Onko mahdollista sijoittaa takka ilman perustusta?

Takalla on mahdollisuus tehdä kodista kodikas ja romanttinen, mutta sen asennus vaatii erityistä huomiota. Ensinnäkin sinun pitäisi päättää uunin koosta, koska se riippuu siitä, että on tarpeen asettaa tai kaataa säätiö. Tarkastele tätä tilannetta tarkemmin.

Milloin voit tehdä ilman säätiötä?

Lähtö on välttämätöntä silloin, kun takan kokonaispaino ylittää 700 kg. Jos et aio täyttää säätiötä, takka muuttuu klassiseksi "liesi". Tällöin metallia tulisi käyttää valmistuksen päärakennusmateriaalina. Joten voit säästää kaikki takan perusominaisuudet: käyttää lämmityslaitteena, kykyä ruoan valmistamiseen ja harmonisen lisäyksen olemassa olevaan huoneen suunnitteluun.

Jos rakennus kuitenkin käyttää tiiliä, jolla itsessään ei ole pieniä painoja, takka ilman säätiötä osoittautuu melko "pieneksi", mikä tarkoittaa, että se menettää kyvyn lämmittää talon kokonaan.

Riippumatta siitä, mitä materiaalia käytetään uunin suunnittelussa, voit valita ei vain klassista kipsiä ulkokoristukseen, vaan myös kalliita luonnonkiviä ja jopa puuta.

Metallituotteiden tärkein etu on niiden korkea paloturvallisuus, minkä vuoksi asennuspaikkaa valittaessa ei ole erityisiä rajoituksia.

Tulisijojen luokittelu sijainnista riippuen

Sulatusuunit ovat 3 pääasiallista tyyppiä:

 • Rakennettu. Ne koostuvat tulipesästä ja savupiipusta, jotka sijaitsevat suoraan seinässä, kuten kuvassa on esitetty. Jalustana ja pohjana käytetään tavallista tiiliä. Tämä vaihtoehto on tärkein pienille taloille ja mökkeille, koska se mahdollistaa huoneen vapaan tilan huomattavan lisäämisen.
 • Prostroennye. Niiden ominaispiirre on kyky asentaa lähes kaikkialla. Ainoa kriteeri on seinä tai osio, jolla on korkea paloturvallisuus. Tällaisen uunin savupiippu voidaan poistaa joko erikseen tai yhdistettynä olemassa olevaan;
 • Island. Asennettu jonkin matkan päässä seinistä ja väliseinistä. Ne vaativat erityisen pohjan, jonka korkeus voi nousta 50 cm: n päähän. Saunan uunin yläosaan on asennettava metallinen savu laatikko.

Metallipatsaan valmistuksen ominaisuudet

Jos päätät itsenäisesti valmistaa metallin uunin kotiisi, sinun on valmisteltava kaikki tarvittavat materiaalit etukäteen:

 • Levy, paksuus 3-5 mm. Tarvitaan savupiippu ja uunin polttoaine-osa;
 • Levy, paksuus 0,5-1 mm. Sitä käytetään tuhkan pannun valmistuksessa;
 • ruudukko, joka suorittaa sekä koristeellisia että suojatoimintoja;
 • sika-raudan ovi palokammioon;
 • kulmat ja metallilevyt, joiden paksuus on 3 mm. Ne ovat tarpeen uunin ja sen pohjan turvaamiseksi;
 • ruostumattoman teräksen putket ja kierteet, joita tarvitaan savupiipun valmistukseen.

Kuinka valita paikka ja asentaa metallinen takka oikein?

Ennen kuin aloitat tulisijan asennuksen, on tärkeää määritellä asennuspaikka selvästi ja valmistaa se kunnolla. Esimerkiksi, jos sinulla on puulattia, jota ei ole korjattu pitkään aikaan, sinun on suojattava vaurioilta, jotka aiheutuvat lattialautojen tavanomaisesta kulumisesta. Tätä varten on korvattava puiset elementit, jotka sijaitsevat suoraan metallirakenteen alla ja joidenkin etäisyyksien päässä. Lisäksi on välttämätöntä antaa eriste asettamalla asbestin tai muun materiaalin korkea tulenkestävyys. Toinen edellytys on lisäpuhalluksen läsnäolo, joka tarjoaa jatkuvan ilmanvirtauksen.

Kun valmiste on valmis, voit aloittaa asennuksen. Yleensä se alkaa jalustan asentamisella. Valmistusta varten voit käyttää metallikulmia, leikata ja liittää toisiinsa siten, että ne muodostavat suorakaiteen tai neliön kehyksen, jolla on pienet jalat. Kun rakenne on valmis, se on ruuvattava lattialle ja asetettava metallilevyn päälle. Lisäksi jalusta ja metalli liitetään hitsaamalla.

Kaikki seinät ja väliseinät, jotka sijaitsevat lähellä uunia ilman pohjaa, peitetään eristysaineella tulipalon minimoimiseksi.

Metallin takan edut ja haitat

Kaikilla materiaaleilla on sekä etuja että haittoja. Metalli ei ole poikkeus, joten sillä on kielteisiä puolia:

 • nopea jäähdytys tulipalon jälkeen;
 • takan metallipinta lämpenee kovin paljon, joten jos vahingossa kosketat sitä, voi saada vakavan palamisen;
 • lämmön epätasaista jakautumista koko huoneen alueelle;
 • tarve lisätä tilaa tai tilaa, jossa polttopuuta varastoidaan, sekä hankintamenon lisäkustannukset.

On mahdollista lisätä jäähdytysaikaa ja myös lämmönjakautumisen tasaisempaa. Tehdäksesi tämän, tiilistä uunin metalliseinät jättäen pienen ilmavälin. Tiilen päälle voit tehdä koristeellisia kipsiä tai laita koristeellinen tai keinotekoinen kivi, kuten kuvassa näkyy. Negatiivisten ominaisuuksien lisäksi metallipinnoilla on kiistaton etu:

 • uunin läpi kulkevan ilman virtauksen ansiosta et voi pelätä muotin ja kosteuden ulkonäköä;
 • mahdollisuus asentaa mihin tahansa huoneeseen.

Tämän viimeistelyn ansiosta uunin ulkonäkö on sopusoinnussa huoneen sisätilojen kanssa. Muun muassa ulompi vuori vähentää merkittävästi palovammojen riskiä lukuun ottamatta koskettamista uunin etuosaan.

Teknologia tiiliseinän rakentamiseksi ilman säätiötä

Pienet tiilet ilman säätiötä ovat mahtavia maatiloja tai tilapäisiä taloja, varsinkin jos rakennus on valmis eikä ole mahdollista perustaa uunin perustaa. Voit asentaa vauvauuni tavalliselle lattialle, jopa puinen, jos se on valmistettu riittävän paksuista levyistä. Se on varustettu valurautaa sisältävällä keittolevyllä, jota voidaan käyttää paitsi lämmitykseen myös kypsentämiseen. Samanaikaisesti tämä toimiva yksikkö on kätevämpi kuin teräsuunit, koska se lämmittää lämpöä kevyesti ja se voi kerääntyä riittävästi (vaatii vähemmän polttopuuta).

Uunin perustalle ei ole aina mahdollista jakaa tilaa, mutta on olemassa vaihtoehtoja uuneille, joissa säätöä ei tarvita.

Monet jo rakennettujen kesämökkien omistajat eivät uskalla pystyttää tällaista yksikköä, koska he eivät halunneet rakentaa perustan uunille. Tällaisessa tilanteessa voit rakentaa pienikokoisen tiilen uunin ilman säätiötä.

Työssä tarvittavat materiaalit, komponentit ja työkalut

Tässä millaisia ​​materiaaleja tarvitaan tämäntyyppisen standardin mukaisen tiilimuovin valmistukseen:

 • uunin tiili (punainen): 60 kpl;
 • kamelia tiili: 37 kpl;
 • savipohjainen laasti: 20 l.

Työkalu uunin asettamiseen.

 • tulipesän ja puhalluksen ovet;
 • arina tai kiinteä arina;
 • läppä;
 • valurautainen uuni polttimilla.

Ohjatun toiminnon arsenalissa pitäisi olla seuraavat työkalut:

 • rakennustaso ja nousu;
 • sääntö;
 • hankauslaite (työkalu laastin levittämiseen ja tasoittamiseen);
 • vasara pick (tämä työkalu on kätevä leikata tiili);

Tarvitset mittanauhan tai taittomittarin.

Rakentamisprosessi

Joten, perustan uunin vuoksi pieni paino ei ole tarpeen rakentaa, mutta sillä on oltava perusta. Se toteutetaan yksinkertaisesti:

 1. Lattialle leviää materiaalia, jonka koko on 78 x 53 cm. Vedeneristysmateriaali, lasiosa tai tavallisesta polyeteenistä valmistettu kalvo ovat sopivia.
 2. Seuraavaksi kaadetaan hyvin kuivattua hiekkaa ja tasoitetaan niin, että saadaan 1 cm: n paksuinen kerros.
 3. 12 tiilet (ensimmäinen krs) asetetaan hiekkalaatikkoon ilman kiinnitystä, jonka yläpinnat on asetettava tasolta, joka on tarkasti vaakasuorassa asennossa.

Toinen menetelmä ilman tiilirakenteiden rakentamista varten ei ole miltei erilainen kuin perinteinen tekniikka:

Uunin asento ilman perustusta.

 1. Puhaltimen ovi (tuhkakammiot) on asennettu ohut kerros savi laasti, esipihdit kostutetulla johdolla tai asbestipahvilla. Kaksi sivua, ovi on kiinnitetty kahdella tiilellä ja jatka sitten toisen rivin jäljellä olevien tiilien asettamista.
 2. Kolmas rivi, toisin kuin kaksi ensimmäistä, olisi sijoitettava tulisijalta. Kun se on valmis, on tarpeen estää tuhkan kantta arinalla.
 3. Neljännessä rivissä tiilet on sijoitettava lusikoihin (pitkät sivupinnat), kun taas savupakoputkessa on asennettava jalusta sisemmän väliseinän tukemiseksi. Uunin takana tiili on asetettava ilman laastia ja hieman ulkoneva.
 4. Aseta sitten tulipesän luukku eteenpäin useita kertoja asbestijohdolla (ovi ei saa jäädä kiinni). Se on kiinnitetty lanka. 5. ja 6. krs: n asettamisen aikana palo-ovi voidaan tukea kahdella tiellä.
 5. Viidennessä rivissä tiilet asetetaan tavalliseen tapaan - sängyssä (tasainen) ja kuudennella rivillä - taas lusikoilla. 6 riviä jälkeen savupiippu hierotaan kostealla liinalla.
 6. Rivin numero 7 on aloitettava kolme neljäsosaa - tämä antaa mahdollisuuden yhdistää sen seuraavaan riviin. Tiilet asetetaan sängylle, paitsi kaksi takana, ne on laitettava lusikoihin.
 7. Kahdeksannessa rivissä uunin ovia päällekkäiset etusuulakkeet on vinosti leikattava siten, että kulmikkaat kasvot lepäävät tulipesän päälle. Tämän suunnitelman avulla on mahdollista ihailla liekkiä, pitää ovi auki - tulipalo kääntyy keittolevyn keskelle.
 8. Rivi numero 9 tulisi hieman siirtää takaisin. Jos näin ei tehdä, raskaaseen uunin ovi avoimessa asennossa voi olla suurempi kuin sen rungossa olevat tiilet ja kaataa ne. Ennen kuin asennat kuumalevyn tiiliin, sinun on asetettava märkä asbestisarja sen alle. Kiitos hänelle, uunin ja lohkojen välinen kuilu on läpäisemätöntä savua.
Uunin rivien asettaminen.

Laattoja ei saa sijoittaa mutausliuokseen, koska saven ja valuraudan lämpölaajenemiskertoimet vaihtelevat suuresti.

 1. Kymmenennen rivin leviäminen, sinun on muodostettava savupiippu, jonka asteittainen laajeneminen uunin suuntaan. Jos uuniin asennetaan uuniin (suutintyypille) asennettu savupiippu, sen on oltava kevytrakenteinen, eli se on valmistettava teräsputkesta. Jos käyttäjä haluaa rakentaa tiilipihneitä, hänet olisi lisättävä (perustuen lattian takaseinään, ei sen päälle).
 2. Yli 11 riviä laita venttiili. Aukkojen ja lohkojen väliset raot suljetaan savipintaisella asbestisarjalla.
 3. Uunin ja teräksen savupiippu on yhdistetty putkiosalla, joka työnnetään nelikulmioon. Jos putki siirtyy, rakenna tiililattiat kolmeen riviin. Tämän jälkeen sinun on poistettava niin sanotut karkotusjätteet ja poistettava savupiipun kosteudesta ja roskista, jotka olivat siellä rakentamisen aikana.
 4. Liesi on lähes valmis. Sen on edelleen peitettävä ulkopuolelta kalkin liuoksella, joka lisätään sinistä ja maitoa (estää keltaisen ulkonäön) ja ympäröi ympäryslaatta, joka pitää hiekkapohjaa ihottumasta. Yleensä koko työ, vaikka ei olekaan muurarin taitoja, kestää vain yhden päivän.

Uuni kuivuu noin 2 viikkoa, ja tulipesän ovien ja uunin on oltava auki. Ensimmäinen sytytys on parhaiten paperilla tai puuhakkeilla.

Jos aloitat välittömästi polttopuun, jolla ei ole aikaa kuivua kokonaan, liuos voi halkeilla terävän lämpötilaeron vuoksi.

Tämä tilanne on erittäin epätoivottava, koska ilma kulkee halkeamien läpi uuniin ja uuni muuttuu erittäin epätaloudelliseksi. Myös tietyissä olosuhteissa savu saattaa tunkeutua huoneeseen.

Tulisijat ilman pohjaa. Ominaisuudet ovat riippumattomia. Tulisijat puutalossa. Pohjaan kaataminen. Suunnittelu ilman pohjaa

Viihtyisät rönsyilyjen ja lämpöä levittävät aallot huoneessa - maalaisvaltuuskunta takan lähellä on erityinen rituaali jokaiselle perheelle. Joku rokkailee keinutuoliin, katselee liekinäytelmää, joku kylpee romanttisia illallisia palavan tulen valossa - kaikki nämä miellyttävät hetket yhdistyvät yksi olosuhteista - takan läsnäolo.

Tulipalo tulipalossa, voit katsella ikuisesti

Mitä ovat tulisijat?

Kerran aikoihin tulisijat suorittivat seuraavat toiminnot:

 • Lämmitetty tila. Siitä lähtien, kun tulen päätehtävä oli säilyttää huoneen hyväksyttävä lämpötila, paljastui paljon moderneja ja keskitetysti ja yksilöllisesti toimivia lämmitysjärjestelmiä, mutta takan tämä tehtävä on yhä kysyntää.
 • Ruoanlaittoon. Kaasukeittimet ja mikroaaltouunit, monikookit ja ilmajousit täyttivät modernin keittiön. Kuitenkin aterioiden ystäville, jotka ovat keittämättömiä avotulessa, jatkavat, kuten satoja vuosia sitten, leipoa lihaa tai paistettua makkaraa elävässä liekissä.

Kuten keskiajalla - liha takalla grillata

 • Huoneen sisustus. Takan koristeellinen toiminto hallitsee loput. Hänen päätehtävänsä on nyt miellyttää silmää ja lämmittää kaikkien perheenjäsenten ja dachan vieraiden sieluja.

Kuten näet, ajan myötä takka ei ole menettänyt merkityksensä. Se löytyy myös tyypillisestä huoneistosta, vaikkakaan se ei ole todellinen tulipalo, mutta kuumuus, valo ja jopa jäljitelmä kevyestä polttopuusta ovat melko realistisia.

Talo maaseudulla tai maassa on erillinen aihe keskusteluun. Sen rakentaminen on otettava erittäin vakavasti, tutkia huolellisesti kaikki tulevan kammion rakentamisen nuhteet.

Itsenäinen säätiö - takan lujuuden ja kestävyyden takaaja

mainos

Tarvitsen takan takana? Jos takka on täysimittainen tiilarakenne, eikä sähköinen "snag" - varmasti kyllä!

Se on tärkeää! Tiili takka on massiivinen, ja sen pohjan, jossa sitä rakennetaan, pitäisi varmistaa, että koko lämmitysjärjestelmä on tasainen, suora, ilman kallistusta pystysuoraan. Muussa tapauksessa halkeamien esiintyminen on väistämätöntä, minkä seurauksena tulipalon riski nousee ja tulipalon jatkaminen mahdottomaksi.

Ihannetapauksessa omistajien unelmia kauniista ja turvallisesta kotikaupungista pitäisi heijastua tulevan kodin suunnittelussa. On välttämätöntä ajatella paitsi mallikappaleen suunnittelua myös lämmitystehokkuuden oikeaa laskemista sekä mahdollisuutta tuoda savupiippu kattoon niin, että valmiita kattoja tai tukirakenteita ei tarvitse purkaa.

Tulisijojen asentamisen ominaisuudet puutalossa

Turva-seinä takan takana

Vaikka puun ja avotulen läheisyys ei näytä kaikilta kohtuullisilta, oikein taitettu tulisija ja riippumaton kellari takkahuoneessa, ei pakota puurakennuksen omistajia huolehtimaan kotinsa turvallisuudesta.

Kun asennat takkaa puutaloon: laminoitu vaneri, massiivipuu, pyöristetty hirsi, luonnollinen lokero, runko, on tärkeää ottaa huomioon tekijät ja välttää riskitekijöitä tulipalon tulipalon yhteydessä:

 • Puurakenteen kutistuminen. Ihanteellisesti tulevan takan sijainti on merkitty talon perustan suunnitteluvaiheessa.

Asiantuntijat kuitenkin suosittelevat takan asentamista vähintään vuoden kuluttua talon kokoamisesta, koska puurakenne kutistuu kolmen ensimmäisen toimintavuoden aikana 15-25 cm. Tästä syystä puutalon tulisijan kaadetun perustuksen pitäisi olla itsenäinen ja taloon kuulumaton.

 • Takan vieressä olevan rakenteen sulkemis- ja tukirakenteiden palavuus. Suojaava palo seinä, joka on valmistettu kipsi- tai vaahtobetonista, jossa on lisäkerros basaltivilla, joka on asennettu pitkin koko takan korkeutta, minimoi kaikki riskit.

Onko mahdollista kaataa säätiö takan alle?

Tulentekopaikan täyttäminen omilla kädillä on hankalaa, mutta varsin todellista. Kaikki työ on jaettu useisiin peräkkäisiin vaiheisiin:

 • Jos talon projektissa ei ole väliä - puuta tai tiiliä, takka on säädetty, sitten säätiön paikka on jo määritetty. Jos päätät laittaa takka omalla kädellä jo rakennettuun taloon, sinun on päätettävä tarkalleen missä rakennelma sijaitsee, ja myös sinun on käytettävä rahaa nykyisen katon ja lattioiden purkamiseen.

Tulevan takan suunnitteluprojekti

Varoitus! Muista, että seinien ja takan alapuolella on erilaiset kuormitukset, minkä mukaisesti niillä on erilainen kutistuminen, joten rakenteiden on välttämättä oltava itsenäisiä, niiden välinen kuilu on vähintään 5 cm.

 • Perustaksi kaivetaan kaivo, jonka syvyys on vähintään 50 cm. Maaperän tilasta riippuen arvo voi nousta. Ihanteellinen, kun pohjan syvyys on 20 senttimetriä maanpinnan alapuolella.
 • Kaivetun kuopan pohja on täynnä. Murskaantunut kivi tai pieni kivi kaadetaan pohjaan ja tiivistetään. Sementtilaasti, joka on valmistettu nopeudella 1 osa sementistä 6 hiekkaan, kerros 20-30 cm, kaadetaan päälle. Suuret kivet 3-5 cm: n välein asetetaan kuivaan liuokseen ja murskataan hienolla sora-aineella aukossa.

Kaada pohjan pohja

 • Talon pohjaosan rakentamista varten rakennetaan puinen muotti (sekä kaistaleelle että muille perustuksille). Sisällä se asetetaan kerroksella vedeneristys. Suuret kivet on sijoitettu muotin pohjaan, aukot ovat täynnä raunioita. Seuraavaksi malli on täynnä sementtilaasti.

Joskus kivet ja murskattu kivi täydentävät aseita.

 • Pohja kaadetaan tasolle, joka on noin 15 cm lattian alapuolella. Kiinteytyksen jälkeen yläreunan osa rakennetaan siihen, johon takka asennetaan.

Sementtilaastille asetetaan kaksi riviä tiiliä, ja niiden väliin asetetaan vedenpitävä kerros.

 • On toivottavaa, että lopullinen pohja oli lattialla. Sen päälle sijoitetaan takan pöytä (pohja).

Kuvat takapöydästä

Oikeassa kellarissa pinta on ehdottomasti vaakasuora ja sivuseinät ovat pystysuorat (kaikki on tarkastettu ja valvottu rakennustasolla). Ainoastaan ​​tässä tapauksessa lämmityslaitteen paino on tasaisesti jakautunut säätöön ja tasapainotetaan maaperän paineella.

Jos kaikki edellä mainitut toimet näyttävät tarpeellisilta ja epäkäytännöllisiltä, ​​pyydä liesiasiantuntijaa tai ota yhteyttä yritykseen, jonka pääprofiili on tulisijojen asennus. Palvelun hinta on hyväksyttävissä useimmille.

Jos et halua täyttää säätiötä

Liesi antaa lämpöä ja mukavuutta

Säätiön valmistelu ja kaatoaminen on pitkä ja kova työ, mutta onko keino tehdä elämästä helpompaa - takat ilman säätiötä? Kyllä, siellä on. Soita heille niin vaikeaksi.

Jokapäiväisessä elämässä takka ilman säätiötä on yleinen tunnettu uuniliesi. Kiinteällä polttoaineella toimiva metallikuumennuslaite asennetaan suoraan lattialle.

Kun käytät jotain malleja, on jopa mahdollista valmistaa ruokaa, eikä pelkästään lämmittämään tilaa ja ihailemaan liekkejä tulipesässä. Esteettisesti moderni uunit ovat houkuttelevia - koristekasetit, kipsistä, luonnonkivestä, betonista ja jopa puista valmistetut portit tekevät niistä klassisia tulisijoja.

Yhteenveto

Puu ja kivi - täydellinen yhdistelmä

Me kerroimme tulisijojen tarkoituksesta, korostimme niiden puusepän muotoilun piirteitä ja antoivat askel askeleelta ohjeita säätiön kaatoamisesta. Tämän artikkelin esitellyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta (selvitä myös, mitä betonielementtiä tarvitaan nauhatulostimille).

Anna tulipalo tanssimaan tulikammioon miellyttää talon isäntien ja vieraiden silmiä ja sydämiä!

Takka-säätiö

Jopa sateessa ja lohkossa ikkunan ulkopuolella talot lähellä takkaa räiskyvät polttopuut ovat aina lämpimiä ja viihtyisiä. Joku tykkää polttaa putkea sellaisissa hetkissä, joku tykkää juoda teetä pehmeään nojatuoliin, ja joku vain ilahtuu iloisista liekin valoista, joista et halua katsoa pois. Mutta kaikki nämä nautinnot eivät ole mahdollisia, jos talossa ei ole takkaa.

Tulisijojen tärkeimmät toiminnot

Takkaa varten pitkään aikaan tulivat seuraavat toiminnot:

Kylmäsuojaus

Hänen oli suojeltava tilaa kylmältä, ja kerralla ei ollut vaihtoehtoa tällaiselle lämmitykselle, mutta ei tänään. Nykyään keskitetty ja yksilöllinen lämmitys on paljon parempaa tällä toiminnolla, vaikka kukaan ei anna takkaa.

ruoanlaitto

Takalla voit kokata ruokaa. On selvää, että moderni keittiö on täynnä tällaisia ​​laitteita, että yksinkertaisesti ei voi olla mitään ongelmia valmistettaessa mitään ruokalaji. Mutta miten tällaista ruokaa voidaan verrata vain siihen, joka keitettiin tulessa? Ja tässä on takka, jossa voit leipoa sekä lihaa että vihanneksia - vain korvaamatonta.

koristelu

Takka on nykyään koko huoneen koristeellinen sisustus, mutta voidaan sanoa, että takka on sen sielu. Nykyään takka on mukavuus, se on ilo ja inspiraatio kaikille vieraille ja kotitalouksille.

Tästä syystä on todennäköistä, että vaikka on mahdotonta saada todellinen takka huoneessa, voit usein nähdä sen jäljitelmän siinä - elottomalla tulella ja epätodellisella irtoamattomalla polttopuulla. Ja kaikki samat, jopa tällaisesta takasta tulee hieman lämpimämpi ja iloisimpi sielussa.

Tyypit tulisijat

Rakentamaan takan takana on käytännöllisesti katsoen sama kuin rakennuksen säätiö, vain pienempi alue. Takat ovat pääasiassa kolmesta tyypistä.

 1. Kun takka on kiinnitetty jo valmistettuun seinään. Näin se on kätevä käyttää rakennuksessa, joka on jo täysin rakennettu.
 2. Kun takka on rakennettu seinään. Tämä vaihtoehto sopii vaiheeseen, jossa taloa on juuri muodostettu - pohjan suunnittelusta, sen ulkoasusta ja rakennustyön rakenteesta.
 3. Erilliset takat. Ne voidaan asentaa missä ja milloin tahansa.

Jotta takka toimisi vakaasti, jotta vältetään savu, noki ja muut ongelmat, on välttämätöntä mitata huolellisesti kaikki mitat mittasuhteet perustuksen, savupiipun, kehon, tulipesän ja savulasian välillä.

Tietoja kooista

Perusperiaate, jota on noudatettava rakennettaessa säätiötä klassisille tulisijoille on, että sen alueen täytyy välttämättä olla useita kertoja suurempia kuin itse takka-ala. Jos haluat sanoa varmemmin, säätiön tulisi ylittää takan käytössä oleva alue, mittarin arvo puolentoista metriin.

Tarvitsen takan takana

Maan talon rakentamisen aikana, jonka projekti takaa tulenkestävyyden, useat ihmiset kysyvät, tarvitaanko takki takana. Jotkut omistajat eivät pidä tarpeellisena rakentaa vankka perustus ja rajoittaa itseään rekvisiittajien asennukseen, mutta ajan myötä tällainen rakenne supistuu ja vähitellen romahtaa. On olemassa tekniikka työn suorittamiseksi, jonka mukaan talon perustusta ei saa yhdistää uuninrakenteen perustukseen, koska ne on suunniteltu erilaisiin kuormitustarvikkeisiin.

Tyypit tulisijat

Uuneja ja takkoja käytetään paitsi huoneen lämmittämiseen. Ne luovat mukavan ja lämpimän tunnelman talossa, joita käytetään ruoanlaittoon. Jos katsot liekin välähdystä 15 minuutin ajan, väsymys kulkee ja tunnelma nousee.

Tällaisen rakenteen rakentamista on lähestyttävä kaikin vastuisin. Pakollinen vaihe on savupiipun asentaminen ja kiinteän perustan rakentaminen. Takkahuoneessa on oltava riittävästi tilaa.

Rakentamisvaiheessa on helpointa ennakoida tulisijan läsnäolo. Voit luonnollisesti upottaa rakenteen aiemmin rakennettuun taloon, mutta tämä edellyttää lisää taloudellisia ja työvoimakustannuksia.

Taulukko sisältää tiilimuovipatjat ja niiden ominaisuudet:

Kun teet takan projektissa, sinun on noudatettava kaikkia paloturvallisuusvaatimuksia.

Mikä on takan takana?

Takan perustuksen rakentaminen pidentää sen käyttöikää ja suojaa asukkaita tulipalovaaralta kipinöinnin seurauksena rakenteen seinämien halkeamien kautta.

Voit käyttää takkaa ilman luotettavia laitteita edellyttäen, että se painaa enintään 500 kg. Kun käytetään suurempaa painorakennetta, kutistuminen tapahtuu ajan myötä. Tämä aiheuttaa halkeamia ja rakenteen asteittaista tuhoa.

Säätö on sijoitettava tiukasti tasolle ja varmistettava kaikkien järjestelmän elementtien tasainen asento. Sen tulee olla leveämpi kuin liesi tai takka, vähintään 10 cm kummallakin puolella.

Lattian tason tulisi olla 8-10 cm altaan yläpuolella takan alla.

On perusteltua suorittaa pohjan asettaminen takan alle talon perusasennuksen aikana. Sinun on ensin tiedettävä lämmitysrakenteen mitat ja paino, suoritettava kaikki tarvittavat laskelmat ja siirry sitten vain laitteen pohjaan.

Suojaa kosteutta, joka on aina läsnä maaperässä, ne suorittavat vedenpitäviä toimenpiteitä. Kosteudensuojeluun sovelletaan bitumipäällysteen kateaineita, jotka on asetettu kahdelle kerrokselle siten, että ylemmän ja alemman rivin nivelet eivät pääse päällekkäin.

Talon ja takan välissä on oltava vähintään 5 cm: n etäisyydellä hiekkaa ja hyvin peitetty.

Säätiön mitoitus

Jotta voit laskea perusteellisesti pohjan kammion takana, sinun on otettava huomioon maaperän ominaisuudet, takan koko ja paino itse.

Uunin suunnittelun perusta

Pohja asetetaan maaperän jäätymispisteen alapuolelle 20 cm: n korkeudella, jolloin maaperä ei työnnä sitä ulos pakkasessa. Ottakaa myös huomioon maanalaisten lähteiden syvyys.

Savi maa, jossa on kosteutta, ei pysty kestämään kuormaa, se antaa epätasaisen kutistumisen koko tuotteen elinaikana.

Hiekkaisella maaperän kutistumisella tapahtuu lyhyessä ajassa. Hiekkapaperin painetta puristaessa pakataan ja tulevaisuudessa luotettava perusta rakentamiselle.

Kuopan leveyden tulee olla 5-15 cm suurempi kuin takan koko.

Pienin syvyys on 50 cm, ja tarvittaessa pohja voidaan haudata 1 m tai enemmän.

kohokohtia

Mitä harkita takan asennettaessa:

 • tulipesän reiän on vastattava 1/50 tilaa huoneesta;
 • portaalin korkeuden on oltava kaksi kertaa suurempi kuin tulipesän syvyys;
 • savupiipun halkaisija on 10-15 cm, sen tulee olla 10-15 kertaa pienempi kuin uunin alue;
 • takka ei aseta luonnosten ja portaiden tapaan;
 • savupiipun pituus on vähintään 50 cm.
Säätiön asettelu

Savunpoistojärjestelmän kokonaispituus on 3-4 m, joskus jopa 7 m.

Suunnittelu on suojattava kosteudelta. Tee näin pystysuorat ja vaakasuorat vedeneristysrullat tai obmazochnye-materiaalit.

Takan takana omat kädet

Kun kaikki laskelmat on tehty ja valmistetut materiaalit, siirry pohjan laitteeseen takan alle. Kuten yllä todettiin, talon ja takan perusta ei saa jakaa.

Askel askeleelta asennusohjeet:

 1. Aseta pohjan asento, sen tulee olla 10 cm leveämpi kuin rakenteen mitat ottaen huomioon viimeistelymateriaalit.
 2. Kaivaa oja 20 cm syvemmältä kuin maaperän jäädytyspiste, mutta vähintään 50 cm. Pohja ja pakkaa maaperä hyvin.
 3. Hiekka ja murskatut nukkuvat, 150-200 cm paksu.
 4. Kaadetaan 200 mm: n paksuinen karkea kivi, kaada se valmiiksi sementti-hiekkalaastiin, johon on lisätty roskaa. Hiekkaa ja sementtiä sekoitetaan suhteessa 6: 1.
 5. Samassa järjestelmässä seuraavat kerrokset kaadetaan, kunnes haluttu korkeus saavutetaan.
 6. Kun olet saavuttanut lattiatason, asenna muotti ja täytä se betoniin siten, että yläkerros on 150 mm lattiapäällysteen alapuolella.
 7. Kaada tasoituslevy.
 8. Aloita asentaa takka.

Varmista, että kaikki rakenneosat sijaitsevat tiukasti tasolla.

Betonialusta

Kuten ensimmäisessä tapauksessa, ne tekevät ensin merkinnän ja kaivaavat haluamasi koon pohjaveden.

Kiinnitä sitten muotti, aseta sen seinät tiukalle tasolle. Päällystä puumuoto bitumimateriaalilla tai verhoilulla, jossa kattopyyhkeitä, niin että betonimaito ei vuoda hiekkalaiseen tyynyyn.

Betoni vahvistettu pohja

Kivet, jotka eivät ole tiheään pohjaan asetettuja, vähintään 15 cm: n kokoisia, tulisi olla 150 mm paksuisia. Niiden väliset raot peitetään raunioilla.

Valmistele sementti-hiekkalaasti 1: 3: n suh- teessa, kaada kaivinkiviä.

Jos liuosta vaivataan käsin, yksi rivi sijoitetaan päivässä. Betonisekoittimella tai rakennussekoittajalla voit tehdä työn paljon nopeammin.

Vahvistettu betonilaatta

Valmista kaivo, koota muotti. Aseta metalliset teräsverkot tai teräsputket 15-20 cm: n etäisyydelle toisistaan ​​pituus- ja poikittaissuunnassa. Tangojen leikkaus yhdistää langan.

Valmistetaan sementin ja soran liuos sekoitettuna suhteessa 1: 4. täyttö suoritetaan 20 cm: n kerroksissa, toinen ja sen jälkeiset kerrokset kaadetaan sen jälkeen, kun edelliset ovat jähmettyneet.

Syvässä asennuksessa käytetään 4 paalun lujitemuotoa, joka on liitetty toisiinsa betoniteräksestä. Tee sitten työ edellä kuvatulla tavalla.

Laitteen ominaisuudet takka puutalossa

Puuhuoneen takka on välttämätön. Laskelmien ja asennustöiden suorittamisen yhteydessä on otettava huomioon puutalossa käytettävät ominaisuudet:

 1. Takkaa ei voi laittaa suoraan lattiaan tai päällekkäin, eikä materiaali syttyy, sillä ei ole riittävää lujuutta kestämään huomattavia kantavuutta.
 2. Kun pieni lämmityslaite asennetaan pieneen tilaan, ilma on liian kuiva. Tämä johtaa seinien, katon, puun lattian halkeiluun.
 3. Et voi asentaa ikkunaa ikkunoiden ja ovien eteen, koska vedos on muodostunut, minkä vuoksi käytännössä vaimennetut hiilet voidaan sytyttää.

On parempi valita saaren sijainti takka. Jos asennat sen seinän vieressä, se ylikuumenee, mikä voi aiheuttaa tulipalon.

Asennettaessa tiilimuuraus kalkki-hiekkalaasti, elementtien väliin jää vähäiset aukot.

Kuinka rakentaa pohja uunille omilla kädilläsi voidaan katsella videossa:

Kuinka perustaa takka omalla kädelläsi?

Tiilestä valmistetut takat ja uunit ovat korkeita ja massiivisia rakenteita, jotka on koottu useista pienistä osista. Alustan, jolla ne on pystytetty, on kestettävä asianmukaiset kuormitukset ja varmistettava lämmityslaitteen sileä, tarkasti pystysuora asento ilman vääristymiä, muuten halkeamat tulevat väistämättä näkyviin ajan myötä, lisäävät tulipalon vaaraa, heikentävät lämmitysjärjestelmän ominaisuuksia tai tekevät uunin toiminnan täysin mahdottomaksi.

Takka-säätiö

Lämmityslaitteen rakenne ei ole erilainen kuin mikä tahansa rakenne. On parempi, jos omistajat ajattelevat keittiön tai takan rakentamista jo ennen talon rakentamista. Tällöin voidaan rakentaa samanaikaisesti seinien ja takan perustat, jotka mahdollistavat kalliiden lattia- ja lattiapäällysteiden poistamisen.

Seinien pohja ja takan takana on erilaisia ​​kuormia, niiden käytön aikana ne ovat erilaiset kutistumiselta, joten niitä ei voi missään tapauksessa tehdä yhtenäisiksi. Lämmittimen ja minkä tahansa muun pohjan välissä on oltava 5 cm leveä, hiekalla täytetty aukko.

Kun asetat takan valmiiseen rakennukseen, valitsemalla sen paikka on vastuullinen menettely. On huomioitava paitsi huoneen arvioidut muotoilun edut ja lämmön tehokkuus, myös sen varmistaminen, että savupiipun ja perustuksen rakentamisen yhteydessä ei ole tarpeen purkaa tukirakenteita, jotka ovat vaikeita, kalliita ja periaatteessa aina ei ole mahdollista.

Takkaalustatason on oltava vähintään 5 cm suurempia kuin takapöydän mitat. Pienin syvyys on 50 cm. Todellisuudessa se voi olla enemmän, koska se riippuu maan kunnosta.

Säätiön paineessa hiekkapohjaiset maaperät tiivistetään, minkä seurauksena pohja imeytyy tasaisesti lyhyeksi ajaksi. Saviolot ovat epäluotettavia - niiden ominaisuudet riippuvat pitkälti kosteudesta. Märkä savi ei kykene kantamaan kuormaa, perustat savea maaperä vähenee ja heel yli vuosien, vähitellen lisäämällä muodonmuutosta.

Talvella maa jäädyttää, mikä johtaa sen turvotukseen ja liikkeisiin. Siksi on toivottavaa, että säätiön syvyys on noin 20 cm maanpinnan alapuolella. Tätä sääntöä voidaan jättää huomiotta, jos rakennus on rakennettu luotettavalle kallioiselle tai ruskettuneelle maaperälle tai oletetaan, että taloa käytetään koko vuoden ajan jatkuvasti lämmittäen talvella, mikä ei salli maaperän jäädyttämistä.

Säätiöaineisto valitaan jokaisesta varastosta. Tämä on yleensä raunioiva kivi, murskattu kivi ja sora, tiilet, mukaan lukien rikki. Rypälepohjaisia ​​täyteaineita varten käytetään sementtiä tai kalkkisementtilaastia. Sementin ja hiekan suhde laastiin säätiölle riittää valitsemaan 1: 6 (tilavuus).

Säätökuoppa kaivaa alustavien merkintöjen mukaan. Kaivon pohja tasoitetaan ilman kallista ja tiivistetään, pohja asetetaan kerroksiksi. Ensimmäinen kerros - pieni kivi tai murskattu kivi - putoaa alas ja kaadetaan sitten 20-25 cm paksulla laastilla. Suuret kiviä asetetaan liuokseen, jonka välissä on 3-5 cm: n välinen rako, kivien väliset raot ovat täynnä pieniä kiviä tai murskattua kiveä (murskattua).

Tontin täytön täyttämisen jälkeen pohjan säätöosaston rakentaminen takan alle muodostaa uunin koon mukaan ja jatkaa kerrostamista. Jokainen kerros on huolellisesti tasoitettu, tasaamista ohjataan tasolta.

Oikein järjestetyn pohjan sivut ovat ehdottomasti pystysuoria, pinta on vaakasuorassa. Tässä tapauksessa säätöön vaikuttaa vain lämmityslaitteen paino, joka on tasapainotettu maaperän paineella.

Lisätilaisuuksia, jotka edistävät säätiön tuhoamista, syntyvät, jos säätiö sijaitsee kaltevuudella sekä maaperän liikkeiden ja liikkumisen aikana.

Takan alla oleva säätö tuodaan lattian alle 14-15 cm: n tasolle. Pinta on huolellisesti ja tarkasti vaakatasossa sementtilaastilla. Jähmettymisen jälkeen perustuksen yläosa on järjestetty siihen, johon takka asennetaan suoraan. Ylempi osa on sijoitettu kahteen riviin tiilistä sementtilaastiaan, jonka välissä on kaksi kerrosta vedenpitävää materiaalia.

Ihanteellisessa tapauksessa pohja päättyy tiukasti puhtaan lattian tasolla. Pohjalla on takan pohja (taulukko), jolla tarkoitetaan tulipesän alapuolella olevan rakenteen osaa.

Takka-ala

Jotta lämmitys olisi tehokasta, on suositeltavaa sijoittaa mahdollisimman matala tulipesän alle. Käytännössä se voidaan asentaa mihin tahansa korkeuteen. Takapöydän mitat eivät ole perustavaa laatua, mutta tärkein asia on se, että takka- kotelo sopii täydellisesti yhteen viimeistelyn kanssa ilman kierroksia sivuilla. Pöydän leveys on tavallisesti leveämpi kuin takan portaali yhdellä tiellä kummallakin puolella. Syvyys riippuu tulipesän syvyydestä. Pienille tulisijoille pohjan syvyydeksi valitaan tavallisesti 2,5 tai 3 tiiliä.

Riippuen valitusta takka- rakenteesta pohjaan voidaan sijoittaa tuhkan kokoelma (tuhkapilvi) ja ilmakanava, jonka kautta ilma toimitetaan polttovyöhykkeelle. Joskus ilmakanava johdetaan pohjan läpi kellariin, esimerkiksi jos on vaikea varmistaa lämmitetyn tilan polttamiseen tarvittavan ilman tilavuuden syöttö. Yksinkertaisimmassa tapauksessa, kun ne luovuttavat tuhka- ja ilmakanavien kokoa, takan pohjan paksuus voi olla vain yksi tiilien rivi.

Mieti takapintakokoonpanon kokoa 5 × 2,5 tiiliä ja laatikko keräämään tuhkaa. Ensimmäinen rivi on vankka, koostuu 25 tiilestä.

Toinen rivi asetetaan ligaatiolla ensimmäisen rivin tiilille, keskelle ne jättävät tilaa tuhkalaatikkoon.

Tiilien keskellä vyöhykkeen kolmannen rivin takka pohja muodostaa alla firelighter. Asettamalla tulenkestävä samottitiili. Sammakotin etulinjojen sammaleita ja pohjan ylärajan viereisiä tavallisia tiiliä asetetaan neljänneksen tiilen päällä. Tämä on helppokäyttöinen, voit korvata kauha niiden alta.

Osa tuhkakeräystasosta, jonka päälle arinaa ei asenneta, on peitetty 4 mm: n paksuisilla teräsnauhoilla, joiden päälle asetetaan tulipesän tulisijan eturivin keskilasit. Tiilissä, joille arina asennetaan, näytteet tehdään ruudukkojen alapuolella.

Tarkasteltavana olevassa versiossa on esitetty leikkausosat tulisadan tiilistä. Yleinen sääntö tässä on, että vain koskemattomia, tehtaalla poltetut reunat tulisi kääntyä tulen suuntaan, jolloin tiilikatkokset ovat vähemmän kestäviä korkeissa lämpötiloissa.

Takan jäljelle jäävien elementtien rakenne - seuraavissa artikkeleissa.

Kiitämme yritystä "Retro" avusta materiaalin valmistelussa. Yhtiö "RETRO" suorittaa koko uuniteollisuuden, valmistaa, korjaa ja palauttaa uuneja ja takkoja.

Takan pohjan asennus - tyypit, teknologia, ominaisuudet

Yksi viime vuosien asuntorakennuksen sisäisen tilan järjestelyn pakollisista elementeistä on tullut takka. Suuri määrä eri tuotteiden vaihtoehtoja mahdollistaa ainutlaatuisen ja ainutlaatuisen sisustuksen. Rakentajat suosittelevat harkitsemaan tämän lämmittimen mahdollista rakennetta jopa talon suunnittelussa, koska on tarpeen ennakoida ja kunnolla tehdä takka, jonka tyyppejä ja ominaisuuksia käsitellään myöhemmin.

Säätiön asentamisen toteutettavuus

Monet tulevaisuuden omistajat yksityisissä asunnoissa usein ihmettelevät, tarvitsevatko takan takana. On huomattava, että jopa vanhat venäläiset uunit asennettiin erityiseen tukikohtaan, joka koostui kaivosta, jossa oli täytetty kiviainetta luonnonkiven kanssa, ja puinen hirsirakennus, joka kohotti pohjan pohjan pohjakerroksen tasolle.

Tarvitsen takan takana

Tällä hetkellä tulisijojen suunnittelu on niin monipuolista, että on mahdotonta vastata yksiselitteisesti esitettyyn kysymykseen. Kun käsin valmistetaan kipsilevystä tai vanerista valmistettu takka, jota ei koskaan käytetä talon lämmittämiseen, säätiön läsnäolo periaatteessa on epäkäytännöllistä.

Päinvastoin, kun rakennetaan täysimittainen lämmityslaite, jolla on riittävä korkeus, joka on valmistettu useista kymmenistä riveistä tulenkestävää puna- ja samotitilasta, takan perustana on välttämätön elementti. On huomattava, että tällainen uuni on melko kallis. Jos jalusto on valmistettu väärin tai sen poissaolo, projektissa investoidut varat on helppo menettää, jos takka katkeaa ilman säätiötä.

Tyyppihuuhtelut

Nykyään talon takan takana voidaan esittää kaksi perusversiota - pylväs- ja monoliittista betonia. Jokainen niistä käytetään tietyissä tapauksissa, jotta ne tarjoavat tarvittavan lujuuden ja korkealuokkaisen lämmityslaitteen.

Erilaisia ​​pohja takat

Seinärakennuksen valmistuksessa käytetään talon takana puutalon tiilien tai betonilohkareiden muodossa. Rakentajat eivät suosittele talon pohjan ja uunien pohjan yhdistämistä. Tällöin pilariversio on paras näkymä.

Takka rakennettaessa etäisyydellä talon ulko- tai laakerin seinistä monoliittinen betonipohja on valmistettu hiekkasementtiseoksesta ja suurista ja pienistä kivistä. Tietoja tämän tyyppisistä takatameleistä riippumattomasta tuotannosta käsitellään jäljempänä yksityiskohtaisemmin.

Takka-säätiö - rakentamisen päävaiheet

Rakennuksen suunnittelussa tietyntyyppisen tiililämmityslaitteen suunnitellussa talossa pääoman tukikanta on toimitettava etukäteen. On parasta määritellä ennen säätiön sijaintia ja kokoa takan alla. Muussa tapauksessa sinun on tehtävä tämä työ jo rakennetussa talossa, jota ei voi tehdä purkamatta valmiita lattiaa.

Lähtökohtana on, että takan perustuksen valmistukseen tulee olla sen sijaintipaikka. Alustan mitat itse pitäisi ylittää takan mitat 10 cm kummallakin puolella. Laske- neiden parametrien perusteella merkitse tulevan syvennys täytön alla.

Takan kellarikerroksen syvyys voi olla erilainen ja vaihtelee 0,5-0,7 metristä 1,5 metriin tai enemmän. Tämä parametri riippuu pohjaveden sijainnista, syvyydestä, jolla maaperät jäätyvät tällä alueella. Jos kyseessä on tiililämmittimen vakio eikä väliaikainen käyttö - takka tai takka, viimeistä parametria ei periaatteessa oteta huomioon.

Maaperän merkintöjen mukaan, jotka on tehty niiden välissä olevien nurkkien varsien ja köysien avulla, maaperän ylätasoinen kerros poistetaan ja reikä kaivetaan tasaisilla vaakasuorilla seinillä. Syvennyksen pohja on varovasti kohdistettu vaakasuoraan tasoon, ohjaamalla sen halutun aseman.

Betonisointi säätiöön

Ominaisuuksina takan rakentamisen perusta omalla kädellä on kerros-kerroksen täyttö kaivetun haavan syventävästä erilaisesta koostumuksesta. Työn tulisi valmistella seuraavia materiaaleja:

 • Hiekkainen joki tai uros, joka on hienoksi siemenytetty ilman epäpuhtauksia juurien, ruohon ja vesiviljelyn muodossa;
 • Sementti - tärkein sidosaine konkreettisessa työssä. Korkealaatuisen savupiippujen hankkimiseksi tämä rakennusmateriaali olisi valittava oikein - sen pitäisi olla homogeeninen, mureneva koostumus, ristiriitainen tai vanhentunut. Sementtimerkki olisi valittava vähintään M400: ksi.
 • Murskattu kivi on pieni murskattu luonnonkivi. Rakennettaessa yleisin graniitti ja kalkkikivi. Ensimmäisellä tyypillä on paras jäätymisvastus, toinen - edullisin hinta analogien kesken.
 • Kaatopaikkakivi on luonnonkivi, joka edustaa suurempia kivenpalasia, ulottuu lineaarisiin mittasuhteisiin 0,5 metriä ja 50 kg: n massaa.

Takan alapinnan ensimmäinen kerros on betoniseos, joka on valunut hiekkasementtilaastista ja keskipitkän tai pienen murto-osan täyteaineesta. Tätä seosta tarvitaan vähän. Ensimmäisen kerroksen paksuuden tulisi olla noin 0,25 metriä. Kun betoni on osittain asetettu, seuraava kerros täyttyy. Se perustuu suurempaan kiviin. Teknologia kaatamalla rauniot säätiö seuraavasti:

 1. Ensin asetetaan tiettyyn tyyppiseen suuriin kallio- kappaleisiin kerros;
 2. Seuraavaksi, kun tiivistys on tiivistetty, raunioiden väliset raot peitetään pienellä rauniolla;
 3. Seuraava vaihe on täyttää kivi sementti-hiekka ratkaisu keskipaksua.

Raakamuodostuma nostetaan maaperän tasolle. Riippumatta ensimmäisen kerroksen lattian tasosta, takan pohja on nostettava tasolle, joka on noin 10-15 cm alle tämän arvon. Tätä varten sinun on asennettava muotti.

Muottien valmistus ja asennus

Takka-pohjamateriaalina on ontto rakenne, joka on valmistettu kestävistä puu-, muovi- tai teräshyllyistä. Oman käden valmistukseen sopii parhaiten ensimmäinen tyyppi. Sen valmistukseen tarvitaan leikkuulaudat tuuman paksuudesta tai levymateriaalista - vaneri, OSB, vuorattu lastulevyllä.

Takkasäleiden asennus

Levykepisteistä putoaa nauloja tai ruuveilla ilman, että niiden korkit asetetaan syvälle puuhun. Kokoonpanossa kannattaa yrittää minimoida puun välinen rako, jotta vältetään kosteuden nopea poistaminen betoniliuoksesta. Tällöin on suositeltavaa käyttää arkkiohkoa.

Takkasuojan peruskotelon asennuksen tulisi varmistaa, että tulevalla pohjalla on säännöllinen geometrinen muoto. Suojusten kiinnittämiseen on käytettävä puupaneeleista valmistettuja välikkeitä, linkeistä tai baareista valmistettuja siteitä. Kun olet asentanut muottipesän, on suositeltavaa jättää levyt levyjen väliin bitumimastilla.

Lopullinen säätiö

Valmistetussa muotissa kaada pohja takan alle halutulle tasolle. Täyttämisen jälkeen on suositeltavaa jättää tulevan lämmityslaitteen pohja, kunnes betoni on täysin karkaistu, mikä yleensä tapahtuu 5-7 viikossa.

Määritetyn ajanjakson päättymisen jälkeen muotti poistetaan ja pohjan pinta tasaantuu laastilla vaakatason saavuttamiseksi. Kun se on kovettunut, asetetaan yksi tai kaksi riviä kiinteää punaista tiiliä takan pohjan saamiseksi. Tämän toimenpiteen tulisi suorittaa ammatti-keittimet, koska takka-alusta ei ole mahdollista yhdistää lattiaan ilman asianmukaista pätevyysastetta.

Edullinen kevyt takka, jossa avotakka ilman perustaa, nopea yleiskuva

tekstitys

Edullinen kevyt takka avoimella tulipesällä ilman säätöä, nopea yleiskuva.

700 kg paino hänelle ilman erityistä säätiötä, joten tehtävä oli tehdä se mahdollisimman helposti

oikealla lattialla palkilla, jonka he asettivat pohjalle, on metalli, ja sitten ensimmäinen kerros tiiliä ja sitten tulenkestävä tulenkestävä tiili menivät uuniin

neljäsosa tiili on ohut täällä voit nähdä seinät pieni aukko ensimmäinen käännä muodonmuutos ja

myös lämmön vähentämiseksi siirtää tiilen tulenkestävän tulipesän ja ulkokehän välissä olevan kammion vastakkain

kivenhammas Haluan näyttää noin 11 senttimetrin aukon, siis noin viidesosa portaalin kokoisesta

portaalin alueelta hampaiden poikkipinta-ala menee sitten savukoteloon, josta nyt näytän toiselta puolelta

on savulohko täällä putki yhdistetty putki sauna liesi toisella puolella canin on sauna, kuten sanoin takka

koko tulipesä on tehty neljäsosalla tiilistä, takaseinämä on lämmitetty suurimmaksi osaksi jopa kolmesta kolmesataasta viisikymmentä astetta

korkeintaan, jos se lämmittää voimakkaasti yleisesti hyväksyttävää putkea, jolla on tällainen halkaisija tässä koossa portaalista vastaanotettu

halkaisijaltaan 22 senttimetriä voit helposti laskea taulukoiden mukaan, ja oikeastaan ​​tämä ei ole mikään monimutkainen, kuten sanon yrittänyt tehdä kaiken

maksimaalisesti kevennetyt seinät kaikki on mahdollisimman ohuita missä tahansa

polttaa jos sinulla on kysyttävää, yritä vastata, jos mahdollista.

Kuinka rakentaa takana takka omalla kädelläsi: materiaalin valinta ja rakennusvaiheet

Takka on melko massiivinen rakenne, joten se edellyttää vankan perustan rakentamista. On suositeltavaa aloittaa sen asentaminen talon rakentamisvaiheessa, jopa ennen lattian asettamista, mikä säästää aikaa, rahaa ja työvoimaa. Takan takana on kestettävä huomattava kuorma ja täytettävä rakennustandardit. Sen on varmistettava stabiilius ja säilytettävä lämmityslaitteen eheys. Tietenkin, jos takka on luonnostaan ​​koristeellisia, tai siihen asennetaan kevyempi valurauta tai teräslevy, niin vahvaa emästä ei välttämättä tarvita, riittää vain vahvistamaan tai vahvistamaan solmua tässä paikassa. Mutta täydellisen rakentamisen rakentamisessa ilman erillistä säätiötä ei voi tehdä.

Savupiipun perusominaisuudet

Takan perustana on usein seuraavista materiaaleista:

 • betoni;
 • rauniot;
 • vesitiivis tiili-rauta.

Talon ja takan välissä on oltava 5-5,5 cm paksu, täynnä tiiviisti pakattua hiekkaa. Et voi sitoa näitä kahta rakennetta, koska ne antavat toisen luonnoksen, mikä johtaa myöhemmin halkeamien ja vääristymien ilmaantumiseen. Takan säätiön mitat tulisi olla 10-15 cm itse rakenteen pohjalta.

Se on tärkeää! Takka, johon takka on pystytetty, tulee varmistaa täysin koko pystysuoran pystysuoran asennon koko järjestelmässä.

Takka perustusteknologia

Ennen kuin rakennat takan takana omia käsiäsi, sinun täytyy kaivaa reikä, jonka mitat ylittävät tukien mitat 10-15 cm. 1-kerroksisessa talossa kuopan syvyys on noin 60 cm ja 2-kerroksinen talo - 70-100 cm.

Kuopan pohjalla olevissa ei-tulenkestävissä maissa, laita tasaava hiekkalaatta. Kallistamalla maaperä tehdään hiekka- ja sora-alusta (40% hiekkaa, 60% soraa). Tyynyn likimääräinen korkeus on 10-65 cm, riippuen rakennuskuormasta ja maaperän kallistumisasteesta. Tyyny sijoitetaan kerroksille jatkuvalla kosteudella. Vaimennuksen tarkistaminen on pakollista automaattisesti tai manuaalisesti.

Kaikki louhokset, jotka ovat muodostuneet saostumisen jälkeen kuopan pohjassa, ruoppaamme. Jos maaperä on saanut nestemäisen muovitehon, leikkaa se alkuperäisen tilan tasolle.

Kuinka rakentaa tavallinen betoni takka-pohja

Valmistamme betonia hiekan, soran ja Portland-sementin seoksesta (1 osa sementistä, 4 osaa hiekan ja soran sekoitusta). Kaada seos 2 kertaa. Ensimmäisen valun jälkeen sijoitamme vahvistusverkon kooltaan 10-15 cm: n soluihin, peittäkää se betonikerroksen ja tampin hyvin. Tämän jälkeen kaada loput. Päällystetty ja tiivistetty. Betonin täydellinen asetus voidaan havaita vain 2 päivän kuluttua.

Se on tärkeää! Kesäkaudella betonin on kaatamisen jälkeen suojattava auringon säteiltä, ​​jotka peittävät kateaineita.

Kesällä teemme razopalubkan 5 päivänä, talvella - 10 päivässä. Jos pinnalla on huokosia huokosia tai onteloita, me emme lisää vedenpitävyyttä. Jos maaperässä ei ole pohjavettä, riittää, että pinta kipataan liuoksella, jossa on sementti "Hydro-SI" tai NC ja hieno hiekka (1: 1). Seuraavaksi me nukahdamme pitkin nepuchinisty maahan.

Se on tärkeää! Betonin lujuuden lisäämiseksi on suositeltavaa vettä usein, erityisesti purkamisen jälkeen.

Miten rakentaa takana takka butobetonin

Butobetonin perustuksen rakentaminen edellyttää vaiheittaista työn suorittamista:

 1. Ensinnäkin teemme laatoituksen, jonka sisäseinät on päällystetty lasi-asfaltilla tai päällystetty bitumilla, niin että sementti "maito" ei imeydy betonista.
 2. Ensimmäinen kerros asetetaan suurilla kivillä (halkaisijaltaan 150 mm). Niiden välillä on tilaa, jonka täytämme rauniot.
 3. Tuloksena oleva rakenne kaadetaan suuri määrä sementti-hiekkalaasti, valmistettu suhteessa 1: 3.
 4. Tuloksena olevan kerroksen viimeistelyn tasoitus suoritetaan käyttämällä kermamaista liuosta, joka koostuu sementistä ja hiekasta (2: 1).

Kaikki tämä työ on tehtävä heti, keskeytyksettä. Toista ja seuraavia kerroksia suositellaan sijoitettavaksi joka toinen päivä.

Kuinka laittaa tiili perusta

Jos kaivon seinät pysyvät hyvin pystysuorassa ja pohjavesi ei virtaa siellä, voidaan rakentamiseen käyttää vedenpitävää tiiliä. Muuraus tehdään sementti-hiekkalaastilla, joka sekoitetaan suhteessa 1: 3.

On tärkeää tietää, että talvella maaperän jäädyttämistä ei ole suljettu pois, mikä voi johtaa tiilarakenteen muodonmuutokseen, joten on suositeltavaa sijoittaa 20 cm: n alku jäädytysasteen alapuolelle. Tätä tekijää voidaan jättää huomioimatta asunnon jatkuva lämmitys edellyttäen, että maaperän jäädyttämisen todennäköisyys on tässä tapauksessa minimoitu.

Riippumatta siitä, minkä tyyppinen savupiippu pohjaan, sen pinta on tasoitettava ja tarkistettava vaakasuoraan asentoon. Ylempi taso on 6-7 cm lattian alapuolella, ja kosteuden eristämiseksi on suositeltavaa sijoittaa kaksi kerrosta kateaineita pohjan päälle.

Joten, jos olet vastannut myöntävästi kysymykseen siitä, tarvitaanko säätiö talosi takkaa varten, voit jatkaa sen rakentamista. Tee se itse, vaikka se on hankalaa, mutta aivan todellinen. Jos sinulla on kysyttävää tai vaikeuksia, voit aina ottaa yhteyttä ammatti-mestareihin. Muista, että heikkolaatuinen pohja takan alla voi johtaa halkeamiin, mikä lisää tulipalovaaraa ja lämmityslaitteen toiminta on mahdotonta.