Layout-säätiöt käyttäen lasertasoa


Ennen talon rakentamisen aloittamista hanke kehitetään. Kun olet tehnyt laskutoimitukset ja piirustukset, voit siirtyä käytännön osaan - merkitä rakenteen pohja. Merkintä on erityisen tärkeä askel, jonka lukutaito riippuu kulmien tasaisuudesta ja tulevan rakenteen seinämien geometriasta. Tällainen työ olisi toteutettava tiukasti hankkeen mukaisesti, muuten riski siitä, että pystytetty rakenne ei vastaa kehittäjän odotuksia. Oikein piirtää pohjan ääriviivoja sivustolle asiantuntijat suosittelevat lasertason käyttöä säätiön merkitsemiseen.

Yleistietoa ja alustavia töitä


Lasertaso on nykyaikainen laite, joka edustaa tasoa alueen merkitsemisen toteuttamiseksi. Taso suunnittelee lasersäteet maastossa, jota pitkin, kuten hallitsijana, piirretään rakennuselementin ääriviivat. Tavallinen kuplan taso asennetaan tasolle, jonka tarkoituksena on asentaa laite itsestään tasaisesti. Uudemmissa malleissa on automaattiset laitteet, jotka säätävät majoitustasoa.

Ennen töiden aloittamista on valmisteltava rakennuspaikan valmistelu. Valitusta alueesta (40-60 cm kumpaankin suuntaan) poistetaan maaperän ylempi hedelmällinen kerros. Tällaisen maakerroksen vähimmäispaksuus on yleensä 15 cm. Tuloksena olevan uraosan pohja tasataan, jotta saavutetaan paras vaakasuora asento.

Seuraavaksi tehdään lasertason valmistelu toimimaan. Luonnollisesti sinun on huolellisesti tutkittava ohjeet, ladattava akku tai asetettava paristot. Tarkista laitteen käyttö ja huollettavuus painamalla virtapainiketta. Jos taso on kunnossa, hän suunnittelee lasersäteet.

On mahdollista asentaa taso, joka on valmis työskentelemään mihin tahansa muotoon tai pintaan. Kun merkintä tehdään pohjan alla, laite kiinnitetään tavallisesti jalustalle. Kuten aikaisemmin mainittiin, laitteiston tasaisuuden säätö mahdollistaa erikoistunutta tasoa. Nykyaikaiset mallit, joissa on sisäänrakennetut gyroskoopit, saavat oikean asennon automaattisesti.

Jos merkintä tehdään selkeästi aurinkoisena päivänä, laseria voi katsella huonosti. Tällaisessa tilanteessa tulisi käyttää ilmaisinta.

Älä unohda turvatoimia: työn aikana on käytettävä suojalaseja, jotka suojaavat silmäsi lasersäteiden haitallisilta vaikutuksilta.

Pohjan muodon määrittäminen

Aluksi lasketaan ja toteutetaan tukiohjain, joka on samansuuntainen tulevan perustuksen kanssa. Viiteviivalle on otettu puoli, joka sijaitsee yhdensuuntaisesti tien tai aita-alueen kanssa. Tuloksena olevaa segmenttiä kutsutaan AU: ksi.

Esimerkiksi AU: n rakenteen pituus on 200 cm ja pohjan pohjan pituus kohtisuoraan pisteestä A (AB) on 400 cm. Pythagoraanin lauseessa lasketaan BP: n ja BC: n diagonaalien pituudet, jotka ovat 447 cm. sauva ja jo pisteestä C oleva viiva on piirretty siitä. Kohdassa C asetetaan myös kiinnitys.

B: n määrittämiseksi tarvitaan kaksi 400 cm: n pituista ja 447 cm: n pituista merkkijonoa, 400 cm: n päähän on sidottu koukkuun A, 447 cm: n päässä köysi on varrella C. Vaihtoehtoisesti kaaresta on kuvattu kustakin pisteestä, jonka säde on yhtä suuri kuin merkkijonon pituus. Kaarien leikkauspisteessä asetetaan tappi B. Seuraavaksi köysiosat vaihdetaan keskenään ja piste D määritetään samalla tavalla.

Lopuksi merkittyjen suorakaiteen diagonaalit tarkistetaan uudelleen. Suurin sallittu virhe on 2-3 cm.

Asennetut tangot on suljettu langalla 20-30 cm: n korkeudella maanpinnan yläpuolella. Jäljelle jäävät peruskoordinaatit määräytyvät segmenteiden standardimitta. Pohjan sisäseinien merkintä tehdään laskun jälkeen.

Valokuvan tekeminen


Säätiön merkintä laseritasolla suoritetaan rinnakkain valetun kappaleen toteutuksen kanssa. Nollatasoa ohjataan alaviitteellä. Se huomattavasti yksinkertaistaa merkintäprosessia.

Juoksija asennetaan alustan ulkoreunoihin 1 metrin etäisyydellä. Tämä on edellytys kuopan kaivamiseksi ilman esteitä.

Aluksi määritä kulmapisteiden korkeudet ja valitse se, joka on korkeampi kuin muut. Aseta tässä vaiheessa ensimmäinen obnovka, joka on ohjeellinen. Itsensä leikkaaminen on puusta valmistettu. 3 saraketta haudataan ja nollamerkki vedetään. Ruuvimeisselillä kiinnitetään kolme levyä, joiden yläreunojen kohdalla kulmamerkin nollataso ohjataan. Tarkista tason vaakasuuntainen muotoilu.

Rättien suorittaminen jatkuu samalla tavalla. Tason ja likimääräisen obnoskan avulla määritellään yleinen nollataso kaikilla myöhemmillä obnatka-alueilla. Yleinen tasaisuus tarkistetaan laserlaitteella.

Merkinnän lopussa merkkijono vedetään, joka tulee tuloksena olevien tähteiden päälle. Tason avulla merkkijono yhdistetään alustan alakerroksen kanssa. Naulat ajetaan kiinnittämään etu- ja sisärajat.

Muista tarkistaa diagonaalit. Jos ne sopivat, voit jatkaa rakennuksen pohjan rakennetta etupuolella.

Työsuositukset

Aloittelijat tekevät usein virheitä säätiön ulkoasun toteutuksessa. Ongelman välttämiseksi kannattaa kuunnella kokeneiden mestareiden suosituksia:

 • Perusrakenteen merkitsemisen tulisi olla tarkasti akseleita pitkin eikä hylkää rakenteen seinämien paksuutta;
 • On parempi tehdä merkintä laserlaitteilla pimeässä (illalla ja yöllä lasersäde voidaan selvästi nähdä);
 • Merkinnät on suoritettava yhden kauden aikana. Jonkin ajan kuluttua merkinnät ja pudotukset voivat siirtyä (elementit saattavat kärsiä maaperän kausiluonteesta);
 • Metalliprofiileja voidaan käyttää valukappaleiden valmistamiseen. Tämä mahdollistaa merkinnän pienillä virheillä.

Video: perustuksen merkitseminen laser tasolla:

Ojan merkinnän tarkkuus - takuu oikeasta pohjasta

Kun kaikki suunnittelutyöt ovat valmiit, ne alkavat merkitä tulevan rakenteen perustan. Pääsääntöisesti merkinnän on vastattava juuri rakennushankkeen dokumentaatioon liitettyä piirustusta.

Kellarin akseleiden hajotus lasertasolla on paras tehdä illalla tai yöllä, jolloin lasersäde on näkyvämpi.

Merkintä on melko ratkaiseva prosessi, johon tulevien seinien geometrian ja kulmien suoruuden riippuvuus riippuu.

Merkintäprosessi käsittää ulomman ja sisäisen kehän linjat. Tulevaisuudessa näitä rivejä käytetään kehittää kuoppaan tai kaivantoon raskasbetoni kaatamiseksi. Jotta voit merkitä säätiön, sinulla on oltava seuraavat työkalut:

 • laser taso (taso);
 • rulettipyörä;
 • vasara, kirves;
 • romahtamaan;
 • langan;
 • rautahaara;
 • ruuvimeisseli tai ruuvimeisseli.

Materiaaleista tarvitset levyt, palkit, naulat ja ruuvit, metallitangot ja muut metalliprofiilit.

Valmistelutyöt ja rakennuksen ääriviivat

Säätiön layout.

Ennen perustuksen merkitsemistä sinun on tehtävä huolellisesti työmaa rakennustyömaalla. Voit tehdä tämän poistamalla kerroskerroksen 0,4 - 0,6 m enemmän suunnittelumittauksista kumpaankin suuntaan ja tasoittamalla alueen saavuttaaksesi sivuston maksimaalisen vaaka-asennon.

Ennen merkinnän aloittamista on välttämätöntä valmistaa lasertaso toimintaan. Ensin sinun on tutustuttava käyttöohjeisiin ja asennettava paristot tai ladattava akku. Seuraava askel on tarkistaa toiminta painamalla virtapainiketta. Jos kaikki on normaalia, niin näet lasersäteet. Voit asentaa lasertason mille tahansa pinnalle ja mihin tahansa tasoon (jalusta, lattia, katto, seinä jne.).

Tason asennuksen tason vaakasuuntaisen asennon säätö suoritetaan sisäänrakennetulla kuplatasolla. On olemassa malleja (pyörivä), jotka automaattisesti kalibroidaan ja saavat horisontaalisesti sisäänrakennetulla gyroskoopilla. Jos kirkkaassa auringonvalossa laser on huonosti havaittu, sinun on käytettävä ilmaisinta. Käytä myös erityisiä suojalaseja. Tämä suojaa verkkokalvon laserin vahingollisilta vaikutuksilta.

Oikean kulman asennusohje.

Määritä rakenteen ääriviivat

 1. Tunnista ja piirrä perusohje, joka sopii yhteen betonipohjan toisen puolen kanssa. Peruslinjaan vie sivua yhdensuuntaisesti tien tai aidan kanssa. Esimerkiksi tämä on segmentti AB (ks. Kuva 1), joka on 2000 mm. Määritämme rakenteen diagonaalisen (verenpainetaudin ja verenpainetaudin hypotenus) käyttämisen Pythagoraan lauseella. Läpimitta on 4470 mm.
 2. Kohdassa A ajaa sidos tai runkopalkki, piirrä suora viiva pisteeseen B ja aja myös palkki. Määritä suunnittelupiste B kahden langankielen avulla, jotka ovat aiemmin sidottaneet silmukoita niiden päissä. Pituuden on oltava 4000 mm ja 4470 mm.
 3. Kohdepisteestä A, jonka säde (R) on 4000 mm, ja sitten pisteestä B, jonka säde on 4470, vedä 2 kaaria. Paikka, jossa kaaret leikkaavat, määräytyy B-pisteen avulla. Vasaralla toinen köysi maahan. Analogisesti määritä piste D ja tarkista oikean suorakulmion diagonaalit, virhe ei saisi ylittää 20-30 mm.
 4. Merkitse kehä 0,2 - 0,3 metrin korkeudelle, vedä johto ja ohittaa kaikki teräsvahvatangot. Kaikki muut säätiön koordinaatit määrittävät segmenttien tavanomaisen lineaarisen ulottuvuuden, alkaen kireästä langasta. Sisäinen kehä ja sisäinen merkintä tehdään rypytyksen jälkeen.

Puunhakkauksen asennus

Laitteen taso: 1 - runko; 2 - seisova tasoituslaite 3 ja taso 4; 5 - laserlähde; 6 on okulaari, 7 on kollimaatiojärjestelmän linssi, jossa on korjauselementti 8, 9 on siirrettävä komponentti säteilyn kohdentamiseksi, 10 on kotelo, jossa on tehonsyöttöjärjestelmä ja ohjaamalla lasersäteilyn teho, 11 on havaintoputki, 12 on optisia suuttimia.

Tarvitaan nollapistetason säätö, merkinnän helpottamiseksi ja kaivutyön kaivutöiden tekemiseksi helpommin. Kaikki kourut on asennettava ulkoreunaa pitkin, sillä ne ovat aiemmin poistuneet reunasta 1-1,5 m. Tämä on välttämätöntä kuopan esteettömälle kaivulle.

 1. Päätä kulmapisteiden korkeudet ja valitse korkein kulma. Tämä on koordinaatti A, asenna ensimmäinen liukumäki ja ota se pohjaan. Tee puun ja levyt. Suunnittelun on oltava luotettavaa, älä horjuta eikä se ole ristiriitaista. Pistele kolme saraketta ja piirrä viiva, joka osoittaa nollamerkin.
 2. Aseta lasertaso, kiinnitä 3 höyläämää levyä ruuvimeisselillä. Lautojen yläreunojen tulisi määrittää nollataso kulmassa ja olla tarkasti vaakatasossa.
 3. Ohjaa horisontti lasertasolla (kuva 2). Samalla tavalla asenna kaikki käynnissä olevat palkit koko tulevan säätiön ympärille. Kun käytät lasertasoa ja kohdistat ensimmäiseen juoksijaan, määritä kaikkien nurkkien kokonaisnolla, kiinnitä levyn ylälevyt. Tarkasta yläreunojen yleinen vaakataso ja taso lasertasolla.
 4. Lopuksi vedä lanka merkittyyn muotoon, joka asetetaan sitten rättien yläosaan. Laske tai käytä tasoa, kohdista lanka alapinnan alapinnan kanssa. Vasara kynsissä ja kiinnitä ulko- ja sisempi muoto. Älä unohda ohjata diagonaaleja. Jos diagonaalit vastaavat, jatka merkitsemällä tulevaa kaivaustasoa ulkoreunaa pitkin. Ottaessasi viivain, merkitse tulevien seinien tarvittava paksuus rätteillä, vasara kynsillä ja kiristä lanka. Jotta lisää mukavuutta, voit poistaa häiriöitä kaivantoaukon merkinnällä. Niiden asema ja taso voidaan palauttaa vasaroiduilla nauloilla.

Edellä mainitun aineiston tulokset ja kohokohdat

 1. Säätökuoppan merkintä on tehtävä yksinomaan akseleilla, eikä se saa olla seinien suunnittelupaksuus.
 2. Käytä vain laseritason hyväksyttyjä valmistajia.
 3. Kaikki säätiön merkitseminen, kuopan kaivaaminen ja laastin kaataminen tehdään yhden kauden aikana. Talvikauden kuluttua maaperän pilkkoutumisvoimat voivat häiritä leimojen merkintöjen ja paikkojen sijaintia. Jälkeen talvi, varmista tehdä taso korjaus ja toinen tarkistaa kaikki diagonaalit.
 4. Käytä tarvittaessa litteitä ja oregano-puutavaraa, jos mahdollista, metalliprofiileja. Joten voit merkittävästi vähentää virheen ja tarkasti merkitä säätiön.

Kun kaikki työ on valmis, on mahdollista jättää useita kammioita maahan, jotta kaivojen merkintöjen käyttöä voidaan käyttää myös seinien ja teknisen viestinnän aikana.

Yleiskatsaus 11 parasta malleja laseritasoista kotiomesteriin

Rakentamisessa ja korjaustöissä lasertaso korvaten tavallisen tason. Ajan myötä tällainen työkalu tuli saataville paitsi ammattilaisille myös pelkästään kuolevaisille. Jos olet kiinnostunut ostamaan tason, tästä artikkelista voit oppia paljon hyödyllisiä vinkkejä lasertason valintaan. Tarjoamme arvioidaksesi pienimmän luokituksemme parhaiten menestyvien mallien kyvyt.

Piste, lineaarinen vai pyörivä?

Kaikki lasertasot suunnittelusta riippuen jaetaan neljään ryhmään:

 • piste. Tämä ryhmä sisältää yksinkertaisimmat laitteet, ja jo nimestä on selvää - se pystyy rakentamaan vain pisteitä. Yksinkertaisimmat ovat yksi, mutta voi olla kaksi tai kolme. Tämäntyyppisten tasojen malleja käytetään yksinkertaisten ongelmien ratkaisemiseen: hyllyille, maalauksille tarkoitettujen kiinnikkeiden merkintöjä voidaan käyttää seinien liimaamiseen taustakuvilla;
 • lineaarinen. Tällaiset laitteet ulottuvat linjan pinnalle. Jos on olemassa kaksi, ne muodostavat ristipisteen. Mutta voi olla enemmän tällaisia ​​rivejä ja tietenkin niiden määrä, laitteen toiminnallisuus ja kustannukset kasvavat. Heitä kutsutaan usein koneenrakentajiksi niiden avulla merkintä voidaan levittää välittömästi lattialle, seinille ja katolle, jolloin se muodostaa yhden työskentelypaikan. Se on erittäin kätevä, kun useat ihmiset työskentelevät laitoksessa kerralla. Tässä segmentissä ovat ammatillisen luokan tasot, joita voidaan käyttää lähes kaikissa rakennus- tai korjaustöissä. Useimmille ihmisille heidän edut käyvät ilmi, kun he ovat laatoitettuja tai kipsilevyjä;
 • pyörivä. Jos lineaarityyppiset laitteet voivat työntää säteitä vain 180 asteen kulmassa, pyörivät voivat muodostaa merkin 360 °. Asentamalla tällainen laite sisätiloissa tai rakennustyömaalla voit kattaa suuremman alueen kuin lineaaristen rakennuttajien käytössä. Nämä toiminnalliset tasot ovat kalliita ja vaativat pääasiassa ammattilaisia.
 • Yhdistetty. Usein eri lasertyyppien toimintoja on usein yhdistettävä kerralla - tällä tavalla saadaan näkyviin rotaatiotasot ja mahdollisuudet rakentaa lisää rivejä ja pisteitä. Ei ole yllättävää, että nämä ovat kalleimmat laitteet.

Mitkä ominaisuudet ovat tärkeitä?

Perinteisesti tuodaan kaikki tärkeimmät parametrit yhdeksi pieneksi taulukoksi ja yritetään kuvata niitä.

Kuinka tehdä säätiön asettelun omalle kädelle

Omien käsien talon perustaminen on varsin toteuttamiskelpoinen asia, mutta se edellyttää erityistä huolellisuutta esiintyjältä. Tässä vaiheessa tehdyt virheet voivat merkittävästi vaikeuttaa rakentamisen jatkamista.

Tämä pätee erityisesti runkorakenteisiin: talon epäluuloisesti sijoitettu pohja ei salli paketin kokoamista ilman ylimääräisiä kustannuksia sen elementtien jalostamiseksi (mikä valitsee kehysrakennuksen perustan). Epäoikeudenmukaisen työn tulos on rakennuskustannusten nousu ja sen keston kasvu.

Sivuston valmistelu

Ennen kuin merkitset talon perustan, sinun on suoritettava useita toimintoja, jotta sivusto voidaan kääntää tasalaatuisaksi rakennustyömaaksi:

 • poista rakennustyömaalta kasvavat pensaat ja puut;
 • poista hedelmällinen kerros maaperästä (tulevaisuudessa sitä voidaan käyttää alueen parantamiseen tai kotitalouden puutarhan ja puutarhan osan järjestämiseen);
 • leikkaa kukkulat ja täytä kaikki kaivokset, varovasti nielaamalla ne).

Sivuston tasoittaminen on parhaimmillaan tasoituslaitteen avulla. Jos sitä ei ole, käsityöläiset rakentavat laitteen neliöstä ja kolmesta metrisestä kiskosta, jotka ohjaavat kohdistamisen laatua.

Mutta tällainen itse tehdy laite antaa suuren virheen, joka näkyy paljaalle silmälle, mikä hieman vaikeuttaa säätiön ulkoasua.

Paikanvalmistuksen vaiheessa voit käyttää maaperän suunnittelua: laajennettu savi, hiekka, sora jne. Rakennustyön suunnittelua on vaikea toteuttaa manuaalisesti, on suositeltavaa käyttää traktoria leikkurilla, auraamalla ja rakeilla.

Myös tässä vaiheessa tehdään viemäröintityöt, jos niitä tarvitaan.

Työskentele projektidokumentaation kanssa

Valmisteltu tontti, älä kiirehdi tarttumaan johtoon ja tappeihin. Tutki ensin hanketta huolellisesti. Tavoitteena on selvittää, mitkä piirustuksen koko on tärkein.

Suunnittelijat voivat perustua:

 • keskustaetäisyys;
 • kellarin ulkoiset kokonaismitat;
 • sen sisäiset ulottuvuudet.

Säätiön asettelun tekeminen omilla kädillä, yksityiset rakentajat tekevät usein virheen, kun otetaan huomioon akselin koko rakennuksen koon mukaan.

Tämän seurauksena talon pinta-ala laskee tai kasvaa (jos piirustukset ovat talon ulkopuolella).

Kyykky maastoon

Ennen kuin merkitset talon perustan omilla kädillä, sinun on kiinnitettävä se maastoon (eli topografiseen työhön). Tämän toimenpiteen lopussa sinulla on oltava kädessäsi oleva asiakirja, jonka kohdalla rakennuspaikka ja sen vieressä olevat esineet näytetään asteikolla (yleensä 1: 500).

Rajat suoritetaan kahdessa tasossa:

 • horisontaalinen, joka määrittää tulevan kodin koon ja sijainnin;
 • pystysuunnassa, jossa pohjan syvyys on ilmoitettu.

Jos aiot rakentaa kaivon, kellarin ja muut kohteet sivustolla, sen pitäisi näkyä myös paperilla. Energiakytkennät ovat myös suunnitelma.

Yleensä talo on sidottu punaiseen linjaan, joka kulkee kadulla. Etäisyys rakennuksesta on vähintään 5 metriä. Poikkeukset ovat vanhat kadut, joissa kaikki talot sijaitsevat punaisella rivillä.

Talon perustan merkitsemisessä on otettava huomioon standardien vaatimukset, joissa määrätään vähimmäisetäisyydet tiettyihin kohteisiin:

 • punaiseen riviin - 3 tai useampia mittareita;
 • viereisen alueen rajoille - vähintään 3 metriä;
 • olohuoneen ikkunoista jokaiseen rakennukseen - vähintään 6 metriä jne.

Paloturvallisuusmääräykset auttavat myös esimerkiksi, että betonikerrosten välillä on sallittu vähintään 6 metrin etäisyydellä, ja jos tässä parissa on vähintään yksi puutalo, se nousee 10 metriin.

Säätiömerkintä

Kuinka merkitä sivusto säätiön alle, jotta muutoksia ei tehdä? Ensiksi on tarpeen valita viitekohta ja sitoa se topografisen suunnitelman mukaisesti. Yleensä tämä kohta on päällysteen kulma.

Kun olemme merkinneet sen, lyömme ensimmäistä tapaa. Seuraavaksi määritämme kohteen, johon sidotaan perustuksen ensimmäinen rivi: aita, sivuston raja jne.

Venytämme johtoa vertailukohdan suuntaisesti, aseta seinän pituus (tai keskimmäinen etäisyys) ja vasara toisessa tapissa.

Seuraavaksi, käyttäen etukäteen etu- tai vastakekulmaa, merkitse poikittaisakseli. Tämä on tärkein hetki: kuinka hyvin ylläpität oikeaa kulmaa riippuu jatkuvasta menestyksestäsi itserakentamisessa.

Merkintä laserilla

Helpoin tapa on merkitä säätiö lasertasolla:

 • ensimmäistä tapaa ajetaan;
 • se taso on kiinteä;
 • vaadittu etäisyys mitataan laserilla ja toista koukkua ajetaan;
 • laser mittaa suoran kulman poikittaisten akselien merkitsemiseksi ja asettaa kolmannen ja neljännen tapin.

Edulliset lasertasot säädetään manuaalisesti. Vakaa malleissa on itsetasaava automaatio. Säätiön perustaminen lasertasolla vaatii tiettyjä taitoja, mutta jos haluat, työkalu voidaan helposti hallita huolellisesti tutustumalla siihen.

Jos katsomme, että 10 metrin pituudella laser antaa vain 3 mm: n virheen, kannattaa tutkia. Vertailua varten: samaan etäisyyteen tarkoitettu mittanauha pettää 2-3 cm.

Asettelu ilman ammattityökaluja

Monet kehittäjät kohtuullisesti esittävät kysymyksen: kuinka tehdä säätiön asettelun omalla kädelläsi ilman ammatillisia valvontatyökaluja?

Oikean kulman säätö on yksinkertainen: sinun täytyy muistaa kuuluisa Pythagoraanin lause.

Ja niille, jotka olivat ristiriidassa geometrian kanssa koulussa, suosittelemme käyttämään "kultaisen kolmion" sääntöä:

 • Ensimmäisestä kiinnittimestä asetetaan 3 metriä pitkittäisjohtoon;
 • samasta kiinnittimestä 4 metrin poikittaisjohtoon;
 • kiinnitä saadut tunnisteet lisäkiinnikkeillä;
 • mittaa uusien merkkien välinen etäisyys metallinen metallinen mittari: jos sinulla on 5 metriä, olet rakentanut oikean kulman ilman virheitä. Jos niiden välinen etäisyys on enemmän tai vähemmän kuin viisi - kulma on välillinen, on tarpeen säätää. Korjaa paikka siirtämällä ristikudosta oikealle tai vasemmalle.

Joten me vastasimme kysymykseen siitä, kuinka perustus merkitään oikein ilman kohoumaa ja tasoa.

Ominaisuudet merkitsevät nauhalevyt

Nauhapohjan merkinnällä on omat ominaisuutensa. Tulevaan kaivon kulmiin asennetut varren katoavat heti, kun aloitat kaivamisen. Ja kaikki ponnistelut laskevat. Tämän välttämiseksi säätiön alapuolella oleva alue siirretään rättiin.

Obnoska on pylväs tai putki, joka kaivetaan maahan puolentoista metrin etäisyydellä säätiön rajoista. Yläosassa on kiinteä vaakatasossa oleva palkki. Kaiken kaikkiaan tällaiset rakenteet vaativat 8 kappaletta. - kaksi kullekin kulmalle.

Naulat ajetaan palkkiin siten, että johdot voidaan pakottaa niihin. Kun nauhalevy on merkitty omiin käsiisi, katso tarkasti piirrosta: jos pohjan ja sen leveyden koko ulottuvuuksia sovelletaan siihen, sinun on ajettava kahta kynää jokaiseen puupalkkiin.

Jos suunnittelijat perustuivat akseleihin, olisi oltava kolme naulaa: todellinen keskilinja, ulompi ja sisempi ääriviivat.

Alustavat merkinnät siirretään valumaan, ja aiemmin ajoituneet tangot poistetaan.

Jotkut hienot yksityiskohdat

Ennen kuin merkitset sivuston säätiölle, sinun on tehtävä päätös: Työnnä betoni kaivantoon tai muottiin. Jos haluat toisen vaihtoehdon, sinun on lisättävä puoli metriä monoliitin leveydelle kummallakin puolella. Ja sitten merkitseminen olisi tehtävä näiden laajentumisen kanssa.

Ja miten merkitä pohja pystysuoraan? Tee näin valmistelemalla telineiden asettelut neljän kappaleen määrästä. Niitä levitetään jaetaan 200 mm: n välein.

Elementit asennetaan tiukasti pystysuoraan maahan pohjan ulkokulmissa. Ajaminen tapahtuu, kunnes kiskon ensimmäinen merkki saavuttaa monoliittisen nauhan huipputason. Tämä merkitsee nollamerkkiä.

Kaivon pohjassa ja nolla-merkillä köydet kiristetään - niitä tarvitaan monoliitin pystysuuntaisuuden ja pehmusteen paksuuden säätelemiseksi.

Hyödyllisiä artikkeleita säätiön opiskelijoille:

Video siitä, miten perustus merkitään oikein omiin käsiinsä.

Merkitse pohja lasertasolla

Kun rakennat talon tarkkuutta - tärkein avustaja. Oikea merkintä auttaa välttämään rakenteiden koon virheitä, varmistaa rakennuksen tarkan suunnittelupaikan maahan ja kulmien tasaisuuden. Kaikki nämä tehtävät auttavat toteuttamaan nykyaikaisen laitteen - lasertaso ulkona ja sisätiloissa.

Tämä on erittäin tarkka mittauslaite, joka vaatii huolellista käsittelyä ja pätevää käyttöä. Työntekijöiden palkkaaminen ei kuitenkaan ole halpaa. Tässä artikkelissa kuvataan, miten valita oikea laite ja miten sitä käytetään, ilman taitoja ja kokemusta tasoilla.

Laitteen ydin

Työkalu horisontin merkitsemiseen ja hallintaan modernissa muodossa on lasertaso. Sen työmekanismi koostuu monimutkaisesta optisesta järjestelmästä, johon kuuluvat:

 • Tarkennusjärjestelmä;
 • Tasapainonohjain;
 • Valonlähteet (laserit);
 • Virtalähteet ja hallintalaitteet.

Toisin sanoen lasertaso on tavanomaisen rakennustason jälkeläinen, jota käytetään tarkistamaan viivojen ja kulmien tasaisuus. Se asennetaan tiukasti pystysuunnassa yhteen pisteeseen, josta se merkitsee ja mittaa (sovittaa) korkeudet. Laitteessa on laserleikkuri, joka auttaa löytämään signaalin aurinkoisessa säässä, ja punaiset linssiolosuhteet auttavat sinua näkemään säde omilla silmillään.

laji

Lasertason valitseminen ei-ammattilaisille ei ole helppoa. On olemassa monenlaisia ​​laitteita, joilla on erilaisia ​​toimintoja, mikä on ratkaiseva tekijä valinnassa.

Valintaopas

Kun etsit konstruktiolle sopivaa mallia, kannattaa harkita paitsi toimintojen joukkoa ja instrumenttityyppiä. Muutamia muita perusteita on otettava huomioon:

 1. Tarkkuus. Ammattilaitteiden osalta se on 0,5... 1,0 mm 10 metriä, kodinkoneiden optimaalisesti 1,0... 3,0 mm / 10 metriä.
 2. Linjan etäisyys. Urheilun tai teollisen mittakaavan rakennusten rakentamisen aikana tarvitaan voimakkaita laitteita, jotka voivat antaa palkin yli sadan metrin etäisyydelle. Yksityisen talon rakentamiseen riittää yksinkertaisin 20-30 metrin käyttö.
 3. Linjan väri. On tasoja punaisella ja vihreällä emitterillä. Ensimmäiset ovat tavallisimpia - etsimisen helpottamiseksi kadulla käyttäen punaisia ​​suodattimia. Kuitenkin vihreä linja on miellyttävämpi silmään. Muussa tapauksessa niiden välillä ei ole eroa.
 4. Teholuokka 1 - nämä ovat lyhyen palkin omaavia kodinkoneita, Grade 2 - tehokkaampia, 3 - ammatillisia etäisyyden mittauslaitteita.
 5. Säätötapa. Helpoimpia ovat manuaaliset, joiden pystysuora ja horisontti on ihmisen tekemä. Helppokäyttöisempi lasertaso itsetasaava. Riittää, että se asennetaan ohjauspisteeseen, paina painiketta ja laite itsessään ottaa työasennon, joka ilmoitetaan äänisignaalilla. Se maksaa paljon kalliimpaa kuin manuaalinen.
 6. Akun kapasiteetti määrää tasoituksen keston.
 7. IP-tietoturvataso. Tasoita käytetään katuolosuhteissa. Sade, pöly, lämmitys ja jäähdytys - laite on suojattava kaikista näistä vaikutuksista. IP54 on optimaalinen ratkaisu rakentamisen olosuhteisiin, kadulle ja kenttään ei saa jäädä IP65 tai IP67: lle.
 8. Vaihtoehtoja. Suodatuslaseja, trap catcher ja muut apuvälineet on suunniteltu helpottamaan työtason tasolla, mutta sinun on maksettava niistä lisää.

Hinta ei saa vaikuttaa lasertason valintaan, koska se riippuu valmistajan toiminnasta, laitteistosta ja merkistä. Luotettavin ovat BOSCH, Geo-Fennel, Matrix, Kapro, Makita ja ADA.

Toimintaohjeet

Uusi taso on tarkistettava tarkkuudella - kaikkien työkoneiden ja optiikan on oltava toiminnassa laitteessa. Jotta mittausten ja kulmien tarkkuutta ei vääristetä ajan suhteen, laitetta on käsiteltävä huolellisesti:

 • älä pudota, älä kosketa, älä altista mekaaniselle rasitukselle;
 • käytä vain valmistajan ohjeiden ja suositusten mukaisesti;
 • tallentaa varusteet suojakoteloon.

Tietyn ajan kuluttua optiikka on lähetettävä kalibrointiin ja kalibrointiin erikoistuneille keskuksille. Palvelun tiheys kirjataan passiin.

Työskentele lasertasolla

Ennen kuin alat merkitä tai mitata esineitä, sinun on valmisteltava työpaikka:

 1. Tarkista akun varaus tai aseta paristot (riippuen tasosta).
 2. Palkin polulla ei saa olla esteitä - refraktiot kohteista aiheuttavat merkittävän mittausvirheen.
 3. Työlle taso on muodostettu jalustalle, joka on alttiina litteälle alustalle ja huolellisesti keskitetty. Ei ole välttämätöntä käyttää itse tasoittavia laitteita, mutta yleensä voit käyttää lattiaa tai mitä tahansa kannettavaa jalustaa.

Kun valmistelutyö on suoritettu, voit siirtyä suoraan merkintään.

Lisäksi tarvitset tarvittaessa lisävarusteita:

 • rake ja merkinnät, puinen pitkä lauta tekee;
 • lasersäteen vastaanotin helpottaa huomattavasti laitteen työskentelyä aurinkoisena päivänä;
 • pisteitä (ei ole pakollinen, mutta erittäin kätevä attribuutti tarkastajalle).

Kuinka käyttää tasoa merkitsemällä säätiö

Käännymme suoraan maan merkintätöihin.

 1. Ensinnäkin olemme määrittäneet likimääräisen rivin, jonka sijainti on helppo määrittää: se sijaitsee yleensä yhdensuuntaisella tiellä tai sivuston miekalla projektissa määritellyllä etäisyydellä. Merkitään linja AB, jossa kirjaimet ovat tappeja, joiden välissä merkkijono venytetään.
 2. Palkin suuntaisesta vaaditusta toiminnosta. Asennamme ja keskitämme laitteen yläpuolelle A, asemoimme kulman 90 ° ja kulkisimme kiskon ja signaalinkerääjän kanssa kohtisuoraan AV-linjan kohtisuoraan päähän suuntaan, joka on kohtisuorassa A: n kohdalla. Tietyllä etäisyydellä kiskoa pitkin kohtisuoran pisteen kiinni laita kiinnitys.
 3. Samalla tavalla paljastetaan neljäs kohta.
 4. Kiinnittimien väliin venytämme langan. Ympyrämuoto on valmis.
 5. Samalla tavalla sisäseinät on asetettu.

Kiinnikkeet voidaan järjestää valupisteiden ja majakoiden asennuksen viitepisteiksi, joiden tukipylväät sijaitsevat pohjan tai seinän projektirivillä (ulkokehän ulkopuolella). Tällöin taso tarkastetaan tähtäimen pilkkopisteiden horisonttia vasten ja rakenteen ympärys siirretään maastoon nauhamittaan ja lankaan.

Nykyisten rakenteiden valvonta

Koukut voidaan asettaa manuaalisesti mittaamalla sivuja geometrisesti ilman työkaluja. Tällöin sinun on tarkistettava kulmien suunta ja tasaisuus uudelleen tasolla. Tässä tapauksessa tarvitset pyörivää laitetta.

 1. Aseta jalusta kaikkiin ohjauspisteisiin (tässä tapauksessa kulmista). On muistettava, että etäisyys ei saa ylittää laitteen teknisiä ohjeita.
 2. Kytke signaalilaser päälle ja mene signaalinsäilijällä ja kiskolla testipisteisiin.
 3. Aseta kiskon pystysuoraan asentoon missään vaiheessa ja kiinnitä säde, anna merkki kiskolle.
 4. Sama toimenpide toistuu kussakin kohdassa.
 5. Vertaamme välimatkoja välilyönnillä. Suurten rakennustöiden kohdalla voidaan käyttää pieniä korkeusmuutoksia, yksityisen rakentamisen osalta on sallittua erottaa korkeintaan 1 cm 10 metriä seinää tai säätä kohden.

Visuaalinen prosessi esitetään videossa:

Missä muualla tarvitset tasoa

Mitä enemmän lasertasoa tarvitaan:

 • Seinäpaperin seinien liimaus. Voit tehdä tämän asettamalla taso katon alla vaaditulla etäisyydellä ja keskittymällä linjaan. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse tehdä ns.
 • Laattojen asennus auttaa toteuttamaan laitteen, joka pystyy leikkaamaan palkin 2 tai 4 kohtisuoraan palkkiin. Seinällä on sellainen ulkonevien viivojen ulkonemaa, jonka paksuus on saumaa laattojen välissä ja reunat ovat samat kuin kiinnityselementtien reunat.
 • Portaiden ja muiden kaltevien rakenteiden värjäys ja viimeistely. Tällöin tason horisontti suoritetaan oikealla kulmalla (itse kone kallistetaan ja kiinnitetään jalustalle).
 • Kodinkoneiden asennus, erityisesti sellaiset, jotka vaativat ripustusta ja tasoittamista.
 • Huonekalujen kokoonpano ja asennus.

Osta tai vuokrata?

Kuten näette, lasertaso tai taso on universaali työkalu, jota voidaan käyttää paitsi rakennustöiden lisäksi lukuisiin korjauksiin, huonekalujen ja laitteiden asentamiseen. Huomaa, että muut kuin ammattilaiset laitteet ovat melko edullisia - voit ostaa lasertason kohtuulliseen hintaan - 3 tuhatta ruplaa. Ammatillinen taso maksaa kertakorvauksen, mutta sen toimivuutta ei ole tarkoitettu kotikäyttöön.

On suositeltavaa vuokrata vain ammatillisia tasoja, mutta vain silloin, kun mukana on pätevä tarkastaja - on melko vaikeaa ymmärtää, miten työskennellä sellaisen monimutkaisen laitteen kanssa ilman erityistä tietämystä.

Mikä laser taso valitaan rakentamiseen tai korjaukseen. Lasertason taso

Säätiön merkinnät - ominaisuudet, tyypit ja menetelmät alueelle nauhan ja paalun perustan merkitsemiseksi taloon ja autotalliin, miten kulmat ja akselit merkitään lasertasolla

Rakennustyön laatu ja luotettavuus riippuvat säätiön oikeasta merkinnästä. Lue ohjeet täältä. Säätiön valokuvan ulkoasu

Erityisominaisuudet

Käytettäessä merkintää säätiölle sinun on noudatettava joitain sääntöjä:

 • kerros täyte poistetaan alustavasti, puoli metriä - metriä enemmän kuin suunnitteluparametrit kumpaankin suuntaan;
 • rakennuspaikka tasoitetaan maksimiin, jotta saadaan maksimaalinen vaaka;
 • kulmat on sijoitettava tiukasti 90 asteeseen.

Tyypit ja menetelmät

Jos haluat merkitä sivuston alapuolelle, on määritettävä sen yläosa, joka merkitsee säätiön korkeutta. Tason avulla tämä merkki siirretään vakiintuneille panoksille. Johto kiristyy asennettujen panosten väliin.

Talon perustan merkitseminen aloitetaan, kun laskelmat sisältävät: selvittää maaperän maaperän, pohjaveden pinnan, maaperän jäädyttämisen tason, rakennuksen rakenteen aiheuttaman kuormituksen määrän perustan, sopivan perustavanlaatuisen lajin (nauha, pylväs-, paalu- ja jne). Talon säätiön asettelut toteutetaan tiukasti projektiasiakirjojen mukaisesti. Lue ohjeet tämän sivun perustusten purkamisesta.

Autotallin pohjan merkitseminen suoritetaan rakennuksen ulkotiloissa, joissa on seinien leveys.

Pääsääntöisesti liimapistooli asetetaan autotallin alle. Tällöin on tarpeen merkitä sisempi muoto.

Prosessimerkintä nauhalevyn perustamisesta:

 • merkitty tapilla, jotka on venytetty varsien väliin, perusohjain, joka on yhdensuuntainen tulevan rakennuksen seinämän kanssa;
 • 90 asteen kulmassa perusviivasta, sivuseinien viivat on merkitty;
 • merkinnän oikeellisuus tarkistetaan mittaamalla diagonaalit, niiden on oltava yhtä suuria;
 • sisäinen muoto on rakennettu ulkoisen ääriviivan suuntaisesti etäisyydellä, joka on yhtä suuri kuin liitosnauhan leveyden leveys.

Paalutusperusmerkintäprosessi:

 • merkitty tapilla, jotka on venytetty varsien väliin, perusohjain, joka on yhdensuuntainen tulevan rakennuksen seinämän kanssa;
 • 90 asteen kulmassa perusviivasta, sivuseinien viivat on merkitty;
 • merkinnän oikeellisuus tarkistetaan mittaamalla diagonaalit, niiden on oltava yhtä suuria;
 • Tämän jälkeen projektin mukaan koukkuja pitkin merkkijono merkitsee paalun ajoa, 1 metrin välein kolmeen;
 • Paalun asennus alkaa kulmamerkillä.
Säätiön ulkoasu suunnitteluvaiheessa

Kuinka tehdä?

Säätiön merkintä tekniikka:

 • Yhden seinän suuntaan venettä venytetään puoli metriä - mittari on suurempi kuin suunniteltu seinä. Koukut asetetaan.
 • Venytetyllä johdolla, jalkojen avulla, tulevan rakennuksen kulmat ovat merkittyjä.
 • Samoin venyttämme johto toisen seinämän suuntaan kohtisuoraan ensimmäiseen.
 • Paikoista, joissa nauhat leikkaavat, ensimmäisillä pitsiä mitataan kolme mittayksikköä, esimerkiksi kolme metriä ja toinen pyykkipoika ripustetaan, toisella pitsireitillä mitataan neljä metriä risteyksestä.
 • Meidän on mitattava näiden kahden vaatteiden välinen etäisyys, sen pitäisi olla viisi metriä. Joten, kulma on täsmälleen 90 astetta, ja seinien suunta on ehdottomasti kohtisuorassa, mitä halusimme. Ohjeet siitä, miten säätiö voidaan tehdä täällä: http://fundamentgid.ru/osobennosti-ustrojstva/rukovodstvo-kak-sdelat-drenazh-fundamenta.html.
 • Nyt toisen nauhan avulla voit mitata toisen seinän pituutta ja merkitä sen pyyhkäisynauvalla.
 • Kolmas merkkijono venytetään yhdensuuntaisesti ensimmäisenä kolmannen seinämän suuntaan.
 • Kiristä neljäs pitsi rinnakkain toisen kanssa.
 • Nauhat risteävät tulevan rakentamisen kulmista.

Laattojen pohjalle tällaiset merkinnät ovat melko tarpeeksi, ja nauhalevyn osalta on välttämätöntä valmistaa nauhojen sisäpuolinen muoto ulkoisen ääriviivan suuntaisesti, valmiina (ottaen huomioon levitettävän säätimen nauhan leveyden).

Nurkkien pyykkipoikien osoittamissa paikoissa koukut asetetaan.

Säätiöillä ei aina ole suorakaiteen muotoa, mutta suorakulmio merkitään aina pohjaan.

Sitten siihen lisätään joko suorakulmioita tai vähennetään. Toissijaiset muodot asetetaan pitsiä samalla tavalla kuin päärasiikki. Pienen suorakulmion ensimmäisen kulmakohdan määrittämiseksi piirustuksessa määritetty etäisyys merkitään perusviivalla.

Siinä tapauksessa, että perustusta on pyöritettävä 45 asteen kulmassa päärakenteen perustukseen:

 • Tällöin suorakulmio merkitään esimerkiksi mittoihin, joiden koko on 8,5 x 12,5 m.
 • Suorakulmion pitkälle puolelle asetetaan pienemmän puolen pituus (eli 8,5 m) ja merkitään pyykkipesällä.
 • 8.1 metrin pituiselta kulmalta venyttää tätä vyötärönauhaa niin, että meillä on oikea kulmikkaat kolmiot, joissa on 8.5 metriä jaloja. Venytetty johto on tämän kolmion hypotenuus.

Kiristysnauha ilmaisee sivuseinän perusseinämän suunnan.

Jos ehdollisesti otetaan toissijaisen suorakulmion koko 5x6,5 m, niin seuraavat toimenpiteet ovat seuraavat:

 • Toissijaisen suorakulmion pohjaseinämän suuntaan perustuvan, 45 asteen pyörimiskulmasta osoittavan merkkijonoa pitkin piirustuksissa määritellyn seinän pituus on 5 metriä ja merkitty pyykkipesällä.
 • Oletetaan, että seinämä on yhdensuuntainen pohjaseinän kanssa, joka sijaitsee 6,5 metrin etäisyydellä siitä. Menemme laskemalla oikean kolmion, jonka sivut ovat 5 ja 6,5 ​​metrin hypotenuuttia, kolmannen kulman pisteen löytämiseksi. Täsmälleen sama proseduuri suoritetaan pohjan toisesta kohdasta löytääksesi neljännen kulman pisteen. Kolmannen ja neljännen kulman välisen etäisyyden on oltava viisi metriä. Lue käsikirja siitä, miten rakentaa tyyny säätiön alle.
Laskun merkitseminen lasertasolla

Layout-säätiöt käyttäen lasertasoa

Lasertaso on lasertaso alustan merkitsemiseksi. On mahdollista tarkistaa, onko lasertaso asetettu tasaisesti sisäänrakennetun kuplatason avulla. Nykyaikaiset lasertason mallit, joissa on automaattiset kantapään säätöjärjestelmät. Lue yleiskatsaus säätiön asettamistavoista ja menetelmistä.

Tekniikka, jolla alueen alapuolella oleva alue merkitään lasertasolla:

 • joka on yksi rakennuksen kulmista, ja pohjaohjain määritetään ja pidetään tasossa, joka vastaa yhtä tulevan rakennuksen seinämää;
 • on parempi suorittaa kaikki mittaukset yhdestä pisteestä, minkä johdosta mittausten tarkkuutta parannetaan;
 • nollamerkki olisi siirrettävä mihinkään esineeseen, joka on näkyvissä.

video

Katso videon suositukset säätiön ulkoasusta:

Jos säätiön merkintä tehdään väärin, seinien rakentaminen aiheuttaa ongelmia, sillä kuormien epätasaisen jakautumisen, rakennustarkkuuden ja käyttöiän lyhentämisen vuoksi syntyy erilaisia ​​vääristymiä.

miten merkitä laser taso itse

Kaikkien rakenteiden laatu ja luotettavuus riippuvat kaikkien komponenttien ja elementtien rakenteellisten mittojen noudattamisesta.

Siksi kaiken pitäisi alkaa korkealaatuisilla ja oikeilla merkinnöillä säätiölle, ja mahdollisuus suorittaa kaikki rakennustyöt ilman tarpeettomia komplikaatioita ja seurauksia riippuu tästä vaiheesta.

Merkkityökalu

Tulevan säätiön ulkoasun suorittamiseksi sinun on huolehdittava yksinkertaisen työkalun olemassaolosta.

 • Ruletti, mieluummin metalli, se, että kangasmallit yleensä venyvät ja vääristävät mittausten lukemia. On parempi, jos ruletin pituus ylittää tulevan perustan sivun.
 • Teräslanka tai lanka merkintään.
 • Puiset panokset.
 • Lyijy ja vesivoima.

No, kallein työkalu on lasertaso säätimen merkitsemiseksi etäisyysmittarilla. Tämän luokan työkalu on erittäin tarkka.

Sitoutuminen sivuston rajoihin

Ensinnäkin on tarpeen aloittaa rakennuksen sitominen piiriin. On harkittava kaikkia sallittuja etäisyyksiä alueen rajoista. On syytä muistaa, että merkintä on suoritettava kaikkein tasaisimmalla alueella, suurien rinteiden läsnäolo voi aiheuttaa virheitä.

Talon säätiön asettelu alkaa seuraavilla toimilla:

 • Ensinnäkin on tarpeen huomata kaksi ääripisteitä yhdestä seinistä, jotka ovat yhdensuuntaisia ​​rajan kanssa. Tätä varten panokset ajetaan tulevan seinän äärimmäisissä kohdissa.
 • Kolmannen pisteen tulisi vastata viereisen seinän reunaa. On välttämätöntä pitää oikea kulma, mikä tahansa poikkeama johtaa rakennuksen geometrian rikkomiseen.

Jotta pystyt oikein asettumaan 90 asteen kulmaan maahan, sinun on käytettävä Pythagorean lause, tämä on ensimmäinen asia, jonka sinun on tiedettävä, miten talon perustukset merkitään oikein:

A on ensimmäisen seinän pituus, B on toisen seinän pituus, C on näiden kahden seinän äärimmäisten pisteiden välinen etäisyys (oikean kolmion hypotenuus).

Kahden ruletin avulla voit käyttää kahta kappaletta arvioidusta pituudesta (B ja C), kolmannen tapin asennusasento määritetään. Sama menetelmä määrittää rakennuksen neljännen kulman sijainnin.

Kun kaikki tulevan rakentamisen neljä kulmaa on määritetty, on tarpeen tarkistaa, miten sivusto on merkitty oikein säätiön alle. Suorakulmion muotoisia rakennuksia varten olisi sovellettava tasauspyörästön tasa-arvoa. Näissä mittauksissa ei saa olla eroja. On mahdollista tarkistaa kulmien merkinnän oikeellisuus, sama Pythagoraanin lause, mutta yksinkertaisemmin muotoiltu.

Muista kolmenumeroinen sääntö - 3; 4; 5. Yhdeltä kulmalta venytetyt köydet sijoitetaan yhteen seinään 3 metrin etäisyydelle toisella 4 metrillä. Näiden kahden pisteen välisen mittauksen tulisi olla 5 metriä. Jos nämä tiedot vastaavat, niin tulevan rakennuksen kulma on 90 astetta.

Pohjustuskaivojen asettelu

60-80 cm: n kulmasta kulkevat kaksi seinää pitkin. Niiden välisen etäisyyden tulisi vastata kaivannon leveyttä. Seuraava tehtävä on merkitä ala säätiön alle, jotta voidaan määrittää sen huippumerkki.

Voit tehdä tämän käyttämällä laseria tai yksinkertaista tasoa:

 • Jokainen hanke koskee tunnistamista sitovaksi tiettyyn geodeettiseen merkkiin, joka osoittaa perustusrakenteen korkeuden.
 • Tason avulla tämä merkki siirretään kaikkiin asennettuihin panoksiin.
 • Tämän jälkeen niiden välissä venytetään lanka tai lanka tulevan kaivon molemmin puolin tällä tasolla.

Näiden viivojen ansiosta on helppo määrittää ojan syvyys yksinkertaisesti mittaamalla se nauhamittauksella.

Jos tällaisella laitteella ei ole itsenäistä kokemusta, sinun tulisi antaa tämä työvaihe ammattilaiselle, joka osaa tasoittaa säätiötä.

Perussäännöt ovat seuraavat:

 • Kaikki mittaukset tehdään parhaiten yhdestä pisteestä, joten työn määrä pienenee merkittävästi ja mittausten tarkkuus kasvaa. Kun otetaan huomioon, että nykyaikaisten laseritasojen toiminta-alue on melko korkea, on helppo tehdä mittauksia yhdestä pisteestä.
 • Asennettaessa taso on tarpeen kiinnittää jalusta luotettavasti, mikä tahansa aseman muuttuminen töiden aikana johtaa tulosten vääristymiseen.
 • Taso olisi asennettava tarkasti vaakatasossa. Voit tehdä tämän käyttämällä säätöruuveja, jotka mahdollistavat melko tarkan sijainnin säätämisen. Ohjaus suoritetaan tavanomaisissa kuplatasoissa, jotka on upotettu rakenteeseen. On paljon helpompaa työskennellä nykyaikaisilla malleilla, joissa on automaattiset paikan säätöjärjestelmät. Tällöin mittaajasta tarvitaan vain likimääräisiä säätöjä.
 • On suositeltavaa siirtää nollamerkki mihinkään stabiiliin esineeseen näkyvään alueeseen, jota voidaan käyttää koko rakentamisen ajan. Tämä auttaa ratkaisemaan monia ongelmia tulevaisuudessa.

Kaikki nämä totuudet muodostavat perustan käsitteelle siitä, miten oikea merkintä perustukselle.

Jotkin merkintäkuoppan ominaisuudet

Jos säätiön oletetaan olevan yleinen kaivo ja kaivaus tehdään mekaanisesti (kaivinkoneella), muistat seuraavat vivahteet:

 • Kuurin rajat tulisi ylittää säätiön koko, optimaalinen poikkeama kustakin seinämästä on 0,5 metriä.
 • Näissä tunnisteissa tilapäinen obnazka on tehty johtoon. On muistettava, että se voi häiritä teknologian liikkumista, sen rikkoutuminen ja maamerkkien rajan menettäminen on erittäin todennäköistä. Siksi on suositeltavaa leikata useita kirkkaita panoksia kehän ympärillä johdon alla tai upottaa materiaalia erilaisilla materiaaleilla, esimerkiksi hiekalla. Sen jälkeen lanka tai johdot poistetaan ja voit jatkaa louhintaan.
 • Kun otetaan huomioon tekniikan korkea suorituskyky, on syytä kiinnittää erityistä huomiota kaivon syvyyden hallintaan.

Ylimääräisen 20-30 senttimetrin louhittu maaperä voi merkittävästi lisätä kaiken työn kustannuksia. Siksi sinun on tehtävä työtä pysyvästi perustetulla vertailuarvolla.

On syytä sanoa muutamia sanoja siitä, miten säätiön pystysuora merkintä tehdään omilla käsillänne, mikäli esivalmistetun lohkokokoonpanon kokoaminen on oletettu. Tätä varten sinun on valmisteltava neljä säppiä, joissa on merkitty jakautuminen, yleensä askel 20 cm.

 • Nämä elementit viedään tulevan säätiön ulkokulmaan, kun taas kiskojen pystysuuntaus on tarpeen. Asettelut upotetaan maahan, kunnes ensimmäinen merkki saavuttaa säätiön ylemmän tason (nollamerkki).
 • Tämän jälkeen tällä tasolla kiristetään johtoa, josta yksinkertaisen lävistyksen avulla voit säätää säätimen ulkosivua asennuksen aikana.
 • Kuonon pohjassa, myös pohjan pohjan tasolla, johto tai lanka on myös kiristetty. Tämä asettuu oikein tyynyn alle lohkojen alle.
 • Tämän jälkeen voit jatkaa asennusta.

Muista, että koko rakennuksen menestys riippuu siitä, kuinka tarkasti merkintä suoritetaan.

Säätiön oikea merkintä laser tasolla - miten tehdä työtä

Miten säätiön yksinkertainen asettelu tehdään itse video selittää yksityiskohtaisesti. Pohdimme entistä yksinkertaisempaa vaihtoehtoa, miten talon perusta perustetaan omiin käsiisi.

Ota esimerkiksi matala vahvistettu nauha-pohja hiekkasyynyyn. Tällaista perustusta käytetään useimmiten yksittäisen rakennuksen aikana, se soveltuu useimmille puurakenteille ja rakenteille.

Suunnitelma maastoon vaatii enemmän huomiota. Liian hätäiset toimet voivat aiheuttaa vakavia ongelmia lisärakennuksen aikana.

Tarjoamme kaksi vaihtoehtoa siitä, miten säätiön ulkoasu omalla kädellä on, ja molemmat ovat laajalti suosittuja kehittäjien keskuudessa.

Jos työ tehdään ensimmäisen kerran, on parempi ensin kuulla kokeneita rakentajia. He pyytävät paikan päällä paitsi työn algoritmia, mutta myös sopivat talon tilasta kardinaalisissa suunnissa.

Kaikki erityiset kysymykset siitä, miten säästää oikein omiin käsiinsä, voivat antaa universaalia vastausta videolle.

Vain kentällä varustettujen merkintöjen avulla voit määrittää tarvittavan materiaalin määrän muottien valmistukseen, jolloin raudoitusraudoituksen laskenta tehdään muottipesän asennuksen jälkeen.

Kuinka merkitä sivusto säätiön alla - valmistelutyö

Ennen kuin merkitset perustuksen, sinun on poistettava hedelmällinen kerros maaperä ja mahdollisuuksien mukaan maksimoida rakennuspaikka. Suuri eronkorkeus rakenteen kulmissa kasvattaa merkittävästi työn kustannuksia.

On tarpeen ratkaista ongelmat, jotka koskevat maaperän talteenottoa, sitä voidaan poistaa ja tasata toisella sivustolla tai poistaa sen rajojen ulkopuolella. On suositeltavaa tarjota etukäteen rakennusmateriaalien tiet ja varastotilat.

Säätiön ottaminen omiin käsiin videolla osoittaa, mitä voidaan tehdä sekä itsenäisesti että avustajan avulla. Toinen vaihtoehto on suositeltava - työ on paljon nopeampaa, on mahdollista seurata jatkuvasti lineaarisia ulottuvuuksia ja lasertason sijaintia.

Miten korjata oikein säätiö - työn vaiheet

Yhdessä kulmasta, aja neulassa. Tämä on laukaisupelti, josta tästä alkaen aloitamme talon perustan. Säätiön merkintä alkaa lasertasolla (stabiili), asettaa sen tarkasti vaakasuoraan asentoon.

Tämä voidaan tehdä sekä erillisellä että sisäänrakennetulla tasolla. Merkitse nauhan ylemmän tason sijainnit.

Ensimmäisestä setelistä, jossa on mittanauha, merkitse pohjan pituus vasaralla toinen kiinnitysreikä oikealla etäisyydellä. Toisen kiinnittimen keskipisteen tulee olla täsmälleen samansuuntainen lasersäteen kanssa, venyttää köysi tappien väliin. Sinulla on yksi horisontaalinen nauha.

Seuraavaksi sinun on määritettävä oikea kulma kahden säätönauhan välillä, tämä tapahtuu käyttämällä erityistä prismaa. Tämä on pieni laite, joka muuttaa lasersäteen suunnan 90 ° kulmassa.

Prismi työnnetään laitteen ulostuloon ja pyörii helposti 360 asteen kulmassa, mikä mahdollistaa oikeiden kulmien asettamisen pystysuoraan ja horisontaaliseen suuntaan. Säätiön asettelun tekeminen kädestäsi näyttää, että video näyttää täsmälleen tämän vaihtoehdon - prismilla.

Aseta se lasersäteen lähdön sijaan ja suoraan nauhan seuraavaan riviin. Kun rakennustyömaalla mitataan mittanauha, etsi toinen rakennuksen kulmasta tietty paikka, aja kiinnityspalkki lasersäteen keskellä.

Kiinnitä köysi, sinulla on nauhan perustuksen nurkka toisella puolella rakennuksen leveyttä pitkin ja toisella puolella pitkin. Toista kuvatut toiminnot säätiön kehän ympärillä.

Jokaisesta kulmasta kannattaa lyödä nauhan leveyttä projektin dokumentaation mukaan, esijännitetyt köydet ovat nauhan symmetriatasoja, lähetä ne molemmille puolille. Jos noudatat tiukasti suosituksia, kaikki kysymykset häviävät, miten merkitä talon perusta omiin käsiinsä lasertasolla.

Layout ilman laseria

Tässä tapauksessa sinun on käytettävä vesitasoa, jolloin nauhan horisonttitaso palautuu. Ennen kuin merkitset sivuston alapuolelle, sinun on opittava määrittämään oikeat kulmat. Tämä tehdään mittaamalla jalat ja hypotenuus.

Pythagoralaisen lauseen, jonka pituus on 1 metri, hypotenuksen pituuden tulisi olla 1,4 metriä. Kahdella köydellä täytyy merkitä mittarin pituus ja siirtää yksi niistä, kunnes hypotenuus vastaa jalkoja.

Tämä menetelmä kestää paljon enemmän aikaa, mutta sen avulla voit oppia oikein merkitsemään säätiön yhdellä ruletilla. Kaikkien kiinnittimien asentamisen jälkeen sinun on tehtävä tarkka kulmien tarkistus, tämä annetaan mittaamalla diagonaalit.

Arvojen arvolla ei pitäisi olla leveydeltään yli kaksi senttimetriä, jos virhe on suurempi, sinun on siirrettävä tapit kunnes ongelma on ratkaistu.

Yksi näistä menetelmistä on säädetty ja pohja ruuvipolleille, ainoa ero on, että rakenteen kulmien merkitsemisen jälkeen otetaan huomioon kunkin paalin asema ottaen huomioon niiden väliset etäisyydet.

Miten valita laser taso talon rakentamiseen

Ilman sileää perustusta ja seinät, lattia ja katto, rakennus tulee ulos haurasta ja vinosta. Nykyaikaiset teknologiat tarjoavat tähän tarkoitukseen useita tehokkaita ja helppokäyttöisiä välineitä - laser tasot ja tasot.

Plummets, tasot, tasot - ratkaisujen kehitys

Työkalu vaakasuoran ja pystysuoran asennuksen korjaamiseen ja rakentamiseen ovat korvaamattomia. Vaikka sinulla olisi täydellinen silmä. Suurin osa niistä on pelkkä muotoilu ja toimintaperiaate.

"Isoisä" -menetelmä on lyijy, joka koostuu langasta, jonka paino on kiinnitetty siihen. Hän auttaa vielä, jos rakennustasoa ei ole. Objektiivisesti ja yleisesti olemassa olevan painovoiman ansiosta se mahdollisti seinien tasaisuuden, huonekalujen kokoonpanon määrätyissä kulmissa, laattojen asettamisen - minkä tahansa toimenpiteen, joka vaatii säätöä (pintojen tasoittaminen). Ongelmana on, että luoti antaa vakavia virheitä.

Bubble-taso on suunniteltu muodostamaan tasaiset linjat tasossa, asettamaan haluttu kulma ja kulma. Siinä on ampulli ilman kanssa, joka on osittain täytetty nesteellä (on vettä, alkoholia, öljymalleja) metallisessa muodossa. Ampullilla on riskejä, jos sileä, injektiopullo pysähtyy keskellä. Virhe on ilmoitettu tuotteen passissa, käytännössä kaikki riippuu voimakkaasti laitteen rakenteen laadusta ja mittareiden taidoista.

Lasertaso voi myös kaatua 10-15 mm: llä useilla metreillä. Mutta täällä ongelma ei ole välineessä vaan inhimillisessä tekijässä.

Lasertaso tai taso - muodollisesti nämä ovat erilaisia ​​laitteita. Ensimmäinen määrittää pinnan poikkeaman vaaka- tai pystysuorasta tasosta, taso määrittelee korkeuseron useiden pisteiden suhteen tavanomaisesti valittuun tasoon (horisonttiin) verrattuna. Itse asiassa taso ja taso suorittavat joitakin tehtäviä: visuaalisesti ulkonevat pisteet, linjat, tasot pystysuoraan, vaakasuoraan tai haluttuun kulmaan pinnalla tai rakennuksessa.

Yksinkertaisesti sanottuna, tarkat mittaukset lasertasolla ja kaikkien korkeuserojen ja kulman erojen hallinta, vältät epätasaiset seinät, kalteva säätö, vinot ikkunat ja niin edelleen.

Laite ja lasertason periaate

Kaikilla erilaisilla malleilla lasertaso koostuu useista rakenteellisista elementeistä ja mekanismeista. Ensinnäkin se on itse laitekotelo, kestävä ja tiivis, joka suojaa täyttöä mekaanisilta vaurioilta, kosteudelta ja pölyltä. Tason rakenne on seuraava:

 1. Valonlähde suuritehoisten LEDien muodossa. Ne muodostavat lasersäteen.
 2. Optinen järjestelmä, joka koostuu linssistä ja prismista tarkennukseen.
 3. Asennusmekanismi on varustettu jalustalla, säätöruuveilla, jalustalla.
 4. Sähköjärjestelmä. Kotitalouksien mallit pääsääntöisesti toimivat paristoilla; Ammattilaiset on varustettu nikkeli-kadmiumparistoilla, joiden ansiosta ne pystyvät toimimaan jatkuvasti 10 tunnin ajan.
 5. Ohjauspaneeli, joka koostuu useista painikkeista, joista jokainen suorittaa tietyn toiminnon, ja ilmaisimet, jotka ilmaisevat esimerkiksi laitteen lataustason.

Palkki on selvästi näkyvissä muutaman kymmenen metrin etäisyydellä. Yksittäiset mallit, jotka on varustettu prismilla, kääntävät valon virtauksen linjaan, joka on selvästi näkyvissä seinälle, kattoon tai muuhun tasoon.

Lasertason tai tason käyttö antaa etuja sille, että sen mekaaniset "kollegat"

 • Suuri mittaustarkkuus ja merkintä. Kaikissa malleissa virhe ei ylitä 1 mm / m.
 • Nopea työhönotto. Laserlaitteella voit välttää pitkiä asetuksia ja kattaa suuret korjaus- tai rakennustyöt. Laite itse tekee kaikki mittaukset.
 • Helppo käyttö. Työntekijälle ei ole tarvetta erityistä pätevyyttä - riittää tutustumaan käsikirjaan.
 • Kyky tehdä yksin. Kun työskennellään lyönti- tai kuplatason kanssa, tarvitaan usein apulainen.
 • Säästää aikaa. Laserlinja tai pistoke työpinnalla on hyvin selkeä, ei ole tarvetta tehdä merkkejä - voit heti laittaa laminaatin, rakentaa muottiin tai kipsiä seinää. Se säästää 40: sta 60%: iin merkinnän ajasta.

Lasertasojen lajikkeet

Suunnittelusta riippuen kaikki laser-tasot voidaan jakaa neljään ryhmään:

 • Piste. Yksinkertaisimmat mallit voivat rakentaa pisteitä ja mitään muuta. Näitä käytetään kotona korjautettaessa: niiden avulla on kätevää merkitä hyllyjen kiinnityspaikkoja, perheen muotokuvia ja niitä voidaan käyttää tapettien liimaamiseen.
 • Lineaarinen (tai ristiviiva). Ne projektiivat viivoja pinnalle, joten niitä kutsutaan myös tasorakenteiksi. Heidän avullaan voit välittömästi merkitä katon, lattian ja seinät, jolloin luodaan yksi työtila. Tämä on kätevää, kun mukana on useita ihmisiä. Crossliners ovat jo ammattimaisia ​​laitteita ja niitä voidaan käyttää käytännössä kaikissa korjaus- tai rakennustöissä. Voimakkaasti auttaa viimeistelemään kipsilevy, laatat ja muut materiaalit.
 • Rotary. Pystyy projektimaan säteilyä 360 astetta (lineaariselle rajalle - 180). Näin voit välittömästi merkitä suuren alueen, mikä on tärkeää avoimissa rakennustyömailla.
 • Yhdistetty. Kalliimmat laitteet, koska ne ovat monipuolisia ja niillä on lisätoimintoja.

Kuinka valita laser taso?

Tietyn mallin valinta määräytyy ostajan edellyttämän toiminnallisuuden mukaan. Ei ole järkevää ylittää yli tarpeettomia vaihtoehtoja. Ehdotamme, että keskitymme seuraaviin ominaisuuksiin:

 • Mittausten tarkkuus. Tarkimmat instrumentit antavat virheen 0,1 - 0,2 mm / m, ja ammattimaiset rakentajat käyttävät niitä suurilla etäisyyksillä, jos yhden senttimetrin poikkeama voi olla kriittinen ja johtaa hätätilanteeseen. Kodin koristeluun riittää taso, jonka tarkkuus on 0,3-0,8 mm / m.
 • Lämpötila-alue. Kaikki on yksinkertaista täällä: jos olet valmis työskentelemään kylmässä kaudella, sinun on harkittava mallin hankkimista valikoimalla, joka kaappaa negatiivisen lämpötilan: -10... + 40 astetta. Normaaleissa olosuhteissa alue on +5 - +40 astetta riittää.
 • Palkkialue. Työskentely tiloissa on riit- tävä, 50 metrin etäisyydellä. Tämän indikaattorin yläpuolella olevat laitteet ovat kalliimpia ja niitä käytetään suurilla alueilla ja esineissä.
 • Palkin väri. Tasot ovat kahdenlaisia ​​lasereita: punainen ja vihreä. Red ray -laitteet ovat yleisimpiä. Vihreä palkki on kalliimpaa, energiaa kuluttavaa ja toimii vain nollan yläpuolella, mutta vihreä projektio nähdään paljon paremmin kuin punaisena. Voit valita mallin, joka voi tuottaa kaksi palkkia - on helpompaa tehdä merkinnät.
 • Toiminnallisuutta. Joissakin malleissa on lisätoimintoja ja itse mittausten lisäksi ne voivat: itsetason (virheellisesti asennettu laite ilmoittaa tämän joko silloin, kun poikkeama oikeasta asennosta on alle 3-4 astetta, se menee horisonttiin), irrota itsensä akun tai akun säästämiseksi. Muiden mallien valikoimassa on myös etäisyysmittari, jonka avulla voit mitata lasersäteen pituutta.
 • Mount. On olemassa kaksi tyyppiä: jalustalle tai haltijalle. Tämä parametri ei ole kriittinen, koska monet mallit mahdollistavat sovittimien käytön.

Lasertason ja tasojen etuja edeltäjänsä suhteen ovat ilmeiset: nopeampi, kätevämpi ja tarkempi. Miinus yksi - tämä ilo on huomattavasti kalliimpaa kuin kupla laitteet, mutta jos on paljon työtä ja se on säännöllistä, niin tämä haitta heikkenee taustalla.

Kuinka käyttää lasertasoa perustuksen merkitsemiseen: videokäsky

Lasertasoa käytetään usein perustuksen merkitsemiseen. Huolimatta siitä, että tämä on erittäin kallis laite, nykyään useimmat kehittäjät käyttävät sitä. Se vaatii suurta huolellisuutta ja kestävyyttä, mutta se antaa tarkan ja luotettavan tuloksen. On parempi saada kallis, mutta laadukas laite, joka auttaa selkeän merkinnän tekemiseen.

Katso myös: Kuinka kiinnität puun säätiöön omiin käsiisi

Lasertaso säätörakenteen merkitsemiseksi

On välttämätöntä ymmärtää, että merkintä on erittäin tärkeä vaihe, josta riippuu siitä, kuinka geometrisesti oikein rakenne on. Riippuu myös kulmien suoraisuudesta. Voit luoda säätiön tarvitset seuraavat työkalut:

Lisäksi sinun on oltava mukana laudat, kynnet, palkit, ruuvit, metallitangot ja metalliprofiili.

Katso myös: Mikä betonimerkki on parempi käyttää nauhan perustuksiin

Lisää itse työstä

Ennen kuin aloitat merkinnän, sinun on valmistauduttava huolellisesti maastoon. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 1. Puhdista maaperä roskista.
 2. Poista soodikerros 0,4-0,6 mm.

Sitten sinun on valmisteltava lasertaso, jota käytetään merkitsemiseen. Tätä varten sinun on asennettava paristot ja ladattava akku. On myös toivottavaa tarkistaa laitteen suorituskyky kytkemällä se virtalähteeseen. On yhtä tärkeää tutustua lasertason käyttämiseen. Jos kirkas valo on ulkona, on parempi käyttää ilmaisinta, koska muuten säteet eivät näy. On erittäin tärkeää käyttää erityisiä suojalaseja, kun työskentelet tämän mekanismin kanssa. Sen jälkeen voit alkaa määrittää rakenteen ääriviivat. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • tunnista ja pidä pääohjain, joka sopii yhteen betonirakenteen toisen puolen kanssa. Peruslinjan kohdalla on otettava tie, joka on yhdensuuntainen tien tai aidan kanssa. Käyttämällä tunnettua Pythagoraan lause on välttämätöntä laskea lävistäjä;
 • sen jälkeen nimetty piste A, vahvistin on lisättävä. Sitten on tarpeen tehdä suora viiva ja asentaa toinen vahvistus siinä - tämä on piste B. Pituus on 4000 mm;
 • sitten pisteestä A säteellä 4000 ja pisteestä B (säde 4470) piirrä 2 kaaria. Paikkaa, jossa ne leikkaavat, on nimettävä pisteeksi B. Saman järjestelmän mukaan on tarpeen määrittää piste Γ ja tarkistaa oikean kulman lävistäjät;
 • Seuraavaksi sinun on merkittävä kehä 0,2 - 0,3 metrin korkeudella vetämällä johtoa ohittamalla lujitustangot.

Kuinka merkitä säätiö oikein lasertasolla

Sitten sinun ei pitäisi kiirehtiä ympäröimällä säätiötä rätillä, koska tällä tavoin voit luoda vakavan esteen. Tärkein viittaus olisi tangot, jotka ovat rakenteen kulmissa. Kussakin niistä on tarpeen sijoittaa vielä muutamia panoksia, jotka ulottavat seinän rakenteen 50 cm: iin. Kun lanka vedetään, risteys on vain alkuperäisten merkkien kohdalla.

Tämän jälkeen voit aloittaa tarkan merkinnän tappien kohdalla. Tarroja on levitettävä samalla tasolla - 30 cm maasta. Vain kun olet päättänyt tämän, voit turvallisesti jatkaa kaivamisen kaivannosta.

Sinun on kuitenkin tiedettävä, että ennen kaivamista sinun on ajettava koukkuja. Sinun on helpompi maalata ne punaisella. Köysien on oltava hyvin lähellä maata. Rajojen merkitsemiseksi levitä kirkkaan maalin päälle. Kun sitä käytetään, on tarpeen irrottaa köydet. Kun kaivinkonetta käytetään kaivamaan, sinun on jatkuvasti hallittava syvyyttä. Jos poikkeat normaalista, se voi johtaa vakaviin seurauksiin. Lopuksi sinun täytyy kiristää köysi. Siirrä sitten köysiradat alareunaan ja vedä köysiradan avulla tapit. Pohja on ehdottomasti kohdistettava oikein, ja on parempi tehdä se manuaalisesti. Joten nyt rakennelman perustana on valmis.

Merkinnän lopussa on tärkeää suorittaa lopulliset mittaukset. Jotta kaikki olisi tarkkoja, sinun on käytettävä mittanauhaa. Kulmat ovat suorat vain, jos niiden lävistäjien pituudet ovat yhtä suuret. Talon lujuus ja luotettavuus riippuvat suoraan perustuksen oikeasta merkitsemisestä. Tietenkin, hyvin perustusmallin on noudatettava tiukasti sääntöjä ja järjestyksessä. Ei ole suositeltavaa ottaa vastuullista liiketoimintaa, jos sinulla ei ole asiaankuuluvia tietoja, taitoja ja kokemuksia.

Monet ihmiset kysyvät: miten valita lasertaso merkitä talon pohja? On huomattava, että markkinoilla on tällä hetkellä valtava määrä tällaisia ​​laitteita ja erilaisia ​​toimintoja, esimerkiksi mittaritoiminnon kanssa. Käytännöllisesti katsoen kaikki tuotteet näyttävät itsestään käytännössä, mutta valinnassa on tarpeen rakentaa paikkaan, jossa niitä käytetään. Myös kannattaa tutustua kaluston hintaan. Edulliset vaihtoehdot ovat usein huonolaatuisia ja lyhytaikaisia, joten valitse ne, jotka ovat kalliimpia, koska niillä on pidempi käyttöikä ja enemmän toimintoja.

Miten valita laser taso (taso): tyypit, toiminnot, hinnat

Rakentamisen tai korjauksen aikana sinun on jatkuvasti merkittävä joitain viivoja, jotka on sijoitettava samalle korkeudelle, oltava vaakatasossa, pystysuorassa ja tietyllä kallistuskulmalla. Kaikki tämä voidaan tehdä veden ja kuplan avulla, mutta nämä toimet vievät paljon aikaa ja vaivaa. On paljon helpompi suorittaa tällaisia ​​operaatioita laser tasolla tai, kuten sanotaan, laser taso, rakentaja tasot ja linjat. Miten valita lasertaso ja puhumme edelleen.

Laser tasotyypit

Jos tarkastelet näiden mittaustyökalujen hintoja, näet erittäin suuren nousun - 20-30 dollaria ja 850 dollaria. Kuten tiedät, se ei ole mitään. Työkalu, jolla on erilaisia ​​ominaisuuksia ja tarkkuutta, ei voi maksaa samaa.

Tällaisella laitteella monet teokset helpottavat ja vaativat vähemmän aikaa.

Lasertason valitsemiseksi sinun on ensin päätettävä, millaista työtä se tarvitsee. Tässä työssä ja nosta lasertaso. Ne ovat seuraavia tyyppejä:

 • Piste (akselin rakentajat). Näyttää yleensä kolmesta viiteen pisteeseen eri tasoilla. Ei linjoja, ei koneita, he eivät rakenna. On mahdollista nähdä vain kohtia, mutta suurella etäisyydellä (selkeyttääksesi voit vertailla periaatetta lasertulostimien kanssa). Käytetään suurilla sivustoilla merkkien siirtämiseksi. Se on hyödyllinen korjata tapettien merkitsemistä varten, merkinnät maalauksia, hyllyjä jne. Kiinnikkeille. Vakavampissa toimissa tällaista työkalua ei käytetä.

Yksinkertaisimmat lasertasot tuottavat vain pisteitä yhdessä tai useammassa tasossa.

 • Crosslineers, line builders, lineaariset tasot. Joskus niitä kutsutaan planeettoiksi, koska ne itse muodostavat tietyn koon (riippuen pyyhkäisykulman). Tällaisessa lasertasossa tapahtuvan työn aikana, mikä tahansa taso, joka saavuttaa laserin toiminta-alueen, näkyy suora. Tätä käytetään rakennus- ja viimeistelytehtäviin. Alue on yleensä jopa 20 metriä, jos sitä tarvitaan, sitä voidaan lisätä (jos vastaanottimessa on toimintatila). Korjaus ja sisustus on kätevää, jos laite voi muodostaa pystysuoria, vaakasuoria viivoja, antaa "risti" lattialle ja katolle. Palkin pyyhkäisyn ominaisuuksien vuoksi linja näkyy vain huoneen osassa, johon laite ohjataan. Esimerkiksi yhdelle seinälle ja osalle kattoa / lattiaa. Jotta merkit saataisiin toiselle seinälle, laite on asennettava.

  Lineaarisella lasertasolla saadaan yksi tai useampia tasoja, joilla on erityinen pyyhkäisykulma.

 • Tasojen pyörityspiirturit. Toiminnot ovat samoja kuin ristipäällysteiset, vain kääntyvät 360-asteet. Tätä varten käytetään monimutkaista järjestelmää, joka näkyy hinnassa. Tämäntyyppisiä työkaluja voi perustella vain ammattilaiset (tämäntyyppisten lasertasoiden hinnat alkavat $ 400). Kotikäyttöön ne eivät tule olemaan mitään.

  Pyörimislasitasot pyörivät tasoa 360 °

  Nyt on helpompi valita lasertaso, tiedät jo minkä tyyppisen työkalun tarvitset. Useimmiten se on linja / tasorakentaja.

  Tärkeimmät tekniset parametrit

  Lasertason valitsemiseksi on välttämätöntä selata laitteen ominaisuuksia, tietää mahdolliset vähimmäis- ja enimmäisarvot ainakin perusominaisuuksista, jotka määrittävät sen ominaisuudet ja toiminnot, joita varten sitä voidaan käyttää. On olemassa useita ominaisuuksia, jotka ovat luontaisia ​​kaikissa laser tasoilla. Nämä ovat keskeisiä parametreja, jotka määräävät niiden käyttömahdollisuudet.

  Lasertason valitsemiseksi sinun on tunnettava tekniset perusominaisuudet.

  Määrä säteitä

  Yksinkertaisimmat mallit voivat tuottaa yhden tai kaksi palkkia. Joillekin teoksille tämä riittää - useimmille viimeistelytoimenpiteille, seinien tai katon merkitsemiseksi, huonekalujen kokoonpano. Jos normaali korjaus on oletettu, on mahdollista valita lasertaso, joka voi antaa kaksi riviä. Tämä ei heikennä budjettia - nämä mallit ovat halpoja, mutta ne voivat merkittävästi lyhentää eri rivejä ja merkkejä.

  Vakavampi työ - osioiden, tasoitusseinien, lattioiden jne. Asennus tarvitsemme kahta leikkaavaa tasoa. Tässä tapauksessa haluttu asetus - vaakasuora + pystysuora taso. Voit siis näyttää myös lattian ja kattotason. Kun valitset mallin tällaisella toiminnallisuudella, huomaa, että kone oli mahdollista käyttää erikseen. Tasojen leikkaus ei aina ole tarpeen, ja akku "syö".

  Erilaiset mallit voivat tuottaa yhdestä viiteen säteeseen.

  Lentokoneiden lisäksi, vakavalla työllä, ovat hyödylliset mahdollisuudet kuten nadir, zenith, plumb. Miksi tarvitset lankaverkkoa, kaikki edustavat, nadir ja zenith tarvitaan asennettaessa telineitä keskelle huonetta. Esimerkiksi osioiden rakentamisessa, muissa vastaavissa teoksissa.

  Ammattilaisille tarvitaan entistä monimutkaisempia malleja. Ne voivat kehittää useita rinnakkaisia ​​tasoja vaakasuorassa ja pystysuorassa, niiden tehtävänä on skannaa puoli taso: oikealle vasemmalle. Tämä on tärkeää, jos sivustossa työskentelee useita ihmisiä. Jokainen laatii tarvitsemansa tarrat, joiden avulla hän voi suorittaa erilaisia ​​toimintoja samanaikaisesti.

  Mittausalue

  Säteen alue - yksi tärkeimmistä indikaattoreista, jotka vaikuttavat lasertason valintaan. Suurin osa edullisista malleista laajentaa säteet 20 metrin etäisyydelle. Työskentely asunnon tai yksityisen talon sisällä, jopa yksityisen talon perustamisen merkitsemiseksi, riittää. Mutta suurta rakennustyötä varten, sivuston merkitsemistä varten, tämä ei selvästikään riitä. Tällaisia ​​toimintoja varten on tarpeen etsiä malleja, joiden etäisyys on 50 metriä.

  Suuret alueet saattavat vaatia pitkiä alueita. Jotkut mallit voivat toimia vastaanottimen kanssa, mikä nostaa tasoa 2-3 kertaa

  Huomaa, että monilla lasertasoilla on kyky lisätä merkittävästi alueita. Tätä varten on olemassa erityisiä vastaanottimia (yleensä hankitaan erikseen). Mittareissa, jotka ovat yhteensopivia vastaanottimien kanssa, mittausalue on osoitettu murto-osalla. Esimerkiksi 50/100 m. Tämä tarkoittaa sitä, että maksimivälys ilman vastaanottimia on 50 m, ja vastaanotin on 100 m. Jos toisessa osassa on viiva, vastaanottimen taso ei ole yhteensopiva. Tällaiset mallit (vastaanottimen kanssa) otetaan käyttöön kadulla. Heidän kanssaan, jopa päivän aikana, voit nähdä lasin jäljen. Jos vastaanotin ei ole, sinun on työskenneltävä iltahämärässä, koska auringossa lasin jälki on lähes näkymätön.

  virhe

  Kaikilla mittalaitteilla on tietty virhe ja elektroniset tasot eivät ole poikkeus. Ne voivat antaa jonkin verran poikkeamista säteistä ihanteellisesta suorasta viivasta. Tämä poikkeama on tason virhe. Se ilmoitetaan millimetreinä säteittäisen lähetyksen metriä kohden. Korkean tarkkuuden laitteet voivat tuottaa poikkeaman vain murto-osaa millimetreistä, vähemmän tarkkoja - jopa 3-4 mm / m.

  Usean millimetrin kymmenen metrin virhe on useimmissa tapauksissa varsin hyväksyttävä.

  On selvää, että pienempi virhe on parempi. Mutta yksityisen talon korjauksissa tai rakennustöissä 2-3 mm: n metreinä oleva ero on melkein mitään, ja tason tarkkuuden kasvaessa hinta nousee huomattavasti. Yksityiskäyttöön keskimääräinen tarkkuus riittää - noin 2 mm. Merkittävät, näkyvät virheiden silmissä, tällaiset laitteet eivät anna, eikä kukaan tarkista sinua. Korkean tarkkuuden lasertasoja tarvitaan arkkitehdit, päämiesten ja ammattilaisten tarpeisiin. Heidän työnsä on oltava standardien mukainen.

  Akut tai paristot

  Laseritason toiminta perustuu LED: n käyttöön. Ne kuluttavat vähän sähköä, joten kaksi tai kolme sormen akkua riittää heille työskentelemään. He voivat työskennellä niitä 15-25 tuntia (riippuen samanaikaisesti työskentelevien säteiden määrästä).

  Akut ovat kalliimpia ja massiivisia.

  Kalliimmat ammattimallit voivat olla ladattavien paristojen (INSTRUMAX GREENLINER 2V 135 dollaria ja INSTRUMAX CONSTRUCTOR 360 4V hintaan 145 dollaria). Ne ovat kustannuksiltaan kalliimpia, ja tällaisten mallien valinta on paljon pienempi. Muuten malleja, jotka toimivat laturilla (INSTRUMAX 3D PUNAINEN).

  Suojausluokka

  Jos sinun on valittava lasitaso, jotta voit työskennellä kadulla, sinun on kiinnitettävä huomiota tapauksen suojausluokkaan. Se on merkitty IP: llä ja sen takana kaksi numeroa. Kadun työtason on oltava IP54 tai sitä korkeampi (numerot voivat olla korkeammat).

  Ulkokäyttöä varten, etsi laser tasoa kotelolla, joka ei pelkää kosteutta ja pölyä.

  Tämä tarkoittaa, että laitteen sisäpuoli on suojattu pölyn pääsyä vastaan, laite ei pelkää sateita eikä kosteutta (ADA CUBE PROFESSIONAL EDITION ja toinen malli ADA CUBE 3D BASIC EDITION, molemmat 75 dollaria).

  Sisäkäyttöön voit ottaa IP: n paljon alhaisemmilla hinnoilla, mutta yleensä sisäisen työn tapauksessa pölyä suojaava kotelo riittää - IP20 tai niin.

  Lisäasetukset ja -ominaisuudet

  Perusparametrien lisäksi on joitain lisäparametreja. Ne yksinkertaistavat työtä, joten tämä on enemmän käytettävyyttä. Loppujen lopuksi lisätoiminnot vaikuttavat lopputulokseen vain epäsuorasti tai osittain.

  Itsetasaus

  Jotta mittaukset olisivat oikein, taso on asetettava pystysuoraan ylöspäin. Yksinkertaisissa malleissa niiden sijainti tarkistetaan yksinkertaisemmilla laitteilla, yleensä kuplatasolla. Joissakin malleissa se on sisäänrakennettu tapaukseen, joissakin ei. Sitten sinun täytyy turvautua tavalliseen rakentamiseen, joka ei ole kovin kätevää. Lisäksi virheellisiä lukemia on mahdollista - jos työn aikana hän muuttaa asentoa ja et näe tätä, työ suoritetaan väärin. Jotta tällaista tilannetta ei kohtaisi, on laitteen uudelleenasentaminen uudelleen tarkastettava useita kertoja.

  Itsetasaus (pienen kallistuskulman omaava kompensointi)

  Joillakin lasertasoilla on itsetasaava tai itsetasaava toiminto. Kun poikkeama pystysuorasta pienellä kulmalla (yleensä jopa 4 °), ne säätävät peilien ja prismojen sijaintia niin, että kaikki lukemat ovat oikeita. Jos kaltevuus ylittää sallitun suurimman sallitun enimmäismäärän, ne joko tekevät äänen / antavat valosignaalin tai sammuttavat säteet. Työ palautuu, kun palaa normaaliin.

  Kun tällaisella toiminnolla on lasertaso, laite on helppo asentaa työn alkuvaiheessa. Myös sen käytön aikana et voi huolehtia siitä, että hän muutti asemaa - hän antaa signaalin.

  Joskus taso on kuitenkin asetettava tiettyyn kulmaan. Itsetasaava toiminto ei salli sitä. Siksi on toivottavaa hankkia malli, jossa tämä toiminto voidaan estää.

  Itsekytkennät pois

  Tämä ominaisuus säästää akkua. Jos laite ei siirry 10-15 minuutin ajaksi, se sammuu. Toisaalta tämä on hyödyllistä, toisaalta jotkut teokset kestävät yli 15 minuuttia ja itsetuho voi saada sinut hermostumaan. Riippumatta siitä, tarvitsette tätä toimintoa.

  Automaattinen sammutus ei aina ole hyvä

  Käyttölämpötila

  Jos aiot työskennellä lämpimänä kausina tai vain sisätiloissa, lämpötilajärjestelmällä ei ole väliä. Pohjimmiltaan lasertasoa voidaan käyttää lämpötiloissa +5 ° C - + 40 ° C, eli ne sopivat vain lämmitetyille tiloille tai lämpimän kauden työskentelyyn.

  Suurin osa lasertasoista on suunniteltu toimimaan kuumennetussa huoneessa.

  Jos haluat valita ulkona työskentelevän lasertason, joka kykenee toimimaan vuoden kylmäkaudella, on "kylmänkestäviä" malleja, jotka kestävät lämpötilan pudotuksen -10 ° C: een. Erityisesti heikentävää pakkasta on etsittävä, he ovat hyvin harvoja.

  Asennustyyppi

  Lasertason vakioasennuksen lisäksi vaakatasossa voi olla useita lisävarusteita asennusta varten:

  • Erikoisjalustalla. Useimmiten tarvitaan kadun työssä, mutta työ on myös helpompi tehdä jalustan avulla (esimerkiksi seinien vaakasuuntaisten viivojen piirustus esimerkiksi roikkuu huonekaluilla). Jalusta on joskus niputettu, toisinaan - ostetaan erikseen. Kun ostat, kiinnitä huomiota lankaan halkaisijalle tasolle - jalustan pitäisi olla sama.
  • Magneeteilla. Magneetit juotetaan joidenkin mallien tapauksessa. Tämä mahdollistaa sen kiinnittämisen mihin tahansa metallipintaan / osaan.

  Kiinnitystapa vaikuttaa helppokäyttöisyyteen.

 • Erityisellä magneettisella telineellä. Eräissä lasertasojen malleissa on pieni muovisuojus, johon magneetit juotetaan. Metallipintaan asennetaan alusta, joka on taso.
 • Ruuvilla / nastalla. Tason tapauksessa tehdään erityinen reikä, johon kynsien tai ruuvien pää työnnetään. Ei kätevin tapa asentaa, mutta silti.
 • Näillä vaihtoehdoilla kaikki on selvää. Voit luonnollisesti tehdä ilman heitä, keksimään jotain omalla tavallaan. Nämä ovat yksinkertaisesti mahdollisuuksia mukavampaan toimintaan.

  Mitä muuta sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, kuinka lähellä pystyt asettamaan tason pystytasolle. Mitä lähempänä seinää voidaan sijoittaa palkki, sitä on helpompi kohdistaa seinän pinta, merkitä seinän niitit jne. Se riippuu rungon rakenteesta - lähtöjen raot on poistettava rungon reunasta tai jopa hieman ylittävät rajansa.

  Iskunkestävä kotelo ja mahdollisuus itseohjaukseen (säätö)

  Erittäin hyödyllinen, jos lasertaso on iskunkestävä. Rakenne tai korjaus on korkean riskin alue mille tahansa työkalulle, joten se usein kuuluu. Jos keho on iskunkestävää, on todennäköistä, että jopa syksyn jälkeen se selviää.

  Iskunkestävä kotelo ei vahingoita

  Kun putoaminen tai huolimaton kuljetusasetusten taso voi nousta pois ja se voi alkaa valehdella. Joissakin laitteissa tämä "ilmiö" poistaminen mahdollistaa itsesäätömahdollisuuden. Sillä on tarpeen suorittaa ohjeita kuvattuja manipulointeja.

  Valmistajat ja mallit

  Hyvä lasertaso ei ole vain oikeita ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Myös suorituskyvyn laatu on tärkeää, ja se riippuu valmistajasta. Joten ominaisuuksien lisäksi sinun on valittava brändi. Jos sinulla on yrityksen sähkötyökalu ja se sopii sinulle, voit myös etsiä saman yrityksen tasoa. Jos ei, sinun on luotettava yleiseen mielipiteeseen.

  Uskotaan, että Boshissa (Boschissa) on hyvät laserasemat (linjat ja tasot), niissä on kodinkoneet (vihreässä tapauksessa), ammattilaislaitteita (sinisessä tapauksessa), kussakin luokassa on useita kymmeniä malleja, joilla on erilaiset ominaisuudet ja hinta.

  Laukaise yksi, kun etsit lasertasoa

  Vakaat hyvät arvostelut kerättiin Makita (Makita). Myös huomattava määrä malleja, laatu on vakaa. Noin samassa hintaluokassa INSTRUMAX- ja ADA-työt, joilla on myös monia menestyksekkäitä malleja. Enemmän talousarvion tuotemerkkejä nimeltä Skill (Skill), Robotoolz (Robotuls), Bison, RGK.

  Parametrit rakennus- / korjaustason valitsemiseksi

  Jos suunnittelet täyden mittakaavan korjaus- tai aloitusrakennetta, seuraavat ominaisuudet ovat optimaalisia lasertason valitsemiseksi:

  • Kaksi tasoa - pystysuorat ja horisontaaliset, mahdollisuuden erilliseen sisällyttämiseen.
  • Zenith, nadir ja lyijykynä.
  • Tasojen pyyhkäisykulma on noin 120-140 °, saat täyden 360 ° pyörittämällä sitä useita kertoja.
  • Itsetasaava asentoasennushälytys.
  • Kyky lukita itsetasaava.
  • Kirkas valokeila, jonka etäisyys on vähintään 10-15 m.

  Saatat silti tarvita vastaanottimen, vastaavasti, tason tulisi toimia sen kanssa.

  Valitse lasertaso myös valmistajan toimesta

  Seuraavat laitteet täyttävät seuraavat ehdot:

  • Bosch GLL 2-40 - 170 dollaria
  • Infiniter CL2 - 200 dollaria
  • 2 Professional - 200 dollaria
  • Geo-Fennel 40 tasku 2 - 220 dollaria
  • GTL 3 Professional - 220 dollaria
  • RED 2D Condtrol - 250 dollaria
  • Condtrol Laser 3D - 250 dollaria
  • Condtrol XLiner Combo - 280 dollaria
  • Bosch GLL 2-50 - 270 dollaria
  • X-Line Master 4D - 285 dollaria

  Tämä on vain osa sopivista lasertasoista. Lisävalinnan merkkinä voidaan lisätä kiinnitysmenetelmä (esim. Magneetit), kotelon tai jalustan läsnäolo peruskokoonpanossa. Tai ne lisäominaisuudet, jotka tuntuivat sinulle sopivilta.

  Miten valita lasertaso talon rakentamiseen tai korjaukseen

  Tiukka vertikaalisuus ja horisontaaliset rakenteet ovat luultavasti yksi rakennusten vakauden ja turvallisuuden tärkeimmistä ominaisuuksista.

  Samaa postulaa- tiota voidaan soveltaa sisustukseen, missä on myös tarkka merkintä. Viime vuosikymmenellä meillä on moderni sisustus asuntoihin, maalaistaloihin, toimistotiloihin, kauppakeskuksiin ja muihin tiloihin.

  Ja kuten edellä mainittiin, tilojen korjauksessa merkintä on yksi viimeistelyn tärkeimmistä vaiheista, ammattimaiset rakentajat ovat tässä vaiheessa nopeampia ja täsmällisempää.

  Mutta miten he tekevät sen?

  Kehityksen vaiheet

  Edistyminen ei pysy paikallaan, eikä tällä alueella ole poikkeusta, joten lasertaso on korvannut tavallisen tunnetun kuplatason. (verrata eri malleja)

  Kuten monet muutkin laitteet, laser taso läpikäynyt muodostumista ja kehitystä.

  Se ilmestyi ensimmäisen kerran noin 15 vuotta sitten, mikä oli tavanomainen rakennuskuplan taso sisäänrakennetulla lasersäteilijällä, joka puolestaan ​​ennusti laserpistettä jonkin verran, ikään kuin se olisi jatkuva rakennuskuplan tasolle.

  Mutta tämä malli ei löytänyt massatuotantoa ammattilaisten keskuudessa, koska se ei ollut paljon tuottavampaa ja kalliimpi kuin 5 000 tuhatta ruplaa.

  Suunnittelijat päättivät olla pysähtymättä ja siirtymään eteenpäin, ja jonkin ajan kuluttua ilmestyi pyörivä lasertaso manuaalisesti.

  Toisin kuin ensimmäiset lasertasot, roottoripisteeseen projisoitiin myös piste, mutta pyöritettiin automaattisesti ympyrässä muodostaen laserin linjan koko huoneen kehälle.

  Tällaisen laserin pyörimistason haittapuolena oli pieni työalue (enintään 10 m) ja myös se, että taso oli asetettava manuaalisesti säätöruuvien avulla, toisin sanoen ihmisen tekijä oli uudelleen läsnä, joten matala tarkkuus muutoksia toisena.

  Seuraavan sukupolven lasertasoista on tullut itsetasaava pisteiden piirilevyt, jotka on jo asennettu automaattisesti tasolle kompensoijan avulla tietyllä kaltevuusalueella.

  Toisin sanoen heijastin asennettiin instrumenttikoteloon, johon lasersäteilijät asennettiin, ja heilurin heilurin nopean pysäytyksen magneetit olivat heilurin alapuolella. Käyttäjä tarvitsi vain lasertason asettamisen enemmän tai vähemmän tasaiselle pinnalle, loput tasauksen täydentää kompensaattori.

  Tämä periaate muodosti perustan kaikille tuleville laseritasoille.

  Tällaisten pisteidenmuodostajien etu oli 0,3 mm: n tarkkuus 1 m: n tarkkuudella eikä huono alue jopa 40 metriä, verrattuna tavanomaisiin tasoihin, se oli läpimurto.

  Mutta haitat olivat myös huono näkyvyys, merkinnät kesti paljon aikaa, suuret kustannukset olivat 10 tuhatta ruplaa eikä täydellistä mahdollisuutta työskennellä kadulla suurilla etäisyyksillä aurinkoisessa valossa.

  Lyhyen ajankohdan jälkeen toinen läpimurto tapahtui tavallisten prismojen ansiosta. Emitterissä, joka loisti väkevöityä lasersädeä, laittaa prisman säännöllisen sylinterin muodossa, ja noin ihme, laser kohta muuttui laserlinjaksi!

  Tästä hetkestä lähtien itsestään tasoittavat lasertasot purkautuivat rakennusalaan suurella nopeudella, ja he rakensivat lasereita. Nähtävät laserlinjat kulkivat seinämillä pitkin, jolloin oli mahdollista nopeasti tehdä merkkejä tai korjata jotain kerralla. Talon rakentamiseen tai asuntojen kunnostukseen se oli ihanteellinen vaihtoehto.

  Laser tasotyypit

  Itse tasoittavat - vuorostaan ​​nykyään on jaettu kahteen tyyppiin, jotka eroavat kompensaattorityypissä:

  1. Nämä ovat malleja, joiden magneettikentän kompensaattori on jo tiedossa.

  2. Nykyaikaisemmalla ja tarkemmalla elektronisella kompensaattorilla, jonka toiminta on seuraava: laitteeseen upotetut elektroniset kallistusmittarit (kallistusanturit) määrittävät poikkeaman vaakatasosta ja käyttävät servomoottoria, aseta kompensaattori nollaan tarkkuudella 0,1 mm / m eli 1 mm 10 metriä! Tämä on viisi kertaa tarkempi kuin tavallinen taso, tunne eroa! (Lisätietoja kompensoijista)

  Nykyisissä pyörimissuureissa, joilla on sama kompensaattori, tarkkuus voi nousta 0,05 mm / m.

  Toinen lasertaso on pyörivä.

  Nämä ovat erityisiä lasertasoja, joita käytetään pääasiassa kadun töihin pitkiä matkoja jopa 1000 metriä! Kaikki työ tehdään tietenkin ilman erityistä lasersäteilijää, eikä lasersäteily toimisi tällaisilla etäisyyksillä.

  Pyörimisnopeudet puolestaan ​​jaetaan myös useisiin eri tyyppeihin.

  1. Nämä asennetaan manuaalisesti, olemme jo puhuneet niistä. Tällaiset laitteet ovat kysynnän vähemmässä määrin ja lähes kuolevat ollenkaan, joten emme kiinnitä huomiota niihin.

  2. Puoliautomaattinen. Tässä ryhmässä vaakasuora taso asetetaan automaattisesti ja pystysuora manuaalisesti. Myös tämä laji on menneisyyden asia.

  3. Automaattinen horisontaalinen - nämä ovat itsestään asentavia lasertasoja vain vaakasuoralla tasolla ilman pystysuoraa, jota käytetään kapeisiin horisontaalisiin merkintätehtäviin. Yleensä heillä on erittäin korkea tarkkuus ja työn laajuus.

  4. Täysin automaattinen - tämä on mielenkiintoisin, merkittävin pyörittäjäryhmä.

  Lähes kaikilla tämän ryhmän lasertasoilla on sekä vaakasuorat että pystysuorat tasot, ja niillä on laaja valikoima työtä 200-1000 metriä.

  Se on pohjimmiltaan näiden laitteiden koko luokittelu, sitten tulee kysymys - "mikä lasertaso valitsee talon ja joka rakennetaan".

  Tähän mennessä markkinoilla on todellakin valtava valikoima valmistajia ja malleja, joten laske me kaikki alas ja selvitä, miten valita oikea lasertaso asuntojen kunnostamiseen.

  Minun on sanottava, että hinta ei aina ole ratkaiseva. Pääasiassa sinun on selvästi ymmärrettävä, mihin tehtäviin aiot ostaa tämän laitteen.

  Jos haluat ostaa halpoja halpoja ja niitä, jotka on asennettava itse, en suosittele, tämä on tyhjää rahaa ja päänsäryn hankkimista.

  Valinnan tulisi olla itsetasaava laser taso, se on todella kätevä laite, säästää sekä aikaa että hermoja, joita jopa viisi vuotta vanha lapsi voi selviytyä.

  Ja niin, miten valita rakennuksen laser taso, ottaa taloutta tai ammattilainen?

  Jos olet kotiopettaja ja kaikki työsi, joka on tullut säännöllisesti pienille teoksille, jotka vaativat tarkkaa merkintää, niin kalliin laitteen ottaminen ei ole järkevää, ja tasot kuten X-line Helper 2D ovat sinulle sopivia.

  Kotona voit turvallisesti viedä tämän hintaluokan jopa 6 000 tuhannen ruplaa ja siten kuin edellä mainitulla mallilla. Tällaisten tasojen valinta ei ole pieni, joten voit varmasti löytää oikean sinulle.

  Lisäksi, jos olet ajatellut lahjoittaaksenne tällaisen laitteen, et myöskään menetä, sillä automaattiset lasertasot pystyvät ratkaisemaan suuren määrän merkintätehtäviä suurella tarkkuudella ja nopeudella.

  On tarpeen sanoa, että jos sinulla on aikaa odottaa ja haluta säästää hyvin, suosittelen lasersäteen määräämistä Kiinasta, sillä kirjaimellisesti naurettavan rahan voi ostaa ammattimaisen laitteen, jossa on täysi toiminto.

  Jos olet ammattimainen viimeistelijä ja ryhdyt korjaamaan tiloja ja myös kysymään siitä, mitä lasertasoa valita usein asuintalojen korjaamiseen, suosittelen harkitsemaan vaihtoehtoja kalliimmiksi mutta myös siksi toimivammiksi.

  Kyllä, tietenkin, minulla ei ole epäilystäkään siitä, että onnistutte myös selviytymään kaikista merkintätoimista ja alhaisemmalla tasolla, mutta silti ammattilaisella, joka rakentaa vieläkin nopeammin ja tarkemmin, ja kuten me kaikki tiedämme, aika on rahaa.

  Siksi on parempi harkita vaihtoehtoja 3d, 5d tai 6d ylimääräisillä tasoilla ja täysipainoisella laserplummetilla, mikä, jos ei viileä, olisi erittäin sopiva lisä rakennustöihin.

  Arvostat myös, jos laitteessasi on kääntyvä raaja, jonka avulla on helpompaa yksinkertaisesti "horjuttaa" vaakasuoraa tilaa hotellin kehän ympärillä.

  Ei ole tarpeetonta työskennellä vastaanottimen kanssa, jos työskentelet hyvin valaistulla esineellä tai kadulla jopa sata metriä. Tällaisten laitteiden valinta on myös erittäin suuri, ja parempaa ymmärrystä voit tarkastella näitä malleja esimerkkinä: ADA 3D Liner 3V, Vega LP90, Geo-Fennel FL45 ja muut.

  Tietenkin, jos varat sallivat, suosittelen valitsemaan maksimitehtäväksi sopiva laserlaite: taso, jossa on kolme tasoa 360 astetta, jossa on luukku, jossa on toimintatila vastaanottimen kanssa sekä toimintatila, jossa on lukittu kompensaattori, jonka avulla voit asettaa tason kaltevuuteen ilman signalointia razorizirovanii ja kyky työskennellä kadulla.

  Tällaisia ​​lasereita on saatavana sekä heilurilevittimellä kuten ADA 6D Maxliner, Bosch GLL 3-80 jne. Ja elektronisella kompensaattorilla, nämä ovat lasertasoja, kuten ADA 6D Servoliner, VEGA LP Auto jne.

  On olemassa suuri määrä ammatillisia laser tasoja, valinta jokaiseen makuun, monia eri välimallit eri toiminnallisuuksia, mutta tärkeimmät kriteerit, jotka sinun pitäisi kiinnittää huomiota valittaessa laser taso on kuvattu edellä.

  Jos olet ammattitaitoinen rakentaja ja työalueesi liittyy usein ulkoisiin merkintöihin (suurten perustusten rakentaminen, julkisivujen viimeistely, teiden, siltojen jne. Rakentaminen), on parempi valita automaattisista pyörivistä tasoista. Yleensä näiden laitteiden välinen ero toisistaan ​​pienenee työn ja tarkkuuden alueelle, joten eri hinnoilla voi olla 20 000 - 200 000 tuhatta ruplaa.

  Erinomainen vaihtoehto voidaan valita valmistajista riippuen, esimerkiksi ADA ROTARY 400 HV Servo, mutta valinta on myös erinomainen.

  Hyödyllisiä artikkeleita: Keeper Laser 2D Cross Laser Level -tarkastus, Keeper Skyline 360 ​​Laser Level Review, Leica LINO Laser Level Review

  Mitä mieltä olet tämän laitteen haitoista? Palautesi on ihmisille erittäin tärkeä.

  Liity Telegram-kanavallesi ja ryhmään Yhteystietoon, ja sinä olet ensimmäinen oppinut viimeisimmistä lasertasoista! Toivomme, että arvostelujemme avulla voit tehdä oikean valinnan ja säästää rahaa.