Maiseman suunnittelu alueelle rinteessä

Rinteessä olevan alueen omistajat ovat epäselviä. Sännölliset tekniikat sängyn sijoittamiseksi eivät ole hyväksyttäviä tässä, ja tällaisen sivuston järjestelyihin liittyy merkittäviä materiaalikustannuksia. Kuitenkin, kun tutkitaan nykyisiä lähestymistapoja suunnitteluun, omistaja usein päättelee tämän tilanteen eduista. Maisemointialue rinteessä auttaa kehittämään ja kääntämään todellisuuden asiantuntijoille. Esitetyt ajatukset pystyvät muuttamaan alueen, mikä tekee siitä ainutlaatuisen, upotettu vuoristomaisemien kauneuteen.

Rinteiden vahvistaminen alueella omilla kädillä

Parannus alkaa töihin rinteen lujittamiseksi sivustolla. Tämä estää uusia tuhoisat prosessit, jotka voivat vahingoittaa rakennuksia ja koristeltu maisemasuunnittelu.

Valmistelevat toimet

Rinteitä vahvistaen eri menetelmiä ja rakenteita. Maisemointi mahdollistaa kivien ja betonilohkojen, biomattien ja gabionien, lokien ja nurmikenttien käytön sivuston valmistelussa. Rinteiden kunnon vahvistamiseksi on tarpeen tutkia ja laskea seuraavia kohtia:

 • kuinka lähellä pohjavettä sijaitsee;
 • missä rinne on kaltevuus;
 • maaperän geologiset ominaisuudet;
 • onko vaarana puhdistaa pois juoni, jos säiliö on lähellä;
 • otettava huomioon maaperän paine rinteessä;
 • määriteltävä materiaali vahvistamiseksi;
 • Merkitse alue, joka tarvitsee vahvistamista.

Pienellä kaltevuudella maisemasuunnittelu auttaa ratkaisemaan maaperän vakauttamisen ongelman istuttamalla puita ja pensaita kehitetyllä juuriharjoittelulla. Suuri määrä kaltevuutta, peltomaalausta tai geotekstilien käyttöä tarvitaan.

Keinoja rinteiden vahvistamiseksi

Yksinkertaisin ja edullisin vaihtoehto maisemasuunnittelulle kaltevuuden lujittamiseksi sivustolla on istuttamalla kasveja, joissa on kehitetty juurihakemisto. Tämä ratkaisu on hyväksyttävä edellyttäen, että kaltevuus on pieni ja sen pinta-ala on pieni. Kasveja istutetaan soluihin, joilla on vahvistusrakenteen rooli. Lisäksi kehitetty juuristo on kietoutunut kiinnittimiin ja ei salli maanvyörymien tai maaperän eroosiota. Kataja johtaa tällä tavalla maaperän vahvistamiseen, mutta on suositeltavaa myös kasvattaa kiinalaista karhunvatukkaa, lilaa ja hawthornia.

Kesämökin rinteillä vahvistetaan usein betonilaattoja, hiekkakiviä, tiiliä tai kalkkikiveä. Tämän maisemasuunnittelumenetelmän etuna on seuraava:

korkea altistuminen ulkoisille tuhoaville tekijöille;

 • ei edellytä merkittävää hoitoa;
 • ei häiritse vihreiden alueiden kasvua;
 • rakenteen kestävyys.

Ne rakentavat tällaisia ​​aidoja tietyin edellytyksin:

 • luodaan vankka perustus;
 • aidan vähimmäiskorkeus - 1 m;
 • aitauksen paksuus on 1/3 korkeudesta;
 • pakokaasujärjestelmän pakolliset laitteet (rinteessä virtaava vesi ei saa tasata rakennetta)
 • aidat rakennetaan alhaalta ylöspäin;
 • on suositeltavaa rakentaa kaskadirakenne;
 • on välttämätöntä tarjota lievä harha kohti kaltevuutta.

Maisemointi sivuston tarjoaa mahdollisuuden järjestää samanlainen rakennus kukkapenkit, koriste-portaat, lyhdyt.

Toinen mahdollisuus vahvistaa kaltevuutta sivustolla on kivien ja lokien käyttö. Heitä ajetaan maaperään, kun he ovat aiemmin tutkineet maaperätyyppiä ja pinnan tilaa. Samaan aikaan sinun ei pidä unohtaa tontin esteettistä ulkonäköä ja huolehtia vedenpoiston läsnäolosta. Tällainen edullinen maisemointi on hyväksyttävää sekä pienille että suurille rinteille.

Maisemasuunnittelun nykyaikainen kehitys tarjoaa geotekstiilien käyttöä rinteessä olevan alueen järjestelyssä. Tämä rullina oleva tuote, joka koostuu polyesteri- ja polypropeenikuiduista, on seuraavat edut:

 • vedenpitävyys;
 • maaperän suojelu jäädytykseltä;
 • veden alapuolella häiritsee maakerrosten sekoittamista;
 • plastisuus;
 • on erittäin kestävä vahinko;
 • yksinkertaisuus maaperässä.

Toinen vaihtoehto, joka sopii kehitettäessä maisemasuunnittelua rinteessä, on geomien sijoittaminen. Tämä vedenpitävä materiaali on polypropyleenirunko, joka on päällekkäin ja liitetty korkean lämpötilan altistumisen seurauksena. Geomatteilla on seuraavat ominaisuudet:

 • eivät sisällä myrkyllisiä aineita;
 • UV-vastustuskyky;
 • säilyttää maiseman luonnon kauneus;
 • ei pelkää aggressiivisia aineita;
 • kestää alhaisia ​​ja korkeita lämpötiloja;
 • helppo asentaa.

Esitetyt maisemasuunnittelumenetelmät lujittaen rinteessä voidaan tehdä käsin tai käyttää ammattilaisten apua. Heidän valinta riippuu omistajan mieltymyksistä ja tulevista suunnitelmista sivuston järjestelyyn.

Suunnitteluvaihtoehdot

Kaltevuuden alueen maisema-suunnittelu avaa laajan näkymät elävien fantasioiden ja rohkeiden ajatusten toteuttamiseen. Kun otetaan huomioon tarve vakavissa taloudellisissa investoinneissa parantamiseen, lähestymistapa rinteessä olevan alueen suunnittelussa edellyttää erityistä huolellisuutta ja ennakointia. Maisemasuunnittelun suunnittelutöiden kehittäminen välttämättä edeltää vesihuollon ja maaperän ominaisuuksien teknisiä indikaattoreita. Tulevien ulkorakennusten ja virkistysalueiden sijainti ansaitsee erityistä huomiota. Jo alusta lähtien, he aikovat rakentaa tulevaisuuden terasseja, portaita, seinämiä ja muita maisema-elementtejä. Kun viherrakentaminen sivuston rinteessä, sen sijainti suhteessa kardinaali pistettä on väistämättä otettava huomioon.

pengerrys

Päättäessään soveltaa pengerrystä maisema-alueen suunnittelussa rinteessä, hävitä pitkät pitkät kiinnitysseinät suoralla linjalla. Tämä muotoilu antaa vaikutelman valtavasta portaasta. Maisemasuunnittelun asiantuntijat suosittelevat, että terassit järjestetään kaaoksisesti haarojen tai kaskadien kanssa. Tämä luo kuvallisen kuvan yleisestä ulkoasusta.

Terassien välissä on käämitysreittejä tai polkuja, ja useita vaiheita on suunniteltu jyrkillä nousuilla. Sivuseinämät seinät on valmistettu erilaisista materiaaleista: luonnonkivestä ja tiilestä, puusta ja betonista. Jyrkkä nosto on paremmin varustettu kiinnitysseinillä sementtilaastilla, lempeästi riittää kuiva muuraus.

Alkuperäiset ajatukset sivuseinämien muotojen suunnittelussa ovat tervetulleita. Anna suoria viivoja, pyöreät muodot tarjoavat helpot siirtymät helpotuksesta ja ne näkyvät visuaalisesti vähemmän huomaamattomina. Terassit, joilla on erilaiset toiminnalliset tarkoitukset, voivat poiketa tavanomaisista lähestymistavoista. Maisemasuunnittelun avulla voit järjestää erilliset alueet kukkapenkkeihin, kasvisvuodeihin ja pensaiden istutuksiin. Yhdistämällä ne käämitysreitteihin visuaalisesti luodaan yksi kuva yhteensopimattomista asioista.

Terassin sijainti märällä maaperällä viittaa siihen, että viemäröinti poltetaan raunioista. Se on seinän ja leveyden välissä 10-15 cm. On suositeltavaa täydentää putoamista putkipaloilla, jotka mahdollistavat kosteuden tulemisen ja estävät sen kerääntymisen kiinnitysseinän taakse. Tällaisten suojatoimenpiteiden puuttuminen aiheuttaa rakenteen nopean tuhoutumisen.

Raiteiden ja portaiden sovitus

Maisemasuunnittelun keskeinen ominaisuus on siisti polku, joka auttaa luomaan orgaanisen yhteyden terassien välillä. Yhteensopivuuden varmistamiseksi on parempi suorittaa ne samanlaisesta materiaalista.

Raiteen käämitysmuoto leikkaa kaltevuuden jyrkkyyttä ja sijoittuu käärmeen päinvastoin korostaa sitä. Rinteessä olevan alueen maisemasuunnittelun sääntöjen mukaisesti on parempi korostaa alhaisten puiden, pensaiden tai ikivihreiden polkujen mutkia.

Portaiden on jyrkällä rinnealueella oltava varmoja. Leveydessä se voi vastata polkua, joka jatkuu tai on hieman kapeampi mutta ei alle 60 cm. Jos portaissa on useita vaiheita, on parempi erottaa ne alustoilla. On suositeltavaa varustaa ne paikoissa, joiden suunta muuttuu. Riittävä koko on leikkipaikka, jossa on penkki, tyylikäs patsas tai alkuperäinen kukkaruukku. Maisemasuunnittelun asiantuntijat suosittelevat portaikkoa, joka sijaitsee varjoisassa paikassa, jotta rakennusmateriaalien sävy olisi kevyempi.

Kehittynyt maisemasuunnittelu tarjoaa mukavuutta ilta-kävelylle sopivan valaistuksen avulla. On monia tapoja suunnitella sitä, ja on helppo valita yleiseen tyyliin sopiva vaihtoehto.

Plot floristics

Floristisen käsitteen valitseminen paras vaihtoehto maisemasuunnittelulle on vuoristomaiseman tyyli. Tämä ottaa välttämättä huomioon alueen sijainnin suhteessa päätepisteisiin. Tässä näkökulmassa pohjoisella rinnealueella olevilla tontilla on sen edut sen vuoksi, että ne voidaan järjestää kosteutta rakastavilla kasveilla, jotka ovat tottuneet varjojärjestelyyn. Etelälle sopivampi ruoho ja kukat, jotka kestävät korkean lämpötilan ja kuivuuden.

Maisemointi on suunniteltu niin, että istutetuilla kasveilla on erilainen kukinnan aika. Tulitikset, hyasintit ja krookukset ovat ensimmäinen, joka ilahduttaa omistajia alkukeväällä. Ne voidaan korvata koristeellisilla jousilla, kalifornialaisilla unikoilla ja marigoldilla, ja syksy ilahduttaa sinua kirkkailla väreillä asters ja krysanteemit. Monivuotisten kasvien istuttaminen helpottaa puutarhanhoitoa.

Puut, jotka ovat tontti, jossa maisema-alan sääntöjen mukaiset rinteet, istutetaan erityisellä tavalla. Jos talo on ylhäällä, vieressä on korkeita istutuksia muodossa thuja, kuusi tai pyramidin poppeli. Karhunvatukka tai lila auttaa luomaan mielenkiintoisen koostumuksen.

Alemmat kasvit ovat alempana kaltevuudella. Evergreen pensaat ja värikkäät kukkapuutarhat pystyvät antamaan aatelia ja hienostuneisuutta. Tässä kataja, magnolia, boxwood sopii. Alue, jolla sivusto sijaitsee, on myös rooli. Siksi valitset vihreää valokuvaa ottaen huomioon alueenne ilmasto-olosuhteet.

Kaltevuusalueen maisemasuunnittelun tärkeimmät säännöt ovat seuraavat:

 • järjestää asianmukaisesti vyöhykkeiden jakautumisen;
 • rakentaa vahvoja kiinnitysseiniä;
 • suojella aluetta maaperän eroosiolta toimivaltaisen vedenpoistojärjestelmän avulla;
 • kun järjestää paikkoja rentoutua otetaan huomioon tuuli nousi.

Maisemasuunnittelun ammattilaisten suositusten noudattaminen pysyy tällaisessa sivustossa tuovan harmoniaa ja rauhaa.

Mökki rinteessä (35 kuvaa): taistelu jyrkillä rinteillä. Tukirakenteiden valmistus ja liiallisen kosteuden ongelman ratkaiseminen

Rinteillä sijaitsevat maaseutualueet eroavat tasangoilla sijaitsevista maa-alueista. Maaperän erityisominaisuuksien ja helpotusmuutosten takia omistajien on kohdattava lisätyön tarve. Useimmissa tapauksissa olemassa olevien ongelmien ratkaisemiseksi on välttämätöntä turvautua kiinnitysseinien asentamiseen, pilarin asentamiseen ja maarakenteen vahvistavien erityisten rakenteiden pystyttämiseen.

Maalaistalo rinteessä - esimerkki siitä, kuinka käyttää helpotuksia

Piirrä rinteessä - mitä voidaan tehdä

Yksityiskohtainen tutkimus monista vivahteista ja huomaavasta lähestymistavasta mahdollistaa alkuperäisten ratkaisujen saamisen tuotoksessa. Vähästyttävät ensi silmäyksellä puutteet muuttuvat kohokohtaiksi, minkä seurauksena rinteessä sijaitseva kesämökki saa houkuttelevia virtuaita, jotka nauttivat naapureista.

Jotta käyttämättömiä töitä ei käytetä turhaan, ennen työn aloittamista on suositeltavaa tutkia maastoa sen suunnittelun kannalta. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä toiminnallisuuteen.

Mielenkiintoisia mökejä rinteessä

Erittäin alkuperäinen ilme rakennettu rakenteen kaltevuuteen. Tällainen taktiikka laajentaa arkkitehtuuriratkaisujen valikoimaa, koska ylimääräiset poistumiset viedään eri tasoilta.

Suunnitteluvaiheessa on toivottavaa määrittää sijainti:

 • jotka harjoittavat sähkön toimittamista;
 • kaasu- tai vesiputket (wc, kesäkeittiö, kylpyamme).

Säästä aikaa ja vaivaa kääntyy ja varhaiset merkintäkohteet:

 • kukkapenkki;
 • nurmikko maassa;
 • Arbor;
 • irtoa;
 • virkistysalueilla.

Kaltevuutta voidaan käyttää myös kellarin järjestelyyn.

Valokuvapäässä

Eri tasojen ja ulkonemien erilainen tutkimus voi painostaa epätyypillistä ratkaisua maisemasuunnittelun alalla.

Jotkut kulmat näyttävät luovan luonnetta:

Kiviset alueet ovat ihanteellisia keittiökalustoille, jotka luovat vuoristomaiseman.

Taistelu jyrkillä rinteillä

Suurin osa kesämökistä käytetään puiden, koriste- ja maatalouskasvien istuttamiseen.

Tavoitteiden toteuttaminen on mahdotonta vähentämättä rinteen jyrkkyyttä.

 1. Tämän ongelman ratkaisemiseksi useimmiten käytetään tällaista yksinkertaista keinoa helpotuksen muuttamiseksi, kuten pengerrys.
 2. Terassisuunnitelman kehittämisen aikana on tärkeää selvittää tapoja kytkeä yksittäisiä osia.
 3. Jälkimmäiset voivat sisältää tasoristeyksiä tai portaita.
 4. Nousuihin ja laskeutumisiin jyrkissä portaissa on täynnä väsymystä. Tämän vuoksi on erittäin toivottavaa, että elementtien välinen korkeusero ei ylitä 10 cm: tä.
 5. Korkea portaiden tulee olla leveä.

Neuvonta: Rakennuksen aikana suositaan monoliittirakenteita, jotka on rakennettu betonilaastomenetelmällä.

 1. Koristelemalla kivet ja laatat alkavat pääteosten lopussa.

Vinkki: Pienten portaiden rakentamiseen on käytettävä puuta ja luonnonkiviä, jotka on kiinnitettävä sementtilaastilla tai asetettu kuivaksi.

Mitä kesämökillä rinteessä on keinotekoilla terasseilla

Maiseman muutos alkaa juoni-suunnitelman jälkeen. Hyödyllinen ja luoma maanpinnan luonnos. Jyrkät rinteet vaativat lisää terasseja.

Vihje: jälkimmäisen järjestämisessä ei pidä unohtaa eron tasoa. Tämän indikaattorin arvon tulisi pyrkiä minimoimaan.

Maisemasuunnittelu - vesiputous paikan päällä

 1. Vaihe sisältää louhinnan sijainnin määrityksen ennen kaivutyön aloittamista.
 2. Karsinnan jälkeen maaperän yläkerros poistetaan, jotta siirrettäisiin edelleen varastointipaikkaan.

Tämä taktiikka takaa hedelmällisen kerroksen turvallisuuden. Vapautettua tilaa käytetään teräspalkin muodostamiseen.

Tukirakenteet

Tehostettujen terassien vakauden lisäämiseksi käytetään tukiseiniä, joiden pääasiallisena tehtävänä on pitää maaperä ja jakaa sen painetta uudelleen. Harkitse eri materiaaleja:

 1. Menetelmä käyttää pyöreää puutavaraa, jonka halkaisija on 80-130 mm. Ohutpuut ja pylväät käsitellään erityisellä vettä hylkivällä kyllästyksellä. He auttavat heitä rakentamaan pienikokoiset tukiseinät omilla käsillään.
 2. Vaihtoehto perustuu siihen, että laudat tai puu kiinnitetään aikaisemmin asennettuihin pylväisiin. Samalla maaperän tulee olla hyvin kaatunut. Joissakin tapauksissa sinun on rakennettava betonipohja. Koska vedenpitävä kerros voi olla polyeteenikalvo tai kattolevy, joka on sijoitettu tukiseinään. Viimeinen vaihe on täyttö.

Kallioiden ja betonin rinteiden vahvistaminen

Ylimääräinen kosteusongelma

Tukiseinien tehokas toiminta on mahdotonta ilman viemärijärjestelmää. Kuivatuskerros, jolla on käytetty hiekkaa ja murskattua kiveä, menestyy menestyksekkäästi liiallisella kosteudella.

Tavoitteena on selviytyä:

 • viemäriputket, jotka on sijoitettu terassien laskun suuntaan (jokaista 2,5 metrin putkea kohden);
 • tarvittaessa tyhjennysaukkoja voidaan käyttää.

Terassin täyttö toteutetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • kuivatuskerros peitetään epämuodollisella maakerroksella;
 • päälle pitäisi olla kasvis maaperä.

Muista, että saostumisen mahdollisuus ei ole suljettu pois. Tämän komplikaation esiintyminen on todennäköisesti muutaman ensimmäisen päivän aikana.

Neuvoja: On suositeltavaa aloittaa työtilat, jotka liittyvät paikan parantamiseen sen jälkeen, kun maaperä on täytetty.

johtopäätös

Rinteessä olevat maa-alueet voidaan muuntaa mielenkiintoisiksi alueiksi käyttäen rivitaloutta. Et vain lisää itsellesi hyödyllistä aluetta, mutta myös teke paikkaasi alkuperäiseksi. Ainoastaan ​​on tarpeen vahvistaa kaltevuus etukäteen apuvälineiden avulla.

Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

Puutarha rinteellä omilla käsillä: maisemointimahdollisuudet

Jos olet rantarannan piirustuskartan omistaja, voit olla varma, että yrityksesi ja huollosta huolehtiva ammattitaitoinen lähestymistapa on puutarhasi edullisin tapa poikkeaa tavallisesta alamäkeä olevista alueista. Tärkeintä, mitä sinun pitää hoitaa järjestettäessä rinteessä olevaa tonttia, on erityisten terassien rakentaminen korkeuseroissa ja luodinkestävyyden vahvistaminen kasveilla, joilla on nopeasti kehittyvä juurihakemisto, joka auttaa pitämään maaperän maanjäristyksistä.

Nykyiset monimutkaiset helpotukset merkitsevät maisemakoostumuksia aina unohtumattomana vaikutelmana sen monimuotoisuuden ja ainutlaatuisen luonteen vuoksi. Puutarha, jossa korkeusmuutokset ovat aina ainutlaatuisia.

Tällä sivulla opit järjestämään rinteessä olevan juonen luomaan ainutlaatuisen maisema-ilmeen.

Miten voin järjestää puutarhatilaan rinteessä

Jos puutarha-alueesi sijaitsee rinteessä, se tulee muodostaa terassilla ja vahvistaa seinät. Jos terassit laskeutuvat etelään, kaikki koriste- ja hedelmäkasvit, mukaan lukien lämpöä rakastavat kasvit, kuten viinirypäleet, kasvavat hyvin kiinni kiinnitysseiniin.

Kun viherrakentaminen rinteessä, muista, että pensaiden edessä terassien reunalla on hyvä paikka kasvattaa vihanneksia, mansikoita ja kukkapenkkejä. Hedelmäpuita tulisi sijoittaa alimpaan terassiin. Mutta jos terassi laskeutuu pohjoiseen, niin talvella karkeilla lajikkeilla ja lajeilla on merkittävästi rajoitettava siihen lisättyjen hedelmien ja marjojen viljelyä. Ja ei rypäleitä!

Kesämökin maisemasuunnittelu rinteessä poikkeaa edullisesti alamäkialueista - tällainen alue sopii täydellisesti maisemapuutarhan luomiseen, joka koostuu tukimuurista, portaista, käämitysreiteistä, eristäytyneistä syistä. Solid romance! Tontti rinteessä on hyvä nuorille omistajille, mutta vanhuksille on vaikeaa. Pidä tämä mielessä, kun ostat tällaisen tontin. Ajattele kuinka monta vuotta olet jättänyt nykyisen ja vanhuusi välillä.

Kuten kuvassa näkyy, rinteessä olevan alueen parannuksen myötä ensimmäinen tehtävä, ennen rakennusten ja laskujen purkamista, on tekninen työ,

Jos et vahingoita kaltevuutta, silloin on aina uhka paitsi kivien ja maaperän roskista, mutta myös maanjäristyksistä, jotka voivat aiheuttaa huomattavia ongelmia, jopa rakennusten tuhoamiseen. Tämä johtuu siitä, että veden virtaus alas rinteessä lumen sulamisen tai rankkasateiden aikana, maaperän tuhoamiseksi eri syvyyksillä, pesee maaperän rakennusten ja istutusten alla ja pesee maaperän ylemmän hedelmällisen kerroksen. Jyrkempi rinteessä, sitä voimakkaampi ja nopeampi se romahtaa. Ensinnäkin on välttämätöntä ohjata veden virtauksia, jotka virtaavat alas rinteeseen, ei tavalla, jolla se on sopiva, vaan tavalla, joka on tarpeen sinulle. Tätä varten tulee tehdä viemärijärjestelmä joko asettamalla päällekkäin betonikouruita tai kaivamalla tyhjennysputkia maaperän kerrokseen ja siirtämällä vettä säiliöön (tai ojaan rinteessä).

Jos pisarat ovat enemmän tai vähemmän lempeitä, suunnitelkaa juoksu rinteelle ja kiinnitä maaperä, jonka tarvitset vain sellaisten kasvien istuttamiseen, jotka nopeasti kehittävät juuristoa, joka pitää maaperän maanjäristyksistä.

Kiinnitä huomiota kuvaan - voit piirtää rinteeseen käärmeen (se on parempaa valkoista, sinun ei tarvitse leikata sitä), puukko tai bluegrass:

Mutta ruohoja on leikattava ennen kuin ne pistetään, koska niiden monta tuhatta ja lisäksi pienet ja kevyet siemenet leviävät koko puutarhaan ja itävät, missä he voivat vain päästyä maahan. Itse asiassa, kun zebroin voit luoda keinotekoinen niitty rinteessä. Jos pienimuotoisia kasveja ja kasvitieteellisiä tulppaanit istutetaan tällaiselle niitylle, keväällä nämä kukat koristelevat sitä erinomaisesti. Koska nämä ovat perennoja, ne voidaan kaivata ja istuttaa uudelleen 6-8 vuoteen.

Rinteessä olevan alueen maisemasuunnittelu merkitsee muiden (etenkin havupuu) kasvien istuttamista, jotka pystyvät pitämään maaperän rinteessä, pääasiassa hiipivien muotojen. Mutta jos tarvitset puutarhaa tai kasviksia, sinun on ensin peitettävä kaltevuus mustalla spunbondilla, joka on helposti kiinnitetty rinteeseen liuskekynsien kanssa. On tarpeen istuttaa puutarhan pensaat, suurikokoiset puutarhan mansikat (tavallisesti mansikat) tai puutarhakasvit reikien päälle. Vähitellen kasvien juuret juurtuvat hyvin maaperään ja materiaali romahtaa vuosien varrella. Musta päällystysmateriaali varhaisvuosina (muuten, maapallon poistamatta jättämä musta, joka voi kestää jopa 7-8 vuotta) estää rikkakasvien kasvua, pitää kosteuden ja lämmön.

Nämä valokuvat näyttävät sivuston kauniin suunnittelun lempeällä rinnealueella:

Maisemointi sivustoon jyrkällä rinnealueella (valokuvauksella)

Jos sivusto sijaitsee jyrkillä rinneilla, et voi tehdä ilman seiniä tai erityisiä geogrideja. On myös pidettävä mielessä, että jyrkempi rinne, sitä nopeammin virtaa vesi ja siksi kuivuusresistentit kasvit olisi istutettava rinteessä ja luonnollisesti enemmän kosteutta rakastavan puutarhassa rinteessä.

Perinteistä nurmikkoa jyrkässä rinteessä (eikä vain aurinkoisella) ei voi luoda. Se olisi korvattava mausteisilla yrtteillä (isoppi, salvia, koiruoho, timjami, suolaiset) ja neilikka, chistetit, kilohaili, uurteet.

Kuten kuviosta voidaan nähdä, rinteessä sijaitsevan alueen maisemasuunnittelu sisältää sellaisten kasvien istuttamisen kuin Yasnotka, kamnelomka ja stonecrop:

Jos tarvitset puutarhaa tai kukkapuutarhaa, marjoja ja koristepensaita, niin jyrkässä rinteessä sinun on tehtävä tasainen terassit, jotka on vahvistettu kivestä. Suunnittelussa sivuston kaltevuus terassilla olisi yhdistettävä portaita - älä tee lempeä polkuja terassilta terassille, koska sateisella säällä ja jäällä on vaikea kävellä pitkin tällaisia ​​polkuja.

Tällaisilla terasseilla ja on oltava oma puutarha ja puutarha, joka tarjoaa automaattisen kastelujärjestelmän. On helpointa asentaa yläosassa useita muovisia vesitynnyreitä, joiden pohjalta vesi virtaa letkujen läpi pienillä rei'illä. Letkut tulee sijoittaa pitkin purjeita, hieman prikopav niitä. Tynnyreissä olevaa vettä on pumpattava aika ajoin muiden letkujen avulla pumpulla. Tynnyrissä voit lisätä mineraali- ja orgaanisia lannoitteita. Sitten ravitsemusongelma ratkaistaan. Tontit maisema-juoniin rinteellä voi olla hauskoja maalata tai koristella istutuksilla, jotta ne eivät pilata maisemaa.

Kiinnitysseinien rakentamiseen voidaan käyttää gabionia - kestäviä metallisia ulkokehyksiä, joihin hitsataan hitsattu karkea kivi, murskattu kivi ja kivet hitsattu, hieno metalliverkko, joka takaa hyvän vedenpoiston ja kehys ei itse salli kiviä ja kiviä ryömintää. Näin tavallisesti vaikeita rinteitä vahvistetaan. Nämä jumalat ovat usein tiellä rinteitä.

On huomattava, että kaltevuusalueen maisemasuunnittelun kiinnitysseinä on rakenne, joka edellyttää tiettyjen suunnittelulaskelmien rakentamista ja tilanteen analysointia. Useilla alueilla, joilla maaperä liikkuu, virheelliset laskelmat voivat johtaa terassien tuhoamiseen ajan myötä. Älä säästä rahaa, pyydä katsastajia ja ammattilaisia, jotka osaavat rakentaa terasseja oikein. Hydraulisten insinöörien avulla voit heti sijoittaa projektiin ja vesilaitteisiin: vesiputouksia, kaskadeja, puroja. Rinteessä olevat tontit eivät yleensä ole suosittuja amatööreille puutarhurijoille, koska ne vaativat paljon työtä ja rahaa kehittymiseen. Kyllä, ja elämä tällaisella sivustolla jatkuvasti kävelee ylös ja alas enemmän kuin urheilua, eikä lomamökki. Mutta jos päätät kuitenkin laittaa puutarhaan rinteelle, niin saat ainutlaatuisen puutarhan ja ainutlaatuisen lajin.

Katsokaa mäkiä, jyrkillä rinteillä, jotka on koristeltu kiinnitysseinillä:

Rinteiden rekisteröinti kasvien paikoille

Kun teet suunnitelma laskujen floristisesta suunnittelusta rinteessä, kiinnitä erityistä huomiota linjasi valaistuksen analyysiin. Luonnollisesti eteläisellä rinnealueella se on lämpimämpää ja kevyempää, mutta paljon kuivempaa. Eteläisellä terassilla istutettujen puiden alla kasvaa kauniin ruohomaiset monivuotiset kukat ja ruohot, jotka tuntuvat hyviltä penumbra (periwinkle, geranium, zhirbochka, Loose-kaulus, Geicherus, St. John's Wort, Medunitz, Badan). Variantti dacha-juontajan toteutuksesta rinteessä - purjehtimisen eteläisellä terassilla laskeutuminen, uiminen, laaksojen ja peonien liljat. Jos havupuita istutetaan, niin hevoset ovat erityisen hyviä vieressä. Mutta on muistettava, että vaikka he eivät siedä pysähtyneitä vesiä (joka ei uhkaa heitä rinteessä), he ovat hyvin kosteutta rakastavia. Jokaisen kukinnan aikuisen kasvin on kaadettava vähintään 12-15 litraa vettä kuumana päivänä joka toinen päivä, pilvinen sää - viikoittain. Muista, että myös sateisella säällä vesi lähtee rinteestä hyvin nopeasti.

Ruusut, lajit ja lajikkeet rypäleistä tuntuu hyvältä eteläisen halkeaman.

Kiinnitä huomiota kuvaan - tontilla, jossa on kaltevuus, voit istuttaa maaperän viiniköynnökset, etenkin klematis, kiipeilyyn liittyvä hydrangea, tyttömäiset viinirypäleet (viimeiset kaksi kasvia, muuten, voidaan istuttaa paitsi aurinkoisella myös pohjoisella rinnealueella):

Cotoneaster ja marjat kasvavat hyvin rinteiden pensaasta.

Lähes kaikki havupuut (junipers - neitsyt, koossa, prostrate, western thuja, microbiota) tuntuvat hienoilta pohjoiselta rinteeltä. Pehmopuutarhojen kavennetut ja hiipivien muotojen joukot, joissa on pylväskruunu, näyttävät upealta.

Kun teet dacha-juoniin rinteellä omilla kädilläsi, luodessasi pidätinseinän sinun tulisi välittömästi jättää taskuasi muuraukseen - tyhjiin paikkoihin, jotka täyttyvät hedelmällisellä maaperällä kasvien istuttamiseen. Lisäksi kallioiden tai tiilien kerrosten välissä on myös pieni kerros maaperä (tämä ei sovi jyrkkään rinteeseen, koska kevättulvessa tämä kerros yksinkertaisesti pesee, mikäli hydraulityötöitä ei ole suoritettu). Suhteellisesti kuivuutta kestäviä kasveja, joissa on matala juuristo, istutetaan näihin taskuihin (sekä muurausrivien väliseen kerroksiin). Nämä laskut vahvistavat myös kaltevuutta.

Kiinnitysseinän yläosassa on tarpeen istuttaa kuivuuden kestävimmät kasvit (esim. Chistetit, villakoirat, vuorotellen nämä hopeiset kasvit, joissa on tummanpunainen zhivuchki). Vaatimaton ja kuivuuden kestävä neilikka-ruoho sopii myös.

Kuten kuvassa näkyy, kesämökin muotoilu rinteessä sisältää istuttamalla muurien rivien väliin eri värisiä styloidifloxseja:

Mutta huomaa, että rehevän kevään kukinnan jälkeen kesän keskellä on hyvin outo ilme, joten sinun täytyy istuttaa vuosittain siemeniä, jotka peittävät sen kastuneet vihannekset, aivan istutettaviksi keväällä. Kesäkuun loppupuolella, kun vuosikertomukset alkavat kuivua ja ne voidaan yksinkertaisesti poistaa, phlox on jälleen peitetty paksuilla ja kirkkailla vihreillä, vaikka se ei todellakaan enää kukoudu.

Seinän yläosassa rinteessä olevan alueen suunnittelulle voidaan sijoittaa hyvät kuivatuslaitokset: kataja-armeija, periwinkle, liverwort (gentian), rezuhu (alpine arabis), viulu, pinnate ja monet muut kasvit.

Rinteessä olevan maisema-alueen alemmissa taskuissa voi istuttaa enemmän kosteutta rakastavia kasveja, esimerkiksi Bergenia-lehtiä, saxifragea, pellavakalaa, kelloja, kääpiöpapereita, jotka ovat myös sävyherkkiä.

Pitkäperunoiden taskujen on oltava keskenään vuosittain, kylvämällä niiden siemenet suoraan alkukeväällä. Ageratum, Iberis (jonka siemenet voidaan kylvettyä myös ennen talvea), alissum, alamittainen marigold, Kermek (limonium) sopivat vain hyvin valaistuun seinään, koska ne ovat hyvin kevyitä, samoin kuin Karpaattien kellot, lobelia, Drummond phlox.

Nämä kuvat näyttävät kauniin suunnittelun sivuston rinteessä, jonka olet tehnyt itse:

Suurempia taskuja voidaan suunnitella havupuiden istuttamiseksi: vuoripehmut, mikrobiotit (estävät niiden voimakasta kasvua), valkosipuli, sypressi sekä hiipivien havupuiden tai pienten pensaiden muodostaminen (esim. Vaakasuorat kataja-lajikkeet, viinakaksikasvit, cedar stanik, kataja hilseilevä).

Kun suunnittelet kaltevuuksia sivuseinää pitkin, voit kasvattaa pensaita: Thunberg-barberry kirkkaan punaisella lehtineen, japanilainen kvitteni, vaakasuora cotoneaster, heather, kääpiö rhododendron lajit (varjostetuilla rinneilla), kanerva, erica ja padon pohjalla. (lumessa). Se näyttää kauniilta kallioisesta seinästä, joka on täysin umpeutunut nuorten kanssa. Jotta se ei näyttäisi yksitoikkoisilta, punaiset tai keltaiset lajikkeet olisi vältettävä vihreiden kasvien keskuudessa.

Näissä valokuvissa rinteessä sijaitsevien esikaupunkialueiden maisemasuunnittelu ovat kauneimpia vaihtoehtoja lyijyn järjestämiseen:

Mitä istuttaa rinteessä: puutarhan suunnittelu

Jokainen, joka varustaa korkeuseroa olevan alueen, on kiinnostunut siitä, mitä laittaa sivuston rinteelle. Vaihtoehdot ovat täällä paljon.

Kaunis kokoonpano maisemasuunnittelun varten rinteessä omalla kädellä, joka koostuu kasveista, jotka auttavat vahvistamaan putkilinjaa:

 • Juniper rocky (Juniperus scopulorum 'Blue Arrow') - 10 vuoden ikäisenä kasvi saavuttaa korkeuden 2-2,5 m ja läpimitaltaan 0,5-0,7 m. Neulat ovat kirkkaan sinisiä, pehmeitä, hilseileviä. Sijainti on aurinkoinen. Ei siedä pysähtymättömiä vettä. Sillä on runsaasti nesteytystä.

 • Rose ryppyinen (Rosa Rugosa Scabrosa) - holkin korkeus - 1,5-2 m; kukat - suuri, tuoksuva, litteä, fuchsian-vaaleanpunainen väri keltaisilla pasuilla; hedelmät - suuri, pyöreä, punainen. Se kukkii keväästä syksyyn. Tämä tehdas on ihanteellinen rinteessä olevan puutarhan suunnitteluun ja korjailee putkilinjoja.

 • Hopeakaula (Elaeagnus commutata) on pienikokoinen puu tai pensaikko, jonka leveä kruunu on 1-4 metriä korkea. Lehdet ovat yleensä kirkkaanvihreitä, hopeaketjun kaltainen, joka on ainutlaatuinen lochilla. On suositeltavaa istuttaa sukkula eteläsuuntaan kohotetuille rinteille, se on kevyesti vaativia, kuivumattomia, maaperää vaativaa, pakkasenkestävää. Vahvistaa rinteitä.

 • Käärme kata (Juníperus sabína) - kasvaa auringossa, helposti sopeutuu; Se on erittäin kestävä korkeisiin lämpötiloihin, talvella kova ja tuulenpitävä, joka säilyttää täydellisesti kaltevuuden.

 • Potentilla-pensas (Potentilla fnuticosa) - tuntuu hyvältä sekä auringossa että osittain varjossa. Potentilla kukkii runsaasti ja jatkuvasti 3-5 kuukautta. Ei vaadi täydellistä maaperää ja istutuskohteita. Kun ompelet puutarhassa rinteessä, pidä mielessä, että hyvin valutettu hedelmällinen maaperä on ihanteellinen pensaalle, mutta se voi myös kasvaa savesta, kivistä tai hieman emäksisestä maaperästä.

 • Auringonkukan hybridi (Helianthemum x hybridum 'Attraction') - vaalean oranssin kukat tummalla keskellä. "Voi ja munat" on terryn oranssi, jossa on lohenväriä. Blooms kesäkuussa.

 • Spiraea japanilainen (Spiraea japonica).

 • Stellerin koiruoho (Artemisia stelleriana) on hyvä istutettavaksi kivikkoisille kukkuloille ja tukiseinille, erinomaiselle maaperäkannelle sora- puutarhaan, kivikkoisille rinteille. Monivuotinen, jossa on enemmän tai vähemmän avoimia käsiä 20-30 cm pitkä, kauniilla, split hopeanharmaalla lehdillä. Hardy.

 • Hypericum olimpicum (Hypericum olimpicum) on puolipuita, jonka korkeus on 15-35 cm. Juurisysteemi on vahva mutta matala. Lehdet lineaarinen elliptinen, harmaa. Kukat ovat suuret (halkaisijaltaan enintään 5 cm), keltaiset, kerättyjä apikalvosisäkkeihin. Se kukkii heinäkuussa ja elokuussa. Se ei ole vaatimatonta maaperää, mutta mieluummin maaperä. Se tarvitsee aurinkoista sijaintia, se ei kukoudu varjoisilla ja kylmillä paikoilla. Kuivuudenkestävä, kosteuttava ei kestä. Talvisauvut ja hyvä kuivatus.

 • Cirrus-neilikka (Dianthus plumarius 'Maggie') - korkeus 25-30 cm, muodostaa tiheän harmaa-sininen, hyvin koristeellinen tyyny kapeista lehdistä, ikään kuin olisi peitetty vahamainen kukinta. Blooms suuri tuoksuvia kukkia, kirkas vaaleanpunainen, frotee, ja burgundy silmä. Hardy ilman suojaa, mutta voi nauttia talvella ja keväällä, joten hyvä salaojitus on pakollinen. Vaatii jakautumisen 3-5 vuoden välein. Se kukoaa toukokuun lopusta - kesäkuun alusta noin kuukaudeksi. Aurinkoinen paikka ei siedä veden pysähtymistä, joten laskeutumispaikka on valittava kukkulalla. Kasvi ei ole kovin vaativa maaperälle, se ei siedä vain happamia suoita.

 • Barberry Thunberg (Berberis thunbergii 'Green Carpet') - korkeus 80-100 cm, leveä kruunu, kirkkaan punainen lehtineen syksyllä.
 • Ja lopuksi, nauti kauniista näkymistä toisella valikoimalla valokuvia, mikä esittelee sivuston suunnittelun parhaalla kaltevuudella:

  Tontti rinnealueella: suunnittelu, rinteen vahvistaminen ja viemäröinnin järjestäminen (85 valokuvaa)

  Usein usein rinteessä sijaitsevien tonttien omistajat kohtaavat vaikeuksia järjestellä sitä. Tärkein kysymys on, miten järjestää rakentaminen ja maisemasuunnittelu omissa omaisuuksissaan niin, että se on luotettava, toimiva ja luonnollisesti kaunis. Tässä artikkelissa on parhaat vaihtoehdot ongelman ratkaisemiseksi.

  layout

  Ensin sinun on tehtävä rakennussuunnitelma. Projektin laatimisessa on otettava huomioon seuraavat seikat:

  • tontti rinne;
  • ulkona olevien rakennusten sijainti;
  • virkistysalue;
  • viljelmiä;
  • löytää myrskyjä.

  Järjestelyn seuraava kohta on kaltevuuden suurin sallittu tasoitus. Sopivin tähän olisi pinoamisen menetelmä, jonka käyttäminen edellyttää maaperän poistamista yhdestä paikasta ja siirtämisen toiseen paikkaan. Erityisen jyrkillä rinteillä saatat tarvita itsepäisiä seiniä.

  Rinteiden vahvistaminen

  Tämäntyyppisten tonttien tärkeä edellytys on rinteiden vahvistaminen. Maaperän liukumisen ehkäisemiseksi käytetään useampia linnoitustyyppejä:

  Luonnollinen linnoitus. Jyrsijäpensaat, juurijärjestelmä, joka luo luonnollisen kehyksen, istutetaan koko rinteessä. Suosituimpia kasveja ovat villi ruusu, paju ja lila.

  Geomaterial. Erityisen suojaavan kerroksen peittämä materiaali ei ole erilaisten haitallisten ulkoisten vaikutusten alainen. Se sopii hedelmällisen maaperän kerrokseen.

  Röykkiö. Sopii vain alueille, joilla on suuri pinta-ala, koska se merkittävästi piilottaa tilan. Yksi tärkeimmistä haitoista on jaksoittainen maadoitus.

  Seinät. Ihanteellinen ratkaisu, jos aiot tehdä sivuston suunnittelun pengerryksen muodossa. Voit käyttää luonnonmateriaaleja - kiviä tai puuta.

  Kivikoreja. Modulaariset mallit täynnä suurta murskattua kiveä, kiviä tai kiviä.

  Jätevesijärjestelmän organisointi

  Jotta maanvyörymien, aukkojen ja rinteiden tuhoutumisen välttämiseksi on erittäin tärkeää tarkastella viemäröintijärjestelmän sijaintia.

  Jätevesijärjestelmän asennus tehdään jo sen jälkeen, kun kaikki rakennukset sijaitsevat paikan päällä, kaikki tarvittavat maarakennukset on suoritettu, tukialustat on asennettu ja vesijohto on asennettu.

  Perussäännöt viemäröintijärjestelmän asentamiseksi:

  • kaivantoja asetetaan pitkin kaltevuutta koko paikalle vastaanottava jakotukki;
  • kaivannon pohjalla, jonka syvyys on 30 cm metriä, asetetaan kerros hiekkaa (noin 10 cm);
  • Geotekstiilit levittävät kanavan seinämien peittävää hiekkaa marginaalilla;
  • seuraava vaihe on sora (n. 20 cm);
  • asenna ja liitä putket sitten;
  • toinen soraa soraa;
  • peitetty geotekstiilillä;
  • se on täynnä hedelmällistä maata;
  • sopii hedelmälliselle maaperälle.

  Alas suunnitteluun

  Sivuston rakentaminen rinteelle on todennäköisesti yksi miellyttävimmistä hetkistä omistajalle. Voit käyttää asiantuntijan palveluja tai vain mielikuvitustasi. Alla on tarjolla useita muotoiluvaihtoehtoja jokaiseen makuun.

  Kansi

  Laiturin kannen yläpuolella oleva taso on täydellinen istuinalue, josta on kaunis näköala. Siellä voit asentaa lepotuoleja, järjestää ruokailutilan ja grillipaikan.

  Alpine Hill

  Tällainen koostumus kukkapenkkien, vuorattu luonnon luistamaton kivi. Kasvit kukkulalla istutetaan periaate, sitä pienempi korkeampi. Tärkein edellytys - niiden on oltava sopivia kasvuun kaltevilla pinnoilla.

  pengerrys

  Tämän tyyppinen muotoilu vaatii tukiseinien pakollista vahvistamista. Sivustojen määrä ja koko riippuvat kunkin toiminnallisesta liittymisestä.

  Huolimatta siitä, että tällaiset rakenteelliset vastaanottotilat tukevat paljon tilaa, on erittäin kätevää, jos haluat erottaa sivustosi rajat selvästi. Terasseja voidaan yhdistää polkuja tai askeleita.

  Vesiputous ja virta

  Täydellinen ratkaisu olisi keinotekoisten säiliöiden järjestäminen. Vesiputous voi koristella tukiseinää, ja oikealla valinnalla kasvien, jotka sijaitsevat virran varrella, saat vaikutelman luonnollisesta lähteestä.

  Pystysuora puutarha

  Sivustasi näkyvimmällä seinalla voit järjestää kasvien koostumuksen suosikkikohteistasi kasveista ja kukista. Tärkeimmälle taustalle käytetään yleensä kiipeilykasveja, kirkkaan aksentti, johon kukat istutetaan ruukkuihin ja sijaitsevat seinälle makusi mukaan.

  Penkki penkillä

  Sivuston yläosassa voit järjestää katselualustan. Kaunis yksityisalue, jossa voit rentoutua ja rentoutua ja nauttia kukkivan puutarhan näkymistä. Vaihtoehtoisena - avoin huvimaja, joka on koristeltu muratti.

  Koristeellinen puutarha

  Jopa ahtaiden seinien väliset kapeat tilat eivät ole huonot toiminnalliseen käyttöön, koska niissä on järjestetty pieniä harjuksia vihanneksia, vihanneksia ja mausteita varten. Niiden on oltava riittävän korkeita ja täynnä hedelmällistä maaperää.

  "Villi" kaltevuus

  Jos olet fani "villi" luonto, on täysin hyväksyttävää järjestää sivuston tässä tyylissä. Se riittää varustamaan ylösnousua portaiden, polkujen tai askelmien muodossa ja pitämään kasveja, jotka eivät vaadi erityistä hoitoa.

  Valitse maaperän kansi kasveja, jotka eivät ainoastaan ​​anna esteettistä iloa ulkoasuksi, vaan myös vahvistaa maaperää.

  Lopullinen päätös siitä, miten sivustosi näyttää, auttaa katselemaan erilaisia ​​kuvia sivuston suunnittelusta rinteessä.

  Yhteenvetona on syytä huomata, että alueen kaltevuusjärjestely vaatii suuria materiaalisia ja fyysisiä kustannuksia. Mutta se on tällainen helpotus, joka tekee mahdolliseksi kääntää sen paikkaan, joka ei ole mikään muu, jossa haluat palata ja vastaanottaa sukulaisia ​​ja ystäviä vierailulle.

  Tontti rinteessä - maisemasuunnittelun piirteet ja säilytysseinien rakentamista koskevat säännöt (100 valokuvaa)

  Kaltevilla paikoilla ei voida pitää kaikkein menestyksekkäimpiä esikaupunkien kausittaisten asuntojen rakentamiseen. Järjestelyjen toteuttaminen vaatii paljon aikaa ja vaivaa, mutta tulos on aina hyödynnetty resurssi. Se on sivustolla, jossa kaltevuus voit antaa vapaasti rein mielikuvitusta ja täysin ilmaista itseäsi maisema suunnittelija.

  Yhteenveto artikkelista:

  Valmistelutyö, jossa kaltevuus

  On tärkeää, että kaikki esikaupunkiseudun valmistelutyön vaiheet toteutetaan asianmukaisesti. Luo mukava ja kaunis kesämökki, sinun täytyy vahvistaa rinteitä, luoda terasseja, ajatella kastelu- ja viemäröintijärjestelmää.

  Kun kehität maiseman rakennetta rinteessä, on otettava huomioon maaperän luonne, kaltevuuskulma ja sijainti. Suurin on eteläinen rinne. Tämän järjestelyn avulla voit kasvattaa vihanneksia ja hedelmiä vapaasti, järjestää huvipuistoja ja virkistyspaikkoja.

  Pohjoiset rinteet ovat paljon pahempaa luomalla kaunis, upotettu vehreys ja kukat sivuston. Päivän aikana sivusto pysyy varjossa, mikä vähentää merkittävästi sen houkuttelevuutta. Lisäksi auringonpuutteesta johtuen maa kylmenee ja märkä, mikä voi vaikuttaa kielteisesti jo varustetuissa terasseissa.

  pengerrys

  Kaikkein kätevä ja usein käytetty tapa piilottaa vahvat erot korkeus sivuston on luoda terasseja ja vyöhykkeitä. Ennen kuin aloitat tasojen luomisen rinteen rinteessä, on tarpeen työskennellä vyöhykkeiden suunnittelussa ja luomisessa. On tärkeää asettaa etusijalle ja laskea oikein työ-, lepo- ja vihreät tilat.

  Jokainen terassi on kytkettävä seuraavaan. Se voi olla sekä portaita että polkuja. Nousujen järjestämisessä kannattaa tehdä ne mahdollisimman tasaisiksi, jotta nousu ei ole tylsiä ja vaikeaa.

  On toivottavaa, että portaiden korkeus ei ole yli 10 cm. On parempi tehdä askelmat syvemmälle. Portaikon materiaali riippuu täysin maku mieltymyksistä: puu, kivi, laatta.

  Suunnitelman laatiminen terassien sijainnista, niiden määrän määrittämisestä ja merkinnöistä kentällä alkaa vahvistaa rinteitä.

  Maaperän vahvistaminen

  Tärkeä askel rinteessä olevan alueen suunnittelussa on maaperän vahvistaminen ja terasseiden tukiseinien luominen. Tämä säilyttää luodun maiseman pitkään aikaan, estää sen tuhoutumisen pohjavedellä ja myrskyvesillä sekä pidentää rakennusten elämää.

  Ennen kuin vahvistat sivuston rinteitä, sinun on hukuttava useita tärkeitä kohtia kerralla:

  • pohjaveden korkeus;
  • tontti rinne;
  • maaperän tyyppi;
  • etäisyys lähimmältä säiliöstä;
  • maaperän paine.

  Pientä harhaa sisältävä tontti voidaan helposti vahvistaa istuttamalla kasvillisuutta kehittyneellä juurisysteemillä. Näin kuivaa maata voidaan vahvistaa, mutta se edellyttää kehittynyttä kastelujärjestelmää.

  Suuri kaltevuus voi edellyttää tukiseinämiä. Tällaisten rakenteiden avulla voit vähentää maaperän paineita rinteessä ja estää maaperän huuhtoutumista ja eroosiota. Tällaisia ​​tukirakenteita voidaan rakentaa kivestä, tiilestä, laatoista ja käsitellä vettä hylkivällä puun kyllästyksellä.

  Kun valitaan materiaalia tukiseinälle, sen tulee ottaa huomioon sen lujuus ja kestävyys, tarvittavien seinien vaadittava korkeus sekä valitun suunnittelun yksityiskohdat.

  Kiviseinät ovat kestävimpiä ja kestäviä. Tällaisten seinien hiekkakiveteknologia alkoi jo kauan sitten. Nämä seinät ovat pitkiä ja näyttävät erittäin hyviltä, ​​mutta luomisprosessi vie paljon aikaa ja vaatii tiettyä luovaa ajattelua. Kivet pinotaan toistensa päälle kiinnittämättä ratkaisua. Ne olisi valittava keskenään.

  Voit käyttää kiveä laastilla tai esivalmistella betonipohjaa. Tämä menetelmä on paljon kevyempi kuin edellinen, ja se on kestävämpi.

  Suurien terassien tai suurien erojen valmistukseen käyttäen tiiliä tai rakennuspalikoita. Kuitenkin ennen tällaisten seinien asentamista on tarpeen asettaa kiinteä nauhatus.

  Vettähylkivien seosten kanssa kyllästetyn puun tukialustat voidaan valmistaa enintään 15 cm: n halkaisijalta, ja tiheitä levyjä. Tällaiset seinät eivät ole yhtä vahvoja eivätkä ne saisi ylittää 30-40 cm: n. Puuportaan luomiseksi tarvitaan lisäpylväitä tai betonipohjaa sekä vedenpitävä kalvo maanpinnasta.

  Lisäksi maaperän vahvistamiseen paikan päällä voit geotekstiilien tai geomats. Tällaisilla materiaaleilla on riittävän suuri kosteuden kestävyys, maaperän suojaaminen ultraviolettisäteiltä ja pakkaselta, helppo asentaa ja erittäin ympäristöystävällinen, sitä voidaan käyttää missä tahansa rinnealueella.

  Kastelu- ja viemäröintijärjestelmät

  Kun terassit täytetään, on välittömästi varmistettava vedenpoisto ja viemäröinti. Tarvittaessa voit asentaa useita viemäreitä ja alustoja kerääntyneen myrskyveden purkamiseksi.

  Ensimmäinen sana terassilla suorittaa aina kuivatuksen tehtävän. Se on valmistettu hiekasta ja sorasta. Kun kerros maapalloa asetetaan, ja päälle on hedelmällinen maa. Muutaman päivän kuluttua täyttyy hedelmällisen maaperän kerros, koska maaperän luonnollinen kutistuminen tapahtuu. Vain tämän jälkeen voit luottavaisesti alkaa parantaa sivustoa.

  Suunnitteluratkaisut sivustolla, jossa on kaltevuus

  Kauneus ja toimivuus - joka on tarpeen kunkin maan omistajan omistajalle. Esiohjelmoidut vyöhykkeet ja jonkin määritellyn käsityksen läsnäolo suuresti yksinkertaistavat tehtävää järjestää mukava ympäristö.

  On välttämätöntä määrittää välittömästi kesämökin tarkoitus - levätä perheen ja ystävien kanssa, luoda kasvis ja kasvava vihannekset ja hedelmät tai kaikki kerralla. Kun voit valita suosikkityylisi, voit tarkastella useita valokuvien järjestelyjä sivuston rinteessä.

  Kohokuvioiduilla alueilla voit tehdä melkein mitä tahansa suunnittelupäätöstä. Tämä voi olla pieni japanilaistyylinen puutarha, ranskalainen puisto, kyläpuutarha, modernistinen puutarha tai maalaispuutarha. Käytä terassien pisaroita luodakseen vesiputouksia ja lampia, unohtamatta niiden vahvistamista betonilohkoilla, kasvien kiipeilijöillä, käärimällä ne ympäröivään rakennuksiin ja muureihin.

  Ei ole rajoituksia, paitsi fantasia ja halu. Ei ole tarpeen palkata maisemasuunnittelija, tärkeintä on sijoittaa sielusi ja kaikki luovaa potentiaalia, eikä tulos tuota pettymystä.

  Maisemasuunnittelu sivuston rinteessä +50 kuvaa

  Nykyisin rinteessä olevan alueen maisemasuunnittelu voi tuntua epätavalliselta ja jopa upealta. Korkeuserot, kivi, käämityspolut, terassit - kaikki tämä vain sisustaa epätasainen alue. Oma maiseman luominen tällaisella maalla on otettava huomioon maaston erityispiirteet.

  Karkean maaston ominaisuudet

  Tontti kaltevuus ei ole varapuheenjohtaja, vaan erinomainen tapa varustaa kaiken melko vähäpätöisesti. Tämä projekti sen inkarnaatiossa eroaa merkittävästi tasaisen tonttijärjestelyn järjestämisestä.
  Kaltevuuden päivittäminen sisältää seuraavat ominaisuudet:

  • Monimutkainen viemäröintijärjestelmä;
  • Rinteiden pakollinen vahvistaminen;
  • Laaja rautatieverkosto ja portaat;
  • Huolellinen valikoima kasveja;
  • Monikäyttösuunnitelma.

  Tontti, jossa korkeusero laittaa paljon kalliimpaa kuin sen vastakappale, jossa on tasainen pinta. Mutta tällaiset maat lopulta näyttävät mielenkiintoisemmilta ja harmonisemmilta kuin tavalliset maa-alueet.

  Jos aiot harjoittaa puutarhanhoitoa, valitse paikka paikassa, jossa kaltevuus on korkein, ja tee terassit siellä. Tämä on paras ratkaisu viljelykasvien valon ja sävyn ongelmaan.

  Terracing on tärkein tekniikka tämän sivuston suunnittelussa. Se on terasseja, jotka auttavat visuaalisesti tasoittamaan korkeuserot, antavat maiseman hienostuneisuuden yleisen ilmeen.

  Rinteiden vahvistaminen omilla kädillä

  Perintö on mökki rinteessä? Älä epätoivon, vaan vain vahvista rinteitä. Ja tontti muuttuu. Kaltevien maapintapintojen vahvistaminen omilla käsilläsi, voit käyttää seuraavia ohjeita:

  • Puhdista kaltevuuden alue kasveista;
  • Irrota yläkerros piikillä tai vastaavalla työkalulla;
  • Valitse vahvistava materiaali. Biomit, geogridit, kivet, lokit, gabionit ovat hyviä vaihtoehtoja sivutukien luomiselle;
  • Aseta vahvistusmateriaali rinteen sivuille;
  • Kaada kiinteytysmateriaalin välinen rako maapallon ja pienien kivialueiden kanssa.
  • Kasvikasvit, joissa on haarautunut ja syväjuuri, joka sopii kiviselle maaperälle.

  Kaltevuus, joka on valmis lujittavaksi, voidaan istuttaa pienillä hedelmäpuilla ja pensailla rikkomalla puutarhaa, jossa tarvitaan tilaa.

  Älä koskaan istuta korkeita puita epävakaalle kaltevalle rinteelle, voimakkaassa tuulessa ne voidaan kierrättää maasta syvemmällä.

  Jos epätasaisen paikan kaltevuus on yli 8-10 astetta, kaivaa vahvistusmateriaalin pohja niin syvälle kuin mahdollista. Suurten rinteiden syvyys alle linnoituksen voi saavuttaa yhden metrin.

  koulutus

  Alueen maisema-muutoksen valmistelu alkaa pohjaveden sijainnin mittaamisella. Sinun täytyy myös tietää maan kaltevuuden kokonaiskulma, sinun on selvitettävä maaperän koostumus. Työn suunnittelussa on otettava huomioon kaltevuuden valon suunta. Ota huomioon jäteveden suunta.
  Kun kaikki parametrit mitataan, voit alkaa valmistaa paikka vahvistusmateriaalien upottamiseksi. Suorita katujen sisustuksen terasseja, kaaria ja muita elementtejä.

  Keinoja rinteiden vahvistamiseksi

  Kaltevuuden vahvistamismenetelmän valinta riippuu valitun sijainnin kaltevuudesta. Jos kallistusaste ei ylitä 10%, niin mäkinen maasto voidaan vahvistaa kasvien ja puiden avulla. Kun kaltevuusaste lähestyy 45%, käytetään nurmikkoverkkoja, verkkoja, gabionteja ja lokeja. Onko kaltevuus yli 45%? Sitten sinun pitäisi käyttää kivet, betonilohkot, metalliosat.

  Pienet epäsäännöllisyydet on vahvistettu portaat ja puulattiat. Jos maalaistalo sijaitsee joen tai jonkin muun säiliön rannalla, sen on täytettävä rajansa maapallolla. Ja rinteessä, istuta mahdollisimman monta puuta ja kasveja maanvyörymien estämiseksi.

  Vuoret muodostavat melko vakaan luonnonmaiseman. Siksi tällaisen alueen vahvistaminen vähenee yksinkertaiseen koristeluun. Täällä suunnittelija voi neuvoa asettelua juonien luonnollisten käyrien mukaan. Koska kalliota on vaikea käsitellä.

  Laattojen tai lautojen tikkaat vedetään tavallisesti koko osion läpi taloon, jos kyseessä on suuri kallistusaste. Kun kaltevuus on pieni, se välissä on tasomaisia ​​alueita, joihin voit sijoittaa kahviloita tai lasten nurkkaan.

  Kalteva osa käsitellään aina tyhjennysjärjestelmillä. Koska ilman niitä, se muodostaa aluevaltausvyöhykkeitä ja ylhäältä saaristoja.

  Hyvä idea lujittaa kaltevuutta kuormalavoilla. Tämä vaihtoehto on budjetti ja tapa asentaa ne on melko yksinkertainen. Lisäksi lavat voidaan helposti korvata tarpeen vaatiessa.

  Kaltevuusjärjestelmät

  Jätevesijärjestelmän luominen on tärkeä askel alueen järjestämisessä rinteelle. Vedenpoistokerroksen takia vesi aiheuttaa paljon vähemmän maaperän vaurioita, ja monet kasveille hyödylliset aineet jäävät paikoilleen. Harkitse vedenpoiston menetelmiä tarkemmin: