Laminoituvanerin koot ja ominaisuudet

Laminoitu vaneri on yksi rakennusmarkkinoiden suosituimmista materiaaleista. Se on valmistettu käsittelemällä puuta kuorintakoneilla. Prosessin päätyttyä vanerilevyn pinta pinnoitetaan erityisellä kalvolla, joka antaa tämän materiaalin monille hyödyllisille ominaisuuksille:

Laminoitu vaneri on halpa ja laadukas materiaali, jolla on korkea kosteudenkestävyys.

 • kosteuden suojauksen lisääminen;
 • poikkeuksellinen kestävyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • inerttiä monille kemikaaleille.

Tyypit ja lajikkeet

Jos päätät ostaa vaneria tiettyihin tarkoituksiin, sinun tulisi tietää sen päätyypit ja lajikkeet. Kohdasta riippuen levyn yläkerros voidaan käsitellä:

 • fenoliin ja formaldehydiin perustuva fenolihartsi;
 • melamiini, joka koostuu puristetuista melamiiniformaldehydihartseista;
 • PVC on läpinäkyvä tai läpinäkyvä kalvo, jolla on alhainen myrkyllisyys.

Kasvoista riippuen laminoitu vaneri luokitellaan seuraaviin luokkiin:

Vaneriarkkien koot.

 1. Astetta B. Levyn pinta pinnoitetaan erityisen lakalla tai muulla väriaineella. Puulla voi olla pieniä epämuodostumia eli pintaan voi olla enintään 1 cm: n pituisia solmuja, joiden määrä ei saisi ylittää 10% arkin kokonaispinta-alasta.
 2. Lajike BB. Materiaali voidaan peittää enintään 2 cm: n kokoisilla solmuilla, joiden määrä on enintään 25% kokonaispinta-alasta. Tällainen vaneri voi sisältää pieniä halkeamia.
 3. Järjestä tiistai. Materiaalin pinta käsitellään maali- tai kalvopinnoitteella. Levy voi sisältää solmuja, joiden halkaisija on yli 2 cm ja halkeama jopa 1,5 mm leveä.
 4. Grade C. Vaivaa pieniä kustannuksia. Pinta peitetään kalvolla tai maalilla. Kaikkien koon ja minkä tahansa määrän sekä halkeamien ja muiden päällystysviaten läsnäolo on sallittua.

Tekniset tiedot

Tämän materiaalin tärkeimmät ominaisuudet ovat:

 • levyn paksuus: 9 - 40 mm;
 • standardiarkkien koot: 120x240, 125x250, 244x122, 250x125 cm;
 • tiheys: 680-700 kg / m 3;
 • kosteus: alle 10%;
 • yläkerroksen rakenne: SP - paperi, W - mesh, F - sileä.

Laminaattilevyn lujuusominaisuudet on esitetty taulukossa.

Materiaalin oikein mitatut mitat mahdollistavat sen käytön vähimmäismäärän jätteen ja leikkaustyön avulla, joka voi kestää paljon aikaa. Erityisesti on tarpeen olla tarkkaavaisia ​​paksuuden valintaan, sillä monet vanerin suorituskykyominaisuudet riippuvat siitä: lujuus, mekaanisten kuormitusten kestävyys jne.

Huonekalujen valmistukseen käytetään 25 mm: n paksuisia arkkeja. Pehmeämpiä huonekaluja ja erilaisia ​​rakennusosia suunnitellaan paksummaksi.

hakemus

Korkealaatuisen, korkean kosteuden kestävyyden ja kestävyyden ansiosta tämä materiaali on erittäin suosittu, ja vanerin laaja valikoima mittoja ja muotoja mahdollistaa sen käytön lähes kaikilla teollisuudenaloilla:

Laminoituvanerin ominaisuuksien taulukko.

 1. Rakentaminen. Kestävää materiaalia käytetään muottirakenteiden rakentamiseen. Ylempi suojakerros suojaa täydellisesti kosteudelta ja kulumiselta, ja estää levyjen päiden turpoamisen, ne altistuvat lisäkäsittelylle vedenpitävissä rakenteissa. Siksi vanerin muottia voidaan käyttää monta kertaa ja kaikissa sääolosuhteissa. Tämä muotti on täydellinen perustusten, kattojen, seinien ja pylväiden rakentamiseen. Laminoidun materiaalin avulla rakennetaan kotitalouskäyttöön tarkoitettuja rakennuksia, varastoja ja erilaisia ​​sulkevia rakenteita.
 2. Viimeistely. Väriltään läpikuultavan värin pinnoituksen ansiosta vanerilevyt ovat erinomainen materiaali sisä- ja ulkokoristeluun. Kauniin ulkonäön lisäksi laminaattilevyt ovat ympäristöystävällinen materiaali, joka ei vahingoita ihmiskehoa. Vaneri sopii täydellisesti muiden rakennusmateriaalien kanssa, joten se sopii melkein mihin tahansa suunnitteluratkaisuun.
 3. Koneauto ja laivanrakennus. Korroosionkestävyys, kestävyys ja kevyt paino takaavat vanerin käytön kuljetustekniikassa, laivanrakennuksessa ja autonrakennuksessa. Vanerin ainutlaatuisten ominaisuuksien ansiosta ulkomaiset ja kotimaiset valmistajat ovat paras hinta / laatu-suhde.

Koska vanerilevyjä voidaan käyttää monta kertaa, sinun on oltava hyvin varovaisia ​​niiden varastointiin.

Tämän materiaalin käyttöiän lisäämiseksi on välttämätöntä käsitellä päitä kosteutta kestävinä aineina useissa kerroksissa ja suojata rakenteelliset reiät kosteudelta.

On suositeltavaa käyttää vaneria sen jälkeen, kun se esikuivattiin luonnollisella tavalla eli ilman lämmityslaitteita.

Laminoitu vaneri: päälevyn mitat, paksuus ja hinnat

Laminoidun vanerin kysynnän lisääntyminen selittyy suojapinnoitteella, joka parantaa näytteiden yksilöllisiä ominaisuuksia ja tekee niiden käytöstä monipuolisempia. Mutta tällaisen vanerin hinta on luonnollisesti suurempi kuin tavallinen PSF, FC ja muut muutokset.

Jotta vältetään hankkimisen perusteettomat kustannukset, sinun on tiedettävä, mitkä koot ja paksuudet ovat saatavilla laminoitujen vanerilevyjen myynnissä. Näin voit määrittää ostosten tilavuuden oikein ja minimoida jätteen prosenttiosuus materiaalin leikkaamisesta.

Tekniset olosuhteet määräytyvät GOST nro R 53920 vuodesta 2010 alkaen. Tässä tuotteessa käytetään nimitystä viilattu vaneri (FOB). Standardia sovelletaan koivuviilutuotteisiin. Tässä ilmoitetut koot ovat samanlaisia ​​kaikille levyille, riippumatta niiden tyypistä riippuen suojakerroksen - F / F, F / SP ja niin edelleen. Lineaaristen parametrien vakioarvot esitetään taulukossa 1. Huomautus siihen, että valmistajalla on oikeus muuttaa pituutta (leveyttä), mutta vain osapuolten suostumuksella.

Laminoitujen vanerilevyjen koot

Pituus (leveys) - cm, paksuus - mm.

 • Lineaaristen mittojen raja on 120 - 305.
 • Paksuus - 6,5 - 30.

Nämä ovat standardin mukaisia ​​voimassa olevia alueita. Koska GOST ei kiellä valmistajaa asettamaan itsenäisesti tiettyjä arvoja, rakennusmateriaalimarkkinoilla on erikokoisia laminaattilevyjä. Esimerkiksi korkeintaan 42 paksu. Seuraavat näytteet ovat eniten kysyttyjä - 240 x 120, 244 x 122, 250 x 125, 300 x 150 (pituus leveyteen).

Vaneriarkkien hinta laminoinnilla

Se riippuu useista tekijöistä:

 • puuviilu;
 • laminointityyppi (kerroskoostumus, sovellustekniikka);
 • vanerin mitat ja paksuus;
 • sen luokka;
 • valmistaja ja myyntipaikka (lähinnä kuljetuskustannuksista johtuva lisämaksu).

Moskovan alueen osalta voidaan keskittyä keskimääräisiin hintoihin (rupleissa / arkkeina) eniten ostetuille laminoidulle vanerille:

244 x 122

 • 6,5 - 990;
 • 9 - 1080;
 • 12 - 1 280;
 • 15 - 1 445.

300 x 150

 • 6,5 - 1 385;
 • 9 - 1780;
 • 12-2 278;
 • 15 - 2 580;
 • 21 - 3 280;
 • 24 - 4 390;
 • 30 x 5,480.

Hinnat ovat laminoidulle koivuvanerin vanerille. Jos se on valmistettu muista puulajista (poppeli, leppä, mänty), niin tällaisten levyjen hinta on jonkin verran alhaisempi.

Vaneri, OSP-3

Vaneri Voronezh

Osta FC vaneri hinta arkki, osta laminoitu vaneri Voronezh, hinta 261 ruplaa arkki, tarjoaa alhaisin hinnoin OSB-3 Oriented Strand Board (OSP-suuntautunut lastulevy) katto, lattiat, seinät voit organisaatio.

Vaneri-sovellus

Vaneria käytetään laajasti monilla aloilla: rakentaminen, huonekalujen valmistus, laivanrakennus, ilmailuteollisuus ja mekaniikka. Seinät ja katot ovat ristikkäin, luodaan väliseinät ja ovet, ikkunalaudat, seinäpaneelit, perustukset lattiamattoihin ja kattoihin, jotka sijaitsevat laminaattilattian alla. Vanerin asentaminen alustana parantaa lattianpäällysteen äänieristystä ja lämpöeristystä. Tätä käytetään yleensä vaneri FC: ssä. Vaneria käytetään aitausten, muottien, mainosrakenteiden, näyttelyosastojen rakentamiseen. Käytetään ulkorakennuksissa sekä huonekalujen valmistuksessa.

Vanerilehdet eivät aiheuta myrkyllisiä aineita.

Kaikki vaneri

Nykyään vaneri on erittäin vaatimaton ja sitä käytetään kaikkialla. Luonnonpuulla on huomattavasti korkeat kustannukset, ja jos budjetti on rajallinen, vaneri on erinomainen vaihtoehto.

Mitkä ovat vanerin ja OSB: n ominaisuudet ja edut?

Vanerilla on monia etuja ja ominaisuuksia, jotka ovat erittäin tärkeitä.

Käyttämällä vaneria korjattuna tai sisustettuna se voidaan yhdistää erilaisiin materiaaleihin, jolloin vanerin levyt voidaan käyttää valtavassa määrin palloja. On myös tärkeää, että vanerin tai isorokko-levyjen viimeistely on hyvin yksinkertaista eikä tulevaisuudessa vaadi erityistä huolellisuutta. Tämä on erittäin tärkeää.

Vaneriarkki ei pelkää ympäristön lämpötilan ja korkean kosteuden muutoksia, varsinkin jos se on kosteutta kestävää vaneria. Tällainen pinta ei pelkää puhdistusta ja pesuaineita.

Vaneri sai arvokkaat ominaisuutensa erityistuotantoteknologian ansiosta. Näin vaneri on vahva, kestävä ja kestävä.

Levyjä käytetään myös paneelina. Vaneripaneelit ovat erinomaisia ​​sekä pinnoituksille että seinärakenteille. Paneeleja käytetään usein huonekaluvalmisteiden ja sisäovien valmistuksessa.

Vaneri on luonnonmukaisesta puusta valmistettu ympäristöystävällinen materiaali. Sitä voidaan käyttää lasten huonekalujen, lelujen, leikkikenttien, laskureiden, ruoka-aineiden ja niin edelleen valmistettaessa.

Vanerin tyypit ja alueet

Vaneri, OSB, Laminoitu vaneri käytetään eri aloilla ja on jaettu tyyppeihin:

 1. Rakentamisessa. Muotti on tehty vanerilevyistä, vaneria käytetään kattojen, seinien ja lattioiden peittämiseen;
 2. Huonekalujen valmistuksessa vaneria käytetään hyvin laajasti. Huonelevyinen vaneri on erilainen siinä, että sillä on korkeampi sidotustiheys ja virheettömät pinnat;
 3. Koristeellinen vaneri. Se on valmistettu viilusta, joka on hyvin liimautunut;
 4. Autoteollisuudessa käytetään leikattua vaneria, joka on valmistettu hartsilla kyllästetyltä koivuviilulta ja liimattu korkean paineen alaisena;
 5. Ilmailussa. Erikoisvaneriin erikoistunutta vaneria, jolla on erityinen lujuus ja pieni tiheys. Tämän vanerin perustana on sahanpuru;
 6. Laminoitu vaneri. Tällaiseen vaneriin kohdistetaan erityinen päällyste, jonka seurauksena tällaista materiaalia ei uhkaa ulkopuolelta tulevaa vaikutusta. Se on erittäin kestävä. Se eroaa väreissä ja laadussa.

Laminoidun vanerin, OSB: n ja vanerin FC: n käyttö

Jotkut uskovat, että vaneri soveltuu vain toisen suunnittelun ongelmien ratkaisemiseen sisustuksessa. Tämän seurauksena vaneria käytetään rakenteen luomiseen, jota sitten koristellaan muilla materiaaleilla.

Mutta laadukkaasta vanerilevystä on merkittäviä koristeellisia ominaisuuksia. Tällaista vaneria käytetään usein sisustukseen, mikä luo rakennuksen upean sisäosan ja ulkoa. Vanerin suunnittelijat ja arkkitehdit ovat yksinkertaisesti välttämättömiä rakennusmateriaalin erinomaisille ominaisuuksille ja sen erinomaista ulkonäköä ei voida arvioida.

Laminoitua ja tavallista vaneria voidaan käyttää erilaisissa sisustussuunnitelmissa, jotta voidaan luoda alkuperäinen ja erityinen muotoilu. Materiaalia voidaan antaa eri muodoissa. Jos päätät rakentaa ympäristöystävällisiä asuntoja, vaneri on erinomainen ratkaisu.

Vaneri on paljon halvempaa kuin luonnollinen puu, mutta samalla se säilyttää kaikki ominaisuudet: lämpö, ​​käytännöllisyys ja kestävyys, alkuperäinen rakenne. Vaneri on erittäin vaatimaton nykyaikaisilla suunnittelijoilla, se auttaa ymmärtämään alkuperäisiä ideoitaan.

Ei ole tarvetta yksinkertaisesti ommella kaikkea vanerilevyillä, voit käyttää mielikuvitustasi ja tehdä jotain alkuperäistä ja erittäin kaunista, esimerkiksi voit jäljitellä hiekkadyynejä vanerilla. Laminoitu vaneri voi peittää parvekkeen, kaiteen, katon tai verhotangon. Laminoidun vanerin paneeli voi päällystää seinää tai kattoa, joten saat sisustuksen puun alla. Ei muutama tärkeä seikka ja se, että vaneri toimii myös äänieristeenä. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä vanerin laatuun, joka ei riipu pelkästään materiaalin käytöstä vaan myös ulkonäöstä.

Kiinnitämme huomionne siihen, että kosteutta kestävää vaneria ei voida käyttää huoneissa, joissa on korkea kosteus, muuten vanerilevyt voivat levittyä.

Seinän koristelu

Vanerilehdellä on elävä rakenne, tahrat, mikä on erittäin tärkeää koristelussa. Vanerin viimeistelyn jälkeen puun rakenne muuttuu kirkkaammaksi ja houkuttelevammaksi. Vaneriarkit ovat erittäin kevyitä ja helppokäyttöisiä.

Katto koristelu

Käytä vaneria leikata katto, voit luoda upea sisustus. Tässä tapauksessa voit lisätä vaneria kivi, puu ja tiili.

Tällöin katto voi olla mikä tahansa muoto, koska vanerilevyt taipuvat täydellisesti.

Vaneri kalusteiden valmistuksessa

30-luvulla vanerikalusteet aiheuttivat todellisen ilon. Monet pitivät vanerikalusteiden tyylikkäitä ja sileitä muotoja. Samaan aikaan tällaisten huonekalujen hinta oli monien ihmisten saatavilla.

Huonekalujen suosio tästä materiaalista jatkuu tähän päivään asti. Lukuisat huonekalutehdit käyttävät vaneria eri huonekalujen, sisustuselementtien ja erilaisten tuotteiden valmistukseen.

Samaa vaneria käytetään sängyn tuotantoon, kun taas huonekalut eivät ole traumaattisia, koska voit käyttää erittäin paksuja vanerilevyjä. Pöydät, valaisimet, tuolit ja paljon muuta voidaan tehdä vanerista, jota kaikki haluavat.

Vaneri rakentamisessa

Rakennusteollisuudessa käytetään laajasti laminoitua vaneria muottien valmistukseen. Laminoituvanerin välinen ero on suuri lujuus ja pintakalvon läsnäolo, joka tarjoaa vaneria kosteudelta suojaavilta ja syövyttäviltä aineilta. Jotta levyjen päitä ei olisi paisunut, eivätkä päästä vettä, ne peitetään akryylimaaleilla. Laminoidun vanerin muottilaatua käytetään useammin kuin kerran, se säilyttää toiminnallisuutensa pitkään ja siksi muotti voidaan käyttää toistuvasti perustuksen, pylväiden ja muiden vastaavien rakenteiden rakentamiseen.

Ei myöskään harvoin laminoidusta vanerista löytyy myös muita sovelluksia: aidan rakentaminen, varaston rakentaminen, väliseinien rakentaminen ja lattiat.

Vanerin ja esineiden varastointi ja käyttö

Laminoitu vaneri ja siitä valmistetut esineet voivat olla uudelleenkäytettäviä. Tämän ajanjakson nostamiseksi on tärkeää noudattaa joitain sääntöjä, joiden ansiosta käyttöiän käyttö lisääntyy merkittävästi.

Rakentamisprosessi vanerin käytön avulla liittyy siihen sahaukseen. Tuloksena on, että vanerin levyt eivät ole suojassa kosteudelta, mikä johtaa vanerin vahvuuden heikkenemiseen. Siksi levyjen päät on peitettävä erityisillä aineilla. Esimerkiksi akryylimaali on täydellinen tähän tarkoitukseen.

Mitä tulee teknisiin reikiin, ne on peitettävä silikoniin perustuvilla aineilla kosteuden suojaamiseksi. Normaali silikonitiiviste on täydellinen tähän.

Muotoilun säästäminen, miten valmistautua ratkaisun soveltamiseen on myös erittäin tärkeä tietää. Muotti on varastoitava olosuhteissa, joissa betonia kaadetaan. Jotta betonia tai muuta laasti ei pääse tarttumaan muottiin, se voidellaan erikoisöljyllä, joka tarjoaa myös ihanteellisesti tasaiset sivut betoni- tai betoniteräksille. Kun olet poistanut lomakkeen, se on puhdistettava perusteellisesti liuoksesta.

Muista, että vaneriteiden käyttö- ja säilytyssääntöjen noudattaminen lisää merkittävästi käyttöikää.

Laminoitu vaneri: arkin koko, materiaaliominaisuudet ja hinta

Vaneri tuotteita käytetään usein rakennusalalla. Ja sellainen materiaali kuin laminoitu vaneri, jonka koko voi vaihdella tavanomaisissa ja suurikokoisissa tuotteissa, pidetään nykyisin yleisimpänä tuotteena.

Kiinnitä huomiota! Sen erityispiirre on se, että tuotantoprosessin lopussa kohdistetaan erityinen kalvo jokaisen vanerilevyn pinnalle, jonka ansiosta materiaali hankkii edullisten ja erittäin hyödyllisten ominaisuuksien massan.

Laminoidun vanerin edulliset ominaisuudet:

 • kosteudenkestävyyden lisääntyminen;
 • korkea kulutuskestävyys;
 • kestävyys hyvin alhaisissa lämpötiloissa;
 • inertti reaktio kemialliselle altistumiselle.

Tuotannossa käytetty kokoalue

Materiaalilajit ja laatuluokat

Kun hankit materiaalia, kannattaa käsitellä vanerilajikkeita ja sen laatua, jotta voit ostaa tuotteita, jotka vastaavat tarpeitasi vastaavia ominaisuuksia.

Ylempi kerros voidaan käsitellä käyttämällä:

 • fenolihartsi, joka perustuu formaldehydiin ja fenoliin;
 • melamiini - aine, joka koostuu melamiiniformaldehydityyppisistä hartseista, jotka puristetaan yhteen;
 • PVC-kalvo, jolla on alhainen myrkyllisyys, joka voi olla sekä täysin läpinäkyvä että läpinäkyvä.

Laminointimateriaali

Lisäksi laminoitua vaneria voidaan luokitella tiettyihin laatuluokkiin riippuen siitä, kuinka paljon virheitä on materiaalin pinnalla.

 1. B - tuotteet päällystetään erikoislakkikoostumuksella tai muulla väriaineella. Puu tässä tapauksessa voi olla virheitä yhtenäisyyttä. Toisin sanoen tällä vanerilajituksella voi olla solmuja, joiden koko ei ole yli 1 cm. Tällaisten vikojen määrä ei saisi ylittää 10 prosenttia vanerilevyn koosta.
 2. BB - solmujen läsnäolo sallitaan enintään 2 cm kooltaan, jonka kokonaispinta-ala ei ylitä 25: tä prosenttia kokonaiskokoisesta. Pienet halkeamat ovat mahdollisia.
 3. CP - maalia tai kalvopäällystettä voidaan levittää pinnalle. Sellaisten solmujen läsnäolo, joiden halkaisija on yli 2 cm, ja halkeamat, joiden paksuus on enintään 1,5 mm, sallitaan.
 4. C - on edullinen, sitä voidaan käyttää pintavärjäyskoostumukseen tai kalvopäällysteeseen. Ehkäpä läsnäolo solmujen pinnalla (hyytyy ja ei tule), joka voi olla mitä tahansa kokoa ja sitä voidaan esittää missä tahansa prosenttiosuutena. Myös toisen tyyppisten halkeamien ja virheiden todennäköisyys on suuri.

Tekniset indikaattorit ja materiaaliominaisuudet

Laminoidun vanerin paksuus vaihtelee välillä 9 - 4 cm.

Luettelo vakiomuodoista:

Materiaalin tiheys voi olla 680 - 700 kg / m3 ja kosteuspitoisuus enintään 10%.

Paksuusero

Yläkerroksen teksturointi:

Kiinnitä huomiota! Jos pystyt valitsemaan materiaalin oikeat mitat, prosessissa saat paljon vähemmän rakennusjätettä, ja vanerin leikkaaminen ei vie liikaa aikaa.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä paksuusvalintaprosessiin, koska vanerin pääasialliset suorituskykyindikaattorit ovat riippuvaisia ​​tästä indikaattorista, esimerkiksi mekaanisten ominaisuuksien levynkestävyydestä tai lujuusominaisuuksista.

Seuraavassa on lueteltu yrityksiä, jotka toimittavat laminoitua vaneria, arkkien koon ja hinnan.

Laminoitu suomalainen vaneri. Levyn mitat ja hinta (paksuus 18 mm):

Laminoitu vaneri: ominaisuudet

Laminoitu puu-aihiomateriaali katsotaan yhtenä parhaimmista ja suosituimmista asuinrakennuksissa. Vaneria käytetään kaikkien puurakenteiden korvikkeena kaikissa rakennusrakenteissa, joissa tarvitaan ensisijaisesti vahvuutta ja kestävyyttä. Uuden sukupolven laminoidun vanerin materiaali erityisten teknisten ominaisuuksiensa ansiosta se kestää kestävästi kilpailun muovista ja polymeereistä ja jollain tavalla ylittää ne.

Mikä on ero laminoidun vanerin ja tavallisen vanerin välillä?

Näyttäisi siltä, ​​että kaikki laminaattimateriaalin ja tavallisen vanerin välinen ero johtuu siitä, että etu- ja väärät pinnat peitetään suojaavalla vesitiivisellä kalvolla kosteuden kestävyyden lisäämiseksi. Samat tiedot löytyvät useimmista rakennusmateriaalikaupoista, ja jopa laminoidun vanerin valmistajan valmistajien edustajat käyttävät samanlaista materiaalin teknistä kuvausta.

Kaikkien auto-rakentajien on hyödyllistä oppia, että laminoidun vanerin olosuhteet ja valmistusprosessi eroavat jonkin verran tavanomaisten vanerilevyjen valmistusmenetelmästä ja tekniset ominaisuudet ovat erilaiset.

Alla on vain joitain ominaisuuksia, jotka määritellään GOST R nro 53920-2010:

 • Laminoidut levyt valmistetaan 1-2 laatua olevan vanerin, jonka fenolipäästöluokka E1: n tasolla, kun taas tiukat vaatimukset asetetaan viilun pinnalle, määritysmenetelmälle ja materiaalin lopulliselle tiheydelle.
 • Laminoidun pinnan päällyste voidaan valmistaa lämpökovettuvasta muovista tai polymeerikalvosta, jolla on suuret lujuusominaisuudet. Testin olosuhteissa pinnoitteen ominaisuudet pysyisivät muuttumattomina kuuden tunnin kiehumisen aikana vedessä kosketuksessa alkaalisen väliaineen tai nestemäisen betonin kanssa.

Laminoitu vaneri, toisin kuin bakeliitti, kyllästetään kuumalla tavalla ja sisältää useita kertoja vähemmän fenolia.

Tuloksena on melko kestävä ja samalla joustava materiaali, jossa on laminoitu suojakerros polymeeristä. Vesitiivis laminoidut vaneri on muovia enemmän kuin bakeliittilevy, joka vedenkestävyytensä teknisten ominaisuuksien kannalta ylittää laminoitujen näytteiden, mutta samalla se on herkempi iskukuille ja hankaavalle kulutukselle märässä ympäristössä.

Vanerin laminoitujen pinnoitteiden valmistukseen käytetään fenoliformaldehydihartsin ja teksturoidun paperin lisäksi melamiinilakkaa ja PVC-kalvoja. Melamiinipinnoitteen ja PVC: n tekniset ominaisuudet ovat jonkin verran huonompia kuin FSF: n vaatimukset, mutta ne ovat välttämättömiä värillisen laminoidun vanerin valmistuksessa. Jos tavanomainen laminoidut materiaalit GOSTin teknisten eritelmien mukaan voivat vapauttaa ilmakehään 0,120-0,124 mg / m 3, maalattuja näytteitä PVC-pinnoitteella päästetään suuruusluokkaa pienempiä annoksia myrkyllistä ainetta.

GOSTin teknisten ominaisuuksien ja sovellusmuotojen mukaan 21 mm: n ja 18 mm: n vesitiivis laminaattilevyä käytetään ulkoisena viimeistelynä ja materiaalina betoniseosten valmistukseen. Maalattua 18 mm: n laminoitua vaneria voidaan käyttää sisustukseen, seinäverhous kehysrakennuksiin ja lattian tasoituskerroksen alikerrokseksi.

On tavallista yksinkertaista erottaa tavallinen laminoidut laatat maalatusta laatasta - päällysteen värin mukaan, tavallisella versiolla on tummanruskea väri, värilliset värjätyt sävyt vaaleammissa sävyissä.

Laminaattilevyn tekniset ominaisuudet

Vanerilevyn merkitsemistä suojapinnoitteella käytetään perinteisesti perinteistä lyhennettä FOB - vaneriviilutettua koivua. Useita laatuluokkia viilutettua vaneria määritellään valtion standardilla P nro 53920-2010 riippuen laminoidun pinnoitteen suorituskyvystä:

 • F-F, levy, jossa on tasainen kaksipuolinen päällyste polymeerikalvosta. Monipuolisin materiaali, jota voidaan käyttää mihin tahansa puiset laatikot, kehykset, verhoilu ja vuoraukset;
 • F-W, materiaali, jossa on sileä laminoitu pinta ja käänteinen polymeeriverkko. Perinteisesti verkon, laminoidun vanerikuljetuspakkauksen ja lattiapäällysteiden nimittäminen;
 • SP-SP, laminoidut kaksipuoliset levyt maalausta varten. Käytetään rakennuksen sisä- ja ulkoseinien peittämiseen;
 • F-SP, vaneri, jossa kaksipuolinen sileä laminointi, mutta pintaominaisuudet mahdollistavat maalauksen vain toisella puolella;
 • F-U-materiaali, joka on laminoitu toisella puolella olevasta kalvosta, toisen tason tekniset ominaisuudet vastaavat tavallista vaneria, jossa on kiillotettu pinta.

Varmistaaksesi, että tekniset ominaisuudet pysyvät ennallaan vanerin pitkäaikaisen varastoinnin aikana, tehtaalla levyjen päät on maalattu akryylimaaleilla ja lakoilla. Tukkukauppaa harjoittavat vain tällaiset materiaalit. Jo ennestään myynnin valmisteluvaiheessa laminaattilevyarkkia voidaan maalata ostajan vaatimuksiin.

Koon nimikkeistö on riittävän laaja, vanerilaminaattia valmistetaan 3 mm: sta 30 mm: n paksuiseksi. Esimerkiksi laminoitua vaneria 12 mm: n osalta irtotavarana tai kuljetuskoko on 1220 x 125 mm, 9 mm: n levylle tämä koko on puolet koosta. Levyn koon rajoitus, joka liittyy levyn jäykkyyden vähenemiseen. Esimerkiksi 9 mm: n laminoitua vaneria, jonka mitat ovat 122 x 250 cm, arkki on epämuodostunut ja taipuu nostoa vasten siten, että suojaava kalvo irtoaa.

Objektiivisiin tietoihin voit verrata laminoidun levyn teknisiä ominaisuuksia ja tavanomaista vedenkestävää vaneria.

Tiettyjen teknisten ominaisuuksien perusteella voidaan väittää, että laminoidut vanerimerkit ovat vain hieman ylivoimaisia ​​perinteisiin vesitiiviisiin vanerilevyihin verrattuna. Etuna on vain taivutuslujuuden ja aggressiivisen materiaalin kestävyyden ominaispiirteet, joten hankittaessa laatua tiettyihin tehtäviin on oikein ensin tutustua hygieenisiin ja korkealaatuisiin sertifikaatteihin annettuihin teknisiin ominaisuuksiin ja terveysindikaattoreihin. Esimerkiksi hygieniatodistuksessa on oltava selostus terveysvaatimusten noudattamisesta BFU 100 DIN 68705, joka takaa fenolimyrkytyksen vähimmäisriskin.

Vanerin laminaatin valinta tiettyihin tehtäviin

Tämä lähestymistapa laminoidun vanerin valintaan liittyy monia tekijöitä. Kotimarkkinoilla laminoidulla vanerilla on lähinnä tuotteita Kiinasta ja Venäjältä. Samaan aikaan asiakirjojen mukaisella alhaisemmalla kiinalaisella materiaalilla on GOST R: n 53920-2010 mukaisia ​​teknisiä ominaisuuksia.

Itse asiassa suurin osa laminoidusta materiaalista valmistetaan lehtipuusta, joka on poppeli.

Valtion standardi sallii laminoitavan vanerin valmistuksen havupuista ja yksittäisistä lehtipuista edellyttäen, että viilun laatu ei vaikuta vanerilevyn teknisiin ominaisuuksiin. GOST R nro 53920-2010 mukaista poppeliä voidaan käyttää vain sisäkerroksena eikä koko pakkaukselle.

Mikä ero on eri puulajeista peräisin olevan laminoidun vanerin välillä?

Koivun, lehtin, vaahteran puun tekniset ominaisuudet soveltuvat parhaiten vanerin valmistukseen, syy on yksinkertainen - valtava huokoskoko ja korkea ligniinipitoisuus. Teknisten ominaisuuksien mukaan havupuilla on jopa suuria sisäisiä kanavia, mutta ne on täytetty hemiselluloosatuotteilla ja hartseilla, joten laminoidulle päällysteelle tarkoitetut fenoli-formaldehydi-lakat eivät tunkeudu syvälle materiaaliin.

Poppelilla on erittäin kevyt ja löysä puu, jossa on liian suuri määrä hemiselluloosajäämiä, jotka häiritsevät puun kylläisyyttä suojaavilla polymeereillä. Hemiselluloosa hydrolysoi nopeasti ja hajoaa hyvin pienellä kosteudella. Siksi poppupuun laminoitu vanerilevy sopii kertakäyttöisiin muottiin tai sisätilojen pinnoitteeksi.

Venäjän tehtaissa valmistettu vaneri-laminaatti saa seuraavan merkinnän merkinnän:

 • FOB: n lyhytnimi ilmoitetaan ensin;
 • Vanerin tuotemerkki laminoidun pinnan läsnäollessa;
 • Fenoliluokka;
 • Laminoidun levyn mitat ja suojakalvon tiheys, yleensä g / m 2.

Viimeinen on nimike GOST, joka säätelee materiaalin teknisiä ominaisuuksia.

Laminoidun vanerin käyttö

Määritellyt edellytykset valittaessa vaaditun laminaattilevyn merkki ovat puu-, laatu- ja fenolipitoisuus. Esimerkiksi lattian pohjan viimeistelyyn fenolin sisältö ja suojakalvon läsnäolo ovat etusijalla, mikä vähentää merkittävästi kemikaalien vapautumista.

Usein paksun 12-18 mm: n levyn alikerroksen sijasta lattian pohja koostuu kahdesta tai jopa kolmesta kerroksesta verkkokerroksisesta vanerista, jossa on akryyliväreillä pinnoitettuja pintoja ja liitoksia. Aluslattialle voit käyttää havupuita ja jopa kalkkia, jolla on tavalliset ominaisuudet.

Runkorakennusten, kuorma-autojen, teknisten aidojen, tavallisen laminoidun vanerin ulkoseinille sopii, myös toisen luokan valintayksikköä E2 voidaan käyttää.

Koivilaminaattia pidetään tärkeimpänä materiaalina uudelleenkäytettävän muotin valmistukseen. Voit arvioida levyjen ominaisuuksia asianmukaisesti käyttämällä liikevaihdon suunnittelun käsitettä. Kalliimmat laminoituneet Sveza-levyt pystyvät kestämään jopa 70 täyttöä säästä.

Puusta valmistetut havupuulevyt "Baumak", "Fanplit", jossa 120g / m 2: n kalvo, kestävät jopa 50 täytettä, ja materiaali perustuu poppeliin - vain 12-15 istuntoa.

johtopäätös

Jos aiot asentaa kertakäyttömoduulit laminaatin sijaan, on syytä käyttää bakeliitti- tai polystyreeni-vaahtolevyjä. Kuten käytännössä käy ilmi, pitkä maaperän pysyminen yhdessä maan massaen hankaavan vaikutuksen kanssa johtaa suojakalvon tuhoutumiseen ja turvonnut liimattu viilu voi vahingoittaa eristystä tai vedenpitävyyttä. Laminoitu materiaalin keskimääräinen suositeltava kesto maaperässä on rajoitettu 20 päivään kuivalla säällä tai 10 vuorokaudessa liiallisen kosteuden olosuhteissa. Mitä nopeammin vanerilaminaattilevy poistetaan betonivalusta, sitä pidempi materiaali kestää.

vaneri

Osta vaneri Voronezh

Stroybazin valikoimasta löydät korkealaatuisia puumateriaaleja. Kuten tiedätte, näitä tuotteita käytetään aktiivisesti rakennusteollisuudessa sekä tilojen sisustuksessa. Asiakkaamme voivat ostaa laadukasta vaneria. Tuotanto vastaa yleisiä standardeja, laadittuja laatuvaatimuksia.

Vaneri on puumateriaali, joka koostuu kuoritetuista viileistä, jotka on liitetty toisiinsa. Liimaus tehdään termoaktiivisella synteettisellä liimalla. Levy muodostuu yleensä 3-5 arkin viilusta. Voronezhin vanerilla on korkea suorituskyky. Ostettuina tuotteina asiakkaamme voivat olla epäilemättä.

Laaja valikoima tuotteita

Jos rakennus- ja asennustöitä tehdään, ostaja voi valita sopivan vanerin. Voronezhissa voit ostaa laadukkaita materiaaleja mihin tahansa sopivaan aikaan. Asiakkaille valitaan laaja valikoima tuotteita. Riippuen tehtävistä, materiaali voidaan valita seuraavien ominaisuuksien perusteella:

 • arkin koko
 • materiaalin paksuus
 • valituille tuotteille.

Riippumatta ominaisuuksista, vanerin 4, 6, 8, 9, 10, 12, 15, 18, 20 mm levy on ympäristöystävällinen. Tämän ansiosta materiaalia voidaan käyttää sisätilojen viimeistelyyn. Materiaalin alkuperäinen rakenne houkuttelee monia ostajia. Tarjoamme sekä tavallista vaneria FC että kosteutta kestävää FSF: tä.

Edut yhteistyöstä Stroybazan kanssa

Tehokas ja laadukas asiakaspalvelu on yrityksemme päätehtävä. Voidaan korostaa seuraavia etuja puumateriaalin ostamisessa Stroybazissa:

 • Voit maksaa käteisellä vastaanotosta
 • tavaroiden luovutus tapahtuu ilman vapaapäiviä
 • tarjotut tavarat ovat aina varastossa
 • Toimitus asuntoon on mahdollista.

Vakuuttamattomat ostajat päättävät ostaa Voronezhin vaneria, Stroybazan tuotteiden hintaa kaikille asiakkaille. Jotta toimitus ostettaisiin lattialle toimituksen jälkeen, on suositeltavaa tilata "Purkaminen ja nosto" -palvelu.

Vanerin hinta Voronezhissa

Tuotevalikoimasta voidaan valita sopivin vaneri. Tuotteiden hinta on ilmoitettu tuotekortilla. Puutavaraa päivitetään jatkuvasti. Siksi puun hankinnan tai toimituksen ongelmat eivät tule syntymään. Jos haluat tietää tuotteiden tarkan hinnan, on suositeltavaa ottaa yhteyttä yrityksen edustajaan.

Vaneri on yksi halutuimmista sahatavaroista. Arkkipalkkio riippuu useista eri osista. Tuotetta käytetään paitsi rakentamisessa, myös tuotannossa: mekaniikka, pakkausten valmistus sekä laivanrakennus.

Yrityksemme työntekijät tarjoavat rehellistä asiakaspalvelua. Tavaroiden valinnassa, ostamisessa ja toimituksessa ei ilmene ongelmia. Stroybaza pyrkii täyttämään kaikki asiakkaiden toiveet.

Mainostaminen ja sivuston luominen Voronezhissa - Smart SEO Company

Laminoidun vanerin koot

Tyypillinen arkin koko leveys / korkeus: 2440x1220 (mm).

Laminoituneen vanerin levyn todennäköiset mitat:

Arkkien koko:

 • leveys: 2440 (mm), 2500 (mm), 2550 (mm), 3000 (mm), 3050 (mm);
 • korkeus: 1220 (mm), 1250 (mm), 1500 (mm), 1525 (mm);
 • paksuus: 6 (mm), 6,5 (mm), 9 (mm), 12 (mm), 15 (mm), 18 mm, 21 mm, 24 mm, ).

Tärkeää: Laminoitu vaneri on koivuvanerin tyyppi. Levyn pinta peitetään erikoispaperilla, joka on kyllästetty hartseilla ja toimii suojakalvona.

Tärkeitä kohtia:

Pintalevyjen tyypin mukaan luokitellaan sileäksi ja silmäksi.

Tärkeää: suurin sallittu poikkeama laminaattilevyn pinnan kulmasta on 0,02%.

Ole aina
mielialalla

Kosteutta kestävä laminoitu vaneri: mitat ja paksuus

From masterweb

Saatavana rekisteröinnin jälkeen

Nykyään rakentamisessa käytetään erilaisia ​​materiaaleja. Vaneri on erittäin suosittu. Se voi olla eri lajikkeita ja mittoja. Sen pääpiirteistä riippuu tällaisen materiaalin laajuudesta. Siksi ennen arkin ostamista sinun on tutustuttava ominaisuuksiin. Kosteudenkestävä laminoitu vaneri on erityisen suosittu tänään. Tietoja siitä käsitellään edelleen.

Historia

Kosteudenkestävä laminoitu vaneri on suhteellisen uusi materiaali. Kuitenkin sen esi-isä oli muinaisessa Egyptissä keksitty materiaali. Vaneria käytettiin rakentamisessa 15. vuosisadalla eKr. e. Se oli erittäin kallis materiaali. Sitä käytettiin vain korujen valmistamiseen. Puu muinaisessa Egyptissä yleensä oli kallista.

Lisäksi vanha Kreikka ja Rooma käytettiin myös vaneria. Ei ollut tarpeeksi puuta, joten tämä materiaali tuli todellinen löytö. Näissä maissa vaneria valmistettiin huonekaluista, kotitaloustavaroista. Näinä aikoina esitelty materiaali tehtiin käsin. Liimoina käytettiin erilaisia ​​hartseja ja muita vastaavia luonnon komponentteja sisältäviä liimoja. Tämä materiaali merkitsi kosteudenkestävän vanerin valmistuksen alkua.

Vanerin valmistustekniikka perustettiin vasta 1700-luvulla. e. Teknologia kehittyi Britanniassa. Tämä helpotti huomattavasti vanerin valmistustapaa ja teki myös materiaalin edulliseksi ja halvemmaksi. Samaan aikaan koneen tuotanto mahdollisti korkealaatuisen materiaalin luomisen kuin mitä manuaalisesti voitiin tehdä.

Nykyään laminoidun kosteutta kestävän vanerin mitat ovat standardoituja. Aikaisemmin se oli lähes mahdotonta. Ainoastaan ​​vuonna 1928 otettiin käyttöön vanerilevyn ensimmäinen muoto. Hän oli 4 × 8 jalkaa. Jos käännetät tämän arvon senttimetreinä, siitä tulee arkkia, jonka mitat ovat 1200 × 2400 cm. Tällöin paksuus voi olla erilainen. Tämä indikaattori ei ole standardoitu tähän päivään asti.

On huomattava, että laminoidun kosteutta kestävän vanerin suosituin koko on 1220x2440. 18 mm paksuus - suosituin ja monipuolinen lajike.

Materiaaliominaisuudet

Löydät usein kaupallisesti saatavilla olevaa laminoitua, kosteutta kestävää vaneria 18 mm, 10 mm, 6 mm paksua ja muita. On monia vaihtoehtoja. Oikean vaihtoehdon valitsemiseksi sinun on otettava huomioon tämän materiaalin tärkeimmät ominaisuudet. Vaneri on puusta valmistettu arkki. Se on erityinen käsittelymenetelmä.

Vaneri on valmistettu useista kuorituista viileistä. Ne liimataan toisiinsa käyttämällä lämpökovettuvia (synteettisiä) tai erityisiä luonnollisia yhdisteitä. Useimmin koivuviilua käytetään näihin tarkoituksiin. Näin voit saada kevyemmän materiaalin, joka on kestävä ääriolosuhteisiin. Materiaali on ympäristöystävällistä ja siinä on alhainen lämmönjohtavuus.

Aikaisemmin vaneri valmistettiin sahaamalla taulukko noin 5 mm: n paksuisiin nauhoihin. Tämä johti suuren puun kulutukseen. Nykyään tätä menetelmää ei käytetä koskaan. Hän ei ollut kannattavaa. Moderni tuotanto saa vaneria höylättyä tai kuorittua viilua. Ensimmäisessä tapauksessa yksittäisten levyjen paksuus on 3,5 mm. Tämän arkin valmistusmenetelmä on suuri.

Paras vaihtoehto vanerin valmistukseen on kuitenkin käyttää kuorettuneita puulevyjä. Tässä tapauksessa viilun paksuus on vain 1,2-1,9 mm.

Materiaalin laatuun vaikuttaa paitsi paksuus ja käsittelyn laatu. On tärkeää arvioida puurakenteen ominaisuuksia. Tämän indikaattorin vaikutukset kasvun edellytyksiin vaikuttavat. Erilaiset kosteudenkestävästä laminoidusta vanerista johtuvat virheet vähentävät huomattavasti materiaalin käyttöikää. Mekaaninen lujuus on paljon pienempi arkkia, jotka on tehty kaarteista, knotty trunks.

Suomalainen vaneri

Laminoitu vaneri kutsutaan suomeksi. Tosiasia on, että Neuvostoliitossa tällainen materiaali alkoi toimittaa kotimarkkinoille täältä. Nimi on vakiintunut rakentamisen sanastosta. Suomalainen kosteutta kestävä laminoitu vaneri on korkealaatuista. Se on erityinen kalvo, joka lisäksi suojaa materiaalia tuhoamiselta.

Esitetty materiaali on valmistettu kuorituista viileistä. Näin voit luoda ohuita aihioita. Ne kuivataan perusteellisesti. Ennen tätä arkkeja leikataan määriteltyihin muotoihin. Tämän jälkeen materiaali kyllästetään bakelitehartseista. Kun tämä proseduuri on valmis, levyt taitetaan täsmälleen toiselle päälle ja kuumapuristetaan. Tämän jälkeen arkit leikataan uudelleen. He hankkivat sopivat mitat. Esimerkiksi voidaan laminoida kosteutta kestävä vaneri 1500x3000 mm tai muu tyypillinen koko.

Kummallekin puolelle levyt kiinnitetään suojakalvoon. Päiden on myös suojattava asianmukaisesti. Ne on peitetty erityisen vedenpitävällä maalilla. Tämä poistaa kokonaan kosteuden pääsyn materiaaliin. Se on kestävä, laadukas vaneri. Siinä on laaja valikoima sovelluksia.

Esitetty materiaali käytetään muottielementtinä erilaisten esineiden luomiseksi sementistä. Samanaikaisesti sitä voidaan käyttää sekä tiloissa että sen ulkopuolella. Materiaali on hyvin suojattu eri epäsuotuisilta sääolosuhteilta.

Esitetty materiaali käytetään laajalti laivanrakennuksessa, auto- ja autonrakennuksessa. Laminaattikalvo voi olla sileä. Tässä tapauksessa levyn pinnan molemmilla puolilla on sama pintakuvio. Tätä materiaalia käytetään muottien luomiseen.

Kuitenkin joissakin tapauksissa ja levitetty verkkokalvo. Sitä käytetään vain arkin yhdelle puolelle. Toinen puoli on välttämättä peitetty sileällä materiaalilla. Tällaista sileäverkkotyyppistä vaneria käytetään autoteollisuudessa. Siitä tulee lattia kuorma-auton takaosassa. Verkkopinnalla on korkea tarttuvuus. Tämä lisää vetoprosenttia muiden materiaalien kanssa.

Kosteudenkestävyys

Vaneria on useita tyyppejä kosteudenkestävyyteen nähden. Heillä on tietyt merkinnät, jotka on merkitty merkinnöissä. Kosteudenkestävä materiaali on polyesterikatkokuitua. Tämä piki on formaldehydihartsia. Kosteudenkestävä laminoitu FSF-vaneri, toisin kuin muutkin tyypit (FP, FBA), on vakaasti vastaavia vaikutuksia vastaan. Sitä voidaan käyttää ulkona. Tämä johtuu sen tuotannon erityispiirteistä.

Materiaalin koostumus sisältää fenolikomponenttiin perustuvan liiman. Hän antaa vanerin kosteutta kestävät ominaisuudet. Fenoliformaldehydiliimalla on kuitenkin useita haittoja. Se ei ole turvallinen aine. Fenoliformaldehydi voi olla haitallista ihmisten terveydelle.

On huomattava, että vedenkestävän vanerin valmistuksessa, joka on päällystetty erikoiskalvokerroksella, käytetään vähintään E1-luokan turvallisuusluokkaa olevaa liimaa. Näin voit käyttää esiteltyä vanerityyppiä jopa sisätiloissa. Sellaisen materiaalin kalusteet, mukaan lukien lastenhuoneet, saa tehdä. Formaldehydikomponenttien pitoisuus koostumuksessa on vähäinen.

Kun hankit lattialle kosteutta kestävää laminoitua vaneria, luodaan huonekaluja tai tuotteita samankaltaisista materiaaleista, sinun on annettava etusija tuotteille, joilla on todistetut tuotemerkit. Vain tällaiset valmistajat täyttävät GOSTin kaikki vaatimukset. Niiden tuotteet ovat turvallisia ihmisten terveydelle. Vähemmän tunnetut valmistajat voivat säästää laatua, mikä johtaa vanerin ulkonäköön pysyvällä kemiallisella tuoksulla. Jos tunnet epämiellyttävän voimakkaan aromin formaldehydin, tällaisia ​​tuotteita ei saa ostaa sisäkäyttöön.

Myös FOF, FBS, FC-tyyppinen vaneri kuuluu vesitiiviisiin materiaaleihin.

Koko ja paksuus

Vakiokoot ovat kosteutta kestäviä laminoitua vaneria. Kaikki valmistajat käyttävät näitä standardeja arkkien valmistuksessa. Valitessaan tällaisia ​​tuotteita olisi otettava huomioon, sen mitat. Näin voit ostaa optimaalisen materiaalin määrän. Jos leikkaat materiaalia, liitoksia ei suojata kosteudelta. Siksi niitä on käsiteltävä lisää tiivisteitä. Tämä lisää työn kustannuksia. Levyjen mitat huomioon ottaen voit ostaa sopivan koon materiaalia.

Tarroja 1200, 1250 ja 1500 mm leveä ovat myynnissä. Tässä tapauksessa levyn pituus on vastaavasti 2440, 2500, 3000 mm.

Levyn paksuus voi vaihdella 4-30 mm. Tämän indikaattorin mukaan määräytyy materiaalin laajuuden mukaan. Vanerin kosteutta kestävää laminoitua 6 mm: n paksua käytetään erilaisten pakettiautojen, teollisuuden jääkaappien ja lämpövaunujen pinnoittamiseen. Jos levyn paksuus on 4 mm, sitä käytetään kotitarkoituksiin. Ne heiluttavat seinät, luo huonekalujen julkisivut jne.

Ohut materiaalit ovat taloudellisimmat. Niillä on laaja soveltamisala. Materiaaliin vaikuttavien kuormien on oltava vähäisiä. Tässä tapauksessa materiaali kestää kauan.

9 mm: n kosteudenkestävä laminoitu vaneri kuuluu ohuiden materiaalien luokkaan. Sitä voidaan käyttää viimeistelemään lattia huoneeseen, jossa ei ole yleisiä huonekaluja. Usein tätä materiaalia käytetään myös pakettiautojen perustamiseksi. Tätä materiaalia käytetään eri ajoneuvoissa.

Keskikokoiset ja suuret paksut levyt

Vanerin valitseminen on äärimmäisen tärkeää määritellä, mihin tarkoitukseen sitä tarvitaan. Tämä ottaa huomioon kuorman, joka toimii lattialla. Vanerin kosteutta kestävä laminoitu 12 mm paksu soveltuu lattian viimeistelyyn huoneeseen, jossa on asennettu mittatilauskalusteet. Tämäntyyppisiä materiaaleja käytetään myös autojen perävaunujen, veneiden kansien ja veneiden pohjan luomiseen.

Paksuus 15 mm levyt voidaan asettaa lattialle huoneeseen, jossa on paljon huonekaluja. Teollisuuslaitoksille on kuitenkin parempi ostaa muita materiaaleja. Myös tällaisista materiaaleista luodaan erilaisia ​​huonekaluja. Se voi olla telineitä, kaappeja, hyllyjä. Voit asettaa heille riittävän määrän asioita. Tämä materiaali säilyttää painonsa. On myös syytä harkita, että paksumpi vaneriarkki, sitä kalliimpi se on. Siksi hankkia materiaaleja, joiden keskipaksuus ja suuri paksuus on pinnoitettava, esimerkiksi seinät, tekee bannereista epäkäytännöllistä.

Jos haluat tehdä muottipesän, tarvitset vähintään 18 mm: n levyjä. Ne kykenevät kestämään betonin paineen eri malleja luotaessa. Esimerkiksi, kun kaadetaan kyljet, pieni kuisti, muut esineet, jotka koostuvat pienestä määrästä betonia, tämä materiaali tekee.

Jos rakenne on kokonaisuutena, on parempi ostaa vaneri, jonka paksuus on 21-24 mm. Tässä tapauksessa se pystyy kestämään yleisen suunnittelun huomattavan painon. Tällaisia ​​materiaaleja käytetään putken kaatoon sekä katon rakentamiseen.

Kestävimmät levyt ovat laminoitua vaneria, jonka paksuus on 27-30 mm. Niitä käytetään ammatillisessa rakentamisessa. Monoliittisten rakennusten kotelo on koottu tällaisista materiaaleista, I-palkkeja jne. Tämä materiaali kestää valtavia kuormia. Nämä ovat kalleimmat materiaalit.

Kustannukset

Esitetyn materiaalin hinta riippuu levyn mitasta sekä sen paksuudesta. Voit laskea rakennustöiden likimääräisiä kustannuksia käyttämällä keskimääräisiä markkinatietoja. Joten, laminoitu vaneri, jonka paksuus on 6 mm pienimmän muodon (1200 × 2440 mm), maksaa 700-750 ruplaa. 1 arkille. Kun vanerin mitat nostetaan 1250 × 2500 (keskisuuri muoto), hinta on 800-900 ruplaa samalla paksuudella.

Keskimääräinen hinta, jonka paksuus on 18 mm (pienin muoto), vaihtelee 1,350: stä 1 450 ruplaan. Vaneri laminoitu kosteutta kestävä 18 mm paksu, mutta keskimääräinen muoto maksaa noin 1500-1650 ruplaa. per arkki. Pienten ja keskisuurten koristeellisten tai toiminnallisten elementtien rakentamiseen yksityiseen taloon käytetään tällaista arkkia. Tällainen vaneri on suosituin ja yleinen. Siinä on hyväksyttävät kustannukset ja suuret lujuusominaisuudet.

Paksut vanerilevyt, joita käytetään yksityisessä rakentamisessa, ovat 24 mm paksuja. Se soveltuu luomaan muottirakennetta säätiön rakentamiseen. Myös näitä materiaaleja käytetään usein katon luomiseen. Tällaisen pienen arkin kustannukset ovat 2- 2,1 tuhatta ruplaa. Korkeiden kustannusten takia sinun on otettava huolellisesti huomioon materiaalien määrä. Kun levyn mitat keskimääräiseen muotoon lisätään, sen kustannukset ovat 2,1-2,3 tuhatta ruplaa.

Teolliset levyt ovat paljon kalliimpia. Ne hankitaan kuitenkin vain erikoistuneilta rakennusyrityksiltä. Yksityisessä rakentamisessa ei käytetä yli 24 mm paksuisia laminoitua vaneria.

Valmistajan valinta

Halutessasi ostaa valinnaisesti valmistajalta kosteutta kestävää laminoitua vaneria 10 mm, 18 mm, 21 mm ja muita lajikkeita. Kotimaisia ​​tuotteita on edustettu Venäjän markkinoilla. Hänellä on suuri kysyntä. Laatu ja hinta ovat edelleen hyväksyttäviä kaikille ostajille.

Venäjän tuotantoa käytetään tällaisten materiaalien valmistukseen suomalaisessa laitteistossa. Tämä mahdollistaa korkealaatuisten tuotteiden saatavuuden kohtuulliseen hintaan. Useat suuret valmistajat käyttävät suurta osaa markkinoista.

Yksi tunnetuista yrityksistä, joiden tuotteilla on suuri kysyntä kotimaassamme, on Iveslespromin holding. Tuotantolaitokset sijaitsevat Vyatkinsky-vaneritehtaalla. Yritys valmistaa tuotteita koivuviiluista. Tämän valmistajan laminoidun vanerin laatu on korkea.

Toinen tunnettu valmistaja on Zavetluzhye LLC. Tuotantolaitokset sijaitsevat Nizhny Novgorodin alueella. Sarjaan kuuluu eri laatuluokkien vaneri. Yhtiö harjoittaa myös valmiiden tuotteiden tuotantoa tästä materiaalista.

Merkittävät myös "Sveza" -tuoteryhmän laadukkaat tuotteet. Se on yksi suurimmista vanerinvalmistajista maassa. Tämän valmistajan tehtaat sijaitsevat monissa Venäjän kaupungeissa. Tuotteet ovat läpäisseet kansainvälisen sertifikaatin.

Viilujen ominaisuudet

Kosteudenkestävä lamelloitu vaneri 21 mm, 18 mm, 9 mm ja muut lajikkeet voidaan valmistaa erilaisista puuviiluista. Tämä voi olla havupuita tai lehtimäisiä materiaaleja. Ensimmäinen vaihtoehto on helpompi käsitellä, joten tällaisen vanerin kustannukset ovat pienemmät. Tällaisen materiaalin kysyntä on korkeampi.

Haluavat kuitenkin ostaa todella korkealaatuisia tuotteita, on parempi ottaa mieluummin koivuviilun materiaaleja. Se on kestävä, kestävä materiaali, joka kestää suuria kuormia.

Mitä muuta pitäisi valita valitessasi?

Jos vaneria valmistetaan korkealaatuisemmasta puusta, sillä on sama joustavuus ja voimakkuus käytettäessä sekä havupuuta että kovapuusta. On kuitenkin syytä huomata, että useimmissa tapauksissa valmistaja ilmoittaa kosteudenkestävän vanerin merkinnässä vain ylempien viiluarkkien tyypin. Niiden välillä saattaa olla muuta puuta.

Erilaisia ​​nimityksiä voidaan käyttää kuvaamaan puutavaraa, jota käytetään vanerin valmistuksessa. Jos materiaaliin on kirjoitettu, että se on "vaneria homogeeninen", se tarkoittaa, että kaikki viiluarkit on valmistettu samasta puusta. Nimellä "yhdistetty vaneri" voidaan puhua erilaisten puutavarojen valmistuksesta.

Kun otetaan huomioon kosteutta kestävän laminaattivanerin ominaisuudet, mitat ja muut ominaisuudet, voit valita parhaan mahdollisen vaihtoehdon nykyisten tarpeiden mukaan.