Kuinka tehdä säätiön asettelun omalle kädelle

Omien käsien talon perustaminen on varsin toteuttamiskelpoinen asia, mutta se edellyttää erityistä huolellisuutta esiintyjältä. Tässä vaiheessa tehdyt virheet voivat merkittävästi vaikeuttaa rakentamisen jatkamista.

Tämä pätee erityisesti runkorakenteisiin: talon epäluuloisesti sijoitettu pohja ei salli paketin kokoamista ilman ylimääräisiä kustannuksia sen elementtien jalostamiseksi (mikä valitsee kehysrakennuksen perustan). Epäoikeudenmukaisen työn tulos on rakennuskustannusten nousu ja sen keston kasvu.

Sivuston valmistelu

Ennen kuin merkitset talon perustan, sinun on suoritettava useita toimintoja, jotta sivusto voidaan kääntää tasalaatuisaksi rakennustyömaaksi:

 • poista rakennustyömaalta kasvavat pensaat ja puut;
 • poista hedelmällinen kerros maaperästä (tulevaisuudessa sitä voidaan käyttää alueen parantamiseen tai kotitalouden puutarhan ja puutarhan osan järjestämiseen);
 • leikkaa kukkulat ja täytä kaikki kaivokset, varovasti nielaamalla ne).

Sivuston tasoittaminen on parhaimmillaan tasoituslaitteen avulla. Jos sitä ei ole, käsityöläiset rakentavat laitteen neliöstä ja kolmesta metrisestä kiskosta, jotka ohjaavat kohdistamisen laatua.

Mutta tällainen itse tehdy laite antaa suuren virheen, joka näkyy paljaalle silmälle, mikä hieman vaikeuttaa säätiön ulkoasua.

Paikanvalmistuksen vaiheessa voit käyttää maaperän suunnittelua: laajennettu savi, hiekka, sora jne. Rakennustyön suunnittelua on vaikea toteuttaa manuaalisesti, on suositeltavaa käyttää traktoria leikkurilla, auraamalla ja rakeilla.

Myös tässä vaiheessa tehdään viemäröintityöt, jos niitä tarvitaan.

Työskentele projektidokumentaation kanssa

Valmisteltu tontti, älä kiirehdi tarttumaan johtoon ja tappeihin. Tutki ensin hanketta huolellisesti. Tavoitteena on selvittää, mitkä piirustuksen koko on tärkein.

Suunnittelijat voivat perustua:

 • keskustaetäisyys;
 • kellarin ulkoiset kokonaismitat;
 • sen sisäiset ulottuvuudet.

Säätiön asettelun tekeminen omilla kädillä, yksityiset rakentajat tekevät usein virheen, kun otetaan huomioon akselin koko rakennuksen koon mukaan.

Tämän seurauksena talon pinta-ala laskee tai kasvaa (jos piirustukset ovat talon ulkopuolella).

Kyykky maastoon

Ennen kuin merkitset talon perustan omilla kädillä, sinun on kiinnitettävä se maastoon (eli topografiseen työhön). Tämän toimenpiteen lopussa sinulla on oltava kädessäsi oleva asiakirja, jonka kohdalla rakennuspaikka ja sen vieressä olevat esineet näytetään asteikolla (yleensä 1: 500).

Rajat suoritetaan kahdessa tasossa:

 • horisontaalinen, joka määrittää tulevan kodin koon ja sijainnin;
 • pystysuunnassa, jossa pohjan syvyys on ilmoitettu.

Jos aiot rakentaa kaivon, kellarin ja muut kohteet sivustolla, sen pitäisi näkyä myös paperilla. Energiakytkennät ovat myös suunnitelma.

Yleensä talo on sidottu punaiseen linjaan, joka kulkee kadulla. Etäisyys rakennuksesta on vähintään 5 metriä. Poikkeukset ovat vanhat kadut, joissa kaikki talot sijaitsevat punaisella rivillä.

Talon perustan merkitsemisessä on otettava huomioon standardien vaatimukset, joissa määrätään vähimmäisetäisyydet tiettyihin kohteisiin:

 • punaiseen riviin - 3 tai useampia mittareita;
 • viereisen alueen rajoille - vähintään 3 metriä;
 • olohuoneen ikkunoista jokaiseen rakennukseen - vähintään 6 metriä jne.

Paloturvallisuusmääräykset auttavat myös esimerkiksi, että betonikerrosten välillä on sallittu vähintään 6 metrin etäisyydellä, ja jos tässä parissa on vähintään yksi puutalo, se nousee 10 metriin.

Säätiömerkintä

Kuinka merkitä sivusto säätiön alle, jotta muutoksia ei tehdä? Ensiksi on tarpeen valita viitekohta ja sitoa se topografisen suunnitelman mukaisesti. Yleensä tämä kohta on päällysteen kulma.

Kun olemme merkinneet sen, lyömme ensimmäistä tapaa. Seuraavaksi määritämme kohteen, johon sidotaan perustuksen ensimmäinen rivi: aita, sivuston raja jne.

Venytämme johtoa vertailukohdan suuntaisesti, aseta seinän pituus (tai keskimmäinen etäisyys) ja vasara toisessa tapissa.

Seuraavaksi, käyttäen etukäteen etu- tai vastakekulmaa, merkitse poikittaisakseli. Tämä on tärkein hetki: kuinka hyvin ylläpität oikeaa kulmaa riippuu jatkuvasta menestyksestäsi itserakentamisessa.

Merkintä laserilla

Helpoin tapa on merkitä säätiö lasertasolla:

 • ensimmäistä tapaa ajetaan;
 • se taso on kiinteä;
 • vaadittu etäisyys mitataan laserilla ja toista koukkua ajetaan;
 • laser mittaa suoran kulman poikittaisten akselien merkitsemiseksi ja asettaa kolmannen ja neljännen tapin.

Edulliset lasertasot säädetään manuaalisesti. Vakaa malleissa on itsetasaava automaatio. Säätiön perustaminen lasertasolla vaatii tiettyjä taitoja, mutta jos haluat, työkalu voidaan helposti hallita huolellisesti tutustumalla siihen.

Jos katsomme, että 10 metrin pituudella laser antaa vain 3 mm: n virheen, kannattaa tutkia. Vertailua varten: samaan etäisyyteen tarkoitettu mittanauha pettää 2-3 cm.

Asettelu ilman ammattityökaluja

Monet kehittäjät kohtuullisesti esittävät kysymyksen: kuinka tehdä säätiön asettelun omalla kädelläsi ilman ammatillisia valvontatyökaluja?

Oikean kulman säätö on yksinkertainen: sinun täytyy muistaa kuuluisa Pythagoraanin lause.

Ja niille, jotka olivat ristiriidassa geometrian kanssa koulussa, suosittelemme käyttämään "kultaisen kolmion" sääntöä:

 • Ensimmäisestä kiinnittimestä asetetaan 3 metriä pitkittäisjohtoon;
 • samasta kiinnittimestä 4 metrin poikittaisjohtoon;
 • kiinnitä saadut tunnisteet lisäkiinnikkeillä;
 • mittaa uusien merkkien välinen etäisyys metallinen metallinen mittari: jos sinulla on 5 metriä, olet rakentanut oikean kulman ilman virheitä. Jos niiden välinen etäisyys on enemmän tai vähemmän kuin viisi - kulma on välillinen, on tarpeen säätää. Korjaa paikka siirtämällä ristikudosta oikealle tai vasemmalle.

Joten me vastasimme kysymykseen siitä, kuinka perustus merkitään oikein ilman kohoumaa ja tasoa.

Ominaisuudet merkitsevät nauhalevyt

Nauhapohjan merkinnällä on omat ominaisuutensa. Tulevaan kaivon kulmiin asennetut varren katoavat heti, kun aloitat kaivamisen. Ja kaikki ponnistelut laskevat. Tämän välttämiseksi säätiön alapuolella oleva alue siirretään rättiin.

Obnoska on pylväs tai putki, joka kaivetaan maahan puolentoista metrin etäisyydellä säätiön rajoista. Yläosassa on kiinteä vaakatasossa oleva palkki. Kaiken kaikkiaan tällaiset rakenteet vaativat 8 kappaletta. - kaksi kullekin kulmalle.

Naulat ajetaan palkkiin siten, että johdot voidaan pakottaa niihin. Kun nauhalevy on merkitty omiin käsiisi, katso tarkasti piirrosta: jos pohjan ja sen leveyden koko ulottuvuuksia sovelletaan siihen, sinun on ajettava kahta kynää jokaiseen puupalkkiin.

Jos suunnittelijat perustuivat akseleihin, olisi oltava kolme naulaa: todellinen keskilinja, ulompi ja sisempi ääriviivat.

Alustavat merkinnät siirretään valumaan, ja aiemmin ajoituneet tangot poistetaan.

Jotkut hienot yksityiskohdat

Ennen kuin merkitset sivuston säätiölle, sinun on tehtävä päätös: Työnnä betoni kaivantoon tai muottiin. Jos haluat toisen vaihtoehdon, sinun on lisättävä puoli metriä monoliitin leveydelle kummallakin puolella. Ja sitten merkitseminen olisi tehtävä näiden laajentumisen kanssa.

Ja miten merkitä pohja pystysuoraan? Tee näin valmistelemalla telineiden asettelut neljän kappaleen määrästä. Niitä levitetään jaetaan 200 mm: n välein.

Elementit asennetaan tiukasti pystysuoraan maahan pohjan ulkokulmissa. Ajaminen tapahtuu, kunnes kiskon ensimmäinen merkki saavuttaa monoliittisen nauhan huipputason. Tämä merkitsee nollamerkkiä.

Kaivon pohjassa ja nolla-merkillä köydet kiristetään - niitä tarvitaan monoliitin pystysuuntaisuuden ja pehmusteen paksuuden säätelemiseksi.

Hyödyllisiä artikkeleita säätiön opiskelijoille:

Video siitä, miten perustus merkitään oikein omiin käsiinsä.

Talon säätiön asettelu. Foorumin käyttäjät kertovat

Kuinka aloittaa talon ulkoasun merkintä sivustossa, miten välttää virheitä ja tarkistaa geometria - muistelemme Pythagoraan lause ja kuuntelemme foorumin jäsenten neuvoja!

Jokainen, joka lukee säännöllisesti forumhouse.ru tietää hyvin, että elinkaari talon ja mukavuus elää siinä riippuvat luotettavuuden perustan talon.

Yksi tärkeimmistä rakentamisen vaiheista, jotka vaikuttavat suoraan säätiön laatuun, on säätiön oikea merkintä.

Viime aikoina yhä enemmän käytetään nykyaikaisia ​​mittauslaitteita.

Teodoliitti, laser taso tai laser taso helpottavat suuresti rakennustyötä.

Jokainen kehittäjä hyötyy perustaitoista käsityönä säätiön käsin.

Mikä alkaa säätiön ulkoasun

Ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, on huuhtele koukut, varastossa vahva johto, mittanauha, ymmärtää kuinka hydraulinen taso toimii ja voit jatkaa merkintää.

Kuinka asettaa merkinnän säätiön alle

Rakennuksen pohjan laadulliselle merkitsemiselle on tarpeen laatia suunnitelma, joka sisältää kaksi peräkkäistä vaihetta:

1. Riippumatta siitä, mihin temppuun tarvitaan projekti - nauha, kasa tai laatta, sinun on ensin selvitettävä sivuston tarkat rajat.

2. Sitten paperiin perustus on oikein sidottu alueelle. On ehdottomasti harkittava etukäteen ehdotettujen ulkolaitosten sijaintia, etäisyyttä naapurin aidalle, septisäiliöön, hyvin tai hyvin. Ja vasta sen jälkeen voit alkaa merkitä "luontoissuorituksina".

Tämä vaihe mahdollistaa SNiP 30-02-97: n noudattamisen, joka säätelee etäisyyttä talosta naapurikohdan rajoille.

Voit tutustua naapuritalojen vähimmäisetäisyyksistä tässä aiheessa.

Gexx:

- Aloitin merkinnän vetämällä 5 metrin etäisyydellä punaisesta linjasta pitkin alueen rajaa.

Merkitsemiseen tarvitaan:

 • mittanauha;
 • pitsi - kestävä johto tai kalastuslinja;

Paras köysi, joka merkitsee säätiötä, on johto. Ruoho tai maa taustaa vasten viiva visuaalisesti häviää, kun taas valkoinen johto on selvästi näkyvissä.

 • tapit;
 • puukehys, tai, kuten sitä kutsutaan myös "penkiksi".

Lähes pro:

- Naulat ovat naarmuuntuneita 1,5 - 2 mm paksuisia se ulottuu hyvin ja ei itke.

Vitalyalya:

- Säätiön merkitsemistä varten käytin polypropeenilankaa, jonka paksuus oli 1 mm. Se eroaa lisääntyneestä kestävyydestä.

Miten merkitä "jakkara"

"Penkki" yksinkertaistaa ja nopeuttaa merkittävästi merkintää. Tämä työkalu on helppo tehdä omilla käsillä: se on valmistettu kahdesta puupylväästä. Alareuna on terävä, ja kaksi horisontaalista ristipäätä on naulattu päälle ja keskelle. Jotta stabiilisuus olisi kulmassa pylväihin, kaksi pysäytyslevyä on naulattu. Tuloksena on kolmiomainen pohja. Ristitankoon ruuvataan kaksi itsekierteittävää ruuvi, johon pitsi kiinnitetään.

Yksinkertainen ja pieni säätiö voidaan merkitä oikein, vain pisteitä. Mutta jos kyseessä on monimutkainen rakentaminen - suuressa talossa, niin "penkki", jolla säätiö on asetettu, on yksinkertaisesti välttämätöntä.

Penkkien määrä kasvaa suoraan suhteessa säätiön monimutkaisuuteen.

Ruuvaamalla tai kääntämällä ruuvit poikkipalkkiin eri etäisyyksistä toisistaan ​​voidaan kaapelin leveyttä säätää, mikä vastaa talon pohjan tyynyn leveyttä.

Geometrian tarkistus

Olemme päättäneet rakentaa säätiön sivustolle. Valmistettiin kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit. Nyt meidän on määritettävä pohjakulma, joka asettaa tulevan seinämän suunnan. Tässä paikassa asemoimme ja ajaaksemme köyden. Sitten, nousemalla takaa 1-2 metriä, perustimme "penkki".

On tarpeen asettaa tämä sisennys siten, että kaivettaessa (nauhalevyn jne. Alapuolella) runko ei häiritse kaivamista, ohjaa laitetta, eikä se pudota kaivettuun kaivantoon. Kaivannon leveys on myös kaivettu pois marginaalin suhteen leveys perusta teippi esteettömän asennuksen muotti!

Asennuksen jälkeen ruuvi on kiinteä johto. Sen jälkeen mitataan etäisyyttä, jota tarvitsemme koukusta. Sen pituus on tavallisesti yhtä kuin talon pisin seinämä. Tässä paikassa asetamme ja ajetamme toisessa tapissa, asetamme toisen "penkki" samalla etäisyydellä tapista kuin ensimmäinen, ja venytämme köyden.

Vitalyalya:

- Asennettu lähetys jätetään, kunnes kaikki säätötyö on valmis. Alapuolelta olevan etäisyyden vuoksi köysi voidaan poistaa ja venyttää tarpeen mukaan.

Dyatka, Moskova:

- Jos penkkejä on paljon, niin sinun ei pidä kestää kaikkia pisteitä kerralla. Suuren kiristysnauhan ansiosta se häiritsee vain työtä.

Merkinnän alussa on tärkeää asettaa oikea kulma suunniteltujen seinien väliin. Jos et tee sitä heti, laiminlyönti voi johtaa tuhoisiin tuloksiin.

EvgeniyT79:

- Ennen kaivannon kaivamisen aloittamista mitattiin huolellisesti kaikki säätiön läpimitat. Mitat sopivat. Mutta muottien asentamisen jälkeen kävi ilmi, että yksi säätiön sivuista on 40 cm pienempi kuin toinen.

hooter:

- Tätä kutsutaan isosceles trapezoidiksi. Tällaisella luvulla, vaikka kaikki diagonaalit täyttyisivät, säätiö olisi edelleen käyrä.

Yksipuolinen puolisuunnikas on nimeltään isosceles tai isosceles. Isosceles trapezoidissa diagonaalit ovat samat, mutta kulmat eivät ole yhtä kuin 90 astetta.

Oikean kulman saavuttaminen

Tätä varten muistutamme Pythagoraanin lauseesta: oikean kolmion hypotenuksen neliö on yhtä kuin jalkojen neliöiden summa.

Oikean kulman löytämiseksi merkitsemisen yhteydessä on käytettävä kaavaa: 3 ² + 4 ² = 5 ².

Kaavan keskeinen sisältö on seuraava:

Jos mittaat säätöveden toisella puolella - 3 metriä ja toisella - 4 metriä, niin 90 asteen kulmassa niiden lävistäjä on - 5 metriä.

Tämän osuuden avulla voit merkitä kaikkien sivujen oikeat kulmat.

Gexx:

- Yritin asettaa oikeat kulmat lasertasolla, mutta se oli helpompaa ja täsmällisempi diagonaalien suuntaisesti.

Oikean kulman merkitsemisen helpottamiseksi voit esikataa kolmiota, jossa levyt tai hitsatut kappaleet ovat oikealla puolella toistensa kanssa.

Tärkeintä on mitata seitsemän kertaa ja kaivaa kerran!

Lue FORUMHOUSE, miten korjata säätiö oikein ja välttää virheitä. Kaikki, mitä halusit tietää kuopan merkinnästä, kellarin merkintä kellarikerroksessa on tässä säikeessä.

Lue, miten korjataan talon "uhkat" ja videomme oppii, miten ratkaista ongelma säätiö vanhan talon alle.

Layout-säätiöt käyttäen lasertasoa


Ennen talon rakentamisen aloittamista hanke kehitetään. Kun olet tehnyt laskutoimitukset ja piirustukset, voit siirtyä käytännön osaan - merkitä rakenteen pohja. Merkintä on erityisen tärkeä askel, jonka lukutaito riippuu kulmien tasaisuudesta ja tulevan rakenteen seinämien geometriasta. Tällainen työ olisi toteutettava tiukasti hankkeen mukaisesti, muuten riski siitä, että pystytetty rakenne ei vastaa kehittäjän odotuksia. Oikein piirtää pohjan ääriviivoja sivustolle asiantuntijat suosittelevat lasertason käyttöä säätiön merkitsemiseen.

Yleistietoa ja alustavia töitä


Lasertaso on nykyaikainen laite, joka edustaa tasoa alueen merkitsemisen toteuttamiseksi. Taso suunnittelee lasersäteet maastossa, jota pitkin, kuten hallitsijana, piirretään rakennuselementin ääriviivat. Tavallinen kuplan taso asennetaan tasolle, jonka tarkoituksena on asentaa laite itsestään tasaisesti. Uudemmissa malleissa on automaattiset laitteet, jotka säätävät majoitustasoa.

Ennen töiden aloittamista on valmisteltava rakennuspaikan valmistelu. Valitusta alueesta (40-60 cm kumpaankin suuntaan) poistetaan maaperän ylempi hedelmällinen kerros. Tällaisen maakerroksen vähimmäispaksuus on yleensä 15 cm. Tuloksena olevan uraosan pohja tasataan, jotta saavutetaan paras vaakasuora asento.

Seuraavaksi tehdään lasertason valmistelu toimimaan. Luonnollisesti sinun on huolellisesti tutkittava ohjeet, ladattava akku tai asetettava paristot. Tarkista laitteen käyttö ja huollettavuus painamalla virtapainiketta. Jos taso on kunnossa, hän suunnittelee lasersäteet.

On mahdollista asentaa taso, joka on valmis työskentelemään mihin tahansa muotoon tai pintaan. Kun merkintä tehdään pohjan alla, laite kiinnitetään tavallisesti jalustalle. Kuten aikaisemmin mainittiin, laitteiston tasaisuuden säätö mahdollistaa erikoistunutta tasoa. Nykyaikaiset mallit, joissa on sisäänrakennetut gyroskoopit, saavat oikean asennon automaattisesti.

Jos merkintä tehdään selkeästi aurinkoisena päivänä, laseria voi katsella huonosti. Tällaisessa tilanteessa tulisi käyttää ilmaisinta.

Älä unohda turvatoimia: työn aikana on käytettävä suojalaseja, jotka suojaavat silmäsi lasersäteiden haitallisilta vaikutuksilta.

Pohjan muodon määrittäminen

Aluksi lasketaan ja toteutetaan tukiohjain, joka on samansuuntainen tulevan perustuksen kanssa. Viiteviivalle on otettu puoli, joka sijaitsee yhdensuuntaisesti tien tai aita-alueen kanssa. Tuloksena olevaa segmenttiä kutsutaan AU: ksi.

Esimerkiksi AU: n rakenteen pituus on 200 cm ja pohjan pohjan pituus kohtisuoraan pisteestä A (AB) on 400 cm. Pythagoraanin lauseessa lasketaan BP: n ja BC: n diagonaalien pituudet, jotka ovat 447 cm. sauva ja jo pisteestä C oleva viiva on piirretty siitä. Kohdassa C asetetaan myös kiinnitys.

B: n määrittämiseksi tarvitaan kaksi 400 cm: n pituista ja 447 cm: n pituista merkkijonoa, 400 cm: n päähän on sidottu koukkuun A, 447 cm: n päässä köysi on varrella C. Vaihtoehtoisesti kaaresta on kuvattu kustakin pisteestä, jonka säde on yhtä suuri kuin merkkijonon pituus. Kaarien leikkauspisteessä asetetaan tappi B. Seuraavaksi köysiosat vaihdetaan keskenään ja piste D määritetään samalla tavalla.

Lopuksi merkittyjen suorakaiteen diagonaalit tarkistetaan uudelleen. Suurin sallittu virhe on 2-3 cm.

Asennetut tangot on suljettu langalla 20-30 cm: n korkeudella maanpinnan yläpuolella. Jäljelle jäävät peruskoordinaatit määräytyvät segmenteiden standardimitta. Pohjan sisäseinien merkintä tehdään laskun jälkeen.

Valokuvan tekeminen


Säätiön merkintä laseritasolla suoritetaan rinnakkain valetun kappaleen toteutuksen kanssa. Nollatasoa ohjataan alaviitteellä. Se huomattavasti yksinkertaistaa merkintäprosessia.

Juoksija asennetaan alustan ulkoreunoihin 1 metrin etäisyydellä. Tämä on edellytys kuopan kaivamiseksi ilman esteitä.

Aluksi määritä kulmapisteiden korkeudet ja valitse se, joka on korkeampi kuin muut. Aseta tässä vaiheessa ensimmäinen obnovka, joka on ohjeellinen. Itsensä leikkaaminen on puusta valmistettu. 3 saraketta haudataan ja nollamerkki vedetään. Ruuvimeisselillä kiinnitetään kolme levyä, joiden yläreunojen kohdalla kulmamerkin nollataso ohjataan. Tarkista tason vaakasuuntainen muotoilu.

Rättien suorittaminen jatkuu samalla tavalla. Tason ja likimääräisen obnoskan avulla määritellään yleinen nollataso kaikilla myöhemmillä obnatka-alueilla. Yleinen tasaisuus tarkistetaan laserlaitteella.

Merkinnän lopussa merkkijono vedetään, joka tulee tuloksena olevien tähteiden päälle. Tason avulla merkkijono yhdistetään alustan alakerroksen kanssa. Naulat ajetaan kiinnittämään etu- ja sisärajat.

Muista tarkistaa diagonaalit. Jos ne sopivat, voit jatkaa rakennuksen pohjan rakennetta etupuolella.

Työsuositukset

Aloittelijat tekevät usein virheitä säätiön ulkoasun toteutuksessa. Ongelman välttämiseksi kannattaa kuunnella kokeneiden mestareiden suosituksia:

 • Perusrakenteen merkitsemisen tulisi olla tarkasti akseleita pitkin eikä hylkää rakenteen seinämien paksuutta;
 • On parempi tehdä merkintä laserlaitteilla pimeässä (illalla ja yöllä lasersäde voidaan selvästi nähdä);
 • Merkinnät on suoritettava yhden kauden aikana. Jonkin ajan kuluttua merkinnät ja pudotukset voivat siirtyä (elementit saattavat kärsiä maaperän kausiluonteesta);
 • Metalliprofiileja voidaan käyttää valukappaleiden valmistamiseen. Tämä mahdollistaa merkinnän pienillä virheillä.

Video: perustuksen merkitseminen laser tasolla:

Merkitse pohja lasertasolla

Kun rakennat talon tarkkuutta - tärkein avustaja. Oikea merkintä auttaa välttämään rakenteiden koon virheitä, varmistaa rakennuksen tarkan suunnittelupaikan maahan ja kulmien tasaisuuden. Kaikki nämä tehtävät auttavat toteuttamaan nykyaikaisen laitteen - lasertaso ulkona ja sisätiloissa.

Tämä on erittäin tarkka mittauslaite, joka vaatii huolellista käsittelyä ja pätevää käyttöä. Työntekijöiden palkkaaminen ei kuitenkaan ole halpaa. Tässä artikkelissa kuvataan, miten valita oikea laite ja miten sitä käytetään, ilman taitoja ja kokemusta tasoilla.

Laitteen ydin

Työkalu horisontin merkitsemiseen ja hallintaan modernissa muodossa on lasertaso. Sen työmekanismi koostuu monimutkaisesta optisesta järjestelmästä, johon kuuluvat:

 • Tarkennusjärjestelmä;
 • Tasapainonohjain;
 • Valonlähteet (laserit);
 • Virtalähteet ja hallintalaitteet.

Toisin sanoen lasertaso on tavanomaisen rakennustason jälkeläinen, jota käytetään tarkistamaan viivojen ja kulmien tasaisuus. Se asennetaan tiukasti pystysuunnassa yhteen pisteeseen, josta se merkitsee ja mittaa (sovittaa) korkeudet. Laitteessa on laserleikkuri, joka auttaa löytämään signaalin aurinkoisessa säässä, ja punaiset linssiolosuhteet auttavat sinua näkemään säde omilla silmillään.

laji

Lasertason valitseminen ei-ammattilaisille ei ole helppoa. On olemassa monenlaisia ​​laitteita, joilla on erilaisia ​​toimintoja, mikä on ratkaiseva tekijä valinnassa.

Valintaopas

Kun etsit konstruktiolle sopivaa mallia, kannattaa harkita paitsi toimintojen joukkoa ja instrumenttityyppiä. Muutamia muita perusteita on otettava huomioon:

 1. Tarkkuus. Ammattilaitteiden osalta se on 0,5... 1,0 mm 10 metriä, kodinkoneiden optimaalisesti 1,0... 3,0 mm / 10 metriä.
 2. Linjan etäisyys. Urheilun tai teollisen mittakaavan rakennusten rakentamisen aikana tarvitaan voimakkaita laitteita, jotka voivat antaa palkin yli sadan metrin etäisyydelle. Yksityisen talon rakentamiseen riittää yksinkertaisin 20-30 metrin käyttö.
 3. Linjan väri. On tasoja punaisella ja vihreällä emitterillä. Ensimmäiset ovat tavallisimpia - etsimisen helpottamiseksi kadulla käyttäen punaisia ​​suodattimia. Kuitenkin vihreä linja on miellyttävämpi silmään. Muussa tapauksessa niiden välillä ei ole eroa.
 4. Teholuokka 1 - nämä ovat lyhyen palkin omaavia kodinkoneita, Grade 2 - tehokkaampia, 3 - ammatillisia etäisyyden mittauslaitteita.
 5. Säätötapa. Helpoimpia ovat manuaaliset, joiden pystysuora ja horisontti on ihmisen tekemä. Helppokäyttöisempi lasertaso itsetasaava. Riittää, että se asennetaan ohjauspisteeseen, paina painiketta ja laite itsessään ottaa työasennon, joka ilmoitetaan äänisignaalilla. Se maksaa paljon kalliimpaa kuin manuaalinen.
 6. Akun kapasiteetti määrää tasoituksen keston.
 7. IP-tietoturvataso. Tasoita käytetään katuolosuhteissa. Sade, pöly, lämmitys ja jäähdytys - laite on suojattava kaikista näistä vaikutuksista. IP54 on optimaalinen ratkaisu rakentamisen olosuhteisiin, kadulle ja kenttään ei saa jäädä IP65 tai IP67: lle.
 8. Vaihtoehtoja. Suodatuslaseja, trap catcher ja muut apuvälineet on suunniteltu helpottamaan työtason tasolla, mutta sinun on maksettava niistä lisää.

Hinta ei saa vaikuttaa lasertason valintaan, koska se riippuu valmistajan toiminnasta, laitteistosta ja merkistä. Luotettavin ovat BOSCH, Geo-Fennel, Matrix, Kapro, Makita ja ADA.

Toimintaohjeet

Uusi taso on tarkistettava tarkkuudella - kaikkien työkoneiden ja optiikan on oltava toiminnassa laitteessa. Jotta mittausten ja kulmien tarkkuutta ei vääristetä ajan suhteen, laitetta on käsiteltävä huolellisesti:

 • älä pudota, älä kosketa, älä altista mekaaniselle rasitukselle;
 • käytä vain valmistajan ohjeiden ja suositusten mukaisesti;
 • tallentaa varusteet suojakoteloon.

Tietyn ajan kuluttua optiikka on lähetettävä kalibrointiin ja kalibrointiin erikoistuneille keskuksille. Palvelun tiheys kirjataan passiin.

Työskentele lasertasolla

Ennen kuin alat merkitä tai mitata esineitä, sinun on valmisteltava työpaikka:

 1. Tarkista akun varaus tai aseta paristot (riippuen tasosta).
 2. Palkin polulla ei saa olla esteitä - refraktiot kohteista aiheuttavat merkittävän mittausvirheen.
 3. Työlle taso on muodostettu jalustalle, joka on alttiina litteälle alustalle ja huolellisesti keskitetty. Ei ole välttämätöntä käyttää itse tasoittavia laitteita, mutta yleensä voit käyttää lattiaa tai mitä tahansa kannettavaa jalustaa.

Kun valmistelutyö on suoritettu, voit siirtyä suoraan merkintään.

Lisäksi tarvitset tarvittaessa lisävarusteita:

 • rake ja merkinnät, puinen pitkä lauta tekee;
 • lasersäteen vastaanotin helpottaa huomattavasti laitteen työskentelyä aurinkoisena päivänä;
 • pisteitä (ei ole pakollinen, mutta erittäin kätevä attribuutti tarkastajalle).

Kuinka käyttää tasoa merkitsemällä säätiö

Käännymme suoraan maan merkintätöihin.

 1. Ensinnäkin olemme määrittäneet likimääräisen rivin, jonka sijainti on helppo määrittää: se sijaitsee yleensä yhdensuuntaisella tiellä tai sivuston miekalla projektissa määritellyllä etäisyydellä. Merkitään linja AB, jossa kirjaimet ovat tappeja, joiden välissä merkkijono venytetään.
 2. Palkin suuntaisesta vaaditusta toiminnosta. Asennamme ja keskitämme laitteen yläpuolelle A, asemoimme kulman 90 ° ja kulkisimme kiskon ja signaalinkerääjän kanssa kohtisuoraan AV-linjan kohtisuoraan päähän suuntaan, joka on kohtisuorassa A: n kohdalla. Tietyllä etäisyydellä kiskoa pitkin kohtisuoran pisteen kiinni laita kiinnitys.
 3. Samalla tavalla paljastetaan neljäs kohta.
 4. Kiinnittimien väliin venytämme langan. Ympyrämuoto on valmis.
 5. Samalla tavalla sisäseinät on asetettu.

Kiinnikkeet voidaan järjestää valupisteiden ja majakoiden asennuksen viitepisteiksi, joiden tukipylväät sijaitsevat pohjan tai seinän projektirivillä (ulkokehän ulkopuolella). Tällöin taso tarkastetaan tähtäimen pilkkopisteiden horisonttia vasten ja rakenteen ympärys siirretään maastoon nauhamittaan ja lankaan.

Nykyisten rakenteiden valvonta

Koukut voidaan asettaa manuaalisesti mittaamalla sivuja geometrisesti ilman työkaluja. Tällöin sinun on tarkistettava kulmien suunta ja tasaisuus uudelleen tasolla. Tässä tapauksessa tarvitset pyörivää laitetta.

 1. Aseta jalusta kaikkiin ohjauspisteisiin (tässä tapauksessa kulmista). On muistettava, että etäisyys ei saa ylittää laitteen teknisiä ohjeita.
 2. Kytke signaalilaser päälle ja mene signaalinsäilijällä ja kiskolla testipisteisiin.
 3. Aseta kiskon pystysuoraan asentoon missään vaiheessa ja kiinnitä säde, anna merkki kiskolle.
 4. Sama toimenpide toistuu kussakin kohdassa.
 5. Vertaamme välimatkoja välilyönnillä. Suurten rakennustöiden kohdalla voidaan käyttää pieniä korkeusmuutoksia, yksityisen rakentamisen osalta on sallittua erottaa korkeintaan 1 cm 10 metriä seinää tai säätä kohden.

Visuaalinen prosessi esitetään videossa:

Missä muualla tarvitset tasoa

Mitä enemmän lasertasoa tarvitaan:

 • Seinäpaperin seinien liimaus. Voit tehdä tämän asettamalla taso katon alla vaaditulla etäisyydellä ja keskittymällä linjaan. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse tehdä ns.
 • Laattojen asennus auttaa toteuttamaan laitteen, joka pystyy leikkaamaan palkin 2 tai 4 kohtisuoraan palkkiin. Seinällä on sellainen ulkonevien viivojen ulkonemaa, jonka paksuus on saumaa laattojen välissä ja reunat ovat samat kuin kiinnityselementtien reunat.
 • Portaiden ja muiden kaltevien rakenteiden värjäys ja viimeistely. Tällöin tason horisontti suoritetaan oikealla kulmalla (itse kone kallistetaan ja kiinnitetään jalustalle).
 • Kodinkoneiden asennus, erityisesti sellaiset, jotka vaativat ripustusta ja tasoittamista.
 • Huonekalujen kokoonpano ja asennus.

Osta tai vuokrata?

Kuten näette, lasertaso tai taso on universaali työkalu, jota voidaan käyttää paitsi rakennustöiden lisäksi lukuisiin korjauksiin, huonekalujen ja laitteiden asentamiseen. Huomaa, että muut kuin ammattilaiset laitteet ovat melko edullisia - voit ostaa lasertason kohtuulliseen hintaan - 3 tuhatta ruplaa. Ammatillinen taso maksaa kertakorvauksen, mutta sen toimivuutta ei ole tarkoitettu kotikäyttöön.

On suositeltavaa vuokrata vain ammatillisia tasoja, mutta vain silloin, kun mukana on pätevä tarkastaja - on melko vaikeaa ymmärtää, miten työskennellä sellaisen monimutkaisen laitteen kanssa ilman erityistä tietämystä.

Ojan merkinnän tarkkuus - takuu oikeasta pohjasta

Kun kaikki suunnittelutyöt ovat valmiit, ne alkavat merkitä tulevan rakenteen perustan. Pääsääntöisesti merkinnän on vastattava juuri rakennushankkeen dokumentaatioon liitettyä piirustusta.

Kellarin akseleiden hajotus lasertasolla on paras tehdä illalla tai yöllä, jolloin lasersäde on näkyvämpi.

Merkintä on melko ratkaiseva prosessi, johon tulevien seinien geometrian ja kulmien suoruuden riippuvuus riippuu.

Merkintäprosessi käsittää ulomman ja sisäisen kehän linjat. Tulevaisuudessa näitä rivejä käytetään kehittää kuoppaan tai kaivantoon raskasbetoni kaatamiseksi. Jotta voit merkitä säätiön, sinulla on oltava seuraavat työkalut:

 • laser taso (taso);
 • rulettipyörä;
 • vasara, kirves;
 • romahtamaan;
 • langan;
 • rautahaara;
 • ruuvimeisseli tai ruuvimeisseli.

Materiaaleista tarvitset levyt, palkit, naulat ja ruuvit, metallitangot ja muut metalliprofiilit.

Valmistelutyöt ja rakennuksen ääriviivat

Säätiön layout.

Ennen perustuksen merkitsemistä sinun on tehtävä huolellisesti työmaa rakennustyömaalla. Voit tehdä tämän poistamalla kerroskerroksen 0,4 - 0,6 m enemmän suunnittelumittauksista kumpaankin suuntaan ja tasoittamalla alueen saavuttaaksesi sivuston maksimaalisen vaaka-asennon.

Ennen merkinnän aloittamista on välttämätöntä valmistaa lasertaso toimintaan. Ensin sinun on tutustuttava käyttöohjeisiin ja asennettava paristot tai ladattava akku. Seuraava askel on tarkistaa toiminta painamalla virtapainiketta. Jos kaikki on normaalia, niin näet lasersäteet. Voit asentaa lasertason mille tahansa pinnalle ja mihin tahansa tasoon (jalusta, lattia, katto, seinä jne.).

Tason asennuksen tason vaakasuuntaisen asennon säätö suoritetaan sisäänrakennetulla kuplatasolla. On olemassa malleja (pyörivä), jotka automaattisesti kalibroidaan ja saavat horisontaalisesti sisäänrakennetulla gyroskoopilla. Jos kirkkaassa auringonvalossa laser on huonosti havaittu, sinun on käytettävä ilmaisinta. Käytä myös erityisiä suojalaseja. Tämä suojaa verkkokalvon laserin vahingollisilta vaikutuksilta.

Oikean kulman asennusohje.

Määritä rakenteen ääriviivat

 1. Tunnista ja piirrä perusohje, joka sopii yhteen betonipohjan toisen puolen kanssa. Peruslinjaan vie sivua yhdensuuntaisesti tien tai aidan kanssa. Esimerkiksi tämä on segmentti AB (ks. Kuva 1), joka on 2000 mm. Määritämme rakenteen diagonaalisen (verenpainetaudin ja verenpainetaudin hypotenus) käyttämisen Pythagoraan lauseella. Läpimitta on 4470 mm.
 2. Kohdassa A ajaa sidos tai runkopalkki, piirrä suora viiva pisteeseen B ja aja myös palkki. Määritä suunnittelupiste B kahden langankielen avulla, jotka ovat aiemmin sidottaneet silmukoita niiden päissä. Pituuden on oltava 4000 mm ja 4470 mm.
 3. Kohdepisteestä A, jonka säde (R) on 4000 mm, ja sitten pisteestä B, jonka säde on 4470, vedä 2 kaaria. Paikka, jossa kaaret leikkaavat, määräytyy B-pisteen avulla. Vasaralla toinen köysi maahan. Analogisesti määritä piste D ja tarkista oikean suorakulmion diagonaalit, virhe ei saisi ylittää 20-30 mm.
 4. Merkitse kehä 0,2 - 0,3 metrin korkeudelle, vedä johto ja ohittaa kaikki teräsvahvatangot. Kaikki muut säätiön koordinaatit määrittävät segmenttien tavanomaisen lineaarisen ulottuvuuden, alkaen kireästä langasta. Sisäinen kehä ja sisäinen merkintä tehdään rypytyksen jälkeen.

Puunhakkauksen asennus

Laitteen taso: 1 - runko; 2 - seisova tasoituslaite 3 ja taso 4; 5 - laserlähde; 6 on okulaari, 7 on kollimaatiojärjestelmän linssi, jossa on korjauselementti 8, 9 on siirrettävä komponentti säteilyn kohdentamiseksi, 10 on kotelo, jossa on tehonsyöttöjärjestelmä ja ohjaamalla lasersäteilyn teho, 11 on havaintoputki, 12 on optisia suuttimia.

Tarvitaan nollapistetason säätö, merkinnän helpottamiseksi ja kaivutyön kaivutöiden tekemiseksi helpommin. Kaikki kourut on asennettava ulkoreunaa pitkin, sillä ne ovat aiemmin poistuneet reunasta 1-1,5 m. Tämä on välttämätöntä kuopan esteettömälle kaivulle.

 1. Päätä kulmapisteiden korkeudet ja valitse korkein kulma. Tämä on koordinaatti A, asenna ensimmäinen liukumäki ja ota se pohjaan. Tee puun ja levyt. Suunnittelun on oltava luotettavaa, älä horjuta eikä se ole ristiriitaista. Pistele kolme saraketta ja piirrä viiva, joka osoittaa nollamerkin.
 2. Aseta lasertaso, kiinnitä 3 höyläämää levyä ruuvimeisselillä. Lautojen yläreunojen tulisi määrittää nollataso kulmassa ja olla tarkasti vaakatasossa.
 3. Ohjaa horisontti lasertasolla (kuva 2). Samalla tavalla asenna kaikki käynnissä olevat palkit koko tulevan säätiön ympärille. Kun käytät lasertasoa ja kohdistat ensimmäiseen juoksijaan, määritä kaikkien nurkkien kokonaisnolla, kiinnitä levyn ylälevyt. Tarkasta yläreunojen yleinen vaakataso ja taso lasertasolla.
 4. Lopuksi vedä lanka merkittyyn muotoon, joka asetetaan sitten rättien yläosaan. Laske tai käytä tasoa, kohdista lanka alapinnan alapinnan kanssa. Vasara kynsissä ja kiinnitä ulko- ja sisempi muoto. Älä unohda ohjata diagonaaleja. Jos diagonaalit vastaavat, jatka merkitsemällä tulevaa kaivaustasoa ulkoreunaa pitkin. Ottaessasi viivain, merkitse tulevien seinien tarvittava paksuus rätteillä, vasara kynsillä ja kiristä lanka. Jotta lisää mukavuutta, voit poistaa häiriöitä kaivantoaukon merkinnällä. Niiden asema ja taso voidaan palauttaa vasaroiduilla nauloilla.

Edellä mainitun aineiston tulokset ja kohokohdat

 1. Säätökuoppan merkintä on tehtävä yksinomaan akseleilla, eikä se saa olla seinien suunnittelupaksuus.
 2. Käytä vain laseritason hyväksyttyjä valmistajia.
 3. Kaikki säätiön merkitseminen, kuopan kaivaaminen ja laastin kaataminen tehdään yhden kauden aikana. Talvikauden kuluttua maaperän pilkkoutumisvoimat voivat häiritä leimojen merkintöjen ja paikkojen sijaintia. Jälkeen talvi, varmista tehdä taso korjaus ja toinen tarkistaa kaikki diagonaalit.
 4. Käytä tarvittaessa litteitä ja oregano-puutavaraa, jos mahdollista, metalliprofiileja. Joten voit merkittävästi vähentää virheen ja tarkasti merkitä säätiön.

Kun kaikki työ on valmis, on mahdollista jättää useita kammioita maahan, jotta kaivojen merkintöjen käyttöä voidaan käyttää myös seinien ja teknisen viestinnän aikana.

Rakennustasot: tyypit, valintaominaisuudet ja käyttötavat

Jos rakennat taloa itse, tarvitset luotettavan mittaustyökalun!

Lasertaso

Tietenkin laser taso helpottaa ja nopeuttaa työtä, esimerkiksi sisustuksen aikana. Ei kuitenkaan ole sellaista epäedullista, että auringonvalossa ei ole riittävästi kirkkautta ja projisoidun säteen valoa. Kuinka olla tässä tapauksessa? Ehkä kannattaa ostaa kalliit mallit, jotka on varustettu erityisellä vastaanottimella, joka sallii tason työskennellä pitkiä matkoja? Älä kiirehdi menemään kauppaan, usein monta teosta voidaan onnistuneesti valmistaa "isoisän" laitteiden avulla!

Kuten käytännössä ilmenee, lasermittauslaitteet eivät ole niin yksinkertaisia ​​kuin ne näyttävät ensisilmäyksellä. Sinun täytyy tietää, miten työskennellä heidän kanssaan. Rakennuksen aikana alkuvaiheessa on mahdollista luopua kvalitatiivisesta kuplatasosta, nauhamittauksesta (pitkä ja lyhyt), keskilinjasta ja hydraulisesta tasosta.

Kun olet oppinut perusteet työskentelemään näiden mittaustyökalujen kanssa ja "päästä käsiisi", näet, tarvitsetko ostaa jotain muuta. Esimerkiksi laser taso.

Laserruletti kiihdyttää jo valmiiden tilojen mittaamista. Jos haluat mitata etäisyyttä avoimella alueella, on välttämätöntä, että lasersäde heijastuu mistä tahansa esteestä.

Työn ominaisuudet vedenpinnan tasolla

Hydro-taso toimii alusten viestinnän periaatteen mukaisesti. Tämän mittaustyökalun näennäisestä yksinkertaisuudesta huolimatta on ymmärrettävä sen työn ominaispiirteet.

Hydraulisen tason ostamisessa tulisi kiinnittää huomiota letkun ja pullojen laatuun. Jos hydraulitaso laskee hitaasti tai "makaa", on todennäköistä, että ilmakuplat jäävät letkuun. Ne on poistettava!

Suurin ongelma hydraulisten tasojen hankinnasta - ohut liitosletku.

Mitä suurempi putken halkaisija on, sitä nopeammin nestetaso vesitasolla "asettuu".

Veteen kaadettu veden lämpötila vaikuttaa merkittävästi hydraulisen tason toimintaan. Esimerkiksi jos vesi on kylmä, se liikkuu hyvin hitaasti letkun läpi, sinun on odotettava kauan, kunnes nestetasot tasaantuvat.

Sama tilanne ilmenee, kun neste täytetään vesitasolla, jolla on eri lämpötila kuin jo täytetty. Veden tiheys samanaikaisesti vaihtelee useita prosentteja, taso alkaa "valehdella".

Siksi, vaikka laaja valikoima vesivaroja rautakaupoissa, jotkut foorumin jäsenet haluavat tehdä sen itsestään.

"Oikea" vesitaso on tehty happea ja kaksi lasiputkea. " On suositeltavaa sävyttää vettä ja kaataa se letkuun kunnes kuplat loppuvat kokonaan. Ja kun kuljetat vesitasoa putkien päissä, niin että vesi ei virtaa, voit liittää sormesi.

Voit siirtää hydraulitason seuraavalla tavalla: rikkoa tai pidä putkea pullon alle 20-30 cm: n etäisyydelle. Säilytä täytetty hydraulinen taso ripustamalla molemmat pullot karnatiinilla.

Tärkeimmät kriteerit hydraulitason valitsemiseksi: putken on oltava riittävän jäykkä, läpinäkyvä, halkaisijaltaan 8-10 mm.

Vaikka vesitaso yleensä täyttyy vedellä, se ei sovellu talvella työskentelyyn - se jäätyy. Kuinka olla?

On myös mahdollista täyttää hydrauliikan taso automaattiöljyllä tai pakastamalla. Nämä nesteet eivät jäätyvät kylmässä, niillä on hyvä juoksevuus ja värin ansiosta ne näkyvät selvästi läpinäkyvässä putkessa.

Monille aloitteleville kehittäjille on vaikeaa tankata vesitasoa - ilmakuplia on jäljellä. Tämän välttämiseksi letku irrotetaan ja nostetaan yksi sen päästä korkeammalle, kaada vesi siihen. Jäljelle jäävät kuplat karkotetaan klikkaamalla putkea vedellä ja jahtaamalla ne "poistumaan".

Uskotaan, että on edullisempaa työskennellä yhdessä vesitason kanssa esimerkiksi seuraavasti:

1. Vedä vesiputki putkeen ohjausmerkkiin.

2. Tartu reikään putkeen sormella.

3. Kumppani hydraulisen tason toisen pään kanssa nousee oikeaan paikkaan.

4. Poista sormi putkesta ja siirrä hitaasti putkea yhdistämällä tason riskiin.

5. Kun riski ja nesteen taso yhdistetään - huudamme kumppanille, niin että hän asettaa merkin seinälle.

Mutta mitä tehdä, jos ei ole kumppania ja sinun täytyy työskennellä hydraulisella tasolla?

Tällaisen merkinnän algoritmi on seuraava:

 1. Merkitään mielivaltainen valvontapiste, joka on siirrettävä toiseen paikkaan.
 2. Kiinnitämme tasoletkun (esim. Scotch tape) yhden pään paikkaan, jossa ohjauspiirin merkin siirtäminen on tarpeen, ilmeisesti yli 20-30 cm: n yläpuolella.
 3. Pidämme putken toista päätä käsissämme puristamalla pistorasia sormella.
 4. Lähestymme toisen pään tasolla ohjauspisteeseen, käytämme letkua koneeseen ja ylös ja alas yhdistämme vedenpinnan ja riskin.
 5. Sitten kiinnitämme letkun tällä paikalla Scotch-nauhalla.
 6. Lähestymme ensimmäisen pään ja teen toisen merkin.

Tarvittaessa prosessi toistetaan toiselle pisteelle.

Kuinka valita kuplan taso?

Hydraulisen tason lisäksi yksinkertainen taso on yksi välttämättömistä työkaluista työn merkitsemiseen. Työskentely hänen kanssaan ei yleensä aiheuta ongelmia.

Tärkeintä - valita tarkka työkalu! Se näyttää helpolta. Riittää, että otat useita eri valmistajien tasoja, laita ne rinta rinnan pöydälle ja 5-7 työkalusta, jotka näyttävät suunnilleen samanlaisia, valitse haluamasi. Onko se todella niin?

Tasot tarkistetaan erikseen, koska niitä käytetään vakiona.

Tason tarkkuus tarkistetaan hyvin yksinkertaisesti.

Pystyvalvonta suoritetaan seuraavasti:

1. Aseta taso pystysuoralle pinnalle ja merkitse kuparin paikka.

2. Käännä taso 180 astetta akselin ympäri ja koske samaa pintaa. Jos lukemat ovat samat, taso voidaan ottaa.

Tämä tarkistus koskee tasoja, joissa on kaksi tai neljä työtasoa.

Vaakatasot tarkistetaan seuraavasti:

1. Aseta taso vaakasuoralle pinnalle ja merkitse kuparin paikka.

2. Käännä taso 180 astetta tasolle, joka on kohtisuorassa tason akseliin nähden, lukemat on symmetrinen.

Lisäksi tarkistamalla tarkempia tuloksia tason työstötasolla voit laittaa kaksi kynää. Tällöin taso näyttää vain kaksi tukipistettä. Tällöin jätetään pois satunnaisten tekijöiden vaikutus: pinnan epäsäännöllisyys, epätarkka tasoasetus.

Testin tarkkuus nousee, jos tarkista taso asentoon, jossa kupla koskettaa jotakin naarmuuntumista.

Tason tarkistus suoritetaan joka kerta ennen työn aloittamista sekä minkä tahansa instrumentin vahingossa tapahtuvan putoamisen jälkeen tai jos tasolle epäillään, että taso on alkanut "valehdella".

Rakennuttajat tietävät, että arvostetun valmistajan korkea laatu on erittäin kallista. Foorumin käyttäjät ovat kuitenkin löytäneet tien ulos, miten säästää rahaa. Me teemme tämän: saamme tarkan, mutta lyhyen tason ja kiinnitämme sen maskin nauhan avulla pitkään sääntöön.

Vinkkejä siitä, miten perustaa säätiö

Rakennustyön laatu ja luotettavuus riippuvat säätiön oikeasta merkinnästä. Lue ohjeet täältä.

Erityisominaisuudet

Käytettäessä merkintää säätiölle sinun on noudatettava joitain sääntöjä:

 • kerros täyte poistetaan alustavasti, puoli metriä - metriä enemmän kuin suunnitteluparametrit kumpaankin suuntaan;
 • rakennuspaikka tasoitetaan maksimiin, jotta saadaan maksimaalinen vaaka;
 • kulmat on sijoitettava tiukasti 90 asteeseen.

Tyypit ja menetelmät

Jos haluat merkitä sivuston alapuolelle, on määritettävä sen yläosa, joka merkitsee säätiön korkeutta. Tason avulla tämä merkki siirretään vakiintuneille panoksille. Johto kiristyy asennettujen panosten väliin.

Talon perustan merkitseminen aloitetaan, kun laskelmat sisältävät: selvittää maaperän maaperän, pohjaveden pinnan, maaperän jäädyttämisen tason, rakennuksen rakenteen aiheuttaman kuormituksen määrän perustan, sopivan perustavanlaatuisen lajin (nauha, pylväs-, paalu- ja jne). Talon säätiön asettelut toteutetaan tiukasti projektiasiakirjojen mukaisesti. Lue ohjeet tämän sivun perustusten purkamisesta.

Pääsääntöisesti liimapistooli asetetaan autotallin alle. Tällöin on tarpeen merkitä sisempi muoto.

Prosessimerkintä nauhalevyn perustamisesta:

 • merkitty tapilla, jotka on venytetty varsien väliin, perusohjain, joka on yhdensuuntainen tulevan rakennuksen seinämän kanssa;
 • 90 asteen kulmassa perusviivasta, sivuseinien viivat on merkitty;
 • merkinnän oikeellisuus tarkistetaan mittaamalla diagonaalit, niiden on oltava yhtä suuria;
 • sisäinen muoto on rakennettu ulkoisen ääriviivan suuntaisesti etäisyydellä, joka on yhtä suuri kuin liitosnauhan leveyden leveys.

Paalutusperusmerkintäprosessi:

 • merkitty tapilla, jotka on venytetty varsien väliin, perusohjain, joka on yhdensuuntainen tulevan rakennuksen seinämän kanssa;
 • 90 asteen kulmassa perusviivasta, sivuseinien viivat on merkitty;
 • merkinnän oikeellisuus tarkistetaan mittaamalla diagonaalit, niiden on oltava yhtä suuria;
 • Tämän jälkeen projektin mukaan koukkuja pitkin merkkijono merkitsee paalun ajoa, 1 metrin välein kolmeen;
 • Paalun asennus alkaa kulmamerkillä.
Säätiön ulkoasu suunnitteluvaiheessa

Kuinka tehdä?

Säätiön merkintä tekniikka:

 • Yhden seinän suuntaan venettä venytetään puoli metriä - mittari on suurempi kuin suunniteltu seinä. Koukut asetetaan.
 • Venytetyllä johdolla, jalkojen avulla, tulevan rakennuksen kulmat ovat merkittyjä.
 • Samoin venyttämme johto toisen seinämän suuntaan kohtisuoraan ensimmäiseen.
 • Paikoista, joissa nauhat leikkaavat, ensimmäisillä pitsiä mitataan kolme mittayksikköä, esimerkiksi kolme metriä ja toinen pyykkipoika ripustetaan, toisella pitsireitillä mitataan neljä metriä risteyksestä.
 • Meidän on mitattava näiden kahden vaatteiden välinen etäisyys, sen pitäisi olla viisi metriä. Joten, kulma on täsmälleen 90 astetta, ja seinien suunta on ehdottomasti kohtisuorassa, mitä halusimme. Ohjeet siitä, miten säätiö voidaan tehdä täällä: http://fundamentgid.ru/osobennosti-ustrojstva/rukovodstvo-kak-sdelat-drenazh-fundamenta.html.
 • Nyt toisen nauhan avulla voit mitata toisen seinän pituutta ja merkitä sen pyyhkäisynauvalla.
 • Kolmas merkkijono venytetään yhdensuuntaisesti ensimmäisenä kolmannen seinämän suuntaan.
 • Kiristä neljäs pitsi rinnakkain toisen kanssa.
 • Nauhat risteävät tulevan rakentamisen kulmista.

Laattojen pohjalle tällaiset merkinnät ovat melko tarpeeksi, ja nauhalevyn osalta on välttämätöntä valmistaa nauhojen sisäpuolinen muoto ulkoisen ääriviivan suuntaisesti, valmiina (ottaen huomioon levitettävän säätimen nauhan leveyden).

Nurkkien pyykkipoikien osoittamissa paikoissa koukut asetetaan.

Sitten siihen lisätään joko suorakulmioita tai vähennetään. Toissijaiset muodot asetetaan pitsiä samalla tavalla kuin päärasiikki. Pienen suorakulmion ensimmäisen kulmakohdan määrittämiseksi piirustuksessa määritetty etäisyys merkitään perusviivalla.

Siinä tapauksessa, että perustusta on pyöritettävä 45 asteen kulmassa päärakenteen perustukseen:

 • Tällöin suorakulmio merkitään esimerkiksi mittoihin, joiden koko on 8,5 x 12,5 m.
 • Suorakulmion pitkälle puolelle asetetaan pienemmän puolen pituus (eli 8,5 m) ja merkitään pyykkipesällä.
 • 8.1 metrin pituiselta kulmalta venyttää tätä vyötärönauhaa niin, että meillä on oikea kulmikkaat kolmiot, joissa on 8.5 metriä jaloja. Venytetty johto on tämän kolmion hypotenuus.

Kiristysnauha ilmaisee sivuseinän perusseinämän suunnan.

Jos ehdollisesti otetaan toissijaisen suorakulmion koko 5x6,5 m, niin seuraavat toimenpiteet ovat seuraavat:

 • Toissijaisen suorakulmion pohjaseinämän suuntaan perustuvan, 45 asteen pyörimiskulmasta osoittavan merkkijonoa pitkin piirustuksissa määritellyn seinän pituus on 5 metriä ja merkitty pyykkipesällä.
 • Oletetaan, että seinämä on yhdensuuntainen pohjaseinän kanssa, joka sijaitsee 6,5 metrin etäisyydellä siitä. Menemme laskemalla oikean kolmion, jonka sivut ovat 5 ja 6,5 ​​metrin hypotenuuttia, kolmannen kulman pisteen löytämiseksi. Täsmälleen sama proseduuri suoritetaan pohjan toisesta kohdasta löytääksesi neljännen kulman pisteen. Kolmannen ja neljännen kulman välisen etäisyyden on oltava viisi metriä. Lue käsikirja siitä, miten rakentaa tyyny säätiön alle.
Laskun merkitseminen lasertasolla

Layout-säätiöt käyttäen lasertasoa

Lasertaso on lasertaso alustan merkitsemiseksi. On mahdollista tarkistaa, onko lasertaso asetettu tasaisesti sisäänrakennetun kuplatason avulla. Nykyaikaiset lasertason mallit, joissa on automaattiset kantapään säätöjärjestelmät. Lue yleiskatsaus säätiön asettamistavoista ja menetelmistä.

Tekniikka, jolla alueen alapuolella oleva alue merkitään lasertasolla:

 • joka on yksi rakennuksen kulmista, ja pohjaohjain määritetään ja pidetään tasossa, joka vastaa yhtä tulevan rakennuksen seinämää;
 • on parempi suorittaa kaikki mittaukset yhdestä pisteestä, minkä johdosta mittausten tarkkuutta parannetaan;
 • nollamerkki olisi siirrettävä mihinkään esineeseen, joka on näkyvissä.

video

Katso videon suositukset säätiön ulkoasusta:

Jos säätiön merkintä tehdään väärin, seinien rakentaminen aiheuttaa ongelmia, sillä kuormien epätasaisen jakautumisen, rakennustarkkuuden ja käyttöiän lyhentämisen vuoksi syntyy erilaisia ​​vääristymiä.