Laminoidut vanerilevyt muottipesuille

Talon, autotallin, pääkaupungin rakentamisen alkuvaihe on perusta. Täytäksesi sen, sinun täytyy tehdä erityinen kehys vahvoilta ja sileiltä suojilta. Rakennetta, joka on tarkoitettu kaatamaan betonia, kutsutaan muottirakenteeksi. Ilman sitä ei ole mahdollista perustaa emästä, koska valuterä on pääasiassa nestettä, joka on alusta. Vain kiinteä rajoitettu muotoilu kykenee luomaan kokoonpanon, joka tarvitaan rakentamisprosessissa. Decking on juuri se "alus", jossa betonia kaadetaan. Sen ytimessä se voi olla uudelleenkäytettävissä. Tällöin paras kehysmateriaali on vanerilevyt.

Periaatteessa muotti voidaan muodostaa kaikenlaisen vanerin avulla. Mutta toinen kysymys - mitä tapahtuu materiaalille sen jälkeen, kun arkit irrotetaan jäätyneestä pohjasta. Vain laminoitu vaneri on täydellinen ratkaisu tässä tapauksessa. Muut lajit eivät sovellu uudelleenkäyttöön turvotuksen ja pintavaurioiden vuoksi. Laminoitu kalvo, jota käytetään juuri nesteen estämiseksi, mukaan lukien erityiset kemialliset lisäaineet.

Muotoilun tärkein vaatimus on betonin pitäminen tiukasti. Siksi, kun luot sen, tarvitaan vahvoja arkkeja. Optimaalinen paksuus on 18 tai 21 mm. Standardilevyt ovat kooltaan 2440x1220 mm, myös 3000x1500.

Vastaus, jonka mukaan laminoidut levyt ovat kallis ilo, on menettänyt merkityksensä alhaisen kiinalaisen materiaalin ilmestymisen jälkeen markkinoilla. Se voidaan ostaa edullisesti, ja toistuva käyttö oikeuttaa pian hankintakustannuksiin. Kiinalaista FSF-arkkia sisältävä arkki 2440x1220 on noin 1700 ruplaa (18 mm) ja 2 000 (21) kpl. Tukkuerän ostaminen vähentää kustannuksia 5%. Samankaltaiset venäläiset vaneriteollisuuden valmistajat ostavat kalliimpia. Ja ero on 200 ruplaa yhdelle tuotteelle.

Suojuksen perustana on koivuviilu. Havupuita (kuusi, mänty) käytetään vähemmän. Pitkän aikavälin havainnot ovat osoittaneet, että laminoitu koivuvaneri on materiaali, joka kestää kosteuden imeytymistä, kun taas levyt ovat sileitä ja kevyitä. Tuotantoprosessissa viilun kerrokset kyllästetään lakalla ja hartseilla viilun käyttöiän pidentämiseksi. Nämä aineet eivät ole vaarallisia ihmiskehoon, joten laminaattilevyjä voidaan käyttää paitsi muottiin, myös sisäkorjauksen aikana.

Taulukossa on esitetty tarkat tekniset parametrit laminoitua vaneria varten.

Mikä on hyvä kosteudenkestävä laminoitu vaneri muottiin?

Muotti on väliaikainen lisärakenne, joka on suunniteltu antamaan rakennuselementtejä betonille tietyn muodon ja koon, tilan sijainnin ja pintarakenteen. Muotti voidaan tehdä metallista (alumiini, teräs), polystyreeni tai puu. Nykyaikaisessa monoliittirakenteessa tavallisimpiin tällaisten rakenteiden asennukseen tarkoitettuihin materiaaleihin kuuluvat kosteudenkestävä vaneri muottiin.

Se on ominaista alhainen paino, riittävä lujuus, joustavuus ja kestävyys, jonka ansiosta voit nopeasti luoda korkealaatuisia ja kevyitä muottiosastoja juuri rakennettavan kohteen kohdalla.

Koska valmiin betonin ja betoniseinien suorituskykyominaisuudet ja ulkonäkö riippuvat merkittävästi asennetun muotin laadusta, on erittäin tärkeää valita oikea materiaali, jota voidaan käyttää toistuvasti ilman merkittäviä ominaisuuksien menetyksiä.

Kosteudenkestävän vanerin levyt ovat kooltaan melko suuria, mikä mahdollistaa asennuksen suurella nopeudella ja pienimmillä nivelmäärillä.

Sovelluksen tekniset tiedot ja ominaisuudet

Oikeanlaisen vanerimateriaalin valitsemiseksi on otettava huomioon seuraavat tekijät:

 • täyttää rakennuksen elementit, on tarpeen muodostaa muotti (perustus, seinät, pylväät, lattiat jne.);
 • mitä tarvitset päällysteen laadun parantamiseksi;
 • sen on tarkoitus käyttää samoja vanerilevyjä kerran tai useammin.

Jos rakennustyökaluja käytetään kertakäyttöisesti, tavallinen vaneri, jolla ei ole kosteutta kestäviä ominaisuuksia, soveltuu myös. Huolimatta siitä, että on helpompaa ja halvempaa ostaa tällaisen yksittäisen käytön jälkeen tällaiset kilvet ovat käyttökelvottomia ja muuttuvat tavallisiksi rakennusjätteiksi.

Uudelleenkäytettävän vanerin osalta liikevaihtoa kutsutaan ominaisuudeksi, joka kertoo mahdollisen käytön syklien lukumäärän.

Kosteudenkestävää vaneria on kaksi päätyyppiä:

 • Vaneri FSF - on koivuviilun kerros, joka on liimattu hartsifenoli-formaldehydiliiman avulla, joka antaa kosteuden kestävyyttä.
 • Laminoitua, kosteutta kestävää vaneriä - rakennuksen suoraan rakennuksen aikana tehtyjen muottien osalta on käytännöllisin materiaali. Sen kalvopäällyste on levyn yhdelle tai kahdelle puolelle, joten sille on ominaista korkea kosteus- ja kulutuskestävyys yhdessä keveyden, sienivahinkojen, muotin, jyrsijöiden, auringon säteilyaltistuksen ja kausittaisten lämpötilavaihteluiden kanssa.

Laminoitua kilpiä käsitellään lisäksi erikoistuneella fenolipohjaisella yhdisteellä, joka myös parantaa käyttöominaisuuksien parantamista.

Laminoidun kosteutta kestävän vanerin tärkeimmät tekniset indikaattorit
* ulomman kerroksen kuitujen suuntaan ja poikki.

Yleisimmin käytetty muottirakenteiden valmistuksessa käytetty vaneri 18 ja 21 mm, tavallisimmin 20 mm: n materiaalipaksuuden myynnissä.

Liikevaihto ja hinnat

Kosteutta kestävän vanerin hinta riippuu puusta, arkin geometrisista mitoista (pituus, leveys ja paksuus). Lisäksi ei-laminoitu vaneri voi olla eriasteisia käsittelyjä: ilman jauhamista ja jauhamista yhdellä tai molemmilla puolilla. Tämä indikaattori vaikuttaa myös materiaalin hintaan.

 • Venäjällä tai Kiinassa tuotettua vaneria on pääasiassa kotimarkkinoilla.
 • Kiinalainen on useimmiten valmistettu poppelista, koivua käytetään Venäjän materiaalina. Joskus on olemassa yhdistelmä kiinalaisesta vanerista, jossa on molempia puulajeja.
 • Koska poppelilla on alempi tiheys ja lujuus, tällaisen vanerin keskimääräinen liikevaihto on 12 sykliä, koivu on 35.

Itse asiassa vaneri voi kestää sekä enemmän että vähemmän asennusaikoja muottien valmistuksessa - kaikki riippuu materiaalin käyttöolosuhteista ja rakenteen tarkoituksesta. Huolimatta siitä, että venäläinen vaneri on noin 20-30% kalliimpaa kuin kiinalainen, sen kestävyys on huomattavasti korkeampi (jopa 70 uudelleenkäyttöjaksoa on mahdollista).

Laminoitu kosteutta kestävä vaneri muottiin: mitat ja hinta arkille 2,98 m (2440 × 1220 mm) ja 1 m3

20 mm: n paksuisten muottien kosteudenkestävän vanerin hinta ei eroa huomattavasti 21 mm: n vakiokilven kustannuksista, mutta tämä materiaali on myynnissä paljon harvemmin.

Keskimääräisten vähittäishintojen vertailu laminoidulle vanerilevylle 2440 × 1220 mm kiinalainen ja venäläinen tuotanto

Miten tehdä vanerin muotti: ohjeet ja piirustukset

Vanerimateriaalina käytetään yksityis- ja teollisuusrakennuksia, jotka täyttävät perustukset, lattialaatat ja seinät. Se on kätevä ja kannattava. Tarkastelemme yksityiskohtaisesti luomisprosessia materiaalin valinnasta rakenteen valmistukseen.

Edut vanerin käyttämisestä muottiin

Vanerimateriaalilla on useita etuja verrattuna puulevyihin:

 • sillä on suuri muodonmuutosraja, betonielementit eivät ole muodonmuutoksia. On tärkeää käyttää pystypintoja 60-100 cm: n välein.
 • vanerin muottien asennus on vähemmän aikaa vievää, kilvet kaatavat nopeammin kuin levyt
 • mahdollisuus saada sileä pinta ilman liitoksia
 • tätä muottirakennetta voidaan käyttää toistuvasti. Samalla se on helppo asentaa suoraan rakennustyömaalle.

Kierrätetty vaneri

Kun muotti on irrotettu, vaneri on puhdistettava ja kuivattu. Sitä voidaan käyttää uudelleen.

Kierrätysvaihtoehdot:

 1. Sitä voidaan käyttää toisella sivustolla.
 2. Käytä sitä alilevyinä tai lattiana
 3. Vaneriliitettä voidaan myydä

Mitä vaneria käytetään muottiin?

Vaneri on jaettu tyyppeihin riippuen siitä, minkälaista liimaa käytetään tuotannossaan. Muottien rakentamiseen käytetään seuraavia materiaaleja: vaneri FBA, FSF, bakelizirovannaya.

Tämä on eräänlainen vaneri, jossa viilunkerrokset liimataan albumiinikaseiiniliimalla. Tämä tekee siitä ympäristöystävällisen ja luokittelee luonnolliset materiaalit. Se voidaan sijoittaa asuinalueille. Kuitenkin toistuvaan käyttöön muottipesän materiaalina se ei ole paras vaihtoehto, koska se ei kestä kosteutta.

Tällainen vaneri on kosteutta kestävä. Sen kerrokset liimataan yhdessä fenoliformaldehydihartsin kanssa, joka määrittää sen kosteutta kestävät ominaisuudet. On suositeltavaa käyttää ulkoista työtä, mukaan lukien muotojen luominen. Se kestää monia käyttökertoja. Fenoli-formaldehydihartsi on myrkyllistä, joten se ei ole ympäristöystävällinen tällaisen vanerin käyttämiseksi sisätiloissa.

Laminoitu vaneri

Vanerin pinnalla oleva laminointikerros parantaa kosteuden kestävyyttä. Yleensä laminoitu vaneri FSF kovapuusta, usein koivusta. Tällaisella vanerilla voi olla sileä tai aallotettu pinta, jolloin se luistaa liukastumisominaisuudet. Se on laminoitu vaneri, jota usein käytetään muottiin.

Ei-laminoitu vaneri voi olla kiillottamaton ja jauhettu yhdelle ja kahdelle puolelle. Hionnan päätavoitteena on parantaa materiaalin esteettistä laatua. Se myös eliminoi pienet pintavirheet ja siten materiaalin kestävämmät mekaaniset vauriot - sirut ja vääntyminen.

Bakeloitu vaneri

Siinä kerrokset liimataan yhdessä bakeliittihartsin kanssa. Se antaa materiaalille erityisen vahvuuden ja kestävyyden aggressiivisille ympäristöille. Tämän vuoksi sitä voidaan käyttää eri ilmastollisissa olosuhteissa. Bakeloitu vaneri kestää lämpötilan muutoksia, jopa merkittäviä - -50 ° C - + 50 ° C. Sitä käytetään kosteassa trooppisessa ilmastossa ja Far Northin olosuhteissa. Jos rakentaminen tapahtuu jollakin näistä alueista, tällainen vaneri sopii täydellisesti.

Venäläinen tai kiinalainen vaneri?

Venäläisiä, suomalaisia ​​ja kiinalaisia ​​vanerija on kotimarkkinoilla. Kaksi ensimmäistä ovat käytännöllisesti katsoen samanlaisia ​​laatua, jotain suomalaista vaneria valmistetaan jopa tehtailla Venäjällä. Samaan aikaan Venäjän kustannukset ovat paljon pienemmät. Kiinalaista vaneria voidaan käyttää matalarakentamisessa taloudellisena vaihtoehtona. Sen laatu on alhainen. Monikerrosrakenteiden toistuvaan käyttöön ei ole sopivaa.

Video: materiaalin valinta muottiin

Muottien valmistus

Muottipuuvaneriä voi ostaa seuraavilla hinnoilla:

 • Kiinalainen - 20-22 tuhatta ruplaa / kpl. m
 • Venäjä - 30-34 tuhatta ruplaa / cu. m
 • Suomi -

Mikä paksuus olisi vaneri

Ulkomaiset ja kotimaiset vaneripaksuus 3 - 40 mm. Muottiin voidaan käyttää 15 mm: n paksuisia levyjä. Vielä yleisimpiä yksityis- ja teollisuusrakennustöitä valmistaneesta vanerista on kuitenkin vaneria, jonka paksuus on 18-21 mm. Nämä arkit pystyvät kestämään betonin paineen, kun taas niissä on pieni massa. Se helpottaa kuljetusta ja käsittelyä. Siksi tällaista vaneria voidaan kutsua parhaaksi vaihtoehdoksi ominaisuuksien ja kustannusten suhteessa. Teollisessa rakenteessa käytetään korkeimman lujuuden rakenteita käytettäessä vaneria, jonka paksuus on 40 mm.

Koot ja kulutus

Vanerilevyjen vakiokoot:

 • 1220x1220 mm
 • 1220x2440 mm
 • 1270x1525 mm
 • 1350x1525 mm
 • 1550x1550 mm
 • 1525x1830 mm
 • 1500x300 mm
 • 1525x3050 mm
 • ja muut

Niinpä on mahdollista laskea materiaalin kulutus, tietäen muotin mitat.

Esimerkki kulutuksen laskemisesta

Laskettaessa, kuinka paljon materiaalia tarvitset muottiin, sinun on tiedettävä sen tyyppi. Nauhamaiden perustukset lasketaan seuraavasti:

 • Mittaa rakennuksen kehä metreinä ja kerro se 2: llä (muotilla on kaksi puolta)
 • Määritä jalustan korkeus lisäyksillä
 • Tarkastellaan käytetyn vanerin paksuutta.

esimerkiksi:

Meidän on täytettävä talon pohja 15x10 m. Kellarikaistaleen korkeus on 0,5 m (ottaen huomioon 0,2 m: n päästöoikeudet, saamme 0,7 m). Käytetään 0,1 mm: n paksua vaneria. Kertoo kehän pituus kahdella kerroksella. Kerromme lopputuloksen perustan korkeudella ja vanerin paksuudella. Kaikki laskelmat on tehtävä metreinä.

Saamme: (15 + 15 + 10 + 10) x 2 x 0,7 x 0,018 = 1,26 ov. m

Muottien laskeminen monoliittisille lattioille suoritetaan seuraavasti:

Huomioi huoneen korkeus ja levyn mitoituspaksuus. Huoneissa, joiden enimmäiskorkeus on enintään 4,5 m, laskelmat suoritetaan seuraavasti:

 • Laske lattiatila
 • Vanerilehtien pinta-ala otetaan huomioon.
 • Leikkausmateriaalin leikkaukset otetaan huomioon.

esimerkiksi:

Sen on täytettävä katto, jonka paksuus on 0,4 metriä 5 x 4 m: n huoneessa. Laskemme huoneen pinta-alan - 5x4 = 20 neliömetriä. Esimerkiksi, ota levyt 1550x1550 mm. Tappiot leikkaamiseen 1.1.

Saamme: 20: (1550x1550) x1,1 = 9,15 arkkia

Eli tarvitset noin 10 vanerilevyä.

Muottien liikevaihto

Liikevaihto tarkoittaa viilun uudelleenkäyttökertojen lukumäärää muottiin. Tämä on osoitus sen käytännöllisyydestä. Liikevaihto riippuu valmistajasta ja arkin laadusta sekä käyttöolosuhteista. Niinpä vanerin käyttö lattian asennuksessa vähentää merkittävästi sen liikevaihtoa.

Voit lisätä materiaalin käyttökertojen lukumäärää erityisellä voiteluaineella. Se auttaa myös saamaan tasaisen kellaripinnan: voiteluaineen ansiosta vaneri erotetaan helposti seinistä eikä rikkoudu.

Käytä tätä tarkoitusta varten kahdenlaisia ​​rasvoja: este ja kemiallisesti aktiivisia. Ensimmäinen luo kerroksen laminoidun vanerimuotin ja betoniliuoksen välillä. Kemiallinen aktiivinen sisältää rasvahappoja. Se on hydrofobista ja sitä käytetään silloin, kun on välttämätöntä lisätä materiaalin vastustuskykyä kosteudelle. Voiteluaineena käytetään myös moottoriöljyä, dieselpolttoainetta, voiteluöljyä.

Puun suojaava maali myös lisää liikevaihdon kasvua. On tärkeää huomata muotin lämpötilan käyttötapa - korkeat lämpötilat vaikuttavat haitallisesti materiaaliin.

Suunnittelu piirustukset

Muottipellien väliin asennetaan tukirakenteita, jotka poistetaan betonin kaatopaikalle. Tinaa tai lankaa katkaistuna, kun muotti on irrotettu.

Materiaalipaneelien valmistuksessa vaneri, joka on naulattu puun runkoon.

Kiinnittimet

Kiinnittimien valinta riippuu levyjen paksuudesta ja vanerin tyypistä, rakenteen vaatimuksista, pinnasta, johon muotti kiinnitetään ja muista tekijöistä. Usein vanerin kiinnittämiseen ruuveilla ja nauloilla kierteellä. Haponkestävät kynnet soveltuvat myös muottiin, varsinkin jos sen toistuva käyttö on suunniteltu. Parempi kynnet, joissa on laaja korkki. Vanerin muottien kiinnikkeenä käytetään myös ruuveja, pultteja ja liimaa.

Levyjen kiinnittäminen oli luotettavaa, tarkkaile kynsien tai ruuvien välisiä välejä ja valitse oikein kiinnittimen pituus. Tätä varten voit käyttää yksinkertaista kaavaa - moninkertaistaa vanerin paksuus 2,5: llä. Kynsien välinen etäisyys on 10-20 cm. Kynsien ja ruuvien kiinnittämisen lisäksi etusiveltimet liimataan.

Vanerin muottien suojien valmistusmenetelmä sisältää kotona suoritettavia toimintoja. Käytetään seuraavia työkaluja: vasara, ruuvimeisseli tai ruuvimeisseli, käsihaara, mittanauha.

Video: - suojakotelo

Vanerilla on useita etuja muottien materiaalina. On täysin mahdollista tehdä ja käyttää tällaista muottirakennetta omalla tavalla. Piirustukset, laskelmat ja vinkit auttavat sinua selviytymään tämän tehtävän onnistumisesta.

Miten valita vaneri muottiin

Muottipesu

Nyt kaataminen betoniin yhteen tai toiseen on kiinteä operaatio minkä tahansa esineen rakentamisessa. Sen sijaan muottiin tulee aina käyttää korkealaatuista monoliittista tuotetta. Miksi näitä tarkoituksia varten on parempi ostaa vanerilevyt, ja myös miten valita vaneri muottiin - tämä artikkeli tulee olemaan.

Mikä erottaa hyvän muottien huonosta

Aiemmin yksityisessä rakentamisessa käytettiin periaatteessa yksinomaan havupuuta reunavia levyjä, jotka kynnivät kilpeihin. Tämä materiaali ei liian vaativaa työtä (tai kertaluonteisia tehtäviä varten) on varsin kelvollinen. Tärkein etu tällaisessa päätöksessä on se, että reuna on halpa, varsinkin jos se on 2 lajiketta, joka muuten toimii hyvin ja sillä on pieni hinta.

Mutta jos haluat tehdä muutama monoliitti tai kun on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota käsiteltyjen pintojen laatuun, niin he tilaavat vanerin tai vaihtoehtoisesti OSB-levyt.

Muokkaustoiminto

Muotoilun ensisijainen tehtävä on luoda lomake. Nestemäisen betonimassan tulisi täyttää keinotekoisesti muodostuvien esteiden tilat, joissa kypsytysprosessin lopussa betoni kovettuu täysin ja noutaa muotoilun voimakkuuden.

Valmiin monoliitin geometristen mittasuhteiden tarkkuus riippuu siitä, kuinka mittatila on koottu, kuinka sileä ja vakaa se on. Monin tavoin täällä puhutaan myös pintojen sileydestä. Laudat, jotka on asetettu kilpiin, ovat myös hyvin leikattujen reunojen kohdalla, jättävät kuperaa "kaistaleita" betonille, koska niiden välillä on aina aukkoja. Vanerin käytössä on vain aukkojen liitoksia, ja kilven tasossa ei ole liitoksia, jotka vaikuttavat laatuun. Vaneri, joka on suurikokoinen tuote, jonka sivut ovat 4, 5, 8, 10 jalkaa, ansiosta voit luoda kiinteän muottipellin.

Älä unohda, että monissa tapauksissa on tärkeää, että betonilla ei ole vain suuria epäsäännöllisyyksiä, mutta myös sileä pinta. Hallitus ei voi antaa tätä (on luonnollinen rakenne vuotuisilla renkailla, puutteita / jälkiä sahauksesta kasvot, solmuja tai halkeamia...), ja kiillotettu (tai laminoitu) vaneri on helppoa!

Vahvuusominaisuudet

Hyvän muottien seuraavana tehtävänä on kestää valtava monitonninen kuorma, joka osoittautuu sisäisen betonin painoksi. Betonin staattisen painon kaartamisen ja puristamisen lisäksi sinun on myös harkittava voimia, jotka syntyvät betonin massan värähtelyn aikana. Mitä vähemmän yhteyksiä, sitä vähemmän ongelmia.

Lisäksi muottien vaneri on edullisempi kartonkia varten sen fysikaalisten ominaisuuksien stabiilisuuden takia, koska se on koottu useista kerroksista vaneria työpajassa, sen tiheys ja lujuus ovat aina samat, virheiden ja virheiden esiintyminen on tiukasti hallinnassa. Tästä johtuen vanerilevyn korkea toistettavissa oleva kantavuus verrattuna sahatavaran kanssa.

Massat ja kompaktit

Toinen positiivinen puoli vanerin käyttämiseksi muottiin on rakenteen pienempi paino (samanlainen voima, vaneri on ohuempi kuin levy). Ja vielä on syytä huomata, että levyjen valmistuksessa on käytettävä suurempaa määrä leikattua palkkia, jota käytetään vahvistamaan ja upottamalla muottiin. Tämä vaikuttaa myös kilpien komponenttien hintaan ja kokonaismassaan.

Monoliittinen turvallisuus

Materiaalivalintoja ei yleensä oteta huomioon muottien suojaavassa toiminnassa. Muottirakenteen pitäisi kuitenkin estää betonin jäätymistä kypsymisen aikana tai sen kuivaus lämmön aikana.

Korkealaatuisen muottien ei pitäisi sallia nestemäistä sementtimelua (joka vaikuttaa suuresti tuotetun sementtikiven lujuuteen) virtaamaan muotista. Ja täällä taas vaneri tulee olemaan käytännöllisesti katsoen kilpaillut, sillä on tarvittava eristyskyky, se luo vain vähän liitoksia.

Helppokäyttöisyys

Materiaalien sopivuuden arvioimiseksi käytettäväksi muottipesässä on myös otettava huomioon kilven käytännöllisyys. Esimerkiksi on tärkeää tietää, kuinka helppoa on kypsytetyn betonin purkaminen. Sileä vanerilevy (erityisesti voideltu) voidaan helposti irrottaa, se ei anna merkkejä monoliitille, se ei aiheuta halkeamia, koska se ei vaadi liiallista voimaa.

Tarpeettomasti sanottuna, suurien vanerilevyjen tekeminen on aina helpompaa ja nopeampaa kuin murskauspaneeleilla, jotka on räätälöitävä, ralliin kiinnitettävä osaksi suojusta.

Vastustus aggressiivisille olosuhteille

Kaatunut betoni pysyy pitkään nestemäisenä, sen kovettumisen jälkeen on edelleen märkä. Siksi muotti on koko käyttöajanjakson ajan altistunut voimakkaalle kosteudelle, mikä helposti pilaa esim. Metallilevyjä ja sillä on myös voimakas vaikutus levyjen puulevyihin, jotka ilman suojaa (kalvo tai maali) alkavat paisua, halkeamia ja roiskeita.

Miten tehdä vanerin muotti: ohjeet ja piirustukset

Vanerimateriaalina käytetään yksityis- ja teollisuusrakennuksia, jotka täyttävät perustukset, lattialaatat ja seinät. Se on kätevä ja kannattava. Tarkastelemme yksityiskohtaisesti luomisprosessia materiaalin valinnasta rakenteen valmistukseen.

Edut vanerin käyttämisestä muottiin

Vanerimateriaalilla on useita etuja verrattuna puulevyihin:

 • sillä on suuri muodonmuutosraja, betonielementit eivät ole muodonmuutoksia. On tärkeää käyttää pystypintoja 60-100 cm: n välein.
 • vanerin muottien asennus on vähemmän aikaa vievää, kilvet kaatavat nopeammin kuin levyt
 • mahdollisuus saada sileä pinta ilman liitoksia
 • tätä muottirakennetta voidaan käyttää toistuvasti. Samalla se on helppo asentaa suoraan rakennustyömaalle.

Kierrätetty vaneri

Kun muotti on irrotettu, vaneri on puhdistettava ja kuivattu. Sitä voidaan käyttää uudelleen.

Kierrätysvaihtoehdot:

 1. Sitä voidaan käyttää toisella sivustolla.
 2. Käytä sitä alilevyinä tai lattiana
 3. Vaneriliitettä voidaan myydä

Mitä vaneria käytetään muottiin?

Vaneri on jaettu tyyppeihin riippuen siitä, minkälaista liimaa käytetään tuotannossaan. Muottien rakentamiseen käytetään seuraavia materiaaleja: vaneri FBA, FSF, bakelizirovannaya.

Tämä on eräänlainen vaneri, jossa viilunkerrokset liimataan albumiinikaseiiniliimalla. Tämä tekee siitä ympäristöystävällisen ja luokittelee luonnolliset materiaalit. Se voidaan sijoittaa asuinalueille. Kuitenkin toistuvaan käyttöön muottipesän materiaalina se ei ole paras vaihtoehto, koska se ei kestä kosteutta.

Tällainen vaneri on kosteutta kestävä. Sen kerrokset liimataan yhdessä fenoliformaldehydihartsin kanssa, joka määrittää sen kosteutta kestävät ominaisuudet. On suositeltavaa käyttää ulkoista työtä, mukaan lukien muotojen luominen. Se kestää monia käyttökertoja. Fenoli-formaldehydihartsi on myrkyllistä, joten se ei ole ympäristöystävällinen tällaisen vanerin käyttämiseksi sisätiloissa.

Laminoitu vaneri

Vanerin pinnalla oleva laminointikerros parantaa kosteuden kestävyyttä. Yleensä laminoitu vaneri FSF kovapuusta, usein koivusta. Tällaisella vanerilla voi olla sileä tai aallotettu pinta, jolloin se luistaa liukastumisominaisuudet. Se on laminoitu vaneri, jota usein käytetään muottiin.

Ei-laminoitu vaneri voi olla kiillottamaton ja jauhettu yhdelle ja kahdelle puolelle. Hionnan päätavoitteena on parantaa materiaalin esteettistä laatua. Se myös eliminoi pienet pintavirheet ja siten materiaalin kestävämmät mekaaniset vauriot - sirut ja vääntyminen.

Bakeloitu vaneri

Siinä kerrokset liimataan yhdessä bakeliittihartsin kanssa. Se antaa materiaalille erityisen vahvuuden ja kestävyyden aggressiivisille ympäristöille. Tämän vuoksi sitä voidaan käyttää eri ilmastollisissa olosuhteissa. Bakeloitu vaneri kestää lämpötilan muutoksia, jopa merkittäviä - -50 ° C - + 50 ° C. Sitä käytetään kosteassa trooppisessa ilmastossa ja Far Northin olosuhteissa. Jos rakentaminen tapahtuu jollakin näistä alueista, tällainen vaneri sopii täydellisesti.

Venäläinen tai kiinalainen vaneri?

Venäläisiä, suomalaisia ​​ja kiinalaisia ​​vanerija on kotimarkkinoilla. Kaksi ensimmäistä ovat käytännöllisesti katsoen samanlaisia ​​laatua, jotain suomalaista vaneria valmistetaan jopa tehtailla Venäjällä. Samaan aikaan Venäjän kustannukset ovat paljon pienemmät. Kiinalaista vaneria voidaan käyttää matalarakentamisessa taloudellisena vaihtoehtona. Sen laatu on alhainen. Monikerrosrakenteiden toistuvaan käyttöön ei ole sopivaa.

Video: materiaalin valinta muottiin

Muottien valmistus

Muottipuuvaneriä voi ostaa seuraavilla hinnoilla:

 • Kiinalainen - 20-22 tuhatta ruplaa / kpl. m
 • Venäjä - 30-34 tuhatta ruplaa / cu. m
 • Suomi -

Mikä paksuus olisi vaneri

Ulkomaiset ja kotimaiset vaneripaksuus 3 - 40 mm. Muottiin voidaan käyttää 15 mm: n paksuisia levyjä. Vielä yleisimpiä yksityis- ja teollisuusrakennustöitä valmistaneesta vanerista on kuitenkin vaneria, jonka paksuus on 18-21 mm. Nämä arkit pystyvät kestämään betonin paineen, kun taas niissä on pieni massa. Se helpottaa kuljetusta ja käsittelyä. Siksi tällaista vaneria voidaan kutsua parhaaksi vaihtoehdoksi ominaisuuksien ja kustannusten suhteessa. Teollisessa rakenteessa käytetään korkeimman lujuuden rakenteita käytettäessä vaneria, jonka paksuus on 40 mm.

Koot ja kulutus

Vanerilevyjen vakiokoot:

 • 1220x1220 mm
 • 1220x2440 mm
 • 1270x1525 mm
 • 1350x1525 mm
 • 1550x1550 mm
 • 1525x1830 mm
 • 1500x300 mm
 • 1525x3050 mm
 • ja muut

Niinpä on mahdollista laskea materiaalin kulutus, tietäen muotin mitat.

Esimerkki kulutuksen laskemisesta

Laskettaessa, kuinka paljon materiaalia tarvitset muottiin, sinun on tiedettävä sen tyyppi. Nauhamaiden perustukset lasketaan seuraavasti:

 • Mittaa rakennuksen kehä metreinä ja kerro se 2: llä (muotilla on kaksi puolta)
 • Määritä jalustan korkeus lisäyksillä
 • Tarkastellaan käytetyn vanerin paksuutta.

esimerkiksi:

Meidän on täytettävä talon pohja 15x10 m. Kellarikaistaleen korkeus on 0,5 m (ottaen huomioon 0,2 m: n päästöoikeudet, saamme 0,7 m). Käytetään 0,1 mm: n paksua vaneria. Kertoo kehän pituus kahdella kerroksella. Kerromme lopputuloksen perustan korkeudella ja vanerin paksuudella. Kaikki laskelmat on tehtävä metreinä.

Saamme: (15 + 15 + 10 + 10) x 2 x 0,7 x 0,018 = 1,26 ov. m

Muottien laskeminen monoliittisille lattioille suoritetaan seuraavasti:

Huomioi huoneen korkeus ja levyn mitoituspaksuus. Huoneissa, joiden enimmäiskorkeus on enintään 4,5 m, laskelmat suoritetaan seuraavasti:

 • Laske lattiatila
 • Vanerilehtien pinta-ala otetaan huomioon.
 • Leikkausmateriaalin leikkaukset otetaan huomioon.

esimerkiksi:

Sen on täytettävä katto, jonka paksuus on 0,4 metriä 5 x 4 m: n huoneessa. Laskemme huoneen pinta-alan - 5x4 = 20 neliömetriä. Esimerkiksi, ota levyt 1550x1550 mm. Tappiot leikkaamiseen 1.1.

Saamme: 20: (1550x1550) x1,1 = 9,15 arkkia

Eli tarvitset noin 10 vanerilevyä.

Muottien liikevaihto

Liikevaihto tarkoittaa viilun uudelleenkäyttökertojen lukumäärää muottiin. Tämä on osoitus sen käytännöllisyydestä. Liikevaihto riippuu valmistajasta ja arkin laadusta sekä käyttöolosuhteista. Niinpä vanerin käyttö lattian asennuksessa vähentää merkittävästi sen liikevaihtoa.

Voit lisätä materiaalin käyttökertojen lukumäärää erityisellä voiteluaineella. Se auttaa myös saamaan tasaisen kellaripinnan: voiteluaineen ansiosta vaneri erotetaan helposti seinistä eikä rikkoudu.

Käytä tätä tarkoitusta varten kahdenlaisia ​​rasvoja: este ja kemiallisesti aktiivisia. Ensimmäinen luo kerroksen laminoidun vanerimuotin ja betoniliuoksen välillä. Kemiallinen aktiivinen sisältää rasvahappoja. Se on hydrofobista ja sitä käytetään silloin, kun on välttämätöntä lisätä materiaalin vastustuskykyä kosteudelle. Voiteluaineena käytetään myös moottoriöljyä, dieselpolttoainetta, voiteluöljyä.

Puun suojaava maali myös lisää liikevaihdon kasvua. On tärkeää huomata muotin lämpötilan käyttötapa - korkeat lämpötilat vaikuttavat haitallisesti materiaaliin.

Suunnittelu piirustukset

Muottipellien väliin asennetaan tukirakenteita, jotka poistetaan betonin kaatopaikalle. Tinaa tai lankaa katkaistuna, kun muotti on irrotettu.

Materiaalipaneelien valmistuksessa vaneri, joka on naulattu puun runkoon.

Kiinnittimet

Kiinnittimien valinta riippuu levyjen paksuudesta ja vanerin tyypistä, rakenteen vaatimuksista, pinnasta, johon muotti kiinnitetään ja muista tekijöistä. Usein vanerin kiinnittämiseen ruuveilla ja nauloilla kierteellä. Haponkestävät kynnet soveltuvat myös muottiin, varsinkin jos sen toistuva käyttö on suunniteltu. Parempi kynnet, joissa on laaja korkki. Vanerin muottien kiinnikkeenä käytetään myös ruuveja, pultteja ja liimaa.

Levyjen kiinnittäminen oli luotettavaa, tarkkaile kynsien tai ruuvien välisiä välejä ja valitse oikein kiinnittimen pituus. Tätä varten voit käyttää yksinkertaista kaavaa - moninkertaistaa vanerin paksuus 2,5: llä. Kynsien välinen etäisyys on 10-20 cm. Kynsien ja ruuvien kiinnittämisen lisäksi etusiveltimet liimataan.

Vanerin muottien suojien valmistusmenetelmä sisältää kotona suoritettavia toimintoja. Käytetään seuraavia työkaluja: vasara, ruuvimeisseli tai ruuvimeisseli, käsihaara, mittanauha.

Video: - suojakotelo

Vanerilla on useita etuja muottien materiaalina. On täysin mahdollista tehdä ja käyttää tällaista muottirakennetta omalla tavalla. Piirustukset, laskelmat ja vinkit auttavat sinua selviytymään tämän tehtävän onnistumisesta.

Laminoitu vaneri

Laminointi on koivuista tai yhdistetystä viilusta valmistettua kaksipuolista vaneripäällysteistä, jossa on fenoliformaldehydihartsiin perustuvaa paperihartsikalvoa. Tämä käsittely antaa vanerin kosteuden kestävyyttä, kestävyyttä, lujuutta ja suurta tiheyttä, jota voidaan parantaa kalvon uudelleen pinnoituksella. Vanerin ja laminaatin kuljetuksen ja varastoinnin aikana tulee suojata suoraan auringonvalolta. On myös suositeltavaa säilyttää laminoitu vaneri hyvin tuuletetussa tilassa.

Laminaattipäällystettyä vaneria käytetään monilla teollisuuden, rakennus- ja viimeistelyteollisuuden aloilla: autoteollisuudessa, autonrakennuksessa, laivanrakennuksessa, mainostaulujen ja aidojen valmistuksessa, rakennustöissä jne. Useimmiten laminoitua vaneria käytetään kanervamateriaalina monoliittisessa kotelorakenteessa: sen kestävyys on tärkeä tässä, joten voit käyttää vaneria toistuvasti. Yleensä tällaisella vanerilla päitä suojataan alumiiniprofiililla, ja niitä käsitellään lisäksi tiivistysaineella. Lisäksi erikoiskäsittely tekee siitä resistenttejä säälle ja kemiallisille vaikutteille. Tuotteen pinta voi olla sekä sileä että kohokuvioitu.

Laminaattilevyä valmistetaan vakioleveydellä suurikokoisilla levyillä. Liitosten ja kiinnittimien lukumäärän pienentämisen vuoksi suuria levyjä käytetään menestyksekkäästi paitsi asuinrakentamisessa monoliittirakenteessa myös siltojen ja teollisuusrakennusten rakentamisessa. Suurten levyjen käyttö muottirakenteissa säästää aikaa, rahaa ja työtä, koska kokoonpanotyö ei edellytä lisälaitteiden ja materiaalien käyttöä.

Vaneri-muotti: tyypit, valmistusmenetelmät ja edut

Vaneriteollisuutta käytetään massiivisesti sekä yksityisessä että teollisessa rakentamisessa. Sen etuja verrattuna muihin materiaaleihin ovat ilmeiset, mikä vuorostaan ​​stimuloi erilaisten modifikaatioiden tuottamista vanerista. Yhdessä vaneritehtaan kanssa on kehitetty uusia tekniikoita betonin kaatamiseksi ja erilaisten kiinnityselementtien tuottamiseen.

Vanerin etuja muottiin

Vaneri on laattoja, joka on valmistettu liimaamalla viiluja - ohuita puulevyjä.

Suhteellisen alhainen hinta ja käsittelyn helppous tekevät siitä kätevän rakennusmateriaalin, jossa on laaja valikoima sovelluksia. Koska muottirakenteiden asennus vaatii paljon aikaa betonirakenteiden pystyttämisen aikana, vaneri kaakelamateriaaliksi löytyi nopeasti, ja lisäksi koko alalle syntyi erityyppisten vanerin valmistus tähän tehtävään.

Vaneria on liimattu useista ohuista puulevyistä.

Muottipohjia tai lattiaa, jolla on kivihiekkoja tai maayhdisteitä, on tunnettu antiikin ajoista lähtien. Materiaalina käytettiin puuta, metallia, nahkoja, mattoja ja kankaita. Meidän aikamme käytämme keramiikkaa, komposiittimateriaaleja, muovia. Mutta mikään materiaali ei voi kilpailla vanerin kanssa sellaisilla tärkeillä kriteereillä kuin "hinta-laatu" ja asennus on helppoa. Kokoonpanon kokoonpanon ja purkamisen yhteydessä materiaali on aina osittain tai kokonaan menettänyt. Vanerin rakenne mahdollistaa joko toistuvan käytön tai jätemateriaalien käytön muihin tarpeisiin.

Vanerin epäilyttävä etu on sen joustavuus ja kyky ylläpitää tiettyjä monimutkaisia ​​muotoja, joiden ansiosta rakentajat ja suunnittelijat voivat rakentaa arkkitehtonisia muotoja asiakkaan pyynnöstä.

Vanerin muottien avulla luodaan puoliympyrän muotoisia ja pallomaisia ​​muotoja.

Erilaiset tyypit eroavat toisistaan:

 • viilulevyt - 3 - 12 ja enemmän;
 • vanerimateriaali - koivu, havupuut, poppeli;
 • kyllästysmenetelmä liimojen ja lakkojen kanssa;
 • pintakäsittelyssä, toisin sanoen hiomisen asteessa yksi tai molemmat puolet;
 • lisäämällä pinnoitusta (laminointia).

Muita parametreja ovat: koot, hinta, alkuperämaa, brändin tuntemus jne.

Vanerin tyyppiä

Moderni teollisuus tarjoaa vaneria kymmeniä eri lajikkeita. Jos kaventatte nimitystä vain muottien valmistukseen, voit pysyä viidellä päätyypillä.

tavallinen

Tämä materiaali on yksinkertaisin, demokraattisin ja halpa, sillä muotti on vain yksi sovellusvaihtoehdoista.

Yleensä ne ottavat kiillottamatonta, edullista vaneria muottiin, ja kerrosten määrä, joka kestää laastin kuormituksen. Liuoksen sisältämä vesi voi johtaa materiaalin turvotukseen ja häikäilemään muodon muotoa. Tämän välttämiseksi käytä ylimääräisiä kiinnitys- ja käärepapereita muovikalvosta.

Kalvon alla voidaan sijoittaa kohokuvioituja materiaaleja. Sen jälkeen, kun laasti on kovettunut ja muotti on poistettu, helpotus ja rakenne näkyvät betonipintaan sisustuselementtinä.

Tätä vaneria ei voida suositella suurille työmäärille, eikä sen alhaiset kustannukset mahdollista toteuttaa toisen ajatuksen - kiinteät muottipesät. Tässä tapauksessa materiaali pysyy liimattu betoniin, ja jo se on viimeistely kipsi ja maali. Merkitään FBA: n lyhennelmällä, joka viittaa albuminoosi-liiman impregnointiin, joka liittyy ympäristöystävällisiin materiaaleihin.

Materiaalina käytetään tavallista edullista vaneria.

päällystämättömän

Se eroaa tavanomaisesta korkeammasta hiomamäärästä ainakin yhdestä sivusta ja kyllästyksellä seoksilla, jotka lisäävät kosteuden kestävyyttä.

Impregnoimana käytetään fenoliin ja formaldehydiin perustuvia hartsiin perustuvia liimoja, kuten PSF-merkinnällä on osoitettu. Vaikka teollisuudelle asetetaan tiukkoja terveyssäännöksiä, on muistettava, että fenolifluorihydraatti kuuluu karsinogeenisten, myrkyllisten ja helposti syttyvien aineiden luokkiin. Siksi tällaisen vanerin kanssa tehtävää työtä on noudatettava työ- ja paloturvallisuusmääräysten vaatimuksia.

FSF-vaneri on yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista.

laminoitu

Laminointivälineet peittävät pinnan polymeerikalvolla. Se voidaan suorittaa yhdestä tai kahdesta sivusta.

Laminoidun vanerin työpinta peitetään polymeerikalvolla

Laminaatti lisää vanerin kestävyyttä ja kestävyyttä. Kun rakennetaan monoliittisia rakennuksia, uudelleenkäytettäviä laminoidusta vanerista valmistettuja suojuksia ei ole saatavilla.

Laminointi voidaan tehdä itsenäisesti. Kalvo ja kone sallivat paitsi peittää levyt, mutta myös luoda helpotuskuvion, joka kulkee sitten betoniin antaen pinnalle tiettyä pintakuvetta.

bakelized

Jos kirjain "B" on vanerin kaksi kirjainmerkintä, se merkitsee sitä, että se oli liotettu bakteeriin, joka on polymeerihartseihin liittyvä aine. Bakelite-aineen perusteella kyllästyvät liimat ja lakat.

Bakeliitti antaa suuren lujuuden ja kosteuden kestävyyden. BS-vaneri, joka on kyllästetty bakeliteilla, liuotetaan alkoholiin, kutsutaan ilmailuksi ja ominaisuuksiensa mukaan lähestyy metallia. Tämä on hieno materiaali, mutta korkea hinta rajoittaa sen käytön muottiin.

Halvemmat vaihtoehdot:

 • FB - kyllästäminen bakeliittivärillä;
 • BV - kyllästys vesiliukoisella liimalla.

Jälkimmäinen tyyppi, jolla on suuri lujuus, on alhainen kosteudenkestävyys, joka eliminoituu kaksipuolisella laminoinnilla.

Kiinalainen vaneri

Epätas "kiina" ei tarkoita heikkolaatuista tai vain alkuperämaa. Kiinassa perinteisesti on tehty viilua puusta tai muusta edullisesta lajista, jotka eivät kuulu koivu- tai havupuihin.

Kiinalaisen vanerin tuotannossa käytetään viilua halpaa puuta, mikä on varsin hyväksyttävää muottien valmistukseen

Koska nykyaikainen tuotanto on helppo tuoda mihin tahansa muuhun maahan, kiinni nimitetty nimi viittaa viilun luonteeseen ja itse vaneri voidaan laminoida, bakelisoida jne.

Edullinen huonekalu rajoittaa käyttöä huonekalujen, puusepänteollisuuden tai kateaineiden valmistuksessa, mutta kiinalaisen vanerin muotti on varsin sopiva ja antaa kunnon säästää kustannuksia.

Muut vanerituotteet

Nykyaikaisten teknologioiden ansiosta voimme vaihdella luonnollisten materiaalien ja polymeerien yhdistelmää valmiissa tuotteessa. Vaneri on monikerroksinen. Ulkoisia viiluja kutsutaan paitoiksi, sisäisiksi välittäjiksi. Markkinoilla on materiaaleja, joissa paitoja valmistetaan arvokkaista roduista ja puun, kasvien, kuorien, selluloosajätteen jne. Käsittelyn välittäjistä. Kokonaislujuus saavutetaan impregnoimalla ja polymeeripinnoitteilla.

Valitessasi sinun on keskityttävä teknisiin tietoihin, käyttäjien kommentteihin ja palautteisiin aihekohtaisissa foorumeissa. Muottiin vaaditaan kestävyys, kosteuden kestävyys ja kulutuskestävyys sekä käsittelyn helppous ja kiinnittimien läsnäolo.

Video: Vanerin laatua

Vaneri-muotti

Ennen asennustyön aloittamista rakennustyömaalla tehdään huolellinen merkintä. Esimerkiksi kun kaatetaan säätiö, irrotetaan kaivosta, jonka seinät auttavat asentamaan suojat oikein. Mutta monimutkaisten kokoonpanojen tai holvikattojen seinämien kannalta todennäköisesti tarvitaan useampia muottipesän asennusvaiheita ja sen jälkeistä laastinvalua.

Muotti rajoittaa laasti sisä- ja ulkopuolelta. Jotta noudatat vaadittuja leveyksiä, käytä seuraavaa tekniikkaa:

 • Vanerilehdissä poraa reikiä kierteitetylle tanko- tai ruuvitangolle.
 • nastojen (tanko) päiden on ulotuttava muotin ulkosivun ulkopuolelle, jossa säätömutterit kiinnitetään niihin;

Vaneriarkit molemmilla puolilla muovia ovat tukevat nastat, jotka ovat ruuvattuja säätömuttereita

Kummankin puolen muotin yleinen jäykkyys on varustettu kiinnikkeillä, tukilla ja säleillä. Reiki naulattu tai kiinnitetty ruuveihin. On erittäin tärkeää varmistaa tiiviys kummallakin puolella estämään liuoksen vuotaminen. Kaikki paikat sulkevat tai kaada vaahtomuovia.

Kun liuos kovettuu, irrota mutterit, irrota napit ja purkaa suojukset. Putket pysyvät vaurioituneina, vaikkakin tarvittaessa ne voidaan koputtaa tai leikata. Betonin reiät ovat osittain suljettuina, osittain kaapeleiden, putkien, ilmanvaihtolaitteiden jne.

Video: vanerimuotojen asennus

On vieläkin helpompaa ostaa tai vuokrata laminoidut suojukset kiinnikkeillä. Ne on erityisesti valmistettu muottien asentamiseksi ja rakenteellisesti suoritettu siten, että liitoksilla ei ole aukkoja.

Laminoidun vanerin ulkonäkö loi impulssi monoliittiselle rakenteelle

Muotti on 18-21 mm paksua vaneria. Näiden tuotteiden luettelot ja hinnat löytyvät valmistajien ja toimittajien verkkosivuilta.

Miten valita vaneri muottiin

Muottipesu

Nyt kaataminen betoniin yhteen tai toiseen on kiinteä operaatio minkä tahansa esineen rakentamisessa. Sen sijaan muottiin tulee aina käyttää korkealaatuista monoliittista tuotetta. Miksi näitä tarkoituksia varten on parempi ostaa vanerilevyt, ja myös miten valita vaneri muottiin - tämä artikkeli tulee olemaan.

Mikä erottaa hyvän muottien huonosta

Aiemmin yksityisessä rakentamisessa käytettiin periaatteessa yksinomaan havupuuta reunavia levyjä, jotka kynnivät kilpeihin. Tämä materiaali ei liian vaativaa työtä (tai kertaluonteisia tehtäviä varten) on varsin kelvollinen. Tärkein etu tällaisessa päätöksessä on se, että reuna on halpa, varsinkin jos se on 2 lajiketta, joka muuten toimii hyvin ja sillä on pieni hinta.

Mutta jos haluat tehdä muutama monoliitti tai kun on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota käsiteltyjen pintojen laatuun, niin he tilaavat vanerin tai vaihtoehtoisesti OSB-levyt.

Muokkaustoiminto

Muotoilun ensisijainen tehtävä on luoda lomake. Nestemäisen betonimassan tulisi täyttää keinotekoisesti muodostuvien esteiden tilat, joissa kypsytysprosessin lopussa betoni kovettuu täysin ja noutaa muotoilun voimakkuuden.

Valmiin monoliitin geometristen mittasuhteiden tarkkuus riippuu siitä, kuinka mittatila on koottu, kuinka sileä ja vakaa se on. Monin tavoin täällä puhutaan myös pintojen sileydestä. Laudat, jotka on asetettu kilpiin, ovat myös hyvin leikattujen reunojen kohdalla, jättävät kuperaa "kaistaleita" betonille, koska niiden välillä on aina aukkoja. Vanerin käytössä on vain aukkojen liitoksia, ja kilven tasossa ei ole liitoksia, jotka vaikuttavat laatuun. Vaneri, joka on suurikokoinen tuote, jonka sivut ovat 4, 5, 8, 10 jalkaa, ansiosta voit luoda kiinteän muottipellin.

Älä unohda, että monissa tapauksissa on tärkeää, että betonilla ei ole vain suuria epäsäännöllisyyksiä, mutta myös sileä pinta. Hallitus ei voi antaa tätä (on luonnollinen rakenne vuotuisilla renkailla, puutteita / jälkiä sahauksesta kasvot, solmuja tai halkeamia...), ja kiillotettu (tai laminoitu) vaneri on helppoa!

Vahvuusominaisuudet

Hyvän muottien seuraavana tehtävänä on kestää valtava monitonninen kuorma, joka osoittautuu sisäisen betonin painoksi. Betonin staattisen painon kaartamisen ja puristamisen lisäksi sinun on myös harkittava voimia, jotka syntyvät betonin massan värähtelyn aikana. Mitä vähemmän yhteyksiä, sitä vähemmän ongelmia.

Lisäksi muottien vaneri on edullisempi kartonkia varten sen fysikaalisten ominaisuuksien stabiilisuuden takia, koska se on koottu useista kerroksista vaneria työpajassa, sen tiheys ja lujuus ovat aina samat, virheiden ja virheiden esiintyminen on tiukasti hallinnassa. Tästä johtuen vanerilevyn korkea toistettavissa oleva kantavuus verrattuna sahatavaran kanssa.

Massat ja kompaktit

Toinen positiivinen puoli vanerin käyttämiseksi muottiin on rakenteen pienempi paino (samanlainen voima, vaneri on ohuempi kuin levy). Ja vielä on syytä huomata, että levyjen valmistuksessa on käytettävä suurempaa määrä leikattua palkkia, jota käytetään vahvistamaan ja upottamalla muottiin. Tämä vaikuttaa myös kilpien komponenttien hintaan ja kokonaismassaan.

Monoliittinen turvallisuus

Materiaalivalintoja ei yleensä oteta huomioon muottien suojaavassa toiminnassa. Muottirakenteen pitäisi kuitenkin estää betonin jäätymistä kypsymisen aikana tai sen kuivaus lämmön aikana.

Korkealaatuisen muottien ei pitäisi sallia nestemäistä sementtimelua (joka vaikuttaa suuresti tuotetun sementtikiven lujuuteen) virtaamaan muotista. Ja täällä taas vaneri tulee olemaan käytännöllisesti katsoen kilpaillut, sillä on tarvittava eristyskyky, se luo vain vähän liitoksia.

Helppokäyttöisyys

Materiaalien sopivuuden arvioimiseksi käytettäväksi muottipesässä on myös otettava huomioon kilven käytännöllisyys. Esimerkiksi on tärkeää tietää, kuinka helppoa on kypsytetyn betonin purkaminen. Sileä vanerilevy (erityisesti voideltu) voidaan helposti irrottaa, se ei anna merkkejä monoliitille, se ei aiheuta halkeamia, koska se ei vaadi liiallista voimaa.

Tarpeettomasti sanottuna, suurien vanerilevyjen tekeminen on aina helpompaa ja nopeampaa kuin murskauspaneeleilla, jotka on räätälöitävä, ralliin kiinnitettävä osaksi suojusta.

Vastustus aggressiivisille olosuhteille

Kaatunut betoni pysyy pitkään nestemäisenä, sen kovettumisen jälkeen on edelleen märkä. Siksi muotti on koko käyttöajanjakson ajan altistunut voimakkaalle kosteudelle, mikä helposti pilaa esim. Metallilevyjä ja sillä on myös voimakas vaikutus levyjen puulevyihin, jotka ilman suojaa (kalvo tai maali) alkavat paisua, halkeamia ja roiskeita.

Muottipesu

Yritys "viimeistelypalvelu" ehdotetaan ostamaan tukku- ja vähittäismyynti vaneria muottiin. Tätä materiaalia käytetään säätötyöhön: muotti toimii muotoon betonin monoliittisen perustan kaatamiseksi, mikä vaatii parempaa lujuutta ja kestävyyttä. Erikoismuotti vaneri täyttää kaikki laatu- ja kestävyysvaatimukset, joten se on kätevää käyttää sitä rakentamisessa. Aseta tilaus vanerista muottiin valmistajalta halvalla!

Aineiston käyttö ja edut

Tällainen vaneri valmistetaan liimattuun koiviviilun perusteella, erityinen kyllästys tarjoaa materiaalin, jolla on korkea kosteudenkestävyys. Vähintään kolme kerrosta viilua käytetään jokaiselle vanerin levylle, tämä rakenne takaa kestävyyden ja kulutuksenkestävyyden. Ulkopuolella materiaali peitetään kosteudenkestävällä fenolikalvolla: tämä materiaali suojaa puuta kosteudelta ja myös estää halkeilua.

Vaneriteollisuutta voidaan käyttää uudelleen rakennustöissä. Sarja sisältää materiaalin paksuuden 15 mm, 18 mm ja 21 mm, voit myös valita erikokoisia arkkeja. Tarjotut tuotteet ovat seuraavia etuja:

 • Kestävyys mekaaniseen rasitukseen. Vaneri kestää betoniliuoksen paineen, jonka seurauksena säätö säilyttää muodonsa, kunnes se on vakiintunut.
 • Kosteudenkestävyys. Materiaali ei romahda, kun se koskettaa liuosta, se ei kaada ja ei halkeile perustuksen kuivauksen aikana.
 • Taivutuskestävyys. Levyt eivät menetä muotoa myös pitkään voimakkaasti altistuneesti.
 • Helppokäyttöisyys. Kun betoni on kuivunut, muotti voidaan helposti purkaa ja sitä voidaan käyttää uudelleen.

Tämä materiaali on erinomainen ratkaisu maanrakennusten, mökkien ja muiden matalien rakennusten rakentamiseen. Vanhempien hintataso muottiin ostaessaan valmistajalta säästää.

Edut meiltä ostamasta

Yhtiömme takaa FC-vanerin nopean toimituksen Moskovassa ja alueella, varastosta varastosta vie vähän aikaa. Organisaatio on toiminut vuodesta 2000 lähtien: meistä on tullut yksi puurakentamisen materiaalien toimittajista, GOST on taattu laadukkaasti ja täsmällisesti.

Tilaa laadukkaita tuotteita, halpoja, tukkumyyntiä asiakkaita ja tavallisia asiakkaita taataan erityisiä alennuksia. Soita meille nyt!

Laminoidulle vanerille hinnat mittoihin - koot, mistä ostaa

Useita materiaaleja voidaan käyttää perustusmuotoina, mutta suosituin on laminoitu vaneri. Se on rakennuslevy, joka saa aikaan sen kosteutta kestävät ominaisuudet johtuen laminaatioprosessista eli kun formaldehydikalvo esiintyy vanerin pinnalla. Tuloksena syntyy kestävä materiaali, jolla on suuri tiheys ja kestävyys.

Yrityksessä laminaattilevyvalmistusta varten koivupuuta varten. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää useita puulajeja. Materiaali on monikerroksinen. Tämä lähestymistapa toteutetaan tarkoituksena saavuttaa erityinen levyn lujuus. Ohutkerrokset liimataan yhteen formaldehydihartsien kanssa.

Koska kosteuslaminoidulla vanerilla on suuri vastustuskyky, se ei muuta muotoaan ja fysikaalisia ominaisuuksiaan. Tämä on tärkein etu, joka tekee vanerimäisestä erinomaisen materiaalin muottien rakentamiseksi. Lisäksi sitä käytetään laajalti liikennetekniikassa.

Seuraavat päällystetyn vanerin tyypit eroavat toisistaan:

 • Tavallinen laminoitu vaneri. Se on välttämätöntä erilaisten pintojen valmistuksessa, joilla on suuri kulutuskestävyys. Tällaista materiaalia käytetään laattojen, valokuvioiden, jokisiltaan ja niin edelleen valmistettujen töiden valmistukseen;
 • Vaneri FC (liima). Tämä materiaali on melko laaja käyttö sisätilojen viimeistelyyn. Lisäksi sitä käytetään huonekalurakenteiden valmistukseen;
 • Vaneri FSF (liima). Se on välttämätön materiaali, kun tehdään töitä sisustuksessa tiloihin. Vanerilla on erittäin korkea kosteudenkestävyys.
 • Rakentaminen laminoitu vaneri. Se on ihanteellinen vaihtoehto muottien rakentamiseen. Erinomainen materiaali erilaisten tukirakenteiden luomiseen.

Laminoitu vaneri ominaisuuksiensa mukaan on jaettu neljään päälajikkeeseen:

Ensimmäinen palkkaluokka - levyt sallivat eri halkeamia ja vääntymistä enintään 20 millimetriä;

Toinen luokka - arkkeihin sallitaan jopa 200 millimetrin halkeamat ja erilaiset puuosat;

Kolmas luokka - GOST: n mukaan sallitaan enintään 10 kpl: n / m2 halkaisijaltaan enintään 6 mm: n suuruiset madonreiät;

Neljäs luokka - sallittu kasvaa yhdessä tai osittain pudonnut solmu rajattomasti.