Nauhan perustuksen vahvistaminen: teknologia ja perussäännöt

Jokaiselle rakennukselle ja rakenteelle tarvitaan luotettava säätiö. Vähitemäisessä rakentamisessa vahvistamiseen käytetään vahvistusnauhan perustaa, jonka rakentaminen on yksi tärkeimmistä ja kalliimmista vaiheista.

Säilytettäessä aineiston määrää ja laatua ei pitäisi olla, koska teknologian laiminlyönti ja säännöt johtavat tuhoisiin seurauksiin.

Laitekanta suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Kaivannon näytteenotto liuskapohjien vahvistamisen piirustusten mukaisesti.
 2. Hiekkipyyhkäisyn suorituskyky tuholaitteella.
 3. Teräsvahvikehyksen asennus.
 4. Ulkolämpötilassa viiden asteen alapuolella on lämmitettävä betonia.
 5. Asennus muottiin.
 6. Betonin läpivienti.

Ennen kuin vahvistat perustuksen oikein, sinun tulee selvittää maaperän ominaisuus, piirtää kaavio, laskea materiaalin määrä ja ostaa se.

GOST 5781: n mukaisten nauhan perustusten vahvistaminen

Projektin valmistelussa betoniliuskan lineaaristen parametrien lisäksi on merkitty vahvistusominaisuus:

 • mitkä halkaisijan vahvistaminen tarvitaan säätiöön;
 • rakeiden lukumäärä;
 • niiden sijainti.

Jos aiot itserakennuksen ja vahvistusnauhan perustan talon, kylpy, autotalli ja noudattaa tiettyjä sääntöjä nykyisestä SNiP ja GOST 5781-82. Jälkimmäisessä esitetään kuumavalssattujen pyöreän teräslajin luokittelu ja valikoima säännöllisin ja silein profiili, joka on tarkoitettu perinteisten ja esijännitettyjen teräsbetonien (teräsbetoniterästen) vahvistamiseen. Myös lueteltu:

 • tekniset vaatimukset;
 • pakkaus, merkinnät;
 • kuljetus ja varastointi.

Ennen vahvistusnauhan perustamista kannattaa tuntea vahvistusluokitus. Pinnan ulkonäköä olevat sauvat ovat sileitä ja säännöllistä profiilia eli aaltopahvia.

Suurin kosketus kaadetun betonin kanssa voidaan saavuttaa vain, kun käytetään vahvistamista profiilipinnalla.

Viittaus voi olla:

 • rengas;
 • puolikuun muotoinen;
 • sekoitettu.

Myös runkopalkki on jaettu luokkiin A1-A6 riippuen käytetyn terän laadusta ja fysikaalisista ja mekaanisista ominaisuuksista: vähähiilestä lähentyneeseen seostettuun.

Kun itsevahvistava nauha-pohja ei ole tarpeen tietää kaikkien luokkien parametrit ja ominaisuudet. Se riittää lukemaan:

 • brändi terästä;
 • sauvan halkaisijat;
 • sallitut kylmä taivutuskulmat;
 • taivutus kaarevuus säteet.

Nämä parametrit voidaan antaa hinnastossa ostettaessa materiaaleja. Ne on esitetty alla olevassa taulukossa:

Viimeisen sarakkeen arvot ovat tärkeitä taivutettujen elementtien (puristimet, jalat, insertit) valmistuksessa, sillä kulman kasvattaminen tai taipuman säteen vähentäminen johtaa vahvikkeen lujuusominaisuuksien menetykseen.

Teippirenkaan riippumattomaan suorituskykyyn käytetään tavallisesti A3- tai A2-luokan aaltoputkia, jonka läpimitta on 10 mm. Kaarevat elementit - sileä vahvistus A1 halkaisija 6-8 mm.

Kuinka asianmukaisesti laittaa asennus

Vahvikkeen sijainti liuskaohjauksessa vaikuttaa pohjan lujuuteen ja kantavuuteen. Nämä parametrit riippuvat suoraan:

 • vahvistuspaksuus;
 • kehyksen pituus ja leveys;
 • sauvojen muodot;
 • pariutumismenetelmää.

Käyttövaiheen perustana on jatkuvia kuormituksia, jotka johtuvat maaperän liikkumisesta kylmän kallistuksen, samentumisen, karstin ja seismisten läsnäolon aikana ja lopulta itse rakennuksen painoon. Täten pohjan päällä kohdistuu pääasiassa puristusjännitys ja pohja - vetolujuuteen. Saman kuorman keskellä lähes ei yhtään. Siksi vahvistamalla sitä ei ole järkevää.

Vahvistusjärjestelmässä rungon tasot on järjestetty pitkittäisesti nauhan ylä- ja alapuolelle. Laskennassa määritetyn perustuksen vahvistamisen yhteydessä luodaan lisää tasoja.

Peruskorkeudella, joka on yli 15 cm, käytetään sileiden sauvojen pystysuoraa poikittaista vahvistamista.

Nopeampi ja helpompi tehdä yksittäisten ääriviivojen rungon etukäteen. Tätä varten sauvat on taivutettu annettujen parametrien mukaan muodostaen suorakulmion. Niiden pitäisi olla samoja, välttäen poikkeamia. Se kestää melkoisia tällaisia ​​elementtejä. Työ on melko työläs, mutta se menee nopeasti kaivantoon.

Alapäässä oleva poikittainen vahvike asennetaan ottaen huomioon kuormat, jotka vaikuttavat säätöakselin akselin ympäri. Se vahvistaa pituussuuntaiset sauvat tietyssä suunnittelupaikassa ja estää halkeamien esiintymisen ja kehittymisen. Tangojen välinen etäisyys riippuu tuotemerkistä, betonin asettamisesta ja tiivistämismenetelmästä, vahvikkeen halkaisijasta ja sen sijoittamisesta betonin suuntaan. Emme myöskään saa unohtaa, että säätökehys on sijoitettava 5-8 cm: n korkeudelle kaatumisen yläosasta ja muottien reunoista.

Kun yhdistät tangot neulelangalla ja erikoiskoukulla. Merkin merkintä "C" saa käyttää vain venttiileille. Runko on koottu tangoilla ja puristimilla, yhdistäen sen yhdeksi rakenteeksi. Vahvistusetäisyyden nauhalevyssä on oltava 3/8 sen korkeudesta, mutta enintään 30 cm.

Vahvistuspohjat

Yhden kerroksisen talon ja hyvän maaperän olosuhteissa säätiö haudataan maaperän jäädyttämiseen. Tällöin nauhan pohjan pohjan vahvistaminen on todennäköisesti vakuutus. Tee se asettamalla säleiden verkko pohjan pohjaan. Keskinäinen järjestely tässä tapauksessa ei ole väliä. Tärkeintä on, että betonikerros ei saa olla yli 35 cm.

Heikossa maaperässä tai suurella kuormituksella säätöä voidaan tarvita laajemmalla pohjalla. Sitten käytetään pituussuuntaista vahviketta, kuten ensimmäisessä tapauksessa, ja poikittaissuunnassa tarvitaan erillinen laskenta.

Kuinka vahvistaa kulmat

Kiinnitys ja kulmat ovat moni- suuntaisen jännitteen pitoisuuspaikkoja. Vahvistuksen virheellinen kiinnittäminen näissä ongelma-alueissa johtaa poikittaisten halkeamien muodostumiseen, säröintiin ja delaminaatioon.

Nauhatuloksen kulmien vahvistaminen tehdään tiettyjen sääntöjen mukaan:

 1. Tasa taitetaan siten, että sauvan toinen pää menee pohjan toiseen seinään, toinen toiseen toiseen.
 2. Tangon vähimmäispituus toisella seinällä on 40 vahviketta.
 3. Yksinkertaisia ​​linkitettyjä särmäilyjä ei käytetä. Vain lisää pystysuorat ja poikittaiset sauvat.
 4. Jos toisen seinän taipuminen ei salli tangon pituutta, sen liittämiseen käytetään L-muotoista profiilia.
 5. Rungossa oleva toinen puristin on sijoitettava kahteen kertaan vähemmän kuin nauha.

Niinpä, että kuormat nauhakannen kulmissa ovat tasaisesti jakautuneet, ne muodostavat jäykän nipun ulkoisesta ja sisäisestä pitkittäisestä vahvistamisesta.

Kuinka laskea vahvistus

Nauhalevyn vahvistuksen laskenta suoritetaan ottaen huomioon mahdolliset jännitykset rakenteen rakentamisen ja käytön aikana. Esimerkiksi tämän mallin pitkittäinen venytys: pitkillä ja suhteellisen kapeilla kanavilla olevat pystysuorat ja poikittaiset sauvat eivät juuri vaikuta kuormien jakautumiseen vaan toimivat kiinnityselementeinä.

Laskeaksesi, kuinka paljon sijoitat vahvistuksen säätöön, sinun on päätettävä sen koosta. Kapealle alustalle, jonka pituus on 40 cm, riittää neljä pituussuuntaista sauvaa - kaksi ylhäältä ja alhaalta. Jos aiot rakentaa pohjan, jonka koko on 6 x 6 m, kehyksen yhdelle puolelle vaaditaan 4 x 6 = 24 m. Pitkittäisen vahvistuksen kokonaismäärä on 24 x 4 = 96 m. On kätevää lukea, kun valmistellaan itse vahvistusta.

Jos et voi ostaa halutun pituisia tangkoja, ne voidaan yhdistää päällekkäisyyksien (yli metrin) välillä.

Säätiön kustannukset muodostuvat käytettyjen materiaalien hinnoista ja työn laajuudesta. Laskelmissa on parempi käyttää projektia pohjan määrittämällä syvyydellä ja leveydellä. Myös kustannukset vaikuttavat rakennustyömaan ja siihen liittyvän työn etäisyydellä, kuten:

Kaikki tämä on lopullinen hinta. Vaikka pieni rakennus perustus voidaan tehdä jopa omilla käsillään. Nauhateollisuuden vaikein ja pitkä rakenne on sen vahvistaminen, mutta voit selviytyä yksin. Tietenkin kahdella tai kolmella avustajalla on helpompaa ja turvallisempaa työskennellä.

Säännöt nauhojen perustuksen luotettavasta vahvistamisesta

Betoni kestää hyvin taivutusvaikutuksia, mutta ei pysty selviytymään taivuttamalla. Sen varmistamiseksi, kantokyvyn tukikohdan vahvistaminen tehdä omia käsiään. Tämä pätee suurempaan määrään nauha- ja levyrakenteisiin. Pinoilla ja pylväillä metalli on pinottu enemmän suunnittelun näkökulmasta kuin todellinen tarve.

Vahvistussäännöt

Liuskajohtojen ja muiden jalkojen vahvistaminen suoritetaan seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 • lujitemuovausluokkaan, joka ei ole alempi kuin A400;
 • Ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta kiertokankeille, koska se heikentää poikkileikkausta;
 • On välttämätöntä sitoa raudoituksen metallikehys kulmiin, hitsausta ei sallita tässä;
 • jopa letkunkiristimille, sileä vahvistaminen ei ole suositeltavaa;
 • on noudatettava tiukasti 4 cm: n suuruista betonikerrosta, mikä suojaa metallia korroosiolta (ruoste);
 • kehysten valmistuksessa pitkittäissuuntaiset sauvat on liitetty päällekkäin, jonka oletetaan olevan vähintään 20 halkaisijaltaan vähintään 25 cm;
 • Metallin usein järjestettäessä on välttämätöntä valvoa aggregaatin koko betonissa: se ei saa juuttua sauvojen väliin.
Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta
kaistaleessa

Komposiittisesti valmistettu lujitushäkki on puolet menestyksestä. Se, joka säästää säätiötä epätasaisissa muodonmuutoksissa, jotka luovat taivutuskuormat. On syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin kysymystä teippiperustaisesta esimerkistä omin käsin.

Mitkä varusteet tarvitaan rakentamiseen

Nauhalevyn vahvistaminen merkitsee kolmea tangon ryhmää:

 • työntekijät, jotka pinoavat vyöhön;
 • poikittainen vaaka;
 • poikittainen pystysuora.

Poikittaista vahviketta nauhalevyn alla kutsutaan myös puristimiksi. Sen päätavoite on yhdistää työtangot. Nauhalevyt vahvistetaan tiukasti sääntelyasiakirjojen mukaisesti. Mitä vahvistusta tarvitaan perustaksi? Tarkan vastauksen tekeminen suorittaa monimutkaisia ​​laskelmia.

Jotta palkata ammattilaisia, voit tehdä yksinkertaistetun version. Pienen talon nauhan perustuksen lujitustekniikka mahdollistaa osan rakentamisen. Tämä johtuu siitä, että nauha vie suhteellisen pienen kuormituksen ja toimii pääasiassa puristukseksi.

Lujittavan kehyksen käyttämiseksi käytä rakentavia, eli vähimmäisvaatimuksia, osien mitat:

 • Työstöraudoitukseen - 0,1% talon perustan poikkipinta-alasta. Lisäksi jos nauhan sivu on 3 metriä tai vähemmän, pienimmän sallitun arvon oletetaan olevan 10 mm. Jos rakennuksen puoli on pituudeltaan yli 3 m, työkalun läpimitta ei saa olla alle 12 mm. sauvat, joiden poikkileikkaus on yli 40 mm, eivät ole sallittuja.
 • Horisontaaliset puristimet eivät saa olla läpimitaltaan alle neljännes työntekijöistä. Rakenteellisista syistä määrätään 6 mm koko.
 • Pystysuoran vahvikkeen halkaisija riippuu talon perustan nauhan korkeudesta. Matala, jonka mitat ovat 80 cm ja vähemmän sopivat tangot 6 mm.

Uppoasennetun tyyppisen nauhateollisuuden lujitussäännöt sisältävät 8 mm: n tai suurempien sauvien käytön.

Kaaviot tyypillisistä lujitustangoista

Jos rakennusta rakennetaan tiilestä, kannattaa vahvistaa vahvistus pienellä marginaalilla. Tämä vaihtoehto luo luotettavuuden suunnittelun luotettavuuteen.

Neulomisvarusteet

Nauhatalustan vahvistamismekanismi käsittää sauvojen liittämisen sitomismenetelmällä. Liitetyn kehyksen vahvuus on suurempi kuin hitsattu. Tämä johtuu siitä, että metallin polttamisen todennäköisyys kasvaa. Tämä sääntö ei kuitenkaan koske tehdasvalmisteita. Rakennuspaikan ulkopuolella on mahdollista yhdistää osat ilman merkittävää vahinkoa.

Vahvistuksen asettaminen

Työnopeuden lisäämiseksi on sallittua vahvistaa perustusta suorilla osuuksilla hitsaustekniikalla. Voit kuitenkin vahvistaa kulmat vain neulomalla. Nämä rakenneosat ovat kaikkein vastuullisimpia, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Ennen kuin neulotaan raudoitusraudoitusta varten, sinun on valmisteltava materiaaleja ja työkaluja. Metalleja voidaan kahdella tavalla toteuttaa:

 • erityinen koukku;
 • neulomakone (ase).

Ensimmäinen vaihtoehto on käytettävissä, mutta sopii vain pieniin määriin. Vahvikkeen asettaminen nauha-pohjaan tässä tapauksessa kestää kauan. Liitettä käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,4 mm. Muiden aineiden käyttö ei ole sallittua.

Kaapelisidosten sidontajärjestelmä

Rakentaa talosi, sinun täytyy olla kärsivällinen ja huomaavainen. Älä säästä aikaa ja rahaa, koska se voi aiheuttaa ongelmia käytön aikana. Pitkällä aikavälillä saumojen liittäminen ei saisi syntyä. Tässä tapauksessa prosessi on melko yksinkertainen, on tärkeää vain noudattaa vähimmäismäärää päällekkäisyyksiä.

Mutta miten neuloa raudoitusta nauhan perustuksiin kulmissa? Kaksoistyyppisiä kulmaliitoksia on kaksi: kahden kohtisuoran rakenteen ja yhden seinän risteyksestä toiseen.

Molemmilla vaihtoehdoilla on useita tekniikoita työn tekemiseen. Nurkkasaineisiin on käytettävä seuraavaa:

 1. Kova jalka. Tee työtä kunkin tangon päähän tekemällä "jalka" oikeaan kulmaan. Tässä tapauksessa tanko muistuttaa pokeria. Jalan pituuden tulee olla vähintään 35 halkaisijalta, on parempi määrittää enemmän. Tangon kaareva osa kiinnitetään vastaavaan kohtisuoraan osaan. Näin ollen käy ilmi, että yhden seinän kehyksen ulkotangot on yhdistetty toisen seinän ulkoseinään ja sisäsauvat hitsataan ulompiin.
 2. Käyttämällä L-muotoisen kauluksen muotoja. Menettely on samanlainen kuin edellinen versio. Tässä tapauksessa jalka ei kuitenkaan ole valmistettu, mutta otetaan g-muotoinen elementti, jonka sivu on pituudeltaan vähintään 50 halkaisijaltaan työvahvistusta. Yksi puoli on sidottu yhden seinän runkoon ja toinen kehykseen kohtisuoraan. Samaan aikaan sisäpalkit on yhdistettävä ulompiin. Puristimien tulee olla kolme neljäsosaa kellari seinämän korkeudesta.
 3. Käyttämällä U-muotoisia puristimia. Kulmassa tarvitset kaksi elementtiä, joiden sivujen pituus on 50 läpimittaa. Jokainen niiden kaulus on hitsattu kahteen rinnakkaiseen sauvaan ja yhteen kohtisuoraan sauvaan.

Kuinka kunnolla vahvistetaan nauhamaista säätä tylpäisillä kulmilla. Tätä varten ulkoinen tanko taipuu haluttuun asteeseen ja liitetään siihen lisävahvistukseksi. Sisäiset elementit kiinnitetään ulkoiseen.

Kaavio virheellisen ja virheellisen vahvistuksen tylsä ​​kulmat

Vahvistuksen asettaminen yhdestä seinän risteyksestä toiseen käytä samoja menetelmiä kuin edellisessä tapauksessa:

 • päällekkäisiä;
 • L-muotoiset puristimet;
 • U-muotoiset puristimet.

Yliviivojen ja liitosten suuruuden oletetaan olevan 50 halkaisijaltaan. Teoksia tehdessä kannattaa muistaa tavallisimmat virheet:

 • sitominen suorassa kulmassa;
 • viestinnän puute ulkoisten ja sisäisten elementtien välillä;
 • pitkittäisvaijerit yhdistävät viskoosirenkaita.
Yhteiset parituksen virheet

Älä toista näitä virheitä rakennettaessa omaa kotiasi.

Käytä virkattu koukku

Ennen teipin perustuksen vahvistamista kannattaa tietää työkalun käyttö. Erityistä aseena käytetään harvoin yksityisasuntoihin, polka-laitteet vaativat lisäkustannuksia. Sijoittaminen työkaluun on hyödyllistä vain tilausten täyttämiseksi, eikä yksittäisen talon rakentamiseen.

Tästä syystä koukku on tullut tavallisimmaksi työkaluksi yksityisten asuntojen yhdistämiseen. Se on helpompi käyttää sitä, jos valmistelet erikoismalleja etukäteen. Tämä yksityiskohta on työpöytä ja helpottaa työtä. Asiat menevät nopeammin. Mallin puupaneeleja tarvitaan, joiden leveys on noin 30-50 cm ja pituus voi olla enintään 3 m, koska tällainen työpöytä on hankala käyttää.

Yleisin tapa neuloa - virkkaa

Puulaitteessa täytyy porata urat ja reiät, jotka toistavat rungossa olevien sauvojen ääriviivat. Tällaisissa aukkoissa neulomakiviä, joiden pituus on 20 cm, on ennalta määrätty, ja sitten vahvistustangot on kiinnitetty.

Ymmärtämisen tekniikan ymmärtämiseksi voit tarkastella esimerkkejä. Rakennuksen aikana tarvitaan kahta vaihtoehtoa: ristipuiden (kun elementit ovat kohtisuorassa toisiaan vasten) ja päällekkäisiksi niveliksi. Kaistalevyssä tarvitaan usein toista teknologiaa, levyrakenteen rakentamisessa ensimmäinen on tärkein.

Liitetyn rungon yhdistäminen yhdeksi yksiköksi päällekkäisyytymisen yhteydessä koukkua tulee käyttää tässä järjestyksessä:

 1. liitokset tehdään useissa paikoissa liitoksen pituuden myötä, viiran paikka on osoitettu siten, että se sijaitsee vahvistusprofiilin syvälle osalle;
 2. lanka taitetaan puoliksi ja asetetaan risteyksen alle;
 3. käytä koukkua koukkuun silmukka;
 4. vapaata päätä alas työkaluun ja määrätä hänelle pienellä mutkulla;
 5. alkaa kiertää koukkua, kierrä lanka;
 6. poista laite varovasti.

Yksi kierrostapahtuma toistetaan 3-5 kertaa. Liitäntäelementit kerrallaan, kuten tehdään liitoksen yhteydessä, ei riitä. Vahvistaminen liuskan alapinnan alla tässä tapauksessa on epäluotettavaa, koska kiinnitys yhdessä kohdassa ei estä elementtien siirtymistä.

Kehyksen asianmukainen kytkentä takaa rakennuksen laakeriosan luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden.

Vahvistusnauhan perusprosessin subtletit

Jokainen rakennus ei voi tehdä ilman luotettavaa ja vahvaa pohjaa. Säätiön rakentaminen on tärkein ja aikaa vievä askel. Mutta tässä tapauksessa on noudatettava kaikkia säätiön vahvistamista koskevia sääntöjä ja vaatimuksia. Tätä tarkoitusta varten ne rakentavat liuskan perustan, joka pystyy rakentamaan perusta lujaksi ja luotettavaksi. On syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin nauhatulostuksen ominaisuuksia sekä tekniikkaa rakenteen vahvistamiseksi.

Erityisominaisuudet

Nauhaosasto on monoliittinen betoniliuska, jossa ei ole oviaukkoja, mikä muodostaa perustan rakenteen kaikkien seinien ja väliseinien rakentamiselle. Nauharakenteen perustana on konkreettinen ratkaisu, joka on valmistettu sementtimerkistä M250, vedestä, hiekkaseoksesta. Kovettumisvahvistuksessa käytetään vahvikekaalia, joka on valmistettu eri läpimitaltaan olevista metallista. Nauha syvenee tietystä etäisyydestä maaperään, samanaikaisesti ulkonemaan pinnan yläpuolelle. Mutta nauhan perustus altistuu vakaville kuormille (pohjavesiliike, massiivinen rakenne).

Kaikissa tilanteissa sinun on varauduttava siihen, että erilaiset kielteiset vaikutukset rakenteisiin voivat vaikuttaa säätiön kuntoon. Jos vahvistus tehdään väärin, ensimmäisessä pienimmässä uhkauksessa säätiö voi kaatua ja johtaa koko rakenteen tuhoamiseen.

Vahvistuksella on seuraavat edut:

 • estää maaperän leviämisen rakennuksen alle;
 • vaikuttaa myönteisesti säätiön äänieristysominaisuuksiin;
 • lisää säätiön vakautta äkillisiin lämpötilan muutoksiin.

vaatimuksista

Lujitemateriaalien ja lujittamismallien laskelmat suoritetaan SNIP 52-01-2003 -järjestelmän sääntöjen mukaisesti. Sertifikaatilla on erityiset säännöt ja vaatimukset, jotka on täytettävä, kun nauhan jalka vahvistetaan. Betonirakenteiden voimakkuuden indikaattorit ovat painovoiman, jännityksen ja poikittaisen murtumiskestävyyden kertoimet. Vakiintuneista standardoiduista indikaattoreista riippuen tietty merkki ja ryhmä valitaan. Liuskajohdon vahvistuksen suorittaminen määräytyy lujittavan materiaalin laadun ja kontrolloidut indikaattorit. GOST: n mukaan on sallittua käyttää toistuvan profiilin kuumavalssattuja rakennusosastoja. Venttiiliryhmä valitaan riippuen myötölujuudesta suurimmilla kuormituksilla, sillä on oltava plastisuus, vastustuskyky ruosteelle ja matalalämpötilaindeksit.

Nauhapohjan vahvistamiseksi käytettiin kahta tyyppiä sauvoja. Aksiaalisille, joissa on avainkuormitus, vaaditaan luokkaa AII tai III. Tällöin profiilia on käärittävä, koska se on paras tarttuvuus betoniliuokseen ja myös normaalin mukaan, lähettää kuorman. Ylärakenteisiin hyppyihin käytetään halvempia varusteita: pehmeä luokka AI, jonka paksuus voi olla 6-8 millimetriä. Viime aikoina lasikuituvahvisteista on tullut paljon kysyntää, koska sillä on parhaat lujuusominaisuudet ja pitkä käyttöikä.

Useimmat suunnittelijat eivät suosittele sen käyttämistä asuinalueiden perustuksiin. Sääntöjen mukaan betonirakenteita on vahvistettava. Tällaisten rakennusmateriaalien ominaisuudet ovat pitkään olleet tiedossa. On kehitetty erikoistuneita vahvistusprofiileja, jotka edistävät sitä, että betoni ja metalli yhdistyvät kiinteäksi rakenteeksi. Kuinka konkreettinen lasikuitu käyttäytyy, miten tämä vahvistus liittyy luotettavasti betoniseokseen ja onko tämä pari menestyksekkäästi selviytymään erilaisista kuormista - kaikki tämä on vähän tunnettua ja käytännössä ei ole kokeiltu. Jos haluat kokeilla, voit käyttää lasikuitua tai betoniteräksiä.

laskelma

Rebar kulutus on tehtävä perustuspiirustusten suunnitteluvaiheessa niin, että tulevaisuudessa on tarkkaa tietää, kuinka paljon rakennusaineita tarvitaan. On syytä tutustua siihen, kuinka laskea 70 cm: n ja 40 cm: n pituisen matalan pohjan raudoituksen määrä. Ensin sinun on luotava metallikehyksen ulkonäkö. Se on valmistettu ylemmästä ja alemman käsivarren hihnasta, joista jokaisella on 3 vahviketta. Tangon välinen rako on 10 cm, ja sinun on myös lisättävä 10 cm suojaavaa betonikerrosta varten. Kytkentä tehdään kuumentamalla samantyyppisiä vahvistusparametreja 30 cm: n askelin. Lujituksen halkaisija on 12 mm, ryhmä A3.

Vaadittavan vahvistusmäärän laskenta on seuraava:

 • aksiaalihihnan palkkien menojen määrittämiseksi sinun on laskettava säätiön kehä. On tarpeen ottaa symbolinen huone, jonka ympärysmitta on 50 m. Koska kolmella panssaroidulla hihnalla (yhteensä 6 kappaletta) on 3 baaria kulutus on 50x6 = 300 m;
 • Nyt on tarpeen laskea, kuinka monta liitäntää tarvitaan hihnojen liittämiseen. Tällöin on välttämätöntä jakaa koko kehä väliin hyppyjen välillä: 50: 0,3 = 167 kappaletta;
 • (noin 5 cm) tiheän paksuuden tarkkailu, kohtisuoran kattorakenteen koko on 60 cm ja aksiaalinen 30 cm. Yhden liitoksen yksittäisten hyppyjen määrä on 2 kpl;
 • on välttämätöntä laskea akselisten kattopalkkien kulut: 167x0.6x2 = 200.4 m;
 • tuotteiden kulutus kohtisuoraan hyppääjille: 167х0.3х2 = 100,2 m.

Tuloksena vahvistusmateriaalien laskenta osoitti, että kokonaiskäyttömäärä olisi 600,6 m. Mutta tämä luku on epätäsmällinen, on tarpeen ostaa tuotteita, joilla on marginaali (10-15%), koska säätiön vahvistaminen on tarpeen nurkkausalueilla.

ohjelma

Maaperän jatkuva liikkuminen aiheuttaa vakavin paine nauhan pohjalle. Jotta kestettäisiin tällaiset kuormat kestävästi ja poistettaisiin halkeamislähteet suunnitteluvaiheessa, asiantuntijat suosittelevat huolehtimaan asianmukaisesti valituista vahvistusohjelmista. Säätövahvistus on erityinen aksiaalisten ja kohtisuoran sauvojen järjestely, jotka kootaan yhdeksi rakenteeksi.

SNiP: ssä nro 52-01-2003 on selvää, miten vahvistusmateriaalit asetetaan säätöön, missä vaiheessa eri suuntiin.

Tässä asiakirjassa on syytä harkita seuraavia sääntöjä:

 • tangon asennusvaihe riippuu raudan halkaisijasta, sorarakeiden mitoista, betoniliuoksen levittämismenetelmästä ja sen tiivistämisestä;
 • Työ kovettumisvaihe on etäisyys, joka on yhtä suuri kuin kaksi lujaa vahvistusnauhan osuutta, mutta enintään 40 cm;
 • poikittainen karkaisu - tangon välinen etäisyys on puolet itse leveydestä (korkeintaan 30 cm).

Päättäessä vahvistusjärjestelmästä on otettava huomioon se, että kokoon koottu kokonaisuus on asennettu muottiin, ja vain kulmaosat sidotaan sisään. Aksiaalisten vahvistettujen kerrosten lukumäärän tulisi olla vähintään 3 koko säätöalueen ääriviivaa, koska on mahdotonta määrittää etukäteen voimakkaimmin kuormitettuja alueita. Suosituimpia ovat järjestel- mät, joissa vahvistaminen tapahtuu siten, että ne muodostavat geometristen muotojen solut. Tällöin taataan vahva ja luotettava perusta.

Tekniikka toimii

Vahvistinnauhat perustuvat seuraaviin sääntöihin:

 • Toimivaa raudoitusta varten käytetään A400-ruutuja, mutta ei pienempiä;
 • Asiantuntijat eivät suosittele hitsaamista liitoksena, koska se peittää poikkileikkauksen;
 • kulmissa, raudoitus on sidottu, mutta ei hitsattu;
 • kierretyt liittimet eivät ole sallittuja letkunkiristimille;
 • on ehdottomasti toteutettava suojaava betonikerros (4-5 cm), koska se suojaa metallituotteita korroosiolta;
 • kehystyön aikana sauvojen aksiaalisessa suunnassa on yhdistetty päällekkäisyydellä, jonka on oltava vähintään 20 halkaisijaltaan vähintään 25 cm;
 • Metallituotteiden usein sijoittaminen on välttämätöntä tarkkailla aggregaatin kokoa betoniliuoksessa, eikä se saa tarttua palkkien väliin.

Valmistelutyöt

Ennen työskentelyn aloittamista työalue on puhdistettava erilaisista roskista ja häiritsevistä esineistä. Aikaisemmin valmistettujen merkintöjen mukaan kaivetaan kaivantoa, joka voidaan tehdä manuaalisesti tai erikoislaitteiden avulla. Jotta seinät pysyvät täysin sileinä, on suositeltavaa asentaa muotti. Pohjimmiltaan kehys sijoitetaan kaivoon yhdessä muottien kanssa. Tämän jälkeen betoni kaadetaan, ja rakenne on vedeneristetty pakollisella tavalla ruberoidilevyillä.

Lujituksen yhdistämismenetelmät

Nauhateollisuuden kovettumisnopeus mahdollistaa tangojen liittämisen niputekniikan avulla. Liitetty metallikehys on erittäin luja hitsausvaihtoehtoon nähden. Tämä johtuu siitä, että metallituotteiden polttamisen riski kasvaa. Tämä ei kuitenkaan koske tehdasvalmisteita. Se voi kiihdyttää työtä suorittamaan vahvistus suorilla osuuksilla hitsaamalla. Mutta kulmien vahvistaminen tuotetaan vain neulontankaalla.

Ennen kuin neulotaan vahvistusvaatimus valmistella tarvittavat työkalut ja rakennusmateriaalit.

Metallituotteita voidaan sitoa kahdella tavalla:

 • erikoistunut koukku;
 • neulomakone.

Ensimmäinen menetelmä sopii pieniin määriin. Vahvistuksen asettaminen tässä tapauksessa kestää liikaa aikaa ja vaivaa. Liimamateriaalina käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,4 mm leikatuista lankoja. Muiden rakennusmateriaalien käyttö on kielletty. Ankkuri voidaan liittää erikseen ja laskea sitten kaivantoon. Tai suorita lujitteen sitominen kuopan sisään. Molemmat ovat järkeviä, mutta eroja on. Jos teet maan pinnalla, voit selviytyä omasta, ja kaivannossa tarvitset avustajan.

Miten neuloa vahvistus nauhalistan kulmissa?

Kulmaseinämille käytetään useita sitomismenetelmiä.

 • Jalka. Työn tekemiseksi jokaisen tangon päällä jalka tehdään 90 asteen kulmassa. Tässä tapauksessa tanko muistuttaa pokeria. Jalan koon on oltava vähintään 35 halkaisijaltaan. Tangon kaareva osa on liitetty vastaavaan pystysuuntaiseen osaan. Tuloksena käy ilmi, että yhden seinän kehyksen ulkotangot kiinnitetään toisen seinän ulkoseinämiin, kun taas sisäiset kiinnittivät ulkoseinämät.
 • Käytä L-muotoisia puristimia. Suoritusperiaate on samanlainen kuin edellinen muunnelma. Mutta täällä sinun ei tarvitse tehdä jalkaa, vaan ottaa erityinen L-muotoinen elementti, jonka arvo on vähintään 50 halkaisijaltaan. Yksi osa on sidottu yhden seinäpinnan metallikehykseen ja toinen - pystysuoraan metallikehykseen. Tällöin sisä- ja ulompi puristimet on kytketty. Kiinnityspituus tulisi muodostaa ¾ kolonnin seinän korkeudesta.
 • Käyttämällä U-muotoisia puristimia. Nurkassa tarvitset 2 pidikettä, joiden koko on 50 halkaisijaltaan. Jokainen kiinnittimistä on hitsattu 2 samansuuntaista sauvaa ja 1 sauva kohtisuoraan sauvaan nähden.

Kuinka kunnostaa oikein nauhalevyn kulmat, katso seuraava video.

Kuinka lujittaa terävää kulmia?

Tätä varten ulompi tanko on taivutettu tiettyyn arvoon ja siihen on kiinnitetty ylimääräinen sauva lujuuden vahvistamiseksi. Sisäiset erikoiselementit liittyvät ulkoiseen.

Kuinka neuloa vahvistussuunnittelu omalla kädelläsi?

On syytä harkita yksityiskohtaisemmin kuinka vahvistus tehdään neulomalla maan pinnalla. Aluksi tehdään vain suorat ruudukon osat, jonka jälkeen rakenne asennetaan kaivantoon, jossa kulmat on vahvistettu. Rebar-segmenttejä valmistellaan. Tangojen standardoitu arvo on 6 metriä, mikäli mahdollista, on parempi olla koskettamatta niitä. Jos ei ole itseluottamusta, että voit selviytyä tällaisista sauvoista, niitä voidaan leikata puoliksi.

Asiantuntijat suosittelevat, että ne aloittavat neulomalla vahvikehyksiä lyhyimmän osan nauhalevystä, mikä mahdollistaa jonkin kokemuksen ja ammattitaidon, tulevaisuudessa on helpompi selviytyä pitkistä rakenteista. Leikkaaminen on epätoivottavaa, koska se lisää metallin kulutusta ja vähentää säätiön vahvuutta. Aihioiden parametrit on otettava huomioon esimerkissä, jonka korkeus on 120 cm ja leveys 40 cm. Vahvistustuotteet on kaadettava kaikilla sivuilla betoniseoksella (noin 5 cm paksu), mikä on alkutila. Näiden tietojen perusteella lujittavan metallikehyksen nettoparametrit eivät saa olla korkeintaan 110 cm: n pituisia, 30 cm: n leveydeltään. Yhdistämiseen lisää 2 senttimetriä kummastakin kasvosta, mikä on välttämätöntä päällekkäisyydelle. Tästä syystä vaakasuuntaisten kulmien aihiot ovat kooltaan 34 senttimetriä, aihiot akselivälilevyille saattavat olla 144 senttimetriä.

Laskelmien jälkeen neulomisen kovettuminen on seuraava:

 • sinun pitäisi valita tasainen maa-osa, laita kaksi pitkää sauvaa, joiden päät on leikattava;
 • 20 cm: n etäisyydellä päistään, vaakasuuntaiset tukialukset on kiinnitetty äärimmäisiin reunoihin. Sidontaan vaaditaan 20 cm: n lanka, joka taitetaan puoleen, vedetään kiinnitysosan alle ja kiristetään virkkuukoukulla. Mutta on välttämätöntä kiristää varovasti, että lanka ei repeä;
 • Noin 50 cm: n etäisyydellä jäljellä olevat vaakatasot kiinnitetään vuorotellen. Kun kaikki on valmis, rakenne poistetaan vapaaseen paikkaan ja tehdään vielä yksi luuranko samalla tavalla. Tuloksena ovat ylemmät ja alemmat osat, jotka on yhdistettävä toisiinsa;
 • sinun on asennettava pysäkit ristikon kahteen osaan, voit levätä niitä eri kohteisiin. Tärkeintä on huomata, että niihin liittyvillä rakenteilla on luotettava profiilipaikka, niiden välisen etäisyyden tulisi olla yhtä suuri kuin siihen liittyvän raudoituksen korkeus;

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Nauhateollisuuden vahvistaminen lisää merkittävästi sen lujuusominaisuuksia, jonka avulla voit luoda kestäviä rakenteita samalla vähentää painoa.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Vahvistus- ja vahvistusmenetelmien laskelmat suoritetaan nykyisen SNiP 52-01-2003 määräysten mukaisesti. Asiakirjassa on yksityiskohtaiset laskentamääräykset, annetaan alaviitteet sääntelyasiakirjoihin ja sääntöihin.

SP 63.13330.2012 Betoni- ja teräsbetonirakenteet. Tärkeimmät säännökset. Päivitetty versio SNiP 52-01-2003. Lataa tiedosto

Nauhalevyn on täytettävä kestävyys, luotettavuus, kestävyys erilaisiin ilmastollisiin tekijöihin ja mekaanisiin kuormituksiin.

Betonin vaatimukset

Betonirakenteiden lujuusominaisuudet ovat aksiaalisen puristuksen (Rb, n), vetolujuuden (Rbt, n) ja sivusuunnan murtuman vastus. Betonin vakiomallin indikaattoreista riippuen sen betoniluokka ja luokka valitaan. Suunnittelun vastuun huomioon ottaen voidaan käyttää turvallisuuden korjauskertoimia, jotka vaihtelevat välillä 1,0 - 1,5.

Taivutusmomentti

Venttiilivaatimukset

Nauhojen perustusten vahvistamisen aikana luodin laadun ja kontrolloidut arvot vahvistetaan. Säännöllisen profiilin, lämpökäsitellyn raudoituksen tai mekaanisesti karkaistun raudoituksen kuumavalssattujen rakennusosien käyttö sallitaan.

Lujitusluokka valitaan ottaen huomioon taipumislujuuden enimmäiskuormituksissa. Vetolujuuden ominaisuuksien lisäksi normalisoidaan plastisuus, korroosionkestävyys, hitsattavuus, resistenssi negatiivisille lämpötiloille, relaksaatiovastus ja sallittu pidentyminen ennen tuhoisien prosessien alkamista.

Taulukko vahvistusasteista ja teräslajista

Nauhateos lasketaan GOST 27751: n suositusten mukaisesti, jolloin rajaavat kuormitetut tilat indikaattorit lasketaan ryhmittäin.

Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat edellytykset, jotka johtavat säätiön täydelliseen soveltumattomuuteen, toisessa ryhmässä ovat olosuhteet, jotka johtavat vakauden osittaiseen menetykseen, mikä haittaa rakennusten normaalia ja turvallista toimintaa. Toisen ryhmän sallittujen enimmäistilojen mukaan tuotetaan seuraavat:

 • laskelmat primaaristen halkeamien ilmestymisestä nauhan alapinnan pinnalla;
 • laskelmat betonin rakenteiden lisääntyvien halkeamien ajasta;
 • laskelmat nauhapohjien lineaarisista muodonmuutoksista.

Rakenteellisen lujuuden muodonmuutoksen ja lujuuden pääindikaattoreihin sisältyy maksimaalinen vetolujuus tai puristus, joka on määritetty laboratorio-olosuhteissa erikoispenkkeissä. Teknologia ja testausmenetelmät on kirjoitettu valtion standardien mukaan. Joissakin tapauksissa valmistaja voi käyttää yrityksen kehittämän sääntely- ja teknisen dokumentaation. Tässä tapauksessa sääntelyviranomaisten on hyväksyttävä sääntely- ja tekniset asiakirjat.

Betonirakenteita varten nämä arvot voivat olla rajoittuneita betonin lineaarisuuden suurimpiin muutosnopeuksiin. Yleisiksi indikaattoreiksi otetaan nykyiset kaaviot lujituksen tilasta suunnittelunormien kuormituksen lyhytaikaisissa yksipuolisissa vaikutuksissa. Rakennuksen vahvistamisen tilan kaavioiden luonne määritetään ottaen huomioon sen erityinen tyyppi ja brändi. Vahvistetun pohjan suunnittelulaskennan aikana tilakaavio määritetään sen jälkeen, kun vakioindikaattorit on korvattu todellisilla.

Vahvistusvaatimukset

Armature frame - kuva

 1. Vaatimukset betoniteräsrakenteiden koolle. Säätiön geometriset mitat eivät saisi estää raudan oikeaa paikantamista.
 2. Suojakerroksen tulisi muodostaa yhteinen vastus raudoituksen ja betonin kuormituksille, suojata sitä ulkoisesta ympäristöstä ja varmistaa rakenteen vakaus.
 3. Vahvikkeen yksittäisten palkkien välisen vähimmäisen etäisyyden tulisi varmistaa yhteistoiminta betonin kanssa, mahdollistaa asianmukaiset liitokset ja varmistaa betonin oikea tekninen kaataminen.

Scheme nauha vahvistettu säätiö

Vahvistuksessa voidaan käyttää vain laadukasta vahvistamista, verkkojen neulonta suoritetaan ottaen huomioon suunnittelumallit. Arvojen poikkeamat eivät saa ylittää SNiP 3.03.01: n säätämiä toleranssikenttiä. Erityisten rakennustoimenpiteiden on taattava lujittavan verkon luotettava kiinnitys nykyisten sääntöjen mukaisesti.

Runkorakenne nauhan perustuksiin

SNiP 3.03.01-87. Laakeri- ja sulkemisrakenteet. Rakennuskoodit ja -määräykset. Lataa tiedosto

Vahvikkeen taivutuksen aikana on tarpeen käyttää erikoislaitteita, jolloin vähimmäis taivutussäde riippuu rakenteen vahvistuksen halkaisijasta ja erityisistä fysikaalisista ominaisuuksista.

Video - Manuaalinen taivutuskone, videokäsky

Video - Kuinka taivuttaa vahvistusta. Tee kotitekoinen kone

Vahvistus työnnetään muottiin, muottien valmistus on suoritettava ottaen huomioon GOST 25781: n ja GOST 23478: n vaatimukset.

TERÄSTÄMÄÄRÄT VALVONNETTUJEN BETONATUOTTEIDEN VALMISTAMISEKSI. Tekniset olosuhteet. Lataa tiedosto

Monoliittisen betonin ja betoniteräsrakenteiden rakentaminen. Luokittelu ja yleiset tekniset vaatimukset

Vahvistuksen numero ja halkaisija

Uunien kaistaleen perustuksiin käytetään säännöllisesti 6 ÷ 12 mm: n pituisia profiileja.

Jaksollisen profiilin asennus Ø 10 mm

Nykyiset valtion määräykset säätävät betonipalkkien vähimmäismäärää, jotta ne saisivat suurimmat lujuusominaisuudet. Vahvistimen pituussuuntaisten palkkien minimi kokonaispoikkileikkaus ei saa olla <0,1% perustusnauhan poikkipinta-alasta. Esimerkiksi jos nauhalevyssä on 12 000 × 500 mm: n osa (poikkipinta-ala on 600 000 mm2), kaikkien pituussuuntaisten palkkien kokonaispinta-alan on oltava vähintään 600 000 × 0,01% = 600 mm2. Käytännössä kehittäjät pitävät tätä indikaattoria harvoin, mutta he myös ottavat huomioon kylvyn painon, maaperän luonteen ja konkreettisen betonin arvosanan. Tätä laskettua arvoa voidaan pitää likimääräisenä, poikkeamat suositelluista arvoista eivät saa ylittää ≈20% alaspäin.

Vahvistuksen määrä lasketaan matemaattisesti.

Lujituksen määrän laskemiseksi sinun on tiedettävä perusnauhan poikkipinta-ala ja lujittavan palkin poikkipinta-ala. Laskelmien helpottamiseksi tarjoamme sinulle valmiita pöytiä.

Rebar spacing nauhatulostimissa

Vahvistusnauhan teknologia

Nauhalevyn vahvistaminen on keskeinen tekijä sen luotettavuuden ja kestävyyden suhteen (voit myös lukea erikseen paalun grillausperustan vahvistamisesta). SNiP: n määräysten 2.03.01-84 määräysten mukaan vakiintuneita perusteita ei saa käyttää asuinrakennuksissa.

Vahvistinnauhat

Tästä artikkelista opit nauhateollisuuden oikeaoppiseen vahvistamiseen. Tarkastelemme keinoja laskea vahvistus ja tutkia vahvistusjärjestelmiä sekä tutustua oman teknologian työhön.

1 Kuinka vahvistetaan perustamaali?

Perusrakenne koostuu kahdesta osasta - betonirungosta ja sen sisään upotetusta vahvikehydestä. Betoni materiaalina on erittäin kestävä puristuskanavien kuormituksille, mutta se ei toimi kunnolla jännityksessä ja taivutuksessa, jonka vaikutuksesta nauha voi rikkoa. Nämä kuormat otetaan vastaan ​​vahvistuskoteloon, joka kestää muodonmuutoksia ulkoisen vaikutuksen lisääntyneessä vyöhykkeessä.

Teippialustan vahvistaminen suoritetaan käyttäen avaruudellista kehystä, joka koostuu poikittaisista ja pystysuorista silloista yhdistävät pituussuuntaiset lujitushihnat. Pitkien hihnojen lukumäärä valitaan nauhan korkeuden mukaan:

 • matala syvyystyyppinen rakenne on vahvistettu runko kahdella pitkittäisellä hihnalla - ylempi ja alempi;
 • syvennetyn tyyppiset alustat, joiden korkeus on yli 120 cm, vahvistetaan kehyksellä, jossa on keskimääräinen vahvistusvyö.

Rungon pituussuuntainen vyö on tehty aaltopahvista, joiden läpimitta on 12-16 mm, ja käytetään A3-luokan tankoja. Vaipat on valmistettu saman halkaisijaltaan olevista palkeista tai suorasta suorakulmaisesta kiinnittimestä taipuneesta sileästä profiilista, jonka läpimitta on 8-10 mm.

Armokarkat kahdella pitkittäisvyöhykkeellä

Armokarkojen kokoaminen käyttäen neulomalla tai hitsaamalla. Ensimmäinen menetelmä ei vaadi erityisten laitteiden käyttöä, mutta se on melko aikaavievää toteuttaa, kun hitsaus on nopeampi tapa asentaa kehys. Sitoutumiseen käytetään halkaisijaltaan 1-2 mm teräslangaa.

Rungon kokoonpano määritellään SNiP: n määräyksellä "2.0.03.01-84" käsikirja rakennusten ja rakenteiden perustusten suunnittelusta. " On välttämätöntä pitää seuraavat etäisyydet:

 • pituussuuntaisen hihnan ainesosien välinen askel ei ole enempää kuin 10 cm (määrittää hihnan haarojen lukumäärä);
 • pituussuuntaisten hihnojen välinen askel pystytasossa - korkeintaan 50 cm;
 • poikittaiset ja pystysuorat yhdyssilmat - enintään 30 cm;

Poikittainen panssarikehys

Rungon asennuksessa on välttämätöntä muodostaa betonin suojakerros - 5 cm etäisyydellä rungon ääriviivoista ja betonirungon seinistä. Lujittavan luuston koko valitaan perustuksen mittojen perusteella siten, että yllä olevaa sääntöä noudatetaan. Vahvistuksen asettaminen muottien pohjalle tehdään käyttämällä sienten muoviosastoja, jotka nostavat sauvat haluttuun korkeuteen.

1.1 Raudoituksen laskeminen kaistaleelle

Vahvistuksen kulutus on määritettävä säätiön suunnittelussa, jotta saataisiin tarkasti tietää ostetun materiaalin määrä. Tarkastellaan, miten lasketaan raudoituksen raudoitus esimerkkinä matala pohja, jonka korkeus on 70 ja paksuus 40 cm.

Lue myös: Kuinka vahvistaa lattiapinnoitteita ja mitä verkkoa tarvitaan?

Aluksi sinun on määritettävä kehyksen kokoonpano. Se koostuu ylemmistä ja alemmista hihnoista, 3 kpl vahvistuspalkkeja. 10 cm: n + 10 cm: n sauvojen välinen etäisyys menee betonin suojakerrokseen. Liitos tehdään hitsatuilla vahvistusosilla, joiden lujuus on samankokoinen ja jonka askel on 30 cm. Raudoituksen läpimitta nauhaosalle on 12 mm, luokka A3.

Ribbonjalustan vahvistaminen

Määritä tarvittava raudoitusmäärä:

 1. Jos haluat selvittää tangon kulutuksen pitkittäissuunnassa, sinun on laskettava säätiön kehä. Ota ehdollinen rakennus, jonka ympärysmitta on 50 m. Ottaen huomioon, että kussakin kahdessa hihnassa on kolme koukkua (3 kpl), kulutus on 50 * 6 = 300 m.
 2. Seuraavaksi laske, kuinka monta liitäntää tulee tehdä telakointihihnoille. Tätä varten jaamme reunahyppyjen välisen askeleen: 50 / 0.3 = 167 kpl.
 3. Suojakerroksen (5 cm) vaaditun paksuuden vuoksi pystysuoran hyppyn pituus on 60 cm ja ristiin 30 cm. Jokaisen hyppääjän tyyppi on 2 kpl.
 4. Määritä sauvojen kulutus pystysuorilla hyppyillä: 167 * 0.6 * 2 = 200,4 metriä.
 5. Laske materiaalin kulutus poikkipalkkeihin: 167 * 0.3 * 2 = 100,2 m.

Kaistaleperusteiden lujituksen laskenta osoitti, että A3-sauvojen kokonaiskulutus, jonka läpimitta oli 12 mm, olisi 600,6 m. Tämä luku ei ole lopullinen, materiaali on otettava 10-15%: n marginaalilla, koska on tarpeen käyttää lisävahvistusta perustusnauhan kulmaliikkeiden vahvistamiseksi.

1.2 Vahvistinnauhat (video)

2 Työn suorituskyky tekniikka

Sen jälkeen, kun vahvistuksen määrä on määritetty, valitaan nauhan jalustan vahvistaminen, jonka mukaan vahvikeharja kootaan. Rakenteen suorat osuudet on tehty kiinteistä sauvoista, kun taas kulmassa on lisävahvistus, jossa on kaareva P- tai L-muotoinen. Yksittäisten lujitustangojen kohtisuoran päällekkäisyyden käyttäminen kulmien ja pylväiden paikoissa ei ole sallittua.

Kaaviossa on esitetty oikea vahvistus nauhalevyn kulmissa:

Säätiön nurkkaus

Nauhatalustusten lujitussuunta risteyspisteissä:

Vahvistaminen teippipohjalla omiin käsiisi käsittää kehyksen kokoonpanon kätevään paikkaan ja sen myöhempään sijoitteluun muottipesän sisällä. Tekniikka vaatii joustavia liittimiä suorakulmaisissa kiinnikkeissä, jotka kotona voidaan helposti tehdä kotitekoisilla kalusteilla.

20. kanavalla sinun on leikattava urat, joissa on hiomakone, johon myöhemmin kiinnitetään vahvike, ja teräsputki kiinnitetään vipuun. Valmiit renkaat on hitsattava tai hitsattava yhteen joustimen kanssa. Vavat, joiden läpimitta on 10-15 mm, käytetään 1,2-1,5 mm: n lankaa.

Lue myös: kuinka vahvistaa saraketta niin, että se on monta vuotta?

Pitkittäisen vyöhykkeen pituuden tulee olla yhtä suuri kuin talon sivun pituus. Tangot kierretään renkaaseen ja kiinnitetään neulomalla lanka kulman ääriin ja sen keskiosaan. Kiinnityspituus on 30 cm. Ulostulossa on oltava neljä osaa kehyksestä - 2 pituutta vastaava ja 2 pienempi, yhtä suuri kuin talon leveys. Seuraavaksi kehykset asetetaan kaivantoon ja niiden liitäntä on kaareva kulmassa, jossa on vahvistuspalkit edellä olevan kaavion mukaisesti.

Taivutuskaapelin kiinnikkeet

Kun asennat kehyksen kaivannossa, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • kehys on nostettava kaivannon pohjan yläpuolelle tukien avulla 5 cm - SNiP: n vaatimukset eivät salli tiilien palasien käyttöä tähän tarkoitukseen;
 • olisi tehtävä tarkasti horisontaalisella tasolla;
 • rungon on oltava kiinteä suhteessa kaivannon sivuseinämiin seinien avulla tapatuilla tapilla siten, että vahvistus ei liiku betonisoitumisen aikana.

Lue myös: miten tiili- tai hiilihapotettu betonirakenne vahvistuu ja mikäli se tehdään?

Vahvistaminen nauhan perustukset mukaan tekniikka toteutus on sama perusta matala ja syvä tyyppi. Vahvistushäkkeen asennuksen jälkeen betonisointivaihe alkaa - betonia M200 käytetään valuun. Määritä tarvittava määrä betonia voi perustua säätömäärään - sinun on moninkertaistettava nauhan pituus, leveys ja kehä.

Foundation Ribbon kehys

On huomattava, että nauhateollisuuden rakennustekniikka edellyttää pakollista järjestelyä, jossa on yhtä suuri paksujen hiekkakerrostumien ja paksuisten kerrostumien (vähintään 10-20 cm: n paksuinen) tiivistystyynyn kaivannon pohja. Pohja suojaa säätiötä pystysuuntaisen nousun kuormituksilta, mikä on erityisen tärkeää, kun järjestetään matala pohja, joka sijaitsee jäädytysmaakerroksessa.

Tape-säätiö tekee sen itse: vahvistussäännöt

Ribbon säätiö - yksi yleisimmistä. Se on helppo valmistaa, ja sen avulla erilaiset rakennekokoonpanot voidaan helposti toteuttaa. Siellä voit rakentaa talon useita kerroksia tai pieni kylpyamme. Betonin lujuuden lisäämiseksi ja luotettavuuden perustaksi perustukset vahvistetaan eri kokoonpanoilla varustetuilla teräspalkkeilla.

Rakenteessa olevien teräselementtien läsnä ollessa se ei ole enää betoni vaan betoni, jonka vahvuus on useita kertoja suurempi. Nämä teokset eivät ole helpoimpia, mutta prikaatin työ on melko kallista. Ja se ei ole tosiasia, että he tekevät sen niin kuin pitäisi: heille se on vain yksi järjestys, ja omistajalle - suosikki koti (kylpy, kesämökki, jne.). Koska säätiön vahvistaminen omilla käsillään on erinomainen valinta. On vain yksi huomautus: jos maa on monimutkainen, maanalainen vesi on korkea, ja jopa rakenne on raskas, jotta perustus lasketaan paremmin erikoistuneessa toimistossa. Joten sinulla on taattu oikea ja luotettava perusta kotona tällaisissa vaikeissa olosuhteissa.

Nauhasäätiö - yksi maamme laajimmasta käytetystä

Vahvistusominaisuudet

Nauhapohjien erikoisuus on, että niiden pituus on monta kertaa suurempi kuin leveys ja korkeus. Rakennuksen kuormitus painaa pohjaa ylhäältä. Tuloksena on, että nauhan yläosa on samanaikaisesti puristettu ja pohja venytetty. Koska monoliittisten halkeamien jännitys on muodostettu, sen luotettavuuden takaamiseksi tarvitaan alhaisempi raudoitushihna.

Kaikilla korkeuksilla varustetulla nauhan pohjalla on aina kaksi lujitushihnaa - ylempi ja alempi

Toisaalta, alhaalta, aika ajoin, voimat, jotka ilmestyvät maaperän talteenoton aikana, painuvat nauhalle. Täällä kuva on päinvastainen - pohjan pohja on puristettu, yläosa venytetään. Ja jälleen paikoissa venyttää halkeamia muodostuu. Sen vuoksi niiden ulkonäköä on estettävä ja yläreuna on vahvistettava.

Tämä on tyypillistä, pohjan keskikohtaa ei käytännössä ole ladattu, ja siksi riippumatta siitä, mitä korkeus on, keskihihna on harvoin tehty.

Jos syvyys on syvästi syvennettävä, kannattaa tilata ammatillinen laskelma. Sitten asiantuntijat kertoivat tarkalleen kuinka monta hihnaa se tarvitsee, jotta rakenne pysyisi pitkään, mistä se olisi tehtävä.

On käynyt ilmi, että nauhan pohjalle on kaksi pakotettavaa lujitushihnaa: yksi alareunasta ja toinen yläosassa. Lisäksi korroosionkestävyys on sijoitettava 5 cm sisämaahan reunasta.

Millaista ankkuri käyttää

Nyt sinun on ymmärrettävä, mihin suuntaan tarvitaan vahvistus, kuinka paksu se olisi. Se riippuu kuormien jakautumisesta, ja ne jakautuvat tällä perusteella siten, että suurin osa vaikutuksista on pitkittäisillä tankoilla. Siksi niiden on oltava kestäviä ja uritetut - luokka AIII. Kiinteissä ja ei-pölyisissä maissa pienen massan rakenteisiin käytetään 12 mm halkaisijaa. Monimutkaisemmissa maissa tai raskaammissa seinissä käytetään 14 mm. Varmista, että pino 16 mm. Pienikokoiset halkaisijat ovat harvinaisia, joskus jopa 20 mm.

Pituussuuntaiset raudoitustangot ovat pakollisia, halkaisijaltaan 12-16 mm, ja pystysuorille ja poikittaisille ohjaimille on mahdollista käyttää sileää 6-8 mm: n sauvaa

Pystysuuntaiset ja poikittaiset raudoitustangot nauhan alapuolella ovat heikosti kuormitettuja. Useimmiten niitä tarvitaan rakenteen muokkaamiseen ja vakauttamiseen. Siksi pystysuorille ja poikittaisille telineille on käytettävä tasaista, halkaisijaltaan 6-8 mm: n palkkia. Sen vahvuus on enemmän kuin tarpeeksi näiden tehtävien suorittamiseksi.

Nauhan perustusten vahvistaminen (SNiP: n mukaan)

Kun kaikki tangot sijaitsevat, avainkomentoa noudatetaan: betonista on oltava vähintään 5 cm terästä. Vain tässä tapauksessa vahvistus on suojattu korroosiolta (vesi ja happi eivät tunkeudu sellaiseen syvyyteen). Mutta myös hihnojen syventämistä on mahdotonta: suuret voimat vaikuttavat pintakerroksiin, sitä lähemmäksi keskustaa. Sen vuoksi ei ole tarpeen peittää vahvistus syvälle siihen: se ei suorita tehtävänsä. Etäisyys 5-6 cm: n reunasta on paras vaihtoehto.

Nauhalevyn osalta on määritettävä pituussuuntaisten palkkien lukumäärä kussakin hihnassa. SNiPa 52-01-2003 (lauseke 7.3.6) mukaan niiden välisen etäisyyden on oltava enintään 400-500 mm.

Näyttää siltä, ​​että rakennelma viittaa maahan

Pienen rakennuksen nauhan leveys, joka on myös kylpy (yksi kaksikerroksinen talo), on harvoin yli 40 cm. Kun otetaan huomioon, että sinun täytyy vetäytyä 5 cm: n etäisyydeltä reunasta, käy ilmi, että kahden sauvan välinen etäisyys on enintään 30 Katso, eli 2 pitkittäin järjestettyä "arthurin" on tarpeeksi.

Koska pääkuorma putoaa täsmälleen hihnan suuntaan, on toivottavaa sijoittaa kiinteät, teräsliitokset ilman liitoksia. Keskimäärin venttiilin pituus on 6-11 m. Tämä riittää useimpiin koteihin ja kylvöihin. Epäkelpoinen toimitus, mutta pohja on luotettava. Ja vie vavat vähintään 1,5 metriä pidemmäksi: ne on taivutettava kulkiessaan kulmia. Joten se muuttuu luotettavasti ja voimakkaasti.

Seuraavana vaiheena on määrittää pylväs pylväiden ja ristipäiden sijaintiin. Viittaamme jälleen SNiP: hen. Vain tällä kertaa tarvitaan kohta 7.3.7. Siinä todetaan, että poikittainen vahvike nauhalevyssä on sijoitettava enintään 300 mm: n etäisyydelle toisistaan. Tässä on joitain ristiriitaisuuksia: harjoittajat sanovat, että normaalilla maaperällä riittää, että sijoitetaan ristikappaleita, jotka eivät ole lähemmäksi kuin 500 mm. Lisäksi jopa tiilitalo tällä perusteella on normaalia. Oikeastaan ​​päätät. Et tiedä mitä tehdä - tilaa laskutoimitus. Tai pelata sitä turvallisesti ja laita 300 mm. Perusta on se osa, jossa on parempi liioitella sitä. Halvempi hinta. Etenkin koska sileä palkki ei ole niin kallis.

Joskus pystysuorat ja poikittaiset telineet kaistaleessa ovat taivutettuja. Tämä parantaa myös sen kestävyyttä ja luotettavuutta. Ja jotkut, vakuuttaen itsensä, laittavat kolme palkkia...

Joten olemme määrittäneet, että vahvistuksen asennus kaistaleessa (enintään metrin korkeuteen ja leveyden jopa 600 cm: iin) on välttämätöntä kahdessa tasossa: yksi 5 cm alareunan yläpuolella ja toinen 5 cm yläosasta. Kussakin hihnassa on kaksi aallotettua pitkittäispalkkia, joiden läpimitta on 12-14 mm. Pystysuorat telineet ja poikittainen vahvike kulkevat 300 - 500 mm: n läpi ja ne tehdään 6-8 mm: n tasaisesta sauvasta.

Nauhan perustuksen kulmien vahvistaminen

Jokaisen rakennuksen kulmat ovat paikkoja, joissa on kytketty erilaisia ​​kuormavektoreita. Koska on niin tärkeää vahvistaa kulmat oikein. Kahden palkin yksinkertainen kytkentä ei ole hyväksyttävää: se ei pysty siirtämään ja jakamaan kuormaa. Tämä sivusto vaatii erityistä lähestymistapaa ja erityisiä rebar-sijoitustapoja.

Niiden kunnollista vahvistamista varten on tarpeen käyttää kaarevia elementtejä. On toivottavaa, että ne ovat jatkossa pitkittäisillä tankoilla ja "menivät" nurkan takana 60-70 cm (ks. Kaaviota vasemmalla).

Kulman oikea vahvistaminen edellyttää kaarevien elementtien käyttöä. Yksinkertainen sitominen ei anna vaadittua voimaa.

Jos pituus ei riitä, käytä erillistä taivutusta kirjaimella "G" -elementtejä - kiinnittimiä. Niiden sivujen on oltava vähintään 50 bar halkaisijaltaan (jos käytetään 12 mm, sivujen on oltava vähintään 12 mm * 50 = 600 mm, 14 mm: n palkki - 700 mm). Kuinka vahvistusta asetetaan tässä tapauksessa on esitetty oikeassa kaaviossa.

Huomaa, että kulmissa pystysuorat ja poikittaiset vyöt tulisi asettaa kaksi kertaa niin usein: vahvistuspinta on puolet koosta.

Paikallisten paikkojen vahvistaminen, joissa sisäisten väliseinien alla olevat nauhat poistuvat päävyöhykkeeltä, ei edellytä vähemmän huomiota. Näiden seinien vieressä olevat paikat edellyttävät myös kaarevien elementtien käyttöä samoja sääntöjä noudattaen. Vasemmanpuoleinen vahvistuskuvio osoittaa, kuinka tangot sijoitetaan pituuden marginaalin läsnä ollessa, oikeanpuoleisessa kaaviossa - käyttämällä erillistä L-muotoista puristinta.

Seinien risteys ei vaadi vähemmän huomiota.

Nyt tiedät, kuinka vahvistaa vahvistus kulmissa. Näiden sääntöjen ja järjestelmien toteuttamisen ansiosta luodaan vankka perustus, joka kestää staattisen kuormituksen rakennuksesta ja liikkeellepanevista voimista. Rakennuksesi ei koskaan murtaudu kulmiin, joilla on vaikea taistella.

Milloin ja miten asennat venttiilit

Kiinnitysraudan vahvistaminen alkaa sen jälkeen, kun muotti on koottu ja asennettu. Pituussuuntaiset ja poikittaiset ohjaimet täytyy liittää johonkin. On olemassa kaksi menetelmää: hitsaus ja viiran sitominen. Se on nopeampaa hitsata, mutta tätä menetelmää ei suositella käytettäväksi: hitsauspisteet paisuvat nopeammin ja rakenne, joka on liian vaikea selviytyä, on liian vaikea selviytyä. Siksi on toivottavaa neuloa vahvistus nauhan perustuksille. Kuinka tehdä tämä, lue täältä.

Neulottu vahvikevyö voi olla paikalla, kaivannossa

Kun yhteysmenetelmä määritetään. Nyt sinun on valittava, mistä kehystä rakennetaan. On kaksi tapaa:

 • Kerää paikan päällä kaivannossa. Tällöin tiilet (tai niiden puolikkaat) asetetaan valmistettuun pohjaan (hiekka- tai sora-hiekkapuhallettu tyyny). Tiilet tarjoavat tarvittavat 5 cm täytön pohjalta. Sinun täytyy saada ne puolen metrin päähän, jotta malli ei kaadu. Sitten menettely on seuraava:
  • pitkittäiset sauvat on asetettu tiilille (taivutettu päihin asennuskuvion mukaan);
  • neuloa alempi hihna - kiinnitä ristikappaleen valittu asento sileästä sauvasta;
  • asenna pystysuorat telineet, kiinnittäen jälleen alhaiset hihnan liitokset;
  • sitoa ylemmän hihnan pituussuuntainen vahvistus;
  • telakka risti.
 • Asennus tapahtuu kaivannon ulkopuolella. Yksittäiset moduulit on kytketty, jotka valmiina lomakkeina siirretään ja asennetaan muottiin samalla tiilillä tai erityisillä telineillä. Moduulit on liitetty yhteen rakenteeseen.

  Kaivannon ulkopuolella voit tehdä aihioita, laskea ne sitten ja sitoa ne yhdeksi rakenteeksi paikan päällä.

  Molempia menetelmiä käytetään. Se on kätevämpää, luultavasti toinen - se on hankala kapeassa kaivannossa. Lisäksi on mahdollista vahingoittaa kalvoa, joka on usein vuorattu aluslaattojen ja muottien seinämien kanssa (minimoida betonin vuotoja ja estää sen kuivumiselta).

  Mutta pitkien valmiiden moduulien kanssa on jonkin verran välttämätöntä toimittaa sivustolle erittäin vaikea ja melko joustava rakenne ja jopa laskea se kaivantojen pohjaan. Ei voi tehdä ilman teknologiaa. Niin, myös - on vaikeuksia ja haittoja.

  Vahvistustyön vahvistaminen omilla käsilläsi ei ole helppoa, mutta se on varsin todellinen. Yksi henkilö joutuu työskentelemään pitkään, mutta tämä vaihtoehto on totta pienille taloille (talot tai kylpylä).

  Vahvistuksen sijainti ja laskenta nauhalevyssä

  Ribbonsäätiöllä on epätasainen geometria: se on kymmenen kertaa pidempi kuin syvyys ja leveys. Tämän mallin ansiosta lähes kaikki kuormat jakautuvat vyöhön. Betonikivi ei yksinään kompensoi näitä kuormia: sen taivutuslujuus ei riitä. Rakenteen ansiosta voimakkuus ei ole pelkästään betoni, vaan raudoitettu betoni on betonikivi, jossa on teräselementtejä - teräsvahvistus. Metallin valmistusmenetelmää kutsutaan raudoituksen perustuksiksi. Se on helppoa tehdä omilla käsillä, laskenta on alkeellista, järjestelmät ovat tiedossa.

  Vahvistuksen määrä, sijainti, halkaisijat ja lujuus - kaikki tämä on kirjoitettava projektissa. Nämä parametrit riippuvat monista tekijöistä: sekä geologisesta tilanteesta paikan päällä että rakennettavan rakennuksen massasta. Jos haluat olla taattu kiinteä säätiö - tarvitaan projekti. Toisaalta, jos rakennat pienen rakennuksen, voit yrittää tehdä kaiken omalla tavalla, joka perustuu yleisiin suosituksiin, mukaan lukien vahvistusohjelman suunnittelu.

  Vahvistusjärjestelmä

  Raudoituksen sijainti poikkileikkauksessa nauhalevyssä on suorakulmio. Ja tämä on yksinkertainen selitys: tämä järjestelmä toimii parhaiten.

  Vahvistetaan nauhalevyt, joiden nauha korkeus on enintään 60-70 cm

  Nauhalevyyn vaikuttaa kaksi päävoimaa: pakkasen alla painovoima kohdistuu painovoimaan, päälle - talon kuormitus. Teipin keskellä samaan aikaan lähes ei lataudu. Näiden kahden voiman vaikutuksen kompensoimiseksi tehdään tavallisesti kaksi hihnaa: ylä- ja alapuolella. Tämä on riittävää matalan ja keskipitkän syvyyden pohjalle (syvyys enintään 100 cm). Syvälle nauhalle tarvitaan 3 vyötä: liian korkea korkeus vaatii vahvistamista.

  Useimmille nauhojen perustuksille, vahvistaminen näyttää tältä

  Että työtarvikkeet olivat oikeassa paikassa, se on vahvistettu tietyllä tavalla. Ja he tekevät sen ohuiden terästangojen avulla. He eivät osallistu työhön, vaan pitävät työvahvistusta tietyssä asennossa - he luovat rakenteen, siksi tällaista vahvistamista kutsutaan rakenteelliseksi.

  Nopeuttaa työtä kiinnittäessäsi lujitusvyötä kiristimillä

  Kuten on havaittavissa nauhalevyn vahvistamisjärjes- telmässä, vahvistamisen (työntekijöiden) pituussuuntaiset palkit sidotaan vaakasuorilla ja pystysuorilla tukipuilla. Usein ne tehdään suljetun silmukan muodossa. Niiden kanssa on helpompaa ja nopeampaa, ja malli on luotettavampi.

  Millaista kiinnitystarvetta tarvitaan

  Nauhapohjassa käytetään kahta tangon tyyppiä. Pitkittäissuunnassa, joka kantaa pääkuormitusta, vaaditaan luokan AII tai AIII. Lisäksi profiili on välttämättä rei'itetty: se tarttuu paremmin betoniin ja tavallisesti siirtää kuorman. Rakenteellisten hyppyrilajien halvempia liittimiä: sileä ensimmäisen luokan AI, paksuus 6-8 mm.

  Viime aikoina markkinoilla on esiintynyt lasikuituvahvisteita. Valmistajien mukaan sillä on paremmat lujuusominaisuudet ja kestävyys. Mutta monet suunnittelijat eivät suosittele sen käyttöä asuinrakennusten perustuksissa. Säännösten mukaan sitä tulisi vahvistaa konkreettisesti. Tämän materiaalin ominaispiirteet ovat jo pitkään olleet tunnettuja ja laskettuja, ja erityisiä vahvistusprofiileja on kehitetty, mikä edistää sitä, että metalli ja betoni yhdistyvät yhdeksi monoliittirakenteeksi.

  Venttiililuokat ja niiden halkaisijat

  Kuinka konkreettinen lasikuituyhdistelmän kanssa käyttäytyy, kuinka lujasti tällainen vahvistus sidotaan betoniin, kuinka onnistuneesti tämä pari vastustaa kuormaa - kaikki tämä on tuntematonta eikä tutkittu. Jos haluat kokeilla, käytä lasikuitua. Ei - ota rautaosat.

  Nauhalevyn vahvistuksen laskeminen omilla kädillä

  Rakennustyöt normalisoidaan valtion standardien tai SNiP: n avulla. Vahvistaminen ei ole poikkeus. Sääntelyä ohjaa SNiP 52-01-2003 "Betoni- ja teräsbetonirakenteet". Tämä asiakirja ilmaisee vaaditun lujituksen vähimmäismäärän: sen on oltava vähintään 0,1% pohjan poikkipinta-alasta.

  Vahvistuksen paksuuden määrittäminen

  Koska poikkileikkausnesteen muoto on suorakulmion muotoinen, poikkipinta-ala on sen sivujen pituuksien kertolasku. Jos nauhan syvyys on 80 cm ja leveys 30 cm, alue on 80 cm * 30 cm = 2400 cm2.

  Nyt sinun täytyy löytää vahvistusalue. SNiP: n mukaan sen pitäisi olla vähintään 0,1%. Tässä esimerkissä se on 2,8 cm2. Nyt valinnan menetelmä määrittää palkkien halkaisijan ja niiden lukumäärän.

  Esimerkiksi aiomme käyttää 12 mm: n halkaisijaltaan lujitettua vahviketta. Sen poikkileikkauksen pinta-ala on 1,13 cm2 (laskettu ympyrän alueen kaavalla). Näyttää siltä, ​​että suositusten (2,8 cm2) antamiseksi tarvitsemme kolmea palkkia (tai sanotaan "kierteiksi"), koska on selvästi muutama kaksi: 1,13 * 3 = 3,39 cm2, mikä on yli 2,8 cm 2, jota SNiP suosittelee. Mutta kolmea lankaa kahteen vöihin ei voida jakaa, ja kuorma on merkittävä molemmille puolille. Siksi neljä asetetaan asettamalla kiinteä turvamarginaali.

  Jotta emme haudata ylimääräistä rahaa maahan, voit yrittää vähentää raudan halkaisijaa: laske alle 10 mm. Tämän palkin pinta-ala on 0,79 cm2. Jos kerrotaan 4: llä (nauhakuoren työraudoituksen vähimmäismäärät), saamme 3,16 cm2, mikä riittää myös marginaalilla. Joten tämän muunnoksen nauhalevyllä voit käyttää halkaisijaltaan 10 mm: n rei'itettyjä lujitusluokkia II.

  Mökin alapuolella olevan nauhateoksen vahvistaminen toteutetaan käyttämällä erilaisia ​​profiileja olevia sauvoja

  Kuinka laskea pituussuuntaisen lujituksen paksuus liuskajohtojen perusteella, sinun on selvitettävä, missä vaiheessa pystysuorat ja vaakasuorat kattotangot asennetaan.

  Kaikilla näillä parametreilla on myös menetelmiä ja kaavoja. Pienemmille rakennuksille se on helpompaa. Standardin suositusten mukaan horisontaalisten haarojen välinen etäisyys saa olla enintään 40 cm, ja ne on suunnattu tässä parametrissa.

  Miten määritetään, miltä etäisyydeltä venttiilin sijoittaminen? Teräs ei ole alttiina korroosiolle, sen on oltava betonin paksuudessa. Vähimmäisetäisyys reunasta on 5 cm. Tämän perusteella tangon etäisyys lasketaan: sekä pystysuorassa että vaakasuorassa, se on 10 cm pienempi kuin teipin mitat. Jos pohjan leveys on 45 cm, käy ilmi, että kahden langan välinen etäisyys on 35 cm (45 cm - 10 cm = 35 cm), joka vastaa standardia (alle 40 cm).

  Nauhalevyn vahvistamisen vaihe on kahden pitkittäisen sauvan välinen etäisyys.

  Jos nauha on 80 x 30 cm, pituusvahvistus on toisistaan ​​20 cm: n etäisyydellä (30 cm - 10 cm). Koska keskikokoisen perustuksen (korkeus enintään 80 cm) perustukset vaativat kaksi vahvistusvyötä, toinen hihna toisesta on 70 cm korkeudella (80 cm - 10 cm).

  Nyt kuinka usein laittaa hyppyjä. Tämä standardi on myös SNiP: pystysuuntaisten ja vaakasuuntaisten sidosten asennusvaihe saa olla enintään 300 mm.

  Kaikki. Vahvistettu nauha pohja omilla käsillään lasketaan. Huomaa kuitenkin, ettei talon massaa eikä geologisia olosuhteita oteta huomioon. Me perustuimme siihen, että nämä parametrit perustuivat teoksen koon määrittämiseen.

  Vahvistetut kulmat

  Kaistaleperusteiden rakentamisessa heikoin kohta on seinien kulmat ja risteys. Näissä paikoissa kuormat eri seinistä on kytketty. Jotta ne voidaan menestyksekkäästi jakaa uudelleen, on välttämätöntä korjata ne asianmukaisesti. Liitä se vain väärin: tämä menetelmä ei tarjoa kuorman siirtoa. Tämän seurauksena murtumia esiintyy nauhalevyssä jonkin ajan kuluttua.

  Oikea kaavion lujittavia kulmia: käytetty tai sgony - L-muotoiset puristimet tai pituussuuntaiset kierteet tekevät 60-70 cm pidemmiksi ja taittuvat nurkan takana

  Tällaisen tilanteen välttämiseksi käytetään kulmien vahvistamiseen erityisiä järjestelmiä: toisaalta palkit taivutetaan toisella puolella. Tämän "päällekkäisyyden" tulee olla vähintään 60-70 cm. Jos pituussuuntaisen palkin pituus ei riitä, käytä L-muotoisia puristimia, joiden sivut ovat vähintään 60-70 cm. Kaaviot sijainnista ja kiinnikkeiden kiinnittämisestä on esitetty alla olevassa kuvassa.

  Sama periaate vahvistaa seinien risteystä. On myös toivottavaa ottaa venttiili marginaalilla ja taivutuksella. On myös mahdollista käyttää L-muotoisia puristimia.

  Seinien vieressä oleva vahvikekaavio nauhalevyssä (suurenna kuvaa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella)

  Huomaa: kummassakin tapauksessa nurkissa ylityspalkkien asettaminen on puolittunut. Näissä paikoissa he ovat jo tulleet työntekijöiksi - he ovat mukana työmäärän uudelleenjakoon.

  Vahvistetaan nauhapintaa

  Jos maaperä, jolla ei ole kovin kantokykyä, karkeilla mailla tai raskaiden talojen alla, usein nauhatalustat tehdään pohjalla. Se lähettää kuormituksen suurelle alueelle, mikä lisää vakautta pohjaan ja vähentää sakkauksen määrää.

  Jotta paine ei vajota, se on myös vahvistettava. Kuviossa on kaksi vaihtoehtoa: yksi ja kaksi pituussuuntaista lujitushihnaa. Jos maaperä on monimutkainen ja voimakas taipumus talvella leipoa, voit asettaa kaksi vyötä. Normaalilla ja keskipitkällä maaperällä - yksi riittää.

  Pituudeltaan asetetut ankkuritangot toimivat. Ne, kuten nauhalle, ottavat toisen tai kolmannen luokan. Ne ovat erilleen toisistaan ​​200-300 mm: n etäisyydellä. Yhdistä lyhyillä palkin pituuksilla.

  Kaksi tapaa lujittaa pohjalevyn pohjaa: vasemmalla pohjalla, jolla on normaali kantavuus, oikealla - ei kovin luotettavia maaperä

  Jos yksikkö on kapea (jäykkä malli), poikittaiset segmentit ovat rakentavia eivätkä ne osallistu kuorman jakeluun. Sitten ne on valmistettu halkaisijaltaan 6-8 mm, taipuneet päistään niin, että ne peittävät ulompi sauvat. Sidottu kaikkiin neulomalla.

  Ateen ainoa laaja (joustava malli), myös poikittainen vahvike pohjassa toimii. Hän vastustaa maaperäyrityksiä "slam" häntä. Siksi tässä suoritusmuodossa pohjat käyttävät samaa halkaisijaltaan ja luokkaa olevaa pituudeltaan rei'itettyjä vahvikkeita.

  Kuinka moni tarvitsee palkkia

  Kun olet kehittänyt kaistaleen pohjan vahvistusohjelman, tiedät kuinka monta pituussuuntaista elementtiä tarvitset. Ne asetetaan kehän ympärille ja seinien alle. Nauhan pituus on yhden palkin pituus vahvistamiseksi. Kerrottelemalla sen määrä kierteillä saat halutun pituuden työvahvistimesta. Lisää sitten tuloksena oleva luku 20% - marginaali liitoksille ja "päällekkäisyydet". Se kuinka monta mittaria tarvitset, tulee työskentelemään armatuilla.

  Harkitse järjestelmän mukaan kuinka monta pituussuuntaista säiettä, laske sitten, kuinka paljon rakentavaa palkkia tarvitaan

  Nyt sinun täytyy laskea rakenneventtiilien määrä. Harkitse, kuinka monta ristikytkentää pitäisi olla: jakaa nauhan pituus asennusvaiheella (300 mm tai 0,3 m, jos noudatat SNiP: n suosituksia). Sitten lasketaan, kuinka paljon kuluu katukuvion tekemiseen (taita vahvistuskotelon leveys korkeuteen ja kaksinkertaistaa se). Tuloksena oleva luku kerrotaan hyppyjen lukumäärällä. Lisää tulokseen myös 20% (yhdisteille). Tämä tulee olemaan rakenteellisten vahvikkeiden määrä liuskaluston tukemiseen.

  Samanlaisella periaatteella harkitaan sitä määrää, joka on tarpeen pohjan vahvistamiseksi. Kun kokoat yhteen, saat selville, kuinka paljon vahvistusta tarvitset säätiöön.

  Armeijan kokoonpanoteknologiat nauhan perustuksille

  Vahvistaminen teippipohjalla kädet alkaa rakennuksen asennuksen jälkeen. Vaihtoehtoja on kaksi:

  • Koko kehys kerätään suoraan kaivosta tai kaivosta. Jos teippi on kapea ja korkea, työskentele niin hankalaa.

  Yhden tekniikan mukaan köysi on neulottu suoraan muottiin

  Molemmat vaihtoehdot eivät ole ihanteellisia, ja jokainen päättää, miten se on helpompaa hänelle. Kun työskentelet suoraan kaivannossa, sinun on tiedettävä toimien järjestys:

  • Ensimmäiset pino pitkittäisvaipat alemman nivelliin. Ne täytyy nostaa 5 cm betonin reunasta. On parempi käyttää erityisiä jalkoja tähän, mutta tiilet ovat suosittuja kehittäjien kanssa. Rebar on myös 5 cm etäisyydellä muurausseinistä.
  • Käyttämällä rakenteellisia raudoituksia tai muotoiltuja ääriviivoja poikittaisrakenteisia kappaleita ne kiinnitetään vaaditulla etäisyydellä neulelangalla ja koukulla tai neulomalla.
  • Sitten on kaksi vaihtoehtoa:
   • Jos käytetään muodon muotoisia suorakulmioita, ylävyö on sidottu suoraan niihin ylhäältä.
   • Jos asennuksessa käytetään leikattuja kappaleita poikkipalkkeihin ja pystyposteihin, seuraava askel on sitoa pystypositukset. Kun ne ovat kaikki sidottuja, ne sitovat pituussuuntaisen vahvistuksen toisen hihnan.

  Toinen tekniikka on nauhalementtien vahvistamiseen. Kehys osoittautuu kovaksi, mutta pystysuorilla telineillä on suuri kulutus palkkiin: ne ajavat maahan.

  Toinen teknologia, jolla vahvistetaan teipin pohjaa - ensin ne pyörivät pystysuorissa pylväissä, ne sitovat pituussuuntaisia ​​kierteitä heihin ja sitten ne kaikki kytkeytyvät poikittaisiin

  • Ensinnäkin ne kulkevat pystysuorissa pylväissä nauhan kulmissa ja vaakapalkkien liitoksissa. Rämeillä tulisi olla suuri halkaisija 16-20 mm. Ne asetetaan vähintään 5 cm: n etäisyydelle muotin reunasta, säätävät vaakasuoraa asennosta ja pystysuorasta ja ajavat maahan 2 metriä.
  • Sitten lasketaan halkaisijaltaan vasemman pystysuorat tankoja. Määritimme asennusvaiheen: 300 mm, kulmissa ja seinien liitoskohdissa kaksi kertaa vähemmän - 150 mm.
  • Vahvistimen alemman hihnan pituussuuntaiset kierteet on sidottu telineisiin.
  • Ristikoiden ja pituussuuntaisen vahvistuksen risteyksessä on kiinnitetty vaakasuoria siltoja.
  • Ylärajahihna on sidottu, joka sijaitsee 5-7 cm betonin yläpinnan alapuolella.
  • Vaakasuuntaiset hyppytyt ovat kiinni.

  On helpompaa ja nopeampaa tehdä lujitusvyö käyttämällä ennalta muotoiltuja ääriviivoja. Tangossa on taivutettu muodostaen suorakulmion tietyillä parametreilla. Ongelmana on, että ne on tehtävä samoin, pienillä poikkeuksilla. Ja ne vaativat paljon. Mutta työ kaivannossa liikkuu nopeammin.

  Vahvavyötä voidaan neulata erikseen ja asentaa sitten muottiin ja neulotaan yhdeksi yksiköksi, joka on jo paikallaan

  Kuten näette, nauhan perustuksen vahvistaminen on pitkä eikä varsin yksinkertainen prosessi. Mutta voit jopa selviytyä yksin, ilman avustajia. Se vie kuitenkin paljon aikaa. Yhdessä tai kolme työtä mukavammin: siirrä tangot ja altistaa ne.

  Vahvistuksen asettaminen nauhan perustukselle: työn vaiheet, ominaisuudet, kulutus

  Jokainen meistä unelmoi, että talossa asuminen ei ole vain lämmin, vaan myös lämmin, vakaa ja luotettava. Tämän saavuttamiseksi on kiinnitettävä huomiota asennetun säätiön laatuun. Näin ollen raudoituksen asentaminen nauhalevitykseen voi lisätä kulutuskestävyyttä ja muita pääominaisuuksia 60-70%.

  Harkitse vahvistusverkon rakenteen yksityiskohtaisempaa käyttöä käyttäen esimerkkiä suosituimmista, samoin kuin kaikkein vaativimmista socle-nauhan perustuksista.

  Nauhan tyyppikanta

  Aluksi on välttämätöntä asua yksityiskohtaisemmin nauhatuloksen erityispiirteistä.

  Se on "nauhan" muoto, jota käytetään koko rakennuksen ympärysmitta. Sen tärkein materiaali on konkreettinen ratkaisu.

  Harkitse sen pääpiirteitä:

  • Helppo asennus
  • Vähimmäistyöaika
  • Säästää rahaa manuaalisesti ilman erikoislaitteiden käyttöä
  • Koko rakentamisprosessi ei vaadi paljon raaka-aineita.
  • Pitkä käyttöaika (käyttöaika voi olla 100 vuotta)

  Miksi on tarpeen vahvistaa kellarivieritysverkkoa

  Monet pitävät konkreettisia vahvin ja kestävin rakennusmateriaali. Itse asiassa tämä materiaali on kuitenkin varsin hauras.

  • Se saattaa kaatua syövän muutoksen takia.
  • Kosteudelle, joka voi johtaa asteittaiseen tuhoamiseen.
  • Ajan myötä pääkohdat, jotka muodostavat ratkaisun, voivat alkaa murentua.

  Estääksesi ennenaikaisen vian ja betonin lujuuden menetyksen, on vahvistettava sitä vahvistamalla silmäkoko. Vahvistusnauhan asettaminen on helppoa. Lähes kaikki voivat tehdä rakennustöitä omillaan. Tässä tapauksessa rakentajien ei tarvitse olla erityisopetusta tai epätavallisia taitoja.

  Pinoamisen ominaisuudet

  Sinun on tutustuttava asennuksen pääpiirteisiin:

  • Työlle on välttämätöntä käyttää teräviä teräsputkia. Optimaalinen halkaisija - 1,2 cm
  • Kiinnitä erityistä huomiota työskentelyyn kulmissa ja säätiön nivelissä. On erittäin tärkeää tarkkailla oikeaa teknologiaa töissä näissä paikoissa. Sen rikkominen johtaa edelleen koko rakennelman tuhoamiseen.
  • Liuskajohtojen vahvistamisen neulonta suoritetaan seuraavalla tavalla:

  - pystysuuntaisille sauvoille on tarpeen kiinnittää ristikon vaakapintaan päällekkäiset ja vinot.

  • Nurkkien sisällä ja nivelissä tulee näkyä sauvojen leikkauspiste.
  • Vavat on sijoitettava hyvin koko rakennuksen kehälle.

  Työn tärkeimmät vivahteet

  Myös työssä on otettava huomioon vahvistusverkon perusominaisuudet.

  • Betonimateriaali on helposti alttiina muodonmuutokselle ja repimiselle. Sen poistamiseksi, vahvistuspohjat levitetään vahvistamalla.

  Siten korkean lujuuden saavutetaan pohjan kulmissa, risteyksissä ja taiteissa.

  Taukojen todennäköisyys vähenee.

  • Jotta perusalusta olisi lujempi taso, on suositeltavaa suorittaa pystysuoran vahvistusmenetelmä.
  1. Metallivarret toimivat tukirakenteiden tukemana
  2. pystyvahvistusasennusvaihe - vähintään 50 cm
  • Jotta verkko ei huonontuisi eikä romahtaisi ympäristön vaikutuksen alaisena, sen vahvistaminen on välttämätöntä.

  Tätä varten materiaali upotetaan betonin liuokseen.

  Aineen alaosa käsitellään betonilla 70 cm, ylempi - 6 cm.

  • Käytettäessä menetelmiä voit käyttää useita kerroksia materiaalia. Vahvistaaksesi sitä käytä vähintään 3-4 tankoa kummassakin kerroksessa.
  • Tehokkaan tuloksen saavuttamiseksi käytetään materiaaleja, joilla on kansainvälinen merkintä A - W.
  • Materiaalin määrä mitataan tavallisesti tonnilta. Laskemiseksi on tarpeen tehdä alustavat mittaukset raaka-aineen vaadittavasta paksuudesta ja pituudesta.

  Tuki pohjalle

  Oikea materiaalien valinta

  1. aputangot
  2. tärkein
  • Poikkileikkauksen läpimitan oikea valinta riippuu ilmasta, kuorman vaadittavasta suuruusluokasta, paineesta, materiaalin teknisistä ominaisuuksista (yleensä se vaihtelee noin 1-2 cm: n välillä)
  • Apupuomia tarvitaan kiinnittämään ja kiinnittämään elementit. Keskimääräinen koko e paksuus voi olla 0,5-1 cm
  • Pystysuorat materiaalit asennetaan kahdella tavalla:
  1. ajaa maahan
  2. Kiinnitetään jäykkään alustaan

  Työn toteuttamisesta

  Lujittavan pinnoitteen asennus koostuu seuraavista päävaiheista:

  1. Valmistelutyöt
  2. muotti
  3. Liuskajohtojen vahvistamisen sitominen
  4. Asettaminen suoraan pohjaan

  Käytetyt työkalut

  Työlle tarvitsemme seuraavia rakennusmateriaaleja:

  • Vavatangot. Halkaisija on korkeintaan 1,4 cm. Optimaalinen määrä on 4-8. Suurin vahvuuden saavuttamiseksi on suositeltavaa käyttää vähintään 8 tankoa.
  • Lanka. On välttämätöntä sitoa hyppyjä siitä. Ne asetetaan pohjan kehäksi pitkin koko leveydeltään. Liuskanjalan raudoituksen etäisyys on vähintään 50-70 cm

  Kaikissa työkaluissa on oltava litteä pinta, joka ei sisällä vaurioita ja siruja. On tarpeen esikäsitellä niitä erityisellä ratkaisulla korroosion estämiseksi.

  • Johdotusliitäntä. Sen halkaisija on 1 - 1,2 cm. Sitä käytetään tangot (pitkittäinen ja poikittainen)
  • Erikoisleike sidontaan. Suorittaa viiran sidontatoiminnon. Se on kuitenkin paras suorituskyky.
  • Erityinen koukku neulontaverkolle. Voit tehdä sen itse tai hankkia erityisen sähkötyökalun.
  • Ammattityökaluista voit valita erikoistunutta pistoolia.
  • Hitsauslaitteet. Sitä käytetään tapauksissa, joissa tarvitaan lisää jäykkyyttä materiaaleihin.

  Nauhapohja ja liittimet

  Työn toteuttamisesta

  1. Sivuston valmistelu. Merkintäalue. Pohjan puhdistaminen pölystä, likaista, roskista.
  2. Kuormitusvoiman laskeminen materiaaleihin. Käytettyjen raaka-aineiden määrän määrittäminen.
  3. Materiaalien lukumäärän valinta, raaka-aineiden tyyppi, raaka-aineen määrä.
  4. Kuljettaa muotti. Puutavara tehdään puupaneelien avulla. Ne voidaan kiinnittää maahan ja vakiinnuttaa kiinnittämällä ne erityisillä puusta tai metallista. Muottipaneelit asennetaan kaivettuun kaivantoon.
  5. Rakenteen vahvistaminen voi olla tyhjennysjärjestelmä. Se koostuu kerroksista raunioista ja hiekasta. Tasojen tulee olla painettu hyvin. Niiden korkeus ei saa olla yli 10 cm.
  6. Kaivon sisäpuolella on 2 metrin etäisyydellä toisistaan ​​pystysuorat metallitangot. Voit vahvistaa niitä konkreettisella ratkaisulla ja tunkeutumisen maahan.
  7. Lujittavan silmän sitominen.
  8. Mesh-kiinnitys metallisilla pystypalkkeilla.
  9. Verkkosoluja on asennettava vähintään 5 cm: n etäisyydeltä kellariviin. Tämä estää niiden ennenaikaisen ruostumisen ja korroosion.
  10. Kaikki rakenneosat on asennettava tasaisesti vaakasuoraan ja pystysuoraan tasoon nähden. Jotta voima saavutettaisiin, on tarpeen vahvistaa ristikkoa tiilien palasilla.

  Aineiston kulutus

  On erittäin tärkeää laskea oikein rakennusaineiden määrä.

  Se riippuu liuskajohdon kokonaispinta-alasta, rakennuksen alueesta.

  Keskikokoisen pinta-alan ollessa 36 neliömetriä on suositeltavaa käyttää 1,4 cm: n poikkileikkauksia. Tässä tapauksessa tarvitaan 30 metriä raaka-aineita verkon tason 1 tasolle: 24 metriä vahvistusta kellarikerroksessa, 6 metriä sisustuksessa.

  Jos käytetään 4 tasoa, tarvitaan 120 metriä rakennusmateriaalia: 100 metriä raaka-aineita per pinta-ala, 20 metriä sisäpintoja varten.

  • Keskitaso - 50 cm
  • Hyväksyttävä nauhan leveys - 30 cm

  Alustavia laskutoimituksia ei tarvita, jos ostat komposiittityyppisen vahvistuksen.

  Teipin säätiön ajankohtainen vahvistaminen mahdollistaa sen vahvistamisen ja kestävyyden ja lujuuden. Työn aikana on tehtävä alustavat laskelmat ja noudatettava perusvaihetta.

  Nauhan perustuksen vahvistusohjelmat

  Ankkuri on sileän tai rei'itetyn profiilin teräsauva. Yleisimmin käytetyt halkaisijat ovat 6 - 32 mm.

  Toiminnan aikana säätiö altistuu jatkuvasti erilaisille kuormille, esimerkiksi itse talon painosta tai erilaisista maaliikenteestä, mukaan lukien pakkasen laskun voimat. Yksinkertaisesti sanottuna kellarihihnan alaosaan kohdistuu pääasiassa vetolujuus ja yläosa puristusjännitykseen.

  Koska betonin kestävyys puristukselle on 50 kertaa suurempi kuin venytys, ja

  Teräsvahvistus päinvastoin kykenee havaitsemaan suuria vetolujuuksia, voidaan päätellä, että nauhalevyn alaosan vahvistaminen on välttämätöntä. Samaan aikaan on muistettava pakkasen voiman voimista, joiden nostovoima voi ylittää talon painon ja aiheuttaa venyttämistä nauhan perustuksen yläosassa.

  Siksi nauhalevyn ala- ja yläosan vahvistaminen on välttämätöntä. Itse asiassa betoni muunnetaan teräsbetoniin käyttäen lujitetta, joka kykenee kestämään vetovoimaa ja puristusvoimaa. Kaistaleen keskiosan vahvistaminen ei ole järkevää, koska se ei käytännössä kuormittaa.

  Kuviossa on esitetty esimerkkikuva vahvistusnauhateippi.

  Vahvikkeen pituussuuntaiset kerrokset sijaitsevat pohjan ylä- ja alaosissa, koska yhdessä betonin kanssa he tuntevat tärkeimmät puristus- ja jännityskuormat, jotka vaikuttavat perustan pituusakselia pitkin. Jos tarpeen, laskennassa vaaditaan lisää tasoja. Luokan A III vahviketta käytetään pituussuuntaisena, joka on ympyrämäinen, tavallisesti halkaisijaltaan 10-16 mm, jossa on kaksi pitkittäistä kylkiluuta ja poikittaiset ulkonemat, jotka kulkevat kolmitiekulmalla.

  Jos pohjan korkeus on yli 15 cm, on asennettava pystysuora poikittainen vahvike, joka käyttää pääosin luokan A I sileitä saumoja, joiden läpimitta on 6-8 mm.

  Poikittainen vahvike nauhalevyn vahvistamisessa määritetään laskemalla kuormat, jotka vaikuttavat perustan poikittaisakselia pitkin. Poikittaisen vahvikkeen asennus rajoittaa halkeamien muodostumista betoniin ja kiinnittää työskentelevät pitkittäisvaijerit suunnittelupaikkaan. Parempi on taivuttaa poikittainen vahvike runkoihin ja asentaa pituussuuntainen vahvistus näiden kehysten sisäpuolelle.

  Pitkittäisen vahvikkeen tangot ja nauhalevyn poikittaisen vahvikkeen väliset etäisyydet määräytyvät SNiP 52-01-2003:

  7.3.4 Vahvistuspalkkien välinen vähimmäisetäisyys valossa riippuu raudan halkaisusta, betonin suuren aggregaatin suuruudesta, elementin raudoituksen sijainnista betonin suuntaan, betonin laskemiseen ja tiivistämiseen.

  Vahvistuspalkkien välisen etäisyyden tulisi olla vähintään lujituksen halkaisija ja vähintään 25 mm.

  7.3.6 Pitkittäisen työvaijerin sauvojen välinen etäisyys olisi otettava huomioon betoniteräksen tyypin (pylväät, palkit, laatat, seinät), elementin osan leveys ja korkeus ja enintään arvo, joka varmistaa betonin tehokkaan osallistumisen työhön, jännitysten ja kantojen tasaisen jakautumisen leveydelle elementin leikkaus sekä raudoitustangojen välisten halkeamien aukon leveyden rajoittaminen. Tällöin pitkittäisen työvahvistustangon tangon välinen etäisyys olisi otettava enintään kaksinkertaisesti elementin leikkauskorkeuteen ja enintään 400 mm: iin ja lineaarisiin epäkeskisesti pakattuihin elementteihin taivutustason suunnassa - enintään 500 mm.

  7.3.7 Vahvistettuihin betonielementteihin, joissa leikkausvoimaa laskemalla ei voida havaita vain betonia, on asennettava poikittainen vahvike siten, että askel ei ylitä arvoa, jolla varmistetaan poikittaisen raudoituksen sisällyttäminen kaltevien halkeamien muodostumiseen ja kehittämiseen. Tällöin poikittaisen vahvistuspinnan tulee olla korkeintaan puolet elementtiosan työskentelykorkeudesta ja enintään 300 mm.

  Vahvistettaessa nauhalevyä kannattaa myös muistaa, että raudoituksen tulee olla 5-8 cm: n etäisyydellä muottien reunoista ja betonin korkeimmasta tasosta.

  Yksittäisten raudoitusvaijereiden liitos suoritetaan neulomalla langan ja erityisen virkkauskoukun avulla. Vain liittimet, joiden merkinnöissä on kirjain "C", esimerkiksi A500C, saavat hitsata.

  Kaavioiden vahvistaminen ja kaistaleen tukien asennus

  Kärkien vahvistamiseen ja liitoksen vahvistusluokkaan A III vaaditaan taivutusta. Nurkkien vahvistaminen yksinkertaisella lujituksella ei ole sallittua, jos perustuksen kulmien vahvistaminen suoritetaan erillisillä pitkittäisvahvisteilla.

  Monoliittisen perustuksen tulisi olla yksi jäykkä avaruuskehys, ja tämä on mahdollista ainoastaan ​​perustuksen kulmien ja läheisyyksien oikealla vahvistamisella.

  1 - vaakavoide; 2 - päällekkäisyys; 3 - jalka; 4 - pystyvahvistus; 5 - poikittainen vahvistus; 6 - ylimääräinen poikittainen vahvike; d on vahvistuspalkin halkaisija; 50 cm