Kevyen betonin ominaisuudet ja tuotanto

Nykyaikainen tekniikka on yksinkertaistanut suuresti rakentajien elämää. Esimerkiksi kevytbetoni korvaa perinteisen. Kevyet tiilet, suosittuneet sardeldi-betonilohkot, huokoiset materiaalit ovat nopeasti saavuttaneet suosiota. Puhumme siitä, mikä niiden etu on, mitkä ovat haitat, on mahdollista tehdä tällaiset tuotteet omiin käsiisi.

Tärkeimmät edut

Kevytbetonit ovat sellaisia ​​lajeja, joiden keskimääräinen kuivamuotoinen tiheys sopii alueelle kaksisataa tai kaksituhatta kiloa / m3 (vertailu, perinteinen tämä indikaattori on 2400-2500 kg / m3). Kevyen betonin etuja on todella paljon. Yksi tärkeimmistä materiaaleista, kuten on selkeä materiaalin nimen perusteella, on pieni paino. Tästä johtuen rakennusten rakentaminen on nopeampaa, kustannukset vähenevät rakennusmateriaalien toimitusten säästämisen takia suoraan työpaikalla. Ja rakennuksen perustamista ei ole tarpeen vahvistaa.

Teknisten ja toiminnallisten ominaisuuksien lisäksi kevytbetoni on:

 • korkean tason työskentelymahdollisuus ilman erityisiä nostomekanismeja;
 • yleismaailmallinen käyttö (seinät, väliseinät, katot jne., on valmistettu "painottomista lohkoista");
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • kestävyys nolla-lämpötilojen vaikutuksen alaisena (parhaita ominaisuuksia tässä suhteessa ovat tuotteet, joissa käytetään korkealaatuista portland-sementtiä);
 • Erinomainen äänieristyskyky.
Takaisin sisällysluetteloon

puutteet

Kevytbetonin valoa pidetään erityisesti luomiin huokosiin, jotka antavat niille edellä mainitut positiiviset ominaisuudet. Ne aiheuttavat kuitenkin myös lohkojen haitat:

 • pienempi lujuus verrattuna perinteisiin, raskaisiin materiaaleihin;
 • korkeampi kosteuden imeytyminen. Se tunkeutuu keinotekoisesti muodostuneiden aukkojen läpi. Siksi on erittäin suositeltavaa kipata ulkoisia sisäpintoja.
Takaisin sisällysluetteloon

Materiaalityypit

Kevytbetoni on:

 • Solukko (kaasu, vaahtobetoni). Ensimmäisessä kuplissa saadaan kalkin ja alumiinijauheen reaktio seoksesta. Toisessa huokosissa liitetään sementtilaasti vaahtoon, joka valmistetaan erikseen.
 • Huokoinen. Näihin kuuluvat tuotteet, joissa on huokoisia täyteaineita. Erityisesti nämä ovat suosittuja sardelliittibetonielementtejä, jotka sisältävät sementtiä, sementtiä, vettä, hiekkaa (ne saavat pellettejä polttamalla savea tai liuskaa erityisissä uuneissa). Tämä ryhmä sisältää myös polystyreeni-betonin - seoksen, jossa on Portland-sementtiä, vettä, polystyreenivaahdon rakeita ja puun saippuoitua hartsia (lisäaine, johon liittyy ilmaa).
 • Orgaanisten aggregaattien (aggregaatit) - kuitu, sirut, sahanpuru. Esimerkkejä tällaisista tuotteista - kuitulevy, heraklitus.

Lisäksi luokitellaan tarkoituksen mukaan. Hänen mukaansa kevytbetoni tarkoittaa joko rakenteellisia tai eristäviä materiaaleja. Jako on riippuvainen sideainekomponentista (sementti, kalkki, kipsi, sekamuoto).

Julkisivujen käyttö

Käytä kevyesti kevyesti betonia julkisivujen jälleenrakentamiseen. Näitä tarkoituksia varten ne käyttävät sekä solumuovia että sardeldiittibetonia (pääasiassa heikoimmassa asemassa olevien rakennusten kellarien ulkopuolisiin vaikutuksiin).

Edellytyksenä on seinälohkojen jälkikäsittely.

Sekoitusliuos

Ainoa tapa keventää betonimateriaalin painoa on käyttää erilaisia ​​menetelmiä rikastuttamaan sitä ilmalla. Tavoitteet kuten tämä:

 • Perinteisten paikanvaraajien vaihto kevyt. Näitä ovat hohkakivi, kuona (metallurginen granulaatti, laajennettu perliitti ja vermikuliitti), sahanpuru, riisin kuoret ja muut. Nämä yksiköt ovat palonkestäviä, solukkorakenteen ansiosta ne parantavat omaa ratkaisumalliaan.
 • Esittele kaasuja tai ilmakuplia sekoitettaessa. Erityisten reagenssien lisäaineiden ansiosta seoksessa vapautuu vetyä tai happea. Vaahtopaperille käytetään vaahtoavia aineita (synteettinen, proteiini). Se voidaan tehdä omalla kädelläsi, mistä käytännöstä mäntyhartsin, puusepän luun liima, kaustinen sooda.
Takaisin sisällysluetteloon

Kiinteytyskoostumukset

Yhdisteiden kovettuminen tapahtuu luonnollisesti tai erityisellä vaikutuksella. Joten esimerkiksi 28 päivän kysyttyä sardeldi-betonilohkoa pidetään erityisissä muodoissa. Vaahto betoni, kevytbetoni "jäädytetty" tai luonnossa, tai höyrytetty autoklaavissa uunit - jälkimmäinen menetelmä parantaa lujuusominaisuudet tuotteita.

Henkilökohtainen tuotanto

Kevyt versio betonista on mahdollista omilla käsillään. Puhumme pääsääntöisesti sardeldi-betonilohkareista, liuoksista, joissa on laajennettu perliitti, vaahtopallot. Mutta vaahdon hankkimiseksi kotona jo tarvitaan vaahtogeneraattori. Tärkein asia tässä liiketoiminnassa, asiantuntijat sanovat, on poimia seos resepti, pitää tasapainossa vettä ja sementtiä.

Yhteenvetona

Kevytbetonin käyttöä on jo pitkään kutsuttu läpimurtoon rakentamisessa. Alhaisemmat lujuusominaisuudet verrattuna tavallisiin ominaisuuksiin johtuen käytetään samanlaisia ​​lohkoja, joissa ei vaadita "supervakautta". Samalla erilaiset materiaalityypit avaavat arkkitehtien laajaa näkymää.

Kevytbetoni - mitä se on ja sen koostumus

GOST 25192-82: n mukaan betonia kutsutaan valoksi, jos sen tiheys ei ylitä 1800 kg / m3. Tämä on vaadittu rakennusmateriaali, joka vähentää laastin sekoittumisen kokonaiskustannuksia jopa 20% ja työvoiman intensiteetti on jopa 50. Sen lämpöeristys, korkealaatuiset ja rakenteelliset parametrit ovat erittäin korkeat, sovellusbonus on kyky työskennellä ja leikata voimaa saavuttaen. Kevytbetoni on jaettu komponenttien, rakenteen ja alaryhmien mukaan, jotka yhdistetään vain pienemmällä tiheydellä. Jotkut tyypit ovat helpompi ostaa kuin kypsennä itseäsi, toiset sopivat hyvin omien käsien ostamiseen.

Ryhmä sisältää huokoisia täyteaineita sisältäviä seoksia, painon aleneminen johtuu sementin ja komponenttien osuuden vähenemisestä kiinteistä kiveistä. suuri raekoko on enintään 20 mm, joissakin harvinaisissa tapauksissa sora lisätään enintään 40. Saatu materiaali on 1,5 kertaa kevyempi kipsi liuosta, ja 2,5 - sementtiä. Vaikutus saavutetaan paitsi yhdistelmän muutoksesta myös sideaineen porisoinnissa, kevytbetonin solupäällyste saavuttaa 40%. Sen seurauksena sen ominaispiirre on lujuuden väheneminen ja minimaalinen lämmönjohtavuus.

Koostumus, suorituskyky

Betonin sisältämän kaasun tai ilman rakenne ja määrä vaihtelee eri lajeissa, ja ne jakautuvat seuraavasti: tiheä, huokoinen ja karkea. Sementin, kipsin, kalkin, kuonien, polymeerien, uuneiden ja teollisuusjätteen lisäksi lisätään sementtinä. Yhdistelmästä riippuen on olemassa seoksia, jotka perustuvat laajennettuun saviin, perliittiin, agloporiittiin, murskattuihin kiviin huokoisista kiveistä, vermikuliitista, kuoreista ja tuhkan sora. Hiekojen lisäksi marmorien aggregaattien, hohkakiven, tulivuoripuromin ja kalkkikiven hiominen lisätään koostumuksiin hienojakoisena täyteaineena. Tärkeä rooli on vesi-, kevytmateriaalien ja aggregaattien suhde, jotka antavat huokoisuuden, eivät ole herkkiä sen ylitykselle, mutta kun tietty osuus ylittyy, ne jyrkästi menettävät voimansa. Muokkaajat ja vaahtoavat ainesosat säätelevät viemättömän ilman määrää, pakkasenkestävyyttä ja solujen suojausta kosteudelta.

Mahdolliset huokoisten aggregaattien muodostuminen vähentävät betonin kustannuksia. Kun valitset tietyn tuotemerkin, niitä ohjaavat sellaiset ominaisuudet ja ominaisuudet kuin:

1. Keskimääräinen tiheys, kg / m3.

2. Vahvuus (riippuu ensisijaisesti lajittelumenetelmästä eikä sementtimerkistä). Tärkein indikaattori on luokka: B2: sta B40: een. Suurten lujuusluokkien puristuslujuus saavuttaa 70 MPa, normaalilaatuissa se vaihtelee 2: n ja 20: n välillä.

3. Lämmönjohtavuus: 0,07 - 0,7 W / (m ∙ C). Riippuu huokoisuudesta, tiheydestä, maksimaalisesta eristämisestä havaitaan betonilla kevyimmillä aggregaatilla (laajennettuna perliitillä).

4. Frost resistance: keskimäärin F25-F100. Tämä ominaisuus riippuu sideaineen tyypistä (korkealuokkainen Portland-sementti kestää alhaiset lämpötilat parhaiten) ja käytetty pohja. Kuivumisvastuksen korkeus havaitaan betonipinnoille lisäämällä hohkakiveä, laajennettua savea ja aglo- riteettia.

5. Tiheys kuivassa tilassa tai huokoisuus on tärkeä ominaisuus, joka vaihtelee D200: stä D2000: een.

6. Vedenkestävyys: merkit W0.2 - W1.2.

Hyödyllisiä ominaisuuksia ovat palonkestävyys, keveys, plastisuus, lähes kaikki merkit soveltuvat vahvistamiseen (kestämään kuormitusta).

Sopii valmisvalmisteiden valmistukseen: rakennuspalikat, laatoitukset esikattoihin ja kattoihin, seinäpaneelit ja monoliittivalua. Kevytrakenteiset konkreettiset ratkaisut, jotka sopivat erottamaan rakenteita ja putoamisia maahan. Yksityisiä tarkoituksia varten niitä käytetään rakennusten lämmöneristykseen, ulkoiseen ja sisäiseen palontorjuntaan, väliseinien ja kantavien seinien rakentamiseen (oikea vahvistus). Teollisuudessa - tunneleiden korjaamiseen, tukien, sarakkeiden, pienten siltojen, kerrostalojen rakentamiseen. Erityistä mainintaa on erikoistuneiden arvojen käyttäminen: suuritehoiset ovat tärkeitä seismisesti vaarallisten vyöhykkeiden rakentamisessa, kevyessä, lämmönkestävänä - uunien asennuksessa ja vuorauksessa.

Materiaalilla on säätöön kohdistuva vähimmäiskuormitus, ja sen vuoksi suositellaan restaurointityöhön, sisustus- ja pienimuotoisten arkkitehtonisten lomakkeiden luomiseen. Samasta syystä ja hyvien lämmöneristysominaisuuksiensa ansiosta se on optimaalinen vaakasuorille lattioille. Harvinaisissa poikkeuksissa harmaiden aggregaattien kevyitä betonipintoja ei käytetä kaatamisen tai perustuksen asettamiseen, sitä ei selitetä raskaiden merkkien kompromissilla, vaan pohjaveden pääsyyn soluihin ja jäädyttämisriskiin.

Huokoisen betonin ulkoiset lohkot tarvitsevat kipsiä eristysominaisuuksien parantamiseksi. Mutta itse materiaali ei koske veden imeytymistä, kun sitä käytetään huoneissa, joissa on korkea kosteus (kylpylä, altaat, suihkut) eivät aiheuta ongelmia. Yleensä kevytbetoni on tiilien ja tavallisten sementtilaastareiden täydellinen korvaaminen seinien rakentamisessa, bonus on rakenteiden painon ja paksuuden pieneneminen.

Prosessi riippuu materiaalin rakenteesta ja koostumuksesta. Vaahdon ja kaasun betonia on vaikeinta valmistaa: käytetään erityisiä laitteita: vaahtobetoni sekoittimet, autoklaavit, höyrykammat ja monimutkaiset kemialliset reagenssit. Karkeaa aggregaattia ei ruiskuteta kevyeen solusbetonia, jotkut merkit ovat täysin hiekkaa.

Teknologian tärkein edellytys on sideaineen jakautuminen mahdollisimman homogeenisesti, mikä johtuu suurelta osin raskaan sementin kokonaismassan osuuden vähenemisestä. Tästä syystä nämä ratkaisut sekoitetaan pidempään, voimakkaammin ja perusteellisemmin. Toinen vaatimus on kaatettujen rakenteiden värähtely: kevyt, toisin kuin raskas betoni, ei kerro raskaaseen murskattuun kiviin ja veteen, mutta kerrosten heikolla tiivistymisellä sen laatu heikkenee.

Kuinka tehdä se itse?

Prosessi riippuu ratkaisutyypistä: vaahtobetonia on lähes mahdotonta valmistaa kotona, mutta seokset, joissa on laajennettu savi tai kevyesti huokoiset lisäaineet, ovat täysin. Suurin ongelma koskee suhde W / C, suurin osa aggregaateista on karkea ja imeytyminen. Siksi mittasuhteet valitaan kokeellisesti, erä valmistetaan pienestä osasta, testattava näyte kaadetaan ja pidetään yllä. Helpoin tapa valmistaa kevytbetonia on tehdä se itsestään laajennetun saven pohjalta: vettä kaadetaan betonisekoittimeen, sementtiä lisätään osissa (maidon tilaan asti) ja sitten vain yhteen, kaikki osat sekoitetaan yhtenäiseen tilaan.

Kotona vaurioituneena on jatkuvan riskin, että sideaine jakautuu epätasaisesti. Tästä syystä kaikki modifioijat lisätään yksinkertaisesti vesiin vaivaamisen alussa (eikä lopussa, kuten raskaassa betonissa). Poikkeus on lasikuitu, se otetaan käyttöön viimeisenä. Huokoisia eristäviä täyteaineita on esikäsitettävä (kuten perliitti tai vermikuliitti).

Manuaalista sekoittamista ei suositella käyttämään poraa tai rakennesekoitinta betonin sekoittimen puuttuessa. Kevyet huokoiset betonit säilyttävät rakenteensa hyvin ja ovat optimaalisia liukuvan muototekniikan soveltamiseksi, lopullinen kovettuus riippuu koostumuksesta.

Miten betonia sekoitetaan säätiöön omilla käsillänne: seoksen koostumus ja mittasuhteet

Betoni on ainutlaatuinen ja kestävä rakennusmateriaali, joka syntyy useiden komponenttien sekoittamisesta ja kiinteyttämisestä. Suorituskyvyn kannalta se ei käytännössä ole huonompi kuin luonnonkivet kuin graniitti tai marmori, mutta toisin kuin niillä, sillä ei ole säteilytaustaa.

Betoniä käytetään laajalti paitsi rakennustöiden yhteydessä myös säätiön järjestelyissä, mutta myös kappaletavaroiden, kuten päällystyslautojen, jalkakäytävien, puutarha-maljojen ja figurien valmistuksessa. Korkealaatuisen betonin valmistukseen sinun on noudatettava tuotannon oikeaa teknologiaa, mikä on erityisen tärkeää valmistettaessa materiaalia omilla käsilläsi.

Laatu betoni näyttää hyvältä

Tärkeimmät betonin parametrit

Betonin laadun tärkeimmät indikaattorit ovat sen brändi ja luokka. Sen ominaisuuksia, kuten alhaisissa lämpötiloissa, veden kestävyys ja plastisuus, pidetään toissijaisina. Betonin parametrien oikea valinta edellyttää, että voit selata luokituksen periaatteita. Betonin luokka määrittää sen resistenssin kuormituksiin, ilmaistuna megapaskeina (MP), ja osoittaa sen taatun lujuuden. Betonimerkki osoittaa sen keskimääräisen lujuuden ja ilmaistaan ​​kg / cm3. Seuraavassa taulukossa esitetään betonin tärkeimmät parametrit.

Kommentti taulukkoon:

 • Jäätymisen maaperän säätelyn tärkeä ominaisuus on betonin ylläpitämien jäädytys- ja sulatusjaksojen määrä. Se on merkitty kirjaimella F ja luonnehtii betonin palamisen kestävyyttä, sitä suurempi F-arvo, sitä parempi.
 • Betonin vastustuskykyä veden tunkeutumiseen sen rakenteeseen on merkitty kirjaimella W ja se kuvaa veden kestävyyttä. W: n arvot voivat vaihdella 2: stä 20: een, sitä suurempi tämä luku, sitä vähemmän mikroskooppisten onkaloiden materiaalin sisäisessä rakenteessa, mikä osaltaan tuhoaa sen jäädyttämisen aikana.
 • Rakennustason sopivuus luonnehtii sen plastisuutta, jota merkitään kirjaimella P. P: n arvot voivat vaihdella välillä 1-5. Liuoksen plastisuus on ajan ominaispiirre, joka osoittaa kykynsä täyttää rakennuksen rakenteen ontot omalla painollaan. Korkean lujuuden omaavia ratkaisuja käytetään säätelemättömien alueiden kaatoon.

Ainesosat

Betonin, sementin, hiekan ja sora-, kivi-, sora- ja muut täyteaineet ovat tarpeen. Tällä hetkellä aineen ainutlaatuisten ominaisuuksien antamiseksi siihen lisätään erityisiä lisäaineita, joita kutsutaan pehmittimiksi.

Säätiön päärungon suojelemiseksi sakkauksesta ja veden aggressiivisista vaikutuksista käytetään usein sementin ja hiekan liuoksesta valmistettua substraattia. Sementtilaasti, jolla ei ole raunioita ja lujitemuovia, ei ole suurta lujuutta, mutta se kykenee suorittamaan suojaavia toimintoja.

Pääosa on laadukasta sementtiä.

Sementtilietteen kaikkien ainesosien sitova komponentti on sementtiä. Portland-sementti on tunnettu erinomaisesta laadustaan ​​ja sisältää jopa 80% kalsiumsilikaattia, joka erinomaisesti tarttuu käsiteltyyn substraattiin ja jolla on liimaominaisuuksia. Mitä korkeampi sementtiryhmä, sitä vahvempi betoni on. Sementti M-500: ta käytetään usein yksityisten talojen liuskan perustusten järjestelyssä.

Laadukas sementti - betonin perusta

Kun käytät tuotemerkkiä M 400, säätiön toiminta-aika pienenee. Jos rakennustyö tehdään negatiivisissa ympäristön lämpötiloissa, Portland-sementti sopii hyvin, mutta alle 17 asteen lämpötiloissa siihen lisätään plastisointiaineita. Vahvan lämmön avulla käytetään portlandsementtiä kuonan täyteaineella.

Sementtilevyssä oleva kirjain D ilmaisee koostumuksensa epäpuhtauksien määrän ilmaistuna prosentteina sen kokonaistilavuudesta. Korkealaatuisesta sementistä koostuu koostumukseltaan enintään 20% epäpuhtauksista, sen on oltava vapaasti virtaavaa ja kuivaa eikä sen massassa ole kosteaa kokkareita. Kun ostat sementtiä, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että sen pakkaus on ehjä ja siinä on merkintä merkinnällä.

Valitse hiekka paremmin

Sora- tai raunioainesäiliön lisäksi hiekkaa käytetään välttämättömästi seoksen valmistamiseen. Se voidaan sulkea pois seoksen koostumuksesta, kun suuri aggregaatti voidaan tiivistää siten, että komponenttien väliset välekset ovat hyvin pieniä. Korkealaatuisen hiekan hiukkaset eivät saa poiketa suuresti toisistaan ​​kooltaan, ja niiden poikkileikkaus on puolentoista ja viisi millimetriä. Kasvillisuus, paperi ja muut fragmentit, jotka hajoavat ja rikkoutuvat, vähentävät valmiin tuotteen lujuutta, joten ennen käyttöä hiekka on siivilöity seulan läpi.

Joki-hiekalla on hyvät toimintamallit, se ei sisällä savi sulkeumia, koska se on materiaali, joka on kaivettu kauralla. Saviin sisältyvät betoniseoksessa olevat esteet heikentävät kykyä sitoutua täyteaineen elementteihin ja itse asiassa ne tuottavat valetun tuotteen vahvuuden. Hiekkahiukkasten poistaminen hiekasta on melko vaikeaa, sillä se on liotettava ja puolustettava, mikä on erittäin työlästä ja kannattamatonta, joten on parempi käyttää jokihiekkaa, vaikka se onkin kalliimpaa.

Alueilla, joissa louhokset sijaitsevat, voidaan ostaa keinotekoisesti valmistettua hiekkaa hienoksi murskattua kiveä, jolla on suuri massa ja tiheys. Jos se on kunnolla seulottu seulan läpi, niin sen toimintaominaisuuksissa se ylittää hiekkaa joelta. Sovellettaessa sitä on otettava huomioon, että valmiin tuotteen paino on huomattavasti korkeampi kuin normaalin hiekan käyttäminen. Säteystasoa voidaan myös lisätä.

Valitsemme murskattua kiveä betonin tarkoituksen mukaisesti

Betonin lujuus täyttää rauniot. Sopivat materiaalin murskatut kivityöt. Veden avulla leikatut kivet eivät tarjoa hyvän seoksen komponenttien tarttumista, joten niitä ei tule käyttää.

Ihannetapauksessa tarvitaan eri jakeiden murskattua kiveä.

Yksittäisten hiukkasten koko vaihtelee kahdeksasta kolmekymmentäviisi millimetriin, suuria fragmentteja käytetään harvoin, useimmiten teollisessa tuotannossa. Sillan koostumus ei myöskään saa olla savi sulkeuma, se on puhdistettava roskista ennen käyttöä. Betonirungon käyttötarkoituksesta riippuen kevytpintaista savea ja muita vastaavia komponentteja voidaan käyttää täyteaineena.

Betonin suhteellinen koostumus.

Jotta betonilla olisi tarvittava suorituskyky ja suorituskyky, on varmistettava vaaditut mittasuhteet ainesosista. Seuraava taulukko auttaa tekemään konkreettisia omia käsiä vaaditulla arvolla sementin M500 perusteella. Jos haluamme sekoittaa betonia käsin, voimme seurata komponenteissa olevien materiaalien määrää ämpäreissä. Numerot kuvastavat volumetrisia mittasuhteita yhdellä sementtikauhdilla ja puolen veteen.

Talon rakentaminen

On olemassa useita betonilaattojen lajikkeita, jotka eroavat sekä laadusta että suhteellisesta koostumuksesta. Yhden tai toisen liuoksen käyttö määritetään erikseen, riippuen betonipaikasta. Lue lisää konkreettisesta omien käsitysten tekemisestä.

Sisällysluettelo:

Miten tehdä konkreettisia tee-se-itse-mittasuhteita ja tekniikkaa

Tärkein betoniratkaisun osa on sementti. Sen tehtävänä on yhdistää muut komponentit yhteen. Portland-sementti sopii erinomaisesti betonin valmistamiseen. Tämä johtuu siitä, että sen koostumus sisältää suuren määrän kalsiumsilikaatteja. Tällöin on mahdollista saavuttaa korkea tarttuvuus kaikkien komponenttien välillä.

Sementtityyppi, jota käytetään betoniliuoksen valmistamisprosessissa, määritetään sen soveltamisalan yksittäisillä indikaattoreilla. Useimmin käytetään sementtiä 500. Alhaisempia laatuja käytetään betonin valmistamiseen pintoihin, joihin ei kohdistu suuria kuormituksia.

Portland-sementtiä käytetään parantamaan tarttumista kaikkien komponenttien välillä sekä korkeissa että matalissa lämpötiloissa. Kuitenkin vähimmäislämpötila betoniliuoksen käytölle on viisitoista astetta. Jos betonia käytetään edelleen alhaisessa lämpötilassa, sen koostumuksen tulee sisältää erityisiä aineita lisäaineiden ja pehmittimien muodossa. Ainetta, joka on kuonan muodossa Portland-sementtiä, käytetään, jos työ suoritetaan lämpötiloissa, jotka ovat yli 25 celsiusastetta.

Sementtimateriaalin epäpuhtauksien määrä ei saa ylittää kaksikymmentä prosenttia. Tämä on merkitty kirjaimella D merkityllä merkinnällä. Kun valitset sementin laastille, kiinnitä huomiota sen ulkoisiin indikaattoreihin. Sen pitäisi olla erilainen virtauskyky eikä siihen saa sisältyä ylimääräistä kosteutta. Ei ole suositeltavaa ostaa sellaista materiaalia, jolla on kokkareita ja joka erottuu raakaproteiinin ulkonäöstä.

Betonielementtejä on pystytetty betonista, joka sementin heikon laadun vuoksi romahtaa nopeasti. Aine on säilytettävä myös erityisissä olosuhteissa lämpötiloissa, jotka ovat 10 astetta ja kosteuden ollessa korkeintaan 60%. Sementti imee helposti kosteuden ja hajuja ulkoisesta ympäristöstä ja menettää nopeasti positiiviset ominaisuudet. Suosittelemme ostamaan uutta sementtiä, jota käytetään yhden tai kahden viikon ajan.

Betoniratkaisun toinen komponentti on hiekkaa. On olemassa erilaisia ​​konkreettisia ratkaisuja, joihin voit tehdä ilman hiekkaa. Tämä on mahdollista vain silloin, kun täyteaineen koostumuksessa ei ole aukkoja tai ne ovat vähäisiä.

Hiekan optimimääräinen osuus on 1-5 millimetriä. Kun valitset hiekkaa, suosittelemme materiaaleja, joilla on sama raekoko. Hiekka ei saisi sisältää saviä ja muita epäpuhtauksia. Kasvillisuuden, kivien ja roskien läsnäolo vaikuttaa haitallisesti tuloksena olevan betoniliuoksen laatuun.

Jos ei ole liian puhdasta hiekkaa, suosittelemme seulomista useita kertoja ennen käyttöä. Paras vaihtoehto on käyttää joen hiekkaa, jonka kustannukset ovat hieman normaalia korkeammat. Tällä materiaalilla ei kuitenkaan ole savea ja ulkomaisia ​​sulkeumia, ja sillä on hyvät suorituskykyominaisuudet.

Savi betonissa ei ole hyväksyttävää, se vaikuttaa haitallisesti sen lujuuteen ja kestävyyteen. Seuraava kohta on varmistaa betonin ja karkean aggregaatin maksimaalinen kiinnittyminen. Nämä tekijät ovat ratkaisevia määritettäessä konkreettisen ratkaisun kokonaislujuutta. Jotta hiekka valmistettaisiin työhön, suosittelemme huuhtelemaan sitä ja jättämään sen asettumiselle.

Jos korkealaatuista hiekkaa ei voitaisi ostaa, on mahdollista käyttää keinotekoista hiekkaa. Sen valmistamiseksi kiviä hienonnetaan. Tämä hiekka on suuri tiheys ja paino. Harkitse, että tällaisesta hiekasta peräisin oleva betoniliuos eroaa suuresta painosta.

Betoniliuoksen lujuuden lisäämiseksi siihen lisätään murskattua kiveä tai soraa. Ne suorittavat betonin täytteen toiminnan. Näihin tarkoituksiin ei ole suositeltavaa käyttää kiviä, koska sen pinta on sileä.

Valitse täyteaine, kysy mitä rodusta se on valmistettu. Laajennetun saven sisältö on helppoa, mutta se yhdistää kaikki osat yhteen. Täyteaineen koko on 0,8 - 4 cm. Tässä tapauksessa on suositeltavaa valita keskikokoisia aineita. On suositeltavaa valita aine, joka ei sisällä pölyä ja savea. Kytkennän luotettavuus määräytyy materiaalin karkeuden mukaan.

Lisää konkreettiseen liuokseen täyteainetta, joka sisältää sekä suuria että keskisuuria hiukkasia. Täten on mahdollista saavuttaa aggregaatin tiukempi istuvuus pintaan. Hiekka ja täyteaine on sijoitettava työmaan lähelle. Hiekan tai täyteaineen saastumisen estämiseksi suosittelemme, että ne kaadetaan kalvolla esipinnoitettuun alustaan.

Viimeinen betoniliuoksen pääkomponentti on vesi. Alkali- tai happoklusseja ei pitäisi olla sen koostumuksessa.

Lisäaineina betoniliuoksessa käytetään aineita muodossa:

Tämän materiaalin avulla lisätään konkreettisen liuoksen käyttökelpoisuutta. Siten on mahdollista parantaa betoniliuoksen tasoittamisprosessia. Kalkki vähentää laastin lujuutta, koska se vähentää sementin ja aggregaattien välistä sidosta. Huomaa, että kalkki on välttämättä pakattava.

Jotta koristeellinen betoni käsin voitaisiin tehdä, on suositeltavaa käyttää pehmittimien muodossa olevia aineita. Heidän avullaan on mahdollista muuttaa ratkaisun kvalitatiivisia ominaisuuksia.

3. Lisäkomponentit.

Tiettyjen komponenttien avulla betoniratkaisu etenee progressiivisemmin. Lisäksi lisäaineiden avulla on mahdollista parantaa betoniliuoksen takavarikointia. Ennen lisäominaisuuksien käyttöä on tutkittava niiden ominaisuuksia ja käyttöohjeita. Jos betonin kaataminen suoritetaan alhaisessa lämpötilassa, emme voi tehdä ilman lisäaineita.

4. Vahvistetaan komponentit.

Erityisten lisäaineiden avulla on mahdollista suorittaa lisäbetoniliuosta betoniliuosta. Esimerkiksi on suositeltavaa lisätä polypropeeniin tai polyvinyylikloridiin perustuvia kuituja betoniliuokseen, jolla levitys suoritetaan. Nämä osat eroavat pehmeydestä ja erityisestä kestävyydestä. Siten on mahdollista saavuttaa betonin täydellinen sileys ja estää sen halkeilua.

Miten tehdä konkreettisia perustuskäsineitä - koostumuksen mittasuhteet

Betonin koostumus ja sen osien yhdisteiden määrä määritetään betoniliuoksen käytön tarkoituksella. Esimerkiksi perustuksen rakentamiseksi on välttämätöntä olla kestävä betoni, joka sisältää suurta murskattua kiveä ja laastia, joka vahvistaa sen luotettavasti.

Samanaikaisesti on tärkeää saavuttaa liuoksen sujuvuus, koska se ei saa sisältää ilmakuplia tai epäpuhtauksia. Ennen kuin aloitat liuoksen täyttämisen, on suositeltavaa tehdä substraatti. Tästä riittää, että käytetään vähemmän kestävää koostumusratkaisua, joka sisältää hienojakoista hiekkaa. Samanaikaisesti liuoksen konsistenssi muistuttaa märkäpohjaa.

Säätiön laasti voi tehdä konkreettisia käsiä. Samanaikaisesti täyteaineen tulee olla keskinkertainen murto-osalla ja sakeus - neste. Siten liuos voidaan jakaa pinnalle. Lisäksi pienen tai keskikokoisen jakeen täyteaineena käytetään kukkaruukkujen, puutarhavälineiden, betonirakenteiden valmistusta.

SNiP määrittelee betoniliuoksen sisältämien komponenttien koostumuksen ja määrän. Tässä tapauksessa kannattaa harkita kunkin ainesosan tiheyttä. Suosittelemme pysymään betoniliuoksessa, joka on keskitiheys. Laskelmien suorittamisen jälkeen siirry komponenttien liittämiseen yhteen.

Komponenttien suhteen suosituin muunnos tarkoittaa sementin yhden osan käyttöä kolmeen osaan hiekkaa ja kuusi osaa täyteaineesta, kun taas veden määrä vaihtelee 0,4: stä 1: aan. Vesi tekee liuoksesta enemmän tai vähemmän nestemäistä.

Liuoksen optimaalisen johdonmukaisuuden määrittämisen jälkeen komponentit on mitattava. Huomaa, että ei ole suositeltavaa käyttää märkähiekkaa työhön, on suositeltavaa kuivata se ennen kuin se lisätään liuokseen.

Ennen kuin teet konkreettiset askeleet omalla kädellä, sinun on valmisteltava konkreettinen ratkaisu. Useimmiten se käyttää betonisekoitinta. Tämän laitteen avulla voit sekoittaa kaikki osat tasaisesti ja nopeasti. Manuaalinen menetelmä betoniliuoksen valmistamiseksi on merkitystä vain, jos työn määrä on pieni. Tällöin puuttuu kyky hallita reseptiä tässä tapauksessa.

Voit luoda itsellesi konkreettisen ratkaisun kahdella tavalla:

1. Ensiksi kuivat aineosat sekoitetaan toistensa kanssa ja sitten lisätään vettä.

2. Hiekkaa, aggregaattia ja sementtiä lisätään veteen.

Ensimmäistä vaihtoehtoa kutsutaan myös kuivaksi, mikä tuottaa yhdenmukaisen sekoituksen kaikkien komponenttien välillä. Samalla lisätään vettä viimeiseksi. Joskus tällaisessa koostumuksessa on kuivia kokkareita, jotka vähentävät liuoksen lujuutta. Jotta vältytään niiden ulkonäöstä, suosittelemme käyttämään toista ratkaisun sekoittamismenetelmää. Se soveltuu betonin sekoittamiseen pieninä määrinä.

Joka tapauksessa suosittelemme betonisekoittimen käyttämistä vaivata ratkaisu. Jos sinulla ei ole tätä laitetta, vuokraa se. Betonisekoittimen on sijaittava lähellä työpaikkaa. Näin ollen on mahdollista välttää betonin kerrostumista sen kuljetuksen aikana.

Standardi betonimylly sisältää noin kaksisataa litraa laastia. Tämä määrä on ohjattava ainesosien määrän laskemisen yhteydessä. Menetelmä liuoksen valmistamiseksi betonisekoittimessa on seuraava:

1. Mittaa vesi oikeaan määrään ja kaada se betoniseokseen. Täytä vettä ei kaikki, noin 10% jätä myöhempää aikaa liuoksen saattamiseksi haluttuun johdonmukaisuuteen.

2. Aseta sementti oikeaan määrään, anna myös sementtiä.

3. Seuraavaksi hiekka täyttyy, minkä jälkeen kaikki komponentit sekoitetaan yhteen. Se kestää noin viisi minuuttia.

4. Sementtilaastin valmistuksen jälkeen lisätään tarvittaessa lisäaineita, pehmittimiä.

5. Lopullisessa vaiheessa lisätään täyteaine. Jos liuos on lisättävä veteen, se sekoitetaan sementin kanssa, seos lisätään betonisekoittimeen tässä vaiheessa.

Kaikki työ tehdään 10-15 minuuttia. Jos kokonaisratkaisua ei ollut mahdollista purkaa kerralla, sitä sekoitetaan jatkuvasti, kunnes se on täydellinen.

Miten värillinen betoni on omalla kädelläsi

Ennen kuin teet betonin betonilla omia käsiä, suosittelemme liuoksen värjäämistä väripigmentteillä. Nykyaikaiset teknologiat mahdollistavat erilaisten betonipintojen värjäämisen ja kirkkauden.

Pigmenttien lisääminen tehdään joko liuosvalmisteen vaiheessa tai sen jälkeen, kun koostumus kovettuu. Väripigmenttejä on kaksi versiota:

Väripaletti ja kylläisyys määräävät pigmentin kemialliset komponentit. On suositeltavaa lisätä pigmentti koostumukseen sekoitusvaiheessa. Tässä tapauksessa on mahdollista saavuttaa yhtenäinen ja kaunis väri. Pintaan kohdistuvan värivaikutuksen maksimoimiseksi suosittelemme hiekan ja valkoisen sementin käyttöä laastin valmistuksessa.

Ennen pigmentin lisäämistä se laimennetaan vedellä. Sekoituksen laatu vaikuttaa ratkaisun homogeenisuuteen. Samaan aikaan tällainen koostumus valmistetaan yksinomaan betonisekoittimessa. Konkreettisen ratkaisun valmistaminen käsin on mahdotonta.

Ennen kuin teet betoniraita omilla käsillä, on myös suositeltavaa valmistaa ratkaisu konkreettiseen sekoittimeen. Tämä laite ei ainoastaan ​​säästä aikaa, vaan parantaa merkittävästi myös valmiin ratkaisun laatua.

Betoniliuoksen kaatopaikassa suositellaan käytettäväksi betonielementtiä. Sen avulla on mahdollista poistaa ilmakuplat ja parantaa valmiin pinnoitteen laatua. Lisävahvistus saadaan teräsvahvisteilla. Ratkaisun optimaalinen asetusaika on noin kaksi päivää. Liuoksen täydellinen kuivaus kestää noin kaksi viikkoa tai enemmän.

Kevytbetoni: rakenne, tekniset tiedot, sovellukset

Mikä on kevytbetoni? Tällöin nimi sopii täydellisesti materiaalin kuvaukseen, jonka pääerot ovat kevennetty paino, lisääntynyt huokoisuus ja alhainen lämmönjohtavuus. Mutta puhumme kaikesta tarkemmin.

Valokenno on kevytbetoni

Yleiset säännökset

Betoni on luotettavuus, kestävyys, vastustuskyky ilmakehän ilmiöille, mutta ei lämpöä. Sementtilaastilla on korkea lämmönjohtavuus ja se ei voi antaa hyväksyttävää lämpöeristyksen indikaattoria huoneessa.

Tästä syystä betonirakennukset altistuvat lisäeristykselle tai vaativat enemmän jäähdytysnesteen kulutusta talvella. Joka tapauksessa tarvitaan lisäkuluja.

Jotkut ratkaisun lämmönjohtavuuden pienentämiskeinot patentoitiin jo viime vuosisadan puolivälissä. Ne sisälsivät lisäaineiden huokoisuutta lisäaineiden tai sopivien täyteaineiden käytön vuoksi. Samaan aikaan valmiiden rakenteiden vahvuus väheni, mikä ei ollut hyväksyttävää kyseisen valtion valtion normien mukaan.

Nykyinen energian hinta, joka on kasvanut merkittävästi viime vuosina, ja uusien tuotantoteknologioiden käyttöönotto, jotka mahdollistavat korkeiden lujuusominaisuuksien saavuttamisen jopa pienen tiheyden vuoksi, ovat antaneet kevyelle betonille uuden elämän, joka nousi suosion jalustalle.

Kaikki kyseisen materiaalin rakenteelliset ominaisuudet määräytyvät GOST 25820 2000: n mukaan ja niillä on suuri etu:

arvokkuus

 1. Matala lämmönjohtavuus. Tämä edistää merkittävästi huokoisuuden kasvua, joka tavallisesti saavuttaa 40 prosenttia rakenteen kokonaistilavuudesta. Alla olevassa taulukossa voit tutustua joidenkin kevytbetonin tyyppien lämmönjohtavuustekijöihin eri täyteaineiden avulla verrattuna klassiseen tiiliin:

Huokoinen betoni leikkauksessa

 1. Pieni paino.

Tämän rakennusmateriaalin kevyesti tarjoaa useita lisäetuja samanaikaisesti, mikä säästää sen käyttöä:

 • Helppo kuljettaa.
 • Ei tarvetta vahvistaa perusta.
 • Korkean työskentelyn mahdollisuus ilman erityisiä nostolaitteita.

Solubetonilohkon painon osoittaminen

 1. Korkea äänieristys. Käytetyt huokoiset täyteaineet estävät täysin äänien liikkuvuuden rakennetun rakenteen suhteen.
 2. Monipuolisuus. Mahdollisuus käyttää sekä lämmittimellä että laakerin seinällä.

Kevyt betoniseinä

 1. Yksinkertainen käyttöohje.

Tässä on useita huomioita:

 • Valmislohkoissa on suuret koot.
 • Joissakin tapauksissa tarkan geometrian ansiosta erikoisliiman käyttö on sallittua muurauselementtien kiinnittämiseen sementtilaastin sijasta, mikä mahdollistaa liitosten saumojen maksimaalisen peittämisen.

Muurausrakenne liimalla

 • Helppokäyttöisyys. Alhaisen tiheyden vuoksi solukonsepatuotteita voidaan helposti leikata tavallisella haarayksiköllä, mikäli tarpeen, niiden koon pienentämiseksi, eikä kaikkiin tarvittaviin tiedonsiirtoihin ole ongelmia.

Leikkaamalla huokoisen betonin lohko

 1. Mahdollisuus tehdä omia käsiään. Käyttämällä tarvittavia täyteaineita ja joissakin tapauksissa vaahdottamalla, voit sekoittaa ratkaisun, jota tarvitset kotona.

Vinkki: kotituotannon tapauksessa on suositeltavaa käyttää betonisekoittimia. Sen avulla voit saavuttaa tarvittavan yhdenmukaisuuden ja nopeuttaa prosessia.

 1. Korkea jäätymisvastus. Tämä indikaattori määrittää jäätymisen ja sen jälkeisten sulatusjaksojen lukumäärän ilman haitallisia seurauksia. Tässä tapauksessa käytettävän sideaineen ja karkean aggregaatin mukaan se voi vaihdella F25: stä F: ään

Vinkki: Voit lisätä jäätymisvastuksen kerrointa käyttämällä aina sopivia modifioivia lisäaineita. Niiden käyttö voi lisätä siirrettyjen syklien määrää 300: een, mikä vaikuttaa myönteisesti koko rakenteen kestävyyteen.

 1. Pitkä käyttöikä. Oikea hoito saavuttaa useita vuosikymmeniä.

puutteet

Lisääntynyt huokoisuus, joka tarjoaa suurimman osan edellä mainituista eduista, vaikuttaa haitallisesti useisiin muihin parametreihin:

 1. Vahvuus vähenee Koska mekaanisten rasitustäyttöaineiden käyttö on vähemmän kestävää kuin raskasbetoni.
 2. Kosteuden imeytyminen. Huokoset ovat kanavia nesteen tunkeutumiseen, sitä suurempi, sitä suurempi vaara.

Vihje: on suositeltavaa, että kyseessä olevan materiaalin rakentamisen jälkeen suoritetaan ulkoinen kipsityö. Joten suljet pois mahdollisuuden kosketukseen veden kanssa.

Laastin kiinnittäminen suojaa huokoista rakennetta kosteudelta

Mutta nykyään on olemassa kevyitä betonielementtejä, joilla on riittävän suuri voima, että ne tukevat elementtejä monikerroksisessa rakennuksessa ja ovat vaarattomia hydrofobisuuden tasoa.

Rakenteen ja tyypin ominaisuudet

Yleisistä asennoista kääntyy nyt erityispiirteisiin, koska ominaisuuksien tyypit kevyen betonin käyttö riippuu sen rakenteesta ja käytetystä täyteaineesta.

rakenne

Vaaleiden betonien luokittelu niiden rakenteen mukaan on seuraava:

 1. Tavallinen. Täällä on klassinen betonikoostumus: sideaine, hieno aggregaatti, karkea aggregaatti ja vesi. Ilman osallistuminen tässä tapauksessa ei ylitä kuutta prosenttia.
 2. Suuret huokoset. Tällaisissa liuoksissa sekoitusprosessissa ei ole hiekkaa, joten suurien komponenttien väliset aukot pysyvät ehjinä ja ne peitetään ohuella sementikerroksella. Tämä takaa 25% lopputuotteessa olevasta ilmasta.

Esimerkki suuren huokosten kevytbetonista

 1. Huokoinen. Huokosia muodostavan aineen lisääminen sementtiin stimuloi tukkeutuneiden solujen muodostumista siinä, minkä seurauksena eristysominaisuuksien kasvu ja lujuusominaisuuksien väheneminen johtuvat.

tapaaminen

Riippuen siitä, aiotko käyttää kevyitä betonilohkoja vain lämmittiminä tai aikovat pystyttää niitä tukevia seiniä, käytetään erilaista lähestymistapaa niiden tuotantoon. Lujuusominaisuuksien lisäämiseksi suoritetaan erityinen autoklaavikäsittely. Tämä mahdollistaa seuraavien käyttövalmiiden tuotteiden luokittelun:

Lämmöneristyslohkojen käyttö seinän lämmittämiseksi raskaasta betonista

Mahdolliset täyteaineet

Kevytbetonin koostumus vaihtelee sen luomaa karkeaa kiviainesta riippuen, jota voidaan käyttää seuraavasti:

 1. Luonnollinen. Tuotettu huokoisten kiviä murskaamalla ja jakamalla.
 • hohkakivi;
 • tulivuoren lava;
 • kuori kalkkikivi.

Vihje: Paras valinta tästä ryhmästä on hohkakynä suljetun huokosjärjestelmän takia, mikä vähentää merkittävästi materiaalin kosteutta absorboivia ominaisuuksia.

 1. Teollisuuden jätteet ilman edeltävää jalostusta:
 • metallurgiset kuonat;
 • polttoaineiden kuonat;
 • kemialliset kuonat.
 1. Teolliset jätteet ja kiviainekset, jotka on käsitelty asianmukaisesti:
 • Laajennettu savi. Savimassan rakeita laajennetaan erityisillä lisäaineilla, minkä jälkeen ne pannaan uuniin, jossa niitä käsitellään 1200 celsiusasteen lämpötilassa. Muodostusprosessin lopussa syntyy 17 kertaa enemmän, mikä takaa erittäin suuren huokoisuuden.

Laajennettu savi ennen betonin lisäämistä

 • Agloporit. Se valmistetaan sintraamalla savea hiilen jäljellä olevalla hiilellä.
 • Perliitti. Saadakseen sen, purkautuvat polymineralikivet kuumennetaan 1300 asteen kulmaan, minkä seurauksena ne turpoavat ja muodostavat materiaalia, joka näyttää huokoiselta murskattuna.

Lisääntynyt keveys

Voit myös valita kevyt ja erityisen kevytbetoni. Suurin valo johtuu sellaisista ratkaisuista, joissa ei ole suuria täyteaineita, ja huokoisuus toteutetaan keinotekoisella vaahdotuksella itse sideaineessa.

Tällaisella erittäin kevyellä vaahtobetonilla on ainutlaatuiset ominaisuudet:

 1. Kestävyys. Tällaiset tuhoisat prosessit, kuten tuholaisten hajoaminen, korroosio ja hyökkäys eivät ole siihen erikoisia.
 2. Hyvin alhainen lämmönjohtavuus, vain 1 W / (m × 0 C).
 3. Ympäristöystävällisyys. Ympäristöä säästävä rakennusmateriaali on puuta, mutta vaahtobetoni on toissijainen ja esimerkiksi laajennettu savi on kahdeskymmenesosassa.
 4. Yksinkertaisuus ja helppo asennus. Täysin oikeat muodot ja pieni paino auttavat nopeita ja laadukkaita rakennustöitä.
 1. Korkea palonkestävyys. Suoralla ja pitkällä altistuksella liekille vaahtobetoni ei hajota eikä räjähtä, kuten voi tapahtua raskaan betonin kanssa.
 2. Kaunis ulkonäkö. Kun otetaan huomioon liiman käyttö kiinnitysaineena, se voi tehdä täysin ilman työtä.

Vaalean betonilohkon talon esteettinen julkisivu

 1. Pieni kosteuden imeytyminen. Tämän materiaalin huokoset ovat suljettuja, minkä ansiosta se voi kellua veden pinnalla viikon ajan. Tämä antaa hänelle mahdollisuuden kestää kaikki sademäärät ja vaikeat pakkaset.

Jos kysyt itseltänne, kuinka kevyitä kevyitä betoneita tehdään, tarvitset tietoa yleisimpien D600-luokan kokoonpanosta:

 1. Sementti - 330 kg, luokka ei ole alempi kuin M400.
 2. Hiekka - 210 kg, mieluiten kuiva ja puhdistettu.
 3. Vaahdotin - 1,1 kg.
 4. Vesi - 180 l.

johtopäätös

Valmiina liikkua solubetonissa

Kevytbetoni yhdistää täydellisesti lämmönjohtavuuden ja suhteellisen suuren lujuuden. Lisää tämä tehokkuus, pieni paino, helppokäyttöisyys, helppokäyttöisyys ja kestävyys. Tuloksena saamme lähes täydellisen rakennusmateriaalin, jonka avulla voit rakentaa luotettavan ja mukavan kodin mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Tässä artikkelissa oleva video antaa sinulle mahdollisuuden lukea lisätietoja, jotka liittyvät suoraan edellä mainittuihin materiaaleihin. Käytä tehokkaimpia rakennusmateriaaleja rakentaessasi omaa kotiasi.

Mikä on kevytbetoni?

Joskus rakenteessa on vähennettävä tukirakenteiden kuormitusta. Esimerkiksi lankkujauhetta, joka on tasoitettava konkreettisella liuoksella keraamisten laattojen vuoraukseen. On selvää, että betonikerroksella on riittävän suuri paino, jota puurakenne ei kestä. Tässä tapauksessa asiantuntijat suosittelevat kevytbetonin käyttöä.

Mikä se on?

Tämä on erityinen betoniseos, jossa käytetään huokoisia materiaaleja täyteaineina: laajennettu savi, laajennettu perliitti, vaahtopallot ja jätteet eri teollisuudenaloilta. Nämä täyteaineet vähentävät itse betonin massaa, joten nimi "valo".

Tietyt betoniratkaisut on luokiteltu, joista yksi luokittelee ne tiheyden (ja painon mukaan) mukaan. Kevytbetonin tiheys huokoisissa aggregaateissa on 500 - 1800 kg / m³ verrattuna tavanomaisiin, jotka vaihtelevat välillä 2000-2500 kg / m³.

Kevytbetonin ominaisuudet

Ratkaisun pääpiirteet ovat seuraavat:

 • pienempi tiheys (massa);
 • rakentamisen helppous;
 • edullisempi vaihtoehto vähentämällä sementin prosenttiosuutta;
 • voimakas materiaali.

Valmistuksen vähäisyys

Vaikein asia kevyen betonin valmistuksessa huokoisissa aggregaateissa on valita oikein ja tarkasti raa'an sekoitusresepti, erityisesti vesisementtitasapaino. Se, joka vaikuttaa materiaalin lujuuteen, sen kätevään käyttöön.

Tosiasia on, että huokoiset täyteaineet absorboivat veden nopeasti itsestään, melkein jättämättä jättämään sementtiä. Siksi asiantuntijat suosittelevat valintaa formulaatioista, jotka suoritetaan betoniliuoksen valmistuksen aikana.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä sementti-vesi-suhteeseen, mutta täyteaineen huokoisuus olisi myös otettava huomioon.

Reseptin valinta esimerkki

Kevytbetonin tiheyden valinnassa on useita vaihtoehtoja. Yksi niistä on kokeellisten ikkunaluukut.

Sementti ja täyteaineet

Tee näin tavanomaisten betonien tavanomainen resepti. Tämä on yksi tilavuus sementistä ja kuusi tilavuutta. Jos käytetään kahden tai kolmen tyyppisiä yhdistelmiä täyteaineina, esimerkiksi laajennettu savi ja laajennettu perliitti, sitten 4 osaa lisätään karkeaan fraktioon (laajennettu savi) ja 2 osaa lisätään pieneen osaan (perliitti).

Vesi on vaikeampaa, täällä on tarpeen säätää sen määrä betoniseoksesta. Jos liuosta käytetään levittämällä, on parempi tehdä se nestemäiseksi.

Tarkista aihiot

Sitten kevytbetoni kaadetaan säiliöön, yleensä kuutioon. Kuivauksen jälkeen työkappale testataan lujuudella. Samaa aihiota on tehtävä muista resepteistä valmistetuista liuoksista. Voit esimerkiksi lisätä laajennetun saven määrää tai päinvastoin, perliittiä, vähentämällä käytetyn sementin määrää. Samalla on tarpeen lisätä veden määrää.

Kaikkien aihioiden vahvuuksia verrataan toisiinsa. Määritetään indikaattori, joka sopii valettavan rakenteen vaatimuksiin. Tämä kuitenkin ottaa välttämättä huomioon taloudellisen osan. Esimerkiksi on parempi valita edullisin koostumus kahdesta sopivasta formulaatiosta.

Seosten luokitus

Kevyiden betoniratkaisujen luokittelu perustuu erilaisten täyteaineiden käyttöön ja soveltamisalueeseen.

Yksinkertainen koostumus

Tavallinen kevytbetoni valmistetaan edellä kuvatun reseptin mukaan. Eli se sisältää sekä suuria täyteaineita että pieniä. Samalla kaikkien aineiden välisen ilman määrän ei tulisi ylittää 6%.

huokoisuus

Koostumus voi vaihdella huokoisuuden luonteen mukaan:

 1. Epämiellyttävä (suuri huokos) - täyteaineen täydellinen puuttuminen. Ilman tilavuus on 25%.
 2. Huokoinen - saadaan lisäämällä materiaaleja, jotka muodostavat huokosia sementtilaastille.

kohtalo

On olemassa toinen luokittelu, joka perustuu kevytbetonin tarkoitukseen:

 • lämmöneristysominaisuudet (tiheys 500 kg / m³, lämmönjohtavuus 0,25 W / m * K);
 • rakenteelliset ominaisuudet (tiheys 1400-1800 kg / m³, lujuus M15, jäätyvyys vähintään F15);
 • rakenteellinen lämpöeristys (tiheys jopa 1400 kg / m³, lujuus vähintään M35, lämmönjohtavuus - enintään 0,6).

Ensimmäistä ryhmää käytetään kaiverrukseen, jolloin tehdään eristyslevyjä. Toista käytetään tukirakenteissa. Kolmas itsekantavissa seinä- tai laakerirakenteissa.

Aineiston kulutus

Mitä tulee betonimassan kulutukseen, kaikki riippuu käytetystä täyteaineesta, sen huokoisuudesta ja määrästä. Keskimääräinen arvo on kuitenkin 200 kg / kuutiometri. Samanaikaisesti sementin kulutus vaihtelee 70 - 150 kg kuutiometriä kohti betoniliuosta.

Valmistusmenetelmät

Kevytbetoni huokoisissa aggregaateissa valmistetaan eri tekniikalla, joka riippuu lisäaineen tyypistä.

Seos, joka perustuu laajennettuun perliittiin

On helppoa valmistaa kevytbetonia omilla kädilläsi. Ensinnäkin perliitti kostutetaan vedellä. Se on hygroskooppinen materiaali, joten se imeytyy nopeasti. Sitten 30% täyteaineesta ja koko sementtimäärät asetetaan betonimyllyssä. Ja tämä ratkaisu on sekoitettu perusteellisesti.

Vähitellen se kaadetaan vettä, johon on lisätty pehmittimiä ja modifioijia etukäteen. Tiiviin sekoittamisen pitäisi nostaa seosta. Tämä on merkki siitä, että voit alkaa tehdä perliitin jäänteet. Tee se paremmin pienissä osissa.

Jos ratkaisu on tehty käsin ilman betonisekoittimen käyttöä, on parempi tehdä se puhtaalla kauhalla sekoittajalla tai porakoneella. Se on mahdollista ja lapio, mutta komponenttien yhtenäisyys seoksessa voi olla alhainen.

Usein kuituja lisätään betonin seokseen, jossa on perliittiä vahvistava yhdiste. Ne on tehtävä konkreettisesti, kun suurin osa täyteaineesta kaadetaan.

Koostumus laajennetun saven kanssa

Ensinnäkin sementti sekoitetaan perusteellisesti veden kanssa sementtihyytelön pinnalle. Kiinnitä huomiota siihen, että aluksi vettä kaadetaan säiliöön (betonisekoittimen rummulle), minkä jälkeen sementti kaadetaan annoksiin.

Tämän jälkeen posliini lisätään annoksittain. Tärkeää on, kuten ensimmäisessä tapauksessa, että ratkaisun komponenttien tasaisuus jakautuu koko tilavuudelle.

Vaahtobetoni

Ei ole helppoa tehdä vaahtobetonia omiin käsiisi. Tämä vaatii vaahdotusainetta ja vaahtogeneraattoria (erikoisvaruste, joka valmistaa vaahtoa). Yksinkertaisesti nimetä tuotantoteknologia.
Betonimyllyssä valmistetaan laastia hiekasta ja sementistä, johon kaadetaan tietty määrä vettä.

Kun seosta valmistellaan, vaahdotinta asetetaan generaattoriin, joka muuttuu vaahtoksi säiliön sisällä. Käyttämällä nanos, se lisätään puolivalmiiseen liuokseen, jossa huokosten muodostuminen tapahtuu. Vaahtoa toimittaa pumppu.

Kevytbetoni yksityisessä rakentamisessa

Energian säästäminen on välttämätöntä, ja yksi ilmastomme tärkeimmistä kustannuksista on lämmitys. Tältä osin kehitetään uusia materiaaleja, jotka mahdollistavat talojen lämmittämisen ja eristävien olemassaolon. Kevytbetonit ovat yhä suosittuja. Tämä on koko materiaaliryhmä, jolla on melko laaja valikoima ominaisuuksia ja ominaisuuksia.

Kevytbetonityyppiset

Betonin massan väheneminen johtuu huokosten muodostumisesta ja kevyiden aggregaattien käytöstä perinteisen soran sijasta ja joskus hiekasta. Joskus huokosia muodostetaan käyttämällä erilaisia ​​prosesseja. Kevytbetonien valmistusmenetelmästä riippuen ne on jaettu kolmeen ryhmään:

 • Solu- tai huokoinen betoni. Se saadaan sideaineesta, vedestä, hiekasta (joissakin hiekka-aineissa ei ole) ja lisäaineista, jotka muodostavat vaahtoa tai edistävät kaasun muodostumista. Kun käytät vaahtoa, ota vaahtoa, kun käytät kaasua muodostavia lisäaineita - ilmastettu. Jos höyrystetty betoni useimmat sideaine - kalkki, saat kaasusilikaattia. Pääasiallinen ero solumateriaalien välillä on karkean aggregaatin puuttuminen.

Solukerroksia erottaa pienet huokoset ja homogeeninen rakenne.

 • Yhteinen kevytbetoni. Valmistettu sideaineesta, karkeasta ja hienojakoisesta aggregaatista, vedestä. Ne poikkeavat tavallisesta betonista, kun läsnä on kevyttä huokoista aggregaattia rakeisuuden sijaan. Lähes kaikki kerrostumien hiukkasten väliset tyhjät tilat täyttyvät, tällaisissa materiaaleissa olevat ilmakalvot ovat vain muutamia - enintään 6%.

  Tavallisissa kevyissä betonissa käytetään kevyitä aggregaatteja ryöstön sijasta.

 • Karkea kevytbetoni. Hiekan ja raunioiden sijaan käytetään suurta huokoista aggregaattia, joka sekoitetaan laimennetun vesilietteen kanssa. Hiekkaa ei ole, koska tätä materiaalia kutsutaan myös hiekkattomaksi betoniksi. Yhdistelmäfragmentit liimataan yhteen vain niissä paikoissa, joissa ne koskettavat, jättäen tyhjät tilat. Ilmanpoisto voi olla jopa 25%.

  Karkeassa rakeisessa betonissa ei ole mitään hiekkaa ja aggregaattifragmentteja, jotka on kytketty vain kosketuspisteisiin.

  Mutta jokaisessa ryhmässä voi olla monia lajikkeita ja koostumuksia. Käytetään erilaisia ​​täyteaineita ja erilaisia ​​sideaineita. Perinteisesti sementtiä käytetään sideaineena (Portland-sementillä, materiaaleilla on paremmat lujuusominaisuudet). Toiseksi suosituin astringentti on kalkki, vähemmän yleisesti käytetty kipsi. Joskus ne voivat käyttää sideaineiden seoksia ja käyttää nestemäistä lasia.

  Kovettumistekniikka

  Kolme tekniikkaa solukonseptin valmistamiseksi:

  • Luonnollinen kovettuminen. Lomakkeissa täytetty koostumus ei jätä tiettyä aikaa puun käsittelyyn. Tietty aika (koostumuksesta ja tyypistä riippuen), muotti poistetaan. Tämän tekniikan mukaan materiaali on halvin, mutta sen ominaisuudet ovat sallitun alueen pienimmässä osassa ja joskus pienemmät.
  • Käsittely lämpö- ja lämpökosteuskammiossa ilmakehän paineessa. Laatuindikaattorit ovat korkeammat, mutta myös korkeammat kustannukset ja hinta.
  • Autoklaavin kovettuminen. Materiaali on erinomaisia ​​ominaisuuksia, mutta se maksaa myös kalliimpien laitteiden ja energiakustannusten vuoksi (lämpötilan ja paineen ylläpitämiseksi kammiossa).

  Kasvi autoklaavisen ilmastetun betonin tuotantoon

  täyteaineita

  Alkuperän mukaan kevyitä betoniseoksia voidaan jakaa kahteen ryhmään: luonnollinen (luonnollinen) ja keinotekoinen. Luonnonmateriaalit saadaan hiomalla luonnollisia huokoisia materiaaleja: kuorikalliota, hohkakiveä, laavaa, nurmikkoa, kalkkikiveä jne. Paras niistä on hohkakivi ja tuliperäinen turve. Niillä on suljettu huokosrakenne, mikä vähentää materiaalin absorboiman kosteuden määrää.

  Täyteaineet voivat olla erilaiset paitsi "alkuperää", myös kooltaan ja usein myös muodoltaan.

  Kevytbetoniset keinotekoiset aggregaatit ovat joidenkin teknisten prosessien (kuonat) tai luonnollisista aineosista (laajennettu savi, vermikuliitti, perliitti jne.) Sekä muutamia kemiallisia aggregaatteja (polystyreeni) valmistettuja aineita.

  Ominaisuudet, ominaisuudet, sovellus

  Kevyen betonin pääominaisuudet, joihin on kiinnitettävä huomiota valitessaan, ovat tiheys (painoprosentti), lujuus, lämmönjohtavuus ja jäätymisvastus.

  Materiaalin tiheys riippuu pääasiassa täyteaineen ominaisuuksista sekä sideaineen ja veden kulutuksesta. Se voi vaihdella suuresti - 500: stä 1800: een, mutta useimmiten se on välillä 800-1500 kg / m3. Poikkeuksena on huokoinen tai solukerrosbetoni (vaahtomuovi- ja kaasubetoni). Niiden tiheys voi olla 200 kg / m3.

  Tärkein käyttöominaisuus on puristuslujuus. Se on jaettu luokkiin, jotka mainitaan spesifikaatiossa latinalaisella kirjaimella "B", jonka jälkeen on olemassa numeroita. Nämä luvut heijastavat painetta, jota tämä materiaali kestää. Esimerkiksi lujuusluokka B30 tarkoittaa, että useimmissa tapauksissa (GOST 95%: n mukaan) se kestää paineen 30 MPa. Laskelmissa kuitenkin otetaan käyttöön noin 25 prosentin turvamarginaali. Luokan B30 laskemisen yhteydessä luodaan 22,5-22,7 MPa lujuus.

  Samanaikaisesti käytetään myös ominaisuutta, kuten puristusrajaa. Se on merkitty latinaksi kirjaimella "M", ja sitä seuraavien numeroiden oletetaan olevan yhtä suuret kuin betonin tilavuustiheys (kg / m3).

  Betonin ja betonin laadun vaatimustenmukaisuus

  Kevytbetonin lämmönjohtavuus on käänteinen suhde tiheyteen: sitä enemmän materiaalia oleva ilma on, sitä vähemmän lämpöä se johtaa. Tämä parametri vaihtelee merkittävästi 0,07 - 0,7 W / (mx ° C). Lämmöneristykseksi käytetään kevyitä materiaaleja, joilla on pieni tiheys. Ne heiluttavat rakennusten ja laajennusten seinät. Parvekkeiden ja logistiikan lämmitys vaahtobetonilla on erittäin suosittu. Mutta suurin taloudellinen vaikutus saadaan kevyestä keskipitkän tiheyden omaavasta betonista. Sillä on riittävä kantavuus voidakseen rakentaa kaksikerroksisen tai kolmikerroksisen talon. Samanaikaisesti ei tarvita lisää lämpenemistä.

  Kevyen betonin ja perinteisten rakennusmateriaalien lämmönjohtavuustaulukko

  Toinen tärkeä ominaisuus on pakkasenkestävyys. Se on merkitty latinaksi kirjaimella F, jonka jälkeen on lukuja, jotka osoittavat sulatus- / jäädytysjaksojen määrän, joita materiaali voi kestää ilman vahinkoa. Kevyiden betonipäällysteiden tapauksessa sen frost resistenssi riippuu suoraan sideaineen määrästä koostumuksessa: mitä suurempi se on, sitä enemmän routavastainen betoni tulee.

  tapaaminen

  Nimikkeittäin kevytbetoni on jaettu seuraaviin ryhmiin:

  • Lämpöeristys. Niiden lämmönjohtavuus on korkeintaan 0,25 W / (mx ° C), tiheys on enintään 500 kg / m3.
  • Rakenteelliset ja lämpöeristetyt. Lämmönjohtavuus ei ole yli 0,6 W / (mx ° C), tiheys on 500-1400 kg / m3, lujuusluokka ei ole pienempi kuin M35. Pienikokoisissa yksityisrakennuksissa käytetään kantavien seinien rakentamista korkeajärjestelyihin - puretuille seinille.
  • Rakentaminen. Tiheys on 1500 kg / m3 ja sitä korkeampi, lujuusmerkintä ei ole pienempi kuin M 50 ja roiskeenkestävyys ei ole pienempi kuin F 15. Niitä käytetään kantavien seinien asentamiseen yli 3 lattian rakennuksiin.

  Kevytbetonia koskevat vaatimukset eri tarkoituksiin

  Vahvuudet ja heikkoudet

  Jos puhutaan kevytbetonin käytöstä eristyksenä, on olemassa muutamia haittoja. Tärkein on korkea hygroskooppisuus, joka kuitenkin vaihtelee suuresti ja riippuu voimakkaasti täyteaineesta ja materiaalin tyypistä. Toinen ei ole kovin miellyttävä hetki - tarve valita sopiva viimeistely. Jos puhumme ulkopinnoista (kadulta), valitsemalla materiaaleista tai viimeistelytavasta on otettava huomioon korkea höyryn johtavuus. Tässä yhteydessä ne käyttävät joko erityisiä höyryä johtavia laastareita tai peittävät ilmanvaihtoaukon.

  Mutta kevytbetonin eristyksen edut ovat merkittävämpiä. Se on helppo asentaa, painaa vähän, on helppo leikata ja sahata, sietää säämuutoksia, ei vaadi tuulilasin käyttöä. Kaikkiaan tämä lisää korkeita lämmöneristysominaisuuksia ja alhaisen hinnan.

  Yksi kevyt betoni - polystyrodbeton

  Jos puhutaan kevytbetonin käytöstä talojen rakentamisen materiaalina, niiden edut ovat seuraavat:

  • Korkea lämmöneristysominaisuus. Tämän ominaisuuden avulla voit poistaa käytöstä lisäseinäeristyksen ja vähentää seinien paksuutta.
  • Kevyt paino Kevyen betonin seinät painavat monta kertaa vähemmän kuin perinteiset "raskaat" materiaalit ja ovat vertailukelpoisia puutalojen massan kanssa. Pieni paino johtaa säätiön "helpotukseen" ja mahdollisuuteen käyttää yksinkertaisempia rakenteita. Tämä vähentää merkittävästi rakennuskustannuksia sekä kuljetuskustannuksia (harkitse lähinnä rakennusaineiden toimittamista tonnistossa).
  • Pieni paino mahdollistaa suurikokoisten rakennuspalikoiden ja laattojen valmistuksen, jotka kuitenkin asetetaan manuaalisesti. Tämä johtaa rakennusajan lyhentämiseen ja saumojen määrän vähenemiseen, jotka ovat tässä tapauksessa kylmäsiltoja.

  Lohkot ovat suuria, mutta yksi henkilö voi kuljettaa niitä.

 • Materiaalin plastisuus ja käsittelyn helppous. Monet kevytbetonit ovat helposti leikattuja, sahattuja, jauhettuja. Näin voit käyttää niitä erilaisten arkkitehtonisten ja koristeellisten elementtien valmistukseen sekä paikan päällä saada vaadittavan koon yksityiskohdat leikkaamalla nykyiset lohkot pienemmiksi palasiksi.
 • Hyvä sietää muutoksia käyttöolosuhteissa. Kosteuden ja lämpötilan muutoksilla ei ole lainkaan vaikutusta materiaaliin. Niillä on myös vakiona kuormat, ne eivät ole erityisen herkkiä mekaaniselle rasitukselle. Aihiot näkyvät materiaalissa, mutta kortin eheys on vaikea murtaa.
 • Jätettä käytetään usein aggregaatteina. Tämä vähentää materiaalin kustannuksia vähentäen samalla taakkaa ympäristöön.
 • Eräitä kevyitä betonityyppejä voidaan tehdä itsenäisesti (tavallisesti kuonan tai laajennetun saven avulla), mikä vähentää rakennuskustannuksia minimiin.

 • Kuten näette, kevyen betonin etuja rakennusmateriaalimassana. Mutta kaikki ei ole niin pilvetön. On olemassa haittoja, jotka sinun pitäisi olla tietoisia päätöksenteon tekemiseksi:

  • Seinien lujuuden lisääminen edellyttää usein vahvistamista. Tämä on lisäkustannus materiaalien ja kellonaika-asennuksen kuluille.
  • Riittämätön krakkauskestävyys. Materiaalin heterogeeninen rakenne johtaa siihen, että lohkoissa esiintyy epätasaisia ​​kuormituksia (esimerkiksi epätasaisen kuteen kutistuminen). Jos ne ovat ohuita - rainan muotoisia - ne eivät vaikuta rakenteen lujuuteen, vaikka ne näyttävät pelottavalta.
  • Korkea kosteuden imeytyminen. Märän materiaalin lämpöeristysominaisuudet vähenevät merkittävästi. Siksi rakentamisen aikana on tärkeää tehdä korkealaatuinen vedeneristys. Jos aiot käyttää korkeassa kosteudessa, suosittelemme käyttämään hohkakiviä, agloporiittia ja laajennettua savea aggregaatteina.
  • Materiaalien pieni tiheys johtaa siihen, että kiinnittimet eivät pidä hyvin tällaisissa seinissä. Materiaali pitää pystysuorat kuormat hyvin, mutta se on huono "kaivaa". Kevyille ja solukkovetteille on kehitetty erityisiä kiinnittimiä, mutta paras ratkaisu on asentaa kiinnityksiä raskaiden esineiden oletettuun kiinnitykseen.
  • Ulkopuolisen trimmauksen monimutkaisuus. Kuten jo mainittiin, se on joko viilutettua ilmastoitua julkisivua tai erityistä kipsiä.
  • Sisustukseen saatat tarvita korkealaatuista seinämateriaalia - parempaa tarttumista kipsillä tai kiteellä.
  • Äänenvaimennus on heikko. Äänet lähetetään erittäin hyvin, koska niissä on runsaasti aukkoja ja niiden välisiä "raitoja". Normaali äänieristys vaatii lisäaineiden käyttöä.

  Suurin osa puutteista on pikemminkin toimintojen piirteitä, vaan ne on otettava huomioon. Sitten ei ole epämiellyttäviä yllätyksiä, ja kaikki ominaisuudet otetaan huomioon suunnitteluvaiheessa.

  Missä ja miten rakennustyömaalla voidaan käyttää DIY-esimerkkejä

  Koska kaikesta edellä olevasta on mahdollista ymmärtää, on mahdollista käyttää kevyttä betonia mihinkään rakenteeseen. He rakentavat seinämiä, joita käytetään eristeinä, kaatelevyinä lattialle, tee lattia. Kaikille näille tehtäville tarvitaan kuitenkin erilaisia ​​ominaisuuksia. Heidän "rekrytoida" komponenttien valinta.

  Miten valita resepti

  Esimerkiksi lattiapinnoitteelle tarvitaan vahvuus, hydrofobisuus ja alhainen lämmönjohtavuus. Imeytyneen kosteuden voimakkuus ja pieneneminen antavat Portland-sementin käytön sideaineena. Koska parhaita luonnollisia lisäaineita, jotka tarjoavat matalaa kosteuden imeytymistä - hohkakiviä ja tulivuorenpurkausta - ei voida pitää yleisesti saatavilla, sardeldi tai polystyreenipalloja voidaan käyttää lämmönjohtavuuden lisäämiseen. Ne imevät myös vähän kosteutta.

  Eri tuotemerkkien komponenttien osuudet

  Nyt suhteista. Ne ottavat standardin tietylle brändille. Vaihda paikkamerkki valitun tyypin mukaan (epämäräinen tai tavallinen). Lattian kuorintaan useimmiten käytetään tavallista kevyttä betonia. Niissä sora korvataan valitulla aggregaatilla, joka lisätään haluttuun osuuteen. Vain vettä otetaan vähemmän, jolloin liuos on niin paksu tai nestemäinen, että voit vain asettaa sen.

  Tuotannossa myös kevyen betonin tarkka koostumus määräytyy kokeellisesti joka kerta. Tämä johtuu siitä, että aggregaateilla on hyvin erilaiset ominaisuudet sekä massasta että tiheydestä ja muista parametreistä. Ne tekevät useita pieniä eriä, joiden koostumus on erilainen (karkea, hieno, niiden mittasuhteet, yhdistää useita erilaisia ​​kasaumajärjestelmiä) ja erilaisia ​​määriä vettä. Jähmettymisen jälkeen määritetään mikä niistä sopii paremmin tehtävään. Samalla menetelmällä voit itsenäisesti määrittää, kuinka paljon ja minkälaista aggregaattia se on parasta kaataa ja sulkea suuret määrät.

  Esimerkki lämmityksen ullakolla polystyreeni betonista

  Esimerkki kokeellisesta valinnasta tiettyihin tehtäviin, katso video. Olohuoneen eristyksen koostumus oli välttämätöntä. Polystyreeni-betonista päätettiin käyttää lämpimänä ja kevyenä. Valittiin kiillotuskoostumus ja vain polystyreenipallot kaadettiin täyteaineeksi.

  Valitun reseptin mukaan vaaleaa betonia vaivattiin ja ullakko eristettiin. Prosessi voidaan nähdä edelleen.

  Tämä koostumus soveltuu kuitenkin vain eristyksiin paikoissa, joissa on pieni kuorma. Jos tarvitset lattian lämpöeristysominaisuuksia, ota perinteinen resepti hiekalla ja vaihda paikkamerkki polystyreenipalloilla. Kuitujen, kuten kuitukuitujen, vahvistamiseen voidaan lisätä lujuusominaisuuksia. Joustavuuden lisäämiseksi voit lisätä, kuten videofragmenttiin, tietyn määrän astianpesuaineita tai nestesaippuaa. Yleensä optimaalinen koostumus on määritettävä kokeellisesti.

  Esimerkki polystyreeni-betonisillojen kaatamisesta on nähtävissä seuraavassa videossa. Ei uutisia, paitsi eri kokoonpano: on hiekkaa. Tuloksena on yhtenäisempi rakenne, jossa on betonilaastilla täytettyjä onteloita ja pieniä ilmakuplia.

  Mitä muuta sinun tarvitsee tietää, että polystyreenibetonituotanto on parempi olla käyttämättä murusia. Normaaleille ominaisuuksille tarvitaan palloja, eikä kaikkia, mutta ne, jotka sitovat hyvin liuoksen kanssa. Niillä on vahva kalvo pinnalla eikä absorboi sementtimaitoa, minkä vuoksi niillä on hyvät lämmöneristysominaisuudet. Viallisista levyistä jauhamalla saatu muru on epätasaista ja rakeista. Tämän seurauksena liotettu sementti maitoa. Luonnollisesti tällainen betoni on tavallista lämpimämpi, mutta ei sama kuin rakeistetulla betonilla.

  Keramzitobetoni yksityisissä asunnoissa

  Toinen suosittu kokonaisuus kevytbetonin valmistamiseksi kotimaassa - laajennettu savi. Se on valmistettu savesta, johon lisätään aineita ja lisätään tilavuus kuumennettaessa. Tämä koostumus ladataan uuniin, jossa tapahtuu turvotusta ja sen jälkeen seuraa polttaminen. Mutta, kuten tutkimukset ovat osoittaneet, monet savet fonyt, seurauksena slaydite on myös säteilyn tausta, joskus jopa vaarallisia terveydelle. Joten sinun täytyy olla valmis valitsemaansa - annosmittari.

  Menetelmä koostumuksen valitsemiseksi tässä on samanlainen kuin edellä kuvattu. Lisätään vain kyky muuttaa suurten ja keskisuurten jakeiden osuuksia. Voit myös lisätä tai hiekkaa ja saada erilaista rakennetta ja tulosten ominaisuuksia.

  Slayditeä käytetään kaatamaan muotteihin ja rakennuspalikoihin, ja seinät voidaan myös pystyttää liikuteltavalla muottirakenteella. Toisin kuin sardelli-betonilohkoilla tätä teknologiaa voidaan käyttää kantavien seinien rakentamiseen.

  Ja tässä videossa - kokemus elää monoliittisen sardeldi-betonin talossa.

  Talot opilkobetona - arbolitasta

  Toinen luonnollinen aggregaatti, joka maksaa vain penniä, ja jota voidaan käyttää yksityisten asuntorakentamisessa - sahanpuru, tai pikemminkin hiutaleet sahanpurulla. Erittäin pieni osa tästä materiaalista on sopimaton, tarvitsemme keski- tai suurikokoisia sylintereitä.

  Koostumus on tässä tapauksessa seostamaton, mutta mittasuhteet säilyvät: yhden osan betonista otetaan 6-7 osaa aggregaattia. Tässä tapauksessa - sahanpuru. Koostumuksen hydrofobisuuden lisäämiseksi lisätään nestemäistä lasia tai kalsiumkloridia.