Kuinka paljon 1 eri betonielementtipakkaus painaa

Nykyaikaisen rakentamisen perusta on konkreettinen. Tällä materiaalilla on yleismaailmalliset lujuuden ja luotettavuuden indikaattorit, ja se pystyy myös ottamaan kaikki mahdolliset muodot. Rakennusteollisuudessa sinun on tiedettävä, kuinka paljon konkreettinen kuutio painaa, koska tällaisia ​​tietoja tarvitaan rakentaessaan rakennuksia ja rakenteita laskemaan kuormituksia pohjalle ja maaperäkerroksille.

Mikä riippuu betonin painosta?

Liuoksen tiheys riippuu suoraan tiheydestä. Ja mitä enemmän se on, sitä suurempi massa. Tietyn tiedon ratkaisusta yhden kuution osalta määritetään paino ja koko monoliittirakenne laskemalla säätiön asennuksen kustannukset.

Betonin kuutiometrin paino riippuu useista tekijöistä:

Ainemateriaali on tärkeä osa seosta, jolla on merkittävä vaikutus sen irtotiheyteen. Yleisimpiä niistä ovat:

 • Slaydite-materiaalit vähentävät merkittävästi tiheyttä (1 - 1,5 t / m³);
 • Kevyet liuokset valmistetaan kuonasta (1,5-1,7 t / m³);
 • Brick-pohja (1,8 - 2 t / m³);
 • Suurimmat materiaalit ovat murskattu kivi ja sora (yli 2 t / m³).

Täyteaine valitaan tulevan rakenteen ominaisuuksista riippuen. Jos se ei ole suuri, voit käyttää kevyitä materiaaleja. Vintage-eron paino liittyy vain seoksen osat, mutta koostumus pysyy samana kaikkialla.

Betoni luokituksen ominaispainon mukaan

Kaikkien rakenteiden alussa betonipaino lasketaan ensiksi 1 m³: ssa, nämä tiedot antavat tarkan käsityksen tulevan rakentamisen ominaisuuksista ja ominaisuuksista. Tämä parametri riippuu suoraan liuoksen koostumuksesta ja määrästä. On luokitus, jonka tärkein kriteeri on betonin tiheys. Tämän jakson mukaisesti on erotettu neljä luokkaa:

 1. Erityisen kevyt, lämpöeristetty;
 2. helppo;
 3. raskas;
 4. Erityisen raskas.

Erityisen kevyt

Tässä tuotteessa ei ole karkeaa aggregaattia. Rakennettaessa muodostuu huomattava määrä aukkoja, huokosia, jopa 85 prosenttia. Tämän seurauksena tuotteen ominaispaino on melko pieni (enintään 500 kiloa). Tätä tyyppiä ei käytetä suurien kohteiden rakentamisessa, koska sitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi suurilla kuormituksilla. Käytetään eristyslevyjen luomiseen. Erityisen kevyttyyppisellä laitteella on huono jäätymisvastus, joten se on eristettävä aggressiivisen ympäristön vaikutuksesta.

keuhkot

Tällaisen käytetyn teollisen jätteen syntymisessä on laajennettu savi, hiekka ja huokoinen materiaali. Huokoisuuden läsnäolo vähentää merkittävästi seoksen ominaispainoa. Betonin kuution paino on 500 - 1800 kg. Tätä tyyppiä on käytetty lohkorakenteiden valmistuksessa.

vakava

Tällaista laastia käytetään laajalti rakennusteollisuudessa. Sitä käytetään tukirakenteiden ja suurien rakenteiden valmistuksessa. Yhden kuution massa on noin kaksi tonnia. Se voi vaihdella hiekan ja karkean täyteaineen osuuksista, joka on tiilipohja tai murskattu kivi.

Erityisen raskas

Käytetään harvemmin. Yksityisten rakennusten rakentamiseen ei käytetä. Suuri säteilysuojaus, jonka pohjalta se tarjoaa turvakoteja, bunkkereita, laboratorioita ja ydinvoimaloita. Betonin ominaispaino on 1 m³ betonista 2500-3000 kiloa. Koostuu laadukkaista sementistä ja raskaista täyteaineista, joissa on suuria jakeita.

Merkintä tuotemerkillä

Markkinoilla on saatavilla useita raskas sekoituslajia, koska se on yleistynyt. Kuinka paljon yksi betonikivi voi painaa riippuu brändistä. Jokaisella lajikkeella on omat mittasuhteet (sementti, vesi, aggregaatit). Taulukossa on esitetty suosittujen tarrojen ominaisuudet.
Esimerkiksi m300 betonin ominaispaino on 2,5 tonnia. Mutta massa ei ole merkki voimasta. Lujuus riippuu sisäisten komponenttien ja materiaalien koostumuksesta ja osuuksista. Tietäen täsmälliset mittasuhteet ja kaikki tarvittavat komponentit, muodostuu seos, jolla on kaikki ominaisuudet.

Tärkeää tietää! Veden lisääminen heikentää laatua ja siten liuoksen tiheyttä.

Mutta käytännössä asiantuntijat käyttävät useammin sellaista "volumetrinen paino". Tämä ominaisuus on vaihteleva ja riippuu betonin tilasta.

Tulevan rakenteen luotettavuus ja kestävyys riippuvat täysin materiaalien laadusta ja ominaisuuksista.

Kuinka paljon kuutiota painaa?

Sementtilaastin käyttö rakennustarkoituksiin löytyy paljon useammin kuin useimmat muut tunnetut materiaalit. Siksi usein sinun on tiedettävä yhden kuutiometrin massa seoksesta - valmiiden betonien ja betoniterästen paino on tärkeä rooli rakenteiden suunnittelussa. Sitten puhutaan siitä, kuinka paljon kuutio painaa konkreettisesti ja mikä vaikuttaa tähän ominaisuuteen.

Painoluokitus

Betonimassan käyttö on tullut varsin yleiseksi: viimeistelystä patojen rakentamiseen. Siksi seoksen ominaisuudet näyttävät luokkien ja tuotemerkkien jakautumisen perusteella. Tämä mahdollistaa tarkat valinnat tiettyihin tarkoituksiin. Esimerkiksi betonin B25 merkki on paljon voimakkaampi kuin B10 ja luonnollisesti sen massa on suurempi. Myös massasta riippuva erotus. Se auttaa varmasti näkemään betonin painon 1m3: n taulukossa, mutta vielä vähän myöhemmin, harkitsemaan nyt jakautumista "painoluokkiin":

Paino riippuu suoraan kaikkien elementtien tiheydestä ja voi olla välillä 300-3000 kg.

Lämpöeristys (erityisesti valo)

Tällainen materiaali on sementtiä ja täyteaineita, joka sekoitettuna johtaa rakenteeseen, jossa on noin 85% aukkoja. Käytetään rakenteiden valmistukseen, joilla on erityiset lämmönjohtavuusvaatimukset (kun taas ne eivät kestä kestämään huomattavia kantavuutta). Tähän luokkaan kuuluvat seokset, joiden massa on enintään 500 kg kuutiometriä kohden. Joissakin tapauksissa, niiden lujuuden lisäämiseksi pehmittimiä käytetään betoniin.

On otettava huomioon huokoisten rakenteiden alhainen vastustuskyky pakkasen vaikutuksille. Asennettaessa ne on asennettava vedenpitävään suojaan.

helppo

Tämä on luokiteltu liuos, jonka paino on 500-1800 kg. Sitä käytetään pääasiassa erityisten rakennuspalikoiden luomiseen, joiden rakenteessa on huokosia - ne voidaan muodostaa vaahdotusaineiden avulla tai johtuen solujen täyteaineiden käytöstä (esimerkiksi savi).

Valmiiksi sekoitettu betoni voi täsmälleen täsmää määritetyn massan ja brändin kanssa.

raskas

Raskas betoni on yksi yleisimmistä rakenteilla. Se soveltuu erinomaisesti kantotaajuutta toteuttavien rakennekomponenttien rakentamiseen. Kuution paino tässä tapauksessa voi olla 1800-2500 kg - tämä luku riippuu täysin hiekan ja karkean kiviaineksen prosenttiosuudesta sekä jälkimmäisen tiheydestä (vaikka samaan määrään käytetään graniitti- ja sora-aggregaattia, yhden kuutiometrin lopullinen paino on erilainen).

Heavyweight (erityisesti raskas)

Sen tuotantoa käyttäen metallisia täyteaineita, mikä lisää painon ominaisuuksia enintään 1 kuutiometrin maksimikäytävään - hieman yli 3000 kg. Tällaisia ​​seoksia käytetään estämään säteilyn leviäminen seinämien läpi.

Raskasseosten tuotannossa käytetään melko erityisiä rakennusmateriaaleja, joiden kustannukset tekevät talon rakentamisen melko kalliiksi. Siksi niitä käytetään yksinomaan sellaisten esineiden rakentamiseen, joilla on lisääntynyt vaatimus säteilyltä.

Cube betonipainotaso

Kuinka paljon painaa 1 kuutio betonia: painonlaskenta

Kun työskentelet kaikenlaisten rakennusmateriaalien kanssa, on tärkeää tietää perusominaisuudet sen käytön helpottamiseksi. Betoniominaisuuksien ja ominaisuuksien on tiedettävä ennen kaikkea, koska se on yksi suosituimmista materiaaleista.

Vaikuttaa huomattavasti tuotteen asennusprosessiin ja asennuspainoon, ja vaikuttaa myös siihen, kuinka paljon koko rakenne ja tilavuusominaisuudet painavat. Täältä voimme sanoa, että työskenteleminen kevyen materiaalin kanssa on paljon helpompaa. Ja kaikki yksinkertaistuu huomattavasti, jos tiedät, että tätä indikaattoria voidaan ohjata ja saavuttaa haluttu paino. Mutta missä puitteissa voit työskennellä? Kuinka paljon punnitsemme tarvitsemamme konkreettisia, kuinka säännellä sen painoa, jotta voisimme rikkoa eristysominaisuuksia?

Painon laskeminen tarvitsemme ensinnäkin ymmärtääksemme suunnitteluvaiheessa kuinka monta kiloa on kestettävä perusta. Tutkitaan yhdessä kuinka paljon konkreettisia pitäisi painaa ja miten selvittää se.

1 betonikupin ominaispainon luokittelu:

Yleisin tapa luokitella kuution koostumuksen paino on erottelu spesifisen painovoiman mukaan. Tiheyden mukaan on olemassa sellaisia ​​betonityyppejä kuin:

 1. Erityisen kevyt: enimmäispaino on 500 kg kuutiometriä kohden. Jonka on halkaisijaltaan 1-1,5 mm olevien ilmasolujen sisältö ja huokoinen emäs. Nämä ovat tuttuja vaahtoja ja kaasupaloja, jotka perustuvat paitsi klassiseen sementtiin ja hiekkaan, myös vaahtoavaan aineeseen, joka luo soluja ilmalla. Tämän ansiosta voit luoda alhaisen painon ja hyvän eristyskyvyn.
 2. Kevyt: 500 kg - 1,8 tonnia kuutiometriä kohden. huokoinen rakenne, joka on määritettävissä siitä, kuinka monta eri kevyttä fraktiota siinä on, kuten laajennettu savi, tuffi, hohkakivi tai vermikuliitti. Hiekkapitoisuus niissä on noin 600 kg kuutiometriä kohden. Se tuottaa erinomaisia ​​lohkoja ja väliseinämiä, kevyitä rakenteita, kevyitä lohkoja, kotelon tyyppiä.
 3. Raskas: 1800 - 2500 kg. Usein sisältävät täyteaineina soraa ja murskattua kiveä, suuria jakeita, mineraalitäyteaineita, kvartsihiekkaa. Myös noin 200 litraa vettä ja 250-450 kg sementtiä. Tämä on yleisimmin käytetty betoni rakentamisessa.
 4. Erityisen raskaat: 2,5-3,5 tonnia. Tässä voidaan käyttää täyteaineita, jotka perustuvat mineraalien ryhmään, kuten baritit, magnetitit, limonitit. Kun otetaan huomioon tällaisten seosten valtava massa. Periaatteessa sinun ei pidä edes roikkua heille, koska niitä ei käytetä yksityiskäytössä yksityisessä rakentamisessa, pääasiassa teollisuudessa.

1 betonin kuution painon määrittäminen

Miten määritellä, kuinka paljon betonin paino on? Tätä varten aluksi tarkastelemme SNiP nro II-3: tä, jossa olemme tehneet taulukot eri tuotteiden painon laskemiseksi täyteaineen tyypistä riippuen. Luonnollisesti taulukko, jonka me kiinnität alla:

Muista, että tässäkin tapauksessa kaikki on likimääräisiä, mutta niitä voidaan jo käyttää, jos tarvitset parametrejä täytön aikana. Täydelliset ja tarkat tiedot, enintään yhden kiloisen, joita et löydä mistään muualta. Ja miksi? Ja siksi, kuinka paljon painaa 1 kuutiosbetoni riippuu monista tekijöistä.

Huomaa käytännössä, että:

 • Jäädytetyn seoksen liuoksen massa eroaa kuivien komponenttien massasta veden kanssa sekoittamisen aikana;
 • Koostumuksen tiheys määritetään pääasiassa täyteaineella ja sen rakenteella;
 • Erityinen painovoima ja tiheys ovat erilaisia ​​käsitteitä sekä merkityksessä että nimessä;
 • Keittoastomenetelmä on tärkein tekijä, joka vaikuttaa kuution massaan;
 • Betonin tiheys ja paino 1m3 ovat paljon suuremmat, jos käytät syvämenetelmää tiivisteen tiivistämiseen. Sen soveltaminen mahdollistaa suuremman lujuuden.

Älkää unohtako, että tärkein asia on saavuttaa betonin lujuus, joka tarkoittaa vaivata ratkaisua tietyn tuotemerkin saamiseksi. Usein betonin paino riippuu valitsemaasi tuotemerkkiin.

Kiinnitä huomiota niiden ominaisuuksiin. Yleisimpiä M300 ja M350: n (b25) käytössä. Mitkä käytetään yksityisessä rakentamisessa säätiön, seinien ja väliseinien, portaiden ja jopa lattiojen, sarakkeiden jne. Järjestämiseksi. Sekä M100- että M200-tuotemerkkejä käytetään laajalti. Voit oppia tänään tietoja siitä, kuinka paljon jokainen käytännöllinen brändi kuutiometriä painaa. Vastaava taulukko on liitteenä:

Useimpien taulukoiden mukaan yksityisessä rakentamisessa käytetyn betonin likimääräinen paino on 2300... 2500 kg kuutiota kohden, joten sen keskimääräinen tiheys on 2400 kg / m3.

Kiinnitä huomiota

Rakenteen painon laskemisessa on tärkeää tietää tällaiset tiedot virheiden välttämiseksi:

 1. Tarvittava betonimäärä ei saa olla sallittua laskemalla kunkin liuoksen yksittäisen painon ja laskemalla nämä määrät yhteen. Tämä on yleisin virhe, jota usein tehdään. Tosiasia on, että nämä tiedot ovat erittäin kaukana todellisista, koska itse asiassa paljon riippuu erästä. Yksi kuutiometri konkreettista painaa eri tavoin samalla komponenttimäärällä. Voit sekoittaa seoksen käsin tai tehdä se konkreettisessa sekoittimessa - tulos on erilainen.
 2. Monet ihmiset ajattelevat, että mitä suurempi paino, sitä suurempi materiaalin vahvuus. Erityinen painovoima ei vaikuta materiaalin lujuuteen ja lujuuteen. Ainoastaan ​​sementin tiheys ratkaisussa voi vaikuttaa tuotemerkkiin, ja jo tuotemerkki määrittelee laadun. Vahvuus riippuu myös betoniseoksen laadusta ja valmistusohjeiden noudattamisesta.
 3. Valmistetun seoksen massa painaa eri tavalla kuin jäädytetty rakenneosa kosteuden haihtumisen seurauksena.
 4. Erässä jopa tarkin laskelma voi pilata vettä. Ole varovainen, ettet pilaa tulosta seurauksena.

Tässä artikkelissa yritimme vastata kaikkiin aiheeseen liittyviin kysymyksiisi. Kiinnitä huomiota myös videon loppuun, jossa opit laskemaan kuutio kapasiteettia:

Paino taulukko 1 kuutiometriä betonia

Sementtilaastin käyttöalue on hyvin suuri: asuinrakennuksen seinien koristelusta massiivisten patojen rakentamiseen. Betonirakenteiden ja betonituotteiden painon tunteminen on erittäin tärkeää eri esineiden suunnittelussa. Tätä varten sinun on tiedettävä, kuinka paljon yksi betonikuutio painaa ja mikä vaikuttaa tähän arvoon.

Mitä paino riippuu?

Kun kysytään betonimassan kuutiometrin painosta, on ymmärrettävä, että puhumme tiheydestä. Se on yksi sementin laastin tärkeimmistä teknisistä ominaisuuksista. Mittayksikkö on kg / cm3. Mitä suurempi tiheys, sitä suurempi on betonin paino. Molemmat arvot riippuvat suoraan täyteaineesta. Se on hänelle ja on ratkaisujen luokittelu. Suosittelemme selvittämään, mitkä ominaisuudet vaikuttavat 1 m3 betonin ominaispainovoiman arvoon.

Kuinka paljon eri betoni painaa?

Tekniset tiedot näytetään tavallisesti jakamalla luokkiin ja merkkeihin. Kun ratkaistaan ​​tiettyjä tehtäviä, tämä auttaa valitsemaan betonielementin oikein ja tarkasti.

1. Betoniluokat.

Tämä on yleisin (klassinen) laastin tyyppi. Se sopii parhaiten tukirakenteiden pääkappaleiden rakentamiseen, kaatolevitykseen, aidan rakentamiseen jne. Raskasbetonin rakenne sisältää suurikokoisia ja massiivisia täyteaineita: karkeaa hiekkaa, soraa, murskattua kiveä. Ne käyttävät suurimman osan seoksesta. Tällaisen materiaalin kuutiomittari painaa 1800-2500 kg.

Betonin ryhmän nimi määräytyy täyteaineiden rakenteellisten ominaisuuksien mukaan. Käytetyn saven, vermikuliitin, perliitin ja erilaisten teollisuusjätteiden valmistuksessa. Näiden materiaalien huokoinen rakenne pienentää valmiin liuoksen kuution painoa 500-1800 kg: aan.

Hiekkaa ei ole kaikissa kevyissä betoneissa. Jos resepti tarjoaa sen, sen paino 1 m3: ssa on 600 kg. Kevytbetoni, jota käytetään rakennuspalikoiden, sulkemisrakenteiden tai valuputkien rakentamiseen.

 • Erityisen raskas (raskas paino).

Käytettäessä käytettyjä metalli-täyteaineita, jolloin saadaan lopputuotteen massiivisuus. Betonin kuution paino on 2500-3000 kg. Super-raskaiden seosten koostumus sisältää välttämättä sementtiä, jolla on suuri lujuus. Yksityisessä asuntorakentamisessa ei ole kyse. Yleensä niistä valmistetaan erityisiä suojarakenteita, esimerkiksi ydinreaktoreille.

 • Erityisen kevyt (lämmöneristys)

Tähän ryhmään kuuluvat solukerrokset, joissa ei ole suuria täyteaineita. Koostumuksessaan sementin ja hiekan lisäksi esiintyy vaahtoavia aineita. Tuotantoprosessissa muodostuu aukkoja, joissa on jopa 85% kokonaistilavuudesta. Siten kuution massa on hyvin alhainen - alle 500 kg. Voiman lisäämiseksi erityisiin pehmittimiin lisätään solukalusteisiin.

Erityisen kevyitä betonityyppejä, joita käytetään lohkojen ja laattojen valmistuksessa, joilla on erinomaiset eristeet. Heidän haittansa on heikko huurteenkestävyys. Siksi rakennusaineiden, joissa on huokoinen rakenne, on oltava vesitiivis.

2. betonimerkit.

Raskaiden liuosten ryhmässä on sisäinen luokitus. Se määritetään eri komponenttien suhteessa formulaatioissa. Tästä riippuen kunkin merkin kuutiometrin massa on hieman erilainen.

Kuinka paljon 1 m3 betonia painaa

Betonin osuus on tärkeä ominaisuus betonirakenteiden laskennassa, laitteiden valinnassa, kuljetusvälineissä sekä betoniseoksen purkamisessa. Soveltamisala, fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet, lujuus ja lämmönjohtavuus riippuvat siitä, kuinka paljon 1 m 3 betonia painaa. Betoniseoksen massan laskemista varten on useita tapoja, joita suunnittelijat ja rakennuttajat käyttävät rakennustyömailla.

Betonin laji painon mukaan

Betonin ominaispaino on kokonaismassa, joka koostuu kaikista komponenteista. Täyteaineiden ja niiden ominaisuuksien suhdetta säätelevät GOST 23464-79 ja jotkin SNiPit, riippuen rakenteilla olevien rakenteiden ominaisuuksista. Lainsäädäntöasiakirjoissa täsmennettiin eri betonityyppien valmistukseen käytettävät reseptit käyttäen erilaisia ​​täyteaineita.

Tyypillisen painovoiman luokituksen mukaan betonimassoja jaetaan seuraavasti:

 1. Erityisesti valaistus - jopa 1000 kg. Kevytbetoniset materiaalit sisältävät solurakenteita ja hiilihapotettua betonia. Näillä yhdisteillä on pieni tiheys ja erinomaiset lämpöeristysominaisuudet. Pienen painonsa ansiosta kevytbetoni on suosittu materiaali mökkien, autotallien ja kotitalousrakennusten rakentamiseen;
 2. Kevyt - 1000 - 1800 kg. Tällaisissa betonissa täyteaineina käytetään huokoisia rakenteita;
 3. Raskas - 1800 - 2550 kg. Halutuin betoni, jota yleisesti käytetään korkeajärjestelyissä ja yksityisten kehittäjien keskuudessa. Koostumuksessaan on suuria ja keskisuuria täyteaineita, mukaan lukien rauniot tai sora. Raskasbetonin massa riippuu komponenttien osuuksista: mitä pienempi on hiekan koostumus, sitä raskaampi betoni on;
 4. Erityisen raskas - yli 2550 kg. Erityisen raskaan betonin täyteaine on kiviä: magnetitista, graniitista, basaltista, baritista jne. Materiaalilla on suurin tiheys ja sitä käytetään erityisten esineiden rakentamiseen.

Huolimatta GOST: n ja betonin valmistamiseen käytettävän tekniikan mittasuhteista, käytännössä tällaista ihanteellista betonia ei voida saada aikaan. Siksi kaikkien komponenttien painon lisäksi on harkittava 1 m 3: n ominaispainon laskemista:

 • viskositeettitaso käytettiin raaka-aineiden vaivaamiseen;
 • täyteaineiden fysikaaliset ominaisuudet;
 • kovettumisolosuhteet;
 • menetelmä seoksen vaivaamiseksi;
 • asennuspaikka jne.

Esimerkiksi 1 m 3 syvälle tiivistämismenetelmälle asetettua betonia painaa enemmän kuin 1 m 3 samanlaista seosta, joka on tehty tiivistymättä. Painon eroja samanaikaisesti on vähäistä, joten useimmissa tapauksissa niitä ei voida ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa. Kuitenkin, jos betonin 1 m 3 massan arvo on ensiarvoisen tärkeä, suunnittelijat ottavat huomioon kaikki nämä vivahteet.

Kuinka paljon painaa 1 kuutio betonia: painonlaskenta

Kun työskentelet kaikenlaisten rakennusmateriaalien kanssa, on tärkeää tietää perusominaisuudet sen käytön helpottamiseksi. Betoniominaisuuksien ja ominaisuuksien on tiedettävä ennen kaikkea, koska se on yksi suosituimmista materiaaleista.

Vaikuttaa huomattavasti tuotteen asennusprosessiin ja asennuspainoon, ja vaikuttaa myös siihen, kuinka paljon koko rakenne ja tilavuusominaisuudet painavat. Täältä voimme sanoa, että työskenteleminen kevyen materiaalin kanssa on paljon helpompaa. Ja kaikki yksinkertaistuu huomattavasti, jos tiedät, että tätä indikaattoria voidaan ohjata ja saavuttaa haluttu paino. Mutta missä puitteissa voit työskennellä? Kuinka paljon punnitsemme tarvitsemamme konkreettisia, kuinka säännellä sen painoa, jotta voisimme rikkoa eristysominaisuuksia?

Painon laskeminen tarvitsemme ensinnäkin ymmärtääksemme suunnitteluvaiheessa kuinka monta kiloa on kestettävä perusta. Tutkitaan yhdessä kuinka paljon konkreettisia pitäisi painaa ja miten selvittää se.

1 betonikupin ominaispainon luokittelu:

Yleisin tapa luokitella kuution koostumuksen paino on erottelu spesifisen painovoiman mukaan. Tiheyden mukaan on olemassa sellaisia ​​betonityyppejä kuin:

 1. Erityisen kevyt: enimmäispaino on 500 kg kuutiometriä kohden. Jonka on halkaisijaltaan 1-1,5 mm olevien ilmasolujen sisältö ja huokoinen emäs. Nämä ovat tuttuja vaahtoja ja kaasupaloja, jotka perustuvat paitsi klassiseen sementtiin ja hiekkaan, myös vaahtoavaan aineeseen, joka luo soluja ilmalla. Tämän ansiosta voit luoda alhaisen painon ja hyvän eristyskyvyn.
 2. Kevyt: 500 kg - 1,8 tonnia kuutiometriä kohden. huokoinen rakenne, joka on määritettävissä siitä, kuinka monta eri kevyttä fraktiota siinä on, kuten laajennettu savi, tuffi, hohkakivi tai vermikuliitti. Hiekkapitoisuus niissä on noin 600 kg kuutiometriä kohden. Se tuottaa erinomaisia ​​lohkoja ja väliseinämiä, kevyitä rakenteita, kevyitä lohkoja, kotelon tyyppiä.
 3. Raskas: 1800 - 2500 kg. Usein sisältävät täyteaineina soraa ja murskattua kiveä, suuria jakeita, mineraalitäyteaineita, kvartsihiekkaa. Myös noin 200 litraa vettä ja 250-450 kg sementtiä. Tämä on yleisimmin käytetty betoni rakentamisessa.
 4. Erityisen raskaat: 2,5-3,5 tonnia. Tässä voidaan käyttää täyteaineita, jotka perustuvat mineraalien ryhmään, kuten baritit, magnetitit, limonitit. Kun otetaan huomioon tällaisten seosten valtava massa. Periaatteessa sinun ei pidä edes roikkua heille, koska niitä ei käytetä yksityiskäytössä yksityisessä rakentamisessa, pääasiassa teollisuudessa.

1 betonin kuution painon määrittäminen

Miten määritellä, kuinka paljon betonin paino on? Tätä varten aluksi tarkastelemme SNiP nro II-3: tä, jossa olemme tehneet taulukot eri tuotteiden painon laskemiseksi täyteaineen tyypistä riippuen. Luonnollisesti taulukko, jonka me kiinnität alla:

Muista, että tässäkin tapauksessa kaikki on likimääräisiä, mutta niitä voidaan jo käyttää, jos tarvitset parametrejä täytön aikana. Täydelliset ja tarkat tiedot, enintään yhden kiloisen, joita et löydä mistään muualta. Ja miksi? Ja siksi, kuinka paljon painaa 1 kuutiosbetoni riippuu monista tekijöistä.

Huomaa käytännössä, että:

 • Jäädytetyn seoksen liuoksen massa eroaa kuivien komponenttien massasta veden kanssa sekoittamisen aikana;
 • Koostumuksen tiheys määritetään pääasiassa täyteaineella ja sen rakenteella;
 • Erityinen painovoima ja tiheys ovat erilaisia ​​käsitteitä sekä merkityksessä että nimessä;
 • Keittoastomenetelmä on tärkein tekijä, joka vaikuttaa kuution massaan;
 • Betonin tiheys ja paino 1m3 ovat paljon suuremmat, jos käytät syvämenetelmää tiivisteen tiivistämiseen. Sen soveltaminen mahdollistaa suuremman lujuuden.

Älkää unohtako, että tärkein asia on saavuttaa betonin lujuus, joka tarkoittaa vaivata ratkaisua tietyn tuotemerkin saamiseksi. Usein betonin paino riippuu valitsemaasi tuotemerkkiin.

Kiinnitä huomiota niiden ominaisuuksiin. Yleisimpiä M300 ja M350: n (b25) käytössä. Mitkä käytetään yksityisessä rakentamisessa säätiön, seinien ja väliseinien, portaiden ja jopa lattiojen, sarakkeiden jne. Järjestämiseksi. Sekä M100- että M200-tuotemerkkejä käytetään laajalti. Voit oppia tänään tietoja siitä, kuinka paljon jokainen käytännöllinen brändi kuutiometriä painaa. Vastaava taulukko on liitteenä:

Useimpien taulukoiden mukaan yksityisessä rakentamisessa käytetyn betonin likimääräinen paino on 2300... 2500 kg kuutiota kohden, joten sen keskimääräinen tiheys on 2400 kg / m3.

Kiinnitä huomiota

Rakenteen painon laskemisessa on tärkeää tietää tällaiset tiedot virheiden välttämiseksi:

 1. Tarvittava betonimäärä ei saa olla sallittua laskemalla kunkin liuoksen yksittäisen painon ja laskemalla nämä määrät yhteen. Tämä on yleisin virhe, jota usein tehdään. Tosiasia on, että nämä tiedot ovat erittäin kaukana todellisista, koska itse asiassa paljon riippuu erästä. Yksi kuutiometri konkreettista painaa eri tavoin samalla komponenttimäärällä. Voit sekoittaa seoksen käsin tai tehdä se konkreettisessa sekoittimessa - tulos on erilainen.
 2. Monet ihmiset ajattelevat, että mitä suurempi paino, sitä suurempi materiaalin vahvuus. Erityinen painovoima ei vaikuta materiaalin lujuuteen ja lujuuteen. Ainoastaan ​​sementin tiheys ratkaisussa voi vaikuttaa tuotemerkkiin, ja jo tuotemerkki määrittelee laadun. Vahvuus riippuu myös betoniseoksen laadusta ja valmistusohjeiden noudattamisesta.
 3. Valmistetun seoksen massa painaa eri tavalla kuin jäädytetty rakenneosa kosteuden haihtumisen seurauksena.
 4. Erässä jopa tarkin laskelma voi pilata vettä. Ole varovainen, ettet pilaa tulosta seurauksena.

Tässä artikkelissa yritimme vastata kaikkiin aiheeseen liittyviin kysymyksiisi. Kiinnitä huomiota myös videon loppuun, jossa opit laskemaan kuutio kapasiteettia:

Kuinka paljon painaa betonikuorta - kaikkien merkkien punnituspöytä!

Usein rakennustöiden suunnittelussa sinun on tiedettävä, kuinka paljon betonin m300, m400, m500 paino painaa. Katsotaanpa, kuinka paljon kuutiometriä betoniseosta painaa sen tyypin mukaan. Betonimassan massa määräytyy sen massan mukaan, jota käytetyillä aggregaateilla on.

Paino m3 betonimerkkiä M100, M200, M300, M400, M500.

Erityisen painovoiman mukaan betoniseos voi olla:

 • erityisesti 500 kg: n valoisuus;
 • vaalea 1000 - 1800 kg;
 • raskas 1800 - 2500 kg;
 • erityisesti raskas 2500 - 3000 kg.

Kuten näet, konkreettisen ratkaisun massaa laskettaessa ei ole mitään vaikeaa, ja tarkastelemme tarkemmin kysymystä siitä, mitkä eri tuotemerkkien konkreettiset massat sekä yksityiskohtainen taulukko.

Betonin ominaispaino ja paino 1 m3, kaikkien merkkien massan taulukko.

Betoni - minkä tahansa rakennustyön pääkomponentti, olipa se normaali korjaus tai kaivojen ja rakenteiden rakentaminen. Se on alun perin voimakas, mutta lisäaineita käytettäessä se voi parantaa suorituskykyä.

Rakentamisen aikana lasketaan ensisijaisesti, kuinka paljon betoni painaa, koska tämän ominaisuuden perusteella määritetään sen käyttötarkoituksen ja sovelluksen erityispiirteet. Liuoksen paino riippuu suoraan lisäaineiksi lisätyistä aineosista. Tämä voi olla sellaisia ​​materiaaleja kuin murskattu kivi, laajennettu savi, pikkukivi ja monet muut.

Myös sekoittumisen yhteydessä otetaan huomioon kulutetun veden määrä. Näiden ominaisuuksien perusteella betoni on jaettu neljään tyyppiin: kevyt ja raskas, erityisen kevyt ja erittäin raskas.

Paino 1 kpl kaikenlaisia ​​betonisia ja laatuja, taulukko:

1 kpl: n betonipainotyyppejä.

Yleisin tapa luokitella kuution koostumuksen massa on erottelu spesifisen painovoiman mukaan.

Tiheyden mukaan on olemassa sellaisia ​​betonityyppejä kuin:

 1. Erityisen kevyt: Maksimipaino on 500 kg kuutiometriä kohden. Jonka on halkaisijaltaan 1-1,5 mm olevien ilmasolujen sisältö ja huokoinen emäs. Nämä ovat tuttuja vaahtoja ja kaasupaloja, jotka perustuvat paitsi klassiseen sementtiin ja hiekkaan, myös vaahtoavaan aineeseen, joka luo soluja ilmalla. Tämän ansiosta voit luoda alhaisen painon ja hyvän eristyskyvyn.
 2. Kevyt - betonikoostumukset, jotka on täytetty kevyillä huokoisilla aggregaatteilla, kuten laajennetulla savella tai ilman aggregaatteja mutta joilla on huokoinen rakenne, kuten vaahtobetoni tai hiilihapotettu betoni. Kevytbetonin kuutiometri (kuutiometriä) painaa 500 - 1800 kg. Noin 600 kg hiekkaa, tärkein ja pakollinen komponentti, sisältyy betonin kuutioon. Kevytbetonia käytetään tavallisesti esivalmistettujen rakennuspalikoiden muodossa.
 3. Raskas. Tämä on yleisin (klassinen) laastin tyyppi. Se sopii parhaiten tukirakenteiden pääkappaleiden rakentamiseen, kaatolevitykseen, aidan rakentamiseen jne. Raskasbetonin rakenne sisältää suurikokoisia ja massiivisia täyteaineita: karkeaa hiekkaa, soraa, murskattua kiveä. Ne käyttävät suurimman osan seoksesta. Tällaisen materiaalin kuutiomittari painaa 1800-2500 kg.
 4. Erityisen raskas. Käytettäessä käytettyjä metalli-täyteaineita, jolloin saadaan lopputuotteen massiivisuus. Betonin kuution paino on 2500-3000 kg. Super-raskaiden seosten koostumus sisältää välttämättä sementtiä, jolla on suuri lujuus. Yksityisessä asuntorakentamisessa ei ole kyse. Yleensä niistä valmistetaan erityisiä suojarakenteita, esimerkiksi ydinreaktoreille.

Kuinka paljon kuutiometriä betoni painaa?

Betonin vähentynyt massa on yksi tärkeimmistä rakennustuotteiden suunnittelun indikaattoreista. Kun otetaan huomioon kokonaismitat, on mahdollista laskea keskimääräinen massa. Saatujen tulosten perusteella kuormitus määräytyy eri rakenteellisten elementtien mukaan.

Tyypit betonista

Tilavuuspohjainen betoni on jaettu useisiin ryhmiin:

 • tiheys alle 500 kg / m³ on erityisen kevyt betoniryhmä;
 • 500... 1800kg / m³ - kevytbetoni;
 • 1800... 2200kg / m³ - kevyt betoniryhmä;
 • 2200... 2500 kg / m³ - raskas betoniluokka;
 • tiheysindikaattori yli 2500kg / m³ - erityisesti raskasbetoni.

Yleisimpien raskasbetoniryhmien rakentamisessa.

Komponentit ja betonin sisäinen rakenne, sen painon määrittäminen

 • Kevytbetoni sisältää kaasu- ja vaahtobetonia, seokset, jotka perustuvat paisutettuun saveen, tuppiin, hohkoon;
 • kevytbetoni, esimerkiksi kuona betoni;
 • raskasta betonia - mineraalitäyteaineita käytetään esimerkiksi kvartsihiekka, sora, murskattu kivi;
 • käytetään erityisen raskaita betonityöaineita, jotka perustuvat mineraaliryhmiin, esimerkiksi baritit, magnetitit, limonitit.

Betoni- ja betonirakenteiden laskennassa ohjataan SNiP 2.03.01-84 (Sanitary Norms and Regulations) ja GOST 25192-82, jotka määrittelevät betonin fysikaaliset ja tekniset ominaisuudet, mukaan lukien tiheys.

Yksi kuutiometrin paino raskaasta betonista (yleistiedostot)

Betonimerkki

M100

M200

M250

M300

M350

M400

M500

Pöydästä nähdään, että 1m³ painaa 2300... 2500kg. Tästä seuraa, - alustavien laskelmien mukaan keskimääräinen betonitiheys on mahdollista 2400 kg / m³. Luonnollisempien tietojen saamiseksi on tarpeen ottaa huomioon käytetyn betonin merkki.

Rakennustöissä käytettävien betoniteräsrakenteiden osalta betonin tiheyttä on lisättävä 2,5... 10%. Keskitetyt tiedot vahvistetuista tuotteista ovat 2550kg / m³.

Jos kyseessä on eri luokkien betoni, voidaan käyttää seuraavia tietoja:

Betonimassan määritys

Määrittäessään konkreettisen massan käytännössä tulisi ottaa joukko tietoja:

 • liuoksen massat ja jäädytetty seos ovat erilaiset, koska yksi komponenteista tuleva vesi osittain haihtuu betonin kuivauksen aikana;
 • betonitiheys määräytyy suuresti täyteaineiden ja sen sisäisen rakenteen perusteella;
 • betoniseoksen lopullinen massa riippuu betonin valmistamismenetelmästä, - kun käsikäyttöinen työ käyttää yleensä tiheys eroaa pienemmässä suunnassa kuin mekaanisen sekoitusmenetelmän avulla;
 • syvän tiivistysmenetelmän käyttö mahdollistaa betonin lujuuden lisäämisen hankkimalla suuremman tiheyden, eli 1 m3 punnitaan enemmän.

Lopullisen tiheyden arvo on tärkeä tietää paitsi rakennustyön suunnittelussa myös betonin käytön yhteydessä - näitä tietoja tarvitaan sellaisille kuljetusyrityksille, jotka suorittavat esimerkiksi puretun betonituotteen poistamista.

Paino 1 m3 (kuutiota) betonia

Jos haluat tietää, kuinka paljon konkreettinen kuutio painaa - käytä alla olevaa vertailutaulukkoa. Pöydässä on kaikki tärkeimmät tuotemerkit. Eri betonivalmistajilla voi olla hieman erilainen paino. Voit selvittää selvitys- ja arviointitiedot. Kunkin rivin taulukossa on 1 m3 betonin paino.

Tiedot on otettu valmistajien hinnastoista sekä rakennustarvikkeiden vertailutaulukkoista (EV Makarov).

Online-laskuri betonipainosta M100, M150, M200, M250, M300, M350 ja muita merkkejä

Kuinka käyttää online-laskinta? Online laskin auttaa laskemaan eri laatuluokan betonin kokonaispainon. Määritä kuutioiden määrä ja saat lopullisen painon. Kokonaismäärät lasketaan automaattisesti jokaiselle riville ja sitten taulukon kokonaisuudeksi. Toivomme, että palvelun käyttö on sinulle sopivin ja hyödyllinen.

Kuinka paljon punnitaan yksi kuutiometri betonia

Betonin paino on arvo, joka on erittäin tärkeä betonirakennusten rakentamisessa ja purkamisessa. Se riippuu talon säätiön ja lattian suunnittelusta. Samaa indikaattoria käytetään määrittämään jätteiden poistamiseen tarvittavien ajoneuvojen määrä ja kantavuus rakennuksen tuhoutumisen aikana. Kuinka paljon kuutiota painetaan konkreettisesti?

Mikä määrää betonin kuutiometrin painon

Kukaan ei anna yksiselitteistä vastausta tähän kysymykseen pyytämättä muutamia selventävää kysymystä. Betonin paino on määrä, joka riippuu indikaattorien yhdistelmästä, kuten:

 • sementti laatua;
 • paikkamerkkien tyyppi;
 • sekoittumiseen käytetyn veden määrä.

Edellä mainituista tekijöistä riippuen seuraavat betonityypit eroavat toisistaan ​​erikseen niiden ominaispainon mukaan eli kuutiometreinä:

Erityisen kevyt

Useimmiten nämä ovat sementtiastioita täynnä pieniä ilmakuplia tai perliitti-, vermikuliitti- ja muita kevyitä mineraaleja. Käytä niitä lämpöeristeinä, kun tiivistät erilaisia ​​saumoja, liitoksia, murtumien poistamiseksi. Tukirakenteiden valmistukseen ne ovat sopimattomia. Tällöin betonin kuution paino ei ylitä 500 kg.

Valo, jonka merkki on M 100 tai 150

Niiden täyteaineina käytetään huokoisia materiaaleja, esimerkiksi tuffia, laajennettua savea tai kuoren kiviä. On olemassa tyyppejä laastia, jotka eivät sisällä raskas tai kevyt kivet. Niiden vähäinen paino johtuu huokosten esiintymisestä itse sementtilaastissa. Näihin kuuluvat vaahto ja hiilihapotettu betoni.

Tällaisten seosten kuutio-mittari voi painaa 500 - 1800 kilogrammaa. Merkittävä osa niistä on hiekka, jonka valmiin ratkaisun kuutio voi olla jopa 600 kg. Käytä tällaisia ​​betoniseoksia seinälohkojen valmistukseen.

Heavy, M 200, 250, 300 tuotemerkkiä

Nämä ovat klassisia betoneita, joissa sora tai murskattu kivi toimii aggregaatteina. Ne valmistetaan käyttäen suhdetta 1: 2: 4: 0,5 tai 1: 3: 5: 0,5, jolloin ensimmäinen luku on sideainekomponentin - sementin ja loput hiekka, murskattu kivi ja vesi.

Esimerkiksi 250 - 400 kg: n sementtiä on käytettävä 600 - 700 kg hiekkaa, 1200 - 1300 kg soraa tai murskattua kiveä riippuen 250 - 400 kg: n sementtiä ja kaada tämä seos 170 - 200 litraan vettä, jotta tällaisen konkreettisen liuoksen kuutiometriä voidaan valmistaa.

Nämä arvot ovat epätarkkoja ja voivat vaihdella suuresti. Betonia kuitenkin tuotetaan suurissa määrissä, joten muutamia kiloja, jotka ovat kadonneet ja lisänneet laskutoimitukset, eivät ole merkittäviä.

Tällaisen betonin kuution massa on 1800-2500 kg. Soveltamisalue on hyvin laaja. Tämä sisältää perustusvalun, monoliittisten seinien rakentamisen ja betonilaattojen ja lohkojen valmistuksen. Tällainen ratkaisu on sopiva kaavinten, polkujen, laattojen, aidojen ja portaiden kaatamiseksi. Konkreettiset tuotemerkit ilmoitetaan - suosituin.

Erityisen raskas, luokat M400 tai 500

Tässä käytetään metallurgisen teollisuuden jätemateriaaleja (metalliromua), kuten myös magnetiittia, baritia, hematiittia. Asuinrakennusten rakentamisessa tällaisia ​​betoneita ei käytetä. Niiden soveltamisen pääalueina ovat ydinvoimaloiden suojarakenteiden, radioaktiivisen jätteen ja muiden vastaavien rakenteiden varastointitilojen rakentaminen.

Tällaisen betonin kuutiometrin paino on 2 500-3 000 kg, joista suurin osa putoaa suurille aggregaateille.

Miten laskea massan kuutiometriä betonia

Kaikki edellä mainitut parametrit ohjataan vuonna 1979 perustetun SNiP №II-3: n standardeihin. Tämä asiakirja osoittaa myös konkreettisempia aggregaatteja (kaikki arvot kg / kuutiometri) tarkempia arvoja:

 • teräsbetonirakenteet - 2500;
 • murskattu kivi, sora - 2400;
 • Tuff - 1200 - 1600;
 • hohkakivi ja muut tulivuoren alkuperäiset jakeet - 800 - 1600;
 • sardeldiitti - 500 - 1800;
 • vaahto ja hiilihapotettu betoni - 300 - 1000.

Valmiin betonin kuutiometrin massan määrittäminen sen arvosanan perusteella on mahdollista. Seuraavassa esitetään betonin ominaispainot kg / kuutiometrissä:

Taulukko "Eri tuotemerkkien betonin ominaispaino (1 m3)"

Jos tarvitset konkreettisia tietoja, eikä keskiarvoja, voit tehdä laskelmia itse. Tätä varten sinun on tiedettävä seoksen kunkin komponentin sisältö ja merkki.

Anna esimerkki

On tarpeen valmistaa betoni M200-kuutio sementtiä M400 seuraavilla indikaattoreilla:

 • murskattu kivijako - 4 cm;
 • vesi / sementti-suhde on 0,57;
 • hiekan tiheys - 2,63 g / cm3;
 • sementtitiheys - 3,1 g / cm3;
 • murskattu kiven tiheys - 3,6 kg / l

Sementti tällaisten betonien valmistukseen tarvitsee 325 kg. Tämä parametri lasketaan käyttämällä SNiP: n taulukoita jakamalla tarvittavan veden tilavuus halutun asteen liuoksen valmistamiseksi vesi-sementtisuhteella.

Seuraavaksi lasketaan hiekan ja raunioiden kokonaismäärä. Tällöin kokonaistilavuudesta (1 kuutiometriä tai 1000 litraa) vähennämme sementin ja veden määrät. Veden määrä on esitetty taulukossa - 185 litraa, sementin määrä saadaan koulukehityksestä jakamalla sen massan tiheyden mukaan. Yhteensä saamme 1000 - (185 + 325 / 3,1) = 710 litraa.

Seoksen sisältämän hiekan ja soran prosenttiosuus (esitetty myös taulukoissa) las- kee kunkin komponentin tilavuus erikseen. Koko osan tilavuus on helppo määrittää kokonaisuutena: kerro kokonaistilavuus komponentin prosenttiosuudella ja jakaa tulokseksi saatu arvo sata. Kokonaisuudessaan hiukkasten prosenttiosuus seoksessa, joka on 41:59, saamme: 710 × 0.41 / 100 = 290 l hiekkaa ja vastaavasti 420 l hiekkaa.

Tietäen komponenttien tilavuuden ja tiheyden, kerrottuina toistensa suhteen, saamme hiekan painon kilogrammoina 763, arvoltaan 1092 kg. Jos lisäämme sementin massaa (325 kg) ja vettä (185 kg) saamme massan kuutiometriä betonia - 2362 kg / kuutiometri. Kuten näet, arvo on lähellä taulukkoa (2430 kg / kuutiometri).

On vielä yksinkertaisempaa laskentamenetelmää. Betonin M200, jonka voimaa riittää kestämään yksityisen talon kuormitusta, sementin, hiekan ja raunioiden tilavuussuhde on 1: 3: 5. Jos lisäät kaikki nämä osat (1 + 3 + 5), saadaan yhteensä 9 tilavuusosaa.

Tietäen, että yksi kuutiometri on 1000 litraa, saamme yhden tilavuuden osan, joka on 1000/9 = 111 l tai 0,111 kuutiometriä. Sen jälkeen sementin massa seoksessa on 0,111 kuutiometriä x3100 kg / kuutiometri = 344 kg. Jäljelle jäävien komponenttien massat voidaan laskea samalla tavalla kuin sementtimassa tai käyttää ensimmäistä menetelmää. Vesi-sementti-suhde on tässä tapauksessa hyväksyttävissä 0,5. Arvot ovat lähellä, mutta eivät samat.

Yksityinen rakentaminen, kuten yllä mainittiin, tämä laskentamenetelmä on täysin hyväksyttävissä. Muissa tapauksissa käytä SNiP: ssä annettuja arvoja. Jos olet epävarma siitä, että voit tehdä kaikki laskelmat itsellesi, olisi hyödyllisempää käyttää konkreettisia tuotteita tehtaalla ostamaan valmiin betonin.

Kuinka paljon betonikuutio painaa, taulukko

Betoni - mikä tahansa korjaus ja rakentaminen. Suuren lujuuden ominaisuuksiltaan etukäteen, se paransi vain vähän lisäaineita betonilla tarvittavien kovuuden, kestävyyden, palonkestävyyden jne. Ominaisuuksien saavuttamiseksi.

Eri paino betoni

Yleisin on raskas betoni. Se valmistetaan täyteaineena raunioina tai soraisena. Lähes kaikki raudoitetut betonirakenteet on tehty - lattialaatat, monoliittiset pylväät, pylväät, kaivojen renkaat, kattotuolit ja paljon muuta.

Kevytbetonia - hohkakiveä, kalkkikivet ja laajennettu savesta - käytetään seinien rakentamiseen. Teollis- ja asuinrakennusten väliseinät, paneelit ja muut rakenteet on tehty tällaisista betoniseoksista. Betonielementit ovat kevyitä, mikä helpottaa koko rakennusta.

Vaahtobetoni ja hiilihapotettu betoni ovat erityisen kevyitä, ja niiden solurakenne mahdollistaa hyvät lämmöneristysominaisuudet. Mahdollisuus käyttää: kun rakennetaan lämmöneristyskerros, esim. Julkisivueristeelle.

Yrityksemme harjoittaa raskaan betonin tuotantoa ja myyntiä. Innovatiivisten laitteiden ansiosta voimme tuottaa betoniseoksia eri tuotemerkeistä (M 100 - M 500), joilla on erilaiset betoniosat.

Kuinka paljon kuutiota painaa?

Yrityksen "Pro Beton" asiantuntijat suorittivat kokeellisia punnituksia eri laatuluokan betonin kuution painon määrittämiseksi. Tulokset on esitetty taulukossa: