvoille lisätään 10-15% lisää riittävän turvallisuuden varmistamiseksi.

  Keskeisiä huomioita paalujen asennuksessa:

  1. Ensimmäinen kasa haudataan tulevan sisäänkäynnin ryhmän kulmaan. Sitten otetaan huomioon olemassa oleva merkintä, kaikki muut tukirakenteet ruuvatetaan.
  2. Asennetut pilarit leikataan yhteen tasoon. Voit tehdä tämän valitsemalla likimääräisen tuen, johon ja jäljellä olevat osat leikataan.
  3. Tukirakenteen lujuuden vahvistamiseksi syvennetyt ruuvinpallot yhdistetään toisiinsa suorittamalla johtosarja palkista ja kanavasilta.

  Talojen, laajennusten, terassien ja verannan rakentaminen.

  Kysy asiantuntijalta

  Tangot voidaan haudata maaperään käsin tai pienimuotoisen koneistuksen avulla. Ne kiinnitetään ruuvaamalla maahan. Tärkeintä - kestää pystysuorat sauvat, keskittyen rakentamiseen tasolle.

  Suunniteltaessa minkäänlaista pohjaa kuistille, jotta voidaan minimoida riski liuottaa rakenne, on tärkeää tarjota kuivatusjärjestelmä. Järjestelmänsä yksinkertaisin versio on polyeteeninpoistoputkien asentaminen. Ne ovat kuuluisia lisääntyneestä voimasta, kestävät aggressiivisia materiaaleja ja tekevät erinomaista työtä kosteuden toiminnalla.

  Video siitä, että säätiö on oikea valinta kuistilla

  Puuportaan rakentaminen

  Jos rakennat puutaloasi sivustollesi, olisi täysin loogista päättää rakentaa kuisti puutalolle omilla käsillänne. Vaikeasta monimutkaisuudesta huolimatta tämä tehtävä ei ole missään tapauksessa mahdotonta, ja lähes kaikki päälliköt pääsee käsiksi.

  Teoria ja valmistelu - minkä tahansa vakavan liiketoiminnan alku.

  Esteettisen kuorman lisäksi hyvä kuisti on ennen kaikkea huomattava, tällä julkisivuelementillä on erityisiä toiminnallisia tarkoituksia:

  • Sisäänkäynnin suojaaminen talolta sademäärästä sateen, lumen ja raekuurojen muodossa;
  • Kuomu, joka luo miellyttävän sävyn ja suojelee kuomu lämpöä ja lämpöä lämpimältä vuodelta;
  • On mahdollista luoda virkistysalue, jos järjestetään suuri kuisti verannan muodossa.
  • Tärkeintä on portaiden portaat, joihin voimme kiivetä mukavaan asuntoon.

  Kuisti ja kuisti puutalolle - erinomainen paikka illanviettopaikalle.

  Siksi ennen kuin nostat vasaran ja taltan, sinun on harkittava huolellisesti edellä mainittuja, ja otettava huomioon kaikki muutokset ja tehdä tarvittavat muutokset rakennussuunnitelmaan.

  Suhteet ja koot

  Mielestämme kukaan ei ole salaisuus, että vuosisatojen menneisyydestä ihminen on rakentanut asuinrakennuksia, jotka perustuvat ihmiskehon ulottuvuuksiin ja sen psykologiseen käsitykseen ympäröivästä avaruudesta. Poikkeus ei ole kuisti, jonka on täytettävä tietyt ihmisen fysiologian vaatimukset.

  Kaikki alla esitetyt mitat ovat yleisesti hyväksyttyjä ja niitä käytetään kaikkialla rakentamisessa. Tarvittaessa voit vapaasti muuttaa perusosuuksia haluamiesi vaatimusten ja vaatimusten mukaisesti, mutta älä unohda suunnittelun luotettavuutta.

  Laitetta kuistilla puutalossa osassa

  Nyt lukea lisää:

  • Jotta voit luoda vapaan lähestymistavan oveen, sinun on annettava avoin tila, jonka avulla voit avata oven häiritsemättä olemalla henkilön edessä.
  • Jos keskitytään rakennuskoodeihin, yhden luukun edessä oleva kuistin leveys ei saa olla alle 1 m 60 cm - tämä arvo on vähäinen;
  • Ovilevyn kaksoissiipainen versio - normaali säätää 2 metrin etäisyyttä;
  • Etäisyys ovesta ensimmäiseen vaiheeseen alkaa 1 metrin arvosta: tätä arvoa pitää säätää, katsomalla taaksepäin oviaukon leveydeltä - sitä laajempi, sitä suurempi etäisyys;
  • Jotta suojaat vaiheet ja sivuston suoralta auringonvalolta ja sademääriltä, ​​verhon pituus kuistilla olisi ylitettävä näiden elementtien rajat. Yleensä jätä uloke, joka on 30 senttimetriä.

  Kuinka rakentaa puinen kuisti taloon omiin käsiisi: kaavoja portaiden turvalliseen liikkumiseen

  Nyt, kun otetaan huomioon ihmisen fysiologia. Tietyissä laeissa on myös erityisiä kaavoja ja arvoja:

  • Keskimääräinen askelpituus aikuiselle on noin 63 cm. Tämän perusteella optimaaliset arvot vaiheiden korkeudelle ja syvyydelle on saatu. Ne ovat 16 - 19 cm ja 25 - 33 cm;
  • Jos luonto on antanut sinulle ei-standardin mittoja, suunniteltaessa kuistilla voit käyttää yllä olevassa kuvassa esitettyä kaavaa. Sen ydin on siinä, että vaiheesi leveydessä on kaksi korkeutta ja yksi syvyys portaiden suhteessa. Tässä tapauksessa korkeuden pitäisi olla pienempi kuin yksi ja puoli-kaksi kertaa.
  • Porrastuksen kannen irtoaminen ei saa olla yli viisi senttimetriä, muutoin sinun on jatkuvasti törmätä heitä kävelemään, vaurioittaen loukkaantumista etenkin talvella, kun portaiden pinta on peitossa pakkasella tai pakkasella.

  Vihje! Tietenkin paras tapa suojella talvea on kiinnittää katettu kuisti puutalolle, mutta tämä ei aina ole mahdollista. Siksi etukäteen huolehdi liukastumisen estävä pinnoite ja aika puhdistaa pakkasesta.

  Puuhuoneen kuistin suunnittelu on turvallista

  Portaiden turvallisen liikkumisen varmistamiseksi talvikaudella ja paitsi sen on myös varattava kanava kaiteilla. Ohjeessa säädetään, että tällä elementillä on oltava portaat, joissa on kolme tai useampia askeleita.

  Käsijohtojen vakiokorkeus vaihtelee välillä 80-90 cm.

  Seuraava vaatimus on pakollinen suunnittelussa, mutta se ei ole käytännössä aina käytännöllistä, kun rakennat kuistia omalla kädelläsi - henkilö liikkuu avaruudessa niin, että kun hän nousee ylös portaiden lennolle, hän aloittaa ja päättelee sen yhdellä jalalla. Siksi oikean portaikon tulisi koostua parittomasta portaiden määrästä (asuintalot, joiden lattiakorkeus on 2,5 metriä, ja askeleiden lukumäärä on 9 metriä).

  Puuportaan rakentaminen 7 portaasta

  Mitä muuta olisi otettava huomioon ennen puuportaan kuistin rakentamista?

  Oven oven edessä oleva taso on sijoitettava ovenlehden reunan alle 5 tai jopa 10 senttimetrin etäisyydelle. Muussa tapauksessa riski, että maaperän kausivaihteluiden seurauksena nouseva kuisti estää oven ja ei anna sen avata vapaasti.

  Säätiö ja paikka

  Kuten missä tahansa muussa rakennuksessa, kuistin rakentaminen alkaa säätiöstä. Kaikki mitat ja korkeudet on tarkistettava suunnitteluvaiheessa - mieluiten sinun pitäisi olla täydellinen piirros. Jos sinulla ei ole tarpeeksi ammattitaitoa tällaisen työn suorittamisessa, suosittelemme, että otat yhteyttä kolmannen osapuolen asiantuntijaan, joka selviytyy niin helppokäyttöiseksi hänelle hyvin lyhyessä ajassa.

  Vihje! On parempi olla kokematon rakennusmestari, mutta oikeassa piirroksessa, kuin kaikkien kauppojen jack, joka ei edustaa lopputulosta.

  Kuoren puutalo kylässä: esimerkki piirustuksesta

  Suunnittelija ilmoittaa piirustuksissa kuistin täydellisen asettelun yhdessä pohjan kanssa. Hän päättää maaperän tyypistä ja tekee suunnitelluista suosituksista luotettavia ja toimii mahdollisimman kauan.

  Muiden tietojen mukaan maaperän jäädytyksen syvyys ilmaistaan ​​(tämä on äärimmäisen tärkeä tieto perustuksen rakentamisessa), jonka alapuolella sinun täytyy kaivaa kaivannot pohjaan tai poraa kaivoja. Jos kieltäydyt ammattilaisten palveluista, sinun on etsittävä näitä tietoja "verkossa", jossa raja-arvot on määritelty jokaiselle suurelle maakunnallemme.

  Puuportaan perusta voi olla kolme:

  • Puiset paalut ovat yleisin, edullinen ja yksinkertainen ratkaisu tällaisiin tarkoituksiin. Tätä kirjoitamme tässä artikkelissa.

  Pidennys puuportaan kuistille puupylväät

  • Metallipilvet - muoto, jossa vaakasuorat kanttapit kestävät ja sileät kehykset, jotka on pinnoitettu puun ulkopuolelle. Tällaisen päätöksen hinta on suurempi, ja lisäksi sinun on palkattava isäntä, joka luotettavasti vahvistaa ja hitsata kehyksen yhdeksi rakenteeksi. Haittoihin kuuluu se, että metallilla on kiinteä paino ja tarvitset ainakin kolme henkilöä, joskus nostoapuvälineiden avulla.

  Tämä ratkaisu on parempi käyttää, jos haluat tehdä terassia synteettisistä komposiittimateriaaleista, jotka vaativat hyvin pohjan tasaisuutta ja sopivat erikoisprofiileihin tai toisaalta kuistin koko on pieniä ja koostuu vain vaiheista, jotka ovat ristiriidassa tärkeimpien rakennuksen julkisivu.

  Kuisti metalli paaluilla

  • Betoni tai lohko - tämä on pääkaupungin alla kuistilla, mikä edellyttää tiettyjen sääntöjen noudattamista lisäämällä puutaloon. Rakentamiseen on olemassa monenlaisia ​​betonipohjia, mutta niiden rakentamisen tärkein vaatimus on se, että on välttämätöntä saada aikaan sen ja talon välinen liitosyhteys tai pikemminkin sen perusta.

  Järjestelmä kupeen viereen taloon laajentamisliitoksen järjestämisen kanssa

  Mikä se on? Aikana, jolloin maan kausittaiset liikkeet tapahtuvat rakenteiden kokeneiden kuormitusten vuoksi, niiden liitosten paikat voivat räjähtää.

  Laajennusliitokset ovat täynnä kimmoisia materiaaleja kosteuden pääsyn estämiseksi. Näihin tarkoituksiin kumipehmusteita tai mineraalivillaa, jotka suljetaan myöhemmin erityisellä ruudulla, ovat täydellisiä.

  Betonirakennus, tiilipohja ja puinen kuisti

  Sitten valmistamme loppuun ja alamme lajitella rakentamisprosessin

  Tee se itse

  Kuten jo mainittiin, rakennamme kuistia puutalolle, me olemme vain puusta, jotta se sopii harmonisesti julkisivun kokonaiskuvaan. Seuraavaksi kaikki järjestyksessä.

  Säätiön kuistilla

  No, nyt tarkastelemme tarkemmin puupalkin perustan rakentamista. Ja alamme merkitsemällä tontti jänteen ja mittanauhan avulla.

  Merkittävä rakenteilla oleva alue lanka

  Tämä tehdään suunnilleen kuten yllä olevassa kuvassa esitetään.

  • Seinä ja oviaukko ovat tärkeimmät maamerkit, joista on tarpeen mitata kaikki tarvittavat etäisyydet, mutta unohtamatta tarkkailla oikeita kulmia linjojen leikkauspisteessä.
  • Tätä varten, millimetrin tarkkuudella, tarkista segmenttien pituudet. Heitä molemmat lävistäjät tuloksena olevasta suorakulmiosta, jonka tulee olla yhtä suuri kuin toisiaan.
  • Jos oikeat kulmat ovat ulkomaalaisia, ja olet valinnut epätavallisen muodon, esim. Pentagrammin, sitten piirroksen geometriset piirteet, jotka aiot rakentaa.
  • Seuraavaksi määrittelemme paalujen sijainnin - tavallisesti terassin kulmat, mukaan lukien talon vieressä olevat, ja ensimmäisen askelman kulmat. Jos kuistilla ja portaiden lennolla on huomattavia mittasuhteita, lisää paalujen määrää 2 paalun nopeudella 1-1,2 metrin vapaalla alueella. Tämä arvo voi vaihdella suuresti riippuen verannan alemman trimman palkkien paksuudesta ja saavuttaa 2,4 metrin ja sen poikkileikkauksen 100 x 150 mm.
  • Nyt on tarpeen porata kaivo näillä pisteillä, joiden syvyys ylittää maaperän jäädytyksen syvyyden 15-30 senttimetriä.
  • Jotta kosteus siirtyisi pois puupölyistä, on välttämätöntä tehdä keskipitkäjakeen ja soran jokivesi, joka kaadetaan reikiin vuorotellen pienissä kerroksissa.

  Kuusen rakentaminen puutalolle: pihdeiden pohja

  • Seuraavaksi paalut asennetaan reikiin, jonka upotetut päät esikäsitellään vedeneristysmateriaalilla (bitumilla) tai poltetaan vaunussa samaan tarkoitukseen. Tällainen hoito suojaa puuta ennenaikaiselta putoamiselta ja vaurioilta.
  • Jos terassin kooltaan vaikuttavat mitat tai paalut nousevat ylöspäin muodostaen pohjan kuistilavernalle, sen jälkeen asbestisementtiputket sijoitetaan reikiin, jonka sisällä betonia kaadetaan kolme neljäsosaa kuopasta. Mutta aiemmin ne asetetaan pystysuoraan, räjäytetään rikki ja maaperä, ja sisäpuolella on vahvistusvyö.
  • Tällainen muotoilu kiinnittää paremmin paalun ja suojaa puuta.

  Kuistelun laajentaminen puutalolle: paalujen rakenne asbestisementtiputkissa

  • Seuraavaksi paalut asennetaan (kaivoissa tai asbestisementtiputkissa, kun betoni on kovettunut), joka on asetettava tiukasti pitkin tasoa ja pystysuoraa ja kiinteästi kiinnitetty jonkin aikaa. Käytä tätä laatikkoa, venyttelyä ja kiiluja, altista rakennetta kuin teltta.
  • Kiinnittymisen jälkeen täytämme tilan betonilla, sekoitetaan seulomalla ja hienolla sora - tällainen betoni on paljon vahvempi. Älkää unohtako, että meidän on tehtävä varsin vaikuttava kerros.
  • Talon vieressä olevat paalut kiinnitetään seinään pitkiä ruuveja, ankkureita tai nauloja.

  Kaikki lisätoimet suoritetaan vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin asetettu.

  Asennus kosour

  Portaiden portaita voidaan asentaa useilla tavoilla, mutta useimmiten käsityöläiset käyttävät koristeita keulahelmissa. Kantokahva on kalteva ohjaustuki, joka takaa luotettavat kiinnitystapit.

  Bowstring muiden tikkaiden elementtien joukossa

  Voit kiinnittää askeleen merkkijonoon asettamalla sen uraan tai ruuvien, naulojen, tappien, tappien tai erityisten teräskiinnittimien avulla kiinnittämään sen. Mutta useimmiten he käyttävät korkkiruuveja, joissa on aukkoja yläreunaan sopiville portaille. Tällaisia ​​kantokauluja kutsutaan kosouraksi.

  Riippumatta tehdä kosour-tehtävä ei ole niin vaikeaa. Riittää vain merkitsemään levyt ja suorat leikkaukset pitkin kaikkia merkkejä, joista voit käyttää tikkaiden valmistettua piirustusta erittäin hyödylliseksi.

  Työkaluista, joita tarvitset:

  • Pyörösaha;
  • Neliö ja kynä;
  • mittari;
  • Puutavarakaapeli.

  Korjatun kosourin määrä määrittää ensinnäkin portaiden muodon ja leveyden. Joskus voi löytyä vaihtoehtoja samalla reitillä, mutta tällainen työ on pätevien asiantuntijoiden etuoikeus. Tarvitsemme myös vähintään kaksi tukea, joiden määrä kasvaa riippuen kulkueen leveydestä.

  Vihje! On suositeltavaa asentaa kolme tukia jo 1,2 metrin portaiden leveydellä.

  Kuinka kiinnittää kuisti puutalolle: portaikko neljällä kosoura

  Kosoura voidaan jakaa kahteen päätyyppiin, jotka eroavat paitsi muodoltaan myös monimutkaisuudesta:

  1. Vaihe - näytimme ne yllä olevassa kuvassa. Niissä on kolmiomaiset leikkaukset, jotka on sijoitettu samalla etäisyydellä toisistaan ​​pitkin koko pituutta. Tämä muotoilu on yksi haittapuoli - palkki leikkaamalla rakoja sen rungossa, siitä tulee ohuempi ja menettää paljon voimaa.
  2. Kosoura on "filly" - on pienempiä paikkoja, ja niissä on lisäelementtejä, todella "filly" ja shkantami niiden kiinnittämiseen. Tämä muotoilu on mahdollista vain kokenut puuseppä, joten emme suosittele sitä aloittelijoille.

  Miten rakentaa kuistin puutalolle: video näyttää ja tehdä kosour

  Kosoura ovat aikaisempia ja monimutkaisempia osia pystytetystä kuistista. Merkkien ja sahauskartongin suorittaminen osoittavat erityistä huolellisuutta, usein tarkistamalla uudelleen ja vertailemalla tuloksia jo leikattujen osien kanssa.

  Vihje! Jos haluat tehdä useita samankokoisia vartaita, käytä kaavamaista, jonka olet aiemmin leikannut vanerista, pahvista tai MDF-kappaleesta.

  • Jos kulutuspinnan leveys kosourissa voi olla pienempi kuin varsinainen vaihe (irroke päällä), nousupisteen korkeuden on täsmälleen vastattava kotelon saman osan korkeutta.
  • Älä unohda ottaa huomioon, että kosourin ylempi askel olisi jatkoa pääverkon alueelle. Tarkastele tätä elementin merkintävaiheessa.
  • Jotta kannattimet olisivat tukevia eivätkä taipuisi kuistilla kävellessä olevien ihmisten painoon, käytä materiaaleja, joiden päätyosa on vähintään 60 x 300 mm. Joten takaat itsellesi tulevan tuotteen laadun.
  • Käytä tätä tarkoitusta varten levyjä, joissa ei ole halkeamia tai pudottamia solmuja. Varo kuivua puuta, joka on menettänyt paljon voimaa.
  • Koska rakennuksemme on ulkoinen, kosketus veden ja ultraviolettivalon kanssa on varmistettu. Tietenkin voit ostaa halvempia levyjä pehmeistä kiveistä (mänty, kuusi jne.) Ja käsitellä niitä erikoisillä kyllästyksillä, mutta on parempi ottaa kovia kiviä, jotka eivät ole ainoastaan ​​vastustuskykyisempää edellä mainituista ongelmista vaan myös hyvä tiheys, mikä tekee niistä kestää mekaanista rasitusta.

  Tällaisten rotujen johtajia ovat tammi, siperian lehtikuusi, pyökki tai vaahtera. Sahatavaran hinta on korkeampi, mutta tällainen kuisti kestää kauemmin.

  Rakenna portaat

  Ennen kuin alat koota kaikki elementit yhteen rakenteeseen, sinun on käsiteltävä puuta antibakteerisilla kyllästyksillä ja palonestoaineilla - aineilla, jotka suojaavat puuta palolta.

  Vaiheita puutalon kuistille: pellavansiemenöljyjä

  Kun impregnoinnit ovat täysin kuivia, voit jatkaa asennusta:

  • Asennamme alempien trimmauspalkkien vahvistettuihin paaluihin - ne kiinnitetään ulkopuolelta kynsillä tai pitemmillä ruuvilla.
  • Paalujen ympärillä kiinnityspaikalla voit asettaa vesitiivistykseen.
  • Me leikkaamme horisontaalisen palkin urat, jotka asettavat keula- tai kosurien yläreunan niihin.
  • Kosurin alaosa asetetaan vaakasuoralle tukilevylle palkin muodossa. Samanaikaisesti kranaatti voidaan tehdä sekä palkissa että kosourissa. Ensimmäisessä tapauksessa - on parempi sitoa elementit teräskaarilla ja toisella - nastat.

  Asenna kosour tukipalkkiin

  • Seuraavaksi aseta viiveet, jotka muodostavat tulevaisuuden sivuston. Ne asetetaan pohjaan vanteille ja kiinnitetään erityisillä ruostumattomilla teräksillä.

  Puukytkin

  • Viiveiden paksuus ei saisi olla alle 5 senttimetriä, koska sen on ilman taipuisuutta kestettävä ihmisten paino.
  • Aseta ne kohtisuorasti alustan pohjan suuntaan, joka kattaa lattian sen jälkeen. Asennusetäisyys on 50 cm.
  • Seuraavaksi on kannen levyjen lattia, joka sijoitetaan varmennettuun aukkoon veden tyhjentämiseksi.
  • Pinoamisvaiheet alkavat pohjasta - ensimmäiset nousijat asennetaan, sitten kulutuspinta.
  • Kiinnitys suoritetaan galvanoiduilla itsekierteillä ruuvilla, joissa on leveä pää, joka on hieman hukkunut. Tee näin ensin poraa kapea reikä ruuvin alle ja hieman laajenna sen reunaa laajemmalla porakruunulla, jolloin syntyy huuhtelu.
  • Tulevaisuudessa sinun on peitettävä reikiä puupellillä.
  • Jotta et voisikaan tehdä tätä, voit ostaa erityisen kiinnikkeen ja käyttää puulankaa.

  Tämä päättyy tarkasteluun, jossa olemme purkaneet puisen kuistin rakentamisen taloon omilla käsillämme. Kuten näette, prosessi on erittäin kiehtovaa, ja se on monien meistä valta. Lisätietoja tästä artikkelista saat videosta, jossa kokenut päällikkö suorittaa samanlaisen työn.