Paalun ja nauhan säätölaite

Yksi rakennusten monoliittisten perustelujen tyyppi on paalupohja. Sitä käytetään rakennettaessa rakenteita maissa, joissa on heikot laakeri-indikaattorit, ja yhdistää kahden tyypin hyvät ja huonot puolet: matalat nauhat ja kasa.

Lopullinen rakenne on kestävä, luotettava ja pystyy kestämään mekaaniset kuormat rakenteeltaan pystytetystä rakenteesta. Voit rakentaa sen itse, tarkkailla työn tekniikkaa ja käyttää yksinkertaisimpia laitteita, mikä vähentää huomattavasti käteiskustannuksia.

Pilarit ja nauhat: muotoilu, laajuus

Nauhatehtävä paaluilla on rakenne, joka koostuu matala-haudatusta monoliittisesta alustasta, joka lepää maahan maahan ajetuilla paaluilla. Ne haudataan alempaan kuin maaperän jäädyttämisen syvyys alueella. Usein niitä tuetaan kovilla kiviä. Tasauskorkeus, löysä maaperä - eivät ole este rakentamiseen.

Tällaisen säätiön yläosa on grillausperusta, joka siirtää suurimman osan rakenteen rakenteen aiheuttamasta kuormasta paaluille ja pienemmän osan siitä - maahan. Se on tuettu ulkoisilla seinillä ja väliseinillä. Se eroaa tavallisesta nauhasta korkeudeltaan, syvyydeltään. Säätönauha luodaan betonin kaatamalla.

Vahvistus tehostaa paalujen ja monoliittisen lohkon vahvistamista.

Pahaavat paalut kaatoivat liuoksen

Maakohtaisen vuorovaikutustyypin mukaan asennetut tuet on jaettu pölkkyihin ja roikkuviin paaluihin. Ensimmäinen lepää taustalla olevan hard rockin taakse. Toisessa on kitkavoima, joka esiintyy ruumiin ja maaperän välillä.

Tällaisten lajikkeiden pinoja käytetään säätölaitteeseen:

 • jonka muodostuminen suoritetaan suoraan rakennustyön aikana kaatamalla porat kaivoihin betoniliuoksella;
 • zabivny - ovat valmiita pylväitä, joiden käyttö edellyttää erityislaitteiden käyttöä;
 • ruuvi - metalliputket, joissa on valettu tai hitsattu kärki.
Maalaismaisemille soveltuvat tylsät paalut

Pure-laakereille on ominaista suurin voima, koska ne muodostavat yhtenäisen rakenteen, jossa on grillaus.

Tällainen yhdistetty pohja edustaa seuraavien rakenteiden rakentamista:

 • mökit;
 • alhaiset talot;
 • rakennukset, joissa on osittain kellarihuoneet.

Grillauslaitteella varustetulle pinoalustalle rakentaminen suoritetaan ei-raskailla materiaaleilla:

 • puu;
 • vaahtomuovi;
 • kaasutiiviste;
 • keraamiset lohkot;
 • erilaiset kehyspaneelit.
Ruuvipallot voidaan kiristää omilla käsillä.

Voit luoda ruuvi-säätiön omilla kädilläsi ja tylsistyneistä paaluista.

Prosessi voidaan suorittaa käyttämällä vain käsityökaluja.

Tämä selittää tämäntyyppisten tukien suosion yksilöllisessä rakentamisessa.

Tämä yhdistetty alusta on rakennettu nopeammin kuin yksinkertainen nauha, alle sen kustannukset noin 30%. Samaan aikaan ei ole syytä kaivata syväkaivoksia ja käyttää monimutkaisia ​​laitteita, mutta ennen rakentamisen aloittamista tarvitaan joka tapauksessa laskelmat.

Yhdistetyn perustan edut ja haitat

Nauha-paalusäätiön edut ja sen puutteet määräytyvät sen mukaan, että tällaisella tyypillä yhdistyvät nauhan ja paalutyyppien monoliittisten alustojen ominaisuudet.

Käytön tärkein indikaattori on, että sateen jälkeen kosteus pysyy pinnalla tai maan yläosassa.

Taulukko - Yhdistetyn nauhateollisuuden perustuksen positiiviset ja negatiiviset ominaisuudet

Säätiöllä on laaja valikoima etuja heiluttavista, epävakaista, löyhästä maaperästä, joka kattaa kaikki haitat. Sopii hyvin kevyiden betonirakenteiden rakentamiseen.

Alustava laskenta ja tarvittavat materiaalit

On suositeltavaa aloittaa paalun ja nauhan tyyppisen perustuksen rakentaminen alustaviin laskelmiin. Miksi tehdä ne? Ja sitten ongelmien välttämiseksi rakennuksen rakentamisen jälkeen.

Niiden toteuttamisen aikana on määritettävä tarvittava määrä paaluja, niiden halkaisija, syvyys laskemisesta ja aluksen monoliittisen kaistaleen leveys, mikä vaikuttaa kuorman tasaiseen jakautumiseen.

On suositeltavaa antaa laskuja asiantuntijoille, joilla on asianmukainen työkokemus. Rakennetun rakenteen elämä riippuu suoraan laskelmien tarkkuudesta.

Laskelmissa otetaan huomioon:

 • tuulen aiheuttama rakenteen kuorma;
 • rakennuksen korkeus;
 • rakennuksessa käytettävien materiaalien ominaisuudet;
 • maaperän geologiset ominaisuudet. Lisätietoja tämän säätiön rakentamisesta on tässä videossa:

Ennen kuin teet nauha-pohjan hiilihapotetun betonin tai muun kevyen materiaalin talolle, sinun on varastoitava taulukossa luetellut työkalut ja materiaalit.

Kaikki vaaditut laskelmat voidaan tehdä itsenäisesti käyttäen likimääräisiä menetelmiä. Ne annetaan erityisessä kirjallisuudessa.

Ohjeet säätiön itsenäiselle rakentamiselle

Jos haluat tehdä pile-pohjaisen säätiön omilla kädillä, tarvitaan vaiheittaisia ​​ohjeita. Kaikki teokset suoritetaan siinä määritellyssä järjestyksessä yksi toisensa jälkeen.

Säätiön tylsistyneistä paaluista syntyvä tekniikka koostuu seuraavista vaiheista:

 • alustavien laskelmien tekeminen;
 • paikan valmistelu: roskien poisto, ruohonpoisto ja tasoitus (jos mahdollista)
 • seinien ja väliseinien merkitseminen;
 • kaivamalla kaivantoa pohjaseinän alle merkin linjoilla, enintään 0,5 metriä syvällä ja luomalla pohjaan hiekka- tai sora-kerros;
 • porauskaivojen poraus on tehty syvyydellä, joka on suurempi kuin jäätymispiste (0,5 m) 1-2 metrin välein ja halkaisija 15 cm suuri kasa;
 • hiekkalaatikko (15-20 cm) täyttyy niihin, jonka jälkeen se painetaan alas;
 • putket (metalli tai asbestisementti) asennetaan, betonia kaadetaan;
 • kunnes hän tarttui - tasoittaa tunkit;
 • kiinteyttämisen jälkeen asennetaan raudoituskehys, joka ulottuu korkeudelle betoniperustan yläosaan;
 • käyttämällä itsekierteittäviä ruuveja ja kynsiä, kerää hermeettisiä puisia muottiosastoja;
 • koko rakenne kaadetaan betonilla, tiivistetään, pohjan yläosa tasoitetaan;
 • tietty aika odottaa konkreettista ratkaisua jähmettymään;
 • minkä jälkeen ne maadoittavat pinnan, tekevät vedenpitävyydestä, peruslämmityksestä. Lisätietoja laskelmista on tässä videossa:
Paalujen varusteet sopivat erikseen

Vahvistusta suoritetaan halkaisijaltaan 8-16 mm: n metallipalkkeilla, jotka on asetettu ristikkoon kolmessa suunnassa. Leikkauspisteet kiinnitetään neulomalla.

Ulkonevien muottielementtien on oltava ulospäin.

Sen kulmat kiinnitetään palkkien avulla. Koko rakenne on vahvistettu tukien ja solmion avulla.

Liuosta sekoitetaan suhteessa: 1 osa sementistä (500 merkkiä) 5 osaan hiekkaa pehmittimen lisäämiseksi.

Rakenteet saostumisen vaikutuksesta peitetään muovikelmulla. Betonin kuivausaika riippuu alueen ilmastollisista olosuhteista ja vaihtelee laajalla alueella. Jos ilman lämpötila on korkea, on vältettävä kuivumista betonia säännöllisin väliajoin kostuttamalla se vedellä.

Hiilipäällysteisen talon talo (puu, runkorakenteet) voidaan luoda itsenäisesti edellä kuvatun tekniikan mukaisesti, mikä säästää rahaa ja edistää uusien kokemusten hankkimista.

Työmaailmoitukset

Pile-pohjan rakentaminen omiin käsiisi edellä annetuissa vaiheittaisissa ohjeissa kannattaa harkita eräitä vivahteita. Niiden noudattaminen auttaa välttämään pieniä ja joskus suuria ongelmia. Ne parantavat lopullisen rakenteen laatua. Tässä ovat tärkeimmät suositukset:

 • hiekan sijasta hienorakeita voidaan käyttää tyynyinä;
 • ulkopuolinen muotti leviää bitumilla, johon katemateriaali liimataan;
 • itse betoni nauha on valmistettu 30 - 40 cm leveästä, korkeintaan 0,7 m korkeuteen riippuen suunnittelun kuormituksesta;
 • on parempi käyttää hitsausta runkotankojen liittämiseen;
 • kun muotti on asennettu maasta, on suositeltavaa luoda kerros hiekkakiviä, joka poistetaan 10 päivän kuluttua;
 • betonipohjan lämpöä kostuttaa ensimmäisen viikon.

Tekniikan noudattamatta jättäminen voi johtaa kielteisiin seurauksiin. Ne edistävät merkittävästi rakennuksen elämää ja jopa seinien äkillistä halkeilua.

Talon talteenottopääte (grillaus) on vaihtoehto, jota käytetään talvehtimissa, jotka ovat epävakaita rakennusten kuormituksen vaikutuksilta. Lisätietoja videon nauhan rakentamisen vivahteista on tässä videossa:

Oikea rakennustyö on tae siitä, että säätiö on vakaa ja kestää pitkään. Tällainen säätiö hiilihapollisen betonin ja muiden kevyiden materiaalien taloon sopii hyvin. Mahdollisuus perustaa säätiö omalla kädelläsi ja työlaiturin helpottamiseksi tarvittavien vaatimusten puuttuminen tekevät tällaisesta perustasta välttämättömän joissakin tapauksissa.

Talon rakentaminen

On olemassa lukuisia säätiöitä. Yhden tai toisen vaihtoehdon valinta riippuu ensisijaisesti maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen koosta, johon se on rakennettu. Nauhatyökalu nauhatyökaluilla yhdistää kahden säätiön edut: nauhat ja kasa. Rakennuksen ominaisuuksista pidämme jäljempänä.

Sisällysluettelo:

Edut ja haitat paalujen liuskapohjasta

Tämäntyyppinen säätö on merkityksellistä siinä tapauksessa, että maaperällä on korkea kosteus. Jos sademäärän laskeutumisen jälkeen vettä pidetään edelleen maaperän yläosassa useiden päivien ajan, rakennuksen järjestämiseksi käytetään vain paalun ja nauhan muotoa. Teippiä käyttämällä yhdessä paalujen kanssa voit jakaa kuorman tasaisesti rakennuksesta. Piles puolestaan ​​ovat ns. Ankkureita, jotka stabiloivat rakennuksen, liiallisen maaperän kosteuden käsittelyssä.

Paalusäätiö koostuu kahdesta erilaisesta pohjasta: paalusta ja vyöstä. Pallosäätiö on järjestetty asennettaessa ruuvipilareita erikoisvalmisteisiin syvennyksiin. Jotta rakenne saisi suuremman jäykkyyden, sitä vahvistetaan järjestämällä matala-teipin pohja.

Kahden tekniikan yhdistelmällä saavutetaan seuraavat edut:

 • kyky käyttää lähes kaikentyyppistä maata, jopa suurella kaltevuudella;
 • erektio sekä heikossa maaperässä että lisääntyneessä kovuusasteessa;
 • prosessissa käytettävien materiaalien saatavuus ja yksinkertaisuus;
 • liikkumiskestävyys ja maaperän kallistus;
 • kohtuuhintaisia ​​rakennuskustannuksia suhteellisen lyhyessä ajassa;
 • mahdollisuus itse tuottamiseen, ilman erityislaitteiden osallistumista.

Tämäntyyppisen säätiön rakentaminen edellyttää kuitenkin yksityiskohtaista selvitysoperaatiota pylvään syvyyden määrittämiseksi, liuskan perustan asettamiseksi, paalujen asennuksen numeroksi ja paikalle jne. Tämän säätöversion lisäksi ei ole suositeltavaa asentaa liian suuria paaluita. Tämä säätiön muunnos ei tarkoita sitä, että kellarikerroksen järjestely alla.

Paalusäätiön tärkein ero tavallisesta nauhalevystä on se, että rakennus on vain hiekkalaatan päällä, mutta myös paaluilla, vähentäen näin maapallon kokonaiskapasiteettia ja estäen sen epätasaisen sumentumisen. Pileät siirtävät kuorman siten kovempaan maaperään, joka on syvempi kuin liuskajohdot. Pallojen tyyppi, koko ja poikkileikkaus valitaan erikseen ja riippuu alueen geologisista ominaisuuksista.

Paalun ja nauhan perustusten välinen ero paaluilla on, että teippi, ns. Grillage, mahdollistaa tiilitalon tai kiven ja lohkojen rakentamisen paaluille. Samaan aikaan kuorma siitä jaetaan tasaisesti. Tämäntyyppiseen säätöön sopiva nauha asennetaan matalaan, haudattuun tai haudattuun asentoon.

Yleisin vaihtoehto - matala nauha, syvyys teippi on kaksikymmentä-neljäkymmentä senttimetriä. Tällöin paaluilla käytetään tylsyää, pyöreä osa ja lisävahvistus. Nauha tässä tapauksessa on hiekasta ja soraa olevasta tyynystä, joka on noin kaksikymmentä senttimetriä korkea.

Huomaa, että säätiön tätä versiota käytetään siinä tapauksessa, että alueen maaperälle on ominaista korkea tai heikko kallistus. Nauha sijaitsee nollamerkin yläpuolella olevasta painosta, mikäli maaperä on erityistä kallistusta.

Nauhateoksen laskeminen paaluilla: ominaispiirteet

Ennen kuin aloitat palmikoityypin valmistuksen aloittamisen, on toteutettava useita toimenpiteitä, joilla pyritään määrittämään nauhan leveys, halkeamien halkaisija ja niiden syvyys. Lisäksi sinun tulisi laskea paalujen lukumäärä, jotta voit jakaa kuorman tasaisesti.

On suositeltavaa, että tätä työtä tekevät asiantuntijat, jotka ovat osallistuneet aiemmin yksityiskohtaisiin laskelmiin. Koska koko rakennuksen käyttöaika riippuu suoraan näiden ominaisuuksien laskemisen oikeellisuudesta, tässä vaiheessa säästöä ei suositella.

Palkkien nauhan perustuksen laskemisessa on otettava huomioon sille asetettu kuorma. Lisäksi maaperä on tutkittava kosteudelta, savesta ja muista sulkeumia.

Laskelmissa on otettava huomioon seuraavat ominaisuudet:

 • tuulikuormitus tulevalle rakennukselle;
 • materiaalit, joista rakennusta rakennetaan;
 • kerrosten lukumäärä ja rakennuksen koko;
 • alueen maaperä ja sen geologiset ominaisuudet.

Kiinnitystekniikan rakentamisen tekniikka kyllästyneillä paaluilla

Säätiön tämä variantti perustuu tylsistyneiden paalujen käyttöön, joiden kantavuus on yli 1,5 tonnia. Siksi keskikokoisessa rakennuksessa 40-50 tällaista paalua riittää. Tällaisen säätiön asentaminen on melko nopeaa eikä edellytä erityiskustannuksia sen toteuttamisesta.

Paalutus tehdään siten, että niiden alaosa sijaitsee pienempi kuin maaperän jäädytys. Paalun lisävarmuuden takaamiseksi kosteudelta ja huurun tunkeutumiselta ne peitetään kattohuopilla. Katemateriaali pystyy myös vähentämään maaperän paineita paaluilla vaikeassa pakkasessa.

Poraamattomien paalujen säätiö on useimmiten varustettu kahdella tekniikalla:

 • paaluille asennetun nauhapohjan käyttö;
 • lepoviljelyn valmistus.

Toinen vaihtoehto on merkityksellinen maaperälle, jolla on erittäin voimakas nousu. Ensimmäisessä vaihtoehdossa monoliittisen grillauksen syveneminen on kaksikymmentä senttimetriä maahan.

Laitteen nauhan säätö paaluilla käsittää seuraavat työvaiheet:

1. Laskelmien tekeminen säätiön alla.

Suosittelemme, että annat tämän vaiheen erikoisasiantuntijoille, sillä itse laskelmien suorittamiseksi sinun tulisi tutustua paljon maaperään ja sen ominaisuuksiin liittyvään kirjallisuuteen. Lisäksi maaperää on tutkittava kosteuspitoisuuden tasolla. Saatujen tulosten perusteella määritetään pohjalevyn leveys, paalujen syvyys, paalujen tyyppi ja materiaali, josta ne tehdään.

2. Suorita base-merkintä pohjalle.

Tämä vaihe liittyy alueen valmisteluun: sen puhdistaminen kasvillisuudesta, mahdollisimman suuren tasoituksen. Lisäksi köyden ja tapin avulla tehdään pohjaan merkintöjä, porataan paalujen asennuspaikka määritetään.

3. Porauskaivot paalujen alla.

Jokaisen paalun asennuspaikan määrittämisen jälkeen on tarpeen varustaa niille tarkoitettuja reikiä. Kunkin paalin syvyyden määrittämisen tärkein edellytys on sen alku maanpinnan syvyyden alapuolella. Voit tutustua maaperän jäädyttämisen syvyyteen tutkimuksensa tai erityisen kartan avulla, joka osoittaa tämän indikaattorin tietylle alueelle.

4. Kaivojen valmistus paalujen asennusta varten.

Aikaisemmin valmistetun kaivon sisällä on tarpeen sijoittaa kattohuopa, joka on varovasti kiinnitetty siihen. Samanaikaisesti on toivottavaa asentaa kattohuopa kahdessa kerroksessa. Jos kaivon tila tulevaisuudessa on melko vakaa, sinun ei tarvitse asentaa koteloa. Jos maaperä on kuitenkin melko kostea tai siinä on paljon savea, on huolehdittava kotelon asentamisesta, mikä antaa paaluille suuremman jäykkyyden. Hiekkaa käytetään täyttämään vapaata tilaa putken ja kaivon pohjan välillä.

5. Teräsrungon asennus.

Teräsvahvista valmistettu runko on tarpeen laskea putken tai kaivon sisäpuolelle. Huomaa, että hänen ei pitäisi levätä kaivon pohjalle joka tapauksessa.

6. Täytä kaivoja.

Seuraavassa vaiheessa aikaisemmin valmistettu pohja täytetään laadukkaalla betoniliuoksella. Säästä ei pidä säästää, sillä koko talon toiminnan kesto riippuu suoraan sen voimasta. On suositeltavaa käyttää tehdasbetonia, jos tämä ei ole mahdollista, sinun on tehtävä se itse betonisekoittimella. Täytä jokainen paalu erikseen, samalla välttäen keskeytyksiä yhden paalin kaatamisen yhteydessä. Jotta voisit päästä eroon betonin ilmasta ja varmistaa sen tiivistymisen, käytä tärytintä betoniin. Siten muotoilu hankkii lisää jäykkyyttä.

Kaivon yläosaa ei kaadeta, koska osana vahvistuskammioa on edelleen liitettävä betoni nauha. Betoniliuoksen kovettumisen jälkeen on välttämätöntä rakentaa hiekkapohja tulevaisuuden nauhalementin pinnalle.

7. Nauhat.

Seuraavaksi sinun täytyy kerätä muotti. Sen valmistukseen käyttäen reuna-alustaa. Aikaisemmin valmistettu vahvikeharja asennetaan muottiin, joka kaadetaan samalla betoniliuoksella kuin paalut. Huomaa, että raudoituksen käyttö on pakollista, koska se lisää säätiön kestävyyttä suurille kuormituksille ja tekee siitä joustavamman. Lisäksi tangon avulla grillaus liitetään paaluun. Seuraavaksi sinun on odotettava vähintään kolme viikkoa, kunnes betoni on täysin asetettu ja jatka vasta sitten.

Matala perusta säätöruuveihin

Jos pohdimme parempia - ruuvipilareita tai nauhalevyjä, meidän on perehdyttävä kunkin perustan eduista. Erinomainen yhdistelmä edellä luetelluista kahdesta vaihtoehdosta on nauhan pohja ruuveilla.

Ruuvi paalut eroavat tylsistyneistä paaluista niiden suunnittelussa. Porakoneen alaosassa on terät, joiden avulla se voidaan helposti ruuvatella maaperään. Teräsrakenteiden valmistamiseen käytetään usein valettu tyyppiä. Mahdollisuus hitsaamiseen valmiiden elementtien välillä on mahdollista, mutta tällaiset paalut ovat vähemmän kestäviä kuin valetut. Pallosäätiöillä on suuri kantavuus, joten ne ovat varsin suosittuja. Teipin lisääminen tähän säätömuotoon lisää sen jäykkyyttä ja lujuutta.

Jos maa kuuluu savi-, taikapeili-, turve-, suotyyppiseen, niin nauhatyypin perustan, jossa on kyllästynyttä paalua, on välttämättä rakennettu siihen.

Pallojen alapäästetyn nauhan eduista huomataan:

 • kohtuuhintaan, paalut eivät tarvitse kaataa betonia eikä ylimääräisiä kustannuksia niiden valmistukseen;
 • paalut ovat melko helposti kuljetettavia;
 • se kestää vain yhden päivän asennettavaksi ruuvityyppisille paaluille, joten säätiön tekeminen ei vie paljon aikaa;
 • tällaisille paaluille asennetun rakenteen käyttöaika on melko korkea;
 • mahdollisuus asentaa maaperään, jolla on korkea kosteuspitoisuus ja kallistuminen;
 • teräspidon käyttöaika on vähintään puolitoista vuosisataa;
 • ei ole tarvetta paakkujen ojanoton valmisteluun, vaan ne asennetaan suoraan maahan;
 • teokset tehdään sekä talvella että kesällä;
 • jos leikkaus on epätasaista, niin paalujen avulla on mahdollista päästä eroon tästä epäkohdasta ilman etukäteen kohdistettua osuutta.

Ruuvien paalujen asentaminen kivikkoiselle maaperälle on kuitenkin erityisen vaikeaa. Asennuksen aikana on olemassa riski, että terä rikkoutuu. Siten tällaisen säätiön kantavuus pienenee merkittävästi. Ruuvipallojen perusta ei salli talon alle perustaa kellarista tai kellarista. Lisäksi viemärijärjestelmä ja vesijohtojärjestelmä tarvitsevat lisäeristystä. Paalun liitoksen pinnan suojaamiseksi korroosiolta he tarvitsevat lisäkäsittelyä bitumimastilla.

Nauhapohjan lisäasennus ruuvipilareiden perusteella edellyttää seuraavia etuja:

 • mahdollisuus itserakennukseen teippi kellari;
 • työn helppous;
 • jolloin ruuvirakenne lisää jäykkyyttä;
 • tasaisen kuormituksen siirto ruuveilla;
 • vakautta ja taipumusta deformoitua rakennusta, joka on pystytetty tällaiseen säätiöön;
 • pohjaveden kestävyys;
 • korkea lujuus ja kestävyys.

Liuskajohdon järjestely edellyttää kuitenkin monimutkaisten toimenpiteiden toteuttamista betoniliuoksen valmistamiseksi, vahvistamisen valmistukseen, muottien asentamiseen, kaatamisen jne. Myös sen valmistuksen jälkeen, sinun on odotettava noin kuukausi, jotta betoni saa lisävoimaa.

Siksi jos kiven, tiilen tai lohkojen rakentaminen rakennetaan maaperään, jossa on suuri kallistus, kaistaleiden ja paalun perustusten yhdistelmä on erinomainen vaihtoehto, joka tekee säätiöstä kiinteän, vankan ja vakaan pohjan mille tahansa rakenteelle.

Pile ja nauha-säätiö omilla käsilläsi

Toisin kuin ruuvi- ja porakoneissa käytettävät grillataustat, paalusäätiötä käytetään raskasrakennuksiin, joissa on tiiliä, lohkoseinät, sillä voi olla kellari / pohjakerros. Tällöin korkea rakennusbudjetti kompensoidaan asuntojen neliömetrin kustannushinnan laskulla.

MZLF-nauhan tekniikka paaluilla

Jos haluat tehdä pihapiirin tiilimajalle, sinun on suoritettava kaivaustyöt. Jos hanke sisältää käytetyn kellarikerroksen, tekninen maanalainen, kuoppaan vedetään ulos. Rakennuksessa, jossa ei ole kellarinviljelyä, on kuormattavia seiniä, joiden leveys on 0,6-0,7 m, tarpeeksi kaivettuja. Työntekijöiden tulisi olla miellyttäviä porauksia / uppoavaa paaluja maanalaisten töiden, betonin kaatamisen ja vahvistamisen aikana.

Kaivannon ulkokehällä on oltava halkaisijaltaan 11 cm: n tyhjennysputket. Kiertovesiputki on kiellettyä rakentaa pohjan alapuolelle, ja jos se tyhjennetään myöhemmin, maansiirtotilojen määrä kasvaa voimakkaasti. Kaivon / kaivannon syvyys on 40 - 70 cm.

Pallokentän asennus

Heikossa maaperässä (turve, kivennäisvesi, hiekkahiekka) MZLF-nauhat ovat liian liikkuvia, epävakaa geometria ja kutistuvat. Piles kulkevat näiden kerrosten läpi, saavuttavat laakerikerroksen, siirtämällä kuorman kiviä. Siksi monimutkaisissa geologisissa olosuhteissa paalusäätiö on optimaalinen menetelmä.

Kierrä paalut

Ennen pölkkikentän valmistusta vaaditaan testi ruuvaamalla muodostuksen syvyyden tunnistamiseksi riittävillä kantavuuksilla. SVS on upotettu useisiin paikkoihin rakennuspaikassa, jolloin laakerikerros tulee osoittamaan kiristysmomenttia voimakkaasti. Tunnetulla syvyydellä voit ostaa halutun pituisen SHS: n.

Paalusäätiö valmistetaan vakioteknologian mukaisesti:

 • kaksi avustajaa pyörivät paalua sorkkareilla, vivut
 • master ylläpitää SHS-tynnyrin pystysuoraa asentoa
 • laakerikerroksen on oltava jäädytysmerkin alapuolella

Paremman paikantamisen helpottamiseksi SHS: n maahantulon helpottamiseksi syvennyksillä on hieman pienempi halkaisija 0,5 metriä syvemmälle, mikä helpottaa paalun sijoittamista näihin reikiin ja asettaa sen täysin pystysuoraan asentoon.

Kotimaiset käsityöläiset ovat kehittäneet tekniikan upottamista varten kotitalouskoneiden koneistamiseen. Poraa 1,5 - 2 kW, joka on asennettu paalille erikoisavainvälityksen avulla, jonka suhde on 1/60. Tämän jälkeen käyttäjä pysyy pystyasennossa, pyörittää SHS-sähkötyökalua.

Lisäämällä vääntömomenttia sen jälkeen, kun se on jäätynyt syvyyteen, on selvää, että terät ovat saavuttaneet laakerikerroksen. Sukelluksen lopussa kasa leikataan 2/3: n korkeudella perustusnauhasta betoniin kiinnitettävälle sidokselle. Ne poltetaan, poratut reiät, joissa tangot ohjataan, myöhemmin yhdistettyinä verkkoihin.

Pahaavat paalut

MZLF: lle paaluilla, tylsät rakenteet ovat paras tapa hankkia monoliittinen spatiaalinen rakenne monimutkainen geometria.

Tekniikan muoto on seuraava:

 • SVS-koesukellus geologisista tutkimuksista (laskee paalun syvyys)
 • sokeiden reikien poraus maaperään laakerin horisontin tasolle edellisen tutkimuksen tulosten mukaan (välttämättä alle alueen maaperän jäädyttämisen)
 • polyeteenistä valmistettujen muottien asennus, halkaisijaltaan 20-30 cm: n asbestisementtiputket tai kattotarvikkeet
 • vahvistus muottien sisällä, jossa on rakenteeltaan useita pystysuoria tankoja (12-16 mm), jotka on yhdistetty pyöreillä, neliömäisillä kolmikulmilla olevilla silloilla (6-8 mm vahvistus)

On mahdollista täyttää paaluja kerralla, jättäen ankkurin, joka on myönnetty ulkopuolelle nauhan ruudukolle tai samanaikaisesti MZLF: n kanssa seuraavassa vaiheessa. Toisessa tapauksessa vahvuus on suurempi, käyttöikä on pidempi.

Muottien asennus

Työn määrän vähentäminen 70% yksittäisistä kehittäjistä kaada teippi maahan, lisäämällä muottiin vain pohjakerroksen alapuolella. Tässä tapauksessa pohjaseinän sivuseinämille ei ole pääsyä niiden vedeneristämiseen. Oikea tekniikka edellyttää muotin asennusta koko nauhan korkeudelle molemmin puolin. Tämä lisää maanrakennusten määrää, muottipaneelien puutavaran kulutusta, mutta se maksaa suurella toimintaresurssien avulla.

Ennen asennustyön asentamista sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 • putkikanavat - aallotukset tai sileät putket kaksinkertaisella geotekstillillä, jossa on reikä, rei'itetty rei'itys, kulkevat nauhan ulkopuolelta sen ulkopuolelta sen pohjan tasolla, kaadetaan roskiin, jossa on myöhemmin muodostettu tyyny
 • tehdä tyyny - peräkkäinen tiivistys värähtelevällä levyllä joka 10 cm hiekkaa (kaksi kertaa), rauniot (kaksi kertaa)
 • kaada lattia - varmista vedenpitävä maton eheys, joka väistämättä repeää soraa
 • vesitiivis ainoa MZLF - 2 - 3 kerrosta valssattua eristystä Bikrost tai mikä tahansa analoginen lasikuitu liimaamalla liitokset mastiksilla

Vedenpitävyys ei irtoa pohjan alla, se on valmistettu kaivannon seinämille koko nauhan korkeudelle niin, että kerros koko betonirakenteessa on jatkuvaa.

vahvistaminen

Armpoyaksen rakentamisessa on huomioitava, että nauha toimii maanpinnassa puristusta, taivutusta, vääntöä, venytystä varten vuodenajasta riippuen. Tarvitset siis kaksi hihnaa alemmassa, yläosassa. Tekniikan muoto on seuraava:

 • korttien valmistus - vaakasuorat hyppykytkimet (30 cm: n korkeus kulmissa, seinien konjugointi, 60 cm suorissa osissa)
 • alemman hihnan asettaminen - ruudut perustuvat betonipoikkeihin, joiden leikkaus on 10 x 10 cm, korkeus 15 mm, on kiellettyä asettaa ne vesitiivistykseen, murskattuihin kiviin,
 • ylemmän vyön asennus - pystysuorat kaihtimet tai kiinnikkeet kiinnitetään alaverkkoon, yläkortti asetetaan niille, metallielementit on upotettava betoniin vähintään 15 mm: n kuluttua kaatamisesta

Pitkittäisten sauvojen poikkileikkaus on 12 - 16 mm, kaiuttimet, kiristimet on tehty 6 - 8 mm: n raudasta. Hitsauksen sijasta on suositeltavaa neuletiheys tai polymeeripihdit. Tangot eivät saa olla ruostetta, puhdistettava likaa. Panssaroidut hihnat on liitetty johtoon, jossa on paalujen vahvistamista, jossa on päällekkäisyydet 30-60 cm kahdessa paikassa.

betonointi

Kun rakennustyöt täytetään betonilla, on otettava huomioon yhteisyrityksen standardien vaatimukset (entinen SNiP parannetussa versiossa):

 • kielletty betonin polttaminen yli 0,5-1 metrin korkeudelta
 • täyttö olisi tehtävä sekoittimen permutaatiolla, kun seoksen kuljettaminen muottipesän sisällä olevilla lapioilla betoni menettää sen ominaisuudet
 • on suositeltavaa täyttää muotit yhdellä askeleella, kun seoksen syöttö on katkennut enintään 2 tuntia
 • jos yhdestä päivästä ei ole mahdollista täyttää, pystysuorat hyppyttimet käytetään ilman raudoituksen leikkaamista (yleensä ketjutekniikkaa pienellä solulla)

Tiivistys syvällä täryttimellä tai käsin (raudoituksen kappaleet) on edellytys. Ennen kuin vibraattorin kärki siirretään toiseen paikkaan (40 cm yhteen suuntaan rengasta pitkin), kuplien on pysäytettävä, sementtihyytelömuoto, roskia peitetään.

Kesällä betoni on peitetty sateesta tehdyillä elokuvilla, talvella pakastamisesta. Liiallisesta dehydraatiosta pinta peitetään hiekalla, sahanpurulla, kuorella ja kaadetaan kastelupulloon. Kylmissä sääolosuhteissa lämmityskaapeli sijoitetaan muottiin, joka jää nauhalle suljettuina työn loppuun. Vedenpoisto on mahdollista 7 - 5 vuorokautta, muuraus, hirsitalon asennus vähintään 2 viikkoa.

vedeneristys

Rakennuksen betonirakenne, joka haudataan maahan tai koskettaa sitä, väistää väistämättä. Jopa ilman myrskyä, tulvien valumista, kosteutta on läsnä maaperässä, tunkeutuu vastapaineeseen kellarin huokosiin. Viemäröinti pystyy suojaamaan pohjan pohjaa, mutta on hyödytöntä suojata ylätasoa.

Vedeneristys ratkaisee ongelman, se tehdään useilla tavoilla:

 • alukkeet - tunkeutuvat yhdisteet osuvat kemialliseen reaktioon (osmoosi) sementillä, muutetaan betonin rakennetta koko nauhan paksuudelle, se on kallein tapa
 • liimaus - valssatut materiaalit liimataan betoniin useissa kerroksissa, päällekkäin tiivistetty mastilla
 • maalaus - erikoismaalit bitumiin, epoksipohjaan
 • päällystysmastilla, samanlaisen koostumuksen kyllästämisellä

Liimapäällysteiden kiinnittämiseen kannattaa valita polyesteripohjaiset rullat, lasikuitu kaksipuolisella bitumien kyllästyksellä (esimerkiksi Linokr, Bikrost, Tekhnoelast). Mikä tahansa tekniikan tärkein edellytys on kattavuus. Siksi valssattuja materiaaleja asetetaan nauhan pohjaan, liimattu betonin kaatamisen jälkeen ulommille sisäpinnoille, jotka on taivutettu ylemmälle pinnalle.

Pile ja nauha-säätiö omilla käsilläsi

Pile ja nauha-säätiö - eräänlainen monoliittinen perusta kallistamiselle ja heikolle maaperälle. Sen erityispiirre on se, että rakennuksen seinät ovat tukevia kiinteän matalan syvyyden nauhalevyn ympärillä, ja vahva tartunta kiinteisiin kerroksiin maaperän takaa paalut, jotka haudataan jäätymissyvyyteen. Tämä rakenne mahdollistaa toisaalta rakennuskustannusten alentamisen ja toisaalta rakennuksen lujuuden ja suuren kuormituksen.

Pallon pohjan edut

 • Alhainen hinta;
 • Se toteutetaan nopeasti, voit luoda pile-pohjan omilla käsilläsi ilman erityislaitteiden käyttöä.
 • Asennus mahdollisiin helpotuksiin on mahdollista;
 • Täysin vastustuskykyinen talteenotto ja kausittaiset maaperäliikkeet.

Puutteista voi huomata laitteen mahdottomuus täysi-ikäinen kellari.

Pallosäätiön rakenne ja laajuus

Palo- ja nauhaosuus siirtää rakennuksen kuorman maahan kahdella rakenneosalla: rakennuksen reunan ja laakerin väliseinien ympärillä asennettu perusnauha sekä paalut, jotka varmistavat perustan lujuuden kausityön aikana. Paalut ja perustusnauhalla vahvistettu vahvike. Pallot voidaan tehdä niin tylsistyneesti kuin betonilla täytettyjen asbestisementtiputkien avulla. Viime aikoina metalliruuveilla on poranterät alemmassa päässä erittäin suosittu. Perusta-nauha on tehty betonin kaatamalla.

Pile-nauhan perustuksia käytetään talon, mökeissä ja muissa rakennuksissa, joissa on kellarihuone. Ne voidaan asentaa turvotukseen alttiilla mailla sekä alueilla, joilla on suuri korkeusero. Tämä säätiö on paljon halvempaa ja toimii nopeammin kuin syvyys.

Pile ja nauha-säätiö omilla käsilläsi

Monet ihmiset tietävät nauhan ja paalun perustan positiiviset sivut. Tällaisia ​​alustoja pidetään parhaiden joukossa. Esimerkiksi nauhapohja on kestävä ja luotettava, joka kestää raskaita kuormituksia. Mutta paalusäätiö on yksinkertainen valmistaa, sen laite vaatii vähimmäismateriaalia, aikaa ja vaivaa. Monet menetetään paremmin. Mutta on yleinen vaihtoehto - paalun perusta.

Mikä tämä on? Miten se on parempi kuin sen vastapuolet? Miten rakentaa sen omilla käsillänne? Jos olet kiinnostunut näistä kysymyksistä, voimme vastata niihin kokonaan.

Tunnustelu paalusäätiössä

Miten tällainen yhdistetty muotoilu. Voimme sanoa, että maanpinnan yläpuolella oleva osa (grillage) ei ole muuttunut. Ulkoisesti nauha on sama: kaikki osat kulkevat jokaisen seinän alle, ja itse rakenne voi olla monoliittista raudoitettua betonia tai levyjen ja lohkojen esivalmistetta. Mutta pohjan pohja on erilainen.

Se perustuu paalusäätiön rakentamiseen. Maaperän syvyyksissä on paaluja, jotka kuormittavat koko rakennuksen. Rostverk sijaitsee näillä paaluilla jakamalla koko kuormitus niille ja vain pieni osa maanalaisesta maaperästä. Tällaisen paalusäätiön laite on nähtävissä alla olevasta kaaviosta.

Tuloksena on, että säätiön alaosa on tehty paaluista, ja yläosa on valmistettu monoliittisesta nauhasta. Tätä tekniikkaa käytettiin ensimmäistä kertaa Suomessa. Näiden alueiden piirre on, että heidän kotejaan tehdään useimmiten puusta. Niinpä ne ovat kevyitä. Siksi tämän tyyppinen pohja soveltuu ihanteellisesti kevyisiin puurakenteisiin. Kun rakennat massiivisia tiilitaloja, sinun on tehtävä vakavia laskelmia, jotka parhaiten jäävät ammattilaiselle. Videossa näet muutamia laskutoimituksia.

Työsuunnitelma voidaan suorittaa kahdella eri tavalla:

 1. Suspendoitu paaluustekniikka, joka pidetään paikoillaan maaperän ja paalun ulkopinnan välisen kitkavoiman vuoksi. Tätä voidaan verrata kynsiin, joka joutuu levylle.
 2. Piles-telineet, jotka perustuvat alemman kerroksen maaperään.

Tietoja siitä, miten hoitaa talon talteen omilla kädillä, puhumme edelleen. On huomionarvoista, että tällainen pohja sopii heikkoon tai veteen kyllästettyyn maaperään. Ja mikä tärkeintä, voit järjestää paalupohjaisen perustan maahan kevyellä kaltevuudella. Vaikka kaikki näyttää monimutkaiselta, mutta tämä ei ole täysin totta. Kaikki työ on tehty nopeasti, jopa ilman raskaita laitteita. Voit tehdä kaiken omalla kädelläsi. Siksi säätiö on niin suosittu. Ja mikä on hänen positiivinen puolensa?

Pallon pohjan edut

Ensimmäinen asia, johon ihmiset kiinnittävät huomiota tietyn pohjan rakentamiseen, on sen etuja ja haittoja. Loppujen lopuksi ne luonnehtivat perusta. Mikä on niin hyvä paalutyyppinen nauha?

 1. Jopa 50% kaikista talon rakentamiseen käytetyistä rahoista menee liuskajohdon laitteeseen. Tämän vaihtoehdon osalta se on paljon halvempaa, koska maassa on paaluja eikä monoliittista nauhaa. Vain grillata tehdään yhdeksi malliksi.
 2. Säätiön työtunnit ovat paljon pienemmät. Ja vietät vähemmän aikaa. Meidän tapauksessamme ei tarvitse kaivaa suurta kuoppia.
 3. Voit tehdä kaiken työn itseäsi turvautumatta erikoislaitteiden käyttöön.
 4. Ei ole väliä mitä maastoa tontti on. Pylväsnauha voidaan pystyttää vaikeissa maissa.
 5. Pohja sietää kausittaista maaliikettä ja turvotusta.
 6. Kestävyys ja luotettavuus, jos noudatat laitteen tekniikkaa.
 1. Mahdollisuus rakentaa kellari tai kellari talon alle.
 2. Ei sovellu massiivisiin koteihin.

Siksi monet omistajat haluavat tämän perustan. Pienen hinnan ja muutaman päivän ajan saat laadukasta tukikohtaa, joka kestää vuosia. Miten? Selvitämme.

Pile ja nauha säätiö omalla kädelläsi askel askeleelta ohjeita

Nyt me teoriassa tarkastelemme, kuinka voit tehdä tällaisen perustan talosi. Prosessi on yksinkertainen, mutta vaatii huolta, suunnitelman huolellista toteuttamista ja tiettyjä taitoja. Kyllä, ja ilman ulkopuolista apua ei riitä. Niinpä paalusäätiön rakentaminen tapahtuu seuraavissa vaiheissa:

 1. Valmistelutyö: paikan puhdistaminen, merkintä ja kaivaminen.
 2. Paalujen asennus.
 3. Vahvistus ja täyttö.
 4. Grillitysten ja lujitemuottien rakentaminen
 5. Paalun ja nauhan pohjan täyttö.

Katsotaanpa kaikki askel askeleelta ja menemme syvemmälle prosessiin.

Vaihe 1 - tee merkintä

Kun olet suorittanut sivuston puhdistuksen, sinun täytyy merkitä se. Yksinkertaisesta nimestä huolimatta tämä peruskorjausvaihe on aivan ratkaiseva. Helppo soittaa hänelle liian vaikeaksi. Tällainen merkintä on lisärakentamisen apu. Se riippuu siitä, onko pohja geometrisesti tasaista. Merkintä on ohjeistettava.

Mikä on sinun tehtäväsi? Perussuunnitelmaan keskittyessä siirrä piirros piirustuksesta maahan. Ja on tärkeää pitää kaikki koot. Merkintä ilmaisee nauhan sijoituksen maahan. Tätä tarkoitusta varten tarvitset seuraavat työkalut ja materiaalit:

Kuinka tarkka merkintä näyttää näyssä kuvassa.

Sitten sinun on hahmoteltava paikat, joissa säätöpilot asennetaan. Heidän laskentaansa on tehtävä etukäteen, jopa säätiön suunnittelussa. Kaikki riippuu rakennuksen painosta. Jos käytämme likimääräisiä lukuja, voidaan käyttää 800: sta 1 600 kg: aan yhtä tukea varten (kaikki riippuu maaperästä). Laske koko kuormitus, tee marginaali 30%.

Loppujen lopuksi kaivanto olisi kaivettava perustuksen nauhan alla. Toisin kuin liuskan perustus, se ei ole syvä. Kaikki riippuu maaperästä. Joskus maaperän kerrosta ei yleensä voida poistaa, jolloin grillata maaperä. Kaivon ja pohjan seinämät ovat huolellisesti kohdistettuja ja painettuja. Alareunassa sängyssä nukahtaa alusta hiekkaa ja ram se.

Vaihe 2 - Asenna paalut

Nyt on aika kaivaa reikiä paikoissa, jotka on suunniteltu paaluille. Syvyys riippuu monista tekijöistä, kuten maaperän jäädyttämisen syvyydestä (kaivaminen 30-40 cm alemmalla) sekä pohjaveden pinnasta ja rakennuksen massasta. Poraus voidaan suorittaa käyttämällä sekä manuaalisia mekaanisia että sähkötyökaluja.

Kun kaikki reiät on tehty, pieni kerros 10-20 cm hiekkaa putoaa pohjaan. Kaikki on kaatunut. Tällainen substraatti suojaa pohjaa vedestä. Sitten reikiin asennetaan paalu. Ne voivat olla metallia tai asbestisementtiä. Kaivon seinät suojaavat kateaineita.

Vaihe 3 - Vahvistaminen ja täyttö

Tätä varten tarvitset vahvistuspalkkeja. Vahvistus tapahtuu paalun sisällä. Yksi tuki vaatii kolme tankoa, jotka on asennettu kolmion muotoon. On tärkeää, että sauvat päiden korkeus nousevat 20 cm putken päässä. Vahvistuksen vahvistamiseksi jotkut tekevät yhden kappaleen varret.

Sen on vielä valmistauduttava betoniliuokseen suhteessa 1: 6 ja kaadetaan paalut. Kun olet täyttänyt putken 25-30 cm, nosta se 20 cm niin, että liuos pohjasta leviää. Joten luo vahva tyyny. Valettaessa betonia tiivistetään liitos.

Vaihe 4 - grillit ja vahvikkeet

Tarvitset irrotettavan muottipesän, joka voidaan tehdä tavallisista levyistä. Ne yhdistyvät ja vahvistetaan ristikoilla ja solmuilla. Jos työskentelet epävakaalla maaperällä, sinun on aloitettava muottien tekeminen kaivannossa. Jos maaperä on normaali, muotti on tehty ylhäältä pitkin kaivon reunoja. Työskentelyä varten tarvitset levyt, palkit, kynnet ja vasaran. Rakennuksen korkeus määrittelee rakennuksen kellarin korkeuden.

Mitä tulee vahvikkeeseen, tarvitset liittimiä Ø8 tai 10 mm. Siitä tulee ristikko, kiertyvät elementit metallilangalla. Parempi lujuus, paalujen vahvistaminen ja grillaus on kytketty.

Vaihe 5 - Paalun perustuksen kaataminen

Tapaus jätetään pieneksi. Pile-pohjan rakentaminen on tulossa loppuun. Jäljellä on vielä betoniratkaisun valmistaminen ja kaataminen. Ihannetapauksessa tee työ heti. Siksi et voi tehdä ilman ulkopuolista apua.

Sitten nauha on monoliittinen. Kun betonia kaadetaan, se on pakattava, ja lopullisella tasolla peruskärki. Tästä videosta ymmärrät täsmälleen, miten työ on tehty.

johtopäätös

Se on se, säätiö on valmis. Jäljelle jää vielä muottien poistaminen betonin kuivumisen jälkeen ja vedenpitävyyden suorittaminen. Tällaisella pohjalla voit sijoittaa seinien ensimmäiset vanteet.

Säätiö halkaisee omia käsiään

Pile- ja nauha-säätiö omilla käsilläsi

Nykyisin käytössä olevien säätiöiden vaihtelusta huolimatta paalupohja on erittäin suosittu. Sillä on lujuus, helppokäyttöisyys ja rakentamisen tehokkuus.

Tyyppien paalusäätiö

Pilarityypin perustana on yksiosainen rakenne, joka perustuu teräsbetoniin, joka on muodostettu maadoitettuihin betonipoikkeihin ja w / w-vyöhön.

Kun puhutaan valinnanvapaudesta, on syytä huomata, että on olemassa tyyppejä:

 • Ruuvi - mahdollistaa valmiiden teräspilarien käytön ruuvataan maahan. Teokset tehdään sekä manuaalisesti että automaattisten työkalujen avulla. Erilaisten koon ansiosta voit helposti valita paalujen mittoja mistä tahansa tilanteesta.
 • Bored - tekniikka mahdollistaa paalujen valmistuksen suoraan rakennuspaikalla. Tämä vaihtoehto on optimaalinen kaikentyyppiselle maaperälle, on tärkeää, että paalun syvyys ylittää maaperän jäädyttämisen rakennustyömaalla.

Pohjapiirros

Aloita työskentely merkinnällä. Sinun pitäisi aluksi päättää käytetyn nauhan leveydestä - säännönmukaisesti arvo on 40 cm, syvyys 60 cm ja enemmän. Seuraavaksi merkitse kaivannon sijainti ja merkitse raja nailonköyden tai kalastuslinjan kanssa. Tämän perusteella paalujen asennuspaikka määritetään vaiheen 2 metrillä.

Ensimmäiset paalut sijoitetaan rakenteen kulmiin ja keskelle, loput jaetaan rakenteen ympärille. Komponenttien tasaisen jakautumisen aikaansaamiseksi kulmien paalujen välinen kuilu jaetaan tasaisesti. Saavutetun arvon mukaisesti ja ottamaan oppaan seuraavalle asennukselle.

maavalli

He jatkavat työtä järjestämällä pitkin tulevaa nauhaa varten. Syvyys määritetään erikseen maaperän ominaisuuksien perusteella. Alhaalla olevan kaivannon valmiuden jälkeen paalujen poraus suoritetaan tehtyjen laskelmien perusteella. On tärkeää, että syvyys ylittää maaperän jäädytyksen korkeuden 30-50 cm: llä. Näin saat luotettavan ja vakaan pohjan. Pohja peitetään hiekalla ja sora-alustalla 20-30 cm korkealla, ja se peitetään vesisensorilla päälle.

Vahvikehykset

Vahvistetaan kuopat seuraavasti: - kehästä, jonka halkaisija on 8 - 10 mm, käyttäen sidelangan tai muovipidikkeiden kiinnittämistä. Renkaiden välinen etäisyys on 1 m. Vahvistustangot, joiden läpimitta on 10-12 mm (4 ja enemmän), työnnetään sisään ja liitetään renkaisiin, jotka uppoavat kaivon sisään.

On syytä muistaa, että sauvat tulee ulos suunnitellun perustuksen korkeuteen. Tämä on välttämätöntä, jotta se kiinnittyy säätökehykseen.

Kaivannon vahvistaminen ja muottien tuotanto

Kehyksen vahvistusmenetelmä on sama kuin edellä kuvattu. Ero on siinä, että pyöreän vyön sijasta muodostuu neliöitä tai suorakaiteen muotoisia ikkunoita, jotka täytetään lujittavilla sauvoilla, jotka sitovat kulmat sidelangalla. Yksittäisten ikkunoiden välinen askel on 1-1,5 m.

Valmiit kehykset sijoitetaan kaivon sisään siten, että paalun lujitustangot kulkevat sen läpi - leikkauspisteessä ne sitovat elementit samaan neuletietovaihtoon.

Seuraavana vaiheena on muottirakenne, joka on järjestetty joko kaivantoon (jos maa on heikko) tai muutoin reuna-alueella tiheän maaperän kunnossa. Käytettyjen puisten kilpien valmistukseen, sisäpuolen kiinnittämiseen tukiin ja ulkopuolelle maahan työntyvien kiilojen kautta. Muottien korkeuden on oltava 10-15 cm korkeampi kuin suunnitellun perustusvalun korkeus.

Säätiön valu

Täyttäminen on työn loppuvaihe. Betonimallinen liuos kaadetaan kuhunkin kuoppaan kerroksittain, huolellisesti räpäyttämällä 15-20 cm: n välein, mikä antaa ratkaisulle lisää vahvuutta ja lievittää ilmakuplia sisään.

Sen jälkeen grillaus kaadetaan, myös kerroksittain, 20 cm: n korkeudelta ja varovasti kumpaankin niihin, jotta päästään eroon mahdollisista ilmatyynyistä ja antavat suuremmat lujuusominaisuudet. Tätä varten käytä vasaraa tai elektrolyyttintä. Vaikka voit tehdä teräspalkin. Täytön loppumisen jälkeen ylempi taso on kohdistettu säännön avulla, joka antaa täyden vaakasuuntaisuuden.

Muista, että paalujen ja pohjan täytön välillä ei saa olla aikaeroa - työ suoritetaan viipymättä.

Työ on valmis ja betonille on aika kestää. 3-4 päivän kuluttua muotti poistetaan ja pohja peitetään kattopaperilla estääkseen kosteuden pääsyn siihen, kunnes se on täysin kovettunut.

Hyödyt ja haitat paalusäätiöistä

Huomion ansioista ansaitsevat sellaiset:

 • Korjaaminen heikoilla ja vaikeilla syillä;
 • Kuorman ja maaperän siirtymisen vastus;
 • Vähäinen määrä vaadittua rakennusmateriaalia;
 • Hyväksyttävät kustannukset;
 • Mahdollisuus käyttää itse valmistettua betonia.

On kuitenkin myös haittoja, kuten:

 • Työssä on monimutkaisia ​​alustavia laskelmia;
 • Tällaista säätiötä ei ole tarkoitettu rakenta- maan kovia seiniä sen yli;
 • Tällaisella säätiöllä on mahdotonta rakentaa kellari- tai kellarihuone.

Paalun ja nauhan säätölaite

Talon pohjalla, joka on rakennettu tontille, jossa on heikko maaperä, on suositeltavaa tehdä pile-pohjainen säätiö omalla kädelläsi. Tämän vaihtoehdon valinta johtuu betonin nauhan kielteisestä vaikutuksesta, saveen, turpeen, humuksen ja pohjaveden esiintymisestä maan yläkerroksen alueella, jolloin muodostuu silakkakiviä.

Nauhan muodossa oleva betonirakenne käyttää kolmea vaihtoehtoa paaluilla: valmiita betonipilareita, ruuveja ja tylsät paalut.

Maaperän luokka, vaikutus betonipohjaan

Kesällä heikko pohja joissakin paikoissa säätiön alapuolella pestään, katoaa, ja sitten säätiö tuhoutuu. Kylmällä säällä märkä maa jäädyttää ja turvota, mikä aiheuttaa paineita pohjalle, mikä myös johtaa sen tuhoamiseen.

Ongelma ratkaistaan ​​paalujen avulla, jotka haudataan maaperän jäädyttämisen alapuolelle ja tukevat maapallon kiinteää kerrosta.

Matala perustus perustetaan paalujen päälle eikä se ole riippuvainen maaperän ylemmän kerroksen muuttuvasta tilasta. Pallojen määrä ja koko ovat kooltaan riippuvaisia ​​rakenteilla olevan rakennuksen kuormituksesta ja sijainnista.

Nauhan alla olevat paalut tehdään tylsistyneessä versiossa muodostaen yhden monoliittisen rakenteen. Talon pohjan valinta riippuu maaperäluokasta. Maaperän talteenottoa varten on suositeltavaa käyttää pylväsnauhaa.

Tekniikka betonipohjan paaluilla talon alla

Jalkapallon talon perusta voidaan tehdä omasta, tietäen, miten voit luoda kasaalustat omilla kädilläsi, jotta voit välttää virheitä, kun työskentelet itsenäisesti.

On tärkeää tutkia teknologiaa ja askel askeleelta ohjeita säätiön tekemiseksi. Tutustu itse aiemmin rakennettuihin vastaaviin rakenteisiin ja opi taiteilijoista mahdollisista säätiön rakentamisen ongelmista. Tutki kaikki tarvittavat rakennusmateriaalit.

Nauhapohjan laite paaluilla

Teippikuoren perustuksen tuottaminen voidaan toteuttaa ilman kalliita laitteita, vuokraamalla tarvittavat laitteet.

Rakennuksen tarkoituksesta riippuen betonipohjasta saadaan aikaan paalujen ja teipin eriste tai rajoittuu vedenpitävyyteen. Teknologinen prosessi heijastuu toteutushankkeeseen ja siinä otetaan huomioon valmistelutyö, joka sisältää peräkkäin suoritettuja toimintoja. Vaiheittaiset ohjeet pile-perustuksen valmistamiseksi omilla käsilläsi, nämä toiminnot heijastuvat:

 1. Geodeettinen arviointi suoritetaan ja maaperän jäädyttämisen taso määritetään.
 2. Merkitty kaivanto nauhan alla. Rakennuksen ulko- ja tukiseinien akseli on sama kuin kaivannon akseli.
 3. Merkitty kaivanto on kaivettu suunnittelun syvyyteen ja leveyteen, mutta kaivantoa ei voida kaivella syvemmälle kuin vedenpoisto.
 4. Kaivetun kaivannon pohjan alapuolella kaivoja asetetaan ja porataan laskettujen halkaisijoiden, syvyyden ja määrän halkeille. Pallojen välillä säilytetään tietty etäisyys ottaen huomioon kokonaiskulutus.
 5. Samanaikaisesti kaivojen porauksen kanssa on tehty neulottua paalujen vahvistamiseen tarkoitettuja raudoitusteknisiä rakenteita ja vesisuojattu putket valmistetaan muottiin, jossa porakaivojen halkaisija ja syvyys ovat.
 6. Poraa kaivoihin työnnä muotti ulos putkesta.
 7. Kuopien ja kaivojen pohja täytetään ja tiivistetään 30 cm: n kuivatuskerroksella hiekkaa ja soraa. Kaivoon on sijoitettu tyhjennysputki, joka tyhjenee vettä, joka kertyy perustusnauhan alle.
 8. Samanaikaisesti matot on koottu (irrotettava tai ei-irrotettava) matalasta perustuksesta, ja ristikot on tehty vahvistamisesta nauhan vahvistamiseksi.
 9. Vahvistettu nauha- kehyksen korkeudelle ulkoneva valmis ankkurikehys työnnetään kaivoihin muottiin.
 10. Kaivannon pohjalla merkityn rakennuksen seinämien akseleilla on kiinnitetty yhteenliitettyjen ristikoiden kanssa tehty vahvikekehys.
 11. Vahvikekon molemmilla puolilla nauhalle on asetettu kaide (pysyvä muotti asennetaan eristeenä).
 12. M300 betoni kaadetaan paljaaseen rakenteeseen. Ensimmäiset kaivot kaadettiin paalun alle ja sitten nauhan rakenne.
 13. Sen jälkeen, kun betoni on kovettunut, pohjalevy on vesitiivis.

Pysyvän asunnon talossa on oltava lämmin pohja, koska lämpöhäviö on 30%. Ohjeiden noudattaminen antaa sinun tehdä työtä lyhyessä ajassa.

Säätiö talon alla omiin käsiinsä

Jos haluat tehdä pile-säätiön omilla käsilläsi, on suositeltavaa saada käytännön kokemusta tai työskennellä yhdessä ammattilaisen kanssa.

Ennen töiden aloittamista on tarpeen antaa rakennuspaikka sähköllä ja vedellä (ei ole keskitettyä - paikallista).

Valmista käsi- ja mittaustyökalut ja vuokrasi tarvittavat laitteet. Tuo sivuston materiaalit ja komponentit:

 • asbestin sementtiputkien paalut;
 • hiekka ja sora;
 • sementti;
 • vahvistus d = 12 mm ja d = 6 mm;
 • leikattu puu t = 50 mm;
 • sementti-parranajolevyjen pysyvät muottien varusteet t = 35 mm;
 • eristävien polystyreenilevyjen eristys t = 50 mm;
 • laajennettu savieristys;
 • kattotiiliä;
 • rakennettu vesieristys;
 • laitteisto.

Sementti M400 soveltuu betoniseoksen valmistukseen

Pile-strip-säätiön rakentaminen omilla kädillä säästää rahaa, mutta se edellyttää tunnollista tutkimista ja johdonmukaista suorittamista kaikessa teknisessä toiminnassa.

Työ alkaa puhdistamalla sivuston, poistamalla kasvillisuuden kerros, tasoittamalla sivuston alle oman talon.

Suunnittele myös oja pohjaveden ja sadeveden poistamiseksi talon pohjasta.

Lisäksi kaivanto on hajonnut teipin alle, sen syvyys määritetään ottaen huomioon maaperän kantavuus.

Ennen työskentelyn aloittamista on tutkittava maapohjan pintakerros, määritettävä maaperän jäädytys ja pohjavesien esiintyminen. Tee tarkka laskelma säätiön kokoon ja paalujen määrään.

Laitteen kuopat ja nauha

Kaivamme, suunnittelemme kaivannon pohjan, ohjaamalla vaakasuoraa asentoa tasolla. Kaivannon tamped pohjassa suunnitellaan ja porataan kaivojen kuopat. Kaivon syvyyden pitäisi ylittää maaperän jäädyttämisen syvyys ja päästä tiheään maahan 0,5 - 0,6 m.

Aseta muotti ulos porareiteihin, jotka on valmistettava asbestisementtiputkista, jotka ulkonevat 0,3 metriä kaivannon pohjasta. Kaivannon pohjalla, ulomman painatuksen ympärillä, sijoitamme viemäriputken ja annamme sen ojaan veden tyhjentämiseksi.

Putki vedetään ulos kuopasta 15 cm: n päällä, jolloin muodostuu alusta kaatamista varten

Me täytämme kuopat ja kaivannot pohjaan hiekan ja soran viemäröintikerroksella, suunnittelemme ja täytämme sen vedellä.

Kaivoista vedämme putket 0,15 m: n etäisyydeltä niin, että kun betoni kaadetaan putkien alle, sora kyllästyy liuoksella ja muodostetaan alusta tukien tukemiseksi ja pitämiseksi.

Kaivannon pohja on vuorattu katemateriaalikerroksen kanssa, jolloin betonin kaatamisen aikana ei sekoittunut tyhjennyskerrosta.

Leikkaamme ruberoidia kuoppien yläpuolelle jättäen aukot betonin täyttämiseen.

Muottirakenteen kiinnitys

Valmistamalla kuopat ja kaivon perusta, siirrymme vahvojen häkkien asentamiseen paaluille ja nauhalle. Kaivoissa asennamme yhdistetyt vakiorakenteet, jotka on ulostuttava kaivannon pohjasta nauhan lujittavan kehyksen korkeuteen.

Katemateriaalin talon seinämien akselilla ja kaivannossa olevaan tyhjennyskerrokseen kiinnitämme ristikkorakenteista valmistettua vahvistusta. Verkot on yhdistetty ulkoneviin paaluihin ja ne muodostavat yhden rakenteen.

Lujittavan kehyksen kahdelta puolelta kiinnitämme kosteutta kestävän sementti-lastulevyn pysyvän muottien. Muottien ulkoseinän sisällä asennetaan lämmitin, joka on valmistettu polystyreeni- vaahtolevyistä. Muottien sivut on liitetty toisiinsa erityisliitoksilla, jotka määrittävät perustusnauhan leveyden ja pitävät muottipesät ja eristyksen rakenteessa. Lue lisää säätiön kaatamisesta tähän videoon:

Kun muotti on koottu, koko rakenne on vahvistettu molemmilla puolilla leikattujen leikkuulaitteiden avulla. Taso tarkista, että pystysuorat seinät ja yläreunan vaakasuorat reunat ovat alttiina olevat muottipesät.

Perusnauha talon perustana on vain paaluilla, eikä maa tue sitä, joten on tärkeää, että rakenne on monoliittinen. Me täytämme muottien M300 betonilla kerralla. Ensin täytetään kuopat betonilla ja kaada teippi.

Käytä syvään täryttimeen betonin tiivistämiseksi kuoppiin, poista ilmakuplat. Kun betoniseos on kovettunut, irrota muottiraudoitus ja aseta vedenpitävä vedeneristys pohjan yläosaan. Talon kohdalle on eristetty paalusäätiö, jonka rakennuksen alla oleva maa on peitetty 0,2 m paksulla kerroksella.

Hyvin lämmitetty säätiö vähentää talon lämmityksen kustannuksia 30%.

Riippumattoman jalustan muodostamisen ansiosta voit säästää rahaa ja rakentaa luotettavaa ja kestävää perusta kotisi tarpeisiin.

Paalun ja nauhan perustaminen itsenäisesti

Paalusäätiö on kaikkein todistettu ja suosittu kaikentyyppisten perustusten joukossa. Aluksi asiantuntijat tällaisiin rakennustarkoituksiin käyttivät käsintehtyjä lokeja. Tämä edellytti suurta fyysistä ponnistelua, eikä se aina toimi täydellisesti. Tähän mennessä ei ainoastaan ​​materiaaleja ole muutettu, vaan myös erektiotekniikoita. Artikkelissamme tarkastelemme lähemmin tämäntyyppistä säätiötä ja opimme kaikesta siitä, miten se kaatetaan betonilla.

Tämän tyyppisen alustan määritelmä

Pallojen nauhan perustus on vakaa ja luotettava koostumus, joka mahdollistaa nauhojen asentamisen paalusäätiöön, joka luo yhden monoliitin. Yleensä asennetaan massiivisten matala- rakennusten rakentamisen aikana.

Pino- ja nauha-laitteiden liitäntä on paalupohja. Sitä pidetään yhtenä parhaista vaihtoehdoista rakentamiselle alueilla, joilla on vaikea maaperä. Tämän mallin pohja on ainoa hiekkalaatikko, johon on asennettu eri osia ja muotoa. Nauhoilla on kuormitusjakautuma niiden välissä. Tällainen järjestelmä säästää rakennusta maan pysyvyyden tuhoisilta vaikutuksilta. Tässä järjestelmässä on vahvistettu betonielementti, joka voidaan asentaa eri syvyyksiin.

Varoitus! Älä unohda, että tämä rakennus runsaasti maaperää varten mahdollistaa teipin asentamisen nollamerkin yläpuolelle.

Ominaisuudet ja ominaisuudet

Nauhan säätiö paalujen kanssa on järkevä tapa päästä ulos heikosta maaperästä. Se on ihanteellinen niille joen ja järvien läheisille alueille. Lattiat eivät saa olla korkeintaan kaksi, joten paine olisi optimaalinen suunnittelulle. Erityinen piirre, joka korostaa tätä perustetta, on maanrakennustarvikkeiden puute. Tämä tosiasia vaikuttaa suunnittelun piirteisiin.

Soveltamisala ja suunnitteluominaisuudet

Nämä rakenteet asennetaan melko kevyisiin teknisiin ja geologisiin olosuhteisiin. Tällainen säätiö voi selviytyä jopa kyllästetyistä maaperän vesivaroista. Tämä perusrakenne auttaa säästämään rahaa maaperän tutkimukseen ja kehittämiseen. Sovelletaan paitsi maa- ja vesirakentamisessa, myös teollisuuslaitosten rakentamisessa.

Erilaiset rakenteelliset yksityiskohdat riippuvat tällaisista indikaattoreista:

 • Paalun tyyppi;
 • Paalutusmenetelmä;
 • Rakennusvuoraus;
 • Pinoelementin sijainti.

Rakenteellisesti laitteessa on kaksi pääkomponenttia:

 • Nauha, joka on asennettu kehän ympärille;
 • Piles, jotka ovat vastuussa rakennuksen vahvuudesta.

Pile näyttää pitkähköstä sauvasta, joka on asennettu maaperään. Tällaisia ​​upotusmenetelmiä on olemassa:

 • Tekniikan avulla - nämä osat ovat teroitettu toisesta päästä, jotka valmistetaan tehtaalla;
 • Erikseen valmistetut lajit - voidaan tehdä eri materiaaleista ja niillä on kaikenlaisia ​​muotoja.

Toinen tärkeä osa säätiötä on grillata. Tämä on rakennuksen rakenne, joka toimii yhdessä järjestelmässä ja jonka tarkoituksena on ohjata paineita paalualueelle.

Varoitus! Yksityisen talon rakentamiseksi ihanteellinen vaihtoehto olisi monoliittinen tai esivalmistettu teräsbetonimateriaalin grillata.

Pile-pohja-teippi voidaan asentaa sellaisille perusteille:

Tällaista säätiötä käytetään tällaisissa arkkitehtotehtävissä:

 • Alhaisten tilo- jen rakentaminen;
 • Mökkirakennusten rakentaminen;
 • Esineet, jotka tarjoavat kellarin tai kellarin läsnäolon.

Rakennusmateriaalit

Pallosäätiön täyttämiseksi omilla käsillä tarvitsemme seuraavia materiaaleja:

 • Rakentaminen lapio;
 • Hiekka tai sora;
 • Polyeteenikalvo;
 • Porausjärjestelmä;
 • Putket metallista tai asbestisementistä;
 • Kehyksen vahvistaminen;
 • baaria;
 • kynnet;
 • Erilaiset ruuvit ja mutterit;
 • Primer-liuos;
 • Vedeneristysmateriaalit;
 • antiseptinen;
 • Eristysmateriaalit.

Oikean perustan tekeminen

Suuri määrä videomateriaaleja ja kirjallisuutta, jotka kuvaavat vaiheittaisia ​​ohjeita, kuvaavat työn alkuvaiheen merkkejä. Mutta tämä ei ole totta. Rakennustyöt on aloitettava rakennuksen luonnoksen laatimisella, ja sen jälkeen jatketaan paalujen merkintöjen asennusta. Myös seuraavat parametrit on otettava huomioon:

 • Materiaalien valinta kohteen rakentamiseen;
 • Suurin painopiste lasketaan;
 • Maksimikuormitustaso maaperässä. Tämä olisi tehtävä ottaen huomioon kausivaihtelut.
 • Määritelmä grillage. Esimerkiksi massiivisia mittoja edustaville rakennuksille valitaan teippityyppi.
 • Halkaisijan ja paalujen tyypin valinta. Ja tässäkin ohje on myös hyvin usein virheellinen, koska se suosittelee tekemään laskennan valmiilla kaavoilla. Muista kuitenkin, että jokaisella sivustolla on omat ominaisuutensa.

Teemme laskelman säätiöstä

On hyvin vaikeaa tehdä oikea laskelma vaiheittaisista ohjeista, jotka otat erikoiskirjallisuudesta tai amatöörivideotunneista. Tämä on vaikea prosessi, ja sitä on parempi antaa ammattilaisille. Mahdollisten virheiden poissulkemisen lisäksi voit säästää rahaa, mutta myös pidentää rakennuksen elinkaarta.

Rationaalisen laskennan tekemiseksi sinulla on oltava tällaisia ​​tietoja:

 • Tutkimuksen geologiset tulokset, jotka sisältävät tietoja maaperän rakenteesta, pohjaveden pinnasta ja maan jäädytyksestä sekä hätäkartan piirteistä;
 • Arvio ja projekti;
 • Arvioitu tieto säätiön kuormituksesta;
 • Rakennustyön suunniteltu pinta-ala;
 • Mahdollisten maaperän muodonmuutosten kriisisuunnitelma;
 • Tiedot nauhojen pohjan mittoista.

Varoitus! Kaikkien edellä mainittujen lisäksi sinun on päätettävä paalujen ominaisuuksista, vahvistamisen tyypistä ja vedeneristyksestä.

Rakennusvaiheet

Jos päätät tehdä pile-säätiön omilla kädillä, tarvitset tätä vaiheittaista toimintakäskyä:

 • Käytämme merkintöjä ja valmistelemme kaivantoja, joiden paksuus ei saa olla yli puoli metriä. Säätiön ympärysmitta on merkitty hankkeen normien mukaisesti.
 • Me määrittelemme paalujen sijainnin ja porauksen.
 • Seuraavaksi suoritetaan vedeneristys. Tämä on yksi tärkeimmistä rakennusvoiman prosesseista.
 • Luo hiekkasyyny 30 cm: iin;
 • Teemme pylväiden vahvistamisen metallisella sauvalla;
 • Teemme betoniratkaisujen kaatamista kaikille paaluille tarkoitetuille kaivoille;
 • Teemme kaseteille nauhoja ja täytämme sen myös betonilla.

Varoitus! Jos et voi tehdä kaatamista itsellesi, on parempi palkata asiantuntijoita.

Kaikki säätiön valu

Portland-sementtiä M 200 - M 500 pidetään parhaan materiaalin valu.

On olemassa joitain sääntöjä näiden töiden korkeimman tuloksen saamiseksi. Askel askeleelta niiden suorituskyky on tervetullut:

 • On käytettävä sementtiä, joka ei ole pienempi kuin merkki M 200;
 • Tee ratkaisu edulliseksi keskitiheykseksi;
 • Täyttö täyttyy kaikkien kaivojen pienimmän aikavälin kanssa;
 • Sen valmistamisen jälkeen voit tehdä vahvistusta;
 • On parempi ensin täyttää laakerielementit ja jättää kuivaksi kaksi päivää;
 • Sen jälkeen voit täyttää grillata, myös samaan aikaan.

Varoitus! Työn automatisoimiseksi suosittelemme useita koneita betonin sekoittamiseen.

 • Betonisoinnin jälkeen grillattava on jätettävä kuivaksi kolmeksi päiväksi.

Varoitus! Kun kaikki osat on kaadettu, tarkista horisontaaliset ja pystysuorat rakennukset.

Nuances in the performance of the work

Näitä töitä suoritettaessa tällaisten vivahteiden ilmaantuminen on mahdollista, ilman että on mahdotonta täyttää:

 • Ensin me täytämme paalut, ja vain silloin voimme jatkaa nauhojen perustamista;
 • Vahvistus on täytettävä kokonaan;
 • Liuoksen tiheyden tulisi olla keskinkertainen;
 • Base on kiellettyä täyttää märällä säällä, koska säätiö menettää voimaa prosentteina.

Joten tällaisen perustan luominen, teknologian valinta, on tärkeä rooli. Emme suosittele tyyppisten paalujen käyttämistä täyteaineella, tämä voidaan sallia nauhojen pohjalla. Muista, että vain kaikkien rakennusstandardien noudattaminen ja ratkaisun oikea kokoonpano todella rakentavat kiinteän ja kestävän rakenteen.