Pohjan syvyys

Auringon ja lämmön runsauden mukaan Krimillä on Ukrainan muihin alueisiin verrattuna erityisen edullisia olosuhteita. Kauden pituus on positiivinen keskimääräinen päivittäinen ilmalämpötila 9,5-10,5 kuukautta, eteläisen ryhmän alueella se on 11-11,5 kuukautta, vain huulet - 8-8,5 kuukautta. Auringonpaisteen vuotuinen kesto Crimeassa on 2106-2505 tuntia. Auringon säteily on yhteensä 116-120 kcal cm2 vuotta, säteilytasapaino on 50-61 kcal cm2 vuodessa. Tällaiset suotuisat olosuhteet mahdollistavat monenlaisten rypäleiden kasvattamisen ja monenlaisten viinien ja korkealaatuisten viinirypäleiden tuonnin.

Kremlisen itäosassa viininviljelyn intensiivisempi kehitys viime vuosina on helpottanut Dneprin vettä Pohjois-Krimin kanavan varrella.

Koska alueen alue eroaa monenlaisista ilmasto- ja maaperäelementeistä, Crimeassa on viisi tärkeintä agroklimatiikkaa * (taulukko 1).

I. Eteläinen rannikkoalue

Piiri ulottuu Sevastopolista Feodosiaan. Etelärannikon leuto ilmasto mahdollistaa rypäleiden viljelyn peittämisen. Täällä ne kasvavat hyvin varhain, samoin kuin myöhään ja hyvin myöhään rypäleistä, joilla on korkea sokeripitoisuus. Talven pakkasvaarassa piiri on jaettu kahteen osa-alueeseen.

Subarea 1A - subtrooppisella talvella - miehittää rajoitetun alueen Foroksesta Alushnan työskentelykulmaan. Se on korkein lämpöhuolto: keskimääräiset päivittäiset lämpötilat yli 10 ° ovat 3700-4150 °, yli 10 °: n lämpötila kestää 7 kuukautta ja pakkasvilja - 8-8,5 kuukautta. Vaaralliset viinirypäleet kevät- ja syksyn pakkasille eivät koskaan tapahdu. Vuosittainen sadanta on 450-700 mm, kesäkuukausina 25-30%. Lumipeite on havaittu vain muutamina päivinä. Absoluuttisen minimilämpötilan keskiarvo vaihtelee välillä -7 ja -11 °.

Osa-alue 1B - hyvin leuto talvi. Sijaitsee Sevastokylästä Forosiin ja Alushasta Feodosiaan. Keskimääräinen vähimmäislämpötila -10... -15 °. Aktiivisten lämpötilojen summat ovat 3400-3800 °. Alueen osa itäistä osaa erottuu suurella kuivuudella, sademäärän vuotuinen määrä paikoissa (Sudg) ei ole yli 325 mm.

Krimin etelärannikolla enimmäis sademäärä laskee marraskuusta maaliskuuhun, kesällä se satoi harvoin ja on lyhytaikaista ja sademääräistä.

Alueella on monimutkainen maaperän suojus, joka on muodostunut vuoristo- ja vuoristo-laakson olosuhteissa kalkkikiven, marmelin, konglomeraattien, palan ja seka-sedimenttien tuhoamistuotteissa.
Viinitarhojen alla käytetään pääasiassa maaperää. Ruskeita vuorikarbonaatti- ja hiilihappoja sisältäviä hiekkakivilajikkeita levitetään Crimean vuoristoalueen eteläpuolella sekä alueen itäis- ja länsiosissa. Nämä maaperät ovat alttiita eroosiolle. Normaalisti kehittyneiden maaperän yläpuoliympyrän humuspitoisuus on 2,9% ja heikko ja voimakkaasti pesty - 1,9-0,7%. Typen, fosforin ja kaliumin bruttomuotojen keskimääräinen pitoisuus saavuttaa normaalisti kehittyneillä mailla 0,2, 0,14 ja vastaavasti 2,7%, ja lajittuneissa lajikkeissa näiden osien varastot voivat olla 5-10 kertaa pienempiä. Kokonaisten karbonaattien määrä ruskeissa maissa vaihtelee kymmenesosasta prosentteina ei-karbonaattisilta lajeilta 40%: iin karbonaatissa.
Aktiivisten karbonaattien enimmäispitoisuus ei ylitä 14%.
Malmin sedimenteille muodostuneen alueen länsiosan (Sevastopolin kaupunki) maaperälle on ominaista korkeammat kokonais- ja aktiivihiilivarannot, jotka voivat saavuttaa 70 ja 40 prosenttia.
Maaperän tekijöistä, jotka haittaavat rypäleiden viljelyä, tässä vyöhykkeessä ovat seuraavat: rinteessä oleva suuri jyrkkyys, juurikerroksen pieni paksuus ja humuskerros, kivuttomuus ja alueen itäosassa on myös epäsuotuisat fysikaaliset ominaisuudet, suolaliuos ja suolapitoisuus maaperään.

II. Steppe-alue

Alue on kohtuullisen kuuma ja kattaa alueen koko litteän osan. Pakkas- ja kosteusolosuhteissa se on jaettu kolmeen osa-alueeseen.

Päkaupunki ON on kuiva ja hyvin kuiva, kevyt talvi, viileä kevät ja lämmin syksy. Jäätymisen kesto on noin 7 kuukautta. Se sijaitsee koko Mustanmeren, Razdolnenskin länsiosassa, Sakin ja Bakhchisarain länsi- ja lounaispuolella sekä Kerchin niemimaalla.

Osa-alue PB on erittäin kuivaa, kohtalaisesti lieviä talveja. Se kattaa Krasnoperekopsky ja Dzhankoy-alueet, melkein koko Razdolnensky Pervomaysky, Sakskogon koillisosa, Krasnogvardeyskyn pohjoinen osa ja Nizhnegorsky-alueen itäosa.
Suuralue 11B on kuivaa, kohtalaisesti lievä talvi, miehittämällä muualla tasapinta-aluetta: Kraoden vartijoiden eteläpuoli, Kirovskyn luoteinen osa ja itä Sakskyn alue.
Epästabiili talvi, jolla on merkittäviä lämpötilanvaihteluita, on ominaista koko Steppe-alueelle. Lumikuun kestoaika on 30-38 päivää, poikkeamat keskimääräisestä kestosta ovat 2-9-85-108 päivää. Lämpimällä talvella maaperän jäädytys ei ole enempää kuin 0,2-0,4 m, ja kylmimmässä voi olla 1,5-1,75 m. Kesä on kuuma ja ilman lämpötila on muutaman vuoden heinä- ja elokuussa. voi nousta 39-41 °. Ajanjakso, jonka keskimääräiset päivittäiset lämpötilat ovat 10 ° ja yli, kestää 6-6,5 kuukautta, vuotuiset aktiivisten lämpötilojen summat - 3300-3600 °. Vuosittainen sadanta on 350-400 mm. Tämä on suojatun viininviljelyvyöhyke, lukuun ottamatta Mustanmeren rannikkoa, Saki, Bakhchi ¬ sarayskogo -alueita ja Kerchin niemimaa, jossa talvi on lievempi.

Viinirypäleitä kasvatetaan alueella tuottamaan jälkiruokia, puoliksi makeat viinit sekä viinimateriaalit voimakkaille viineille. Valmistettu täällä ja syötäväksi tarkoitetut viinirypäleet.

Tämän alueen viinitarhoissa käytetään seuraavia maaperän ryhmiä: niitty kastanja ja tumma kastanja ja niiden kompleksit solonetillä, jotka kehittyvät löysäisillä lameilla ja savilla (osa-alue PB ja osittain PA); eteläiset chernozems loess-sienellä ja savi, ruskealla plioceenisavella ja muilla löyhillä sedimenttikiveillä (PS: n ja osittain PA: n alaosastot); niitty chernozem maaperä eri kiviä (osa-alueet II B, IW); tiheä kiviä, eteläisiä chernozemeja ja pimeitä kastanjasolonetsous-maaperää tertiaarisella suolaliuosraskaslayvillä (osittain PA-pinta).

Parasta ovat eteläiset chernozems loess-liejussa ja savi. Näiden maalien mekaaninen koostumus on kevyt savi tai raskas siipi pölyinen. Vesi-fysikaaliset ominaisuudet ovat hyvät: volumetrinen paino 1,2-1,5 g / cm3, huokoisuus - 47-52%.

Eteläiset Chernozems ovat heikosti humified. Humuksen määrä ylemmässä kerroksessa 0-50 cm ei ylitä 3%. Bruttopitoisuus noin 0,23%, fosfori - 0,11%, kalium - 2%. Maaperäympäristön reaktio ylemmissä kerroksissa on hieman emäksinen (pH 7,3) ja alkalinen karbonaattihorisontissa (pH = 7,4 tai enemmän). Kokonaiskar- bonaattipitoisuudet yksittäisissä kerroksissa ovat 20%, harvemmin 30%. Aktiivisten karbonaattien keskimääräinen enimmäispitoisuus on noin 15%. Vesiliukoisten suolojen horisontti tapahtuu 150-200 cm: n syvyydestä, harvemmin - 100-150 cm, suolapitoisuus on sulfaatti-kalsium.

Karbonaattikermotit löysillä kiveillä ovat samanlaisia ​​rakenteeltaan ja kemialliselta koostumukseltaan eteläisiin chernozemeihin löysäisistä sedimentteistä ja ne erotetaan niistä rakeistuksella.

Punaisenruskean pliocene-savien väriaineet ovat väriltään väriltään loessia muistuttavia kiviä, raskaampia koostumuksia (kevyet ja keskipitkät savet) ja hieman tiheämmin maaperä ja maaperä.

Kerchin niemimaalla chernozems ovat yleisiä solonetiittisia tiheässä tertiäärisessä suolaliuoksessa. Keskipitkän saven mekaaninen koostumus. Suolat esiintyvät syvyydestä 100-200 cm, joskus 80-90 cm ja muodostavat 1,5-2,5%. Suolapitoisuus on sulfaattikloridi; syvyydessä 40-80 cm joskus sisältää niin ¬ da. Maaperän reaktio on keskipitkä ja voimakkaasti emäksinen (pH = 8-9). Imeytynyt natrium voi olla 4-6 mEq / 100 g maata. Nämä maaperät erottuvat pinnankerrosten suurella tiheydellä (1,5 g / cm3 ja enemmän), alhaisella veden läpäisevyydellä sekä korkeammalla humuspitoisuudella (enintään 4,3%) ja NPK: n alueella 0-50-kerroksisessa kerroksessa. Maaperän suuri tiheys on yksi syy viininvalmistuksen heikkoon kasvuun näillä mustilla mailla.

Tiheissä kivireissä esiintyvät eteläiset karbonaattikermot, Tarkhankut-tasangolla, Kerchin niemimaalla ja Keski-steppelissä. Maaperän muodostamia kiviä edustavat savi-kiven- tai roska-talletukset, tiheä kalkkikivi ja kuoren kallio ja niiden hävittämisen tuotteet. Hienojakoisen maametallin mekaaninen koostumus on pääosin kevyt savi. Näiden chernozemien humuskerroksen paksuus vaihtelee 60-80 cm: n välillä, kun taas pestyissä ja pienitehoisissa lajikkeissa se laskee 30-50 cm: iin. Keskimääräinen humuspitoisuus on 3,2%. Näiden maaperän profiilissa on kivet, murskatut kivi, rusto, kiviä. Kokonaispäästöraja on erilainen: savi-kivi-sedimenteissä - jopa 20% kalkkikiveä - 30-45%. Aktiivisten karbonaattien pitoisuus voi olla 25%.

Jos luuston luusto on suurempi (yli 60%) ja maaperän profiilin pieni teho, niillä on suuri vedenläpäisevyys, alhainen vesipitoisuus ja pieni kosteus. Tällaisilla mailla rypäleet kärsivät usein kosteuden puutteesta. Tiheä kiviä lähellä (alle 1,5 m) rajoittaa mahdollisuutta käyttää karbonaattipuristeita viinitarhoille.

Nurmikko-chernozem-maaperä muodostuu muinaisten delta-alueiden kohoaville osille, terassille jokien laaksojen yläpuolelle ja laskuissa, joissa pohjavesi tulee 3-8 metrin syvyydestä. Maaperänmuodostuskivet ovat erilaisia, mutta kevyesti hyvät. On merkkejä siitä, että heillä on eri syvyyksiä. Joitakin niityn chernozem-maatyypeille on ominaista korkea karbonaattipitoisuus (jopa 28%). Aktiivisten karbonaattien enimmäispitoisuus voi nousta 17-25 prosenttiin. Maaperän reaktio on hieman emäksistä (pH = 7-8). Alueella on myös emäksisiä ja emäksisiä lajeja niityn chernozem-maaperä.
Niitty-chernozem -mailla on luonteenomaista suuri humushorisontti (80-150 cm). Keskimääräinen humuspitoisuus yläpuoliymmetrissä on 3,4%, typpi 0,15-0,40%, fosfori 0,08-0,36%, kalium 0,9-2,7%. Nämä maaperät, lukuun ottamatta suolaliuosta ja solonia, ovat suotuisia rypäleiden viljelyyn.

Tummat kastanjamaperit muodostuvat kuivan steppin olosuhteissa, kun pohjavesi sijaitsee syvyydessä enemmän. 8 m. Maaperänmuodostuskivet ovat kevyitä savea ja raskas lieja, ja Kerchin niemimaalla ja tertiäärisellä suolaliuoksella tiheä savi. Kaikki nämä maaperät ovat suolaliuosta. Ne ovat yleisiä sekä jatkuvissa ryhmissä että yhdessä 10 - 50%: n soloneettojen kanssa. Ei ole toivottavaa käyttää maaperäkomplekseja viiniköynnöksillä yli 10%.

Toisin kuin eteläisen chernozems, tumma kastanja maaperä on pienempi kokonaispaksuus humified paksuus (50-60 cm), pienempi humus (2-2,5%) ja ravintoaineita (paitsi kalium). Niiden bruttokanta on: typpi - 0,10-0,17%, fosfori - 0,08%, kalium - 1,2-3%. Kerchin niemimaalla nämä maaperä ovat rikkaampia. Suolaisen horisontin pimeissä kastanjasolosuhteissa on 100-150 cm, joskus syvemmällä. Maaperän reaktio on neutraali ja hieman emäksinen (pH = 6,8-7,5) yläkerroksessa 0-50 cm, emäksinen ja voimakkaasti emäksinen (pH = 8,3-8,8) taustalla oleviin kerroksiin.
Hiilidioksidipäästöjen enimmäismäärä yksittäisissä kerroksissa voi saavuttaa: yhteensä - 15-20% ja aktiivinen - 12-17% - Näiden maalien mekaaninen koostumus on pääosin kevyt savi (löysä kiviä) ja keskipitkällä savi (tertiaarilla).

Niitty-kastanja maaperä rajoittuu Sivashin tasangon matalalle puolelle ja Kerchin niemimaalle, jossa on pohjavesi 3-8 m syvyyteen. Suolijohveri on syvyys 70-150 cm, joskus syvempi. Maaperä on yleensä suolaista. Humusisällön ja ravintoaineiden tarjonnan suhteen ne eivät ole alhaisempia kuin tummat kastanjamaperit, mutta karbonaattisisältö on pienempi.

Rypäleiden niittykastemojen maaperän negatiiviset tekijät voivat olla seuraavat: pohjaveden nousu kastelujen aikana, toissijaisten suolaprosessien kehittyminen sekä suolapitoisuus ja solonetsousness (etenkin tertiaarilla).

III. Lower Piemonten alue

Alue on erittäin lämmin, verrattuna Steppen alueeseen on vähemmän kuivaa. Aktiivisten lämpötilojen summat ovat 3100-3300 °. Tämän alueen lämpöjärjestelmä takaa hyvin varhaisen ja varhaisen rypälelajikkeen vuosittaisen kypsymisen. Talviolosuhteiden ja pakkasvaaran vuoksi alue on jaettu kahteen osa-alueeseen.

ShA: n ala - pohjoinen, leuto talvi, kattaa suurimman osan Bakhchisaraystä, Simferopolin ja Kirovin lounaispuolisosta (ehdollisesti viljelty viininviljely), Belogorskin (suojatun viininviljelyalueen) pohjoisosaan. Keskimääräinen vähimmäislämpötila on noin -18-21 °, muutamassa vuodessa pakkaset voivat saavuttaa -30-35 °.
Ala-alue SB - eteläinen, hyvin leuto talvi, sijaitsee kapealla kaistalla etelärannikon ja Upper Foothill Rayonien välillä. Pakkasvaarassa se on edullisemmissa olosuhteissa kuin ShA: n ala-alue. Keskimääräiset vähimmäislämpötilat Tässä ei -10-15 astetta ja absoluuttista -15-18 astetta.

Ala-Piemonten alueella mustat maaperät ovat pohjolan hiilihappoa, karbonaattien maaperää tiheiden karbonaattien kivien eluviossa ja piemonten roiskeiden mustat maaperät eri kiviä. Maaperä joutuu veden eroon. Profiilin hummoituneen osan kokonaiskapasiteetti on 60-80 cm, pestyissä lajeissa - alle 50 cm.

Karbonaattimaat sisältävät kalsiumkarbonaatteja pinnasta ja koko profiilissa suurissa määrissä - 18-30% ja muotojen syntymisessä - jopa 60%. Aktiivisten karbonaattien enimmäismäärä voi olla 24-40%.

Liuotetut chernozems muodostettiin konglomeraatteihin, hiekkakiviin ja säänkestäviin tuotteisiin, tertiääristen pienien savien laimentumiseen karbonaattien sedimenttien erossa. Niillä on erilainen karbonaattisisältö.

Tämän alueen maaperä sisältää pääsääntöisesti kivien ja raunioiden epäpuhtauksia. Niiden mekaaninen koostumus on hyvin monimuotoinen, mutta raskas loema ja kevyt savi vallitsevat. Keskipitkät ja keskipitkät savi-lajikkeet ovat keskenään.

Humus sisältää keskimäärin 3,6% pestyissä maissa - 2,5%. PH-arvot vaihtelevat profiilissa karbonaattikernomosiin 7 - 8,5 ja ilmakehikemomoniin 6,8 - 7,3. Ravinteiden raaka-arvot ovat seuraavat: typpi 0,16-0,27%, fosfori 0,08-0,15%, kalium -0,7-1,8%. Köyhimmät ravinteet ovat hiekkakiviin muodostuneita pestyjä maaperä.

IV. Ylä-Piemonten alue

Piiri on lämmin, ei kostea, peittää Bakhchisarain itäisen osan, Simferopolin kaakkoisosan, Belogorskin ja Kirovin piirit eteläisen puoliskon. Pinta-alan vyöhyke on täällä ja Kirovskin alueella raja-alueen ehdollisesti kasvamaton alue. Piiri on jaettu kahteen osa-alueeseen: pohjoinen IVA - kohtalaiset lievät talvet ja eteläinen IVB - leudot talvet.

Alueella pituus yli 10 asteen lämpötilassa on noin 5,5-6 kuukautta, aktiivisten lämpötilojen summa on 2700-3100 °, vuotuinen sadanta on 450-500 mm. Viinirypäleitä kasvatetaan täällä ja kuohuviineille valmistetaan viinimateriaaleja.

Piedmontin musta maa, ruskeat kalkkipitoiset ja turkerat karbonaattimaat ovat levinneet laajalle alueelle. Chernozemin juurella ja ruskeilla mailla on kuvattu edellä. Sod-karbonaattimaat ovat pääsääntöisesti ohuita, luustoisia, heikentyneitä ja matalalla syvyydellä (50-70 cm) kalkkikiveä, marmoria, hiekkakiveä, liuskekiveä ja konglomeraatteja, jotka usein tulevat pinnalle. Humuksen ja ravinteiden pitoisuus vaihtelee suuresti pesun vaihtelevan määrän vuoksi. Maaperän muodostavien kivien luonteen mukaan näiden maaperien karbonaattipitoisuus on myös erilainen.

Pienitehoisten maaperän kehittyminen vaatii raskaan talteenoton (räjähtävien tai kaivannotasojen jne.) Käyttöä.
Ruskeat maaperät ovat yleisiä alemman ja ylemmän upotusalueen eteläosissa, ja niitä ei juuri käytetä viinitarhojen vuoksi rinteiden suurta jyrkkyyttä, leikkausta ja muita syitä vastaan.

V. Vuoristoalue

Aluetta on kostea (Ai-Petrinskaya Yayla), jolle on ominaista vähiten lämpöhuolto. Aktiivisten lämpötilojen summat pienenevät vähitellen 2700: sta 1500 °: een. Kesä on viileä täällä (keskilämpötila heinäkuun 15,7 ° C). Rypäleiden viljelyalue ei ole sopiva.

Simferopolin kaupungin maaperän jäädyttämissyvyys - 0,8 m

nbsp;

Venäjän federaation opetus- ja tiedeministeriö

Liittovaltion koulutusvirasto

Vesi- ja vesitekniikan laitos

JÄÄHDYTYSVERKOSTON LASKENTA

Johtava apulaisprofessori Petrova N.A.

C. SZ-310805n S. Sufiyarov

1. Yleistä. 3

1.2. Projektin tehtävä ja lyhyt kuvaus kohteen viemäristä. 5

1.3. Verkon jäljitys. 7

1.4. Säädökset: 8

2. Sovintoratkaisu ja teknologiaosa. 9

2.1. Arvioidut jäteveden kustannukset. 9

2.1.1. Jäteveden arvioidut kustannukset kiinteistöalueilta. 9

2.2. Verkkosivustojen arvioidut kustannukset. 12

2.3. Syvennysverkon syvyys. 17

2.4 Pääkeräimen profiili. 19

Johdanto.

Viemäröinti on ymmärrettävä joukoksi teknisiä rakenteita likaisen veden saamiseksi niiden muodostumispaikalle, kuljetusta putkistojen läpi jätevedenpuhdistamoihin puhdistamiseen ja vesistöihin tai maaperään vapautumiseen.

Jäteveden käsittelyn aste, joka takaa vesistöjen suojelun pilaantumiselta, määritetään jokaisessa tapauksessa sovellettavien terveysvaatimusten mukaisesti.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän rakentamista varten on tarpeen luoda kaksi perusedellytystä:

· Mahdollinen nopea poisto kanavoiduista esineistä rajojen yli ennen jäteveden sisältämien orgaanisten epäpuhtauksien hajoamista.

· Viemärien rakentamisen ja käytön edullisimmat kustannukset.

Tässä suhteessa tulevaisuuden vesi- ja saniteettitekniikan tulee olla selkeä käsitys järjestelmän yksittäisistä elementeistä, mutta myös hallitsemaan laitosten suunnittelun, suunnittelun, rakentamisen ja toiminnan teoreettisia perustekijöitä.

Jätevesi on jaettu kotitalous-, teollisuus- ja sadeveteen.

Kotitalousjätevedellä on vettä pesualtaista, kylpyammeista, pesualtaista jne. (Kotitalousvesi).

Teollisuuden jätevesiin kuuluu tuotantoprosessissa käytetty vesi, joka on saastunut erilaisilla epäpuhtauksilla.

Sadeveden muodostuminen johtuu saostuksesta sateen tai lumen sulamisen muodossa, joka pesee pois pilaantumisen kaupungissa tai teollisuusyrityksessä.

Asutuslaitoksilta ja teollisuusyrityksiltä on siirrettävä kotitalous- ja teollisuuskäyttöliittymä ja joskus sadetta.

Kohteen viemärien ominaisuudet.

Viemäröinnin tavoite tehtävän mukaan on kaupunki Simferopol. Rakennusalue on yhtä suuri kuin 237 ha. Asukkaiden määrä on 111339 ihmistä.

N = P * F, pers.

N = 237 * 480 = 111339 henkilöä

Kaupungilla on teollisuusyritys, kylpyammeet, pesulat. Kaupunki sijaitsee joen rannalla. Maasto on kaksirivinen ja jyrkkä kaltevuus joelle. Jätevedenpuhdistamo sijaitsee samalla pankilla, 500 metrin päässä kaupungin rakennuksen rajalta.

Jätevedenpuhdistamon alueet koostuvat hiekkasaumasta (6,0 m), hiekasta (6,0 m). Pohjaveden syvyys on 8,0 m.

Järjestelmien ja jätevesijärjestelmien valinta.

Vuoden projekti antoi täydellisen erillinen järjestelmä, johon kuuluu rakentaa kaksi erillistä verkkoa: toinen on suunniteltu valua kotitalouksien ja teollisuuden saastuneen jäteveden, muut - kulkeutumisen sadeveden kaupungin sisällä.

Kokonaisjakauman rakentamisen myönteiset näkökohdat:

1. mahdollisuus sadeveden päästämiseen ratkaisujen rajoissa vähentää jätevedenpuhdistamojen määrää ja vähentää niiden rakentamista ja käyttökustannuksia;

2. mahdollisuus perustaa verkostoja kahdessa vaiheessa, mikä alentaa alkuperäisiä kustannuksia;

3. Paras hydraulinen verkko-olosuhteet.

Jätevesijärjestelmä riippuu hyväksytystä viemärijärjestelmästä.

Kaikki jätevedenpuhdistamot käytetään kaupungin viemäriverkostoon.

Jätevesijärjestelmä koostuu seuraavista pääosista:

1) ulkoinen kuivatusverkko;

2) käsittelylaitokset;

3) käsittelemättömän jäteveden päästöt säiliöön ja vesihöyryn vapauttaminen säiliöön.

Järjestelmän valintaan vaikuttavat tekijät:

b) maaperän olosuhteet;

c) käsittelylaitosten sijainti;

d) jäteveden laatu ja pilaantumisaste;

e) tuotetaan itsestään virtaava tila.

Kun otetaan huomioon nämä tekijät hankkeessa, sovelletaan leikkautua kuvioa, jossa vesistöön sijoitetun pääkeräimen sieppaa viemäriputkien keräilijät, jotka on sijoitettu kohtisuorasti säiliöön.

Verkon jäljitys.

Jätevesijärjestelmän valinta tehdään ottaen huomioon kaikki paikalliset olosuhteet, jotka määrittävät sen hyödyt terveydelle ja taloudellisuudelle.

Verkko on jäljitetty lohkojen pienentyneiden reunojen yli.

Luonnos on valittu keskitetty järjestelmä, jossa kaikki jätevedet (paitsi sade) lähetetään yksi kerrallaan yhden jakoputken koko kaupungin jätevedenpuhdistamo sijoitettu kaupungin myötävirtaan. § 6-7 on suunniteltu sallimaan kokonaisvirtaus Urban ja teollisuuden jätevesien. Viemäröinti katu keräilijät jäljittää kummallakin pitkittäinen kaupungin katu, jotta maaston. Jätevesien teollinen yritys on kiinnitetty pääasiassa jakoputken pisteessä 6.

1.4. Säädökset:

Simferopolin kaupungin maaperän jäädyttämisen sääntelysyvyys on 0,8 m.

Lisäyspäivä: 2018-02-28; näkymät: 48; TILAUSTYÖ

Perusta on koko perheen turva-tyyny.

Crimean monimutkainen maasto jättää jälkensä rakenteeseen, etenkin sen perustamisen vaiheessa. Maaperän heterogeenisyys herättää yllätyksiä, jotka yleensä koostuvat eri kivien ja pohjaveden kerroksista, jotka esiintyvät kaikkein ennalta arvaamattomissa syvyyksissä. Jyrkät vuoren rinteet ovat täynnä maanvyörymiä ja vaativat erillistä seinän vahvistamista. Emme myöskään saa unohtaa, että niemi kuuluu seismisesti aktiivisten alueiden luetteloon, joten säätiön on kestettävä jopa maanjäristyksen aikana.

Kuva 1. Anna säätiön laite asiantuntijoille

Tämä ei tarkoita sitä, että sinun on luovuttava kiusauksesta tulla mökin omistajaksi jossakin Crimean taivaallisista kulmista. Kaikki nämä riskit ovat vain argumentteja, jotka kannattavat erityisen harkittua lähestymistapaa suunnitteluorganisaation ja urakoitsijan valintaan unelmakodin rakentamiselle. Siksi UTRT-blogi on valmistellut teille katsauksen suosituimpiin tukialojen rakenteisiin niemimaalla.

Nauha tai kiintolevy? Valinta määrää helpotuksen

Urakoitsijoiden joukossa on vitsi väärennetyistä asiakkaista, jotka eivät ole pahoillani ylellisautojen rahoista, mutta he yrittävät säästää rakentamiseen. Ja vaikka 3 miljoonan säätiön todellakin ulospäin ei eroa neljästä miljoonasta, eroa löytyy edelleen. Ja se on äärimmäisen ahdistavaa. Tästä syystä on selvää, että kun valitaan ja rakennetaan pääasia - talon perusta - levity ei ole hyväksyttävää.

Mitkä kantavaiset rakenteet ovat eniten mukana Crimeassa?

Nauhasäätiö - yksi yleisimmistä alustyypeistä. Jo nimestä lähtien sen muotoiluominaisuudet ovat näkyvissä: maaperään upotettuna betoninauhalla se kulkee talon kannen seinämien alle ja varmistaa ne uppoamisen.

Hyödyt: sopii melkein mihin tahansa maaperään. Säilyttää suuren kuorman, joka sopii yhteen raskaiden materiaalien kanssa (tiili, betoni, kivi).

Miinukset: massiivisuus, työskentelemällä kustannusennusteiden nousulla.

Hinta: 3100-7600 ruplaa kohti 1 pog. Kustannuksiin kuuluvat rakennusmateriaalit, maanrakennustyöt, hiekkalaatikko, kaiteet, vahvike häkkiin, betonitointi, jota seuraa muottien ja jätteiden hävittäminen.

Kuva 2. Hihnan säätiö

Kuva 3. Estä perustus

Lohko-pohja koostuu teräsbetonilaaduista, jotka on asetettu nosturilla aikaisemmin valmistettuun peruskuoppaan.

Hyödyt: hyvin asennettu. Soveltuu suuriin rakennuksiin, joissa on kellari tai laaja kellari. Tämä rakennus on ikuisesti.

Miinus: korkeat kustannukset.

Hinta: 1500-2 8200 ruplaa / cu. m, mukaan lukien työn ja materiaalin kustannukset.

Kuva 4. Laattoalaptio

Laattojen pohja on monoliittinen betonirauta, joka toistaa täysin rakennuksen aluetta.

Ammattilaiset: palvelee erinomaisesti alueilla, joilla on heterogeeniset ja liikkuvat maaperät, vastustaa pohjavettä (jos se on asianmukaisesti tehty vedenpoiston ja vedenpoistotoimenpiteiden avulla). Hyvä lämmöneristys voi olla kerroksen talon ensimmäisessä kerroksessa.

Miinus: korkeat kustannukset.

Hinta: 3700-5500 ruplaa / cu. m. Tämä kustannus on jo sisällytetty laatoituksen, vahvistuskotelon, betonin kaatamisen ja tiivistämisen järjestämiseen, jonka jälkeen levyt puretaan.

Ruotsalainen säätiö on energiaa säästävä vaihtelu monoliittisesta pohjasta, joka on lainattu skandinaavista. Sen ydin on se, että kantavien seinien profiilit ovat erottamattomasti sidoksissa laattaan, jossa on erityisiä ulkonemia, jotka upotetaan pieniin syvennyksiin koko säätimen ympärysmitan ympärille. Nämä "kuopat" täynnä eristys ja kaataa ratkaisu. Pohjamateriaali on pohjan ensimmäiselle kerrokselle.

Hyödyt: säilyy lämpöä, sitä käytetään menestyksekkäästi liikkuvilla mailla Ruotsin liesi on mitä tarvitset suurien rakennusten rakentamiseen, mutta sopii myös pieniin rakennuksiin.

Miinus: kallis ilo.

Hinta: 5000 - 7000 ruplaa / cu. m, mukaan lukien työ ja materiaalit.

Pylväsperusta - eräänlainen kasa, joka on kivi-, betoni- tai puupylväitä. Heidän tehtävänsä on vahvistaa rakennetta paikoissa, joissa on suurin kuorma (talon kulmissa, joissa seinät muodostavat kulmat).

Hyödyt: helppo asennus, kohtuuhintainen hinta. Jos se on asetettu oikein, sen luotettavuus ei ole huonompi kuin nauhojen tai lohkojen perustukset.

Miinukset: sopii vain kevyisiin mökkeihin, kesämökkejä, ei suositella heterogeenisille maille, kiviaineksille ja rinteille. Betonin kestävyys on vähintään 28 päivää, mikä viivästyttää rakennusaikaa.

Hinta: sarakkeet ja tukipalkit maksaa 4200-4500 ruplaa / cu. m.

Kuva 5. Bar Foundation

Pallosäätiöt - itse asiassa erilliset paalut, jotka yhdistyvät tavallisella grillatahalla tai vahvistetulla betonilevyllä. Materiaali, josta ne on tehty, voi olla erilainen, mutta yleisimpiä ovat raskasbetonirakenteiset betonipilot. Ne vahvistavat usein kaikenlaisia ​​säätiöitä.

Kierrä paalut - yksi edullisimmista tukimuodoista. Nämä ovat teräksisiä putkia, joiden terän kärki on ruuvattu maahan. Ihanteellinen kevyen kehyksen ja puutalojen rakentamiseen. Niitä käytetään millä tahansa maaperällä, paitsi kivistä, niitä ei ole vahingoittanut talven turvotusta, niitä voidaan helposti korjata ja korvata. Ylimääräinen lisä on kustannus, joka on 50 prosenttia edullisempi kuin kaistaleet, sanoo ammattilaiset.

Drift-paalut upotetaan maahan erityisellä paalulaitteella, joka on varustettu vasaralla. Tällainen säätö on houkutteleva asennuksen nopeuden takia, koska ajaminen on melko nopea prosessi, joka ei aiheuta rikkoutumista ja muodonmuutosta.

Kuva 6. Pile-pohja

Paalatut paalut ovat "syntyneet", kun betoniliuos kaadetaan ennalta valmistettuihin reikiin poran avulla. Tällaisten takaveden halkaisija alkaa 14-35 cm (pituus jopa 20-25 m), nämä ovat mikroskooppeja, joiden avulla ne ratkaise säätiöongelmat ahtaissa paikoissa, joissa ei ole voimakasta laitteistoa. Enimmäkseen 150 cm halkaisijaltaan "maxi" -vaaleja vahvistavat useimmiten korkean nousun (jopa 250 m) perustat ja takaavat hätäpohjat, estäen niiden muodonmuutoksen.

Hyödyt: ne vähentävät säätiön kustannuksia, pelastavat "käden" rakennuksen kestävyyttä, auttavat vaikeissa olosuhteissa, myös maaperän purkamiseen. Säilyttää liikkumattomuutta kausivaihteluissa, koska niiden pohjat ovat huomattavasti maaperän jäädyttämisvyöhykkeen alapuolella. Ja myös heidät erotetaan suurella lujuudella ja kestävyydellä: toinen argumentti niiden suosion puolesta Krimassa.

Hinta: paalujen nimen ja käyttötarkoituksen mukaan - 3 900 - 5 300 ruplaa / kk. m.

Seitsemän hätävirheitä

Puhutaanpa yleisimpiä virheitä, kun kaadetaan monoliittista säätiötä.

  1. Luota mutta tarkista! Asiakkaan on tiedettävä, missä se voidaan täyttää. Usein tämä tapahtuu, kun häikäilemättömiä urakoitsija säästää valaisimia, koska se vaikuttaa merkittävästi säätiön kustannuksiin. Siksi, jos olet rakentamatta projektia, muista, että peruspinnan jokaisen neliömetrin kohdalla on oltava vähintään 10 metriä 12 mm: n vahvistus. Älä ole laiska tarkistaa tässä vaiheessa ennen betonin kaatamista.
  2. Säätiö pelkää talousarviota! Joskus kehittäjä epäonnistuu liikaa huolellisuutta. Yleisin virhe täällä on kaataa perusta useissa vaiheissa. Jotta ei olisi rahaa täydellisen muottirakenteen hankkimiseen, taitavat ihmiset "rakentavat" kerrosten perustan: he kokoontuivat alemman kruunun, täyttivät sen, antoivat sen jäätyä, purkivat laudat, rikkoivat rajat korkeammiksi ja jatkoivat hölynpölyä. Tuloksena olevat "kylmät liitokset" vähentävät merkittävästi laatan lujuutta ja aiheuttavat vuotoja kellarissa. Säätiö on ehdottomasti kaadettava yhteen askeleeseen! Tai ääritapauksissa älä ole ahne ja vedä saumattomat saumat.
  3. Haluaisin tietää, mihin se vuotaa, elokuva levisi... Toinen menoerä, kun kaatetaan pohjaa, kuluu polyeteenistä. Et saa päästä eroon tästä, koska konkreettisen "maidon" virtaus vähentää selvästi säätiön vahvuutta.
  4. Ei yhdenkään lapion: älä luota Uncle Vasyan naapuriin, täytä, mutta pyydä pro, koska tämä menettely on yksinkertainen vain ensisilmäyksellä. Et voi vain erottaa sekoitus "chirvo"! Se on tärkeää ja valun nopeus sekä betonin osuuden säilyttäminen ja tekniikan tuntemus.
  5. Nousu peruuntuu! Älä hävitä tyhjennyslaitetta vesistöjen lähellä tai läheisillä pohjavesialueilla. Kustannukset eivät ole niin suuria, ja arvo on valtava.
  6. Älä hauta kaloreita! Monet epäilevät eristys- ja vedeneristyskerrosta. Ja turhaan, kun olet käyttänyt kerran, vähennät merkittävästi lämmityskustannuksia ja suojaat maan alle säätiön jäätymiseltä ja asutte lämpimässä paikassa! Lisäksi laatta ei saa olla kosketuksissa maaperän kanssa, muutoin vakiintuneen hajoamisen aiheuttama betoni menettää voimaa, peitetään verkolla halkeilla ja hankkii loisista muotin sientä. Suojaus vedestä pidentää talon elämää ja antaa lapsille mahdollisuuden periä perhepesän, eikä hämmästyttävä hökkeli.
  7. Korvaava olkapää: kyseessä on sokea alue, joka tyhjentää kosteutta, vähentää maaperän turvotusta säätiön ympärillä talvella ja tasoittaa sen kuormituksen. Muuten, hyvin laskettu hankkeen sokea alue voi vähentää kustannuksia tukirakenteen.

Kommentti TAG-blogi:

Algoritmi rakennettu: geologista etsintää tarvitaan!

Maxim Poletaev, toimitusosaston johtaja, StroyKrym LLC (Feodosia)

- Onko mahdollista perustaa universaali säätiö, eräänlainen "super ratkaisu", joka toimii kaikilla Crimean alueilla?

- Se ei ole. Yksinkertainen perusta ei ole. Kokoonpanon valinta riippuu monista tekijöistä: maastossa, rakenteen painosta ja kuormitustasosta, sen on kestettävä maaperän jähmettymisen syvyyttä sekä naapurimaiden rakennusten määrää ja sijaintia, jotka voivat vaikuttaa maaperän samentumiseen. On huomattava, että kaksi taloa, jotka on rakennettu 300 metrin etäisyydellä toisistaan, ovat radikaalisti erilaisia ​​tukirakenteissaan. Sopeutamme asiakkaitamme välittömästi siihen tosiseikkaan, että ilman hankkeen järjestämisen päättymistä rakentaminen on mahdotonta. Itse asiassa Crimean olosuhteissa jopa pieni virhe voi olla kohtalokas. Todistetusti todettiin, että 80%: n seinämän halkeamien syy, joka ilmenee ensimmäisten vuosien aikana rakennuksen jälkeen, on juuri säätiön piilossa olevissa virheissä. Kumma kyllä, useimmat kodinomistajat eivät halua häiritä laskutoimituksia. Ja ei ole yllättävää, että heidän talonsa seinät pilkkovat pian ja ovet eivät enää avaudu normaalisti. Siksi kehotan kaikkia rakentamaan geologista tutkimusta. Kun selvitetään, millaista maaperää olet tekemisissä ja millä syvyydellä pohjavesi on, mene suunnitteluorganisaatioon. Ole kriittinen saaduista tuloksista rinnakkain toisen yrityksen palveluiden kanssa ja tarkista sitten nämä tiedot. Ja jos havaitset eroja, mene kolmanteen yritykseen. Virhe on ihminen, mutta tärkeintä on, että sinun ei pitäisi maksaa siitä!

- Minkälaisia ​​säätiöitä löytyy Crimea useimmiten?

- Useimmissa tapauksissa käytetään nauha- ja paalusäätiöitä. Muuten, harva niistä laskee kaikkiin sääntöihin! Ensimmäinen tyyppi sopii parhaiten maaperään kaikilla Crimean alueilla. Se on hyvä kantavuus ja voit rakentaa mielivaltaisesti raskaat kivi-, betoni- tai tiiliseinät. Paalun perustan kantavuus on sama kuin nauhan kantavuus. Mutta tämä tyyppi on taloudellisempi, koska paalujen asentaminen vaatii paljon vähemmän materiaalia, mikä pienentää koko rakenteen kustannuksia. Totta, tämä periaate ei aina toimi: kaikki riippuu syvyydestä maahan upottamisessa. Itse asiassa voimakkaasti tulvilla paikoilla sinun on porattava kuopat 5-6 metriä syvältä, mikä vaikuttaa merkittävästi kustannuksiin. Tässä tapauksessa on helpompaa ja halvempaa "kasvattaa" taloa monoliittiseen betonirakenteeseen, joka monien vuosien ajan tarjoaa turvallisuuden sinulle ja perheellesi.

Auta ESTP Blog: LLC StroyKrym on yksi johtavista rakennusyrityksistä niemimaalla, joka on erikoistunut avaimet käteen -rakennusten, mukaan lukien suunnittelun, rakentamiseen ja monimutkaisten rakennustöiden tekemiseen (säätiöstä ja betonista - kattoon).

Talon tärkeimmän osan kustannusten "karkea" laskemista varten kerrotaan tukirakenteen kokonaistilavuus valitun perustutkimuksen keskimääräisellä hinnalla. Asiantuntijoiden mukaan laatupohjan kuutio maksaa noin 4 000-5 000 ruplaa. Vaikka tietysti on aina sellaisia, jotka haluavat rakentaa "halpa ja iloinen".