Missä on parempi käyttää nauhan perustusta, jossa on kyllästynyttä paalua

Pile-grillage porattu pohja TISE

Jokaisen rakennuksen sydämessä on perusta, sitä vahvempi se on, sitä kauemmin talo seisoo, sen seinät ovat turvallisempia.

Koska rakennukset on pystytetty eri maaperään ja niiden fysikaaliset ominaisuudet vaikuttavat merkittävästi rakennuksen laatuun ja kestävyyteen, rakentajat ovat kehittäneet useita tekniikoita perustusten asettamiseen. Ne on jaettu neljään päälajikkeeseen:

On syytä huomata, että kukin edellä mainituista päätyypeistä on puolestaan ​​jaettu alatyyppeihin, jotka voivat yhdistää useita eri tekniikoita.

Jos haluat rakentaa talon vaikealle alueelle, jossa maaperä on vetistä ja myrkyllinen maasto, silloin on parempi olla keksimättä kuin paalun ja nauhan perusta.

Sen käyttö tekee talon pohjasta luotettavan ja vahvan, mikä suojaa rakennetta epäsuotuisilta sääolosuhteilta, vähentää sen vinoutumista ja heikentää suorituskykyominaisuuksia.

Sen lisäksi, että nauha-pohja, jota käytetään useimmiten rakennusten rakentamisessa kuivalla maaperällä, pino-ja-pohjainen säätiö, jossa on grillata, mahdollistaa luotettavien maaperäkenttien saavuttamisen alueilla, joilla on korkea kosteus.

Tyyppien paalusäätiö

Pino- ja nauhaosasto tylsistyneillä paaluilla

Riippuen siitä, minkä tyyppisiä paaluja käytetään perustuksen rakentamisessa, jälkimmäinen on jaettu:

 • ruuvi;
 • kyllästynyt.

Ensimmäinen ominaisuus on se, että sen paalut ovat metalliputkista, jonka pääty on ruuvi.

Jos katsot sivuilta, se muistuttaa suurta ruuvia, mutta vain kiertymistä maahan.

Tämän rakenteen ansiosta paalun tukialue kasvaa, mikä lisää sen jäykkyyttä ja sen seurauksena koko rakennuksen luotettavuus kasvaa.

Riippuen siitä, mitä ominaisuuksia talon rakentamisalue on, käytetään erilaisia ​​ruuvinhalkaisijoita:

 • suola- ja savimaastoille halkaisijaltaan jopa 850 mm;
 • jäädytetylle maaperälle käytetään ohuempia pinoja, joiden läpimitta on 300-400 mm.

Porrastettu säätö, jossa on grillata, eroaa edellisestä, koska tässä tapauksessa jo valmiita metallirakenteita ei käytetä, ja paalut tehdään välittömästi paikan päällä. Porauskaivojen avulla tehdään ympärysmitta, jonka syvyys riippuu maaperän ominaisuuksista.

Poraus on suositeltavaa, kunnes kaivo tulee vähintään 60 cm: n syvyyteen kiinteään horisonttiin. Tämän jälkeen märkä hiekka kaadetaan reikään ja tiivistetään.

Seuraavaksi venttiili asennetaan ja kaivo kaadetaan betonilla.

Paalun ja teipin pohja on porattu paaluilla

Monoliittisten paalujen tai tylsän perustuksen perustaminen

Vakioliuskapohja koostuu yksinkertaisesta monoliittisesta alustasta, joka sijaitsee koko tulevan rakenteen koko kehällä.

Vastapainoltaan edelliseen ei ole yksinkertaista hiekkalaattaa, vaan se koostuu erillisistä paaluista, joissa on monoliittinen tai palkkikaton.

Rostverk on perustuksen yläosa, joka jakaa tasaisesti rakennuksen massan paaluille.

Riippuen sen sijainnista, on rakenteita, joissa on ripustettu tai upotettu grillata.

Ensimmäinen on pohja, joka on useita senttimetrejä maanpinnan yläpuolella, toisessa tapauksessa se on suoraan kosketuksessa maan kanssa.

Luettelo tarvittavista työkaluista ja materiaaleista

Materiaalit säätiön rakentamiseen

Jotta voidaan tehdä itsenäisesti tylsää pohjaa grillata, tarvitset seuraavat työkalut ja materiaalit:

 • sementti, hiekka, sora;
 • varusteet;
 • puiset palkit;
 • aluksella;
 • katemateriaali tai muu vedenpitävään materiaaliin;
 • vasara, lapio, rakentamisekoitin tai betonisekoittimet, ruuvit;
 • lanka ja kynnet.

Työn tärkeimmät vaiheet

Harkitse porakonepohjan rakentamisen päävaiheet

ensisijainen

Ensin ennen aktiivista vaihetta on puhdistettava alue roskista tasolle. Lisäksi rätin ja köysien avulla tehdään alueen merkintä - akseleiden sijainti, nauhan leveys ja paalujen asennuspaikat merkitään.

maavalli

Kaistaleet ja tylsyillä paaluilla kaatamalla

Merkinnän jälkeen voit aloittaa kaivamisen suoraan. Sen syvyys riippuu maaperän tyypistä, mutta yleensä enintään 40 cm. Leveydeltään sen on vastattava monoliittisen nauhan leveyttä.

Lisäksi porojen kaivojen kulmissa ja koko kehällä on suositeltavaa, että niiden väli on enintään 2 metriä.

Niiden syvyydestä riippuen kaikki riippuu maaperätyypistä - jokaisen kuopan pitäisi olla kiinteä horisontti vähintään 60 cm.

Rakentajien tietojen mukaan kuopan keskimääräinen syvyys on 1,6 - 1,8 m. Reiän halkaisijan tulisi vastata kolmasosaa kaivannon leveydestä.

Valmistelutyöt

Tässä vaiheessa on välttämätöntä suorittaa tulevien paalujen vedeneristys suorituskyvyn parantamiseksi ja käyttöiän parantamiseksi. Tätä varten sinun tarvitsee vain sijoittaa katemateriaalin tai muun vedenpitävän materiaalin reikien kerroksiin.

Myös asbestisementti- tai muoviputkia voidaan käyttää, mutta niiden halkaisija on otettava huomioon. Tällöin tulevan pohjan alue, jossa on grillata, on täynnä hiekkaa noin 30 cm: n korkeuteen ja muotti on valmistettu.

vahvistaminen

Monoliittisen betonirakenteen luomiseksi sen vahvistamiseksi on välttämätöntä paitsi nauha, myös kaikki paalut. Vahvanauhana käytetään 12-15 mm: n sauvoja.

Pinoille suositellaan vähintään 4 kappaletta raudoitusta. Vahvikkeen kaikki palkit kierretään yhdessä lanka-aineen kanssa ja hitsataan.

täyttää

Ihastunut ylemmällä grillatausta

Betonin juottaminen alkaa kuopilla. Tämän prosessin aikana on välttämätöntä vähentää aukkojen vaaraa.

Voit tehdä tämän jokaisen 20-30 cm betonin kaatamalla.

Kun kaikki kaivot on täytetty, pohja grillataan suoraan.

Muutama päivä sen jälkeen kun rakenne on kuivunut, muotti voidaan poistaa.

Mitkä ovat etutekniikan käyttö

Driven ja tylsä ​​teräsbetonipilot

Ilman tätä tekniikkaa olisi epärealistista rakentaa taloja paikoissa, joissa on kohoava savimaasto, alueilla, joilla maaperän jäädytys on melko suuri. Sen epäilemättä ovat myös:

 • saatavuus. Tämä tekniikka ei vaadi merkittäviä taloudellisia investointeja, vaan keskitulot voivat olla mahdollisia;
 • perustaa säätiö, et tarvitse erityislaitteita tai lisätietoa, kuka tahansa voi tehdä tämän työn, jos vain on halu;
 • nopeus. Rakentaa rakennuksen sen käyttöön paljon nopeammin;
 • paalujen käyttö mahdollistaa tämän teknologian soveltamisen maastoon;
 • pienentää paalusäiliön kosketusta grillata- malla maahan vähentää talon lämpöhäviötä.
 • hyvin, ja mikä tärkeintä, tällainen säätiö on erinomainen vastustuskyvyssä kallistuksen ja maan liikkuessa kauden aikana.

Mutta tämäntyyppisten säätiöiden täydelliseksi karakterisoimiseksi kannattaa harkita sen haittoja.

Joten tämä rakennustekniikka ei tarjoa talon kellarikerroksia, ja on myös mahdotonta painottaa huoneita voimakkaasti.

Toinen haitta borografiassa käytettävän tylsistyneen perustuksen käyttämisessä on laskelmien monimutkaisuus. Ainoastaan ​​asiantuntijat voivat laskea tarvittavia materiaaleja ja sen painoarvon, jota tällainen rakenne voi kestää.

Strip-pohja tylsistyneillä paaluilla

Nauhatekniikka tylsistyneillä paaluilla on yksinkertaisesti ihanteellinen vaihtoehto, jos haluat rakentaa perustan pienelle talolle tai mökille, varsinkin kun tämä talo on puusta valmistettu - kukin kasa pystyy kestämään noin 1,5 tonnia ja kaikki yhdessä - ja vielä enemmän.

Itsenäisesti tällainen säätiö on melko uusi tekniikka, joka on erityisen tärkeä nyt, sillä sitä voidaan käyttää sekä maaseudulla että erittäin tiheän kaupunkiviljelyn kaupungistuneissa olosuhteissa, joissa jokaisen senttimetrin ylimääräisen tilan avulla sinun on kirjaimellisesti taisteltava. Lisäksi voidaan nopeasti ja ennen kaikkea itsenäisesti perustaa nauha-paalusäätiö - miksi se muuttuu useamman kertaa halvemmaksi kuin kaikki muut perustukset (esimerkiksi monoliittinen tai tavallinen nauha). Ainoa asia - sinun on laskettava kaikki oikein, kun asennat sen, jotta talo ei kierrä ja romahda, ja säätiö toimi pitkään aikaan eikä vaadi lisäkorjausta.

Yleensä voi tulla kysymys siitä, millaisia ​​tylsät paalut ovat yleensä, ja itse asiassa tällaisissa paaluissa on kyse tämän säätiön erityisyydestä. Sen sijaan, että kääriisi kasa maahan (porausruuvin pohja) tai aseta se kaivamalla (pylväsversio) - ja käytä manuaalista porausta, tee reikiä maahan, jossa tämä rakenne kiinnitetään ja kiinnitetään konkreettisen kaatamisen avulla.

On myös mielenkiintoista peruuttaa, että nauhatyön käyttäminen tylsistyneillä paaluilla oli erilainen kuin tällaisen tekniikan nykyhetkestä nykypäivään. Jos aiemmin sotilas-teollisuusrakennukset, sillat ja sähkölinjat rakennettiin tällaisille paaluille, niitä käytetään nykyään aktiivisesti maa- ja vesirakennustöissä sekä tiheissä kaupungeissa että kaupungin ulkopuolella useissa maan ilmastovyöhykkeissä.

Kustannukset

Kuten edellä mainittiin, paalujen kaistaleet ovat paljon halvempia vaihtoehtona, mutta sinun on silti tiedettävä, mitä sinun on haaroitettava rakentamisprosessin aikana, ja tämä luettelo sisältää seuraavat materiaalit (jos päätät tehdä kaiken itsestään eikä käänny erityisiin yritystä):

 • merkintäaineet (tangot jne.);
 • Porauksen vuokrauslaitteet;
 • Betoni betonityöpaaluille ja hiomakoneille;
 • metallivahvike vahvistaminen;
 • kasvun kustannukset;

Foundation Pro

Porotalouksilla on useita merkittäviä etuja, joiden vuoksi monet ihmiset suosivat tätä menetelmää monista muista, ja ne koostuvat seuraavista:

 • tilaisuus olla yhdenmukaistamatta juoni etukäteen;
 • ei vahingoita ympäröivää maisemaa;
 • täydellinen puutaloille;
 • alhaalla maaperän permafrostitaso;
 • ei vaikuta kaikkiin muihin lähellä oleviin palveluihin;
 • alustavien valmisteiden vähimmäismäärä - laskeminen ja merkitseminen;
 • tehokkuutta;
 • ei vaadi paljon aikaa ja vaivaa asentaa;
 • se on mahdollista asentaa itse ilman asiantuntijoiden apua;
 • on mahdollista rakentaa jopa lähellä vettä - ja säätö ei vaahdota eikä romahtaa;
 • ei ole tarvetta edes päästä eroon vanhan perustuksen jäännöksistä tai ryöstää kantoja.

Rostvorka

Lisäksi, jos asennat porotettuja paaluja grillausta, pohjaa ei tarvitse vahvistaa, koska alusta alkaen ne ovat lisänneet vakautta ja lujuutta sekä kantavuutta. Toisaalta on tarpeen tehdä lisää laskelmia ottaen huomioon maaperän tiheys, sen jäätymisen syvyys, ilmasto-olosuhteet ja monet muut tekijät, jotka voidaan jättää pois tavanomaisten paalujen asennuksen yhteydessä. Kuitenkin se on ehdottomasti sen arvoista.

Yleensä paalut haudataan sen tason alapuolelle, missä maa pysähtyy jäädytettynä - ja vain siinä tapauksessa, että se kattaa ylimääräisen suojan katemateriaalista maksimoidakseen kantokyvyn. Myös tämä suoja on rooli ja vedenpitävä ja vähentää ulkoista painetta, joka talvella voi saavuttaa sellaisia ​​raja-arvoja, jotka työntävät osan paalusta maasta.

Rooster löysi kaksi tyyppiä:

 1. hirttämällä;
 2. upotettu.

Ensimmäisessä tapauksessa etäisyys jää jonnekin 1 cm: n etäisyydelle suoraan kaavin ja maaperän välillä, minkä takia pohja on hieman maanpinnan yläpuolella, limboina - ja tämä suojaa rakennusta itseltään maan kylmältä, kosteudelta ja myös maaperän muodonmuutos mihinkään sää- tai ilmasto-olosuhteisiin.

Jos otetaan toinen asia harkittavaksi, kasvu on yksinkertaisesti 2 cm: n syvyys maahan.

On myös tärkeää unohtaa vahvistaminen. Pystysuorassa versiossa tangot poistetaan vähentämällä pari senttimetriä paistin pituudella, ja tämä johtopäätös on suurempi kuin halkaisija itse. Jos maa on liian kovaa, tartunta asetetaan noin 15 cm maanpinnan yläpuolelle.

Alustavat laskelmat

Laskeutuneiden paalujen säätiön laskeminen on äärimmäisen tärkeä rakennusvaihe, josta kaikki muu tulee, ja laskuvirhe voi todella vahingoittaa sekä perustaa että itse rakennusta - jonka jälkeen sinun on käytettävä lisärahaa talon peruskorjaukseen tai jopa korvattavaksi.

On parasta aloittaa laskelmat suoraan luonnoksesta eli merkitä paalujen tuleva sijainti ja laskea siten niiden määrä. Seuraavaksi sinun on päätettävä, kuinka paljon tarvittavaa kulutusta tarvitsevaa rakennusmateriaalia voi olla tarpeen työvaiheessa: tämä on muottirakenteita, betonia, runkorakenteita ja muita tarpeellisia ja välttämättömiä rakennustöitä.

Laskettaessa, kuinka paljon betonia tarvitaan, on muistettava, että kaivon suurin halkaisija, joka voidaan tehdä maaperällä manuaalisella porauksella, on 0,3 cm.

Tilavuus voidaan laskea yhdellä yksinkertaisella kaavalla, joka on tiedossa jokaiselle oppilalle, joka osallistui geometrian oppituntiin: V = S * H, missä H on itse pylvään korkeus ja S on poikkileikkausalue ja lasketaan kaavalla S = d2 * 0.25. Mutta on tärkeää olla sekoittamatta - tämä tilavuus on täyttää vain yksi kasa, eli loppujen lopuksi sinun täytyy kertoa sen kokonaislukumäärällä.

Ei myöskään ole kovin vaikeaa laskea kuinka monta paalua saatat tarvita: numero riippuu suoraan siitä, kuinka raskasta taloa itseään on, sekä kaikki sisäänrakennukset ja lisäosat tai laajennukset. On muistettava, että yksi kasa kestää noin 1,5 tonnia nettopainoa, ja tästä voimme laskea niiden kokonaismäärän.

Kaksi muuta tekijää, jotka vaikuttavat suoraan paalujen määrään, ovat itse betonin laatu sekä itse maaperän laatu ja tämän alueen erityiset ilmasto-olosuhteet eli maaperän kosteus, sen jäädytys, muodonmuutos, paine, lujuus ja paljon muuta. Mitä pahempaa maaperä näissä olosuhteissa - sitä enemmän paaluja on asennettava.

On myös tärkeää huomata, että kaavin on kalliimpi, sillä sen ansiosta säätöä vahvistetaan kyllästetyillä paaluilla, toisin sanoen se kiristää ne yhteen ja lisää siten koko rakenteen lujuutta, joka helposti kestää maaperän paineita.

Säätiön asennus

Tämä tekniikka, joka alkoi käyttää siviilihankkeisiin suhteellisen hiljattain, palasi pitkälle sotilaskompleksin historiassa. Kuitenkin se on melko yksinkertainen ja voit tehdä sen itse, jos noudatat ohjeita.

 1. Kuten tavallista, merkinnät tapahtuvat, jolloin ajankohtana tapit ja köysi merkitsevät sitä, missä tuleva säätiö asetetaan, kuinka monta paalua käytetään ja missä paikassa ne sijaitsevat.
 2. Kaivanto on kaivettu tulevan säätiön paikalle - vain 4 cm.
 3. Porauskaivoja.
 4. Ruberoidipusero laskeutuu ja kiinnitetään siellä - tämä on erityisen tärkeää, jos maa on savi tai erittäin märkä.
 5. Paidan ja maan välinen vapaa tila on täynnä tavallista hiekkaa.
 6. Vahvikotelo upotetaan kaivoon, joka on kiinnitetty niin, että se ei kosketa suoraan kaivon lattiaa.
 7. Kaikki tämä on varovasti kaadettu betoniin - tarvittaessa käytetään erityistä rakennusvärähtelijää niin, ettei onteloita ja niin edelleen muodostu.
 8. Vahvistuksen reuna jää pinnalle - kaapeli asennetaan siihen seurauksena.
 9. Näiden toimenpiteiden jälkeen kaivanto peitetään myös hiekalla 2 cm.
 10. Seuraava vaihe on muotti.
 11. Hiomakoneen asennus.
 12. Täyte kaikki betonilla - ja nyt on vain odotettava, kunnes se kuivuu. Voit käyttää sitä noin kolme viikkoa, parasta - kuukausi.

Tyytymättömän säätölaite

Talon rakentamisen aikana saattaa syntyä ongelmia, koska rakennuksen läheisyydessä on erilaisia ​​yhteyksiä. Tällöin perinteistä nauhapohjaa ei voida soveltaa, joten sinun pitäisi rakentaa tylsää säätä.

Se on voimakas rakenne, mutta suoritettaessa on tärkeää noudattaa sallittua tärinää, jottei se vaikuttaisi haitallisesti naapurimaiden rakennukseen. Esineiden tuhoamisen estämiseksi on tarpeen käyttää paalujen perustusta.

Laitoksen ominaisuudet

Tämä säätiö mahdollistaa suurien kuormien aiheuttavien rakennusten rakentamisen. Tämän säätiön myönteinen piirre on äänekäs.

Jotta saataisiin aikaan nauhatyöt, joissa on tylsät paalut, sinun on ensin tehtävä sisennyksiä, joihin eri metallirakenteet upotetaan.

Tämän jälkeen kuopat täytetään sementtilaastilla. Korkealaatuisen porauksen pitäisi olla kotelo. Niiden pitäisi olla jopa kolme metriä pitkä. Putkessa tulisi olla leikkausvihje, joka sijaitsee ensimmäisessä osassa alla olevista laipoista. Prosessi tällaisella putkella suoritetaan jatkuvien kiertoliikkeiden vuoksi.

Mikä on talon perusta, riippuu maaperän kunnosta ja ominaisuuksista, joihin rakentaminen on suunniteltu.

Positiiviset ominaisuudet

Säätiön edut, joita käytetään porotetuilla paaluilla, ovat:

 • läheiset rakennukset ovat täysin turvallisia;
 • alhainen vibro-vaikutus;
 • ei ole tarvetta päästä eroon ylimääräisestä maaperästä porotalouksien perustuksen rakentamisessa;
 • helppo asentaa;
 • Sopii talojen tai muiden rakennusten rakentamiseen eri maaperäalueilla.
Yhdistetty muotoilu grillatuksen ansiosta

Tavallisessa menetelmässä pohja suoritetaan pienin kustannuksin.

Jos ei ole mahdollista kaivaa puristettua maata, on käytettävä erityisiä pilari-telineitä.

Jotta kaikki yhdistettäisiin monoliittiseen rakenteeseen, sinun on käytettävä grillata.

Tämä on erityinen perusnauha, joka yhdistää paalujen yläosat.

Pallotyypit

Pallojen ja muiden perustusten valmistukseen käytettävien laitteiden ero on maaperän vuorovaikutuksen ominaisuuksissa.

Maaperän ja seinän välisten kitkavoimien takia paalun kuormitus lähetetään useilla tavoilla pohjapään ja sivupinnan kautta.

Kun otetaan huomioon, mikä rakenteellinen osa on mukana työssä, porotut paalut jakautuvat kahteen luokkaan:

Käytä telineitä asentamalla ne niin, että ne tukevat tiheää maata. Toisessa vaihtoehdossa on riippuva rakenne, joka vastaanottaa paineen kuormituksen lähialueelta.

Maanrakennuksessa, joka rakennetaan epäsuotuisissa olosuhteissa, tarvitaan monoliittinen levy tylsyistä paaluista.

On mahdotonta tehdä tylsää säätiötä ilman luokitusta ja korjata erilaisia ​​laskelmia. Kaikki ne sisältyvät SNiP: hen - nämä ovat vakiintuneita standardeja. Ne sisältävät tärkeitä tietoja ja kaikki tarvittavat parametrit.

Valmistelutyön järjestys

On mahdollista rakentaa nauha-pohja tylsistyneille paaluille ympäri vuoden, mikä on suuri etu. Jotta kaikki työn onnistunut toteutus on tärkeää tarkkailla kaikkien mittausten tarkkuutta ja on noudatettava vakiintuneita sääntöjä. Tätä varten on rakennustekniikka.

 1. Ensinnäkin laske tulevaisuuden kehyksen leveys, joka riippuu talon tai kylpyammeen seinien paksuudesta. Kehysrakenteeseen ei tarvita kiinteää alustaa, koska seinät ovat ohuita ja kevyitä. Puutavaran rakentamiseen kannattaa levittää tylsää säätöä. Laita se leveämmäksi 30 - 40 cm niin, että kuorma on tasaista.
 2. Merkitse alue, johon paalut sijoitetaan. Heidän sijoituksensa voi olla täysin erilainen.
 3. Porauskaivoja on suoritettava porauskoneilla, jotka yksinkertaistavat prosessia huomattavasti.
 4. Muottien valmistus. Se olisi tehtävä, jos maa on löysä. Mutta hyvissä olosuhteissa et voi tehdä sitä, kaatamalla liuos suoraan kuoppaan. Tämä yksinkertaistaa prosessia huomattavasti.
 5. Pile-valinta. Tiedot valitaan voimakkaasti ja laadukkaasti. Tämän ansiosta tällaiset paalut vähentävät maanrakennusten määrää. Pilejä ei saa sijoittaa liian usein. Ne voidaan tehdä käsin poistumatta rakennustyömaalta. Käytetään usein tylsää pohjaa, jonka pohja on jatkettu 50 cm.
 6. Pileillä on kyky kestää kuormia jopa 5 tonnia. Tällaisella pohjalla on mahdollista rakentaa rakenne, jossa on kaikki arkkitehtoniset lisäominaisuudet.

Materiaalituotannon paalut voivat olla erilaisia, kaikki riippuu maaperän sijainnista.

Porattavan pohjan asennus

Kun kaikki laskelmat on suoritettu ja paikan päällä on merkitty, on tarpeen suorittaa paalujen rakennetta ja niiden myöhempiä konsolidointia. Harkitse tätä sekvenssiä paalujen valmistuksen esimerkissä, minkä vuoksi on tarpeen suorittaa seuraavat vaiheet. Lisätietoja porrastetun perustuksen asentamisesta vaikeisiin maaperäihin, katso tätä videota:

 1. Tyynyn asentaminen on pakollinen sääntö. Se valmistetaan yleensä hiekasta, betoniseoksesta tai raunioista. Tyynyn muodostamisen yhteydessä maaperän tulee olla hyvin tiivistetty ja sitten valmistettu pinta täytetään valituilla rakennusmateriaaleilla.
 2. Vahvistus on välttämätöntä paalujen lujuuden lisäämiseksi. Tässä tapauksessa käytetään raudoitusta, joka on grillauksen avulla yhdistetty kiinteäksi rakenteeksi. Jotta paalut voisivat olla riittävän vahvoja, on tarpeen valmistaa etukäteen vahvistuskori.
 3. Juotto ratkaisu. Paras vaihtoehto on syöttää se sekoittimesta. Siten on mahdollista suorittaa suuria määriä. Pohja täytetään tylsyllä pohjalla, tavallisesti nopeasti kovetettavana seoksena, jota syötetään pienissä osuuksissa edellisen kerroksen tiivistämisen jälkeen. Voit myös käyttää betonia puhtaassa muodossaan tai sekoittaa sitä kalkkikiven tai kallioiden kanssa. Vahvuuteen voi lisätä roskakiviä. Betonin laadukkaaseen tiivistämiseen käytetään poraa, joka luo tarvittavan tärinän. Tekniikka ei salli pinoiden pienimpiä aukkoja.
 4. Paalujen asennus. Tukien paksuus riippuu rakennesuunnitelmasta. Pituutta määritettäessä on pidettävä mielessä, että tuen tulee olla vähintään 1,5 m, mutta suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys, joka voidaan saada geologisesta kartasta tai saatuaan paikallisia asiantuntijoita. Maatason yläpuolella on edelleen osa paalupistoolista, joka tulisi betonoida.
 5. Vedenpitävät paalut. Kun liuos kovettuu, on suositeltavaa peittää kasausmateriaalilla oleva kasa ja liittää vanteet.
 6. Grillityön toteutus.

Äskettäin keräyspohja on eristetty. Tätä varten käytetään laajennettua polystyreeniä, koska sen ominaisuudet voivat olla vuorovaikutuksessa maaperän kanssa, mikä merkittävästi yksinkertaistaa rakennustekniikkaa.

Kuinka tehdä nauhatulostuksen tylsistyneillä paaluilla: askel askeleelta ohjeita

Monoliittinen nauhatyönti tylsistyneissä paaluissa - yhdistetty perusta, jota käytetään laajasti yksityisten asuntojen alalla. Rakenteen suosio selittyy alhaisilla kustannuksilla ja helppokäyttöisyydellä, voit tehdä perustan tylsistyneillä tiloilla omilla käsilläsi ilman, että palkata asiantuntijoita ja erikoisrakennustarvikkeita.

Soveltamisala

Nauha-paalutuspohjaa käytetään seuraavissa tapauksissa:

 1. Talon rakentaminen asuinalueella, kun laite on monoliitti tai nauhan sulautettu säätö on mahdotonta.
 2. Paikan pinnalla on maaperä, jolla on heikko laakeriominaisuus. Tällöin paalut ajetaan syvälle, lujalle maaperälle.
 3. Paikan geologista tutkimusta ei tehty. Koska hydrogeologisia ominaisuuksia koskevia tietoja ei ole, on parempi olla turvallinen ja luotettava yhdistelmä. Totta, se on porattava määrittämään pinotukien syvyys.
 4. Paikan päällä monimutkainen maasto pudottamalla. Rengasnauhan laitteessa johtuen porakoneiden erilaisesta korkeudesta johtuen talon pohjan suuntaus on saavutettu.
 5. Jos maaperä on korkealla snap, jossa on mahdotonta rakentaa pora-ruuvi pohja monoliittinen vyö tai laatta.

Työkalupalkki tylsistykselle sopii mihinkään materiaaliin mökkeihin. Käytettäessä raskaita rakennusmateriaaleja, kuten tiiliä, tukien määrä ja niiden halkaisija kasvaa, mikä johtaa koko rakennuksen kustannusten nousuun. Jos talo on rakennettu vaaleasta vaahtomuovista tai kaasupalkeista, nauhateippa paaluilla on paljon halvempaa.

Nauhatulostuslajit

Pihvelhojen mökkien rakentamisen aikana kellarintanauhan pohja suhteessa maahan voidaan sijoittaa:

 1. Nollatason alapuolella on 20-30 cm. Tällaista pohjaa kutsutaan matalaksi syvyydeksi ja sitä käytetään useimmiten Keski-Venäjän taloon. Suunnittelulle on ominaista asennuksen helppous, monimutkaisten laskelmien puuttuminen, luotettavuus ja monipuolisuus. Matalaa pohjaa ei voi tehdä ravintoalustalle, maaperälle, pohjaveden korkeille alueille.
 2. Nollatason alapuolella on 50-60 cm. Sisäisen rakenteen ja viihtyvyyden ansiosta syvennystyyppiä ei käytetä käytännössä yksityiseen rakentamiseen. Useita kerroksisia rakennuksia rakennettaessa tällaista perustusta käytetään, kun kellarissa tai kellarikerroksessa tarvitaan.
 3. Pohjakerroksen yläpuolella on 20-50 cm. Nauhalevyn ripustustyyppi on suunnilleen samanlainen kuin pino-rostrum-ripustus. Tämän tyyppinen perustus rakentuu kiviaineksille, myrskyalueille, talviaikaan, aloille, joilla on korkea pohjavesi ja joissa on tulvien uhka. Ripustustekniikan suunnittelu ja rakentaminen edellyttää yksityiskohtaista ja monimutkaista laskentaa, joka on parasta antaa ammattilaisille.


Poraamattomien paalujen perustan, jossa monoliittisen nauhan pohja on maassa (taso nolla), käytännöllisestä näkökulmasta ei ole järkevää: jos alueen maaperät ovat riittävän voimakkaita kestämään nauhateippiä, tarve käyttää porotettuja paaluja katoaa. Jos paikan päällä oleva maa on heikko, nauhaosa laskee maanpinnan alapuolelle.

Edut ja haitat

Pallon perustan etuja tylsistyksissä on:

 • minimi vaivaa, kyky tehdä kaikki työ omin käsin;
 • Ei tasoitus vaaditaan;
 • sopii eri materiaalien rakennuksiin;
 • voidaan rakentaa lähellä nykyisiä säätiöitä ja liittää niihin;
 • suuri kantokyky;
 • kohtuuhintaan, 30-40% pienempi kuin monoliittinen kanta;
 • laitteen mahdollisuutta milloin tahansa vuoden aikana.

Säätiön miinojen joukossa on syytä huomata:

 • mahdottomuus järjestää täysimittainen kellari ja kellari;
 • ei sovellu liikkuvalle maalle.

Haittoja ovat mm. Tarve porata ennen kuoppien asentamista paaluille. Ylläpidettävyys on tarpeen, jos sivuston geologista profiilia ei ole. Porausmenetelmässä määritetään tiheän maaperän syvyys, johon paalun tuet perustuvat. Jos alueella on eroja, voi olla useita syvennyksiä.

Kaistaleen laskeminen karkaistulle paaluille

Yhdistetyn perustan laskeminen koostuu kahdesta osasta: tylsistyneistä paaluista ja monoliittisesta nauhasta. Laskenta tehdään SNiP 2.02.03-85: n mukaan. Rakennuskoodissa annettu laskelma on varsin monimutkainen, joten tarjoamme sinulle yksinkertaistetun version, jota voidaan käyttää yksityisen talon rakentamiseen.

Poraamattomien paalujen laskeminen

Kasaosaa laskettaessa tarvitaan seuraavat alkutiedot:

 • maaperän tyyppi alueella, jolla paaluja tuetaan;
 • kotipaino, laskettu summaamalla kaikki materiaalit ja kuormat;
 • kantotukien lukumäärä.

Pallojen lukumäärä voidaan laskea tekemällä niiden sijaintipaikka. Tukien välinen etäisyys riippuu rakennuksen massasta, sen alueesta ja tukiseinien pituudesta. Laskettaessa mökepohjan pohjaa etäisyys on 0,5-0,6 m. Kevyemmillä rakennuksilla se on 0,8-1,0 m. Tukipallot sijaitsevat tulevan talon kaikissa kulmissa, sisääntuloryhmässä, kantavien seinien ympärillä valittu vaihe.

Kun määritetään tarvittava määrä paalutukia, voidaan laskea niiden parametrit: pituus ja halkaisija. Poraamattomien paalujen pituus määritellään syvyydeksi, joka riippuu maaperän jäädyttämisestä tai kantavasta maaperästä. Tietoa alueesi jäädytyksen syvyydestä löytyy internetistä. Laakerivaipan syvyyden määrittäminen määräytyy akselin avulla tai talon hankkeen muodostavien geologisten tutkimusten mukaan.

Porattujen paalujen halkaisija voidaan määrittää taulukosta:

Esimerkki laskelmasta: rakennuskohteesta - vaahtolohkojen mökki, jossa perustuksen paalun osa tuetaan tiheään hiekkaan. Talon paino on 120 tonnia. Järjestelmän mukaisten paalukannattimien määrä - 28 kappaletta. Määritämme 1 porattujen paalujen kantavuus: 120/28 = 4280 kg. Taulukon mukaisesti tällaisen kantavuuden varmistamiseksi meidän on käytettävä porakoneita, joiden halkaisija on 400 mm ja poikkipinta-ala 1256 m2.

Nauhapinnan laskeminen

Kun lasket alustan monoliitti-kapenevaa osaa, voit käyttää SNiP 3.02.01-87: aa tai keskimääräistä dataa, jota käytetään useimmiten tämän tyyppisen perustuksen rakentamisessa. Paalujen perusteella monoliittisen nauhan korkeus on 40-60 cm, joista 10-20 cm on maanpinnan alapuolella. Nauhapohjan leveys määräytyy taulukon mukaan:

Esimerkki: vaahtolohkojen mökille korkeus on 50 cm, jonka syvyys on 10 cm (koska maa on melko tiheä). Pöydän pohjalevyn leveys on 60 cm. Nauhan pituus voidaan laskea lisäämällä talon kaikki seinät ja kehäpituudet.

Teipin perustaminen paalujen kanssa omilla käsillä: yksityiskohtaiset vaiheittaiset ohjeet

Porauslaitteilla varustetun säätölaitteen tekniikka sisältää kolme päävaihetta:

 1. Sivuston valmistelu ja layout.
 2. Porakoneiden asennus.
 3. Monoliittisen nauhan laite.

Ensimmäisessä ja toisessa vaiheessa sinun täytyy ennakoida tarvittava määrä betoniseosta. Jos sinulla on laitteita ja joitain apulaisia, voit tehdä betonia itse.

Betonityö tylsyillä paikoilla ja perustusnauhalla suoritetaan 5-10 päivän välein. Siksi liuos on tilattava tai valmistettava kahdessa vaiheessa: ensin täyttöä varten ja sitten nauhalle.

Sivuston valmistelu ja layout

Rakennustontti on puhdistettu roskista, kasvillisuuden yläkerros on katkaistu. Jos paikoissa on aukkoja, pieniä pisaroita, maa on vähentynyt, on suositeltavaa tehdä vuodevaatteet, jota seuraa tamping.

Tulevaisuuden säätiön merkintä vaaditaan! Se auttaa sinua sijoittamaan tukit oikein ja täyttämään nauhan.
On suositeltavaa tehdä merkintä laseretäisyyden ja rakennustason avulla. Porauskohteet tuleville kuopille on merkitty maamerkillä. Alustan nauhat - kaapelit tai köydet. Kulmat voidaan merkitä putkistoilla tai letkuilla.

Matalalle alustalle kaivettiin kaivanto, joka on yhtä leveä kuin monoliittinen nauha. Kaivannon syvyyden tulisi olla 10-20 cm enemmän kuin syvyys. Jalustan alla on tarpeen lisätä soran ja hiekan tyyny.


Porakoneiden asennus

Porauskaivot porauksen porattujen paalujen poraamiseksi. Kaivon syvyys on sama kuin edellä laskettu paalupituus plus 10-20 cm vuodevaatteelle. Täytteen täyttämisen jälkeen kaivon pohjassa oleva maaperä likaantuu, sisäpuoliset koteloputket asennetaan. Koteloputket voivat olla asbestisementistä, metallista tai muovista. Putken halkaisija on sama kuin halkaisijan halkaisija. Tuotteet on valmiiksi leikattu (tai päinvastoin hitsattuina) haluttuun pituuteen. Koteloputket upotetaan kaivoon.

Lisätuote on tehty tylsistyneistä paaluista. Rungon sisäpuolelle sopivan armo-rungon luomiseksi tarvitaan 10-12 mm vahvikkeet. Pitkittäistä vahvistamista varten on riittävästi 4 vahvistuspalkkia, joiden pituus on yhtä suuri kuin kotelon pituus plus 20 cm. Vahvistustangot on yhdistetty viilulla, jonka paksuus on 5-6 mm. Häkän leveyden tulee olla sellainen, että se ei kosketa kotelon seinämiä.


Valmiit lujitusholkit on asennettu kotelon sisään siten, että tangot päistään 20-30 cm: n etäisyydeltä putkesta. Betoniratkaisu luokka B12.5... 15 kaadetaan porakoneiden sisällä vahvikkeena. Betonin tasaiseen kaatoon ja estämään aukkojen muodostaminen altaan pohjasta imevät suppiloa. Betonia tarjotaan annoksina: 0,5 metrin kerros kaadetaan ja sitten tiivistetään vibrotoolilla 5-10 minuuttia, sitten kaadetaan seuraava kerros.

Porauksen lopullinen karkaisu tapahtuu 5-10 vuorokaudessa. Betonin kovettamisen jälkeen lujituksen paalut ja päällekkäisyydet on korkeudeltaan kohdistettu hiomakoneen avulla.

Joitakin hyödyllisiä vinkkejä

 1. On parempi tehdä poraus tiheissä ja savipohjaisissa maissa, joissa on kaasupora tai reikäpora, joka on varustettu 300 mm: n halkaisijalla.
 2. Poraavan paalun perustan lisäämiseksi juuri ennen betonin kaatamista on tarpeen nostaa kotelo, betoni levittyy ja muodostaa laajenemisen kantapään.
 3. Koteloputkina suositellaan käytettäväksi tähän tarkoitukseen valmistettuja erikoistuotteita. Niissä on laajennettu pohja ja lujitustila. Tällaisten putkien puuttuessa voit käyttää halutun halkaisijan sopivaa tuotetta.
 4. Savi- ja märkäpelluissa kotelo voidaan korvata kateaineella. Materiaali asetetaan kaivon seinämille ja kiinnitetään yläosaan putkien palasien avulla. Hiekkapohjaisissa maissa tätä kotelointimenetelmää ei voida käyttää, seinät murtuvat ja kaivo on jälleen porattu.
 5. Jos märät maaperät tai turvealueet ovat läsnä rakennustyömaalla, Penetron on lisättävä betoniseokseen kaatuneiden paalujen kaatamiseksi. Lisäaine auttaa konkreettia kovettua nopeammin.

Monoliittinen nauha-laite

Säätönauhan osan asennus kokonaan toistaa SNiP 3.02.01-87 -standardin mukaisen tekniikan. Monoliittisen teipin algoritmi on seuraava:

 1. Levyjen liitosmuotti. Teippi on tehtävä koko pituudeltaan, ml. matalille syvyydelle.
 2. Kaivo on täynnä sora-hiekka-seos, jonka kerros on 10 cm, jota seuraa ramming.
 3. Vedeneristyskerroksen asennus: vedeneristys, kateaine.
 4. Runkorakenteiden neulominen 4 tai 6 aallotetulla vahvikkeella A3, poikkileikkaus 10-12 mm.
 5. Nauhakuoren liittäminen porattujen tukien poistoaukkoon.
 6. Monoliittisen teipin täyttö luokan B15... 17.5 betoniseoksella kunkin kerroksen 20-30 cm: n tampingin kanssa.
 7. Betonin kovettumisen aikana suoritetaan betoniterästuotteiden tavanomainen huolto.

Joitakin hyödyllisiä vinkkejä

 1. Ankkuroitu GRP-lanka, jonka läpimitta on 0,2-1,0 mm, soveltuu parhaiten kiinnitystangoista armo-ruhossa.
 2. Armokarkojen neulominen on tehtävä koukulla tai neulomalla. Vain tällaiset menetelmät antavat yhteyden tarvittavan vahvuuden.
 3. Betoniseos tulisi syöttää muottiin enintään 1 metrin korkeudelta holkilla tai kouralla.
 4. Suurten ja massiivisten rakennusten osalta on suositeltavaa luoda lisävahvistustyöt - tylsä ​​laakereita on kiinnitettävä yhdessä metalliröyryn kanssa.
 5. Kannatinpohjan osa, jossa on grillata, on yhdistetty monoliittisen nauhan lujastukehään ja sitten betonoitu.

Säätiön lopullinen jähmettyminen tapahtuu 7-14 päivässä. Tämän jälkeen voit alkaa lämmittää ja vedenpitävä pohja. Vedeneristettävänä käytä bitumipäällysteistä kimmoisaa tai kalliimpaa ja kätevää asentaa rulla- materiaaleja. Jalustan nauhaosan lämmittäminen on parhaimmillaan käyttämällä vaahtoa tai polystyreenieristimiä. Monoliittisen nauhakannen käyttöikä on tylsistyneitä paaluilla yli 100 vuotta. Oikeilla laskutoimituksilla ja rakennustekniikan noudattamisella tällainen säätiö ei aiheuta ongelmia, ei vaadi korjausta eikä jälleenrakentamista.

Pohja nauha tyyppi tylsistyneissä paaluilla

Nauhatekniikka tylsistyneissä paaluissa on ihanteellinen ratkaisu, jos on tarpeen rakentaa pienikokoinen rakenne: maalaistalo, mökki, joka on valmistettu tukkeista. Jokainen kasa kestää painoa jopa 1,5 tonnia, ja joukko paaluja onnistuu selviytymään suuremmasta massasta. Mikä on tämän tyyppinen harjoittaja ja mitkä ovat ominaispiirteitä - sinun kannattaa tietää lisää siitä.

Mikä on paalujen ja sen teknisten ominaisuuksien perusta

Uuden teknologian edustamana säätiö on erityisen tärkeä tietyllä ajanjaksolla, koska se sallii kantajapohjan varustamisen kaupungeissa ja maissa jopa rajoitetussa tilassa. Nopeutta sen erektiota pidetään myös etuna hihnan perustan porattu paalut. On vain tärkeää laskea malli oikein, tarkistaa kaikki parametrit ja talo ei romahtaa, ei loimi, ja säätiö itse toimii pitkään ilman uudistamista tai korjausta.

Säätiön rakenteen tekninen piirre on erilainen kuin muut paaluperustukset: porata porataan maahan ja käsiporakone sijoitetaan niihin. Kiinnitys on konkreettinen ratkaisu. Koko säätiön yksinkertaisuus tekee työstä omia käsiäsi ja säästää sekä materiaaleja että työvoimakustannuksia.

Mielenkiintoista! Tämäntyyppistä säätiötä käytettiin onnistuneesti sotilastilat, sillat, voimajohdot. Nykyään teknologia on yhä suosittu, koska rakennuksen paikka on hyvin säästetty paaluilla, mikä on erityisen tärkeää tiheän kaupunkirakenteen olosuhteissa.

Ammattilaiset kasettipohjasta

Ensimmäinen positiivinen piste on mallin hinta. Jäljelle jäävät edelleen edullisimmat nauhatyypit, kasa tarvitsee vielä investointeja. Jos teet töitä omin käsin, tarvitset merkintöjä, betonia, koneita ja tarvikkeita. Mutta kannattaa kuitenkin ajatella vain sellaista perusvaihtoehtoa, koska lisäetuja ovat:

 1. Tonttia ei tarvitse tasata;
 2. Ei maiseman häiriöitä;
 3. Ihanteellinen puutaloille;
 4. Se asetetaan maanpinnan alla olevaan jäädytyspisteeseen;
 5. Ei häiritse läheisiä tiloja;
 6. Vähimmäissuunnittelu- ja merkintätyöt;
 7. säästäväisyys;
 8. Tehokkuus ja alhaiset työvoimakustannukset;
 9. Kaikki työ tehdään omilla käsillään;
 10. Voit rakentaa veden lähelle ilman pienintä vaaraa perustukselle;
 11. Vanhaa perustaa ei tarvitse poistaa, kantojen poistaminen.

Hyvin paljon etuja on nauhatyöskentely tylsistyneissä paaluissa.

Rostverka: hieman tärkeintä

Tämä on tekninen menetelmä, joka mahdollistaa huomattavasti perustan lujuuden ja stabiilisuuden parantamisen sekä kantavuuden lisäämisen. Grillausta varten on tarpeen suorittaa lisätilaskelmia ottaen huomioon maakerrosten tiheys, jäätymisen taso ja kiinnittää huomiota ilmastoon.

Se on tärkeää! Maalattavan jäädytystason alapuolella oleva paalu vaatii ylimääräisen kateaineen suojavaipan. Lisäksi se lisää materiaalin kykyä torjua vettä ja vähentää ulkoista painetta, joka kylmissä sääolosuhteissa saavuttaa maksimiarvonsa ja joskus työntää osan paalusta ulos.

Rostverka on kahta tyyppiä:

 1. Roikkuu. Grillin ja maan väliin jää 10 mm: n rako, jonka seurauksena kantotuki pysyy vain maanpinnan yläpuolella (suspendoituna) ja sen seurauksena maaperän kerrosten kosteuden, kylmän ja mahdollisen muodonmuutoksen vaara lisääntyy.
 2. Upotettava. Rostverka menee maaperään 2 cm: iin, mikä lisää kantoaineen kestävyyttä ja lujuutta, kun taas varovainen hydro- ja terminen suojaus (ruberoidilevy) on tärkeä.

Vihje! Vahvistaminen on tärkeä hetki. Pystysuora vaihtoehto - tangot vetäytyvät koko grillataulukon kokoa varten niin, että tuotos oli korkeampi kuin kasa. Liiallisesti yhdistetyissä maissa grilli asetetaan tasolle 15-17 cm maanpinnan pinnan yläpuolella.

Esimerkkejä alustavia laskelmia

Kaikki virheet laskutoimituksissa johtavat muutoksiin paitsi porausreikien hihnan varsinaisesta perustasta myös rakennuksesta. On parempi aloittaa luonnos (suunnitelma), jossa tehdään paalarakenteiden alustava laskenta. Sitten materiaalin määrä lasketaan: betoni, muotti, vahvistaminen ja paljon muuta.

Betonin laskennassa käytetään käsinporauksen maksimihalkaisijaa - se on 0,3 cm ja kaava on seuraava:

V = S * H,

jossa H on paalarakenteen korkeus, S on poikkileikkausalue (kaava S = d2 * 0.25). Tämä on täyttömäärä vain yhdelle kasaeristölle, joten arvo on kerrottava summalla.

Pallorakenteiden kokonaismäärä lasketaan rakenteen kokonaismassan perusteella. Parametri on perustana: 1,5 tonnia nettopainoa kasaa kohden. Lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota betonin, maaperän, ilmastomuutosten laatuun. Mitä pahempaa suorituskykyä, sitä enemmän paaluosia tarvitaan. Rostverka huonon suorituskyvyn ollessa myös kallis. Grillauslaitteen ansiosta lujitetun nauhalevyn vahvistetaan tylsyillä paikoilla (eräänlainen levitys) ja rakenteen lujuuteen, stabiiliuteen ja maakerrosten paineen nousuun.

Säätiön asennus

Asennuksessa ei ole erityisiä teknisiä vivahteita. Säännön mukaan rakennusvaiheet eivät viivästy ajoissa, vaan ne ovat myös helppoja suorittaa:

 1. Merkintä rakennustyön varsien ja köyden avulla sekä paalun elementtien määrä;
 2. Kaivaminen kaivon koko 4 cm;
 3. Porausreiät;
 4. Ruberoidien pahojen vahvistaminen, täyttämällä ruperoidin ja hiekkaisen maan välinen kuilu;
 5. Asennus venttiilin kaivoon ilman suoraa kosketusta kaivon pohjaan;
 6. Betonin kaato;
 7. Kaivannon täyttö hiekkaseoksella 2 cm paksu;
 8. muotti;
 9. Asenna telineet lujituksen yläreunaan (tästä syystä raudoituksen yläpinnat on työntävä pinnan yläpuolelle);
 10. Betonimassan lopullinen kaataminen.

Nyt sinun täytyy odottaa (noin 4-5 viikkoa), että betoni kuivuu ja voit aloittaa rakenteen.

Itkevää säätiötä tee-se-itseäsi

Hyvä ratkaisu suurien "talousarvion" kylpyammeiden rakentamiseen, rahoituskustannuksia pidetään yhtenä halvimmista vaihtoehdoista, ja sen mukanaan tuomat ominaispiirteet johtuvat yleisestä käytöstä. Tällaisia ​​perustuksia suositellaan rakennettavaksi lähes kaikentyyppisiin maaperään, ongelmat voivat syntyä vain erittäin kivistä maaperä. Jotta tylsistynyt säätiö ei aiheuta pettymyksiä kehittäjille, sinun on noudatettava tiukasti kaikkia suosituksia, tehtävä teknisiä toimenpiteitä ottaen huomioon voimassa olevat rakennusmääräykset ja määräykset.

Itkevää säätiötä tee-se-itseäsi

Lyhyt ominaisuus ja tyyppi tylsistyneistä säätiöistä

Nimestä voit arvata, että tällaisen säätiön täytyy porata reikä maahan ja täyttää se betonilla. Porauksen syvyys riippuu maaperän fysikaalisista ominaisuuksista ja asuinalueen ilmastovyöhykkeestä.

Säätiön rakentaminen. Pahaavat paalut

Tärkeää: Betonipylvään alaosassa on välttämättä sijoitettava talviajan jäädytyksen enimmäismäärän alapuolelle.

Porattavalle perustukselle hiekkalaatuja ei voida käyttää kompensoimaan laajentamista (tätä menetelmää käytetään matalissa nauhan perustuksissa), tämä johtuu useista syistä. Pääosa - pysähdysalue on merkityksetön, hiekan läsnäolo aiheuttaa huomattavan pienenemisen paalujen kantavuudessa. Ja jos pidät mielessä, että paalujen pinta-ala on niin pieni, sinun on joko nostettava määrä, joka on kallista ja aikaa vievää tai halkaisijaltaan, ja siitä tulee myös syy arvon kasvattamiseen.

Ammattimaiset rakentajat suosittelevat kaivojen poraamista kerrosta saveen eri alueilla, jotka sijaitsevat eri syvyyksissä. On tarpeen yrittää selvittää ensimmäisen kuopan porauksen syvyys. Tietenkään sitä ei suositella kovin syvälle, mutta se on häpeä, jos "ei vedä" 10 ÷ 15 senttiä savi kerrokselle.

Jotkut rakentajat suosittelevat lisäämään paalun pohjan aluetta valukappaleiden aikana muottien tai putken nostamiseksi, betoni vuotaa hieman ja muodostaa laajentamisen.

Typerä perusta

Teoriassa kaikki on oikein, mutta haluaisin nähdä käytännössä, miten nämä älykkäät neuvonantajat pitävät putkea useita päiviä ja odottavat konkreettista jäähtyä alla. Ja niin kaikkien paalujen kanssa!

Mutta se ei ole kaikki. Kuopan halkaisijan tulee vastata muodon halkaisijan maksimaalista astetta, ero on vain muutaman senttimetrin. Ihmettelen, jos nämä muutamat senttimetrit ovat ratkaisevassa asemassa paalun kantavuusindikaattoreissa? Päätä itse, käytkö tämä neuvo vai ei.

Pöytä. Kuormituskyky

Miten porata reikä paalujen alla

Kaivoja on kolme tapaa, joilla kaikilla on oikeus käyttää.

Manuaalinen poraus

Mitä tarvitaan? Elementtiruisku, fyysinen lujuus, kärsivällisyys ja sitkeys.

Edut - se näyttää olevan halpaa, laitteiden vuokrausta ei tarvitse maksaa. Mutta halpaa vain, jos et arvosta työsi ja aikaa ollenkaan, jota voidaan käyttää kannattavammin.

Toinen haittapuoli on se, että on hyvin vaikeaa porata kuopat kiinteissä maissa. Kyllä, ja syvälle et pysty saavuttamaan haluttua suorituskykyä.

Video - Poraa reikiä käsin

Bensiiniporausporaus

Paras vaihtoehto on tehdä työstä helpompaa ja nopeampaa. On mahdollista suunnitella tarkasti reikien määrä päivässä, ja tämä on erittäin tärkeää seuraavan työn laadulliselle suoritukselle. Puhumme tästä menetelmästä yksityiskohtaisesti myöhemmin.

Video - Porausreiät manuaalisella bensiiniporilla

Poraus erikoislaitteilla

Nykyään on olemassa lukuisia erilaisia ​​porauslaitteita. Houkuttelemalla erikoislaitteita voit porata kuopat kylpyyn koko pohjaan päivässä.

Poraus erikoislaitteilla

Yksi teknikko on ajautunut kuhunkin kaivoon, toinen on pitkä puomi, joka antaa sille mahdollisuuden porata useita kaivoja yhdestä paikasta. Jokaisella on omat edut ja haitat. Jokaisella on kuitenkin yleinen vaatimus - betonipakkausten lisäämistä betonilla on tehtävä mahdollisimman pian. Jos työt keskeytyvät pitkillä sateilla, tulee olemaan suuria ongelmia, reikien seinät romahtavat, reiät on puhdistettava. Lapi, joka tekee tämän työn, joutuu soittamaan tekniikkaan uudelleen. Kaikki tämä vaikuttaa hyvin kielteisesti tylsistyneen alustan lopullisiin kustannuksiin.

Laitteet reikien poraamiseen yksityisessä rakentamisessa

Video - Porausreikät Bobkat.

Porotun pohjan rakentamisella on monia erityispiirteitä, riippuen kohteiden ominaisuuksista sekä sopimuskumppanien pätevyydestä ja kehittäjien taloudellisista mahdollisuuksista. On mahdotonta pohtia kaikkia vaihtoehtoja, sinun täytyy tietää erityisolosuhteet. Yritämme antaa enintään yleismaailmallisia neuvoja, jotka soveltuvat useimpiin tapoihin rakentaa tylsät perustukset puiset kylpyammeet.

Säätöreikä

Askel askeleelta ohjeet säätiön rakentamiseen

Alustavat tiedot: paalujen reikien poraus suoritetaan kannettavalla bensiiniporilla, betoniputkia käytetään muottirakenteena, roikkuus on valmistettu kanavapalkista, halkaisija on 20 senttimetriä. Tämä vaihtoehto sopii useimmille kylpyammeille.

"Mekanisoinnin" asteella se on keskimääräinen paikka ja säätiön laatu ei ole millään tavalla alhaisempi kuin porausmahdollisuudet erikoislaitteiden avulla.

Valitsimme betoniputket muottina, meidän on selitettävä valintasi, koska on olemassa useita muita vaihtoehtoja.

Muottien levyt. Vaikeuksien vuoksi kaivojen geometria on kaukana vaaditusta. Muutama haittapuoli - puinen muottirakenne vie paljon hyödyllistä aukotilaa, sitä on vaikea purkaa.

Muoviputkien muotti. Ei ole huono päätös, mutta halkaisijaltaan suurien muoviputkien löytäminen vapailla markkinoilla on ongelmallista. Lisäksi ne voivat muodostaa vain betonin geometriaa, mutta eivät itse pidä mitään kuormia. Valitsemamme betoniputket toimivat erinomaisena porakoneen vahvistamisena.

Kattomateriaalina. On myös tällaisia ​​vaihtoehtoja, mutta emme suosittele kategorisesti käyttämistä useista syistä.

Jos kuopan seinämien suuri romahtaminen ei heikennä maahan, joutuu porata reikä uudelleen. Mutta tämä ei ole tärkein asia. Pino toimii laskettujen indikaattoreiden kanssa vain silloin, kun se on täysin pystyasennossa. Mikä tahansa, jopa pieni poikkeama vähentää eksponentiaalisesti sen kantokykyä. Betonin kaatamisen aikana kovettumaton massa voi poiketa pystysuorasta.

Kattotiilet

Jos sinulla on kova muotti, palauta se haluttuun asentoon ei ole vaikeaa. Ja jos käytät ruberoidia muottipohjana, on olemassa suuria ongelmia. Parhaimmillaan sinun on kaadettava koko reiän tilavuus betonilla, ja tämä on materiaalin ylitys. Miksi sitten tuhlaa aikaa ja rahaa ruberoidilla?

Harjaton porauspaalut

Mahdollisuus rakentaa ikävä säätiö, jonka me valitsemme, ei ole aksiomi, joka voi tehdä päätöksen ottaen huomioon omat olosuhteet. Ainoa pyyntö on, että ennen lopullisen tylsistyneen perustuksen valitsemista on ymmärrettävä tiettyjen muutosten suunnittelu ja tekniikka.

Porrastetun perustuksen rakentamisen vaiheet

Ennen työn aloittamista kaikkien materiaalien ja työkalujen on oltava valmiita, määräytyvät työtä tekevien ihmisten ja aikamarginaalin mukaan. Koska poraamme reikiä paalujen alla kannettavalla bensiiniporilla, niin ainakin kahden henkilön pitäisi työskennellä. Betonia tarvitaan pieninä määrinä, se voidaan tehdä betonisekoittimella tai manuaalisesti. Toinen vaihtoehto on suositeltava - voit tarkasti laskea betonin määrää paalua kohden ja valmistaa vain haluamasi tilavuus.

Paalukentän asento maahan

Toivomme, että perustukselle on piirustus tai äärimmäisissä tapauksissa luonnos, tiedät paalujen määrän ja niiden välisen etäisyyden.

Vaihe 1. Mittaa kylvyn leveys maahan, vasara kahdessa tapissa, venyttää köysi niiden väliin. Kiinnitä toinen köysi yhdellä päällä vasaralla olevaan tappiin ja toinen toiseen vapaaseen. Köyden pituus on 0,5 ÷ 1,0 m pitempi kuin kylpyammeen pituus.

Ensimmäisten panosten asennus

Nyt sinun on löydettävä oikea kulma kahden köyden väliin. Näin tehdään näin:

 • kahdella köydellä (venytetty ja vapaa) tekevät yhden metrin pitkiä merkkejä. Nämä ovat kolmiomme jalat;
 • meidän on muistettava Pythagoraanin lause, jossa todetaan, että oikean kolmion jalkojen pituudella tällaisella pituudella hypotenuksen pituuden tulisi olla 1,4 metriä;

Pohjamerkkien tarkistaminen

Paalusäätiön asettelu

Tällaiset toimet on tehtävä kaiken kylpyläosaston kulmissa. On suositeltavaa tarkistaa merkinnän oikeellisuus mittaamalla diagonaalit, pituuden vaihtelu ei saa olla yli kaksi senttimetriä. Jos enemmän - sinun on siirrettävä pienet tapit kohdistamaan diagonaalien arvot. Kaksi senttiä muodostavat asteen kymmenykset, tämä virhe poistuu ongelmitta hirsitalon kokoonpanon aikana. Kokeneet rakennuttajat saavat kaiken oikein ensimmäistä kertaa, ehdottomasti kaikentyyppisille rakennustöille, suurempaa tarkkuutta ei tarvita. Ne käyttävät paitsi jalkoja mittareiden kanssa, he eivät olleet liian laiskoja muistaa muita numeroita.

1,5 metrin pituisissa veneissä hypotenuusi on 2,23 senttimetriä, 2 metrin jalat, hypotenuusi on 2,82 metriä. Mitä suurempi sivukulma on, sitä suurempi kulman tarkkuus, testattaessa ei ole välttämätöntä mitata lävistäjää. Muista ja olet nämä numerot, niitä tarvitaan suuren rakennustyön suorittamiseen, harvoin rakenteet, jotka eivät ole suorassa kulmassa.

Tietäen tällaisista yksinkertaisista säännöistä, että voit perustaa säätiön 10 ÷ 15 minuuttia, sinun ei tarvitse kerätä erilaisia ​​älykkäitä laitteita ja siirtää niitä paikasta toiseen. Jokainen rakennustoiminta voidaan suorittaa paljon nopeammin ja paremmin, mutta tähän on saatava kokemus.

Vaihe 2. Paalujen paikoissa on tarpeen ajaa varoihin. Kaikissa kulmissa niiden välinen etäisyys on enintään kaksi metriä. Koska kukaan ei anna tarkkoja laskelmia säätiön vahvuudesta, on parempi olla turvallinen paalujen määrästä.

Pallokentän ulkoasu esimerkki

poraus

Vaihe 1. Poraa reiät paalujen alla bensiiniporilla. Jos kotelon halkaisija on 20 cm, porauksen halkaisijan tulee olla noin 30 senttimetriä. Tosiasia on, että sinun pitäisi antaa varastokoko. On epätodennäköistä, että reikää voidaan porata täsmälleen 90 ° kulmassa ja paalun on oltava pystysuorassa, mikä tarkoittaa, että siinä on oltava vapaata tilaa, jotta se voidaan asentaa oikein. No, puolet voivat hieman murua, tässä tapauksessa tarvitsevat myös varastokokoa.

Käytettävissä on poroja, joita voit työskennellä omilla, mutta niiden tekniset ominaisuudet paksuuden, läpimitan ja reikien syvyyden suhteen eivät sovellu tylsistyneiden perustusten rakentamiseen. Vaikka, jos luet mainoslehtisiä, voit uskoa tällaisen tekniikan tehokkuuteen. Näin ei ole, reikien suurin halkaisija, joka pienitehoinen moottorisahaa voi porata, on kaksikymmentä senttimetriä. Ensinnäkin se ei riitä tapauksessamme. Toiseksi, sinun ei pitäisi koskaan työskennellä laitteilla teknisten ominaisuuksiensa maksimiarvojen kanssa. Kolmanneksi tämä pora ei riitä bensiinimoottoritehon riittämättömäksi. Kovaa maaperää ylikuumenee, usein sinun on lopetettava työ jäähdyttämällä sylinterin pää ja vaihteisto.

F45 bensiinipora, jossa ruuvimeisseli 100mm

On parempi käyttää tehokkaampaa moottoripyörää. Jotkin muutokset voivat tehdä halkaisijaltaan jopa 50 cm: n reikiä, 25 senttimetriä ei aiheuta ongelmia tällaisille laitteille. On erittäin tärkeää, että noudatat ehdottomasti valmistajan suosittelemia turvallisuusohjeita heti, kun epänormaalit äänet tai tärinä ilmestyvät - lopeta työskentely välittömästi. Saada kiven - sinun on hieman siirrettävä paikan sijainti. Kivet usein törmäävät Venäjän federaation ei-chernozem-alueilla, mutta jäätiköt vetävät niitä kerran.

Vaihe 2. Aseta kotelo reikään, tarkista pystyasento. Tarkista, että tarvitset useilla tasoilla ympyrän ympärillä. Erittäin tärkeä asia - sinun on harkittava vaihtoehtoja putkien kiinnittämiseksi pystyasentoon. Voit asentaa heidät pysäkeillä laudoilta, voit laittaa vuorauksen putken ja reiän seinän väliin maahan. Tärkein edellytys on, että paalut pitää olla tässä asennossa, kunnes työ on valmis sateelta ja tuulta riippumatta.

Vaihe 3. Aseta putkiin kaksi tai kolme rakennusaikaa, jaksottaista profiilia.

Se ei toimi puristukseksi, vaan vain murtamiseen. Se eliminoi vaaraa aiheuttavien vaakakuormien aiheuttamat vaarat, jotka esiintyvät maan epätasaisen jäädyttämisen tai sen liikkeiden aikana. Varmista, että vahvike ei kosketa putken seinämiä, seinämän ja vahvikkeen välisen etäisyyden tulisi olla vähintään viisi senttiä. Vain tämä konkreettinen paksuus takaa sen käytön yhdessä betonirakenteessa.

Putken täyttämiseksi sinun on tehtävä konkreettisempaa nestemäistä kuin täyttää liuskan perustus. Samalla lisää sementin määrää. Jos tavalliselle betonille voidaan antaa kaksi kaivaa hiekkaa ja kolme kaatopaikkaa, silloin tällöin, niin paljon hiekkaa ja raunioita varten, anna kaksi sementtipäistä.

Liuoksen valmistaminen porattua alustaa varten

Putkessa on pieni halkaisija, betonissa oleva ilmaletku, jonka läpimitta on 5 cm, tapauksessamme vähentää betonikuoren poikkipinta-alaa 2,5%. Ja tämä on vain yksi liikenneruuhka, ja jos on useita? Ihanteellinen vaihtoehto - betonin upottaminen sähkövärähtelijällä. Mutta vain ammattilaisten rakentajilla on heidät, kaikkien on käytettävä tavallista "kirppua".

Vaihe 4. Pyydämme jälleen kiinnittämään huomiota voiman kiinnittämiseen paaluun pystyasennossa. Kaikki on OK - alkaa täyttää maata kotelon ja reiän väliin. Kaada maata kerroksittain, niin että jokainen kerros on enintään kaksikymmentä senttimetriä. Työskentele tasaisesti ympärysmitan ympärillä, kiristä kerrokset millä tahansa keinolla. Tarkista jatkuvasti putken asento.

Tuoretta maata ei koskaan tiivistetä käsin haluttuihin arvoihin, aina epätasaista kutistumista, mikä lisää sivuttaiskuormitusta. Tämän seurauksena paalut voivat taipua. Tällaisten riskien minimoiminen voi olla yksinkertainen tapa. Jokaisen maadoitetun kerroksen jälkeen halkeiltiin jonkin verran betonia, betonin korkeus on noin 10 senttimetriä. Heitä se ympäri ympyrää, tee useita tällaisia ​​kerroksia. Betoni tarvitsee vähän, mutta varmista paalin stabiilisuuden luotettavuus. Leikkauksessa pitäisi olla puffpiiri. Betoni voi olla vain kahdessa paikassa - lähellä paalun alapäätä tai välittömästi kuopan pohjalle ja maapallon yläpinnan lähellä. Keskimmäinen betonivyö on tehottomana. Mutta jos betoni on edelleen, on parempi käyttää sitä aukon täyttämisessä kuin heittää se pois.

Kirotut paalut ovat betonoituja ympäryksen sisällä ja ympärillä

Vaihe 5. Käytä samaa tekniikkaa täyttämällä kaikki kotelot betonilla. Kaikki on valmis - lopeta vähintään kahden viikon työskentely. Putkien on oltava kolmekymmentä - neljäkymmentä senttiä maanpinnan yläpuolella.

Vaihe 6. Kun betoni on jäykistetty, on tarpeen tasoittaa kaikkien paalujen korkeus. Tämän tekemiseksi hydraulinen taso tekee merkkejä pohjan kulmapinoilla. Ottakaa huomioon merkit, piirrä viivat pitkin putkien koko ympärysmitta. Leikkaa jäljellä olevien osien on oltava voimakas hiomakone, jossa on erityinen levy. Levyn pitäisi leikata paitsi betonia myös vahvistamista. Työkalu voi ostaa erikoismyymälöissä, mutta se on melko kallista.

Levy teräsbetoniin

Leikatun ääripaalujen välillä vedä köysi ja merkitse kaikki jäljellä olevat paalut. Köysi voidaan irrottaa ja pilareiden päät katkaistaan ​​käyttämällä samaa tekniikkaa. Pileillä on korkeus noin kolmekymmentä senttimetriä, tällaisella korkeudella on erittäin hankalaa työskennellä raskaan jauhatuksen kanssa. On välttämätöntä leikata valehtelu, valmistella paikka makaa. Varmista, että käytät suojalaseja, on toivottavaa käyttää yksinkertaista hengityssuojainta. Paljon pölyä esiintyy betonin leikkauksen aikana, ja sementtipölyllä on erittäin kielteinen vaikutus keuhkoihin.

Ei ole tarpeen pyrkiä katkaisemaan koko putki yhdellä läpikululla, on paljon helpompaa leikata ympyrää pitkin. Työskentele hitaasti, grillattavan alustan on oltava tasainen ja mahdollisimman vaakasuora. Jos et opi niin - sinun on tasottava se betonilla. Tätä on vaikea tehdä, rakennustöiden suorittamiseen tarvitaan paljon käytäntöjä

Kun paalut lajitellaan, betoni "kypsynyt", voit edetä grillata.

grillage

Rostverk kanavalta

Olemme jo sanoneet, että tarjoamme kanavalle grillata. On tärkeää kertoa vähän kanavista, se helpottaa oikeaa valintaa. Tekniset tiedot kanavakanavat on kirjoitettu GOST 8240-89.

Kanava GOST 8240-89

GOST 8240-89. Kuumavalssatun kanavan teräs. Valikoima. Tämä standardi muodostaa useita kanavia, joissa on hyllyjen ja kanavien sisempien reunojen kaltevuus hyllyjen yhdensuuntaisilla reunoilla. Lataa tiedosto

Asiakirja tarjoaa luokituksen ja valikoiman.

Kanavan poikkileikkaus

Sinun on tiedettävä kaksi tärkeintä eroa, jotka riippuvat grillauksen luotettavuudesta ja vakaudesta. Tosiasia on, että kanavan sivulaatat voidaan sijoittaa kulmaan tai kohtisuoraan seinämään nähden.

Kuumavalssattu kanava, jossa tasasivuiset hyllyt

GOSTin sisäisten reunojen kaltevuus on 4 - 10

Tämä tarkoittaa sitä, että seinän ulkoseinän samoille arvoille on erilainen leveys hyllyjen liitoksen puolella. Jos hyllyt ovat kulmassa, sisäinen leveys pienenee, sinun on otettava suurempi kanava. Esimerkiksi 200 mm halkaisijaltaan putkesta riittää, että kanavan numero 22 on pystysuorat hyllyt, ja sitten nurkkien hyllyillä on oltava kanavan numero 24. On hyvin tärkeää, että paalussa on painotus koko ympärysmitta, eikä vain useissa kohdissa.

Ripustettava metallinen grilli

Poista kulmapelien tarkka etäisyys, arvioi valssattujen teräsmittareiden määrä ja leikkaa metallin kokoon. On erittäin toivottavaa, etteivät hitsauspisteet heikennä, yritä tehdä niitä paalujen yläpuolella. Kulmissa katkaistaan ​​kaksi peräkkäistä kanavan osaa 45 ° kulmassa ja hitsataan.

Tarkista hitsit laadusta, ei ole suositeltavaa poistaa hiomakoneen ulkonevat osat. Tämä voi vain pienentää nivelen lujuutta, sillä palkkien alemman vanteuslinjan ulkonevat saumat eivät ole negatiivisia. Metallin ja puun välissä on epävarmaa sijoittaa ruberoidi kahteen kerrokseen.