Pile ja nauha-säätiö omilla käsilläsi

Monet ihmiset tietävät nauhan ja paalun perustan positiiviset sivut. Tällaisia ​​alustoja pidetään parhaiden joukossa. Esimerkiksi nauhapohja on kestävä ja luotettava, joka kestää raskaita kuormituksia. Mutta paalusäätiö on yksinkertainen valmistaa, sen laite vaatii vähimmäismateriaalia, aikaa ja vaivaa. Monet menetetään paremmin. Mutta on yleinen vaihtoehto - paalun perusta.

Mikä tämä on? Miten se on parempi kuin sen vastapuolet? Miten rakentaa sen omilla käsillänne? Jos olet kiinnostunut näistä kysymyksistä, voimme vastata niihin kokonaan.

Tunnustelu paalusäätiössä

Miten tällainen yhdistetty muotoilu. Voimme sanoa, että maanpinnan yläpuolella oleva osa (grillage) ei ole muuttunut. Ulkoisesti nauha on sama: kaikki osat kulkevat jokaisen seinän alle, ja itse rakenne voi olla monoliittista raudoitettua betonia tai levyjen ja lohkojen esivalmistetta. Mutta pohjan pohja on erilainen.

Se perustuu paalusäätiön rakentamiseen. Maaperän syvyyksissä on paaluja, jotka kuormittavat koko rakennuksen. Rostverk sijaitsee näillä paaluilla jakamalla koko kuormitus niille ja vain pieni osa maanalaisesta maaperästä. Tällaisen paalusäätiön laite on nähtävissä alla olevasta kaaviosta.

Tuloksena on, että säätiön alaosa on tehty paaluista, ja yläosa on valmistettu monoliittisesta nauhasta. Tätä tekniikkaa käytettiin ensimmäistä kertaa Suomessa. Näiden alueiden piirre on, että heidän kotejaan tehdään useimmiten puusta. Niinpä ne ovat kevyitä. Siksi tämän tyyppinen pohja soveltuu ihanteellisesti kevyisiin puurakenteisiin. Kun rakennat massiivisia tiilitaloja, sinun on tehtävä vakavia laskelmia, jotka parhaiten jäävät ammattilaiselle. Videossa näet muutamia laskutoimituksia.

Työsuunnitelma voidaan suorittaa kahdella eri tavalla:

 1. Suspendoitu paaluustekniikka, joka pidetään paikoillaan maaperän ja paalun ulkopinnan välisen kitkavoiman vuoksi. Tätä voidaan verrata kynsiin, joka joutuu levylle.
 2. Piles-telineet, jotka perustuvat alemman kerroksen maaperään.

Tietoja siitä, miten hoitaa talon talteen omilla kädillä, puhumme edelleen. On huomionarvoista, että tällainen pohja sopii heikkoon tai veteen kyllästettyyn maaperään. Ja mikä tärkeintä, voit järjestää paalupohjaisen perustan maahan kevyellä kaltevuudella. Vaikka kaikki näyttää monimutkaiselta, mutta tämä ei ole täysin totta. Kaikki työ on tehty nopeasti, jopa ilman raskaita laitteita. Voit tehdä kaiken omalla kädelläsi. Siksi säätiö on niin suosittu. Ja mikä on hänen positiivinen puolensa?

Pallon pohjan edut

Ensimmäinen asia, johon ihmiset kiinnittävät huomiota tietyn pohjan rakentamiseen, on sen etuja ja haittoja. Loppujen lopuksi ne luonnehtivat perusta. Mikä on niin hyvä paalutyyppinen nauha?

 1. Jopa 50% kaikista talon rakentamiseen käytetyistä rahoista menee liuskajohdon laitteeseen. Tämän vaihtoehdon osalta se on paljon halvempaa, koska maassa on paaluja eikä monoliittista nauhaa. Vain grillata tehdään yhdeksi malliksi.
 2. Säätiön työtunnit ovat paljon pienemmät. Ja vietät vähemmän aikaa. Meidän tapauksessamme ei tarvitse kaivaa suurta kuoppia.
 3. Voit tehdä kaiken työn itseäsi turvautumatta erikoislaitteiden käyttöön.
 4. Ei ole väliä mitä maastoa tontti on. Pylväsnauha voidaan pystyttää vaikeissa maissa.
 5. Pohja sietää kausittaista maaliikettä ja turvotusta.
 6. Kestävyys ja luotettavuus, jos noudatat laitteen tekniikkaa.
 1. Mahdollisuus rakentaa kellari tai kellari talon alle.
 2. Ei sovellu massiivisiin koteihin.

Siksi monet omistajat haluavat tämän perustan. Pienen hinnan ja muutaman päivän ajan saat laadukasta tukikohtaa, joka kestää vuosia. Miten? Selvitämme.

Pile ja nauha säätiö omalla kädelläsi askel askeleelta ohjeita

Nyt me teoriassa tarkastelemme, kuinka voit tehdä tällaisen perustan talosi. Prosessi on yksinkertainen, mutta vaatii huolta, suunnitelman huolellista toteuttamista ja tiettyjä taitoja. Kyllä, ja ilman ulkopuolista apua ei riitä. Niinpä paalusäätiön rakentaminen tapahtuu seuraavissa vaiheissa:

 1. Valmistelutyö: paikan puhdistaminen, merkintä ja kaivaminen.
 2. Paalujen asennus.
 3. Vahvistus ja täyttö.
 4. Grillitysten ja lujitemuottien rakentaminen
 5. Paalun ja nauhan pohjan täyttö.

Katsotaanpa kaikki askel askeleelta ja menemme syvemmälle prosessiin.

Vaihe 1 - tee merkintä

Kun olet suorittanut sivuston puhdistuksen, sinun täytyy merkitä se. Yksinkertaisesta nimestä huolimatta tämä peruskorjausvaihe on aivan ratkaiseva. Helppo soittaa hänelle liian vaikeaksi. Tällainen merkintä on lisärakentamisen apu. Se riippuu siitä, onko pohja geometrisesti tasaista. Merkintä on ohjeistettava.

Mikä on sinun tehtäväsi? Perussuunnitelmaan keskittyessä siirrä piirros piirustuksesta maahan. Ja on tärkeää pitää kaikki koot. Merkintä ilmaisee nauhan sijoituksen maahan. Tätä tarkoitusta varten tarvitset seuraavat työkalut ja materiaalit:

Kuinka tarkka merkintä näyttää näyssä kuvassa.

Sitten sinun on hahmoteltava paikat, joissa säätöpilot asennetaan. Heidän laskentaansa on tehtävä etukäteen, jopa säätiön suunnittelussa. Kaikki riippuu rakennuksen painosta. Jos käytämme likimääräisiä lukuja, voidaan käyttää 800: sta 1 600 kg: aan yhtä tukea varten (kaikki riippuu maaperästä). Laske koko kuormitus, tee marginaali 30%.

Loppujen lopuksi kaivanto olisi kaivettava perustuksen nauhan alla. Toisin kuin liuskan perustus, se ei ole syvä. Kaikki riippuu maaperästä. Joskus maaperän kerrosta ei yleensä voida poistaa, jolloin grillata maaperä. Kaivon ja pohjan seinämät ovat huolellisesti kohdistettuja ja painettuja. Alareunassa sängyssä nukahtaa alusta hiekkaa ja ram se.

Vaihe 2 - Asenna paalut

Nyt on aika kaivaa reikiä paikoissa, jotka on suunniteltu paaluille. Syvyys riippuu monista tekijöistä, kuten maaperän jäädyttämisen syvyydestä (kaivaminen 30-40 cm alemmalla) sekä pohjaveden pinnasta ja rakennuksen massasta. Poraus voidaan suorittaa käyttämällä sekä manuaalisia mekaanisia että sähkötyökaluja.

Kun kaikki reiät on tehty, pieni kerros 10-20 cm hiekkaa putoaa pohjaan. Kaikki on kaatunut. Tällainen substraatti suojaa pohjaa vedestä. Sitten reikiin asennetaan paalu. Ne voivat olla metallia tai asbestisementtiä. Kaivon seinät suojaavat kateaineita.

Vaihe 3 - Vahvistaminen ja täyttö

Tätä varten tarvitset vahvistuspalkkeja. Vahvistus tapahtuu paalun sisällä. Yksi tuki vaatii kolme tankoa, jotka on asennettu kolmion muotoon. On tärkeää, että sauvat päiden korkeus nousevat 20 cm putken päässä. Vahvistuksen vahvistamiseksi jotkut tekevät yhden kappaleen varret.

Sen on vielä valmistauduttava betoniliuokseen suhteessa 1: 6 ja kaadetaan paalut. Kun olet täyttänyt putken 25-30 cm, nosta se 20 cm niin, että liuos pohjasta leviää. Joten luo vahva tyyny. Valettaessa betonia tiivistetään liitos.

Vaihe 4 - grillit ja vahvikkeet

Tarvitset irrotettavan muottipesän, joka voidaan tehdä tavallisista levyistä. Ne yhdistyvät ja vahvistetaan ristikoilla ja solmuilla. Jos työskentelet epävakaalla maaperällä, sinun on aloitettava muottien tekeminen kaivannossa. Jos maaperä on normaali, muotti on tehty ylhäältä pitkin kaivon reunoja. Työskentelyä varten tarvitset levyt, palkit, kynnet ja vasaran. Rakennuksen korkeus määrittelee rakennuksen kellarin korkeuden.

Mitä tulee vahvikkeeseen, tarvitset liittimiä Ø8 tai 10 mm. Siitä tulee ristikko, kiertyvät elementit metallilangalla. Parempi lujuus, paalujen vahvistaminen ja grillaus on kytketty.

Vaihe 5 - Paalun perustuksen kaataminen

Tapaus jätetään pieneksi. Pile-pohjan rakentaminen on tulossa loppuun. Jäljellä on vielä betoniratkaisun valmistaminen ja kaataminen. Ihannetapauksessa tee työ heti. Siksi et voi tehdä ilman ulkopuolista apua.

Sitten nauha on monoliittinen. Kun betonia kaadetaan, se on pakattava, ja lopullisella tasolla peruskärki. Tästä videosta ymmärrät täsmälleen, miten työ on tehty.

johtopäätös

Se on se, säätiö on valmis. Jäljelle jää vielä muottien poistaminen betonin kuivumisen jälkeen ja vedenpitävyyden suorittaminen. Tällaisella pohjalla voit sijoittaa seinien ensimmäiset vanteet.

Paalun ja nauhan säätölaite

Yksi rakennusten monoliittisten perustelujen tyyppi on paalupohja. Sitä käytetään rakennettaessa rakenteita maissa, joissa on heikot laakeri-indikaattorit, ja yhdistää kahden tyypin hyvät ja huonot puolet: matalat nauhat ja kasa.

Lopullinen rakenne on kestävä, luotettava ja pystyy kestämään mekaaniset kuormat rakenteeltaan pystytetystä rakenteesta. Voit rakentaa sen itse, tarkkailla työn tekniikkaa ja käyttää yksinkertaisimpia laitteita, mikä vähentää huomattavasti käteiskustannuksia.

Pilarit ja nauhat: muotoilu, laajuus

Nauhatehtävä paaluilla on rakenne, joka koostuu matala-haudatusta monoliittisesta alustasta, joka lepää maahan maahan ajetuilla paaluilla. Ne haudataan alempaan kuin maaperän jäädyttämisen syvyys alueella. Usein niitä tuetaan kovilla kiviä. Tasauskorkeus, löysä maaperä - eivät ole este rakentamiseen.

Tällaisen säätiön yläosa on grillausperusta, joka siirtää suurimman osan rakenteen rakenteen aiheuttamasta kuormasta paaluille ja pienemmän osan siitä - maahan. Se on tuettu ulkoisilla seinillä ja väliseinillä. Se eroaa tavallisesta nauhasta korkeudeltaan, syvyydeltään. Säätönauha luodaan betonin kaatamalla.

Vahvistus tehostaa paalujen ja monoliittisen lohkon vahvistamista.

Pahaavat paalut kaatoivat liuoksen

Maakohtaisen vuorovaikutustyypin mukaan asennetut tuet on jaettu pölkkyihin ja roikkuviin paaluihin. Ensimmäinen lepää taustalla olevan hard rockin taakse. Toisessa on kitkavoima, joka esiintyy ruumiin ja maaperän välillä.

Tällaisten lajikkeiden pinoja käytetään säätölaitteeseen:

 • jonka muodostuminen suoritetaan suoraan rakennustyön aikana kaatamalla porat kaivoihin betoniliuoksella;
 • zabivny - ovat valmiita pylväitä, joiden käyttö edellyttää erityislaitteiden käyttöä;
 • ruuvi - metalliputket, joissa on valettu tai hitsattu kärki.
Maalaismaisemille soveltuvat tylsät paalut

Pure-laakereille on ominaista suurin voima, koska ne muodostavat yhtenäisen rakenteen, jossa on grillaus.

Tällainen yhdistetty pohja edustaa seuraavien rakenteiden rakentamista:

 • mökit;
 • alhaiset talot;
 • rakennukset, joissa on osittain kellarihuoneet.

Grillauslaitteella varustetulle pinoalustalle rakentaminen suoritetaan ei-raskailla materiaaleilla:

 • puu;
 • vaahtomuovi;
 • kaasutiiviste;
 • keraamiset lohkot;
 • erilaiset kehyspaneelit.
Ruuvipallot voidaan kiristää omilla käsillä.

Voit luoda ruuvi-säätiön omilla kädilläsi ja tylsistyneistä paaluista.

Prosessi voidaan suorittaa käyttämällä vain käsityökaluja.

Tämä selittää tämäntyyppisten tukien suosion yksilöllisessä rakentamisessa.

Tämä yhdistetty alusta on rakennettu nopeammin kuin yksinkertainen nauha, alle sen kustannukset noin 30%. Samaan aikaan ei ole syytä kaivata syväkaivoksia ja käyttää monimutkaisia ​​laitteita, mutta ennen rakentamisen aloittamista tarvitaan joka tapauksessa laskelmat.

Yhdistetyn perustan edut ja haitat

Nauha-paalusäätiön edut ja sen puutteet määräytyvät sen mukaan, että tällaisella tyypillä yhdistyvät nauhan ja paalutyyppien monoliittisten alustojen ominaisuudet.

Käytön tärkein indikaattori on, että sateen jälkeen kosteus pysyy pinnalla tai maan yläosassa.

Taulukko - Yhdistetyn nauhateollisuuden perustuksen positiiviset ja negatiiviset ominaisuudet

Säätiöllä on laaja valikoima etuja heiluttavista, epävakaista, löyhästä maaperästä, joka kattaa kaikki haitat. Sopii hyvin kevyiden betonirakenteiden rakentamiseen.

Alustava laskenta ja tarvittavat materiaalit

On suositeltavaa aloittaa paalun ja nauhan tyyppisen perustuksen rakentaminen alustaviin laskelmiin. Miksi tehdä ne? Ja sitten ongelmien välttämiseksi rakennuksen rakentamisen jälkeen.

Niiden toteuttamisen aikana on määritettävä tarvittava määrä paaluja, niiden halkaisija, syvyys laskemisesta ja aluksen monoliittisen kaistaleen leveys, mikä vaikuttaa kuorman tasaiseen jakautumiseen.

On suositeltavaa antaa laskuja asiantuntijoille, joilla on asianmukainen työkokemus. Rakennetun rakenteen elämä riippuu suoraan laskelmien tarkkuudesta.

Laskelmissa otetaan huomioon:

 • tuulen aiheuttama rakenteen kuorma;
 • rakennuksen korkeus;
 • rakennuksessa käytettävien materiaalien ominaisuudet;
 • maaperän geologiset ominaisuudet. Lisätietoja tämän säätiön rakentamisesta on tässä videossa:

Ennen kuin teet nauha-pohjan hiilihapotetun betonin tai muun kevyen materiaalin talolle, sinun on varastoitava taulukossa luetellut työkalut ja materiaalit.

Kaikki vaaditut laskelmat voidaan tehdä itsenäisesti käyttäen likimääräisiä menetelmiä. Ne annetaan erityisessä kirjallisuudessa.

Ohjeet säätiön itsenäiselle rakentamiselle

Jos haluat tehdä pile-pohjaisen säätiön omilla kädillä, tarvitaan vaiheittaisia ​​ohjeita. Kaikki teokset suoritetaan siinä määritellyssä järjestyksessä yksi toisensa jälkeen.

Säätiön tylsistyneistä paaluista syntyvä tekniikka koostuu seuraavista vaiheista:

 • alustavien laskelmien tekeminen;
 • paikan valmistelu: roskien poisto, ruohonpoisto ja tasoitus (jos mahdollista)
 • seinien ja väliseinien merkitseminen;
 • kaivamalla kaivantoa pohjaseinän alle merkin linjoilla, enintään 0,5 metriä syvällä ja luomalla pohjaan hiekka- tai sora-kerros;
 • porauskaivojen poraus on tehty syvyydellä, joka on suurempi kuin jäätymispiste (0,5 m) 1-2 metrin välein ja halkaisija 15 cm suuri kasa;
 • hiekkalaatikko (15-20 cm) täyttyy niihin, jonka jälkeen se painetaan alas;
 • putket (metalli tai asbestisementti) asennetaan, betonia kaadetaan;
 • kunnes hän tarttui - tasoittaa tunkit;
 • kiinteyttämisen jälkeen asennetaan raudoituskehys, joka ulottuu korkeudelle betoniperustan yläosaan;
 • käyttämällä itsekierteittäviä ruuveja ja kynsiä, kerää hermeettisiä puisia muottiosastoja;
 • koko rakenne kaadetaan betonilla, tiivistetään, pohjan yläosa tasoitetaan;
 • tietty aika odottaa konkreettista ratkaisua jähmettymään;
 • minkä jälkeen ne maadoittavat pinnan, tekevät vedenpitävyydestä, peruslämmityksestä. Lisätietoja laskelmista on tässä videossa:
Paalujen varusteet sopivat erikseen

Vahvistusta suoritetaan halkaisijaltaan 8-16 mm: n metallipalkkeilla, jotka on asetettu ristikkoon kolmessa suunnassa. Leikkauspisteet kiinnitetään neulomalla.

Ulkonevien muottielementtien on oltava ulospäin.

Sen kulmat kiinnitetään palkkien avulla. Koko rakenne on vahvistettu tukien ja solmion avulla.

Liuosta sekoitetaan suhteessa: 1 osa sementistä (500 merkkiä) 5 osaan hiekkaa pehmittimen lisäämiseksi.

Rakenteet saostumisen vaikutuksesta peitetään muovikelmulla. Betonin kuivausaika riippuu alueen ilmastollisista olosuhteista ja vaihtelee laajalla alueella. Jos ilman lämpötila on korkea, on vältettävä kuivumista betonia säännöllisin väliajoin kostuttamalla se vedellä.

Hiilipäällysteisen talon talo (puu, runkorakenteet) voidaan luoda itsenäisesti edellä kuvatun tekniikan mukaisesti, mikä säästää rahaa ja edistää uusien kokemusten hankkimista.

Työmaailmoitukset

Pile-pohjan rakentaminen omiin käsiisi edellä annetuissa vaiheittaisissa ohjeissa kannattaa harkita eräitä vivahteita. Niiden noudattaminen auttaa välttämään pieniä ja joskus suuria ongelmia. Ne parantavat lopullisen rakenteen laatua. Tässä ovat tärkeimmät suositukset:

 • hiekan sijasta hienorakeita voidaan käyttää tyynyinä;
 • ulkopuolinen muotti leviää bitumilla, johon katemateriaali liimataan;
 • itse betoni nauha on valmistettu 30 - 40 cm leveästä, korkeintaan 0,7 m korkeuteen riippuen suunnittelun kuormituksesta;
 • on parempi käyttää hitsausta runkotankojen liittämiseen;
 • kun muotti on asennettu maasta, on suositeltavaa luoda kerros hiekkakiviä, joka poistetaan 10 päivän kuluttua;
 • betonipohjan lämpöä kostuttaa ensimmäisen viikon.

Tekniikan noudattamatta jättäminen voi johtaa kielteisiin seurauksiin. Ne edistävät merkittävästi rakennuksen elämää ja jopa seinien äkillistä halkeilua.

Talon talteenottopääte (grillaus) on vaihtoehto, jota käytetään talvehtimissa, jotka ovat epävakaita rakennusten kuormituksen vaikutuksilta. Lisätietoja videon nauhan rakentamisen vivahteista on tässä videossa:

Oikea rakennustyö on tae siitä, että säätiö on vakaa ja kestää pitkään. Tällainen säätiö hiilihapollisen betonin ja muiden kevyiden materiaalien taloon sopii hyvin. Mahdollisuus perustaa säätiö omalla kädelläsi ja työlaiturin helpottamiseksi tarvittavien vaatimusten puuttuminen tekevät tällaisesta perustasta välttämättömän joissakin tapauksissa.

Pile ja nauha-säätiö omilla käsilläsi

Toisin kuin ruuvi- ja porakoneissa käytettävät grillataustat, paalusäätiötä käytetään raskasrakennuksiin, joissa on tiiliä, lohkoseinät, sillä voi olla kellari / pohjakerros. Tällöin korkea rakennusbudjetti kompensoidaan asuntojen neliömetrin kustannushinnan laskulla.

MZLF-nauhan tekniikka paaluilla

Jos haluat tehdä pihapiirin tiilimajalle, sinun on suoritettava kaivaustyöt. Jos hanke sisältää käytetyn kellarikerroksen, tekninen maanalainen, kuoppaan vedetään ulos. Rakennuksessa, jossa ei ole kellarinviljelyä, on kuormattavia seiniä, joiden leveys on 0,6-0,7 m, tarpeeksi kaivettuja. Työntekijöiden tulisi olla miellyttäviä porauksia / uppoavaa paaluja maanalaisten töiden, betonin kaatamisen ja vahvistamisen aikana.

Kaivannon ulkokehällä on oltava halkaisijaltaan 11 cm: n tyhjennysputket. Kiertovesiputki on kiellettyä rakentaa pohjan alapuolelle, ja jos se tyhjennetään myöhemmin, maansiirtotilojen määrä kasvaa voimakkaasti. Kaivon / kaivannon syvyys on 40 - 70 cm.

Pallokentän asennus

Heikossa maaperässä (turve, kivennäisvesi, hiekkahiekka) MZLF-nauhat ovat liian liikkuvia, epävakaa geometria ja kutistuvat. Piles kulkevat näiden kerrosten läpi, saavuttavat laakerikerroksen, siirtämällä kuorman kiviä. Siksi monimutkaisissa geologisissa olosuhteissa paalusäätiö on optimaalinen menetelmä.

Kierrä paalut

Ennen pölkkikentän valmistusta vaaditaan testi ruuvaamalla muodostuksen syvyyden tunnistamiseksi riittävillä kantavuuksilla. SVS on upotettu useisiin paikkoihin rakennuspaikassa, jolloin laakerikerros tulee osoittamaan kiristysmomenttia voimakkaasti. Tunnetulla syvyydellä voit ostaa halutun pituisen SHS: n.

Paalusäätiö valmistetaan vakioteknologian mukaisesti:

 • kaksi avustajaa pyörivät paalua sorkkareilla, vivut
 • master ylläpitää SHS-tynnyrin pystysuoraa asentoa
 • laakerikerroksen on oltava jäädytysmerkin alapuolella

Paremman paikantamisen helpottamiseksi SHS: n maahantulon helpottamiseksi syvennyksillä on hieman pienempi halkaisija 0,5 metriä syvemmälle, mikä helpottaa paalun sijoittamista näihin reikiin ja asettaa sen täysin pystysuoraan asentoon.

Kotimaiset käsityöläiset ovat kehittäneet tekniikan upottamista varten kotitalouskoneiden koneistamiseen. Poraa 1,5 - 2 kW, joka on asennettu paalille erikoisavainvälityksen avulla, jonka suhde on 1/60. Tämän jälkeen käyttäjä pysyy pystyasennossa, pyörittää SHS-sähkötyökalua.

Lisäämällä vääntömomenttia sen jälkeen, kun se on jäätynyt syvyyteen, on selvää, että terät ovat saavuttaneet laakerikerroksen. Sukelluksen lopussa kasa leikataan 2/3: n korkeudella perustusnauhasta betoniin kiinnitettävälle sidokselle. Ne poltetaan, poratut reiät, joissa tangot ohjataan, myöhemmin yhdistettyinä verkkoihin.

Pahaavat paalut

MZLF: lle paaluilla, tylsät rakenteet ovat paras tapa hankkia monoliittinen spatiaalinen rakenne monimutkainen geometria.

Tekniikan muoto on seuraava:

 • SVS-koesukellus geologisista tutkimuksista (laskee paalun syvyys)
 • sokeiden reikien poraus maaperään laakerin horisontin tasolle edellisen tutkimuksen tulosten mukaan (välttämättä alle alueen maaperän jäädyttämisen)
 • polyeteenistä valmistettujen muottien asennus, halkaisijaltaan 20-30 cm: n asbestisementtiputket tai kattotarvikkeet
 • vahvistus muottien sisällä, jossa on rakenteeltaan useita pystysuoria tankoja (12-16 mm), jotka on yhdistetty pyöreillä, neliömäisillä kolmikulmilla olevilla silloilla (6-8 mm vahvistus)

On mahdollista täyttää paaluja kerralla, jättäen ankkurin, joka on myönnetty ulkopuolelle nauhan ruudukolle tai samanaikaisesti MZLF: n kanssa seuraavassa vaiheessa. Toisessa tapauksessa vahvuus on suurempi, käyttöikä on pidempi.

Muottien asennus

Työn määrän vähentäminen 70% yksittäisistä kehittäjistä kaada teippi maahan, lisäämällä muottiin vain pohjakerroksen alapuolella. Tässä tapauksessa pohjaseinän sivuseinämille ei ole pääsyä niiden vedeneristämiseen. Oikea tekniikka edellyttää muotin asennusta koko nauhan korkeudelle molemmin puolin. Tämä lisää maanrakennusten määrää, muottipaneelien puutavaran kulutusta, mutta se maksaa suurella toimintaresurssien avulla.

Ennen asennustyön asentamista sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 • putkikanavat - aallotukset tai sileät putket kaksinkertaisella geotekstillillä, jossa on reikä, rei'itetty rei'itys, kulkevat nauhan ulkopuolelta sen ulkopuolelta sen pohjan tasolla, kaadetaan roskiin, jossa on myöhemmin muodostettu tyyny
 • tehdä tyyny - peräkkäinen tiivistys värähtelevällä levyllä joka 10 cm hiekkaa (kaksi kertaa), rauniot (kaksi kertaa)
 • kaada lattia - varmista vedenpitävä maton eheys, joka väistämättä repeää soraa
 • vesitiivis ainoa MZLF - 2 - 3 kerrosta valssattua eristystä Bikrost tai mikä tahansa analoginen lasikuitu liimaamalla liitokset mastiksilla

Vedenpitävyys ei irtoa pohjan alla, se on valmistettu kaivannon seinämille koko nauhan korkeudelle niin, että kerros koko betonirakenteessa on jatkuvaa.

vahvistaminen

Armpoyaksen rakentamisessa on huomioitava, että nauha toimii maanpinnassa puristusta, taivutusta, vääntöä, venytystä varten vuodenajasta riippuen. Tarvitset siis kaksi hihnaa alemmassa, yläosassa. Tekniikan muoto on seuraava:

 • korttien valmistus - vaakasuorat hyppykytkimet (30 cm: n korkeus kulmissa, seinien konjugointi, 60 cm suorissa osissa)
 • alemman hihnan asettaminen - ruudut perustuvat betonipoikkeihin, joiden leikkaus on 10 x 10 cm, korkeus 15 mm, on kiellettyä asettaa ne vesitiivistykseen, murskattuihin kiviin,
 • ylemmän vyön asennus - pystysuorat kaihtimet tai kiinnikkeet kiinnitetään alaverkkoon, yläkortti asetetaan niille, metallielementit on upotettava betoniin vähintään 15 mm: n kuluttua kaatamisesta

Pitkittäisten sauvojen poikkileikkaus on 12 - 16 mm, kaiuttimet, kiristimet on tehty 6 - 8 mm: n raudasta. Hitsauksen sijasta on suositeltavaa neuletiheys tai polymeeripihdit. Tangot eivät saa olla ruostetta, puhdistettava likaa. Panssaroidut hihnat on liitetty johtoon, jossa on paalujen vahvistamista, jossa on päällekkäisyydet 30-60 cm kahdessa paikassa.

betonointi

Kun rakennustyöt täytetään betonilla, on otettava huomioon yhteisyrityksen standardien vaatimukset (entinen SNiP parannetussa versiossa):

 • kielletty betonin polttaminen yli 0,5-1 metrin korkeudelta
 • täyttö olisi tehtävä sekoittimen permutaatiolla, kun seoksen kuljettaminen muottipesän sisällä olevilla lapioilla betoni menettää sen ominaisuudet
 • on suositeltavaa täyttää muotit yhdellä askeleella, kun seoksen syöttö on katkennut enintään 2 tuntia
 • jos yhdestä päivästä ei ole mahdollista täyttää, pystysuorat hyppyttimet käytetään ilman raudoituksen leikkaamista (yleensä ketjutekniikkaa pienellä solulla)

Tiivistys syvällä täryttimellä tai käsin (raudoituksen kappaleet) on edellytys. Ennen kuin vibraattorin kärki siirretään toiseen paikkaan (40 cm yhteen suuntaan rengasta pitkin), kuplien on pysäytettävä, sementtihyytelömuoto, roskia peitetään.

Kesällä betoni on peitetty sateesta tehdyillä elokuvilla, talvella pakastamisesta. Liiallisesta dehydraatiosta pinta peitetään hiekalla, sahanpurulla, kuorella ja kaadetaan kastelupulloon. Kylmissä sääolosuhteissa lämmityskaapeli sijoitetaan muottiin, joka jää nauhalle suljettuina työn loppuun. Vedenpoisto on mahdollista 7 - 5 vuorokautta, muuraus, hirsitalon asennus vähintään 2 viikkoa.

vedeneristys

Rakennuksen betonirakenne, joka haudataan maahan tai koskettaa sitä, väistää väistämättä. Jopa ilman myrskyä, tulvien valumista, kosteutta on läsnä maaperässä, tunkeutuu vastapaineeseen kellarin huokosiin. Viemäröinti pystyy suojaamaan pohjan pohjaa, mutta on hyödytöntä suojata ylätasoa.

Vedeneristys ratkaisee ongelman, se tehdään useilla tavoilla:

 • alukkeet - tunkeutuvat yhdisteet osuvat kemialliseen reaktioon (osmoosi) sementillä, muutetaan betonin rakennetta koko nauhan paksuudelle, se on kallein tapa
 • liimaus - valssatut materiaalit liimataan betoniin useissa kerroksissa, päällekkäin tiivistetty mastilla
 • maalaus - erikoismaalit bitumiin, epoksipohjaan
 • päällystysmastilla, samanlaisen koostumuksen kyllästämisellä

Liimapäällysteiden kiinnittämiseen kannattaa valita polyesteripohjaiset rullat, lasikuitu kaksipuolisella bitumien kyllästyksellä (esimerkiksi Linokr, Bikrost, Tekhnoelast). Mikä tahansa tekniikan tärkein edellytys on kattavuus. Siksi valssattuja materiaaleja asetetaan nauhan pohjaan, liimattu betonin kaatamisen jälkeen ulommille sisäpinnoille, jotka on taivutettu ylemmälle pinnalle.

Pile ja nauha-säätiö omilla käsilläsi

Epästabiilien maalien tapauksessa on parempi olla käyttämättä klassisia perustuksia teräsbetonista valmistetun nauhan muodossa. Tukeakseen tällaista tukea jatkuvasti, sen teknologiaa on syvennettävä liikaa. Tämä merkitsee maanrakennustöiden määrää ja konkreettisia kustannuksia. On järkevämpää tehdä yhdistetty pino-ja-säätiö omilla kädillä, joka sisältää parhaan puolen sekä paalun että nauhan rakentamisesta.

pitoisuus

Mikä on jalkapohjien nauha-ala?

Rakenteen mukaan paalusuuntainen säätiö on rakennettu maaperään kaivettujen paalujen rakenteen mukaan jäätymispisteen alapuolelle, ja niiden päälle on vahvistettu betonikiinnitys. Se sisältää kahdenlaisia ​​perustusrakenteita. Ristver-nauha palvelee kuormien tasaista jakelua. Ja upotettu paalusäätiö toimii ankkureiden roolissa, jotka eivät salli betoniteräksen "kellua" ylhäältä, kun maaperää pudotetaan ja voimakkaasti kohotetaan pohjavettä.

Järjestelmä: 1-lujitettu runko, 2-asbestisementtipallot, 3-betoni nauha, 4 tekniset johtopäätökset, 5-vedeneristys, 6-tuuletusreiät

Tavanomainen pino-ruuvi-säätiö menettää jonkin verran talon tyyppistä tukea pystysuuntaisten kuormitusten jakelussa. Paalujen päälle sijoitettu nauha on kestävämpi jonkin tukipylväiden nostamiseksi tai laskemiseksi. Toisaalta tällainen rakenne hyötyy puhtaasti teippa-analogiasta rakentamiskustannuksissa, samoin kuin vakaudessa kallistamalla ja kastelluilla mailla.

Laitoksen tyypit ja alalajit

Pallojen nauhan perustus on ihanteellinen heikosti kallistuvien maaperämaiden läsnäollessa. Tällaisilla paikoilla on melko mahdollista käyttää sitä kaksikerroksisten tiilimuovien rakentamiseen. Yleensä tämä muotoilu on kuitenkin suunniteltu kevyemmälle kehykselle tai puurakenteille.

Kuitenkin, jos talon alustalla on kaltevuus, niin se on vaikea tehdä ilman paalusäätiötä. Monoliittinen levy täällä on liian kallis täyttää, kun taas muut vaihtoehdot eivät voi kestää muita kuormia, jotka voivat syntyä.

Sukelluksen syvyyden mukaan grillauksen maaperässä paaluperustukset sen kanssa on jaettu kahteen tyyppiin:

Ensimmäisessä tapauksessa nauha upotetaan maaperään 20-50 cm, ja toisessa se riippuu maanpinnan yläpuolella. Paksummat rakenteet voidaan sijoittaa pohjalle, jossa on matala grillaus sen suuremman lujuuden ansiosta. Kuitenkin, jos maa on erittäin kova, niin paalujen rakenteen nauhaosuus tuhoutuu tuskastelemalla. Se ei ole liian suuri, joten se ei yksinkertaisesti pysty kestämään raskaita kuormia nousevasta maaperästä.

Edut ja haitat

Paalusäätiön etuja ovat:

Helppo asennusnopeus;

Kyky pystyttää rakennuksia rakennustyömailla rinteellä;

Yksinkertainen tekniikka, jolla tällainen säätiö voidaan helposti pystyttää omilla käsilläsi;

Suurten vastustuskykyisten suihkulähteiden liikkuvuus;

Ei tarvitse houkutella erikoislaitteita.

Jos grillata ei ole haudattu, hän ei pelkää pudotusta ja kosteutta maaperässä. Käyttöiän kannalta tämä vaihtoehto voittaa haudatun vastakappaleen paaluista ja matalasta nauhan perustuksesta. Hän voittaa heidät ja kustannukset monimutkaisella työllä. Maata on kaivettava useita kertoja vähemmän, upotuksen syvyys on sama, mutta maaperän on poistettava vain tukipylväiden alla. Plus, kaikki rakennusmateriaalit voidaan toimittaa paikan päällä houkuttamatta raskasta lastia ja nostolaitteita.

Paalusuihkumateriaalien itsenäisessä laitteessa käytetään tavallisesti tynnyreitä asbestiputkista, jotka on vahvistettu ja kaadettu betonin sisään. Tätä vaihtoehtoa käsitellään seuraavissa vaiheittaisissa ohjeissa. Rakentamisen nopeus sellaisella pohjalla talon voi kilpailla paitsi, että perustan FBS tai ruuveilla teräs.

On vain kolme miinus:

Tarve lattialämmitykselle mökissä;

Kyvyttömyys käyttää kellarin tai kellarin järjestelyyn;

Rakennuksen painoa koskevat rajoitukset.

Tape-pile-pohja on loistava pieni hirsitalo

Kaikilla paalun perustuksilla on yksi yleinen ongelma - ne ovat luonnoksia alikentässä. Kauempana pohjoisessa paaluilla voit välttää permafrost-sauman lämmitystä. Samalla muilla alueilla tuulen, joka liikkuu vapaasti rakennuksen alla, on vakava onnettomuus.

Step-by-Step-säätiön ohjeet

Valmistettaessa paalupohjaista säätiötä sinun on joko suunniteltava eteenpäin korkeiden lämmityskustannusten suhteen tai asetettava rakennuksen peruspohjan eristyksen välittömästi talousarvioon ja hankkeeseen. Toisessa tapauksessa tarvitset kosteutta kestävää eristystä seinille ja verhousille, mutta talossa on varmasti lämmin.

Mökin ympärillä on välttämätöntä tehdä väärä seinä, sulkemalla paalunpylväitä ja estämällä niiden väliset vedet. Tätä varten voit ottaa etulevyt ulkopintaan tai profiililevyyn. Jos haluat jotain kauniimpaa ja eleganttia, niin siellä on klinkkerilevy ja koristeellinen tiili. Hotellin materiaaleista rakennuksen ulkotiloihin on monia.

Koko teipin rakentaminen paaluille voidaan jakaa kahteen vaiheeseen. Ensinnäkin kasaosa on valmistettu tylsyistä putkista. Ja sitten nauha muotoilu pysyy sisällä. Sinun tarvitsee vain muistaa kiinnittää ne yhdessä vahvikkeena ennen betonin kaatoamista.

Yleensä betonipilareiden nauhateollisuuden vaiheittainen ohje on jaettu viiteen vaiheeseen:

Valmistelu- ja piirustustyöt

Maanpurkaus, asbestisementtien putkien asennus ja niiden vahvistaminen.

Kiinteän asbestisementtibetonityöt täyttyvät betonilla.

Teippausmuottien luominen lankkuja ja baareja.

Vahvistinnauha paaluilla ja täyttö betonilla.

Piirrä paperiin tai tulevaisuuden säätiön - teipin ja paalun ohjelmaan

Merkkien merkitseminen kaivojen alla tulevan säätiön paaluilla

Traktori, jossa on porata, tekee kaivoista

Pilejä on syytä upottaa syvyyteen, joka on alle maan lämpötilan jäädyttämisen. Niitit joutuvat kaivaamaan 40-50 cm alle tämän merkin. Pohjan on tuettava vakaa pohjamaalaus.

Saamme nämä kuopat

Kaivoista, joiden koot ovat 10-15 cm leveämpiä kuin asbestisementtiputkien ulkoläpimitta, kaadetaan 30 cm: n paksuiseen pohjaan hiekkalaatikko. Puutavara asennetaan juuri tähän hiekkaan. Halkaisijaltaan itse putket valitaan nopeudella, joka on 1/3 leikkuuterän teräsbetonisydämen leveydestä.

Valmistamme varren, joka on kiinnitetty paalun runkoon

Lisäksi kukin kasa on vahvistettu kolmella tai neljällä pystysuoralla terästangolla, joiden leikkaus on 10-12 mm ja pituus yhtä suuri kuin tuen ja nauhan korkeuksien summa. Ne sijoitetaan putkeen likimain yhtä kaukana toisistaan ​​ja asbestisementtiseinistä. Yksinkertaisuuden vuoksi ne voidaan liittää haluttuun rakenteeseen maahan ennen asennusta.

Me neulemme vahvistamispylväiden puitteet ja lisätään kaivoihin

Seuraava vaihe on putkien kaataminen betoniliuoksella. Tämä tehdään yleensä ennen hehkutuspohjan vahvistamista. Mutta tätä ohjetta voidaan muuttaa hieman. Sitten ensin vahvistin asetetaan grilliin ja muotti tehdään sille ja sitten kaikki yhdessä se kaadetaan betonilla. Solujen vahvikekoko 30-40 cm riippuen nauhan leveydestä ja korkeudesta.

Täytä kasa vahvistusnauhan tasolle. Kuvassa näkyy tilanne, kun kasa "kaadettiin" ja se oli porattava, jotta se asetti nauhakehyksen.

Kaivaa "nauha", ripottele hiekalla, leviävät katehuovut ja neulomisnauhat

Työnnä muottipesä ja kaada betonia haluttuun tasoon. Älä unohda värähtelemään betonia kaatamisen aikana.

Vedeneristyskykyä varten riittää tavallinen kattohuopa ja kääritään grillata. Tämä on halvin vaihtoehto. Voit myös käyttää bitumia tai polymeerimassaa. Tällä talon pohjalla on tehty paalujen nauha. Jatkossa tarvitsee vain sulkea vuori ja tarvittaessa lämmittää se.

Kuivauksen jälkeen päällystämme pohjan bitumilla ja peitellä kateaineella

Tehty - voit asettaa seiniä

Missä käyttää?

Vertaamalla paalusäätiön hyönteisiä ja haittoja, meidän on ensin keskityttävä mökin seinämateriaaliin ja maaperän ominaisuuksiin. Jos asuntoa rakennetaan kevyistä rakennusmateriaaleista ja vedetyltä maaperältä, niin edellä mainituilla alustalla varustetuilla grillauskorkeuksilla on suuri idea. Tällainen säätiö toimii monien vuosien ajan, ja se ei varmasti vahingoitu ajon aikana, eikä sitä ole vaikea tehdä. Tämän vaiheittaisen ohjeen avulla voit välttää tarpeettomia virheitä.

Perusta on paalinauha

Ongelmia rakennusten kestävyyden turvaamiseksi voimakkaasti tulvilla ja liikkuvilla savi- maaperällä tekevät kehittäjistä etsimään ja käyttämään perustutyyppejä, jotka ovat luotettavia ja samalla yksinkertaisia ​​valmistaa. Yksi ongelmaan liittyvistä ratkaisuista pidetään paalusuodattimen perustana, joka yhdistää sen kahdessa erilaisessa perustusjärjestelmässä - paalussa ja nauhassa.

Mikä on paalun perusta

Nauhateos paikoilla on vakaa ja kestävä rakenne, johon kuuluu nauhan kiinnittäminen paaluille. Tulos on monoliitti. Tämä vaihtoehto valitaan usein perushyödykkeiden mataliksi taloksi.

Nippusäätiö paaluilla saadaan yhdistämällä paalut ja teipin rakentaminen. Tämä vaihtoehto valitaan, kun taloja rakennetaan ongelmallisilta alueilta. Pileillä voi olla eri pituudet, muodot ja halkaisijat. Rakennuksen kuorma jaetaan nauhalle, jolloin vältetään valssaavan maaperän tuhoavat vaikutukset. Tässä järjestelmässä on vahvistettu betonielementti, joka on asennettu eri syvyyksiin.

Mikä antaa käyttöön paalun perustan

Järjestelmän nimessä käy selvästi ilmi, että yhdessä järjestelmässä yhdistyvät kaksi täysin erilaista järjestelmää - pino ja klassinen nauha, useimmiten yksinkertaistetun matalan syvyyden omaavana betoninauhana. Tällaisten järjestelmien rakentamisen kustannukset ovat huomattavasti korkeammat kuin nauha tai paaluilla, mutta paalainteräksen laitteen ominaisuuksien ansiosta pystyt saavuttamaan tulevan talon perustan korkeammat laatuominaisuudet:

 • Pallojen käyttö voi merkittävästi vähentää nauhan perustan herkkyyttä maaperän talteenottoon. Jos maaperä on liian kyllästynyt kosteudelta, kaatojärjestelmä mahdollistaa suurimman osan rakennuspakkauksen painosta jäykemmille maaperäkerroksille 1,5 - 2 m syvyyteen;
 • Betonihihnan grillaus paalusäätiössä kasvaa useita kertoja tukipohjan jäykkyyttä, joten voit helposti rakentaa koteihin ja kevyisiin materiaaleihin, kuten vaahtobetoniin, hiilihapotettuun betoniin, puubetoniin.
 • Yksittäisten paalujen yhdistäminen "sillan" paakkuhihnojen järjestelmä ei tarkoita sitä, että tämä vaihtoehto soveltuu mihin tahansa painoiseen rakennukseen. Useimmiten säätiö on suhteellisen halpa ja kova, jotta se voi tukea kehyksen tai hirsirakennuksen painoa enintään kahden kerroksen korkeudella.

Joissakin tapauksissa esimerkiksi uivat, hiekka- ja loemaiset maaperät, joilla on heikko kantavuus ja lisäksi kaltevuus ja korkea pintavesi, on kasaan perustuvan nauhan rakentaminen, joka on itse asiassa optimaalinen lujuuden ja kustannusten suhteen järjestämään pohja rakennusaineelle.

Lisäksi betonipilareiden pohjalle on tehtävä melko vakava laskenta ja maaperän tukikapasiteetin todentaminen ja betoniterästen tukkeutuminen toisin kuin paaluhihnavariantti, suoritetaan diesel-vasaralla. On selvää, että tämä osa työstä on lähes mahdotonta omalla kädellä, varsinkin kun laitteiden vuokraus ja paalut itse maksaa puolet kustannuksista koko pino-nauhan perustukselle.

Säätiön paalun ja paalun järjestelmän erot

Kuten nykyaikaisimmista säätiörakenteista, paalusäätiöllä on etuja ja haittoja, joista on parempi oppia etukäteen ja perusteellisesti, ennen kuin ryhdytään tekemään pile-perusta omilla käsillä.

On joitain haittoja, mutta ne ovat kaikki tarpeeksi painavia:

 • Pile-pohjan rakentaminen vaatii suurta manuaalista työtä, koska kaivukoneiden perinteinen käyttö kaivukoneiden kaivamiseen on usein mahdotonta paalujen kaivojen vuoksi;
 • Kun kasa paalujen kanssa betoniteräksestä, joka on pino-ja-perustuksen säätiö, luotettavia taitoja tarvitaan työskennellä teräsköyden, tuottaa korkeuden vinkkejä tunkit ja tarkka sijoittaminen horisontaalisen vahvistuksen häkki. Se riippuu siitä, voivatko paalusäätiön yksittäiset elementit toimia yhtenä yksikkönä;
 • Ennen kuin teet pile-pohjaa, sinun on saatava täydelliset tiedot maaperän kallistumisasteesta ja sen kantavuudesta. Saadut tiedot tekevät kuormituksen laskemisen perustusjärjestelmän tukinauhan pinnalle.

Yleisimpi kaavajärjestelmä mahdollistaa vaakasuoran nauhan pohjan syvenemisen 35-42 cm: n alapuolelle nollamerkin alapuolella. Itse asiassa kuopan valmistuksen aikana hedelmällinen kerros poistetaan yksinkertaisesti kantavuuteen, syvennetty hionta- ja soranpudotustyynyn määrä ja kaadetaan nauha-alue, jonka korkeus on vähintään 20 cm maanpinnan yläpuolella.

Betoniteippipilareiden kokonaiskorkeus lasketaan rakennuksen painon kuormitustilanteista maaperän kantavuudelle. Pallojen avulla ei näytä olevan edes matalaa, mutta osittain upotettua nauhan perustetta. Itse asiassa paalun kasausjärjestelmä on täysimittainen betoniterassi, joka on kiinnitetty maahan.

Voimakkaasti kallistuvien maaperien kohdalla on vaara, että nauhan pohja puristetaan maaperän yläkerroksella. Vaarallisimmissa olosuhteissa maaperän paine nauhalle on niin suuri, että betonipidikkeet, joihin paalun ja pohjan säätiö seisoo, vedetään ulos kuopista kutistusprosessin aikana tai katkaistaan ​​yläpäähän, jos paalutus nauhapohjalla tapahtuu tekniikan vastaisesti. Tällaisten ongelmien välttämiseksi betoni on täytettävä "lämmin" sokealla, käytä kestävämpiä Tise-tuet tai vaihda paalun nauhan pohja pino-grilli-vaihtoehtoon. Mutta tämä on poikkeus pikemminkin kuin itse sääntö.

Pylväiden tyypit

Tällainen säätö on järjestetty ruuvin ja tylsätyyppisille paaluille. Ensimmäinen ryhmä sisältää metalliputkista valmistettuja tuotteita. Pallojen päässä on terät, jotka on suunniteltu ruuvataan maahan. Toimintaperiaatteella näitä elementtejä voidaan verrata ruuveihin. Terät kiinnittävät ruuvipuristimen jäykkyyttä. Ne upotetaan kiinteään kerrokseen maaperään.

Pileistä valmistetaan eri halkaisijat - 57 - 133 mm. Matala- rakennuksille on valittava putket, joiden pituus on 165-350 cm. Tällaiset paalut ruuvatetaan maahan erityisvarusteilla. Voit käyttää kädessä pidettäviä laitteita. Pallojen käyttöiän pidentämiseksi ne peitetään alustalla ja maalikerroksella.

Typerä paalut valmistetaan käsin. Ensin kuori porataan ennen kuin se upotetaan 60 cm: n kiinteään kerrokseen, jonka pohja on peitettävä 30 cm hiekalla. Kaivo on vahvistettu terästangoilla. Sitten se kaadetaan betonilla. Muottipaloille valitaan putket asbestisementistä, pahvista tai muovista. Työ ei vaadi erityisiä taitoja tai tietoja.

Paaliruuvi-pohja, päinvastoin kuin paalusäätiö, on vahvistettu betonikiinnitys. Ribbonpohjat toimivat syvällä, matalalla ja ei-upottamalla. Joissakin tapauksissa luo nurmikon yläpuolella olevia betonia.

Vyölenkit, joissa paalut ovat itse pystyssä, tekevät yleensä syvällä. Monoliittinen teräsbetoni nauha upotetaan maahan 20-40 cm: n päällä ja se sijoitetaan 30 cm: n syvyisen soran ja hiekan tyynyyn ja paaluihin. Nämä perustukset kaadetaan heikosti puchinisty ja ei-kivinen maaperä. Jos maaperä kallistuu, tee nauhan asennustyyppi.

Jokainen rakentaminen omalta osaltaan edellyttää harkittua lähestymistapaa, joten paras avustaja on tee-se-itse-askel askeleelta opastus pile-perustuksen kanssa. Esiasennetut vaiheet välttävät suuria virheitä. Esimerkiksi ennen kuin suunnittelet rakennustyöt kasettipohjaisella säätiöllä omilla kädilläsi, sinun on ensin suoritettava vedenpoisto sivustossa kuten videossa. Muutoin sade ja ylempi vesi hylkäävät kaikki ponnistukset kaivojen tuottamiseksi ja paalusuojalevyn valu:

DIY-säätiön paalusäätiö: askel askeleelta ohjeita

Nykyään rakennustyöt ovat melko kalliita. Siksi useat lähiöalueiden omistajat ovat päättäneet rakentaa nauhateoksen paikoille itselleen, käyttämällä improvisoituja keinoja. Tällaisella työllä on joitain erityispiirteitä.

Alueen puhdistaminen

Paikan valmistelu paalun perustan nauhalle alkaa puhdistaa alue. Se voi kestää useita päiviä. Ennen kuin rakennetaan nauhanpohjasta jalustalle, roskat viedään pois alueelta, puut ja pensaat poistetaan. Tässä vaiheessa voi olla vaikeuksia.

On tärkeää määrittää tulipalon paikka, jossa tarpeettomat jätteet poltetaan. Älä säilytä sitä paikan päällä. Paikka palo kaivaa hieman. Tämä on tarpeen paloturvallisuusvaatimusten noudattamiseksi. Kantoja poistetaan juurilla.

Tyhjennyksellä nauhan alla olevan alueen puhdistamisen aikana on tärkeää poistaa rikkaruohot. Mitä parempaa työtä tehdään, sitä vähemmän ongelmia syntyy tulevaisuudessa maisemasuunnittelulla. Alueissa, joissa on sängyt ja nurmikko, poista maaperä 4-5 cm syvyydeltä.

Akselin hajoaminen

Ensin paikka, jossa nauhatulostus pystytetään paaluilla, tasataan. Tee sitten hajoaminen. Tämä prosessi koostuu suunnitelman siirtämisestä paperista rakennustyömaalle. Johtimien ja rättien avulla merkitään pohjan akseleiden sijainti, nauhan leveys ja paikka, jossa paalut asennetaan. Kaikki nämä tiedot määritetään alustavan laskelman perusteella.

Ennen materiaalien valitsemista ja rakennustyön aloittamisesta he määrittelevät rakennuksen tyypin ja ajattelevat toimintasuunnitelman. Se sisältää alueen yksityiskohtaisen asettelun, erityisesti paalujen perustan.

Aloita sitten hajoaminen. Tällaisella työllä on useita erityispiirteitä, joten on parempi kääntyä katsastajille. Tämä johtuu alueen korkeuseroista. Jos et ota niitä huomioon, tulevaisuudessa tulee olemaan ongelmia talon kutistumisessa ja säätiön muodonmuutoksessa. Työn määrä vaikuttaa akselin jakauman kustannuksiin.

Erittely koostuu rakennusten akselien mittojen siirtämisestä paikalle ja merkinnän luomisesta. Kun jalustat perustettiin, kaivaa kaivannot. Mitta-akseli on tavanomainen linja, joka tarkoittaa kerrosten ja muottien järjestelyn keskustaa tai rajaa. Oppaat vastaavat kunkin tukirakenteen ja säätiön mitat kokonaisuutena.

Työkalujen avulla voidaan tehdä kaatumisraudan jakautuminen tylsistyneillä paaluilla.

 • punainen maali;
 • vasara;
 • punaiset rätit;
 • kynnet;
 • tapit;
 • rakennuksen ruletti;
 • aluksella;
 • lanka tai merkkijono.

Kulmien kulmat on luotava täydellisesti. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden rikkoa perusteet kunnolla. Muussa tapauksessa seinät ovat kulmassa toisiinsa, mikä heikentää koko rakenteen lujuutta. Vakiomateriaalien päällekkäisyyksien luomisessa on välttämätöntä siirtää akseleiden mitat täsmälleen paalujen liuskatalojen osiolle. On tärkeää jatkuvasti tehdä mittauksia ja tarkistaa kaikki tulokset kolme kertaa.

Mitta-akselit ovat rivejä, jotka osoittavat talon pohjan ja sen muodon mitat tontilla. Mittausakselien löytäminen on melko yksinkertainen:

 • Sivulla otetaan kaksi pistettä, jotka on erotettu toisistaan ​​pisin akselin etäisyydellä, joka sijaitsee vaakatasossa.
 • Merkitse kaavion kaistaleiden pohjasta pilareista kiskojen välisestä etäisyydestä ja jalustan kiinnittämisestä niihin.

Menetelmä nauhalevyn rikkomiseksi paaluilla on seuraava:

 • tunnistaa tärkeimmät akselit;
 • laittaa ne paikan päälle;
 • ajaa aita (aseta talon asettelu maahan).

Pääakselien määrittäminen on melko vaikeaa, joten tällaista työtä varten on parempi kutsua tarkastajia. Pääakseleita kutsutaan kohtisuorasti sijoitetuiksi linjoiksi alkaen tukirakenteesta keskipisteisiin. Jos ne leikkaavat toisiaan, talon kulmista on rakennettava lävistäjät.

Sitten käytettävissä olevien tietojen avulla voit selvittää muiden pisteiden sijainnin. Paikka, jossa pääakselit leikkaavat, on merkitty tapilla. Rakentaessasi pienen talon, jossa on yksinkertainen muoto, ei ole tarpeen tehdä erittelyä. Voit löytää välittömästi koko akselin. Ne on kiinnitetty puupinoilla ja liitososilla niin, etteivät ne löysä.

Ammattimaiset rakentajat noudattavat kahta pakollista sääntöä, jotka auttavat säätiön merkitsemisessä:

 • Jos rakennus on suorakulmainen tai neliö, kannattaa tarkkailla, että jokainen kulma on suorassa.
 • Jos päällekkäisyydet tehdään runkoilla, joilla on suuret aukot, se on tehtävä niin, että niiden pohjatyyppisen nauhan mitat sopivat yhteen.

Rikkoutumisen jälkeen sinun täytyy kaivaa kaivannot, leveys, joka vastaa teipin leveyttä ja muottien seinämiä. Syvyys valitaan kellari nauhan syvyyden perusteella. Sen pitäisi olla nollan alapuolella ottaen huomioon sora-hiekka tyyny. Keskimäärin on puoli metriä.

Rakentamalla paalusäätiötä heikossa maaperässä sen sedimentti on mahdollinen. Tämän välttämiseksi on tarpeen suorittaa joukko laskelmia, jotka auttavat määrittämään maaperän rajoittavat tilat. Punnitusnauhan vedon laskemista varten kokonaispisteen S indikaattori, joka ei saa olla suurempi kuin suurin sallittu muodonmuutos Su, toimii päämääränä.

kaivanto

Jos alueella on vakaa maaperä, kaivannon leveys valitaan yhtä paljon kuin paalujen perustusnauhan leveys. Tällaisissa tapauksissa ei tarvita muottipeltiä. Sen rooli hoitaa kaivannon seinät. Epästabiilien maaperäkiviä käytettäessä kaivannon leveys kasvaa - odotus on, että perustukset rakennetaan kahdelta puolelta.

Laskettaessa paalusäätiötä kaivannon akselin suuntaisesti kaivoja porataan syvyyteen, joka ylittää jäädytystasoa puolet metrillä. Hiekkalaatan pituus on 30 cm. Kuopat porataan käsi- tai puutarhaporalla. Niiden välinen etäisyys on enintään kaksi metriä. Kuopien halkaisijan tulee olla yli 1/3 liuskan pohjan leveydestä.

Kun kaikki kuopan pohjassa olevat reiät on tehty, hiekka täytetään 10-20 cm korkeudella. Tyyny riisui. Se kykenee hyvin suojelemaan pohja-teippiä paaluilta vedestä. Sitten aseta paalut reikiin. Kuopien seinämät peittävät kateaineita.

Pienlysytyskoneen pystyttämisen kustannukset vähentävät rakennustöiden itsenäistä suorituskykyä. Betonia vaivataan paikalleen. Tyypillisesti betonisekoittimien voima ei riitä kaatamaan yhtä aikaa. Siksi ensin luo paalukenttä ja vasta sen jälkeen betonialusta. Pahojen nauhan perustana on monoliittinen, jos tilaat sekoittimet. Tässä tapauksessa betoni kaadetaan suoraan paaluihin ja muottiin MZLF.

Pile kenttä

Pallokenttä on alustana nauhan perustukselle, johon paalut asennetaan aikaisemmin luodun järjestelmän mukaisesti. Yleensä tämä on kiinteä kenttä, joka on valmistettu talon rakentamisesta. Pallokentät koostuvat kahdesta tai useammasta tukirivestä. Pallon pienen alueen kentillä on sallittua sijoittaa peräkkäin. Tyypillisesti tämä vaihtoehto soveltuu erilaisten aidojen perustusten rakentamiseen.

Jatkuva kenttä on tontti, joka on valmistettu monoliittisen pohjan tai esivalmistetun perustuksen laitteelle. Usein paalut asennetaan porrastetusti.

Muotoilevaa kenttäpalkkia kaistaleen kiinnittämiseksi otetaan huomioon seuraavat parametrit:

 • Paalujen tyyppien valinta, ottaen huomioon maaperän ominaisuudet alueella.
 • Korkea pohjavesi.
 • Pileiden koon määrittäminen ottaen huomioon grillityypin ja odotetun kuorman pohjassa.
 • Pahan mittarin kantavuus. Se lasketaan maapallon rajoittavaa vastustuskykyä, pylvään pituutta ja poikkileikkausta koskevien tietojen perusteella.
 • Pallojen määrä ja niiden asettelu.

Pallokentän laitteessa on tärkeää vähentää maanpinnan minimiin.

Säätökuoppien asennus

Kun rakennat paalusäätiön omilla kädillä, ensin ne muodostavat kelmut muottiin, vahvistavat ja täytetään betonilla. Jos pohja on asennettu ruuvipolleille, pienet reiät kaivataan asennuspaikkoihin - 10-15 cm.

Kun ostat valmiita betonipaloja, säätiön rakentamiskustannukset kasvavat merkittävästi. Ne teurastetaan maahan erityisellä tekniikalla. On tärkeää luoda kustakin kasa. Betoni on kaadettava putkeen 40 cm: n päähän ja sitten putken korkeus nousee 30 cm: iin. Alhaalta alkaen betoni alkaa levitä ja muodostaa kantapään - jatke, johon kukin hailivyöhyke on kiinnitetty.

Metallipilarit, joissa terät kierretään käsin tai erikoislaitteilla. Ensimmäisessä tapauksessa on tarpeen seurata niiden pystysuoraa asemaa. Romu asetetaan putken yläpuolelle oleviin teknisiin reikiin, ja sen putkissa on putket. Ne toimivat vipuina, joiden avulla on helppo irrottaa paalut maahan.

Säätiön muodot

Alareunassa kaivannon paalun perustan nauha nukahtaa hiekka tyyny. Se on vähintään 15 cm. Tyyny on sijoitettava tasaisesti pohjan ympärille. Mitä tulee paaluihin, hiekka kaadetaan vedellä ja sitten syöksyy. Jotta rakenne lisäisi voimaa, voit täyttää kerroksen rauniot.

Jatka sitten muottipalkkien valmistukseen paaluilla. Se on yleensä tehty lastulevystä, levyistä, erikoispaneeleista. Jos haluat käyttää muottirakennetta tulevaisuudessa, kannattaa seinien asentaminen muovikääreellä.

Valmiit kilvet on naulattu pankeille, jotka työnnetään maahan joka metriin. Muottipintojen tuki on sijoitettu ulkopuolelle. Muottien pohjalle ja yläosaan käytetään muitakin lankkuja pitämään seinät.

Kun olet asentanut muottipesän, varmista, että se on betonin kaatumismerkin yläpuolella. Sitten voit asettaa tiilet alareunaan ja aloittaa vahvistuksen. Luotettavuuden kannalta on syytä vahvistaa kellari-seinämiä siteillä ja jousilla.

Paalujen vahvistaminen ja grillata

Mutterissa on teräsputkia. Ne on sijoitettava kolmeen suuntaan, muodostaen kolmiulotteisen ruudukon. Niissä kohdissa, joissa sauvat leikkaavat, ne sidotaan neulomalla. Muista liittää nauhalevyn vahvistus ja paalut. Tämän yhdisteen ansiosta saadaan pohjan vahvuus.

Jokaisessa paalussa tulisi olla 3 sauvaa. Ne on asennettu kolmion muotoon. Sauvojen päiden tulee työntyä kunkin paalin yläosaan 20 cm: n päähän. Lujituksen vahvistamiseksi on mahdollista luoda kiinteä luuranko tangoista.

Jäljellä on edelleen vaivata ratkaisu ja alkaa täyttää paalun nauhan säätiö. On syytä muistaa, miten luodaan pohja betonisoitujen paalujen aikana. Kaatamisen aikana liuos tiivistetään bajonetilla.

Porausruuvin kaatamisen ominaisuudet

Portlandsementti M200-M500 valitaan betonimassan sidontaelementiksi. Ruoanvalmistus- ja kaatopaikkojen perusteet:

 • Liuos on keskitason tiheys, sen ei pitäisi olla nestemäinen.
 • Kaatumisnauhat perustuvat paalujen päälle samanaikaisesti lyhyeksi ajaksi. Aluksi kaikki paalut on betonoitu. Tämä tulisi kuitenkin tehdä vasta sen jälkeen, kun kaikki vahvikkeet - sekä kasa että nauha - yhdistetään.
 • Ensinnäkin on suositeltavaa täyttää tukirakenteet (paalut). Sitten heidät jätetään pari päivää rakentaakseen betonin lujuutta. On parempi olla täyttämättä nauhaa välittömästi paalun jälkeen. Tämä johtuu siitä, että putken tiiviys on melko vaikea saada hiekkalaatan päälle. Osa betonista jää edelleen putken alapuolelle.
 • Kun betonivahvistusvoimaa, kaistaleperusta kaadetaan samanaikaisesti useaan kohtaan. Tätä varten on parempi käyttää useita betonisekoittimia. Prosessin pitäisi olla automatisoitu.
 • Sen jälkeen, kun pohja on nauhan osa, se jätetään viikon ajan. Tänä aikana betoni nostaa puolet voimaa.

Tarkasta teräksen vaakasuora asento, kun olet säätänyt pohjan. Tarvittaessa tasoita pinta.

Vedeneristys ja ilmanvaihto

Porausruuvin rakentamista varten on tärkeää suojata kosteudelta. Rakenteen asianmukainen ilmanvaihto on välttämätöntä. Asbestisementti- ja metalliputket eivät tarvitse vedenpitävyyttä. Jos valmiita putkia ei käytetä paaluille, ne peitetään samalla vedeneristyksellä kuin betoni nauha.

Luotettavan vedenpitävän paalun perustuksen luominen:

 • Katemateriaalilevyt putoavat putkeen ja sijoitetaan kaivoon paaluille. Tässä kaivannossa tämä materiaali vuoraa kaikki seinät ja kattaa ylhäältä.
 • Katemateriaalilla pinnoitettuja pintoja voidaan edelleen käsitellä kuumalla hartsilla.
 • Nykyaikainen betonin seos luo luotettavan vedenpitävyyden paitsi ylhäältä, mutta myös suojaa rakennetta sisältä.

Materiaalin valinnassa vedeneristys tehdään yksinomaan betonin raudoituksen säilyttämiseksi kosteuden vaurioittavista vaikutuksista ja suojautumisesta muotista. Tehdään tuuletuksen jälkeen.

Ribbon pohjan reunan yli asbestisementtiputken osat asetetaan vaakasuoraan ja peitetään sitten hiekalla. On välttämätöntä, että he eivät saa konkreettisia. Liuoksen kiinteytymisen jälkeen putket poistetaan. Tuloksena on ilmanvaihto.

Betonin täyttäminen

Yksi pino-pohjan rakentamisen viimeinen vaihe on betonin kaataminen. On parasta tehdä tämä työ kerralla. Tätä varten tarvitset vain muutamia ihmisiä eikä yhtä konkreettista mikseriä. Tässä tapauksessa nauha on monoliittinen, mikä antaa sille vahvuuden. Kaatopaikassa liuos tiivistetään upottamalla värähtelijällä.

Pallojen kaatamisen yhteydessä on tärkeää kontrolloida liuoksen tiheyttä. Tämä auttaa poistamaan aukkoja paaluissa. Muuten tuet romahtavat. Jotta betonipilareita voitaisiin liittää nauhalevyllä, ei pitäisi odottaa betonin viimeistä kiinteytystä. Teippi on kaadettava kahtena päivänä myöhemmin paalujen betonoitumisen jälkeen.

Kun itse valmistetaan betonia, on tärkeää noudattaa hiekan ja sementin optimaalisia osuuksia. Sideaine on parempi valita korkealaatuinen (ei alle M200). Tämä estää monoliittisen nauhan halkeilua. Jos säätyminen on kuumaa, pohja on kasteltava. Korkealla kosteudella se peitetään kalvolla.

Ajan lyhentämiseksi voit ostaa valmiiksi valmistettua betonia, joka toimitetaan erityisessä sekoittimessa. Voit säästää rahaa valmistamaan ratkaisu omilla käsillään. Tässä tapauksessa on välttämätöntä valmistaa hiekkaa, soraa ja sementtiä. On tärkeää tarkkailla seuraavia suhteita liuososien suhteen teipin pohjalle paaluilla:

 • yksi osa sideaine;
 • kolme hiekkaa;
 • neljästä viiteen kappaleesta hiekkaa tai soraa.

Käytetyn veden määrää hallitaan visuaalisesti. Paalun perustuksen ratkaisu ei saisi olla liian nestemäinen eikä liian paksu sakeus. Voit lisätä laatua lisäämällä erilaisia ​​modifioijia ja pehmittimiä. Ei ole suositeltavaa murtaa mittasuhteita, koska betonin laatu tästä merkittävästi vähenee.

Lämmöneristys

Tyypillisesti paalusäätiön rakenne tarjoaa vain ulkoisen eristyksen ja kosteuden suojauksen. Sivuseinät ovat pohja, joka on eristettävä. Tätä työtä varten:

 • Bitumia. Tämä materiaali peittää grillauksen sivupinnat. Tällainen vedeneristys suojaa pohjaa kosteudelta.
 • Polyfoami tai laajennettu polystyreeni. Nämä materiaalit ovat polymeerisiä eristeitä. Se on liimattu bitumiin tai tasoitettuun grillataamiin.
 • Sitten jokainen sauma suljetaan vaahdolla estämään kylmäsiltojen syntyminen. Kun valitset penoplex, älä asenna sitä useisiin kerroksiin. Tämän materiaalin arkkeilla on erityisiä ulkonemia ja laaksoja luotettavasti toisiinsa.
 • Lisäeristeenä vahvistusverkolla. Sitä käytetään suojaamaan eristeen materiaalia jyrsijöiltä sekä pohjaan levitetyn kipsin pohjaan.
 • Kun liimakoostumus kuivuu kokonaan, verkko kiristetään levyjen alle. Top rakennuskipsi.

Paalusäätiöiden eristystyöskentely eroaa vähän tavanomaisten nauhamateriaalien lämpöeristyksestä. Rakenteen reunan yli luodaan esivalmistettujen lohkojen tai tiilien pohja. Kellarissa on täynnä laajennettua savea. Tällainen työ on vaikeaa ja aikaa vievää.

Pile-pohjaisen lämmityksen ominaisuudet:

 • Ensin tehdään vedenpitävyys alustan kaikista alueista ja säädetään tyhjennystä sokea alueelle. Kaikki grillin avoimet elementit peitetään katemateriaalilla tai bitumilla. Nestemäisen vedenpitävän aineen käyttö on mahdollista. Sen ainoa haittapuoli on korkea hinta.
 • Sitten nauhan perustan pystysuorat pinnat ovat vedenpitäviä paaluille sekä sisä- että ulkopuolelta. Vedeneristystekniikka on melko yksinkertainen - se on samanlainen kuin grillatun lämmöneristys ulkona. Yläosa on peitetty kattohuopa. Kuopassa itsessään on halkaisijaltaan suurempi kuin kasa.
 • Paalujen asennuksen jälkeen luodaan irtotyyny. Se suoritetaan nollamerkin ja paalujen nauhan alapinnan alapuolella. Tyyny valmistetaan hiekkaa sisältävän laajennetun saven seoksesta.

Huolimatta erilaisista nykyaikaisista eristeistä, ihmiset usein haluavat käyttää perinteisiä eristysmenetelmiä. Syyt tähän käyttäytymiseen ovat käytettyjen menetelmien pitkäikäisyys. Kun sääennusteet ovat perinteisten materiaalien kanssa, kaikki työ on helppo tehdä omalla kädelläsi. Oikein rakennettu sokea alue, jolla on optimaalinen kaltevuus ja vedenpitävä pohja- ja betonialusta, voi tuottaa hyvän suojan sateelta. Edullinen ja kevyt vaahto on erinomainen eristys.

Vaahto soveltuu kuitenkin maaperään, jolle on ominaista korkea kosteus. On parempi käyttää vedenpitäviä lämpöeristysmateriaaleja, koska vain ne pystyvät kestämään pohjaveden pitkäaikaisia ​​vaikutuksia.

Mikä tahansa tekniikka, jolla lämmitetään pino-grillage säätiötä erottaa sen pluses ja miinukset. On tärkeää tarkastella materiaalien ja suoritettujen töiden kustannuksia, erityisesti nauhamaidetta ja sen muotoa. Siksi on tärkeää määrittää itsenäisesti, miten rakenteen eristäminen paaluilla ja miten säästää rakennustyötä.

johtopäätös

On olemassa riittävän suuri joukko tarinoita ja käsityksiä paaluhiihdon perustan tehokkuudesta, useimmilla niillä ei ole todellista maaperää. Oikein kootut pohjat pihdit helposti ylikuormittua ilman kuormaa, mutta pakollisella lämmitys sokea alue. Rakenteen lujuus ja jäykkyys riittää useimpien mökkien, yksi- ja kaksikerroksisten talojen versioihin.

Liuskajohdon rakentamisen kokonaiskustannukset paaluilla riippuvat useista tekijöistä. Tärkeimmät ovat:

 • paalujen porauskustannukset;
 • rakennus- ja kulutushyödykkeet;
 • aika, joka on käytetty paalusäätiön rakentamiseen.

Arviointi voi olla rakennusyrityksen työntekijä. Nämä laskelmat auttavat luomaan pino-ja-kasa rakenne talon. Lisäksi on tärkeää määrittää nauha-paalun perustusten saostuminen.

Pallot ja grillataitojen asennusohjeet noudattaen pohja on vahva ja kestävä. Säätiön itsensä asentaminen on monien ihmisten apua.