Kuinka laskea sylinterin tilavuus

Tällä sivulla laskin auttaa laskemaan sylinterin tilavuus verkossa. Lasketaan pohjan korkeus, säde tai alue. Laskelmat tehdään millimetreinä, senttimetreinä, metreinä. Tulos näytetään kuutiometreinä, litroina ja kuutiometreinä.

Sylinteri on geometrinen runko, jota ympäröi sylinterimäinen pinta ja kaksi rinnakkaista tasoa, jotka leikkaavat sen.

Korkeuden ja säteen mukaan

Sylinterin tilavuus korkeus ja säde:

V = π · r² · h

Pohja-alueen ja korkeuden kautta

Kaavan sylinterin tilavuuden korkeus ja alustan pinta-ala:

Miten laskea kuutiometrin volyymi

Miten laskea kuutiometrin volyymi

Usein sinun on kysyttävä tällaisia ​​kysymyksiä: "Kuinka paljon tarvitset jotain tämän täyttämiseksi?" Tai päinvastoin: "Kuinka paljon se sopii tähän?" Loppujen lopuksi sinun on aina kuljetettava, siirrettävä tai kuljetettava jotain, jotain rakentaa, rakentaa tai rakentaa uudelleen. Ja tässä sinun täytyy ottaa tavanomainen tai laserteippi käsissäsi ja muistaa mittayksikkö, joka on tilavuus - kuutiometriä.

Mikä on kuutiometriä

Kuumamittari on perinteinen kuva (kuutio), jonka pituus, leveys ja korkeus ovat yhtä metriä.

Miten lasketaan kuutiometriä, jos näillä parametreilla on erilainen arvo? Jos niiden tuote (kertoimen tulos) on yksi, niin niiden muodostama luku on yhden kuutiometrin tilavuus. Esimerkiksi 1 m leveä, 0,5 m korkea ja 2 m pitkä mittainen tilavuus on yksi kuutiometri.

Käytännön toiminnoissa on laskettava eri tilojen määrät, ja tässä voidaan ohjata yksinkertainen kaava: suoran suuntaissärmiön tilavuus on perusalueen ja korkeuden tuote. Huone, jonka pinta-ala on 32,5 metriä ja katon korkeus 2,2 metriä, on 71,5 kuutiometriä (kuutiot). Usein huoneessa on kalteva katto, ja sitten syntyy kysymys korkeudesta. Tässä tapauksessa voit ottaa tämän parametrin keskiarvon ja saada likimääräisen äänenvoimakkuuden.

Jos tarvitaan täsmällistä arvoa, huone on mentaalisesti jaettava parallelepipediin, jonka alimman seinämän korkeus ja laskea sen tilavuus; laske sen sijaan rinnakkaispipedin tilavuus, jolla on sama pinta-ala ja korkeus korkeimpien ja pienimpien seinien korkeuksien erotuksena, jaa puolet ja lisää ensimmäisen suuntaissärmiön tilavuutta.

Usein on tarpeellista laskea eri syvennysten määrät. Esimerkiksi kun kaatat säätiötä, sinun on tiedettävä tarvittava määrä betoniseosta. Kaikki on melko yksinkertaista. Samoin kerrotaan alustan pinta korkeudelta ja saavutamme halutun arvon. On tärkeää laskea ja mitata yksiköissä, joissa haluat tietää haluamasi arvon. Betoniseoksen tapauksessa sen osto suoritetaan yleensä kuutioina, joten säätiön kaatopaikan mitat mitataan metreinä.

Muuntaminen muille yksiköille

Halutun arvon kääntämiseksi on muistettava melko yksinkertaiset mittasuhteiden muutokset senttimetreihin ja millimetreihin.

Pituusyksiköt:

 • 1 m = 100 cm = 1 000 mm

Alueyksiköt:

 • 1 m² = 10 000 cm2 = 1 000 000 mm²

Tilavuusyksiköt:

 • 1 m³ = 1 000 000 cm³ = 1 000 000 000 mm3

Nestemäärää mitataan usein litroina, riittää, että tiedetään, että:

 • 1 l = 1 000 cm3
 • 1000 l = 1 m³

Melko usein on tarpeen laskea painoihin perustuva tilavuus, ja täällä sinun on tiedettävä aineen tiheys. Helpoin tapa on vesi, jonka tiheys on 1t / 1m³. Toisin sanoen tonni vettä kestää yhden m³ (kuutio), ja esimerkiksi maidon tonni kestää noin 1 030 kuutiota.

Hiekka on tiheys 1,3 t / m³ 1,8 t / m³. Tämä tarkoittaa, että yksi m³ painaa 1,3 - 1,8 tonnia.

Lankojen kuutio- tilavuuden laskennassa on hienouksia. Jos levy on leikattu ja identtinen, riittää yksi, mittaa pituus, paksuus, leveys, moninkertaistaa nämä parametrit ja moninkertaistaa saatu arvo kokonaisuudessaan. Tämä on haluttu arvo.

Mutta kun käytetään epäterveitä kartonkia edullisempana, on mahdotonta mitata tarkasti yhtä yksikön mitat, kaikki näytteet ovat eri mittasuhteita. Tässä tapauksessa materiaalipinoja pinoon, jossa on samansuuntaiset päät ilman päällekkäisyyttä pinoissa olevien levyjen päälle, mitataan koko pinoon kolme parametria, kerrottuna käyttämällä pelkistyskerrointa 0,5 - 0,7, mikä on haluttu arvo.

Sattuu myös, että sinun on laskettava lieriömäisten esineiden (tynnyrit, säiliöt ja vastaavat) kapasiteettia. Pohja on ympyrä ja sen pinta-ala on yhtä suuri kuin pi (π = 3.14) ja säteen neliö (halkaisijan puolet) tai S = πR².

Käytännön elämässä voit käyttää melko yksinkertaista tapaa määrittää nestemäisten tai kiintoaineiden määrä - tuhat kuutiometriä sisältää 1 tuhatta litraa tai 100 kymmenen litran kauhaa. Joku voi vaikuttaa hankalalta kuljettaa ja laskea uudelleen kauhat hiekalla tai vedellä, mutta tämä menetelmä on tarkka ja laajalti saatavilla.

Laskentayksikkö

Sanotaan, että sinun on täytettävä 8-12 metrin mittainen rakennelma, joka on jaettu kolmeen huoneeseen, joiden seinät ovat 8 ja 6 metriä pitkä. Otamme pohjan leveyden 40 cm, korkeus metreinä. Pituus on 54 metriä ja säätiön tilavuus on 0,4 * 1 * 54 = 21,6 m³. Tämä arvo voidaan turvallisesti pyöristää 22 m³: iin.

Betoniseoksen kuutiometrin valmistelu perustuksen täyttämiseksi edellyttää noin 350 kg sementtiä, 800 kg hiekkaa, 1200 kg murskattua kiveä ja 140 litraa vettä. Tämä tarkoittaa, että koko perusta tarvitsee 154 pussia sementtiä, joka on 50 kg (7,7 tonnia), 17,6 tonnia hiekkaa, 26,4 tonnia murskattua kiveä ja noin 3 kuutiometriä vettä.

Tämä on täysin likimääräinen laskutoimitus, jolla voit yksinkertaisesti arvioida tulevien materiaalien ja työvoimakustannusten koon. Muuten säätiön alapuolella oleva maaperän määrä on verrattavissa tai jopa korkeampi kuin itse säätiön määrä, vaikka se ei olekaan kokonaan maassa. Tämä johtuu siitä, että pohjan alapuolella oleva kaiva on kaivamassa laajempaa muottien ja niihin liittyvän työn asennusta varten.

Samoin on laskettava tarvittava määrä, kun esimerkiksi tavaraa tai tavaraa siirretään tai lähetetään. Loppujen lopuksi kukaan ei halua ylilataa tilaamattoman auton, kuljetussäiliön tai rautatievaunun rungon ylimääräisestä tilavuudesta.

Riittää vain muistaa (ks. Internetissä) elementaariset geometriset kaavat koulun opetussuunnitelmasta ja soveltaa terve järki. Loppujen lopuksi voit milloin tahansa laskea kalusteiden määrän siirrettäessä tai laatikoita lähetettäessä tavaroita ja arvioida tulevia ponnistuksia ja kustannuksia. Tarkempien lopullisten laskelmien avulla voit aina turvautua asiantuntijoiden apuun. Lisäksi alustava tulos on enemmän tai vähemmän tunnettu, ja se voi toimia testeinä, kun sopii olosuhteista.

video

Tästä videosta opit itsenäisesti laskemaan kuutiometriä.

Miten lasketaan tilojen määrä m3-laskimessa

SUUNNITTELU JA JÄTTEIDEN SUUNNITTELU

Toimintatapa: ma-pe klo 9-00-18-00 (ilman lounasta)

Huoneen tilavuuden laskeminen

Äänenvoimakkuus on kehon, rakenteen tai aineen tilan kvantitatiivinen ominaisuus.

Tilavuuden laskentakaava:

Ja - pituus;
B - leveys;
C - korkeus.

Voit suorittaa tämän yksinkertaisen matemaattisen toiminnan nopeasti online-ohjelman avulla. Voit tehdä tämän kirjoittamalla alkuperäisen arvon asianmukaiseen kenttään ja napsauttamalla painiketta.

m3 - l laskimeen
käännöslaskin cm-m

Projektiorganisaatiossa voit tilata huoneen tilavuuden laskennan teknisten tai suunnittelutehtävien perusteella.

Tämä sivu tarjoaa helpoimman online-laskimen huoneen tilavuuden laskemiseen. Tällä laskimella yhdellä napsautuksella voit laskea huoneen äänenvoimakkuutta, jos tiedät sen pituuden, leveyden ja korkeuden.

Neliömetri on alueen mittausyksikkö, joka vastaa neliön neliötä, jonka sivun pituus on 1 metri. Kuutemittari on tilavuusyksikkö, joka vastaa kuution tilavuutta, jonka reunan pituus on 1 metri. Siten näitä yksiköitä käytetään aineen eri ominaisuuksien mittaamiseen, joten fysiikan näkökulmasta ei ole täysin oikein puhua yhden mittayksikön muuntamisesta toiseen.

Käytännössä on kuitenkin usein tilanteita, joissa on tarpeen muuntaa eri mittayksiköitä (esimerkiksi neliömetriä kuutiomuutoksiin ja päinvastoin).

Nopea artikkelin navigointi

Neliömetrien muuntaminen kuutioiksi

Useimmiten tämä muunnos on hyödyllistä laskettaessa rakennusaineiden määrää, koska osa niistä myydään kuutiometreinä ja on tarkoitettu järjestämään useita pintoja, jotka sopivasti mitataan neliömetreinä. Jotta neliömetriä voidaan muuttaa kuutiometreinä, tuotteen pituuden ja leveyden lisäksi sinun on tiedettävä sen paksuus. Tuotteen tilavuus lasketaan kaavalla V = a * b * c, missä

 • V on tilavuus kuutiometreinä;
 • a, b ja c ovat pituus, leveys ja korkeus metreinä.

Esimerkiksi, sinun täytyy pukea huone, jossa on kaatopaikka.

Kuinka laskea tilavuus m3: ksi?

Seinien kokonaispinta-ala on 200 neliömetriä. Seinäpaneelit myydään kuutiometreinä. Vuoren paksuus - 1 cm Rakennusmateriaalien tilavuuden laskemiseksi on tarpeen tehdä seuraavat laskelmat:

 • Vuoren paksuus senttimetreinä käännetty mittareiksi: 1/100 = 0,01 metriä;
 • Nyt sinun on kerrottava seinien pinta vuorauksen paksuudella metreinä: 200 * 0.01 = 2 metriä kuutiota.

Niinpä 200 metrin neliön seinämien kasaamiseksi tarvitaan 2 metriä kuutio-seinäpaneeleita.

Muuntaminen kuutiometreinä neliöön

Joissain tapauksissa voi olla tarpeen muuntaa kuutiometriä neliömetreiksi eli mitata kuinka monta neliömetriä materiaalia on yhden kuutiometrin sisällä. Tätä varten sinun tulee tietää materiaalin tilavuus ja paksuus (korkeus) ja tehdä laskelmat kaavalla: S = V / a, missä:

 • S on neliömetrin pinta-ala;
 • V on tilavuus kuutiometreinä;
 • a on materiaalin paksuus (korkeus).

Näin ollen, jos sinun on määritettävä, mihin alueeseen voit vuoraa 1 kuutiometriä vuorausta, jonka paksuus on 1 cm, tarvitset:

 • Vuoren paksuus senttimetreinä käännetty mittareiksi: 1/100 = 0,01 metriä;
 • Vuoramateriaalin tilavuus kuutiometreinä jaettuna paksuus metreinä: 1 m3 / 0,01 m = 100 m2.

Niinpä seinään, jonka tilavuus on 1 metrin kuutiota, voi päällystää 100 neliömetrin seinää.

Jotta nämä laskelmat eivät näytä niin monimutkaisilta, riittää havainnollistaa kuutiometrin ja neliömetrin käsitteitä. Joten, kuvitella 1 kuutiometri, sinun täytyy mentaalisesti piirtää kuutiota, jonka sivuilla on 1 metri.

Kuvittele, kuinka monta neliömetriä on yksi kuutio, pystyt jakamaan kuution pystytaso ehdollisiin nauhoihin, joiden leveys on yhtä kuin esitetyn materiaalin paksuus. Tällaisten kaistojen lukumäärä on yhtä suuri kuin materiaalin pinta-ala.

Jaa tämä artikkeli ystävien kanssa sosiaaliseen. verkot:

Miten löytää tilavuus alueen läpi

opetus

 • Tehtävä yksi: laske volyymi, tuntee korkeus ja alue. Tämä on yksinkertaisin tehtävä, koska

Laskimen lämmitystilavuuden laskeminen

alue (S) on pituuden ja leveyden tuote (S = l * b), ja tilavuus on pituuden, leveyden ja korkeuden tuote. Korvataan kaavassa tilavuuden laskemiseksi l * b -alueen sijaan. V = S * h: llä saadaan esimerkki: Esimerkki: Sivupinnan pituus on 36 cm² ja korkeus on 10 cm.

 • Tehtävä kaksi: laske äänenvoimakkuus, tietäen vain alueen. Tämä on mahdollista, jos lasket kuution tilavuuden, kun tiedät jonkin sen kasvojen alueen. koska kuution reunat ovat yhtä suuret, sitten ottamalla alueen neliöjuuri, saat yhden reunan pituuden. Tämä pituus on sekä korkeus että leveys. Esimerkki: yhden kuoren pinta on 36 cm². Laske tilavuus ja poista neliöjuuri 36 cm². Olet saanut pituuden 6 cm. Kuution osalta kaava näyttää: V = a3, missä a on kuution reuna. Tai V = S * a, missä S on toisen sivun alue ja se on kuution reuna (korkeus) V = 36 cm2 * 6 cm = 216 cm³. Tai V = 6 cm = 216 cm³ Vastaus: Kuution tilavuus on 216 cm³.
 • Kolmas tehtävä: laskea äänenvoimakkuutta, jos tunnet alueen ja joitain muita ehtoja. Olosuhteet voivat olla erilaisia, mutta alueen lisäksi voidaan tuntea muita parametrejä. Pituus tai leveys voi olla yhtä suuri kuin korkeus, enemmän tai vähemmän kuin korkeus useita kertoja. Esimerkki 1: löytää prisman tilavuus, jos tiedetään, että toinen puoli on 60 cm², pituus on 10 cm, ja korkeus on yhtä suuri kuin leveys S = l * b; l = s: b
  l = 60 cm²: 10 cm = 6 cm - prisman leveys. koska leveys on yhtä suuri kuin korkeus, laske äänenvoimakkuus:
  V = l * b * h
  V = 10 cm * 6 cm * 6 cm = 360 cm³Vastaus: 360 cm³ prisman tilavuus
 • Esimerkki 2: löytää muodon tilavuus, jos pinta-ala on 28 cm2, muodon pituus on 7 cm Lisäedellytys: neljä sivua ovat yhtä suuret ja toisiinsa liitetyt toisiinsa leveydeltään. l = s: b
  l = 28 cm2: 7 cm = 4 cm - leveys Jokaisella sivulla on suorakulmio, jonka pituus on 7 cm ja leveys 4 cm, jos neljää tällaista suorakulmioa on liitetty toisiinsa leveydeltään, saadaan rinnakkaispipo. Sen pituus ja leveys ovat 7 cm, korkeus 4 cm V = 7 cm * 7 cm * 4 cm = 196 cm³Vastaus: Parallelepiped volume = 196 cm³.
 • Kuinka tilata huoneen tilavuus

  Äänenvoimakkuus on geometrinen termi, jonka avulla voidaan mitata asuin- ja ei-asuinkiinteistöjen kvantitatiivisia ominaisuuksia.

  Määritä huoneen tilavuus, sillä on tietoa sen lineaarisista mitoista ja muotoominaisuuksista. Tilavuus liittyy hyvin läheisesti kapasiteetin ominaisuuksiin. Varmasti jokainen tuntee termit, kuten aluksen sisäisen tilavuuden tai minkä tahansa kontin.

  Tilavuuden mittayksikkö on luokiteltu maailmanlaajuisten standardien mukaan. On erityinen mittausjärjestelmä - SI, jonka mukaan kuutiometriä, litraa tai senttimetriä on tilavuusyksikkö.

  Kaikissa huoneissa, olipa se olohuone tai tuotantohuone, on omat tilavuusominaisuudet. Jos harkitsemme minkäänlaista tilaa geometrian näkökulmasta, huone on verrattavissa parallelepipediin. Tämä on kuusisivukuva, kun kyseessä on huone, jonka päällä se on - seinät, lattia ja katto. Huoneen molemmat sivut ovat suorakulmioita. Kuten geometrista tiedetään, on kaava suorakaiteen muotoisen suuntaissärmiön tilavuuden löytämiseksi. Tämän luvun volyymi lasketaan kertomalla kolmipistepaperin kolme päämitat - pintojen pituus, leveys ja korkeus. Voit myös laskea huoneen tilavuuden yksinkertaisemmalla kaavalla - lattia-ala kerrotaan huoneen korkeudella.

  Miten selvittää huoneen tilavuus

  Joten, kuinka laske tietyn huoneen tilavuus? Ensin mitataan seinän pituus, pisin huoneesta. Sitten määritämme huoneen lyhin seinän pituuden. Kaikki nämä mittaukset suoritetaan lattiatasolla riviä pitkin alustapohjia. Mitattaessa nauhan on oltava tasainen. Käännöksen mitta oli katon korkeus. Tätä varten sinun on pidettävä mittanauha lattiasta kattoon yhden huoneen kulmissa.

  Kaikki mittaukset on tallennettava tarkkuudella kymmenesosaa. Sen jälkeen voit siirtyä suoraan huoneen äänenvoimakkuuden laskemiseen. Ota suurimman seinän pituus, kerro se pienimmän seinän pituudella ja moninkertaista tulos huoneen korkeudella. Tuloksena saadaan tarvittavat luvut - huoneen tilavuus.

  Laske huoneen tilavuus on tarpeen erilaisissa tilanteissa. Joten huoneen tilavuus, jota sinun tarvitsee tietää asennettaessa leikkauslämpöpatteria. Niiden osuuksien määrä riippuu suoraan huoneen tilavuudesta. Jos ilmastointilaite on asennettu, sinun on myös tiedettävä huoneen tilavuus, koska erillinen ilmastointilaite on tarkoitettu vain tiettyyn huonetilaan.

  Tilojen tilavuus monimutkainen muoto

  Jos huoneessa on epäsäännöllinen muoto, on välttämätöntä jatkaa rinnakkaisreikäisestä kuvasta. Tällöin huoneesta tulee suuri ja pieni volumetrinen runko. Joten, äänenvoimakkuus on mitattava erikseen suuressa suuntaissärmiössä ja sitten pienessä. Tämän jälkeen molemmat tilavuudet lisätään yhteen. Silloin tapahtuu, että huoneen rakenne on täysin epätyypillinen, puoliympyrän muodoissa voi olla kaaria ja niittyjä. Tällöin määrät on laskettava käyttäen eri kaavaa - sylinterin tilavuutta. Sylinterin tilavuus lasketaan aina yhdellä kaavalla - sen alustan pinta-ala kerrotaan lieriömäisen rungon korkeudella. Huoneen puoliympyrän rakenteet voidaan esittää osana sylinteriä, jonka perusteella lasketaan sylinterin kokonaistilavuuden laskenta ja sitten ylimääräinen osa johdetaan pois niistä puoliympyrän muotoisen niskan mittojen mukaisesti.

  Miten löytää huoneen tilavuus

  Rakennustöiden ja korjaustöiden tuottamiseen tarvitaan usein tiloja. Useimmissa tapauksissa tämä on tarpeen selvittää tarvittavien materiaalien määrä korjauksia varten sekä valita tehokas lämmitys- tai ilmastointijärjestelmä. Tilaa kuvaavat kvantitatiiviset ominaisuudet edellyttävät yleensä mittauksia ja yksinkertaisia ​​laskelmia.

  1. Yksinkertaisin tapaus on silloin, kun on tarpeen määrittää säännöllisen suorakaiteen tai neliön muotoisen huoneen tilavuus. Mittanauha mittaa metrin pituuden ja leveyden sekä huoneen korkeuden. Helpoin tapa mitata lattialla pohjapaneeleilla. Kerro monista pituuden, leveyden ja korkeuden osoittimet ja saat halutun äänenvoimakkuuden.

  2. Jos huoneessa on epäsäännöllinen tai monimutkainen muoto, tehtävä muuttuu hieman monimutkaisemmaksi. Jaa huoneen alue useisiin yksinkertaisiin lukuihin ja laske kunkin niiden pinta-ala mittausten tekemisen jälkeen. Lisää saadut arvot summalla alue. Laske summa huoneen korkeuden mukaan. Mittaukset olisi suoritettava samoissa yksiköissä, esimerkiksi metreinä.

  3. Rakennustyön yhteydessä koko rakenteen tilavuuden määritys määräytyy standardien mukaan. Rakennuksen pohjakerroksen ns. Rakennustilavuus ullakolla voidaan laskea kertomalla horisontaalisen alueen alue ulkoisen ääriviivan mukaan alemmalla kerroksella. Mittaa rakennuksen kokonaiskorkeus puhtaan lattian tasolta ullakkeen eristeelle. Sekoita molemmat.

  4. Jos lattiat ovat erikokoisia, määritä rakennuksen tilojen kokonaismäärä lisäämällä kaikkien osien tilavuudet. Tilavuus määräytyy samalla tavalla, jos tiloissa on erilaiset ääriviivat ja mallit.

  5. Laske erillisesti rakennusten verandojen, laattojen ikkunoiden, olohuoneen ja muiden apuelementtien tilavuudet. Sisällytä nämä tiedot kaikkien rakennustilojen kokonaismäärään. Näin voit helposti löytää huoneen tai rakennuksen tilavuuden, laskelmat ovat melko yksinkertaisia, yritä olla varovainen.

  Huoneen tilavuuden kaava

  Kuinka tilata huoneen tilavuus

  Tilavuus on alueen kvantitatiivinen ominaisuus. Huoneen tilavuus määräytyy sen muodon ja lineaaristen mittojen mukaan. Kapasiteetin käsite on tiukasti kudottu volyymikäsitteen eli aluksen sisätilan tilavuuden, pakkauslaatikon jne. Kanssa. Käytetyt yksiköt ovat SI: n ja sen johdannaisten mittausjärjestelmässä - kuutiometriä m³, kuutiosenttimetriä litraa kohti. Sinun on mitattava huoneen äänenvoimakkuutta, jota tarvitset mittanauha, paperiarkki, laskin, kynä. 1 Jokainen huone, esimerkiksi huone, on geometrisesta näkökulmasta suorakulmainen suuntaissärmiö.

  Lonkkapipo on suuri kuvio, jossa on 6 kasvot. ja mikä tahansa niistä on suorakulmio. Kaavake suorakulmaisen suuntaissärmiön tilavuuden löytämiseksi: V = abc. Suorakulmaisen suuntaissärmiön määrä on yhtä suuri kuin sen 3 ulottuvuudesta. Tämän kaavan lisäksi voi olla mahdollista mitata huoneen määrä kertomalla lattiapinta korkeudella.

  2 Aloita siis huoneen tilavuuden laskeminen. Määritä yhden seinän pituus, määritä myöhemmin toisen seinän pituus. Mittaa lattialle tasolevyn tasolla. Pidä nauha suorana.

  Tässä vaiheessa määritä huoneen korkeus, tehdä tämä, siirry yhdelle sen kulmista ja mittaa tarkasti kulman korkeus lattiasta kattoon. Kirjoita hankitut tiedot paperille, jotta et unohda.

  Kuinka laskea tilavuus m3 betonilaskimessa

  Tällä hetkellä jatka laskutoimituksiin: moninkertaista pituus pitkä seinän pituus lyhyt seinä, kerro hankittu tuote korkeus ja saat tarvittavan tuloksen.

  Tilojen tilavuudet lasketaan eri tapauksissa: 1) ilmastointilaitteen hankinnan yhteydessä, koska ilmastointilaitteet on suunniteltu tietylle määrälle huonetta; 2) patterien asentaminen huoneisiin, sillä jäähdyttimen osuuksien määrä riippuu huoneen tilavuudesta. 3 Jos huoneessa on epäsäännöllinen muoto, toisin sanoen se koostuu näennäisesti valtavasta suuntaissärmiöstä ja pienestä. Tässä tapauksessa on tarpeen mitata kunkin erikseen erikseen ja lisätä myöhemmin. Jos huoneessasi on alkovi. sen määrä on laskettava kaavalla sylinterin tilavuudesta. Jokaisen sylinterin määrä on yhtä kuin alustan alueen tuote korkeudella: V =? r2 h missä - tämä luku "pi" on sama kuin 3.14, r2 on sylinterin säteen neliö, h on korkeus.

  Kuvittele alkovi osana sylinteriä, laske näennäisesti koko sylinteri, näe myöhemmin, mitä osaa tästä sylinteristä alkosi on, poista ylimääräinen osa kokonaistilavuudesta.

  Kuinka laskea huoneen pinta-ala?

  Jos huone, jossa on neljä seinää ja jossa on tavallinen geometrinen muoto, jossa on suorat kulmat, sinun on mitattava kaksi seinää ja kerrottava tuloksena olevat kaksi kuviota toisistaan, saamme huoneen alueen ja tilavuus kerrotaan lopputuloksesta korkeudella. mutta tämä on vain oikeilla geometrisilla muodoilla.

  On vaikeampaa löytää alue ja koko, kun huoneen muoto on esimerkiksi väärä koko.

  Sitten sinun on sovitettava kaikki geometrian tuntemus, eli jakaa huone useita säännöllisiä lukuja, ja näiden kaavojen mukaisesti löytää niiden alue ja sitten laittaa kaikki tulokset yhteen, niin saat koko alueen. Korkeuden löytämiseksi on kerrottu kokonaispinta-alan tuloksesta korkeus.

  Tilanne on vielä pahempi kuin epätyypillisissä huoneissa, joissa on epäsäännölliset seinien ja katon kulmat. Sitten sinun on siirrettävä kaikki huoneen mitat paperille, jakaa se säännöllisiin muotoihin ja jokaisen muodon perusteella, etsiä sen alue ja tilavuus ja tiivistää tulokset.

  Huoneen pinta-ala ei sisällä ikkunoiden ja muiden lattian korkeampia esineitä, mutta ne sisältyvät huoneen tilavuuden laskentaan.

  Kuinka laskea huoneen pinta-ala?

  Tilan epäsäännöllisen tilan mittaamisen yhteydessä on suositeltavaa jakaa se suorakulmioksi tarkemman alueen laskemista varten. Laskettaessa kunkin tällaisen alueen pinta-alaa voit selvittää huoneen kokonaispinta-alan yksinkertaisesti yhteenvetämällä kaikki saadut tulokset.

  Jos huoneen jakaminen suorakulmaisille alueille ei ole mahdollista, voit yrittää tällaisia ​​muotoja kolmion tai ympyrän sektorin avulla. Kolmion pinta-ala lasketaan Geronan kaavan mukaan: S = v **).

  P - kolmion kolmiosa, joka voidaan laskea seuraavasti: p = / 2

  Talon tiilien laskeminen: laskin verkossa ja laskentatoimien tarkistaminen manuaalisesti

  Rakennustöiden ja korjaustöiden tuottamiseen tarvitaan usein tiloja. Useimmissa tapauksissa tämä on tarpeen selvittää tarvittavien materiaalien määrä korjauksia varten sekä valita tehokas lämmitys- tai ilmastointijärjestelmä.

  Tilaa kuvaavat kvantitatiiviset ominaisuudet edellyttävät yleensä mittauksia ja yksinkertaisia ​​laskelmia.

  1. Yksinkertaisin tapaus on silloin, kun on tarpeen määrittää säännöllisen suorakaiteen tai neliön muotoisen huoneen tilavuus. Mittanauha mittaa metrin pituuden ja leveyden sekä huoneen korkeuden. Helpoin tapa mitata lattialla pohjapaneeleilla. Kerro monista pituuden, leveyden ja korkeuden osoittimet ja saat halutun äänenvoimakkuuden.

  2. Jos huoneessa on epäsäännöllinen tai monimutkainen muoto, tehtävä muuttuu hieman monimutkaisemmaksi. Jaa huoneen alue useisiin yksinkertaisiin muotoihin (suorakulmiot, neliöt, puoliympyrät ja niin edelleen) ja laske niiden kaikkien pinta-ala mittausten jälkeen. Lisää saadut arvot summalla alue. Laske summa huoneen korkeuden mukaan. Mittaukset olisi suoritettava samoissa yksiköissä, esimerkiksi metreinä.

  3. Rakennustyön yhteydessä koko rakenteen tilavuuden määritys määräytyy standardien mukaan. Rakennuksen pohjakerroksen ns. Rakennustilavuus ullakolla voidaan laskea kertomalla horisontaalisen alueen alue ulkoisen ääriviivan mukaan alemmalla kerroksella. Mittaa rakennuksen kokonaiskorkeus puhtaan lattian tasolta ullakkeen eristeelle. Sekoita molemmat.

  4. Jos lattiat ovat erikokoisia, määritä rakennuksen tilojen kokonaismäärä lisäämällä kaikkien osien tilavuudet. Tilavuus määräytyy samalla tavalla, jos tiloissa on erilaiset ääriviivat ja mallit.

  5. Laske erillisesti rakennusten verandojen, laattojen ikkunoiden, eteisten ja muiden apuelementtien määrät (lukuun ottamatta katettuja ja avoimia parvekkeita). Sisällytä nämä tiedot kaikkien rakennustilojen kokonaismäärään. Näin voit helposti löytää huoneen tai rakennuksen tilavuuden, laskelmat ovat melko yksinkertaisia, yritä olla varovainen.

  2.4 Julkisten rakennusten kapasiteetin laskeminen ja niiden maakoko

  Julkiset rakennukset sijaitsevat laitoksissa ja julkisissa palveluissa.

  Palvelujen erikoistumisen ja tyyppien mukaan julkiset laitokset ja yritykset jakautuvat esiopetukseen (lastentarha- ja lastentarhoja), kouluun, terveydenhuoltoon, kulttuuriin ja koulutukseen, kotitalouskäyttöön, kauppaan ja jakeluun, julkiseen ruokailuun, hallintoon ja muihin.

  Huoneen tilavuuden laskeminen.

  Julkisten instituutioiden kokoonpano kustakin ratkaisusta alun perin laaditaan piirustussuunnitelmaluonnoksessa, jossa esitellään koko piirin asutusjärjestelmä sekä asuinjärjestöjen ja palveluyritysten sijoittaminen. Nämä kehityssuuntaukset otetaan huomioon määritettäessä julkisten rakennusten koostumusta tietyllä asutuilla alueilla. Tässä otetaan huomioon olemassa olevien rakennusten mahdollinen hyödyntäminen edelleen.

  Laitosten ja palveluyritysten kapasiteetin tai tuotantokapasiteetin laskenta tehdään suunnitteluperusteiden (SNiP) mukaisesti.

  Julkisten laitosten näkökulmien laskenta

  Standardit 1000 asukasta kohden

  Arvioitu luku 186 asukasta kohti

  maa-alue, ha

  maa-alue, ha

  Julkisten laitosten laskettujen tietojen mukaan he valitsevat julkisissa rakennuksissa vakiohankkeita tietylle asutulle paikalle. Samalla on suositeltavaa antaa etusija sellaisille vakiohankkeille, joissa suunnitellaan useiden julkisten laitosten rakentamista yhteen rakennukseen. Tämä vähentää rakennus- ja käyttökustannuksia rakennuksen yksikkötilavuutta kohden, sen ulkonäkö muuttuu mielenkiintoisemmaksi, rikastuttaa julkisen keskustan arkkitehtuuria, jossa rakennus sijaitsee.

  2.5 Rakennusten ja rakenteiden luettelo

  Julkiset rakennukset sijaitsevat laitoksissa ja julkisissa palveluissa. Julkisten laitosten ja yritysten erikoistuminen ja palvelutyyppi jaetaan seuraavasti:

  · Esikoulu (lastentarhat ja lastentarhat);

  · Hallinnollinen ja muu.

  Alueellisella palvelulla ne voidaan jakaa seuraaviin ryhmiin:

  1) useiden asuttujen alueiden asukkaita;

  2) palvelut yhden asutun alueen asukkaille;

  3) palveluntarjoajat tietyistä sovintoratkaisun osista.

  Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat piirin keskustoissa sijaitsevat laitokset, jotka palvelevat piirin koko väestöä (kansankomissaarien piirin neuvosto, kulttuuritalo, yhteyshenkilötoimisto, tavaratalo jne.) Sekä laitokset, jotka palvelevat väestöryhmää ja sijaitsevat suurimmassa osassa, esimerkiksi (maanviljelijöiden maaseututoimikunta, valtion maatilan toimisto, kolkakt hallitus, lukio, sairaala jne.). Toinen ryhmä koostuu laitoksista, jotka palvelevat kaikkia yhtä asutun alueen asukkaita. Kolmannessa ryhmässä ovat laitokset, jotka palvelevat tiettyjen suuren asutun alueen osia ja ovat edustettuina useissa eri paikoissa sijaitsevissa rakennuksissa (päiväkodeissa, lastentarhoissa, kouluissa, ruokakaupoissa jne.).

  Tällaista palvelulaitosten järjestelmää kutsuttiin "askeljärjestelmälle". Se takaa, että palveluvirastot lähestyvät asukkaita. Näin ollen ensimmäiseen ryhmään kuuluu satunnaisesti käytettävät laitokset, toinen - määräaikaistarkoituksessa ja kolmas - päivittäinen ylläpito.

  Julkisten instituutioiden kokoonpano kustakin ratkaisusta alun perin laaditaan piirustussuunnitelmaluonnoksessa, jossa esitellään koko piirin asutusjärjestelmä sekä asuinjärjestöjen ja palveluyritysten sijoittaminen. Nämä kehityssuuntaukset otetaan huomioon määritettäessä julkisten rakennusten koostumusta tietyllä asutuilla alueilla. Tämä ottaa huomioon olemassa olevien julkisten rakennusten mahdollisuuden hyödyntää edelleen.

  Laitosten ja palveluyritysten kapasiteetin tai tuotantokapasiteetin laskenta tehdään laskettujen normien mukaan.

  Julkisten laitosten laskettujen tietojen mukaan he valitsevat julkisissa rakennuksissa vakiohankkeita tietylle asutulle paikalle. Samalla on suositeltavaa antaa etusija sellaisille vakiohankkeille, joissa suunnitellaan useiden julkisten laitosten rakentamista yhteen rakennukseen. Tämä vähentää rakennus- ja käyttökustannuksia rakennuksen yksikkötilavuutta kohden, sen ulkonäkö muuttuu mielenkiintoisemmaksi, rikastuttaa julkisen keskustan arkkitehtuuria, jossa rakennus sijaitsee.

  Kuinka laskea sylinterin tilavuus

  Tällä sivulla laskin auttaa laskemaan sylinterin tilavuus verkossa. Lasketaan pohjan korkeus, säde tai alue. Laskelmat tehdään millimetreinä, senttimetreinä, metreinä. Tulos näytetään kuutiometreinä, litroina ja kuutiometreinä.

  Sylinteri on geometrinen runko, jota ympäröi sylinterimäinen pinta ja kaksi rinnakkaista tasoa, jotka leikkaavat sen.

  Korkeuden ja säteen mukaan

  Sylinterin tilavuus korkeus ja säde:

  V = π · r² · h

  Pohja-alueen ja korkeuden kautta

  Kaavan sylinterin tilavuuden korkeus ja alustan pinta-ala:

  Mittarit, joilla mitataan kuutiometriä tilavuutta tai kokonaismittoja

  Laskettaessa tarvittavaa määrää materiaalia tai ainetta käytetään kuutiometriä (yhtä suuri kuin kuutio, jonka pituus on metrin pituinen). Tarvittaessa tätä tavanomaista tilavuusyksikköä voidaan siirtää muihin mittausjärjestelmiin - litraa, millilitraa, kuutiometriä ja millimetriä.

  Kuution (volyymi) laskemiseksi sinun tulee tietää kohteen pituus, korkeus ja leveys. Nestemäisen ja kaasumaisen aineen tai epäsäännöllisen kohteen tilavuuden laskemiseen tarvitaan massan ja tiheyden indikaattoreita.

  Nopea artikkelin navigointi

  Yksinkertainen kuva

  Jotta voit laskea kohteen tilavuuden, sinun on tiedettävä sen lineaariset mitat. Tämä edellyttää:

  • Mittarin avulla mitataan kuvan pituus, korkeus ja leveys;
  • Kerro kerralla kohteen lineaariset parametrit.

  Esimerkiksi huoneen tilavuus, jonka pituus on 8 metriä, korkeus 3 metriä ja leveys 6 metriä, tarvitaan 8 * 3 * 6 = 144 (huoneen tilavuus on 144 m3).

  Tilavuusmääritys painon mukaan

  Jos on mahdotonta mitata lineaarisia parametreja (epäsäännöllinen muoto, neste, kaasumainen aine), on tarpeen laskea tilavuus:

  • Mittaa materiaalin massa;
  • Määritetään aineen tiheys (erityisiä tiheystaulukoita eri materiaaleille);
  • Jakaa massa tiheyden mukaan.

  Esimerkiksi 30000 kg painavan betonin (tiheys 2000 kg / m3) laskemiseksi tarvitaan 30 000/2000 = 15 m3.

  Arkhimedesin laki

  Jotta voitaisiin laskea kompleksisen muodon kohteen tilavuus, jonka tiheys on tuntematon, on välttämätöntä:

  • Laske erä säiliöön vedellä (aiemmin mitattuna alkutaso);
  • Määritä, kuinka paljon veden määrä nousi esineen upottamisen jälkeen;
  • Laske siirretyn veden määrä (tasosta, kun kohde on veden alla, vähennä alkuperäistä kuvaa).

  Yksikkömuunnos

  Jos tilavuus määritetään litroina, millilitroina, kuutiosenttimetreinä tai millimetreinä kuutiometrien laskemiseksi, sinun on tiedettävä seuraavat arvot:

  • 1 m3 = 1000 l;
  • 1 m3 = 1 000 000 cm3;
  • 1 m3 = 1 000 000 000 mm3;
  • 1 m3 = 1000 dm3;
  • 1 m3 = 1000 000 ml.

  Esimerkiksi standardikauhan kapasiteetti on 10 litraa, mikä vastaa 0,01 metriä kuutiota. Jos haluat mitata 1 metrin kuutiota mistä tahansa materiaalista ämpäriin, täytä ne 100 kauhalla.

  Jokapäiväisessä elämässä kuutiometriä käyttäen tarvittava määrä materiaaleja lasketaan korjaus- ja rakennustöiden aikana. Tätä mittayksikköä käytetään usein myös maakaasun ja veden virtausnopeuden määrittämiseen.

  Sivusto ei tallenna Venäjän federaation kansalaisten henkilötietoja (rekisteröinti on suljettu, kommentit poistettu käytöstä). Joillakin sivustolla julkaistuihin aineistoihin voi sisältyä tietoja, jotka on tarkoitettu yli 16-vuotiaille käyttäjille (nro 436-ФЗ, annettu 29. joulukuuta 2010, "Lasten suojelemisesta terveydelle ja kehitykselle haitallisilta tiedoilta"). 16+. Tämän sivuston käyttö edellyttää käyttäjien sopimusehtojen hyväksymistä.

  © 2016 Google Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Google ja Google-logo ovat Google Inc: n tavaramerkkejä.

  Google ™, Android ™, Google Maps ™, Google Play ™, Google-dokumentit ™, Google Picasa ™, Gmail ™, Google Chrome ™, Google Plus ™, YouTube ™ ja niiden logot ovat Google, Inc: n tavaramerkkejä. Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Microsoft®, Windows®, Windows XP®, Windows Vista®, Xbox®, Zune®, SharePoint®, Internet Explorer®, Hotmail®, Bing®, Office®, Word®, PowerPoint®, Excel®, Outlook® ja niiden logot ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Mozilla®, Mozilla Firefox® ja niiden logot ovat Mozilla Foundationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Skype® ja siihen liittyvä logo ovat Skype-tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Miten laskea kuutiometriä

  Laskettaessa tarvittavaa määrää materiaalia tai ainetta käytetään kuutiometriä (yhtä suuri kuin kuutio, jonka pituus on metrin pituinen). Tarvittaessa tätä tavanomaista tilavuusyksikköä voidaan siirtää muihin mittausjärjestelmiin - litraa, millilitraa, kuutiometriä ja millimetriä.

  Kuution (volyymi) laskemiseksi sinun tulee tietää kohteen pituus, korkeus ja leveys. Nestemäisen ja kaasumaisen aineen tai epäsäännöllisen kohteen tilavuuden laskemiseen tarvitaan massan ja tiheyden indikaattoreita.

  Nopea artikkelin navigointi

  Jotta voit laskea kohteen tilavuuden, sinun on tiedettävä sen lineaariset mitat. Tämä edellyttää:

  • Mittarin avulla mitataan kuvan pituus, korkeus ja leveys;
  • Kerro kerralla kohteen lineaariset parametrit.

  Esimerkiksi huoneen tilavuus, jonka pituus on 8 metriä, korkeus 3 metriä ja leveys 6 metriä, tarvitaan 8 * 3 * 6 = 144 (huoneen tilavuus on 144 m3).

  Jos on mahdotonta mitata lineaarisia parametreja (epäsäännöllinen muoto, neste, kaasumainen aine), on tarpeen laskea tilavuus:

  • Mittaa materiaalin massa;
  • Määritetään aineen tiheys (erityisiä tiheystaulukoita eri materiaaleille);
  • Jakaa massa tiheyden mukaan.

  Esimerkiksi 30000 kg painavan betonin (tiheys 2000 kg / m3) laskemiseksi tarvitaan 30 000/2000 = 15 m3.

  Jotta voitaisiin laskea kompleksisen muodon kohteen tilavuus, jonka tiheys on tuntematon, on välttämätöntä:

  • Laske erä säiliöön vedellä (aiemmin mitattuna alkutaso);
  • Määritä, kuinka paljon veden määrä nousi esineen upottamisen jälkeen;
  • Laske siirretyn veden määrä (tasosta, kun kohde on veden alla, vähennä alkuperäistä kuvaa).

  Jos tilavuus määritetään litroina, millilitroina, kuutiosenttimetreinä tai millimetreinä kuutiometrien laskemiseksi, sinun on tiedettävä seuraavat arvot:

  Esimerkiksi standardikauhan kapasiteetti on 10 litraa, mikä vastaa 0,01 metriä kuutiota. Jos haluat mitata 1 metrin kuutiota mistä tahansa materiaalista ämpäriin, täytä ne 100 kauhalla.

  Jokapäiväisessä elämässä kuutiometriä käyttäen tarvittava määrä materiaaleja lasketaan korjaus- ja rakennustöiden aikana. Tätä mittayksikköä käytetään usein myös maakaasun ja veden virtausnopeuden määrittämiseen.

  Sivusto ei tallenna Venäjän federaation kansalaisten henkilötietoja (rekisteröinti on suljettu, kommentit poistettu käytöstä). Joillakin sivustolla julkaistuihin aineistoihin voi sisältyä tietoja, jotka on tarkoitettu yli 16-vuotiaille käyttäjille (nro 436-ФЗ, annettu 29. joulukuuta 2010, "Lasten suojelemisesta terveydelle ja kehitykselle haitallisilta tiedoilta"). 16+. Tämän sivuston käyttö edellyttää käyttäjien sopimusehtojen hyväksymistä.

  © 2016 Google Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Google ja Google-logo ovat Google Inc: n tavaramerkkejä.

  Google ™, Android ™, Google Maps ™, Google Play ™, Google-dokumentit ™, Google Picasa ™, Gmail ™, Google Chrome ™, Google Plus ™, YouTube ™ ja niiden logot ovat Google, Inc: n tavaramerkkejä. Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Microsoft®, Windows®, Windows XP®, Windows Vista®, Xbox®, Zune®, SharePoint®, Internet Explorer®, Hotmail®, Bing®, Office®, Word®, PowerPoint®, Excel®, Outlook® ja niiden logot ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Mozilla®, Mozilla Firefox® ja niiden logot ovat Mozilla Foundationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Skype® ja siihen liittyvä logo ovat Skype-tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Miten laskea kuutiometriä?

  Tapa on selvä: meillä on pienempi arvo ja se, kuinka paljon se on suurempi. Esimerkiksi senttimetri. Mittarissa on sadasta. Jos haluat kuutiota, sinun täytyy rakentaa tuloksena oleva numero kuutioiksi. Saamme, että 1 kuutiometri on 100x100x100 = 1 000 000 - miljoona cm3. Tai desimaalimetriä, eli 10 cm - ne ovat noin 10 metriä. Rakennamme 10 kuutiometriä, saamme 1000 dm3 (ne ovat litraa) 1 m3.

  Kuusimittari on siksi kuutioinen, koska ei ole muuta kuin kolmen tuotteen määrä, nimittäin pituus, leveys ja korkeus.

  Siksi, jotta voisimme laskea sen oikein, meidän on otettava ja kerrottava keskenämme, nämä kolme arvoa kuvasta, jota laskemme tämän hyvin kuutiomittarin.

  Jos on tarpeen muunnella kuutiometriä muille yksiköille, silloin on löydettävä online-muunnin fyysisistä määristä verkossa (kirjoittamalla nämä sanat pyynnöstä) ja käyttämään sitä. Voit myös löytää ja ladata muuntimen.

  Kuutimittari on äänenvoimakkuuden mittaus. Ota esimerkiksi kuutio, jonka pituus, leveys ja syvyys ovat 1,0 metriä. Tämän kuution tilavuuden löytämiseksi sinun on kerrottava kaikki kolme ulottuvuutta niin, että tilavuus on 1,0 m3.

  Koska kuution kaikilla kolmella sivulla on yhtäläiset mitat, tilavuus voidaan määrittää B * B * B: ksi tai 3B: ksi, missä B on kummankin puolen pituus. Sivun B pituus voidaan antaa metreinä, ja se voi olla esimerkiksi senttimetreinä tai millimetreinä. Näissä tapauksissa tilavuus on kuutiosenttimetreinä tai kuutiometreinä, vastaavasti. Sitten ne voidaan muuntaa m3: ksi.

  Kuutio on tilavuusyksikkö metrisessä mittausjärjestelmässä. Yksi kuutiometri on myös 1000 litraa.

  Miten laskea kuutiometri?

  Melko usein elämässä on tilanteita, joissa jonkin aineen on välttämätöntä laskea tilavuus kuutiometreinä. Tämä voidaan tehdä eri tavoin, ja tässä artikkelissa tarkastelemme useita niistä.

  Laske volyymi lineaarisilla mitoilla

  Jos materiaali on pinottu, ja sen mitat ovat lineaarisia, ota huomioon, että olet erittäin onnekas. Tilavuuden laskemiseksi riittää yksinkertaisesti pituuden, leveyden ja korkeuden moninkertaistuminen. Haluaisin muistuttaa, että kuutiometriä on kuution tilavuus, jonka sivut ovat 1 metriä. Jos mittaukset tehdään senttimetreinä, niin 1 m 3 = 1 000 000 cm ". On mahdollista, että sinun on laskettava levyjen tai tiilien määrä, tietäen niiden lukumäärän. Tässä tapauksessa laskenta ei myöskään ole vaikea: mitataan levyn pituutta, leveyttä ja paksuutta ja kerrotaan kappaleiden lukumäärän mukaan.

  Vähintään noin laske kertyneeseen materiaaliin. Kasa on lähellä kartiota ja kartiomäärä lasketaan kaavan V = πR 2 h / 3 mukaan, missä h on korkeus ja R on pohjan säde. Materiaalin tilavuus sylinterimäisessä säiliössä (tynnyri) voidaan laskea kaavalla: V = πR 2 h, missä h on korkeus ja R on säde.

  Silloin tapahtuu, että lineaarisia mittoja ei voi mitata. Tämä tilanne syntyy esimerkiksi irtotavaran, nesteiden ja kaasujen kanssa. Tai esimerkiksi sinun on ymmärrettävä, kuinka laskea kuutiometriä betonifragmentteja, joissa jokaisella kappaleella on oma muoto ja koko. Tällainen tapaus on hyvä tapa. Jos tiedämme aineen tiheyden, voimme määrittää painoon perustuvan tilavuuden. Mielestäni kaikki muistuttavat koulupäivistä, että litra vettä painaa 1 kg. 1 l = 1 dm 3 = 0,001 m 3, joten 1 kuutiometri vettä painaa 1 tonni.

  On suositeltavaa muistaa erityinen tiheys ainakin yleisimpiä materiaaleja varten:

  • Asfaltti - 1,1-1,5 t / m 3
  • Betoni - 1,8-2,5 t / m 3
  • Kuiva savea - 1,8 t / m 3
  • Graniitti - 2,5-3 t / m 3
  • Tuore mänty - 0,4-1,1 t / m 3
  • Tuore tammi - 0,93-1,3 t / m 3
  • Tiili - 1,4-2,0 t / m 3
  • Jää (t = 0 ° C) - 0,9167 t / m 3
  • Liitu - 1,8-2,6 t / m 3
  • Kuiva hiekka - 1,4-1,6 t / m 3
  • Hiili - 1,2-1,5 t / m 3
  • Sementti - 0,8 - 2,0 t / m 3
  • Domain kuona - 2,5-3,0 t / m 3

  Mielestäni on nyt selvää, kuinka laskea saman kuon kuutioinen mittari - painaa kolme tonnia ja katsovat, että se on kuutiometriä.

  Jos haluat laskea tietyn ruumiin epäsäännöllisen muodon tilavuuden, jonka materiaalin tiheys on tuntematon, voit käyttää kuuluisa Archimedes-lakia. Upota kehosi veteen, mittaa kuinka paljon vesitaso on noussut. Siirretyn veden tilavuus on kehon tilavuus.

  Tämä menetelmä on tietysti melko työläs. Mutta joissakin tilanteissa se voi olla ainoa mahdollinen vastaus kysymykseen siitä, kuinka laskea kuutiometriä. Mittaa kuutiometriä materiaalia esimerkiksi kauhan avulla. Standardikauhalla on kapasiteetti 10 litraa tai 0,01 m3. Niinpä 100 kauhaa materiaalia - tämä on haluttu kuutiomittari.

  Miten laskea kuutiometriä?

  Tapa on selvä: meillä on pienempi arvo ja se, kuinka paljon se on suurempi. Esimerkiksi senttimetri. Mittarissa on sadasta. Jos haluat kuutiota, sinun täytyy rakentaa tuloksena oleva numero kuutioiksi. Saamme, että 1 kuutiometri on 100x100x100 = 1 000 000 - miljoona cm3. Tai desimaalimetriä, eli 10 cm - ne ovat noin 10 metriä. Rakennamme 10 kuutiometriä, saamme 1000 dm3 (ne ovat litraa) 1 m3.

  Kuusimittari on siksi kuutioinen, koska ei ole muuta kuin kolmen tuotteen määrä, nimittäin pituus, leveys ja korkeus.

  Siksi, jotta voisimme laskea sen oikein, meidän on otettava ja kerrottava keskenämme, nämä kolme arvoa kuvasta, jota laskemme tämän hyvin kuutiomittarin.

  Jos on tarpeen muunnella kuutiometriä muille yksiköille, silloin on löydettävä online-muunnin fyysisistä määristä verkossa (kirjoittamalla nämä sanat pyynnöstä) ja käyttämään sitä. Voit myös löytää ja ladata muuntimen.

  Kuutimittari on äänenvoimakkuuden mittaus. Ota esimerkiksi kuutio, jonka pituus, leveys ja syvyys ovat 1,0 metriä. Tämän kuution tilavuuden löytämiseksi sinun on kerrottava kaikki kolme ulottuvuutta niin, että tilavuus on 1,0 m3.

  Koska kuution kaikilla kolmella sivulla on yhtäläiset mitat, tilavuus voidaan määrittää B * B * B: ksi tai 3B: ksi, missä B on kummankin puolen pituus. Sivun B pituus voidaan antaa metreinä, ja se voi olla esimerkiksi senttimetreinä tai millimetreinä. Näissä tapauksissa tilavuus on kuutiosenttimetreinä tai kuutiometreinä, vastaavasti. Sitten ne voidaan muuntaa m3: ksi.

  Kuutio on tilavuusyksikkö metrisessä mittausjärjestelmässä. Yksi kuutiometri on myös 1000 litraa.

  Tilavuuden laskeminen kuutiometreinä yhdellä tuotantoyksiköllä

  Tilavuuden laskeminen kuutiometreinä yhden tuotantolaitoksen koon mukaan (käyttäjän pyynnöstä).

  Tarjoan kyselyn Laskennan kuutiometriä:
  "Tämän laskeminen: Kuinka monta kuutiometriä yhdessä levyssä? yleinen metsätilavuuden laskenta "

  No mitä voin sanoa - kaikki on selkeä, pituus leveys leveys korkeus * levymäärä ja muuntaa kuutiometriin.
  Aion säästää henkilöä painamasta tarpeettomia painikkeita ja tekemään niin yksinkertaisen laskimen

  Miten laskea kuutiomäärä

  Miten laskea kuutiometriä

  Aluksi on otettava huomioon se, että kaikki nykyaikaisessa fysikaalisessa tiedossa ja arjessa käytettävät mittayksiköt ovat muuta kuin tutkijoiden ahkera työ satojen vuosien ajan. Jotta voitaisiin johtaa kaikkia tuumaa, kilometrejä ja puntia yhteiseen nimittäjään, he päättivät siirtyä yhteiseen mittayksikköön. Nykyisen metrijärjestelmän perustana oli kiloa ja metriä. Kaikki muut mittayksiköt ovat johdannaisia, myös kuutiometriä. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka eri rakennusmateriaalien kuutiometriä voidaan laskea.

  Kuumamittari mittaa kehon tai aineen tilavuutta. Kuutio on tilavuudeltaan kuutio muoto, jonka kylkiluut ovat täsmälleen yhden metrin pituisia. Kuumamittarin laskentakaava on hyvin yksinkertainen ja näyttää tältä: 1m3 = 1mx1mx1m.

  Mittaus kuutiometreinä riippuu sekä kiinteistä aineista (esim. Sahatavara, raudoitetut betonilohkot) että nesteestä (asuinalueiden vedenkulutus, betonin kulutus) ja kaasumaiset (kotitalouskaasun mittaus hyödyllisyyslaskelmissa).

  Kuutiokapasiteetin laskentamenetelmät

  On selvää, että jos alustavat tiedot esitetään vastaavissa mittayksiköissä (esimerkiksi litroina tai kuutiosenttimetreinä), niiden muuntaminen tilavuusyksikköiksi ei vie paljon aikaa. Kuitenkin, jos siirto kohdistuu massaan tai alueeseen, tarvitaan lisätietoa ja laskeminen on monimutkaisempaa.

  Sahatavaran kuutiokapasiteetin laskeminen:

  Kun olet laskenut reuna-alustan kuutio- kapasiteetin, sinun on käytettävä geometrian oppitunnin aikana hankittua tietoa. Sahatavaran tapauksessa sinun on yksinkertaisesti kerrottava kolme standardiarvoa. Kuitenkin ei-koko pakkaus (puutavara) otetaan huomioon. Yhden elementin kuutiokapasiteetin laskemista on ensin suoritettava, minkä jälkeen lasketaan uudelleen pakkaamattomien levyjen (palkkien) kokonaismäärä, kerrotaan tämä määrä tuloksena olevasta tilavuudesta.

  Laskettaessa kuutiokapasiteettia tässä tapauksessa on välttämätöntä käyttää samoja mittayksiköitä, eli muuntaa levyn kaikki mitat mittareiksi (senttimetreinä). Mittaukset tulee suorittaa parametrien mukaan: pituus, leveys, paksuus.

  Kuutkimattoman levyn kuutioarvon laskeminen:

  Kuution tilavuuden laskeminen edellyttää myös pituuden, leveyden ja korkeuden mittaamista. Ero on se, että yhden levyn kuutiokapasiteetin laskeminen on mahdotonta, joten levyt pinotaan ja mitataan eri kertoimilla.

  Jotta laskelmat saataisiin luotettavammiksi, on suositeltavaa sijoittaa levyt paaluun, sitten ottaa keskimäärin indikaattori ohuimmista ja laajimmista levyistä, taittaa kaksi tulosta ja jakaa puolet. Näin ollen leveyden keskiarvo tunnistetaan, leveys ja pituus mitataan perinteisellä menetelmällä.

  Seuraavassa vaiheessa kerrotaan pinon leveys, pituus ja leveys yhdessä ja käytämme vähennystekijää. GOST: n mukaan tämä kerroin puolipalkille ja epäterävällä aluksella on vastaavasti 0,5 ja 0,63. Laskelmien yksinkertaistamiseksi puutavaran tuottajat toimittavat tavaroita, joiden arvo on 0,7.

  Kun olet laskenut yhden pinon puusta, voit siirtyä toiseen, kolmasosaan ja niin edelleen.

  Kellarityypit ja kuutiomalliset ominaisuudet

  On selvää, että kuutio- kapasiteetin laskeminen kussakin tapauksessa on yksilöllistä. Aloitetaan pylväsperusta:

  1. Laskemme betoniterästen pylväiden määrän (kukin erikseen). Tätä varten moninkertaistamme sen sivut keskenään ja peruselementin korkeudelle.
  2. Pylväiden ympyränmuotoisessa poikkileikkauksessa kerrotaan niiden säteen neliö elementtien lukumäärän mukaan.
  3. Tulos kerrotaan tuen korkeudella.
  4. Tuloksena oleva luku kerrotaan perustuspilarin rakentamisessa tarvittavalla numerolla. Tuloksena saamme betonin kokonaismäärän.
  5. Jos kyseessä on joukko pohjaelementtejä, joissa on betonikiinnitys, on välttämätöntä käyttää parallelepiped-kaavaa ja laskea sen tilavuus.

  Kun lasketaan kaistaleen tilavuuden kuutio kapasiteetti, määritämme ensin sen poikkileikkaus. Jos se on sileä, ei ole vaikeaa laskea kuutiometriä. Tässä tapauksessa kerro rakenteen ympärys paksuudeltaan ja leveydeltään. Seuraavaksi seuraa laskennan ohjeita:

  • Esimerkiksi meillä on rakenne 10 x 10 metrin sivuilla. Perusleveys - 0,4 metriä, paksuus - 0,7 metriä;
  • Siksi rakenteen kehä on 40 metriä (10 * 4). Kun arvot on kerrottu, saamme 11,2 metriä. Tämä on kuitenkin vain osoitus ulkoseinien pohjan tilavuudesta;
  • Sanotaan, että talossa on kaksi väliseinää (joiden pituus on 10 metriä, pituus kohtisuorassa on 5 metriä, molempien leveys on 0,3 metriä ja paksuus 0,7 metriä);
  • kerrotaan yhden jakson parametrit (10 * 0.3 * 0.7 = 2.1), sitten toinen (5 * 0.3 * 0.7 = 1.05). Lisäksi lisäämme vain saadut arvot ja saamme nauhateollisuudelle tarvittavan betonin kokonaismäärän (11,2 + 2,1 + 1,05 = 14,35 m3).

  Laattojen pohjan kuutiokapasiteetti lasketaan helpoimmin. Laattapohjan kuutiokapasiteetin määrittämiseksi sinun on vain kerrottava laatan pituus, leveys ja paksuusparametrit.

  Esimerkiksi seuraavat tiedot ovat: 10, 0,4 ja 10 metriä. Laskemme tilavuus kertomalla indikaattorit, ja saamme 40 m3 - vaaditun betonin määrää.

  On kuitenkin huomattava, että laattasäiliön lujuuden lisäämiseksi on usein turvauduttu kiinnittämään levyjä jäykisteillä. Jos olet tekemisissä juuri tällaisen projektin kanssa, tarvittavan materiaalin määrän laskemiseksi sinun on laskettava levy ja reunat tilavuus erikseen ja lisättävä saadut arvot.

  Joten, merkki, joka liittyy uuniin, tiedämme jo. Jäljellä on vielä laskettaessa kuonakapasiteettia.

  Oletetaan, että meidän tapauksessa meidän pohjalla on neljä vahvistettua elementtiä, joiden osoittimet ovat 10, 0,25 ja 0,3 metriä. On selvää, että yhden jäykisteen määrä on 0,75 metriä. Kaikkien reunojen kokonaisluku on sama kuin kolmas kuutiometri (0,75 * 4). Tällöin laattaohjauslaitteen tarvitseman laastin kokonaismäärän laskemiseksi sinun on lisättävä saadut arvot (40 + 3) ja saada 43 m³.

  Huoneen kuutiokapasiteetin laskeminen

  Jos haluamallasi huoneella on yksinkertainen muoto, laske sen kuutiomäärä ei ole ollenkaan vaikea: vain moninkertaistaa huoneen leveyden, pituuden ja korkeuden parametrit.

  Jos sinulla ei ole yhtä tai useampaa huoneen ominaisuutta, mittaa ne mittanauhalla tai etäisyysmittarilla. Mittausten tarkkuuden parantamiseksi voit mitata vastakkaisten seinien korkeus ja leveys kahdesti, lisää sitten ja jakaa tulokseksi saatu arvo puoleen (etsi aritmeettinen keskiarvo).

  Oletetaan, että tunnet huoneen alueen. Kuutioarvon löytämiseksi sinun on moninkertaistettava tämä indikaattori korkeuden mukaan.

  Jos huoneessa on monimutkainen muoto, ensin jaetaan huoneen ehtona yksinkertaisiin muotoihin ja lasketaan niiden geometristen kaavojen avulla kunkin äänenvoimakkuus ja lisäät arvot.

  Massan kuutiokapasiteetin laskeminen

  Jos aineen massa on tiedossa, jolle on tarpeen laskea tilavuus (kuutiokapasiteetti), on ensin selvitettävä tämän aineen tiheys. Tämä indikaattori voidaan mitata itsenäisesti tai voit selvittää aineen tiheyden taulukossa.

  Jotta saataisiin selville kuutiometrien määrä, meidän olisi jaettava aineen massan tunnettu indikaattori tiheydeltään. Tässä tapauksessa massa mitataan kilogrammoina ja tiheys kilogrammoina / m3.

  Ei-standardit menetelmät kuutiokapasiteetin laskemiseksi

  Jos olet tekemisissä minkä tahansa epäsäännöllisen muodon kanssa ja samalla tiedä, kuinka paljon materiaalia, josta keho on tehty, voit käyttää kaikkia Arkhimedesin tunnettuja lakeja. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti laske kehon veteen ja mitata aluksesta poistetun veden tilavuus - tämä on indikaattori upotetun rungon tilavuudesta.

  On toinen tapa laskea kehon kuutio kapasiteetti. Se on melko työlästä, mutta joissakin tapauksissa se on ainoa tie ulos. Joten, sinun on mitattava kuutiometriä materiaalia. Tämä voidaan tehdä kauhalla. Jos puhutaan vakiovarusteisesta kauhasta, sen kapasiteetti on 10 litraa tai 0,01 m3. Tästä syystä sataa sellaista mielenkiintoista materiaalia, ja se on yksi kuutiometri.

  Kuten näette, kunkin yksittäisen tapauksen kalkin laskeminen on hyvin yksilöllistä. Paljon riippuu siitä, mitkä indikaattorit ovat jo tunnettuja ja mitä on täsmennettävä. Joka tapauksessa aineen (betoni, vesi, hiekka jne.) Tai tilojen kuutioprosentti on erittäin tärkeä paitsi ammattikentällä myös arjessa. Ei kuitenkaan ole vaikeaa henkilö, joka ei ole täysin riippuvainen matemaattisista tieteistä tekemään tarvittavat laskelmat.

  Kruchinina Julia Viktorovna

  Kuinka laskea vaaditun levyn tilavuus?

  Yksi tapa säästää rahaa on ostaa rakennusmateriaaleja vaadittavassa määrin, enempää eikä vähemmän. Yksityinen kehittäjä tietää hyvin, kuinka monta ja mitä näytteitä hän tarvitsee hankkia tietyn työn suorittamiseen. Mutta vaikeus on, että hallitus, harvoin poikkeuksin, niitä ei myydä - vain erissä. Ja rakentamiseen kukaan ei osta muutama kappale. Miten määrität, kuinka monta m 3 puuta ostaa?

  Kuinka valita puutavaraa?

  1. Käsittele tarvittavia aihioita, jotka perustuvat niiden jatkokäytön erityispiirteisiin. Tämä tuote on luokiteltu sahattuiksi, obapoliksi ja epäpuhtaiksi. Jos puuta tarvitaan molemmilla, ostotilavuus on laskettava erikseen kullekin tuotetyypille.

  2. Päättää vaaditut lineaariset parametrit tuotteista ja kääntää ne yhdeksi ulottuvuudeksi. Koska kuutioprosentti on m 3. Jotta laskentaa olisi helpompaa, pituus, leveys ja paksuus olisi kirjattava metreinä.

  3. Laske kunkin tyypin ja koon aihioiden määrä.

  Rakentamisprosessissa vaaditaan erilaisia ​​pituuksia. Jos tässä parametrissa ne ovat hyvin erilaisia, on tarpeen laskea jokaisen ryhmän kuutio kapasiteetti erikseen - näin voit vähentää jätettä leikkaamalla. Ennen laskemista on suositeltavaa selvittää, kuinka kauan tuotteet myydään rakennusmateriaalimarkkinoilla. Tosiasia on, että heille jokaisella valmistajalla voi olla omat vakiokoot. Tässä ryhmität tuotteet näiden arvojen mukaan ja laske sitten, kuinka monta ja mitä kortteja tarvitset. Jos teet itse pöydän ja ajattelet kaiken hyvin, on hyvä säästää rahaa.

  Puun tilavuuden laskennan ominaisuudet

  On tyypillisiä taulukoita, joiden tarkoituksena on määrittää eri aihioiden (lokit, levyt, palkit) tilavuus. Voit myös laskea laskutoimitusten avulla, jotka ovat käytettävissä aihealueilla. Mutta käytännössä "kenttä" -olosuhteissa meidän on työskenneltävä "manuaalisessa" tilassa. Eli lasketaan kortin kuutio, käyttäen vain mittanauhaa, sillä markkinoilla pino ei kerää täsmälleen 1 m 3 kpl.

  1. Edge board.

  Esimerkki (niille, jotka ovat unohtaneet koulunkäynnin).

  • Lasketaan likimääräinen (koska virheet eivät ole välttämättömiä mittausten aikana) kuusikapasiteetin, jonka pituus on 6 m ja leveys 200 mm. Käännöksen tekeminen käy ilmi: leveys - 0,2; paksuus - 0, 04 (m).
  • Tällöin kuutiomainen kapasiteetti on 1 sahattu levy, jossa on annettu parametreja 6 x 0,2 x 0,04 = 0,048 m 3. Tekniikka on yksinkertainen, tärkeintä ei ole unohtaa kääntää kaikki ulottuvuudet m: ksi.
  • Jos on tarpeen laskea, kuinka monta levyä on "kuutio", niin tehdään aritmeettinen operaatio - 1 m 3 on jaettu kubarioksi.
  • Esimerkissämme on 1 / 0.048 = 20.83. Pyöristää jopa koko numeroon - 21 kappaletta.

  2. Saumattomat tuotteet.

  Sivupintoja ei ole työstetty. Pakkauksissa olevat tuotteet ovat pääsääntöisesti uudelleenluokittelussa. Tämä tarkoittaa, että puu voi olla eri rotuja ja koot (erityisesti työkappaleen leveys) eroavat toisistaan. Pinoamisen tilavuus tässä tapauksessa on melko vaikeaa. seuraavasti:

  • Tarkasta pakkaus huolellisesti. Tehtävä on valita 2 tasaisinta levyä. Ja yksi - kapein, toinen - laajin.
  • Poista kaikki mitat kustakin ja laske keskiarvot pituuksille, leveydelle ja paksuudelle.

  Esimerkki. Yksi neliön leveys - 15 cm, toinen - 35. Taitamme ja jaamme puoleen - (15 +35) / 2 = 25 cm. Samalla menetelmällä määritetään myös muut keskimääräiset lineaariset parametrit.

  Mikä on erikoista sahatavaran laskelmien suhteen? Heillä on epätasaiset sivupinnat. Siksi kaarevuuden vuoksi näytteiden sovittaminen toisiinsa ei ole niin tiheää. Tämän seurauksena aukkoja ja aukkoja. Siksi otetaan huomioon korjauskerroin, joka riippuu paljolti kosteudesta ja puutyypistä. Sen vähimmäisarvo on 0,62, enimmäismäärä on 0,7.

  Käytännössä materiaalien laatu määritetään "silmällä", joten muutos on keskimäärin 0,66. Saadaksesi lopullisen tuloksen, sinun on kerrottava syntyvä kuutio kapasiteetti määritetyllä kertoimella.

  Jos työskentelet suurella paalulla, todennäköisyys virheestä laskelmissa kasvaa dramaattisesti. Jotta ei liikaa maksettaisi, on suositeltavaa säilyttää levyt pakkauksissa 10 kpl. Jokaisesta niistä tehdään mittaukset seuraavien kuutiokapasiteettilaskelmien avulla.

  Samalla menetelmällä lasketaan obapolille (laatta). Ero on vain kerroin. Sen arvo on 0,48 - 0,74.

  Broadcasting online-televisio, yli 1000 kanavaa täysin ilmaiseksi

  Liiketoimintalevyn kuutioiden laskeminen.

  Ennen liiketoiminta-aihion tilavuuden laskemista sahatavara lajitellaan kahteen ryhmään pituuden mukaan: yli 2 metriä ja enintään 2 metriä. Kääpiö sopii paaluun, levyjen paksut ja ohut päät asetetaan vuorotellen vastakkaisiin suuntiin ja laattapinnan ylä- ja alaosaan. Lyhyt kärkeä pinotaan telakointiin pituussuunnassa. Pinoava pino on mahdollisimman tiiviisti sijoitettava, sillä on oikeat kulmat ja sama korkeus pinoon.

  Lisäksi kertoimalla keskilinjan pituus ja leveys korkealle korkeudelle määrätään taittuvuus. Puutavarayksiköissä on kaksi kuutiometrin käsitteitä: tiheä kuutiometriä ja taitettava kuutiometri.

  Tiheän puun kuutiometri on tilavuus, joka saadaan mittaamalla jokaisen yksittäisen valikoiman (puutavara, vaneri, lokit) ilman tukien määrää kuoren ja kuoren tilavuuden välillä.

  Taitettava kuutiometri - 1 metriä kuoppaisten paalujen pinossa pinottavan puun tilavuuden mittayksikkö. Varaston kuutiometreinä lyhytpituisia lajikkeita, polttopuita, mukaan lukien tukkien tilavuus ja kuoren tilavuus otetaan huomioon.

  Siirtyminen taittuvista kuutiometreistä kuutiometreihin karkeasta puusta tehdään kertomalla puun koko puukerroin niiden arvolla.

  Muuntokerroin tiheiden kuutiometrien laskemiseksi varastoihin kuutiometreinä hyväksyttiin Venäjän federaation työministeriön päätöslauselmalla nro 53, 19.9.1995. Pyöreän ja halkaistujen polttopuiden lämmittämiseksi 1-2 metrin pituisella kuumentamisella, muuntokerroin tiheistä kuutiometreistä varastointilometreihin on 1,43. 0,7 kerrointa käytetään muuntamiseen taivutuksesta tiheään kuutiometriin.

  Huomaa: Polttopuun hinnan laskemisessa käytetään yleensä taitettavaa kuutiometriä.