Kuinka tehdä nauha-pohja kylpyyn omalla kädelläsi

Yksinkertainen kylpyamme yksikerroksisen rakennuksen muodossa, jossa on höyrysauna, odotushuone ja pieni pukuhuone, vaativat alueella jopa 25 m². Ei ole väliä, mitä tehdä seinät ja miten rakentaa katto kylpy, jos sinulla ei ole halua torjua halkeamia ja seinät höyryhuone ja korjaus vuori vuosittain, muista tehdä säätiö. Kylpyhuonekuvun asettaminen vaatii paljon aikaa, vaivaa ja rahaa. On parasta tehdä nauha-alusta heti kylpylöiden omalla kädellä, mikä takaa laadun. Samalla se on halvempaa kuin valmiin kylpyammeen uudelleenkäsittely tai purkaminen jo melkein rakennettu, mutta särkynyt kylpyamme ja aloittaen pienestä rakenteesta, jolla on ongelma - miten täyttää nauhan perustus kylvyssä.

Kun tarvitset nauha-pohja-amme

Jopa täysipainoinen, tiilen paksuinen kylpyamme ei pysty kestämään rakennuksen jännityksiä ja jännityksiä, jotka johtuvat maaperän kallistumisesta ja muodonmuutoksesta muuraus painon alla. Jos et tee nauha-alustaa, jopa klinkkerin tiili ja rauniot muurausseinissä haalistuu ja aiheuttavat halkeamia. Rakenteen muoto, seinäkotelon koko ja katon koko vaikuttavat myös kylpyrakenteen painoon. Mitä suurempi alustan pinta-ala on, sitä enemmän puuta ja tukkia, jotka tarvitset katukehyksen ja katon aikaansaamisek- si, sitä suurempi on maaperän paine.

Kylvyn seinät on mahdollista tehdä tangon tai hirsipaisteen muodostamasta, mutta tässä tapauksessa, jos maaperän kantavuus on häiriintynyt, puutalot voivat antaa kantapään ja vedon, jotka voivat rikkoa katon kylpy- ja kattopalkkien sisäisiä laipioita. Hirsirakennuksia voidaan sijoittaa putkimaisille paaluille, joilla voidaan tehdä pohjapintakeippa palkista. Säätiön tämän vaihtoehdon avulla voit tasata kuorman ja tehdä lokin kylpyaltaan.

Minkä syvyyden ja leveyden perustan nauhan täyttämiseksi, määräytyvät maaperän luonteen perusteella tulevan rakentamisen osalta:

 • Tiheä seos, jossa on suuri määrä suurten ja pienien jakeiden kallioista kiveä, voi nauhalevyn syvyys olla rajoitettu 40-50 cm: iin. Pääsääntöisesti on hyvin vaikea kaivaa syvä, täysipainoinen säätiö omilla käsilläsi;
 • Paksut, ohut hiekkaiset seokset, joiden paksuus on vähintään yksi metri. Tällaisessa maassa pohja tehdään 60-70 cm syväksi pakollisella testiporauksella tulevan pohjakerroksen kulmissa;
 • Maaperä, joka sisältää sienen tai saven, mikä tahansa kivi, joka voi absorboida kosteutta. Tällöin on tarpeen tehdä pohjaan kaivanto syvyyteen, johon lisätään 25-30 cm.

Kukin paaluista on "sidottava" seinien päälle, jotka sijaitsevat palkin palkkien pohjassa. Lisäksi tämän vaihtoehdon pohjakerroksessa kylvyssä voidaan käyttää pohjan palkkiin raskaille valurauta-uuneille, joissa on tiililinka.

Tiheä kiviä maaperä voi luottaa matalaan nauhan perustukseen kylpyyn. Nämä ovat tavallisesti marlfraktiota, dolomiittia tai raskas monoliittisia kivimuuruja. Tällöin pohjakankaan alapuolella oleva kaivanto on matala - 30-40 cm syvä. Pehmustettu kallioperä on peruslevyn rooli. Näissä tapauksissa liuska perustus on tarpeen sitoa rakennuksen kivinen säätiö.

Tape-pohja sauna 6x4: n alla tekee sen itse

Ennen kuin alat kaivaa kaivoja nauhalevyn alapuolella, on oikein suorittaa tarkasti kylvyn piirustus maan päällä. Seinän koko on 6x4, kaivannon leveys on 10 cm sivulle leveämpi kuin laskettu paksuus muuraus plus 5 cm tekniset tarpeet muotti asennuksessa. Kaikissa kylvyssä, jonka seinämän paksuus on 20 cm, kaivon leveys on 45 cm. Sen vuoksi merkintäjohtoa on kiristettävä 6,5 x4,5 m: n ympärysmittaan.

Jos uunin muuraus on suunniteltu kylvyssä, tällöin on tarpeen tehdä täydellinen pohja uunille ja tiiliseinälle, johon lämmitin ja savupiippu kiinnitetään. Sisäliuskapohjan kaivanto ja muotti suoritetaan samalla tavalla kuin kylvyn päävyöhykkeellä. Kiukaan perustana on erillinen laatikko, eikä se ole liitettynä pääseinien pohjalevyyn.

Liuskajohdotuksessa suositellaan 400-merkin tavallisen sementin käyttämistä lievällä pehmittimen lisäyksellä pinta-aktiivisista aineista tai nestemäisestä saippualuksesta betoniin. Sementin yhtä osaa käytetään kolmea louhoshiekkaa ja kolmea viittä osaa soraa. Hyvän perusaineen täyteaine on meri- ja jokivartta, jotka on liotettu ennen laskemista säätiön kellarissa 20-30 minuutin ajan saippualiuoksessa.

Kuinka kaataa nauha säätiö

Betonin valmistamista tehdään kahdessa vaiheessa. Jäätymisen syvyyteen perustuva kaatopaikka on hieman erilainen kuin matala versio. Kaistaleperustusten voimakkaimmat variantit suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Ensinnäkin 15-20 mm: n murskakiven kerros, 60-70 mm kerros asetetaan kaivannon pohjalle, ja useita kertoja niitä painetaan. Seuraavaksi laita geotekstiilin kangas ja kaada se 70-100 mm: n paksuisella hiekkakerroksella.
 2. Seuraavassa vaiheessa sinun on asennettava vesitiivis kalvo ja jatkettava vahvistamisen asentamista. Jos pohjan syvyys on yli 60 cm, lujitustangot voidaan jakaa kahteen kerrokseen. Ensimmäinen sopii 40-50 mm vedenpitävyyteen, toinen 40-50 mm betonin tulevasta pinnasta. Vahvistuspakkaus pystysuorilla pylväillä on suoritettava;
 3. Muotoilun asentaminen mahdollistaa betonipohjan muodostamisen maan yläpuolelle ja vähentää huomattavasti betonin kulutusta. Betonikerros, jonka korkeus on jopa 20-30 cm, kohdistaa painetta muottipesään, jonka voima on vähintään 30 kg / m, joten rakentamista varten on käytettävä vähintään 25 mm paksua levyä.
 4. Betoniyhdistelmä tai kierrä sähköinen sekoittimella tai keskeyttää bajonettivahtina matala kontti. Tämä tehdään lisäämään seoksen sujuvuutta ja siirtämään ilmaa liuoksesta.

Betoni kaadetaan kerroksiin betonin saamiseksi avustajilta. Ensimmäistä 15-20 cm kerrosta ja viimeistä betonikerrosta suositellaan tasoitettavaksi lastalla ja käsiteltävä sähköllä.

Jos betoniliuos ei riitä, kaataminen voidaan tehdä useissa vaiheissa tai kerroksissa. Jokaisen uuden kerroksen paksuus on vähintään 25 cm. Tässä tapauksessa kussakin kerroksessa on suositeltavaa tehdä vahvistus lasikuituvahvisteella kääreverkon muodossa. On suositeltavaa tehdä samanlainen runko 4-6-vahvistusta matalille nauhateille, joiden kylvösyvyys on 40-45 cm.

Kaatamisen jälkeen muotti on betonilla peitetty kostealla liinalla ja muovikelmulla. Kesällä avoimessa auringossa betonia on ajoittain sprinkloitu vedellä estämään valun ylikuumeneminen.

Lapping nauhan perustukset

Nauhatulostimen muotti on poistettava kahden päivän kuluttua. Siihen asti, kunnes betonipinta on saavuttanut edes alustavan lujuuden, on tarpeen leikata ja tasata pohjakankaan pinta horisonttiin nähden.

Betonipinnan vedenpitävyys ja käsittely on välttämätöntä bitumimastilla ja kateaineella valuraudasta. 10-12 tunnin kuluttua nauhalevyn ympärysmitan ympärille on välttämätöntä tehdä pohjamaalaus pakollisella tiivistämällä tampingilla.

Kaistaleen perustusta pidettiin aina kylmänä kylpyyn, joten betonipohjan päälle "lämmin" kerros asetettiin aina 3-4 riviin onttoja keraamisia tiiliä. Tiilikerroksen tasoittamisen jälkeen on mahdollista sijoittaa hiekkalaatikko, hiilihapotettu betoni tai puubetonikivi.

Täytä lämmin nauha kylpyyn

Suhteellisen uusi on tapa tehdä eristävä valu maaperään huokoisten polystyreeni-levyjen perusteella. Tässä tapauksessa muottipohjan valmistukseen käytetään ei-irrotettavia muovilevyjä, jotka on koottu ja asennettu kaivantoon. Valmiit polystyreenivaahtolevyt on liitetty toisiinsa päätyyn ja kiinnitetty metallisilla välikappaleilla. Kaatamisen jälkeen betoni kiinnittää eristysmateriaalin ja antaa sinun tehdä täydellisen eristyksen altaan pohjasta.

johtopäätös

Valukappaleiden säätöjen kustannukset ovat vähintään 25 prosenttia kokonaiskustannusarviosta. Toisin kuin seinät, katot tai kylpyläeristys, on lähes mahdotonta muuttaa väärin säädettyä perustusta tai purkaa se ja tehdä se uudella tavalla. Siksi kaikkein yksinkertaisimman nauhalementin valmistusta tulisi lähestyä mahdollisimman varovaisesti.

Miten valita ja tehdä omat perustuksesi kylpyammeelle

Kylpy on rakennus, joka on läsnä millä tahansa henkilökohtaisella tontilla. Bathin perusta on ensimmäinen asia, joka alkaa rakentamista.

Alustan vaihtoehdot kylpyyn

Tärkeimmät tyyppiset perustukset kylpytilojen asennusta varten - tämä on nauha matalassa syvennyksessä, pylväsruuvi ja pylväs. Jotta rakennusta voidaan käyttää alkuperäisenä ulkonäöltään, joissakin tapauksissa puiden reunoja voidaan käyttää, mutta tämä on jo poikkeus eikä sääntö.

Mikä on paras vaihtoehto kylpyvalinnalle, riippuu ennen kaikkea maaperän tyypistä, johon rakentaminen on suunniteltu. Jos maasto on koskematon tai jolla on monimutkainen topografia, ihanteellinen vaihtoehto on rakentaa paalun pohja kylvylle, kun taas grillata on sijoitettava maanpinnan yläpuolelle.

Tällainen muotoilu luotettavasti pitää kylpyläkehyksen. Tämäntyyppisen perustuksen toinen etu on sen avoimuus, jonka seurauksena ilmavirta, joka kulkee kylvyn lattian alla, kuivuu hyvin, mikä estää sen vahingoittumisen kosteudelta. Rakenteen epäkohtana on se, että jotta pesuhuoneen tai höyrysaunan lattia olisi lämmin, se on lisäksi lämmitettävä.

Alueelle, jossa maaperä ei ole kovin kovaa, hiekka-, matala- ja pylväsperustaiset ovat suosittuja. Kylvyn pylväspohjaa käytetään vähentämään rakennuskustannuksia, koska hihnan järjestely on paljon kalliimpaa.

Nauhateoksen etuna on maaperän vähimmäispaine, suljetun maanalaisen tilan, jonka seurauksena kylvyssä oleva lattia tulee paljon lämpimämmäksi. Jotta maanalaisessa tilassa kuivuttaisiin, nauha-pohjalla tehdään hengitysteitä. Haluttaessa tämä tila voidaan täyttää löysällä eristyksellä ja vedenpitävällä lattialla, mikä lisää kylvyn lämpöominaisuuksia.

Kylpyhuonekalusta olisi myös valittava, jos kylpy ei ole puusta, vaan tiili- tai vaahtolohkoista, koska tällaisella rakenteella on paljon enemmän painoa kuin puukehys. Koska kylpy on pieni ja monimutkainen rakenne, voit tehdä sen itse. Katsotaanpa tarkemmin, kuinka rakentaa teippityyppinen pohja 4x6-kylpyyn omalla tavalla.

Tape melkozaglublenny pohja kylpy 4x6 tehdä se itse

Kylpyammeen perustuksen rakentamisen päävaihe on rakenteen materiaalien ja lujuusominaisuuksien laskenta. Ja jos voimakkuuden laskeminen on melko vaikeaa, ammattilaiset suorittavat tällaisia ​​laskelmia ottaen huomioon maaperän tiheys ja kosteus, ilmastolliset ja muut olosuhteet, on mahdollista laskea tarvittavien materiaalien määrä.

Materiaalien määrän laskeminen

Tätä varten on tarpeen määrittää etukäteen tulevan rakenteen mittasuhteet ja laskea sitten säätiön volyymi kaavalla koulukirjasta.

Kun tilavuus on tiedossa, ei ole vaikeata laskea tarvittavia määriä materiaaleja tarvittavan määrän betonimassan valmistusta varten, sillä Internetissä on paljon online-laskimia, jotka tarjoavat tällaisia ​​palveluja ja joiden avulla on helppo suorittaa laskenta matalan nauhan perustuksille.

Laskennan seuraava vaihe on työn valmistelu.

Valmisteleva vaihe

Tässä vaiheessa on tarpeen purkaa rakenteilla oleva alue ja valmistaa työkalu. Sinun omien käsienne kylpylöiden valmistukseen tarvitaan:

 • Ruletti, tarvittavan matkan mittaamiseksi;
 • Rakennustaso, jolla ohjataan laattojen asentamista ja tasoitetaan säätötaso;
 • Ketjusaha, sahauslevyihin ja muottiin;
 • Ruuvitaltta, muottien asentamiseen;
 • Maa-aineen näytteenotto ja erän valmistaminen;
 • Sähköinen tai mekaaninen betonisekoitin;
 • Tarvittavat materiaalit - hiekka, sementti, murskatut kivet ja roskakivi - on myös valmisteltava etukäteen.

Kylpyammeen pohjapiirustus

Säätiön sijainnin merkitseminen on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä kylpytyspohjan rakentamisprosessissa. Sen toteuttamiseksi on tarpeellista valmistaa riittävä määrä puupinoja, jotka nimeävät rakennuksen kulmat. Kun koukut on valmistettu, voit siirtyä suoraan merkintään.

Ensin sinun on määritettävä säätiön asema suhteessa muihin sivustossa oleviin rakennuksiin. Tällöin rakennuksen ensimmäinen puoli on merkitty ja terät on asetettu osoittamaan sen rajat. Tappien lisäksi toinen osapuoli on yhtä pitkä kuin lykkäys. Tämä etäisyys on osoitettava tilapäisesti asettamalla tapit käsin siten, että ne voidaan helposti irrottaa ja siirtää.

Nyt, kun molempien puolien etäisyys on tiedossa, sinun on kohdistettava diagonaalit. Tätä varten vuorotellen mitatut diagonaalit ja panokset siirretään. Kun diagonaalit ovat kohdakkain, on tarpeen tarkistaa jokaisen puolen pituus uudelleen.

Ulkoisen merkinnän suorittamisen jälkeen on suoritettava ja sisäinen. Tällöin kummallakin puolella mitataan etäisyyttä, joka vastaa tulevan pohjan leveyttä, ja pitsi on kiristetty.

Maaperänäytteenotto

Hiekka tyyny

Tyynyn tekemiseksi hiekkaa kaadetaan kaivannon pohjalle, minkä jälkeen se on tasoitettava ja tiivistettävä. Hiekkakerroksen tulee olla vähintään 15 cm. Paremman tiivistymisen vuoksi kaivannon hiekka on runsaasti kaadettava vedellä ja repeytynyt uudelleen.

Muottien asennus

Ennen kuin kaadat pohjaa kylvyn alle, sinun on asetettava muotti. Seinään upotettavaan kellariin voidaan tehdä leikattu puutavara. Tätä varten se leikataan halutun pituisen segmentin pituuteen, joka on yhtä suuri kuin kummankin sivun pituus. Sitten vasaran ja kynsien avulla suojat muodostuvat samanlaisista levyistä. Hyppyjä kilpeinä on kätevää käyttää lyhyitä segmenttejä tesa.

On tarpeen valmistaa suojat sekä ulko- että sisäpuolelta. Kun ne ovat valmiita, on mahdollista asentaa muottiin panosten osoittamien mittojen mukaan. Ensinnäkin ulompi puoli altistuvat ja kiinnitetään puupinoilla ja tukipuilla, sitten sisäpuolella. Leveyden säätämiseksi molempien puolien on oltava kiinnitettyinä tiettyyn etäisyyteen poikittaisen kiskon ja itsekierteittävien ruuvien avulla. Tämä on tehtävä useilla paikoilla.

Muottien valmistuksen viimeinen vaihe on sen sisällä olevan raudoituksen asentaminen ja merkinnät laattojen avulla, jotka ulottuvat koko laattojen pituudelle, betonikuoren yläosan. Tietenkin monet eivät ota huomioon tätä prosessia, koska säätiön kuorma on pieni. Mutta tekniikka takaa lujituksen lujituksella kuorman vähentämiseksi ja rakenteen lujuuden lisäämiseksi.

Kuinka neuloa oikein tässä.

Betonin ja kaatolistan perustaminen

Yleensä betonin lujuudesta riippuen hiekan, raunion ja sementin seoksen osuus voi vaihdella huomattavasti. Jotta valitaan voima ja siten betonin laatu, on tarpeen laskea tulevan rakennuksen paino. Puukylpypaino on pieni - M100-tyyppinen betoni soveltuu (betonin merkitseminen tarkoittaa painoa, jonka se voi kantaa neliösenttimetrillä kilogrammoina).

M100: n valmistukseen käytetty osuus on seuraava: 1 kg sementtiä, 5 kg hiekkaa ja 7 kg murskattua kiveä. Ratkaisun valmistelemisen helpottamiseksi voit esivalittaa jokaisen komponentin yhden lapion ja muuntaa suhteen lapioiden lukumäärään. Tämä mahdollistaa paljon nopeamman panostuksen.

Seoksen valmistamiseksi on toivottavaa käyttää betonisekoitinta ja valmistaa seos seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Betonimyllyssä kaadettiin tarvittava määrä vettä;
 2. Sementtiä sekoitetaan ja sekoitetaan;
 3. Sitten voit heittää hiekkaa ja soraa.

Tämän menettelyn avulla voit vaivata liuosta hyvin ja välttää sementin kiinni betonisekoittimen seiniin. Laastin kuljettamiseen ja kaatamiseksi muottiin on parasta käyttää rakennusvaunua. Kaada laasti suoraan siihen ja sen jälkeen, kun se levitetään sen ympärille.
On tarpeen kaataa betonia niin varovasti kuin mahdollista, yrittäen välttää murskaamista.

johtopäätös

Kylpyammeen perustuksen rakentaminen on vaikea prosessi, mutta ei niin vaikeaa kuin se tuntuu. Jopa henkilö, joka on kaukana rakentamisesta, voi selviytyä siitä. Tärkeintä on merkitä oikein ja asettaa muottiin.

Hyödyllinen video

Laitteen nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä:

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Säätiö on jokaisen rakennuksen perusta. Ja kylvyssä - huoneessa, jossa on korkea kosteus ja jätevedenpoiston piirteet - on äärimmäisen tärkeää, että tällainen säätö varustetaan asianmukaisesti niin, että rakennettu kylpy käyttää mahdollisimman kauan ja miellyttää sen omistajia.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Jos kylpy on rakennettu lohkojen tai tiilien, on suositeltavaa kaataa kiinteää monoliittista, nauha tai nauha-pylvästä vahvistettu säätiö. Kevytrakenteisiin puutavaraan, tukkeihin tai runkokylpyihin, pylväs-, pino- tai nauhan matalat perustukset soveltuvat. Tulevan kylpyamme optimaalisen perustan valitsemiseksi on suositeltavaa laatia projekteja ja tehdä laskelmia materiaalien määrästä, rakenteellisesta lujuudesta, lämmöntuotannosta jne.

Nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä

Kylpyammeen perustuksen malli

Tämä säätiö on suosituin. Voit täyttää sen omilla käsillänne huolehtien viestinnän asettamisesta. Työlle tarvitaan:

 • maanrakennustyökalut;
 • panokset, johto ja mittauslaitteet;
 • muottipaneelit;
 • metalliosat ja neulomakivi;
 • valmiin betonin tai betonisekoittimen, työkalun, säiliön ja seos laastin valmistukseen;
 • putket jätevesien sijoittamiseksi;
 • ruuvit ja ruuvitaltat tai rakennustelineet;
 • vedeneristys - mastiset ja kateaineet.

koulutus

Missä rakentaa kylpyamme

Mistä rakentaa kylpyamme? Ensinnäkin kiinnitä huomiota sivustosi maisemiin ja siihen varustettavaan jäteveden tyyppiin. Joten esimerkiksi tyhjennysputken ja septisen säiliön on sijaittava kaukana vedenottoaikoista, säiliöistä ja lähialueista. Jos kylpyamme on yhdistetty keskitettyyn viemäriverkkoon, rakennusta voidaan pystyttää missä tahansa paikassa, esimerkiksi pienessä (30 metrin päässä) joesta, altaasta, altaasta, sopivassa paikassa.

Vihje! Valmisteluvaiheessa ajattele kylvyn peittämistä vieraiden silmistä. Tee merkintä aidan alla tai määritä paikat puiden ja pensaiden istutukseen.

Myös valmistelu on vähentynyt maaperän poistamiseksi ja tasaamiseksi. Voit tehdä tämän käyttämällä erikoislaitteiden palveluja.

merkki

Liuskajärjestelmän perustelut

Merkitsemme tulevaisuuden kylpyammeen laaja-alaisen projektin. Seinien ulkoreunojen ja sisäisten viivojen merkitseminen on tarpeen.

Merkitäksesi ulkokehän, sinun on otettava rakennekulma, johto, mittanauha, kiinnittimet ja putkilinja. Pystysuoran lasin tarkastaminen ajaa ensimmäinen kiinnityspaikka paikassa, jossa on yksi rakennuksen kulmista.

Säätiön merkintä: kulmat ja lävistäjät

Seuraavaksi asennetaan samalla tavoin 4 muuta tappia tarkastamalla tarkkuuden kulmat. Teemme valvonnan mittaukset kylpyammeen reunojen lävistäjistä. Jos ne ovat yhtäläisiä, voit aloittaa sisäisen kehän merkitsemisen, jos ei, sitten korjataan panosten sijainti, tarkistamalla toistuvasti sivujen pituudet, kulmien tarkkuus ja lävistäjä. Vedä johto panosten väliin. Johdon vaakasuora sijainti merkitsee säätökorkeuden. Tarkistamme jännitetyn johteen tasolle ja siirtymme sisäisten väliseinien ja kehän merkintään.

Ulompi kehästä vedetään etäisyys, joka on yhtä suuri kuin nauhan pohjan paksuus. Ajetamme nastat ja vedämme johtoa käyttäen laskuviivaa, neliö ja mittanauha. Johto merkitsee tulevien osioiden sijainnin.

maavalli

Kaivinkoneiston toimintakaavio, kun kaivetaan kaivantoja nauhateille

Huolehdi siitä, että merkkejä ei saa rikkoa, joten on tarpeen kaivaa ojia täyttämään pohja. Säätiön syvyys voidaan määrittää määrittämällä maan tyyppi ja alla olevan taulukon avulla.

Kaivantojen pohja on tiivistettävä värähtelevällä levyllä tai käsisuojilla ja tasoitettava kalibroimalla vesitasolla.

Välittömästi tampingin jälkeen nukahduva oja hiekalla. Tyynyn paksuus voi olla seuraava:

 • matala perusta - enintään 7 cm;
 • syvä pohja - jopa 15 cm;
 • "kelluva" -tyyppinen pohja - jopa 40 cm.

Hiekka on myös tärkeää tasoittaa vaakasuoraan ja täyttää, runsaasti vettä liottamalla. Jos hiekkakerroksen paksuus on suuri, täyttö, tamping ja veden vuotaminen tapahtuu kerroksittain (5-7 cm). Työtä voidaan tehdä 2-3 päivän kuluessa, kun tyyny kuivuu.

muotti

Kaistaleperusteiden päällysteet voidaan asentaa suojilta, liuskekivestä, kuitulevystä ja muilta vastaavilta materiaaleilta. Muuten muovi- tai metallipaneelit voidaan vuokrata, mikä merkittävästi yksinkertaistaa rakennusprosessia. Materiaalit muottiin, on toivottavaa kääriä kalvoa, sitten niitä voidaan käyttää uudelleen muiden esineiden rakentamisessa.

Decking lankut

Muotti on asennettu kaivantoihin, tukemalla puutavaraa ja panoksia ulkopuolelta. Rakennuksen seinämien väliin asennetaan puiset ristikkotukot ja 50 cm: n tikkuiset nastat, joten suojat eivät levitä toisistaan. Suojukset kiinnitetään maalla, jossa on pitkät kynnet (20 cm), toisistaan ​​- itsekierteittävät ruuvit tai nitoja.

Suojusten on välittömästi annettava reikiä viemäriputkien ja muiden apuvälineiden poistamiseksi. Muussa tapauksessa kaatamisen jälkeen on tarpeen porata betonia, joka vaikuttaa negatiivisesti säätiön lujuuteen.

Vihje! Jos et käytä kalvoa suojaamaan puurakenteita, kiinnitä lasi nitoja käyttäen. Se estää puun imemästä nopeasti kosteutta konkreettisesta liuoksesta ja sen seurauksena krakkaamalla pohjaa.

Video - Tee-se-itse puu lankku

Video - Ei-irrotettava nauha-pohjamateriaali, joka on tehty EPS: stä

vahvistaminen

Armopoyas on valmistettu paksuisesta raudasta (> 12 mm pitkittäinen ja 6-8 mm poikittainen, pystysuora vahvike). Työtä varten tarvitset bulgarialaista, lankaa käsivarren hihnaa, hitsauskonetta sekä mittanauhaa.

Hihna koostuu pitkittäisestä (neljästä tai useammasta), poikittaisesta ja pystysuorasta raudasta. Samanaikaisesti koko rakenteen tulisi olla 5 cm etäisyydellä laudasta, pohjasta ja alapinnan yläpinnasta ja vahvistettava rakennuksen kulmissa. Panssaroidun vyön poikkileikkaus on suorakulmio tai neliö.

Liitokset leikataan haluttuun pituuteen. Maalla on pitkittäissuuntaiset ja poikittaiset sauvat, jotka on liitetty johdolla kosketuspisteisiin. Ei ole suositeltavaa hitsata luurankoa, koska hitsattu luuranko voi menettää eheyden valetun betonin tiivistämisen tai rakennettuun kylpyyn liittyvän toiminnan aikana.

Pituussuuntaiset sauvat on sijoitettu ja liitetty toisiinsa päällekkäisyydellä noin 30 cm.

Neulotut pitkittäisvaijerit

Poikittaisten ja pystysuorojen tankojen välinen etäisyys saa olla enintään 50 cm. Jos nauha on korkeintaan 120 cm leveä, on järkevää tehdä kehys, joka ei sisällä kahta, mutta kolmesta pitkittäisestä vahvikkeesta. Korkealla kellarikerroksella on myös syytä lisätä pitkittäiskiskojen lukumäärää. Kehyksen päällä on myös vahvistetut U-muotoiset puristimet, jotka on suunniteltu lisäämään rakenteen lujuutta ja vähentävät nauhan pohjan halkeilua.

Kylvyn kulmissa kehys vahvistetaan lisäksi vahvikkeella, joka sijaitsee 45 asteen kulmassa vaakasuoraan tankoon nähden.

Valmis sidottu kehys asennetaan muovituille. Jotta vältetään edistystä betonin kaatamisen aikana, kiinnittimet kiinnitetään muottiin ja vahvikkeeseen.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Viestinnän vahvistaminen ja levittäminen

Video - Ankkurikoukun kiinnittäminen

Teippipohjan täyttö kylpyyn

Pääsääntö on kiinteys, eli koko betonipitoisuus on kaadettava muottiin yhdessä päivässä. Siksi, jos sinulla ei ole betonisekoittimia, sinun on tilattava tehdasvalmisteinen betoni M200 tai M400. Varmista, että sekoitus betonilla voi kulkea kylvyn pohjan molemmille puolille.

Voit itsenäisesti valmistaa betonia sekoittamalla kuivamateriaaleja seuraavissa mittasuhteissa:

 • sementti M400 tai M500 - 1 osa;
 • seulottu hiekka - 3 osaa;
 • murskattu kivi ilman sulkeutumia - 4 tai 5 osaa.

Vettä lisätään kuivaan seokseen niin paljon, että valmis betoni ei ole liian paksu eikä se levitä.

Betoni asetetaan 20 cm: n kerroksissa, jossa on lapiot, tasoitin ja samanaikaisesti se on lävistetty vahvikkeella tai tiivistetty värähtelevällä porauksella. Tämä on välttämätöntä poistamaan olemassa olevat aukot (ilmakuplat). Samaan tarkoitukseen on tärkeää kumota muurausseinät.

Flooded foundation yöllä ja sateessa olisi peitettävä elokuva, ja iltapäivällä vuotaa vettä. Kun betoni kovettuu (14 päivän kuluttua), on mahdollista irrottaa muotti ja hiomata pohjan pinta, mutta lisärakennetta ei suositella aloitettavaksi aiemmin kuin kuukauden kuluttua kaatamisen jälkeen.

Vedenpitävä pohja

Kylpyammeen valmis perustus tulisi olla vedenpitävä liimaamalla kaksi kerrosta kateaineita bitumimateriaaliin.

Kuinka perustaa kylpyamme oikein

Jos päätät itsenäisesti ryhtyä kylpylän rakentamiseen, päätehtävänäsi on järjestää rakennuksen perusta. Mutta ennen kuin ostat kaikki, mitä tarvitset säätiölle, sinun on päätettävä sen tyypistä.

Rakennuksen perusta on perusta.

Valitse kylpytyntyyppi

Sinun on ensin tutkittava sivustosi maaperä, jotta voit selvittää rakennustesi perustan. Tätä varten sinun täytyy kaivaa 1,5 metrin syvä syvä ja ymmärtää, mitä maaperän koostumus on.

Jos maaperä, joka koostuu märästä hiekasta tai turpeesta, sen kantavuus on mahdollisimman vähäinen. Tällaisissa paikoissa on suositeltavaa rakentaa pylväsruuvi tai laattapohja.

Kiinnitä huomiota! Kylvyn nauhalevyn käyttö on sallittua, mutta on toivottavaa, että sitä ei saa tehdä lohkoista vaan raudoitetusta betonista tai monoliittisesta.

Keskikokoiset maaperät sisältävät myös sellaisia, jotka sisältävät suurikokoista hiekkaa, soraa, erilaisia ​​savia ja patoja. Tällaiselle kentälle, paitsi yllä luetelluille, pylväsperusta voi olla sopiva.

Valokuvasarakkeessa

Jos maaperällä on koostumukseltaan kiviä, voit valita minkä tahansa pohjatyypin, kun järjestät kylpylän perustan. Muista vain, että sen rakentamisen hinta riippuu säätiön tyypistä.

Vaaditut materiaalit

Jos haluat varustaa nauhalevyn omilla kädillä vaahtoblokkien tai tiilien kylpyyn, tarvitset:

 • tiili;
 • luonnonkivi;
 • betoni- ja betonilohkoille, joihin on asennettava muottirakenne runkoineen ja vahvistuksineen.

Tuki-sarake versio

Materiaalien kulutus on laskettava rakennuksen koon ja sen perustan syvyyden perusteella. Samanaikaisesti siihen asennettavan rakenteen paino sekä pohjaveden pinnan taso ja maaperän jäädyttäminen syvyyteen, jossa pohja asennetaan, vaikuttavat säätiön perustan syvyyteen.

Kiinnitä huomiota! Alustan seinien leveyden tulisi olla noin 10 cm enemmän kuin seinien paksuus.

Valmistelutyöt

Pohdittaessa kysymystä siitä, miten kunnolla tehdään kylpyamme, sinun on ensin valittava paikka rakennukselle. On toivottavaa valita tasainen alusta tähän hieman epäsuorasti. Joten voit tarjota parhaan jäteveden käsittelyn, joka tapahtuu luonnollisella tavalla, minkä seurauksena suljet pois mahdollisuuden tulvata rakennustasi kevään tulvien aikana.

Hyvä paikka kylpyammeelle

Työjärjestys on seuraava:

 1. Valitsemaasi sivustoa on poistettava, poistamalla siitä pensaat, roskat ja hamppu;
 2. poista sitten maapallon yläkerros sohvalla ja tasoittaa maata;
 3. tunnistaa ja hahmottaa altaan ääriviivat kylpyammeesi alla, voit tehdä sen puupalkilla ja langalla;
 4. tarkista vastakkaisten sivujen suhde ja vertaile diagonaaleja mittanauha, puusepäntyö ja taso.

Projektin työ

Vihje! Tarkkuus tässä asiassa on erittäin tärkeää, se vaikuttaa kylpyammeen ulkonäköön, sen lujuuteen ja asennuksen laatuun.

Pilarin perusta

Kuinka perustaa tukkeja tai puutavaraa? Paras vaihtoehto sinulle tässä tapauksessa - pylväspohjainen kylpylä, joka on tehty omilla kädilläsi. Toisin kuin muilla alustoilla, se on taloudellisin ja sopivin ratkaisu näiden materiaalien rakenteeseen.

Tämän pohjan kannattimien tulee sijaita enintään 2,5 metrin etäisyydellä toisistaan, mutta ne on aina sijoitettava kulmiin ja linjaan, johon huoneiden väliset väliseinät sijaitsevat. Ne voidaan tehdä sekä betonista että tiilestä tai kiven tai betoniteräksen avulla.

Tällaisten tukien poikkileikkauksen tulisi olla noin 50-50 cm, mutta jos aiot rakentaa kehyshauteen, näitä mittoja voidaan pienentää.

Työjärjestys

 1. Tuki perustukselle syntyy yleensä metalli- tai asbestisementtiputkista, joiden läpimitta on 150 mm. Asettamalla ne, sinun on esikuunteltava tarvittavat syvennykset, ja sitten useita vaiheita, tamping aina betonin kanssa. Varmista, että tukien korkeus on sama;

Tarvikkeiden korkeutta on seurattava

 1. Putken syvyys määritetään maaperän jäädyttämisen syvyyden perusteella lisäämällä n. 25 cm. Tukien alapuolelle tulee asentaa tyyny ja hiekka. Sen päälle on asetettava kerros vedeneristys;
 2. Kun olet asentanut putket, tee täyttö ja tamping maaperän;
 3. Peitä tukia bitumimastilla, tämä on välttämätöntä, jotta maaperän jäädyttämismahdollisuus voidaan sulkea pois tuen pinnalle.

Kaikki bitumilla käsitelty

Pienet kylvyt voidaan asentaa puutukiin, kun taas etusijalle asetetaan tammetuotteita, jotka on esikäsitelty antiseptisellä aineella.

Tässä tapauksessa tee näin:

 1. Jokainen teline tässä tapauksessa sinun on pakattava paksu muovikelmu useissa kerroksissa, mikä ei salli primerznut maata pinnalle;
 2. Jotta puun pinta säilyisi parhaiten, se täytyy polttaa käyttämällä puhallusputkea.

Erilaiset vaihtoehdot tukeille

Vihje! Missään tapauksessa ei pystytä jättämään rakennettua rakennetta vartioimatta talvella, on välttämätöntä aloittaa kylvyn rakentaminen välittömästi betonin kovettumisen jälkeen. Jos et tee tätä, tukit voivat kiertyä, koska maaperä ei vaikuta niihin tasaisesti.

Pile-pohja

Tiedät jo, miten tehdään sarakepohja kylpyammeen alla, nyt kerromme sinulle, kuinka voit rakentaa pöytään ruuvin pohjan kylpyyn.

Teemme pohjan kylpypinoille.

Tämäntyyppistä pohjaa voidaan käyttää log kylpyyn, varsinkin jos maaperä tässä paikassa on heikko tai kostea. Ennen asennustyön aloittamista sinun on kuitenkin suoritettava merkintä ja samalla ruuvaamalla paalu maahan vähintään 2 metriä. Tässä tapauksessa paalun syvyys voi olla erilainen, se riippuu pääasiassa maaperän yhtenäisyyden asteesta.

Rakentaminen paaluilla

Pallojen paksuus riippuu kylpytesi massasta. Joten esimerkiksi kehysrakennetta varten voit valita pienimmän vaihtoehdon. Piles ovat metalliputkia, joissa on teräviä lattioita, joihin on hitsattu spiraalimaiset terät, jotka ovat välttämättömiä maan kiertymiselle.

Pienellä kylpyammeella voit valita halkaisijaltaan 57-133 mm: n kokoisia paaluja, joiden pituus on 1,65-3 m. Asennettaessa paaluja ei tarvita erikoislaitteita, mutta vain 2 henkilöä saattaa olla tarpeen ruuvata maahan. Asennuksen jälkeen ne on leikattava, ne on kohdistettava korkeuteen.

Sitten on tarpeen kaataa betonia putkien onteloon ja sitten hitsata pään yläreunaan. Liittämään paalujen yläosat toisiinsa kulmalla, puutavaralla, vahvistetulla betoniteräksellä tai kanavapalkilla.

Paalun perustuksen edut kylvyn alla

 • on mahdollista rakentaa kylpy välittömästi asennustyön loppuunsaattamisen jälkeen;
 • on mahdollista ruuvata paaluja maaperään missä tahansa sääolosuhteissa, paitsi jos maa on jäädytetty;
 • sitä voidaan soveltaa paikoissa, joilla ei ole yhtenäisiä korkeuksia;
 • ei tarvitse lämmittää.

Strip-säätiö

Kevytrakenteella, jolla on hyväksyttävä kantavuus, nauhatyyppinen säätö soveltuu hyvin. Valmistelutyöt sellaisen pohjan järjestämiseksi kylvyn alla edellytetään tuottavan samoja kuin edellä mainituissa vaihtoehtoissa muun tyyppisille perustuksille.

Tällaisen säätiön asennon ero on vain työn loppuvaiheessa, jossa kaivetaan kaivantoa konkreettiselle kaatamiseksi ja asennetaan muottien levyt.

Työjärjestys

 1. Kaivannon pohjalla sinun on asetettava keskikokoinen hiekkalaatikko;
 2. Aseta vesitiiviys sen päälle;
 3. Asenna lujitushihna ja kaada betonia.
 4. Kun betoni on kovettunut, muotti on irrotettava;

Muotti voidaan purkaa

 1. Kun betoni vihdoin kovettuu, ja säätiö on asetettu, voit alkaa rakentaa kylpyammeen seinät.

Kiinnitä huomiota! Tämäntyyppinen pohja soveltuu vain kevyisiin materiaaleihin, kuten puu- tai vaahtolohkoon rakennettuun kylpyyn. On mahdollista rakentaa kivi- tai tiilihattu vain nauha-tyyppisellä pohjalla, mutta syvällä pohjalla.

Laatoitettu säätiö

Jos maaperä sinulla on hyvin heikko tai märkä, niin voit mennä altaan altaan monoliittinen tyyppi. Se edellyttää asennusta täysin puhdistettuun maaperään.

Sinun on esivalmistettava ala kellarikerroksessa vedenpitävällä materiaalilla ja kaada sitten soraa ja hiekkaa siihen. Vain tämän jälkeen betonista kaadetaan, kun taas vahvistusverkko asetetaan kaatopaikan keskikerrokseen.

Slab-pohja on lähes valmis

johtopäätös

Kerroimme eri perustyypeistä, joita voit käyttää rakennettaessa eri tyyppistä rakennetta. Tätä tai tätä asennusohjelmaa sovelletaan riippuen säätiön tyypistä. Lisätietoja tästä aiheesta löytyy tämän artikkelin videosta.

Strip-pohja kylvyssä

Kun pääkaupunki tai maalaistalo on rakennettu, sivuston omistaja rakentaa yleensä rakennuksia ja kylpyläosastoa. Kylpyammeen rakentamiseen käytetään erilaisia ​​materiaalityyppejä, mutta useimmin löydät hirsitalon versiosta - rakennustyön palkista tai logista.

Tällainen rakenne ei vaadi vahvistettua perustuspohjaa. Kylvyn alla oleva nauhasäätiö - käytännöllinen vaihtoehto, edullinen ja suhteellisen yksinkertainen. Itsenäiset omat parannustyöt vähentävät rakennuksen rakentamiskustannuksia, koska säätiöpohjan (materiaalit + asennus) kustannukset ovat noin kolmannes rakennuksen kokonaiskustannuksista.

Säätiön luotettavuus

Kaikki rakennukset - talot, autotallit tai kylpyammeet - tarvitsevat vankan perustan, joka kestää käyttökuormat. Useat pohjimmiltaan erilaiset voimat vaikuttavat säätiöön:

 • alla - maasta, joka on altis pakkaselle;
 • edellä - rakennusten rakenteista;
 • sivulta - maaliikkeiltä.

Nauhasäätiö on yleismaailmallinen vaihtoehto, jota voidaan käyttää melkein minkä tahansa tyyppisissä maissa, lukuun ottamatta suotavaa ja liikkuvaa, mikä vaatii vahvistetun betonirakenteen monoliittista laatua.

Teippityypin perustamisen syvyys riippuu rakennuksen ominaisuuksista:

 • maaperän jäädyttämisen alapuolella olevaan perustukseen perustuva pääkaupunki;
 • kylpy tai mökki asetettu matala-pohjainen;
 • autotallille ja muille ulkorakennuksille ei ole haudattu säätiö.

Kylvystä hirsistä tai baarista ei ole suositeltavaa käyttää haudattua pohjaperustaa huolimatta rakenteiden suhteellisen alhaisesta painosta. On olemassa vaara, että rakenne räjähtää johtuen epätasaisesta kuormituksesta puun kutistumisen aikana. Lisäksi upottamatta olevaa pohjaa ei käytetä, jos monoliittisen nauhan ainakin yhden osan pituus ylittää 6 metriä.

Matala-pohjaisen rakenteen etuja ovat:

 • pienempi maa-alueiden määrä verrattuna pääomaan;
 • kustannusvähennys 2,5 kertaa tai enemmän;
 • mahdolli- suus asentaa lähes kaikentyyppiseen maahan;
 • pienempi rakennusaika.

Kylvyn nauha-pohja on tehty erilaisilla tekniikoilla, joiden avulla voit valita edullisimman ja kannattavan vaihtoehdon. Kappaleiden rakennusmateriaalien käyttö mahdollistaa betonityön määrän minimoinnin.

Asennussuunnittelu toteutettu:

 • Tiilestä - muuraus on tiivistetty laastilla, yläosassa on monoliittinen vahvistettu hihna. Tämä vaihtoehto sopii kuiville hiekkasäville.
 • Valmistettu kivestä Betonipohja on kivimuodostuksen kiveä, joka on liimattu sementtilaastilla. Tällaisen pohjan leveyden tulisi olla monoliittista versiota laajempi niin, että rakenne voi kestää kuormitusta. Jos sopiva kivi on käytettävissä oleva materiaali, niin tämä on yksi tapa vähentää rakentamisen kustannuksia.
 • Lohkoista. Teräsbetonipohjaseinät on asennettu merkintään, pinnan on sijaittava samassa vaakasuorassa tasossa. Lohkot kiinnitetään sementtilaastilla, jos niissä on upotettuja osia - hitsaamalla. Teknologian haitoihin kuuluu lohkojen vakavuus - se edellyttää erityislaitteiden osallistumista.
 • Monoliittinen betoni. Vahvistettu betonirakenne - talon, kylpyammeen tai muun rakennuksen nauhalistan suosituin versio.

Tarkastelkaamme tarkemmin, miten lujitetun monoliittisen betonin perusta saadaan.

Valmisteleva vaihe

Varustamon alustava rakennusvaihe omalla kädellä on välttämätöntä valmistella säätiön luonnos, jotta laskettaisiin työn aineiston määrä. Valmistetaan myös piirustuksia, jotka esittävät rakenteen kaikki mitat. Perustaveinän on läpäistävä kaikki ulkoiset seinät väliseinien alapuolella.

Jos aiot asentaa tiiliseinän höyrysaunaan, sen alla on oltava erillinen pohja, jota ei ole liitetty altaaseen, koska uunin rakenne kuumentuu.

Matalan pohjapohjan luomisen yhteydessä ei tarvitse sitoa rakennetta paikkaan, ottaen huomioon maaperän jäädyttämisen syvyys. Vakioparametrien käyttäminen riittää:

 • nauha leveys - 40-60 cm;
 • nauhan korkeus suhteessa maan pintaan on 30 - 50 cm;
 • nauhan maanalaisen osan korkeus - 30 - 50 cm;
 • Kaivannon syvyys on noin 70-80 cm (maanalaisen osan korkeus otetaan huomioon + hiekkalaatan paksuus on 20-30 cm).

Näiden arvojen perusteella laske- taan arvioitu määrä materiaaleja, joita tarvitaan asennukseen - hiekka, raudoitus ja betoni. Matala alustan optimaalinen kokonaiskorkeus on 80-100 cm. Korkeammat rakenteet voivat romahtaa kuormituksen aikana. Jos pohjan nostamista on tarpeen, tiiliseinä asetetaan pohja-alustan päälle koko nauhan paksuuden yli.

On tarpeen määritellä kuormituksen rakennusosat (käyttäen taulukko, jossa suunnilleen painon seinämateriaalit lisäpainoa katon, lattioiden kalusteiden henkilöä) hyödyntää tarkka laskeminen perustuksissa talon tai kylpyamme. Taulukoiden tulisi myös määrittää maaperän kestävyys. Tällöin yläpuolella olevan kokonaiskuorman arvo jaetaan maaperän resistanssin arvolla ja saadaan pohjan pinta-ala.

Askel askeleelta

Vaiheittainen suunnitelma auttaa ymmärtämään teosten järjestystä ja tekniikkaa säätiön järjestelyissä.

1. Sivuston valmistus. Valitulle rakennustyömaalle tulee merkitä projektin mukaan. Kohteen teknisessä selityksessä tulisi olla tietoa kylvyn suuntautumisesta kardinaalipisteisiin nähden (tai kohde on kiinnitetty jo olemassa oleviin rakenteisiin).

Tyljet sijoitetaan rakennuspaikan kehän puolelle, hedelmällisen maaperän kerros poistetaan merkityltä alueelta, pinta tasoitetaan.

2. Kaivantojen valmistelu. Kaivantoaukot on suunniteltu ja kaivattu hankkeen mukaan. Varmista, että laskettu syvyys vastaa paksuutta "tyynyt", ja leveys on suurempi kuin leveys nauhan noin 30 cm - kuilu asentamiseen tarvitaan muotti. Oikein valmistetulla kaivannolla on pystysuorat seinät, pohja on vaakasuora, tämä tarkastetaan tasolta.

3. "tyynyjen" asettaminen. Karkean hiotun kerroksen, jonka korkeus on 200 mm, on mahdollista sammuttaa ja jakaa tasaisesti kuormitukset, jotka vaikuttavat alustaan ​​alustaan ​​maaperän liikkeiden vuoksi. Jos paikan päällä maaperä on alttiina turvotukselle, hiekan sijasta on suositeltavaa käyttää hienoa murskattua kiveä tai hiekan ja hiekan sekoitusta.

Opas maanalaisten säätiöiden rakentamiseen edellyttää huolellista harkintaa "tyynyn" luomisesta. Hiekka tai murskattu kivi kaatui pohjaan, kostutettiin, tasoitettiin ja käsin tiukasti täytettiin. Korkealaatuisella "tyynyllä" on vaakasuora litteä pinta ja siinä ei ole keskimääräisen painoisen aikuisen jälkiä.

4. Muottipesu. Asennuksen materiaali on huonolaatuisia levyjä tai käytetty, vanerilevyjä. Kiilojen ja tukien sekä metallisten sisäkappaleiden avulla varmistetaan seinien pystysuuntaisuus ja rakenteen jäykkyys - sitä ei tule purkaa betonin syöttöön.

Sisästä, muotti on vuorattu muovikelmulla tai kattopyyhkeellä niin, että betoniseoksen "astiat" ovat ilmatiivis. Muussa tapauksessa sementti "maito" virtaa ulos ja betoni ei saavuta vaadittua voimaa.

5.Armirovanie. Vahvitetussa betonissa oleva metallikehys vie laajenemisen ja supistumisen taakan. Vahvikkeen rakenne on asennettu siten, että sauvojen kaikilla sivuilla on vähintään 5 cm betonia. Tämä estää kosteuden pääsyn metalliin ja rungon korroosiota.

Vahvisteita varten käytetään halkaisijaltaan 14 mm: n rei'itettyjä sauvoja, jotka kiinnitetään toisiinsa neulomalla lankoja tai muovisia kiinnittimiä. Hitsaukseen ei ole suositeltavaa käyttää - tällaisiin liitoksiin on luonteenomaista metallin valun aiheuttamat lisääntyneet hauraumat. Matala kellari on kriittinen.

6. Täyttäminen. Betoniyhdistelmä tilataan valmiiksi (automaattorilla) tai valmistetaan itsenäisesti suurella kapasiteetilla käyttäen suuttimen sähköporaa sekoittaen. Työn yksinkertaistaminen ja nopeuttaminen auttavat kotitalouksien sekoittajia.

Betoni syötetään muottiin eri paikoissa, kaatamalla kerrokset 25 cm paksuiksi. Välittömästi lävistää lujitustangon betonilla ilmakuplien karkottamiseksi. Kaatamista ei saa keskeyttää, kunnes muotti on täytetty.

7. Joukko voimaa. Ilmakuplien poistamisen jälkeen täytetty muotti on suljettu kalvolla. Lämmössä kiinteytettyä betonia kostutetaan säännöllisesti. Täydellinen kuivaus ja kestävyys kestävät noin kuukausi.

Rakentamaan nauha-pohja kylpyyn omilla kädillä on toteuttamiskelpoinen tehtävä rakennustyöntekijälle.

Kuinka tehdä säätiö omalla kädelläsi kylpytynnyrakoinnin käytännössä

Säätiö on minkä tahansa rakenteen perusta, ja kylvyssä, jossa on korkea kosteus ja kuivatusominaisuudet, edellyttää tällaisen kehyksen erityistä järjestelyä. Kuinka perustaa säätiö omalla kädelläsi kylvyssä niin, että se kestää niin kauan kuin mahdollista, ilahduttaa omistajiaan, ja siitä keskustellaan jäljempänä.

Jos aiot rakentaa tiilistä tai lohkosta valmistettua kylpyläpohjaa, on parasta varustaa säätiö kiinteällä, jatkuvalla nauhalla tai nauhapilarilla vahvistetulla pohjalla. Jos rakenne on kevyempi, eli se valmistetaan puusta, tukkeista tai se on runko, silloin oikea tukikohta tässä tapauksessa on pylväs-, kasa- tai nauha-syvyys.

Jotta kylpyammeet perustuisivat omiin käsiinsä mahdollisimman oikein, on suositeltavaa luoda projekti ja tehdä tarvittavat laskelmat tarvittavasta materiaalimäärästä, rakenteellisesta lujuudesta, lämpö- ja teknisistä ongelmista ja niin edelleen.

Tärkeintä tässä kaikessa on seurata askel askeleelta ohjeita kylpyammeen perustalle omilla kädilläsi.

Laitteen nauhan pohja kylpyyn

Tällaista säätiötä käytetään useimmiten. Ei ole vaikea kaataa nauha-pohjaa kylpyyn omalla kädelläsi, tärkeintä ei ole unohtaa laittaa viestintää.

Täydellisen työn luettelon täydentämiseksi sinun on hankittava seuraavat tiedot:

 • maanrakennustyökalut;
 • tapit, johto ja mittauslaitteet;
 • muotti;
 • teräsvahvistus ja neulomakivi;
 • valmis sementtilaasti tai kaikki itse valmistukseen: työkalut, kontit, betonisekoittimet, sementtilaastin ainesosat;
 • viemäriputket;
 • rakentaminen nitoja tai ruuveja ja työkalu ruuvaamiseksi;
 • kosteutta hylkivä materiaali - mastiset ja kateaineet.

Valmisteleva vaihe

Ensin sinun täytyy päättää, missä kylpy on. Sinun pitäisi tutkia maisemaa ja valita tulevan jäteveden tyyppi. Esimerkiksi tyhjennys- ja septisäiliö on sijoitettava pois vedenottoalueista, vesilähteistä ja naapurialueista. Jos kylvynpoisto liitetään keskitettyyn viemäriverkkoon, kylpy voidaan rakentaa mihin tahansa alueen vyöhykkeeseen. Jos joki, lampi tai allas on lähellä, sen etäisyys on noin 30 metriä.

Valmisteluvaiheessa on suositeltavaa päättää, miten voit kätkeä kylvyn ympärillä olevat alueet uteliailta silmiltä. Jos se asennetaan miekkailuun, sinun on valmisteltava merkintä. Sama olisi tehtävä, jos puita tai pensaita istutetaan.

Tässä vaiheessa sinun on lisäksi poistettava maan yläkerros ja tasoitettava alue. Todennäköisesti tämä edellyttää erityistä tekniikkaa.

Merkintä

Merkintä tehdään kylvyn nykyisen projektin mukaan. Se koostuu tulevien seinien ulkoisten ja sisäisten viivojen merkitsemisestä.

Seinien ulkoreunojen merkitsemiseksi sinun on hankittava rakennuksen neliö, johto, mittanauha, tangot ja putkilinja. Pystysuoran tason säätö lyönnillä ajetamme aloituspistettä pisteeseen, jossa yksi rakennuksen kulmista sijaitsee.

Tämän jälkeen samassa periaatteessa maahan ajetaan lisää 4 tappia samalla, kun valvotaan kulmien tarkkuutta. Vahvistamme rakennuksen kehän diagonaalien oikeellisuuden. Jos ne ovat samat, voit jatkaa seinien sisäisten osien merkitsemistä, muuten säätää panosten sijoitusta, tarkistaa jatkuvasti sivujen parametrit, kulmien ja diagonaalien oikeellisuus.

Jälkeen vedosta toiseen vedetään johto. Sen vaakasuuntainen taso ilmaisee säätiön korkeuden. Jännitetyn johdon tarkistamiseksi sinun on käytettävä tasoa, jonka jälkeen voit alkaa merkitä sisempi kehä osastoilla.

Jotta saunan kunnostaminen olisi perusteltua, sinun täytyy vetäytyä ulkokehästä tarkalleen nauhan pohjan leveydeltä. Maalla ajetamme panoksissa ja jälleen venyttämme johtoa, kun taas me tarvitsemme putkilinjaa, mittanauhaa ja rakennustornia. Johto merkitsee myös paikat, joissa osiot asennetaan.

maavalli

Olemme päättäneet merkitä kylpyammeen perustan oikein, jotta meidän ei tarvitse vahingoittaa tätä merkintää, meidän on hitaasti kaivaa juoksumetriä tulevalle säätiölle. Sen syvyys riippuu maaperätyypistä.

Lisäksi, kun haluat rakentaa perustan kylpyyn omalla kädellä, sinun täytyy tampata ojan pohjaa, jotta voit käyttää tärisevää levyä tai käsijäämiä, kun taas sinun on varmistettava, että pohja on sileä, joten voit käyttää vesitasoa.

Tämän toimenpiteen jälkeen voit alkaa täyttää kaivamme hiekalla.

Tämän kerroksen paksuus vaihtelee ja voi olla:

 • korkeintaan 7 cm - matalaa pohjaa käytettäessä;
 • jopa 15 cm - syvällä pohjalla;
 • jopa 40 cm - jos kelluva pohja on asetettu.

Hiekkapohja on sijoitettava vaakasuoraan, tamping ja well watering. Jos on tarkoitus asettaa suuri kerros hiekkaa, nämä prosessit olisi suoritettava vaiheittain jakamalla yhteinen kerros pienemmiksi kerroksiksi 5-7 senttimetriä. Työn annetaan jatkaa 2-3 päivän kuluttua, kun tyyny on täysin kuiva.

Muottien luominen

Muotti voidaan valmistaa levyistä, levyistä, liuskekivestä, kuitulevystä ja muusta vastaavasta materiaalista. On syytä huomata, että muovi- ja teräskilpiä voidaan vuokrata, mikä hieman helpottaa rakennustyön rakentamista. Paras kierrä valittua materiaalia polyeteeniin niin, että sitä voidaan käyttää uudelleen rakennettaessa muita esineitä.

Muotti on asennettu kaivukoneisiin, joiden ulompi osa on polymeerimateriaalin ja pinon tukema. Muottien seinien välissä on puusta valmistetut poikittaiset tukipylväät ja metalliset napit 50 cm: n välein. Tämä tehdään siten, että täytettävän liuoksen massan vuoksi suojat eivät levitä sivuille. Suojukset on kiinnitettävä maahan, sillä ne sopivat 20 senttimetrin kynsiin, mutta ne voidaan kiinnittää yhdessä itsekierteittävien ruuvien tai nitojan kanssa.

Reikiä viemäriputkille ja muulle levytylle levylle tulisi tehdä etukäteen, muuten betonin asettamisen jälkeen on porattava, mikä heikentää säätiön vahvuutta.

On syytä huomata, että jos et käytä kalvoa suojatakseen puun massiivipuuta, käytä lasiä ja kiinnitä se nitoja käyttäen. Se ei salli nestemäisen betonin kosteutta imeytyvän nopeasti puuhun, jolloin valmiin pohjan ei halkeile.

Säätiön vahvistaminen

Lujittava rakenne on lujittavaa, yli 12 mm paksua - pitkittäisasennukseen ja 6-8 mm: hen kuin kohtisuorassa ja pystysuorassa asennuksessa. Vahvivöiden valmistukseen tarvitaan: bulgarialainen, hitsattu lanka, hitsauskone ja mittanauha.

Suunnittelu koostuu useammasta kuin neljästä pitkittäisestä, kohtisuorasta ja pystysuorasta lujitangosta. Täydellistä rakennetta tulisi täydentää muottipesuilla, kun taas lopullisen perustuksen pitäisi nousta 5 cm maanpinnan yläpuolella. Lisäksi kulmat tulisi vahvistaa ja lujitushihnan leikkauksen tulisi olla suorakulmio tai neliö.

Seuraava vaihe prosessissa, kuinka kylvyn perustana on tietyn pituuden vahvistaminen, minkä jälkeen pitkittäiset ja kohtisuorat sauvat on sijoitettu maahan ja ne on liitetty johdolla kosketuspisteisiin. Ei ole toivottavaa hitsata kehystä, minkä vuoksi on suuri todennäköisyys, että se menettää eheytensä täytetyn liuoksen tiivistämisprosessissa tai valmiin kylpyyn käytön aikana tulevaisuudessa.

Pituussuuntainen vahvistus asetetaan päällekkäin 30 cm ja sidotaan.

Jos pystysuorassa ja pystysuorassa raudassa on aukkoja, on oltava vähintään 50 cm. Jos 120 cm: n leveydeltään sopiva nauhatalusta sopii, on kehys, jolla ei ole kahta mutta kolme pituussuuntaista vahviketta.

Tämä olisi tehtävä myös, jos säätiö on korkea. Lisäksi runko-osan yläosassa on vahvistettava U-muotoisia puristimia, jotka lisäävät hihnan lujuusominaisuuksia ja minimoivat mahdollisuuden rikkoa nauhalevy.

Nurkkasärmissä olevaa kehystä on täydennettävä 45 astetta horisontaalisilla tankoilla varustetulla raudoituksella.

Kun kehys on täysin valmis, se asetetaan muovituille. Jotta kehys ei liiku, kun laasti kaadetaan, muoviset kiinnittimet kiinnitetään sen ja muottien väliin.

Menetelmä kylvyn nauhan perustuksen kaatamiseksi

Tärkein sääntö, joka määrittää, miten tehdä pohjan kylpy on muottien kaataminen yhden päivän tuottamaan kiinteää betonia. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla ei ole betonisekoittimia, on parempi ostaa valmiita sementtilaastimerkkejä M200 tai M400. Varmista etukäteen, että hän voi ajaa suoraan johonkin säätiön sivuihin.

Omalla kädelläsi voit vaivata sementtilaasti käyttämällä tätä materiaalia:

 • 1 osa sementtiä M400 tai M500;
 • 3 hiekkaa;
 • 4-5 kappaletta puhdasta raunioita.

Vesi tarvitsee niin paljon keskipitkän virtauksen johdonmukaisuuden saavuttamiseksi.

Laasti kaadetaan muottipesään 20 cm: n kerroksissa, joista kukin tasoitetaan lapioilla tai laastilla. Samanaikaisesti se puhkaistaan ​​lujitustangolla tai puristetaan tärinän avulla. Tätä prosessia tarvitaan aukkojen ja kuplien poistamiseksi liuoksen paksuudesta. Tätä varten sinun on lisäksi koputtava muotin seinistä.

Jos liuoksen kaataminen on ohi illalla, silloin yöllä perustus sekä sateen on peitettävä muovikelmulla. Päivällä se on kasteltava. Kun betoni on kovettunut - 2 viikon kuluttua muotti voidaan irrottaa. Seuraavaksi on säätöpinnan pinnan suuntaus ja hionta. Mutta lisärakennustyöt voidaan aloittaa vasta kuukauden kuluttua valaistuksen jälkeen.

Viimeinen vaihe on kerros, jossa on kaksi kerrosta kateaineita, jotka on liimattu bitumimateriaaliin.

Edellä olevasta materiaalista opit tekemään oman käden kylpytukeen perustuvan. Jos lähestytte työtä oikein, säätiö on vankka ja tuleva kylpyamme kestää hyvin, hyvin kauan.