Pile ja nauha-säätiö omilla käsilläsi

Toisin kuin ruuvi- ja porakoneissa käytettävät grillataustat, paalusäätiötä käytetään raskasrakennuksiin, joissa on tiiliä, lohkoseinät, sillä voi olla kellari / pohjakerros. Tällöin korkea rakennusbudjetti kompensoidaan asuntojen neliömetrin kustannushinnan laskulla.

MZLF-nauhan tekniikka paaluilla

Jos haluat tehdä pihapiirin tiilimajalle, sinun on suoritettava kaivaustyöt. Jos hanke sisältää käytetyn kellarikerroksen, tekninen maanalainen, kuoppaan vedetään ulos. Rakennuksessa, jossa ei ole kellarinviljelyä, on kuormattavia seiniä, joiden leveys on 0,6-0,7 m, tarpeeksi kaivettuja. Työntekijöiden tulisi olla miellyttäviä porauksia / uppoavaa paaluja maanalaisten töiden, betonin kaatamisen ja vahvistamisen aikana.

Kaivannon ulkokehällä on oltava halkaisijaltaan 11 cm: n tyhjennysputket. Kiertovesiputki on kiellettyä rakentaa pohjan alapuolelle, ja jos se tyhjennetään myöhemmin, maansiirtotilojen määrä kasvaa voimakkaasti. Kaivon / kaivannon syvyys on 40 - 70 cm.

Pallokentän asennus

Heikossa maaperässä (turve, kivennäisvesi, hiekkahiekka) MZLF-nauhat ovat liian liikkuvia, epävakaa geometria ja kutistuvat. Piles kulkevat näiden kerrosten läpi, saavuttavat laakerikerroksen, siirtämällä kuorman kiviä. Siksi monimutkaisissa geologisissa olosuhteissa paalusäätiö on optimaalinen menetelmä.

Kierrä paalut

Ennen pölkkikentän valmistusta vaaditaan testi ruuvaamalla muodostuksen syvyyden tunnistamiseksi riittävillä kantavuuksilla. SVS on upotettu useisiin paikkoihin rakennuspaikassa, jolloin laakerikerros tulee osoittamaan kiristysmomenttia voimakkaasti. Tunnetulla syvyydellä voit ostaa halutun pituisen SHS: n.

Paalusäätiö valmistetaan vakioteknologian mukaisesti:

 • kaksi avustajaa pyörivät paalua sorkkareilla, vivut
 • master ylläpitää SHS-tynnyrin pystysuoraa asentoa
 • laakerikerroksen on oltava jäädytysmerkin alapuolella

Paremman paikantamisen helpottamiseksi SHS: n maahantulon helpottamiseksi syvennyksillä on hieman pienempi halkaisija 0,5 metriä syvemmälle, mikä helpottaa paalun sijoittamista näihin reikiin ja asettaa sen täysin pystysuoraan asentoon.

Kotimaiset käsityöläiset ovat kehittäneet tekniikan upottamista varten kotitalouskoneiden koneistamiseen. Poraa 1,5 - 2 kW, joka on asennettu paalille erikoisavainvälityksen avulla, jonka suhde on 1/60. Tämän jälkeen käyttäjä pysyy pystyasennossa, pyörittää SHS-sähkötyökalua.

Lisäämällä vääntömomenttia sen jälkeen, kun se on jäätynyt syvyyteen, on selvää, että terät ovat saavuttaneet laakerikerroksen. Sukelluksen lopussa kasa leikataan 2/3: n korkeudella perustusnauhasta betoniin kiinnitettävälle sidokselle. Ne poltetaan, poratut reiät, joissa tangot ohjataan, myöhemmin yhdistettyinä verkkoihin.

Pahaavat paalut

MZLF: lle paaluilla, tylsät rakenteet ovat paras tapa hankkia monoliittinen spatiaalinen rakenne monimutkainen geometria.

Tekniikan muoto on seuraava:

 • SVS-koesukellus geologisista tutkimuksista (laskee paalun syvyys)
 • sokeiden reikien poraus maaperään laakerin horisontin tasolle edellisen tutkimuksen tulosten mukaan (välttämättä alle alueen maaperän jäädyttämisen)
 • polyeteenistä valmistettujen muottien asennus, halkaisijaltaan 20-30 cm: n asbestisementtiputket tai kattotarvikkeet
 • vahvistus muottien sisällä, jossa on rakenteeltaan useita pystysuoria tankoja (12-16 mm), jotka on yhdistetty pyöreillä, neliömäisillä kolmikulmilla olevilla silloilla (6-8 mm vahvistus)

On mahdollista täyttää paaluja kerralla, jättäen ankkurin, joka on myönnetty ulkopuolelle nauhan ruudukolle tai samanaikaisesti MZLF: n kanssa seuraavassa vaiheessa. Toisessa tapauksessa vahvuus on suurempi, käyttöikä on pidempi.

Muottien asennus

Työn määrän vähentäminen 70% yksittäisistä kehittäjistä kaada teippi maahan, lisäämällä muottiin vain pohjakerroksen alapuolella. Tässä tapauksessa pohjaseinän sivuseinämille ei ole pääsyä niiden vedeneristämiseen. Oikea tekniikka edellyttää muotin asennusta koko nauhan korkeudelle molemmin puolin. Tämä lisää maanrakennusten määrää, muottipaneelien puutavaran kulutusta, mutta se maksaa suurella toimintaresurssien avulla.

Ennen asennustyön asentamista sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 • putkikanavat - aallotukset tai sileät putket kaksinkertaisella geotekstillillä, jossa on reikä, rei'itetty rei'itys, kulkevat nauhan ulkopuolelta sen ulkopuolelta sen pohjan tasolla, kaadetaan roskiin, jossa on myöhemmin muodostettu tyyny
 • tehdä tyyny - peräkkäinen tiivistys värähtelevällä levyllä joka 10 cm hiekkaa (kaksi kertaa), rauniot (kaksi kertaa)
 • kaada lattia - varmista vedenpitävä maton eheys, joka väistämättä repeää soraa
 • vesitiivis ainoa MZLF - 2 - 3 kerrosta valssattua eristystä Bikrost tai mikä tahansa analoginen lasikuitu liimaamalla liitokset mastiksilla

Vedenpitävyys ei irtoa pohjan alla, se on valmistettu kaivannon seinämille koko nauhan korkeudelle niin, että kerros koko betonirakenteessa on jatkuvaa.

vahvistaminen

Armpoyaksen rakentamisessa on huomioitava, että nauha toimii maanpinnassa puristusta, taivutusta, vääntöä, venytystä varten vuodenajasta riippuen. Tarvitset siis kaksi hihnaa alemmassa, yläosassa. Tekniikan muoto on seuraava:

 • korttien valmistus - vaakasuorat hyppykytkimet (30 cm: n korkeus kulmissa, seinien konjugointi, 60 cm suorissa osissa)
 • alemman hihnan asettaminen - ruudut perustuvat betonipoikkeihin, joiden leikkaus on 10 x 10 cm, korkeus 15 mm, on kiellettyä asettaa ne vesitiivistykseen, murskattuihin kiviin,
 • ylemmän vyön asennus - pystysuorat kaihtimet tai kiinnikkeet kiinnitetään alaverkkoon, yläkortti asetetaan niille, metallielementit on upotettava betoniin vähintään 15 mm: n kuluttua kaatamisesta

Pitkittäisten sauvojen poikkileikkaus on 12 - 16 mm, kaiuttimet, kiristimet on tehty 6 - 8 mm: n raudasta. Hitsauksen sijasta on suositeltavaa neuletiheys tai polymeeripihdit. Tangot eivät saa olla ruostetta, puhdistettava likaa. Panssaroidut hihnat on liitetty johtoon, jossa on paalujen vahvistamista, jossa on päällekkäisyydet 30-60 cm kahdessa paikassa.

betonointi

Kun rakennustyöt täytetään betonilla, on otettava huomioon yhteisyrityksen standardien vaatimukset (entinen SNiP parannetussa versiossa):

 • kielletty betonin polttaminen yli 0,5-1 metrin korkeudelta
 • täyttö olisi tehtävä sekoittimen permutaatiolla, kun seoksen kuljettaminen muottipesän sisällä olevilla lapioilla betoni menettää sen ominaisuudet
 • on suositeltavaa täyttää muotit yhdellä askeleella, kun seoksen syöttö on katkennut enintään 2 tuntia
 • jos yhdestä päivästä ei ole mahdollista täyttää, pystysuorat hyppyttimet käytetään ilman raudoituksen leikkaamista (yleensä ketjutekniikkaa pienellä solulla)

Tiivistys syvällä täryttimellä tai käsin (raudoituksen kappaleet) on edellytys. Ennen kuin vibraattorin kärki siirretään toiseen paikkaan (40 cm yhteen suuntaan rengasta pitkin), kuplien on pysäytettävä, sementtihyytelömuoto, roskia peitetään.

Kesällä betoni on peitetty sateesta tehdyillä elokuvilla, talvella pakastamisesta. Liiallisesta dehydraatiosta pinta peitetään hiekalla, sahanpurulla, kuorella ja kaadetaan kastelupulloon. Kylmissä sääolosuhteissa lämmityskaapeli sijoitetaan muottiin, joka jää nauhalle suljettuina työn loppuun. Vedenpoisto on mahdollista 7 - 5 vuorokautta, muuraus, hirsitalon asennus vähintään 2 viikkoa.

vedeneristys

Rakennuksen betonirakenne, joka haudataan maahan tai koskettaa sitä, väistää väistämättä. Jopa ilman myrskyä, tulvien valumista, kosteutta on läsnä maaperässä, tunkeutuu vastapaineeseen kellarin huokosiin. Viemäröinti pystyy suojaamaan pohjan pohjaa, mutta on hyödytöntä suojata ylätasoa.

Vedeneristys ratkaisee ongelman, se tehdään useilla tavoilla:

 • alukkeet - tunkeutuvat yhdisteet osuvat kemialliseen reaktioon (osmoosi) sementillä, muutetaan betonin rakennetta koko nauhan paksuudelle, se on kallein tapa
 • liimaus - valssatut materiaalit liimataan betoniin useissa kerroksissa, päällekkäin tiivistetty mastilla
 • maalaus - erikoismaalit bitumiin, epoksipohjaan
 • päällystysmastilla, samanlaisen koostumuksen kyllästämisellä

Liimapäällysteiden kiinnittämiseen kannattaa valita polyesteripohjaiset rullat, lasikuitu kaksipuolisella bitumien kyllästyksellä (esimerkiksi Linokr, Bikrost, Tekhnoelast). Mikä tahansa tekniikan tärkein edellytys on kattavuus. Siksi valssattuja materiaaleja asetetaan nauhan pohjaan, liimattu betonin kaatamisen jälkeen ulommille sisäpinnoille, jotka on taivutettu ylemmälle pinnalle.

Nauhan säätö ruuvipinoilla omilla käsillä

Sekä rakentamiseen suunnitellun rakenteen kestävyys että laakeriominaisuudet riippuvat perusrakenteesta ja -menetelmästä. Pohjaosan valmisteluun ja järjestelyyn on useita tyyppejä ja menetelmiä, mutta usein niitä ei oteta huomioon rakennuksen paino, sen geometriset mitat ja materiaali, josta rakentaminen toteutetaan. Kehittäjät eivät kiinnitä riittävästi huomiota maaperän tutkimukseen, mikä myöhemmin vaikuttaa negatiivisesti säätiön laatuun.

Esimerkiksi, kun maaperä paikoillaan on suolaista ja maaperä epävakaa, löysä tai rakennustyömaalla on monimutkainen topografia, on suositeltavaa valita nauhatyyppinen säätiö ruuvipilareille. Tämä mahdollistaa ongelmallisten ongelmien ratkaisemisen sekä rakentamisen aikana että rakennuksen aikana.

Useammin kuin toisilla, kun asetetaan nauhateos ruuveilla, varsinkin kun itse hallitaan, valitaan matala syvyys. Tällainen nauha haudataan maaperään 30-60 cm: n päähän, ja se on sijoitettava aikaisemmin valmistettuun hiekkaan ja murskattuun kalliopintaan, jonka paksuus on enintään 40 cm. Tämän tyyppistä pohjaosan nauhamaisen osan järjestelyä käytetään heikosti kielen tai ei-kivisen maaperän avulla. Muulla tavalla maaperä nauhaosa on keskeytettävä.

Teippiruuvi-pohja on rakenne, joka on valmistettu tasaisesti ruuveilla koko kehän ympäri ja paalujen suunnittelun kuormituksen mukaisesti. Niiden yläosa, joka päättyy kärkeen, kiinnitetään nauhaan monoliittisesti vahvistamalla ja betonilla kaatamalla valmiiseen muottiin.

Tämän tyyppinen säätö voi poiketa paalujen ja nauhan osan yhteisessä käytössä olevasta menetelmästä sekä grillin järjestelystä. Erot voivat olla käytettyjen tukien suunnittelussa.

Tyypit nauhakannasta

Tällaiset perustukset, joilla on yleinen rakentamisen periaate, jotka käsittävät ajatuksen kuorman siirtämisestä maaperän syviin kerroksiin, erotetaan tavallisesti riippuen käytetyistä paaluista:

 1. Kierrä paalut säätiön alle. Niissä on suunniteltu terät tai kierteet, jotka auttavat heitä kiertymään maahan vaaditulla lasketulla syvyydellä. Ruuvaamot lisäävät laakerikapasiteettia, kun terien ympärillä oleva maali tiivistyy, ja lisäksi niillä on suurempi kyky vastustaa kallistumista.
 2. Pahaavat paalut. Tällaiset kannat ovat sopivia useimpien pienten ja keskisuurten rakennusten perustuksiin, esimerkiksi vaahtolohkoihin rakennettuun taloon. Tällaisen paalun valmistamiseksi on tarpeen porata kaivo laskettuun syvyyteen, luoda hiekkalaatta, tehdä raudoitusta ja kaataa betonia. Jos kaivon kehittymisen aikana on maan karvaus, ne muodostavat kotelon. Yleensä se on tehty teräsputken avulla, joka on sijoitettu kaivoon, tai katodisädeputki, joka on kaatunut putkeen.
 3. Drift paalut. Pienikokoisissa rakennuksissa on epäkäytännöllistä käyttää, koska ne on teurastettu erikoislaitteiden avulla.

Sopiva vaihtoehto valitaan alustavien laskelmien perusteella ottaen huomioon rakenteen luotettavuus ja käytännöllisyys sekä geodeettisten ja ilmastollisten ominaisuuksien mukaan.

Missä on teippiruuvi

Kun on olemassa valinta, mihin perustaan ​​käytetään - ruuvipilareita tai teippiä, on suositeltavaa varustaa teipiruuvin versio. Tämä on monoliittinen perusta, joka sopii kaikkein ongelmallisimpiin maaperään. Pääpiirteenä on, että rakennuksen seinät perustuvat nauhaosaan, ja se puolestaan ​​paalujen avulla siirtää kuormat maahan syvemmälle kuin pakastustaso. Tällöin saavutetaan jokaisen paalun lisääntynyt kantavuus ja rakentamisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin vastaavilla pohjilla.

Nauha-ruuvin perustusta käytetään rakentamaan yksityisiä matala-taloja, mökkejä, huviloita sekä erilaisia ​​kotitalousrakenteita, huvipuistoja, autotallia ja laajennuksia. Pilejä suositellaan käytettäväksi pakkanalastukseen alttiilla mailla ja alueilla, joilla on vaikea maasto. Toinen sovellusalue on korvata puutalon perusta ruuvipalloilla.

Teippiruuvi-pohjan tärkeimmät edut ja haitat

Tämäntyyppisten säätiöiden positiiviset näkökohdat ovat:

 • ruuvi- tai nauhalevyt ruuvipilareilla voidaan varustaa milloin tahansa vuodenajoin ja kaikissa sääolosuhteissa;
 • käytetään alueilla, joilla on suuria eroja;
 • estää pakkasenkestävien voimien negatiiviset vaikutukset ja vastustaa maaperän liikkumista;
 • rakentamisen ehdot, jotka arvostelevat ruuveja, voivat olla 3-5 päivää;
 • asennus voidaan tehdä käsin ilman houkuttelemasta erityisiä laitteita;
 • aineellisia säästöjä talon perustusten rakentamisessa ruuveilla, jotka johtuvat kulutustavaroihin ja erikoislaitteiden vuokraukseen.

Haittoihin kuuluvat seuraavat rajoitukset:

 • vaikea käyttää tällaista pohjaa kellarin järjestämiseksi;
 • rajoittaa rakennuksen enimmäispainoa ja kokonaiskuormaa.

Siksi on tarpeen tehdä tarkka alustava laskelma tulevan rakenteen suurimmasta kuormituksesta.

Teippi-helix-emästen käytön perusteiden laskeminen

Jos erityisiä teoreettisia ja käytännön taitoja ei ole, on erittäin vaikeaa laskea kaikkien tulevien säätiöiden parametrit. On suositeltavaa hakea apua koulutetuilta ammattilaisilta. Näin vältetään erilaiset puutteet ja kriittiset virheet, jotka vaikuttavat sekä rakennuksen kokonaiskustannuksiin että sellaisiin indikaattoreihin kuin turvallisuus, käyttöikä ja suorituskyky.

Luotettavan perustan tarkka laskeminen edellyttää seuraavia:

 1. Tutkimusgeologia. Tiedot maaperän rakenteesta ja koostumuksesta, sen jäätymisen syvyydestä, pohjaveden esiintymisestä tai puuttumisesta, helpotuseroista.
 2. Tulevaisuuden rakenneprojekti.
 3. Lasketut raja-arvot säätöön kohdistuvien suurimpien kuormien laskemisesta rakennusmateriaalien kokonaispainoon perustuen sekä kaikki muut kohteet.
 4. Mahdollisen samentumisen arvot, rakenteen joidenkin elementtien muodonmuutoksen rajat ja koko rakenne kokonaisuutena missä tahansa rakennus- ja käyttövaiheessa.
 5. Lasketut tiedot rakennuksen leveydestä ja syvyydestä.
 6. Tiedot kytkentämenetelmästä ja grillin laitteesta.

Edellä mainittujen arvojen luotettavien ja laadullisten perusteiden tarkka laskeminen riittää. On vain tarpeen laskea paalujen vaadittu koko, niiden kiertymisen syvyys, suhteellinen sijainti ja niiden lukumäärä taulukon arvojen mukaan. Lisäksi niille on valittava vahvistus- ja vedeneristys.

Lenochno-ruuvin pohjan järjestys ja vaiheet

Kun päätetään tällaisen säätiön rakentamisesta yksin, on arvioitava realistisesti teknisen koulutuksen mahdollisuuksia ja tasoa. Toisin kuin perusrakenteen näennäinen yksinkertaisuus, sen rakentamisen prosessi on kallista ja aikaa vievää. Se edellyttää paitsi erityisten taitojen saatavuutta, myös erilaisia ​​työkaluja ja laitteita.

Ribbonpohjan rakentamiseksi on välttämätöntä tehdä seuraava työ:

 1. Sivustonvalmistus suunnitellun rakennustyön kohdalla ja pohjan jakautuminen. Kulmien ja akselien sijainti sekä paalujen sijainnit. Nauhaosan leveyttä ei suositella yli 50 cm: n pituiseksi. Merkintä tehdään tiukasti säätiön suunnitelman mukaisesti.
 2. Kun he ovat määrittäneet paalujen sijaintipaikat, ne ruuvataan. Tätä varten sinun on tiedettävä paalin arvioitu syvyys.
 3. Säätiön vedenpitävyyteen liittyvää työtä pidetään yhtenä tärkeimmistä vaiheista, jotka vaikuttavat rakenteen kestävyyteen. Yleensä käytetään näitä materiaaleja rullina, esimerkiksi kateaineina. On suositeltavaa sijoittaa eristäviä materiaaleja useisiin kerroksiin, mikä lisää suojaa kosteudelta. Suoraan ruuvatut paalut, jotka on peitetty korroosionkestävällä pinnoitteella tai maalilla.
 4. Jos käytetään kyllästettyjä paaluja, on tarpeellista valmistaa kaivoja, vedenkestäviä ja asentaa 10 mm: n halkaisijaltaan halkaisijaltaan 10 mm: n teho.
 5. Säätiön teippiosuuden alla sinun täytyy kaivaa kaivantoa arvioidusta syvyydestä. Kaivantojen pohjalla on noin 30 cm: n paksuinen hiekka- ja sora-alusta.
 6. Monoliittisen perustan nauhan rakentamisen sääntöjen mukaan rakenteen on rakennettava teräsvahvisteinen voimajärjestelmä, liitokset on liitetty erityisellä johtimella. Lujastustangon paksuus on vähintään 12 mm.
 7. Vahvistettuun betoniin perustuvien muottien rakenne toteutetaan puupalkkien avulla, joiden paksuus on vähintään 50 mm, ja myös metallilevyjä, muovia, liuskoja tai erityisiä EPPS-muotoja.
 8. Paalutetaan betonireikiä paikoissa, kun kyseessä ovat tylsyytyttimet.
 9. On suositeltavaa pystyttää säätimen nauhaosa liuoksella, joka ei ole alempi kuin M350. Talvella on tarpeen lisätä pehmittimiä sekä antaa pohjan lämmittäminen kolmen ensimmäisen päivän aikana. On toivottavaa täyttää yksi päivä.

5-7 päivän kuluttua konkreettiset voitot ovat noin 60-70% vahvuutta ja sitten voit aloittaa työn rakentamisen ja viimeistelyn kellarissa.

Teippiruuvi-pohja paikoilla, jotka on valmistettu itsenäisesti, tarjoavat monta vuotta luotettavan esineen luotettavan toiminnan. Menestyksen avain on korkealaatuinen materiaali ja tarkka noudattaminen kaikista säännöksistä ja säännöistä.

Kuinka tehdä nauha-pohja ruuvipilareilla omilla kädillä: asiantuntija-apua

Nauhateos ruuvipolleille on yhdistetty tyyppikokoonpano, joka koostuu maahan kiinnitetyistä paaluista ja monoliittisesta teipistä kehällä ja tulevan kodin tukiseinien seinämien ympärillä. Säätiön molemmat osat ovat monoliittisesti kiinni toisiinsa, muodostaen yhdessä tukirakenteen. Nauha- ja ruuvin perustuksen erityispiirre on se, että talon seinät tuetaan monoliittisella nauhalla, ja ruuvitukit antavat vahvan tartunnan laakerimaille.

Nauha-pohja jalustat: hyvät ja huonot puolet

Ribbonruuvin säätö on melko harvinainen, vaikka se sopii useimpiin epävakaisiin maaperään. Suunnittelulla on suuri kantavuus, mikä yhdistää paalun ja nauhan perustan edut. Tämäntyyppistä säätiötä voidaan käyttää kaikissa ilmastovyöhykkeissä Venäjää, lukuun ottamatta suotovälineitä, vähäisten mökkien, maalaistalojen, autotallien, kylpylärakennusten ja ankkuripaikkojen rakentamiseen.

Laitteen nauhan perustusta ruuvituille säätelee yhteisyritys 50-102-2003 ja SNiP 2.02.03-85. Suunnittelulla on monia etuja:

 • suuri alueilla, joilla on korkeuseroja;
 • sopii hehkuttaviksi, viskooseilla maaperillä, edellyttäen, että ruuvipillit perustuvat voimakkaisiin maaperään;
 • nopea asennus - voidaan suorittaa 3-7 päivässä;
 • säätötyö voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana -5 - +35 ° C: n lämpötilassa;
 • asennus tehdään käsin ilman rakennustarvikkeiden vuokrausta;
 • maapalstojen vähimmäismäärä paikalla;
 • pitkä käyttöresurssi 20-50 vuodessa.

Nauhan pohja ruuveilla on 30% edullisempi kuin monoliittinen pohja rakennusmateriaalien ja työvoimakustannusten takia. Tämäntyyppisen säätiön rakentamiseen liittyvien pääomakustannusten osuus ruuvitukien ja konkreettisten ratkaisujen hankinnasta monoliittisen teipin kaatamiseksi.

Nauha on hienosti syvempi pohja ruuvitukiin

Suunnittelun haitat ovat:

 • kyvyttömyys järjestää kellari;
 • Se ei sovellu alueille, joissa pakkasen tunkeutumisen syvyys tai tiheän maaperän esiintymistiheys on alle 3 metrin korkeudella maasta.

Nauha-ruuvin perustusta ei voida soveltaa maaperään, jolla on korkea alkalisointi. Tällaisissa maissa paalutukit romahtavat nopeasti korroosion takia ja pohja ei pysty absorboimaan kuormaa. Ennen rakentamista on ehdottomasti tutustuttava sivuston geologisten tutkimusten tietoihin maaperän ominaisuuksien määrittämiseksi.

Nauhatalustatyypit

Haudatun nauhan perustuksen mukaan matchmakers voivat olla:

 1. Ei haudattu Monoliittisen nauhan pohja on samansuuruinen nollamerkin kanssa, ja alla - paalut sijaitsevat. Tämäntyyppinen tukikohta sopii erinomaisesti kevyiden rakenteiden rakentamiseen: katokset, terassit, ansiorakennukset, maalaistalot. Talon rakentamiseen, vaikkakin kevyistä kaasu- ja vaahtolohkoista, tällaista säätöä ei suositella epätasaisen kutistumisen riskin takia.
 2. Matala syvyys. Nauhan pohja on haudattu maahan 10-20 cm ja loput nollatason yläpuolella. Tämäntyyppinen pohja soveltuu eri materiaalien taloon. Säätiön käyttö on mahdollista maaperillä, jotka aiheuttavat epätasaista kutistumista. Matalahihnarakennetta ei käytetä kosteassa maaperässä ja alueilla, joilla on korkea pohjavesi ja tulvien mahdollisuus.
 3. Jousitus. Monoliittinen nauha sijaitsee maanpinnan yläpuolella, lepäävät paaluilla. Tällaisen säätiön laite vaatii monimutkaisen laskennan. Riippumatta siitä, että ripustuskalvot ovat paikoillaan, on erittäin ongelmallinen. Tällainen säätiö on kuitenkin korvaamaton keinotekoisilla, myrkyllisillä mailla ja pohjaveden korkealla esiintymisellä. Jos sivustollasi on niin vaikeita hydrogeologisia olosuhteita, on parempi antaa perusalan rakentaminen ammattilaisille.

Suspensio säätöruuvi

90% yksityisen asuntorakentamisen alalla on pystysuuntainen pohja, jonka teippi on syvyys 20 cm. Tarkastele tämän laskentaan ja tekniikkaan perustuvaa tällaista säätiötä.

Teippiruuvi-säätiön laskeminen

Ruuvipurkkilaskenta

Pallojen laskennassa määritetään seuraavat parametrit:

 • Ruuvipatsaan halkaisija. 1-2-kerroksisen rakennuksen rakentaminen suositellaan 108 mm: n SVS-108 tai 133 mm SVS-133 halkaisijaltaan. Terien tyypin mukaan sopivat parhaiten leveät terät, joiden terät ovat 300 ja 350 mm. Kapeat tuet kannattaa käyttää vain kiinteissä ja kiviseinissä.
 • Kierrä paalun pituus. Pallojen pituus riippuu alueen maaperän jäädytyksestä ja sen tiheän maaperän pinnasta, johon kasa tuetaan. Pilarin pituudesta ne ovat suurinta arvoa plus 30-50 cm. Keski-Venäjällä ruuvituotteiden pituus on 2-2,6 m, pohjoisilla alueilla ja alueilla, joilla vaikeat maaperät ovat 3-3,5 m.
 • Ruuvien paalujen lukumäärä. Laskettu kaavalla:

P - kaikkien kuormien summa;

k - luotettavuuskerroin = 1,75;

S: n sallittu kuormitus määräytyy tietyn tyyppisen tuen teknisten ominaisuuksien mukaan.

 • Paalujen välinen etäisyys. Kevyille rakennuksille etäisyys on 3,5 m. Puurakennuksissa 2,5-3 m, ja palo-rakennusmateriaalien ja runkopenkkien taloja varten - 1,5-2 m. Pienempi porausrungon halkaisija, pienempi niiden välinen etäisyys. Pallojen asettelun laatimisessa sinun tulee noudattaa SNiP: n sääntöjä ja sijoittaa tuet kulmiin laakerin seinämien ympärillä sisäänsyöttöryhmän alla. On myös tarpeen lisätä paaluja raskaiden elementtien, kuten tulisijojen, uima-altaiden jne. Rakentamiseen.
Säätiön paalun osan laskemisen tulos on kaavio, joka esittää tukien syvyyden ja sijainnin syvyyden

Monoliittisen perustan nauhan laskeminen

Teoksen nauhan osan laskemisen tarkoitus on määrittää nauhan parametrit:

 1. Läpäisyn syvyys Matala syvyys on 10-20 cm.
 2. Nauhan korkeus Yksityisasuntoon pääsääntöisesti korkeus on 50-60 cm. Hautaaminen huomioon ottaen nauhaosa, jonka korkeus on 30-50 cm, nousee maan yläpuolelle.
 3. Nauhan pituus. Tämä parametri on kaikkien seinien summa, jonka alapuolelle asetetaan: talon ympärys + kantavat seinät.
 4. Monoliittisen nauhan leveys. Leveys lasketaan riippuen talon massasta, maaperätyypistä ja rakennustekniikasta. Jotta monimutkaisia ​​laskutoimituksia ei tehtäisi, voit käyttää valmiita taulukoita, joilla määritetään perusnauhan optimaalinen leveys:

Tietäen kaikki parametrit, on mahdollista laskea tarvittava määrä betonia ja vahvistusta sekä muottipaneeleita, joita tarvitaan rakentamiseen.

Ribbon säätiö: askel askeleelta ohjeita

Matalan syvyyden nauhateollisuuden järjestely ruuveilla oleviin pinoihin ei ole kovin erilainen kuin tavanomaisen monoliittisen kantovälineen rakenteesta. Ainoa ero on tarve luoda luotettava yhteys paalujen ja nauhojen välillä. Nipun on oltava jäykkä ja yhtenäinen, minkä vuoksi on mahdotonta koota esileikkausnauhan perustuksia - on mahdotonta luotettavasti yhdistää ruuvituki FBS-lohkoihin vain vahvistamalla.

Yhdistetyn perustuksen rakentamisen algoritmi on seuraava:

Sivuston valmistelu.

Sivusto on puhdistettava roskista, mikäli mahdollista, tasoittamiseksi, poistamalla maaperän pintakerros kasvillisuudeltaan. Seuraavaksi merkintä suoritetaan käyttämällä mittanauhaa ja rakennustasoa, paikat ruuvaten kannattimiin ja perustan nauhan sijainti määritetään. Kuppeja valmistellaan 20-30 cm: n syvyydeltään halkeilla. Samalla syvennyksellä kaivetaan syvennystä tulevan perustan syventämiseksi. On suositeltavaa ripotella kaivannon pohja karkealla hiekalla heilun vähentämiseksi.

Pillakenttälaite.

Pylväs tehdään käsin ruuvaamalla. Kaivaminen reikää varten ei ole tarpeen! Ennen tuotteen upottamista, jos sitä ei ole sinkitty, on välttämätöntä käsitellä sitä korroosionestoaineella. Ruuvitukien asennus tehdään vakiotekniikan mukaan: kasa on asennettu tarkasti pystysuoraan ja ruuvattu maahan kiertämällä sitä vipujen tai vipujen avulla. Tuote upotetaan haluttuun tasoon, jolloin yhden henkilön on jatkuvasti seurattava paalujen rakennustason pystytasoa.

Kaikkien paalujen asennuksen jälkeen ne ovat kohdakkain: tuotteiden päiden reunat pienenevät tasaiselle koolle siten, että pohjan nauhaosa on niiden ihanteellisella tarkkuudella. Tukien päät on katkaistu hiomalla. On epätodennäköistä yhdistää pohjatuorat betoni paaluilla asentamatta niihin erityisiä vinkkejä. Tällöin neliömäiset päätyalustat, jotka voidaan ostaa tai valmistaa itse putkien ja teräslevyn palasista, ovat täydellisiä. Ogolovki on hitsattu ruuvipilareiden päihin.

Muottien asennus.

Muotti on valmistettu 40-50 cm paksuisista levyistä tai huonolaatuisesta vanerista. Et voi säästää ja tehdä muottiin vain maanpinnan yläpuolella, lukuun ottamatta pohjan upotettua osaa. SNiP-muottien tulee olla koko rakenteen korkeus. Ennen laatoituksen asennusta on tarpeen järjestää tyyny soran ja hiekan sekoituksesta kaivannossa ja asettaa sen päälle vesitiiviys. Tämä suojaa nauhaa kosteudelta. Vedeneristysominaisuuksien tarttumisen ja parannuksen parantamiseksi viiden senttimetrin paksuinen kerros, joka on valmistettu vähärasvaisesta betonista, voidaan kaataa tyynyn päälle. Vedeneristettävänä on parasta käyttää valssattuja materiaaleja: bikrosta, vedeneristys, kateaineita.

Lujittavan kehyksen luominen.

Lujitemuovi on valmistettu kuumavalssatusta raudasta, jonka poikkileikkaus on 6-12 mm, joka on vapautettu GOST-5781-82: n mukaan. Lujitushäkki on valmistettu 4-6 tangosta, jotka on yhdistetty toisiinsa käyttäen hehkutettua GRP-lankaa, jonka poikkileikkaus on 0,15 - 10 mm. Pitkittäistason tasaiselle jakautumiselle pystysuuntaiset tangot asennetaan 15-30 cm: n välein, 10 cm: n matalammalle matalalle nauhalle.

Lujittavan kehyksen neulonta on tehty erityisillä koukkuilla tai neulomalla. Valmiin lujitushäkki on sijoitettu kaivantoon ja kiinnitetty jäykästi pohjan kasaosaan.

Kasa kasa ja nauha säätiö.

Monoliittisella nauhalla ei ole yhtenäistä tekniikkaa nippa-ruuveja varten. Koska tämäntyyppistä yhdistettyä alustaa käytetään pääosin yksityisessä rakentamisessa, on olemassa kolme päätyyppistä tapaa:

 1. Kytkinten liittäminen asennuksen kautta pinoon 4 sauvaa kiinnitysraudoitusta. Tämä muotoilu on yksinkertainen toteutus, mutta ei tarjoa riittävää jäykkyyttä ja yhdistämistä perustuksen kahteen osaan. Tätä menetelmää voidaan käyttää kevyimmissä rakenteissa.
 2. Ruuvien paalujen hitsaaminen vahvistuskotelolla. Menetelmällä on samoja haittoja kuin kytkimissä.
 3. Metallin sitominen myöhemmällä lehmällä. Vanteisiin ja vahvikkeisiin käytetään 20 tai 30-kanavaisia ​​kanavia ja kulmia. Metallituotteet on hitsattu nelikulmaisiin tyynyihin. Tällainen vahvistus ei ainoastaan ​​sitoudu luotettavasti maanpinnan alapuolisiin maanalaisiin ja maanalaisiin osiin, vaan myös varmistaa kuorman tasaisen jakautumisen paalun kannattimista nauhalle. Tuloksena oleva metallirakenne on pohjimmiltaan grillaus, joka on yhdistetty vahvikkeella monoliittisen nauhan sisäpuolella olevaan vahvistuskoriin.

Valurauta monoliittinen nauha.

Betoniseos, joka ei ole alempi kuin B17,5, voidaan tilata lähimmässä RBU: ssa tai valmistaa itsenäisesti. Monoliittinen nauha, jonka korkeus on 40-50 cm, kaadetaan kahteen vaiheeseen. Ensin täytetään 20-25 cm: n ensimmäinen kerros, jota seuraa vibroaalto 10 minuuttia. Tällöin toisen kerroksen täyttö myös tampingilla.

Betonin syöttö muottiin on tehtävä käyttämällä betonipumpun letkua tai kourua. Betoni on kaadettava varovasti, jotta rauta ei liiku. Betonin kovettumisajankohta - 5-7 päivää. Tämän ajanjakson aikana teippiä tulee noudattaa vakiohuoltoa. Betonivahvuuden jälkeen muotti voidaan irrottaa ja jatkaa vesi- ja lämpöeristykseen.

Vedenpitävyys ja paalupohjan lämmitys

Ruuvaa paaluilla maahan ei tarvitse lämmetä. Alustan nauhaosaan kohdistuu lämpöeristys, myös nollatason alle. Lämpöeristeenä voidaan käyttää mitä tahansa materiaalia, jolla on korkea kosteudenkestävyysindeksi: vaahtomuovia, ekstrudoitua polystyreenivaahtoa, ruiskutettua polyuretaanivaahtoa. Jos on taloudellisia mahdollisuuksia, on parempi valita polyuretaanivaahtopuhalluseristys, joka luo yhden eristyskerroksen ilman liitoksia ja saumoja. On suositeltavaa eristää monoliittinen nauha sisä- ja ulkopuolelta.

Ennen eristyslevyjen kiinnittämistä pinta on puhdistettava ja pinnoitettava vedeneristysmastilla. Eristys kiinnitetään napakylkillä. Yläosaan on vahvistettu hieno verkko ja levitetään kerros kipsistä tai muusta materiaalista.

Pallosäätiön suojaamiseksi tarvitaan sokea aluejärjestely. Se suoritetaan välittömästi lämpenemisen jälkeen ennen haudatun osan täyttämistä maaperään. Tarvittaessa voidaan sokeiden alla tehdä viemärijärjestelmä, joka poistaa ylimääräisen kosteuden rakennuksesta.

Talon rakentaminen

On olemassa lukuisia säätiöitä. Yhden tai toisen vaihtoehdon valinta riippuu ensisijaisesti maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen koosta, johon se on rakennettu. Nauhatyökalu nauhatyökaluilla yhdistää kahden säätiön edut: nauhat ja kasa. Rakennuksen ominaisuuksista pidämme jäljempänä.

Sisällysluettelo:

Edut ja haitat paalujen liuskapohjasta

Tämäntyyppinen säätö on merkityksellistä siinä tapauksessa, että maaperällä on korkea kosteus. Jos sademäärän laskeutumisen jälkeen vettä pidetään edelleen maaperän yläosassa useiden päivien ajan, rakennuksen järjestämiseksi käytetään vain paalun ja nauhan muotoa. Teippiä käyttämällä yhdessä paalujen kanssa voit jakaa kuorman tasaisesti rakennuksesta. Piles puolestaan ​​ovat ns. Ankkureita, jotka stabiloivat rakennuksen, liiallisen maaperän kosteuden käsittelyssä.

Paalusäätiö koostuu kahdesta erilaisesta pohjasta: paalusta ja vyöstä. Pallosäätiö on järjestetty asennettaessa ruuvipilareita erikoisvalmisteisiin syvennyksiin. Jotta rakenne saisi suuremman jäykkyyden, sitä vahvistetaan järjestämällä matala-teipin pohja.

Kahden tekniikan yhdistelmällä saavutetaan seuraavat edut:

 • kyky käyttää lähes kaikentyyppistä maata, jopa suurella kaltevuudella;
 • erektio sekä heikossa maaperässä että lisääntyneessä kovuusasteessa;
 • prosessissa käytettävien materiaalien saatavuus ja yksinkertaisuus;
 • liikkumiskestävyys ja maaperän kallistus;
 • kohtuuhintaisia ​​rakennuskustannuksia suhteellisen lyhyessä ajassa;
 • mahdollisuus itse tuottamiseen, ilman erityislaitteiden osallistumista.

Tämäntyyppisen säätiön rakentaminen edellyttää kuitenkin yksityiskohtaista selvitysoperaatiota pylvään syvyyden määrittämiseksi, liuskan perustan asettamiseksi, paalujen asennuksen numeroksi ja paikalle jne. Tämän säätöversion lisäksi ei ole suositeltavaa asentaa liian suuria paaluita. Tämä säätiön muunnos ei tarkoita sitä, että kellarikerroksen järjestely alla.

Paalusäätiön tärkein ero tavallisesta nauhalevystä on se, että rakennus on vain hiekkalaatan päällä, mutta myös paaluilla, vähentäen näin maapallon kokonaiskapasiteettia ja estäen sen epätasaisen sumentumisen. Pileät siirtävät kuorman siten kovempaan maaperään, joka on syvempi kuin liuskajohdot. Pallojen tyyppi, koko ja poikkileikkaus valitaan erikseen ja riippuu alueen geologisista ominaisuuksista.

Paalun ja nauhan perustusten välinen ero paaluilla on, että teippi, ns. Grillage, mahdollistaa tiilitalon tai kiven ja lohkojen rakentamisen paaluille. Samaan aikaan kuorma siitä jaetaan tasaisesti. Tämäntyyppiseen säätöön sopiva nauha asennetaan matalaan, haudattuun tai haudattuun asentoon.

Yleisin vaihtoehto - matala nauha, syvyys teippi on kaksikymmentä-neljäkymmentä senttimetriä. Tällöin paaluilla käytetään tylsyää, pyöreä osa ja lisävahvistus. Nauha tässä tapauksessa on hiekasta ja soraa olevasta tyynystä, joka on noin kaksikymmentä senttimetriä korkea.

Huomaa, että säätiön tätä versiota käytetään siinä tapauksessa, että alueen maaperälle on ominaista korkea tai heikko kallistus. Nauha sijaitsee nollamerkin yläpuolella olevasta painosta, mikäli maaperä on erityistä kallistusta.

Nauhateoksen laskeminen paaluilla: ominaispiirteet

Ennen kuin aloitat palmikoityypin valmistuksen aloittamisen, on toteutettava useita toimenpiteitä, joilla pyritään määrittämään nauhan leveys, halkeamien halkaisija ja niiden syvyys. Lisäksi sinun tulisi laskea paalujen lukumäärä, jotta voit jakaa kuorman tasaisesti.

On suositeltavaa, että tätä työtä tekevät asiantuntijat, jotka ovat osallistuneet aiemmin yksityiskohtaisiin laskelmiin. Koska koko rakennuksen käyttöaika riippuu suoraan näiden ominaisuuksien laskemisen oikeellisuudesta, tässä vaiheessa säästöä ei suositella.

Palkkien nauhan perustuksen laskemisessa on otettava huomioon sille asetettu kuorma. Lisäksi maaperä on tutkittava kosteudelta, savesta ja muista sulkeumia.

Laskelmissa on otettava huomioon seuraavat ominaisuudet:

 • tuulikuormitus tulevalle rakennukselle;
 • materiaalit, joista rakennusta rakennetaan;
 • kerrosten lukumäärä ja rakennuksen koko;
 • alueen maaperä ja sen geologiset ominaisuudet.

Kiinnitystekniikan rakentamisen tekniikka kyllästyneillä paaluilla

Säätiön tämä variantti perustuu tylsistyneiden paalujen käyttöön, joiden kantavuus on yli 1,5 tonnia. Siksi keskikokoisessa rakennuksessa 40-50 tällaista paalua riittää. Tällaisen säätiön asentaminen on melko nopeaa eikä edellytä erityiskustannuksia sen toteuttamisesta.

Paalutus tehdään siten, että niiden alaosa sijaitsee pienempi kuin maaperän jäädytys. Paalun lisävarmuuden takaamiseksi kosteudelta ja huurun tunkeutumiselta ne peitetään kattohuopilla. Katemateriaali pystyy myös vähentämään maaperän paineita paaluilla vaikeassa pakkasessa.

Poraamattomien paalujen säätiö on useimmiten varustettu kahdella tekniikalla:

 • paaluille asennetun nauhapohjan käyttö;
 • lepoviljelyn valmistus.

Toinen vaihtoehto on merkityksellinen maaperälle, jolla on erittäin voimakas nousu. Ensimmäisessä vaihtoehdossa monoliittisen grillauksen syveneminen on kaksikymmentä senttimetriä maahan.

Laitteen nauhan säätö paaluilla käsittää seuraavat työvaiheet:

1. Laskelmien tekeminen säätiön alla.

Suosittelemme, että annat tämän vaiheen erikoisasiantuntijoille, sillä itse laskelmien suorittamiseksi sinun tulisi tutustua paljon maaperään ja sen ominaisuuksiin liittyvään kirjallisuuteen. Lisäksi maaperää on tutkittava kosteuspitoisuuden tasolla. Saatujen tulosten perusteella määritetään pohjalevyn leveys, paalujen syvyys, paalujen tyyppi ja materiaali, josta ne tehdään.

2. Suorita base-merkintä pohjalle.

Tämä vaihe liittyy alueen valmisteluun: sen puhdistaminen kasvillisuudesta, mahdollisimman suuren tasoituksen. Lisäksi köyden ja tapin avulla tehdään pohjaan merkintöjä, porataan paalujen asennuspaikka määritetään.

3. Porauskaivot paalujen alla.

Jokaisen paalun asennuspaikan määrittämisen jälkeen on tarpeen varustaa niille tarkoitettuja reikiä. Kunkin paalin syvyyden määrittämisen tärkein edellytys on sen alku maanpinnan syvyyden alapuolella. Voit tutustua maaperän jäädyttämisen syvyyteen tutkimuksensa tai erityisen kartan avulla, joka osoittaa tämän indikaattorin tietylle alueelle.

4. Kaivojen valmistus paalujen asennusta varten.

Aikaisemmin valmistetun kaivon sisällä on tarpeen sijoittaa kattohuopa, joka on varovasti kiinnitetty siihen. Samanaikaisesti on toivottavaa asentaa kattohuopa kahdessa kerroksessa. Jos kaivon tila tulevaisuudessa on melko vakaa, sinun ei tarvitse asentaa koteloa. Jos maaperä on kuitenkin melko kostea tai siinä on paljon savea, on huolehdittava kotelon asentamisesta, mikä antaa paaluille suuremman jäykkyyden. Hiekkaa käytetään täyttämään vapaata tilaa putken ja kaivon pohjan välillä.

5. Teräsrungon asennus.

Teräsvahvista valmistettu runko on tarpeen laskea putken tai kaivon sisäpuolelle. Huomaa, että hänen ei pitäisi levätä kaivon pohjalle joka tapauksessa.

6. Täytä kaivoja.

Seuraavassa vaiheessa aikaisemmin valmistettu pohja täytetään laadukkaalla betoniliuoksella. Säästä ei pidä säästää, sillä koko talon toiminnan kesto riippuu suoraan sen voimasta. On suositeltavaa käyttää tehdasbetonia, jos tämä ei ole mahdollista, sinun on tehtävä se itse betonisekoittimella. Täytä jokainen paalu erikseen, samalla välttäen keskeytyksiä yhden paalin kaatamisen yhteydessä. Jotta voisit päästä eroon betonin ilmasta ja varmistaa sen tiivistymisen, käytä tärytintä betoniin. Siten muotoilu hankkii lisää jäykkyyttä.

Kaivon yläosaa ei kaadeta, koska osana vahvistuskammioa on edelleen liitettävä betoni nauha. Betoniliuoksen kovettumisen jälkeen on välttämätöntä rakentaa hiekkapohja tulevaisuuden nauhalementin pinnalle.

7. Nauhat.

Seuraavaksi sinun täytyy kerätä muotti. Sen valmistukseen käyttäen reuna-alustaa. Aikaisemmin valmistettu vahvikeharja asennetaan muottiin, joka kaadetaan samalla betoniliuoksella kuin paalut. Huomaa, että raudoituksen käyttö on pakollista, koska se lisää säätiön kestävyyttä suurille kuormituksille ja tekee siitä joustavamman. Lisäksi tangon avulla grillaus liitetään paaluun. Seuraavaksi sinun on odotettava vähintään kolme viikkoa, kunnes betoni on täysin asetettu ja jatka vasta sitten.

Matala perusta säätöruuveihin

Jos pohdimme parempia - ruuvipilareita tai nauhalevyjä, meidän on perehdyttävä kunkin perustan eduista. Erinomainen yhdistelmä edellä luetelluista kahdesta vaihtoehdosta on nauhan pohja ruuveilla.

Ruuvi paalut eroavat tylsistyneistä paaluista niiden suunnittelussa. Porakoneen alaosassa on terät, joiden avulla se voidaan helposti ruuvatella maaperään. Teräsrakenteiden valmistamiseen käytetään usein valettu tyyppiä. Mahdollisuus hitsaamiseen valmiiden elementtien välillä on mahdollista, mutta tällaiset paalut ovat vähemmän kestäviä kuin valetut. Pallosäätiöillä on suuri kantavuus, joten ne ovat varsin suosittuja. Teipin lisääminen tähän säätömuotoon lisää sen jäykkyyttä ja lujuutta.

Jos maa kuuluu savi-, taikapeili-, turve-, suotyyppiseen, niin nauhatyypin perustan, jossa on kyllästynyttä paalua, on välttämättä rakennettu siihen.

Pallojen alapäästetyn nauhan eduista huomataan:

 • kohtuuhintaan, paalut eivät tarvitse kaataa betonia eikä ylimääräisiä kustannuksia niiden valmistukseen;
 • paalut ovat melko helposti kuljetettavia;
 • se kestää vain yhden päivän asennettavaksi ruuvityyppisille paaluille, joten säätiön tekeminen ei vie paljon aikaa;
 • tällaisille paaluille asennetun rakenteen käyttöaika on melko korkea;
 • mahdollisuus asentaa maaperään, jolla on korkea kosteuspitoisuus ja kallistuminen;
 • teräspidon käyttöaika on vähintään puolitoista vuosisataa;
 • ei ole tarvetta paakkujen ojanoton valmisteluun, vaan ne asennetaan suoraan maahan;
 • teokset tehdään sekä talvella että kesällä;
 • jos leikkaus on epätasaista, niin paalujen avulla on mahdollista päästä eroon tästä epäkohdasta ilman etukäteen kohdistettua osuutta.

Ruuvien paalujen asentaminen kivikkoiselle maaperälle on kuitenkin erityisen vaikeaa. Asennuksen aikana on olemassa riski, että terä rikkoutuu. Siten tällaisen säätiön kantavuus pienenee merkittävästi. Ruuvipallojen perusta ei salli talon alle perustaa kellarista tai kellarista. Lisäksi viemärijärjestelmä ja vesijohtojärjestelmä tarvitsevat lisäeristystä. Paalun liitoksen pinnan suojaamiseksi korroosiolta he tarvitsevat lisäkäsittelyä bitumimastilla.

Nauhapohjan lisäasennus ruuvipilareiden perusteella edellyttää seuraavia etuja:

 • mahdollisuus itserakennukseen teippi kellari;
 • työn helppous;
 • jolloin ruuvirakenne lisää jäykkyyttä;
 • tasaisen kuormituksen siirto ruuveilla;
 • vakautta ja taipumusta deformoitua rakennusta, joka on pystytetty tällaiseen säätiöön;
 • pohjaveden kestävyys;
 • korkea lujuus ja kestävyys.

Liuskajohdon järjestely edellyttää kuitenkin monimutkaisten toimenpiteiden toteuttamista betoniliuoksen valmistamiseksi, vahvistamisen valmistukseen, muottien asentamiseen, kaatamisen jne. Myös sen valmistuksen jälkeen, sinun on odotettava noin kuukausi, jotta betoni saa lisävoimaa.

Siksi jos kiven, tiilen tai lohkojen rakentaminen rakennetaan maaperään, jossa on suuri kallistus, kaistaleiden ja paalun perustusten yhdistelmä on erinomainen vaihtoehto, joka tekee säätiöstä kiinteän, vankan ja vakaan pohjan mille tahansa rakenteelle.

Pile ja nauha-säätiö omilla käsilläsi

Epästabiilien maalien tapauksessa on parempi olla käyttämättä klassisia perustuksia teräsbetonista valmistetun nauhan muodossa. Tukeakseen tällaista tukea jatkuvasti, sen teknologiaa on syvennettävä liikaa. Tämä merkitsee maanrakennustöiden määrää ja konkreettisia kustannuksia. On järkevämpää tehdä yhdistetty pino-ja-säätiö omilla kädillä, joka sisältää parhaan puolen sekä paalun että nauhan rakentamisesta.

pitoisuus

Mikä on jalkapohjien nauha-ala?

Rakenteen mukaan paalusuuntainen säätiö on rakennettu maaperään kaivettujen paalujen rakenteen mukaan jäätymispisteen alapuolelle, ja niiden päälle on vahvistettu betonikiinnitys. Se sisältää kahdenlaisia ​​perustusrakenteita. Ristver-nauha palvelee kuormien tasaista jakelua. Ja upotettu paalusäätiö toimii ankkureiden roolissa, jotka eivät salli betoniteräksen "kellua" ylhäältä, kun maaperää pudotetaan ja voimakkaasti kohotetaan pohjavettä.

Järjestelmä: 1-lujitettu runko, 2-asbestisementtipallot, 3-betoni nauha, 4 tekniset johtopäätökset, 5-vedeneristys, 6-tuuletusreiät

Tavanomainen pino-ruuvi-säätiö menettää jonkin verran talon tyyppistä tukea pystysuuntaisten kuormitusten jakelussa. Paalujen päälle sijoitettu nauha on kestävämpi jonkin tukipylväiden nostamiseksi tai laskemiseksi. Toisaalta tällainen rakenne hyötyy puhtaasti teippa-analogiasta rakentamiskustannuksissa, samoin kuin vakaudessa kallistamalla ja kastelluilla mailla.

Laitoksen tyypit ja alalajit

Pallojen nauhan perustus on ihanteellinen heikosti kallistuvien maaperämaiden läsnäollessa. Tällaisilla paikoilla on melko mahdollista käyttää sitä kaksikerroksisten tiilimuovien rakentamiseen. Yleensä tämä muotoilu on kuitenkin suunniteltu kevyemmälle kehykselle tai puurakenteille.

Kuitenkin, jos talon alustalla on kaltevuus, niin se on vaikea tehdä ilman paalusäätiötä. Monoliittinen levy täällä on liian kallis täyttää, kun taas muut vaihtoehdot eivät voi kestää muita kuormia, jotka voivat syntyä.

Sukelluksen syvyyden mukaan grillauksen maaperässä paaluperustukset sen kanssa on jaettu kahteen tyyppiin:

Ensimmäisessä tapauksessa nauha upotetaan maaperään 20-50 cm, ja toisessa se riippuu maanpinnan yläpuolella. Paksummat rakenteet voidaan sijoittaa pohjalle, jossa on matala grillaus sen suuremman lujuuden ansiosta. Kuitenkin, jos maa on erittäin kova, niin paalujen rakenteen nauhaosuus tuhoutuu tuskastelemalla. Se ei ole liian suuri, joten se ei yksinkertaisesti pysty kestämään raskaita kuormia nousevasta maaperästä.

Edut ja haitat

Paalusäätiön etuja ovat:

Helppo asennusnopeus;

Kyky pystyttää rakennuksia rakennustyömailla rinteellä;

Yksinkertainen tekniikka, jolla tällainen säätiö voidaan helposti pystyttää omilla käsilläsi;

Suurten vastustuskykyisten suihkulähteiden liikkuvuus;

Ei tarvitse houkutella erikoislaitteita.

Jos grillata ei ole haudattu, hän ei pelkää pudotusta ja kosteutta maaperässä. Käyttöiän kannalta tämä vaihtoehto voittaa haudatun vastakappaleen paaluista ja matalasta nauhan perustuksesta. Hän voittaa heidät ja kustannukset monimutkaisella työllä. Maata on kaivettava useita kertoja vähemmän, upotuksen syvyys on sama, mutta maaperän on poistettava vain tukipylväiden alla. Plus, kaikki rakennusmateriaalit voidaan toimittaa paikan päällä houkuttamatta raskasta lastia ja nostolaitteita.

Paalusuihkumateriaalien itsenäisessä laitteessa käytetään tavallisesti tynnyreitä asbestiputkista, jotka on vahvistettu ja kaadettu betonin sisään. Tätä vaihtoehtoa käsitellään seuraavissa vaiheittaisissa ohjeissa. Rakentamisen nopeus sellaisella pohjalla talon voi kilpailla paitsi, että perustan FBS tai ruuveilla teräs.

On vain kolme miinus:

Tarve lattialämmitykselle mökissä;

Kyvyttömyys käyttää kellarin tai kellarin järjestelyyn;

Rakennuksen painoa koskevat rajoitukset.

Tape-pile-pohja on loistava pieni hirsitalo

Kaikilla paalun perustuksilla on yksi yleinen ongelma - ne ovat luonnoksia alikentässä. Kauempana pohjoisessa paaluilla voit välttää permafrost-sauman lämmitystä. Samalla muilla alueilla tuulen, joka liikkuu vapaasti rakennuksen alla, on vakava onnettomuus.

Step-by-Step-säätiön ohjeet

Valmistettaessa paalupohjaista säätiötä sinun on joko suunniteltava eteenpäin korkeiden lämmityskustannusten suhteen tai asetettava rakennuksen peruspohjan eristyksen välittömästi talousarvioon ja hankkeeseen. Toisessa tapauksessa tarvitset kosteutta kestävää eristystä seinille ja verhousille, mutta talossa on varmasti lämmin.

Mökin ympärillä on välttämätöntä tehdä väärä seinä, sulkemalla paalunpylväitä ja estämällä niiden väliset vedet. Tätä varten voit ottaa etulevyt ulkopintaan tai profiililevyyn. Jos haluat jotain kauniimpaa ja eleganttia, niin siellä on klinkkerilevy ja koristeellinen tiili. Hotellin materiaaleista rakennuksen ulkotiloihin on monia.

Koko teipin rakentaminen paaluille voidaan jakaa kahteen vaiheeseen. Ensinnäkin kasaosa on valmistettu tylsyistä putkista. Ja sitten nauha muotoilu pysyy sisällä. Sinun tarvitsee vain muistaa kiinnittää ne yhdessä vahvikkeena ennen betonin kaatoamista.

Yleensä betonipilareiden nauhateollisuuden vaiheittainen ohje on jaettu viiteen vaiheeseen:

Valmistelu- ja piirustustyöt

Maanpurkaus, asbestisementtien putkien asennus ja niiden vahvistaminen.

Kiinteän asbestisementtibetonityöt täyttyvät betonilla.

Teippausmuottien luominen lankkuja ja baareja.

Vahvistinnauha paaluilla ja täyttö betonilla.

Piirrä paperiin tai tulevaisuuden säätiön - teipin ja paalun ohjelmaan

Merkkien merkitseminen kaivojen alla tulevan säätiön paaluilla

Traktori, jossa on porata, tekee kaivoista

Pilejä on syytä upottaa syvyyteen, joka on alle maan lämpötilan jäädyttämisen. Niitit joutuvat kaivaamaan 40-50 cm alle tämän merkin. Pohjan on tuettava vakaa pohjamaalaus.

Saamme nämä kuopat

Kaivoista, joiden koot ovat 10-15 cm leveämpiä kuin asbestisementtiputkien ulkoläpimitta, kaadetaan 30 cm: n paksuiseen pohjaan hiekkalaatikko. Puutavara asennetaan juuri tähän hiekkaan. Halkaisijaltaan itse putket valitaan nopeudella, joka on 1/3 leikkuuterän teräsbetonisydämen leveydestä.

Valmistamme varren, joka on kiinnitetty paalun runkoon

Lisäksi kukin kasa on vahvistettu kolmella tai neljällä pystysuoralla terästangolla, joiden leikkaus on 10-12 mm ja pituus yhtä suuri kuin tuen ja nauhan korkeuksien summa. Ne sijoitetaan putkeen likimain yhtä kaukana toisistaan ​​ja asbestisementtiseinistä. Yksinkertaisuuden vuoksi ne voidaan liittää haluttuun rakenteeseen maahan ennen asennusta.

Me neulemme vahvistamispylväiden puitteet ja lisätään kaivoihin

Seuraava vaihe on putkien kaataminen betoniliuoksella. Tämä tehdään yleensä ennen hehkutuspohjan vahvistamista. Mutta tätä ohjetta voidaan muuttaa hieman. Sitten ensin vahvistin asetetaan grilliin ja muotti tehdään sille ja sitten kaikki yhdessä se kaadetaan betonilla. Solujen vahvikekoko 30-40 cm riippuen nauhan leveydestä ja korkeudesta.

Täytä kasa vahvistusnauhan tasolle. Kuvassa näkyy tilanne, kun kasa "kaadettiin" ja se oli porattava, jotta se asetti nauhakehyksen.

Kaivaa "nauha", ripottele hiekalla, leviävät katehuovut ja neulomisnauhat

Työnnä muottipesä ja kaada betonia haluttuun tasoon. Älä unohda värähtelemään betonia kaatamisen aikana.

Vedeneristyskykyä varten riittää tavallinen kattohuopa ja kääritään grillata. Tämä on halvin vaihtoehto. Voit myös käyttää bitumia tai polymeerimassaa. Tällä talon pohjalla on tehty paalujen nauha. Jatkossa tarvitsee vain sulkea vuori ja tarvittaessa lämmittää se.

Kuivauksen jälkeen päällystämme pohjan bitumilla ja peitellä kateaineella

Tehty - voit asettaa seiniä

Missä käyttää?

Vertaamalla paalusäätiön hyönteisiä ja haittoja, meidän on ensin keskityttävä mökin seinämateriaaliin ja maaperän ominaisuuksiin. Jos asuntoa rakennetaan kevyistä rakennusmateriaaleista ja vedetyltä maaperältä, niin edellä mainituilla alustalla varustetuilla grillauskorkeuksilla on suuri idea. Tällainen säätiö toimii monien vuosien ajan, ja se ei varmasti vahingoitu ajon aikana, eikä sitä ole vaikea tehdä. Tämän vaiheittaisen ohjeen avulla voit välttää tarpeettomia virheitä.