Tallirakenteiden perusvarusteet

Rakentaminen tiilitalon nauha säätiö

Rakentamisen kokemuksen perusteella on paras vaihtoehto tiilitalon rakentamiseen. Eräässä kunnossa rakennetaan yksiportainen rakenne ja sopiva maaperä on läsnä. Kaksikerroksisen rakennuksen asettaminen vaatii tarkempaa lähestymistapaa ja virheellisiä laskelmia, koko tukirakennetta.

Haluat aina sisustaa mökin modernimpiin materiaaleihin, jotka painavat paljon. Esimerkiksi polymeerilevy painaa 17-28 kg: n kappaleen. Lisäksi sen tukirakenteella on riittävä paino. Sen vuoksi voimakkuuden tulisi olla riittävä (15-20%).

Laitospohjan teknologinen prosessi edellyttää kaikkien kehittyneiden tekniikoiden huolellista tutkimista ja toteutusta. Yritetään purkaa hyllyjä paitsi rakennuksen nauha-versio, tiilitalon alla, mutta myös yhdistetty menetelmä. Miten vahvistetaan kaksikerroksisen version perusta. Mikä on tärkeä linnoitukselle? Tekniikka, materiaalit tai oikein suoritettu laskenta ja täsmällinen projektin seuraaminen rakentamisen aikana.

Rakentamispaikkojen rakentaminen ja valinta

Yleensä voit rakentaa kaikkialla, mutta kaikkialla ei ole sopivaa maata.

Visuaalisesti voit määrittää todennäköisyydellä 90%, vain pohjaveden läsnäolo, kasviston nopea tarkastus.

Ei pitäisi olla ohdakkeita, ruokoja, suuria pensaita.

Jos haluat valita kotilehtiä koskevan tontin, pyydä asiantuntijaa suorittamaan geodeettiset tutkimukset, ratkaista siten useampi kuin yksi kysymys.

Määritä maaperä, sen tiheys ja pohjavesien esiintyminen.

Miten valita säätiön tyyppi?

Kaistaleperustyyppien järjestelmä

Normaalin tunkeutumisen nauha-pohja on vakio. Tärkeä tukirakenne on maaperän yläkerroksessa. Kiinteällä maalla, kun maa liikkuu, standardin liuska-alusta, jopa 1400 mm., Syvyys, toimii normaalisti. Kuten minkä tahansa muun tyyppinen.

Tästä sarjasta ja hienoksi haudutetuista pohjista se on tehty betonista ja vahvikkeista, ja tukirunko yksinkertaisesti maalla, syvyys on 600 mm. Ja tärkeimmät painon kuormat lähetetään maanpinnalle rakennuksen painosta paineella. Tämä on kelluva pohjatyyppi. On parempi valita se rakentaa yksi tarina, ei raskas rakentaminen hieman turvonneet maahan. Erinomainen valinta maan tai maan rakentamiseen.

Säätiön rakennustekniikan muunnos, joka on rakennettu rakennusteollisuudelle TISE (Technology of Individual Construction Ecologic), kun käytetään liikkumismailla, käytetään useammin. Jotta kasetti ei repäisi nauhan, sen alapuolella tehdään vakauttava tyyny. Tämä yhdistetty käyttö tarjoaa etuja, jos tiheän maan syvyys on alle 2,0-2,5 metrin tason.

Tämä tyyppi soveltuu kaksikerroksisen tiilitalon rakentamiseen, mutta vain kevyesti viimeisteltynä.

On tarpeen rakentaa uimavyöhykkeeseen noudattaen tiettyjä normeja, ja säätiön käyttö, joka seisoo ruuvipolleilla, suojaa rakennetta kaikilta vääristymiltä ja kutistumiselta. On myös mahdollista käyttää ruuvaamista paaluilla, ne ajavat tarvittavaan syvyyteen itse maahan ja yrittävät päästä pohjaveden alle, mikä antaa kiistattomille eduille vakauden.

Tämä säätiö soveltuu kaksikerroksisen talon rakentamiseen vakaille maille. Ruuvipallojen perusta ei reagoinut lähes kausivaihteluihin, rakennus toimii pitkään.

Tyynyjen valmistelu ja järjestäminen

Kaivaa kaivannot kellarikerroksessa ilman kellarista alhaista GWL - pohjavesiä

Päättäessään kerrosten lukumääristä ja valitsemalla nauhatulostustyypin, on aika kehittää maata ja rakentaa tyynyn tiilitalon nauhan perustukselle.

Oven leveyden tulisi vastata yksiportaisen rakennuksen kuormia, mutta vähintään 500 mm, leveys. Rakennuksen syvyys tiilitalon 1-1,2 metriä.

Kun otetaan huomioon syvyys, ne kaivaavat 1300 mm., Joista 100 mm., Käytetään lisäämään tyynyjä raunioilla. Tiivistä ojan pohja tehdään käsin tai tärisevillä levyillä, joiden paino on vähintään 120 kg. Runsaasti 8-10 kulkee tällaisen levyn kaivannon pohjalle.

Tiilen kaksikerroksisessa talossa nauha-säätiö kaadetaan syvemmälle, maaperän kehittyminen suoritetaan 2 metrin syvyyteen tai enemmän, maan tiheään kerrokseen. Yhdistetyssä menetelmässä paalut haudataan suoraan ojaan 5 metrin syvyyteen. Pallojen asennus on tehtävä tiukasti pystysuorassa asennossa ja halkaisijan ollessa asennettaessa ei saa olla pienempi kuin 1800-200 mm.

Vinkki: Vähennä painetta pohjan seinämillä, voit käyttää vaimennustäyttöä, hiekkaa, raunioita tai niiden seosta. Ne on järjestetty koko pohjan ympärille, kerrospaksuudeltaan 200-400 mm., Koko pohjan syvyyteen.

Kuinka vahvistaa nauhatusperusta

Liitokset lasikuidulla pohjaan

Teknologia etenee rakentamisessa eteenpäin. Viime aikoina materiaalimarkkinoilla on ilmennyt betonipohjan lattialla olevan basaltikuidun vahvistamista, joka ei ruostu. Sen kuidut ovat riittävän vahvoja kantavien rakenteiden luomiseksi jopa kaksikerroksiselle talolle.

Alamäksissä ja kosteissa paikoissa on parasta antaa sille suosiota. Asettamalla uskollisuudelle sauva, jonka läpimitta ei ole 12 mm, mutta 14. Tavallisissa olosuhteissa betonirakenteen vahvistamiseksi käytetään metalli-palkista A-3 valmistettua vakiorakennetta.

Kun kyseessä on kaivoskentän vahvistaminen peruspohjan kasaan, pystysuuntaisten kehysten rakentamiseksi käytetään 10-12 mm: n halkaisijaltaan halkaisijaa. Pidä ne kiinni renkailla, joissa on ohut raudoitus 6-8 mm. Renkaat on asennettu 30-40 cm: n välein. Sauvojen pituus. Tiedotteet ovat tärkeitä myös nauhakuoren pukeutumisen kannalta, on helppoa leikata tarpeetonta ennen kaatamista, kuin itse alueellisen kappaleen sitomista.

Tärkeää: Kaksikerroksisen talon kaistaleiden pohjarakenteiden järjestelyn yhteydessä raudoitus tehdään parhaiten SNiP 52-01-2003 "Betoni- ja teräsbetonirakenteiden" standardien 7.3.5 mukaisesti. Vahvistuksen viimeistellyn kehyksen reunasta tulee olla vähintään 35 mm betonin suojaava kerros.

Asennettaessa kaksikerroksinen talo, pohjalla ei saa olla neljä pitkittäistä sauvaa betonin poikkipinta-alasta, mutta vähintään 6. Paksuus 14-18 mm., 1200 * 600 mm: n perustan poikkileikkauksella. Jotta suojaava kerros säilyisi tietyllä alueella, voit käyttää muovituotteita: etäisyys.

Tiilitalon vahvistuksen alle on yksinkertaisesti välttämätöntä. Tämä ei ole kevyt rakenne profiileista ja profiloidusta levystä. Mistä voin tehdä pohjasta hienojakoisen upotetun version?

Valinnaisten muottien valinta

Laitteen muottijalanjalusta omilla kädillä ilman monoliittista betonivalmistusta

Kaatumisen nopeus toimii kokonaisuudessaan riippuen muottiyksiköstä. Edullinen valita ei-irrotettava vaihtoehto. Mutta 2 kerrosta, paras muoto lohko muottien valmistettu metallista tai modulaarinen muovi.

Tällaisten laitteiden suunnittelussa voit työskennellä ongelmitta pitkin, ja voit koota sen muutamassa päivässä.

Monet kehittäjät kiirehtivät purkamaan muottirakennetta, sitä ei pidä tehdä. Irrota tarttumattoman betonin reunat. Prosessia voidaan kiihdyttää lisäämällä lisäaine tai pehmittimen betoniin, ja talvella sitä on tehtävä.

Pienikokoisille betonitoimille, jotka ovat enintään 20 kuutiometriä, on parempi tehdä muottiin levy ja puu, ja toisessa tapauksessa kannattaa vuokrata se.

Älä unohda asettaa kalvoa puisen muottien ja kehyksen väliin. Jos valitset metallista valmistetun muottipinnan, voitele se jäteöljyllä, minkä tahansa tekee.

Säätiön nauha-valu

Voit kaataa nauha manuaalisesti betonisekoittimella, joka järjestää ympäryksen ympärille useita galvanoidusta teräksestä valmistettuja aputyynyjä. Jos sen syvyys on enintään 600 mm, ja tilavuus on 5-9 kuutiota.

Tärkeää: Tilarakennuksen pylväsnauha on rakennettu 2 päävaiheeseen, täyttämällä kaivoksia tai ruuvaamalla paaluja ja kaatamalla betonirauta betoniin. Jos paalut on tehty betonista, ne voidaan lastata aikaisintaan 30 päivässä.

Toisessa tapauksessa betonin on oltava valmiiksi tilattu ja laskettava tarkka määrä. Valaistusvärähtelijät massan tiivistämiseksi itse ovat myös käyttökelpoisia tässä, sitä tiukempi tamper, sitä paremmin betoni.

Betonin täytteiden tuotanto vaatii kokemusta ja osaamista. Asiantuntijoiden kanssa sovitut ongelmat ratkaisemaan ongelmasi koko rakenteiden kokoonpanossa ja ratkaisemaan myös betonointiongelman.

Miten laskea perustan tiilitalolle

Päätimme säätiön tyypistä, jotka lukevat aiemmat artikkelit, muistavat, että kaiken näkökohdat, nauha-aluksella perusteellinen säätiö oli ihanteellinen vaihtoehto talomme. Tänään puhumme sen syvyydestä, paksuudesta ja muista yhtä tärkeistä parametreistä.

Artikkelin sisältö:

Syvyys perustaa tiilitalon säätiö

Koska pohja on syvä, tärkein kriteeri syvyyden valinnassa on maaperän jäädytyksen syvyys alueella, jossa taloa on rakennettu, sekä pohjaveden taso (GWL) ja maaperä.

Alueemme maaperän jäädytyksen syvyys on hieman yli 1 metriä, ja siksi päätettiin syventää säätiötä 1,10 m.

Mutta ei aina kaikki ole niin sileä. Joskus pohjavesi on korkea, joskus maaperä jättää paljon toivomisen varaa, hyvin, hyvin usein tapahtuu, että maaperän jäädytys syvyys on suuri, ja siksi nauhatason kustannukset kasvavat merkittävästi.

Jotta lasketaan oikein kaistaleen syvyys, suosittelen, että luet asiaa koskevan artikkelin tällä sivustolla. Siinä kuvataan yksityiskohtaisesti, millä edellytyksillä ja millä syvyydellä perustus on asetettu, sekä keinoja vähentää tätä syvyyttä ja vastaavasti kustannuksia.

No, olemme päättäneet syvyydestä, nyt selvitämme, miten määritetään säätiön paksuus (leveys).

Pohjan paksuus tiilitalon alla

Jos puhumme tiilitalon perustusnauhan paksuuden (leveyden) laskemisesta, se lasketaan talon tarvittavan jalanjäljen laskemiseksi, jossa kaikki otetaan huomioon talon itse painosta lähtien ja joka päättyy kaikkiin maaperän parametreihin rakennustyömaalla. Myös tärkeä rooli leveyden määrittämisessä on seinien paksuus.

Olisi loogista olettaa, että laajempi monoliittinen nauha on, sitä voimakkaampi se on ja sitä enemmän se saa tukea kentällä, mutta tekemällä niin lisäämme huomattavasti koko säätiön rakentamiskustannuksia. Siksi paksuuden tulisi olla optimaalinen. Toisin sanoen pohjan leveys on valittava siten, että on riittävää lujuutta, tukia maan päällä ja lisäksi on välttämätöntä minimoida betonin kustannukset, mikä on kalleimmista materiaaleista nauhan perustuksille.

Olen jo kirjoittanut siitä, miten lasketaan talon perusta yhdelle edellisistä artikkeleista, joten jos haluat toistaa kuka on kiinnostunut, voit katsoa sitä. Tässä laskelmassa opit selvittämään kuorman säätiön, sen laakerialueen kentän ja paljon muuta.

Jos sinulla ei ole pahoja maastoja paikoissa eikä maastoa tuhoutu, perussäätönauhan leveys voidaan periaatteessa valita ulkoisten laakeriseinien paksuudesta. Joten myöhemmin ei ole ongelmia suurella ulokkeella materiaalista, josta seinät rakennetaan.

Pelataan vain valtava rooli, joka rakennetaan talon kellarista. Jos esimerkiksi tiilestä, niin säätiön paksuus, tarkoituksenmukaisuuden vuoksi, olisi oltava tiilen leveyden monikerta, ts. 38 cm, 51 cm jne. No, normaalisti tasaiselle laskemiselle valitaan 10 cm: n leveys, ts. 40cm, 50cm jne.

Lisäksi voidaan sanoa, että pohjalevyn leveys on 40 cm ja kellarin leveys 38 cm helpompi korjata perustuksen merkintöjen virheet ja rakentaa pohja suuremmalla geometrisella tarkkuudella.

Säätiön leveys on 40 cm, mikä on eräänlainen "standardi" paikkakunnallemme, ja useimmat nauhalevyt tehdään samalla tavalla.

Huolimatta siitä, että talosi seinät ovat noin 50 cm, rahan säästämiseksi on mahdollista jättää tiilitalon säätiön paksuus 40 cm, sillä tämä tuki riittää. Kellarissa on myös noin 40 cm, ja kellarikerroksen päälle täytämme välittömästi betonilattian kiinteällä monoliittisella levyllä, joka auttaa kompensoimaan säätiön leveyden ja seinien paksuuden eroa.

Kuinka laskea vahvistus talon perustalle

Kuinka valita raudoituksen halkaisija, vahvistusjärjestelmä sekä sen määrä, olen jo kertonut artikkelista raudoituksen laskemisesta nauhalumpuille.

Talon perustuksen vahvikkeena kaikki on yksinkertaista - vahvistusta tehdään vahvikkeella, jonka läpimitta on d12 ja d8.

Lujitussuunnitelma tulee olemaan 4 vaakasuuntaista sauvaa pitkin talon koko kehää, ja pystysuorat ja poikittaiset insertit muodostavat suorakulmion noin 1,0 - 1,5 m.

Vaakasuuntaiset lujitustangot, joiden murtuman ja murtumisen maksimikuorma putoavat, ovat halkaisijaltaan 12 mm, ja niistä tulee neljä, kaksi ylhäältä ja kaksi pohjaa. Pystysuora ja poikittainen vahvistus on 8 mm, joten säästämme hieman.

Ja niin, laskimme syväterän ja paksuuden nauhan perustan meidän tiilitalon, ja päätti myös vahvistaminen. Seuraavassa artikkelissa vihdoin käännyn itse rakentamiseen ja kerron, kuinka säätiö kaadettiin.

Miten perustaa tiilitalle

Säätiö on rakennuksen tärkein rakentava elementti. Tiilitalo ei ole mikään poikkeus. Ilman luotettavaa alustaa on mahdotonta rakentaa kestävää ja mukavaa asuntoa. Väärin laidat rakennuksen perustukset voivat aiheuttaa paljon vaivaa, kunnes koko rakennuksen tuhoutuminen. Siksi on tärkeää valita oikea ja laadukas kaataa perustan tiilitalolle. Tämä artikkeli on suunniteltu vastaamaan kysymyksiin siitä, mikä säätiö on parempi ja miten sitä kaadetaan.

Valinnan näkökohdat

Nykyaikaisten rakentajien arsenalissa on useita erilaisia ​​perustuksia, jotka eroavat toisistaan ​​suunnittelussa, teknisissä ominaisuuksissaan ja laajuudessaan. Näiden ominaisuuksien ansiosta tarvitset oikean lähestymistavan tiilitalon säätämiseen. On useita kriteerejä, joilla on suora vaikutus laakeripohjien toimintaan. Tärkeimpiä niistä ovat:

 • Rakennuksen koko ja paino.
 • Maaperän fyysiset ominaisuudet rakennustyömaalla.
 • Avustustyö.
 • Pohjaveden taso.
 • Maaperän jäädytys syvyys talvella.

Sinun tulisi oppia lisää näistä näkökohdista, jotta voimme paremmin ymmärtää, mitä säätiön pitäisi olla talolle.

Rakennuksen mitat ja paino

Merkittävä piirre tiilen tai kivien rakenteesta - niiden suuri paino. Yksi kerros tiilitalosta voi olla puutavaran yli kaksi kerrosta. Tosiasia on, että tiilien tiheys on jopa 1,5 tonnia / 1 kuutiometri. Männyn tai kuusen tiheys on vain 500 - 600 kg. Tämä asettaa erityisiä vaatimuksia tiilirakennusten tukialustan lujuudelle ja luotettavuudelle.

Iso tiilitalo

Rakennustandardien mukaan tiilitaltaan ei saa olla matala teippi. Metalliputkien pylväskanta ei toimi. Tämä johtuu hienosti matalasta nauhateollisuudesta ja metalliputkien korroosion herkkyydestä.

Pelaa heidän rooliaan ja talonsa kokoa. Joten, kaksikerroksisen talon perustana on oltava paljon vahvempi kuin yhden kerroksen rakennuksessa. Ja jos katsomme, että joskus yksityisen rakennuksen korkeus ei rajoitu kahteen kerrokseen, niin säätiö on kaadettava täysin SNiP: n normien mukaiseksi. Kahden kerroksen tiilitalon tukipohjan asianmukaiseen varustamiseen tarvitset rakennushankkeen, johon on liitetty kaikki tekniset laskelmat.

Maaperän ominaisuudet

Tiilitalon perustyypit olisi valittava jokaisessa tapauksessa myös riippuen maaperätyypistä. Niiden kantoominaisuuksien mukaan maaperä voi olla heikko, keskipitkä ja voimakas. Heikot ovat suolaisia ​​ja savimaita - lähinnä niiden kyky kerääntyä kosteutta. Lämpiminä aikoina tällaisilla mailla ei ole riittävästi voimaa kestämään säätiön massiivista rakennetta, etenkin kahden kerroksen tiilen tai kivitalon perusta.

Talvella myrsky- tai savimaat ovat kausiluonteista. Pylvääseen kertynyt vesi jäätyy ja muuttuu jääksi, minkä seurauksena tilavuus kasvaa huomattavasti. Laajeneminen, kostealla maaperällä alkaa kohota, vääristää ja rikkoa vääriä perustuksia. Siksi heikossa maaperässä talon pylväsperusta on edullisin vaihtoehto.

Pilejä tulee ajaa maanpinnan jyrkkyyden alapuolella.

Kiviä ja hiekkakiviä pidetään kiinteinä maaperäinä. Ne ovat riittävän voimakkaita kestämään kaikenlaista säätiötä - kevyestä, matalasta ja voimakkaasta kaistaleen perustasta kaksikerroksiseen taloon.

Hiekka ja skalnik eivät käytännössä pidä kosteutta itsessään, joten ne eivät ole kovin alttiita pakkaselle. Hiekkapohjaiset liepeet ja liepeet ovat keskitasoisia maaperä, jonka lujuus riippuu kosteuden kyllästymisestä, joten valitaan perustana talon loisteliaalta tai hiekkaaltaiselta tiileltä muodostetulle talolle, joten on syytä kiinnittää huomiota sellaiseen parametriin kuin pohjaveden korkeus.

Suositellut alueet erilaisten alustojen käyttöön

Pohjaveden korkeus

Pohjan laakeroinnin syvyys riippuu tämän maan ilmaisimesta. Pohjaveden korkea taso tarkoittaa, että paikan päällä olevat maaperät ovat erittäin todennäköisesti huuruja, joten siksi ei ole suositeltavaa rakentaa liuskakuppi tällaiselle tilalle tiilitalolle. Paras ratkaisu tässä tapauksessa on rakentaa paalusäätiö tai monoliittinen "kelluva" laatta. Todellakin, näitä vaihtoehtoja käytetään useimmiten pienten kevyiden rakennusten yhteydessä.

Kaksikerroksisen tiilitalon osalta paalun tai laattasäätiön perustus on lujitettava voimakkaasti rakennuksen massiivisuuden ansiosta. Toinen vaihtoehto on varustaa tehokkaan viemäröinti- ja viemäröintijärjestelmän sivustolla ja asettaa säätiönauha.

Tässä tapauksessa nauhalevyn syvyyden on oltava maaperän jäädyttämisen alapuolella niin, että vetovoimat eivät tuhoa sitä. Tällainen suoritusmuoto on erinomainen Etelä-alueilla, joissa maaperä jäätymisen ei ole enemmän kuin 0,5 -. 0,7 m pohjoisilla alueilla, jossa syvyys jäätymisen voi saavuttaa 1,5 m tai enemmän, pohja-nauha laite syvää voi tulla epätaloudellinen, koska se lisää merkittävästi rakentamisen kokonaiskustannuksia.

Myös silloin, kun rakennetaan kaistaleperusta korkealla maanalaisella vedellä, on otettava huomioon kallioperän seinien ja lattioiden korkealaatuisen monikerroksisen vedenpitävyyden kustannukset. Ilman tätä maaperän kosteus tunkeutuu kellariin pienillä halkeilla ja huokosilla betoniseinissä, mikä aiheuttaa sienen ja homeen kehittymistä. Vesi, joka on pudonnut betonin huokosiin jäädyttämisen aikana, laajentaa niitä muodostaen halkeamia.

Monet yksityiset kehittäjät herättävät kysymyksen: "Mikä on kaksikerroksisen talon perustan syvyys?". Koko rakennuksen lujuus riippuu siitä, ja jos otetaan huomioon sen huomattavat mitat ja paino, niin tällaisen laakeripohjan laite on erittäin vastuullisesti otettava huomioon kaikki vivahteet huomioon ottaen. Taulukossa on esitetty suositeltava kellarin syvyys kaksikerroksiselle tiilitalle maaperillä, joilla on erilainen pohjavesi.

Tyypit säätiöt

Sen jälkeen kun perehdytään perusperiaatteiden valintaan, on tutkittava tarkemmin tiilitalon tietyn perustan tekniset ominaisuudet. Tässä kapasiteetissa käytetään useimmiten kolmen tyyppisiä alustoja:

Ymmärtääksemme oikean perustan tekemisen sinun tulisi tutustua rakentamisen teknologisiin vivahteisiin.

Nauhapohja

Ribbonperusta tiilitalle on yleisin tyyppi. Tämän vaihtoehdon eduista on sen yksinkertaisuus ja kyky kestää erittäin suuria kuormia, mikä on erityisen tärkeää massiivisille rakennuksille, esimerkiksi tiilen kaksikerroksiselle talolle. Perusnauhat suunnittelun ominaisuuksien mukaan jaetaan kahteen tyyppiin:

Monoliittiset alustat valetaan betoniliuoksesta suoraan rakennuspaikalle. Ennen betonitoiminnan aloittamista rakenna muottirakenne ja koota siinä oleva vahvike runko. Esivalmistetut nauharakenteet on asennettu lohkoilta nostolaitteiden avulla. Rakenteellisesti perustusnauha on konkreettinen nauha, joka kulkee rakennuksen kaikkien seinien läpi, niin ulkoisesti kuin sisäisesti.

Nauhalevyn leveys voi olla 30-60 cm: se on monoliittisten pohjalevyjen kokoa, jota säätelevät rakennustandardit. Jos suhteellisen pienten ja kevyiden tiilien rakenteiden nauhalistan leveys voi olla 300 mm, niin kahden kerroksen talon paksuuden tulisi olla vähintään 400 mm.

Lisäksi kaksikerroksisen tiilitalon kaistaleen perustusta tulisi syventää vähintään 50-70 cm, mikäli se on rakennettu kiinteisiin, ei-fossiilisiin maaperäihin. Pohjaosien matala syvyysvaihtoehdot eivät tässä tapauksessa ole täysin hyväksyttäviä, koska niillä ei ole riittävää lujuutta.

Pallosäätiöt

Säätiön tätä versiota käytetään yleensä rakennusten rakentamisessa heikoilla, myrkyllisillä tai kallistuvilla mailla. Tällaisen maaperän rakentamisen piirre on tarve rakentaa kiinteä säätiö, joka voi varmistaa rakennuksen vakauden. Tätä tarkoitusta varten pohjan pohja on haudattu kiinteälle kalliolle, mikä estää rakennuksen kutistumisen. Tai pohjan pohjan pitäisi olla kylmänä vuodenaikana maaperän jäädyttämisen alapuolella. Tämä poistaa sen suulakepuristuksen maasta pakkasella.

Pallon pohja tiilitalolle

Tällöin paras optimaalinen tekniikka on menetelmä porausten maahantuontiin tai vääntämiseen maahan. Näin voit säästää paljon vaivaa, aikaa ja rahaa, joita tarvitaan samankaltaisen syvyyden monoliittisen nauhan kaivamiseen ja valuun. Paalusäätiön rakentamiseen on olemassa kolme tekniikkaa:

Vasaramenetelmä koostuu paalun paakkuudesta maahan erityisen vasarakopraan avulla. Se voi olla mekaaninen, ripustettu nosturista tai kaivukoneesta. Yksityisessä rakentamisessa voidaan käyttää ja kädessä pidettävää peitettä, jota ohjaavat ihmisten lihasvoima. Porattu tekniikka mahdollistaa porauksen tarvittavasta syvyydestä maahan, jonka jälkeen se vahvistetaan ja valetaan monoliittiseen betoniin.

Kun itse kaatavat paalut on noudatettava tiukasti rakennusteknologiaa - käytä korkealaatuista betonia (M-400) ja värähtele valurauta. Jos näitä sääntöjä ei noudateta, tukipilarit voivat osoittautua liian heikoiksi, ja niiden sisällä on ilmatyynyt ja kuoret.

Ruuvitekniikassa käytetään laakerirakenteen rakentamiseen erikoisakseleita, joissa on spiraali. Ne upotetaan mekaanisilla tai käsikahvoilla, ja koko prosessi muistuttaa ruuvin tai korkkiruuvan kiertymistä.

Laattoalaptio

Suhteellisen harvoin käytetään asuntorakentamiseen. Klassinen laattojen pohja on vahvistettu monoliittinen laatta, joka kaadetaan hiekkamaljakkoihin. Tämän vaihtoehdon vähäinen esiintyvyys liittyy useisiin toimintahäiriöihin. Ensinnäkin pohjalevy sulkee pois talon alapuolisen kellarikerroksen, kellarin tai maanalaisen rakennuksen. Toiseksi tällaista säätiötä käytetään vain pienikokoisten ja kooltavien rakennusten rakentamisessa.

Kaksikerroksisen tiilitalon laatatyöt voivat maksaa kehittäjälle liian kalliiksi betonivalun suuren määrän takia.

Siksi yksityisen tiilenrakennuksen pohjalevyä käytetään vain hätätilanteessa. Esimerkiksi, jos rakentaminen toteutetaan haavoittuvilla maaperillä. Tällöin tukilevyn suuri alue estää rakennuksen vääntymistä vähentäen sen erityistä painetta maahan.

Levytekniikkaa voidaan käyttää myös tiheissä maissa, kun on tarpeen yhdistää perustus ja karkeat lattiat työn optimoimiseksi. Tällainen tarve voi syntyä kylpytynnyreiden, autotallien tai varastojen rakentamisen aikana.

Yksityisyrittäjä voi perehtyä erilaisten säätiömallien erityispiirteisiin ja valintaperusteiden valintaan itsenäisesti laadukkaaseen säätiöön tiilitalonsa alla.

Talon rakentaminen

Jokaisen kodin perusta on sen perusta. Luodessasi tämä rakennuselementti vaaditaan työskentelemään erittäin huolellisesti. Loppujen lopuksi siihen perustuvan tiilitalon vahvuus riippuu suoraan oikein valituista perustuksista ja siitä, kuinka hyvin se luodaan. Tietenkin voit luoda kiinteän perustan tiilitalolle omilla käsilläsi, ja tämä vaatii hyvin vähän. Riittää, että ymmärretään erilaiset säätiöt, otetaan huomioon niiden vahvuudet ja heikkoudet sekä pystyvät käsittelemään työkalua.

Perustutkimuksen valinta

Kun suunnittelet perustan tiilitalolle, kannattaa ottaa huomioon sen suuri massa. Muutoin perustuksen rakentaminen, joka ei ole suunniteltu raskaille kuormille, johtaa halkeamien ilmenemiseen talon seinille ja sen osittaiselle tuhoutumiselle. Tee näin ja tee tekninen tutkimus rakennuksista. Tiilitalon aiheuttama kuorma voi kestää useita erilaisia ​​perustuksia: nauha, paalu, laatta.

Se on tärkeää! Tiilitalleille ei ole tavallista käyttää matalia ja pylväsperäisiä perustuksia. Mutta tämä pätee vain matalien liuskojen perustuksiin ja pylväsperiaatteisiin metalliputkista, koska ne eivät voi kestää tiilitalon raskasta kuormitusta.

Riippumatta siitä, mistä säätiöstä henkilökohtaisesti haluat, on olemassa tiettyjä erityisiä vaatimuksia ja standardeja jokaiselle. Ja oikea perustus tiilitalolle voidaan luoda vain noudattamalla näitä normeja. Kun valitset tietyntyyppisen säätiön, harkitse seuraavaa:

 • fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet;
 • helpotus;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys;
 • pohjaveden taso.

Video: Säätiötyypit

Tarkempia tietoja on parasta kutsua asiantuntija, joka huolellisen tarkistuksen jälkeen antaa yksityiskohtaiset tiedot maaperän ominaisuuksista. Vain tämän jälkeen voit siirtyä säätiön valintaan ja järjestelyyn. Jos tiedät jo maanne maaperän ominaisuuksista, alla olevista taulukoista käy ilmi erilaisten perustusten riippuvuudet maaperän ominaisuuksista.

Taulukko 1 - Määrätyypin valinnan riippuvuus maaperätyypistä

Taulukko 2 - Säätiön valinnan riippuvuus tulevasta rakenteesta

Taulukko 3 - Pohjakerroksen syvyys tiilitalle maaperän ja pohjaveden esiintymisen osalta

Strip-pohja tiilitalolle

Nauhapohjien suosio on valtava. Rakenna tiilitalon nauhatus, betoni- tai kivirakennus, jos rakennuksessa käytetään massiivisia betonilattia. Se pystyy kestämään raskaita kuormia ja erottuu yksinkertaisuudestaan. Kellarinteippi sijoitetaan rakennuksen kehäksi ja sisäseinien alle. Liuskajohdon toinen epäilyttävä etu on kyky luoda kellari tai kellari, jossa perustusnauha toimii seininä.

Nauhapohja jaetaan rakentamisen tyypin mukaan elementteihin ja monoliitteihin. Monoliittiset ovat yksiosainen, vahvistettu betonirakenne. Tällä pohjalla on vahvat lujuusominaisuudet, ja sen rakentamisen työtä voidaan tehdä itsenäisesti. Valitettavasti monoliittisen perustan suurin haitta on kovettuminen ja kovettuminen. Esivalmistettu pohja koostuu kivi- tai betonilohkoista. Se on rakennettu hieman nopeammin, mutta kaiken työn suorittamiseen tarvitaan lisää työvoimaa ja erikoislaitteita. Toisin kuin monoliittinen, esivalmisteella on pienemmät lujuusominaisuudet.

Erotus riippuu myös maanpinnasta - matala ja syvä. Pohjanpohjia, joiden syvyys on 50-70 cm, pidetään matalammalta syvemmältä. Tällaiset perustukset sopivat kevyisiin rakenteisiin. Tiilitalon matala perustus ei pysty kestämään sen painoa, joten tiili-, betoni- ja kivirakenteiden rakentamista varten rakennetaan upotettu pohja. Tällainen säätö asetetaan 30 cm: n alapuolelle maaperän jäädyttämisen tasolle ja siinä tapauksessa, että hanke tarjoaa kellarin tai kellarin. Tiilitalle nauhan pohjalle hinta alkaa 180 dollaria per m3. Lisäksi tiilitalon säätiön kustannukset vaikuttavat myös etäisyydellä suuresta kaupungista, jossa kaikki tarvittavat materiaalit ovat käytettävissä.

Voit luoda liuskan perustan seuraavasti:

 • tyhjennä tontti, poistaa turvekerros ja merkitä paikka tulevalle säätiölle. Varmista, että kulmat ovat ehdottomasti suorat;
 • käyttämällä kaivuria tai käsin kaivaa kaivantoa tai kaivoa haluttua syvyyttä varten. Mitä tulee kaivamaan, riippuu projektista kotona. Jos se on kellarissa tai kellarissa, kaivaa kaivo, ja jos ei, niin kaivanto. Kaivon tai kaivon mitat tekevät 1,5 - 2 enemmän. Tämä on välttämätöntä muottien järjestämiseksi ja betonin kaatamiseksi. Pohja on tarkasti kohdistettu horisonttiin ja teodoliitin avulla tarkistamme syvyysmerkin kulmissa;
 • Monoliittisen kaistaleen pohjalle kaivannon pohja kastellaan vedellä ja sirotellaan kerroksella hienoja soraa ja hiekkaa, jonka paksuus on 200 mm. Sen jälkeen koko pinta on täynnä tärisevää levyä. Lopuksi pehmuste peitetään vedeneristyksellä ja kaadetaan yläosaan ohut kerros vähärasvaa betonia. Esivalmistetun perustuksen osalta suoritetaan samoja toimenpiteitä sillä ainoalla erolla, että puristus ja pehmuste suoritetaan vain siinä paikassa, jossa betonilohkot asennetaan;
 • luomalla esivalmistetun säätiön tarvitset erikoislaitteita, koska betonilohkoilla on suuri massa. Asennamme lohkot paikalleen ja kiinnitämme ne sementti-hiekkalaastiin. Lohkojen asettamismenetelmä on sama kuin tiilen asettamisessa. Ainoa ero on kooltaan;
 • Monoliittisen perustuksen luomiseksi asennamme ensin 40-50 mm: n paksuisten lankkujen muotit, jotka on jäykästi kiinnitetty tukijalosteilla. Mutta on kätevää käyttää runko-kilpi taitettavaa muottirakennetta. Muottien asennuksen aikana on tarpeen tarkistaa seinien pystysuuntaus. Pohjan korkeuden on oltava vähintään 40 cm ja märät maaperät ja paljon muuta. Tämän mukaan myös muottien korkeus tehdään;

Se on tärkeää! Kellarin pohjan hyvä eristys sijoitetaan pohjapäähän, jonka reunat nostetaan.

 • Seuraavaksi luo lujitusholkki nauhan perustuksille. Sitä varten käytämme teräspalkkeja, joiden paksuus on 6 mm - 10 mm. Leikataan tarvittava määrä halutun kokoisia sauvoja ja hitsataan ne yhteen. Valmis kehys lasketaan kaivantoon aiemmin asetetuista tiilen tai kiven tuet;
 • se on nyt valmistaa betoni ja kaataa sen sisällä muottiin. Itsensä kaatoaminen suoritetaan kerroksittain 15-20 cm, useissa lähestymistavoissa. Jokaisen lähestymisen jälkeen betoni laskeutuu värähtelevällä vasaralla tai muulla improvisoidulla työkalulla, kuten lapiolla. Tämä tehdään aukkojen poistamiseksi ja luo vankka perustus;

Se on tärkeää! Säätiölle oli vahva, betonin koostumuksen on oltava keskipitkällä rasvapitoisuudella. Tällainen betoni ei kulje esteiden ympärille, ja sen liikkumista on tehtävä jonkin verran.

 • juuri valettu säätiö lähtee täysin kuivaan. Se voi kestää noin kuukausi. Samaan aikaan veden pinnalle on ensin vedettävä veteen niin, että betoni ei kuivu tai halkeile;
 • kun betoni on asetettu, muotti poistetaan ja pohja on vedetön. Näihin tarkoituksiin voit käyttää erilaisia ​​rulla-, päällystys- ja muita vedenpitäviä materiaaleja;
 • Lopuksi täytämme säätiön. Teemme tämän äärimmäisen varovasti, ettemme vahingoita vedenpitävää kerrosta.

Pallon pohja tiilitalolle

Tällainen säätiö ratkaistaan ​​tapauksissa, joissa rakentaminen tapahtuu murenevilla mailla, jotka eivät kestä kestämään tiilitalon raskasta kuormitusta. Käytettäessä paalusäätiötä kuorma siirretään tiheämpille maakerroksille, jotka ovat suurella syvyydellä. Sen rakenne koostuu yksittäisistä paaluista, jotka on liitetty toisiinsa betoni- tai teräsbetonituilla, joihin talon seinät lepäävät. Tiilitalon paaluperustukset voidaan varustaa kiinteämmällä maaperällä, mikä vähentää käytettyjen materiaalien määrää ja maanrakennustöiden määrää. Tämän tyyppisten säätiöiden haittapuolista on syytä huomata erityisten työkalujen ja laitteiden käyttö kaivojen poraamiseen tai kuljettamiseen maahan.

Monista eri materiaaleista valmistettuja paalun perustuksia on monenlaisia. Näistä on tylsää betonirauta, jossa on laajat paalut. Tällaisen säätiön varustaminen voi olla sekä itsenäisesti että erityislaitteiden käytössä. Paalusäätiön hinta on jonkin verran pienempi, mutta silti riippuu paljon etäisyydestä kaupungista. Mitä edelleen, kalliimpaa. Tee näin:

 • tyhjennä tontti, poistaa turvekerros ja merkitä paikka tulevalle säätiölle. Varmista, että kulmat ovat ehdottomasti suorat;
 • merkitse paikan alla oleva paikka. Tätä varten, alkaen kulmista, projektissa määritellyn vaiheen avulla tehdään pieni kaivaus kuhunkin paaluihin lisäporaamiseksi;
 • nyt erikoisporalla tai tilatulla erityislaitteella poraamme kaivoja paaluille;
 • kun poraus on käynnissä, on mahdollista valmistaa raudoituksen tankoja ja hitsata ne yhteen lujittavan kehyksen suhteen. Rungon pituuden on oltava 20-30 cm maanpinnan yläpuolella. Tämä on välttämätöntä, jotta se voidaan sitoa vielä grillattavaan puuhun;

Se on tärkeää! Jos halkeamien siirtäminen maanpinnan yläpuolelle olisi välttämätöntä, haluttua halkaisijaltaan olevia metalliputkia voidaan käyttää niille tarkoitettuina muottiin.

 • Porauksen päätyttyä kaadetaan pieni kerros hiekkaa sekoitettuna pohjaan. Lisäksi lasemme vahvistuskehyksen ja täytämme sen betonilla. Älä unohda rypistää betonia aukkojen poistamiseksi ja monoliittisen rakenteen luomiseksi. Itse betoni voidaan valmistaa suoraan paikan päällä;
 • kun taas betonin paalut vaikeutuvat, teemme teräslevyn vahvistuskehyksen ja sitomme sen paalujen rungolle. Sitten tehdään muotti, joka on sijoitettu grillattavan rungon ympärille;

Se on tärkeää! Grillausmateriaalina sopivin vaihtoehto olisi paneelilevy. On helpompi kiinnittää ja vahvistaa, ja valmis grillata muuttuu paremmaksi.

 • asennuksen jälkeen kaatamalla kaadetaan betonia sisälle. Kuten teipin pohjalla, teemme kaiken työn useissa lähestymistavoissa, kiristämällä ja tamping betoni;
 • on edelleen sallia betonin kuivua ja rakentaa linnoituksia, jonka jälkeen grillata voidaan vedenpitävä ja jatkaa seinien rakentamista.

Laattojen pohja tiilitalolle

Yksinkertaisin muotoilu ja järjestely on laattasäätiö. Itse asiassa se on ainoa kiinteä teräsbetonilaatta, jonka koko talo on. Toinen tärkeä ero paalun ja nauhan perustuksista on sen kyky imeä kuormia vaurioitumatta koko taloon maaperän epätasaisen vaakasuoran ja pystysuoran liikkeen aikana. Tämäntyyppinen säätiö ratkaistaan ​​pääasiassa maanviljelyyn ja leviämiseen sekä maaperään, jolla on korkea kosteuspitoisuus.

Laattojen perustukset voidaan jakaa haudattuihin, haudattuihin ja syvemmiksi. Laattojen pohjan upotettu versio asetetaan suoraan maahan. Matala-laatikon kellarikerroksen syvyys on 50 cm. Tällaisia ​​perustuksia kutsutaan myös kelluvaksi. Syväpintainen pohjalevy sijaitsee juuri maanpinnan alapuolella.

On mahdollista luoda pohjalevy ristikosta tai kiinteästä laatasta, joka on valettu korkealaatuisesta betonista, esivalmistetuista I / B-palkkeista, jotka on rakennettu ristikkäisesti jäykällä liitoksella ja myös esivalmistetuilla I / B-levyillä, joilla on pakollinen monoliittinen päällyste.

Laattojen perustuksilta helppokäyttöisimmillä ja yksinkertaisilla omilla kädellänne on alhaisen syvyyden omaava monoliittinen pohjalevy. Tämä säätiö säästää merkittävästi konkreettisia ja työvoimakustannuksia. Tiilitalon säätiön kustannukset riippuvat talon alueesta ja kaupungin etäisyydestä. Hinta alkaa 90 USD Tee seuraavat toimet monoliittisen laatatason perustamiseksi:

 • tyhjennä tontti, poistaa turvekerros ja merkitä paikka tulevalle säätiölle. Varmista, että kulmat ovat ehdottomasti suorat;
 • teemme pienen kaivauksen syvyyteen, joka on hieman suurempi kuin tulevan perustan paksuus;
 • tasoittaa pinta ja täytä koko alue kerroksella hiekkaa. Murskattu kivi on huolellisesti tasoitettu ja tamped. Kaada pieni kerros vähärasvaista betonia sen päälle;
 • Toisin kuin paalun ja nauhan perustukset, laatta vaatii parempaa vesivoimaa ja lämpöeristystä. Siksi vinyylikalvoa, kateaineita, geotekstiiliä levitetään kevytbetoniin, ja vaahtomuovista valmistettu lämpöeristys, polystyreeni vaahto, polyuretaanivaahto asetetaan päälle;
 • säätiön ympärysmitta ympäröi laattoja. Täällä voit turvallisesti käyttää levyt, joiden paksuus on 40-50 mm. Tärkeintä on tehdä niistä voimakas ja luotettava tukijalka;
 • Nyt tehdään vahvistuskoria. Leikkaamme räpylän ja hitsata ne yhteen kuin ruudukko. Kaikki työ suoritetaan suoraan tulevan säätiön sivustolle;
 • Viimeinen vaihe kaataa betonia. On parasta tehdä tämä yhdellä kertaa, joten on järkevää tilata valmiin betonisekoittimen pienten osien sijasta tavalliseen betonisekoittimeen. Bay-betonia, sitä täytyy ravistaa huolellisesti ja jättää kovettumaan. Ensimmäisten muutaman päivän aikana pinnan on kostutettava vedellä.

Tiilitalon perustan vahvistaminen

Joskus hankkimalla jo rakennettu koti jonkin ajan kuluttua huomaat halkeamia seinissä. Tämä viittaa huonolaatuiseen tai heikkoon säätiöön, joka ei pysty kestämään talon painoa. Tähän vaikeaan tilanteeseen on olemassa tie - se vahvistaa talon perusta. Kaikista keinoista vahvistaa tiilitalon perustamista yksinkertaisin ja kohtuuhintaisin on lisätä kellarinviljelyä. Mutta on olemassa muita vahvistusmenetelmiä.

Injektiopakkauksen lisäys

Tätä varten on valittava maaperä säätiön ympärillä ja erityisen sementtipistoolin avulla korkealla paineella liuoksen suihkuttelemiseksi pohjaseinälle.

Pile tapa vahvistaa

Lähellä sijaitsevat pohjakerroksen seinät porataan, johon lujitettava runko laskeutuu ja täytetään betonilla.

Vahvistettu häkki

Rakenteen ympärille rakennetaan ympäri säätiötä, johon lujitemuovaus asetetaan ja kaadetaan betonilla.

Suojaseinien asennus

Säätiön ulkosivusta valitaan osa maaperästä, jolloin muotti on pohjaan leikattu ja sen jälkeen kaadetaan betonilla.

Laajentaminen pohjalla

Laajeneminen suoritetaan samalla tavalla kuin suojaavien seinien kohdalla, sillä ainoa ero, että pohjan leveys voi kasvaa 50 - 100 cm.

Tiilitalon perusta: itse tuotannon hienot yksityiskohdat

Jokainen pääomarakenne perustuu erityisen perustettuun säätiöön. Ja jopa tällainen laadukas, korkealaatuinen rakennus, kuten hyvä tiilitalo, täytyy olla luotettavaa tukea. Muussa tapauksessa ei ole mitään tekemistä seinien asennuksen, järjestelyn ja maisemoinnin kanssa.

Erityisominaisuudet

Tiilitalon perustuksen pitäisi vastata itse koteloa - olla yhtä luotettava ja laadukas kuin itse rakennus. Kuten muutkin tapaukset, ne ottavat huomioon:

 • maaperän tyyppi;
 • kuinka syvästi se jäätyy läpi;
 • alueen ilmastolliset ominaisuudet;
 • rakennuksen korkeus;
 • talon luoma maaperän kuorma;
 • pohjaveden taso ja niiden aggressiivisuus.

Rakennetyyppejä

Nauhatulostus katsotaan yksinkertaisimmaksi, kun se vastaanotetaan, sekä betonia että tiiliä käytetään. Pohjan matala alalaji on yksinkertainen ja helppo suorittaa. Mutta tämä malli on vain rajoitetusti käyttökelpoinen ja kestää vain heikkoja kuormia. Yhden kerroksen talon alla, joka seisoo vankalla maaperällä ja jota ympäröi maaperä, joka on erittäin maata, tämä ratkaisu on ihanteellinen. Täysin hautaaminen edellyttää välttämättä betonilaastin käyttöä ja kaivamista yhden metrin syvemmälle.

Nauhan yleiset edut - kuorman tasainen jakautuminen talosta ja käyttöjakson kesto. On kuitenkin olemassa useita vaikeuksia. Joten sinun täytyy viettää paljon aikaa, työtä ja materiaaleja tekemään työtä kunnolla. Nauhoihin voidaan sijoittaa vain tietyt geometriset muodot. Joskus yhteensopimaton maaperä aiheuttaa ongelmia.

Yhdessä kerroksessa sijaitsevissa pienissä talotyypeissä paras säätiötyyppi on usein paalun muoto. Valittaessa se rakentuu nopeammin ja työn kustannukset pienenevät. Ruuvipallot ovat myös hyödyllisiä, koska ne mahdollistavat talojen rakentamisen alueilla, joilla on suuria korkeuseroja. Tukien käyttöönoton syvyys valitaan erikseen siten, että voit taata erittäin sileän perustan rakentamiselle. On kuitenkin tärkeää muistaa, että paalut voivat aiheuttaa kutistumista ja että kaikki alustavat laskelmat eivät saa olla yksittäisiä virheitä.

Jos maaperä on hyvin kostea, tarvitset paaluporauksen (grillage) perustan.

Grillin rooli - tukipisteiden liittäminen yhteen. On tarpeen kaivaa reikiä 1,5 metrin välein. Paalujen asennus tehdään ilman erikoislaitteita. Tällaista pohjaa on mahdollista käyttää pitkään, myös maaperän jäädyttämiseen, mutta kellarista ei ole mahdollista tehdä, eikä tällainen ratkaisu ole ristiriidassa substraatin huurun kallistumiseen.

Slab-tyyppiä pidetään luotettavimpana ja kestävimpänä, mukaan lukien kaksikerroksisten talojen rakentaminen. Huolimatta huomattavasta hinnasta huolimatta tämän ratkaisun ansiosta voit taata pitkän aikavälin asunnon käytön. Esiasetetut geotekstiilit, joiden tulee olla kiinteitä ja monoliittisia. Usein kankaalle on kaksi kerrosta, jotka pyrkivät välttämään vaurioita. Ilmakuplia kerääntymisen estämiseksi auttaa erityistä betonielementtiä.

Pylväsperusta asennetaan tiilitalojen alle melko harvoin.

Tärkeää: se olisi valmistettava teräsputkista eikä yksinkertaisista pilareista tiilen tai kiven pohjalta.

Korkea asennusnopeus ja pitkä käyttöikä ovat tasapainossa kuormitusrajoitusten ja yhteensopivuuden kanssa vain tietynlaisten maametallien kanssa. Laskettaessa kuorman suuruutta on kiinnitettävä huomiota kaikkiin sisäisiin väliseinämiin ja kattoihin seinien materiaaleissa. Tiilitalojen alla voit tehdä saman materiaalin pohjan, mutta vain tiheä keraaminen tiili tekee.

Materiaalin ominaisuudet

Uskotaan yleisesti, että ruuveja voidaan käyttää vain tukirakenteina puutalolle. Tämä esitys on virheellinen: monivuotisen toiminnan kokemus on osoittanut, että tiilenrakennukset toimivat varsin stabiilisti paalusäätiössä. Tämä seikka on erityisen arvokas epävakaan maaperän omistajille, sekä turpeen rantojen rakentamisessa. Näissä kahdessa tilanteessa kehittäjät voivat vain hukuttaa kasetin asettamisen riittävän luotettavasti. Eikä yksittäinen insinööri tai arkkitehti takaa, että nauhan tuki ei murene 2-3 vuoden kuluessa.

Yhdistämällä kasa, voimme vahvistaa tukea, mutta samalla säästöt vähenevät asteittain.

On suositeltavaa, että tiilet painovoimaisesti asettavat paksummat paalut ja eivät höyryä niiden terän leveydelle.

Betonointitukipisteitä varten on suositeltavaa käyttää ratkaisua ensiluokkaisiin tavaramerkkeihin. Projektissa on parempi asettaa liikaa liikkumavaraa kuin raketin menettäminen luotettavuuden puutteen vuoksi. On pidettävä mielessä, että kaksikerroksisten rakennusten paaluperustukset eivät aina ole sopivia, ja ennen lopullisen päätöksen tekemistä kannattaa kuulla ammattilaisia.

Miten valita oikea?

Laitan pohjan tiilitalon alla on muita vivahteita. Valmisteluvaiheessa on siis tehtävä päätös siitä, onko kaivo kaivettu (tämä on välttämätöntä, jos suunnitellaan enemmän kuin kaksi kerrosta maanalaisen tasoineen, kellareineen). Perinteiset rakennukset 1-2 kerroksessa voidaan asentaa ilman tällaista valmistusta yksinkertaisesti kaivamalla kaivantoa. Läsnä ollessa pienimmät epäilyt hänen valintansa oikeellisuudesta edellyttävät asiantuntijoiden kuulemista.

Nauhapohjia suositellaan yleisesti:

 • kuiva maa;
 • hiekkainen maa;
 • jotkut muut rodut, jotka eivät ole turvotusta pakottavia.

Tässä tilanteessa voit käyttää myös monoliittisia, esivalmistettuja ja precast-monoliittisia rakenteita. Jos alapuolella ei ole saviä savimassaa, on suositeltavaa valita betonikuitutyyppi. Suhteellisen yksinkertaisia ​​geometrisia ja pienikokoisia rakenteita voidaan sijoittaa monoliittiseen tai kiinteään tukeen. Mitä paksumpia seiniä, sitä massiivisempi niiden tuki olisi. Jopa näennäisesti pieni halkeama voi olla kohtalokas koko rakennelmalle.

mitat

Säätiön valitseminen on aika käsitellä sen geometrisia ominaisuuksia. Nauha-asennetun rakenteen tapauksessa laskostuksen syvyys määräytyy sen mukaan, kuinka paljon maaperä jäätyy läpi. Lisäksi otettiin huomioon vedenpinnan taso ja maaperätyyppi; Pitäisi ohjata suurimmat tuloksena olevat luvut, jotta vältetään ongelmat. Jos pohjavesi nousee jäätymispisteen yläpuolelle, nauha on hävitettävä. Paksuus (leveys) lasketaan siten, että varmistetaan vaadittu jalanjälki.

Kun seinämän paksuus kasvaa, varsinkin kun lisäät muurattuja rivejä, säätiön tulee myös kasvaa. Mutta liian suuren rakenteen koko ei ole sen arvoista. Laadullisessa maaperässä, joka ei ole vesiliukoinen, pohjalevyn leveys tai paalujen välinen etäisyys valitaan ulkoisten seinien paksuuden mukaan. Tämä indikaattori kasvaa vain tietyn määrän kertoja (aikaisemmin pyöristettynä lähimpään 10 cm: iin). Vahvistuksessa käytetään tavallisesti metalliä, jonka läpimitta on 8 ja 12 mm.

Talossa, jossa on yksi ulkoseinä yhdelle kerrokselle, tarvitaan noin 25 cm leveä säätiö, jossa on kaksikerroksinen rakennus, jossa on samoja parametrejä, sopii hyvin vain 35 cm leveälle pohjalle, jotka ovat hyväksyttäviä vain pohjaveden ollessa alhaalla ja kun ne ovat korkeita, vastaavat luvut kasvavat 50 ja 70 cm vastaavasti.

Tärkeää: nämä luvut ovat keskimäärin, useimmissa tapauksissa ne mahdollistavat rakennusten rakenteiden optimaalisen lujuuden.

Joka tapauksessa sinun ei pidä tehdä kapeampi nauha kuin rakennuksen pintaosa, ja mieluiten on suositeltavaa tehdä vähintään 10 cm: n varaus.

Luominen uusi: mitä harkita?

Sinun on ymmärrettävä rakentaa kiinteä tiilitalo omiin käsiinsä - tämän materiaalin yhden kerroksen massa voi ylittää pari puuta. Ei ainoastaan ​​värinauhoja, vaan myös teräsputkipylväitä, jotka eivät ole kategorisesti hyväksyttäviä.

Se on suositeltavaa kaikissa rakennusvaiheissa - suunnittelusta kattoon ja seinien viimeistelyyn - SNiP: n määräysten mukaisesti. Joten, vaikka teet kaiken työn omasta, sinun täytyy tilata ammattimaisia ​​laskelmia. Suojassa olevan tiilarakennuksen rakentamisessa olisi otettava huomioon paitsi lämmön kestokyvyn heikkeneminen myös kylmien kuukausien kallistumisen todennäköisyys.

kutistuminen

Lasketaan kutistumista jo ennen yksityiskohtaisen suunnittelun alkua, kun tulevan talon yleiset parametrit ovat täysin määriteltyjä. Vaikeimmissa tapauksissa kutistumisprosessi kestää jopa 8 vuotta, mutta se voi olla myös "kaikki" kahdessa tai kolmessa vuodessa. Tästä syystä koko pidennystä edeltävän ajanjakson ajan on välttämätöntä säilyttää laajennusliitokset. Voit kompensoida haitallisia vaikutuksia säätiöön auttaa hiekka tyyny. On myös suositeltavaa valmistaa viemäröintiä lisäämään tuhoutumista.

Massseinät

Talojen seinien vakavuus vaikuttaa suoraan perustan syvyyteen. Laakerikapasiteetti 1 neliö. katso tämä:

 • hieno ja keskikokoinen hiekka - 2 - 2,5 kg;
 • pölyiselle märälle hiekalle - 1 kg;
 • soraa varten 4-5 kg.

Homogeenisessa hiekassa tai savessa, jonka kosteuspitoisuus on pieni, kantavuusindeksi saavuttaa noin 2 kg / 1 cm2. Mitä pohjaan vaikuttavasta kuormasta tulee, otetaan huomioon rakennusmateriaalin suurimmat ominaispainot. Seinien aiheuttama rasitus määräytyy kokonaispinta-alan kerrottuna tiilimassan avulla. Seinäluokkien vakavuuteen lisätään myös kattokerroksen ja ullakon lattian, katon ja sisustuksen aiheuttama kuorma. Lisäksi arvioihin sisältyy keskimääräinen lumikuorma ja itse ennustetun säätiön vakavuus.

Rakennusvaiheet

Ensimmäinen vaihe on suunnittelu, eikä geodeettisia ja geofysikaalisia tutkimuksia ole mahdollista saavuttaa optimaalinen tulos. Samanaikaisesti valmistellaan talousarvion dokumentaatiota, asunnon haluttuja ulottuvuuksia ja arkkitehtonisia vivahteita. Näin ammattilaiset työskentelevät. Ilman tämän kaiken toteuttamista yksityisen kehittäjän ei ole mitään syytä aloittaa asunnon tulevan perustan merkitsemistä. Kun merkintä on päättynyt, ne porata reikiä, kaivaa kaivoa tai kaivoa.

Soraa (hiekkaa) käytetään vuoteena: nämä kerrokset auttavat lisäämään luotavan lohkon lujuutta ja luotettavuutta. Ovia voidaan tehdä kiinteillä tai vapailla seinillä. On muistettava, että maaperän kehittävien mekanismien vaikutuksesta ja kun luontainen kuorma poistetaan (päällyskerros), laakerikerroksen yläosa on vähemmän tiheää.

Miten tämä ilmaistaan, vaikuttaa:

 • odotusaika maaperän poistamisen ja betonin kaatamisen välillä;
 • pohjaveden dynamiikka;
 • maaperä märkä saostuksesta;
 • jäätymisen vakavuus talvikuukausina rakentamisen aikana ja niin edelleen.

Mitä kauemmin säätösäiliö on auki, savipatsaat turpoavat enemmän vettä. Kun märkä saostuksesta, yleinen lujuus vähenee huomattavasti. Jos kuopan seinät ovat hiekkaisia, on otettava huomioon muut todennäköiset ongelmat - tiheyden muutos nopean kostutuksen aikana. Joka tapauksessa pyritään täyttämään päävaihe mahdollisimman pian. Ulkopuolella, joka tapauksessa on varustettu vesitiivistyksellä.

Vanhan jälleenrakentaminen

Riippumatta siitä, kuinka vakaa yksityisen tiilitalon perusta on, se vaikuttaa edelleen huomattavaan kuormaan. Vähitevä ​​tuhoutuminen sen vaikutuksesta, kun se koskettaa maaperän vesistöjä ja maaperäliikkeiden seurauksena, voi aiheuttaa monia ongelmia. Jos et korjaa talon pohjaa, älä vahvista sitä oikein, voit jopa joutua ennenaikaiseen romahtamiseen. Tällaisen työn tarve syntyy, jos:

 • useita kerroksia rakennetaan pitkään;
 • havaittu maaperän eroosio;
 • alueen ilmasto- tai vesijärjestelmä on muuttunut haitallisesti;
 • maaperän veden kohotus havaittiin;
 • se on suunniteltu remake talon tai sen lisäyksen kanssa eri lisäosat;
 • Lähellä oli tie, rautatie, alkoi laajamittainen rakentaminen.

Päätös korjata ja vahvistaa vanhaa perustusta tiilitalon alla voidaan tehdä tarkastuksen jälkeen kellarista (jopa purkamisen kustannuksella). Kun tällainen testi epäonnistuu, herättää tiettyjä epäilyksiä tai on mahdotonta, on suositeltavaa tarkastaa talon perustukset ulkopuolisten kaivojen avulla. On suositeltavaa kaivaa reikiä alueilla, joilla on vaurioitunut jalusta tai joissa suurin kuorma vaikuttaa selvästi. Tutkimuksessa on selvitettävä, mistä halkeamia, maskeja ja ulkoisia siruja on. Kaikki tällaiset vikoja on täytettävä vakio-mittasuhteilla varustetulla sementtilaastilla.

Jos maa lakkaa talon keskusalueen sisällä, joko maaperän kantokyvyn heikkeneminen tai karstataipumuksen ilmeneminen. Tämän ongelman ratkaiseminen auttaa täyttämään oikeassa paikassa, se sulkee koko muodonmuutoksen ja estää säätiön selviytymisen. Tiilitalon putoava reuna voi näkyä toisesta syystä - esimerkiksi tukosseinämän puutteista johtuen. Nosta base ei vikaa, sitä voidaan vain vahvistaa. Syy on yksinkertainen - kaikki yritykset tehdä tämä johtaa koko rakennelman tuhoamiseen kokonaan. vakavien ongelmien ratkaisu voi olla vain asiantuntijoita.

Hyödyllisiä vinkkejä

Laaja (ja täysin virheellinen) näkemys on, että rakentamisen jälkeen säätiö tarvitsee "ylläpitää" koko vuoden avoimessa tilassa. Itse asiassa tämä vain vahingoittaa syytä eikä tee mitään arvioimaan työn laatua. Loppujen lopuksi talon käyttöönoton jälkeen kuorma on täysin erilainen.

Jos tarvitset yksinkertaisen ja luotettavan ratkaisun, valitse monoliittiset betonilautaset. Erityisesti koska ne ovat myös helpoin tapa tehdä vedenpitävyys.