Kuinka laskea sylinterin tilavuus

Tällä sivulla laskin auttaa laskemaan sylinterin tilavuus verkossa. Lasketaan pohjan korkeus, säde tai alue. Laskelmat tehdään millimetreinä, senttimetreinä, metreinä. Tulos näytetään kuutiometreinä, litroina ja kuutiometreinä.

Sylinteri on geometrinen runko, jota ympäröi sylinterimäinen pinta ja kaksi rinnakkaista tasoa, jotka leikkaavat sen.

Korkeuden ja säteen mukaan

Sylinterin tilavuus korkeus ja säde:

V = π · r² · h

Pohja-alueen ja korkeuden kautta

Kaavan sylinterin tilavuuden korkeus ja alustan pinta-ala:

Puutavara lasketaan

* Voi myös olla hyödyllinen sinulle:

Jaa ystäviesi kanssa ilmainen online-laskin!

GOST puutavaraa varten

Puuta valmistetaan kahdesta lajista: havupuu ja lehtipuu.
Havupuut ovat Mänty, kuusi, lehtikuusi, kuusi, setri GOST 8486-57: n mukaan
Kovapuut - haapa, koivu, leppä, poppeli, pyökki ja lehmus GOST 2695-62 mukaan
Puun tärkeä eksponentiaali on puun kosteuspitoisuus. Tällöin kosteus ei saa olla yli 25%, jos näitä puutavaraa käytetään kantaviin rakenteisiin, enintään 15%, jos liimattuihin rakenteisiin.

Hiljattain hakatussa puussa kosteus on noin 30-60% ja kaikki riippuu leikkaamisen ajankohdasta ja puusta. On parempi leikata talvella, kun puussa on vähemmän kosteutta. Havupuita pidetään kaikkein kosteimpina lajeina (50-60%), jotka ovat vastakkaisia ​​lehtipuusta (35-40%). Harkitse, että puutuotteille on tarpeen käyttää kosteuden puuta, jolla se toimii suunnittelussa.

Tilavuuden laskeminen kuutiometreinä yhdellä tuotantoyksiköllä

Tilavuuden laskeminen kuutiometreinä yhden tuotantolaitoksen koon mukaan (käyttäjän pyynnöstä).

Tarjoan kyselyn Laskennan kuutiometriä:
"Tämän laskeminen: Kuinka monta kuutiometriä yhdessä levyssä? yleinen metsätilavuuden laskenta "

No mitä voin sanoa - kaikki on selkeä, pituus leveys leveys korkeus * levymäärä ja muuntaa kuutiometriin.
Aion säästää henkilöä painamasta tarpeettomia painikkeita ja tekemään niin yksinkertaisen laskimen

Puutavara (aluksella, puutavara) siirretään palasilta kuutioihin ja takaisin kuutioista paloiksi

Kiinnitä huomiota - yksinkertainen ja visuaalinen laskin laudalta ja baarista: tässä

Sahatavaran lautojen kääntömäärä, kallistuu kappaleiksi

Tällä sivulla voit muuntaa levyn, palkin ja muun puutavaran kuutiometriä (m3) ihmisen luettaviksi metrijakoiksi. Levyt, puutavara ja muu puutavara myydään kuutiometreinä, mutta rakennetta laskettaessa (kehysrakennus mukaan lukien) on mahdollista ottaa huomioon jopa palan määrä, joka tunnetaan palkin mitat, koska sitä käytetään erilaisten puun ja kartongin rakentamiseen, Jotta ei laskettaisi tietyn määrän levytasetta tai palkkeja joka kerta laskimessa, rakennemuutos tilavuudeltaan palasiksi on tarkoitettu.

    Mahdolliset muutokset molemmille osapuolille:
  • Vasemmalla laskimella syöttämällä mittoja (puutavaraa tai kartonkia) ja kuutiometrien lukumäärää selvität materiaalien lukumäärän, mukaanlukien kuutioiden määrä, jotka kiinnostavat sinua.
  • Oikealla laskimella, kun olet syöttänyt mitat (puutavaran tai kartongin) ja niiden määrä, saat näiden materiaalien määrän, se jää vain kerrottuna hinnaston hinnalla. Näin voit nopeasti muuntaa m3 määrän kappaleiksi.

Huomaa, että sinun on määritettävä koko millimetreinä, eikä kokonaislukuja eroteta pisteellä

laskimet

Lumber Laskin Online

Omien talojen rakentaminen on luonnollisesti kallis yritys. Eräs tapa säästää rahaa on käyttää tarkkoja laskelmia tarvittavista rakennusmateriaaleista. Ammattilainen arvio tässä tapauksessa on tietenkin suuri apulainen, mutta usein sinun on tehtävä pieniä, aineellisia laskelmia tietyillä aloilla: puu, betoni, metalli ja niin edelleen.

Rakennuslaskuri verkossa auttaa sinua laskemaan tarvittavan materiaalin määrän oikein. Tämä online-puutavaralaskuri antaa sinulle mahdollisuuden määrittää tarkasti, kuinka paljon kartonkia, puutavaraa tai leikkuulaitteita sinun on täytettävä kaikki talosi viimeistely- ja rakennustyöt. Nyt laskettaessa puutavaraa on syytä syöttää vain alkuperäiset tiedot - järjestelmä, joka käyttää erityistä kaavaa, antaa itse oikean vastauksen. Kiitos talon asiantuntijan rakentamisen laskin verkossa, voit laskea tarkat kustannukset puutavaraa. Tämä on kätevä ja moderni palvelu, joka on luotu sekä kokeneille rakentajille että aloittelijoille.

Haluttaessa kaikkien parametrien tietoja voidaan helposti muuttaa tai taittaa useita eri tyyppejä ja kokoja. Voit myös valita yksiköt sopivaksi. Verkkolaskimen avulla saatuja laskutoimituksia voidaan tulostaa tai tallentaa PDF-muotoon.

Online-puutavaralaskuri mahdollistaa nopeasti ja tarkasti tarvittavien rakennusmateriaalien määrän ja painon. Tämä on välttämätöntä oikean päätöksen tekemiseksi sopivan ajoneuvon valinnasta materiaalien kuljettamiseen.

Lankojen ja puun laskeminen yhteen kuutiometriin - kaavat, esimerkit laskelmista, taulukot

Rakennustyön aikana asunnon rakentamista varten asiantuntijan on suoritettava lukuisia erilaisia ​​tehtäviä, joista yksi on: arvioidaan ja lasketaan arvioidut kustannukset ennen asunnon loppusuoritusta. Ilman epäonnistumista, laskea tarvittava määrä erilaisia ​​rakennusmateriaaleja, mikä on melko vaikeaa tehdä. Siksi tällainen tieto - kuinka monta korttia on kuutio, on erittäin tärkeä asiantuntijalle, joka on kiireinen asuintaloa rakentava ja haluaa tehdä työn mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti.

Ostoskeskus: nykyiset lautatyypit

Laskeaksesi, kuinka monta kortin kappaletta on kuutio, sinun on tiedettävä paitsi, mitä kortin kuutio tarkoittaa, mutta on syytä ymmärtää tärkeä näkökohta, että on olemassa erilaisia ​​lautasia ja mitä mahdollisuuksia voit saada nykyaikaisilla markkinoilla tehdä erilaisia ​​rakennustöitä. On huomattava, että melkein kaikkien materiaalien kuutio, riippumatta materiaalin tyypistä, lasketaan samalla tavalla, toisin sanoen tietyllä menetelmällä. Hallintaluokilla ei ole vaikutusta rakennusmateriaalin kuutiokapasiteetin laskemiseen.

Sahatavara on sahatavaraa: puutavara, erilaiset reunatut levyt ja myös epäpuhtaudet (ne ovat poikkeusluokkaa kuutiometriä laskettaessa, koska tämä prosessi tapahtuu hieman eri tavalla). Urimatyypit (joilla on erityiset urat liitoksen toteuttamiseksi) ovat: moderni vuori, lohkopaikka, lattian materiaali sekä luonnollisen puun jäljitelmä. Kun valitset uraauurtavan rakennusmateriaalin hankinnan, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että laskennassa käytetään vain laudan työleveyttä ilman piikkiä. Jos puhumme blockhouse (jäljitelmä lokit), kun lasketaan kuutio kapasiteetti, vain paksuus sen korkeimmassa kohdassa on otettu.

Kuinka monta 1 kuutio levyt: laskelma

Jokainen henkilö, jopa koulupäivistä, on selvää, kuinka kuutio-kapasiteetin laskenta tehdään. Tätä menetelmää varten on tarpeen laskea arvot, kuten pituus, leveys ja korkeus. Samanlaista periaatetta käytetään laskemalla 1 kortin kuutiokapasiteetti. Tällaisia ​​laskelmia suoritettaessa on suositeltavaa muuntaa kaikki käytettävissä olevat arvot mittareihin. 1 levyn kuutio, jonka poikkipinta on 150 x 20 mm. ja pituus 6 metriä, lasketaan seuraavasti: 0,15 kerrottuna 0,02: llä ja 6: llä siten, että tämän levyn kuutioarvo on 0,018 kuutiometriä.

Käytetään tilavuuskaavaa V = L * h * b (missä L on pituus, h on korkeus, b on leveys).

L = 6,0; h = 0,02; b = 0,15.

Siten V = 6.0 * 0.02 * 0.15 = 0.018 m 3.

Määrittää, kuinka monta levyä yhdessä kuutissa: 1 m 3 jaettuna kuutiokapasiteetilla (yhden levyn tilavuus).

1 m 3 / 0,018 m 3 = 55,55 kpl.

Niinpä yhden kuution levyjä on 55,5 kappaletta.

On riittävän helppo tietää tietyn tyyppisen levyn kustannukset, kun sen tilavuus tunnetaan: 0,018 kerrottuna 1 kuutiometrin hinnalla. Kun tietyntyyppisen laudan 1 kuutio on esimerkiksi 5 500 ruplan kustannus, kustannukset ovat 99 ruplaa. Laskennassa tässä vaiheessa myymälöiden myyjiä ja johtajia on jonkin verran temppua, koska materiaalin määrä on pyöristetty joihinkin kokonaislukuihin.

Tällainen pyöristys voi johtaa siihen hetkiin, että 1 levyn hinta (kun 1 kuutio on 5500) on melko erilaisia ​​arvoja. Kaiken tämän lisäksi on huomattava, että eri rakennuslevyissä, joiden pituus on 6 metriä, itse asiassa pituus on 6,1 - 6,2 metriä, jota ei oteta huomioon rakennusmateriaalin toteutuksessa. Tämä pätee myös huomattavan määrän levyjä hankintaan. Tämä on varsin näkyvä, jos esimerkiksi käytetään levyä 150 x 20 mm. Kuitujen levyjen määrä on 55,5 kpl. Mutta kuutiossa lasketaan 55 kappaletta, jotka laskennan toteutuksessa ovat 0,99 kuutiometriä. Itse asiassa tästä seuraa, että tämän suosittuneen rakennusmateriaalin 1 kuutiometrin ylipalkka voi olla 1% todellisesta hinnasta. Esimerkiksi 5500 sijaan 4995 ruplaa.

Leikkaamattoman levytyypin kuutioarvon laskemista varten käytetään hieman erilaisia ​​menetelmiä. Kun ostat 1 levyä, sen paksuuden mittaaminen sekä kokonaispituus suoritetaan samalla tavoin kuin trimmauksen rakennusmateriaalin valinnassa. Tällöin laskennan leveys otetaan keskiarvona - suuren arvon ja pienen välillä.

Esimerkiksi kun levyn leveyden lopussa on 25 cm: n arvo ja toisessa 20: ssä, keskiarvo on noin 22 senttimetriä. Kun huomattava määrä tällaisia ​​levyjä on laskettava rakentamiseen, on tarpeen laajentaa siten, että leveä ei poikkea kapeammasta, yli 10 cm: n etäisyydestä. Tämän materiaalin peruspituuden on oltava suunnilleen sama. Tämän jälkeen, käyttämällä tavanomaista rulettia, tehdään tarkka mittaus koko pinoa levyjä, leveyttä mitataan (noin pitkin keskustaa). Tuloksena sinun on kerrottava erityisellä kertoimella, joka on 0,07 - 0,09, suoraan suhteessa olemassa olevaan ilmarakoon.

Kuinka monta levyä 1 kuutioon: erikoispöydät

Laskettaessa tiettyä leveyttä, pituutta 1 kuutiometriä kohden olevien levyjen tarkkaa määrää käytetään erilaisia ​​pöytiä. Seuraavassa on muutamia näistä erikoistuneista taulukoista, jotka osoittavat tämän materiaalin yleisten ja suosittujen tyyppien kuutiomainen kapasiteetti tänään. On mahdollista laskea eri kokoisia levytaskuja, esimerkiksi materiaalia, joka pystyttää aitaa sivustossasi käyttäen olemassa olevaa kaavaa, joka on esitetty edellä.

Sylinterin voimakkuuden laskin

Online-laskimen avulla lasketaan sylinterin tilavuus, joten voit nopeasti ja tarkasti laskea sylinterin tilavuuden. Sylinterin tilavuuden laskemiseksi valitse ensin kaava, jolla aiot laskea. Sylinterin määrä (riippuen lähdetiedoista) voidaan laskea kahdella tavalla: 1. pohjan korkeuden ja säteen kautta; 2. pohjan korkeuden ja alueen kautta. Syötä sitten alustavien tietojen arvot laskentaan (sylinterin korkeuden arvo, sylinterin pohjan säteen tai sylinterin pohjan alueen arvon arvo) ja klikkaa "Laske". Voit myös määrittää tuloksen tarkkuuden, eli desimaalien määrän Lasketun sylinterin tilavuus on pyöristetty.

Sylinteri on geometrinen runko, jota rajoittavat kaksi yhdensuuntaista pintaa, jotka leikkaavat lieriömäisen pinnan. Lieriömäistä pintaa kutsutaan sylinterin sivupinnaksi. Kaksi rinnakkaista pintaa kutsutaan sylinteriperusteiksi.

Sylinterin tilavuus voidaan laskea kahdella kaavalla:

  1. sylinterin korkeuden ja pohjan säteen kautta;
  2. sylinterin ja perusosan korkeuden kautta.

Tilavuus- ja massalaskuri

pitoisuus

Kuten tiedätte, kuutiometri on äänenvoimakkuuden mittayksikkö. Tämä tosiasia tunnustetaan yleisesti. Tällaisen kuution sivu on 1 metri. Tätä ilmaisinta käytetään säiliöiden, esimerkiksi säiliön, säiliön tai säiliön tilavuuden määrittämiseen.

Joka tapauksessa äänenvoimakkuuden laskemiseksi on joskus vaikeuksia, jotka johtuvat yhden yksikön tilavuuden mittaamisesta - litraa. Jos haluat laskea tilavuuden, joka tarvitaan minkä tahansa aineen säilyttämiseen tai laskea nesteelle kertyneen tilavuuden, on myös hyödyllistä laskea niiden paino (massa), joka ei periaatteessa vastaa litran lukumäärää.

Mikä on vaikea laskea kapasiteetin määrää?

Materiaalin, kuten metaanin, öljyn, bensiinin, maidon ja veden varastointiin tai kuljetukseen tarvitset säiliön, jossa on tietty siirtymä, jota käytännössä tarvitaan tuntemaan kuutiot ja joskus kilogrammoina. Joskus on tarpeen muuntaa litroja tonnilta.

Eri aineiden tilavuuden laskentakaava on yksinkertainen, mutta käytännössä virheitä esiintyy usein. Siksi ei ole tarpeetonta kestää muutamia minuutteja ja testata itseäsi laskentamme avulla. Loppujen lopuksi ongelma ongelman ratkaisemisessa voi olla vain huono estimaatti, mutta käytännössä virheelliset laskelmat voivat johtaa siihen, että säiliö hankitaan riittämättömällä tilavuudella ja tämä on tarpeetonta jätettä.

Ohjeet online-laskimen käyttöön

Jos haluat nopeasti muuntaa litroja kuutioiksi, online-laskemme on sinulle. Sinun tarvitsee vain valita luettelosta aine, massa ja tilavuus, jonka laskemiseksi tarvitset, ja kirjoita tarvittava määrä numeroita, jotka haluat muuttaa kuutioiksi. Klikkaamalla "Laske" -painiketta saat halutut tilavuusarvot kuutiometreinä ja massana.

Tilavuuden massan laskemiseen käytettävä kaava

Nesteiden tilavuuden laskemiseksi voit käyttää yksinkertaisinta kaavaa koulun fysiikan kurssista.

jossa V on nesteen (aineen) tilavuus litroina, m on nesteen (aineen) paino, p on nesteen (aineen) tiheys.

Laskimen luomisessa käytimme seuraavia taulukoita alla olevasta taulukosta.

Tilavuuslaskuri m3: ksi

Lastausmäärän laskeminen m3: ksi

Laskimollesi voidaan laskea rahtimäärät m3: ssä. Miksi ja kuka sitä tarvitsee? Olet esimerkiksi rahdinantaja, joka haluaa ymmärtää rahtimarkkinoiden hintoja ja haluaa ensin laskea nopeasti lastin määrän m3. Laskennassa voit käyttää laskinta. Ilmoitetaan sivun koon ja yhden laatikon korkeus, ilmoittaen sitten laatikoiden lukumäärän, jolloin saamme niiden tilavuuden. Tässä laskimessa näet, kuinka koko rahdin määrä ja vain yksi laatikko. Kun olet selvittänyt lastesi määrän, voit helposti ymmärtää, millaista tarvitsemasi kuljetus tarvitsee. Loppujen lopuksi, jos lastesi määrä on 10 m3, niin ei ole tarpeen tilata kuorma-autoa ja ylilataa "tyhjyydestä". Sinut riittää ja gazelleja.

Miten lasketaan laatikon tilavuus kuutiometreinä

Laatikon tilavuus on erittäin helppo laskea. Tällä sivulla on laskin, jonka avulla voit helposti laskea yhden laatikon tai koko kuorman tilavuuden. Ehkä olet kiinnostunut siitä, mitä kaava on laskelma. Matematiikan näkökulmasta säännöllinen pahvilaatikko, jossa on kuorma, on suorakaiteen muotoinen parallelepiped ja jos laatikko on kaikilla sivuilla yhtä suuri, niin tämä on kuutio. Näin ollen niiden tilavuus lasketaan käyttäen yksinkertaista geometrista kaavaa: sivun A * sivun B * korkeus. On tärkeää huomata tärkeä seikka: jos arvoa käytetään laskelmissa, esimerkiksi mittarissa, niin tulos on kuutiometreinä. Laskimemme käyttää mittareita äänenvoimakkuuden laskemiseen. Jos jokin laatikon sivuista, esimerkiksi 60 cm, sitten laskimessa sinun on annettava desimaali muodossa: 0.6.

Laatikon tilavuuden laskin kuormalla m3

Olemme jo selvittäneet kuinka tilavuus lasketaan m3: ksi. Jotta tätä arvoa ei otettaisi käsin, tämä äänenvoimakkuuden laskin luotiin. Miksi käyttää tätä laskinta? On kätevää, ei tarvitse viettää aikaa laskea koko lastin tilavuus kuutiometreinä (m3). Laskimesi yksinkertaisella käyttöliittymällä voit heti selvittää lastin määrän. Syötä vain laatikon sivut, laatikon korkeus (kolmas puoli) ja laatikoiden lukumäärä, jos on enemmän kuin yksi. Ja tämä on kaikki, saamme tuloksen arvoina m3-muodossa (kuutiometreinä).
Miksi on parempi käyttää laskinta manuaalisten laskelmien sijaan? Virheen todennäköisyys tässä tapauksessa on suljettu pois, ja sinun on myös käytettävä paljon aikaa ja vaivaa manuaalisissa laskelmissa.

Miksi tiedät kuljetetun lastin määrän?

Jos aiot tilata lähetyksen jotain pakattuna laatikoihin tai suorakulmaisiin astioihin, ensimmäinen asia, joka pyytää sinua hakemuksen yhteydessä, on kuljetettavan lastin määrä. Tässä voit käyttää volyymin laskuria m3. Puhelun aikana voit nopeasti laskea äänenvoimakkuuden m3 ja ilmoittaa sen sovelluksesta.
Haltijan logistiikan osaaminen osaa tietää tarvittavan ajoneuvon rahdin kuljettamiseen ja säästää tarpeettomilta ylimääräisiltä maksuilta suuremmalle ajoneuvolle. Logistiikka voi myös välittömästi ohjata sinua merenkulun hintaan.

Kuivan kuutiokapasiteetin laskeminen

Sahatavaran toimittajat, mittaa ne kuutiometreinä (m 3) ja hinta ilmoittaa 1 m3. Sahatavaran laskeminen kuutioina (kuutio-kapasiteetti), tunnetusti levyjen lukumäärät, tietäen niiden mitat, ei ole vaikeaa tämän laskimen avulla.

Määritä yhden levyn tai puun mitat millimetreinä:

W - levyn tai puun leveys, valitset puun käytön perusteella. GOST 24454-80: n mukaan sauman leveys voi olla 75 - 275 mm. Optimaalinen leveys olisi valittava ottaen huomioon SP 64.13330.2011 (SNiP II-25-80: n päivitetty versio).

H on levyn paksuus, tärkeä parametri materiaalin osassa. Edellä mainitun standardin mukainen paksuus voi olla 16 - 250 mm. Harkitse SP 64.13330.2011 "Puurakenteet" H. arvon määrittämiseksi.

Puutavara punnittiin puutavaran paksuuden ja leveyden ollessa 100 mm, suhde H / W vähintään 1/2.

L on kortin pituus riippuen alkuperäisten lokien pituudesta (eli jos työkappale on 4000 mm pitkä, niin levy on saman kokoinen). L: n arvo voi vaihdella välillä 1000-6000 mm.

Jos haluat laskea kuinka monta kuutiometriä puuta haluat leikata saadaksesi haluamasi määrän levyjä, valitse kohta N - "numero palasiksi" ja ilmoita, kuinka monta korttia tarvitset.

E - numero kuutiometreinä - tämä kohde on valittava, jos haluat tietää, kuinka monta tietyn kokoista levyä saadaan määrätystä määrästä kuutiometriä puuta.

Ilmoita myös alueellaan olevan 1 metrin kuutiohkoa.

Verkkolaskimen puutavaran tulokset

Jos olet määrittänyt N-parametrin (eli kuinka monta kappaletta), laskin laskee kuinka paljon puuta on leikattava saadaksesi tietyn määrän levyjä. Ja Jos parametri E (eli äänenvoimakkuus) määritettiin, lasketaan, kuinka monta leikepölyä voidaan saada puun tilavuudesta. Lasketaan myös, kuinka paljon yksi levy tai puu vie (valitsemasi parametrit W, H, L) ja kuinka monta kappaletta (levyt) on kooltaan yksi kuutiometri. Jos olet ilmoittanut hinnat vastaavassa kappaleessa, lasketaan puun kokonaiskustannukset, niiden määrä ja määrä. Nämä tiedot ovat hyödyllisiä arvioiden valmistelussa.

Huolellisesti tarkasteltuna tietty määrä puutavaraa voidaan hylätä virheiden vuoksi. Näin ollen rakentamisen lopullisessa vaiheessa ei tarvitse ostaa levyä yksitellen, on välttämätöntä tehdä pienempi marginaali, joka ylittää laskennallisen määrän (noin 10-20%).